K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 30. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Pardubickém kraji » Archiv diskuse Doprava v Pardubickém kraji do 30. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 14:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: odkaz - můj názor.
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 15:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím proč krajský úřad nezveřejnil návrhy jízdních řádu na webu Pardubického kraje jak slibovali. A člověk to musí hledat po obcích kde se to povaluje na stránkách některých obcí. Jestli si takhle teda představuje organizovat dopravu Dušek, tak to potěš koště.
Škrty od 3.3. a 9.6. v KHK také byly rozeslané jen obcím, na webu kraje ani Oreda nebylo nic, Tady je to obdobně, neříkám, že je to tak dobře, ale na druhou stranu, kdyby ten návrh zveřejnila opravdu každá obec mohlo by to být pro její občany přehlednější (zveřejnila by jen to, co se dané obce týká).

Nevím proč se předělává jízdní řád 2014 na trati PCE - Hlinsko jako. Spěšné vlaky měli a budou mít uspěch(2měsíce) a potom ty davy lidi zmizí z těch vlaků a ty co nasednou do těchto vlaků bude o hodně min jen pár lidi co jich pojede do těch obcí kde bude zastavovat. ŠKODA TĚCH SPĚŠNÝCH VLAKŮ NA TRATI PARDUBICE - HLINSKO [sad][angry]
Pokolikáté už to sem do autobusové diskuze píšete ? Ano, myslím si, že současný jízdní řád je lepší (byť tuto trať využívám jen výjimečně), ale zkuste místo toho neustálého psaní sem poprosit ty administrátory železniční diskuze ať vám dají šanci a můžete se k tomu alespoň vyjádřit ve vlákně, které je tomu určené [happy].

A nakonec ještě jedna otázka na Vás ? Přečetl jste si můj příspěvek 231 zajímal by mě váš názor na něj.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2199
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 16:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

54_čsd: No uvidíme, mě ABfbrdtn napadlo jako relativně přijatelná možnost. [happy]

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
55p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 16:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nojo, ale kde je vzít a nekrást? Podle mě to 954.2 nebudou.

Sledování nasazení jednotek 480 Leo Express Praha - Pardubice - Ostrava - Bohumín (- Karviná)

Sledování nasazení 162 + 961 na rychlících Kolín - Ústí nad Labem

Sledování nasazení 163 + 961 na osobních vlacích Lysá n/L - Ústí n/L
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7428
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 16:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A "nevyloupnou se" odněkud nějaký Regiošreky?
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 20:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co takhle přestat spekulovat a podívat se do diskuze o trati 238, kdy byla před nějakou dobou zmíněna řada 844 [satan]
lachtan64
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2013
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 00:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,

opravdu bych chtěl znát odpověď na otázku jak je to s historií výstavby železnice z Pardubic do Brna, konkrétněji, proč železnice nevede přes (v té době nejvíce rozvinutá města) Vysoké Mýto a Litomyšl? Na internetu jsem se dočetl, že je to především díky nehezkému terénu, který by provázel trať mezi těmito městy. Avšak já mám jiný názor a to ten, že v té době si zcela nepochopitelně města jako Choceň, Ústí nad Orlicí a Česká Třebová prosadili svou vůli kvůli tomu, že nebyla příliš rozvinutá, ba téměř vůbec. Moje známá totiž přesně o tomhle našla nějaké staré materiály u nich na úřadě, že v techto třech městech (Choceň, Ústí, Třebová) v té době tak chcípl pes, že jediná jejich šance na normální život byla železnice a nebýt té železnice, tak tyto města dnes ani nejsou na mapě. A něco takového je mi hluboce proti srsti, protože města jako Litomyšl a Vysoké Mýto jsou známá historická města, která si o svoji pozici vždy musela tvrdě bojovat a rozvíjet svoji kulturu tak hluboko zakořeněnou v historii a pak se najednou prosadí, že povede železnice přes nějaká tři města, kde nic není a dodnes z toho těží a právě ona historická města (Mýto a Litomyšl) to tak trochu odsunulo do pozadí. Proto se tedy táži jak to v té historii bylo, protože veškeré moje názory této skutečnosti opravdu nasvědčují a je to celkem pobuřující. Děkuji za info. Na shledanou
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 08:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Roku 1845 byla zprovozněna dráha Olomouc - Praha, v té době nepochybně významná, otázku napojení Vysokého Mýta a Litomyšle tedy bylo nutno řešit již tehdy. Pouhým pohledem na mapu je to však jasné: Proč protínat Zábřežskou vrchovinu přímo v jejím srdci, když je možno zvolit variantu méně náročnou, a sice severní. Údolí Moravské Sázavy je pro vedení dráhy jistě vhodnější, než osa Litovel - Mohelnice. Následující vedení dává přednost Ústí a Chocni z toho důvodu, že masiv Kozlovského kopce rovněž není nic, s čím by chtěl pan Perner trávit volná odpoledne a večery. (Další vedení trati směr Praha je mimo rozsah tohoto příspěvku.)

Trať z Brna na sever to vůbec neměla jednoduché. Nejenže se původně s tratí na sever vůbec nepočítalo, ale i později byla trať chápána pouze jako spojovací s hlavní tratí Olomouc - Praha. No a proč "zbytečně" stavět trať přes Litomyšl a Vysoké Mýto, když se lze napojit již v České Třebové...

Tímto příspěvkem samozřejmě nechci nijak snižovat význam měst Litomyšle a Vysokého Mýta, ale jen objasnit pravděpodobné příčiny toho, proč tratě "vedou tak, jak vedou". Zatímco Vám vrtá v hlavě Litomyšl a Vysoké Mýto, mně zase vrtá v hlavě Lanškroun, "jestli vono to tenkrát nešlo udělat jinak". [happy]

(Názor, že obce Choceň, Ústí a Třebová byly v té době "chcíplotiny" a bylo třeba jim pomoci, se zřejmě na pravdě zakládá. Ovšem i já se domnívám, že ty přírodní poměry byly při rozhodování významnější.)

(Příspěvek byl editován uživatelem radekedar.)

Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2013-01/ || www.atlasvozu.cz
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 15:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to tenkrát šlo "udělat jinak", co se týká trasování železnice.[andel] ...V mnoha případech se trasa železnice vedla úmyslně daleko mimo města, i když mohla vést těsně kolem města, neb tehdější radní se "báli železného oře"......V té době málo radních bylo tak "vzdělaných", aby si význam železnice uvědomovalo ...... Po nějakém čase se pak ti samí radní dožadovali vybudování napojení jejich města na železnici. Pak vznikalo mnoho, dnes už málo využívaných a často rušených lokálek .....Ale to už bylo pro ta města pozdě .....[andel][vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem výpravčíXY.)
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 4-2013
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 16:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.pardubickykraj.cz/videokanal/75978/ptame-se-hejtmana-z ari-2013 od 12min a 30s, a cca do 16 minuty.

Téma Čipové karty
Tam bylo zmíněno - hejtmanem že to měla na starosti f. OREDO, že vedle zpackané optimalizace dopravy, že ty čipové karty nejsou bez problémů. A chtějí vyměnit jednatele za Pk.


Co myslel tou neslučitelnosti In-karet s touto kartou IREDO?
A chci se zeptat padlo tam že Hradecký kraj nabídl Pardubickému odkoupení podílu v OREDU. Tak to nebude mít vliv na tarif IREDO či čipové karty?

Takže, čipové karty IREDO se už rozjeli už se s nimi normálně platí jak v autobusech a vlacích? Ale myslím si osobně že vždy něco nového přinese nějaké komplikace bylo zmíněno že to déle trvá to odbavení. Myslím si já sám že třeba si to časem sedne a bude to dobré ne?

Už máte někdo zkušenosti placení kartou IREDO v autobusech i vlacích na území PK - KHK?
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 18:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže, čipové karty IREDO se už rozjeli už se s nimi normálně platí jak v autobusech a vlacích? Ale myslím si osobně že vždy něco nového přinese nějaké komplikace bylo zmíněno že to déle trvá to odbavení. Myslím si já sám že třeba si to časem sedne a bude to dobré ne?
Tak s tím, že něco nového má své mouchy se dejme tomu dá souhlasit, nicméně pomalé strojky se pouhým plynutím času určitě nezrychlí. A příště prosím buďte trochu pozornější, protože "karty se rozjely".

Už máte někdo zkušenosti placení kartou IREDO v autobusech i vlacích na území PK - KHK?
Ano, karty fungují, ve vlacích bez problémů, v autobusech velmi pomalu a někdy až na několikátý pokus. Z tohoto důvodu nabírají spoje zpoždění, které je nejvyšší v pondělí ráno kdy se prodávají týdenní jízdenky. Nahrát kredit na kartu nelze u průvodčího (trochu škoda, na druhou stranu to chápu) a jestli chcete mít vše bez problémů doporučuji využít pokladu ČD (ne autobus).
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 18:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a jestli chcete mít vše bez problémů doporučuji využít pokladu ČD (ne autobus).
Bohužel, ani to není bez problémů. Nabití EP BČK IREDO nelze zaplatit platební kartou, alespoň podle pí. pokladní v žst. Náchod (na dotaz z jakého důvodu, mi bylo odpovězeno, že "to prostě nejde").

Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2013-01/ || www.atlasvozu.cz
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 18:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekedar: Tak to jsem nezkoušel, předpokládám že pokladní měla pravdu, na druhou stranu tohle bych bral spíše jako dobrý nápad jak zdokonalit služby, než jako problém i když v autobuse to asi nepůjde nikdy.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 18:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi se nedokážu dokonale vcítit do problému, ale nechápu to, protože v UNIPOKu je dobíjení inkarty a IREDOkarty úplně stejná položka a to první lze platit platební kartou.

Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2013-01/ || www.atlasvozu.cz
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.202.252
Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 15:44:27    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jsem nezkoušel, předpokládám že pokladní měla pravdu, na druhou stranu tohle bych bral spíše jako dobrý nápad jak zdokonalit služby, než jako problém i když v autobuse to asi nepůjde nikdy.

možná půjde, ale zpoždění nebude 11, ale 20 minut, v zemích telmaxu ne 21, ale 35 minut [kladivo]
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.202.252
Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 15:47:02    Odkaz na tento příspěvek  

Nabití EP BČK IREDO nelze zaplatit platební kartou, alespoň podle pí. pokladní v žst. Náchod

žst Náchod bych nebral jako referenční z pohledu nabídky služeb v celé síti.
Slfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 12-2010
Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 18:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lachtan64: Radní Vysokého Mýta tehdy odmítli možnost vedení koridoru městem, takže možná i to přispělo k trasování přes Choceň.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2121
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 19:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem objevil návrh jízdního řádu linky 680827 od prosince 2013:
www.lubna.cz/dokument/631-uprava-680827-od-14-12-2013.xls‎;

Jinak jsem koukal, že do Poslanecké sněmovny kandiduje za Zemanovce majitelka Zlatovánka.
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 4-2013
Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 22:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče zpoždění spojů ohledně ,,pomalých strojků,, tak není tak závratné včera jsem zahlédl pár spojů meziměstských autobusů kolem poledne na zast. PCE, k nemocnici byly průměrně obsazeny a zpoždění nebylo žádné nebo max do 3 minut, což se dá akceptovat a řidiči ty 3 minuty někde určitě doženou za městem.


Mám takový dotaz na vás:
V nejbližších dnech-týdnech si budu zařizovat čipovou kartu IREDO, kvůli přestupním jízdenkám - tuto šanci si nechci nechat vzít než abych platil na svých obvyklých trasách cenu více jak třetinovou. A v delším horizontu jí chci využívat na časové jízdné. Ale to není to hlavní.

Jen se chci se zeptat.. Jaká je nyní doba dodání karty? A ještě mám dotaz ohledně e-mailů, které chtějí uvést v žádosti -- už chodí na ně zpráva o tom že karta je hotová?? Někteří tu poukazovali, že kartu mají doma a e-mail jim dodnes nedošel...
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 09:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žst Náchod bych nebral jako referenční z pohledu nabídky služeb v celé síti.
Dobře, tak jiný případ: zaplacení žádosti o kartu v ČD centru Hradec Králové, ani platební kartou, ani EP na inkartě, prostě jen kovem na dřevo. To už je referenční obchodní místo? [happy]

E-mail o dodání karty nedojde, nevyplňujte ho.

Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2013-01/ || www.atlasvozu.cz
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.202.252
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 10:11:35    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče zpoždění spojů ohledně ,,pomalých strojků,, tak není tak závratné včera jsem zahlédl pár spojů meziměstských autobusů kolem poledne na zast. PCE

obávám se, že vidět něco kolem poledne není zrovna čas, kdy je ve veřejné dopravě špička...

Dobře, tak jiný případ: zaplacení žádosti o kartu v ČD centru Hradec Králové, ani platební kartou, ani EP na inkartě, prostě jen kovem na dřevo

to tam neberou ani papírový prachy??[wink]

To už je referenční obchodní místo?

jestli je zcela v pořádku, nemohu soudit, ale každopádně je asi tak o 427% svéprávnější, než pobočka Náchod [lol]
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 10:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před chvíli jsem zaslechl na [kecal] rádiuuuu Impuls reklamu na novou čipovou kartu IREDO, a má to tam jako kraj Pardubický. Protože odkazovali na více info na www.oredo.cz nebo www.pardubickykraj.cz
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 13:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo co se opravuje nebo co děje na úseku Pardubice - Chrudim, kde ode dnešních asi 6.15hod výluka až do středy 16.řijna do 14.20?
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 16:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby si to chtěl někdo poslechnout, chybí tomu první slovo, (Cestování s přestupy ještě nikdy nebylo...)
audio/x-ms-wmaReklama_karta_Iredo
Bez nazvu.wma (391.1 k)
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 21:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám že se Duškovi opět něco povedlo v konečném jízdním řádu na rok 2014 mezi návaznostmi tratí 010/016
1 Příklad:
osobní vlaky do Moravan přijíždějí:
od Pardubic v 5.33
od Holic v 5.57
od Chocně v 6.00
A vlak na Chrudim odjede 5.54, takže kdo přijede od Kostěnic bude čekat 21 minut, a nebo mu vlak 15 minuty odjede.
A kdo přijede od Chocně ujede mu vlak na Chrudim 6 minutami no není to super?[sad]
A kdo přijede od Holic mu vlak ujede 3 minutami.[angry]

No není ,,super,, mít v kraji mašinkáře na hlavním postu?[angry]

A další příklad senzace: vlak z Pardubic v 5.20 přijede do Moravan v 5.33 a vlak na Moravany ujede v 5.25

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7441
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 14. října 2013 - 22:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Což je marginalita ve srovnání s minulem kdy kolem Třebový byl metrák nepřípojů dvouminutových třeba i 260/010 a to systémově celodenně v taktu.
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 4-2013
Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 12:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chci se jen zeptat: Lidé již karty používají. Dnes jsem viděl paní s ní platit v buse [happy].
Ale co jsem si všiml dost lidí platí ještě hotovostí.

A mluvil jsem s jednou paní, který mi říkala že by s kartou ještě počkala, že prý budou ještě asi nějaké změny.

Víte někdo o nějakých změnách??? Já už myslím že už žádné nebudou?? Nebo je něco nového?

Já už myslím že není na co čekat ne.
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 14:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chci se jen zeptat: Lidé již karty používají. Dnes jsem viděl paní s ní platit v buse [happy].
Ale co jsem si všiml dost lidí platí ještě hotovostí.

Jak kde, osobně bych řekl, že čím blíže krajským městům tím více lidí kartu má. Nicméně celkově pořád asi převažují platby hotově
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5952
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 20:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnátův osobáček.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 4-2013
Odesláno Úterý, 15. října 2013 - 23:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte někdo o nějakých změnách ohledně karet IREDO??? Já už myslím že už žádné nebudou!! Nebo je něco nového ohledně toho co se neví?
Protože jsem slyšel o nějakých nekonkrétních změnách!! Bylo to od jedný co v dopravě nedělá.Ale naopak jsem slyšel dnes od řidiče autobusu ať si lidi udělají že změny se nečekají spíše bych se přikláněl k řidiči. Obojí bylo nezávisle na sobě první byl názor řidiče potom tý paní....Ale to myslím že myslejí tím ty slevy pro důchodce nad 70 let atd. ne.. Nebo je snad nějaký nový problém? Ale nebylo nic medilizováno tak si myslím že nic není nebo se mylím?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16100
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 16. října 2013 - 17:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert: Kdes to fotil?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8211
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 16. října 2013 - 20:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin j posle všeho to jsou Svitavy, aspoň podle pozadí.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5963
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. října 2013 - 04:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, Svitavy u Penny naproti Kouslandu.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2013
Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 18:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chci se zeptat když jdete podávat žádost na IREDO kartu co se to dostává za papír do ruky? S tím si přijdu pro tu kartu? Co na tom papíře je napsáno? Dnes jsem viděl jak někdo podával žádost a obratem od paní za přepážkou dostal ten papír.
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 3-2009
Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 21:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Juki: začni posílat své dotazy na OREDO. Tam z tebe budou mít radost.

Já nehodlám na podobně ,,hluboké" otázky odpovídat.
[nene]
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 6-2008
Odesláno Čtvrtek, 24. října 2013 - 21:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že ten, kdo obratem dostal ten papír, rovněž dostal i informace, co s tím papírem má dělat. A myslím, že utřete si s tím zadek mu ta paní fakt neřekla. Mohl by ses laskavě začít ptát na nějaké normální věci a ne jak v mateřské školce?

Tak Rosťa byl rychlejší. Jo, OREDO, to bude ta správná adresa, kde se zeptat, co to je za papír [biggrin]


(Příspěvek byl editován uživatelem Radekedar.)

www.atlasvozu.cz
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 4-2013
Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 14:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem si byl podat žádost o kartu IREDO....
A proč ty dobytkové chtějí 150Kč předem?
Neplatí se náhodou až za hotovou věc?
A zaslechl jsem prý že se karty dělají na jednom místě ve východních čechách a to v Hradci. Proto to trvá tak dlouho. Tak jsem zvědav jestli ta karta v polovině listopadu bude. Aspoň to mám z krku
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16142
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 18:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neplatí se náhodou až za hotovou věc?

1) Pak si někdo nechá udělat kartu, nepřijde pro ní - a co s ní?
2) Když jdu do jídelny, NAPŘED zaplatím, PAK dostanu oběd.
3) Když si nechávám dělat kartu u kteréhokoliv dopravce, napřed platím, pak dostávám kartu.

Tak nechápu, co je tady zas za problém.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 6-2008
Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 19:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nechápu, co je tady zas za problém.
juki má problém se vším [kladivo]

www.atlasvozu.cz
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 18:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší zážitek:
Spoj v 9:10 Hlinsko-Herálec.
Seifert nasadil vozidlo viz foto.
Má to 8 míst (8+řidič). 1 místo zabírá strojek, zbývá 7 míst pro cestující.
Bylo nás tam 11 (což mě překvapilo, že tím jede tolik lidí) => docela masakr, 1 chlap vzadu v zavazadlovém prostoru, dítě na klíně, jinak 4 lidi na trojce...
Poslal jsem stížnost na kraj, tak jsem zvědav.

foceno v Herálci
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7487
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 23:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v jidelne jo, v hospode ale nejdriv jim a pak platim.

A karty? U cd platim proti karte (predbezne in), u robotranzu jsem platil a odnes.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8217
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 00:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro ty kterým se zdá karta drahá, tak naše firemní karta stojí 170,- a to slouží jen k čipování.
Tak asi tak.

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 00:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: 150 Kč jde. Jen mě rozčílilo že to chtěli předem.
U Veolie stála čipová karta před 4-5 lety 169 Kč.
Takže těch 150 Kč je pěkná cena za čipovou kartu....
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7488
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 07:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

150 jsou treba 4l benalu.

Pro toho kdo jezdi denne ok. Kdo jezdi casto ruzne trasy tak asi taky akceptabl. Pro ty co nekam jedou v prumeru 1x tejdne uz min pac netusej zda to bude pouzitelny i po nejblizsi zmene jr. Neboli udrzeni cestujicich ve spickach a vyfakovani v sedlech.
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 11:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz: Když pojedu normálním linkovým autobusem a přestoupím v Chrasti na Zlatovánek 680837 (Polička 4.52 - Chrast nám. 5.51 - PCE 6.30)

Na idosu je napsáno toto:
NA LINCE PLATÍ TARIF A SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY VYHLÁŠENÉ DOPRAVCEM ZLATOVÁNEK spol.s r.o. PRO JÍZDU MEZI ZASTÁVKAMI OZNAČENÝMI ČÍSLEM ZÓNY PLATÍ NA ÚZEMÍ PARDUBICKÉHO KRAJE TARIF IREDO. INFORMACE O TARIFU A SMLUVNÍCH PŘEPRAVNÍCH PODMÍNKÁCH JSOU ZVEŘEJNĚNY VE VOZIDLECH NA LINCE.

Takže když pojedu po Pardubickém a Hradeckém kraji tímto spojem tak mi bude vydána jízdenka podle tarifu IREDO? Nebo podle ceníku Zlatovánek? A když budu přestupovat na tento spoj jsou uznávány přestupní jízdenky IREDO? A popř. Když budou čipové karty má pro ně Zlatovánek čtečku?
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 11:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jé, to mě chybělo, příspěvky od jukiho [happy]
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 6-2008
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 12:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlíku, stačí se naučit číst a porozumět čtenému textu a ono to už nějak půjde [happy]
- 680837 a 680038/7 je trochu rozdíl
- pokud dokážeš jet spojem 680038/7 v Královéhradeckém kraji, máš u mě pivo [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Radekedar.)

www.atlasvozu.cz
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 13:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ježiši, pardon pání přesní. 680838/7 (Polička 4.52 - Chrast nám. 5.51 - PCE 6.30) Tak uznává při přestupu jízdenky IREDO nebo ne?

Takže když pojedu tímto spojem tak mi bude vydána jízdenka podle tarifu IREDO? Nebo podle ceníku Zlatovánek? A když budu přestupovat na tento spoj jsou uznávány přestupní jízdenky IREDO vydané v jiném spoji, který je zapojen do IREDA?
A popř. Když budou čipové karty má pro ně Zlatovánek čtečku?
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3691
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 16:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťav: Je fajn, že si tu postěžuješ na přeplněný Transit a pošleš stížnost někam na kraj.. ale nemohl by jsi nám doplnit třeba i evidenci? [kladivo]

Bohůžel z této fotky se RZ opravdu nevyčte..

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 6-2008
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 17:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

juki: když se v JŘ píše že na území PK platí tarif IREDO, tak tam prostě platí a hotovo.

Fedos: Doplním místo Rosti - je to Ford Transit 4E3 9360.

(Příspěvek byl editován uživatelem Radekedar.)

www.atlasvozu.cz
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3692
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 17:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekedar: Děkuji [happy]

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 18:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fedos: Tu fotku klidně můžeš použít do seznamu...
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 4-2013
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 20:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://hradec.idnes.cz/mesicni-valka-kraju-o-oredo-konci-d45-/hra dec-zpravy.aspx?c=A131012_1987397_hradec-zpravy_pos

Asi vám něco uniklo, nakonec se Hradecký a Pardubický kraj usmířili. A Pardubický kraj už nechce prodat svůj podíl v OREDU

Do jednoho měsíce bude také jasné zda na autobusových nádražích přibudou inteligentní návěstidla.
To budou jen v okresních nebo větších městech? Nebudou takové tabule třeba i na frekventovaných přestupních místech jako je např. Heřmanův Městec, Skuteč, Chrast apod.?

A prý se uvažuje i dispečerském systému. Ale prý by přišel na 65 mil. Kč dodal Dušek.

No jen doufám, že nebudou další škrty v spojů na vesnicích především autobusových. U kterých zase prý chtějí škrtat 200 tis. km v PK pro rok 2014. Tak doufám že si to škrtaní spojů odpustí a už to nechají na pokoji.

Je tam napsáno: Oba regiony se nejen usmířili, ale jednaly o bonusech ve prospěch mnoha tisíc cestujících.
To myslí ty slevy 5% při platbě EP? A ty slevy pro lidi nad 70 let? Nebo co tím myslí?

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 4-2013
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 17:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Postřeh z dneška jel jsem jednou linkou a jela ze stejné zastávky slečna co měla IREDO kartu zaplatila z elektronické pěněženky vzala si lístek a šla. Přestupovali jsme spolu do dalšího spoje a ona jen ukázala jízdenku a šla.

Chci se zeptat oni nejsou nahrávány zatím na kartu přestupní jízdenky? Zatím se to přikládat ke čtečce karet nemusí? Takže nahrávání přestupních jízdenek bude na karty až od 1.1. 2014? Kdy budou zrušeny přestupní jízdenky, a jízdní doklady budou jen na kartě + ten lístek bude jen sloužit jako doklad. Nebo jak to je?

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
Čučil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:43:19    Odkaz na tento příspěvek  

Bože, bože, do čeho jsi tu duši dal... Juki, prosím tě, když už máš hlavu, tak ta na tom krku sedí ne proto, aby ti nepršelo do krku, ale měla by být primárně určena k přemýšlení. Ale u tebe to evidentně tak nefunguje.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkusíme to po lopatě. Máme čtyři základní možnosti:
1) papírová jízdenka
2) jízdenka nahraná na kartu
3) jízdenka zaplacená hotově
4) jízdenka zaplacená z EP

Slečna evidentně použila kombinaci 1) + 4), do konce roku to pro přestupní jízdenky je možné. OK? [bomba]

www.atlasvozu.cz
Superjuki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 20:52:48    Odkaz na tento příspěvek  

A proč se ta přestupní jízdenka nenahraje na tu kartu hned, když se platí EP?
juki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 4-2013
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 21:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekedar: Děkuji za vysvětlení. On v tom všem má člověk v hlavě zmatek proto se jsem radši zeptal. Jasný takže zatím je tohle vše možné. Takže dokonce roku budou tyto možnosti.

Ale nahráná jízdenka na kartě je zatím jen časová tedy do konce roku? A po novém roce bude i ta papírová přestupní co je nyní? Chápu to dobře?
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 21:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč se ta přestupní jízdenka nenahraje na tu kartu hned, když se platí EP?
To kdybych věděl. Já vždycky chci jízdenku „na kartu a zaplatit z karty“ a nikdy mi ji ještě na kartu nenahráli. To už je zřejmě vyšší dívčí, zatím bojují jen s nahráváním časovek.

www.atlasvozu.cz
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 09:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To kdybych věděl. Já vždycky chci jízdenku „na kartu a zaplatit z karty“ a nikdy mi ji ještě na kartu nenahráli. To už je zřejmě vyšší dívčí, zatím bojují jen s nahráváním časovek.
V UNIPOKU mají co se karet týká 2 možnosti jak jste popsal (1+4 a 2+4 dle příspěvku 1552) a podle informace od pokladní využívají primárně 2+4 (pokud si cestující nepřeje jinak, nebo není technický problém - ještě jsem se s ním nesetkal) a na té jízdence je napsáno jasně "Tento doklad není jízdenka" nebo "Příjmový doklad" (v případě, že je to vytištěné v POPce).
V autobuse je to ovšem jinak, zatímco třeba u Buzline tam je také napsáno "příjmový doklad" ,ale u nových strojků Arrivy nikoliv - chcete jízdenku platit z EP, přiložíte kartu ke strojku a vyleze vám doklad, který je ovšem oproti jízdence placené hotově téměř k nerozeznání, akorát v posledním řádku je napsáno číslo karty (přišel jsem na to tak, že jsem viděl, že řidič při výdeji opravdu nemohl nic udělat jinak - nebylo na co jiného by klepnul, tak jsem při přestupu dělal blba - přiložil kartu ke strojku jako už s nahranou jízdenkou a nestačil se divit [lol] ).
Pozn.: Může to už být jinak, toto se mi stalo před měsícem a mezi tím strojky dostaly softwarové aktualizace.