K-report
 

Archiv diskuse Trať Olomouc - Opava a okolí do 14. 11. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Trať Olomouc - Opava a okolí » Archiv diskuse Trať Olomouc - Opava a okolí do 14. 11. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4584
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 16. října 2013 - 13:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johnnek: Mimochodem, asi před rokem jsem dával podnět na progaci trati ČD. Právě proto, aby sem mělilidi z Krnova a Opavy důvod jezdit. Bylo by co propagovat, protože ve Štáhli a v Břidličné jsou vzácné kostely a centrum Rýmařova je památková zóna a navíc je Rýmařov východisko pro výlety a túry do hor, popř.pro běžkařské túry v zimě. Slíbili, že jak to půjde, něco udělají.
[ok]

Zajímalo by mě, jestli je v Rýmařově, případně v dalších městech a obcích na trati 311 nějaký poutač či reklama (kromě nádraží či zastávek) na to, že je mezi Rýmařovem a Bruntálem přiznáváno cestujícím zákaznické jízdné IN 25 % bez prokázání nároku aplikací na In-kartě? Je mi jasné, že by to stálo další náklady navíc. Ale proč to nezkusit - třeba v místním rozhlasu (i když teď nevím, jestli může být obecním rozhlasem inzerována reklama?), což by nemuselo stát tolik peněz jako tištění letáků a reklam, roznos do schránek či pronájem reklamních ploch.

Co třeba zkusit zavedení přiznávání zákaznického jízdného IN 50 % bez prokázání nároku aplikací na In-kartě? Tak tomu je na trati 222 Benešov u Prahy - Trhový Štěpánov.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6660
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 16. října 2013 - 17:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně všude nezavádět takt jako něco super výhodného - relace Olomouc-Rýmařov je toho jasným důkazem...
Někteří cestující nechtějí jezdit autobusem, chtějí mít možnost volby - byť busy zase někteří jiní považují údajně za pohodlnější...
Johnnek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.185.56.242
Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 10:28:58    Odkaz na tento příspěvek  

Semolina: "Zajímalo by mě, jestli je v Rýmařově, případně v dalších městech a obcích na trati 311 nějaký poutač či reklama (kromě nádraží či zastávek) na to, že je mezi Rýmařovem a Bruntálem přiznáváno cestujícím zákaznické jízdné IN 25 % bez prokázání nároku aplikací na In-kartě?"

Loni to bylo dokonce 50% (červen 2012 - únor 2013) a vlaky byly dost hezky zaplněné, nejvíc bylo 35 cestujících, co jsem zažil. Jezdilo tím tehdy i hodně studentů, protože jsem učitel a žákům jsem poradil, že pokud chtějí ušetřit, mohou jezdit vlakem. Informovalo se o tom v tisku a na vývěsce byl takový ten klasický výpis ČD, že na těch a těch tratích je sleva, naše trať byla zvýrazněna žlutým fixem. Minulé září se situace kolem Rýmařovky projednávala v Rýmařovském horizontu, je o tom možné dočíst se i na internetu. (Taky jsem do debaty přispěl [happy].)Po zavedení "akce" 25% letos v zimě logicky zájem klesl, protože už to není tak výhodné. Letáky byly v Bruntále, ale v Rýmařově ne - pokladna je tu zavřená, takže si tady člověk ani nekoupí předplatní jízdenky ODIS s větší než měsíční platností.
Rýmařovka má i vlastní facebookové stránky, kde se pravidelně o změnách informuje. Těžko ale říct, kolik z jejích příznivců je místních, a tedy možných cestujících.

Fany: "Hlavně všude nezavádět takt jako něco super výhodného - relace Olomouc-Rýmařov je toho jasným důkazem"

Přesně tak. Takt to tady pohřbil už nejpozději v roce 2006. Do té doby navazovaly snad všechny vlaky na Olomouc a ještě dalších 6 na Krnov a bohatě to stačilo i bez taktu. Jako student si pamatuju, že večerní vlaky ve čtvrtek a odpolední v pátek byly skoro vždycky plné, protože se nabrali cestující z Olomouce i z Opavy. Ale nepodléhejme skepsi. Připravuje se už zmíněná revitalizace mezi Opavou a Krnovem a někdo v KIDSOKu dostal hodně bláznivý nápad postavit železnici ze Šternberka do Berouna a zrychlit tak spojení do Krnova, což by mohlo časem přeložit křížení z Dětřichova do Valšova.
Benpat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 10:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rumcajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 11:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Benpat: Popis běžné situace:
Jedeš z města do Otic
Mineš kapličku a vidíš na koleje směrem Otice - nic nejede, je to v suchu
Sjedeš níž a vidíš na koleje směrem Moravice - nic nejede, je to v suchu
Než dojedeš k přejezdu, tak dohledová vzdálenost k Moravici se prodlouží
Jenže!
Vždyť sem nic neviděl, proč bych se díval?
BÁC!
A je to v prdeli... Nebo spíš auto ve vlaku ...

I když se to nezdá, ale z psychologického hlediska je ten přejezd nebezpečný, protože si málokdo uvedomuje, že za těch 360m co ti zbývá od značky (a prvního rozhledu) k samotnému přejezdu, se ten vlak jaksi objeví z místa, kterí si prv neviděl a stihne to na přejezd akorát tak jak ty. Bohužel instalace STOPky by to nijak nevyřešila, neb vždy sem nic neviděl, jedu ...

Tohle je bohužel případ, kdy pomůže jediné: každého řidiče, který postupuje přesně takto (a nejen u přejezdů) vzat štachetum po palici, aby se mu tam rozjasnilo ...
juder
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.202.66
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 18:40:29    Odkaz na tento příspěvek  

Hrubá voda 19.10.2013
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6665
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 18:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

juder: jezdí i zítra?
Lampik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 19. října 2013 - 20:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak vagony ze Svobodných Heřmanic jezdí do Čierne nad Tisou (SK). Včera tu stály na odvoz čtyři ložené vozy. Podle čerstvým "stop" je zřejmé, že vozí obarvenou břidlicovou drť. Buď jsou to tedy "zásoby" z doby těžby na místním lomu, nebo fa Revlan těží břidlici někde jinde a zpracovává v Horním Benešově.
juder
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.202.66
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 11:36:02    Odkaz na tento příspěvek  

fany: To nevím, zastihl jsem ho tam náhodou.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 12:31:40    Odkaz na tento příspěvek  

Johnnek:

Trať mezi Šternberkem a M. Berounem byla navržena v rámci generelu obsluhy území veřejnou osobní dopravou, kterou si nechal zpracovat u "odborné" firmy Olomocký kraj.

Těch blbostí bylo v tom generelu víc, ale tato byla největší. Kluci si zapoměli všimnout, že na této trase je značné výškové převýšení, které obtížně překonává i silnice I/46 u Šternberka (ač má dovolené daleko větší stoupání než železnice), zapoměli si všimnout, že z oblasti Domašova a Berouna nevede do Hluboček a Mariánského údolí vůbec žádná silnice, takže železnice je pro životně důležité dojíždění do podniků v této oblasti jedinou spojnicí (tedy nikdo nepotřebuje odklánět vlaky od Bruntálu někam na Šternberk), zapoměli si všimnout i toho, že plynulé stoupání podél Bystřičky z Olomouce až po Dětřichov je ideální pro nákladní dopravu, zatímco jízda po rovině z Olomouce do Šternberka a potom strmý kopec na Moravský Beroun je pro nákladní vlaky naprosto nepoužitelnou trasou.

Tolik jen malá ukázka toho, co všechno umí vymyslet pánové, pro něž je mantrou integrální taktový grafikon, osa symetrie, PowerPointové prezentace na konferencích, školní skripta, vysoké EGO a nulová znalost reality. Dokud si žijí ve svém "šotosvětě", tak je všem dobře. Pokud ovšem někdo rozhodne uvést jejich bludy do reality, tak si můžeme znovu zopakovat kolaps hromadné dopravy v Pardubickém kraji. Tam na to doplácejí dodnes.

Naštěstí mám pocit, že tento "skvělý" generel berou i na Olomouckém kraji se značnou rezervou.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9904
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 19:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně všude nezavádět takt jako něco super výhodného - relace Olomouc-Rýmařov je toho jasným důkazem...
Opakovaná nepravda se nestane pravdou.
Takt byl na Os-311 i R-310 i před 12/2011, přesto přípoje v žst. Valšov pro směr jízdy Olomouc - Rýmařov nebo Rýmařov - Olomouc byly zajištěny prakticky po celý den.

Tolik jen malá ukázka toho, co všechno umí vymyslet pánové, pro něž je mantrou integrální taktový grafikon, osa symetrie, PowerPointové prezentace na konferencích, školní skripta, vysoké EGO a nulová znalost reality.
Integrální taktový grafikon a osa symetrie jsou důležitými prvky při tvorbě jakékoliv koncepce. "Náhodné výstřely", kdy jezdí vlaky každou hodinu jinak, se příliš neslučují s filosofií moderní veřejné dopravy.
(Čímž neříkám, že uvedený projekt železniční tratě je nesmysl. Ale podobný nesmysl je podsouvání pseudoargumentů o "ITG a ose symetrie vs. představám výstavby tratě Šternberk - Moravský Beroun.")

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 20. října 2013 - 20:43:04    Odkaz na tento příspěvek  

Měl jsem takové tušení, že některý z vášnivých propagátorů školních skript zaujme pozici potrefené husy, a ejhle - nespletl jsem se. [proud]

No nic, polemizovat nehodlám. Nakonec není ani o čem, důsledná aplikace "moderní veřejné dopravy" nám byla představena před nedávnem mladými a nadějnými odborníky z firmy OREDO a výsledek tohoto procesu nechť si zhodnotí každý čtenář sám, stejně jako to, žde např. obnovenými vlaky v trase z Hanušovic do Lipky jezdí o jednu desetinnou čárku více cestujících, než OREDO busy, které byly v této trase zavedeny náhradou za "nepoužitelnou" železnici (OREDO Bus 1 - 2 cestující, "nepoužitelná" 810 na "nepoužitelné" trati 10 - 20 cestujících).

odkaz

Tož tak.
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 05:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lampik: Díky, z Čierne by to mělo pokračovat dál na Ukrajinu. V Opavě je dalších 26 prázdných vozů, v pátek jak říkáš odvezli z Heřmanic 4, ale nepřivezli nic, tak snad tento týden.

Jinak dnes do cukrovaru přijely cisterny pro melasu, přivezly to tak jako minule lok. 740.899+740.770.
Johnnek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.176.24
Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 20:39:46    Odkaz na tento příspěvek  

David: "Integrální taktový grafikon a osa symetrie jsou důležitými prvky při tvorbě jakékoliv koncepce. "Náhodné výstřely", kdy jezdí vlaky každou hodinu jinak, se příliš neslučují s filosofií moderní veřejné dopravy."

Nejsem nepřítelem taktu. Jenže zrovna Rýmařovka na zavedení taktu doplatila. Nejprve musela oželet navazující spojení do Krnova, později byl tento koncept vyměněn za linku S10 až do Rýmařova a oželení návaznosti na Olomouc. Na počtu cestujících se omezení návaznosti pouze na jeden směr prostě projevit muselo.

Je zvláštní, že podobná trať na Vrbno striktně pravidelný takt vlastně nemá. A přitom Vrbno má poněkud lepší železniční spojení do Olomouce než Rýmařov. Dokonce poslední spoj v neděli je z Vrbna veden tak, aby na něj okamžitě navazoval osobní vlak do Olomouce (i do Opavy) a odtamtud pak další vlaky. V ostatní dny přitom vlak jezdí jinak. A dovolím si tvrdit, že takto vedený nedělní vlak i přes porušení taktové pravidelnosti smysl rozhodně má a že je škoda, že na Rýmařovce podobná nedělní výjimka není. Už jen proto, že součet obyvatel Rýmařova a Břidličné počet obyvatel Vrbna téměř dvojnásobně převyšuje.

Pokud by bylo možno zavést takový takt, který by vyhovoval Rýmařovu a Břidličné a který by nebyl nevýhodný pro Vrbno a obce mezi Bruntálem a Opavou, samozřejmě bych jeho zavedení uvítal. Zatím ale zůstává smutným faktem to, že Rýmařov měl nejlepší železniční spojení se světem právě v době, kdy na Rýmařovce žádný takt neexistoval.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 21. října 2013 - 23:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A šel s tím někdo na ODIS, aby se jízdní řád prostě vrátil zase k lepšímu?
Petruš_opava
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 03:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No takt netakt - ono je hlavně (a teď si vyberte) - smutné, vtipné, tristní nebo jaké, sledovat jak lidi vystoupí ve Valšově z R1135 a chtějí jet vlakem na Rýmařov. Nejprve jsme je odvezli hned, pak jsme je nechali čekat na Os3504 a teď na ně možná počká dole pod nádrem autobus. Ano, většina z nich (ale zdaleka ne všichni) ví, že vlak už nejezdí a že ve 20:20 jede onen bus, ale ten dle poznámek čeká jen 5 minut na zpožděný rychlík a podle mně už tohle v lidech způsobí určitý blok a z Valšova si raději zajistí individuální odvoz. Kraj má klid, ušetřil, vyhnal lidi z vlaku i z busu a může směle pokračovat dál. Jo, kde jsou ty časy, kdy se na rýmařovce objevovalo číslo vlaku 23525 s odpovídajícím časem odjezdu...
Johnnek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.185.56.242
Odesláno Středa, 23. října 2013 - 14:17:41    Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr: "A šel s tím někdo na ODIS, aby se jízdní řád prostě vrátil zase k lepšímu?"

Připomínkovalo se to, byla petice, kterou smetli ze stolu. Ing. Ivo Muras tehdy údajně situaci okomentoval, že kdyby těch 300 lidí, co podepsalo, tím vlakem jezdilo, tak není třeba situaci na trati 311 řešit. To, že podepsala řada nepravidelných cestujících z Břeclavi, Prahy, Moravského Berouna, Olomouce, Přerova apod., už jaksi nepochopil.

S ODIS se občas špatně spolupracuje. O rušení posledního večerního vlaku jsem se dozvěděl někdy v květnu a okamžitě jsem na ODIS psal, ať zvýší čekací dobu, že 5 minut hlavně v pátky stačit nebude. Ani neodpověděli. Jak psal uživatel nade mnou, v rychlíku R1135 mě prostě nikdo neuvidí. Stejné to bylo s víkendovým vlakem. Ten pro změnu zrušili zcela bez náhrady.

A od prosince se letos o 5 minut uspíší poslední vlak z Bruntálu (dosud jezdí v 19:12). Vlak navazuje v pracovní dny na autobus z Opavy a v neděli z Brna a Olomouce. Ale stačí sebemenší zpoždění a přestup z autobusu z Opavy se nezdaří, protože přednádraží v Bruntále je rozkopané a přestup zabere hned 10 minut. Novou polohu spoje jsem připomínkoval právě s poukazem na rozkopaný Bruntál a již zmíněný pan Ing. Muras argumentoval slovy, že přestupní doba je v Bruntále dostatečná. Ani se nenamáhal vysvětlit mi, proč je nutno vlak uspíšit. No tak jo, když je to dostatečné, tak je to dostatečné, pan Muras to přece musí vědět lépe než já.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 23. října 2013 - 18:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se chvili četl zdejší diskuzi. Nečetl jsem sice general ale pokud by někdo opravdu chtěl stavět novou trať mezi Šternberkem a Moravským Berounem, tak by musel vypadat hruba takto:http://mapy.cz/s/8I0V
To by znamenalo téměř 11 km v tunelu, 300m na mostě a stoupání v průměru 22 ‰. Takže prakticky totálně nereálné, jelikož by to stálo tak 15-20 mld. Nevím který chytrák tohle vůbec mohl vymyslet [crazy].
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9914
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 23. října 2013 - 22:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nakonec není ani o čem, důsledná aplikace "moderní veřejné dopravy" nám byla představena před nedávnem mladými a nadějnými odborníky z firmy OREDO
... například tím, že se výrazně zlepšilo autobusové spojení v mnoha místech, kam vlaky jednoduše nejezdí (a teď se tam to autobusové spojení zase zhoršuje...)

obnovenými vlaky v trase z Hanušovic do Lipky jezdí o jednu desetinnou čárku více cestujících, než OREDO busy, které byly v této trase zavedeny náhradou za "nepoužitelnou" železnici (OREDO Bus 1 - 2 cestující, "nepoužitelná" 810 na "nepoužitelné" trati 10 - 20 cestujících).
Nutno dodat, že se bavíme pouze o víkendovém období, které má určitá specifika.
(K těm počtům cestujících mne napadají jisté pochybnosti, ale vzhledem k tomu, že jde pouze o domněnky, nebudu je zde vypisovat.)

Mmch. tento příklad jako přirovnání vůbec nesedí, protože osobní doprava na t-024 (od Letohradu výše), na kterou by měly časově navazovat i autobusové spoje v Králíkách a okolí, rozhodně NENÍ vzorem v aplikaci taktové dopravy.

Je zvláštní, že podobná trať na Vrbno striktně pravidelný takt vlastně nemá.
Na t-313 hlavně platí, že bohužel není možné zajistit vazby R-310/Os-313 v relaci Olomouc - Vrbno (v obou směrech), aniž by bylo potřeba nasadit na t-313 do oběhu dvě vozidla (logicky s velmi dlouhými obratovými časy na obou konečných). Tak je to vyřešeno jinak, tzn. vazby jsou po většinu dne jen ve směru od Vrbna do Olomouce; až večer jsou ve dvou případech zavedeny vazby v opačném směru (za kterýmžto účelem zastaví v Miloticích R 1131 a R 1133).

Rýmařovka je jiným případem - tam se dá 2 h takt s celodenními celotýdenními návaznostmi v relaci Rýmařov - Olomouc (taktéž v opačném směru) snadno vyjezdit s jediným vozidlem.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
dok380
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.232.86.254
Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 18:12:22    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, dnes odjela prázdná souprava cisteren ze Skrochovic a rovněž dnes přijela ložená souprava do Stkrochovic a tímto se Vás chci zeptat, jestli někdo z Vás neví jaké lokomotivy na tom byly nasazeny? Předem děkuji za odpověď.
přítel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.102.28
Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 20:12:02    Odkaz na tento příspěvek  

Odvoz ze Skrochovic 730 635, která to zřejmě vezla do Suchdolu kde se potkaly soupravy prázdná/ložená a mašinky se vyměnily. 730 635 zpět do Skrochovic a ET 22 zpátky do Olomouce s prázdnými vozy. Vše IDS Cargo
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 00:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve dnech 26. a 30. budou na 310 mimořádky. Jeden den 720 do Krnova, druhý 749 do Milotic a zpět.
info
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.35.210
Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 07:30:39    Odkaz na tento příspěvek  

Na Os 3466 jela 742.367.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 02:01:01    Odkaz na tento příspěvek  

David:

Které autobusové spojení a kam se zlepšilo? Já jsem na několika jednáních s dotčenými starosty obcí byl, a dělili se celkem na dvě skupiny -

1. Jedni, kterým se výrazně zhoršilo železniční spojení, a místo vlaku nastalo zpravidla dopravní vakuum, aneb železná opona.

2. Druzí, kterým se spojení "zlepšilo" tak, že místo např. čtyř párů autobusů, které se jakš takš zaplnily, přibyly další 3 páry autobusů, vozící úspěšně vzduch, zato za drahé peníze.


Myslím si, že spíš než pocit "šotoukojení" nad "eroticky" vypadajícím, leč nefunkčním taktovým experimentem je na místě tak jako v mém případě osobní rozhovor s hejtmanem Netolickým a mnohými ze starostů. Dověděl byste se mnohé zajímavosti, co se ve skriptech nepíšou, ale není od věci je vědět. A politiku v tom nehledejte, současné vedení kraje je stejně jako to předchozí ČSSD. To vede naopak k tomu, že současní vedoucí činitelé komentují své předchůdce a bývalé kolegy ještě velmi zdrženlivě.

To, co teď kraj dělá, jsou vcelku logické kroky, protože vrací postupně vlaky tam, kde po nich byla poptávka (a kde rozhodně nemají o cestující nouzi), a naopak ruší ty autobusy, které v jistých směrech a časech nikdy nikoho vozit nebudou (byť je to hřích proti posvátnosti taktu).
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 13:54:01    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: co je myšleno tou druhou větou ? 720, 749 ...
Občasný čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.155.255.157
Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 20:55:00    Odkaz na tento příspěvek  

Denisi
Že 26.10. řada 720 do Krnova a 30.10. řada 749 do Milotic. Nebo čteš něco jiné? Např. přesně jak bylo psáno, 26.10. 720.111 v Krnově.
přítel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.102.28
Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 06:53:53    Odkaz na tento příspěvek  

Tak 720 111 se 4 vozy opustil Krnov v 6:35 směr Olomouc
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 08:03:03    Odkaz na tento příspěvek  

Občasný čtenář: Ptám se proto že z toho není zřejmé proč ( není tam teď psaná žádná výluka - až od 4.11 )
a taky to číslo 720 ? jsou to nějaké zvl. jízdy nebo co páč hektor tu normálně nejezdí
Ec_174_jan_jesenius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 08:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jak včera,to jsem se tak dlouho nenaběhal[proud] aneb překvapení v Bruntále v podobě 720.111 s vozy do Krnova[ok]


Jeseníky si nelze představit bez řady 749 a 751 ...Byly jste kouzelné,nikdy nezapomeneme!!!
Bez vás už to není ono
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 08:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DENNIS*EMO-KIDS: Kdyby jste neměl problém se čtením a hlavně s chápáním textů, nejspíše byste pochopil. Ale pro méně chápavé, jedná se o tzv. zavedence, nebo-li mimořádně zavedené vlaky na žádost některého z dopravců. Doufám tedy, že již je to pochopitelné.[wink]
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4720
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 11:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Archívní foto T478.3316 u Bruntálu:

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
www.kmd.bilysklep.cz - Kroměřížská dráha o.s.
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
peťik88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 11-2012

Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 09:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zdravím v Opavě dnes stojí nějaké ložené vozy,neznám jejich náklad jeslti obilí nebo kukuřice..nevíte kdy to má odjet ? je jich tam celkem hodně

http://www.youtube.com/user/bunnyczek?feature=mhee
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4598
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 12:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Os 13408:
Ladis78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 19:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petik88:Ty vozy jsou prázdné, určené na nakládku na sile Otická.
peťik88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 11-2012

Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 19:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ladis78: a po nakládce pojedou kam nevíte? ?

<img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/fotic.gif" border=0>http://www.youtube.com/user/bunnyczek?feature=mhee<img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/fotic.gif" border=0>
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9931
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 02:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem na několika jednáních s dotčenými starosty obcí byl, a dělili se celkem na dvě skupiny
1. Jedni, kterým se výrazně zhoršilo železniční spojení, a místo vlaku nastalo zpravidla dopravní vakuum, aneb železná opona.
2. Druzí, kterým se spojení "zlepšilo" tak, že místo např. čtyř párů autobusů, které se jakš takš zaplnily, přibyly další 3 páry autobusů, vozící úspěšně vzduch, zato za drahé peníze.

Od jiných skupin lidí jsou docela jiné informace.

Tak či tak, na podobných principech (zrušení osobní dopravy na místech, kde je lepší to nechat autobusům; na druhou stranu posílení vlakové dopravy tam, kde to má smysl) postupoval v minulých letech nejen Pardubický kraj, ale i Jihomoravský kraj (kde k žádnému "návratu zpět" ve smyslu "rušení autobusových spojů a návrat osobní dopravy na ty tratě, kde byla osobní doprava před několika lety zastavena" nedochází); s tím, že všechny vlakové linky + většina autobusových linek jezdí v pravidelném taktu.

To, co teď kraj dělá, jsou vcelku logické kroky, protože vrací postupně vlaky tam, kde po nich byla poptávka (a kde rozhodně nemají o cestující nouzi)
Do Štítů, Prachovic nebo okolo Chornic byly vlaky většími či menšími vzduchovoziči už před zrušením.

naopak ruší ty autobusy, které v jistých směrech a časech nikdy nikoho vozit nebudou (byť je to hřích proti posvátnosti taktu).
Opět se snažíte vkládat do úst něco, co nikdo nevyřknul.

U těch autobusových linek, které nemají potenciál větší než pár spojů denně, netaktovost nevadí.
U vlakových linek (včetně tratí jako t-311, ať aspoň něco z tohoto příspěvku zůstane k tématu tohoto vlákna) netaktovost vadí - ať už z hlediska minimalizace počtu potřebných náležitostí, nebo z hlediska vhodných přípojů v preferovaném směru (který ovšem v případě t-311 od 12/2011 zajištěn není, což však není vina taktu, ale vina nevhodných časových poloh vlaků).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2060
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 18:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Info pro místní. Zítra v dopoledních hodinách jede měřící vlak do Milotic n.O., cca kolem sedmé ráno z Ol, na otoč, s loko 749018. Vzácná návštěva z Budějic, tudíž prosím někoho o případné foto, jelikož pracovně budu mimo dosah tratě. Děkuji předem. Pokusím se ještě během večera dodat časy.
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 18:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Olomouce odjezd v 6:53, Milotice nad Opavou příjezd 9:46, odjezd z Milotic do Olomouce v 10:00 a příjezd do Olomouce 12:05.
ET21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2013
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nepojede ještě zítra 720.039 do Přerova?

(Příspěvek byl editován uživatelem ET21.)
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 30. října 2013 - 08:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.018 odjela ráno z Olomouce už v 6:23.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4606
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 14:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo snímky z výstavby nového autobusového nádraží v Bruntálu?

Tady ještě původní autobusové nádraží:
Občasný čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.155.255.157
Odesláno Středa, 30. října 2013 - 18:43:14    Odkaz na tento příspěvek  

Dvě návštěvy na 310. Zdravím dnešní spolufotiče.
Ec_174_jan_jesenius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 19:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Semolina: Mám jich poměrně dost,snažím se to postupně dokumentovat.Zde 4 snímky z 26.10.2013
Fotky jsou čistě dokumentační[happy]


Jeseníky si nelze představit bez řady 749 a 751 ...Byly jste kouzelné,nikdy nezapomeneme!!!
Bez vás už to není ono
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4607
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 19:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ec_174_jan_jesenius: Děkuji[ok].
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. října 2013 - 19:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.018 od mé dcery

Ec_174_jan_jesenius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 31. října 2013 - 20:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V diskuzi o 150/151 je zmínka,že dnes proběhla přeprava 151.001 do Krnova...nepodařilo se někomu[fotic]?

Jeseníky si nelze představit bez řady 749 a 751 ...Byly jste kouzelné,nikdy nezapomeneme!!!
Bez vás už to není ono
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 23:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 11:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ráno po Os3501 projela přes Velkou Bystřici 731.043 + 3xBcee + plošiňáky směr Krnov. Že by nějaká přeprava armády z Libavé???
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2674
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 19:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi ano, viděl jsem je šibovat na tom nákladišti u Mariánského údolí.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 22:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, dnes se nakládalo, řadilo, zítra v dopoledních hodinách se dořadí a odjezd je plánován na 11.30. Bude tam 2x 731, průvoz až do Grygova nebo Brodku, pak přepřah a odjezd do Němec.
juder
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.202.66
Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 18:38:18    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes 7.11.2013 cca 16:15 odjížděl ze Skrochovic Hektor 720.039-7 + 1 nově lakovaný vůz pro RegioJet (Eurofima?). Nějak jsem to nestihl z auta zaregistrovat.
peťik88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 11-2012

Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 21:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

151 001 údajně v Krnově měla by dostat i nový najbrt kabát.kolegové nechť doplní...[happy]

<img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/fotic.gif" border=0>http://www.youtube.com/user/bunnyczek?feature=mhee<img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/fotic.gif" border=0>
Admin
Administrátor

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 22:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obnova části chybějících příspěvků (bez části obrázků a odkazů):

Rodny - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 09:55:28
Jacob: No pěkné, tak místo druhé nejhorší bohumínské lokomotivy dostala opava tu nejhorší bohumínskou... Furt říkám, že kráva do tratě nepatří, už vůbec ne na tratích, kde se jezdí víc jak 50 a tím tuplem ne s pěti Btaxama... To je prostě pro to vozidlo katastrofa a cesta na smrt. Ty spalováky to prostě nevydrží... Zlaté 742...
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 11:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lampik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 21:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve ST, ČT i dnes Mn do Svobodných Heřmanic. Dnes přivezl i prázdné vozy, takže v PO pojede nejspíš taky. Vozí se tady často 4 Rilsy a odváží se taky 4. Bohužel se tady vlak najednou s osmi nevykřižuje. Zajíždí do Mladecka - kde následně křižuje. Řekneme mi někdo, proč zajíždí až do Mladecka? Proč to nemůže přešibovat už v Jakartovích? Je to snad okonomičtější, ne?
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 15:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní bečky:

Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 22:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se blíží ta zima, tak několik vzpomínek na leden 2010, kdy námraza na trolejích mezi Ostravou a Opavou vyřadila na několik dní elektrickou trakci z provozu a ke slovu přišly diesely...


Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4632
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 00:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přítel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.102.5
Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 07:48:44    Odkaz na tento příspěvek  

704 703+151 001+brzdový vůz dnes opustí Krnov směr Bruntál, Olomouc, Přerov.
ET21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 8-2013
Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 13:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jeli? Nebo teprve pojedou?

(Příspěvek byl editován uživatelem ET21.)