K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 26. 12. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 26. 12. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 11:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: tohle se těžko rozhoduje. Máš pravdu, né že bych byl sobec, ale jednoduše a upřímně, takový pohled na věc mě vůbec nenapadl. Pravda je, že třeba u nás skrz město zrekonstruovali hlavní silnici a přes starý povrch nalili nový, tlumící hluk. Nevím jak to vnímají obyvatelé, neboť u té silnice nebydlím. Kamarád říká, že to znát je. Já to vnímám v autě, je v něm mnohem menší hluk, než na normální silnici. To si myslím, že je cesta k tomu, jak snížit hluk. Jestli je na pneumatice výrobcem udáno 75 nebo 78 dcb je, myslím, naprosto nepatrný rozdíl. Pokud člověk nejezdí opravdu na traktorových pneumatikách, tak to lidské ucho nemá šanci rozeznat. Babička bydlí nedaleko pražské jižní spojky. Slyšet je, každopádně město obyvatelům zaplatilo plastová okna, což výrazně pomohlo. Dokud je neotevřeš. Když ale člověk vezme v úvahu, kolik aut tam projede = tisíce denně = hodně hluku, myslíš, že kdyby každé auto mělo třeba o 2 dcb méně, že by to v tom celkovém množství bylo znát? Můžu srovnat dobu, kdy jezdily stodvacítky, Avie a pod se současným stavem. Dnešní auta i pneu jsou tišší, myslíš, že je znát nějaký rozdíl? není. Navíc se doprava objemově zvýšila. Nejspíš by to výrazně vyřešil ,,tichý" asfalt. Ale přeci stát nebude platit takové věci, raději ať si každý koupí gumu bez vzorku a pak si někde rozbije hubu.
Takže jak má podle Tebe postupovat člověk, který se pohybuje na horách? je tu sníh od listopadu do dubna, někdy i déle, mnohem větší kopce, nepravidelná zástavba v kopcích, kdy většina obydlí má své, né zrovna kvalitní, příjezdové cesty. Jistě by to řešilo auto 4x4. Ne každý ho chce a ne každý na něho má. Ujišťuji Tě, že rozdíl ve vzorku pneumatiky na chování vozu (především záběr a zatáčky) je opravdu značný.
Nevím, jestli se Teď nepletu, ale pokud si dobře pamatuji, žiješ v jednom velkém moravském městě. Kolik máte v tomto městě dní se stálou sněhovou pokrývkou? 12 let jsem žil ve vesnici za Slavkovem u Brna a sněhu opravdu moc nebývalo. Když už byl, byla to kalamita pro MHD i pro běžné obyvatele. Většinou ani nedorazil autobus. Na Krkonoších se málokdy stane, aby autobus nepřijel, jeden místní řidič mi říkal, že se mu stalo jen jednou v životě, že nedojel (to napadlo za dva dny metr sněhu a prostě až na Horní Mísečky to fakt nešlo). Když za mnou jeli v zimě kamarádi ze Slavkova, tak cestou třikrát zapadli, k mému domu se nebyli schopný dostat. Druhý den jsem je vezl na sjezdovku neudržovanou zkratkou. Následující den tudy jeli oni, místo lyžování vyprošťovali auto z pole. Promáčkli přitom kapotu a zničili si drahý bundy. Tím Ti chci říci jen jedno. Tyhle argumenty jsou pěkné a poplatné městskému provozu, nebo klimatu bez tvrdých zim, ale běž na jilemnické náměstí, a řekni tam lidem, aby si kupovali gumy bez vzorku, hlavně když budou mít o 2dcb méně. Zimní guma do zimy musí mít dobrej vzorek, jinak ztrácí smysl. Pokud nejezdíš denně do práce po městě či dálnici. Nechci Ti ubírat Tvé zkušenosti, ale podívej se na to i trochu jinýma očima.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4648
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 12:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potřebuji se zeptat, zda někdo nevíte o nějakém pěkném fóru, či webovkách věnujících se automobilům Saab. Potřeboval bych si počíst a zmapovat si vývoj ( hlavně cca r. 1950 - 2000 ) tohoto automobilu podle jednotlivých typů.

Docela slušný "autokatalog" se vytvořil na wikpiedii. V češtině teda zrovna ne, ale na http://en.wikipedia.org/wiki/Saab_Automobile máš dole odkazy na všechny modely, jak šly po sobě a kdy se dělaly... a u každého hesla základní technické údaje
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 14:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous:
len malá faktická poznámka: zvýšenie akustického tlaku o 3 dB zodpovedá zvýšeniu hlasitosti o 100%. Například pokles (útlum) o 3 dB u výkonu značí poloviční výkon, naopak zisk (zesílení) o 3 dB je dvojnásobný výkon [wink].

EČV PO od 1. 4. 1997, ŠPZ PO do 1. 4. 1997- Analýza prešovských EČV a ŠPZ
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 15:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chápu to správně, že pneu která má 75 db oproti pneu s 72 db má o 100% zvýšenu hladinu hluku? Já a fyzika..
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 7008
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 15:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Lepší" Dacia Duster...[biggrin]

"...bude třeba zvládnout zákony po našem..."
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 16:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous:
Chcel som ešte pridať príklad, ktorý sa mi stal pri kúpe slúchadiel. Kúpil som si slúchadlá Philips s nejakými 99 dB.
Po pár dňoch som ich vrátil a miesto nich kúpil čínske tesco za polovicu so 103 dB.
Okrem toho, že mali robustnejšiu konštrukciu a dôslednejšie prevedenie (mäkká výplň, väčšie slúchadlá s lepším utlmením a iba jednou žilou káblu) mi aj veľmi dobre slúžili, až dokiaľ mi po nejakých troch rokoch nespadli a neodišlo jedno slúchadlo.
Rozdiel vo zvuku sa prejavoval tak, že tam, kde už slabšie Phillipsy nevládali hlasnejšie a chrapčali, číny boli niekde v polovici kapacity a hrali v pohode bez skresľovania.

EČV PO od 1. 4. 1997, ŠPZ PO do 1. 4. 1997- Analýza prešovských EČV a ŠPZ
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 20:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: OK, pokud se jezdí na sněhu, tak samozřejmě je třeba tomu adekvátní vzorek a jistě právě vzorek ze všech fint, užitých pro kontstrukci "zimních" pneu, má na sněhu největší vliv. Určitě jsou tam důležité hrany a samočisticí schopnost. Ale pak se za to zaplatí horšími vlastnostmi jinde. Většina motoristů (včetně mne, jak sám správně píšeš) u nás ale většinu zimy na sněhu nejezdí, proto nemáš lehký úkol vybrat něco pro sebe. Nevěděl jsem, že jezdíš většinu zimy po sněhu - pak touhu po správném vzorku chápu a omlouvám se.

S decibely to již bylo vysvětleno. Je to logaritmická stupnice. S Tvým přístupem "já hluk neřeším, o ty, co mnou generovaným hlukem trpí, ať se postará stát" (zaplatí povrch, okna atd.) se mi ale přesto velmi těžko ztotožňuje. Argument, že když budou hluk řešit sami řidiči (tedy platit budou sami původci hluku, což mi přijde férovější, než náklady přenášet na ostatní) nákupem "tišších" pneumatik, rozbijou si pak někde na nich hubu, neberu. Rozbít hubu si lze i na těch nejlepších pneu na světě. Je to přece o tom, jestli opravdu musím jet tak na hraně a opravdu tu "hranu" ztráty adheze musím mít při tak vysokých zrychleních. Tak holt tu zatáčku pojedu o 10km/h pomaleji, stejně akorát zjistím, že na čas dojezdu do cíle to má vliv naprosto zanedbatelný.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 21:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jde vidět, že na světe jsou jen samí závistiví hovada [angry]
Když jsem jel ze školy, tak jsme chodil kolem auta a ničeho jsem si nevšiml, potom jsem jezdit po obchodech po Břeclavě a jak jsem dojel domů do Lanžhota, tak až tehdy jsem si všiml, že mám celý bok poškrábaný. [uhoh]
Jakoby to někdo udělal naschvál - fakt takové lidi bych nejradši zadupal do země, udělal bych jim to samé a ještě přetáhl Thorovim kladivem [kladivo]

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 16:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Niekto ti tak závidel tú exkluzívnu Feldu? No to je škoda. Ber to z pozitívnej stránky - aspoň sa nebudeš nudiť cez prázdniny. [auto]

(Příspěvek byl editován uživatelem comfort.)


Senza cuore saremmo solo macchine.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 18:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Laková tužka a Tempo a jedem [wink]
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2382
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 18:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz: tak nakonec pomohla šedá vosková korekční tužka - hluboké rýhy to moc nezakrilo, ale ty drobné škrábance to zakrilo a už to aspoň nevypadá tak hrozně.
No, na Tempo mám jiný názor... tempo spíš brousí vrchní lak, což není zrovna nejlepší řešení. To už nějaký lepší autošampon s leštícím účinkem. Ale i tak se to nezakryje uplně. No hlavně že už to tak nejde tak moc vidět.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 19:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Lakovou tužkou naneseš poměrně silnější vrstvu barvy do hlubokýho škrábance, necháš to do druhýho dne zaschnout. Potom vezmeš tempo a leštíš barvu z tužky a její nejbližší okolí tak dlouho, dokud obě barvy nesplynou. Věř mi, je to vyzkoušený. Rozhodně lepší než nějaký voskový tužky. [wink] Jo a myslím samozřejmě origo tužku Škoda, žádný akrylzmetky z drogerie.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2383
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 19:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to teda děkuju za radu. Bohužel takový srandičky si teď dovolit nemůžu. Budu rád, když se v průběhu ledna vyřeší výměna oleje zároveň s netěsností olejové vany. Teď hlavně dávám přednost technickým záležitostem (popř. z těch estetických používám jen to, co mám....) - i tak po zimě mě čeká dost zapravování lemů a 5. dveří

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 19:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Tak o ono Tempo stojí okolo stovky (možná ani ne) a ta laková tužka může stát kolik, dvě kila? Každopádně to zas takovej zásah do rozpočtu neni [happy]
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8947
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 20:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladíku, aby ti to nebylo tak líto:


tohle máme na autě už tři roky, na funkci to nemá žádný vliv. Lak je nepoškozen, ale tupá rýha se táhne od dveří přes zadní blatník až po zadní nárazník. Chtěl jsem to původně řešit přes havarijko (což by mě stálo 5 000 Kč), ale nakonec čert to vem. [satan]

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY 10 LET na K-reportu
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2384
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 20:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já měl taky střet se srncem... spíš do mě skočil, blbec [biggrin]
Rozflákal mi blinkr, prohl blatník a pohl mi s hlavním světlem - to mi dodneška drží na 2 ze 4 šroubech a nahoře jsem to nějak "zalepil". Blinkry jsem postupně koupil oba, aby byly stejný a stálo mě to dvě stovky. Blatník jsem vybouchal nazpátky. Ještěže v prváku mě učil rok karosář plechařinu, tak aspoň to k něčemu bylo dobrý [lol]

Dneska když se na to auto podívám, tak jakoby se nic nestalo [proud]

edit.: jako kdybych na to měl, tak prostě koupím druhý díl a neřeším to. Jenomže na to fakt nemám a jsem rád, že mám aspoň na naftu a na tu základní údržbu + věci potřebné k provozu (spotřební díly)

(Příspěvek byl editován uživatelem Hladík.)

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 21:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: kdybych jezdil jen po městě v okolí Prahy, klidně bych si nechal ty univerzály. Navíc čím lepší guma, tím dražší, ale prostě vím, že potřebuju dobrou pneumatiku. S tím tichým asfaltem nevidím jediný důvod, proč by do něho obce a stát nemohly investovat. Kolem železnicí se staví mohutné betonové zrůdnosti, jejich efekt je jen ten, že lidem to vadí, protože z vlaku není vidět do přírody ale do zdi, lidé z domů byly zvyklý na výhled i s železnicí a teď jsou jak ve vězení, nedejbože, kdyby se za tou zdí stala nehoda a co víc, jejich smysl je sporný a naopak hluk zvyšují. Ale betonová lobby funguje. Takže za takové nesmysly se vyhazují miliardy, ale za prokazatelně fungující tichý asfalt ne? To se hází na řidiče, aby si koupili tiché gumy?

Hladík: upřímně Tě lituju. Tohle někdo udělat mě, tak dostanu záchvat zuřivosti. Feldu mám taky poškrábanou, ale už jsem jí tak koupil a co finančně šlo, to jsem nechal přelakovat. Takže teď mám šrám jen na ,,c" sloupku a jedněch dveřích. Ale fakt mě to štve. Forda sem koupil prakticky bez škrábnutí a už je na něm odřenina na dveřích, jak si někdo bouchnul. A to parkuji vedle slušných lidí a u obchodů na druhém konci a přes dva pruhy. A na tempo máme stejný názor. To je tak dobrý na rozleštění zašlého laku, ale na normální leštění je to na prd.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 21:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno jsem sem dával SPZ, kterou měl můj děda na Š1000 a někomu zde neseděla grafika písma s tehdejšími SPZ. A musím říci, že jsem sám teď na vážkách, co je to za SPZ. Protože dnes jsem ofotil fotky dědovýho MB a číslo je stejné, ovšem typ písma nikoliv. Ale na značce je vidět, že na autě byla používaná. Takže fakt nevím, leda nějaká náhradní? Nejsem si jist, ale vím, že děda vyprávěl jak měl půjčený do Bulharska přívěs, není možné, že se dávala třetí SPZ pro vlek? Bohužel, dědy už se nezeptám. Mimochodem fotky jsou z Turecka, přidávám i pohled do ulic, kde se to hemžilo ,,amerikami". Dle popisku i autobusy ze Škody. Co vím, dovážely se tam RTO. Fotky jsou z roku 1967.


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6676
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 21:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260 - manželčina fábie ja podobně upravená na víc místech, ale neřeším to také. A to hlavně proto že jsme ji takhle už koupili a díky těm pár škrábancům (které na funkci opravdu žádný vliv nemají) stála v době nákupu o 30 tisíc méně než jiné srovnatelné stroje. My tohle auto totiž kupovali na ježdění a nikoliv na leštění [happy].
U některých rejpanců mi docela uniká, jak vlastně vznikly, viz třeba tenhle na pátých dveřích:

Samozřejmě že u méně spotřebního auta by mi to vadilo, ale tam mne to naštěstí ještě nepotkalo...

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 21. prosince 2013 - 21:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: mohlo to byť na príves, lebo dokedy sa nezaviedli značky pre vozíky, tak sa vozík označil špztkou auta

E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8948
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 11:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: tak právě ta nižší cena při prodeji je tak jediné co mě trápí. Kvůli tomu zvažují, že než zruším havarijní, tak do toho těch 5 000 vrazím. Sleva za takové vizuálně viditelné věci je na trhu významný faktor. [happy]

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY 10 LET na K-reportu
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 13:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Na tohle poškození, kdy lak je ok, bych doporučoval tohle: http://www.opravydeformaci.cz/

bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant) + VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou.(návod - Lada)

je: VAZ 21102, VAZ 2105 a VAZ 2101!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8950
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 15:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vodis: o tomhle jsem neslyšel, díky. Minimálně by to za optání stálo. V zadním blatníku ani v nárazníku to není moc vidět, tak ty dveře by možná stály za to.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY 10 LET na K-reportu
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 15:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádherný auto. Jenom ty LEDky denního svícení to docela zabíjí.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 17:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Já tohle využil tento týden, viz odkaz.

http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?f=56&t=19009&start=315

bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant) + VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou.(návod - Lada)

je: VAZ 21102, VAZ 2105 a VAZ 2101!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3207
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 18:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz: "Majitel jediného kousku v Česku se nerozpakoval auto upravit. Kromě denního svíceni z LED diod ještě přidal osvětlení motoru a hlučnější výfuk."
Pan majitel je skutocny fajnsmeker.

A ktory stastny privatizer sa zmohol na tento Jaguar este v casoch Ceskoslovenska?

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 19:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: A ktory stastny privatizer sa zmohol na tento Jaguar este v casoch Ceskoslovenska?

Taky mě to napadlo, auto za skoro třicet mega, a kór eště tehdy... Ale jinak co se těch LEDek týče, nevim, co je horší, jestli světýlka z OBI nebo jezdit furt s vyklopenejma světlama [uhoh] Ale to úžasný osvětlení motoru... No, když se mu to líbí.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 19:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže za takové nesmysly se vyhazují miliardy, ale za prokazatelně fungující tichý asfalt ne? To se hází na řidiče, aby si koupili tiché gumy?

Připadá mi, že vůbec nečteš, co já píšu. Nikde není nic o tom, že by "se to" házelo na řidiče, aby si koupili tiché gumy. Pouze já jsem se pozastavil nad tím, že se nerozpakuješ říct nahlas, že Tě nezajímá, co pouštíš do uší ostatním lidem.

Hlučnost pneumatik jako údaj se v současné době používá pouze marketingově a to ještě cílí na sobectví kupujících - aby frajer vezoucí se uvnitř měl větší ticho. O tom, že by se něco "házelo na chudáky řidiče" nevím nic. Naopak mi Tvůj postoj "ať udělají tiché povrchy a já mohu provozovat hlučné pneu" přijde jako dost trapná snaha vyvléct se ze zodpovědnosti za to, co svou činností generuješ, a hodit ji na někoho jiného - v tomto případě stát.

Ovšem Tvoje volání po tom, aby problém, generovaný Tebou, řešil stát, bude jistě časem vyslyšeno. Jsou Vás takových v této zemi milióny a příležitost konat dobro na objednávku voličů si jistě stát a politici nenechají ujít. Ale nemyslím si, že se Ti to bude líbit. Ono totiž to Tvoje jednoduché a pohodlné řešení má ten háček, že samotný "tichý" povrch s hlučnými pneu bude jistě horší než "tichý" s "tichými" pneu.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5429
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 09:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz: Tempo je fajn do té doby, než chceš budeš chtít ten leštěný díl (nedejbože celé auto) lakovat. Obsahuje totiž silikon a dostat ho dolů není jen tak. Zeptej se nějakého lakýrníka. Pokud vím, tak tempo stojí teď kolem 130 - 140 Kč a za 100 Kč jsem v lakovně koupil leštící a brusnou pastu bez silikonu.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 11:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: No, předpokládám, že Hladík ty díly lakovat nechce, jenom chce zakamuflovat škrábance, a na to se mi výše uvedený postup mnohokrát osvědčil. Samozřejmě musíš leštit až ten lak z opravný tužky, pod tim ne.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5432
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 14:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď je lakovat nechce, ale co když bude chtít z nějakého důvodu třeba za půl roku, hm?

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 14:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Jasný, to je jako kdybych si do bytu nestěhoval nábytek, protože ho přece budu chtít za dva roky vybílit, tak abych s tim pak neměl práci.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5433
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 20:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malování se zpravidla plánuje lépe než odřené auto.

Tímto končím svoji osvětu na téma "Silikon a lak". Nechť si každý patlá na auto, co uzná sám za vhodné. [proud]

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Náměstek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 23:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


ICQ 339-511-487
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 23. prosince 2013 - 23:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: baví mě tyto pohádky "lakýrníků", kteří se ve snaze ušetřit si práci a zakázku tak nějak o.ebat ve svůj prospěch se vymlovají na Tempo a spol. Sám jsem kdysi používal Tempo a nikdy jsem neměl problém s lakováním dílu a nebo celého auta, prostě odmastit, přebrousit a znovu odmastit a pak stříkat klasicky. V té době nebyly žádné specielní odmašťovadla a antisilikony a šlo to...
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 01:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2428
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 07:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 12:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, já si na tvorbu PF nepotrpím, protože já a počítač :D. Máte to ale hezké. Přeji Všem tady klidné Vánoce a pohodový rok 2014 bez nehod a pokut [happy].
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2385
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 12:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veselé vánoce, šťasný nový rok a spousty ujetých kilometrů Vám přeje Lubomír Hladík

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Vsuvka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 13:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krásné prožití vánoc, hodně dárků pod stromečkem, úspěšný a šťastný nový rok přeji.

MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 20:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi jsem byl hrozně hodnej, akorát jaksi padá moje představa o Ježíškovi jako o miminku z chléva. To by přece novorozeně neuneslo, nebo jo?

Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2386
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 21:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz: [jidlo]

To já se musel uspokojit s literaturou [proud]

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Vsuvka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 21:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz: Velice pěkné kousky na Fabii budou pěkně sedět.
Hladík: Ještě bych ti doporučil si alespoň stáhnout z netu dílenskou příručku pro Feldy.

Já dostal termohrnek a ledkovou transportku jak na 230V/12V tak na baterku v ní. [happy] Jinak vánoce už jsem si udělal trochu dříve, sehnal jsem novou kapotu, přední nárazník a páté dveře. Po vánočních svátcích se jde do laku.
A asi největší dárek je řp. sk. C+E a PPZ což snad zdárně dokončím do konce ledna pak mě čeká ježdění s kamionem Nový Jičín <> Plzeň a Nový Jičín <> Říčany :P

(Příspěvek byl editován uživatelem Vsuvka.)

MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 00:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kluci, dík, já z nich měl taky strašnou radost [happy]. Jinak tu příručku od Cedrycha bych snad doma taky eště našel z dob, kdy jsme měli feldy [proud]
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 00:39:44    Odkaz na tento příspěvek  

Já měl vánoce předčasný už koncem listopadu. Za 20.000 repasovaná převodovka je v podstatě jedinej můj dárek a nadělil jsem si ho sám. A jelikož takhle zasviněný auto jako bylo dneska, jsem ještě neměl, vytvořil jsem PFku přímo na autě. Vánoce mr*at a hotovo.

Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 01:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja som si u Ježiška objednal toto:
[happy]

EČV PO od 1. 4. 1997, ŠPZ PO do 1. 4. 1997- Analýza prešovských EČV a ŠPZ
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 12:43:16    Odkaz na tento příspěvek  

Eross - ty kresby co jsou jako podklad pod knížkama, jsou tvé dílo? Uka [ok]
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 17:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik: krásné liťáky!
Vsuvka: do Říčan? to abych si dával pozor :D :D

Jinak já jsem dostal tradičně dálniční známku a tím motoristické dárky skončily. U nás jsem jediný autofil a nějak to asi za 26 let nikdo nepochopil, taky sbírám modely aut 1:43 a ani to jsem nedostal [sad]. Holt, nejlepší dárek je ten, který si člověk nadělí sám :D.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9141
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 17:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

taky sbírám modely aut 1:43 a ani to jsem nedostal
Já jsem zcela neočekávaně dostal Škody Octavia, Octavia Kombi, Fabia II a Roomster. Chtěl jsem sice Mercedes C Sportcoupé 1:1, ale i ty modely se cení [happy]
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 17:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se modelů 1:43 týká, tak jsem dostal hnědého Favorita a žluté "R-ko" od Abrexu. Já naopak ani nečekal, že letos dostanu nějaký modýlek (když už jsem jich o předchozích vánocích tolik dostal). [happy]
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 20:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 20:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OndraS: áno

EČV PO od 1. 4. 1997, ŠPZ PO do 1. 4. 1997- Analýza prešovských EČV a ŠPZ
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3211
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 20:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Renegade: Tak to som zvedavy aj ja. Chystam sa DPF vyhodit hned akonahle by zacal strajkovat. [kladivo]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 21:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmolko: tak tak, co Tě mají co omezovat a tahat z Tebe prachy na takové nesmysly, které Ty přece v autě nepotřebuješ. Je to beztak spiknutí nějakých bláznů a my moderní praktičtí lidé na nějaké saze z naftových motorů nevěříme. Saze přece dělaj důchodci v kamnech a s těma by se mělo zatočit! Ne se slušnými lidmi, kteří se mají právo dopravovat levně.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3213
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 21:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Za dalsie, skor sa mi oplati riskovat aj 2 pokuty za neplatnu EK nez 1x vymenit DPF (nehovoriac o praci).
Ci chceme alebo nie, tak pri mzdach v CR aj SR su to nemale peniaze...

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8954
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 23:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se vsadím, že tak činí většinou řidiči s menším nájezdem kilometrů. Pořád platí, že naftový motor se hodí na delší vzdálenosti a častější ježdění. A kdo víc jezdí (za své), patrně i více vydělá a patrně se mu v nákladech na provoz položka za výměnu filtru (s kterou musel při koupi počítat) v rozpočtu více ztratí. [happy] Třeba se pletu... Nicméně si těžko dovedu představit, že tak někdo učiní u firemní oktávky s ročním nájezdem 60 000 km.

Já budu muset asi příští rok kupovat sadu pneumatik za 10 000 Kč, tak přemýšlím, že bych je sundal a jezdil po ráfkách. Furt se mě to vyplatí, když mě dvakrát zastaví a dají pokutu za sjeté pneu [wink]

Jinak mě to trošku naštvalo neb jsem astmatik [happy] Já každej kus svinstva ve vzduchu setsakra poznám [happy]

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY 10 LET na K-reportu
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9142
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 23:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 23:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Díky [happy] U nás je mužná polovina rodiny naštěstí nakažena automobilismem kompletně, takže s tímhle u nás není problém [lol]

MMM: V popisu obrázku nechybí slovo "údajně". Čeští novináři dlouhodobě trpí utkvělou představou, že ničemu, co je z Ruska, nelze důvěřovat.

Jinak mě docela zaujal krátkej odstup mezi koncem výroby klasickejch Lad (Fiat 124 a jeho deriváty) někdy loni nebo předloni a tímhle.

Do debaty o čoudících dieselech bych se nerd zapojoval, ale kdykoliv slyšim už z dálky kvadlání "traktoru" a hustej oblak kouře, dělá se mi blbě. Dieselovými motory jsou totiž ze sociologicky snadno vysvětlitelného důvodu osazeny zejména automobily staré, neudržované, zbytečně obrovské, většinou německé, ale hlavně fdechtu, woe. A odtud pramení ona obecná představa o zlém dieselovém motoru hubícím hodné sluníčkové lidi. Bodejť by ne, když jejich majitelé o ně takto "pečují".

(Příspěvek byl editován uživatelem MIK0cz.)
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3214
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 25. prosince 2013 - 23:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pri mojich 30000km za rok asi pritomnost/nepritomnost DPF svet nespasi. Hoci ked si to povie kazdy, ze...?
Navyse jazdil som z Fordackym 2.0 TDCi z roku 2006, ktory DPF este "nepotreboval" a odrazu v roku 2008 sa bez neho nezaobisiel. Tie nase milovane Euro normy... [proud]

Mik0cz: Milujem zvuk velkoobjemovych benzinakov, ale skoro rovnako si uzivam klepot dieslu.
Hlavne studene starty a ten zvuk akoby pod kapotou klepotala mala manufaktura... [happy]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. prosince 2013 - 00:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém filtru pevných částic tkví ještě v jedné věci.
Motory aut, která jsou jimi vybavená, rozprašují naftu velice jemně a tím vznikají samozřejmě velice jemné saze, které usnadňují DPF práci.
A pokud tam filtr pevných částic není, tak jdou rovnou do ovzduší.
A jeden lékař mi pravil, že takové jemné saze se ani nezachycují v plicích a rovnou putují do krevního oběhu.
Takže tady máme zvýšené riziko třeba leukémie.
Docela mám obavy z budoucnosti, až se dneska DPF, které jsou zatím doménou novější dieselů (a tudíž většinou aut dobře servisovaných), dostanou do aut kategorie "spravuje kamarád", který samozřejmě tuhle zbytečnou věc vykuchá.
Ono to samozřejmě bude jezdit stejně, ale následky pro zdraví viz. výše.