Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Dopravci a linky » Archiv diskuse Dopravci a linky do 22. 08. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Dopravci a linky do 22. 08. 2017

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 04. srpna 2017 - 22:04:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4412
Registrován: 4-2003
Davka: Být to kterýkoliv jiný dopravce, tak ano. Ale Flixbus tyto linky zavádí proto, aby přistřihnul křidýlka Jančurovi, a má velkou spoustu peněz, kterými může provoz dotovat, než získá dostatečně silnou pozici na českém trhu. Takže spíše očekávám cenovou válku... Svým způsobem Flix přišel v pravou chvíli - v době, kdy Jančura některé linky osekává, omezuje služby atd. Akorát ty jízdní řády bude potřeba vyladit...
Nesni
Sobota, 05. srpna 2017 - 00:13:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 6-2014
Akorát ty jízdní řády bude potřeba vyladit
S tím, myslím, nebude mít Flixbus problém. Třeba teď ruší zastávkovou linku Praha-Berlin, patrně nebyla dostatečně rentabilní. Mně ale není moc jasné, jak chce prorazit s nemožností koupit si místenku. Místenka je v ČR tradiční součást jízdenky ještě z dob ČSAD. Chumel lidí, kde se jeden cpe přes druhého, by zaujal co nejlepší místo v autobuse, mi připadá jako krok zpět a sám bych takto cestovat nechtěl.
Sobota, 05. srpna 2017 - 04:05:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10778
Registrován: 4-2006
ad Nesni a přitom se takto normálně cestuje. Já si místenku koupím jen v rizikových časech.
Ve vlacích si nikdy místenku nekupuji, krom pendolina a to mě už obtěžuje.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Sobota, 05. srpna 2017 - 08:35:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4413
Registrován: 4-2003
Místenkovat či nemístenkovat, to je zajímavé téma... Mnoho velkých dopravců (kromě Flixu třeba Eurolines, Polskibus,...) nemístenkuje a prodává jízdenky jen na počet - a není to proto, že by snad rezervace konkrétních míst nedokázali technicky zajistit. Podstatná část cestujících si to totiž tak přeje. Chápu, že u dopravce, který jezdí většinou vyprodaný a má unifikovaný vozový park, je místenkování výhoda. Ale jakmile se střídá mnoho různých typů a provedení autobusů, už to tak jednoznačné není. Může se stát, že si objednám nějaké sedadlo, protože vím, že tam je nadstandardní místo na nohy, ale bude vypraven autobus, který má naopak u tohoto sedadla místa málo. Nebo si objednám místo v poloprázdném autobuse v domnění, že budu mít dvojsedačku pro sebe, ale jeden z těch několika málo cestujících, co si na stejný spoj koupí jízdenku po mně, bude takový blb, že si z té spousty volných míst vybere zrovna to vedle mě. V takovýchto případech tedy jsem radši, když žádnou místenku nemusím řešit a prostě si při nástupu do autobusu vyberu takové místo, jaké se mi bude líbit...
Nesni
Sobota, 05. srpna 2017 - 12:05:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 6-2014
Ares1:
přitom se takto normálně cestuje
Je to možné, ale já jiného dopravce, který by dopředu prodal jízdenku, ale ne místenku, kromě Eurolines neznám.

Jenda_z_hk:
Flixbus tyto linky zavádí proto, aby přistřihnul křidýlka Jančurovi
Prošel jsem si seznam linek Flixbusu, za který diskutujícímu Fkam děkuji, a většinou jsou to klasické dálkové linky s jedním spojem tam a jedním zpět. Tudíž linky Umbrelly budou v kontextu Flixbusu v menšině a lze s vámi souhlasit, že jsou mířeny jako přímá konkurence Jančurovi.

Podstatná část cestujících si to totiž tak přeje.
Možná ano, čas ukáže. Hledal jsem spojení z Prahy do Regensburgu a cenově podobně vycházel vlak i Flixbus. Ale představa, že vyfasuju nepříjemné místo v autobuse na 4 hodinovou cestu, mě odrazuje, ve vlaku je víc možností si přesednout.
Ono bude vůbec zajímavé sledovat, čím se Flixbus chystá přetáhnout cestující od Jančury. Jako jedinou výhodu vidím zajíždění až na Florenc.
Sobota, 05. srpna 2017 - 17:24:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 255
Registrován: 1-2016
Nesni: přesně tak, jestli mi něco nechybí, tak chodit na autobus půl hodiny předem a pak tam "držet místo" ve frontě, abych se vůbec vešel nebo když jedu s dětmi, tak aby každý neseděl jinde. Takto si koupím / zarezervuji předem a mám pokoj. Nijak mě to neobtěžuje, protože na rozdíl od dřívějška, kdy nebyla jiná možnost, než si v pátek vzít odpoledne půl dne dovolenou abych si koupil na malém městě místenku na pondělí na brzo ráno, abych měl jistotu, že se vůbec do Prahy dostanu.
Ostatně, ani u SA si ten, koho to obtěžuje, místenku kupovat nemusí. Akorát holt se občas nevejde. Pokud to Flixbus nevyladí, bude s tím mít problém, to se klidně vsadím.
Sobota, 05. srpna 2017 - 17:35:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 256
Registrován: 1-2016
Nevím jestli se za těch pár let něco změnilo, ale něco podobného tu bylo s Eurolines a jejich "byznys class" busy na Praha - Brno (Bratislava). A na Jančuru to nestačilo minimálně v úseku Praha - Brno. Teď jezdí pár linek jako součást delších a když se dívám třeba na jízdní řády Budapešť - BA - Praha, kdy ve stejný čas prakticky jedou dva tři dopravci (RJ, Flix, Euroline), každý veze půl autobusu vzduchu většinou, pak je hodinu dvě díra tak mi to jako ideální stav nepřipadá a na nějaké extra velké přetahování cestujících to taky nevypadá.

Flixbus má jedinou výhodu - bude mít asi výhodu na turisticky zajímavých lokalitách v tom, že ho budou cestující ze zahraničí pravděpodobně využívat více díky tomu, že si přes Flixbus zarezervují celou cestu nebo všechny cesty. U cestujících v rámci ČR si myslím, že za stejných cen jízdenek a cca stejných časech odjedzů Jančurovi autobusy nějak extra nevyprázdní. Paradoxně by mu to mohlo pomoct, že nebude potřebovat jezdil posily a platit externí dopravce a "nasírat" lidi, že nejede žlutý bus.

V každém případě, konkurence je dobrá a bude to zajímavé sledovat, zatím je to asi nejvážnější konkurent, na kterého bude muset RJ reagovat. Zatím prakticky v autobusech ustál skoro všechno (Asiana a jejich nepovedený systém Megabus, aby to vypadalo, že je hodně spojů, Eurolines, Arrivu, Liberec s DPML atd.). Cestující na tom netratí ať už u Jančury nebo Flixu. Spíš očekávám že tam, kde je ještě jiný dopravce, tak ostrouhá ten a Leo z toho taky asi radost mít nebude třeba na Krumlově či Plzni (i když u něj je možná jen otázka času, než to začne nějak s Flixbusem taky spolupracovat)
Sobota, 05. srpna 2017 - 18:40:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4415
Registrován: 4-2003
TN26: Ale pozor, Flixbus i ostatní dopravci, co prodávají jízdenky bez konkrétních míst, samozřejmě místo k sezení garantují! Takže nikdo, kdo má koupenou jízdenku, nemusí stát ve frontě, "aby se vůbec vešel". Co se týče cestování s dětmi, toto má dobře vyřešené třeba Polskibus - kdo má děti, má právo přednostního nástupu a tím i výběru místa. A pokud jede skupina dospělých, co chtějí sedět u sebe, tak holt nepřijdou k autobusu 2 minuty před odjezdem, ale třeba 20 minut předem, aby ta místa u sebe získali. Z rezervačního systému si snadno můžou zjistit, jak moc ten bus je či není plný, a tedy jak moc je třeba si pospíšit. Jak říkám, někomu více vyhovuje tento systém, někdo zase preferuje místenky. Ani jeden systém bych neodsuzoval, až provoz ukáže, co si získá větší oblibu...

A co se Lea týče, tak ten s Flixem spolupracuje už teď, takže věřím, že i na nových linkách nějaká spolupráce bude.
Sobota, 05. srpna 2017 - 22:18:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259
Registrován: 1-2016
Jendo - díky, neuvědomil jsem si to, že vlastně jízdenku dopředu mít můžu normálně. Přesto by mi to více vyhovovalo včetně sedačky, někomu to zase je jedno. Holt mě Regiojet vytáhl díky svému systému rychlých spojů a pohodlí na některých trasách i z auta, jejich pojetí dopravy a rezervací mi vyhovuje, takže tak nějak mi nemožnost rezervovat konkrétní sedačku přijde v dnešní době trochu krok zpět (když jsem si tu sedačku mohl vybrat i před 15ti lety u té páteční ČSAD předprodeje, kdy vrcholem pokroku byla sms v tlačítkovém mobilu).

V každém případě, výběr sedačky asi nebude úplně to, co bude rozhodující, rozhodovat se bude jinak.

Četl jsem si v E15 nějaký starší článek o Umbrelle, že do toho někdo nasypal milion euro nebo kolik jako investici, podle mě tam musí být i nějaká osobní motivace, když chtějí jít takto i na to vnitro. Na jejich FB se chlubí, že budou nakupovat nové "velké" Setry, tak jsem zvědavý zda to bude jezdit i na tom vnitru. Stejně, když si vezmu, kolik stojí ty autobusy, provoz, řidiči a za kolik se prodávají jízdenky na to vnitro (dráž než RJ to asi nebudou moct hnát), tak si říkám, jestli se to vůbec může někdy dostat do zisku... Bude to zajímavé.

EDIT: odkaz na článek (2015) - http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/dopravce-umbrella -jde-pomahat-nemcum-1253520

A ještě jedna věc - pro Flixbus jezdí různí dopravci, často to může být i na trase, kde si třeba dřív konkurovali (napadá mě třeba Flix a Polski bus např., určitě by toho bylo víc) - zajímalo by mě, jestli se to nějak pak koordinuje z ústředí Flixbusu, nebo klidně nechají jezdit více spojů různých dopravců na stejné/podobné lince pod jejich hlavičkou a kdo odpadne prostě odpadne. Leo tam zase má nějak vlaky v té síti nebo měl, busy asi zatím ne?
Sobota, 05. srpna 2017 - 23:03:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 583
Registrován: 1-2007
Nesni: Vzhledem k tomu, že flixbus jede z Čerňáku na Florenc půl hodiny (reálně to asi bude méně, možná se s tím časem pohne), tak bych to jako výhodu neviděl. Metrem jsi na Florenci za 15 minut, navíc přestup mezi metrem a dálkovými autobusy je na Černém Mostě mnohem pohodlnější. Důvodem pro Florenc bude spíše návaznost na mezinárodní autobusové linky
Neděle, 06. srpna 2017 - 09:04:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4416
Registrován: 4-2003
TN26: Polskibus je natolik silná firma, že věřím tomu, že se s Flixem dokáže dohodnout, aby si vzájemně "nelezli do zelí". U ostatních dopravců, s nimiž Flix spolupracuje, zejména těch menších na Balkáně, podle mě jde o to, že Flixbus je časem vezme pod svá křídla - přebere linky a stávající dopravci tam sice budou dál jezdit, ale jen jako subdodavatelé, s autobusy přebarvenými na zeleno. Teď koukám, že už nejde přes Flixbus koupit jízdenku na Leo Express, takže tam ta spolupráce asi poněkud ochladla... Ale dokud fungovala, bylo určitě možné přes Flix koupit jízdenky i na autobusy Leo Express.

Paes: Jízdní doba Florenc-ČM je při velmi slabém provozu 20 minut, ale standardně spíše těch 25-30. Plus ještě zajetí do terminálu na ČM a odbavení tamních cestujících, takže v tomto směru se to bude stíhat jen taktak. Jiné to bude ve směru do Prahy - předpokládám, že se nebude zajíždět do terminálu, ale obslouží se zastávka na Chlumecké ul. u nadchodu, plus samozřejmě výstup je rychlejší než nástup, takže tam bude možné ubrat minimálně 5 minut. A jinak co se Florence týče - ono sice jet metrem na kraj Prahy je o pár minut rychlejší, ale na druhou stranu je to otravná štrapáce a mnoho lidí si radši na Florenci sedne do pohodlné sedačky v klimatizovaném autobuse s wifi než aby jeli na stojáka v metru na ČM. Ostatně to se ukázalo už když Jančura zkoušel jezdit Brno z Roztyl - cestující stejně preferovali Florenc. Takže liberecká linka z Florence není špatný nápad. Horší to může být s Plzní, protože procpat se v dopravní špičce z Florence až na Zličín může být docela očistec, zabírající výrazně víc než kalkulovaných 25 minut. A samozřejmě cestující, kteří si koupí lístek ze Zličína, budou naštvaní, že musejí na zpožděný autobus čekat.
Viribus Unitis
Pondělí, 07. srpna 2017 - 16:48:16  
Neregistrovaný host
185.75.139.254
Chlapci, chlapci, zapomínáte na jedno: a to PR MFB-FB. Ani zaplacený novinář celostátního deníku na to v celoevropském komplexu prostě nemá. A paní Udatná zcela jistě do války s Jančurákem nejde bez rozvahy DALŠÍHO ROZŠÍŘENÍ, teď jen řešili zlikvidovaní Jančurákových posil s výhledem na jeho vymazání. Lze říci, že použili Jančurův "vstup na linku, kdy jen doplňují nedostatečné kapacity na trase". Nečetli jste to to náhodou někdy? Tak holt Jančurák pozná léčbu vlastními metodami. A jsem zvědav, zda si za téhle situace troufne na Udatnou jako na Litvina. Tohle je trochu jiná liga. Je zajímavé, že ZATÍM není slyšet kvikot obvyklých žlutoobhájců.
Na kolik může reálně spadnout cena na třeba na Brně? Při 45 osobách stačí 130,-Kč. Uvidíme, kdo tuto metu první podsekne, ať se bude jmenovat jakkoliv. Jisté je jediné: ČernáDíra to nebude.
Pondělí, 07. srpna 2017 - 17:02:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4435
Registrován: 12-2004
http://zpravy.idnes.cz/student-agency-regiojet-ruseni-spoju-kvuli -nedostatecne-obsazenosti-1ef-/domaci.aspx?c=A170807_154743_domac i_krb

Ostrava sice nejezdí málo obsazená, ale dá se jet rozumně vlakem.(Pokud není zrovna výluka, nebo zase cokoliv na trati 300, nebo jen zpoždění z obratu zpožděné soupravy[happy])

Ale u ČB pomohli "sejmout" konkurenci, vlak je totálně na .iču a zruší spoj, o který je evidentně zájem. Např. dnes odjížděl buď vyprodaný, nebo skoro vyprodaný, stejně jako v pátek a sobotu...

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Pondělí, 07. srpna 2017 - 17:30:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 263
Registrován: 1-2016
No, zatím se postupně vymazaly asi všechny boblick bus linky a to prakticky i bez Jančury a ten zázračný adorovaný VKJ o kterém jsi tu boblicku básnil, by už bez Leoše byl víš kde... Jančura, když nebude muset na některých linkách posilovat, bude jen rád.
Pondělí, 07. srpna 2017 - 17:38:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4437
Registrován: 12-2004
Tady ještě něco od mluvky:
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/student-agency-omezi-spoje-z -brna-a-nektere-autobusy-v-praze/r~06173b687b7611e79584002590604f 2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=ed itor1-static&utm_term=position-0

Jinak ti lidi, co tam byli v "bus sekci" s I. Kašickou vč. už tam po většinou nejsou?
Připadá mi to tak.....[ko]
Viribus Unitis
Pondělí, 07. srpna 2017 - 18:52:41  
Neregistrovaný host
185.75.139.254
TN26:
Jaks na to přišel? Nejezdí nám toho poněkud více? A zrovna tam, kde to tomu růžovému šmejdu to jaksi nejde?
Teď se mi líbí, že jeho metody na něj použije někdo jiný, navíc někdo, kterého neustojí. Jančurák to dokurvil na více místech, třeba Lubenec jen zatleská.
A s jeho způsobem odbavení nemůže jen tak odejít na místní linky a vykládat něco o zlepšení dopravy. Proč? Holt nebere kočárky, živá zvířata, nácestné cestující bez rezervace. A jeho španělské krámy mají po 3 letech dost, ulítaný tak, že ani Ukrajincům je neprodá.
Úterý, 08. srpna 2017 - 12:13:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18113
Registrován: 5-2002
Paes:

Nesni: Vzhledem k tomu, že flixbus jede z Čerňáku na Florenc půl hodiny (reálně to asi bude méně, možná se s tím časem pohne), tak bych to jako výhodu neviděl. Metrem jsi na Florenci za 15 minut, navíc přestup mezi metrem a dálkovými autobusy je na Černém Mostě mnohem pohodlnější. Důvodem pro Florenc bude spíše návaznost na mezinárodní autobusové linky

Znám slečnu, která jezdí trasu Plzeň - Liberec. S SA z Plzně na Zličín, pak metrem přes celou Prahu, kupuje si jízdenku za 32 Kč a spěchá, aby to stihla za 60 minut. A pak s SA z Čerňáku do Liberce. Když nestíhá, jízdenka na navazující spoj propadne bez náhrady. A v metru není slušný signál, takže bez mobilu nemůžeš stornovat.

Určitě chápeš, že pokud jí odpadne ten přesun metrem a celkově to bude cenově smysluplné, určitě ráda přestoupí na Florenci a nebude jí vadit ani delší jízdní doba.

a ten zázračný adorovaný VKJ o kterém jsi tu boblicku básnil,

On může někdo tuhle firmu chválit? O tom bych si rád přečetl, abych se zasmál.

ulítaný tak, že ani Ukrajincům je neprodá.

Nemel nesmysly. Všechny jeho autobusy se po použití prodávají dál a vždycky to někdo koupí. Jen co vím a co jsem viděl na vlastní oči: Rusko, Moldávie, Černá Hora, občas zůstane i něco u nás. Nebo víš o něčem, co se muselo sešrotovat?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 08. srpna 2017 - 19:30:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18114
Registrován: 5-2002
P.S.: Ve srovnání s AZ busy a HF toury jsou i ty tři roky staré španělské krámy v super kondici.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Nesni
Úterý, 08. srpna 2017 - 22:04:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 6-2014
Na kolik může reálně spadnout cena na třeba na Brně? Při 45 osobách stačí 130,-Kč.
Na webu už jsou ceny a spoje Umbrelly měly cenu 149 Kč. Ostatní spoje byly dražší. Nepředpokládal jsem, že zaútočí cenou, nicméně stalo se. A viděl jsem v metru reklamu Flixbusu na cesty dálkovým autobusem od 69 Kč.
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 11:34:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4450
Registrován: 12-2004
Zatím asi nejlepší článek ke zmiňovaným deštníkům.
Jsem zvědav na to další rozšiřování.
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/zelene-autobusy-zautoci-na-r egiojet-i-cenou-flixbus-spousti/r~f83fbf807d9911e7b1a4002590604f2 e/
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 12:36:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10793
Registrován: 4-2006
Hm Flixbus tedy vyšlápl. No Jančura bude teď muset skousnout tabletky co dával jiným.
Ale tak to má být je to konkurence.
Nakonec z toho mohou vydělat ČD protože Jančuru boj s Flixbusem vyčerpá.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 13:05:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4451
Registrován: 12-2004
Ares1: Zatím je Flixbus problém i pro ČD.
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 14:27:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10795
Registrován: 4-2006
Tak částečně jistě.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 18:46:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 266
Registrován: 1-2016
Na Brně to hodí na kreditovku taky za 149, čili stálí zákazníci mu utíkat nebudou když kvůli hnusnému kafi, neustále něco vnucujícím stewardkách a obrazovkám vypalujícím oči neutekli doteď. Hrát se bude spíš o ten zbytek, co jezdí občas a o turisty.

Liberec mu možná i pomůže, aspoň nebude řev že má monopol a "nepobírá" a kdesi cosi.

Dobré jsou Karlovy Vary, kde to je bez zajíždění na letiště, to může lidi přesvědčit, Krumlov je hodně pro turisty, tam může čerpat z lidí, co si třeba koupí celou cestu s Flixbusem nebo Flix znají z Německa apod. Plzeň se asi vrátí do stavu jako když se tam podjížděli se Štáhlichem, ale Flix je o 10 levelů samozřejmě jinde.

Uvidíme jak s tím zamíchá to, že Flix bude jezdit z Florence a Regiojet nejezdí u některých linek, to by zase mohla být výhoda pro ty méně často cestující a turisty.

Nicméně neočekávám, že by to Jančuru položilo, maximálně nebude potřebovat posily nebo se holt na některých linkách bude vyčkávat, kdo vydrží déle držet spoje vozící víc jak půlku vzduchu.

Jestli na Flixbus opravdu někdo doplatí, tak to budou (tam kde jsou) menší dopravci, co doteď třeab pár spojů drželi a teď jim to Flix bude vyžírat třeba v těch špičkách. Uvidíme jak dlouho vydrží těm, co žlutýho nemusí, hlášky typu "teď ochutná svoji medicínu" a budou uplatňovat dvojí metr (tj. žlutý rozinky vyžírá, ale zelený je "férová konkurence", tak u něj se to nepočítá ;-)

V každém případě bude veselo a došlo na můj x let starý komentář, že přesně toto se dřív nebo později stane, že i Jančurovi, který vypadal tehdy neporazitelně, přijde silný konkurent. A tento je opravdu první za ty roky v takovém rozsahu... A i když primárně jezdím s Regiojetem, tak mi to nevadí a docela se na to těším.
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 18:47:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 267
Registrován: 1-2016
Michochodem, jak je to u Flixbusu s dětmi? Stejně jako u jiných dopravců (tj. do 6 let zdarma a pak za půl) nebo třeba ty mezinárodní Flixbusy na tohle nehrajou, když je přeprava v rámci ČR?
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 18:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4418
Registrován: 4-2003
TN26: Ve vnitrostátní dopravě platí státem nařízené slevy pro všechny - je jedno, jestli je firma žlutá nebo zelená... A v rezervačním systému Flixu všechny dětské a studentské slevy vidím, ale co nevidím, je ZTP! Na tohle asi zelení borci zapomněli. Možná by jim to ministerstvo dopravy mohlo připomenout nějakou pěknou pokutou.
Nesni
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 22:26:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 6-2014
TN26:
primárně jezdím s Regiojetem
Michochodem, jak je to u Flixbusu s dětmi?

[biggrin]
Špekulovat o tom, jestli Flixbus bude mít dostatek zákazníků, už asi netřeba. (Neberte to osobně.)
Nesni
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 22:50:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 6-2014
Rezervační systém Flixbusu se podle jeho českého šéfa Pavla Prouzy snaží být jednotný v celé Evropě, přesto firma uvažuje, že ohledně registrací, rezervací či storna vyjde vstříc českým zákazníkům.
zdroj
AHM
Pátek, 11. srpna 2017 - 11:45:51  
Neregistrovaný host
79.170.249.4
A viděl jsem v metru reklamu Flixbusu na cesty dálkovým autobusem od 69 Kč.
A kolik cestujících z jednoho průměrně obsazeného spoje se na tuto cenu dostane? Jeden? Dva? Nikdo?
A trošku zapomínáte, že i Arriva Expres může překvapit a hodně zamíchat kartama, minimálně na vnitrostátní relaci.
Pátek, 11. srpna 2017 - 13:40:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 2-2012
AHM: ARRIVA může překvapit když na to získá zaměstnance. Ti zatím však utíkají k Umbrella (FLIXBUS), kteří prozatím nabízí výrazně lepší podmínky [happy]
[masinka]753 301 [masinka] EDIT: Tak holka znova do služby [vypravci][ok]
Pátek, 11. srpna 2017 - 14:45:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 269
Registrován: 1-2016
Arriva expresy jsou fajn, ale pochybuju, že budou nějak víc expandovat, možná zkusí nějaké kosmetické úpravy v reakci na změny u Regiojetu na Olomouci - hlavně když to vedou teď jako ty OL - Brno a Přerov - Brno. Ty poslední změny jsou docela kontraproduktní, hlavně chtít otočit autobus během 15ti minut v Brně u Grandu, když je pořád nějaký problém na D1 (i když mírně se to lepší teď v srpnu) a ještě se musí procpávat na Grand skrz Nádražní. Ono to nepotěší, když kvůli těmto obratům má bus x desítek minut zpoždění a ještě řidič místo aby měl pauzu, tak zase vyjíždí na slavnou D1 kolikrát do zácpy v druhém směru.... Navíc jak se zde řešilo, ani velká část cestujících není nadšena z přesunu zastávky v Brně.
Nesni
Sobota, 12. srpna 2017 - 07:17:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 6-2014
zapomínáte, že i Arriva Expres může překvapit a hodně zamíchat kartama
Pochybuji, že by Arriva zkoušela vstoupit na nové linky v době, kdy ceny jízdenek jdou dolů. Ale může se pokusit o převzetí cestujících Regiojetu na už existujících linkách do Brna, to ano.

autobusem od 69 Kč.
A kolik cestujících z jednoho průměrně obsazeného spoje se na tuto cenu dostane? Jeden? Dva? Nikdo?

Cena 69 Kč patrně není myšlena jako akční někam po Evropě, ale základní na vnitrostátních linkách. Proto si myslím, že za těch 69 Kč to do Liberce nebo Plzně může být pro dost cestujících.
Pajzák
Sobota, 12. srpna 2017 - 08:19:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 6-2015
K Servis od zari osekava linku do Zatce.
Pondělí, 14. srpna 2017 - 11:36:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4455
Registrován: 12-2004
http://www.portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L000017_170817_198348.p df
Středa, 16. srpna 2017 - 14:49:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4421
Registrován: 4-2003
V rezervačním systému Flixbusu se objevila spousta jízdenek na vnitrostátní spoje za 25 Kč!
Středa, 16. srpna 2017 - 17:17:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 276
Registrován: 1-2016
Tak to brzo :-) Už mám koupený vlak :-)
Středa, 16. srpna 2017 - 21:23:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 669
Registrován: 4-2013
asi mě něco ušlo,[blush], ale linka do Prahy firmy JH BUS už není ?
application/pdf
L340911_161211_185264.pdf (87.6 k)
na IDOSU se již neukazuje......

(Příspěvek byl editován uživatelem verča.)
Středa, 16. srpna 2017 - 22:05:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4422
Registrován: 4-2003
zrušeno k 10.6.
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 17:18:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 670
Registrován: 4-2013
díky za informaci ohledně JH Busu, nevím jak jezdil obsazený,tak nemohu posoudit ani nějak polemizovat, proč........ale díky za info[happy]
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 22:18:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4423
Registrován: 4-2003
Zdá se, že firma dál funguje, jen zrušila linku. Datum 10.6. odpovídá tomu, že pro autobusy mají lukrativnější práci na zájezdech. Odhaduji, že to bude takový ten případ, že linka se plácá okolo hranice rentability, ale protože dopravci blokuje autobusy v době, kdy by mu mohly vynášet víc na zájezdech, radši jí zařízne... V minulosti to JH Bus řešil najímáním subdodavatelů s horšími vozy, ale je možné, že to teď kvůli nedostatku řidičů je problém, tak to vyřešil takhle.

Jinak JH Bus je taková zvláštní firma... Cca do roku 2006 jejich byznys stál na opelichaných sedmičkových Karosách, pak najednou přezbrojili na fungl nové Bovy Magiq a když v r. 2012 jednu z nich zbořili v Chorvatsku, místo ní koupili zase jen prastarou ojetinu - Mercedes z roku 1994.
Pátek, 18. srpna 2017 - 08:04:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 6-2002
Nevíte něldo, co je to za obskurní linku?

odkaz
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
jkl
Pátek, 18. srpna 2017 - 11:35:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2017
Ta firma má všechny JŘ takové podivné.. Nejlepší je spoj, který jede 1.7. do Lestkova 166 km a zpátky jede manipulačně.. [lol]
Napadlo mě, není v ty dny kdy ten spoj jede v okolí nějaká akce?
funtomas
Pátek, 18. srpna 2017 - 12:10:54  
Neregistrovaný host
193.86.116.254
To je odvoz dětí na pionýrské tábory s dotací na dětské jízdné.
Pátek, 18. srpna 2017 - 19:12:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4424
Registrován: 4-2003
Tak začátek Flixbusu zatím nic moc tedy... Jízdní řády jsou sestaveny tak, že autobusy při běžných zpožděních nestíhají obraty, takže řada spojů je zpožděných nebo i vynechaných. Řidiči neznají trasy a učí se je za jízdy, zkrátka je to celé už na první pohled šité horkou jehlou. V Benešově dle CIS JŘ mají stavět na hlavní silnici na odbočce, ale podle webu a i ve skutečnosti se jezdí na autobusák... Ale ze šotopohledu je plusem poměrně široká škála typů vozidel - viděl jsem Setry jedno- i dvoupodlažní, dále Mercedes Tourismo, patrového Van Hoola a právě jedu Scanií Higer ex Megabus France.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jenda z hk.)
Sobota, 19. srpna 2017 - 10:17:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6220
Registrován: 5-2002


To brzo teda... Je fakt že v sobotu dlouhodobě RJ Vary neposiloval...
Nesni
Sobota, 19. srpna 2017 - 11:58:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 6-2014
H_k:
Zapamatoval jste si ceny, kam až byly vyšponovány? Teď už je všechno vyprodáno. Ale kdo si počká do 3:55, může jet za 25 Kč. Přitom se jedná o přeshraniční linku (N168 ze Strasbourgu do Prahy).
Sobota, 19. srpna 2017 - 18:30:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6221
Registrován: 5-2002
Bohužel... Ale mám pocit že ta mezinárodka se šponuje (na Varech někam k 269), vnitro spoje asi ne... O nějakou půlhodinu už to bylo vyprodané komplet. (RJ taky, samozřejmě)
Pondělí, 21. srpna 2017 - 09:27:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4464
Registrován: 12-2004
V sobotu a v kladiva o jeden pár spojů víc[ok] v úseku libe libe Liberec - Kradec.
http://www.portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L540370_170903_198957.p df
Pondělí, 21. srpna 2017 - 09:36:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4465
Registrován: 12-2004
Nový pár spojů (asi za ICOM) v úseku HK - Vrchlabí[ok]
http://www.portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L690790_170903_199029.p df
Pondělí, 21. srpna 2017 - 10:12:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2945
Registrován: 12-2005
Zzz: Nový pár je i na lince 690702:
http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L690702_170903_199028.pdf
Martinmarilynmanson
Pondělí, 21. srpna 2017 - 14:53:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10424
Registrován: 12-2007
Za to Zlatovánek omezuje Ústí...
Be clever - use public transport!
Pondělí, 21. srpna 2017 - 15:17:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2948
Registrován: 12-2005
MMM: Jj omezuje, navíc linka do Prahy zkrácena jen na Čerňák. Páteční Pražák se ještě večer vrací do Poličky. Ale zato má 2 nové páry spojů na lince HK - Svitavy. Takže výkony zůstaly prakticky stejný a rozhodně s nižšími náklady.
Pro Ústí bylo asi poslední ranou zvýšení platů řidičů - nocování řidičů v Ústí, což linku značně prodražilo. V úseku MB - Ústí to asi žádná sláva nebyla.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 21:49:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 155
Registrován: 11-2006
Pratele, je mozne, ze predprodej na PolskiBus je mozna pouze na 14 dni dopredu nebo delam neco spatne, ma nekdo zkusenost? Jde mi o spojeni Praha-Riga... Diky predem za info.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 23:22:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10811
Registrován: 4-2006
Autrans odpovědět ti neumím ale musí tě pozdravit a doufám že se máš dobře.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Úterý, 22. srpna 2017 - 01:23:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4426
Registrován: 4-2003
Autrans: Jedná se o spojení s přestupem ve Varšavě na autobus litevských Eurolines. V úseku Praha-Varšava není problém, ale úsek Varšava-Riga lze v systému Polskibus koupit jen na nejbližších 14 dní. To může znamenat dvě věci - buďto se tam chystá nějaká úprava JŘ nebo spolupráce mezi Polskibus a Eurolines nějak skřípe. Řešitelné to je:
1) nákupem samostatné jízdenky Varšava-Riga přímo na eurolines.lt , kde pozdější termíny dostupné jsou. Sice v takovém případě přijdete o garanci přestupu, ale tříhodinová rezerva je celkem OK.
2) čekáním, až se kýžený termín uvolní pro prodej na stránkách Polskibus
3) využitím jiného dopravce - ecolines.net nabízí každodenní spoje bez přestupu
Úterý, 22. srpna 2017 - 09:06:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4472
Registrován: 12-2004
http://zdopravy.cz/zakladatel-flixbusu-naucime-lidi-flixovat-nech ceme-lakat-na-mizernou-kavu-750/
Petr_k
Úterý, 22. srpna 2017 - 09:30:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12055
Registrován: 4-2003
ZZZ - moc hezky se jim daří zakrýt minulost výběrem vhodných údajů. Spojení MFB MeinFernbus GmbH a DBAG jako kdyby najednou neexistovalo...
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Úterý, 22. srpna 2017 - 10:04:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6225
Registrován: 5-2002


Ten v osm byl taky...

Ad článek - píše tam trochu kraviny (třeba to o tý Severní Americe), ale pokud mu byznys šlape, tak ať...
Úterý, 22. srpna 2017 - 12:27:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4473
Registrován: 12-2004
http://vary.idnes.cz/doprava-autobusy-cestovani-cestujici-jizdenk y-frs-/vary-zpravy.aspx?c=A170822_346819_vary-zpravy_ba
Úterý, 22. srpna 2017 - 17:02:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 11-2007
Nepamatujete si nekdo na nejake zrusene dalkove linky projizdejici pres brno, co byly zruseny po roce 2005? Mam tu v podatate celolinkovy jizdni rad v pdf spuborech dle cisel linek a hledam nejake chutovky do tisteneho archivu, takovy ty linky styli vyskov - frantiskovy lazne a podobne... Muzu pak dodat i jizdni rady kdyby byl zajem