K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 05. 07. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 05. 07. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.166
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 16:11:10    Odkaz na tento příspěvek  

Korektor není nic jiného,než další reinkarnace Bevela.Tvůj styl psaní a výrazivo tě bohužel identifikují,i kdyby ses snažil sebevíce.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.226.141
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 16:20:40    Odkaz na tento příspěvek  

Článek o problémech s klimatizací je pěkný a vcelku objektivní, na místě J. Sůry bych ho napsal úplně stejně. Státní úřad dostal podnět, reagoval, zjistil závady, nařídil odstranění, mluvčí dotčené firmy ujistil že je to malý problém (týká se pouze několika vozů) a slíbil nápravu. Krátký pohled do historie, zmínka o problémech jinde (ty můžu potvrdit) a hotovo.

Jenže..., proč nepatří některý odstavec tiskovému mluvčí ČD ? Ty byly přece také dotčeny, přepravovaly (spolu s LEO Expresem) odmítnuté zákazníky Regiojetu, kteří byli někdy velmi sprostí na jejich zaměstnance (ověřený případ z vlaku 142 - 4 sebejistí borci s lístky na RJ, který je údajně odmítnul, že prý nic platit nebudou, sprosté urážky vlakové čety, volána PČR, nakonec dostali pěkné pálky), to je jako v pořádku ? Když se může Regiojet vyjádřit k MU z viny ČD, proč nejsou požádány ČD o názor na tuto situaci ? Tohle je můj subjektivní pocit, nic víc.

Právě jsem se díval do archivu článků na Idnes na téma Regiojet a skoro mám pocit, jako by procházely určitým vývojem, doplňováním a úpravami. Minimálně článek o vyloučení cestujícího v Brandýse nad Orlicí si pamatuju trošku jinak, ale opět je to jenom můj subjektivní dojem. To zdůrazňuju.

Pane Sůro, psal jsem na Váš mail, ale bez odezvy. Dovolím si dotaz: Vy opravdu nemáte kontrolu nad úvodními titulky svých článků ? To mi připadá skoro jako omezování svobody vyjadřování, titulek je přece nedílnou součástí článku. Pochopil bych kdyby jste je psal jako třeba na novinky.cz, tam je podle mě dělají tak aby přitáhly co nejvíc čtenářů (obsah článků je o dost skromnější). Můžete se prosím vyjádřit ? Stačí nějaká všeobecná odpověď.
Korektor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.245.5.228
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 16:32:34    Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl
Sdílím vaše pocity, ale já skutečně pan Bevelo nejsem. Takže si to můžete myslet sebevíce, případně se u toho i ukájet ale opět trefa vedle
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4273
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 16:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Sůro, mohl byste si, prosím, přestat vyplachovat svou nevymáchanou držku mým (a myslím, že mohu mluvit i za Bevela) jménem aspoň na diskuzi na Idnesu?
Viz:
Tomas Augustyn:
koukam, ze si pan Sura nechal poradit na jine diskuzi a rychle reagoval, vyjimecne Vas chvalim pane Sura :-)

Jan Sůra:
pokud považujete příspěvky vulgárních anonymů typu Slim a Bevelo za rady, bohužel se pletete.


Topič: Znáte ten fór, jak závodil Brežněv se Štrougalem v běhu? A jak pak Rudé právo přineslo zprávu, že soudruh Brežněv obsadil krásné druhé místo, zatímco Štrougal byl až předposlední? tak takhle nějak je to s tou tendenčností a nezaujatostí v článcích pana Sůry. Moc se mi nechce věřit, že zrovna Vy byste to nebyl schopen odhalit.
Ale kdybyste fakt moc chtěl příklad, tak zde je čerstvý:
Mue: Honzalb: A co zkusit ještě zapátrat po tom, jak se údajně nevrací slibované jízdné za nefunkční klimatizaci? Mají toho plný Facebook..
Reakce pana Sůry:
chcete, abych popisoval v každém textu zákaznický přístup ČD k vracení jízdného? věřte, že těch story mám v mailu od čtenářů více než dost.
Co dodat, připadá Vám tohle jako nezaujatá a objektivní reakce?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2876
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 16:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nemyslel pan Sůra ten jeho nedávno dnes již téměř legendární výrok: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra) ..i takto lze zpracovávat informace, tedy ať již váhu mají či nemají..

kpt.Hejl: Myslím že už vám z toho tady pěkně m*dá v palici, podobně jsem tu byl osočen i Bubulínkem nebo Borůvkovým Simem.

Jan Sůra: ačkoliv jste měl potřebu Slima i mojí osobu zmínit na té vaší žumpě, tak vás chci upozornit, že registraci na portále iDNES již od listopadu nemám. Což byla tehdy i doba masivního exodu diskutérů a blogerů na www.diskuteri.cz díky praktikám paranoidního Dvořáka a vás, pisálků.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4274
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 16:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: já ji ani nikdy neměl, pan Sůra to má tak nějak popletený...Von asi myslel, že já s Blaženkou Škopkojc...
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 16:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb:
na trase Praha - Liberec vím, že při jakémkoliv problému se zpožděním, při kterém už kompenzují, mají cestující peníze na kreditové jízdence ještě před příjezdem do cílového stanice.

Poslední zkušenost s nefunkční klima RegioJetu z 19.6.2013 (spoj z Prahy v 17:12, vůz 1 - nejel jsem přímo já, ale kupoval jsem jízdenku):
Před nástupem do vlaku nabídnuty dvě možnosti:
-nastoupení a cesta v pekelném vedru (bez kompenzace)
-nebo odmítnutí cesty (vrácení jízdného)
Po zjištění, že uvnitř se fakt nedá vydržet vybráno odmítnutí cesty. Na přepážce Regiojetu peníze nevrátili hned, ale jen to někam zaznamenali. Každopádně, předevčírem peníze bez problémů vrátili.

Závěr: nakonec vše ok, ale zdá se mi, že přístup ČD a RegioJetu k cestujícím navzájem konvergují ke společnému bodu (tj. ČD se postupně zlepšuje, RJ se postupně zhoršuje).

Každopádně, přes všechny mínusy: stále celkem spokojeně cestuji s oběma dopravci (s Leo jsem ještě nejel - nemám cíle v jeho stanicích, takže nedokážu posoudit).
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 17:09:09    Odkaz na tento příspěvek  

Hmmm :-) bavím se jak někdo ani neví co zkopíroval do vlastniho příspěvku a pad se ohrazuje, že někde vůbec neměl registraci. Jenže to ani nikdo netvrdil, protože diskutující okdazoval na jiný web :D no a hlavně to tady asi ani nikoho nezajimá
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5539
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 17:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kéž by ten stejný DÚ dělal i to, co má dělat bez podnětů a dodržoval předepsané termíny na úkony, které mu náleží. (tohle není napadání ČD či RJ či LE).
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 17:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: nebojte se, já mám do důchodu ještě daleko, za tu dobu posbírám ještě hodně perliček. A až v něm budu, Vy už budete nejspíš pod drnem. Což je škoda, bude mi chybět jeden z výživných zdrojů.

Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Tohle nelze nechat bez odezvy!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Korektor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.245.5.228
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 17:34:31    Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus
Více idiotsky až trapně jste se projevit už nemohl. Takových jako jste vy jsou plné kanceláře a business centra. Jsem rád, že s takovými "mozky" nemusím přicházet do styku, neb mnozí jako vy, jsou nejspíš po zjevné lobotomii.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 17:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl: Měl bys ses přejmenovat na „kpt.Heil“!

Honzalb: Jak se pracuje pod Andrejem Babišem?

Korektor: Kdysi jsem tu říkal, že onanovač Bevelo = Zvídavý_blbec. Jen jsem tu chtěl ukázat, jak ty konspirační teorie jsou debilní

Jenže..., proč nepatří některý odstavec tiskovému mluvčí ČD ? Ty byly přece také dotčeny, přepravovaly (spolu s LEO Expresem) odmítnuté zákazníky Regiojetu, kteří byli někdy velmi sprostí na jejich zaměstnance (ověřený případ z vlaku 142 - 4 sebejistí borci s lístky na RJ, který je údajně odmítnul, že prý nic platit nebudou, sprosté urážky vlakové čety, volána PČR, nakonec dostali pěkné pálky), to je jako v pořádku ? Když se může Regiojet vyjádřit k MU z viny ČD, proč nejsou požádány ČD o názor na tuto situaci ? Tohle je můj subjektivní pocit, nic víc.

Já, ač na ČD občas nadávám, tak jízdné poctivě platím a jezdím hlavně s ČD. Pokud se nezavede uznávání jízdenek mezi ČD, RJ a LE a pokud nepřestanou být jízdenky vázány na konkrétní vlak, budu stále jezdit jen s ČD.

----

Mnohokrát se říká, že to byl Jančura, který donutil ČD se zlepšovat a že kdyby ho nebylo, jeli bychom furt v kožence. Není to pravda.

Kdo mi vysvětlí např. nákup RegioPanterů na Os Děčín - Most? Jezdí tam Jančura? Ne.
Kdo mi vysvětlí, že na R Olomouc - Krnov - Ostrava, které má dostat letos RJ, jezdí motorové vozy, které sice nejsou klimatizované, ale nejsou to koženky a kulturou cestování jsou na velmi slušné úrovni?
Kdo mi vysvětlí, že ještě před nástupem Jančury ČD rekonstruovaly velkou část starých vozů B, které následně nasazovaly na linku Praha - Ostrava?
Kdo mi vysvětlí nákup Pendolin? O tom, že by Jančura mohl vstoupit na železnici, se tehdy vůbec nemluvilo. Jistě, bylo to drahé, jak pořizovací cena, tak jízdné, a jsem rád, že došlo k radikálnímu zlevnění místenek, kvalita služeb se však již tehdy zvýšila! Je to něco podobného, jako s vlaky EC - dříve se platil příplatek, dnes již ne!
Kdo mi vysvětlí rozsáhlé modernizace vozů B (Najbrt), které jsou často nasazovány na linky, kde o Jančurovi není ani vidu, ani slechu?

Budulínkové, Simové a podobní, vymyslete mi nějakou konspirační teorii, už se na ni těším!

Teď budou ČD opět modernizovat, na rychlících Ústí - Kolín budou revitalizovány vozy Bt/Bdt!

A navíc, i když jedu koženkou, mám aspoň záruku, že se tam dá větrat. A pokud nejde otevřít okno v kupé, větrám přes chodbičku - jak jednoduché, že? A pokud to nejde tam, jdu jinam! Kde jste, žlutí fanatici? To vám stojí za to ve jménu Nesmrtelného a Nejžlutějšího Boha Radima Jančury položit své zdraví, či nedej Bůh (ten druhý, ne Radim Jančura) život kvůli tomu, že vám Nesmrtelný a Nejžlutější Bůh Radim Jančura odepřel kyslík?

Mně to za to nestojí, já klidně pro to, abych měl kyslík, se spokojím s koženkou, přestože mně vadí.

Nechť žije síťovost železnice, jednotné jízdenky nevázané na konkrétní vlak a hlavně České dráhy!

Btw. mám jeden nápad. Když Radim Jančura tak nadává na ČD, proč ho neudělat jejich ředitelem? To by byla jiná káva, že?

Howgh, domluvil jsem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 17:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že to mají Bevelo se Slimem hodně popletený. V příspěvku Slima č. 4273 není o registraci na Idnesu ani slovo.
Prostě někdo chce mermomocí plivat a ani si nedokáže ohlídat co napíše do vlastního příspěvku
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 18:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Slim je vaše jméno? Nebo nemohu o Vás prohlásit nic jiného, než že jste pan úžasný? prostě jsem řekl, že mi jsou vaše rady ukradené. to je vše. jestli s tím máte problém, zažalujte si mě. Toť vše.
Bevelo: to idnes.cz skutečně mrzí, že tam nejste. pláčeme kvůli tomu ještě teď. Ale jinak zopakuji dotazy jiných, co švábenská hala? nejsou tam nějaké závody zrovna?
Bobmaster: děkuji. nemyslím, že k tomu mají ČD co říkat. to, že přepravily zákazníky RJ,je jistě jen přínos pro ně. jinak mail mi opravdu nedorazil, zkuste to prosím na jan.sura@mfdnes.cz. Kontrolu nad titulky mám, jen je někdy problém u textů přebíraných z papírů, kdy noční služba nemusí zcela správně pochopit při překlápení text a trošku titulek posune. u černého pasažéra se nic neměnilo, co si vzpomínám.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 19:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: zapomínáte, když mažete své vulgární příspěvky, že spoustě lidí chodí mail s příspěvkem v originále....
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 19:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: to idnes.cz skutečně mrzí, že tam nejste. pláčeme kvůli tomu ještě teď. Ale jinak zopakuji dotazy jiných, co švábenská hala? nejsou tam nějaké závody zrovna?

„Chčiju převážně do Jančury, v pracovní smlouvě mám vyprazdňování močáku ČD.“ - Jan Jirásek alias Bevelo (alias Slim alias Vlada749 alias Korektor podle Budulínka, kapitána Heila, T.H. a jiných žlutých ultras )

Honzalb: Koneckonců, je to tady diskuzní žumpa, kterou moderátoři nestačí cenzurovat, nechť příspěvky vypadají tak, jako to hnědé a smradlavé v žumpě!

A za svým názorem, že oba (Honzalb, Bevelo) jste stejní pisálci, kteří si můžou leda vylízat řiť, si pevně stojím! (narážka na film Pelíšky)

A pište tu své kecy dál, ať je zábava! Oba!

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 21:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:asi ten stejnej co dokáže vysvětlit a popřít, že za to nemůže Jančura A kdo vysvětlí, proč 1. třídou Pendolina jde jet za 400, že ve druhé je místenka bezplatně či za standardní cenu
A taky ten co vysvětlí, proč když se chvíli na rychlících do Chebu objevovali modernizace se vrátilo vše zpět ke kožence a to je toho tolik nového nakoupeného, že
Rudá záře nad Mafrou
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.22.239.1
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 21:45:06    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes už to tu jednou někdo napsal. Pane Sůro, vy máte skutečně v té palici taky slušně vym*dáno. Kdykoliv je to možné, tak na iDNES se o Slima opíráte jak to jen trochu je vhodné. Že to děláte i o Bevelovi tomu je to jedno, neboť je splachovací. Doposud jsem vás uznával jako novináře, nechtěl jsem se k tomu ani nějak explicitně vyjadřovat, každopádně si nejdříve zameťte před vlastním prahem vy uplacený pisálku!
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 22:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdo vysvětlí, proč 1. třídou Pendolina jde jet za 400, že ve druhé je místenka bezplatně či za standardní cenu

Pozůstatek dřívějšího stavu - očekávám, že bude zlikvidován. Nebude to ale hned.

A taky ten co vysvětlí, proč když se chvíli na rychlících do Chebu objevovali modernizace se vrátilo vše zpět ke kožence a to je toho tolik nového nakoupeného, že

Tohle zrovna nevím, že jsem spíše na straně ČD, neznamená, že ČD budu vychvalovat do nebes a na Jančuru pouze kydat hnůj, přestože ty jeho klimatizace stojí za prd.

Ale opravdu - nehodlám obětovat nedostatek vzduchu za něco jiného, než je koženka. Přestože ji samozřejmě kritizuji. Nevadí mi však na krátké vzdálenosti.

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
jhdskfh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.252.41
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 22:22:56    Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.166
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 22:36:17    Odkaz na tento příspěvek  

Ruda záře:Vy se s Bevelem důvěrně znáte,že znáte jeho myšlenky,nebo je umíte číst na dálku?
Nostalgia: kašpare.
obsazenost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.174.60.10
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 22:37:29    Odkaz na tento příspěvek  

jhdskfh: I dnešní odpolední SC na OV byly kompletně vyprodané. Zato u RJ bývalo často dost volných míst. Snad nám tu anomálii soudruh Budulínek vysvětlí, vždyť dle něj chtějí všichni jet s RJ a teprve když nezbude místo, tak jdou do LE a pak teprve k ČD.
to obsazenost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.217.191
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 22:53:49    Odkaz na tento příspěvek  

Po 2 letech konečně pendolina před svátky plná??? modrá ejakulace?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 22:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jhdskfh: no jen je otázka co to udělá po finanční stránce. Ale co jsem dnes viděl, tak Pendolino plné, RJ plný, LEx taky docela dost zaplněn, ale Ex nic moc. Takže osobně to spíš vidím, že lidi do Pardubic, Olomouce a Ostravy jezdící s ČD přesedlali do Pendolina, protože je lepší a za stejnou cenu, a RJ zdrhnulo za ty průsery pár dalších lidí a jezdí Pendolinem taky.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4275
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 23:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ppp:Hmmm bavím se jak někdo ani neví co zkopíroval do vlastniho příspěvku a pad se ohrazuje, že někde vůbec neměl registraci. Jenže to ani nikdo netvrdil, protože diskutující okdazoval na jiný web
Přečtěte si to ještě jednou pozorně, možná pak pochopíte, co jsem psal a o čem.

Bkv:Koukám, že to mají Bevelo se Slimem hodně popletený. V příspěvku Slima č. 4273 není o registraci na Idnesu ani slovo. Prostě někdo chce mermomocí plivat a ani si nedokáže ohlídat co napíše do vlastního příspěvku
Totéž co Ppp. Já jsem reagoval tou registrací na Bevela, nikoliv na Sůru. Stačí chápat psaný text.

Sůra:pokud považujete příspěvky vulgárních anonymů typu Slim a Bevelo za rady, bohužel se pletete.
...Slim:...prostě jsem řekl, že mi jsou vaše rady ukradené. to je vše. jestli s tím máte problém, zažalujte si mě. Toť vše.

Jeden z nás neumí číst. Tak já říkám, že reagujete jako debil. Jestli s tím máte problém, zažalujte si mě. Toť vše. Snad jen to, že já používám tuto vulgaritu jako anonymní (jak speciálně Vy rád opakujete do omrzeni) přispěvatel diskuzního fóra, zatímco Vy jako neanonymní novinář na oficiálnim fóru Vašeho zaměstnavatele. Co myslíte, kdo z nás je debil větší?

Rudá záře nad Mafrou: to jsem ani nevěděl, že to dneska nebylo poprvé...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2877
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 23:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, proč si jednoduše ty klimatizace RJ neohlídal! Zase tolik vozů nemá aby zde mohl fungovat nějaký servis nebo kontroly. Jednoznačně lze tedy říci, že se na to někdo krásně vykadil! Nějaké dodatečné řešení v online moniroringu klimatizací už nic nevyřeší.. asi mi bude Jančury i líto

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
obsazenost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.174.60.10
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 23:14:13    Odkaz na tento příspěvek  

to obsazenost: Byla i dříve, ale jeden soudruh nám tady neustále tvrdil opak... a nejde jen o dnešek... průběžně tady byla obsazenost i za poseldní týdny i během týdne a hle... soudruhova teorie nějak neplatila a on nám ji dodnes nevysvětlil.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 23:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Heil: Urážej si jak chceš, mně je to šumafuk. Já zároveň tě nazývám ubohým konspirátorem, který ztotožňuje Bevela s kdejakým komunistou, přestože to je antikomunista. Stejně je to ale modrý pisálek, stejný jako žlutý pisálek Jan Sůra alias Honzalb (alias Budulínek4 alias Sim alias T.H. dle Bevela, Slima a jiných modrých ultras).

Bevelo: A Budulínek může slavit, že budeš litovat Jančuru. Je to v tvém zájmu, modrý pisálku? Nechtěl bys stále bavit lidi, jako mě, svými výpady?

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2878
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 23:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: já se ale za modrého pisálka nepovažuji. Jelikož náš portál není smluvně vázán k žádnému subjektu podnikajícímu v dopravě, lze tam celou sérii problematik nazývat pravými jmény, což se moc nehodí do krámu žlutým uctívačům poloboha Jančury. Ovšem Jančura umí i pobavit, kdy náš portál nazval Odborážským plátkem Českých drah.. tak vida, bojovníka jednoho na oko nedotovanýho

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 23:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: stačí chápat psaný text.

Prosimtě, Slime, už fakt sklapni, vždyť to je strašný...

Dám si na tebe pozor a nic ti neodpustím, jasný?!
Tohle nelze nechat bez odezvy!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 01:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Ani Babišův iDNES.cz není smluvně vázán s Jančurou. Za modrého pisálka tě považuji, protože tvoje pitomé příspěvky zde na K-Reportu, dříve plné onanie, jsou jednoznačně zaujaté.

Vemte si ze mě příklad - urážím všechny strany

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4276
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 06:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: za poslední větu
Jinak shodou okolností i mne včera v rámci zde tak oblíbených konspiračních teorií poprvé napadlo, že Budulínek by možná mohl být Sůra. kromě žlutého fanatismu a džihádu vůdčí ČD třeba i proto, že nepamatuju, že by se tady někdy sešli společně v diskuzi...ale možná mám paměť děravou.
A ještě upřesním - zařadil jste mne mezi modré ultras, požádal bych rád o přesazení do antižlutých ultras a pokud tam máte základní organizaci antijančurovských ultras, tak pokud možno tam, budu se tam cítit komfortněji a budeme tam dobrá parta. Jak Vám i pár žlutých ultras potvrdí, Jančura mi kdysi přebral holku a ty jeho vlaky mi vadí až v desátém plánu. Jo a máte tam taky základní organizaci pro ty, co jim Žaluda přebral kluka?
Kotva_trakčního_motoru
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 5-2011

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 08:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, občas se náramně bavím Ať už jde o kult žlutého poloboha nebo džihád proti ČD

//ŽLUTOMODRÁORDINACE

O třídu lepší seriál
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4646
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 08:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, proč si jednoduše ty klimatizace RJ neohlídal!
Nepište nesmysly. Nevím sice, co bylo příčinou problémů, ale v těch horkých dnech měly klimy problémy i v obchodech atp. a opravárenské firmy se nezastavily. Byť ve většině nacházely nevyměněné filtry a zanesené mřížky chladičů, či neznalost obsluhy.


Ale jak vždy říkám,-jestli je někdo o třídu lepší, mělo by to být vidět.
Chtěl bych ale vidět ten systém, co jim bude dopředu hlásit, co přesně mají opravit. Obávám se, že takový ještě nikdo nevymyslel, i když se jim některé blíží.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2879
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 08:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: tak teda jsem modrý pisálek, já se s tím nějak přes víkend porovnám

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2880
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 08:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: stejné vozejky má stále i ÖBB a z nějakého podivného důvodu jim to klimatizuje i v Itálii kam s tím jezdí. Tvrzeni mluvky Hally nicméně pobavilo, že klimatizační jednotka není na taková horka stavěna. To je stejné jako v minulém roce, kdy to blekotal i "polský" Ondrůj Kdyby lhal aspoň líp, ale oba lžou tak blbě!!!

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 08:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Za chvíli si tu budeme myslet, že všichni modří jsou sám Petr Žaluda nebo Jan Jirásek a že všichni žlutí jsou sám Radim Jančura nebo Jan Sůra

A o mně si budete myslet, že jsem Leoš Novotný Na černé však nejde tolik nadávat, neboť nemají svého pisálka! Ale pozor, mám taky něco, za co bych je mohl zkritizovat...

Bevelo: Náprava není ta, že se staneš žlutým pisálkem... Co sportovní hala ve Švábensku?

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4647
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 09:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vozejky má stále i ÖBB a z nějakého podivného důvodu jim to klimatizuje i v Itálii
I tam se porouchají nebo slabě chladí.
Kolikrát jste v těch zemích jel vlakem?

Je ale fakt, že RJ měl velké problémy. Pravý důvod se asi nedovíme.
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 09:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl -no, s tim bych snad ani problem neviděl. Že ti nejede větrák kompíku,nebo srážníku se indikovat dá,stejně jako,jestli máš ucpaný filtry na srážníku. Jasná je i detekce zamražení-neprůchodnosti výparníku. Ale každá sranda něco stojí,a to platí i na detekční prvky,chytrou krabičku,která informace převede do srozumitelného výstupu-např vizualizace.

Z pohledu technika bych jednou provždy uzavřel tuto diskuzi sdělením, že se prostě a jednoduše vykašlali na servis, kterému se říká "přechod na letní období".

HOWGH

(Příspěvek byl editován uživatelem Karl_von_Bahnhof.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Karl_von_Bahnhof.)
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 09:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karl_von_bahnhof: Vsadím se, že Budulínek a T.H. se v RJ udusili

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 09:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus: Není co k vám dodat. Snad jen, že jste samolibý fracek. Pardón, ale to jediné na vás sedí. Na hrubý pytel hrubá záplata.
Jinak děkuji, pohřben už jsem tolikrát, že pokud platí pořekadlo, abyste se ještě nedivil.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 09:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo kdysi napsal jeden zajímavý článek... http://magazin.firenet.cz/index.php/magaziny/doprava/1342-liberec ky-dopravce-na-lince-do-prahy-konci

Kde jste, Budulínkové, T.H., Simové a jiní?

A tady jsou všechny články Jana Sůry - velké množství z nich je zaujatých a Jančura si v nich dělá jen reklamu. http://wiki.idnes.cz/regiojet-c6d-/firmy.aspx?klic=473029

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 09:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nějak jsem přelouskal článek o žlutých taxících,kde se tedy píše,že nynější starší vozy budou nahrazeny vozy novými. Nacházím zde jakousi předem nesplněnou analogii s vozy železničními,které se své výměny za nové jaksi nedočkali
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 09:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia : no tak je jasný, že každý větší podnikatel má svého "nestranného" žurnalistu.
Funguje to tak na celém světě ve všech úrovních.
A pokud pan Sůra kope za Radima, je potřeba se s tím prostě smířit...

(a nebo jsem něco nepochopil - jsem na netu jen občas)
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 10:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karl_von_bahnhof: Pochopils správně. Stejně jako Jan Jirásek (Bevelo) pracuje takto pro ČD. Ještě by mě zajímalo - má LEO Express taky nějakého žurnalistu?

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 10:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia : tak určitě se najde nějaký žurnalista,který chodí s pány od LE na golf,čerpat nestranné informace
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 10:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale kdo přesně? Jan Sůra to není.

Btw. pamatujete si všichni, jak se Jančura vytahoval, že bude mít HighJety podobné pendolinům se šesti třídami? Asi už ne, že?

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7030
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 10:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad vcerejsi obsazenost-nemuze to bejt i atypickou skladbou cestujicich? Studaci to maj na haku uz dobu, denne dojizdejici co pouzivaj exy maj hodne dovoleny zatimco jezdej "nahodny vejletnici".
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 10:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia : no,víte ono pane, bojovat se státním molochem, kterej i kdyby jezdil zadarmo,tak to jeho finanční bilanci nezmění (postavení managementu jakbysmet) je boj proti větrným mlýnům.
A s těmi mlýny nemám na mysli jen a pouze ČD...
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 10:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karl_von_bahnhof: Souhlas. Akorát by mě zajímal nějaký pisálek od černých.

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 11-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 11:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nostalgia: pominu vaše výlevy, na které nemá smysl reagovat.
nicméně k článku bevela zapomínáte na jedinou věc: na lince z Liberce do Prahy se stále jezdí levněji, než za dob monopolu SAD Liberec před 8 lety. Nafta tehdy stála polovinu, neexistovalo mýto. podotýkám, že jízdné je levnější, než na lince SA Praha -Plzeň, která je o pět minut navíc kratší, navíc linka je obsazena autobusy F+R a odkazu na wiki.idnes.cz - zkuste si také najít to samé na dráhy, kolik je tam textů o nových soupravách ČD, railjetech atd.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 11:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD se narozdíl od Jančury tolik nevytahují.

Že jízdné Jančury na lince do Liberce je levnější než SAD a že zde jezdí s autobusy Fun and Relax, je pěkné, pamatujete si však na dumping, kdy Jančura jezdil za 1 Kč?

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 11:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HighJety byly plánovány za trošku odlišných podmínek na dráze a pak sami přišli s tím, že v dnešním prostředí to nepůjde. Takže to je jako ohlášení ČD že něco bude a pak to nebude :-)
Leoš dnes ukazuje, že je to jejich velký štěstí, protože s HighJetem by byly totálně v , protože i 1+ je problém zaplnit a to ta cena není nějak astronomická. Když jsem jezdíval před vyjetím RJ v IC Olomouc - Praha, tak ta cena v jedničce nebyla nijak odlišná od dnešní 1+ v LEx, jen tam mimo lepších sedaček než ve dvojce nebylo zhola nic mimo průvodčí, co nutně potřebovala vidět lístek. A pokud se nenajde jednou za 2 hodiny 6 lidí do 1+, asi by se těžce hledali do třech článků soupravy HighJet
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 11:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: tak se podívej na to kolik požadují ČD na rychlících do Mostu, to není DUMPING? A nebo ČD ho smí, když je to trošku míň nápadné? A tu 1 korunu měl důvod, oznámil to předem a udělal to pro lidi, když nemohli jet ze stejného místa jako ČSAD
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 11:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: No právě. Já tady Jančurovi nevyčítám, že svůj slib nesplnil, ale že to vůbec sliboval. Kde jsou vozy v Aradu? Je potvrzena smlouvou spolupráce RJ a DB? Není!

Když všechny autobusy mezi Prahou a Mostem stojí okolo 100 Kč a Včasná jízdenka ČD stojí 105 Kč, nejedná se o dumping. Dumping by byl, kdyby ČD jezdily např. za 50 Kč.

Ani to, že Jančura korunovou cenu předem oznámil, ho neospravedlňuje. O dumping se jedná tak jako tak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 11:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia : ČD se narozdíl od Jančury tolik nevytahují.

To sice ne,ale zato víc utrácejí peníze,které nejsou jejich. Kua,dejte mi taky nějakou miliardu,já si chci taky hrát v reálu s vláčkama,jako management ČD...
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 11:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ALE TAK KLÍÍD

DUMPING - jsou všechny finance,co dostanou ČD od státu.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 11-2010
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 11:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nostalgia: pamatuji. také si pamatuji, proč to bylo a že nelegálnost postupu ČSAD Liberec potvrdil ÚOHS. Na tom, že SA jezdily pár týdnů za korunu,nic nelegálního neshledal.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 11:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: O dumping se jedná tak jako tak.

Když už tu musíte na všechno reagovat, tak si nějdřív zjistěte fakta. Byl to právě ČSAD Liberec, který dostal od ÚOHS pokutu 2,5 milionu za znežití monopolního postavení, když nepouštěl SA na své nádraží.

O to jestli to byl dumping se mohou vést dlouhé debaty, ale určitě si neodvážím říct, že to na 100% dumping byl. Zajímalo by mě na čem svý tvrzení stavíte?
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 12:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: ad vcerejsi obsazenost-nemuze to bejt i atypickou skladbou cestujicich? Studaci to maj na haku uz dobu, denne dojizdejici co pouzivaj exy maj hodne dovoleny zatimco jezdej "nahodny vejletnici".

Taky si myslím, že to je atypickou skladbou cestujících. Však ČD samy snížení/zrušení ceny místenek spojily s poklesem cestování v prázdninovém období. Kdo jezdí pendolinem, tak si určitě všiml v tomto období mnohem více rodin s dětmi a baťůžkářů. To, že bylo dnešní sudé ranní pendolino vyprodané jen potvrzuje teorii náhodných výletníků. Protože třeba ve středu jsem byl v Praze při příjezdu SC 516 a jedničjka zcela prázdná a ze dvojky se utrousila tak necelá stovka lidí.

Jinak spousta lidí se tu rozplývá nad obsazenosti pendolina, ale chci vidět finanční stránku a pokud i tak bude dobrá, pak nevim proč se místenky nezrušily/nezlevnily už dávno. ČD nás tak celou dobu braly na hák, ale to je v pořádku asi...