K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 30. 08. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 30. 08. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5698
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 22:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby v každém hodnocení nechyběla slova "podle mě," neřeknu půl slova. Ale brát něco, co se prodává v míře více než slušné, za všobecně hnusné, s tím prodejem jaksi nekoresponduje, ne? Mně se i20 taky nelíbí, ale neřeknu, že je to hnus, ksindl apod. Řeknu, že se mi nelíbí. Toť vše.
Krásným případem je Multipla (novodobá). Půlce lidí se líbí, druhé se hnusí. Tak jaká je? Pěkná a zajímavá, nebo hnusná a divná?

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3942
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 22:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a už se do toho auta dost nasypalo. Jen za poslední čtvrt rok měněná lambda sonda, opravovaný startér a nějak moc mizí olej.

To Ti přijde nějak extra hodně? S tímhle motorem zkušenosti nemám. U 1.8T jsem dělal rozhodně více oprav - řešení klasických bolestí těhle motorů (jen namátkou - hadice, zapalovací cívky, teplotní čidlo, čištěná škrtící klapka, ...), tak také lambda, už dvě stahovačky oken. Víc toho snad ani vypisovat nebudu (a ani to, co by na tom autě ještě potřeba bylo - spíš ale jen kvůli mě). [happy]

Bus-mafiaKiss Delta
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 22:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022: Víš, proč se to prodává v míře víc než slušné? Protože z důvodů, které zde naprosto mistrně shrnul 3260. Lidi prostě nemají soudnost, cit a vkus. A u toho jídelního lístku, který je mimochodem velice přesný příklad, to začíná. Mně osobně, když jdu do vyhlášené restaurace s ne zrovna nízkými cenami a vidím tam jídelní lístek psaný fontem, ve kterém chybí háčky a čárky, takže se tam ve výsledku mísí dva typy písem, názvy a ceny jsou rozházené podle toho, jak zrovna někomu vyšel mezerník, tak se mi zvedá žaludek.
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 22:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařin: 1x Fiat

Mal si 1x Fiat a všemožne sa vyjadruješ k Alfe T.S. a Lancii Lybra, že budú stáť před barákem? Nehnevaj sa, ale utekaj sa z toho vyspať, alebo radšej nekoluj po internete bludy blúdivé. Stát před barákem budú akurát tak babrákom, ktorí budú jazdiť 70 000 km na Tesco olej. Zrejme takým budeš aj ty.


Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5699
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 22:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky bych neřekl, že to je moc. Neznám pořizovací cenu, ale lambda je u staršího auta pomerně obvyklá, startér je prkotina, ten olej by mě štval asi nejvíc.
Je fakt, že u minulého auta koupeného za 34 000 Kč jsem za 3,5 roku měnil výfuk a brzdy (a pak ho žena hodila 2x přes střechu), u současného s kupní cenou 18 000 jsem za rok měnil jen tlumiče a sedadlo řidiče. Asi mám poslední dobou štěstí. Je fakt, že s vlastním autem toho najezdím dost málo (s předchozím Bravem za 3,5 roku asi 20 000 km a se současnou Bravou za necelý rok asi 7000 km, k tomu se služebáky a autobusy kolem 60 000 ročně), z toho asi většinu žena, navíc auto beru za spotřební materiál, takže dokud to jede, brzdí, nečadí, táhne, necuká apod., tak to moc neřeším, ale všeobecně především loňská koupě Bravy vynucená ženiným řidičským neuměním mile překvapila. Klima jede, vše, co je v elektrice, taky, v nápravách nic neklepe, brzdy v cajku, STK bez problémů, když to ještě ty dva roky vydrží, budu maximálně spokojen. Stejně to vypadá, že do roka bude ještě navíc Multipla, žena se do ní zamilovala, mně se taky líbí a 6 míst se s plánovaným stěhováním tchýně k nám do domu bude taky hodit.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5700
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 22:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz: Jak souvisí subjektiní vnímání něčeho (designu) s posouzením podniku, který si objektivně hraje na něco, nač nemá?
Onehdy se mi dostal do ruky scan jídelního lístku podniku, kde se konal sraz brněnských šotoušů, a když jsem viděl, HUSÝ JÁTRA, tak jsem byl rád, že jsem tehdy nemohl, protože bych asi někomu rozbil hubu. Ale nebyl by to důvod, proč si HUSÍ JÁTRA nedat jinde.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4394
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 22:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tak 90% lidí má dneska auto jako věc spotřeby a neřeší jak vypadá nebo jaký nabízí pocity z řízení. Mají to na úrovni lednice pračky nebo rychlovarky. Řeší kolik bude auto dlabat a co do něj naloží a kolik to stojí.
Nás 10% lidí co máme auto jako kus života je prostě málo a tudíž jde většina autoprůmyslu na ruku obyčejnym kaštanům.
Ono taky většina lidí je ráda že vůbec dokáže dojet z A do B takže ani pocity za volantem neřeší neb je neumí rozpoznat.
A tak je to i s designem. auto je jiný než naše starý takže je vidět že je nový tak to koupíme ať stará blažková vidí jak se máme. Nějaký dobrý pocity to vzbuzovat nemusí neb je to stoj a ten má primárně sloužit. U lednice je taky zajímá co v ní je a né jak ta bílá kisna vypadá.. hlavně ať moc nehučí při nachlazování.

A tak to prostě je. Tchýně jezdila furt jen se škodovkama s motorem v zadu s tou poslední 10 let.
Když dostala punto z 2002 byla nadšená. Ano vypadá moderněji, jede i za studena, řídí se zlehka... je nadšená. A už jí nevadí že to je sypák, že i před kvalitní servisování spodek vrže hučí klepe víc jak ta 120L protože to je od fabriky na hovnon vymyšlený. Je spokojená. Já když do toho sedu ze scorpia 1990 jsem zděšen protože to auto vnímam jako "hlava motorová". Tchýně je ale spokojená má "krásný" "nový" auto a neřeší spornej design technický zpracování a kvalitu stejně jako to neřeší u lednice či rychlovarky.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 23:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022: Někteří to furt nechápou. Design totiž vůbec NENÍ subjektivní. Asi se blbě vyjadřuju, ale vysvětloval jsem to výše.

auto je jiný než naše starý takže je vidět že je nový tak to koupíme ať stará blažková vidí jak se máme.
Přesně.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 23:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to asi takhle: Jedna a jedna prostě nikdy nebudou tři. A tak to funguje i s designem. Vezměme si Toyotu Corollu, u které to vlastně všechno začalo. Ano, může se někomu líbit, ale může se líbit jenom někomu, kdo prostě nemá cit pro estetiku, protože to auto je designově navrženo naprosto špatně. Je to asi něco na ten způsob, jako když někomu nevadí, že mu zatejká střechou. Nemusí mu to vadit, je to jeho věc, ale je to špatně.
A abych taky trochu pokáral vlastní řady - nová Škoda Rapid. Naprosto vyvážené a luxusně navržené auto, až na jednu maličkost - nový "prvek" všech Škodovek - to "promáčknutý" zadní čelo. To tam prostě absolutně nemá co dělat a kazí pohled na střední partie zadní části vozu. Ale pořád je to maličkost oproti tomu, co předvádí šikmáči a už i některý evropský autowerky. Mimochodem, někomu se nový škodovky zdají nudný. O tom to ale přesně je. Všechno, co na první pohled upoutá pozornost tím způsobem, že je to nepřiměřené, extravagantní, moderní, někdo by řekl nápadité, tak se okamžitě okouká a začne se hnusit. Viz OII FL. Nejlepší novodobá Škodovka, co se týče designu, je OI před FL. Ta bude krásná pořád.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5703
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 23:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

může se líbit jenom někomu, kdo prostě nemá cit pro estetiku, protože to auto je designově navrženo naprosto špatně

Kdo to kromě tebe ještě řekl? To je věc, co mě zajímá! Nepopírám, že design není čistě subjektivní věcí, to jsem navíc ani netvrdil, psal jsem o subjektivním vnímání designu, ne o tom, že design je subjektivní.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 23:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022: No ale to přece přesně řikám taky - vnímání JE subjektivní, proto se to někomu, kdo tomu nerozumí, kdo pro to nemá cit, prostě líbí.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5704
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 23:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bude to vypadat jako slovíčkaření, ale jak se pozná ten, kdo pro to cit má, od toho, co pro to cit nemá? Že si Pepa řekne, já cit mám, a kdo má jiný názor, ten ho nemá?

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 23:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022: Jediné, co Ti na to mohu odpovědět je, že si troufám tvrdit, že se v tom trošku vyznám, protože jsem z toho dokonce i maturoval. Ale jestli Tě to přesvědčí, nebo jestli mě dokonce nebudeš mít za ještě většího blba, který tady akorát dělá chytrýho a myslí si, že kdy se to učil ve škole, tak je nejchytřejší, to netuším. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem MIK0cz.)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 26. srpna 2013 - 23:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa; Robert: no příjde [happy] Asi sem byl zvyklý z Feldy, u které jsem měnil jen nutné věci typu výfuk, tlumiče, čepy. A tak nějak to očekávám i od tohohle auta, když je o třídu výš, o cenu hodně výš, o několik let mladší. Lambda vyšla asi na tři tisíce, startér mi rozebral přítel ségry a opravil, jinak bych musel kupovat novej. Ještě dejme tomu tohle, ale jestli to opravdu žere olej, což se během nějakých tisíce km uvidí, tak měnit pístní kroužky a vše co to obnáší nehodlám. Kdyby to auto mělo najeto 200 tisíc, tak budiž. Ale má o třicet najeto méně než Felda. 120 tisíc na takový motor nemůže být důvodem k poruchám, to jsem si mohl koupit Favorit a možná by byl spolehlivější a pokud ne, tak by to alespon nestálo tolik a výkonostně by jezdil podobně [happy]. Minimálně ve čtyrech na palubě to má velmi podobné jízdní kvality.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8775
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 06:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Fabia II: ano, mě se také nelíbí. Pořád když uvidím slušnou jedničkovou, tak mě srdce zaplesá více:


Řekl bych, že cit má ten kdo dokáže aspoň trochu věci popsat. Fabia I i Fabia II jsou postavené na stejném základu, ale relativně drobné rozměrové odchylky v kombinaci s některými detaily dokáží udělat úplně odlišná auta. Pořád jsem přemýšlel co mi vadí na Fabii II vzadu (vpředu je to clekem jednoduché objevit). Vytažení zadních světel směrem vzhůru dělá opticky auto ještě vyšší než je. Fabia II má problém s proporcemi resp. nejvíce s výškou a design tento nešvar neeliminoval - naopak. S tou zadní partií jsem na to přišel, když jsem koukal na jednu dvojkovou do zpětného zrcátka při čekání na parkovišti, krátce na to projela jedna červená, kde barva světel splynula s barvou laku a ta blbě vytažená křivka zadních světel tam najednou nebyla.

Možná se podivíte proč s ní teda jezdím, proč podporuji tu míru nevkusu [happy] U mě rozhodovala spousta faktorů, chtěl jsem auto do 200 000 max. rok staré, spolehlivé, ergonomicky jednoduché na ovládání, s dobrou spotřebou, s dobrým motorem. Tohle vše auto splňovalo a po třech letech bezproblémového ježdění si troufnu říci, že to byla dobrá volba. Manželce občas připomenu, že se mi auto nelíbí. Ona je ráda, že je máme, pro ní je důležité, že nás moc nestojí a že nás všude doveze. (Vím, že se jednou stejně vysere až bude starší). Takže zkousávám jen ten design...

K Rapidovi: zadní výlisek na kufru u něj dělá přesně to co světla u Fabie II, táhne auto nahoru. U Octavie III už tento dojem mizí, stačí, že je auto o něco širší. Ale přesto, Rapid se podle mého prodává slušně (na to, že se jedná o sedan).

K tomu kdo má a nemá cit. Měl jsem v práci šéfa, který se snažil věci matematicky počítat i v grafickém designu. Částečně měl pravdu. Existují modely, které jsou dané, věci, které se člověk bez citu naučí mechanicky:
http://colorschemedesigner.com/

Ať už je to výše odkazovaný barevný prostor (hodí se k sobě barvy vždy z opačné strany spektra, modrá k žluté, červená k zelené apod.), nebo to může být zlatý řez, který se dá vypočítat. Ale stejně, musí mít člověk i určitou dávku citu k vyváženosti. Nicméně příklad barevného prostoru a zlatého řezu ukazuje, že na to lze jít i vědecky Zlatý řez nebo správný poměr stran už znali dávno před naším letopočtem a první inspirací byly tvary a kompozice, které vymyslela příroda. Četl jsem o tom opravdu zajímavou knihu.

Na závěr se pokusím napsat vlastní zkušenost. Pracuji jako grafik, ale jsem bez vzdělání v oboru. Spoustu věcí jsem musel okoukat od těch co jim bylo dáno více než mě, takže mě to stálo roky práce. Ale dá se to. Právě díky tomu, že vám někdo ukazuje co je hezké, učí vás pracovat s prázdnou plochou, se zlatým řezem, velikostmi textů, množstvím informací, barvami, typografií apod. Pokud není člověk úplně blbej a totálně bez vkusu, tak se naučí spoustu, minimálně je potřeba dobře okopírovat co už někdo vymyslel, tedy vědět nebo cítit, že se má inspirovat jinde než u bobykových husých jater [happy]

Uf. A už s tím končím, stejně i ta subjektivní složka hraje neméně důležitou roli. Třeba ta Fabia II, tím jak je proti Multiple častá, tak se na ní dá zvyknout. [happy]

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY 10 LET na K-reportu
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8896
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 07:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší novodobá Škodovka, co se týče designu, je OI před FL. Ta bude krásná pořád.
Sice jsem už reagovat nechtěl, ale mě se líbí mnohem víc OI po FL, protože se podle mého zjemnily jisté rysy a detaily a vůz získal přívětivější tvář, záď zase prokoukla díky jiným světlům. Ale někdo na to může mít přesně opačný názor. Tím chci říct, že jsou lidé, kterým se to líbí a kterým ne. Ale rozhodně bych se neopovažoval napsat, že Ti, kterým se to líbí/nelíbí, nemají pro to cit. Protože prostě nikdy nebude auto, které se bude líbit 100% populace, už jenom proto, že každý ten design vnímáme úplně jinak. Sladění různých detailů a věcí na té Corolle není nikterak hrozné, ten vůz nemá zbytečně například protáhlý zadní převis a přední část masky má vyváženou, ale ne nudnou. Jediné, co se mi nemusí líbit, je kombinace poměrně užších světlometů vzhledem k mohutně vypadajícímu zadku. Tenhle design je módní, moderní. Je to to samé, jako v módě - právě koukám do časopisu Vogue na podzimní módu a některé modely jsou velmi odvážné a inovativní, ale rozhodně bych neřekl, že se nelíbí a návrháři neměli cit. Kombinují zajímavé barvy, které bych se dnes sladit neodvázal, ale jde to a nevypadá to špatně a vidět to na ulici, tak bych se určitě ohlídl a nejspíš by se mi to líbilo. Stejně bych se ohlédl za Corollou, která se mi dnes líbí více, než Octavia I. generace, byť má nadčasový design. Jo a maturitu z toho nemám [happy]

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8776
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 07:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se to tu tak rozjelo... dovolil jsem si naporcovat Octavii III a Corollu 2013. Na Octavii jsem zvýraznil plochy nebo linky, které dojmu z vozu pomáhají nejvíce. Na Corolle jsem naopak ukázal opak. Osobně mám na Octavii III rád rovné linie a ostré hrany, zvlášť linka pod okny je něco na co už jsme si odvykli.

Ale jinak Corolla až tak hrozná není a v kombinaci s dobrou pověstí to může být úspěšné auto.



(Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY 10 LET na K-reportu
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3156
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 08:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stát před barákem budú akurát tak babrákom, ktorí budú jazdiť 70 000 km na Tesco olej. Zrejme takým budeš aj ty.

Bohužel tě zklamu. Do auta leju to co mám předepsané, tzn N95 nebo vyšší, a Castrol Edge 5W30

Fortschritt E516
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 9-2012

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 08:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz ,Eross,Martin_100 ,3260 dobrý [ok]

V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvtewink Děkuji jakub
(IQ+LOVE= ŠKODA AUTO)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8897
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 09:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Corolla má linii přecházející od předního světla k zadnímu pod oknem. Zadek má příliš buclatý nárazník, což nekoresponduje se spíše sportovním zbytkem vozu (což podtrhuje třeba malé zasklení a jakoby sportovní akcent bočních skel).

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 09:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

transit01: [rofl]
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4500
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 09:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 08022:
Kdyby v každém hodnocení nechyběla slova "podle mě," neřeknu půl slova. Ale brát něco, co se prodává v míře více než slušné, za všobecně hnusné, s tím prodejem jaksi nekoresponduje, ne? Mně se i20 taky nelíbí, ale neřeknu, že je to hnus, ksindl apod. Řeknu, že se mi nelíbí. Toť vše.

V tomhle je všechno, o čem se tady diskutuje. Podepisuju. Ostatní asi chtějí říct, že designu rozumějí víc než designéři, kteří z něj asi taky maturovali.;-)

Martin 100:
Tak tak 90% lidí má dneska auto jako věc spotřeby a neřeší jak vypadá nebo jaký nabízí pocity z řízení.

Tohle na naopak úplná kravina, skutečnost je přesně opačná.

Když dostala punto z 2002 byla nadšená. Ano vypadá moderněji, jede i za studena, řídí se zlehka... je nadšená. A už jí nevadí že to je sypák, že i před kvalitní servisování spodek vrže hučí klepe víc jak ta 120L protože to je od fabriky na hovnon vymyšlený.
Jako že kdyby tomu tchýně rozuměla, měla by být ze stodvácy víc nadšená než z Punta?[crazy]

3260: [ok] za Vaše názory zde.


(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8777
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 09:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Corolla má linii přecházející od předního světla k zadnímu pod oknem.

Má, ale utopenou, způsobující, že je auto napnuté jak šíp. Jsou tam disproporce, které jsi naznačil - buclatý nárazník, baňatý vysoký bok s obrovskými plochami dveří. Naproti tomu v kontrastu malinkatá uzoučká světýlka (prostě šikmooký Japonec). Když se dívám na zadek Corolly, nabývám dojmu, že v první ostré zatáčce vyletí do vzduchu. Oktávka naopak působí, že jí linky a detaily drží při zemi, tudíž auto vzbuzuje důvěru. Jsou to bláboly, vím... Právě ty subjektivní neměřitelné pojmy. Věřím tomu, že Corolla bude držet stopu úplně stejně, možná líp.

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY 10 LET na K-reportu
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8899
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 10:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou to bláboly, vím...
To ne, když už se diskutuje takto na úrovni a ne slovy "hnus, ksindl" atp., jinak Octavia III se mi líbí také více.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 1-2013

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 10:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

více vychytávek na www.neofolk.blogosphere.cz
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 11:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařin: Bohužel zklamu aj ja teba. Ja lejem do auta Seléniu 10W40 20K AR a auto mi rozhodne před barákem nestojí, ale jazdí zatiaľ rok bez toho, aby sa raz stalo, že nenaštartovalo, alebo sa pokazilo...


Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7522
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 11:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4395
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 12:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

měla by být ze stodvácy víc nadšená než z Punta?

To jistě ne ale kdyby poznala lepší auto tak by nadšení velmi ochladlo.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4501
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 13:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O čem to vypovídá? Vono existuje i lepší auto než scorpio...
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3157
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 14:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort: V žádném případě ti nepřeju aby se ti auto sralo...
A musím říct že o Alfě (předpokládám podle Selenie že máš Alfu) jsem přemýšlel, ale prostě nemám k italským autům důvěru. Mají krásný design, rozumné motory i podvozky, ale prostě mě tam chybí ta preciznost s jakou se setkávám u aut vyrobených v zemi vycházejícího slunce. Ona mentalita lidí kteří něco vyrábí/vymýšlí se musí zákonitě promítnout do jejich produktů... Prostě že sem tam něco nelícuje, něco drnčí nikdo moc nějak neřeší.

A z vlastní zkušenosti to mohu posoudit i na jiných výrobcích, například kulové ventily -výrobce Effast kousek od Janova - nejsou špatné, ale stává se že občas někde chybí těsnění, není namontovaná klika, nebo celá série protéká. Naproti tomu japonská ASAHI je preciznost sama, vše je tam kde má být, jak má být a neexistuje aby z výroby došlo něco špatného, a v současnosti už překonává i švýcarskou "nadfirmu" George Fisher.

To jen tak pro srovnání...
Nechci se hádat je to jen můj pohled na danou věc, a netvrdím že jsem 100% správný, od toho je diskuze, ne?

Fortschritt E516
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5706
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 18:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M100: To je nečekané, že kdyby po Puntu osedlala nového bavoráka, byla by s ním spokojenější.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 18:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařin: Toto je dôvod prehlasovať, že italský auta stojí furt před barákem? Podľa mňa to je chabý dôvod len preto, že "nemám k italským autům důvěru" a mal si až jedno. Ak ti to jedno stálo furt před barákem, tak to bola jedine tvoja chyba, že si auto nemal v poriadku, nedal dokopy, nedbal na jeho chod. A ani po tom jednom, ktoré furt stálo, by som neprehlasoval toto automaticky o všetkých. V rodine máme 3 Talianov, jeden je môj.
Z osobného úsudku: Ak si mám vybrať medzi fúrikmi od fauvé a Talianom, jednoznačná voľba nebude určite to auto, ktoré má v diesli chrochtavý zvuk a jazda s ním je skôr utrpenie ako úžitok, pričom v prvej zákrute sa s volantom neviem dotočiť a hlavne... vidím ho na každom kroku. Ale pravda, mali sme aj také. Ale ani do toho by som nedal Castrol, jedine tak do kosačky.

(Příspěvek byl editován uživatelem comfort.)


Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 19:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přiznám se, že se mne nějak nedotýká, když někdo osočuje tu nebo onu značku, protože nejsem akcionářem žádné automobilky, ale je škoda, když zapadne příspěvek, který sem dal Janatak a který asi není dostatečně emocionálně nabitý, ale líbí se mi. Už jsem taky potkal docela slušnou repliku Kitta (v Německu, tak to asi nebyla ta, o které píšou?) a potkal jsem i slušnou repliku DeLoreana ze série "Zpátky do budoucnosti." Teď jenom čekám, jestli někdo už udělal nebo udělá repliku českého kultovního časostroje - Nivy z Návštěvníků. To by mi taky udělalo radost. Parodii z reklamy jednoho mobilního operátora nepočítám.
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 19:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Levnej Tunning :

transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 9-2012

Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 19:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan Jo, ahá.. a co je tady k smíchu? [proud]

V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvtewink Děkuji jakub
(IQ+LOVE= ŠKODA AUTO)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 20:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pobavilo mne víc věcí, mezi jiným kolik jsi musel přečíst textu (a tak málo obrázků!), abys mohl dát těm pánům za pravdu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4503
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 07:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort + Mařin: je tam ještě jedna věc, speciálně u těch Italů, která se nedá kvantifikovat počtem závad a rozptylem v lícování dveří. Jsou auta, která se kupují srdcem...a v tomhle jsou Italové na čelných místech a Alfa speciálně snad úplně na prvním...prostě to auto chceš, protože tě vzalo a něčím tě přitahuje a je fuk, že jiné je spolehlivější a líp spasované...Obdobně to platí v podstatě i pro vlastnictví veterána, tam se na spolehlivost nehraje, ale když najednou potkám auto, o kterém od prvního okamžiku vím, že ho musím mít, a přitom to není ve špičkovém stavu, není to výhodná koupě, není to jednoduše renovovatelné...pak je mi úplně fuk, co si o mně a tom autě říká kdokoliv jiný.

jak napsal nedávno Martin 100, Nás 10% lidí co máme auto jako kus života je prostě málo, ale tady na K-repu předpokládám, že těch 10% tvoří většinu, takže zrovna tady by pro tohle mělo vládnout velké pochopení...
Stanley1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 11:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.autorevue.cz/files/168353109.JPG Ví někdo, co je to za odstín metalízy?
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 12:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naposled se vrátím k replice KITTa, vyštrachal jsem obrázek, který jsem tehdy udělal, abych mohl porovnat. Protože, jak všichni asi tušíte, s sebou netahám fotoaparát, musíte omluvit horší kvalitu. Je ale z toho vidět, že je to jiné auto než to z článku, na který odkazoval Janatak, protože palubní deska je mírně odlišná. Ono se vybavení v seriálu postupně vyvíjelo, takže to není chyba, jen každý z autorů repliky zachytil legendu v jiném stádiu vývoje.


A slibuju, že příště se už polepším a osočím nějakou značku, aby mohli ostatní rozhořčeně reagovat.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 13:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tady Risan zmiňuje toho Kitta, tak jsem si vzpomněl, že v Česku se kromě tvorby repliky natáčely i nové díly (odkaz) tohoto kultovního seriálu [lol]
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4396
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 14:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim - Vono existuje i lepší auto než scorpio...
Tak určitě.... bentley, porsche, mercedes...

Robert - kdyby po Puntu osedlala nového bavoráka
bavme se v daný kategorii takže polo, swift, fiesta ...

Kitt - Kamarád z vodňan si stavíKitta

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4505
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 17:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin 100:
Tak určitě.... bentley, porsche, mercedes...
Přesně. takže celý to srovnání, pokud nemáš na dvoře veyrona, je velmi relativní a nesmyslný.

bavme se v daný kategorii takže polo, swift, fiesta ...
Nebo BMW 1, Mini cooper...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4398
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 18:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bmw1 miník to už jsi jinde ty aut nejsou malý

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 20:46:37    Odkaz na tento příspěvek  

Ten Škitt je boží :D Jak se mu dofókne ta guma [lol]
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 23:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ner. OndraS: A jestli sis všim, v okýnku vedle jsou i další dva díly, taky stojí za to [lol]
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7977
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 11:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen každý z autorů repliky zachytil legendu v jiném stádiu vývoje
To je ale v pořádku. Ono těch replik a "replik" je docela dost a je dobrý, že je každá jiná. Kdyby byly všechny stejné, byla by to nuda.
Dokonce mám pocit, že je to asi nejčastěji replikovaný slavný filmový auto, což je škoda, protože třeba tohle by bylo taky dost dobrý. Je ovšem fakt, že vzhledem k počtu vyrobených (a dochovaných kusů) je spíše záhodno nechat to v originálním stavu.

http://atmosferaci.wbs.cz/
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 1-2013

Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 12:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Účastníky zápasu Chelsee-Bayern vozí sponzorské fordy. Bafuňáři UEFA si pronajali celý Obecní dům na gigantickou párty.

Zajímavosti kolem aut a hlavně SPZ na
www.neofolk.blogosphere.cz
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 13:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: jak už jsem zmiňoval, jeden nesmělý pokus o repliku jsem už taky potkal, omezoval se ale hlavně na interiér:


Ale dokonalejší repliky také existují: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DeLorean-Time-Machine-/20059159381 5

Napadlo mne, že transitovi01 by se na tom asi nejvíc líbily páčky pod volantem.[wink]
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 17:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.tipcars.com/magazin-skoda-fabia-12-htp-40-kw-1879.html

To jsem se zase pobavil jako dlouho ne. Recenzent měří dva metry, váží sto kilo, jezdí s šestiventilovou dvanáctistovkou sto třicet tisíc km ročně po dálnici a vytýká Fábii malý prostor a špatnou dynamiku. [lol] Tohle vážně nechápu, když si někdo koupí něco, používá to na něco úplně jinýho, než na co je to určeno a paxi stěžuje.

A něco pro zasmání, co mě pobavilo snad ještě víc: D-FENS
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7978
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 18:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D-FENS
[biggrin][ok]

http://atmosferaci.wbs.cz/
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7980
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 21:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risane, ta replika z odkazu je hodně povedená. Mě by zajímalo, kolik těch aut je u nás - kdysi dávno jsem byl v kontaktu s jedním člověkem, který tvrdil, že má jeden výrobek DMC rozebraný doma v garáži a že to renovuje - bohužel pak jsem na něho ztratil kontakt, tak nevím, jak na tom je. Jeden je určitě v muzeu v Lánech a údajně se tu ještě někde pohybuje jeden, který byl kdysi dovezen se Slovenska, kde byl na prodej v poměrně zbídačeném stavu. Ale kdo ví, je to takové tajemné, nikde žádné informace, fotky, nic. Skoro bych i řekl, že ten v Lánech je jediný u nás, nebo minimálně je to jediný kus, který je tak nějak všeobecně znám.

Nicméně pokud jsou mé informace správné, někdy od roku 2008 se to auto znova vyrábí, resp. repasuje z části starých dílů a část se vyrábí nová. Předpokládám, že to funguje tak, že dovezu auto před smrtí na renovaci a za nějaký čas si odvezu "nové" auto. Dál jsem to ovšem nezkoumal - což bych asi měl, protože to auto je můj celoživotní sen (záměrně říkám sen, protože cena i jetých kousků se pohybuje v cenách "nových Superbů v nejelpší možné výbavě a motorizaci").

http://atmosferaci.wbs.cz/
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 22:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: zo vím o DMC, tak to byly stavebnice. Teď ty čísla z hlavy přesně nevím, ale bylo jich vyrobeno hodně. Ale jen menší část byla složena a prodána jako normální auto. Většina dílů (teda celá auta jen rozebraná) jsou stále k mání a dá se koupit všechno (jestli přímo u výrobce nebo jen nějaká osoba už fakt nevím, to bych fakt lhal).

Tak zrovna druhovýroba pro toto auto je podle mě zbytečnou, i když teda vím, že sehnat a dovést díl z Ameriky je docela dlouhý a finančně náročný proces.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7981
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 22:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DMC bylo v letech 1981 až 1983 vyrobeno něco přes 8 500 ks. Kolik bylo od roku 2008 vyrobeno těch recyklací, nebo jak to nazvat, to netuším. Podle posledního googlení, které jsem dělal někdy před pěti lety, bylo na celém světe registrováno zhruba 5 900 ks.

Všechno se sice koupit dá, ale za nemalé peníze, no a taky ty díly jednou dojít musí - někeré dříve, některé později, nedávno jsem někde četl, že motorů je kolem 200ks ale třeba takové přední kapoty jsou už jen v počtu menším než 10ks. Pochopitelně to je ale jen laminát potažený nerezem, takže to lze vyrobit znova, což se určitě děje.

U té druhovýroby jde spíše o to, že by se tam mohly vyřešit jisté problémy, které uživatelé kritizují - nízké dílenské zpracování, netěsnící dveře, malý výkon, rychlé opotřebení interiéru, povolující se švy sedaček, vysoká spotřeba, unavený vzpěry dveří... Údajně byly plány i na sportovní podvozek nebo zástavbu jiného motoru (teď dokonce nevím, jestli se nemluvilo o elektromotoru, asi jdu googlit, nějak jsem vypadl z formy ohledně těchto aut).

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 22:27:24    Odkaz na tento příspěvek  

i když teda vím, že sehnat a dovést díl z Ameriky je docela dlouhý a finančně náročný proces.

A to je právě další nesmysl, co už se léta drží mezi auto-veřejností.

Začátkem měsíce jsem objednával (resp brácha, protože na to má účet a umí anglicky) vodní pumpu na Camaro. Odklikneš, přes Paypal zaplatíš a pak jenom čekáš kdy to dojde. Někdy je potřeba vyplnit mailem celí prohlášení, že to nemáš na klšeft a že to je kus železa do tvý starý káry. Za čtyři dny (!!!) jsem měl vodní pumpu v ruce, to prosím na 25 let starý auto, stála mě asi 2000,-. Předtím jsme kupoval alternátor, stál mě 2500,- Komu by se i tahle směšná částka zdála moc, lze to poslat přes kontejner, nikoli letecky, ale pak se prodlužuje dodací lhůta. V tomto případě stačí zaúkolovat některého osvědčeného dovozce, například (je jich víc, tenhle je jen příklad) http://www.ameriky-hk.cz/ jako jsem to například udělal v případě písmenkových pneumatik rovněž na camaro, dodací lhůta vzhledem k atypickému (protože originálnímu) rozměru byla cca 6 týdnů.
Málokdy ale člověk kupuje tam velké věci, takže pokud jsou to prkotiny a nechce se na ně čekat měsíc nebo dva, stačí rozkliknout třeba http://rockauto.com , vybrat si svou káru, příslušnou motorizaci a příslušný díl, není to problém na plus mínus 30 let starý auto, zaplatit pár šušňů a za týden u vás bude zvonit fáro z FedExu s vytouženým dílem.
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 22:35:02    Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem zrovna na tom rockautu je samosebou "zásoba" spíš na ameriky a a to na ameriky běžné. DMC je tam taky, samosebou se to ale omezuje na pár dílů. Takže že jsou součástky z ú sé á nedostupné a drahé, platí - ale jen a pouze v případě právě takových verglů jako je delorejn.
Jo a jak vidno je tam k mání i třeba hlavový těsnění na 105ku :D :D, to si taky můžete nechat poslat z ameriky :D
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 22:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ner. OndraS: tak ještě mám v živé paměti, jak známí měl Chryslera Voyanger... velký pohodlný auto. Trojlitrový TurboDiesel. Jenže měl problém s jedním válcem. Tak to auto měsíc kvůli tomu dílu stálo. Byl rád, když to za 20 tisíc dal dohromady a potom byl rád, že to za 50 prodal. Měl s tím jen samé problémy a pak to radši vyměnil za Fábku. Nakonec to vyměnil za Chevrolet Spark, jelikož je to malá krabička od sirek a vůbec nic to nežere [crazy]

A co se týče podle toho postupu co mi popisuješ ty, ano, podle mého je to složité. Já zajdu do mototechny a tam na Škodovky mají skoro všechno. Když ne, tak to do 3. dnů dodají.
V tom já vidím i nespornou výhodu škodovek a tudiž českých aut. Jako velké autorizované servisi i jiných značek taky mají většinou určité díly skladem, ale hold Ameriky mají pro zdejší trh ne zrovna tak dobré zastoupení. Ondro, můžeš mi to vymlouvat jak chceš, ale škodovka má proti druhým značkám opravdu výhodu. Pokud třeba na VWnebo Seat nepasuje díl z Fábky tak se už mosí všechno objednávat...

edit: Maurício - ale my nejsme v americe, německu a ba dokonce ani ve švédsku [lame] Vítej v České Republice [lol]
Pokud máte v USA nějakýho známího, tak to už bych řekl, že to je jiná, ale podle mě objednat a nechat přivést díl z Ameriky je třeba podle mě dost náročné.

Jak mi teda vysvětlíte důvod, proč je v ČR nejprodávanější právě Škodovka? Podle mě, že je to české jen nebude... tam je toho mnohem víc
Ale ne, Amerika je prostě best, ta má výkon a trhá asfalt [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Hladík.)

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7982
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 22:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

á zajdu do mototechny a tam na Škodovky mají skoro všechno.
V Americe mají v mototechně na GM taky všechno. Dokonce považ, v Německu mají v mototechně všechno na VW. A někde jsem četl, že ve Švédské verzi mototechny jde sehnat všechno na Volvo.

pouze v případě právě takových verglů jako je delorejn
No no [happy] Nezapomeň, že J.Z. DeLorean byl, pokud je mi známo, ředitelem Chevroletu a viceprezident GM (nebo byly ty funkce naopak, co já vím). A ostatně mám dojem, že zrovna on nějak výrazněji mluvil do, jak tomu vy říkáte, muscle cars? Nebo nějak tak je ten termín.
To, že vlastní výroba nebyla to, co očekával nejen on, ale celý svět, je už věc jiná (a částečně taky dosti politická) - a souhlasím s tím, že třeba zrovna tvoje Camaro je rychlejší, výkonnější, pohodlnější, levnější, spolehlivější... DMC útočil spíše výbavou, nerezovou karoserií a designem. Je mě ovšem dodnes naprostou záhadou, kde vzal nálepku kultovního auta - jestli kvůli filmové kariéře nebo kvůli duchovnímu otci... Nevím.

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 22:58:16    Odkaz na tento příspěvek  

můžeš mi to vymlouvat jak chceš, ale škodovka má proti druhým značkám opravdu výhodu

To ti samosebou nevymlouvám. Kdybych nebyl blázen do americkejch dreků, a potřeboval bych opravdu něčím jezdit a neřešit, dost možná bych skončil u nějaké Feldy. Ostatně v práci máme Pickup 1,9 LX a vlastně tomu nemám co vytknout. Nějakým způsobem to jede, má to servo, jednoduchou přístrojovku typu blbuvzdor. Ideální auto, teda sice dýzl, no ale budiž.
Jen upřesňuji, ostatně to již napsal Mauricio. Poslat něco zrovna z ameriky je určitě jednodušší než shánět něco třeba na Dacii 1310 (ale třeba to je taky bez problémů), samosebou pokud se nejedná o nějakou speciálku.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7983
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 23:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě, že jsme v České republice. Jen jsem chtěl podotknout absurditu tvého příspěvku o tom, že tady koupíš vše na škodovky. No to je hlavně proto, že se tady vyrábí. A že je to tady nejprodávanější auto? No tak je. Domácí auto je vždy nejprodávanější, a samozřejmě i z důvodů sehnatelnosti dílů a možností levných, rychlých, podomních oprav.

A Amerika asfalt určitě netrhá - třeba zde mnou tak moc probíraný DeLorean má výkon nějakých, a teď mi odpustíte googlení, z hlavy to nevím, 97kW a krouťák 207 Nm při 2750 otáčkách. To trhá asfalt opravdu skoro samo [happy]

http://atmosferaci.wbs.cz/
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pátek, 30. srpna 2013 - 23:09:02    Odkaz na tento příspěvek  

mauricio - ty superlativy co popisuješ na Camaru, platí samosebou pro motorizace V8. To moje o dva válce chudší má stovku za 12 vteřin, 1/4 míle za 17 vteřin, maximálku asi 200. V postatě mě dneska vokouří kdejaký spotřební auto [lol].

DMC útočil reklamou a všema těma prapodivnostma co má. Vývoj tohodle auta provázelo spousta komplikací, kompromisů. Výsledkem byl defakto propadák srovnatelný s Fordovou odnoží Edsel - vlastně se jednalo o takové "automobilové finanční katastrofy". Kultovním se to auto stalo až díky filmu a právě díky tomu že to je víceméně šunt (jako polovina amerik). Podíváme-li se například na přístrojovku, tak co vidíme? Mě to volbou materiálů a barev nejvíc připomíná Oltcit. Motor je co? Amerika jak má být, šestiválec PRV - Peougeot Renault Volvo - prej se to vyskytuje třeba v Reanultu Safrane [happy]
No a někde na youtube je crashtest, Ale doporučuje se na něho dívat až po desáté večer :D

Mě to auto například defakto vůbec neoslovilo, asi je to tím, že jsem viděl jenom první díl bek tů fjůčr [happy]