K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 22. 06. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 22. 06. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4181
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 09:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley:
tržní cenu, kterou BOHUŽEL stanovují bazary.Proto nevidím jediný reálný důvod, proéč svoje auto prodávat levněji, než by je prodával bazar.

Ale dyť ho tady čtete:
Neprodám jí za plnou cenu (I když znalec by jí jednoho krásnýho dne koupil. Ale málokdo může postrádat půl roku/rok 100k a nechá svoje auto postávat někde v koutě), nýbrž za cenu, kde je naděje, že se to prodá.

Možná pro kupcovi dobré oči a slib, že ho bude každý večer hladit po kapotě a dá mu pusu na zrcátko...

Tohle souvisí s tím, že nejste srdcař a tyhle kategorie Vám nedávají smysl asi tak, jako jiným nedává smysl chtít od auta cokoliv víc než aby je odvezlo z bodu A do bodu B, takže nechápou, proč tady tak vášnivě odmítáte Italy. Jim by bylo fuk, kdyby to byl Ital za dobrou cenu, protože z bodu A do bodu B by je odvezl, emoce neemoce.
Já mám spíš pocit, že si tu někdo sní svlj sen jak všechny typické Čecháčky zase vojebe a koupí si mazlíka za pakatel. Jo, to bude tvrdý pád.

Nechápu, přece je řeč o prodeji za nižší nž tržní cenu? V diskutovaném případě si někdo koupí mazlíka za pakatel a ojebán nebude...

Znal jsi skutečnou historii s reálný technický stav obou vozidel nebo tak soudíš opět jen podle svých osobních pocitů?

Předpokládám, že na tý stočený to napsáno nebylo, takže asi znal, ne?

A ještě jedna věc:
Nepodporuje zloděje (Dáme vám 65, zejta bude v inzerci za 100.)

není jednodušší vysvětlení, proč prodat za 65 mimo bazar. Tržní cena je 100, ale Vy dostanete 65, akorát na ně budete půl roku čekat. Takhle dostanete stejný za chvilku. Rozdíl je tak jako tak v marži bazaru.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4182
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 09:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nereg. OndraS:
No rarita to celkem je, vyrobilo se jich asi 71 tisíc a díky tomu, že v té době italské automobilky patřící fiatu jely na ruskej plech dodávaný jako platbu za fabriku v Togliatti, naprostá většina se jich rozpadla v prach. Odhaduju, že v Čechách jich bude tak do deseti kusů plus kupé a kabria k tomu.
Konečně - přišel jsem k němu tady na K-repu, inzeroval ji tady Michalsport před dvěma lety a byla to láska na první pohled...Je to dvoulitr 120 koní a kromě odstranění počátečních závad (olej pod víkem a olej z trubky serva) naprosto v pohodě, ale je pravda, že až letos si na ni dělám trošku čas a venčím ji...
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5309
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 10:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ohle souvisí s tím, že nejste srdcař a tyhle kategorie Vám nedávají smysl asi tak, jako jiným nedává smysl chtít od auta cokoliv víc než aby je odvezlo z bodu A do bodu B, takže nechápou, proč tady tak vášnivě odmítáte Italy. Jim by bylo fuk, kdyby to byl Ital za dobrou cenu, protože z bodu A do bodu B by je odvezl, emoce neemoce.

Právě protože se snažím svému vozu dopřávat všechno co potřebuje, ba i něco navíc a nevnímám ho jen jako dopravní prostředek, nevidím důvod, proč bych ho prodával později za levno někomu, kdo to bude vnímat stejně. Ten přece musí tu péči ocenit a určitě bude ochotný zaplatit minimálně to stejné, co by dal v bazaru nebo i něco navíc. A je jedno, jestli je to Ital, Němec nebo Japonec.

Nechápu, přece je řeč o prodeji za nižší nž tržní cenu? V diskutovaném případě si někdo koupí mazlíka za pakatel a ojebán nebude...

Ne, tady je právě prezentováno auto "od srdcaře" za cenu o třetinu nižší než je cena "obdobného" auta v bazaru. A já tvrdím, že takové auto neexistuje, protože ten prodejce si auta cení a nebude ho prostě od začátku prodávat pod cenou, když vynechám extrémní případy, kdy potřebuje peníze druhý den v ruce, protože prodej takového auta se zpravidla dlouho plánuje.

Předpokládám, že na tý stočený to napsáno nebylo, takže asi znal, ne?

Proto se ptám jestli ho znal nebo jen předpokládal jako Vy teď o jeho tvrzení. Vsadím se, že ne.

není jednodušší vysvětlení, proč prodat za 65 mimo bazar. Tržní cena je 100, ale Vy dostanete 65, akorát na ně budete půl roku čekat. Takhle dostanete stejný za chvilku. Rozdíl je tak jako tak v marži bazaru.

Pokud se stejná auta prodávají za 100 v bazaru, kde to určitě bude "top stav" pouze na ceduli, tak nevím, proč bych ho nemohl soukromě prodat za 95, když už ne za 100 a musím hned za 65.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5310
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 10:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro ilustraci, čím tahle diskuze začala:

Kup si Golfa TDI z roku 1998 za 85 tisíc s 480 000km na hrbu. Je to přece fajn technika a servis stojí pakatel. Já si za ty prachy koupim Alfu 156 1.9 JTD Sportwagon z roku 2006, která má najeto opravdových 130 000 a je po servise doloženým fakturama v hodnotě 50 tisíc.

Já jsem ani na pisatelem doporučovaném bazoši takové auto nenašel a proto se ptám: Kde se dá takové auto sehnat? Já skromně tvrdím, že neexistuje.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4185
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 11:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Furt se na to nedíváte očima prodávajícího, ale kupujícího. Jestli je auto v tomto případě od srdce, není podstatné. Podstatné je, že tak jako tak, za něj nedostanete víc než od bazaru, takže pokud nechcete čekat věčnost, než Vám někdo dá těch 95, dáte ho za 65, v kapse máte totéž, co o bazaru a třeba i ve stejném čase. O tom byla řeč, o ničem jiném.
Ta alfa je samozřejmě básnická licence, zkuste si na bazoši schválně najít toho Golfa TDI z roku 1998 za 85 tisíc s 480 000km na hrbu, vsadím se, že tam nebude taky...A že taková auta existují, vidíte na mém včerejším linku s Unem...a ten golf určitě existuje taky, jen na počítadle to číslo bude nižší.
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 12:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Normálně uvažující člověk se snaží prodat svoje auto, o které se stará s nadstandartní péči, za nadstandartní nebo alespoň běžnou tržní cenu, kterou BOHUŽEL stanovují bazary.
Bullshit. Svý šestnáctiletý Suzuki Baleno jsem koupil za 28k od soukromý osoby. Prodat bych jej chtěl někdy reálně tak za 20-23k. Proč? Protože ten předemnou ho za 33 a následně 28k inzeroval minimálně půl roku. To, že se v bazarech vyskytují i za 50k mně vážně nebere. Ať si stanovují ceny jaký chtěj. Přitom kdybych chtěl prachy na ruku, dostanu tak 10-15k a budu si moct gratulovat.

NE, cenu nestanovují bazary. To, že je tam auto za 130, neznamená, že za 130 taky odjede. Bazar odkoupí za 70-90, chce zhruba sto, cenu našroubuje na 130 a strejda Franta bude mít radost že usmlouval auto na 100k. V lepším případě přijede Pepa, hodí radostí dvě kapky do trenek a odjede za 130k. Bazar má co chtěl + něco navíc. Vždycky k prodejní ceně přihodí něco navíc, buď se kaštan chytí, nebo nás usmlouvá na minimální požadovanou částku. Copak je to tak nelogický? Nebo si snad myslíš, že příjdu do bazaru, obhlídnu auto, projedu se, něco se mi nebude zdát (a že si každej vždycky něco najde) a s úsměvem mu plácnu do ruky plnou pálku? V bazaru?!

Pokud se stejná auta prodávají za 100 v bazaru, kde to určitě bude "top stav" pouze na ceduli, tak nevím, proč bych ho nemohl soukromě prodat za 95, když už ne za 100 a musím hned za 65.
Šlapeš si po vedení, nebo neumíš číst?! Já jsem řekl v modelový situaci, že auto (Alfu Romeo, který se prodávaj podstatně hůř) chci prodat za 100k, protože se blbě prodávaj, snížím cenu na 85k a bazar mi nabídne z otočky za hotový 65k.

Odkaz - Neni to rozhodně přesně mnou popsaná, ale přesto. Přijedeš si pro ní za 45 a do ruky ti mrskne faktury za 65 tisíc za poslední rok.

Navíc přesně jak říká Slim, schválně si tam zkus najít toho Golfa s půlmilionem. 90% těch golfů tdi do roku 02+- se bude záhadně vejít do 300 tisíc. Vlezeš na německej server a za ty stejný prachy tam neni problém najít Golfy z přiznanýma 500 tisícema.

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5311
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 14:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Furt se na to nedíváte očima prodávajícího, ale kupujícího. Jestli je auto v tomto případě od srdce, není podstatné.

Tím, že obhajuji vyšší prodejní cenu se na věc nedívám jako prodávající? To snad ne!

Svý šestnáctiletý Suzuki Baleno jsem koupil za 28k od soukromý osoby. Prodat bych jej chtěl někdy reálně tak za 20-23k. Proč? Protože ten předemnou ho za 33 a následně 28k inzeroval minimálně půl roku. To, že se v bazarech vyskytují i za 50k mně vážně nebere. Ať si stanovují ceny jaký chtěj. Přitom kdybych chtěl prachy na ruku, dostanu tak 10-15k a budu si moct gratulovat.

Pokud nejsi dostatečně přesvědčený o tom, že vůz tu cenu má, tak si opravdu můžeš gratulovat i za 10k. A to, že vozy s časem ztrácejí na ceně je realita. Ale neztrácejí na ceně tím, že jej prodávám jako soukromá osoba.


NE, cenu nestanovují bazary.

Cenu stanovuje poptávka a nabídka, to znamená že trh. Kdo tvoří většinu na trhu s ojetými vozy? Bazary a kupující. Soukromí prodávající jsou pořád minorita.

Šlapeš si po vedení, nebo neumíš číst?! Já jsem řekl v modelový situaci, že auto (Alfu Romeo, který se prodávaj podstatně hůř) chci prodat za 100k, protože se blbě prodávaj, snížím cenu na 85k a bazar mi nabídne z otočky za hotový 65k.

Každé zboží má svého kupce, buď si počkám a dostanu relevantní cenu, nebo holt chci peníze hned a prodelám, co je na tom nejasnýho? Já měl za to. že "srdcaři" si svých aut váží natoli, že jejich cenu mají a pokud je momentální situace nedonutí (ztráce práce, bydlení apod), auto pode cenou neprodají, tísm spíš jej prodají někomu, kdo jej ocenit dokáže a postará se o něj dobře i nadále.

Neni to rozhodně přesně mnou popsaná, ale přesto. Přijedeš si pro ní za 45 a do ruky ti mrskne faktury za 65 tisíc za poslední rok.

Faktury je jedna věc, otázka, jestli tam ty díly i jsou. Otázka potom je, proč tam těch těch 150% ceny auta v posledním roce nasypal a teď jej prodává, že by v tom běl nějaký háček?



Navíc přesně jak říká Slim, schválně si tam zkus najít toho Golfa s půlmilionem. 90% těch golfů tdi do roku 02+- se bude záhadně vejít do 300 tisíc. Vlezeš na německej server a za ty stejný prachy tam neni problém najít Golfy z přiznanýma 500 tisícema.


Upřímně něvím, proč mi se ty golfy pořád předhazujete, Já tady neobhajuju žádnou značku, jen tržní principy, které jsou shodou okolností zohledněny i v ceně toho golfu a které vy dva obracíte úplně na ruby a vysvětlujete to vztehem ke značce.

Mimochodem, jak to bylo s těmi Octaviemi se asi nedovím...

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 15:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybys nebyl jenom urejpaná pí*a a pořádně se naučil číst, tak jsem psal "Čert ví, kde jsem to četl, slyšel, viděl. ...

Z toho si i průměrnej poloblb odvodí, že si nejsem jistej původem. Nicméně, tenhle příběh se ke mně dostal, a jak jsem koupil, tak taky prodávám. Jestli si to ten dotyčnej vymyslel skutečně nevim. Ale ano, věřim tomu.

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5312
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 15:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tradičně došly argumenty, tak je třeba kopat, nadávat a urážet...

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 15:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ale argumenty mám. Dokonce jsem ti i odpověděl. Jenom zkrátka nesnášim debílky, co se jim všechno musí říct třikrát a stejně si budou mlejt svojí a dělat mistra světa.

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5313
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 16:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenom zkrátka nesnášim debílky, co se jim všechno musí říct třikrát a stejně si budou mlejt svojí a dělat mistra světa.

Tak alespoň, že sis nastavil zrcadlo. :-)

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 16:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: bez silných slov, ale souhlasím s Mr. Plecháčkem. vy si fakt vedete svou a nečtete, co říká on. A většinou mluvíte o něčem úplně jiném.

Cenu stanovuje poptávka a nabídka, to znamená že trh. Kdo tvoří většinu na trhu s ojetými vozy? Bazary a kupující. Soukromí prodávající jsou pořád minorita.
Teba tohle je prvotří ní kravina. nabídka a poptávka stanovuje cenu v každém jednotlivém případě, takže jeden prodávající a jeden kupující stanovují cenu konkrétního vozu. A ta cena se sice odvíjí od značky, roku, kilometrů, výbavy, servisní knížky, ale taky od akutnosti potřeby peněz kupujícím, finančních možností podávajícícho, hodně od té srdcovosti (kupujícího, ale i třeba viditelné srdcovosti podávajícího) a třeba i od toho, že obdobné vozy dle rámcovch představ kupujícího jsou dražší, horší, s nejistějším původem a kilometry atd.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5314
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 17:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takze za auto s dolozenou historii a udrzbou nedate soukromemu prodejci vic nez by mu dal bazar ve vykupu a budete mu i argumentovat tim, ze realna cena je ta vykupni a ani o korunu vic? To bych Vas hnal byt na jeho miste a presvedceny o kvalitach prodavaneho vozu.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 9-2012

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 17:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr_plecháček,Stanley,Slim, : Hele chlapci nic proti ale nechtěli byste přestat s tímhle spamem? posledních 15 příspěvků jenom od vás..

V Jakémkoliv příspěvku se mohou objevit Pravopisné Chyby a Zato mě prosím omluvte ,Děkuji Jakub.
(IQ + Love = Škoda Auto)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5315
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 17:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsi na diskuznim foru. Da se potom ocekavat, ze se tu bude diskutovat.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 9-2012

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 18:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley : To ano, ale hádat se a nadávat si do urejpanejch pi* podle mě na diskuzní forum do diskuze o autech nepatří

V Jakémkoliv příspěvku se mohou objevit Pravopisné Chyby a Zato mě prosím omluvte ,Děkuji Jakub.
(IQ + Love = Škoda Auto)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9902
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 18:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavá diskuze, dokonce by mohla být pro mne i velmi aktuální , ale přiznám, že mě daleko více baví argumentační nouze některých "diskutujících". Tužte se trochu, aby si to S. mohl více vychutnat.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5350
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 19:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono si stačí uvědomit jedno. Pokud dám auto do výkupu, obvykle spěchám na koupi, což projevuji ochotou kývnout na nabídku bazaru. Pokud na prodej nespěchám, nedělá mi snad problém pár dní až týdnů počkat, jestli se někdo "chytí" na vyšší cenu, kterou můžu v případě nezájmu upravit.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5316
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 19:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výkup zpravidla znamená, že prodávajícímu nesejde na ceně (kolik takových bude?), potřebuje rychle prachy nebo má vůz nějakou závadu a nechce, aby mu ji budoucí majitel přišel za čtvrt roku omlátit o hlavu.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8702
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 20:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To třeba 2,4JTDčko se moc nestydí
Ale dost to tlačí na předek. Jinak Lybru nakonec nekupuji, zatím.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 21:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley 5314: dáte mu tolik, na kolika se oba sejdete jako na kompromisu, který je přijatelný pro obě strany. Fakt nemá cenu to donekonečna rozpitvávat. Slyšel jste jeden pohled, Vy máte jiný a hotovo. Každý má pro svůj pohled své důvody a klidně můžete mít jiný. Zrovna tak pro prodej přes bazar může existovat hafo důvodů. transit má pravdu, je to celkem vo hovně, soudruhu Bláho, nechme toho.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 09:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, čekal jsem, který ducha lev zase začne křičet, že se mu diskuse nelíbí a ať sem ostatní laskavě začnou dávat něco, co se mu líbit bude. Nejlíp obrázky z ulice, to je vám úžasná věc, to každého nadchne.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5317
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 21:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan:

Já vím, že už stačilo, ale přesto si nedovolím mylý příklad.

V květnu 2011 jsem koupil svoje auto za 229k Kč s tím, že předchozí majitel si jej dovezl v roce 2008 jako nové z DE a najel s ním dohromady 43k km.

Dnes má auto na krku 99k km + dva roky, tak jsem kouknul na české inzertní servery a jediný srovnatelný vůz (r. 2007 + verze, které se u nás běžně neprodávala) jsem našel za 193k se 144t km.

Na mobile.de se srovnatelné vozy nabízí v rozpětí 96t Kč (na tacho 230t km) po 268t Kč (na tacho 113t km).

Co z toho plyne? asi jej budu muset prodat v Německu.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4208
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 08:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: No zase absurdita. Jednak srovnávat cenové hladiny v různých zamích je nesmysl (někde jsou auta levnější, někde dražší, zrovna teď je doba na to, že i nové vozy z autosalónů se reexportují ven), a hlavně - zkuste prodat v Německu za u nich obvyklou cenu auto s původem z Čech, notabene přivezené kdysi do Čech z Německa...a toho kupce pak barevně vyfoťte a fotku dejte sem...To je klasická ukázka toho, jak reálná cenová hladina určená trhem bude případ od případu úplně k prdu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5318
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 09:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, Vy asi moc nechápete ten smajlík na konci, že...

Jednak srovnávat cenové hladiny v různých zamích je nesmysl

Když se bavíme o ojetině, tak to rozhodně smysl dává, protože někteří jedinci Vám budou do roztrhání těla tvrdit, jak moc se vyplatí vozit ojeté auto z venku. Přitom když si najdete vůz, který byl dovezen třeba z toho Německa na k nám ve stejné specifikaci u nich, prodává se u nás často za stejnou nebo i nižší cenu než tam. A pak mi teda řekněte jestli:

a) bazar/dovozce nakupuje euro za 15 - 20 Kč
b) bazar/dovozce nás dotuje
c) bazar/dovozce neplatí DPH
d) auto má na hrbu o 100k km víc
e) auto je ve skutečnosti slepeno z několika jiných
f) auto má vážnou závadu
g) prodejce je srdcař

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9093
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 09:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bazarová auta z Čech se do Německa běžně vozí - aby sloužily jako vějička na české hejly, co si zaručeně koupí "málo jetý v česku nedostupný model po slušném německém důchodci"...

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4210
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 10:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: c) - f) je zřejmě správně, přidávám
h) - auto je původem kradené, takže jakákoliv cena znamená super vejvar
i)- český bazarista má u německého bazaristy množstevní slevu, potože už mu těch vraků odtahal hafo a příště pijede zase k němu
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 9-2012

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 17:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan : Blbě čteš...o fotkách tady nebyla ani zmníka ....

V Jakémkoliv příspěvku se mohou objevit Pravopisné Chyby a Zato mě prosím omluvte ,Děkuji Jakub.
(IQ + Love = Škoda Auto)
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 1-2013

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 22:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no nejsem si jistý zda toto auto už pomalu nepřesunout do historických ikdyž zase tak historicky nevypadá,já to myslím tak že sem toto auto strááášně dlouho neviděl v combi verzi

Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 00:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebudu tady zasahovat do rozjeté diskuse, ale přidám jednu příhodu z nedávné doby...
Známá si chtěla koupit Multivana a jakožto „znalec“ jsem byl pozván, abych se na jednoho jel podívat. Už cestou, bylo auto opěvováno, jaká je to super nabídka. Stáří 6 let, najeto 100.000km, pravidelný servis, koupeno v ČR, atd… Cena 420.000!!!
Přijeli jsme k opravdu pěknému autu, nejdřív jsem vlez dovnitř a interiér byl opravdu krásný. Když jsem začal odhlížet auto z venku, tak mě zarazilo, proč jedny šoupačky jsou jiné – evidentně to paní majitelku překvapilo – prý je to od krup (no jedny boční dveře?). Tak jsem prohlížel střechu a ta byla taky měněná (dost divně), taky prý od krup – tohle nechápu u osobáku a natož tady, kam vidí jen basketbalista, ještě bych pochopil, že to někdo překytuje a nalakuje.
Nu což, vydali jsme se na zkušební jízdu, tam mě překvapilo, že průměrná spotřeba byla přes 10l/100km, když já jezdím tak 7-8l. Přestože motor byl 180k, tak bych mu se svým 130k ujel i s vlekem. Hrůza a děs a to se paní majitelka chlubila, že je tam nové turbo (po 100.000km!). Nakonec mě dostala servisní knížka, kde jsem se dozvěděl, že vozidlo nebylo prodáno v ČR, ale v Německu a další servis dělal „Pepa odborník“ ze servisu XY Boš. Evidentně vše napsáno v jeden den, jednou tužkou, jen razítko bylo jednou natočeno jinak.
Protože mi to nedalo, protože interiér byl opravdu netknutý, tak jsem začal sundávat některý plasty (jen ty vycvakávací), abych se přesvědčil, jestli je auto skládačka, nebo ne a všechny byly v rozmezí jednoho měsíce, tak jsem dospěl k závěru, že úplně nevím, co je to zač. Prostě krásný interiér, utahaný motor, podivná karoserie a žádná historie.
Řekl jsem, že jedeme domů, že to za ty prachy nemá cenu. Známá jela domů celkem nerada, ale cestou jsem jí to vysvětlil. Večer jsem si sednul k netu a našel jsem tři docela slušný kusy (z toho jeden, který vypadal podle inzerátu opravdu dobře, měl najeto 320.000 a v inzerátu byla přefocená i kompletní serviska a majitel byl jen jeden). Odkazy jsem přeposlal známé.
Ta mi odpověděla, že se jí ty auta líbí, ale to, na které jsem upozorňoval, má prý moc najeto!!! Tak jsem to zakončil tím, že se na něj pojedeme podívat a když se jí bude moc líbit, tak ať na ty kilometry moc nemyslí, že jí pak poradím, kde jí to stočí (samozřejmě s nadsázkou).
Nakonec stejně dostala v práci novou Caddynu a bylo vystaráno.
Tím jsem ani tak nechtěl říct, že se tu prodávají slepený auta, ale spíš to, jak uvažuje běžný občan. Prostě jakmile auto má přes 200.000km, tak je to šit. Je úplně hrozný, když si rozkliknu jakýkoli inzertní server, tak všechny starší auta mají do 200.000, ať je v jakýmkoli stavu…

Čus bus Karlos
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 00:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si jen tak na zkoušku zadal na Tipcarsu Multivany. Ze 154 kusů jsou pouze 4!!! přes 300.000km. (r.v. 2000, 2004, 2004, 2007) Za tohle samozřejmě nemůže dotčený server, ale je to opravdu k zamyšlení...

Čus bus Karlos
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4346
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 01:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vždyť jsem to tu už psal několikrát - kupující si žádá tak to taky dostane. Když jsou lidi blbí tak dobře jim tak. Od malička mě učili že hloupej dává hloupější nebere. Pokud jest vůl oškubán ale i tak má dobrej pocit nejde o podvod pouze si s autem koupil i dobrej pocit a ten holt bejvá drahej.
Českej trh s ojetinama je prapodivnej a má zvláštní zákonitosti.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2878
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 08:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JohnyTDI: Dik za fotku Volva. :-)

Karlos: S tymi Multivanmi je to rovnake aj na SK. Ale napriklad s Mercedesmi triedy E je to uz lepsie a ludia sa "nehambia" predavat kusy s 200-300 tis km.

Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 1-2013

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 10:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vespolek dávám tu takovou vsuvku k mé včerejší fotce toho Volva combi a né veselou...



Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9098
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 11:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u volv se rozbujel jeden moc nepěkný nešvar - protože jsou některé díly "drahé" a některé "nedostupné", je mnohem jednodušší nějaké takové auto švihnout a vytěžit (obzvlášť když nevypadá nějak extra leštěnkovitě).

Doufám, žes polišům nahlásil, kde to auto stojí...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 1-2013

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 11:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no bojím se aby z toho nebyli oplétačky a netahal se po policajtech
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 12:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je přístup. Když se bojíš obyčejného nahlášení kradeného auta, pak tak učiň anonymně. Telefonní budky snad ještě všechny nezrušili. Ale není se čeho bát. Já před lety ohlásil nález ohořelého vraku sporťáku uprostřed lesa, což je poněkud nezvyklý artefakt pro les (jak se ukázalo, šlo o kradený vůz) a neměl jsem s tím žádné oplétačky. Vyzvedla mě hlídka, já sehnal klíče od závor lesních cest, potkali se s lidmi z kriminálky, kdy mezi nimi byla slečna, která mi nabízela cigarety a chtěla si povídat ;-) a jeli na místo. Ohledali si to, nafotili, pak mě vzali na služebnu, sepsali jsme protokol a odvezli mě domů. Druhý den jsem je na místo vzal ještě jednou, bo vyšetřovatelé od hasičů a odtah. A od té doby jsem o nich neslyšel. Jen doteď obdivuji řidičský um paličů. Policisté s feliciemi měli co dělat, aby se dostali na místo po traktory vyježděných a rozježděných cestách s hlubokými kolejemi a zloději to dali bez uvíznutí se sporťákem se sníženým podvozkem. Ale je fakt, že je asi netrápilo, v jakém stavu auto zapálí :-)

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4194
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 13:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže jsi tím ztratil 2 dny. Tolik času Ti policajti nevěnují. Je to pro Tebe vždy nevýhodné.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 13:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě bys to měl hlásit. Ztratíš tím trochu času, ale kdybys byl v opačné situaci, byl bys rád kdyby se Ti auto vrátilo, nebo ne?
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 9-2012

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 13:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JohnyTDI: Tak to určitě nahlaš, majitel bude určitě rád že jeho auto žije a není někde rozebrané bez součástek... Chybělo tomu auto něco Johny?

V Jakémkoliv příspěvku se mohou objevit Pravopisné Chyby a Zato mě prosím omluvte ,Děkuji Jakub.
(IQ + Love = Škoda Auto)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 14:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by, nikoliv dva dny. Fáze jedna začala v 7 večer, do 11 jsem byl doma a bral jsem to jako zpestření večera. Fáze dva trvala něco přes hodinu následujícího dne dopoledne a má účast byla nutná jen z toho důvodu, že jsem měl klíče od závory cesty do lesa a znal terén. Rád nahlédnu pod pokličku různých profesí a toto byla zajímavá exkurze jak do světa kriminalistů, tak hasičských vyšetřovatelů, ale i hlídkařů, neboť jsem s nimi chvíli strávil a byl jim nápomocen ještě u jednoho případu, opět kvůli znalostem místních poměrů. Narazil jsem na pohodový lidi, a to dokonce i v případě dvojice policistů z hlídky. Můj postoj K PČR je přeci jen shovívavěji, než ke strážníkům, kde o tom nemůže být ani řeč :-)

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4224
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 14:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jest vůl oškubán ale i tak má dobrej pocit nejde o podvod
Velmi zajímavé právní povědomí.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 16:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

By mě zajímalo kdo mi ještě řekne, že ty "banánky" na té feldě vypadají špatně....

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 17:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám mezeru ve vzdělání nebo jsem natvrdlý, co myslíš těmi banánky?
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 9-2012

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 18:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous : Asi jsem taky blbej ale nic nevidím

V Jakémkoliv příspěvku se mohou objevit Pravopisné Chyby a Zato mě prosím omluvte ,Děkuji Jakub.
(IQ + Love = Škoda Auto)
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2275
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 19:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to se vám omlouvám. Nevím proč mám pořád v hlavě vsugerované, že se tomu říkají "banánky" - nejspíš podle toho tvaru. Asi se tomu říká stěrače aerotwin nebo nevím jak.
Prostě ty stěrače bez rámečku no

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Nereg. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 19:30:07    Odkaz na tento příspěvek  

Jestli bych na feldě řešil, jak vypadají stěrače. Důležitý je, že tyhle stěrače jsou většinou daleko lépe funkční než klasické. Za cenu větší investice to šetří spoustu zlosti. Mě se až teď po zimě podařilo přimět k poslušnosti stěrače na Oldsmobilu, a to hlavně proto, že jsou to klasický US ramínka, stupidně to přitlačuje jenom ve čtyřech bodech a tímpádem v mezerách to "patle", což jsem řešil několika zkouškama různých gumiček v kombinaci s různým "napružením" strun, a když už to konečně uspokojivě stíralo, tak to zase mělo problém po sjetí do spodní polohy zajet ještě do té parkovací polohy a zůstat v ní. A to ještě američan vymyslel, že ostřikovače budou fungovat na principu jakési vačky v motorku stěračů, na kterou se elektromagnetem připne malinká pumpička. Už jsem to celý, historie nehistorie, odpojil a namontoval normální motorek. Navíc děkuji pánubohu, že Olds je "nový" auto a že stěrače nejsou hnány hydraulickým motorkem tlakovaným z motorovýho oleje
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 3-2011

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 21:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: máš peknú feldu, teda aspoň na fotke vyzerá dobre, pekne sa leskne,ako nová. Dúfam že tam neplánuješ aplikovať "plastový set z kauflandu", všelijaké tie "nasávače" a pod. dristy

E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2276
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 22:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fero: tak zrovna ty plasty se mi hnusí - takže to nehrozí. Jinak děkuju za pochvalu... potrpím si na to, abych měl auto čisté. Ovšem teď mi to stálo 2 dny pod stromama a je to tak zaneřáděné, až to není pěkné. Drobnější vady na laku má, ale obyčejnému lidskému oku neviditelné - to by člověk musel fakt důkladně dívat, aby našel defekty. Tempo bohužel nepomohlo, ale nějak neřeším. Hlavní můj nepřítel je koroze - ale nejhůř na tom byly 5. dveře pod oknem. Tam muselo okno pryč, abych to mohl celé spravit.


(Příspěvek byl editován uživatelem Hladík.)

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2013

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 22:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak Volvo ohlášené
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4411
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 02:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stierače su funkčná a spotrebná vec ktorá ovplyvňuje komfort jazdy tak neviem prečo by niekto mal davať na feliciu starý polofunkčný typ stieračov len z principu keď tam môže dať aerotwin, to nie je žiadny tuning ani frajerina ale proste zlepšenie funkčnosti.

Karosa ŠL 11 1312 - 1974
e-mail: peto5220@centrum.sk
www.eselka.unas.cz
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 1-2013

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 08:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neboli taky flaty :-) Hladíku vypadají dobře oživilo to vzhled :-)
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2277
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 18:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem se nudil, tak jsem si ty LEDky zasunul více do nárazníku. Prvně sem je měl namontované na ty záslepky, jenže to vyčuhovalo. Teď je to zároveň s nárazníkem

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 2-2011

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 19:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík:
Soutěžíš o titul nejvonavější felda v čechách,vid?
Ledky se ti povedly,ty tvý "banánky" se ouředně nazývaj celogumové nebo bezramínkové stěrače
Hlavní učel spočívá v ideálním stírání v rychlostech nad 130 km/h,ale efektněji vypadaj to je pravda.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 21:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martass87: já nesoutěžím. Jen mám svý auto hrozně rád a tak jsem si jej tak vymazlil. Hodně úprav mám i vevnitř v interiéru - např. jsem si přidal středový panel, sehnal si panel kolem ruční brzdy a na něm mám namontovanou loketní opěrku a jiné. Také LED technologii jsem si přenesl i do interieru. Ve dne to až takový zázrak není, ale v noci je to nádhera

V rychlostech nad 130 km/h? - tak v tom případě to u mě slouží jako desingový prvkek
Zkoušel jsem jednou rychlost - ale nejvíc jsem měl 145 km/h a 3 500 tisíce otáček, motor řval jak divý a palubka rezonovala fest, tak sem jednou rukou držel volant a druhou palubku. Ale už o řvalo tak moc, že jsem to raději vzdal - a to mám v TP kontrukční rychlost 156 km/h....
Já jezdím těch 90km/h i na dálnici (ten kousek mezi Rajhradem a Brnem) a musím říct, že to, co stopuju množství paliva od plné nádrže s kilometrama, tak se mi nechce věřit vlastním očím - mě spotřeba vychází těsně pod 5l na 100 km - na 13 let starý a velký auto je to úžasná spotřeba
Zitra mě čeká překonat číslo 194 000 km - takže budu slavit mé 4 000 kilometrů od začátku Dubna

I když... přidáváte někdo také aditivum do nafty? Mě to poradil známí, že mi čistý palivový systém a prodlužuje živonost i vtřičkám (nafta prý stárne a usazuje se =>ucpává). Dokonce výrobce uvádí, že může snížit spotřebu až o 5% - sice je to nulacelá, nula nula prt ale žeby to mělo až takový vliv? Já si koupil plechovku, která je na 1000l a na 20L dávám 20ml aditiva. Stálo mě to 210 korun, což není hodně - navíc to vydrží hodně dlouho.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 2-2011

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 21:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I když... přidáváte někdo také aditivum do nafty? Mě to poradil známí, že mi čistý palivový systém a prodlužuje živonost i vtřičkám (nafta prý stárne a usazuje se =>ucpává).

Ano usazuje a ucpává celý systém a taky vodnatí...,ale nejlépe se diesel vyčistí při plnejch otáčkách,viz.měření emisí nebo jízda na 3jku 120km.h-1.Pak je potřeba aditivum akorát v mrazech.
U turbodieselu to platí 2násob,pavouci obšas musej ven
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 22:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LH: Hmmm. Kdyby mi někdo nabídnul tohohle chrochťáčka (rozuměj dýzla), za rozumnou odpovídající cenu (Příjde mi celkem odvaha chtít za Feldu 50. Ať už je jakákoliv), nehnul bych ani brvou. Moc pěkný. Chválim.

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 1-2013

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 22:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: mám strach o ty ledky aby Ti zachvíli nesvítila jen půlka pásku jak se rádo stává u těchto ledek... já mám 5ti ledky a pohoda :-)
Martass87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 2-2011

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 22:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak snad na ně má záruku ne?
Když už něco namontuješ,víš jak to udržovat popř.demontovat a opravit.

A LEDky jsou diody né žárovky,
pokud pracují v ideálním prostředí bez vlhka za konstantního U,takřka nemaj šanci zhasnout.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 22:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr_plech: 50? Takový údaj si vzal kde? Když jsem pro něj jel do toho Bazaru do Rosic, tak jsem počítal s tím, že po mě budou chtít těch 33 tisíc, co v tom inzerátu uváděly. Ale musím říct, že ke mě tam byly opravdu hodní. Hned z počátku se mě ujal jeden pán (auto jsem měl předem zarezervováno a taky jsem tam šel těsně po otvíračce) - otevřel mi auto, provezl nás a potom jsme přijely zpátky. Pán si šel vyřizovat své věci a mě zatím si nechal auto obhlížet. Auto jsem si celé prohlédl a i sám projel. Poté sem zase šel za tím pánem, zjistil jsem, že nesvítilo několik žárovek. Tak šel do skladu dal mi pár krabiček, žárovky jsem si povyměňoval. Potom už jsme přišly na papírování - ale ptal jsme se ho, co všechno je potřeba a tak... přímo naproti Autobazaru přes ulic vzadu v areálu bylo STK, tak jsem si rovnou zajel udělat evidenčku. STK to mělo čerstvou. Sám jsem nečekal, že mi dokonce něco málo spustí na ceně sám od sebe - že když jsem tak z daleka, tak že mi sleví tisícovku (V Hustopečích jsem si za ni natankoval) - tak sme podepsali kupní smlouvu, vyřídil mi povinné ručení, dokonce mi dal trojúhelník i jednu postarší lékarničku - abych nějakou na tu cestu měl. Už jsem měl pomalu odjíždět a ještě za mnou utíkal, ať ještě chvíli počkám, že mi chce dát ještě rámečky na RZ. Řeknu Vám, fakt velmi hodný ochotný pán. S jejich přístupem k zákazníkovi sem byl tak nadmíru spokojený, že je mi i čest jim dělat reklamu. Uplně pochybuju, že by se takhle ke mě chovali např. v AAAčkách - tam je to myslím ještě vše za příplatek.
Někteří mi říkají, že za Felíciu jsem dal 32 tisíc strašně moc. Vím, že i ten Bazar si na tom nechal určitě nějakou provizy, ale byl jsem jim to ochotný dát - přecijen jsem byl rád, že jsem narazil na Feldu v tak úžasném technickém stavu a těch 32 tisíc jsem jim tam nechal tuze rád.

Je pravda, že jsem do něj ještě několim peněz investoval, ale vždy to bylo v řádu stakorun...
Zadní brzdy - pakny a nové prasátka 500 Kč?
Boční gumové lišty - 460 Kč?
Špígly v barvě laku - použité za 300 Kč?
Ledky - 700 Kč?
Centrál - 560 Kč?
Uzam. víčko nádrže - cca 450 Kč?
Nová koncovka výfuku - jsem si udělal sám, takže zadarmo
Krásná kamarádka k tomu - k nezaplacení
a ještě hodně věcí, ale už si nevzpomenu

Zvukově je to tak trochu traktor, musím uznat. Ale poslední dobou když se ohlížím po felíciích, tak horzně moc v tom bádám, že je to původně favorit (navíc i hodně zvukově) - tak přecijen ta 1.3 je stejný motor. Kdežto to moje mi až tolik nepřipadá - i zvukově na mě působí líp než jen prostě "Felda". Možná to mě tak táhlo to trošku zmodernizovat tím, že do boků sem dal čiré krytky blinkrů, ty bezramínkové stěrače a ty Ledky, aby to působylo "novějším a modernějším" dojmem.

Škoda FELICIA combi 1.9D
Omlouvám se, že neumím česky. Co by jste chtěli po kříženci Moraváka a Záhoráka...