K-report
 

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 09. 11. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 09. 11. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 11:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo kruhy PID už jste tu taky onehdá hanil, kdo jede po kruhu má to levnější, t093, t210 apod.
Ale tady v IDP se snad po kruhu jet nedá, tangenty kromě t175 nejsou. A i kdyby, je to také rozpůlená oblast, lidi chtěj do Plzně. Jaké procento lidí jede jen po kruhu, aby to kraj zrujnovalo?

Nebo si ty kruhy rozčtvrťte jako terč, ale ne tak aby byly rozdělené oblasti spádující na 2 tratě.
Neřekl bych, kdyby BUS na oba směry jezdil po hodině, tak si vyberu tu variantu, kde to mám v Plzni blíže, ale při té nabídce co je, to opravdu nelze.
I na té 175 se v Příko asi moc nepřestupuje, nebo kde se tam lomí zóny a obě ramena jsou v PD v zásadě po hodině.
Ale vyloženě busové vesnice s minimálním spojením ve 2 a více variantách by měly mít do Plzně stejná pásma.

Nebo jak mě to vysvětlíte?
Za to že bydlím v klidné vísce, kde nic nejezdí, o víkendu musím autem, i když mám do Plzně 25 km jako z Přeštic/Blovic, tak si za tu kvalitu a nabízené spojení zkrátka musím připlatit?

O jednu zónu, dejme tomu, i dříve se muselo platit navíc za bus oproti těm co bydlí u vlaku, ale toto je švindl a svinstvo.
A právě v IDS bych jako zlepšení čekal jeden tarif mezi místy A-B, není můj problém, že to jezdí na 3 zbůsoby a tím jiné zóny.

A propo, dřív jezdil přímej bus do Plzně i o víkendu, lidi měli týdenku a bylo. Tak že vlastně proti totalitě zhoršení i po zavedení integrované dopravy!!!

Proč se vlastně ta doprava jmenuje integrovaná, jeden tarif, jedna jízdenka, různí dopravci.
V okrese PJ se jízdní řády busů opisují deset let a díky IDP máme na výběr z 5 zón, jak se dostat do Plzně. Žádná jedna jízdenka, leda že by si nějakej blázen koupil 5 vnějších zón, ale to snad na žádný plzeňský kartě nikdo nemá, to už se vyplatí auto!!!

Ale i tak je to méně než síťová, tu snad vůbec nikdo nemá, cena 19 tis. je opravdu nereálná a přemrštěná!!!
Většina dojíždění do Plzně se odehrává v 1-3 vnějších pásmech.
Síťová by měla stát tak jako Plzeň +4 pásma, max. 5 pásem/zón, to by se jich prodalo.

To máte jako Kalousek a chemické pokusy s daněma, kdy zvýšení znamená nižší příjem.

Zkrátka IDP se dost nePOVEDLO, hlavně se zavedl tarif, aniž by se nějak integrovaly busy, trasy a řády změnily tak aby to v součinosti fungovalo.
A potažmo se alespoň z části zaplatilo, viz. řádky o Kalouskovi.

Cenotvorba je taky důležitá, nelze jezdit zadarmo, ale ani předraženě a tudíž nevytíženě, viz. u nás...
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 11:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na tom jihu je to opravdu hrůza, jak jsem se díval na nový JŘ od 9.12. 2012, tak na jihu Čech ty poznámky u spojů odradí snad i lidi, kteří jezdí vlakem z přesvědčení.
Ptakopysk_Perry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 10-2012

Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 11:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Rychlost 160 na hubu...
To máte stejné jako když uživatel Modré Béčko, nazaměňovat s plzeňským Béčkem :-) Vidělo někde 1 km od trati 200 brejlovce a 6 vozů v čase osobáku.
A hned napsalo, díky výlukám jede na Os7915 souprava 750.7+B249+BDs+B249+B249+BDs+B249...
Stačilo napsat PRAVDU, viděl jsem, slyšel jsem, v čase 7915 jel brejlovec v najbru a 6 vozů, nevíte co to bylo...
I takové info má HaDnotu, ale vydávat to za hotovou věc, jelo to, jezdilo se na hubu, ani za komouše nebyl na dráze zas takovej bordel, aby se na zdař ZBůch proháněly zkušebky za Nepomukem 160, prostě jen tak!!

A jak to bylo s modrým Béčkem?
Nic kvůli výluce a povětrnostní situ. Jenom jel na vlaku 7908 a 7915 plánovaně brejlovec a souprava od švejka + 3 vozy s fanouškama Baníku na fotbal do Příbramě :-)

SORry za mudrování, ale takhle vznikaj fámy, doHaDy a zlo. Panzlo asi vniklo jinak :]]]
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 14:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, ač to vyznělo možná jakkoliv, já se skutečně jen ptal. Ale zeptám se tedy dotyčného, co na tom stanovišti tehdy byl, až ho potkám. Třeba si to bude pamatovat.
Každý by si jednou měl dát RUC.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15135
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 16:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řešení, třeba místo asi 4 linek, včetně těch co mají i jeden pár spoje linku jedinou

Na Rokycansku to nastane snad už za rok v prosinci, na severním Plzeňsku to taky někdy nastane, dá se tedy čekat, že i na jižním Plzeňsku tohle nastane.

Kruhy ala PID, abych platil pořád stejně a mohl jet k oběma tratím do Plzně.

Jak už tu zaznělo, kruhy se dají použít v případě, kdy vymýšlíme zóny kolem jednoho města jako cíle dojížďky. Pokud se podíváme na tuhle mapu, zjistíme, že třeba z Kladna do Kralup můžeme jet na předplatné pro pásmo 3 a ujedeme 25 km, zatímco když pojedeme z Prahy na Plzeň, potřebujeme na 25 km předplatné na 4 pásma. To je docela nefér, ne? Takže pak by se třeba z Rokycan do Nezvěstic nebo z Klatov do Domažlic dalo jet na předplatné pro jedno pásmo, zatímco z Rokycan do Plzně by ta pásma byla tři a z Klatov do Plzně třeba pět nebo šest.
Ano, mluvím o Klatovech a Domažlicích, protože postupně bude integrován celý kraj. A tam už tenhle problém nastane v mnohem větší míře, ze dvou světových stran se do Klatov pojede "po kruhu" a ze dvou kolmo ke kruhu".
Podtrženo, sečteno: Ať uděláme co uděláme, někomu to prospěje a někomu to neprospěje. Dokonalé řešení neexistuje.
A zkuste vysvětlovat obcím, jak je možné, že dvě vesnice to budou mít do Klatov stejně daleko, ale z každé z nich se jede přes jiný počet zón a cena je jiná. Dost stačí, jak některé vesnice dnes bojovaly za to, aby byly o zónu vedle, než kam je Poved původně zařadil.

Tento tarif je značně nespravedlivý, do Plzně stejně km jako po železnici, ale místo 2 zón 5!!!
To by se možná dalo poslat i ombudsmanovi :-)


Předpokládám, že to byl vtip

A nebo pro takové obce udělat tarifní výjimku, kupte si tyhle zóny v relaci Plzeň-Obec, ale můžete jet dostupným spojením

Nejsem si jistý, jestli by bylo možné takhle definované předplatné nahrát na Plzeňskou kartu a jestli by to strojky v autobuse pochopily.

Cena za zóny se skoro rovná jednotlivému jízdnému, ani u ČD nevyužijeme traťovku...

Zajímavé je, že na některých linkách ČSAD má Plzeňskou kartu nadpoloviční většina cestujících (asi ti lidé myslí, že se jim to vyplatí) a jinde jsou to tři lidi z třiceti. Skoro se zdá, že se někomu vyplatí pořídit si předplatné a někomu se vyplatí zůstat u jednotlivého jízdného.

Už to že jste to doje.... a řešení chcete po cestujícím je úsměvné.

Nevím, co je na tom špatně. Kritizovat umí každý (i já bych uměl kritizovat, když na to přijde), ale vymyslet nějaké fungující řešení, které by bylo po všech směrech lepší, než stávající stav, to už je náročnější.

I když si odpovědí zde na KRP vážím, napsat Vám oficielně, odpovíte nicneříkajícím bludem a nic neuděláte.

Nevím, jaké bylo znění stížnosti, nevím, kdo na ní odepisoval a nevím, jak zněla odpověď. Ale: Občas se mi u některého z mých zaměstnavatelů taky nějaké stížnosti do ruky dostávají. Ano, jsou stížnosti, kde si lidé upozorňují na nedostatky, které jsou závažné a snadno odstranitelné, není problém vyhovět a snaha tu je. Jsou stížnosti, kde není řešení tak jednoduché, takže se "něco" odpoví, udělá se čárka za vyřízenou stížnost a někdy v budoucnu se to třeba vyřeší (a třeba taky ne). A pak jsou lidi, kteří chtějí takové nesmysly, že při čtení těch stížností nevím, co si myslet o duševním stavu pisatele. Měl jsem v ruce stížnost, kde si jistá pracovnice ZČU Plzeň stěžovala, že nastupuje do autobusu na zastávce na znamení, musí na ten autobus mávat, není už nejmladší a když tak na ten autobus mává, připadá si jak nějaká "lehká žena". Jak tohle řešit? Určitě ne odpovědí "Ve vašem věku je omyl vyloučen." a nebo "Omyl nehrozí, vy máváte na Folmavské, vaše konkurence má stanoviště o ulici dál."
A ta paní teď někde u kafíčka s kamarádkami nadává na to, jak měla takovou závažnou a zásadní stížnost a zlý úřad jí odepsal na to, že na té zastávce nastupuje jen málo lidí, takže není důvod, aby tam zbytečně zastavovaly všechny autobusy a zbytečně pálily naftu.

Také by se na těch spojích nemusely prohánět busy z kapacitou 45 sedících. Řekl bych že za stejný peníze by mohlo být více muziky :-) Teď se vyloženě plejtvá a spojení nic moc, int je 15min až 4hodiny...

Tak v tomhle se shodneme. Jenže dnes tu máme bohužel takovou situaci, že ČSAD si jezdí s velkými autobusy a je mu to jedno, protože kraj mu to zaplatí, i když v té velké karose víc jak deset lidí neveze. Další problém je pak ten, že autobus celý den jezdí prázdný, jen na školním spoji "na osmou do města" je plný. A co s tím?

Co opět můžu říct s jistotou - při výběrovém řízení na zajištění dopravy na Rokycansku měli uchazeči k dispozici data o využití jednotlivých spojů a jejich úkolem bylo zajistit na každém tom spoji nasazení autobusu s dostatečnou kapacitou, to vše za co nejnižší cenu. Pokud si dopravce pořídí nějaké přerostlé dodávky, protože to na těch pár lidí stačí, je to jeho volba. Pokud těch pět lidí bude vozit v dvanáctimetrovém autobusu, je to taky jeho věc. Ale musí nabídnout kraji nižší cenu, než jeho konkurenti.

A až se budou soutěžit autobusy na jižním Plzeňsku, bude to také tak.

V okrese PJ se jízdní řády busů opisují deset let

Kdyby jen deset. Vyprávěl mi jeden řidič, že jezdí spoj, kde je z dob provozu autobusů RTO v jedné vesnici pauza 10 minut na odpojení vleku...

Ale i tak je to méně než síťová, tu snad vůbec nikdo nemá, cena 19 tis. je opravdu nereálná a přemrštěná!!!

Přesně tak, to je šílenost..... V tomhle bodě se shodneme. A i další věci se mi na cenotvorbě nelíbí, ale to by bylo na delší povídání.

Zkrátka IDP se dost nePOVEDLO

Což si určitě myslí všichni ti, kdo si i nadále kupují předplatné, protože ještě nepochopili, že je to vlastně špatně.

hlavně se zavedl tarif, aniž by se nějak integrovaly busy, trasy a řády

I na tom se postupně pracuje.

===== ===== ===== ===== =====

Navrhuju tedy uzavřít diskuzi tak, že:

1) Současné zónové uspořádání těžko někdo měnit bude, takže výše uvedený problém bude možné napravit úpravou linkového vedení a jízdních řádů.hlavně se zavedl tarif, aniž by se nějak integrovaly busy, trasy a řády

2) A ta myšlenka na levnější síťové předplatné je taky zajímavá, i tudy by mohla vést cesta k problému s Merklínem.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.250.252
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 20:50:58    Odkaz na tento příspěvek  

Ptakopysk: musíš hýkat radostí a řičet POVED je nelepší integrace v zemi. Autobusový uzel Žihle je nejlepší přestupní terminál v kraji. Zavedením zmizely souběhy vlak-bus, jsou jištěny přípojové vazby=prostě dokonalý systém.

Jako klad integrace bych považoval právě to, že si koupím pásmo podle vzdálenosti a pak je jedno, jestli do Plzně pojedu přes Blovice nebo Přeštice (Rokycany/Nezvěstice). Třeba by někdo využil i to, že jednou může jet vlakem ze Zastávky, podruhé z Doubravky. Ne že si budu kupovat pásma podle toho, přes kolik vesnic se pojede a to včetně závleků. O tom, že by se mělo jet do Klatov za 2 pásma, když 25km od Plzně se pojede třeba za 4 řeč nebyla.

No a na k tomuhle nemám slov: Řešení, třeba místo asi 4 linek, včetně těch co mají i jeden pár spoje linku jedinou

Na Rokycansku to nastane snad už za rok v prosinci, na severním Plzeňsku to taky někdy nastane, dá se tedy čekat, že i na jižním Plzeňsku tohle nastane.



Proč se proboha nesjednotěj linky (myšleno různé na stejné trase) v celém Povedu najednou, když je to jedno ČSAD Plzeň, jeden Poved, ne tři Povedy, jižní, střední a severní? Asi protože salámová metoda.

Jelikož Poved je Povedený vznikla Truclinka do Tlučné, což je vlastně jen čistá provokace.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8125
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 21:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už to že jste to doje.... a řešení chcete po cestujícím je úsměvné.
Co je na tom špatně? Cestující a třeba řidiči vidí ten systém v reálu a pokud nemají v hlavě vakuum, tak mohou přinést podstatné a cenné zkušenosti a myšlenky. A když je předají odpovědným orgánům, tak je jisté, že se tím bude někdo zabývat. Já, jako cestující, jsem už několik připomínek na celkem tři kraje během zhruba tří let a mohu potvrdit, že všechny připomínky byly projednány a velká většina zapracována do JŘ. Ostatně, když takový autobus linky XY jede kvůli špatně načasovanému jízdnímu řádu denně o 10 minut později a nikdo si nestěžuje, tak to úřad jen velmi těžko zjistí.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.22.62
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2012 - 21:37:56    Odkaz na tento příspěvek  

K rychlostním zkouškám na 190 pro schyzofrenního tramvajáka z Hojsovky a jiné kované ajznboňáky celopaticky:
Na "hubu" nebylo provádění zkoušek, ale maximální rychlost 160km/h. V daném úseku byla povolená max. rychlost 140km/h a těch 160km/h se tam jezdilo na (ústní) dohodu s ČSD. Tedy, že můžou překročit max. rychlost (140km/h) a svršek s TV by to mělo vydržet.
Literatura: časopis Svět železnice 40, článek Ad S 699.001, autor Martin Hejl
Ptakopysk_Perry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 10-2012

Odesláno Pátek, 02. listopadu 2012 - 01:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A taky a pokrumpáči...:]
Ale je to akční, hýk, hýk!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15137
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. listopadu 2012 - 10:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

musíš hýkat radostí a řičet POVED je nelepší integrace v zemi. Autobusový uzel Žihle je nejlepší přestupní terminál v kraji. Zavedením zmizely souběhy vlak-bus, jsou jištěny přípojové vazby=prostě dokonalý systém.

Pokud toto někdo prohlásí o současném stavu, pak to buď myslí jako vtip a nebo není střízlivý a nebo není při smyslech

Proč se proboha nesjednotěj linky (myšleno různé na stejné trase) v celém Povedu najednou, když je to jedno ČSAD Plzeň, jeden Poved, ne tři Povedy, jižní, střední a severní? Asi protože salámová metoda.

Moc práce na to, aby se to stihlo. Nastíním, jak to funguje:

1) Udělá se revize stávajících jízdních řádů. Práce na půl roku až rok.
2) Projednání s obcemi. S většinou obcí není problém, ale našlo se i jedno Půlnoční království, který ústy svého krále Já Prvního prohlásilo, že současné jízdní řády jsou natolik dokonalé, že jakákoliv změna je krokem zpět. Jen čistě náhodou má tenhle král několik rádců, z nichž jeden nosí bílé roucho a na něm tři pruhy ve třech odstínech zelené barvy. Takže až pak tady budete kritizovat, že v jistém přestupním uzlu si vlaky a autobusy ujíždějí, vězte, že za to mohou temné síly Půlnočního království.
3) Vypíše se výběrové řízení na dopravce, který v dané oblasti bude po dobu osmi let zajišťovat dopravu.
4) Vítěz má zhruba rok na to, aby se připravil.
5) ... a pak se všechny výše uvedené plány stanou skutkem - začne se jezdit podle upravených jízdních řádů a zároveň bude celá oblast zahrnuta do IDP.
6) A toto postihne postupně celý kraj, tuším do roku 2019.

Jelikož Poved je Povedený vznikla Truclinka do Tlučné, což je vlastně jen čistá provokace.

Truclinku přestal jezdit jeden dopravce a začal jí jezdit druhý dopravce, který i přes nižší jízdné kupodivu požaduje po obcích zhruba poloviční dotaci, než ten předchozí. No neberte to!
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
U.Di.S.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.236.134
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2012 - 17:15:29    Odkaz na tento příspěvek  

78. eso prave pristalo v Plzni, za sebou vliklo jeste nablyskanou podbijecku s hajzlem
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.67
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2012 - 19:19:42    Odkaz na tento příspěvek  

Jeslti obce kecaj i do toho, jestli bude JŘ busu roztahanej po 4 tabulkách (nejlépe 3 tabulky á 1 pár spojů a zbytek v té čtvrté-samozřejmě uvažuju stejný rozsah dopravy), tak pánbůh s námi a zlé pryč.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15142
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. listopadu 2012 - 23:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, skoro trefa. Obce dodaly jimi požadovanou verzi jízdního řádu v následující podobě: HTML verze jízdního řádu (tato linka slouží jen jako ilustrační příklad!), ten byl vytisknutý, nakřivo černobíle naskenovaný, uložený do PDF a poslaný mailem Jestli si jako myslely, že to po nich bude někdo přepisovat číslo po číslu (s rizikem chyby, překlepu a následného pojebu kvůli podezření ze sabotáže) a nebo že se to přiloží k podkladům pro výběrové řízení v téhle podobě...
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 03. listopadu 2012 - 10:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za odpovědi. No zkrátka si myslím, že druhý PID nebo IDS JMK tady s tím materiálem, co býval dřív odbor dopravy na KÚ a teď se tomu říká nePOVED nevybudujete...
I když v OREDU seděl velkošotouš a vzdělanej čovek pan klobouk Záruba a také se nedalo zrovna mluvit o úspěchu. Údajně už radši Oredo opustil :-)

Kvůli věčným problémům se spolehlivostí a četností spojů budeme napřesrok kupovat na ježdění 11 km k vlaku druhý symbol bohatství, tak že kvalita IDP opět a asi nejen u nás prohrála...
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Neonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 1-2012
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2012 - 19:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zdravím, jak je to se spoluprácí Regentalbahnu a ČD z Plattingu do Kt? Párkrát to tu někdo zmínil v souvislosti se žraloky, ale nemohu o tom nikde na netu nic najít.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15147
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 03. listopadu 2012 - 20:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"No zkrátka si myslím, že druhý PID nebo IDS JMK tady s tím materiálem, co býval dřív odbor dopravy na KÚ a teď se tomu říká nePOVED nevybudujete... "

K zamyšlení: Kdy vznikl ROPID, kdy vznikl KORDIS, kdy vznikl POVED? Čeho za tu dobu mohly jednotlivé organizace dosáhnout a čeho dosáhly?
Za druhé - POVED má zhruba 10 zaměstnanců, jen 4 z nich pracovali předtím na KÚ, ostatní jsou noví a nebo nahradili odešlé zaměstnance z dob KÚ.
Za třetí - POVED je firma ve vlastnictví Plz kraje a města Plzeň (ověřte si radši na justice.cz, já se tam teď z mobilu těžko dostanu). Těmto dvěma institucím musí pravidelně vykazovat výsledky své činnosti a své úspěchy. Může plnit jen ty úkoly, které dostane od nadřízených institucí a přitom musí vyjít s těmi penězi, které na to dostane od kraje. Takže pokud tady brečíte, že je do Prostřední Lhoty o víkendu spojení špatné až žádné, myslete na to, že dopravu v kraji dotuje kraj a ne Poved, ten je jen prodlouženou rukou kraje ve věech dopravních. Poved sice může navrhnout do každé vesnice autobus třikrát denně o víkendu a přímou linku Plzeň - Merklín po dvou hodinách s vyhrazenými místy pro přepravu Maxipsů, ale kraj na to sotva dá peníze.

"I když v OREDU seděl velkošotouš a vzdělanej čovek pan klobouk Záruba a také se nedalo zrovna mluvit o úspěchu."

Dalo a nedalo. Oredo udělalo na spoustě linek pravidelné intervaly, což sotva zajímá někoho, kdo má "svůj spoj" do práce, z práce, do školy a ze školy - a o ten přijde a nebo na něj musí nově zbytečně dlouho čekat. (Shoda s okolím Žihle a Mladotic je více než zřejmá.) Na druhou stranu se přidaly nové spoje o víkendech a v okrajových částech dne - a kupodivu tím začali jezdit cestující. Sice je vozí třeba i malý SOR C7,5 a kapacitou stačí - ale i tak je to pokrok oproti době, kdy tam nejelo nic.

"Údajně už radši Oredo opustil "

Opustil a nyní pracuje pro SŽDC.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 8-2008
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2012 - 20:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zdravím, jak je to se spoluprácí Regentalbahnu a ČD z Plattingu do Kt? Párkrát to tu někdo zmínil v souvislosti se žraloky, ale nemohu o tom nikde na netu nic najít.

Momentálně snad finišují výběry časových poloh, kdy pojedou přímé vlaky Klatovy - Plattling, jeden z vlaků tam kolidoval na české straně s jinými vlaky, předávalo se to německé straně, nevím, jak jednání dál pokračovala.

To, že na netu nic nenajdete, je zcela přirorezné, nikdo nehodlá vypouštět informace, které nejsou ještě definitivní.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 03. listopadu 2012 - 21:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A taky by tam mohla být povolená přeprava maxipsů bez košíku, až to bude jezdit celou sone+ co 2 HaDiny :-)
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Lexa_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2012 - 22:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: mám Vaší poznámce o tom, že na POVEDu pracují jenom 4 pracovníci s praxí na KÚ rozumět tak, že jsou mezi Vámi pouze 4 pracovníci s praxí/vědomostmi v dopravě?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15148
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 03. listopadu 2012 - 23:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je hodně zvláštní výklad toho, co jsem napsal. Jsou i jiní zaměstnavatelé, u nichž může zaměstnanec získat nějakou tu praxi v dopravě, než jen KÚ, například různí dopravci a různé subjekty z oblasti veřejné správy. A vědomosti v dopravě? Člověk se celý život učí něco nového a ani dopravně zaměřená vysoká škola vám nedá všechny potřebné znalosti.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Lexa_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 07:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: to není výklad, to je dotaz na význam Vašeho oznámení, že jenom 4 z 10 zaměstnanců POVEDu pracovali předtím na KÚ. O tom, kde a jak lze získat praxi v dopravě bych snad mohl něco vědět.
Nebo ještě jinak - to, že ostatní nepracovali na KÚ je jejich přednost/nedostatek? Není mi jasný smysl tohoto oznámení.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 08:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K debatě o POVEDu
1) podobnou situaci s možností jezdit více směry při cestách do krajského města mají i lidé bydlící na okraji kraje třeba v oblasti obcí Čičov, Lučiště, Vísky apod. Můžou jet busem k vlaku do Nezvěstic, nebo do Příkosic a odtud přes Nezvěstice nebo Rokycany...
2) v POVEDu bohužel jsou kromě lidí s mozkem i lidé, kteří to mají jako politickou trafiku, když nedosáhnou výše, navíc bez elementárního vychování....
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15149
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 11:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Není mi jasný smysl tohoto oznámení."

To je reakce na větu " No zkrátka si myslím, že druhý PID nebo IDS JMK tady s tím materiálem, co býval dřív odbor dopravy na KÚ a teď se tomu říká nePOVED nevybudujete... " - prostě to mělo znamenat, že lidí z KÚ je méně než polovina, zbylí přišli odjinud. Předchozí působení na kraji může být snad v něčem drobná výhoda (člověk tam zná lidi a má kontakty), ale kontakty u předchozích zaměstnavatelů mají i ostatní. Takže předchozí působení na KÚ není výhoda nebo nevýhoda, je to prostě fakt.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
vencek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.128.182
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 11:44:42    Odkaz na tento příspěvek  

Pajik: Dá se předpokládat, že se to spojení zprovozní od GVD 13/14? Předpokládám, že může nastat zdržení při schvalování žraloků v Německu.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 11:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to myslel naopak, že právě to co Poved zdědil z KÚ ho nespasí...
Prostě zaměstnanec KÚ, volno bylo zrovna na odboru dopravy, tak tam skončil aniž by byl nějak kompetentní. Prostě úředník. A co si myslí běžný úředník o občanech každý alespoň tuší. Stačilo mě jít si v Plzni pro rodný list dítěte, naprosté pohrdání, nazájem, nadřazenost, pomalost, neochota.
To sice není kraj, ale tak to jako občan vidím, bohužel.
VŠ jakéhokoliv směru je v zásadě k hovnu, když se to študent jen našprtal, ale v zásadě je blbej jak troky. To je kus od kusu, ne ten má VŠD, tak to udělá dobře.
Ale to je všude, jsou lidi pro práci nadšení a lidi co něco dělají, bo něco dělat musí.
Lidi co něčemu rozumí, ač třeba nemají zrovna VŠ a naopak.
Vím že nelze házet vždycky všechny do jednoho batohu :]]]
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Tomáš180
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 16:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcete si založit vlastní vlákno o POVEDu ???

www.zelpage.cz/fotogalerie/ostatni/hist/hist610.html
Než si lehnete na koleje, ujistěte se že není výluka!

Trať 180: Plzeň-Domažlice-Furth im Wald
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15151
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 17:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady bych si dovolil upozornit na jednu věc, není úředník jako úředník. Pokud úřad shání řekněme sekretářku nebo paní za přepážku na vydávání řidičáků, tam v podstatě stačí maturita a žádné extra odborné vzdělání není potřeba. Ale jakmile je třeba najít někoho na odbor školství a nebo stavební odbor, už se shání člověk s odpovídajícím vysokoškolským vzděláním a praxí v oboru. Takže třeba na odboru školství na kraji pracovala svého času paní, kterou jsem předtím poznal jako učitelku na střední škole a podobně. Snad jen ekonomové a možná právníci jsou uplatnitelní univerzálně kdekoliv. Ovšem, dokonce vím o úřadu, kde vysokoškoláci mají různý plat podle toho, jestli se věnují oboru, který vystudovali a nebo jestli dělají něco úplně mimo.

Výše uvedené berte obecně a nevztahujte si to k žádnému konkrétnímu úřadu, jen se snažím popsat principy, jak to tak asi funguje. Určitě může někdo z vás uvést příklad úřadu, kde to takhle nefunguje, sám vím o případu, kdy ředitelka jedné školy přijala svého známého, který je naprosto neschopný, ale ona ho tam zuby nehty drží, zaslechl jsem i o tom, že kdesi jakýsi náměstek udělal průšvih (snad úplatky) a stihl ho strašlivý trest - pravomoce mu sebrali, plat, kancelář a sekretářku mu nechali. Ale to jsou výjimky potvrzující pravidlo a s tím se v různých formách setkáme snad všude.

A s tím zbytkem příspěvku bych si dovolil bez výhrad souhlasit.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8147
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 17:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcete si založit vlastní vlákno o POVEDu ?
Proč by se na dopravním fóru nemělo diskutovat o dopravní organizaci?
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Lži jsou jako déšť... a už zase prší.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 19:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože už je to trochu zdlouhavé a malinko otravné....
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 8-2006

Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 20:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo kde jsou časy když se tady řešila zátěž manipuláků, kolik se toho stahlo z vleček v Kaznějově, Bříze, Třemošný. Na osobákách pořád něco jinýho od 750 až po 831.. To sice platí spíš pro Žateckou, ale i tady se diskutovalo o hezčích věcech, než o nějakým Povedu.. abych jen nezvpomínal tak aktuálně na obratu 7444/7445 jede 754.029+2xBdt.
***SŽDC 180***
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 20:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polomáčené Bixy zrušili, tak že musíme tady...
Leda že by nám BO založilo nové vlákno s názvem "nePOVEDená diskuze" :]]]
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 8-2008
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 20:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vencek: termíny nějaké existují, bohužel, nemám je v hlavě, ale v horizontu jednoho až dvou let by měla začít spolupráce na minimálně jednom z hraničních přechodů v Pk v podobě průjezdných vlaků a za rok od tohoto okamžiku snad druhý, ale říkám, neručím za to. Časové polohy vlaků se už ale řeší na obou.
Ptakopysk_Perry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2012

Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 20:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo kde jsou časy když se tady
řešila zátěž manipuláků, kolik se
toho stahlo z vleček...

To je provokace, smazat, řekl by jistý agenturní zaměstnanec Strojvůdců CZ
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3756
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 21:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože už je to trochu zdlouhavé a malinko otravné....

Jak pro koho.
Bezdružická lokálka
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2012 - 22:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mk > já to chápu, proto se toho neúčastním a ani to už nečtu. Příspěvek co je na celou obrazovku mne od čtení předem odrazuje a jdu jinam. Chápu, že je to možná moje škoda, ale tohle je/bylo diskuzní forum, nikoliv přednášková aula se sáhodlouhými monology a na čtení mi proto chybí chuť, když ne čas. Ale jak píšu, beru to jako svoje mínus, ne těch co se chtějí takto bavit.
Lukaso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2012 - 09:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes od 8.30.hod do 15.30.hod.probíhá zátěžová zkouška mostu nad Skvrňanskou ulicí mezi Plzeň Jižní předměstí a Plzeň Křimice,v první traťové koleji přes den v uvedeném čase a ve druhé traťové koleji je to psané od 23.00.hod,do 5.00.hod.,kolega viděl před chvilkou z hlaváku odjíždět zelenou Barču s kolejovým jeřábem,snad na uvedené místo,tak to zkusteJinak kolega Zlo tak cca do hodiny bude odjíždět s prázdnýma bednama z Plzně směr Praha
Danous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2012 - 15:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukaso: info

Dle informací z místa skutečně řádí v Plzni 749.264.
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 8-2006

Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2012 - 21:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.264 odpočívá na Jižním na 1. koleji.
***SŽDC 180***
Ptakopysk_Perry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2012

Odesláno Úterý, 06. listopadu 2012 - 09:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.264+EDK750 právě Berounem ku Prase!
754_060
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 8-2011

Odesláno Středa, 07. listopadu 2012 - 17:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska na R 820 do KT po delší době 363 084 a sekera 15 minut.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 07. listopadu 2012 - 20:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, za výlukou jezdilo ESO, mělo i obrat 7504/825 Chlumčany, tak že dále asi 1962/7521 Přeštice/820...
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Patrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2012
Odesláno Středa, 07. listopadu 2012 - 22:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No kdyby jezdilo kuře nákou chvilku do Chebu,vůbec bych se nezlobil :D
Kecup
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 07:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také jsem pro, ať si uděláte diskuzní téma o POVEDu, kdo to tady má číst??
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 15:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuře do Chebu jedině jako náHraDa za 242, nebo to co tam mají 363 turnus. Že by se dostalo do oběhu 362, to by byla spíše mimořádnost.

Od GVD mají R Cheb-Jižní předměstí rychlost 130 a Rokycany-Beroun rychlost 140, je zajímavé že R zastavující v Kařezu mají Kařízek-Zdice 115 a Zdice-Beroun 130, opačně ovšem 140 v celém úseku.
R 750 a 767 jedoucí jen Plzeň-Cheb a zpět mají jen 115-120.
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 15:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maxipes_fík:
Tak to je v tom pěknej maglajz. No aspoň to není takový jednotvárný
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 18:31:58    Odkaz na tento příspěvek  

d GVD mají R Cheb-Jižní předměstí rychlost 130 a Rokycany-Beroun rychlost 140, je zajímavé že
Jakou rychlost? Okamžitou, průměrnou, stanovenou...?

kdo to tady má číst??
Každej kdo nemá šotohowna v hlavě. Rozhodně zajímavější než pindy o tom, že zrovna jela 742 s jiným nátěrem než včera a místo Bdtax jelo Bdt. etc...
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.248
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 19:48:41    Odkaz na tento příspěvek  

W. si říká o přezkoušení .

MachciPeS: souprava 5 starých vozů s 362 zrovna přebytkem brzdicích % neoplývá, zvlášť ne pro jízdu 140km/h po spádu 12 promile . Ale pak by asi mělo logicky být podobné omezení i z druhý strany kopce.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 22:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakou? Na dráze známe v SJŘ jedinou a to stanovenou...
A na trati maximální :]
Průměrná je mě fuck a okamžitá v zásadě také, ale fíru by zajímat měla!
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 22:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maxipes_fík: Koukni se taky občas do ZOB maximální rychlost soupravy vozů to je taky celkem důležitá položka
www.strojvedouciplzen.cz
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 01:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak samozřejmě, třeba náhradní souravy R35x mívají řazeno nejedno Bp282, pak se jede 120 i kdyby bylo v sešiťáku 200 :]

Z KT do Janovic je v SJŘ dokonce poznámka, je-li ve vlaku řazen vůz Btax, Btx platí 80 atd... I když by to tam být nemuselo, myslím?
Fíra musí mít ZOB a při jediném voze předpokládám ví co veze, i kdyby ZOB nečet :]]
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 08:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maxipes_fík
Fíra musí mít ZOB a při jediném voze předpokládám ví co veze, i kdyby ZOB nečet :]]
To si nejsem tak jistej
www.strojvedouciplzen.cz
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 09:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak známe různé kousky... Jak v dobrém, tak
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 09:30:53    Odkaz na tento příspěvek  

749: To byla pochopitelně ironie.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 10:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkrátka příspěvek W. byl o ..... :-)

Okamžitou rychlost vlaků od GVD bych vzal kde a psal proč...
A kdyby byla 140 průměrná, jezdilo by se Praha-Plzeň pod HaDinu, kolego
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4333
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 11:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, takže jinými slovy. Protože jsou na té trase řazeny v rychlících starý škopky, nastaly rychlostní omezení. Super!

Jakou rychlost má mít v celé trase první ranní vlak z Plzně a poslední večerní do Plzně, kterej bude mít řazení A+Bdmsee+B ?

(Příspěvek byl editován uživatelem malý fotograf.)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 12:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakou rychlost má mít v celé trase první ranní vlak z Plzně a poslední večerní do Plzně, kterej bude mít řazení A+Bdmsee+B ?
Pokud bude mít 107 a více brzdících procent, tak 140.
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 13:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předsedo, to jako už bude Be-Ro hotovo celý úsek?? Asi si budu muset "obnovit seznání" :-)
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4335
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 16:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda kučera: On už hotový je. (kromě úseku v Berouně mezi cementárnami, ten je ale tuším součástí jiné investiční akce)

(Příspěvek byl editován uživatelem malý fotograf.)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Steamfan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2012
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 18:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pánové mám dotaz. Co znamená na odjezdovém návěstidle červená a blikající bílá??.. Dnes jsem se toho všiml při odjezdu Os ze Stoda směr Domažlice. Ta samá návěst byla při průletu Ex v 15.23 směr Domažlice.
Nekamenujte mne, nejsem vševěd a železnice je pro mne jen hobby..
kutipe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2012
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 18:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedná se o přivolávací návěst. Ta je používána pokud není možno postavit plně zabezpečenou vlakovou cestu. Buďto z poruchy staničního, či traťového zab. zařízení, kvůli přejezdu, kvůli poruše nějaké odvratné výhybky... Těch možných důvodů by se jistě našlo ještě několik...