K-report
 

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 12. 04. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 12. 04. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 10:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Petr Šimral:
realitu chápu, tak jsem ve většině příspěvků psal "za vydatného přispění vlád posledních 20 let", nebo něco na ten způsob. V zásadě jste to popsal tak jak to je, nic méně nikde jste nezmínil jak by to mohlo být a stačilo by málo. Já bych si rád stovku z daní přidal, kdyby z ní stát zadotoval železnici a ubylo by řekněme 2/3 kamionů. A mnozí co bydlej u zoufalejch silnic 1třídy by dali jetě víc.
Vy jste v jiný pozici než většina. Vám záleží na tom, aby vám to fungovalo, když se vám bude dařit, tak vám může být vcelku jedno, že nevozíte víc a lidí u silnit trpěj. Já na to nahlížím spíše jako na celek, který by lépe fungoval s výrazně omezeným počtem kamionů.

Teď k jednotlivým bodům:
a) nejsem si jist, jestli trh je přesně to co železnici zachrání. Byla doba, kdy tu trh nebyl (a vlády dráhu jakš takš podporovaly) a ono to fungovalo (léty vyzkoušená praxe). Pak přišli jakýsi pokusy o trh (schválně píšu pokusy, protože na dráze to zatím jsou spíš pokusy) a ono to fungovat přestalo. Tedy nelze přesvědčivě tvrdit, že to tržně fungovat bude. Možná jo, nebo SNAD jo?
Ale lze tvrdit, že "netržně" to fungovalo lépe.

B)ano psal jsem, že manažeři na silnici se samozřejmě snaží namamonit co nejvíce peněz a už v některém z předchozích příspěvků jsem se podivoval nad tím, že manažeři na železnici se nesnaží získat co nejvíce přeprav (a tím i odměn za dobrou práci).
Možná je to tím, že jim stačí to, co maj, protože proč dělat o hodně víc, když i za to málo co dělám mám takový plat, že nevím co s tím, že (platí hlavně pro cargo, kde navíc plat manažerů není až tak závislej na úspěších, ale nakonec se to samé děje i u soukromých dopravců)

C) pokoutně domlouvat kšeftíčky a "vhodně upravovat" ceny mohu i na dráze (ať státní nebo nestátní)

D) každá fabrika má silnici. to je fakt, ale co třeba nařídit překládku v nejbližší vhodné stanici? To opět léta fungovalo, zvláště pro dálkové přepravy.
No a když už jsme tak bezzubý, že nařídit nelze téměř nic, tak se tomu dá říkat třeba "finančně motivovat" (přeloženo do češtiny zadotovat). Lidi, kteří nemohou spát pro kamiony pod okny by to uvítali… Viz začátek příspěvku.
E) vlečky, stejně jako perony a odbavovací haly měly samozřejmě připadnout povětšionou SŽDC (na to se mělo myslet samozřejmě už když se fabriky prodávaly) a tenhle problém nemusel nastat

K druhýmu Vašemu příspěvku:

Dovedete si představit, že by silniční doprava přivezla návěs s Liazkou a na hraničním přechodu ten návěs přepřáhli za MAN?
Ano dovedu, stálo by to jen pár minut navíc (v případě že se jedná o dopravce který toho vozí tolik, že ten kamion na hranicích má hned něco zpátky, což státní velký dopravce byl).
Samozřejmě to není nutnost a jde-li to bez přepřahů, je to fajn:-)

Dovedete si představit, že řidič s českou licencí by na čáře prostě musel skončit?
Ano dovedu. Řidič jezdídí pouze v česku by nebyl zmatenej cizí řečí a nápisama a dalšíma odlišnostma provozu(byť je to detail), mohl by se lépe věnovat dopravní situaci v místech kde to zná. Především by se ale večer, nebo nejpozději druhý den vrátil domů a měl by taky nějakej žitot. Chtít po lidech aby byli někde tejden pryč a dělali to tak půl života je dost svi…vo (je jednop jestli sedí na mašině, v autě, nebo na lodi (kde to asi ale jinak nejde)).
Klid řidiče a životní pohoda řidičů by zvýšily bezpečnost provozu. O tom asi není sporu.
Případná narážka, že to řidiči dělaj dobrovolně jsou lež. teda alespoň u 90% z nich. Dělaj to protože jiná práce holt není...

Dovedete si představit, že by někdo silničnímu dopravci nařídil využívání technického zařízení, které by bylo dražší než kamión?
Dovedu si představi, že by někdo v zájmu bezpečnosti okolo se pohybujících lidí dopravci nařídil využívání technického zařízení, které by bylo dražší.

Dovedete si představit, že by někdo silničnímu dopravci řekl, ať si jede jenom v noci, když přes den si jezdí osobka?
Dovedu si představit, že by někdo nařídil kamionům, jet jen v době kdy je to pro okolní společnost méně zatěžující.

Vše co jste popsal v těchto bodech by už dávno mělo být realitou. Ano silniční dopravnci by neměli takový zisky co maj teď (páč by je výše uvedená opatření něco málo stála), ale jejich zisky zajímaj jen je a ne okolní společnost, kterej to nic nepřináší a jen jim to ničí zdraví…

Řekl bych, že náš rozdíl v nahlížení na tenhle problém pramení (jak jsem psal už na začátku) hlavně z rozdílu našich zájmů v týhle oblasti.

Ad Quenya:
Těch 300km používal často „odborník na dopravu" Bárta. Nevím od kolika kilometrů je železnice i za současných podmínek výhodnější, ale skutečnost je taková, že se po silnici vozí i věci, který by po železnici byly výhodnější (zde ve smyslu levnější).
Po silnici se to vozí jen pro to, že když přijdete s požadavkem na Cargo, tak vám řeknou, "děkujeme za zájem, ale bohužel na to nemáme lokomotivu, vozy, lidi" (dosaďte si podle libosti). No bodeť by měli když si lokomotivy rozřezali, vozy taktéž a lidi vyházeli. To se pak těžko jezdí.
Tohle je opakovaná praxe, kterou slyšeli různí zájemci. Že se pak obrátili na silnici je asi jasný.
A bohužel se tak chovaj i různí soukromníci.


Jinak se omlouvám za dlouhý příspěvek, ale když bych nereagoval, bylo by to jako souhlas s výše uvedenými dost jednostrannými pohledy.

Je to můj poslední příspěvek k tomuto tématu a jestli má někdo zájem tak prosím po maliu.
Přes Velikonoce nekomunikuju.

S přáním hezkých svátků Láďa Mlynařík, Klatovy
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 10:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já už bych to také ukončil, jen několik krátkých poznámek. První - Láďo, vy neustále neberete v potaz kromě reality i ekonomiku - píšete, že se chováme tzn. "hrozně" a bohužel se tak chovají i někteří soukromníci.... Jenže my se tak chovat prostě musíme! Nemůžeme nakupovat za 100 a jezdit za 80....Druhá - člověk vám všem naservíruje po sto letech vlak do Hořovic i s manévrama v Berouně a reakce žádná, o fotkách nemluvě. Hamba!
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 13:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quenya: Manévry byly i ve Zdicích, dělo se přeřazování vlaku. Ráno jsem měl obavy jak všecko vyjde a nakonec se to povedlo myslím docela pěkně.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
no_comment
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2012
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 14:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

380001: výborně, takže podle největších samozvaných odborníků na dopravu si má Praha postavit metro a udělat MHD do Úval, Řevnic, Kralup, Nučic atd., aby si mohlo milostivé cargo projet, tohle vyjádření odborníka 380001 bych zarámoval!!! Opravdu ekonomicky výživné:-)
Jestli ono by spíš nebylo lepší a jednodušší postavit víc kolejí než dělat zbytečnou díru, ale to je spíš otázka na sždc a politiky,že.

A když už se chlubíš tím jak moc vozí Trhanov, Bor, Bělá atd., proč také neřekneš jak často to jezdí? To by bylo možná lepší než říkat, než že jsou tam zvýšené výkony, pochybuju, že se tam jezdí mimo určené dny!
pamětník devadesátek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.198.1
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 17:13:57    Odkaz na tento příspěvek  

nejsem si jist, jestli trh je přesně to co železnici zachrání. Byla doba, kdy tu trh nebyl (a vlády dráhu jakš takš podporovaly) a ono to fungovalo (léty vyzkoušená praxe). Pak přišli jakýsi pokusy o trh (schválně píšu pokusy, protože na dráze to zatím jsou spíš pokusy) a ono to fungovat přestalo. Tedy nelze přesvědčivě tvrdit, že to tržně fungovat bude. Možná jo, nebo SNAD jo?
Ale lze tvrdit, že "netržně" to fungovalo lépe.


No tak to nelze. Setrvalý pokles výkonů bez jediného zdvižení dráha zažila mezi lety 1988 až 2002 (+ pak později), přičemž největší pokles nastal v první polovině devadesátek, za unitáru a státní organizace, bez trhu a soukromníků na železnici.
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 19:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NEONYM: ještě 2 AB s rekonstrukcí zbyly a to včera na R 829 a R 822
749.242-1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.129.146.76
Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 21:22:16    Odkaz na tento příspěvek  

380.001: zrovna přišlo chladné období, si po těch vsích začenichej a podívej se, co leze z komínů. Stále se hodně se topí uhlím...ale hodně se to uhlí vozí ve velkokapacitních návěsech, doporučuju exkurzi po I/27.
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 10-2010

Odesláno Pátek, 06. dubna 2012 - 22:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobne jsem primo ( cca 20m )u I/27 bydlel 29 let a muzu potvrdit vyse uvedene. Narust nakladu na silnici je markantni, plynule se zvysujici. Pred 2 lety to prestalo byt unosne tam zit. tisice vozidel nad 3,5t denne...a na dohled osirela 160.
Des bes.
uhlobaron
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.163.61.41
Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 07:03:47    Odkaz na tento příspěvek  

749242:
Uhlí se vozí stále tam,kde sídlí uhlobaron ve stanici. Těžko to někdo bude překládat. A jsou místa kam uhlí po železnici prostě nechodí.
n.comment:
ale kdo mluví třeba o Kralupech? Píšu přímo o Praze. Ještě schází vytěsnat Uhříněves a můžete se s těmi kamiony zahlušit.
Posláno z mobilu.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 64877
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 11:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvůli výluce na 220 se od Budějc na Plzeň žene 230 s 19 "dvojčaty" BLG (autovozy).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Patrik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.211.250
Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 14:05:06    Odkaz na tento příspěvek  

Jaká lokomotiva táhne vždy koks do Marianských Lázní z Ostravy?
Patrik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.211.250
Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 14:11:29    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo co za lokomotivu doveze koks do Mar.Lázní od Ostravy?
McBain
Administrátor

Číslo příspěvku: 20183
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 14:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvůli výluce na 220 se od Budějc na Plzeň žene 230 s 19 "dvojčaty" BLG (autovozy).

, od Děčína na odstavení do Ražic.
Výpravní budova 16/H
Šedesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Nejlepší TV reklama všech dob
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 64887
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 14:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vida. Díky za opravu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


JirkaBeroun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.32.46
Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 17:58:54    Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní postřeh ze Stašova (trať 170, úsek Praskolesy - Stašov), na náspu u mostu všechny vlaky jezdí krokem, včetně pinďolína. Asi nás čeká opakované foto s ujíždějící kolejnicí k potoku.
Panzlo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 7-2007

Odesláno Sobota, 07. dubna 2012 - 22:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Plzně bere koksy buď dvojče nebo sirotek lamin s postrkem popřípadě přípřeží. Jinak dnes ve Vejprnicích také odstavena jedna souprava autovozů od Děčína. Na druhém á peronu dnes postávala třiapůle KDS se dvěma vozy. Nějaký výlet Kladno-Plzeň a zpět.
Ježíš, nebo co to tam visí, sundáme
a díru v nebi zakryjeme salámem.
754_060
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 15:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik má jezdit celkem syslů v okolí Plzně? Zatim jsem viděl jen 242 264 a teď nevím kde se pohybuje ani tahle...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4108
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 15:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

754.060: Žádná jiná elektrická lokomotiva, než 242.264, která umí jezdit s řídícím vozem v Plzni není. Eventuální příchod dalších syslů je tedy vázán na příchod dalších lokomotiv, které si rozumí s řídícím vozem.

Oběh soupravy se Syslem by snad měl být:

8941/8906 (trať 190)
7839/7838/7843/7842/7809/7814/7817/7822 (trať 170)

Jestli to platí, nebo jestli tam jezdí těžko říct. Podle toho jak málo se tu o Syslovi psalo předpokládám, že na tomhle oběhu odjezdil tak den, možná dva...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
754_060
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 17:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně že jezdí v třebovej kde vůbec jezdit neměl...
Danous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 19:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na stoosmdesátce mělo ČD dnes dle nasazení vozidel sobotu, provoz zajišťovali 842,např. 012 (Os 7412) nebo 030...Cestujících poměrně dosti.Jinak na hlaváku v Plzni stojí již druhý den zavěšené 753.769+768 na autech - šedesátdevítka již zase s vousy.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 19:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní postřeh ze Stašova (trať 170, úsek Praskolesy - Stašov), na náspu u mostu všechny vlaky jezdí krokem, včetně pinďolína. Asi nás čeká opakované foto s ujíždějící kolejnicí k potoku.
Hjo, holt ojebávat se musí umět. A kdo to holt neumí, tak to musí postavit pořádně..:-)
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 19:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní postřeh ze Stašova (trať 170, úsek Praskolesy - Stašov), na náspu u mostu všechny vlaky jezdí krokem, včetně pinďolína. Asi nás čeká opakované foto s ujíždějící kolejnicí k potoku.
Aby z úseku Zdice-Hořovice nezbyla jednokolejka s 50 km/h jako u Kozolup

Hlavně že jezdí v třebovej kde vůbec jezdit neměl...
Holt I.koridor, tam je předost před vším, z jedné strany ovládán věčně diskriminovanou moravou a z druhé strany odborářským hnízdem v ČT...
Upřímě řečeno, nevěřím, že na Cheb půjde ten zbytek ex-rakouským Bmz, jistě se "na poslední chvíli" najde zase něco jiného...

(Příspěvek byl editován uživatelem rybák.)
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 08. dubna 2012 - 23:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 754.060:
Hlavně že jezdí v třebovej kde vůbec jezdit neměl...
Ach jo, kolik že je těch syslů zatím v provozu? Půlka z celé série to ještě nebude. A k čemu by v té Plzni teď jako byly, když s nimi umí jezdit (myšleno řídicím vozem napřed) jediná lokomotiva? Nehledě na to, že je k tomu potřeba vozy s příslušným UIC kabelem. Nebojte, snad se i na tu Plzeň dostane. A podle toho, jaké báje slyším o zprovozňování syslů z jednoho jihomoravského DKV, tak mohou být Plzeňáci svým způsobem rádi, že mají zatím na "osahání" pouze jeden kousek... :-)

Jinak se chci zeptat, zda někdo nevíte, jak je to v současné době se zajížděním waldbánojc RS1 na Špičák? Před nějakým časem tu proběhla informace, že z nějakých důvodů dočasně na české území nezajíždějí. Jsem sice na Velikonoce v západních Čechách, ale na Železnorudsko jsem se nedostal. Za případné info předem díky...
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 10:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ythomas_ct:
když s nimi umí jezdit jediná lokomotiva?
se Syslem by teoreticky uměla jezdit i řada 754, konkrétně 025, 026 a 047. Ale nikdo to nezkoušel.

jak je to v současné době se zajížděním waldbánojc RS1 na Špičák?
Tohle bude ještě asi na hodně dlouho. DKV Plzeň sice udělalo "opatření", že si někteří fíři udělali "papíry" na řadu 840, 841, ale není to nic platné, když Němci mají řadu RS1. Takže teď vám přátelé a cestující musí stačit vypolstrovaná Osmsetdesítka
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 13:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7504/7501 by mohla jezdit se syslem a 754.025 celou trasu PLZ-Ruda a zpět :-)
A od půlky června bude na ŽR opět ostrej obrat 7504/7547, na Sysla jak dělaný...
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
no_comment
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2012
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 14:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

uhlobaron: no vida, konečně rozumnej nápad vytěsnit Uhříněves mimo Prahu, aby Praha konečně mohla nabídnout lidem rychlou osobní kolejovou dopravu, aby ty mimopražští co zahumusují Prahu svými auťáky nemuseli jezdit autem až do centra:-)
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 16:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když je tu řeč o syslu a 264, před časem jsem je nechtěně vyfotil:

Semza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 17:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Několik fotek z víkendu
práce na Jižním

nad Vejprnickou ulicí

v Prokopově ulici

nová podlaha na Hlavním nádraží - je sice vyrobená podle původní, ale je jinak poskládaná

bourá se už i mimo železnici - Dům kultury
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 19:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sysel jezdil rozhodně déle než dva dny. Ale zanedlouho došlo k celkem očekávatelnému pootočení obručí, a to opakovaně, bo z řidičáku OL2 nelze zavést. Časem to snad půjde, ale i tak vyvstává pár dalších problémů; ty už ale asi půjdou nechat jen na fírovi, ať se s nimi naučí žít. Těžko říct. Mně osobně přijde spojování řidičáku zrovna s řadou 242 jako poměrně nešťastné. Uvidíme.

Jinak by údajně měla koncem dubna přijít další předělaná plechovka a v červnu další, celkem se mluví o šesti až sedmi soupravách do budoucna. Ale to jen říkám, co jsem zaslechl, může to být úplně jinak. Aktuální situaci stran jeho nasazení neznám.
Každý by si jednou měl dát RUC.
Panzlo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 09. dubna 2012 - 21:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A bude ta OL2 z řidičáku ovládaná pomocí SMS, jak bylo předloženo jako zlepšovací návrh ve škole?
Ježíš, nebo co to tam visí, sundáme
a díru v nebi zakryjeme salámem.
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 10:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panzlo: Nepochybně!

K tomu množství nákladů v dřívější době jsem někde po letech vyhrabal seznam vlaků odjíždějících z plzeňského ranžíru v GVD 1999/2000:

87022 742 0:40 Planá u M.L.
67701 363 1:31 Beroun
67735 363 2:50 Beroun
67770 242 3:17 M. Lázně
44106 2x742 3:40 FiW
67801 240 4:06 Č. Budějovice
57131 363 4:30 Č. Třebová
87612 742 4:35 Kaznějov
67730 753 5:10 Staňkov
97012 742 6:43 vl. Škoda
87320 742 7:54 Přeštice
87412 771 8:35 Kaznějov
67703 363 9:59 Beroun
57762 753 11:39 Žatec
67772 242 11:50 Cheb
87414 771 13:56 Kaznějov
67706 363 15:28 Beroun
57133 363 15:52 Č. Třebová
87416 742 15:56 Kaznějov
67803 240 16:35 Č. Budějovice
67813 242 17:56 Č. Budějovice
44108 2x742 18:57 FiW
87931 742 19:19 Horažďovice
67732 754 20:24 Domažlice
55780 771 21:19 Kaznějov
67720 242 21:37 Klatovy
67707 363 21:56 Beroun
57774 242 22:30 Sokolov
57135 363 23:28 Č. Třebová

Vše určitě nejezdilo denně, ale přesto to srovnání...
Každý by si jednou měl dát RUC.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.154.10
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 11:48:53    Odkaz na tento příspěvek  

No dovolím si přihodit současnost:

67621 Hněvice řada 363
67311 Č.Třebová řada 363
45330 FiW řada 2x753.7
67700 Cheb řada 230 (240)
67710 Planá/Cheb (dobíračka) řada 230 (240)
67811 Č.Budějovice (dobíračka) 230 (240)
67801 Č.Budějovice řada 230 (240)
67750 Domažlice řada 742
87610 Most n.n. řada 742 (Mn Žatec)
87700 Nýřany řada 742
87710 Stříbro (Svojšín) řada 742
87830 Klatovy (Nýrsko) řada 742
87650 Škoda hlavní závod řada 742
87851 Rokycany/Kařízek řada 742
87731 Koterov/Nepomuk řada 742
87620 Třemošná řada 742
Toť celá vlakotvorba v Plzni.
Ronaldo 7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.211.250
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 13:57:41    Odkaz na tento příspěvek  

Ty Hněvice jezděj kudy?Ještě jezdí přes Plzen,nebo už zase přes Mar.Lázně a Cheb?
Bobr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 14:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v Plzni u vlaku 7440 výměna motorového vozu pro Heřmanovu Huť. Místo klasické 810.418 je nyní nasazena "Klabavka" 810.368.
Panzlo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 15:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Os do Berouna pred chvili z Plzne opet bleskovec.
Ježíš, nebo co to tam visí, sundáme
a díru v nebi zakryjeme salámem.
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 15:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ú.Di.Š.
Nezaujatý, neuvěří!
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.154.10
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 16:04:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ty Hněvice nejsou štěpka, ale normální směska, která veze Berouny a Libně a samozřejmě Hněvice. Časově má jezdit okolo 16.00 z Plzně, ale klidně může jet brzo ráno. Vypsal jsem jen pravidelný vlaky který se vytvoří v Plzni. Taky je důležité si uvědomit, že spoustu z nich neuvidíte protože vyjíždí v noci. Viz přímý Cheby,Budějovice, Třebová a Brody. Zbytek jsou většinou Mn a ty jezdí ráno na všechny strany. Kromě Stříbra, který jede po druhej hodině z Plzně. Dá se říct, že kromě Mn do Nepomuka jezdí vše denně (mimo neděle a u nějakých vlaků soboty).
Krimitz: To je myšleno ironicky nebo nee ? Pokud ti tohle příjde hodně, tak podle mě je to bída bídoucí.
Václavs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 17:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Okénko do minulosti vozby hlavně uhelné...
-Sn 44106/8
GVD 83/84 až 93/94 v trase Česká Třebová - Furth im Wald. Někdy od půlky devadesátých let veden z Plzně. Dneska asi sloučen do 45330.

-Pn 47130 Prostřední Suchá - München, později Landshut (uhlí)
stabilní vlak veden již roku 83, pod stejným číslem veden minimálně 15 let (!).

- Pn 47151 Furth im Wald -Čierná nad Tisou
83/84 pp
85/86 neveden
86/87 pp
87/88 až 90/91 pravidelný

Vn 50770/2/4 Opatovice na Labem - Nové Sedlo
až do GVD 89/90 trasovány přes Plzeň, od gvd 90/91 veden přes KV, CV a ÚL.

Sn 57159 Plzeň - Čierná nad Tisou "Pivo"
sběrný vlak pro vývoz do SSSR. Veden již GVD 1976/77 až do GVD 1990/91 (GVD 93/94 neveden).

Směsky Česká Třebová - Plzeň a zpět
83/84 2 sudé Pn a 4 liché Pn vlaky
89/90 3 sudé Pn a 3 liché Sn vlaky
93/94 4 páry Sn vlaků

uhlí do Žiliny
83/84 Pn 67121 z Chebu a Pn 67181 z Citic, oba přes Plzeň
1985 - 1991 už pouze Pn 67181
GVD 93/94 přetrasován přes KV

uhlí na jih Slovenska
od 83 stabilní trasa přes Plzeň minimálně do roku 1994 v počtu 2 párů "Wapek" denně. Trasován přes Pl, Pha, Ko, HB , BM a Bv. V GVD 93/94 trasován přes ČB a Ji.

GVD 83/84 uvádí 2 vlaky (67521 a 67523) v trase Koterov - Nymburk.

uhlí pro Elnu Opatovice
Pn 67551/3/5/7 až do gvd 1989-90 trasovány z NS přes Pl, Phu a Pa. S novým GVD 1990/91 vedeny přes KV, CV a ÚL.

uhlí pro Syntezii
Pn 67577 a 67579 vedeny do GVD 1988/89 přes Plzeň. Od GVD 1989/90 už vedeny přes ÚL.
Železnice Českého Krasu: Soubor tratí pro Microsoft train simulátor (093,120,122,124,171,173 a 174)
Tato verse tratě již nebude rozvíjena
Kam jsme to dotáhli?! V roce 1986 16 párů, v 1995 7párů a dnes 2 náklady z toho jeden podle potřeby!
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 17:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky. Současnost je tedy skutečně hrůza, v podstatě když to zjednoduším po jednom Pn a Mn každým směrem, s výjimkami. A to ještě je třeba počítat s tím, že většina Mn ani není nijak zvlášť vytížena. Nu, poněkud depresivní, ale tak to zkrátka bohužel je.
Každý by si jednou měl dát RUC.
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 18:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A něco k tématu - Rn 44108 ve dvojčlenu. Taková zátěž bývala na přelomu tisíciletí zcela běžná. Půlhodiny poté projelo Pn 67732 (754.020) s místní zátěží pro domažlicko a i to mělo kolem dvaceti vozů. Jojo, to byly tehdy doby, kdy se člověk ve čtyři odpoledne vydal k domažlické trati a 4-5 nákladů do soumraku byla norma... (+ ještě potmě Vn 49715 se 750 v čele a další uhlí do němec)


A ještě něco - tohle jezdívalo párkrát do měsíce. Dvě wapky, kolem 50ti Esů a na konci zas dvě wapky. Netuším kam.

Každý by si jednou měl dát RUC.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.154.10
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 18:23:58    Odkaz na tento příspěvek  

Bouřka: Paráda ! Nu pravda, že dnešní 45330 je vytížená téměř pokaždý. Ale bohužel nic dalšího směskovýho do Němec z Plzně nejede .
749.242-1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.229.218
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 19:48:46    Odkaz na tento příspěvek  

Já si dovolím ještě vytáhnout argument od 380.001, alias ... okolo nákladní dopravy na t184.

A vozit něco jiného? Kolik lidí dnes topí uhlím a nebo kolik tam je fungujících podniků? 00 prd...

Kolik je tam fungujících podniků? Ptal bych se, kolik fungujících podniků tam bylo dřív. Okolí t184 nikdy nebylo příliš průmyslové, byl a je to spíš zemědělský kraj. Pár větších podniků s vlečkami tam bylo, ty kupodivu přežily dodneška, ale vlečky jsou de facto pusté.

Například dřívejší poměrně velká truhlárna Delta Tachov, dneska snad SoloDoor. Tenhle podnik byl napojen vlečkou ze šturcového zhlaví. Už není, vlečka snesena při stavbě kruhového objezdu. Podnik vcelku čile funguje dál.
Plastimat Tachov, s vlastní vlečkou z TC zastávky. Dovážely se granuláty v rakvích (mj. ze Záluží u Mostu...), odvážely výrobky. Později se už jen odvážely výrobky do vzdálenější ciziny (zetky, později Hbblinsy). Vlečkovat se přestalo nějak s překlopením z Plastimatu na Alfaplastik. Dneska tam člověk hliníkáč nepotká.
Mlýny-vlečka snad ještě existuje (naproti stanici), akorát zkrácením zadního zhlaví se na ní nedá vjet, do šturcu se nevejde ani lok+1vůz. Mlejny vesele melou.

Staré Sedliště-agrárnící. Návozy cisteren podobně jako Lnáře, tedy nárazově kampaň a pak dlouho nic.
Bor-velké silo, nic. Dřevo ve stanici se trochu vzpamatovává po pár vozech. Za loňský rok se možná u PC zdá, že v Boru se těžce fedrovalo. To je pravda, navezly se roury na Gazelu, a zas mrtvo.
Stráž u Tachova-pila přímo ve stanici. Pravda, ta je zrušena a místo ní je sluneční elektrárna.
Bělá-dřevo ve stanici, po delší úplné nule se poněkud mátoří, Mn 2x týdně.
Újezd Sv. Kříže-kamenolom kamenoláme, ale vlečka osiřelá.
Hostouň-semtam hodně řídce dřevo.
Mutěnín-velký agrosklad s vlečkou, semtam možná ještě něco dojede, dřív byli schopni posílat i ložené pryč.
Poběžovice-pamatuju zde Mn i v neděli, mocně se vozil živec, sypaný v Raj, pytlovaný v zetkách a gumové žoky v uhlákách. Dokonce tu byla provozní úzkorozchodka až na rampu.
Meclov-to samé, živce, živce, živce. Přitom obě živcárny pořád fungují.
Horšovský Týn-2xvlečka Agro, obě pusté, jedno Argo funguje pořád. Dříví po stanici střídavě oblačno.
Křenovy-pila přímo v nz, pila snad pořád piluje, ale neloží.
Staňkov-stavebniny hnízdící u zhlaví. Vozily, nevozí.
Klenčí-stavebniny s vlečkou. Vlečka mrvá, stavebniny živé.
Trhanov-tady to aspoň trochu žije, pila překonala i požár.

Co z toho vyplývá, nejsou podniky, nebo jsou podniky a nevozí?
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 20:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ú.Di.Š.: ironicky samozrejme. Likvidace v primem prenosu.
556007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 7-2011

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 21:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedno podvečerní ohlédnutí - 230.106+230.105 + 242.277 Plzeň hl.n. 9.4.2012
Danous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 21:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na hodně pozdní dnešní fotce 754.024 v čele Os7426 opouští Plzeň a vyráží na trať č.180 Plzeň-Domažlice( to pro přespolní nahlížeče
742231
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.24.14.98
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 21:46:27    Odkaz na tento příspěvek  

749242:
To máš sice pravdu,vleček hafo,ale bohužel ne všichni mají odběratele,který je ochoten vozit po dráze.
Další problém je údržba vleček.
Nicméně dnes třeba Mn z Bělé dvojmo a s maxlem.
Posláno z mobilu.
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Úterý, 10. dubna 2012 - 22:25:08    Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsem se jen zeptat, co to stávalo v chrástu na ?-té koleji - úplně krajní. Byly to jakési cisterny.

Díky
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14533
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 08:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bílé s oranžovým pruhem? To vozí propanbutan na vlečkové kolejiště směrem k Dýšiné pro firmu Flaga.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Kecup
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 7-2009

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 13:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.242

V Tachově vlečka hned u stanice odbočující z koncového zhlaví již není. Výhybka zrušena a po vlečce je již jen památník v podobě šturcu. Nic víc.

Jinak teď máme MÚ v Plzni na té jediné provozované koleji mezi hlavním a jížním. Vlak 7237 se tam srazil s pracovním mechanizmem. Snad do 14ti hodin podle webu ČD.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.235.32.65
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 15:18:55    Odkaz na tento příspěvek  

Tak tak.
Os 7413 (742.207+2*Bdtn) ukončil svou jízdu na Jižním, cestující odkázání na MHD. Ex 355 sic projel kolem, ale koukal jsem na babitron, že z hlavního odjížděl +18´, ale když jsem šel ve dvě na vlček, tak německá souprava ?od 355? stála prázdná na osobním, tak kdo ví co se tam rošambóvovalo.

Mn Domažlice - Kdyně dneska s dvojčetem 742.231+243, kdo nevyvařil, ale dyť to znáte...
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 15:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753.769+753.768 s Nex 48330 teď vyjeli z Plzně.
http://vlakyplzen.7x.cz/
Flickr
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 16:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smutná věc s tím stavem vleček na Domažlicku.

v roce 2001 šlo ještě na odpoledním Pn 67731 spatřit občas i takovouhle zátěž, ale většinou míval do deseti vozů.

Každý by si jednou měl dát RUC.
749.242-1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.49.175
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 19:57:58    Odkaz na tento příspěvek  

67731 býval všelijaký, ale jeho nástupce 67751 (okolo 17h z Domažlic s 1x742) vozíval pěkný štrůdl, dříví a zejména slovenské Hbisy od papíru a papundeklu, po kterých je dnes veta.

Ono totiž v dobách, kdy jezdil 67731, tehdy docela mohutná zátěž od přijíždějího Mn z Poběžovic+místní ze Staňkova jezdila do Plzně z Domažlic až Rnkem v noci. 67731 se s tím Mn mezi Staňkovem a Domažlicema míjel...taky proto jezdily Raj z Meclova do Bechyně průměrnou rychlostí 4,5km/h.
754_060
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 8-2011

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 20:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Bouřka: Ta druhá očekávaná Syslice by měla být 242 240 z Brna
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4113
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 20:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

754 060: No... ono by mi vůbec nepřišlo nelogický, kdyby časem přišly nějaký WTB Esa i do Plzně. (obsazení všech os Plzeň-Beroun souprav syslem)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 20:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl jsem dnes odpoledne chvíli čas ve Vejprnicích, tak dokumentačně...
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 21:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý_fotograf:
Esa do Plzně? Nechci vám brát iluze, ale Plzeň dostala 362 a o upravených Esech si může nechat jen zdát :-)
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4415
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 22:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v 19:20 vyrazila s osobákem do Berouna 754.019
Košičan a Vindobona - nejlepší vlaky na území ČR
youtube: http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 11. dubna 2012 - 22:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.242: Takže Rajky bývaly pro Meclov a Poběžovice? Večerní 67732 jich vždycky pár vez...
Každý by si jednou měl dát RUC.
Joudatfd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2012 - 08:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7801 - 754019
7804 - 754029