K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 16. 09. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 16. 09. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Středa, 11. září 2013 - 23:38:22    Odkaz na tento příspěvek  

No a to je stejně tak nějak obšlehnutá amerika [rofl]

Mauricio - seš taky takovej maňas jako já, že si ometeš auto, a pak s ním nikam nejedeš? Zkrátka jenom tak pro dobrej pocit?
No a s tím kde je víčko - jo jo onehdá jsem si půjčil od přítelkyně ten její supersport (Tigru [lol]) a suverénně najel k benzince na "levej" stojan a pak teprv zjistil kde je víčko, že to nedosáhne, tak teda přeparkuju, no ale pán je blbec a zajel pro změnu ke stojanu kde byl jenom diesel.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3022
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 11. září 2013 - 23:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě tady nikdo nenapsal, že škrabka na víčku bude jistě výsadou vyšších verzí, které mají nádrž otevíranou tlačítkem nebo páčkou zevnitř vozu. Pochybuju, že by škrabku někdo dal na manuálně otevírané víčko (pokud se to ještě vůbec dělá), protože by si první kolemjdoucí nenechavec škrabku půjčil. Takže cesta ke škrabce je stejně ještě zpestřená otevíráním zamrzlého auta a jeho obíháním.

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8027
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 11. září 2013 - 23:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OndraS
Teď už ne, ale za dob, kdy jsem měl škodovku a tam při větší nadílce sněhu na kastli trochu teklo takzvanou P-kapsou, dělal jsem to často. I když to bylo z důvodů čistě praktických [biggrin]

Nicméně sníh v autě nesnáším, protože to krásně klouže nejen na pedálech, ale i na tom koberečku. Nemluvě o tom, že je to tam pak hnusné a já si potrpím na přiměřený pořádek (ale zase ne, že bych luxoval auto každý den nebo běhal kolem dokola se Sidoluxem, či jak se ta věc jmenuje).

Občas nějaké z domácích aut odmetu, abych věděl, jestli na tom parkovišti ještě vlastně jsou [biggrin] I když poslední zimu to u nás bylo spíše o ledu než o sněhu.


http://atmosferaci.wbs.cz/
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 00:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otvor nádrže na ľavej a výfuk na pravej strane majú väčšinou autá pôvodom z krajín s pravostrannou premávkou.

EČV PO 1.4.1997 - Analýza prešovských EČV a ŠPZ
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2416
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 00:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale taky mě dokáže vytočit, když se musím vždycky jak ten tupec na benzině dívat, kde je nádrž, protože některá auta, která používám, mají nádrž v pravo a některé na levé straně... A člověk si to samozřejmě nikdy nepamatuje, že
Bývalo zvykem umisťovat na ukazateli stavu paliva symbol tankovacího stojanu na tu stranu, na které je víko nádrže. Samozřejmě to nemohu tvrdit o všech vozidlech, no u těch, se kterými jsem měl co dočinění a co si vybavuji, to tak bývalo.

A vůbec nejlepší je mít ameriku co se tankuje dozadu pod odklopenou SPZ Můžeš si vybrat stojan jakej chceš
Nebo UAZ, který má víko nádrže na obou stranách ;-) (pravda, každé vede do jiné nádrže)

Nové modely Škoda, nevím odkdy jestli to má třeba i Fábka nebo tak nějak, mají v deklíku od víčka nádrže zasunutou zevnitř škrabku na led.
Byla to cool vychytávka Rapidu a poté dalších nových modelů.

Ještě tady nikdo nenapsal, že škrabka na víčku bude jistě výsadou vyšších verzí, které mají nádrž otevíranou tlačítkem nebo páčkou zevnitř vozu. Pochybuju, že by škrabku někdo dal na manuálně otevírané víčko (pokud se to ještě vůbec dělá), protože by si první kolemjdoucí nenechavec škrabku půjčil.
Ale dělá, stále dělá. Krytka nádrže není zamykatelná, zamykatelné je až vlastní víko nádrže. Takže simply clever způsob, jak si opatřit škrabku na led.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5783
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 05:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, tankování... V úterý jsem byl za blondýnu. Přijedu v Olomouci na Shellku na Velkomoravské, zajel jsem na přední stojan, otevřu nádrž a zjišťuji, že tam nemají klasický diesel. Zacouvu tedy na stojan předchozí, vylezu a ouha, taky jen V-Power. Ptám se maníka, jestli ten přední dieselový stojan vlevo má i pistoli pro osobáky, že prý jo. Tak zajedu tam, vezmu pistoli do ruky a opět ouha. Nejde do nádrže. Následovalo zamyšlení spojené s kurvováním, ale pomohlo. Po hluboké úvaze jsem došel k závěru, že po X měsících jedu výjimečně s benzíňákem... Takže další přesun a na 4. pokus úspěšné natankování.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9989
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 07:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, že bych musel Škodovku nějak bránit [happy], ale ta škrabka je jen jednou z nepatrných ptákovin. Škoda má více různých opravdu chytrých vychytávek. Ale samozřejmě nejsou všechny v základních modelech a docela dost jich je jako volitelné příslušenství. Mívám možnost je poznat, protože pokud jedu novou Škodovkou, tak je "v plné palbě". A nakonec i tato diskuze je ukázkou, že škrabka se marketingově Škodovce povedla. Kus debilního plastu a každý o něm mluví [happy]. A o to jde.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 11:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak pro info, abych zas nenaletěl něčemu, co pojezdí čtyři roky a pak se tam objeví skrytá vada v bloku motoru, která vůz defacto poníží na vrak, schopný dojet maximálně 100 km - má někdo nějaké (především negativní) zkušenosti s Kií Sportage?
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 13:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netuší niekto, aké riešenie zo série "simpli klever" ponúka Š**** v prípade, že vonku naozaj mrzne, padá dážď so snehom a veko nádrže mi krásne priľne a primrzne? V tom prípade to je naozaj škrabka na P, alebo na čo..?

Ale zase zo série "simpli klever" si neviem vynachváliť toto. Stačí prejsť handrou a je čisté.


Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3027
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 13:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na margo frankfurtskeho autosalonu, taka drobnost:
Vsimol si niekto, ze vyrobcom to trvalo skoro 2 generacie modelov, kym sa konecne DRL svetla prestali objavovat v urovni hmloviek a niekoho napadlo, co tak dat ich na uroven hlavnych svetlometov?

Comfort: Tu zaslepku na 2 DIN radio by mali predavat ako znackove pislusenstvo na zakrytie Columbusu, alebo nejakeho iPadu namontovaneho v pristrojovke. [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem šmolko.)

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 13:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak už naznačil Eros, obvykle auta dělaná primárně pro provoz v kontinentální Evropě mají nádrž vpravo. My jsme si tady v ČR zvykli na dost nestandardní stav ohledně benzínových pump. Kromě velkého počtu taky prakticky každá pumpa je místo mimo silnici s řadou stojanů. Ale jinde (mimo střední Evropu), typicky na venkově, ale i v husté zástavbě starých měst, bývá pumpa jen stojan u krajnice, na chodníku. V takovém případě se z tankování japonce nebo něčeho podobného s hrdlem nalevo stává dosti nepříjemnou záležitostí - stojíte s tankovací pistolí ve vozovce.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3028
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 14:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Tak to je haluz, lebo prave na malebnom francuzkom vidieku by som tankoval priatelkin Citroen C3 s pistolou vo vozovke.
Toto asi vyvracia tu hypotezu o autach z Europy a hrdle nadrze vpravo.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8029
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 15:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor
S tím symbolem je to zajímavá vychytávka, které jsem si nikdy nevšiml, resp. jsem o ní nevěděl. Schválně se na to někdy podívám [happy]

Risan
Tebou popisované benzínové pumpy jsem hojně viděl například v Řecku nebo v Itálii, z vyprávění vím, že je to naprosto běžné třeba i v Egyptě. V 90. letech, kdy už u nás bylo naprosto běžné, že si člověk mohl ve městě o 20tis obyvatel vybrat (tehdy ještě) z OMW, Aralu a Benziny (modré nebo zelené - teď si tu barvu nevybavuju, červené tehdy byly snad jen ve větších městech), to třeba v té Itálii, která byla v některých věcech o hodně dále než my, vypadalo tak jak popisuješ. Dost jsem z toho tehdy uchcával, protože to bylo něco nezvyklé.

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3023
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 16:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: OMV dřív ani tak obvyklé nebylo, to spíš Shell, Aral a Benzina (červená a zelená). Když se podíváš na liazkové cisterny od Monti systemu, tak ty se prodávaly právě v barvách těch firem.

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4543
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 16:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...tak jste se tady většina nepřátel škodovky vyzvraceli ohledně škrabky, tak jen doplním - škrabka mimo auto umožní nerozpustit zbytky sněhu do kapsy dveří...třeba. A kromé té škrabky, se kterou jste přesně všichni sedli na lep Hyundai a teď se přesně dle jejich záměru smějete a bavíte, nabízí škodovka v historii opravu pár chytrých vychytávek, namátkou bych uvedl dvojitou podlahu kufru, díru ve dveřích na 1,5 l láhev, dvojí otevírání zadních dveří, vyjímatelnou dobíjecí baterku v kufru, schránku na paraple v zadním madle...jedno každé blbost pro toho, kdo to řeší jinak, jedno každé dobrý nápad pro jiného. Jedno každé dobré jako útok na to, že se tímhle způsobem snaží škodovka prodat.

Mně třeba připadá jako naprostá debilita současná TV reklama Dacie, protože koupit si Dacii proto, že to je nejrychleji rostoucí značka v Evropě, to sorry, ale proti tomu je výhoda škrabky přímo k nezaplacení.
No prostě účel to splnilo, jistá část lidí si dělá ze škodovky srandu kvůli škrabce, jiná jde a koupí škodovku, škrabka neškrabka. A tahle část lidí je tuším asi pětinásobná než další část lidí, která jde a koupí si Hyundai, potože přece škrabku a velkej kufr nepotřebujou.

Tak, jako někdo si dohání délku údu prasením rychlým silným autem, jiní činí totéž shazováním škodovky, přestože asi nejlepším kritériem spokojenosti s ní jsou prodejní výsledky. Berte to tak, že jsme národ kreténů, kupujeme si škodovky kvůli škrabce, zvolili jsme si prezidenta kvůli tomu, že s ním bude sranda, teď si zase zvolíme Bártu a Mirdu Šloufa, dyť my si ani lepší auta nezasloužíme než s velkým kufrem a škrabkou.

Ještě bych podotkl jedno: To, že vaříme nejlepší pivo na světě a že celý svět sedí na prdeli z Prazdroje, si myslíme tady u nás až po Rozvadov. Venku žijou tím, že nejlepší pivo je belgický. To, že škodovka je dobrý auto, si překvapivě myslí daleko víc lidí za tím Rozvadovem...
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 16:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio:

EČV PO 1.4.1997 - Analýza prešovských EČV a ŠPZ
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4546
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 18:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort:Netuší niekto, aké riešenie zo série "simpli klever" ponúka Š**** v prípade, že vonku naozaj mrzne, padá dážď so snehom a veko nádrže mi krásne priľne a primrzne? V tom prípade to je naozaj škrabka na P, alebo na čo..?

A netuší niekto, aké riešenie v takom prípade ponúka Hyundai? Případně jiná, lepší, konkurence?
Velmi validní argument.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5785
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 19:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: [biggrin][ok]

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8810
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 19:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byl jsem teď po dlouhé době v IKEA kupovat nějaký drobný nábytek a byl jsem mile překvapen kolik drobných vychytávek člověku zpříjemní život. Ale možná už jsem otupen návštěvami Lídlu a Penny. [happy]

Takže cokoliv co usnadňuje fungování je OK, třeba deštník v madle - jasně - mokrej ho tam cpát je naprd, ale suchej jako když najdeš.

A stejně tak může být leckdy příjemnější mít škrabku ve víku nádrže. Argument, že auta stojí vpravo u krajnice a u křoví nebo u závěje neberu. Já třeba stojím na kolejích před garáží. Takže pro někoho jo a pro koho ne, může si jí strčit zevnitř do dveří nebo do aktovky.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY 10 LET na K-reportu
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8948
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 20:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych podotkl jedno: To, že vaříme nejlepší pivo na světě a že celý svět sedí na prdeli z Prazdroje, si myslíme tady u nás až po Rozvadov. Venku žijou tím, že nejlepší pivo je belgický. To, že škodovka je dobrý auto, si překvapivě myslí daleko víc lidí za tím Rozvadovem...
To už je taková česká tradice - zesměšňovat a ponižovat to, v čem jsme opravdu dobrý a vyzdvihovat to, v čem si myslíme, že jsme dobrý.

Ono stačí poslouchat šotouše, co vyzdvihujou starý sedmistovky a nadávaj na moderní Irisbusy/Sorky, přičemž ale Irisbusy jsou mnohem dál než sedmičky, který byly zastaralý pomalu v době, kdy vyjely z linky.
Nebo aktuálně Škodovka. Podle mnohých byla nejlepší asi stodvacítka a nový škodovky stojí za ho*no, ale že ty nový se velmi úspěšně prodávají, je už nezajímá.
Nebo Škoda transportation, kde na ní půlka plzeňáků nadává a druhá půlka v ní pracuje, protože zakázky a vyhrané VŘ v zahraničí...
A tak můžu jít přes textil, obuv (Baťa není v módě, ale jeho boty mi vydrží 3x dýl než ty z CCC nebo Deichmanu), potraviny (aneb nekupujeme český potraviny, protože jsou dražší, a pak nadáváme, že to polský se nedá jíst), až k třeba vínům, kde ty české vyhrávají důležité soutěže, jejich kvalita roste, ale snad s výjimkou Moravy český značky nejsou COOL a radši se koupí nepitelná stoka z Francie... no jo, národ šloufíčků [crazy]

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8030
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 20:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr_man
Tak já to beru podle toho, co za pumpy bylo v okolí do 15km od města, o kterém jsem mluvil.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 20:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmolko, teď si tak uvědomuju, že jsem vlastně nikdy ani francouzské auto netankoval a ani nikdy nechodil se ženou, která by francouzské auto měla nebo o něm uvažovala. Tankoval jsem už jinak kde-co, dokonce i slovenské auto, a hypotéza mi zatím fungovala. Myslel jsem, že automobilky se to snaží zákazníkovi i sobě usnadnit a přemýšlí u toho. Holt se člověk pořád učí.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2998
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 21:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr_man: Víčko je vycvakávací/zamykací (přes centrál). Takže u zamknutého auta maximálně vylomit/vypáčit (na samotném víčku už není zamykatelné).

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 21:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A netuší niekto, aké riešenie v takom prípade ponúka Hyundai? Případně jiná, lepší, konkurence?

Vyhrievanie čelného skla. [satan]
Veľmi obmedzené simpli klever.

(Příspěvek byl editován uživatelem comfort.)


Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9990
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 21:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tož to je panečku věc. U toho Hnujdaje. Zamrzne mi víčko nádrže a vyhřívání předního okna to odmrazí. Palec vzhůru.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3651
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 21:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Několik desítek krasavců ...... [wink]
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 22:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad MMM:[ok]
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 22:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud chcete zažít tankování z ulice a nechcete cestovat moc daleko, můžu doporučit Agip na Ruské v Praze... http://goo.gl/maps/qDQgS

Když se spolu chtějí dva dohodnout, je obvykle úplně jedno, kdo zemi právě vládne
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5786
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 05:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Nezamrzne, nemůže!

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5365
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 07:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď jsem se třeba koukal na příplatkovou výbavu Hjundéééé i30 a umí pouze rozmrazování skla pod předními stěrači, což je podle mě k... ničemu, když je zbytek skla zamrzlý. A co teprve ty boční... [lame]

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4410
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 08:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak vyhřejvání čelního skla se standartně montovalo do vyšších výbav u forda už v 80. letech....

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5366
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 09:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kupodivu i v Mondeu je v CZ stále v základu až v nejvyšší výbavy Titanium Plus (X nebo S)...

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4552
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 11:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Vzal jste mi to z huby. Navíc u Hyundaie se zřejmě vyhřívání okna ovládá ovladačem na klíčku, páč když zamrzne víčko nádrže, dá se přepdokládat, že ani dveře nebudou moc teplý...
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 13:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Jasné, nie každý je inteligentný, ľudia sa s chybami rodia, žijú. Mojim cieľom bolo povedať, že nepotrebujem na to škrabku, ak mi čelné sklo rozmrazí ohrievanie. A titerne sa trepať po škrabku do nádrže.

Ponuku šikmookých naštudovanú nemám, nie som ich obhajca ani fanúšik, neviem teda, z akého dôvodu sa tu obmedzenými pripája môj príspevok k šikmookému predajcovi.

Isto však viem, že v Stile vyhrievanie predného skla mám po celom obsahu a tie bočné idú rozmraziť rýchlo.

(Příspěvek byl editován uživatelem comfort.)


Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.164.190
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 14:37:20    Odkaz na tento příspěvek  

MMM - to se mi vybavuje památká věta Petra_K (myšlena ovšem částečně ironicky), totiž "co je na Citybusu tak moderního, stejně je to v podstatě eŠLka, akorát nemá motor pod podlahou, ale vzadu, a akorát to má jinak povařený jekle aby to bylo nízkopodlažní a k tomu odpovídající portálovou hnací nápravu". No, a když se nad tím zamyslíme, tak je to vlastně pravda, to co dneska vnímáme jako moderní mechaniku, je stará dávno vymyšlená věc schovaná pod líbivější, moderněji vypadají kastli - ostatně stačí se třeba podívat na humpoláckou tuhou přední nápravu naprasenou ještě ve 14TrM v roce 1995 a srovnat s nezávislým zavěšením právě na té eŠLce o třicet let dřív [lol]
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.164.190
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 15:15:24    Odkaz na tento příspěvek  

Syverin - k takové benzince bych jezdil z protisměru [lol]
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4555
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 16:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort: No pokud je třeba mít rozmražené jen čelní sklo...ale i tak mi přijde, že ta škrabka je trošku levnější a že po našich silnicích jezdí trošku víc aut se škrabkou než s vyhřívaným čelním sklem. K rozmrazování bočních skel v situaci, kdy padá dážď so snehom , to asi tak jako tak nepomůže...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8033
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 19:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No. Ona ta škrabka je mnohdy i rychlejší než vyhřívání.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 20:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: ...ta škrabka je trošku levnější...

Podľa mňa by bolo skutočne simply clever, ak by tá škrabka nebola vo veku nádrže, ale napr. ja by som navrhol po vodičovej pravej nohe na stredovom tuneli. Po ruke, pri vodičovi, po otvorení jedných dverí, tesne pri výdychu teplého vzduchu na nohy, s odkvapkaním po použití rovno na gumovú vaničku.

(Příspěvek byl editován uživatelem comfort.)


Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9992
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 20:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si ji tam dej. Já zůstanu u svého clever řešení, že si ji v listopadu dám do kapsy levých dveří (nemám potřebu se po ránu nořit někam na podlahu)

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 20:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Málokto potvrdí svoju obmedzenosť... Dokonalé! [happy]


Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8035
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 20:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OndraS
S tím protisměrem na benzince... Vzpomněl jsem si, jak je v Brně u výstecu ta pumpa, jak tam nikdo nikdy neví, kterou stranu se najíždí a kterou vyjíždí. Není problém, aby se to tam celé zacpalo, protože jeden najede od mendláku, druhý od pisárek a pak tam stojí u stojanu s čumáky naproti sobě. Přitom mám ale dojem, že tam nějaké dopravní značení je, tak nevím.

http://atmosferaci.wbs.cz/
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8036
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 00:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidím, že jsem tu rozjel s nevinným dotazem na škrabku pěkný flame. No, dejme tomu. Některým to vyhovuje, některým ne, to nechme být. Každému vyhovuje něco jiného - já bych třeba v autě ocenil klimatizovanou přihrádku na 0,5l PETky s vodou nebo zatmavovací vnitřní zpětné zrcátko pro případ oslnění za mnou jedoucím vozidlem. Zatím jsem ovšem nepřišel na to, které auto to má (určitě nějaké bude - ale taky bude mimo mé možnosti, nebude to "ta správná značka", nebude se mi libít a celkově bude pro mne nevhodné). Škrabka na led nebo držák deštníku jsou maličkosti.

No a taky bych od auta očekával, že se bude dát kufr zavřít bez toho, aniž bych byl jak to čuně od kastle, protože nemá žádný držák nebo poutko pro zavření zevnitř...

http://atmosferaci.wbs.cz/
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5367
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 08:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozatmavovací zrcátko na Focusu mám. [happy]

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8954
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 13:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dneska byl na testovacích jízdách Škody, vyzkoušel jsem Rapida a Octavii III a musím říct, že nádhera.
V Rapidu jsem měl 1.2 TSI, 77kw a šestikvalt, jelo se nádherně, je to mnohem útulnější než Fabia a Roomster, motor krásně jde za plynem a nehučí dovnitř, jediný, co trochu vadilo, bylo nižší tlumení nerovností od zadní nápravy.
Dál jsem jel Octavií 2.0 TSI 110kw, oproti Rapidu o dvě třídy lepší, opravdu skvělý auto, je na tom znát i pokrok oproti druhý generaci. Trochu mi vadily jen nízko utopený tlačítka, což odvrací pozornost.
Návrat zpět "mojí" Fabií bylo vrácení do reality [proud]


Mimochodem, kvalita značky se pozná i podle toho, že takřka 10 let po koupení Fabie přijde pozvánka na testovací jízdy. Maličkost, ale cení se.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5368
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 16:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No spíš něž kvalitu značky to ukáže "kvalitu" marketingového oddělení. [lol]

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9993
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 19:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozatmavovací zrcátko mám taky a kufr taky umím zavřít bez zašpinění (tak špinavé auto nemívám) [happy].

ad.MMM: Protože mám s trojkovou Octávií a jejími příbuznými čerstvé zkušenosti, zeptám se na ta utopená tlačítka. Která ti tak připadala?
A ohledně Rapida, s novým modelovým rokem došlo k napravení docela dost interiérových prohřešků, ale naživo jsem to ještě neviděl. V únoru jsem jezdil Rapidem "v plné polní" 1,4 TSI na zimních 17. Nebylo to špatné, ale vzhledem k tomu, že jsem jezdil Fabií II ve výbavě Sport a tam ten interiér byl v některých parametrech pro mě lepší, tak se mi stále drala na mysl myšlenka, tak tudy přátelé ne. A taky to tak dopadlo.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8956
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 19:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No spíš něž kvalitu značky to ukáže "kvalitu" marketingového oddělení.
Tím myslím značky jako celku.

zeptám se na ta utopená tlačítka. Která ti tak připadala?
Okolo klimatizace dole.

Edit: Ještě jeden postřeh, když jsem psal po jízdě s Octavií nadšeně dobré kamarádce (na K-report díky MJ známá jako slečna B a v autech se celkem vyzná), tak mi odpověděla, že to je "jen Škodovka". Vypadá to, že ani pro některé slečny není plně vybavená Octavka dobrý auto.

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 20:51:53    Odkaz na tento příspěvek  

Pro některý madam není dobrý auto nic kromě Murciélaga a 911 [lol]

Kvalita marketingového oddělení je důležitá věc, to je přesně to, co třeba chybělo Ostrovu jako výrobci trolejbusů. Uměli trolejbus vyrobit, ale neuměli ho prodat.
Na druhou stranu je spousta zákazníků kteří budou smýšlet podobně jako já, a nějaký škrabky nebo takový ty slogany "víc než jen auto", "konečně máte to po čem jste toužili" a podobný srance je vůbec nebudou brát.
Čím dál víc to sleduju, tím víc si říkám, zlatý auta z devadesátých let. Už to nebyly úplný krámy, pod kterýma by se furt muselo ležet a po nárazu do dopravní značky by se v tom člověk zabil, a současně to nebylo přecpaný blbostma, bylo to řiditelný, většina z těch aut slušně jela a nevypadalo to jako když se někdo vybleje na papír a přimaluje tomu kola.
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 3-2011

Odesláno Neděle, 15. září 2013 - 10:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pridávam pár fotiek ako 30.8.2013 naša felícia (1997) dosiahla magických 100000km:

E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.157
Odesláno Pondělí, 16. září 2013 - 05:20:02    Odkaz na tento příspěvek  

Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 16. září 2013 - 12:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kopec? Co to je? [happy]


Každý má právo na můj vlastní názor.
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 1-2013

Odesláno Pondělí, 16. září 2013 - 13:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

První exemplář v Česku. Krásný,malý,praktický BMW i3

další zajímavosti na
www.neofolk.blogosphere.cz
n. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pondělí, 16. září 2013 - 14:59:39    Odkaz na tento příspěvek  

Člověče, malý asi jo, relativně, ale že by to bylo zrovna nějak krásný? Třeba to zadní boční okno a vůbec ten boční profil, zvýrazněnej tou stříbrnou je spíš taková obludka [lame]

Asi zkrátka další zástupce toho "fluidního" designu nebo jak se jmenujou ty auta co vypadaj jako slunkem seškvařená plastová hračka ožužlaná psíma slinama....
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3039
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 16. září 2013 - 15:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mardob: Takto si predstavujem testovaciu mulu Opla Meriva B.

Keby som za kazdu cenu chcel elektromobil a este od europskeho vyrobcu idem do Renaultu... Alebo si ako Fordak, pockam na elektricky Focus.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 16. září 2013 - 16:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že Ondra to svým výrokem o seškvařené a ožužlané plastové hračce nechtěně vystihl. Pokud vím, tak skelet toho auta se vyrábí technologií, kterou lze volně popsat právě takto. Nebudu tvrdit, že to je kdovíjak hezké, ale zrovna tomuto autu bych právě pro pokrokovost technologie masivní vzhled odpustil, skutečně nelze čekat subtilní skelet jako u svařených ocelových výlisků.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4414
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 16. září 2013 - 18:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to vypadá jak růmstr po bouračce :-D

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
n. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pondělí, 16. září 2013 - 19:46:21    Odkaz na tento příspěvek  

Risan - no, jestli je tady ta Bawka nějak revolučně udělaná to nevím, rád budu poučen, hodnotím jenom design, zkrátka, je to škaredý, což může a nemusí být jenom můj názor že; bohužel nutno připustit, že je doba "ožužlaných aut", ať už jsou vyrobený metodou křížení buku se smrkem, posvařovaný z jeklů z NHKG nebo vylisovaný z roztavených víček od PET flašek, což bude asi tenhle případ [lol]
Nic no, zlatý osmdesátky. Kdy v BMW vyrobili opravdu pěkný auto... typy 635, 850 CSi...
V____F
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2012
Odesláno Pondělí, 16. září 2013 - 20:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá mi to: za těch pár let, co vnímám, mi přijde, že výrobcům se nějak nedaří spojit auto a elektromobil. Všem, kterým se to líbí, se bude v 21. století žít podstatně líp, než mně.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8963
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 16. září 2013 - 21:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zadek se mi nelíbí, ale předek se jim povedl.

Čím dál víc to sleduju, tím víc si říkám, zlatý auta z devadesátých let. Už to nebyly úplný krámy, pod kterýma by se furt muselo ležet a po nárazu do dopravní značky by se v tom člověk zabil, a současně to nebylo přecpaný blbostma, bylo to řiditelný, většina z těch aut slušně jela a nevypadalo to jako když se někdo vybleje na papír a přimaluje tomu kola.
Na to má každej samozřejmě jinej pohled, já, ročník 92, považuju auta let 90. za veskrze moderní, ale jako moderní auta chápu hlavně ty, který se spíše vyráběly po změně milénia. Třeba Mercedes S "mamuta" chápu jako youngtimer, S classe W225 (od r. 98 tuším) už jako moderní auto, stejně jako třeba Octavii jedničku před faceliftem bych si aktuálně v bazaru nekoupil, tu po faceliftu klidně. Nejspíš to souvisí s tím, že kolem roku 00 jsem se začal o auta více zajímat, nevím. Každej to máme nastavený jinak, pro babičky, dnes již zesnulého souseda, končily prý hezké a normálně použitelné auta Favoritem a Felicie už byla moc moderní a elektronická.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!