Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 19. 12. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 19. 12. 2016

dolů
   autor příspěvek
mirek55
Středa, 07. prosince 2016 - 08:49:13  
Neregistrovaný host
88.100.111.227
Pane Blažek:
a) Víte co znamená slovíčko cca?
b) Z GVD vyčtete pouze vlaky objednané v rozmezí platnosti GVD. Pak máte v GVD i kolonku omezení a zde se dočtete že ne všechny ty nákladní vlaky jezdí denně.
c) Pokut to ještě nevíte tak i ČDC již cca 2 roky zavádějí do GVD pouze vlaky o kterých vědí takřka na 100% že je odjezdí. Ostatní nákladní vlaky zavádějí ad hoc, což je více než je v GVD.
Pokud se podíváte do nového GVD platného od neděle, najdete jich tam méně, ale to neznamená, že jich nepojede naopak více.
d) V GVD již těžko budete nacházet objednané vlaky ostatních dopravců a možná netušíte, že i oni jezdí poslední dobou velmi často libereckým žel. uzlem třeba i průběžky s uhlím nebo jinými komoditami.
e) Protože dochází a zcela určitě bude i nadále docházet k opravám na žel. spodku i svršku, pohybují se a budou se zde pohybovat různé pracovní vlaky.
f) Jinak souhlasím, že Mn vlaky jsou někdy kráceny nebo rušeny dle potřeby, není-li pro ně zátěž.

Na závěr lze říci, že počet nákladních vlaků všech typů mimo Mn poslední dobou narůstají. K tomu je třeba připočíst i vlaky pracovní a ZV.

Souhlasím s vámi, že modernizace ŽST Liberec je nutná. Též bych kvitoval možnost současných odjezdů směr Tanvald a Č. Lípa.
Středa, 07. prosince 2016 - 13:09:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10341
Registrován: 4-2006
Ad Pavel Blažek naopak já ten váš návrh chválím. Je to velmi zajímavé a super nápad. Rozhodně by to stálo za realizaci. Přestup by byl velmi zajímavý i na MHD a tramvaje. Zajímavá je dojemná starost o nákladní dopravu. Zdejší firmy stejně vlaky nikdy více využívat protože automobilový průmysl má úplně jinè požadavky než je vožení vlakem. A nikdo to nezmění.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Středa, 07. prosince 2016 - 18:12:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 211
Registrován: 12-2013
Zdravím ma někdo info co aktual jezdí na Mn83371-83370 Jaromeř-,Trutnov? Diky za info
mirek55
Čtvrtek, 08. prosince 2016 - 09:48:01  
Neregistrovaný host
88.100.111.227
Brr
Jsem přesvědčen, že ČDC není majitelem ranžíru v Liberci, tak jeho vyjádření je z právního hlediska zcela mimo hru.
Pokud by se postupovalo dle toho co píšete, musel by se majitel kolejí (SŽDC) zeptat všech dopravců.
Další otázkou je zda tyto koleje nebude v krátkém budoucnu potřebovat někdo jiný, třeba budoucí dopravce rychlíků na rameni Liberec-Pardubice, Liberec-Děčín na které se chystá výběrové řízení, pro odstavování železničních vozidel.
Může dojít i k tomu, že nějaký dopravce (mimo "ČD Národní dopravce") začne jezdit některé z ramen z Liberce komerčně.
Ares1
"Zdejší firmy stejně vlaky nikdy více využívat protože automobilový průmysl má úplně jinè požadavky než je vožení vlakem. A nikdo to nezmění."
Je vidět, že sem píšete od stolu bez jakýchkoli znalostí. Měl by jste se někdy na cca 24 hodin (včetně těch nočních) postavit ke kolejišti a neplácat sem holé nepravdy.
V oblasti Liberce slouží nákladní vlaky:
a) pro automobilový průmysl
b) dopravu dřeva
c) přepravy uhlí
d) další komodity
Jen závěrem:
Nemám naprosto nic proti zefektivnění VHD včetně zlepšení situace v Liberci na Jeřábu při přestupu mezi železniční, tramvajovou a autobusovou dopravou. Ve stísněném prostoru se těžko nechají dělat velká gesta stavbou megalomanského terminálu, vždy musí něco ustoupit.
Měl by ale někdo udělat stávající, nezkreslený průzkum toku cestujících, zda někdo skutečně přestupuje z vlaků na autobusy? Jsem přesvědčen, že ten zájem je minimální, převážné většině vycházejících z vestibulu postačuje MHD směr centrum a směry okrajových částí Liberce a přilehlých sídelních celků kam MHD dojíždí.
Podléhat zbytečně touze postavit něco (i zbytečného), aby se krajské město vyrovnalo jiným i menším městům považuji pouze za alibizmus a mrhání prostředky.
Čtvrtek, 08. prosince 2016 - 10:58:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 431
Registrován: 12-2007
mirek55:
"Měl by ale někdo udělat stávající, nezkreslený průzkum toku cestujících, zda někdo skutečně přestupuje z vlaků na autobusy? Jsem přesvědčen, že ten zájem je minimální, převážné většině vycházejících z vestibulu postačuje... "

A platí to i pro nákladní dopravu? Měl by ale někdo udělat stávající, nezkreslený průzkum potřeby kolejí mezi výpravními budovami, zda je někdo pro nákladní dopravu dnes skutečně potřebuje? Jsem přesvědčen, že ten zájem je minimální, převážné většině dopravců postačuje stávající nákladní část stanice... [happy]

Nebylo by lepší se spíš zamyslet, krom potřeb nákladní dopravy v budoucnu, zároveň také jaké bude chování cestujících v budoucnu v případě realizace záměru? Co dnes není (nebo stojí za prd) bude asi těžko masivně využíváno...
kapitan Zeman
Čtvrtek, 08. prosince 2016 - 12:42:51  
Neregistrovaný host
193.179.205.154
tak zas jedna poznamka o Liberci rozpoutala sroceni tech nejpovolanejsich resitelu a na liberecke diskuzy ani slovo, chtelo by to pribrat i Brno at to tu ti nejpovolanejsi vyresi jednim tahem, tohle vlakno ma proste stesti na odborniky na cokoliv a kdekoliv
Pátek, 09. prosince 2016 - 00:43:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10355
Registrován: 4-2006
ad Mirek55 ano to je vidět.
Prosím uveďte, které firmy z Liberce zabývající se automobilovým průmyslem vozí vlakem.
Proč tedy se z průmyslové zony valí kamiony na Turnov.
Posledně jsem to počítal a za cestu z Liberce do Turnova jsem předjel 17 kamionů, víte kam razí? Do překladišť u Mladé Boleslavi především.
vozby dřeva no tak to přede mnou ani neříkejte, to je největší prasárna. Většina dřeva totiž míří do Rakouska.
vozba uhlí. bude se nadále snižovat. Navíc jak říká muj známý co má firmu na prodej uhlí apod. tak vagonem už dávno nevozí.
Každý týden mu to několikrát přiveze firma DS na kamionu při cestě z Německa. Kam se vozí štěrk.
další komodity které? obilí? V Liberci nejsou významná sila.
Ale zkuste dodat podklady, které hovoří o tom co říkáte vy.
Uvědomte si že železniční doprava silniční dopravě nestačí.
Ještě vám dám příklad. Škoda Vrchlabí Kolik vozí do firmy vlak zboží? A že by to šlo. odlitky převodovky,materiál tyčovina atd. 0. Vše vozí kamiony. Přitom tyčovinu a odlitky by jste mohl vozit je to běžný materiál. Ale Škodovce se nevyplatí mít ten materiál někde tejden na cestě.
Skladové zásoby si dnes automobilky nedrží. Sklady většinou provozují jiné subjekty.
Opět příklad. za Vysokým Mýtem naproti bývalé střelnici má sklady Šmídl transport. Co myslíte že tam skladuje? Ano hádáte správně díly pro Iveco Vysoké Mýto. Víte jak je tam vozí? Kamiony neb je to elitní dopravce Iveca.
Víte jak se vozí svitky plechu do automobilky v Kolíně? Kamionem z Košic.
Liberec je v případě železniční nákladní dopravy okrajovým městem.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
romulan
Pátek, 09. prosince 2016 - 06:26:40  
Neregistrovaný host
94.138.127.72
Ares1:
Už podle obrázku pod Vaším nickem je odhadnutelný názor. Pochopitelně.
Neříkat dřevo? Dřevo, dřevo, dřevo, dřevo. To bych vám přál vidět co se vozí z Jeseníků po trati 310. Deně 4-5 vlaků plných dřeva. To je snad jedno jestli do Rakouska nebo někam jinam. Tam to alespoň zužitkují. U nás leda tak zeštěpkovat a šup do kotle.
Uhlí, Váš známí asi nemá sklad v blízkosti železnice, proto naváží kamionem. a nebavíme se o vozbě uhlí pro domácnosti ( to jenom zlomek ), ale pro elektrárny a teplárny. Uhlí se bude těžit v Turowě a vozit přes Lib. tak min. 10 let. a to nezáleží komu a kam. Těch odběratelů je mnoho ( Neratovice, Písek, Martin, Smiřice, Strakonice,...). Navíc se vozí uhlí i do polska( 2x30 vozů týdně ).
Kamionů na silnici do Turnova jezdí dost, ale to je tím že se otevřel přechod do Zittau ( nárust o 50% ). Kooperace pro automobilový prům. se kvůli logistice musí vozit kamionem. Bohužel to jinak nejde.
O zbytku, je to jen plácání rukou do vody.
mirek55
Pátek, 09. prosince 2016 - 09:15:16  
Neregistrovaný host
88.100.111.227
Ares1
Nejdříve odpovím na to Škoda auto Vrchlabí. Po železnici přímo do Vrchlabí nic. To ale neznamená, že některé věci neputují po železnici do některého skladu, či překladiště
Nyní ten Liberec:
Liberec není v případě železniční nákladní dopravy tak zcela okrajový. Konkrétní počty vlaků, jejich délky a hmotnosti, počtu náprav, včetně hnacích vozidel a dopravce je evidováno na patřičném oddělení SŽDC. Samozřejmě, že jsou i více exponovaná nádraží na hlavních elektrifikovaných a dvojkolejných tazích. Zastavte se někdy v Liberci a podívejte se co tam stojí nákladů. Já jich tam vídávám přes den 5-6 (V Turnově 2) čekajících na volnou díru v grafikonu. No a co toho jezdí ad hoc přes Liberec, když se něco děje na trati mezi Děčínem a Drážďany. Bohužel v průběhu dne je to takřka mezi Libercem a Frýdlantem nepropustné, k tomu ta stávající rekonstrukce. To jsou pak po stanicích všude plné koleje.
Netvrdím, že se v Liberci něco nakládá na železnici pro Škoda auto, ale projíždějí tu například ucelenky s auty, patra atd.
O uhlí a dříví tu již psal předřečník, nezabráníte tomu, zde je ta (ne)viditelná ruka trhu. Kdo víc zaplatí tomu to majitel prodá. Ona se ta kulatina vozí i Babišovi na Horka. Bohužel po revitalizace tratě zde zbyla už jen jedna nepatrně zkrácena manipulační kolej, kam se toho mnoho nevejde a šoupák jezdí pouze 2x týdně, někdy jej zavedou i navíc. Babiš musel nechat u Jilosu rozšířit tu úzkou silnici k Nedaříži, aby kolem stojících kamiónu mohl projet třeba autobus. Nyní pracuje na obnovení před rokem vytrhané koleje, aby mu mohli dovézt více vozů a on s nimi mohl manipulovat k vykládce kulatiny, nakládce pilin, štěpků, kůry a výrobků. O ukradené vlečce raději pomlčím.
Přes Liberec se vozí i hutní materiál, možná i pro to Vrchlabí, ale tam to již putuje z nějakého skladu či překladiště kamionem. Nevím jak konkrétně dnes, ale do nedávna hodně dílů které dojeli vlakem do Boleslavských skladů, pokračovalo do Vrchlabí kamiony. Vše je ale o logistice a ceně, bohužel též lobby (úplatkářství). Škoda auto je tím speciálně proslulá.

Jinak k logistice Škoda auto. Znám konkrétní případ, kdy dílce vyráběné v okolí Jaroměře putují do Francie, tam se zaevidují a vzápětí vyskladní (přelepí adresa) a putují i stejným vozidlem k Jičínu, de se smontují do jistého celku a opět se vrací do Francie, kde se ani nepostačí aklimatizovat a část jich putuje zpět do skladů Mladá Boleslav, odtud část směr Kvasiny, dříve i Vrchlabí. Jak se pak mám dívat na vaš výrok? "Ale Škodovce se nevyplatí mít ten materiál někde tejden na cestě."
A to je jen jeden z mnoha případů.

Ten Kolín si prověřím, ale moc vám nevěřím. Už několikrát jsem se přesvědčil, že tu píšete naprosté nesmysly, řekl bych i přímo lži.
Pátek, 09. prosince 2016 - 11:09:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10356
Registrován: 4-2006
AD Romulan co mám pod nickem vám může být jedno. Vy jste neregistrovaný host. Mám vás podle toho soudit?
Suďte podle skutečností ne podle dojmů.
ad dřevo no to tedy se mýlíte že je to jedno že to jde do zahraničí. My jako stát se totiž chováme jako hlupáci. Vyvážet pouze surovinu je zvěrstvo. Je to jeden z důvodů proč máme nízké platy. Protože vyvážíme pouze surovinu, místo hotových výrobků. Tohle dělají pouze diletanti.
ad sklad nemá ale před lety vozil i tak vlakem. Ale můžu vám říci že kamiony vídám i u těch kteří sídlí přímo na žel. stanicích. Např jsem viděl sklápět kamion u paliva Bernat v Hrabačově a i ve Dvoře Králové.
Uhlí bude prostě ubývat s tím se smiřte.
ad Mirek ano do Boleslavi se vozí kontejnery z Německa či dalších zemí. Ale to s Libercem nesouvisí.
Neříkám že náklad netranzituje přes Liberec to jsem nenapsal. Ale zase to není tolik strašné.
ad Horka nerozporuji ale s Libercem to nesouvisí.
ad hutní materiál to mě zajímá odkud vozí Škodovka poptám se.
ad tejden na cestě. Milý kolego ten materiál v té době nepatří Škodovce ale dodavatelům. Škodovce patří až příjmem do firmy. Do té doby jí nepatří. Ty sklady v okolí většina automobilce nepatří!
Docela mě kolego urážíte tvrzením že lžu. O vás bych to mohl říci také, ale nedělám to.
Říkejte si co chcete byl jsem osobně v Kolíně u skládky z kamionu.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pátek, 09. prosince 2016 - 11:40:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10357
Registrován: 4-2006
edit abych předešel vaší otázce kdy sem to viděl tak je to cca 2 roky při exkurzi do TPCA.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
romulan
Pátek, 09. prosince 2016 - 13:10:48  
Neregistrovaný host
94.138.127.72
Kam ty diskuze naberou pokaždé směr to se nestačím divit. To nemá smysl, každý má svou pravdu a tu si nenechá za každou cenu vzít. Prostě to shrneme podle Ares1: Překopeme nádr. v Liberci a budou tam jezdit všude autobusy a tramvaje jako na Václaváku a na nákladní dopravu ser.. Tomu říkám pokrok [kladivo]
romulan
Pátek, 09. prosince 2016 - 13:14:30  
Neregistrovaný host
94.138.127.72
Ares1:
Takže odhaduji podle Vaší reakce, že jste řidič autobusu a máte malý plat. Každého svojí flustrací nazýváte diletantem. Tak proč né. To jsem taky teda diletant[biggrin]
Telini
Pátek, 09. prosince 2016 - 14:23:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 554
Registrován: 10-2006
Co taky jede po kolejích do Liberce: https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=1164413.jpg&httpre f=48/59
Pátek, 09. prosince 2016 - 14:39:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10358
Registrován: 4-2006
AD Romulan nebyl,nejsem a nikdy nebudu řidičem autobusu, dokonce nepracuji v žádné autobusové firmě.
Vaše odhady jsou tedy )úplně mimo realitu. Máte bujnou fantazii.
Mohu mít svůj názor na onu situaci, nebo se musím řídit vaší filozofií?
Zatím to pokládáte pouze vy takto.
Když už jsme u toho kolikrát jsem někoho nazval diletantem? Prosím o důkazy.
Opravdu vaše sny jsou velmi bujné.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pátek, 09. prosince 2016 - 14:45:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 673
Registrován: 3-2009
Ares1:
Docela jste mne jako znalce přepravních toků hutního materiálu pobavil. Víte , proč jste viděl svitek plechu vykládat v TPCA z kamionu ? Protože koncept dodávek plechů do TPCA funguje tak , že zboží nejprve přijede do skladu firmy MiKing na kraji Kolína , který je samozřejmě zavlečkován. Zde ten svitek leží ve skladu a poté , co jej TPCA chce , zajišťuje MiKing přes svého smluvního dopravce jeho JIT dodávku do TPCA po silnici...
Jinak si troufnu tvrdit , že pokud má příjemce i odesílatel vlečku ...80% přeprav ocelových svitků se realizuje po železnici...
mirek55
Pátek, 09. prosince 2016 - 19:28:24  
Neregistrovaný host
93.99.205.156
Ares1:
Na plechy TPCA vám odpověděl již Naroznej. Jen dodám dle dnešního ověření. Je to především z důvodů nedostatečné kapacity vlečkového kolejiště v TPCA, které se v současné době využívá na všech stáních k nakládce aut na patrové vozy. Uvažují o rozšíření. 80% navážejí po železnici do překladiště v Kolíně.
Co se týká kamionu DS Chuchlík, vyváží kámen z Košťálova bez přidané hodnoty i do zahraničí (to se zase nemusí líbit někomu jinému), likviduje přitom komunikace především Košťálov-Lomnice-Turnov, Košťálov-Semily-Brod Turnov, Mnichovo Hradiště-Mimoň. Též ho mají hrozně rádi i v Německu.
Nevím co jste viděl ve Dvoře, skládku na nádraží mají pouze v Bunkrech, kam to těžko budou dostávat z kamionu. Já tam vídám vykládku pouze z žel. vozu, ale nějakou výjimku nevylučuji.
Bernard vozí převážně uhlí po kolejích nejen do Hrabačova kde jej i vykládá. Velkou vykládku z železničních vozů má v Dymokurech odkud provádí vlastními velkými vozy rozvoz na menší uhelné skládky a také do Hrabačova když potřebuje urychleně pokrýt poptávku (konkurenční boj) k rozvozu malými auty (do 3,5t) s dopravníkem. Věřím, že vám vysvětlení postačí. Bližší informace můžete získat na telefonním čísle v Hrabačově.
Ta firma ve Francii patří do koncernu stejně jako Vrchlabí, kde se obrábí díly na převodovky včetně montáží. Některé dílce ale zadávají také do kooperací a některé nakupují.
Obdobně jakmile jsou dopraveny první dílce do Francie a zaevidovány, jsou již skladově koncernu.
Dám vám jednu otázku. Budete majitelem lesního porostu, který je nutno vytěžit. Česká firma vzdálená od vás cca 100km vám nabídne za kubík kulatiny 800,-Kč, z toho vám odečte částku za odvoz a nakládání. Zahraniční firma vám nabídne za kubík 5 000,-Kč včetně dopravy. Na vaše triko půjde pouze doprava na nejbližší železniční nakladiště a nakládka. Co jako nediletant, ale dobrý hospodář zvolíte za vhodnější.
Doufám, že kvalifikovaně odpovíte.
Pátek, 09. prosince 2016 - 21:45:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2489
Registrován: 9-2003
V nákresném GVD 2017 je malován manipulák Ostroměř - Stará Paka - Chlumec, tj. ten co nyní zajíždí jen do Bělohradu. Je to jen teoretická fikce nebo skutečně dojde ke změně obsluhy Nové Paky (tj. nebude tam zajiždět Mn od Turnova)??
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Pátek, 09. prosince 2016 - 21:58:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 590
Registrován: 2-2013
Manipuláky kolem Paky se skutečně mění.
Mn z Turnova končí v košťálově a bude jezdit v noci, takže kdo si chtěl vyfotit Mn mezi Turnovem a Pakou už má smůlu. A Horku by měl obsluhovat maňas z Jaroměře.
Pátek, 09. prosince 2016 - 22:15:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 3-2011
Ano ano je to tak nynější Mn 83450 bude od pondělí jezdit až do Staré Paky,pokud bude zátěž samozřejmě[wink]pak pofrčí zpět až do CHlumce a tam opět na závěs Pn Ny-ČT.Dále další rarita,Mn Turnov-Jičín má obsluhovat i Lomnici nad Popelkou,tak že to buda asi trošku zajímavé [fotic]
Sobota, 10. prosince 2016 - 14:08:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10360
Registrován: 4-2006
Zajímavé je že mi stále neodpovídáte které Liberecké firmy jsou na vlaku závislé. Pořád je to pouze transit a uhlí. Navíc stale hovoříte o mimolibereckých firmách.
Mě je jedno komu to dřevo prodáme. Jen vám ku...říkám že náš stát je hloupý. Nic víc nic míň.
Jinak vam nevěřím že tydíly z Jaroměře patří Škodovce. Žádám vás aby jste mi uvedl jméni té firmy ať si to mohu ověřit.
Ad paliva Bernat zajímavé je že jsem v Hrabačově viděl vyklápět uhlí kamion. Koukám vy také pěkně lžete. (Začal jste stím vy)
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Sobota, 10. prosince 2016 - 15:45:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2194
Registrován: 7-2002
Tak mě třeba napadá teplárna nebo Oleo chemical (nebo jak se to jmenuje). Nebo tyhle přepravy už taky padly? A něco taky asi i kovošrot...
Gyllene Tider - Moderna Tider
Sobota, 10. prosince 2016 - 16:47:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10361
Registrován: 4-2006
Pořád to jsou přepravy v řádu jednotlivých. Celé to tady je o boji železničářském. Jakékoliv zničení koleje je bráno jako útok na matku. Jenže tohle má za význam zatraktivnění kolejové dopravy. A také vstřícný krok k cestujícím jenže to ti zarytí železničáři nechtějí slyšet. Cestujícím je třeba nabídnout co nejkratší docházkové vzdálenosti. Jinak je tam nedostanete. Mám pocit že někteří svými postoji železnici spíše škodí.
Jo ještě zastánci nevytáhli nakládání pro Armádu. Tak armáda má i rampu v Chrastavě.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Sobota, 10. prosince 2016 - 16:55:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 1-2005
https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ca d=rja&uact=8&ved=0ahUKEwivmN_J_OnQAhXFdCwKHYlfAa0QFggxMAQ&url=htt ps%3A%2F%2Fsmlouvy.gov.cz%2Fsmlouva%2Fsoubor%2F179085%2FE618-S-34 57%25202015_dodatek%25203%2520KONECNE.pdf&usg=AFQjCNGFJ3suLko6dgj XWrYnFoLpPpi5JA&sig2=DofpaDUVch4cuvphI2K3rA&bvm=bv.141320020,d.bG g

Takže na reko žst. Malá Skála by tedy mělo brzy probíhat územko, pokud již nebylo zahájeno.
chlupac
Neděle, 11. prosince 2016 - 09:58:59  
Neregistrovaný host
85.71.67.245
...tak teda jo [happy]. Je tahle fotka nečím zvláštním? (Pozdní jaro 2012 kdesi)
chlupac
Neděle, 11. prosince 2016 - 10:01:46  
Neregistrovaný host
85.71.67.245
Kurňa, přeložil jsem to ve velkým rozlišení - no nic no, kvíz nebude [happy]
vlečka
Neděle, 11. prosince 2016 - 10:46:37  
Neregistrovaný host
185.15.111.26
ad chlupac - asi se blíží velká voda [biggrin][biggrin][biggrin]lidi lezou po vejškách
Neděle, 11. prosince 2016 - 10:50:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 569
Registrován: 7-2009
ad chlupac

Jasný důkaz, že jsme vzešli z opic !
Radekedar
Neděle, 11. prosince 2016 - 11:33:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 6-2008
Sledování brejlovců na mém portálu brejlovci.radekpapez.cz dnešním dnem bohužel končí. Chtěl bych vám poděkovat za přízeň, kterou jste projevovali již od srpna 2008!

Novou sledovačku trutnovských brejlovců z turnusové skupiny 771 naleznete zde: http://sledovani.55p.cz/trutnov_771_2017/

(Příspěvek byl editován uživatelem radekedar.)
www.atlasvozu.cz
mirek55
Neděle, 11. prosince 2016 - 13:43:14  
Neregistrovaný host
88.100.111.227
Ares1
Nevím, jak mám chápat tok vašich myšlenek. K tomu mnohdy Váš nesrozumitelný text a slovosled ve vašich textech.

Nejdříve jste nepochopil, že zde nikdo nepsal o nakládce/vykládce v železniční stanici Liberci pro Škodovku, ale všeobecně o průběžkách. O těch kamionech pro koncern Škoda to tu padlo pouze od vás a domáháte se důkazu od někoho co se v Liberci nakládá pro automobilový průmysl, nyní i všeobecně.
Pokud potřebujete zjistit, kdo všechno využívá Liberecký železniční uzel k nakládce/vykládce, obraťte se ČDC, to zde zatím provádí manipulaci.
Jinak čekám na odpověď komu hypoteticky prodáte to dřevo pokud by bylo vaším majetkem. Vysvětlete zde proč je stát hloupý.
Ares1 napsal:
"Jinak vam nevěřím_ že tydíly z Jaroměře patří Škodovce. Žádám vás aby jste mi uvedl jméni té firmy ať si to mohu ověřit."
Dokud ty dílce poprvé nepřijmou ve Francii, nejsou majetkem koncernu, pak již ano. Tu firmu (ty firmy) z důvodů dodržení zákonů zde samozřejmě zveřejňovat bez jejich svolení nebudu.
Ares1 napsal:
"Ad paliva Bernat zajímavé je_že jsem v Hrabačově viděl vyklápět uhlí kamion. Koukám vy také pěkně lžete. (Začal jste stím vy)"
Bohužel opět nemáte pravdu o vykládce uhlí v Hrabačově jste papsal jako první.
Omlouvám se všem za odpověď v předchozím. Drobek jsem prokombinoval f. Bernard s f. Havelka.
Do Hrabačova se skutečně vozí zatím uhlí jak kamióny tak po kolejích. Důvodem je také to, že maňas zajíždí do Hrabačova pouze 2x týdně. Často bývá manipulační kolej plná vozů pro nakládku dřeva. V současné době došlo ke srovnání se zemí dřívějšího skladu později upraveného pro vykládku/nakládku dobytka určeného na jatka, či pastvu na horských stráních. Tím dnes dochází i k rozšíření možnosti nakládky/vykládky. Nadále je to ale o tom, kdo dříve podá objednávku na přistavení vozů. Tady přikládám jeden satelitní snímek.

Vykládku uhlí provádí pomocí nakladače stojícího mezi železničním vozem a zdí přímo do boxů. To bohužel není na snímku zachyceno, třeba se podaří sem dát důkaz. Též jsem zaznamenal nakládku ze železničního vozu přímo na nízko tonážní auto.
Pane Ares1. Nepapouškujte tu co již sem někdo uvedl před vámi. Např. rampa v Chrastavě, Pavel Blažek-úterý, 06. prosince 2016 - 06:45:29 .
Raději zapřemýšlejte a uveďte zde, zda někdo dotuje železniční nákladní dopravu, kterou se vy snažíte vytlačit a dát přednost zatím dotované osobní železniční, či silniční dopravě.
Zauvažujte, proč je u nás čím dál více železničních dopravců v nákladní dopravě?
Proč spediční firmy posílají tolik zboží po kolejích, včetně tranzitu po našem území? Proč se přechází celosvětově na kontejnerovou přepravu?}
Zastavte se někdy na 24 hodin poblíž hlavních tratí a zkuste spočítat % poměr osobních a nákladních vlaků. Možná budete překvapen.
Neděle, 11. prosince 2016 - 14:44:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11295
Registrován: 8-2004
mirek55:
"No a co toho jezdí ad hoc přes Liberec, když se něco děje na trati mezi Děčínem a Drážďany."
... pak kdo tu píše naprosté nesmysly, řekl bych i přímo lži. [lol]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
mot
Neděle, 11. prosince 2016 - 16:24:41  
Neregistrovaný host
109.81.210.172
Sp 1810 směr Chlumec dnes třívozový, zato si veze +35.
chlupac
Neděle, 11. prosince 2016 - 16:36:43  
Neregistrovaný host
85.71.67.245
... no a tady je tajenka [wink], na co že to tam Ti šotouši čekají. A kde že to teda je?

(Místní nehrajou, to by bylo laciný - nádraží se nemůže jen tak zvednout a odejít se schovat)

Neděle, 11. prosince 2016 - 16:50:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 8-2009
chlupac: Smidary? [happy]
chlupac
Neděle, 11. prosince 2016 - 17:00:57  
Neregistrovaný host
85.71.67.245
Yo ... [happy]
Neděle, 11. prosince 2016 - 18:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 817
Registrován: 1-2010
Aby zde bylo něco i z Českého ráje, tak SP nabral mezi Rovenskem a Jičínem zpoždění 16 minut, kolem mého bydliště se sotva ploužil.
Ještě navrhuji přejmenovat toto vlákno na Tratě Liberecka, jelikož již týden se tu probírá Liberec.
Pondělí, 12. prosince 2016 - 13:47:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10362
Registrován: 4-2006
Ad Mirek 55 vy snad ani nevíte co mluvíte.
8 prosince mi píšete hned v prvním bodě že z Liberce se vozí především automobilový průmysl. Člověče vždyť vy nemluvíte pravdu!
Ad dřevo ja už nevím jak vám to mám vysvětlit že pokud někdo vyváží surovinu je to špatně. Kdyby totiž surovinu zpracoval doma tak prvně zasměstná lidi a tím získá peníze z daní. Povšimněte si že třeba Rakušané ty suroviny nevyvážejí.! A když tak jen v minimálním množství. Bohužel zrovna v Břeclavi stojí spousty vagonů s dřevem do Rakouska.
Jinak vím o tom dost pocházím totiž z farmy a k ní je cca 9ha lesů. A protože se ve volném čase starám o účetnictví a obchod tak mám dostatečné znalosti. Do Rakouska jsme prodali jednou našli jsme si odběr zde za stejný peníz. Nepouštějte se do této debaty,budete tahat vždy za kratší stranu provazu.
Ještě k nějakému papouškování. Vy jste opravdu tak slaboduchý? Příspěvek pana Blažka jsem četl jen zběžně. To že psal o Chrastavě ani nevím. A ani mě to moc nezajímá. Jste totál vedle.
Jinak si odpusťte to zvýrazňování chyb. Píšu to na starém tabletu a mám k dispozici pouze jednu ruku (ve druhé mám jehly) a bohužel občas tu chybu udělám. Pokud vám to nějak dělá dobře jsem rád ale je to primitivní. Asi docházej argumenty tak začnete bojovat tímto. No budiž.
P.s. jo snažte se pochopit že uhlí se bude neustále snižovat. Bude dražši a budou ho nahrazovat jiné zdroje.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
zakonzervovat Lbc!
Pondělí, 12. prosince 2016 - 16:34:24  
Neregistrovaný host
37.48.38.19
Ad Ares1: nechal bych ho bejt, Mirka 1955, evidentně je to ňákej bledě modrej nádražáček zdeformovanej modrogumníma přikázáníma, třeba: Přes Liberec kurňa dycky jezdilo takovejch nákladů, tak budou jezdit zas!!! (přizpůsobeno původní "dycky se to tak dělalo")[rofl] To jsou ty lidi, co třeba nerozdejchali zrychlenky na 037, kvůli kterejm je Frýdlant je ve špičkách prac. dnů pro nákladku neprůjezdnej ("stejně tím nikdo nejezdí","to těm harantům nestačí vlak každou hodinu"...).

Ad Mirek55: tak schválně, kolik jelo přes Liberec odklonové zátěže z PPS Děčín kolem 7.-14.11 t.r. (jistě víte, proč zrovna tato data)?
mirek55
Úterý, 13. prosince 2016 - 11:55:22  
Neregistrovaný host
88.100.111.227
Ares1
V předchozích příspěvcích se psalo o zachování nákladního kolejiště.
Vy jste napsal, pominu li tedy nedostatky ve vašem textu:
"Zdejší firmy stejně vlaky nikdy více využívat protože automobilový průmysl má úplně jinè požadavky než je vožení vlakem. A nikdo to nezmění." Pokud napíši, že kolejiště slouží, neznamená to, že se zde nakládá. Chtěl jsem zdůraznit, že i ten automobilový průmysl se vozí nádražím Liberec.
Že se vám podařilo prodat výhodně pravděpodobně malé množství dřevní kulatiny na tuzemském trhu, k tomu vám blahopřeji. Pokud by jste měl prodat větší množství, asi by nastal problém, pokud by nešlo o palivové.
Copak dřevo to opět vyroste, ale co takhle nerostné bohatství, třeba kámen?
Kdy mi odpovíte, kdo dotuje tu nákladní železniční dopravu? Proč vzniká stále více dopravců v nákladní železniční dopravě? Proč dnes jezdí tolik kontejnerových vlaků?
Nedopadne to jako když jste napsal 30. prosince 2015:
ad Mirek 55 pár věcí a dost podstatných vám uniká. Prvně dnes už většina buď nesměnuje nebo dělá 12ctky tj. od 6. do 18. nebo 18. až 6. Lidé to preferují protože mají více volna a méně utratí za cestu do práce. Pokud to vezmu tak právě ze Studence už nikdo u nás nedělá na osmičky. A jsme druhá největší firma ve Vrchlabí. Z Bukoviny u nás nedělá vůbec nikdo. Koho by jste chtěl vozit?
Po týdenním průzkumu jsem vám vaši teorii vyvrátil skutečnými argumenty. Marně jsem čekal na nějakou vaši omluvu, raději jste se odmlčel. Vážím si vždy těch, kteří uznají, že udělali chybu a tím se také sám řídím.
mirek55
Úterý, 13. prosince 2016 - 12:21:36  
Neregistrovaný host
88.100.111.227
zakonzervovat Lbc!
Nejsem ňákej bledě modrej nádražíček. Nic nemám proti dopravě v taktu když je kapacita vozidel vytížená. Náklady se vždy mohou nějak protáhnout sedle nebo nočních hodinách. Neznám obsazenost Os na trati 037. Zato nyní sleduji namátkově trať 036 a jsem velmi udiven. V odpoledních hodinách (13-18:30) v obdobném půl hodinovém taktu, jedno vozové i dvou vozové vlaky obsazenost 6-15 cestujících.

Ano v tuto dobu byla výluka Báden-Pirna. Nepředpokládám, že by jezdily odklony na Liberec díky výlukám a pracovní činnosti na 037, krom pracovních vlaků, vlaků AWV se štěrkem a kolejivem na trať 037. Prověřím a dám sem informaci.
Japen
Úterý, 13. prosince 2016 - 13:22:19  
Neregistrovaný host
85.70.19.232
Dnešní Mn do Jičína přivezl další vozy na deponii.
Japen
Úterý, 13. prosince 2016 - 15:56:48  
Neregistrovaný host
85.70.19.232
V Jičíně neschopná 814.181,Os5513 jede sólo 810.642
qwe
Úterý, 13. prosince 2016 - 17:04:07  
Neregistrovaný host
46.135.117.24
Mirek:
Po trati 036 jezdim nekolikrat tydne, a asi je to jina trat 036 nez o ktere pisete vy. Obsazenost se lisi vlak od vlaku den ode dne (uredni den / neuredni den / patek), to, co pisete vy, by mohly byt tak mozna vlaky proti smeru spicky o letnich prazdninach v dobe celozavodnich dovolenych.
Rozhodne bezne je na trati 036 cestujicich mnohonasobne vice, tak tu prosim neriste nesmyslne bludy a famy!
Středa, 14. prosince 2016 - 19:51:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10365
Registrován: 4-2006
Ad Mirek 55 tak snažíte se pěkně to teď okecat. Jen se vám to nedaří.
Toho dřeva jsem už prodal tolik že by jste se divil. Rozhodně nejde o malé množství.
Ale to sem nepatří.
Doufám že se sejdeme na otevření přeměny nádraží v Libeci.
Ad předtím žádné relevantní důvody jste nepředložil,tudíž se vám nemohu omluvit. Je to stejné jako se teď vymlouváte na ten automobilový průmysl v Liberci. Ale obviňovat vás ze lži nechci.
Spíš se bojím že je to z vaší neznalosti. A tu já omlouvám.[talker]
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
mirek55
Čtvrtek, 15. prosince 2016 - 10:06:07  
Neregistrovaný host
88.100.111.227
Ares1:
Prosím pokud vám to váš historický dětský laptop dovolí přečtěte si můj příspěvek z neděle, 10. ledna 2016 - 16:29:48. Tam objevíte, proč vás považuji za to, za co vás považuji.
I když vás zde někteří vychvalovali za odborníka v dopravní obslužnosti, ja vás za něho nepovažuji, ba naopak.
Věřím, že mi odpovíte na již několikráte opakovanou otázku ohledně nákladní přepravy po železnici a nebudete stále uhýbat jinam.
Věnujte se raději pro vás výhodnějšímu prodávání dřeva v tuzemsku a v tom nabídněte své služby, když jste v tom tak úspěšný.
Čtvrtek, 15. prosince 2016 - 18:10:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 1-2006
Trocha historie do zdejší histerie [proud]

Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo... a když né to, tak použij flexu!! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla!

Na K-reportu od 23.ledna 2006
chlupac
Čtvrtek, 15. prosince 2016 - 19:45:52  
Neregistrovaný host
85.71.67.245
Přidávám se k tobě a taky si povzdechnu nad mizejícimi kolejemi (r.2011) [angry]

Čtvrtek, 15. prosince 2016 - 20:08:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2016
Nevíte jaké je řazení vlaku Sp 1919? Minulý rok v tento čas jezdila 810 ale vlak byl veden jako osobní a jezdil jen v úseku Turnov-Semily.
Radekedar
Čtvrtek, 15. prosince 2016 - 21:43:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 6-2008
Na Sp 1919 jezdí RegioNova. Sp 1918 je 843+Bftn791.
www.atlasvozu.cz
modely-masinek
Čtvrtek, 15. prosince 2016 - 22:37:42  
Neregistrovaný host
77.78.89.187
Knapido : podobný pohled, leč z druhé strany a o nějaký ten pátek dříve [happy] [lol]
Aneb, bylo nás pět [happy]
Pátek, 16. prosince 2016 - 10:37:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2014
chlupac-Nový Bydžov-jo to bývávalo,bohužel.[angry]
Pátek, 16. prosince 2016 - 12:28:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 818
Registrován: 1-2010
Dnešní příděl uhlí pro Jičín
Pátek, 16. prosince 2016 - 14:32:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 2-2010
Trochu opožděně zde přidávám video z jízd 310.0134 na mikulášských vlacích Nová Paka-Lomnice dne 4.12.2016: https://www.youtube.com/watch?v=lkyxrzjSPP4&feature=youtu.be
Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí na konci tunelu světlo.Realista vidí světla vlaku.A strojvůdce vidí tři debily na kolejích. [masinka]
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Pátek, 16. prosince 2016 - 14:57:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10367
Registrován: 4-2006
Ad Mirek55 koupíte mi nový? Mám prasklý display a nový bych přivítal. Kdyby jste nebyl d....tak pochopíte co jsem vám tím naznačoval.
No a k vašim otázkám.
Prvně celou dobu se bavíme o Liberci. Tvrdil jste že automobilky vozí z Liberce po železnici. Není to pravda.
Už jen z pohledu že automobilka nic přímo v Liberci nenakupuje.
Pokusím se vám to vysvětlit přes příklad.
Šmídl transport si vystavěl skladové prostory. Ivecu dodává přímo do výroby. Do té doby to je majetkem Šmídl transport. Proč automobilky obecně šetří. Nechtějí skladové zásoby. Jsou to totiž mrtvé peníze. Dopravce skladovatel zase šetří tím že přivezou velké množství a pak dodávají. I to je důvod proč je kolem Boleslavi tolik skladů. Drtivá většina nepatří automobilce. Ale právě těm skladovacím firmám. O tom že by se po železnici nedopravovalo jsem nic neřekl. Po Čr většinou jezdí kamiony,ze zahraničí je to půl na půl. Tam má železnice slušnou pozici zatím. V místních přepravách je bez šance.
Ad Uhlí musíte konečně pochopit že uhlí prostě klesá. A jiné už to nebude. Však brzy uvidíte co způsobí zavření Okd to Ostravsko velmi zasáhne. Zavírat se bude i důl na Mostecku. Opět se tím přepravy sníží. Podporou eko vytapění to klesá. Sám jsem na jaře vyměnil uhlí za peletky. A vidím že nejsem sám.
Ad 10 leden. Bohužel opět jste mimo. Třeba z Jilemnice dojíždí stovky zaměstnamců. Proč nejezdí autobusem? Spojení je luxusní? Z těch míst o kterých jsme se bavili ty autobusy také jezdili. A přestali jezdit protože s nima skoro nikdo nejezdil. To si ti lidé zavinili sami. Nevím ale něco mi říká že jste si to vycucal z prstu.ale chci věřit že jste férový člověk. A nesnížil by jste se k falšování. Proto si to vysvětluji tím že vás ti lidé se chtěli zbavit. Proto vám podávali takové info. Bohužel jste jim to uvěřil. Zároveň se vám omlouvám že třeba nepíšu čárky apod. Jak už jsem vam sdělil píšu jednou rukou a ještě druhou než píšu. Jsem pravak , píšu i držím tablet v levé ruce. Druhou nemohu použít mám v ní v jehly a nechci si propíchnout žílu. Proto doufám že z toho nebudete mít nějaké trauma. Mám vás docela rád a tohle by mrzelo.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Sobota, 17. prosince 2016 - 17:18:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 9-2003
Novopacké střípky:

Tak první týden nového GVD proběhla podle plánu dvakrát obsluha Nové Paky, předpokládám tedy, že již nově od Bělohradu.

V pondělí odvezeny tři Easy ložené dřevem, ve čtvrtek přivezeny dva sypáci s uhlím a jeden Eas pro dřevo. Stojí za povšimnutí, že jeho odesílací stanice je Horka u Staré Paky a zřejmě jel po novu manipulákem do Jaroměře, pak do HK a odtud přes Ostroměř do Paky.

Včera se na žst. objevil na zadní manipulační koleji (čtvrtá kolej od staniční budovy) pracovní stroj MPV 22.2, přičemž je zajímavé, že před několika měsíci se na této koleji objevily červené terče a stroj stojí v té "zakázané" oblasti... (minimálně jeden z terčů tam stále je).
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Japen
Sobota, 17. prosince 2016 - 17:39:43  
Neregistrovaný host
85.70.19.232
Dnes je výročí 145 let,kdy do Jičína přijel první vlak.Když jsou zde historické snímky,byl by taky z provozu na tomto nádraží.Nebo z doby,kdy z důvodu rekonstrukce osobního nádraží,sem byla vedena osobní doprava (třeba pražské rychlíky).Přikládám včerejší foto současného stavu.
Neděle, 18. prosince 2016 - 11:51:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 752
Registrován: 12-2012
Pár záběrů z Andělské jízdy z Jilemnice do Rokytnice a Martinic: http://www.youtube.com/watch?v=Dp_vmQoJDQw

Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96 [happy]
modely-masinek
Neděle, 18. prosince 2016 - 14:00:26  
Neregistrovaný host
77.78.89.187
Sp 1808 před N.Pakou město si dnes lehce tlačí cestu na bílém podkladu [vypravci]
Pondělí, 19. prosince 2016 - 15:22:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 1-2006
714.219-7 na Os 5506 za Hořicemi 2.2.2010

Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo... a když né to, tak použij flexu!! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla!

Na K-reportu od 23.ledna 2006
Pondělí, 19. prosince 2016 - 21:15:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 3-2011
Ad Knapido:Pěkné vzpomínky a nějaké [fotic]ze často zavátých Jeřic máte[wink]musím tedy podotknout když byl sníh[proud]