K-report
 

Archiv diskuse „Vlára%93 a okolí do 01. 04. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » „Vlára%93 a okolí » Archiv diskuse „Vlára%93 a okolí do 01. 04. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
znalec poměrů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.104.21.85
Odesláno Středa, 11. března 2015 - 18:52:14    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer.. . .Re"David 814-047" . . Dík za doplňující informace.
Leop.Sergeje tehdy LVZ-Ž měly ale většinou v dezolátním stavu a ani ty funkční se do jisté doby nepoužívaly. Párkrát jsem si jej(pokud byl funkční) tehdy třeba do Vrútek či Třince zapnul a pokud byla "zelená ulička" tak to byla pohoda.
Ale zpět ke včerejší "story" Ještě teď po tolika letech jsem přemýšlel jak tehdy Karolko celou směnu vydržel vytrubování klaksonu,napadly mě jen dvě věci,buď jeho zvuk něčím utlumil na snesitelnou úroveň hluku a nebo měl v uších protihlukové zátky ? ! Dnes už se to nikdo nedoví.
V každém případě v čase asi o 3.30 hod. se blížil ke vjezdovému návěstidlu do Kunovic,ale protože v té době v stanici probíhal posun na Brodském zhlaví bylo toto návěstidlo v poloze "Stůj". Karolko na tuto návěst bohužel nereagoval a téměř nezměněnou rychlostí narazil na zhlaví do posunujícího dílu. Následky se naštěstí(snad) obešly bez zranění zúčastněných ale Karolkova lokomotiva skončila s velkým poškozením -posunutý motorgenátor.posunutý blok chladičů-potrhané veškeré potrubí-utržené královské čepy podvozků+množství jiných závad. Lokomotivu se podařilo opravit ale ta nehoda byla na ní stále i později znát až do doby než odešla do Zvolenských dílen.
A Karolko? Ač byl poměrně mladý-mohl mít tak 40 let byla to jeho poslední tůra jako fíry. Po této nehodě chvíli sloužil jako vrátný na nocležně v Teplanském depu ale po čase odešel tuším pracovat někam do lázní v Trenč.Teplicích?
Další událost na "jednomužce" by se dala nazvat "Poslední čertova tůra ?" Vždy jsem byl přesvědčen že lok.ř742.2 nejsou kvůli rozhledovým poměrům z jejího stanoviště na jednomužnou obsluhu příliš vhodné i když existovalo nařízení že jízda se provádí vždy II.stan vpřed.Stávalo se ale že se např. ve Veselí n./Mor prováděla oprava točny a nebo byla na trati nepřetr.výluka a mašinka jela nazpět "dlouhým čumákem" vpřed, mně samotnému se to stalo mnohokrát ale nikdy mi nebylo zatěžko v obloucích přecházet na druhou stranu stanoviště,jízdu "naslepo" jsem nesnášel a nakonec stala se osudnými i pro dva další aktéry v mém vyprávění . . . [masinka]
znalec poměrů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.104.21.85
Odesláno Středa, 11. března 2015 - 20:37:20    Odkaz na tento příspěvek  

Pokr. . .V prvním příběhu (s "čertem") jsem byl nechtěným účastníkem i já.
Vezl jsem tehdy Z T.Teplé do Veselí n,/Mor. Mn.vl.82342 který míval z Bohuslavic n./Vl. do Km.142.2 v zářezu nad Slavičínem prav.postrk.(Ze Slavičína nezavěšený který se po ukončení postrku v "kilometru" vracel zpět strojně do depa)
Z T.Teplé byl tehdy prav. odjezd vl 82342 okolo 15hod a do Veselí příj.v jednu hodinu v noci.
Z T.Teplé jme měli pobyt až v žst.Bylnice.Před námi ale pravidelně jezdívala tzv. "Obsluha" která dobírala a odstavovala zátěž v Nemšové-H.Srní-V.Průsmyku kterou dovezla do Bylnice,část šla směrem na Veselí a zbytek na "Valachy" na H.Lideč.
Do Bylnice byl s vl. 82342 příjezd před 16hod. Poté následoval asi dvě hod trvající posun.V té době přijížděl strojně z T.Teplé i prav.postrk na můj vlak vedený též "jednomužně" i když fíra a lokomotiva náleželi k Topolč.nákl.turnusu.
Tehdy jsem s manipulákem o 10vozech zastavil kousek nad dopr.kanceláří. Obešel jsem po ochozu motor jestli něco neteče,slezl jsem s mašiny dolů a chvilku debatil s přípravářem o tom kolik mají pro nás zátěže, potom jsem zašel k novinovému stánku kde pro mě trafikant p.Kudláč schraňoval tehdy velmi oblíbený a hlavně podpultový časopis "Železničář".Zaplatil jsem mu 3kčs a s časopisem pod paží jsem se vracel ke svému stroji s tím že v kabině do něj aspoň krátce nahlédnu.Když jsem se chtěl chytit madla uslyšel jsem silnou ránu a celý vlak i s mašinou popojel o 8-10m.dopředu. Podíval jsem se dozadu, na konci vlaku se objevil kotouč černého dýmu a vzápětí i oblak páry.
Utíkal jsem dozadu, tam stála 2 metry od konce vlaku 742.2 se zhasnutým motorem,z chladičů po ochoze vytékala horká voda a po předním podvozku tekl motorový olej.
Vyběhl jsem na stanoviště a tam ani neseděl ani neležel ale spíš visel na sedačce a řídícím pultu dochem zcela nepřítomný Jožo K.&"čert" . . [masinka]
znalec poměrů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.104.21.85
Odesláno Středa, 11. března 2015 - 20:59:27    Odkaz na tento příspěvek  

Pokr . . .Chvilku mi trvalo než se mi podařilo duchem nepřítomného a po chvíli zcela dezorientovaného "čerta" oživit. Musím trošku odbočit>>>v depu mu nikdo jinak neřekl jak "Jožo čert".
Celá věc se stala tak,Jožo jel jako "jednomužník" strojně z T.Teplé až do Bylnice kde jej signalista na dolním zhlaví zastavil praporkem a informoval jej. . . o čem ? Jožo čert byl přesvědčen o tom že mu signalista řekl aby popotáhl po dopravu. Rozjel tedy svůj stroj na rychl. 30km/hod.a protože jel "dlouhým čumákem" dopředu a dolní zhlaví v Bylnici tvoří levotočivý oblouk neviděl před sebe ani na pár metrů, Po ujetí asi 150m.narazil v této rychlosti na konec mého vlaku.
Následky" posunutý motorgenerátor-bloky chladičů-potrhaná potrubí atd.královské čepy to tehdy vydržely ale zato Jožo se svým strojem narazil na konec vlaku jehož náv.vozem byl plošinový vůz s kontejnerem ve kterém byly barevné televizory z Tesly Orava,v jakém asi mohly být po tom nárazu stavu ?!
No a samotný Jožo čert? Byla to jeho poslední tůra na lokomotivě,po ní asi půl roku promarodil a potom se motal chvíli v depu a odešel do předčasného důchodu.. . . .[masinka]
znalec poměrů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.104.21.85
Odesláno Středa, 11. března 2015 - 21:27:51    Odkaz na tento příspěvek  

Pokr. . . No a poslední příběh? Ten by spíš měl nést označení tragedie. Zahynul při ní můj nejlepší kamarád,spolužák ze školy, na vojně jsme spolu byli v jednom družstvu a celou kariéru od zácviku jako kandidáti a později i jako fíři jsme prožili spolu.
Ta nehoda už byla vzpomínaná nesčetněkrát a nikdy se v ní pravdy nedopátralo a tak už to i zůstane.
Stala se mezi H.Srním a Nemšovou. Tehdy jel též "jednomužně" a jako naschvál "dlouhým čumákem" dopředu.Tento úsek tratě je plný oblouků a navíc většinou v zářezech.
Jel tehdy navečer s vl.Mn84143 jen strojně bez zátěže do depa ale ve stejném čase jako odjel on ze Srní odjel strojně z Nemšové do Srní i Brejlovec který dovezl sklářský písek do Nemšové a vracel se zpět na Moravu.
Na pár set metrů četa z Brejlovce protijedoucí lokomotivu spatřila, použila brzdu a seskočila z mašiny dolů ,pomocník si jen trochu pochroumal nohu,jinak se jim ale celkem nic nestalo.můj kolega Josef K. ale neměl šanci, do poslední chvíle až do osudného nárazu nic netušil.Dveře el.rozvaděče které se při nárazu za ním otevřely mu rozbili hlavu a za týden v Trenčínské nemocnici dokonal. V místě srážky zůstal jen pomníček jako památka na něj a na tuto zbytečnou tragedii.
Tak takový byl osud Mn."jednomužek" na "Horní Vláře". Dá se přepočítat na peníze to co se zavedením 0-0/R ušetřilo a kolik se těmito nešťastnými událostmi ztratilo ? ! A na kolik se vlastně cení jeden zmařený lidský život ? !. . . dobrou noc. . . [masinka]
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Středa, 11. března 2015 - 21:32:36    Odkaz na tento příspěvek  

znalec poměrů: Nestával Železničář 2 Kčs? Musel bych se podívat. Bylo tam samozřejmě plno politiky (BSP, plnění závazků atp.), ale našly se i zajímavé článkyči fotografie.
znalec poměrů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.104.21.85
Odesláno Středa, 11. března 2015 - 22:01:22    Odkaz na tento příspěvek  

Re: "Starý Hanák" . . .podívám se, mám jich snad deset ročníků . . . možná ta koruna byl "tuzér" . . uvidíme ? ! [masinka]
Housenka1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.157.32
Odesláno Čtvrtek, 12. března 2015 - 07:49:14    Odkaz na tento příspěvek  

Co to teď přijelo do Veselí za soupravu? Viděno jen letmo a na poslední chvíli - snad tři modrá Béčka (možná i Áčko), v předu nevím, na postrku brejle. Od Brna.
Tin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. března 2015 - 08:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Housenka1: To je asi rychlík do Luhačovic, protože v úseku SM - UH je psaná mimořádnost. Viz http://www.cd.cz/omezeniprovozu/mimoradnost.php?mimo=16088

810.520-7 ... KuTomka
http://www.flickr.com/photos/43388201@N02/
Housenka1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.157.32
Odesláno Čtvrtek, 12. března 2015 - 08:07:29    Odkaz na tento příspěvek  

Tin: jojo, už mi to taky docvaklo, to bude ono. Trochu oklika...
luma
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 12-2013
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 08:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 3-2013
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 09:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petránek: Děkuji za info. Nevíte, zda se ještě někde na trati nenáchází v nějaké stanici starý ovládací pult, který by se měl v brzké době likvidovat? [happy]
Petránek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 17:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radin...tak už zůstávají jenom Bohuslavice,tam je TEST a ve Slavičíně už je jenom kolejová deska v dopravě.
Radin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 3-2013
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 20:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petránek: Nevíte, zda by se dala sehnat vyřazená kolejová deska? [happy] Popřípadě řidící panel TEST.
mlha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 10-2011

Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 08:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.82.106
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 17:06:11    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, čtěte dokonce...je tam zmínka o elektrizaci tratí 340,341

http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/lokalka-z-olomouc e-pojede-160-kilometru-za-hodinu-1171758
814.206/205
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.125.42
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 18:39:00    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové nevite někdo co dneska fotilo tolik fotografů mezi Lipovem a Strážnici ? Děkuji [happy]
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 20:28:53    Odkaz na tento příspěvek  

814.206: Kolegové z Čech si udělali výlet na Mn...
Vojtag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 20:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A přeshraniční manipulák s 742.263 přes Průsmyk dnes nefotil nikdo?

[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

814.205/206
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.125.42
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 20:54:00    Odkaz na tento příspěvek  

Starý Hanák: Děkuji za objasnění.
mlha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2011

Odesláno Středa, 18. března 2015 - 12:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2895
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 18. března 2015 - 21:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší Sp 1723 se 742 320-5

Jurro754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 20. března 2015 - 18:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešná [blesk]754 018-0[blesk] na Vláre...je krásna [jidlo] [fotic]
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3472
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 21. března 2015 - 15:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malé šoto z pátečních Nemotic:

Javořina


Přijdu na nádraží, je ohlášen průjezd po třetí koleji. Přijíždí nákladní vlak TSS, zřejmě návrat na základnu do Zhulína.

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
David 814-047
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.137.153
Odesláno Neděle, 22. března 2015 - 20:56:50    Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na Znalce poměrů: Jak se ve Vámi popisovaných dobách - 70.a 80-tá léta vozila řepa do cukrovaru v Trenčianské Teplé třeba od Topolčian - pravidelnými vlaky nebo nějakými zvláštnimi řepařským vlaky ?
znalec poměrů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.104.21.85
Odesláno Pondělí, 23. března 2015 - 19:49:49    Odkaz na tento příspěvek  

Re : "David 814-047" . . Řepné vlaky se tehdy vozily v Topolč. nákl. turnusu. V tomto 36denním turnusu se točilo 36 fírů a za 36 dní bylo 16 dní TV. Byly ale nástupy např večer o 23 hod. a nebo konec směny v jednu v noci takže teoreticky toho volna bylo daleko víc. V době řepné kampaně "namontovali" do tohoto turnusu do dní TV řepné vlaky což mnozí fíři nesli celkem těžce (a já taky) poněvadž se zhusta stávalo že zatímco v normálním turnuse někomu vánoční svátky pěkně vycházely tak třeba na Štědrý večer musel jít na "řepák".(Jinak placené to tehdy bylo jako nadvýkon z turnusu).
Řepáky se tehdy vozily i z Brunovec a Trenč.Bohuslavic ale na to byl jednou samostatný (tuším čtyřdenní turnus) a další rok se to obsazovalo jen letmo).
Jen jedna vzpomínka,vozy s cukrovarskými řízky se vozily i zařazené v Mn.vlaku , protože z těchto řízků odkapávala na kolej sladká šťáva byl nejednou problém vyškrábat se na M.Lehotu, postrk měl stálé problémy se skluzem . . . [masinka]
David 814-047
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.236.211
Odesláno Pondělí, 23. března 2015 - 22:41:01    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Znalec poměrů: Díky za vysvětlení.
Adam_Buchal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2013
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 21:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znalec poměrů: Vidím, že se dobře vyznáte v historii vláry - mohu se zeptat na nákladní dopravu na Luhačovce ? Do kdy byla, co se vozilo, jak to v Luhačovicích vypadalo, kolik vozů atd.
znalec poměrů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.104.21.85
Odesláno Sobota, 28. března 2015 - 18:08:21    Odkaz na tento příspěvek  

RE:"Adam Buchal" . . .O Luhačovce toho vím velmi málo ,vozili jsme tam jen jeden noční Mos.vl. Spíš to byla záležitost Veselského depa. Pokud si vzpomínám v době kdy tam jezdila M262 se tam občas objevil nákl. vůz v Luh. do kterého se nakládaly láhve s Vincentkou a možná též v Biskupicích cihlové bloky z tamní cihelny. Tyto vozy po naložení stáhla do Újezdce u Luh. právě vzpomínaná M262. Koleje byly tehdy ve velmi bídném stavu a asi do Luh.neměla přechodnost ani "Karkula" která byla na záloze v Uh.Brodu.
Ale to všechno jsou spíš jen mé dohady, víc by určitě věděl náš kamarád "Lajos",uvidíme ? ![masinka]
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 29. března 2015 - 00:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luhačovice a Biskupice se obsluhovali nočním párem Mn vlaků s M262, Občas bylo zátěže tolik, že se najednou nepobrala, tak se nejdříve udělaly Biskupice, pak se vrátilo do Újezdce pro druhou část do Luhačovic. Ano i s M262 se dal udělat odraz. Brodská karkulka měla na Luhočovku přechodnost, ale neměla čas, ta večer vezla Kunovice, pak dělala obsluhu Hradiště, provozní ošetření na kunovické strojovce a před půlnocí zpět do Brodu. Tam už čeká odstavená zátěž od manipuláků /další dvá ještě do rána dojely/ a než se udělaly všechny vlečky, bylo ráno.
Až na Luhačovku přišla ponorka, tak se začala nákladní obsluha provádět brodskou obsluhou v dopolední pauze mezi vlaky, někdy mezi 8 - 9,30.
Adam_Buchal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2013
Odesláno Neděle, 29. března 2015 - 11:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé informace, děkuji. A do kdy to tak zhruba fungovalo ? A klasický Mn se 742 nebo 720, tak jak je známe z většiny tratí se tam asi nepodíval co ?
znalec poměrů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.104.21.85
Odesláno Neděle, 29. března 2015 - 15:14:20    Odkaz na tento příspěvek  

Re: "Adam Buchal" . . . "Klasicky" sice ne ale párkrát jsem byl v Luhačkách se 742 od Teplanského Mn.vl pro neschopný Veselský motor.
To se mi stalo i u vl.Mn 84145. Přijel jsem do Újezdce u Luh. kde jsem ani pobyt neměl asi o 21hod. Výpravčí přišel pod mašinu a říkal mi: "mistře v Luhačovicích vykapal motor (M286), nestáhl by ste ho do Újezdce ? Já jsem mu odpověděl " "A na co ještě čekáme"? Přestavil jsem se na vedlejší kolej a za chvíli jsem byl v Luhačkách. Tam stála ponorka a v ní pobíhající fíra. Šel jsem za ním a zeptal se ho co s tím motorem má a on že vybité baterie že mu nesepne už ani stykač promazávání(byla zima on si na stanovišti přitápěl při stopnutém motoru nějakou spirálou či vařičem ?). "A zkoušel jsi to nastartovat natvrdo?" ptám se ho. Hleděl na mě jako by nechápal o čem je řeč tak jsem šel k rozvaděči a přitlačil startovací stykače a motor bez problému naskočil.Spolu jsme sjeli dolů do Újezdce a za chvíli jsem mazal s pár minutami do Bylnice. Takže tenkrát i když neplánovaně se tam 742 objevila . . . [masinka]
David 814-047
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.225.164
Odesláno Neděle, 29. března 2015 - 18:57:19    Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na Znalce poměrů. PRD Trenčianská Teplá vozilo osobní vlaky na vlečku ZŤS Dubnica nad Váhom - nejdříve bratislavskými T 478.3/T 478.4, potom "svojí T 478.3 a nakonec dvojící 850. Kam se v ZŤS jezdilo - někam dovnitř do závodu za bránu ? Bylo na to potřeba nějaká speciální propustka "do závodu" nebo stačilo jenom obyčejné seznání ? Díky.
znalec poměrů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.104.21.85
Odesláno Neděle, 29. března 2015 - 20:56:53    Odkaz na tento příspěvek  

Re: "David 814-047" . . . Tedy vím leccos ale nejsem děd Vševěd. Do závodu se ale jezdilo bez propustky.Jezdil jsem tam jako leťák občas taky ale na bratislavských brejlovcích, to byl vždy horor. Už jsem to tu psal že jejich mašiny se vyznačovaly tím že měly vždy úplně prázdné písečníky. Ze stanice začínal táhlý oblouk se značným stoupáním. S osmi vozy začal brejlovec na ranní orosené koleji tancovat a nezřídka zůstal někde v půli oblouku i se soupravou stát.Dnes už to mohu odtajnit i když je to k neuvěření>>>Fíra jednomužník před mašinou jedoucí krokem na třetí stupeň utíkal a kladl kamínky na koleje až po konec oblouku kde do ní naskočil a pokračoval do závodu.Jinak nezdá se mi že by depo v T.Teplé někdy mělo ve stavu nějakého Brejlovce ? ! dobrou noc . . . . [masinka]
David 814-047
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.235.65
Odesláno Pondělí, 30. března 2015 - 00:30:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Znalec poměrů: Oběhy praví, že PRD Trenčianská Teplá brejlovce mělo - sice ne dlouho, ale protože oběhy 88/89 mám ze sbírek přímo ze Správy dráhy z Bratislavy včetně oprav, tak se tam asi někde nějaký potuloval.
Jak postupovala elektrizace Považské železnice, tak v grafikonu 86/87 je v RD Leopoldov v turnuse 5 x T 478.3 (mašiny redislokované z Bratislavy a obsazenované leopoldováky + teplany + prievidzáky),tento oběh přešel do grafikonu 87/88 (včetně takových vlaků jako Nord Sud jednou trojkou) a po dokončení elektrizace je tento oběh zrušen a vytvořen jednodenní oběh v PRD Trenčianská Teplá pro 1 x 753, ranní obrat Lv do Třenčína, z Trenčína na vlečku a zpoět do Teplé (70976/2883/82091/82090/2880), odpolední obrat z Tr.Teplé přes vlečku do N.Mesta a na závěsu domů (2857/82092/82093/2856/2865závěs). Personálně turnus pro 6 lidí, TS 46, kromě té Dubnice je tam ještě noční posun depo, odpolední obsluha L.Rovní 12830/82661, pátečně nedělní rychlík do N.Zámků a někajé vystřídání zálohy v Trenčíně. V grafikonu je oběh hodně podobný, ale už se odpoledne nejezdí do N.Mesta, ale přeprahá se v Tr.Teplé na elektriku, turnus je jenom 5-ti denní a chybí tam ten odpolední výkon do L.Rovní. V grafikonu 89/90 je oběh skoro torožný, turnus je ale jenom dvoudenní na principu šejdru. V grafikonu 90/91 jezdí dvojice 850, v grafikonu 91/92 už tyto vlaky nejezdí. Takže podle oběhů brejlovec v Teplé cca 2,5 roku byl, ve stavu RD Leopoldov k datu 16.1.1989 jsou 753.059, 753.150 a 753.183. Ale jak to bylo v reálu ?
znalec poměrů
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.104.21.85
Odesláno Pondělí, 30. března 2015 - 09:06:43    Odkaz na tento příspěvek  

Re: "David 814-047" . . . Z T.Teplé jsem odešel 30.září 1996, co se dělo v depu poté už nevím.. . .[masinka]
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 7-2003

Odesláno Pondělí, 30. března 2015 - 12:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[fotic] na 4117 jede 754.012 + 3 zeleny bymky [fotic]
1729 - 754.018
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.34.134
Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 10:48:04    Odkaz na tento příspěvek  

kdyby se chtělo někomu fotit, 1723 742.320 a 1729 754.018, teda asi... Mat.
Učedník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.63.10
Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 11:19:38    Odkaz na tento příspěvek  

Mám otázku na Znalce poměrů - mohl by mi přibližně popsat, jak vypadalo depo v Bylnici? Zajímá mne, jaké stroje tam nocovaly, jaké bylo vybavení depa, kde bylo (jestli bylo) zauhlování, popelová jáma a zda někde po stanici byly vodní jeřáby a u kterých kolejí. Vím, že nechci toho málo, ale budu vděčný za jakoukoliv vzpomínku a upřesnění. Ptám se z modelářských důvodů :-) Předem děkuji.
jagg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2012
Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 12:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco se dá najít na fotomapách z 50.let, co jsou na webu.
Mirec_037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 12:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z dnešního vydání hodonínského deníku:
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3516
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 15:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[blush] Tak to bude [bomba]

Jen by mě zajímalo, jak pak budu jezdit do školy, jelikož se natáhnou jízdní doby a v Brně se rozvážou přípoje...

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Varada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 17:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11819
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 17:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je zajímavé, že když se někde má zdvoukolejňovat, tak se jako jeden z přínosů dvoukolejky (samozřejmě, kromě dalších nezpochybnitelných přínosů) uvádí, že v budoucnu nebude nutné při opravách trati zavádět NAD, neboť bude možné po dobu oprav jezdit jednokolejně.
A hle - máme tu případ, kdy to možné nebude (?)
Ještě bych to chápal v případě oprav tunelů. Ale takto - ? [uhoh]

Kolik minut se tak uspoří u Os vlaků a kolik u Sp vlaků díky tomuto zrychlení? [uhoh]
Už při 2 - 3 minutách úspory (u každého vlaku) by mohlo začít docházet k určitému "stíhání dosud nestíhatelného"... [happy]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 4-2014

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 19:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no to zase s tou případnou elektrifikací až zas tak horké nebude. za Kunovice směrem Vlárský Průsmyk se dráty tahat jen tak nebudou, kde by končili?,možná snad v Luhačovicích, dál na Vlárský Průsmyk má elektrifikace smysl jen v tom případě, kdyby ŽSR protáhla trolej až do Tr.Teplé, ale to asi jen tak hned nebude.
A i kdyby se ty dráty natáhly, tak tam stejně bude jezdit převážně nafta, na 3. koridoru mezi Plzní a Planou u Mar. Lázní místo elektrických lokomotiv na Sp vlacích jezdí sysel na naftu.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3518
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 20:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V plánech státu je zanesen záměr elektrifikovat Brno - Veselí a Staré Město - Luhačovice, to není žádný výmysl. Můžeš s tím nesouhlasit, ale to je tak to jedinné, co s tím můžeš udělat.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 20:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Luboš_3.21: A i kdyby se ty dráty natáhly, tak tam stejně bude jezdit převážně nafta, na 3. koridoru mezi Plzní a Planou u Mar. Lázní místo elektrických lokomotiv na Sp vlacích jezdí sysel na naftu.

To je přece dobře. [ok] Sysel má zanedbatelnou spotřebu. Mnohem nižší, než většina elektrických lokomotiv. [wink]
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 20:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_3.21: Někdy v roce 1973 jsem mluvil s jedním vzdáleným příbuzným - zaměstnancem Správy dráhy v Olomouci a ten na moje zvídavé otázky ohledně elektrifikace odpověděl: "Ferdinandka? - ta se nikdy elektrifikovat nebude !!!". No a za 12 let (1985) bylo hotovo. Takže bych nikdy bych neříkal, že nic nebude a nebo že něco určitě bude,ale spíše bych odpověděl trochu cimrmanovsky: něco bude, akorát nevíme kdy a co...

Ferdinandka přežije!
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 20:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr: co úsek Veselí - Staré Město, ten se nebude elektrifikovat? to by pak docela postrádalo smysl
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3519
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 20:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se dívám, tak úsek Uherské Hradiště - Veselí je zahrnut pod projekt elektrifikace Luhačovic. Takže na tento úsek se nezapomnělo.

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 21:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už by se mohla zadrátovat i 342.

Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3520
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 21:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tato trať není tak důležitá.

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5517
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 23:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zderadíček: Musíme vypotřebovat dotace? Jo, tak tady zadrátujem tuhle lokálku. Však co, že tam je přepravených 100 osob za den. Asi nějak takto, ne?
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3521
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 31. března 2015 - 23:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo moment, 342 je ze Bzence do Písku [lol] Ta bude určitě taky pod pavučinou. Někde jsem tuto informaci četl, ale zdroj nedohledám, proto to berte jako JPP.

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
M.H
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2013
Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 04:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka-ono těch lidí je víc než 100.A taky když je nějaký průser mezi Hradištěm a Veselím,tak vlaky mezi Brnem a Hradištěm jezdí po ní.Což by bez drátů šlo asi těžko.Navíc náklady by nemusely být moc velké,protože zhruba půlka trati vede souběžně s Vlárou.

(Příspěvek byl editován uživatelem M.H.)
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 15:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli jsem to pochopil dobře, tak snad bude současně probíhat rekonstrukce Slatina-Černovice, to potom dává smysl NAD v trase BLA-NES...
Spíše mě zaráží reko na 100, ta trať je na rovině, sem tam oblouk. Jako správný šotouš bych dělal reko rovnou na 160 km/h :-)
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 15:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ta trať je na rovině, sem tam oblouk
Kde jste na tom byl?[nene]

Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
742 290-0 pj-Cv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.75.218.9
Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 21:08:19    Odkaz na tento příspěvek  

Kluci.Treba CD Cargo koupi 6-systemove elektrik ,ktere budou projizdet s Mn na kolejich s bateriemi do digitalek ,kde nestihlo SZDC zadratovat a postavit trat az k Vam domu na hajzl s vyplachovacimi tryskami zadni casti.Po zazneni signalu uzavrete dvere a vystupte prosim ze snu[crazy]
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 21:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jenom ta představa že na nakladu z Otrokovic do Kyjova pojede 363.5[biggrin]

Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
742 290-0 pj-Cv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.75.218.9
Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 21:43:22    Odkaz na tento příspěvek  

Radek5:Na baterrie od Vietnamcu do digigalek.Ci solarni pohon.
matijoso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 3-2013

Odesláno Středa, 01. dubna 2015 - 23:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jestli je více aprílová myšlenka této diskuze, nebo spíše způsob vyjadřování některýcj jedinců...