K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 26. 09. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 26. 09. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 13:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před barákem nám stával nový Opel, který měl CNG přímo z výroby. Jednou večer jsem seděl u otevřeného okna, náhle z venku rána a ostré syčení. Podíval jsem se ven a viděl, jak od Opla jde oblak bílé mlhy. Syčelo to několik desítek vteřin, než plyn utekl. Naštěstí trochu vál vítr, a tak se to hned rozptýlilo. Taky zrovna nejelo žádné auto okolo. Jinak by to byla asi peckovačka.

Jak se to mohlo stát netuším, ale stalo se to. Horko nebylo, už byla tma.

No jo, Zlíňáci, trčí jim sláma z bot a ještě by si chtěli vyskakovat.
LP3K z@vin@č seznam.cz
ICQ: 268 125 722
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 21:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Určitě se LPG vyplatí. Zanedbám-li cenu roční revize, pak benzínové náklady na 100 km jsou 8 litrů benzínu po cca 36 korunách, tj. 2,88 Kč/km. V LPG je to 10 litrů po 16 korunách, tj. 1,60 Kč/km. Rozdíl je tedy zhruba korunu na kilometr. Takže po 12 tisíci kilometrech, v mém případě ani ne za rok, mám investici do plynu zpátky a pak už jen oproti jezdění na benzín šetřím. Úbytek místa v kufru mě moc netrápí, jednak v žigulu je kufr docela velký, druhak nádrž je namontovaná v kufru na schůdku nad zadní nápravou, takže příliš nepřekáží ve využití prostoru. Přitom interval výměny svíček, filtru a oleje nechám stejně na 10000 km. Jedině bylo potřeba zvednout předstih a sklepnout svíčky na 0,4 až 0,5 mm.

bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant) + VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou.(návod - Lada)

je: VAZ 21102, VAZ 2105 a VAZ 2101!
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 2-2011

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 22:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peca:
Asi prasknul expanzní ventil.To se u Oplu občas stane.
Stigovi taky v topgýru vybouchla u Astry nádrž[lol]
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 22:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, kde berete ty mýty o výbuchách nádrží na LPG. Měl jsem na toto téma také tyto "černé" názory, ale až do momentu, kdy mi známý - plynař montující plyn od jeho počátku v čr - ( tehdy ještě bez atestů ) vysvětlil. Je-li bomba v řádném technickém stavu ( hlavně pojistný přetlak. ventil ) a dojde-li k pořáru vozidla, vozidlo daleko dříve shoří/exploduje od benzinu, než dojde na LPG bombu. Samostějmě, že jsou výjmky, kdy zejména při zanedbání kontrol něco selže, ale těhto případů je minimum.
Já jsem na LPG postupně přešel, a nedám na něj dopustit. ( tedy s výjmkou mého youngtimerského wartburga, kam LPG montovat, i když to také jde, nehodlám. [happy] )
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 23:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já pánové řeším velké dilema, co koupit za auto [happy]. Dnes sem se byl svézt jedním Volvem V40. Auto odpovídalo ceně, nikoliv informacím, které jsem dostal od prodejce, než sem tam jel. Neslícovaná světla s nárazníkem, šrámů víc než dost, promačklé boční dveře, chrčení v motoru atd. To je teď vedlejší. Spíš mě překvapily dvě věci, zaprvé jsem od dvoulitru čekal daleko lepší tah. To auto moc extra nejelo. Druhá věc, strašně mě zklamal vnitřní prostor. Oproti Octavii jsem se v tom cítil tak nějak nasračkovaně s prominutím. Palubní deska je tak poloviční co v Octavii, dveře resp.výplně si myslím, že má tlustčí i Felicia. Vím, že sem seděl v jednom z nejbezpečnějších aut, ale ten prostor mě zklamal. Co naopak bylo úžasné, bylo pohodlí. Jeli sme schválně přes totální tankodrom a v tom autě nebyla cítit díra či výmol. Oproti tomu je Octavia jako trestná lavice. Jenže teď nějak nevím co. Mám dát přednost autu, které se mi fakt líbí, ale není moc ekonomické, prostorné a těžko se hledá málo jeté? nebo koupit dieslovou Octavii třeba nabitou výbavou (a o jedné vím), jenže mě to auto nikdy nějak neuchvátilo, bolí mě z něho záda, dost se kradou (garáž nemám), ale zase celkem jede, je úsporné a servis mi provede ,,každej Franta"? Nebo úplně něco jiného? nejvíc by se mi líbila asi V70, jenže to jsem s cenou někde jinde. Rozpočet je max 100 000 a aby zbylo i na rozvody. Kámoš mě láká na Audi A6, ale fakt nevím. Každopádně to nesmí být Ital, Francouz a Asiat [happy] A nehodlám rozpitvávat téma ohledně předsudků s italskými i francouzskými auty, troufám si říci, že s těmy auty mám zkušenost [happy]. Taky se mi to auto musí líbit (tudíž zavrhuji Focus a Passat) a výhodou je 4x4. Přeci jen jezdím co víkend do Krkonoš a v zimě je to boj. Tak máte nějaké návrhy? [happy]
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 23:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel358: No tak to pan plynař bez urážky taky povídal ptákoviny, protože benzínová nádrž je zpravidla jedna z posledních věcí, kterou oheň zachvátí, protože je pod autem. Nejrychleji hoří umělohmotný a molitanový interiér (požár vzniká často závadou elektroinstalace v palubce) a proto je ohroženější nádrž na LPG, neb je uvnitř vozu. Ovšem jak jsem zmínil (a v tom nejsme ve sporu), pokud má auto na plyn v pořádku přetlakáč, pak se odfoukne podběhem a je to v pohodě až na ten výšleh. Výbuch auta benzínovou nádrží je hodně nepravděpodobný, nádrž praskne, vyteče a hoří to co vyteče, výbuchem se to ale nazvat nedá. A věř, že nějaké to auto včetně aut na LPG jsem už za deset let u pražského útvaru shořet viděl, výbuch však jen jednou - byla to právě asi nedostatečně udržovaná nádrž na LPG...
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5837
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 06:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Tak pak mi vychází Lada Niva. [happy]

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4424
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 09:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mirous - Mondeo 3. generace do kila seženeš díly za pár facek prostoru na rozdávání v naftě pěkná spotřeba a umí to jezdit i rychle.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3953
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 10:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady se docela dá vybrat, jak ta věta vyzní. [happy]

Před lety se mi hodně zalíbily nové modely Saabu. To je momentálne jediné auto, které bych si koupil. Ale to asi zůstane věčným snem. [happy]

Bus-mafiaKiss Delta
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 13:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert: Niva není špatná, na chalupu bych jí bral hned, ale to budu řešit tak za dva roky, až budu řešit výměnu druhého vozu. Každopádně zde bych asi neváhal, protože mám vybraného Suzuki Jimny [happy]. Na rozdíl od Nivy má nějakou výbavu a nerezne.

Martin100: Forda nechci, zvlášť se mi u mondea nelíbí interiér.

Karosa: Saaby mám rád, ale opět to co u Mondea, nelíbí se mi vnitřek. Navíc tady bychom byly cenově někde jinde - u starších servis, u nových pořizovací cena. Já prostě chci Volvo, zrovna ta V40 ten interiér ale taky nemá nic moc. Když už tak V70 II., jenže tu za 100 tisíc seženu leda stočenou nebo s 350 tis. km.

Takže ještě tak nějakou tu Audinu a nebo ze mě bude průměrný čech s průměrnou Octavií, kvůli které nebudu spát, aby mě jí někdo v noci neukradl.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8968
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 17:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: měl jsem podobné požadavky, jen mi nevadily ti Italové, Francouzi a Asiati a čím víc exemplářů jsem prošel, tím menší požadavky mám, protože do 100 tisíc jsem pořádnou Mazdu 6 nesehnal, o Mondeu uvažuji, snaha mít Lybru se neukázala ve zdejším prostředí jako OK, stejně jako Thesis, hezký C5 mi vždy někdo koupil před očima, najít nestočenou a udržovanou Octavii je jako hledat seno v kupce jehel a potřebuju velikost. Takže čas běží a já stále jezdím ve Fabii a zjišťuju, že sto tisíc je docela málo. Už se týden chystám na Hyundaie Sonatu 2.0 osm let starýho, tak jsem zvědavej a Croma je cenově až nad sto tisícema [happy]

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 19:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by mne zajímalo, co těma autama pořád převážíte. Neměli jsme problémy jezdit s rodinou všude s fabií (ne-kombi) i když jsme museli kvůli synovi dřív tahat kočárek.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8044
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 19:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM
Ty než si nějaké to auto koupíš, tak budeš v důchodu.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8970
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 19:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Můžu říct, že jsme jeli ve čtyřech na dovču do Berlína a bylo to dost - kufr narvanej, zbytek vevnitř, takže ani moc pohodlí, kor pak při přespání.

Mauricio: Jo, to je možný

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 20:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: přesně takové zjištění mám také. Mít ještě 50 tisíc navíc, tak jdu jednoznačně a bez váhání do Volva V70 i když ten servis je drahej jako prase. A to není mýtus, ale porovnával jsem si díly a i druhovýroba je, pokud je, o dost dražší oproti koncernu.

Risan: to já Ti klidně řeknu, ono to není jen o velikosti. Zaprvé já konkrétně mám chalupu, takže často vozím dřevo, stavební materiál, krámy a krámy [happy]. Jednou chci mít děti a tak se velký auto bude hodit. Další věc je, že mám-li dát do toho 100.000,- a nejsem-li milionář, tudíž to jsou pro mě docela velké peníze, které nemám našetřené za čtvrt roku, tak chci za to auto, které si na ty peníze budu cenit, auto které bude sloužit pár let a protože měřím 190cm tak chci auto, ve kterém nebudu jak sardinka. Kdyby mě byl prostor jedno, tak si koupím tu V40, která je na tom asi jako Fabie. Jestli má kufr 120 litrů nebo 200 litrů je mi celkem jedno. Většinou opravdu vozím vzduch. Ale chci kombík, do kterýho dám novou televizi, kolo, lyže atd. Navíc se sedanem se špatně couvá. A malý auto mám a nadále mít budu [happy]. Taky občas nechápu myšlení lidí, když si do města koupí kombi nebo SUV a kufr využíjí jednou za rok do Chorvatska, ale já ho využívám každý víkend, navíc budu někdy stavět a tahat vozejk kvůli jednomu pytli malty se mi nechci [happy]
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 20:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Tak že jsem jednou za rok jel ve víc lidech a nebylo to komfortní, to nevím, jestli je pravý argument pro to, vozit celý rok vzduch. Ale nechci se hádat, je to pochopitelně každého věc a každý musí vědět sám.

Mirous: já mám taky barák a hodně jsem na něm přestavěl vlastníma rukama. Je pravda, že větší věci vozím na střeše tatry, to snese i sádrokarton nebo profily a podobné rozměrnější, ale přiměřeně lehké věci. Ale to stejně ani do oktávie kombi nenaložím. Taky pravda, že něco jsem si dřív dovezl i s různýma aviema atd., ale ta fabie taky odveze docela dost. Pár pytlů malty nebo lepidla určitě není problém.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8971
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 21:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nad Volvy jsem také uvažoval, ale na nic pořádného jsem v dané relaci nenarazil.

to nevím, jestli je pravý argument pro to, vozit celý rok vzduch.
Jistě, jde i o to, že bych tím vozil spolužáky v Pá/Ne na kolej(e) a zpět, takže by to našlo opodstatnění, ale samozřejmě - vešli by se i do auta velikosti Felicie. A nepočítám takový lepší pocit, který bych měl v Mondeu oproti Fabii.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 22:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: jo, kdybych měl ,,deset" aut tak bych asi taky klidně měl Fabii :D. To by bylo fajn, na něco Avia, na něco Tatra a pro rodinu Karosa :D. Ono je to i trošku o tom pocitu bezpečnosti. Třeba když to vztáhhnu opět na V40. Málokteré auto je bezpečnější než Volvo, přesto jsem se v něm cítil bezpečně asi jako ve Favoritu. Jezdím hodně a denně, v práci tedy se služebákem ale stejně. Denně potkám spoustu dementů a tak sem radši, když jsem ve větším autě. Argumenty typu, že je něco větší, neznamená, že bezpečnější, jsou pravdivé, nicméně psychický faktor dělá hodně. I když zrovna kdysi, když jsem dělal v cateringu jsme dělali raut při otevření nové hasičské stanice v Hradci Králové, a hasiči se kterýma jsem se bavil říkali, že Fabia je dle jejich zkušeností jedna z nejbitelnější Škodovek. Ale jak říkám, chci mít větší auto, ve kterém mám lepší pocit, Fabie nemám rád, jsem vysokej a chci aby si i za mě někdo sednul [happy]
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8974
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 11:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Ještě mě napadá Opel Vectra, případně starší Omega.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 14:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Absolutně ne..jedinej Opel, kterýho bych bral je stará dobrá Corsa [happy]. Každopádně čím více hledám a volá, tím víc mě to stojí nervů a zjištění, že hezký, nestočený, nebouraný auta asi vymřeli. Sakra co bych chtěl za 100.000,-.

Včera sem se byl jen tak ze zvědavosti podívat v auto Esa, na netu měli dle fotek hezkého Passata, ve skutečnosti samozřejmě už není. Každopádně sem si tam prošel asi dvě auta, z nichž dvě měly přelakovaný díly, Ford C-max měl lakovanou přední kapotu, Passat boční dveře. Kdyby ten lak byl alespoň kvalitní, ale lépe bych to nalakoval i já v garáži. Hrůza, hrůza, hrůza. Nekoupil bych tam ani koloběžku. Mají na netu i pěknou Octavii ale ani se na ní nepojedu podívat jak mě to odradilo. A to jsem si naivně myslel, že z dob kdy se na ně nadávalo se změnily, že dneska už si nedovolí prodávat šunty. Omyl. Jenže kde koupit? na inzerci píšou jak prodávají rodinné auto, nakonec člověk zjistí, že jsou to překupníci, nebo ho mají půl roku a jsou 4. majitelé. Takové auto bude určitě kvalitní.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4236
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 15:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mirouš
Tak si kup z Bavorska ojetinu Yetiho nebo Roomstera. Z Bavorska ta auta budou slušně vybavená a nevybydlená v ceně přijatelné. Můžeš začít hledat zde:
http://www.mobile.de/
Milan13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 16:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4577
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 16:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Ač sám Volvo mám a jsme velký příznivec této značky, tvrzení, že málokteré auto je bezpečnější, už dneska neplatí. Jde o to, že vývoj nespí a porovnání volva V 40 by bylo možné jedině s vozy s konstrukcí ze stejného období. Dneska už je daleko bezpečnější i výrazně menší a levnější auto levnější značky.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5373
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 17:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já jen doplním, že dokonalé a levné ojetiny neexistují.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 18:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: Německo sleduju, tento web i autoscout.de, jenže ono s těma cenama na tom Německo není o moc lépe a šmelinkové jsou dnes i tam. Polovinu německých bazarů mají rusové a poláci. V Německu bych auto sehnal slušný kolem 100.000,- jenže plus ještě nemalé náklady na export. Benzín tam a zpět + zpět dvě auta + 60 Euro převozní značky (plaťák nemám) + evidence v ČR + STK + nejsem mechanik a vždy si beru kamaráda takže i jeho čas není pokaždé, kdy si vzpomenu + riziko, že si člověk vybere po netu několik aut a dojede zpět s prázdnou.

Měl jsem vybraný Volvo V40 2,0 Turbo na druhém konci Německa, pěkný a za dobrý peníz, jenže majitel mi psal, že něco chrčí v motoru, při 160 tis. to nemělo udělaný ani rozvody. Ono Německo už taky není, co dříve. Zkusím ale pár známých mých známých, kteří auta vozí.

Slim: máš samozřejmě pravdu, blbě sem to napsal, myslel sem samozřejmě v době výroby V40. Ale zklamala mě, nadále tvrdím, že je to nejhezčí kombík (alepoň za mě), který kdo kdy udělal (po faceliftu), ale ten prostor nic moc. V70 by byla lepší.

Stanley: pravda, ale nemusí být každý bouraný, stočený, zničený. Copak jsme národ takových křupanů, který auto berou jako kus železa a je jim jedno, že to mají odřené, pomlácené, ošunťělé, polité sedačky a pod.? Lidi nadávají, že nemají prachy, ale auta podle toho nevypadají.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 22:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hynek:
"...je ohroženější nádrž na LPG, neb je uvnitř vozu..."
- Jen doplním, že toto již není dogma - platilo to hlavně u š. 120, žigulů, formanů, ...no prostě z dnešního pohledu již relativně starých aut. ....Nové auta mají z 90% plynovou nádrž místo rezervy, a tím pádem také hodně nízko a hodně daleko od palubky. [wink]
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 13:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi, nemáte někdo nějakou metodu, jak zjistit jestli má auto stočený km? pokud není vyplněná serviska a auto nebylo servisováno v autor.servisu popřípadě je z dovozu? To asi moc nejde ne? diagnostika to taky neodhalí?
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4426
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 13:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vono je fuk co je na tachometru když je to auto v cajku tak ať má třeba milion.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2192
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 14:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8045
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 25. září 2013 - 15:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já si stejně pořád myslím, že je to profesionální šméčko na lidi. Kupujte Volvo, to vydrží vše.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4580
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 25. září 2013 - 15:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vono je fuk co je na tachometru když je to auto v cajku tak ať má třeba milion.
Jedině že by ten milion najelo na podvalníku. To má jako znamenat co? Že když se s autem slušně zachází, že se neopotřebovává?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8975
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 15:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud není vyplněná serviska a auto nebylo servisováno v autor.servisu popřípadě je z dovozu?
Ani serviska není zárukou pravého stavu km.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5374
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 15:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi, nemáte někdo nějakou metodu, jak zjistit jestli má auto stočený km? pokud není vyplněná serviska a auto nebylo servisováno v autor.servisu popřípadě je z dovozu? To asi moc nejde ne? diagnostika to taky neodhalí?

Pokud stáčel "profesionál", tak to diagnostika neodhalí. Nejlepší je zavolat do servisu, kam auto jezdilo podle servisky nebo doložených faktur. Pokud servis neexistuje nebo nechce podat informace, tak ruce pryč stejně jako když neexistuje serviska nebo faktura, která by Tě na servis dovedla.

Cebia a podobné reporty jsou dobré, zvláště u dovozek tak akorát na podpal.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 16:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No se servisem je to těžké. Když jsem prodával Octavii tak ta do značkovýho servisu nejezdila, ale servisována byla dobře ve větším neznačkovým servisu. Kdyby tam někdo zavolal, všechno by odkejvali, protože jsou to naše známí. Auto měl předemnou děda, kterej na servisku kašlal a tak tam bylo dopsaný jen někdy něco. Takže jsem to před prodejem nechal všechno podle faktur dopsat. Žádnej podvod to nebyl, protože vše co v ní bylo, bylo skutečně provedeno, doložitelné fakturou. Jenže to kupující může a nemusí věřit a že by kvůli těm fakturám chtěl jet do Krkonoše to asi ne. Já je taky fyzicky neměl, servis ano. Takže volat do servisu, ať mě něco potvrdí, to je fakt zbytečné. Věřím, že i některé autorizované opravny šmelí s autobazarem. Protokoly Cebia a podobné, těm nevěřím taky, společnosti jako ESA nebo AAA se jimi ohánění, pochybuju, že každé auto co tam mají má ten protokol opravdu poctivej. Nevěřím tomu.

Na kilometrech mi záleží, už jen z principu, nemám rád podvody. Kdybych to auto kupoval na rok tak je mi jedno jestli to má 170 nebo 270, pak záleží na stavu, ale to auto kupuju tak na pět let (pokud ho nezbořím nebo mě ho neukradnou) a za rok najedu tak 30 tisíc, takže to musí šlapat jako hodinky [happy] Nakonec půjdu asi do tuctového Passatu, ale tam se s rozpočtem vejdu a motory jsou dobrý. Ale holt to bude soc výbava :D
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5375
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 16:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže volat do servisu, ať mě něco potvrdí, to je fakt zbytečné.

Tak v tom případě asi zbývá popřát jen hodně štěstí, protože nic hmatatelnějšího než informace od předchozího majitele nebo servisu, který kilometry u ojetiny potvrdí nebo vyvrátí dnes asi neexistuje.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4581
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 25. září 2013 - 16:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: což ovšem není v rozporu s tím,že volat do servisu je v případě, že ten servis je šmejd, stejně neprůkazné jako cokoliv jiného. A certifikát, že servis šmejd není, se nevydává...
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5376
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 17:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, ale rozhodně to není zbytečné. Dostupné informace pak dávají dohromady pěkný obrázek o autě. Já dokonce vím i to, že předchozí majitel ztratil pokličku z liťáku a kupoval novou (mně se povedlo už dvakrát [kladivo]).

Ovšem při koupi ojetiny se musím řídit tím, že že mě cokoliv zneklidňuje, otáčím se a odcházím, ať už jde o servisku, info ze servisu nebo nelícující plechy. A pokud auto nemá ověřitelnou historii, nevidím důvod, proéč bych ho měl mít doma...

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 17:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já když sem prodával auto, tak sem s klidným svědomím řekl kupujícímu vše, o čem jsem věděl. Dokonce sám přišel na věci pomocí čtečky laku, o kterých sem ani nevěděl, resp.to ukázalo, že koupě k nám do rodiny a navíc od známého nebyla úplně férová. Protože čtečka ukázala kit na jednom lemu, což za nás nikdo nedělal. Pokud čtečka nelhala [happy]
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5377
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 17:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozdíl je kupovat auto od soukromníka a z bazaru, navíc dnes často soukromník = překupník. A protože investuji svoje peníze, je lepší přistupovat raději s nedůvěrou. [happy] Já sám bych taky kupujícímu o vlastním voze řekl vše do té míry, že bych na tom snad i tratil, ale ne každý je takový.

Spolupracovník kupoval cca před rokem auto od soukromníka/překupníka. Vychválené bylo do nebes, cena podezřivě nízná, z fotek jsem poznal, že bylo bourané na předek (chybějící štítek klimy v motoru), což potvrdil i autorizovaný servis. Ještě před tím jsme ověřili existenci servisů ze servisky v Německu a kilometry. V autorizáku mu koupi doporučili s tím, že km odpovídají a šlo o drobný ťukanec. Za půl roku se ukázalo, že auto mělo vaky venku a má novou palubní desku. [uhoh] A pak někomu věř... Nštěstí s autem nejsou problémy jezdí i když už kupoval nové xenony (nedaly se seřídit) a odešel klimakompresor.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 18:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak musím zaklepat, že u nás v rodině jsme zatím žádné auto špatně nekoupili. Jen Berlingko, dovoz Dánsko od soukromníka / překupníka. Vypadal dobře, až cca po čtvrt roce jsme řešili náhradní klíč tak jsme jeli k jednomu téměř známému do Citroenu, tak to z vlastní iniciativy prohlídly a ejhle..auto bylo bourané na levý bok a lehce na čumák. Poznali to podle nového chladiče, trubek, světel a blatníku. My to nepoznali, auto ale naštěstí taky slouží dobře. Chybama se člověk učí a dnes nad prohlídkou auta trávím třeba půl dne. Asi jsem hooodně otravnej zákazník. Svoje první auto jsem shodou okolností koupil v áčkách, slouží do dnes bez problému, každopádně jejich pokusy vnutit mě zprvu křáp a vůbec chování těchto prodejců se mi natolik hnusí, že bych tam znovu nešel. Co volám na inzeráty, tak 9 z 10 jsou překupníci.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2330
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 21:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jak jsem říkal, že bych nechtěl auto s najetýma víc jak 200 000 tak jsem na to asi doplatil. Ono auto je udržovaný, jezdí a přede jak kočička, nemůžu si stěžovat - je na něm spousta nových dílů. Jen mi už pomalu nabíhá 200 000 na tachometru a jak se pomalu začíná první váleček stáčet na dvojku, tak už tam vidím rýhu jako prase od šroubováku, jak to někdo "přeskákal" - kdyby si s tím dal někdo práci a udělal to s vrtačkou, tak bych nezjistil vůbec nic, no jelikož to měl v p*** (nevím jak to jinak nazvat), tak to udělal šroubovákem. Ještě k tomu pěkně dok***** některé uchycení/spojení na té palubce.

Tak upřimně je mi to jedno... auto jezdí dobře a je v dobrým stavu, ale taky mě to dost naštvalo, že tady někdo hrál "nefér hru".

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 22:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by mě zajímalo, komu se vyplatilo stáčet Feldu :D to už je fakt zoufalý..
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3053
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 22:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasne, ze sa to oplati. Ved Hladík to krasne popisal hned v prvej vete: No jak jsem říkal, že bych nechtěl auto s najetýma víc jak 200 000....
Pritom mu, ako pise, auto krasne sluzi, akurat sa jedna o nejaky psychologicky faktor.
A od toho psychologickeho bloku ho "oslobodil" dotycny, ktory to auto stocil. To je cela veda.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 25. září 2013 - 23:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Add Pavel 358 č.669: Ale pořád je to na rozdíl od nádrže uvnitř, navíc pod očalouněnu překližkovou deskou a vysoce hořlavým kobercem a za molitanovou sedačkou. Výhřevnost molitanu, interiérových koberců a plastů je velká [pozor]

Jinak doporučuji shlédnout toto téměř rok staré video požáru aut, u tohohle ohně jsem byl coby strojník té první cisterny na místě (Btw. to bylo původně hlášeno jako požár popelnice). Všimněte si jediného výbuchu po celou dobu požáru v čase 06:10 - přestože hořela celkem 4 auta, neexplodovala ani jedna nádrž, ale elektronový disk - snadná identifikace je podle těch jasně bílých žhavíků všude kolem...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4427
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 00:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano přesně jak píše Šmolko

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 09:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To má jako znamenat co? Že když se s autem slušně zachází, že se neopotřebovává?
Skutečnost, že ato najelo 5 miliónů km vlastně nemá prakticky žádnou vypovídající hodnotu
I kdyby těch 5 miliónů km byla pravda, je na místěspíše otázka, co na tom autě zbylo původního a v jakém jsou ty vyměněné díly zrovna v aktuálním stavu...

Já si myslím, že počet ujetých km jsou u auta dost nepodstatná věc. Daleko větší vypovídající hodnotu by měly ty faktury, co se kdy měnilo a dělalo. Auto třeba s najetými 180 tis.km (podle mne nejobvyklejší stav prodeje v německu), je dost často horší než třeba 250 tisíc. To už je totiž obvykle většina mechanických věcí po výměně, zatímco u těch "180" je obvykle všechno před výměnou.

Jinak cebii bych nezatracoval. Jestliže čerpá ze záznamů z STK, kde se kilometry vždycky píšou, znamenalo by to, že by se to auto muselo stáčet každé dva roky. A to si myslím, že není pravděpodobné.
Jinak podle mne rozumný člověk počítá, že běžné auto ujede za rok 20 tisíc km, s tím, že ze začátku spíš víc, takže 10 let staré auto s najetými 60 tisíci km je už samo o sobě podezřelé. A nevím jestli to, že víc stálo než jezdilo, nebo napoak jezdilo jen na krátké vzdálenosti, je zrovna dobře.

Pozor! Pokud máš elektrotechnické vzdělání nabízím ti volné pracovní místo v oblasti servisu zab.zař. v Praze a Středních Čechách.
Stačí být kamarád s pájkou a taky trochu s počítačem a mít snahu příjít na to, jak některé věci fungují nebo proč nefungují. Praxe není nutná, vztah k železnici vítán! Napiš na mail pod nickem.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 11:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: byť mám Felicii rád, je to prostě oproti Octavii a podobných ,,bytelných" aut křehký vůz a těch 150 tisíc km je sakra znát. Když jsem to kupoval bylo to zánovní auto se 60 tis. km. Teď mám přes 150 tis.km a je to prostě znát. A to jí udržuju jak se dá, všechny podvozkové díly jako čepy, tlumiče a pod. jsou vyměněné, ale stejně posilovač už neposiluje tak jako dřív, v zatáčkách se se mnou trochu pere, auto táhne doprava (a nikdo neví proč), ve spojce hučí ložisko, kulisa řazení je přesná asi jako u Zetoru 25, centrál zamyká když má dobrou náladu a pod. A to je to auto opravdu servisované. Věřím, že u Passata, Octavie a podobné kategorie vozidel, které běžně přežívají 300 tis.km takové problémy nejsou. Na Feldu je ale 200 tisíc už dost a znát to musí být. Už jen kvůli tomu, že má jen 13" kola, který opravdu padnou do každé díry [happy]. Za rok jí udělám generálku, včetně laku a zavřu jí do garáže a bude to takovej novodobej veterán, se kterým budu jezdit jen na výlety :D
Tím sem chtěl říct, že jestli má najeto Hladíkova přes 200 tisíc, ale ve skutečnosti má tachec stočenej na 150 tis. tak zrovna u Feldy ten rozdíl bude dost velkej.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5378
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 13:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Cebia:

Modelova situace 1:
Firma zakoupi novy vuz, nalita za 4 roky 200 tis. km a pred prvni STK ho proda. Bazarnik ho smota na oblibenych 90 tis. km, udela STK a lestenka je na svete. Na tacho a v Cebii ma 90 a na hrbu ve skutecnosti 200.

Modelova situace 2:
Prekupnik priveze auto s 250 tis. km, smota ho na 120 a hura na dovozovou STK. A dalsi vonavka je na svete. Nekdo hi v dobre vire koupi, tri ctyri roky pojezdi, prida dalsich 60 tis. km, dalsi STK pak ho proda do bazaru, ten mu jeste poupravi tachometr tak aby nebyl moc daleko od druheho zaznamu z STK, doplni Cebii a s cca 170 tis. km prodava. A auto ma kolik? Pres 300 tis. km.

Je takovy certifikat k necemu???

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 13:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V prvním případě asi ne, u druhého předpokládám, že Cebia čerpá i ze zahraničních STK.

Pozor! Pokud máš elektrotechnické vzdělání nabízím ti volné pracovní místo v oblasti servisu zab.zař. v Praze a Středních Čechách.
Stačí být kamarád s pájkou a taky trochu s počítačem a mít snahu příjít na to, jak některé věci fungují nebo proč nefungují. Praxe není nutná, vztah k železnici vítán! Napiš na mail pod nickem.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4585
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 14:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley:
Háček je v tom, že ta firma jezdí do autorizovaného servisu a jsou dohledatelné prohlídky.

musím řídit tím, že že mě cokoliv zneklidňuje, otáčím se a odcházím, ať už jde o servisku, info ze servisu nebo nelícující plechy
Tohle je základ všeho. Zdravý rozum.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5379
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 14:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: Cebia cerpa pouze z nasich STK.

Slim: Je to pravdepodobne, ale ne 100%.

(Příspěvek byl editován uživatelem Stanley.)

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3055
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 15:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: To je presne ako s nasou kontrolou originality.
Pokial nie je clovek co staca auta uplny idiot a nestoci km az po absolvovani KO nedopatras sa pravdy.
Prvy zaznam je so znizenymi km, nasledne absolvujes STK so znizenym km plus nejaky najazd...

Mirous: S Feliciami nemam skusenosti, ale zazil som uz 3 zo 4 moznych scenarov.
Dobre auto so so stocenymi kilometrami.
Dobre auto s pravymi kilometrami.
Zle auto s pravymi kilometrami.
Nastastie (snad to nezarieknem) sa mi vyhne aj alternativa Zle auto so stocenymi kilometrami.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3029
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 16:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsme jednou kupovali felícii z bazaru, tak měla na tachometru 99 500 nebo tak nějak. Najezdili jsme s ní asi 5 tisíc kilometrů během necelého půl roku a pak ji tam prodali zpátky, protože se uvolnilo jedno auto v rodině v lepším stavu s podobným skutečným stavem tachometru. Když jsem se na to auto pak na stránkách bazaru díval, tak mělo opět najeto okolo 99 tisíc... Asi perpetuum mobile, ještě kdyby to nežralo benzín. [happy]

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2331
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 17:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: když jsem to kupoval, tak bylo na tachometru 189 tisíc kilometrů něco. Takže stočil jen první váleček a tak se omladilo o 100 tisíc (pokud tedy mělo 289 tisíc...) No jsem zvědaví, jak moc ta rýha bude sahat, aby to nemělo ještě víc.

Tak ona existuje jedna možnost... doma mám rozebraný druhý tachometr. Na těch jsem si nastavil 10 000 (to co jsem si s autem najezdil), že bych si tam dal ten. Jako žádný smysl to nemá, ale aspoň budu mít pokoj v duši, že tam žádná rýha není. Aspoň by mi to ukazovalo, kolik jsem s tím najezdil já. Přecijen údržbu si dělám sám a prodávat ho taky nebudu.

Jinak říkám. Už s tím budu mít víc než 10 tisíc kilometrů a nemůžu si stěžovat. Jezdí parádně a když je motor zahřátý, tak si krásně přede blahem. Motor naskočí hned (jsem zvědaví na zimu) - ale ještě jsem neřídil feldu, která by se mi řídila tak dobře. Sice taková prkotina jako stabilizátor je blbost (kus trubky) ale i taková blbost dokáže udělat z obyčejného auta uplně jiný auto... a je to hodně znát. Se spotřebou se vejdu vždy okolo 5 litrů , což je podle mě zlatý. Olej nežere. Co si víc přát?

Prvně jsem taky hustil kola podle toho, jak udává výrobce no zjistil jsem, že je to blbost. Kola i tak byla podhuštěná a od té doby foukám na 2,5 a je to ideál. I na těch malých 13" kolech to umí dobře jezdit.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4586
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 17:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: S tím huštěním jsi to zjistil jak, jen tak po zajímavost?
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 18:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladíku, kdyby ta Felda byla stočená o 100 tisíc ze skoro 300 tisíc, tak Ti garantuju, že bys to na tý Feldě sakra poznal.
S tím stabilizátorem, nemyslíš spíš rozpěrnou tyč tlumičů? Ohledně toho huštění, přehušťování bych nedělal. Tím akorát odděláš pneumatiky, podle čeho usuzuješ, že jsou kola na hodnotě dané výrobcem podhuštěné? protože nejsou úplně tvrdý? o tom to přece není.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2332
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 19:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: ne že tvrdý... jelikož pod tou tíhou motoru jsou ty kola "přetížený", tak byly dost podhuštěný. Jelikož jsem je už před časem dofoukal tak je to znát i v řízení, že se mi zdá přesnější. Ale taky vše s mírou... víc ne, nebo to už by bylo přehuštěný. Navíc jezdím často i plně naložený (a chtěl bych vidět, jak se vlezu do celkové hmotnosti).


Já ti ani nevím, jestli má i ta rozpěrná tyč karoserie takový vliv. Já měl spíš za to, že je to tam kvůli kastli, aby se pod tou tíhou do sebe nebortila. Vím, že karoserie v zatáčkách má tendenci se kroutit, ale žeby to byl až tak moc velký rozdíl?

Edit.: samozřejmě chci, aby mi pneumatiky dlouho vydržely, ale když jsem i na prázném autě viděl, že je to podhuštěný, tak víc jako hádat se o tom nebudu. To, že i v autorizovaným servisu "foukáme" všechny menší auta na 2,5 asi jen tak ze srandy nebude...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hladík.)

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 19:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co říkáte na jeho nápad dát si tam tachometr s pozměněným údajem o stavu kilometrů na 10 000? Neměl by za to jít sedět? Je to přece pozměňování stavu počítadla a řada lidí by to ráda viděla jako trestný čin.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5856
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 19:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že trestné má být jeho pozměňování za účelem podvodu při prodeji, ne když s tím pak jezdím sám.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5857
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 19:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)