K-report
 

Archiv diskuse Rakousko do 09. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Rakousko » Archiv diskuse Rakousko do 09. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 08. února 2012 - 23:13:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Miroslav Zikmund" = 06.02.2012 - 19:54:49:
zřejmě jediná zahraniční stanice kam se jezdí za rakouský tarif
Brenner není "zahraniční stanice": je to něco jako Železná Ruda-Alžbětín / Bayerisch Eisenstein a San Candido / Innichen je v podstatě něco podobného, protože i tam je "rakouská část" stanice, byť v tomto případě už zcela na italském území - nejedná se tedy vlastně o "přesahy" rakouského vnitrostátního tarifu na italské území, protože obě ty pohraniční stanice mají "specializované" formálně vnitrostátní části pro každou z obou železnic (a trochu podobně to "tarifně" funguje například i ve styku Rakouska s Maďarskem Hegyeshalom).
Fakticky jedinou skutečně "zahraniční stanicí" na styku s Itálií je Tarvisio Boscoverde (i kdž i tam je, myslím, v nádražní budově aspoň stavebně a spíše symbolicky nějaká "rakouská část"), ale tam (bohužel) nejezdí žádné rakouské vnitrostátní vlaky (do "původního" Tarvisia jezdívaly ...), takže pro překonání státní hranice s přestupem mezi vnitrostátními vlaky sousedících států je v praxi nepoužitelná.

Ad "David" = 7567:
těžko by kdo ohlídal, kdyby cestující s vnitrostátní jízdenkou ÖBB vystoupil z přímého vlaku Innsbruck - Lienz např. ve Fortezze nebo Brunecku
To samozřejmě nikdo nehlídá, ale problematičtější by bylo chtít tam někde na italském území s (pouhou) rakouskou vnitrostátní jízdenkou nastoupit. A komplikace může nastat i při použití italských vnitrostátních vlaků na té trati, protože ji neprovozují FS, ale nějaký ten "hornoadižský dopravní svaz", či co to je - jednou jsem to už projel i za jeho existence, ale podrobnosti k tomu neznám: ty musí dodat nějaký odborník na italské "tarifní záležitosti".
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 08. února 2012 - 23:13:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Miropiro" = 188 + 189:
nejvhodnější a nejzajímavější bude asi ta cesta přes San Candido
Zda nejvhodnější, to nevím (záleží na Vašich možnostech = časových i jiných), zajímavé jsou všechny ty tři tratě (každá jinak), ale rozhodně je to trať na výhledy z vlaku nejkrásnější, protože je na ní naprosté minimum tunelů a je velmi "rozhledová": tratě vedené přes Tarvisio i přes Brenner jsou už "zatunelovány" v celkové délce vždy několika desítek kilometrů, což je sice zajímavé jako moderní technické řešení, ale kvůli "svezení metrem" nemusíte jezdit až tam (= je to zbytečně drahé ...).
"Tauernbahn" už bohužel také dávno není to, co bývala, na současné moderní horské dvoukolejce je už také hodně úseků v tunelech (především na "jižní rampě" - "severní rampa" tak stavebně náročná nebyla), ale místy jsou aspoň ještě patrné i zbytky původní trasy jednokolejky, takže si lze udělat i nějakou představu o tom, jak to tam vypadalo ještě před cca 20 roky ...
Máte-li ještě nárok na rakouskou mládežnickou letní jízdenku, rozhodně neváhejte a "rejděte", jak jen to jde - vše, co je v Rakousku zatím ještě v "běžném" provozu, za projetí rozhodně stojí ...
A ve všech případech je pochopitelně velice důležité "přívětivé" počasí ...

Ad "Thalys" = 08.02.2012 - 22:09:18:
A kdy že jako má něco takového jezdit?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7568
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 04:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD:

To samozřejmě nikdo nehlídá, ale problematičtější by bylo chtít tam někde na italském území s (pouhou) rakouskou vnitrostátní jízdenkou nastoupit.
Pochopitelně - proto jsem psal pouze o opačné situace, tj. možnosti vystoupit na italském území.

A komplikace může nastat i při použití italských vnitrostátních vlaků na té trati, protože ji neprovozují FS, ale nějaký ten "hornoadižský dopravní svaz", či co to je - jednou jsem to už projel i za jeho existence, ale podrobnosti k tomu neznám: ty musí dodat nějaký odborník na italské "tarifní záležitosti".
Podle jízdního řádu ("linka" č. 400) tam část vlaků stále provozuje "národní" Trenitalie, ale mám dojem, že oproti loňskému roku tam těch vlaků v režii "místního" SAD je o něco víc.
Jistě neznám všechny varianty jízdného, ale kdo se chce v té oblasti Südtirol/Alto Adige trochu více zdržet, tak existují cenově výhodné tří- nebo sedmi-denní jízdenky. A tím odpadá i starost o to, který dopravce provozuje ten který vlak (vlastně s jednou výjimkou - jízdenka neplatí v dálkových vlacích jezdících i po italském území v režii DB + ÖBB).

ad tunely:
Pokud cestující nepojede přes Brenner, ale přes San Candido, tak sice mine 7-kilometrový Flerschtunnel, ale tak jako tak se cestou do italského vnitrozemí "zanoří" do 13-kilometrového Schlerntunnelu a 4-kilometrového Kardauntunnelu.
Pokud ale cestující nespěchá a může se v té oblasti zdržet , mohu mu doporučit procházku po tělese bývalé tratě (kudy se jezdilo, než byly vybudovány ty dva uvedené tunely), přebudovaném na cyklostezku.

Mezi Kardauntunnelem a Schlerntunnelem zůstal krátký úsek původní tratě - jde o stanici Prato Isarco/Blumau. Nádraží je zajímavé jednak tím, že zde žádné vlaky nezastavují, a jednak se jedná - alespoň podle cedule, která je minimálně 10 let stará (viz údaj o italských lirách) - doslova o zakázanou zónu :


Tauernbahn:
K té přestavbě jižní rampy na moderní horskou dvoukolejku zčásti došlo už před asi 40 lety (mj. výstavbou Falkenstein-viaduktu), a tehdy naopak došlo k opuštění několika tunelů (zatímco trať v nové trase žádnými tunely nevede); naopak dokončením Kaponig-tunnelu před asi 13 lety došlo opět k většímu "zanoření tratě do tunelů".
Na YouTube jsem našel velmi zajímavé video pořízené z vlaku jedoucího právě po starém úseku přes nádraží Kaponig: http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=HmuUGStXdPE

Máte-li kdo tu možnost, doporučuji vám projet si jižní rampu zastávkovým vlakem (jezdí tam jen 2 páry - jeden ráno a jeden odpoledne až navečer). Nevím, jak je tomu teď, ale v létě roku 2010 na něm jezdila "šotoušky výhodná" souprava s jednopodlažními CityShuttle.
Minimálně ten podvečerní spoj z Mallnitzu do Spittalu a. d. Drau měl u jednotlivých zastávek uvedeno, že zde zastavuje pouze na znamení. Což u soupravy s lokomotivou + 3 nebo 4 vagóny bez příslušného tlačítka může vypadat nesplnitelně, ale bylo tomu tak - krátce před odjezdem z Mallnitzu průvodčí prošel soupravu (počet cestujících se stejně dal spočítat na prstech jedné ruky), zeptal se lidí, kam jedou, a proto se například zastávka Oberfalkenstein mohla projet plnou rychlostí.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 09:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme nakousli to "původní Tarvisio", rozumíme pod tímto pojmem nádraží ve městě, ze kterého vede nějaká cyklostezka? Ptám se na to proto, že loni jsem tam byl na lyžovačce a došel jsem při procházce k nějakému exnádraží uprostřed města.
To samozřejmě nikdo nehlídá, ale problematičtější by bylo chtít tam někde na italském území s (pouhou) rakouskou vnitrostátní jízdenkou nastoupit.
Bude to řešeno asi InterRailem
Každopádně výsledek mé žádosti budu znát v polovině dubna, do té doby už by mělo být jasné, jestli bude opět Sommerticket.
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
Cog.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.165.98
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 10:31:40    Odkaz na tento příspěvek  

Ke staré a nové trase přes Tarvisio jsou nějaké informace (v němčině) třeba zde: http://de.wikipedia.org/wiki/Pontebbana
V drážním atlasu Itálie či Rakouska (Schweers+Wall) ale jsou mapky lepší - znázorňují i tunely aj. informace.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 10:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cog.: Aha, díky za nasměřování, v článku jsem hned objevil tuto fotku, která dokumentuje tu stanici, kterou jsem viděl loni.
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
Cog.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.165.98
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 11:14:32    Odkaz na tento příspěvek  

Z velké části staré trasy tam je cyklostezka, viz: http://www.bahntrassenradwege.de/index.php?page=pontebbana-radweg (na 4 pokračování).
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 11:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cog.: jak na ty fotky tak koukám, tak mi přijde, že muselo jít o jednokolejku, nepletu se, že?
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7569
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 13:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotky z opuštěných traťových úseků Kardaun - Prato Isarco a Prato Isarco - Ponte Gardena (nahrazeny 4-kilometrovým Kardauntunnelem a 13-tikilometrovým Schlerntunnelem):

http://www.dokumentationszentrum-eisenbahnforschung.org/brennerba hn_kardaunblumau.htm

http://www.dokumentationszentrum-eisenbahnforschung.org/brennerba hn_blumauatzwang.htm

http://www.dokumentationszentrum-eisenbahnforschung.org/brennerba hn_atzwangwaidbruck.htm
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 14:32:49    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "David" = 7568 + 7569:
Díky za upřesnění a doplnění - zejména ta videonahrávka je (aspoň z našeho "malého českého" pohledu) skutečně "těžká klasika": tak nějak to ještě matně trochu pamatuji z dob, kdy jsme konečně "začali smět" jezdit bez zbytečných problémů po celé Evropě ...
Pokud je na cestu dost času a lze ji pojmout i jako "projížděčský výlet" bez velkého spěchu, je trať přes San Candido určitě tou "rozhledově" nejlepší trasou pro přesun mezi Rakouskem a Itálií, protože (příjemně) prodlouží cestu právě o dlouhý "beztunelový" úsek nádhernou přírodou podhůří vysokých hor ...

Ad "Miropiro" = 191 + 192:
To je zastávka na původní trati ve "městě" Tarvisio - nová (přeložená) trať a nová ("pohraniční přechodová") stanice Tarvisio Boscoverde je na protější ("jižní") straně údolí: na "družicových" mapách ("Google Earth", apod.) je ještě mírně patrná i ta původní trasa trati včetně (zejména) původní pohraniční přechodové stanice (na "severní" straně údolí).
Thalys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.41.58.88
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 22:46:03    Odkaz na tento příspěvek  

re "projížděč NAD" - Wien Meidling - Milano http://www.oebb.at/de/Reisen_ins_Ausland/SparSchiene/Italien/Fahr plan_Wien-Verona-Mailand/index.jsp
- pôvodne som myslel, že sa jedná len o nejaký sezónny vlak, ale vyzerá to že jazdí denne.
Thalys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.41.58.88
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2012 - 22:57:09    Odkaz na tento příspěvek  

Stanica Tarvisio cittá je uvedená v "orario generale" na trati 108/a Tarvisio-Udine s poznámkou "Servizio automobilistico" v spolupráci SAF+Trenitalia.
Nová trať Tarvisio Boscoverde - Udine je uvedená ako trať 108.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 10. února 2012 - 14:25:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Thalys" = 09.02.2012 večer:
Já jsem vycházel z Vašeho dotazu "nepribudol nový denný vlak Wien-Klagenfurt-Miláno?" a ptal jsem se proto na to, o jaký "denní" (tedy jedoucí ve "světlé části dne", nikoli v noci) má jít - netušil jsem, že termínu "denný" používáte ve významu "denně" (= "každodenní").
Ten noční vlak z Rakouska do Itálie přes Bruck a.d.Mur = "po Semmeringu" (EN 235 = z Vídně po 19. hodině) jezdí "odjakživa", a kdysi bývaly tyto vlaky dokonce dva (další odjížděl, tuším, někdy až asi po 22. hodině, takže byl ráno v "přijatelnější" dobu v Benátkách. Je to noční vlak Vídeň - (Mestre -) Řím a ta informace, na kterou odkazujete, je podle mě jen upozornění na nějaké (asi letos nově na tomto vlaku vedené) přímé lůžkové a lehátkové vozy Vídeň - (Mestre -) Miláno (a zpět). Letos má kromě toho jezdit v "turistické" sezóně (od konce března 2012) v noci z pátku na sobotu jako "posila" nějaký "autovlak" z Vídně do Itálie o hodinu později než EN 235 (z Vídně ve 20:29 hodin). Kromě toho jezdí noční vlak EN 237 z Vídně do Benátek přes Salzburg (a Taury) = z Westbf. ve 20:40 hodin jako jeden díl vlaku IC 944. A obdobně to vše samozřejmě jezdí i v opačném směru.
Pokud jde o tu zastávku v Tarvisiu, reagoval jsem na obrázek, na nějž odkazoval "Miropiroů ve svém komentáři č. 192: je to skutečně zastávka na původní trati, která už je poměrně dlouho snesena, a pokud tam jezdí něco jako "stálá italská NAD", je to jen dobře ...
Thalys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.41.253.238
Odesláno Pátek, 10. února 2012 - 18:59:14    Odkaz na tento příspěvek  

re "projížděč NAD" - ano myslel som denný, v zmysle, že jazdí denne a máte pravdu, do toho Milána to budú len nejaké vozne odpojené z EN do Ríma.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7571
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. února 2012 - 17:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak s tím vývojem trasování jižní rampy Tauernbahn je to ještě o něco zajímavější, než jsem uvedl výše.

Tři velké viadukty (Lindischgraben-Brücke, Falkenstein-Brücke a Pfaffenberg-Zwenberg-Brücke) nebyly zprovozněny najednou, nýbrž postupně (po dokončení jednoho viaduktu se stavební technika přesunula do sousedního údolí a začalo se pracovat na dalším viaduktu?), viz seznam tunelů (tři původní menší mosty, které byly po dokončení velkých viaduktů (které se klenou nad stejnými "bočními" údolími jako ty původní mosty) opuštěny, se vždy nacházejí mezi dvěma tunely; portály tunelů přiléhajících kdysi k původním viaduktům je vidět zde - v časech 5:17, 6:10 a 7:08).

Tak jako tak ale je skutečností, že přestavba této části Tauernbahn na moderní horskou dvoukolejku a s ní související opuštění mnoha tunelů, proběhlo během 70. let 20. století.

V 80. letech pak, podle odkazovaného seznamu tunelů a v něm uvedených letopočtů, došlo ke zdvoukolejnění (včetně drobných přeložek) úseku Penk - Kolbnitz; na konci 90. let pak k přeložení úseku Mallnitz - "kousek nad Oberfalkensteinem" (opuštění nádraží Kaponig a "zatunelování" trasy do dvou delších tunelů).

Ke zdvoukolejnění "dolního" úseku jižní rampy Kolbnitz - Pusarnitz (včetně drobných přeložek, ale již bez opouštění starých nebo budování nových tunelů) došlo až cca v letech 2005 - 2009), a od té doby je jižní rampa Tauernbahn v celé své délce tou moderní horskou dvoukolejkou.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 12. února 2012 - 20:09:47    Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD : "Brenner" je z rakouského pohledu "zahraniční stanice", protože leží za státní hranicí, stejně tak jako "Tarvisio Boscoverde" a pro obě stanice je společné, že jsou příčně trakčně rozdělené.
Ten text "zřejmě jediná zahraniční stanice kam se jezdí za rakouský tarif" v závorce je vztažen k absenci automatu - Brenner je jinak komerčně neobsazen. V San Candido / Innichen i v Boscoverde je pokladna.

Tarif "Horní Adiže" / "Jižní Tiroly" anebo Provinz Bozen >
Na území Provinz Bozen, tj. od "Grenze" až do stanice Mezzocorona platí tarif "Provinz Bozen", který je podstatně dražší než jízdné Trenitalia.
Tento tarif platí ve všech vlacích bez ohledu na dopravce, jak i "Provinčního dopravce", tak u vlaků TRENITALIA - viz německo/italský text v italském Kursbuchcu u trati 50.
První stanicí / zastávkou za "Provinz Bozen" je zastávka Lavis, pak stanice TRENTO.
Pokud jedete ze/do "zahraniční" (přes Grenze) nebo z italského vnitrozemí (kamkoli / odkudkoli za Mezzocoronu), pak vám platí "dálková" jízdenka FS/TI.
Pro názornost - pokud si koupíte na Brennero v automatu nebo u průvodčího FS/TI jízdenku do Bolzana, tak platíte 10 EURO, do Brixenu 6 EURO (přirážka se nevybírá, příčina doplatku "TRANZITO").
Pokud si koupíte jízdenku do zastávky LAVIS, zaplatíte podle tarifu FS/TI taky 10 EURO.
Pokud máte nějaký nárok na slevu (50 %), tak automat FS/TI (pokud funguje) na Brennero vyhodí částku 4,65 EURO > jízdenka do Lavis (136 tarifních km) zaplatíte se slevou míň než do 52 km vzdáleného Brixenu.
Jízdenka dle tarifu FS/TI do 145 km vzdáleného Trenta bez slevy stojí méně než jízdenka dle tarifu "Provinz Bozen" do 128 km vzdálené Mezzocorony.
Sleva existuje pouze pro "místní", co mají nějakou kartu. Nedokázal jsem navolit zlevněnou jízdenku pro dítě (automat komunikuje i německy).

Miropiro : pod pojmem „původní" stanice se v Tarvisiu míní stanice Tarvisio Centrale, byla na druhé straně údolí a je z Boscoverde vidět.
Za ní pak byla zastávka Tarvisio Citta , která je uvedena jako výchozí v italském kursbuchu na trati 15. Z „Cittá" jezdí pouze autobusy NAD, ale zastávka je poněkud z „ruky" .
Z Boscoverde je to do města na zastávky „Cittá" tak něco kolem půlhodiny pěšky, zrádné je to, že zastávka je na jednosměrce ...

Ten Interrail samozřejmě řeší nástupy do vlaku v „Provinz Bozen" ...
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 12:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktuálne info z mojej cesty / Hallstatt,Schladming /Trať 170 Attnang Puchheim-Stainach Irdning,žel.doprava prerušená medzi žst.Obertraun,Dachsteinhöhlen-Bad Ausse,príčina:pád lavíny na jednokoľajnú trať.REX sú ukončené už v žst.Steeg-Gosau.Meškanie vlakov čakajúcich na NAD bolo 20-40 min.EC vlaky v žst.Stainach Irdning čakajú nad rámec čakacích časov.Vysoká frekvencia je hlavne v Bad Mitterndorf / lyž.stredisko / a v Bad Ausse-školy.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 18. února 2012 - 12:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aj Hallstatt / UNESCO / trápí snehová kalamita,busy do žst.Obertraun-Dachsteinhöhlen premávajú v dvojhodinových intervaloch.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 23. února 2012 - 22:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drobná poznámka z článku
Čtenáře K-reportu jistě potěší zpráva, že by od 10. června 2012 mělo být na přeshraničním úseku mezi Villachem a Tarvisiem opět zavedeno denní spojení. Postarat se o něj chce italský regionální (nikoli privátní) operátor Ferrovie Udine Cividale, a to dvěma páry vlaků denně (ranním a večerním). Večerní spoj z Villachu do Udine s odj. 19:40 bude mimochodem s dostatečnou rezervou navazovat na přímé spojení z ČR, zajišťované EC „Polonia“, takže po pár letech by se mělo dát do Itálie přes Korutany dostat z našich končin ještě téhož dne.

Takže to vypadá, že si ještě budu moci vybrat jestli to vezmu přes Tarvisio nebo přes San Candido.
Ale záležet bude pochopitelně na výsledku grantu...
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 18:52:47    Odkaz na tento příspěvek  

MIropiro: aspoň že tak. Stejně nechápu že mohlo zaniknout doeení spojení v relaci Vídeň-Benátky, to snad nemá obdoby.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 17:07:57    Odkaz na tento příspěvek  

Miropiro ; FUC je "privátní" operátor operující na trati Udine - Cividale (kursbuch 428) ...

Z F J : nejen Vídeň - Benátky, ale Vídeň - Řím. Romulus jezdil někdy kolem 8.00 z Wien Südbf. (Südseite) ...

Prostě zaniklo, tak jako zanikly osobáky z Villachu do Tarvisia Centrale ...

Stejně tak zanikly v rámci "sjednocující se Evropy" četné osobáky do Polska ...
Kalous65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 19:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od kdyz prosím začína ta nepřetržitá výluka na trati Innsbruck-Brenner??Díky
WR-WRm-WRmee-WRmz-WRmnouz-WReelm...samý WR:-)
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 27. února 2012 - 20:57:15    Odkaz na tento příspěvek  

Kalous65 : měla by začít v červnu ... ona asi zcela nepřetržitá = úplné zastavení provozu nebude, tipuji to na jednokolejný provoz se zachovanou nákladkou, včetně RO-LA a EC / EN / Auto Zug, pravděpodobně taky vlaky Innsbruck - Lienz, protože NAD za tyhle vlaky trvá zhruba o 40 minut déle než jízdní doba vlaku ...

NAD bude za osobáky ...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7605
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 27. února 2012 - 23:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://regionaut.meinbezirk.at/gries-am-brenner/chronik/oebb-butt ert-millionen-in-brennerbahnsanierung-d115137.html
http://www.tt.com/csp/cms/sites/tt/Mobile/MobileTirol/2936569-42/ brennerbahn-im-august-2012-f%C3%BCr-einen-monat-gesperrt.cs

Jestli se nic nezměnilo od doby zveřejnění těchto článků, tak od 6. srpna do 10. září úplná uzavírka tratě (tzn. i pro nákladní dopravu); v červnu, červenci a v září jednokolejný provoz.
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 10. března 2012 - 21:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celkem nedávno se tu řešili přeložky na trati Brennero - Bolzano. zde jsem našel ke zmíněnému velice pěkné fotky.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7631
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 14. března 2012 - 22:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také přidám jeden odkaz související s tématem "přeložky na trati Brennero - Bolzano" - těleso bývalé železnice (v jejíž trase nyní vede cyklostezka) v okolí opuštěného nádraží Campodazzo/Atzwang (úsek Ponte Gardena - Bolzano) jsem zdokumentoval na video:

http://www.youtube.com/watch?v=MIxznHi8jdk
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2012 - 15:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den. Rád bych navštívil v sobotu Vídeň a potřeboval bych poradit, jestli je tam něco zajímavého na vidění (železniční museum atd.) a popřípadě kde. Děkuji
Cilelis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 15. března 2012 - 16:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celá Vídeň je z železničního hlediska zajímavá, třeba trať Floridsdorf - Meidling, na které se nachází několik podzemních nádraží (Landstraβe, Rennweg). Pak třeba trať linky S45 (Heiligenstadt-Hütteldorf), jejíž historie sahá do konce 19. století. Pokud hledáte další inspiraci tak doporučuji toto: STADTBAHN WIEN
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 15. března 2012 - 17:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trs2004:
Z zeleznicniho hlediska je velmi zajimave sledovat provoz z mostu Schmelzbrücke:
http://binged.it/yFRaUm

Urcite stoji za to si vyjet na vyhlidkovou vez u budouciho hlavniho nadrazi:
http://www.hauptbahnhof-wien.at/de/bahnorama/index.jsp
(nedavno zavedli vstupne 2.50 )
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 13:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,

Existuje něco takového, jako naše tabule SŽDC (http://provoz.szdc.cz/Tabule/) také v Rakousku?

EDIT: tak jsem nakonec něco našel zde.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavlík.)
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 19:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: Možná by nebylo úplně od věci hledat přímo na stránkách ÖBB což?

Stationsinformation
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 18:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Článek na iDNES: Ten pravý Semmering je jen v Rakousku, vlaky ho berou ostře útokem
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 12:50:01    Odkaz na tento příspěvek  

Z důvodu absence rakouského kursbuchu je prakticky utajeno, že vlaky ze Slovinska směr "Tauernbahn" jezdí mimo Villach Hbf. - z Villach West jedou rovnou směr Spittal... Je to zjevně z důvodu nějakých stavebních prací v uzlu Villach. Podrobněji jsem to nezkoumal, dá se to najít v Idosu i HAFASu.

Pro projížděče tratí možnost projet si tuhle spojovací trasu kudy jezdí jen nákladní vlaky, ale v minulosti tu jezdil i prázdninový vlak Praha - Rimini.
Čínskej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.75.80
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 18:41:07    Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: ??? Absence rakouskeho kursbuchu? Ja platne Fahrpläne Österreich mam. Vydane normalne knizne. Vlaky od Slovinska jsem nekoumal, ale Wiena-Venezia Express je v nem uveden ve trech ruznych, prakticky stejnych, trasach, u kazde s poznamkou jede od-do a ta data na sebe normalne navazuji. Jede to tedy denne. Jedna z tech tras je mimo Villach Hbf. prave kvuli zminenym stavebnim pracem...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 19:34:49    Odkaz na tento příspěvek  

Čínskej : tak ho zkuste v Rakousku "dneska" koupit a toho, co máte si važte, je to v Rakousku "Libri prohibiti", moc se tím nechlubte, mohla by se io vás zajímat nějaká tajná služba, že máte něco, co je v Rakousku úředně zakázané prodávat.

Viz :
http://www.oebb.at/de/Fahrplanauskunft/Aktuelles_Kursbuch/index.j sp

Na základě rozhodnutí křupanského ouřadu rozhodujícího v Rakousku o hospodářské soutěži ho musely ÖBB stáhnout z prodeje, protože ukřivděný křupanský dopravce WESTBAHN si stěžoval, že na trase Wien - Sazlburg křupanské ÖBB v tabulkách 100 a 101 neuvedlyý několik párů vlaků této společnosti ...

Místo toho, aby bylo ÖBB nařízeno vydat "opravný sešitek" pro tratě 100 a 101 s vlaky WESTBAHN, který by se přikládal ke kmenovému výtisku ...

Takže potrestaný je leda cestující, který si prostě nemůže v celém Rakousku kursbuch koupit, protože na druhém konci Rakouska nebylo v jízdním řádu uvedeno několik vlaků, resp. nemůže si ho koupit cizinec, kterému vlaky WESTBAHN vůbec nechybí, jelikož tam jeho mezistátní jízenka neplatí ...
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 20:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakouský jízdbí řád se dá koupit ve Švýcarsku.
Ale místo 8 za něho chtějí 20 Euro.
Čínskej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.231.81
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 21:18:58    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to mam stesti. Koupil jsem ho normalne v Gmundu v kase. Jenom jsem byl upozornen, ze pristi rok uz se vydavat nebude. A v tom soucasnym priblbla poznamka tohoto typu udajne taky je. Ale nehledal jsem ji...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7664
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 21:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vlaky ze Slovinska směr "Tauernbahn" jezdí mimo Villach Hbf. - z Villach West jedou rovnou směr Spittal... Je to zjevně z důvodu nějakých stavebních prací v uzlu Villach.

Tipoval bych to na rekonstrukci druhé z kolejí na mostě přes Drávu a s tím spojenou nemožnost jízdy od Villachu (nebo Willachu? ) West přímo k nástupištím Villach Hbf - viz mapa; pouze z koleje "vpravo" na viaduktu (nyní zřejmě vyloučené) je možné jet pouze k nástupištím Villach Hbf., zatímco z té "vlevo" je možné jet na odbočku směr Spittal anebo přesmykem "dozadu" (pozn. podle Kursbuchu jezdí vlak od/do Rosenbachu a Koe-Mau z "nástupiště č. 8". Nejde právě o provizorní nástupiště - 8 nástupišť ve Villachu Hbf. jinak rozhodně není - zbudované na té "koleji vzadu"?)

Video ze srpna 2011, kdy byla vyloučena ta "levá kolej" na mostě přes Drávu ve Villachu: http://www.youtube.com/watch?v=6Dr1ZCmrEvE

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Čínskej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.231.81
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:00:23    Odkaz na tento příspěvek  

A jeste doplnim, ze jizda mimo Villach Hbf se tyka pouze nocnich vlaku smer Slo i It. Alespon takto jsem to pochopil z tratovych tabulek. Ono je to i v Kursbuchu napsany hodne neprehledne. "Kriticke datum" je 9./10.6. U tratove tabulky 221 (Villach-Jesenice) je poznamka, ze se "tvori" neco na mostu mezi Villach Hbf a Villach West a vlaky zajizdeji na Villach Hbf pouze k nastupisti 8.
Čínskej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.231.81
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:02:44    Odkaz na tento příspěvek  

No vida. Nez jsem to dohledal a napsal, tak me nekdo predbehnul...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jizda mimo Villach Hbf se tyka pouze nocnich vlaku

Ne, takhle jezdí, jak už psal pan Zikmund, vlaky ze Slovinska směr "Tauernbahn", tj. i denní EC 1212 a EC 1213.
Čínskej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.231.81
Odesláno Sobota, 31. března 2012 - 22:58:13    Odkaz na tento příspěvek  

EC1212 mi Idos nasel, v knize vsak uveden neni. V jeho casove poloze je veden pouze EC212 Zagreb-Villach Hbf s poznamkou jede od 10.6. EC213 pojede podle knihy jiz 9.6., EC1213 uveden opet neni. Neveze to nahodou taky Westbahn, ze to uvedeno neni?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7665
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 02:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozn. až později po vložení mého předchozího příspěvku jsem si uvědomil, že podle "rakouského" číslování je ve stanici Villach Hbf. 7 "nástupišť". Podle "českého" uvažování to jsou 4 nástupiště. Takže tomu počtu osmi "nástupišť" se to blíží (rakouským pohledem) i v běžném provozu (a případné nástupiště u "nejposlednější koleje na nákladní spojce či kdekoliv jinde" opravdu číselně vychází jako "osmé").
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 13:30:42    Odkaz na tento příspěvek  

Čínskej : bohužel data v IDOSu jsou kompilátem zahraničních dat pocházejících z různých zdrojů, takže týž vlak tam je třeba několikrát v různých verzích, podle toho, se to tam natáhlo z těch různých zdrojů.

Výsledkem toho jsou časté vyhledávací nesmysly, podle toho, jakou verzi dat si program vybere.
Příkladem je třeba vlak 1114 z Beogradu do Schwarzachu St. Veit. Podle jedné verze dat projíždí úsek Šid (pohraniční přechodová stanice v Srbsku) - Zagreb, podle jiné verze zastavuje standardně v obvyklých stanicích.
Když si podle neznámého algoritmu vybere vyhledávací program tu první verzi, tak prostě vyhledávač třebas z Vinkovci spojení tímto vlakem nezná, když si vybere tu druhou verzi, tak vám ji nabídne.
České dráhy a.s, resp. jejich dcera ČD-Telematika s tím mohou dělat srovnatelně totéž, co s táním ledovců v ANTARKTIDĚ = NIC.

To je problém autora programu - firmy CHAPS. Ten však odpovědnost odmítá ...
Takový příklad - když si zadáte do internetového nebo pevného IDOSu vyhledání spojení na trase Harmica (chorvatská stanice těsně u slovinských hranic) třeba do stanice Jesenice ve Slovinsku s odjezdem řekněme v 17.00, tak vám najde vyhledávač spojení s odjezdem v 17.36 do pohraniční stanice Savski Marof (17.46) a dále vlakem FLUG (let [ ... letadlo]) 1114 s odjezdem v 18.38.
Jenže ve stanici Savski Marof tento vlak zastavuje jen pro výstup chorvatské celní a pasové kontroly - Chorvati totiž do Slovinska nejezdí ... nikoli pro nástup cestujících ...

Už ten typ vlaku FLUG je zarážející a důkaz chybovosti činnosti vyhledávače.
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2012
Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 13:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zrovna v tomhle pripade datum z IDOSu verim vic, nez tistenymu rakouskymu kursbuchu. Podle IDOSu EC1212 jede, podle tistenyho kusrbuchu ne. A jsem presvedcem, ze ten vlak opravdu jede...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7666
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 01. dubna 2012 - 14:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten EC 1212 (Zagreb - Spittal/Millstättersee; jede do 9. 6. 2012) jede nejen podle Idosu, ale i podle "netištěného" rakouského Kursbuchu: odkaz
(strana č. 240, traťová tabulka č. 221).
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 14:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na základě rozhodnutí křupanského ouřadu rozhodujícího v Rakousku o hospodářské soutěži ho musely ÖBB stáhnout z prodeje

Pane Zikmund, méně skákání na špek by to chtělo

Máte pravdu, že antimonopolní úřad zakázal OBB prodej/distribuci Kursbuchu bez uvedených vlaků Westbahnu - ovšem veškeré Vaše další vývody jsou naprosto mimo.
Nikdo totiž OBB nikdy nenutil k tisku Kursbuchů kompletně nových, pro splnění požadavku zákona (tlumočeného antimonopolním úřadem) naprosto stačilo (a stále stačí) existující Kursbuchy doplnit o opravné listy chybných/neúplných tratí - jak je to ostatně zcela běžné u oprav tiskových chyb či "změn za tisku".
Jenže toto OBB ze své vůle odmítly a místo toho zvolily "demonstrativní bojkot" (neb co je jim do nějakých cestujících, uražený "dominant" prostě musí všem ukázat "jak ho má velkého") doprovázený lhaním (pardon, polopravdami se zatajováním všeho "nehodícího se" podstatného) - no a sem-tam se najde někdo, kdo jim to ve svatém rozhořčení proti "soukromníkům" sežere i s navijákem.
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.211.15
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 14:55:42    Odkaz na tento příspěvek  

Proč shánět tištĕný JŘ když si můžete postahovat aktuální tabulky v PDF a je vystaráno. Navíc to nestojí ani Ojro.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 15:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc poptávka po kursbuchu je v Rakousku tak malá, že se už několik let uvažuje o tom, že se vydávat vůbec nebude. Takže tohle rozhodnutí je už asi jen hřebíčkem do rakve.
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2012
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 19:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Vyse jsem psal, ze tenhle by mel byt posledni. A tuto informaci jsem se dozvedel pri jeho koupi, tzn. drive, nez se rozhodlo o jeho stazeni...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 20:46:04    Odkaz na tento příspěvek  

Hungry_bear : a proč to antimonopolní úřad ÖBB rovnou nenařídil místo zákazu ... je to padlé na hlavu tím spíše, že existují samostatné "kursbuchové sešitky" pro jednotlivé tratě, kde ty WESTBAHN vlaky jsou.
Typická rakouská "švajnerain" ...


Borecek 13 : můžete prosím udělat odkaz na ty aktuální kursbuchové tabulky ÖBB ... nějak je na webu ÖBB marně hledám. Zmizely totiž současně s oznámením o stažení toho tištěného provedení ...

Ten kompletní kursbuch v PDF ze soukromých stránek mám.

Čínskej : podle rakouského zdroje se v létě vydá "letní" vydání, které se v minulosti vydávalo jako "opravný sešitek".
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 22:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a proč to antimonopolní úřad ÖBB rovnou nenařídil místo zákazu

Třeba proto, že v právním státě antimonopolní úřad firmám nenařizuje co mají dělat (neboť co budou v rámci platných zákonů konkrétně dělat či nedělat je jejich pravomoc a zodpovědnost), pouze jim zakazuje pokračovat ve zjištěném protiprávním jednání.
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 1-2004

Odesláno Pondělí, 02. dubna 2012 - 22:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13: nějak nerad jezdim po po cizi zemi s furt otevřeným noťasem, nebo desítkama papírů, jejichž vytištění mě stojí fůru času, papíru i inkoustu...
A protože se vždy vyskytne nějaká "mimořádka", miluju operativní změny za jízdy, kdy je potřeba mít všechno "najednou a pohromadě".
Ale je to samozřejmě otázka vkusu, časem nám - bohužel - stejně nic jinýho nezbyde. Ale dokud to jde "po staru", je to s jakýmkoliv "kursbuchem" vč. Cooka nejlepší.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7669
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 02:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nějak nerad jezdim po po cizi zemi s furt otevřeným noťasem, nebo desítkama papírů, jejichž vytištění mě stojí fůru času, papíru i inkoustu...
Ovšem i to pořízení toho "Kursbuchu" něco stojí (srov. s cenou papíru a inkoustu) a je potřeba jeho pořízení věnovat nějaký čas.

Mně osobně tištění různých traťových jízdních řádů při mých cestách nijak nevadilo, stejně jako mi nevadilo, že ty papíry s jízdními řády mám ve formátu A4 (zatímco Kursbuch by byl skladnější). Pořád to bylo přehledné, navíc se dalo spolehnout na to, že jízdní řády jsou aktuální - daly se vytisknout krátce před samotnou cestou - na rozdíl od tištěného Kursbuchu, kde údaje v něm uvedené mohly doznat od doby jeho vydání řadu změn.

("Noťas" jsem při takových cestách nepotřeboval ani otevřený, ani zavřený.)

To už bych řekl, že složitější, časově náročnější na tisk a nepraktičtější bylo tištění jízdních řádů autobusových linek, protože takových linek je i v rámci jediné spolkové země/provincie atd. habaděj, a před tiskem takových jízdních řádů (po stažení pdfek s jednotlivými tabulkami z příslušných stránek) stojíte před otázkou, jestli z těch několika set stránek vytisknout všechny, anebo jestli budete předem vědět, které z těch autobusových linek asi použijete a které ne (ale tím zčásti padá ta "možnost operativní změn za jízdy").

P. S. Stejně je nejlepším řešením kombinace dokonale ztaktovaného jízdního řádu a přehledné síťové grafiky. Pak se dá ušetřit celkem dost času, papíru i inkoustu.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 5-2010

Odesláno Úterý, 03. dubna 2012 - 23:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pouze hodím odkaz na příspěvek, co už tu byl, odkud se dá ta "Verbotenes Buch" stáhnout...odkaz
EK Brno, ĈEJ, Evropa bez jazykových bariér
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 22:12:54    Odkaz na tento příspěvek  

Hungry_bear : a je skutečně protiprávním jednáním prodávání jízdního řádu, kde chybí pár vlaků, které dobře 99 % uživatelů jízdního řádu nepostrádá, když součaně existuje sešitek, kde ty vlaky uvedeny jsou. Konec konců, co kdyby ten kursbuch začaly ÖBB rozdávat zdarma s tím, že se jedná o výtisk s chybou ... rozdávat zadarmo vadný výtisk s upozorněním, že se jedná o vadný výtisk bude těžko protiprávní - na existenci chyby je ten, kdo si ho vezme upozorněn...

Obhajujete dětinské jednání ÖBB, WESTBAHN, antimonopolního úřadu ... nic jiného ta záležitost není ...

V Italském kursbuchu nejsou EC vlaky provozované DB & ÖBB jezdící přes Brenner a ani jeden ze spoluprovozovatelů se nedomáhá zákazu prodeje italského kursbuchu jen kvůli tomu, že tam není šest nebo osm vlaků ...

DB & ÖBB jsou na rozdíl od WESTBAHN prostě nad věcí ... kdo jejich vlaky bude chtít cestovat, ten si je v "jízdním řádu" najde ... není jen italský nebo rakouský tištěný kursbuch ...
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 04. dubna 2012 - 22:57:33    Odkaz na tento příspěvek  

je skutečně protiprávním jednáním prodávání jízdního řádu, kde chybí pár vlaků
Je to stejně protiprávní jednání, jako kdyby SŽDC vydala jízdní řád bez vlaků Regiojetu (jako že na ni takový nátlak ze strany ČD vyvíjen byl). Vydavatelem jízdního řádu (a nositelem průseru) totiž nebyla ÖBB Personenverkehr (ta si může vydávat co chce), ale ÖBB Infrastruktur (ta musí být nestranná). Aspoň mají ČD zdarma informaci, jak by to dopadlo, kdyby prosadily gumánky v úředním vydání jízdního řádu dle zákona o dráhách.
V Italském kursbuchu nejsou EC vlaky provozované DB & ÖBB
Italský "kursbuch" vydala Trenitalia nebo RFI? Jinak teda zrovna v případě Itálie nelze moc tamní situaci dávat za vzor, vzhledem k tomu, jak okatě byl a je diskriminován dopravce NTV.
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 10:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím Vás, panu Rk kn se podařilo, jak se zdá, rozbalit na monitoru jednotlivé stránky jízdního řádu ÖBB (Hafas). Jak proboha?! Poraďte prosím, nebo mě z toho jebne. Já nechci nechat za sebe hledat nějaký blbý počítač. Dík. P.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 10:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podroužek:
Už jednou jsem vám psal odkaz na příspěvek z této sekce. Je to příspěvek z 18. prosince 2011 v 10:53:21, najdete ho zde v archivu. V něm je odkaz na jeden soubor - úplně mimo server ÖBB.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7679
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 11:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... anebo jej lze nalézt v příspěvku, na který odkazuje příspěvek o pár řádků výše (z 3. dubna 2012, 23:02:17 h)...