Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 11. 07. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 11. 07. 2017

dolů
   autor příspěvek
OlFi
Sobota, 24. června 2017 - 17:42:20  
Neregistrovaný host
89.102.64.58
já bych k tomu podotkl o čem se mluví, že výpravčí v Chotiměři skončil na intervenci jakéhosi výpravčího Josefa Sandra :-)
Sobota, 24. června 2017 - 20:23:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2399
Registrován: 1-2006
já bych k tomu podotkl, že po přerušení trati vydržovat v Chotiměři výpravčího bylo a je ukázkové mrhání veřejných peněz.
Sobota, 24. června 2017 - 21:57:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 233
Registrován: 6-2009
Hungry_bear:
"já bych k tomu podotkl, že po přerušení trati vydržovat v Chotiměři výpravčího bylo a je ukázkové mrhání veřejných peněz."
Přesně tak. Když ještě byla trať celá v provozu, tak se z těch služeb, i když mě zde dvakrát nebavily, snažil brát co nejvíce pozitivního a byl jsem rád za každé křižování vlaků. A to jsem tu v roce 2012 autorizoval. Ale jakmile došlo k sesuvu, tak to už jsem si tady opravdu připadal zbytečnej. Pouze příjímal jsem vlaky a pak ohlašoval předvídané odjezdy do Žimu, Žalan, a Úpořin (i když zrovna tam se mi to zdálo jako blbost, prej aby mu tam se najednou neobjevil vlak u vjezdu [biggrin][biggrin], když byl stejně nabídnut a přijat do km a zpět a žádný přejezd tam nemají pod kontrolou). Jako živit a platit stanici "za trest", to je opravdu velkej luxus. To si opravdu může málokdo dovolit[biggrin]. Nehledě na to, že já zrovna jsem ten, kterej by měl radši náročnější provoz, a né ten, kdo se rád fláká. Ať si tam daj někoho, kdo si rád "odpočine". Ale i tehdy ty 24 hodinové směny s přerušením byly hlavním důvodem, proč se tam nikomu moc nechtělo si udělat třeba jen směnu navíc.
OlFi - ten sesuv jsem opravdu nepřivolal s nic jsem s ním neměl společného.
Neděle, 25. června 2017 - 09:47:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 560
Registrován: 10-2008
....no jo milej zlatej... Jenže přesně takovejma stanicema si museli dříve projít všichni a teprve tam se naučili tomu drážnímu řemeslu, tomu co jak vypadá ve skutečnosti, tomu jak co zní ve skutečnosti, tomu jak se lidi k sobě maj chovat ve skutečnosti, tomu co je to kolegialita, tomu co je důležité a co ne, tomu jak se používá selskej rozum, tomu co je to pocit odpovědnosti..... Nikdo tam nesloužil rád, ale dostal tam ten základ do krve.... to žádná škola nenaučí....

.... Dneska když se autorizuje na dvoukolejkách nováčci tyhle základy nemaj a v případě mimořádnosti nejsou schopný ani nabídnout vlak a vyplnit papírovej dopravní deník :-(

Tímto neobhajuji post výpravčího v Chotiměři po sesuvu... držet ho tam byla fakt blbost :-)
Pružinský
Neděle, 25. června 2017 - 10:10:34  
Neregistrovaný host
176.12.115.253
Olfi: Tak co si kdo povídá je naprosto irelevantní, protože tyhle nádražácky řeči jsou obvykle z 99 % jenom kydy. Podstatné je kdo, co a za jakých okolností rozhodl.
A mimochodem i kdyby to byla pravda, tak by J.S. zasloužil spíš [ok], protože [vypravci] je chronický nedostatek (dnes už v podstatě všude). Plus taky argument HB.

Dneska když se autorizuje na dvoukolejkách nováčci tyhle základy nemaj a v případě mimořádnosti nejsou schopný ani nabídnout vlak a vyplnit papírovej dopravní deník :-(
Na dvoukolejce se autorizovalo už před čtvrt stoletím, jediný rozlišení bylo v menších a větších stanicích, co do složitosti a rozsahu práce. V době průmyslový revoluce 4.0 to fakt už nemusí nikdo řešit.
Neděle, 25. června 2017 - 10:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 498
Registrován: 8-2013
Vectron na R 610 a R 609 (Ústí nad Labem) 24.6.2017

VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=9tYINEjpjX8

Fotka - https://flic.kr/p/UPDHaY
OlFi
Neděle, 25. června 2017 - 18:23:29  
Neregistrovaný host
89.102.64.58
držet v Chotiměři výpravčího bylo samozřejmě blbost, o tom žádná. Ale dávat vědět, že jsem v práci nevyužitý je "střelba do vlastních řad". Výpravčího by tam zrušili dřív nebo později, není třeba hledat nějaké ekonomické úspory na vlastních kolezích, i když se mají jim třeba blíží důchod. A stanice za "trest" může být pro někoho ideální trať na dožití (co výpravčím před důchodem, který už toho má za celý život dost).
Josef Sandr - možná máš rád náročnější provoz, ale i ta Chotiměř na Tebe byla moc (i s přihlédnutím k tomu, že jsi tam autorizoval). Rozebírat to nebudu :-)
Pružinskij
Neděle, 25. června 2017 - 18:46:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 4-2015
Přestaňte nám tady vykládat smyšlené báchorky o tom, jak o zavedení VDS rozhoduje řadový provozní zaměstnanec.
West code was broken.

OlFi
Neděle, 25. června 2017 - 19:02:48  
Neregistrovaný host
89.102.64.58
Já neříkám, že o tom rozhodl řadový zaměstanec, ale, že na "svoji zbytečnost" upozorňoval.
Pružinskij
Neděle, 25. června 2017 - 19:31:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 4-2015
Vy jste napsal, že: já bych k tomu podotkl o čem se mluví, že výpravčí v Chotiměři skončil na intervenci jakéhosi výpravčího Josefa Sandra
z čehož tedy pro mě, jako pro Čecha, který mluví a čte česky vyplývá, že JS někde "intervenoval" za zavedení VDS. O čemž tedy silně pochybuji (poněvadž nejsem líný a občas si o některých zdejších diskutujících leccos zjistím).
A i kdyby jste to nepersonifikoval, tak si dovoluji zcela obecně tvrdit, že tyhle železničářský řeči o tom co kdy kde komu zařídil, zrušil, vyjednal nebo rozhodl jsou z 99 % kydy pro duševní invalidy a nezakládají se na pravdě. Ono totiž už je to docela dlouho tak, že když někde [vypravci] šel bez nějakých opatření snadno nahradit, tak už je to léta vyřešený. A to co není, tak vyžaduje trochu složitější proces, než jen "intervenci" jedné fyzické osoby.
West code was broken.

OlFi
Neděle, 25. června 2017 - 19:41:19  
Neregistrovaný host
89.102.64.58
JJ, špatně jsem se vyjádřil. Lepší to vystihuje jak jsme psal: na "svoji zbytečnost" upozorňoval. Zkrátka jsme onu osobu chtěl pohanit :-), protože vím co píšu a na každém šprochu, pravdy je trochu a kydy z první ruky mají snad větší hodnotu. :-). Ale podotýkám, že zrušení NEZAŘÍDILA jedinná osoba!
Neděle, 25. června 2017 - 19:45:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 234
Registrován: 6-2009
Sebu:
"....no jo milej zlatej... Jenže přesně takovejma stanicema si museli dříve projít všichni a teprve tam se naučili tomu drážnímu řemeslu...
"
Já taky proti tomu nic nenamítám. Mě ani nevadilo, že jsem tam začínal. Mě třeba DK přišel na poautorizační kontrolu až za 4 měsíce (na kterém jsem chválil i to, že jako jeden z mála lidí neponižoval Chotiměř a sám mi říkal, ať nepodceňuju žádnou stanici, i tam se může stát něco, co se tam ani za 30 let nestalo[happy]). Tohle všechno jsem naprosto chápal a bral. Ale aby byl výhled takovej, že si mě tam chtějí nechat co nejdéle to jde a vymlouvat se, že nemají koho za mě, považuji za pošetilé. A přijde mi to nefér i vůči těm, co nás k zkouškám připravovali a zkoušeli nás (i zmíněný DK). I sami o naší partě (já se svými spolužáky ze třídy SPŠSaD v Děčíně) říkali, že jsme byli šikovní, a že byla radost s náma spolupracovat. Navíc jsem byl zařazen do stipendijního programu ČéDés, takže si myslím, že zůstat 5 let zde a pak se na vše vykašlat, není účelem totoho programu. Proto by měl také být projeven dostatečný zájem o nás (když už ho já projevuju) a udělat vše proto, abych přinesl co největší užitek. Já bych klidně rád byl střídač a chtěl si projít vše možné. Navíc v režimu "letmo" jsem papírově od nástupu dodnes. Je pravdou, že by tehdy určitě mohli pomoct výpravčí na DPČ (bývalí), ale to tam téměř nebylo, v PO kde nyní dělám, je to běžná věc. Zkrátka: kdo chce hledá řešení, kdo nechce hledá důvod.
A skutečnost, že mě tam chtěli nechat, jsem poznal téměř ihned poté co jsem začal dělat v Oseku. Stanice to rozhodně nebyla špatná a celkem se mi tam i líbilo, ale to co tam se mnou vyváděli, bylo opravdu k neuvěření[angry]. A poznání v této stanici mi mohli klidně udělat už tehdy, abych tam třeba občas chodil (prostě hledat rozumné řešení). Naštěstí se mi pak po 5 měsících podařilo zdrhout (pustili mě nakonec) do jiného PO, o což jsem se taky i tehdy pokoušel. A možná jen díky tomu, že v PO kde dělám je (byl) větší nedostatek [vypravci].

OlFi:
"Josef Sandr - možná máš rád náročnější provoz, ale i ta Chotiměř na Tebe byla moc (i s přihlédnutím k tomu, že jsi tam autorizoval). Rozebírat to nebudu :-)"
To budou určitě nějaké drby, těch jsem si tam užil dost. Nevím, kde jste na tohle přišel. V Oseku jsem "prej" měl v úmyslu vyhnat signalistku s RPN k vjedzu, i když ZZ normálně fungovalo?!?!?!? To opravdu člověk jenom žasne, co se dozví[coze][uhoh]. A mimo jiné o nevyužitosti jsem mluvil v době, kdy mi tam opravdu nic nejezdilo. A bohužel o to smutné bylo, že jsem si to schytal i já. Nevím, jak by se Vám líbilo být výpravčí ve stanici, kde žádné vlaky nejezdí.

Pružinský:
"..., protože [vypravci] je chronický nedostatek (dnes už v podstatě všude)...."
Naprostý souhlas, sám ani nevím, jak by se obnovili některé stanice (Markvartice, Prokopské údolí, Loděnice, Žvahov, Waltrovka, Stodůlky, Zelená Lhota), kdyby neexistovala DOZ. V tomto případě je DOZ rozhodně k nezaplacení. Nevím, kde by sehnali 13 výpravčích na pražský semmering. To by byl snad nesplnitelný úkol[crazy]. Podobně je to i s výhybnami a stanicemi zcela nově vznikajícími a v budoucnu i ve stanicích a obdočkách na VRT.
Šikovných lidí je nutno si vážit všude, protože mohou přinést významný užitek. Ostatně i já tam kde teď dělám výpravčího jsem víceméně spokojený [happy][wink].
Pružinskij
Neděle, 25. června 2017 - 20:27:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 4-2015
Jo, je to tak. Ona ta DOZkizace je prostě nutná, protože tu práci nechce nikdo dělat (vidíte ty davy na personálním, když se řekne železnice? :-) ). To je virtuální realita levicových extremistů a odborářů a podobných živlů, že nebude práce. Jo, dožít důchodu ve dvoukolejný výhybně by chtěl každej druhej - ale že my žádný důchody mít nebudem, to už nevidí! Takže nakakat.
West code was broken.

Mladějov
Neděle, 25. června 2017 - 22:20:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10519
Registrován: 3-2007
>DOZkizace je prostě nutná, protože tu práci nechce nikdo dělat (vidíte ty davy na personálním, když se řekne železnice?

Nojakosorry (cit.Bureš), ale to, proč nikdo moc nechce ke dráze, má svoje příčiny, se kterými se hnout dá. Sice blbě, ale dá.

Každopádně argumenty pro DOZkizaci existují rozhodně lepší.
Pružinskij
Pondělí, 26. června 2017 - 13:56:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 4-2015
Tak samozřejmě, že existuje více podstatnějších důvodů. Mně je přijde neuvěřitelně drzý a hloupý, když kolega začne kolegovi argumentovat dožitím před důchodem, když je na 99 % jasný, že JS a jeho generace žádný důchody mít nebude nebo budou zanedbatelně malý a spíš ve formě sociální dávky.
West code was broken.

Libochovičák
Pondělí, 26. června 2017 - 15:07:59  
Neregistrovaný host
90.176.59.107
Pro SŽDC výpravčího může dělat jen člověk, který je nadšenec do železnice nebo má přinejmenším tu železnici opravdu rád. Dneska je ta pozice výpravčí něco jako děvka pro všechno, zodpovědnost má za všechno co se děje a všechno v rámci své kvalifikace musí znát a přitom sám nesmí rozhodnout vůbec nic. A běda, když na nějakou maličkost ani nesouvisející s bezpečností dopravy zapomene. Já to dneska těm lidem v provozu zvláště kolem Prahy vůbec nezávidím. Když s ohledem na jejich podstav má ten člověk minimum volného času, zaměstnavatel si jejich činnosti příliš neváží, nelze se divit, že v době hospodářského růstu se lidi na tyhle posty nehlásí. Platově nic moc, k tomu nespravedlivost v podobě stejných platových tříd a rozdílně náročných stanicích, takových příkladů by se našlo dost. DOZ taky právě přispívá k tomu podstavu, protože když se někde zřídí, tak dosavadní zaměstnanci mohou být přeloženy jinam, kde ještě není a zaměstnavatel je nemusí propouštět, což je jednodušší při projednávání s odbory.
Tajemný_em
Pondělí, 26. června 2017 - 17:43:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3355
Registrován: 5-2002
Jen pro zajímavost, ono je [vypravci] opravdu málo? Slušně se ptám, nerejpu, prostě jen neznám stav. Že se naříká nad nedostatkem fírů, to je známá skutečnost, ale u výpravčích to slyším poprvé. Právě v souvislosti s těmi dálkovinami jsem myslel, že spíš přebývají.
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
Úterý, 27. června 2017 - 07:37:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 4-2011
Taky jsem slyšel že je [vypravci] málo. Že některý dopravny (obsazené samozřejmě) se rušej i právě proto, že je nemá kdo nahradit.
Úterý, 27. června 2017 - 08:28:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7096
Registrován: 4-2003
DOZ taky právě přispívá k tomu podstavu

Neni to takhle náhodou vobráceně?

Já to dneska těm lidem v provozu zvláště kolem Prahy vůbec nezávidím.

Co cestující, vydaný napospas všelijakým netáhlům s červenou čepicí na vedlejších tratích kolem Prahy - to řešíte?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

netáhlo
Úterý, 27. června 2017 - 11:13:14  
Neregistrovaný host
37.188.187.87
[proud] Nn řešíme netáhla za hejbacíma páčkama lokomotiv,kteří nechávají cestující napospas osudu. A to nejen v okolí Prahy.
projížděč NAD
Úterý, 27. června 2017 - 11:41:21  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Libochovičák" = 26.06.2017 - 15:07:59:
Dneska je ta pozice výpravčí něco jako děvka pro všechno, zodpovědnost má za všechno co se děje a všechno v rámci své kvalifikace musí znát a přitom sám nesmí rozhodnout vůbec nic.
No, a co myslíte, jak že to bylo v minulosti? Ještě před cca 25 - 30 roky, kdy byla doprava přibližně stejně intenzivní jako teď, jen místo silné osobní dopravy byla silná doprava nákladní, a to i na "vedlejších" tratích, a zabezpečovací zařízení byla většinou v mnohém mnohem méně "dokonalá" (= kontrolující bezpečnost provozu), než jsou ta dnešní, musel výpravčí znát proti dnešku navíc i osobní a nákladní komerci i základy "vozové služby" a jejich úkony také (aspoň na vedlejších tratích) vykonávat: podmínkou pro složení teoretické dopravní zkoušky bylo tehdy složení "telegrafní" zkoušky (před 50 roky ještě skutečně i na klasickém "morse telegrafu"), zkoušky z "vozové služby" (dirigování nákladních vozů probíhalo telefonicky), zkoušku z "malé" (= osobní) komerce a "velkou komerční" zkoušku (= nákladní + hlavní pokladna) - o tom všem dnešní výpravčí nemají ani potuchy (ale o to víc "brečí"). A existovalo něco jako "služební postup" = než se výpravčí dostal do stanice, kde mohl vykonávat pouze "čistou dopravu", musel v naprosté většině případů projít menšími stanicemi, kde musel dělat právě i ty "nedopravní" práce, ale přitom nic "neprošvihnout" v dopravě (a že jich nezřídka bylo - občas málem i víc, než té dopravy) ...
Úterý, 27. června 2017 - 15:11:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 275
Registrován: 5-2012
Nevíte co to dnes bylo na trati 087 za akci s KDS? Foto je z dálky a mobilem, takže děs :-)
Chotiměř
Úterý, 27. června 2017 - 15:41:41  
Neregistrovaný host
83.208.241.78
O Chotiměři vím své, autorizoval jsem v této stanici v roce 1983. To ještě nakládal kamenolom a v Chotiměři dřevo. Práce tam bylo docela dost a to se ještě v denních směnách obsazoval Radejčín, aby se dal mezi Os vlaky obsluhovat kamenolom v Dobkovičkách. Jo to už je dávno.....
Libochovičák
Úterý, 27. června 2017 - 21:36:22  
Neregistrovaný host
90.176.59.107
RadekŠ: Vaší poslední větě nerozumím.

Projížděč NAD: Tak já uznávám, že na vašem příspěvku je kus pravdy a to téma je na dlouhou diskuzi a já nemám tolik času vše rozebrat, takže budu dnes reagovat jen na ten brek výpravčích. Tak já nevím čím jste se živil a živíte a s jakými lidmi se stýkáte, ale mě ty výpravčí dneska oproti třeba 10 let zpět víc ubrečení nepřipadají (samozřejmě záleží, když člověk něco potřebuje s jakým přístupem k nim přistupuje), myslím že lze v mnoha stanicích narazit na sympatické lidi a pro SŽDC je přínosem, že přibývá těch co nelení a při práci získají VŠ vzdělání.
Dříve v obcích po starostovi, lékaři, předsedovi JZD, učitelích, byl výpravčí váženou osobou, to dnes podle mého názoru není a jejich prestiž se vytratila. Mě osobně to může být jedno, jen bych se jich tu zastal a určitě si myslím, že si zasluhují větší ocenění.
Z dnešního pohledu je profese např. strojvedoucích určitě perspektivnější i prestižnější.
Středa, 28. června 2017 - 09:00:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7098
Registrován: 4-2003
Co nechápete.. Vy nezávidíte lidem v provozu kolem Prahy, ale neuvědomujete si, že tam tím pádem za jinak neměnných okolností dělají horší lidi. Navíc i na tý zkostnatělý dráze funguje nějaká selekce, takže schopný výpravčí na nácestný stanici na jednokolejce je spíš fata morgána. A odnáší to kdo? No přeci náklad a cestující.

Výsledek: Včera - 3 minuty zpoždění, protože plácačka nejdřív vyběhl s praporkem a teprv pak se typickým loudavým krokem drážního zamce vypravil do doprkanclu pro Op rozkaz.

Dneska - vjezd odbočkou k jinému perónu, aby se od toho doprkanclu s tím rozkazem náhodou příliš neprošel. Vjezd je daleko před stanicí....


.....
.....
.....

o SŽDC je přínosem, že přibývá těch co nelení a při práci získají VŠ vzdělání.

Mně by tedy vážně zajímalo, v čem spočívá ten přínos pro SŽDC, resp. co takovýmu člověku nabídne.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 28. června 2017 - 09:43:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 1-2006
resp. co takovýmu člověku nabídne

Odstupné?
[biggrin]
Čtvrtek, 29. června 2017 - 07:31:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3477
Registrován: 9-2005
Mně by tedy vážně zajímalo, v čem spočívá ten přínos pro SŽDC, resp. co takovýmu člověku nabídne.

Z vlastní zkušeností vím, že takový výpravčí s VŠ je pro SŽDC spíše obtíží, neboť dřív nebo později zdrhne do zaječích za něčím lepším [wink] Čekat dneska na nějaký služební postup, pche... ...přednost mají ti různí vlezdo[zadnice], děti nadřízených a jiné existence, zvlášť když je teďka provozních zaměstnanců nedostatek. Co na tom, že vy jste pak v OŘ jediní, co máte po přednostovi VŠ dopravního zaměření a ne hnojárnu kvůli titulu. A když odjedete, tak brečí, že nemají dopravácké kádry. A tak pořád dokola...
Pár obrázků ode mne...
z provozu
Čtvrtek, 29. června 2017 - 08:29:13  
Neregistrovaný host
89.203.212.124
No ono bohužel titul VŠ si většinou při práci výpravčího zvládnout udělat ty největší vemena, kteří mají pak chování řeznického psa a provozu většinou stejně nerozumí. Takže proč dělat služební postup debilovi s VŠ, když mám schopnýho provozáka, který vysokoškoláka provozně strčí do kapsy. Takže o vejšce to opravdu není. No a ano, dnes si udělá VŠ při práci výpravčího a co to značí? Že má kulový na práci oproti dřívějšku, kdy kvůli nákladce, komerci a posunu na takový věci při směně nebyl čas a ani chuť. Dneska když se kope do zadku, tak má čas se i učit.
sledovač provozu
Pátek, 30. června 2017 - 14:10:02  
Neregistrovaný host
37.188.191.67
Stejný jako u strojvedoucích. Dnes abys pohledal dobrýho fíru. Pro většinu všechno problém,když se má udělat něco navíc nebo když ani nezná základní věci. Ale je to oboustranný,když berou kohokoliv...
fujitsu
Sobota, 01. července 2017 - 08:19:40  
Neregistrovaný host
89.102.151.187
Rychlíky Ústí - Cheb budou nově v kategorii Rx ? Co to znamená ?
Sobota, 01. července 2017 - 10:53:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 626
Registrován: 5-2011
rosta.k2: zde se skrývá odpověď na Tvou otázku [happy]
Mladějov
Sobota, 01. července 2017 - 21:34:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10531
Registrován: 3-2007
>když je na 99 % jasný, že JS a jeho generace žádný důchody mít nebude nebo budou zanedbatelně malý a spíš ve formě sociální dávky.

Hm, tohle strašení..já si tohle až tak nemyslím, protože čím bude podíl důchodců přibývat, tím také bude přibývat politiků, co je osloví a něco jim slíbí.

Každopádně je okavýpulné, že se cpou státní peníze do bambilionu zbytečností, genderových záležitostí, podpory menšin a vlastě všech "jinakých", daňových úlev..přičemž přidat doochodcům, tak ti to okamžitě prsknou do spotřeby. A důchody okolo 12 000.- , to je, zvláště v dražších místech, tak na přežívání, ne slušné žití.
Sobota, 01. července 2017 - 21:58:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 1-2006
tím také bude přibývat politiků, co je osloví a něco jim slíbí

Pochybuji, že se jako důchodce najíte předvolebních slibů či že od vás v krámě vezmou místo peněz podepsané fotky ministra financí.
Neb na cokoli kromě slibů jsou jaksi potřeba peníze, které stát nevyrábí/netiskne, ale jenom bere obyvatelstvu a pak milostivě zčásti přerozděluje (to co zbyde po rozfrcání na získání bakšiše). Přičemž už dnes zaměstnancům bere v průměru polovinu vydělaného hned a další pětinu později (DPH v cenách).
Mladějov
Neděle, 02. července 2017 - 00:59:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10539
Registrován: 3-2007
>jsou jaksi potřeba peníze, které stát nevyrábí/netiskne

Skutečně ? Kolik že se vytisklo (ať už fyzicky nebo elektronicky aneb "číslíčka") třeba v právě uplynulém období intervence ČNB vůči Euru ?


(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Neděle, 02. července 2017 - 09:43:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2411
Registrován: 1-2006
Tož ještě zbývá pochopit:
1) rozdíl mezi ČNB a státem
2) že takové peníze zvyšují inflaci=ceny a tedy platit jimi důchody důchodcům nijak nepomůže (ba naopak znehodnotí/zlikviduje naspořené peníze všem, kdo se na důchod během života připravili, aby nebyli závislí na státní almužně).
Mmch, následky jednání ČNB (účast v celosvětovém závodě centrálních bank o první měnu na krepovaném papíře v roličkách) si "užívají" všichni, kdo bydlí v nájemních bytech - neb těmito penězi do bubliny nafouknuté ceny nemovitostí = vyšší nájemné.
A všichni ostatní si během pár let užijeme následky řádově podstatnější/tvrdší (v tom je ovšem ČNB jen kapkou v moři).
Mladějov
Neděle, 02. července 2017 - 10:02:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10542
Registrován: 3-2007
Tož hezká lekce, akorát, že inflaci se právě ČNB snaží t.č. zvyšovat.

V přeneseném slova smyslu je ČNB zřízena státem. Takže když napíšu "stát tiskne peníze", fakt nemyslím, že je tisknou někde na radnici ve sklepě.

Jinak o sebe až tak strach nemám, ale opakuji - pokud skutečně (což je diskutovaný případ, na který jsem reagoval) dojde v budoucnu k tomu, že budou důchody pro nějakou generaci "nulové nebo minimální", tak nevěřím, že nebude protireakce a to možná i velmi ostrá.
Neděle, 02. července 2017 - 10:24:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2413
Registrován: 1-2006
Jsou jen dva způsoby, jak zaplatit důchody - buď lidi nechat, aby si na svůj důchod během života naspořili (což znamená a/ dávat si stranou podstatnou část výdělku a to celoživotně plus za b/ neznehodnotit našetřené "tištěním peněz") nebo z moci úřední brát vydělávajícím lidem od poloviny do tří čtvrtin jejich výdělků (podle početního poměru živených k živícím), aby bylo z čeho průběžně platit důchodce (plus nemocné, invalidy, lidi na dávkách a zaměstnance státu+krajů+obcí).
Vše ostatní jsou jen populistické kecy nedouků, nechápajících, že spotřebovat lze jen vytvořené (přičemž vytištěné peníze nic ke spotřebě nevytvoří - leda by se s nimi tapetovalo či topilo).
Neděle, 02. července 2017 - 10:34:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2414
Registrován: 1-2006
Jen na okraj - když se FED (a ECB) po roce 2008 rozhodly na politickou objednávku "léčit krizi" produkcí ničím nekrytých peněz, tak prvním následkem byla bublina na komoditních trzích (banky tyto nadělené "peníze zadarmo" svorně použily ke spekulaci na vyhnání cen komodit do absurdní výše), čímž spousta zemí najednou neměla na nákup burzou předražených potravin a reakce jejich obyvatelstva měla mimo jiné podobu "Arabského jara", jehož následkem je cesta milionů a milionů ekonomických migrantů do Evropy.
A tak to dopadne vždycky, když se nedouci a populisté zkusí svými "jednoduchými řešeními" hrabat do ekonomiky.
Neděle, 02. července 2017 - 12:04:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7104
Registrován: 4-2003
Tož hezká lekce, akorát, že inflaci se právě ČNB snaží t.č. zvyšovat.

V přeneseném slova smyslu je ČNB zřízena státem. Takže když napíšu "stát tiskne peníze",


Stát neemituje peníze, nemá ani jak. Půjčuje si je na finančních trzích. Centrální banka v civilizované zemi nesmí kupovat státní dluh (dluhopisy) své země (tzv. zákaz měnového financování). Jiná věc jsou zprostředkované efekty, kdy ECB/FED cpaly peníze do nemocných bank a ty za ně místo/kromě úvěrové kreace podnikům kupovaly kromě zmiňovaných komodit i vládní dluh.

Centrální banka nemá monopol na emisi peněz. může je tisknout kterákoliv jiná banka. S tím jak rostou velikosti ekonomik rostou i objemy peněz (banální pravdy, který si průměrný vovčan neuvědomuje).

ČNB se nesnaží inflaci zvyšovat, ale naopak nepatrně zmírnit (bavíme se ale o pohybu ve velikosti chyby měření) a mít jí STABILNĚ velmi nízkou (2 %).

HB má s tím Arabským jarem pravdu (byť tam hrálo víc efektů, třeba že vyschla i přímá finační podpora pár problémovým zemím v arabáši), já ale nevidím nějaké jednoduché lepší řešení. ČR a potažmo ČNB taky nemůže ignorovat okolní svět, prostě proto že nežijeme v paralelním vesmíru.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 02. července 2017 - 12:35:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7105
Registrován: 4-2003
budoucnu k tomu, že budou důchody pro nějakou generaci "nulové nebo minimální",

Budou úměrné tomu, kolik pracujících lidí bude do průběžného systému přispívat.

Já bych měl přeci jen dvě pozitivní zprávy, které ten problém může zmírňovat:

-V posledních pár letech roste míra participace (a tím i příjmy systému přes větší zapojení populace).
- Chování českých "důchodců" se hodně přiblížilo těm skandinávským a cca 40 % z nich po dovršení statutárního věku pro nárok na důchod dál pracuje". Před pár lety to bylo s bídou 10 %. Mění se struktura profesí. Lidi sice pyčujou, ale nastávající realitu si uvědomujou.

Trochu odlehčeně: Já to vidím tak, že hustokrutý frajeři typu JirkyXXX (kvůli manglu 200 Kč za chybějící visačku radši odejde do důchodu se ztrátou stovek tisíc ročně) začnou bejt čím dál víc pouze literární fikcí.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Mladějov
Neděle, 02. července 2017 - 12:45:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10549
Registrován: 3-2007
No já to vidím tak, že třeba bude dost lidí, co bude makat i přes důchod, ale v řadě profesí především manuálních to nebude možné - v 67 makat na stavbě..to moc lidí nedá, podobně jako běhat celý den po place a nosit pivo, stejně jako nebude moc fírů, které doktor přes tu šedesátku, natož pětašedesátku při každoroční periodické prohlídce "pustí". a třeba u fírů se ani nedivím, že nechtěj dělat dál, ono ty noční a nepravidelné nástupy..ti lidi jsou prostě utahaný a po šedesátce tuplem. Včetně třeba doktorů, učitelů a dalších profesí se syndromem vyhoření.
Neděle, 02. července 2017 - 14:54:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7106
Registrován: 4-2003
No já to vidím tak,

Já to vidím zase tak, že vzdálenější budoucnost nelze věštit tím, že si protáhnu současnost (resp. předpoklady v ní platící) v čase o 10, 20 či 30 let dopředu. To je totiž to, co určitě nenastane.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 02. července 2017 - 21:30:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2009
Chtěl bych se zeptat jak moc je reálné zprovoznění tratě 097 z Teplic do Lovosic?? Konkrétně úsek z Radejčína. Měl jsem stále za to, že se jedná o zával, ale dnes jsem zjistil nemilé překvapení při prohlížení map na seznamu viz odkaz Zde jsou vidět rozebrané kolejnice a rozkopaný úsek kde vedla trať.
Neděle, 02. července 2017 - 21:38:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 12-2005
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kam se chystala souprava ve složení Diesel sd - nějaká pára - cca 5 ks historických vozů - Hurvínek, která projížděla dnes kolem 12. hodiny přes Koštov směr Ústí?
Neděle, 02. července 2017 - 22:17:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 570
Registrován: 10-2008
Tak ta už se asi chystala do hajan do Turnova jelikož včera jezdila na Vejprty....
Neděle, 02. července 2017 - 22:21:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 571
Registrován: 10-2008
Oprava: Tak hajany v Turnově ještě asi nééé, neb se zítra cosi chystá v Pečkách a okolí..... :-)
Neděle, 02. července 2017 - 22:27:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2418
Registrován: 1-2006
zde jsou vidět rozebrané kolejnice a rozkopaný úsek kde vedla trať.

A co jiného čekáte přesně v místě sesuvu svahu (toho, co zavalil dálnici pod tratí)?
dráha
Pondělí, 03. července 2017 - 07:41:38  
Neregistrovaný host
46.135.117.23
Pajas: Ono totiž u trati 097 o zával nešlo. Tam zmizela zemina zpod kolejí, které zůstaly viset ve vzduchu. K závalu došlo až níže, na dálnici, jejíž těleso pohyb uvolněné zeminy zastavilo. Nebýt té dálnice, tak sesuv pokračovál dále, možná až k Labi. To si raději nepředstavovat.

A náprava nebude jednoduchá. Dosypat ujetý kus kopce znamená pokus o opakování toho, co se stalo. Druhá možnost je několikasetmetrový železniční most přes ujetý úsek, postavený na nestabilním podkladu. Nic jednoduchého. Třetí pak změna trasy železnice a její přestavba na zubačku. K čemuž asi nedojde.
čmelák 770
Pondělí, 03. července 2017 - 22:02:29  
Neregistrovaný host
83.208.245.185
Eskalátor na druhé nástupiště v Ústí dneska:

Pondělí, 03. července 2017 - 22:09:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3971
Registrován: 5-2009
čmelák 770:
To víš, když se dají na nádraží eskalátory co patří někam do obchoďáku a mají být v uzavřené budově....[rofl][rofl]
Pondělí, 03. července 2017 - 23:10:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49
Registrován: 3-2016
No jo eskalátory na hlaváku....
Jenom taková věc :Co kdyby ten jedinej funkční jezdil radši nahoru, než dolů?Předpokládám, že to umí.
Úterý, 04. července 2017 - 12:17:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2305
Registrován: 4-2011
čmelák 770: a včera a předevčírem a .....
čmelák 770
Úterý, 04. července 2017 - 18:06:32  
Neregistrovaný host
83.208.245.185
a včera a předevčírem a .....

To je možné, nejsem na tom nádraží každý den. Jen tak mimochodem - za tohle asi nenese nikdo odpovědnost, že? Za normálních okolností je to tak, že když někdo něco zkazí, tak si to "odskáče". Kdo ty eskalátory vyrobil (co na to výrobce říká?) Kdo je schválil (co na to ten dotyčný říká?) Tohle přece není běžná porucha, "ke které dochází maximálně dvakrát za deset let".
Středa, 05. července 2017 - 11:40:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 167
Registrován: 8-2005
Marduk11: Samozřejmě, že to umí, ale cestující jsou zvyklí na "pravostranej" provoz eskalátorů, a jak všichni víme, když je něco zažité, (zvyk je železná košile, což u cestujících na železnici platí dvojnásob)tak to může vést akorát k nějakému úrazu.

čmelák770: servis provádí KONE
Středa, 05. července 2017 - 12:37:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2421
Registrován: 1-2006
tak to může vést akorát k nějakému úrazu
V případě, že je druhý eskalátor zahrazený, tak je pravostrannost "argument" vskutku geniální.
[crazy]
Středa, 05. července 2017 - 19:13:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 168
Registrován: 8-2005
Hungry_bear: No, asi moc do styku s místní cestující veřejností nepřicházíte. Zahrazuje se to takto i několikrát za den, poněvadž místní spořádaní cestující to několikrát denně odhradí.
Středa, 05. července 2017 - 21:39:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2423
Registrován: 1-2006
Asi nebudou až tak pitomí, aby několikrát denně odhrazovali v naději, že se tím rozjede.
Spíše odhrazují proto, že v tom výlezu nemají jinou cestu nahoru, než vyšlapat po zahrazeném (když ten nezahrazený jede dolů).
Sobota, 08. července 2017 - 09:06:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 850
Registrován: 9-2013
https://youtu.be/3Dh1espRUx4

Prostřední Žleb a Bobina na hlavním nádraží v Děčíně.
Neděle, 09. července 2017 - 08:13:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 853
Registrován: 9-2013
https://youtu.be/RH8J438Syts

Náklady ve Všetatech.
Úterý, 11. července 2017 - 08:29:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 589
Registrován: 5-2010
http://usti.idnes.cz/moldavska-draha-oprava-pohyb-naspu-dt6-/usti -zpravy.aspx?c=A170710_2337719_usti-zpravy_vac2