K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 01. 05. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 01. 05. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Comar25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 07:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TO : Petr_vlček a ostatní
Kde berete přesvědčení že v Jičíně nejsou žádný fabriky. Fabrik je tam dost ,nikde jinde v okrese jich tolik neni. vesměs se všude dělá od 5,45-13,45 13,45-21,45 21,45-5,45
Ronal:700lidí Seco:600lidí continentál:kolem 1000lidí aeg kolem:400lidí vapos:120lidí kovos:50lidí lpm:150lidí dental:100lidí pft:120lidí a to je většina zaměstnanců dojíždějících z celého Jičínského okresu ,protože jinde na vesnici kolem jc pomalu žádná práce není a nebo za málo. Běž se podivat v půl třetí do města a uvidíš tu zácpu přes celý město ,lidi prostě jezdí autem jelikoš některé fabriky jsou několik kilometrů vzdálené od nádraží, jenže slavné čd nechápe že by se mělo zajímato přilákání těchto lidí např. bezplatné rozvozy autobusy z nádraží ke každé směně.Unavení lidi z práce na směny prostě nemaj náladu chodit ještě několik km pěšky na vlak, čekat na peroně v každém počasí než přijede a hned odjede, chybí dopředu odstavené soupravy, když vidí kapacitu reginy či smradlavé a netopící 010 tak nemaj chuť takto cestovat.Nehledě na zrušené spoje např z odpolední atd.Když dělají na tři sme z taho na jednu či dvě nemaj přípoj vůbec nebo kdoví kdy,tak nemužou využít výhodnou měsíční jízdenku,když si kopí týdenní či denní tak si uvědomí že lacinější je přeci jen autobus či auto pokud jich jezdí do práde víc.
Tyto problémy jsou ve většině okresních měst, chybí zájem čd o zjišťování né na jaké nádraží lidi jedou ale ,kam dále pokračujou např do práce atd. Nejsou tendence vytvořit kombinovanou přepravu lidí do práce pod jedním dopravcekm! Dále jsou velmi zoufalé jízdní řády, které u vlaků na znamení nepočítají automaticky s tím že regína vždy v některých stanicích prostě nestaví. Vlak potom např Jičín-Kopidlno jede jako s hnojem kolem 30-40km/h velde silnice kde bus jede 70-90km/h a to ještě v tom Kopidlně nakonec 20 min čeká. Pamatuji si časy kdy před 10ti lety z JC na Nymburk jela ve 14,44 narvaná hydra +2 * 053 jako spěšňák a za patnáct min po ní jela 810+010 jako courák a obě byli narvané. A co dneska situace je opravdu zoufalá a věřte tomu že do deseti let tratě v Jičíně skončí jako Kopidlno-Bakov nad Jizerou či trat přes Lomnici ((
A to ještě nemluvím o rychlících krakonoš,či úpa pha-jc-trutnov nebo plné sp z nb-jc-trutnov kvuli českému ráji ,které byly vždy narvané či dálkové rychlíky z LBC do Pardb přes Jičín . Dálková železniční doprava je v jičíně zlikvidovaná už dávno stejně jako nákladní kde nákladní vagón z Jičína do kopidlna ,vzdálenost 17km nejede přímo ,ale z jc přes libun-turnov-bakov n/jiz- m.b-nymburk-křinec-rozdalovice-kopidlno :asi o 150km dál) neříkám že v tomto useku přímo mezi těmito stanicemi byla někdy extra přeprava ,ale mn tam je protě zrušen a kvuli oklikám vnitrookresní nákladní železniční doprava je tímto strašně prodražena a zlikvidována. A vsadim se že až v Jičíně přestěhujou autobusák místo nákladního nádraží vedle osobního ,tak příde další odliv lidí do autobu,buď kvuli přestupu či kvuli možnosti volby na jednom place ,kde se lidi mužou rozhodnout kam vlezou, autobus přepravci toho jistě využijou kdežto dráha bude jen nečině čučet jak lidi z vlaku mizí,budou měnit regíny za solo 810 či naky jiný usporný krám atd)a je otázka kdy skončí i ta regionální ta okresní železnice na okrese. Přesto lidi pořád! a hojně jezdí do Jičína do práce ,ať už na směny či ve dne či do školy a za kulturou ,ale obávám se že vlak využívají tak 2-4% pokud nepříde nějaký soukromí dopravce ,který by převzal železnici v celym regioně, tak to bude konec.
Libor169
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 08:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Comar25: Zapoměl jste napsat, že zaměstnanec z Continentálu Teves vyleze z vrátnice a čeká na něj autobus,který ho odveze do té své vesnice, téměř před barák. U každé takové firmy je velké parkoviště kde pohodlně zaparkuje s os.automobilem, takže firmy podporují individuálni dopravu do zaměstnání.
Jinak nechci se zastávat ČD, ale i např. v Německu jezdí regionální vlaky poloprázdné, nebo je využívají jen důchodci, co už neudrží volant v ruce, nebo děti co jezdí do školy a nejsou na cestě školního autobusu.}}}
Comar25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 08:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To :Libor169
To je sice pravda ,ale je fakt že ten svoz má v jc jen continental, je také pravda že ve velmi malé míře smluvně ho po odpolední kdy po 22h skoro nic nejede využívají i některé jiné fabriky,ale linky toho svozu jsou nasměrovány né vždy přímo do daného města, tj. že jezdí oklikou,aby rozvezli lidi daným směrem a do dané oblasti, že zástávku vzdušnou čarou vzdálenou 20km jede třeba 1hodinu.což je negativum které by šlo na železnici využít ,kdyby lépe fungovala,a zajímala se o komunální problémy či možnosti přepravy. Co se týče té inviduální dopravy podporované zaměstnavateli v podobě parkovišť ,jde spíš o naplnění potřeb zaměstnanců z důvodů přeplnění okolí podniků a přilehlích ulic či slinic jejich auty,než o přímou podporu a nabádání cestování do práce autem.
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 09:13:27    Odkaz na tento příspěvek  

Knapido: Fotky pěkný, u tý druhý jsem taky zvědav, srovnat by to mohly, je to na drážním pozemku.

Viděl jsem dobře v Hořicích nástupiště pouze u jedné koleje?, tedy že dva zastavující Os tam křižovat nemůžou? Ty stavědla budou asi po dodělávce prací neobsazený a ve stanici jen modrej výpravčí?

Samozřejmě, když jsem tu psal o těch Sp, že bych uvažoval přizpůsobení návazných tratí, samo o sobě by Sp smysl neměly, to je jasný.

Comar: Tak z toho Jičína hl. n. může jezdit od vlaků k fabrikám MHD a ještě obsloužit ve městě zastávky, kvůli tomu nemusí ČD pořizovat busy. Bohužel, to že na 061 nastal odliv cestujících je smutný, výrazným způsobem za to může hlučná 814. Jo reko 842 by zde byla jiný žrádlo :-)
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 09:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I motorové pendolíno společnosti Virgin by se na trati 061 muselo poprat s faktem, že odjede-li z Nymburka od přípojů (v každou celou hodinu) a má-li přijet do Nymburka k přípojům (na každou celou hodinu), tak jednak musí dodržovat nejvýše dovolenou rychlost na trati a s protivlakem se může potkat pouze v Křinci, Rožďalovicích nebo Kopidlně. No a z toto pramení ony dlouhé prostoje v Kopidlně u vlaků jedoucích do Jičína. Problém v době jízdy vlaku Nymburk - Jičín hledejte na straně infrastruktury.
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Comar25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 10:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva
Na 061 před pár lety žádný prostoje nebyly,spoje navazovaly a takt byl cca každý 1-2h a to od4h do 22h i od Jc,a do toho se vešly rychlíky. Je fakt že existovaly krom jc-Kopidlno-Rožďalovice-Křinec-Veleliby-Nymburk ještě stanice Bartoušov a Oskořínek ,kde se dalo taky křižovat,a jezdilo míň osobních,zato kvalitních spojů, ale míň spojů jezdilo kvuli tomu že přez den jezdilo víc nákladů ,manipuláků, dneska co se týče nákladu tak na 061 je velký h**** pokud nejsou odklony od Liberce mimo Boleslav ))
Comar25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 10:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák :
Na 061 nastal ubytek cestujicích 1)kvuli zdražení jizdenek v roce 2003-5 2)zrušením všech r a sp až na ten nedělní z Turnova či jejich ekvivalentní nahrazení v režii řady 810) na jeden až dva roky a následného převedení do kategorie os a 3) po té z důvodů uspor nasazení samotných 810 ,občas jen s 010,které byly zprvu narvané až k prasknutí a z toho důvody lidi do půl roku zmizeli na silnici,regíny už to nezachrání je to slabé lákadlo.
To mhd v JC sice jezdí, ale informovanost o existenci a o jizdního řádu a toho malýho autobusku a jistotě příjezdu a návaznosti na vlaky ,které buď přijeli ,nebo maj spoždění za tím barákem na peroně, opravdu taková že to krom minima skalních cestovatelů které se dají na jeden spoj spočítat prstama jedné rukyně moc velký dopravní přínos nepřináší, a natož snažit se konkurovat a vytvářet reklamu proti tomu ,aby lidi nejezdily autem a vrátily se do motoráků) je fikce(
Bububu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 11:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na současné infrastruktuře (tedy bez Bartoušova) bych osobně byl i pro zrušení (resp. nahrazení autobusy; ty v některých případech ostatně paralelně s vlakem jedou) poloviny vlaků v odpolední špičce v úseku Kopidlno - Jičín, díky čemuž by zbývající vlaky byly

Ad. Comar25 A vsadim se že až v Jičíně přestěhujou autobusák místo nákladního nádraží vedle osobního ,tak příde další odliv lidí do autobu

Já tedy očkávám přesný opak.
Comar25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 12:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To BuBuBu
Já bych byl naopak pro zrušení autobusů které jedou paralelně s vlakem ,protože vlak jede dál na rozdíl busu ,které končí v Kopidlně,jede do Nymburka ,kde máš velký uzel a možnosti přestupu na dálkové rychlíky a spoje po celé republice ,kde tím pádem je nesmyslné dotovat oboje a také u jednoho vlaku je ta výhoda že muže pobrat lidí kolik chceš ,kdežto bus jich vezme 40-55.Spíš bych zefektivnil železnici na Jičínsku převedením vlaků ,spojů tratí a nádraží do soukromé dopravní železniční firmy a tím pádem do konkureschopnější prostředí pro železnici z důvodu znalosti Jičínské situace v regionu při vzniku regionální firmy, na rozdíl od čd-organizování všeho zásadního z prahy.
A jelikož dojde k přestěhování konkurence busu vedle tohoto čd molocha busových dopravců na jedno místo ,kde mají cestující možnost výběru, autobusoví dopravci toho jistě využijí ,jako obvykle ,jelikož jejich firmy jsou regionální, a zajímají se o regionální problémy,tj ceny,rychlost ,dojíždění a snaží se je využít ve svůj prospěch, na rozdíl od čd která sedí na pr**** avšak železniční možnosti jsou daleko větší než autobusová doprava leč nevyužité(
Njorloj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 12:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 Libochovicak: V hořicích je druhé nástupiště jenom sypané a je tam zatím červený výpravčí.

Ad MHD Jičín - tady to narazí na lobby autobusovejch dopravců, proto i ty blbý jízdní doby a nedej bože, aby to bylo použitelný.
Po kolejích Českého ráje - http://www.vlakregion.cz
Bububu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 13:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comar:

Já bych byl naopak pro zrušení autobusů ...
Obecně bych taky raději vlaky, ale v tomto konkrétním případě si (možná naivně) myslím, že náhrada části vlaků autobusy mohla vlaky paradoxně zatraktivnit (protože umožní jejich urychlení).

... soukromé dopravní železniční firmy ...
Tak zkus navrhnout lepší jízdní řád hypotetické soukromé firmy tak, aby vycházely přípoje i třeba právě v Tebou zmíněném Nymburku. Obávám se, že Ti vyjde to samé, co je teď. Jak už psal Peva, jsme omezeni hlavně infrastrukturou. (Takže by musela ta hypotetická soukromá firma právě například na ten Bartoušov někde sehnat dost peněz, což nepovažuji za reálné ... Leda bychom to vzali do svých rukou a šli na brigádu kopat výkopy pro kabely Jičín - Kopidlno :-) .)

... přestěhování konkurence busu ... na jedno místo ,kde mají cestující možnost výběru ...
Většina lidí teď jezdí busem z autobusáku a o vlakovém nádraží jen tak tuší, že je na konci nějaké zapadlé slepé ulice na předměstí. Takže přesun autobusáku k vlakovému nádraží naopak přiblíží víc lidí k možnosti sednout na vlak (byť v celku možná především odláká lidi z autobusů do aut.)
Lukáš123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 14:13:27    Odkaz na tento příspěvek  

Jak tady někdo psal, že cestující odrazuje nárůst jízdného, s tím nesouhlasím. za 1 km vlakem (i ten, kdo nemá inkartu) zaplatí max 1,3 Kč. Jasně, na kratší vzdálenosti to vyjde dráž. Jenže taky existují integrované dopravní systémy, kde za obyč jízdenku zaplatí člověk míň než s inkartou (např. HK - Mostek, koupíš si jízdenku IREDO Hořice - Mostek a platíš "jen" 37 Kč, aniž bys porušil nějaké předpisy. Dále. Za kolik vyjde cesta člověka autem? 3 Kč za kilometr? a to nepočítám pořizovací cenu auta sto tisíc a další náklady na údržbu, apod.
A jinak - kdo jezdí vlakem? jen studenti (sleva 45% z obyč jízdného), důchodci, nádražáci a ti, kteří nemají auto. Kde by se kodrcali vlakem businnesmani? v hlučný 814?
Jel jste někdo nedávno JC - Turnov v neděli v 5:26? tehle vlak vozí jen zaměstnance ČD do Rovenska, 1 člověk vystoupil v Libuni, vlak jinde nestavěl, celkem 5 lidí (z toho 60% zaměstnanců Drah). Zřejmě je jen kvůli obratu soupravy.
Co se týče 810 v úseku Městec Králové - Stará Paka, tak jsou dny, kdy je vlak odpoledne z Chlumce 16:32 plně obsazen, do Bydžova lidi stojí. Ale jsou vlaky, kdy jedou jen kvůli obratu soupravy (MK 12:05 - Stará Paka 13:45), jede o víkendu 5 lidí. Zrovna včera 19:00 z Ostroměře do Cn/C to bylo slabý, jen 10 lidí. Rád tudy jezdívám do HK a obdivuji mechaniku Smidary, lepší než autobusem, kde se v noci bojim v každý zatáčce.
Jinak Regiojetem na Moravu jsem nikdy nejel a nepojedu. Už kvůli hrdosti k Českým drahám
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8076
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 18:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zhor, Knapido:
Díky za fotky.

Petr Vlček:
Teoreticky by to asi problém nebyl, prakticky je problém, že další křižovací stanice, tj. Křinec, je obdobný pravěk jak to Kopidlno a tím pádem je potřeba křižovat v Bartoušově pokud možno s 0 intrevalem, což hlášení konce vlaku četou a telefonování zrovna úplně neumí.
Krom toho je tedy fakt, že na ten provoz, jaký na celé trati je, bych si dovedl představit přeci jen úspornější personálie.

Comar 25:
1) MHD v Jičíne by měla být věcí OREDA a jičínské radnice, ne drážního dopravce (jakéhokoliv).
2) Jak už bylo poznamenáno, ani slavný Regiojet, ani nikdo jiný neumí křižovat na jedné (traťové) koleji.
3) Rychlá doprava po 041 nemá s ohledem na její parametry význam. I/35 bude vždy ve výhodě.

Libochovičák:
V Hořicích by se mělo křižovat jen mimořádně při zpožděních, takže by měl jeden vysoký a jeden sypaný perón stačit. Pokud ovšem nějakého zlepšovatele nenapadne, že uzly Hradec, Ostroměř a Jičín už se přežily ...
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 18:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: A co když někoho napadne, že do Ostroměře (nebo někam jinam) budeme jezdit po půlhodině (tzn. z Hradce i o půl), to nám pak vycházejí Hořice na 15/45 a potřebujeme křižovat. Odpolední posila (14:37) sice zatím jezdí jen do Hněvčevse, ale co kdyby...
Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2012-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz/prehledy/
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 19:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte někdo zdali na pátečním (!) "R 988" Z Pardubic hl. n. do Liberce jezdí vepředu 854 nebo 843? Ofic. řazení říká obojí. Jak to bývá??
Kodan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 19:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapl: Jezdí 843. Řadu 854 jsem v této TS teda ještě neviděl.
MY YOUTUBE CHANNEL
Deníček železnice v Liberci (sledovačka motorových vozů ŘADY 843 - TS 831, TS 832)
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 19:20:05    Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo ze Staré Paky.
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 19:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kurňa. Taky se tam budu muset zajet podívat.
V Hořicích již svítíme i hlásíme.

když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla !
Až bude úřednickej šiml pryč, vlaky budou jezdit na fous
Na K-reportu od 23.ledna 2006
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 3-2012
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 19:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapl: Opravdu tam oficiálně může být obojí. Hlavní je 843 ale v případě nedostatku řady 843 může být nasazena 854. Ale toto opatření platilo hlavně na začátku GVD kdy hodně 843 jezdilo na Tanvaldech/Harrachovech z důvodu nedostatku Stadlerů... Nyní již je řada 843 poměrně "volná" takže 854 na zesile na Pardubicích nehrozí... Ikdyž nikdy neříkej nikdy...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6612.)
Comar25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2011

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 19:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bububu : Nevím,ale v kolik vlak od jc dorazí do Nymburka je snad jedno ,vlaky se tam nesjíždí každou hodinu jako v Jičíně ,ale sjíždí se průběžně po celý den,takže ať člověk odtamtud jede kamkoliv tak si stejně musí na ten svůj směr počkat. Je fakt že asi nejvíc lidí z 061 v Nbk přestupuje na Prahu,R Krakonoš (hydra+053***) to dříve vyřešil,ale po slavném převedení a zadávání vlakových spojů na kraje tento rychlík skončil jako hodně jiných motorových regionálních dálkových vnitrostátních rychlíků(( Leč dneska ve většině krajů : Všechny cesty vedou né do Říma ,ale do krajského města, néé jináám

(Příspěvek byl editován uživatelem Comar25.)
Od Turnova.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.179.78
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 20:35:04    Odkaz na tento příspěvek  

Střeleč 26.4.2012
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2012 - 21:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6612: díky. Mám místenku na příští pátek a celkem rád bych se tam s 854 svezl... škoda.
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2012
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 11:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před pár minutami odjela 742.645 v čele soupravy z výluky ze Staré Paky a míří na Pardubice-Olomouc-Krnov.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5215
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No v Nymburku je krásná skupina prakticky v celou - R HK 56, R Praha 02, Os Kolín 01, Os Praha 06. K tomu se váže i 072 do Bouleslavi. Jediný co je "takňák mezi" je totál okrajovka v podobě dvouhodiny R UL - KO a úplná marginalita 060. Tudíž naprosto není jedno v kolik to tam dojede. Nemluvě o tom že od Nbk po Rožďalovice (a méně až Kopidlno) je velmi silná místní doprava z Nbk, a to významnější než u Jičína. A do jejich časů se musíte trefit taky. Tudíž cokoli co nebude hodinovka (víkend dvou) vázaná do Nbk bude frekvenčně slabší. Možná že by to o fous víc naplnilo 1-2 školní vlaky ale celkově a hlavně dálkově by lidí ubylo.
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na O41 operuje liberecká 814.162 a čistě náhodou zachycený Mn vedený 742.013 - spotřeba uhlí asi veliká, včera, pokud jsem dobře viděl, jel uhelný Mn do JC též , pravděpodobně vedený výše focenou .377
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 12:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní polední Stará Paka:








Z nejhoršího jsme uvnitř!
Lukáš123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 13:06:34    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Rychlíky Ústí - Kolín v Nymburce logicky k přípojům nevychází; mají však přípoje: Velký Osek (Sp od Chlumce), Všetaty (trať 070), Ústí Střekov (přřípoj na Velké Březno - Děčín východ), v Ústí přípoj do Úpořin, na Bílinu 810 a především v Kolíně k/od rychlíku Brno - Havl. Brod - Čáslav - Praha
Nuts: některé tyto stroje jsem všera zahlíd v Ostroměři po 19. hodině
peca_p
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.114.253
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 13:29:15    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
Zajímalo by mě proč je tato výluka? http://www.gwtr.cz/jizdni-rady/svoboda-nad-upou-trutnov-hl-n-kral ovec-lubawka-jelenia-gora-wroclaw
Chtěl bych jet do Polska na výlet, ale tato výluka se mi moc nelíbí...
Ck_eram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 14:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Auta s TSS právě odjely z Turnova.
lokomotivy.net
rajce.net
Yery
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2012

Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 16:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ck eram:
To si tam docela postály. Viděl jsem je tam už v úterý. :-)
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 27. dubna 2012 - 18:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nut: pěkná dokumentace, díky.
Ck_eram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 06:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Turnově stojí 6x753.7 a čekají na nulky blížící se od MB, aby to celé odjelo Lv do Liberce.
lokomotivy.net
rajce.net
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 11:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na výluce se stále pracuje. Například dnes se začínalo už v 7.

A pár z provozu:


když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla !
Až bude úřednickej šiml pryč, vlaky budou jezdit na fous
Na K-reportu od 23.ledna 2006
T211.0023
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.44.150
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 21:42:39    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.kzc.cz/cz/Novinky/Novinka/764

si dělají srandu z lidí ne Když na stránkách mají,že když by jste si to chtěli vyfotit tak za jízdní řád chtějí 50 kč když v tom jejich zpravodaji ho tam mají takže rozhodně kdyby jste ho chtěli tak se poptej te kdo ho má a máte tam časy takže nevim proč furt chtějí prachy.
T211.0023
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.44.150
Odesláno Sobota, 28. dubna 2012 - 22:08:09    Odkaz na tento příspěvek  

ale blbnu vas tu uz koukal jsem blbe bohuzel vam tu kecam ja sem newidel ze to neni jen plus minus tot prvvni a cas ze bude jiny takze omlouvam se vsem za chybu
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 10:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

740 508 stojí od včerejška ve své domovině v HK.
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 11:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak lokálku budeme mít na chvilku v pořádku,tak snad se nám tady projedou nějaké vlaky se štěrkem až bude výluka Horka u St. Paky- St.Paka.Info od kolegy praví,že na Pace jsou 2 souk.kocouři a prý je montážní a demontážní základna na Horkách a tam jsou také nějací kocouři.Bohužel nemám čas to tam jet zjistit,tak případně někdo doplní!
Od 3.5 je ta výluka Nová Paka-Stará Paka,na MO bude zajíždět 810 do HK a sice na vlaku 5523 a vracet se bude 5544!!!Udržba 854+954 se bude provádět v Kolíně.
Ládik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 12:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s tou 810 je to trochu jinak....během výluky 2 x 814 PP HK zapůjčeny na úsek Městec - Nová Paka a naopak 2 x 810 PJ Trutnov zapůjčeny na trať 041
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 3-2012
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 13:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Os5511 (v úseku Turnov-Ostroměř) právě viděna Liberecká 814.165.
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 3-2012
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 13:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Os5409(+5414) Liberec-Nová Paka-Liberec právě viděna 742.159+2x054
Lukáš 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 15:22:48    Odkaz na tento příspěvek  

A dokdy teď budou jezdit 810 na 041? budou jezdit sólo nebo z vlekem?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3214
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 15:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už Stará Paka dostala nové koleje, dostane také nové zabezpečovací zařízení?
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 16:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano dostane. Bude tam ESA 44.
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla !
Až bude úřednickej šiml pryč, vlaky budou jezdit na fous
Na K-reportu od 23.ledna 2006
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3218
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 19:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Knapido: To jsem rád. Však už bylo načase. Je neuvěřitelné, že stanice, ve které se kříží dvě rychlíkové tratě a ze které odbočuje jedna lokálka, je dodnes vybavena staničním zabezpečovacím zařízením první kategorie - tedy výměnovými zámky a nezávislými vjezdovými návěstidla, odjezdová návěstidla zde vůbec nejsou. Tak jsem rád, že už i tato stanice se dočká lepšího zabezpečovacího zařízení než toho, co tam je dosud.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3325
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 20:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáš 123: A dokdy teď budou jezdit 810 na 041? budou jezdit sólo nebo z vlekem?

Stačí trochu přemýšlení, pokud budou zapůjčeny 810 po dobu výluky ve Staré Pace, jak je psáno výše, tak z toho zcela logicky vyplývá, že budou na 041 jezdit 810 po dobu této výluky
http://www.regionovy.cz - Stránky o motorových jednotkách 814
DepoZB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 31.41.203.213
Odesláno Neděle, 29. dubna 2012 - 21:57:44    Odkaz na tento příspěvek  

Pár nedělních obrázků z Paky.
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 3-2012
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 08:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Os5507 (v úseku Turnov-Ostroměř) právě viděna Liberecká 810.673+010.xxx
Yery
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2012

Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 12:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6612:

010?! To muselo působit dost komicky. Kdyby 810, neřeknu, vozí se to do Rovenska, ale to mohli dát rovnou Lego a 3×010. :-) Škoda, že není foto, třeba někdo dodá. :-)
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3327
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 12:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Yery: a co je proboha tak komického na 810ce s vlekem ? Jelo to místo regionovy a ještě výlukově ! 810 by samotná nestačila, tak za ní dají vůz. 714 s vozy jet nemohla, protože by se jaksi přes díru v zemi z Hradce nedostala (výluka u Ostroměře) . Takže příště než něco napíšeš, tak prosím více přemýšlení
http://www.regionovy.cz - Stránky o motorových jednotkách 814
Čuřil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 14:53:34    Odkaz na tento příspěvek  

Honzíku, on Yery zřejmě nemyslí vůbec a plete si vozidla. Asi měl na mysli nějaký větší motor...
Lokol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 21:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dnes poprvé zajel navštívit mechanická návěstidla v Červeném Kostelci, jelikož jsem se dozvěděl, že se mají co nevidět zrušit. Jenže co jsem se dozvěděl až na místě je to, že u každého mechanického návěstidla jsou už připravená návěstidla nová, světelná, která na fotkách ruší historický dojem a navíc už tu nejezdí ti staří pestrobarevní brejlovci, ale noví v Najbrt laku.
Ale i přes to, jsem zde něco vyfotil a dávám to zde na veřejnost :





Na posledním snímku je zachycená zřejmě zvláštnost v podobě dvojice lokomotiv. Zřejmě byla 750.7 neschpná a tak jí táhla 750 048-7...
PS.: Myslíte, že bych s nějakým tímto snímkem uspěl i v profesionální fotogalerii jako je ŽelPage?
Luboš Hur. alias Luban H.!
Brzy už snad pod přezdívkou LubanH!
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 21:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Výluka mezi Hněvčevsí a Ostroměří nám již skončila. Tak poslední "menší" várka fotek z Hořic a Dobré Vody.







A teď se vrhnu na dokumentaci Staré Paky
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla !
Až bude úřednickej šiml pryč, vlaky budou jezdit na fous
Na K-reportu od 23.ledna 2006
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 30. dubna 2012 - 21:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokol: Nic nebylo neschopné, mimořádnost byla způsobena zpožděním vlaku Sp 1954. Ten by nestihl obrátit na 1957, a tak 1957 odvezla v Hradci stojící 750.705 (+ 3x Bdmtee). A pak tedy chyběla lokomotiva pro 859, proto ten návoz 754.048 do Hradce.

754.048 - 854 přípřež / 859
750.705 - 1957 / 1958
Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2012-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz/prehledy/
H 750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.138.153.70
Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 10:02:22    Odkaz na tento příspěvek  

právě že 1954 byla neschopná nebo obrat předtím, tak proto náhradní souprava, jako 1108 neschopná tak taky náhradní souprava + NAD, inu plody (ne)systémového řízení se sklízí
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 12:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Knapido:
Pěkná práce
O kolik se v daných úsecích zvedne rychlost (zvedne-li se)?
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 13:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky
V oblouku v Dobrý Vodě bude od Ostroměře místo 30km/h 50 a z druhý strany předpokládám +/- podobná. Ještě tam nebyl rychlostník.
A přes Hořice se bude do odbočky jezdit 50 a po rovný předpokládám traťovou což by mělo bejt 70. Znalejší když tak doplní nebo opraví.
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla !
Až bude úřednickej šiml pryč, vlaky budou jezdit na fous
Na K-reportu od 23.ledna 2006
55p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 6-2009
Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 14:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 1811 jede 754 048 + 742 315 + 2*Bdtn
Mašva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.180.120
Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 16:59:06    Odkaz na tento příspěvek  

Dokumentačně zmíněného sp vlaku 1811 ve složení 754 048+742315+2*054 ve stanici Nový Bydžov.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.1
Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 18:04:59    Odkaz na tento příspěvek  

A co bude jezdit přes Hořice plnou traťovou a bez zastavení? Nějaké náklady? Si myslím,že běžný Os při vjezdu už těch 70 nemá.
Lukáš 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Úterý, 01. května 2012 - 19:18:48    Odkaz na tento příspěvek  

Lokol:
obdivuji vaše fotky. já fotím taky "jen" obyč foťákem olympus, občas zde nějaké uveřejňuji, na zelpage.cz dávají fotky ti, kteří mají digi zrcadlovky za několik desítek tisíc + dost drahou licenci na fotošop. Taky jsem tam zkoušel dát fotky, ale bohužel je nezveřejnili. Myslím, že fotky, které jsou zde na k-reportu a zachycují mimořádnosti z provozu apod. mají 100x větší hodnotu než fotky businnesmanů ze zelpage. Toť můj názor