K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 30. 08. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 30. 08. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5523
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 10:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajik: V návrhu mě upoutalo např. toto -

1)Pendolíno na 170 je vedené přímo z/do Bohumína
2)vlaky na 200 jsou značené jako specificky odbavované
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4201
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 10:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy na 200 návrat šukafonie? Otázkou je jestli někde nevznikne kapacitní problém po zrušení těch Švejků co třeba kolem Příbrami a Berouna sloužily jako šichťáky/školáky.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 10:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, já to nikomu ani vám neberu. Navíc nikde jsem nenapsal že dřív to bylo na 042 lepší.

Já jenom od začátku upozorňuji na fakt, že samotným škůdcem dráhy je dráha (naše hvězdné ČD) sama. Ať už to bylo za dob kdy si JŘ sestavovala sama, tak i teď za doby kdy je pouze dopravcem.

Jediný rozdíl v přístupu je ten, že dřív se občas jezdilo i pro lidi. Dnes se jezdí pouze pro "ekonomiku" provozu, tedy pro kapsu dopravce.

Vážím si všech známých i pro mne neznámých lidí co udělali proto, aby VHD doznala tolika změn. Aplikoval se systém, který byl v mnoha ohledech značně předimenzován a nyní je třeba udělat úpravy. Ty ale skončí stejně nesmyslně, protože dráha si vymaní vyškrtání celých oběhů protože...

Stejný scénář čeká autobusovou dopravu, kde se zavádí stejný taktový systém opět značně předimenzovaný (narážím např. na Pardubický kraj kde to je prezentováno tupým politikům jako přínos pro obyvatele). Nikde nezačnou mávnutím kouzelného proutku proudit davy cestujících ani v autobusech. Až přijdou tupci z kraje nato, že né v každém autobusu jezdí plno lidí, tak se opět bude škrtat a opět se budou škrtat celé oběhy protože...

Výsledek je pak ten, že je to vesměs horší než to bývalo. To je celá myšlenka, kterou bych rád vyzdvihl. Málo kdo si totiž při zavádění taktu uvědomil jeho dopad. Tedy to zlo spojené s tím, když náhodou přestane z kohoutku kapat.

Proto jsem se ptal (místo toho aby zde byla zbytečná diskuse jak v hospodě) zda Bude to ale tímto končit, nebo je v některých krajích možnost převedení frekventovanějších spojů do kategorie SP?


Například Tanvaldy (vím pane Vlčku že jste ze zdejšího Libereckého kraje jako já), ty nikdy v tak hojném počtu nejezdili a nyní se mají téměř opět vymítit což si myslím je celkem škoda.

Pokud se ještě vrátím k té 042 co tu rozepisujete. Myslíte si že nepřijde nikdo na nevyužívání vlaků na 040, až se dostanou v kraji po volbách jiní k Hradeckému koritu (a nebo jiný přírodní úkaz nastane) a povede se ukončit dopravu na 042? Nikoho nenapadne vyškrtávat celé oběhy z 040 protože najednou dva vlaky se dostanou pod průměr? Budete opět zastávat názor že je paradoxně drahé jezdit pro lidi, když to potřebují?

Pokud jsem zmínil nedávno ve svém příspěvku Římana, tak ten toto chtěl nastolit již v roce 97 nebo kdy to byl u korita. Ten chtěl vést pouze účelové spoje pro lidi a nechat dopravu na tratích kde to má smysl. Nyní se do stejného stavu za pár let dostaneme taktéž, pokud metodou pokus omyl bude aplikován takt a postupem budou vysušovány všechny pototky. Nakonec vyschnou i ty řeky...
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 10:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázkou je jestli někde nevznikne kapacitní problém po zrušení těch Švejků co třeba kolem Příbrami a Berouna sloužily jako šichťáky/školáky.

Problém nevznikne, tomu se říká přepravní poptávka se rozdrobila v čase.

Volně přeloženo, lidé se vrátí do aut. Pokud pochopíte co jsem se snažil napsat ohledně té 042, tak vás nenapadne příště polemizovat nad tím zda to bude někde kapacitní problém.

Jak jsem psal, dnes se jezdí tak jak je potřeba a né tak jak by potřebovali lidi.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5524
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 10:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Tak o šukafonech na 200 se mluví už hodně dlouho, teď jde o to, kam daj ty 842.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3962
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 10:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:
V ŽM jsem se dočetl, že všechny modernizované 842 by měly být dislokovány v Brně.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Nekran
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 10:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K návrhu JŘ Plzeňského kraje - konkrétně trať 190 - zlatý komunisti, to alespoň z Plzně a ČB jezdil poslední rychlík v 19 hodin, v tržním hospodářství už v 18 hod. .
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 11:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a žlutý zázrak ze Šumperka by na 200 nasadit nešel?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5525
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 11:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nekran: Jak to jezdilo plný? Tohle se mi zrovna taky moc nelíbí, ne že bych tam snad jezdil, ale vést mezi takto velkými městy poslední vlaky v 18 hodin je dost špatný.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7503
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 11:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

_lt_:
Výsledek je pak ten, že je to vesměs horší než to bývalo. To je celá myšlenka, kterou bych rád vyzdvihl.
Budete opět zastávat názor že je paradoxně drahé jezdit pro lidi, když to potřebují?
Jak jsem psal, dnes se jezdí tak jak je potřeba a né tak jak by potřebovali lidi.

S "potřebou" lidí je to úplně stejné jako s yettim nebo s paní Colombovou: Všichni o nich mluví, ale nikdo je nikdy neviděl. O té údajné "potřebě" také všichni neustále mluví, ale nikdo jí nikdy nedokázal zcela konkrétně určit.

a postupem budou vysušovány všechny pototky. Nakonec vyschnou i ty řeky...
Oblíbený šotoušský omyl. Funkce potoků může být úplně v klidu plněna i autobusovou nebo auomobilovou dopravou. To nikde není zakázáno a leckde se to i děje. Pročpak by asi jinak byla okolí některých nádraží plná auťáků.

Málo kdo si totiž při zavádění taktu uvědomil jeho dopad. Tedy to zlo spojené s tím, když náhodou přestane z kohoutku kapat.
Další omyl. I s nižšími prostředky lze provozovat taktovou dopravu. Jen je to o něco složitější a není možné se s tím vypořádat za pár dnů, ale slušný technolog by to zvládnout měl.
Samozřejmě to vyžaduje zaměřit se na ty řeky a ne z řek sušit potoky tím, že budu mít v celé síti univerzální takt 360 minut.

Takt je úžasný vzduchovodič po celý týden pro jednotilivce a tunel na státní rozpočty a v době kdy vlak má smysl (pátek/neděle) je ničitelem poptávky a dokáže lidi pouze odradit.
Nesmysl. Kde má vlak smysl, nejede ani v sedle prázdný.
Takt také nevylučuje vedení posilových spojů - třeba typu nedělení večer pro studenstvo. Problém je, že takové spoje jsou ty nejdražší, bo souprava jinak celý týden stojí v kopřivách (aby nebyla dalším vzduchovozičem). Tato pravda ale platí takt netakt a tak menší sardinkování v neděli večer není věc taktu, ale věc ceny. (Nevím, zda tyto dvě záležitosti míchají někteří dohromady jen z neznalosti nebo ze zlého úmyslu.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4202
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 11:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plný parkoviště jsou tam kde je problém v podobě zácpy na silnici nebo parkování + solidní nabídka spojení (aspoň hodinový takt v ranní špičce). Tedy u dojíždění do velkých měst. Tak od Hradce vejš a těch je jen pár.

Co je na tom současným škrtání zjevný je velmi smutný i z hlediska budoucna:
- stát sere na chudší regiony s největší nezaměstnaností a rube tam obslužnost. Viz šuknovský výběžek v konfrontaci současna "pošlem tam policejní posily a zrušíme rychlíky". Proč asi je okres Děčín na špici nezaměstnanosti už léta? To není daný oudolem u Labe ale právě výběžkem který pod něj patří. Podobně na Moravě okres Jeseník - a proto utnem spojení na Ostravsko a Opavsko.
- zasekávaj se linky kde frekvence po významnou část roku i přes tejden (Tanvaldy) je srovnatelná s nejedním R na vlakodromu 010 mezi Třebovou a Prahou. Tam se kupodivu neškrtá nic ač by v sedlech dozajista šlo udělat pomalou dvouhodinu a bonusně zastavit Ex v Chocni/Oustí a celkem nikoho by to nebolelo. To ale radši vyrušíme sobotní příjezd do Krkonoš (vlak v 10 z HK), v CnC o víkendu přípoje z osobáků 040 a celkově solidně obsazené R od Poděbrad na Prahu... Podobně ranní/večerní R bude zaříznut v Kolíně nikoli z 010 odkud toho do Prahy jedou 3 ale z 230.

Závěr? Žádný smysluplný šetření ale stupidní huráakce na blbnutí bečícího stáda "vidíte - nebude tu Řecko".
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4203
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 11:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lt: on v té oblasti co omylem spadla kraji libereckému totiž nastal úžasný úpadek VHD a hlavně jejího využití (ač je to jedna z nejvýznamnějších turistických oblastí). Ještě daleko víc než na vlacích 042 a 040 to nastalo a je vidět na okolních busech. Ukažte mi dnes bus ve kterém se stojí třeba z Jilemnice nebo Semil - i u spojů kde býval problém se narvat aspoň na schůdky a administrativně se omezovalo (platíjen/neplatí předplatní jízdenky). Likvidace busů (zejména těch podvečerních) + zdražení jízdného vedlo k odchodu do IAD. A současný stav s parodií na IDS Idiotol kde se bez karty platí přestupní zóna 2x (nebo se platí za zónu kam dotyčný nejede ale bus jo - viz Rokytnice - Tanvald o víkendech se zájezdem do Harrachova), ceny jsou na nebo nad obyčejným jízdným ČD a s busy se zmateně jebe každej rok několikrát to jen dodělává. Daleko větší průser 042 než takt je pouhý fakt že v Jablonečku někdy je a jindy není přípoj od vlaku do Rokytnice a Harrachova....
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7610
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 11:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mne zajímalo, jestli třeba od toho (neexistujícího) rychlíku z HK v 10.04 pojedou návazné autousy nebo ne...
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5413
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 12:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečný návrh liberecký kraj (ovšem předpokládají ještě dílčí úpravy s ohledem na omezení dálkovky)
http://www.iidol.cz/navrhovane-jizdni-rady.html
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 13:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Začátky zaměstnání mají dneska značný rozptyl. A i ty školy. Co já si pamatuju, tak na gymplu stačilo přijít v 7:59 a v těch 8:00 být ve třídě. Ale základka se ve 7:45 zamkla a kdo přišel později, musel jít zadním vchodem a dostal poznámku.

A konce jsou variabilní ještě víc. Ne každý chce jet rovnou z práce domů, potřebuje si něco po práci nakoupit/vyřídit a to trvá různou dobu a to předem neznámou. Když poslední spoj pojede už v 18h, nebude riskovat a pojede autem i ráno. Navíc máte škol či podniků po trase spoje třeba několik a v různé vzdálenosti od nádraží.

Častý, pravidelný tudíž zapamatovatelný JŘ toto řeší nejlíp.

Není někde nějaká petice proti těm současným škrtům? Co třeba město Tanvald, neprotestuje? Těch 200 mil. je naprosto směšná částka (20 Kč na osobu, ani na jeden ešus to nestačí). Navíc pochybuju, že to ČD na nákladech ušetří, ty soupravy a zaměstnanci zůstanou. Spíš tím stát sám zhorší hospodaření vlastní a.s.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 13:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O petici zatím nevím (kromě jakéhosi zárodku na fb, což ale nikam moc nevede). Celá věc je připravována - jak jinak - velmi narychlo a na last moment.

Sám jsem kontaktoval iniciativu ProAlt. Možná se stihne zosnovat protestní akce nebo alespoň nějaké prohlášení. Rád bych vyzval každého, kdo má nějakou možnost organizovat nebo podpořit petice, protesty apod., aby tak učinil. Někdy mám pocit, že až se bude rušit úplně poslední vlak na úplně poslední trati, šotoušstvo se bude starat hlavně o to, odkud si ho vyfotit. Teď je ale čas se bránit.

K Tanvaldu: třeba zrušení 1137 je opravdu průšvih, který znemožňuje nejen rozumné denní cesty Tanvald - Praha a dál, ale taky zhoršuje dojížďku do Turnova a z ŽB do Liberce. U Tanvaldu těžko říct, jak se k tomu postaví město vedené ODS, nicméně zkusím tam napsat s tím, že na jejich právě budovaný terminál taky za chvíli nemusí nic jezdit. Podobně ostatní by mohli psát do Jeseníku, Březnice, Počátek atp.

Mimochodem, všimli jste si, že škrty opět postihují v první řadě ekonomicky slabší regiony?
Slezsko, Vysočina, Rakovnicko, Příbramsko, horní Pojizeří, Šluknovsko. Opravdu chutné.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4205
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 13:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jeden postřeh k problému "pro dálkaře v taktu" kontra "jen pro místní do školy":

Jablonec nad Jizerou - Brno IN25 za 246,-. Jablonec - Lijemnice 17,-. Neboli pokud se přizpůsobením místním dojížděčům utne možnost dálkové cesty tak jednoho "dálkaře" třeba do Brna musí nahradit 14-15 místních. Neboli plnej šukafon místních dojížděčů udělá tržbu asi jako 3-4 dálkoví cestující v témže skoro prázdném.

Čímž neříkám že by se nemělo přihlédnout k místním podmínkám když to jde (třeba zrovna z tý Lijemnice by to v kladiva mohlo klidně jet až 13,40 jako kdysi a obrat by se stih), musí to ale mít svoje meze (např. nejde jet z Jablonečku až 14,30 páč by se jaksi nestihly žádné přípoje).
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4096
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 14:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2)vlaky na 200 jsou značené jako specificky odbavované

Ano, Beroun-Protivín má být nově místo plzeňských 842 v režii blatenských 810 s "očičkem". Původně se uvažovalo o 814, ale JČK byl proti a navrhl levnější 810 s elektronickým štíplístkem, SČK to bohužel odkejval...

(Příspěvek byl editován uživatelem Špáňa.)
youtube: http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5414
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 14:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: Těch 200 milionů je ztráta hrazená dopravci, a to není jenom o nákladu na pořízení vozidel. Náklady obsahují také mzdy personálu, cenu za pohonné hmoty, údržbu vozidel, poplatků za dopravní cestu apod.
Jinak co se týče taktu, tak odjezdy kdy se lidem hodí jsou skutečně dost pofidérní záležitost. Málokde je dneska už potřeba čas osjezdu cca v XX:XX, protože někde něco končí. Dneska každej podnik končí jinak, mnohde mají lidi volnou pracovní dobu, lidi chodí po práci nakupovat... Naopak čím dál tím víc lidí jezdí z větších vzdáleností a tak roste potřeba vazeb na dálková ramena VHD.

Špáňa: A stačí to kapacitně?
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4097
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 14:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Myslím si, že to stačit nebude, na fotce níže jedna z náhrad 842 z června za Příbramí. Navíc teď když od 9 do 15h nepojedou rychlíky.

(samozřejmně vyvstává i otázka kolik lidí krom školáků a důchodců bude ochotno pravidelně cestovat třeba každý den dvě hodiny tímto paskvilem)
youtube: http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 14:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Švejci: Radši bych je zaříznul, než Tanvaldy, jel jsem s nima alespoň tak 15x a mohu říct, že na Tanvaldy ani náhodou neměly. Prostě ten seznam je nějak postavený na hlavu.
Zajímalo by mne, kdo tady jenom plká a kdo chce nějaké tý trati pomoct??

074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 14:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Špáňa: A 810 bláhově stačí, jeďte se kouknout na 074, jak nám vypadá školní spoj z Neratovic (stojí se).
Zajímalo by mne, kdo tady jenom plká a kdo chce nějaké tý trati pomoct??

Pepas87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 15:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrušení rychlíků do Tanvaldu mohl vymyslet zas jen nějaký "odborný pracovník", který na koleje vidí maximálně z okna kanceláře...

Zabíjí se tím jediné rozumné spojení tanvaldska s Prahou..

Původně jsem si myslel, že je to z důvodu toho, aby nemuseli zůstavát pražští strojvedoucí 12 hodin v Tanvaldě, pak mě ale došlo, že místo toho budou zůstávat 14 hodin v Turnově..
Další věc, kterou nikdo asi nedomyslel, je to, že místo rychlíku musí nasadit novou soupravu z Tanvaldu do Brodu a vymyslet nějakou posilu na Os z Paky do Liberce, který bude dělat náhradu ze ŽB do Turnova...

Jsem si vědom toho, že v úseku Tanvald-Turnov není nějak převratná obsazenost, ale troufám si říci, že jedna 810 jako náhrada stačit nebude...
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 15:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě ten seznam je nějak postavený na hlavu
Chybou je samotná existence takového seznamu.

Tanvaldy: naspal jsem na úřady Tanvaldu, Vel. Hamrů a Plavů, tak uvidíme.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5415
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 15:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepas87: Neruší se všechny Tanvaldy, dva páry zůstávají:
Z Prahy: R1138 odj.7:25, R1144 odj.13:25
Z Tanvaldu: R1143 odj. 11:46 a R1149 odj. 17:46.
Mohli nechat alespoň R1148 (odj. Praha hl.n. 17:25 a R1137 odj. Tanvald 5:46)

Wałbrzych: Psát na úřady obcí pár dní před uzávěrku je zbytečné, chce to napsat na kraj případně na IDOL. Obce nejsou objednavateli, ani plátci.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Pepas87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 15:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Jj o dvou zachovaných párech vím, ale to nic nemění na tom, že zbývající vlaky prostě budou chybět a lidi zase odejdou od železniční dopravy..
Největší problém je právě to, že jsou omezeny první a poslední vlaky, ve kterých člověk nejvíce uvítá, že nemusí každých 20 minut přestupovat..

Jediný vlak, který bych viděl jako adepta na omezení je 1143, ty ostatní určitě ne...
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 15:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: jenže co kraj a IDOL s ministerskou objednávkou? Když to navíc ještě není oficiálně rozhodntué? Ti pak mohou leda látat díry, až to bude sichr. Obcím jsem psal proto, že to tamní starostové nejspíš nevědí, a mohou se ozvat MD a MF coby "postižená místa", nebo se aspoň připravit na další jednání s krajem. Kopii jsem poslal i tamnímu Deníku, ať je šance, že se to dovědí lidi.

Jinak s 1137 a 1184 souhlas.
Sukafon534
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 15:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepas87 :
Minulý rok nám zrušily rychlík Šumava a nyní nám tu po trati 194 jezdí 814 .

(Příspěvek byl editován uživatelem sukafon534.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7505
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 15:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tanvaldy jsou mi beztak k ničemu, když se od večerního nedostanu domů - viz zrušená 1119. Vhodná cesta, jak je za rok zrušit všechny.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Sukafon534
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 6-2010
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 15:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch :
To neznáš to nové heslo MD ?
,,Když šetřit tak všude a když rušit tak zrušit všechno. ,,
Pepas87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 15:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední dobou mě jednání kolem dráhy připadá jako: "Vyženeme co nejvíce cestujících, dřív než začnou na trati jezdit soukromníci"...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 16:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Ty 2 páry víš na co jsou.... . Viz. v pátek jak se nám dostane ta část Pražanů, která nechce použít auto na Tanvaldsko?? Pochybuju, že by je zaměstnavatel vypustil před polednem z práce domů.....
Jediné čeho se dočkáme je to, že v pátek v okolí Tanvaldu budou absolutně ucpané místní silničky a další efekt tohoto opatření budou větší finanční nároky na údržbu, čili si troufám říct, že se ušetří kuloví......

Jediné co mě fakt zaráží je to, že vim o Tanvaldech, jak jsou plné a myslím si, že bych našel aspiranty na rušení úplně někde jinde např. již ode mne zmíněné Švejky.

A Orky 2: Pardubice-Praha také souhlas.

A to nevíme co nás ještě čeká v regionálce.
Zajímalo by mne, kdo tady jenom plká a kdo chce nějaké tý trati pomoct??

Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 16:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zatím mi nikdo neodpověděl na otázku,jak to v novém GVD bude s vlaky KŽC?Protože ty usávají celkem dost a jezdí věčně prázdné.Mám názor-nostalgie ano,ale dotovaný nostalgický vlak,který jezdí každou neděli a za 2 měsíce veze dohromady 30lidí,je zbytečné vyhazování peněz...
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4098
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 16:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď mě napadá, že je to asi 4 měsíce zpátky co jsem v něděli cestoval R 1147 v 15.46 z Tanvaldu, už na odjezdu z Tanvaldu v celém vlaku ani jedna volná čtverka (hlavně díky přestupům z Harrachova), z Turnova již 3 lidi na čtverku a teď se má rušit???
Btw. mě je to stejně svým způsoběm jedno protože zrušili i navazující R 1256, z Doks už mám taky smůlu protože zrušili zase R 1117...

Než se někam dostanu tak bude poledne a abych se stih vrátit domů, tak abych zpět vyrazil zase hned po poledni. Moc pěkná (ne)použitelnost železniční dopravy v ČR, která brzo na spousty tratích povede k likvidali, včetně některých lokálek, které z návazností od rychlíků žijou. Nebylo by lepší ty rychlíky zrušit rovnou všechny? aspoň by se opravdu ušetřilo a necestovalo by se stejně jako se bude necestovat nyní...
youtube: http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7616
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 16:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kraken_470: Nevím, jestli by to tak mohlo fungovat, ale nešlo by to jako na silnici RadioBus? Nejelo by to prázdné a nemusela by se platit plná taxa, jako u zvláštní soukromé jízdy.
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5416
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 17:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rušení těch rychlíků bylo zvoleno hodně necitlivě a mnohdy bez rozmyslu. Ale co člověk nadělá. Zkrátka na MD a jeho našeptávači z fakulty dopravní zase mysleli..., ale systémově to rozhodně nebylo.
Jak jsem psal. Hlavně, že Praha-Pardubice bude v průměrném intervalu 12 minut.
Přitom 8% pořád ještě není taková darda, aby to nešlo vymyslet rozumně.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4099
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 17:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejhorší je, že se často zrušily první a poslední vlaky, což znemožní jednodenní delší cesty...
youtube: http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 18:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé je že se nikdo nebaví o R1298, ten nikomu chybět nebude??? Nevím sice jaká je jeho obsazenost, ale ne každý jezdí jen na Kladno, někdo by taky rád dál. Ale jestli jsem sám tak se srdečně omlouvám...
Standal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 6-2008
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 19:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně ta 1298 má v Rakovníku přípoje všemi směry do vesnic. Poslední možnost z Prahy. Další blbost vidím rušení spěšňáku z Lužné na Chomutov. Nehledě na to,že na ty vlaky lidé jezdí rakovnickýma rychlíkama, pokaždé tak 10- 15 lidí přestupuje. Když tyhle lidi ubydou už z tech rakovnických rychlíků, tak za rok můžem zrušit rovnou i rychlíky v úseku Stochov-Rakovník.
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 19:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ten Stochov se mě docela dost dotýká, když se tam chci stěhovat a v práci budu do půl deváté...
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 22:15:59    Odkaz na tento příspěvek  

Standal: no spěšňáky snad objednává kraj, ne ? I na webu Ústeckého kraje je těch 6 spěšňáků vedených jako U14 (ta účka jsou krajské linky Os a Sp):
http://www.kr-ustecky.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=450018&id=16 60962&p1=178192

Takže i Ústecký kraj že by zrušil něco ? Před nedávnem zde dosi (myslím že -aa- ale nevím to jistě) psal, že Ústecký a Liberecký kraj se snaží naopak převzít některé rychlíky na odstřel. Čert ví jak to nakonec bude.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 22:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otevřený dopis Svazu cestujících ve veřejné dopravě k tématu rušení vlakových spojů.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5418
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 22:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Ne všechny spěšňáky objednává kraj, skutečně jsou nějaké státní. Letos objednávané vlaky MD lze najít tady:
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/024871A6-43C0-4728-9C0D-4B8E799DD CAE/0/10112901priloha1sECv2010aDalBez7paruEC1011.xls
Letos stát objednává tyto spěšné vlaky, i když vybrané pouze v některých úsecích: 1672, 1673, 1674, 1676, 1677, 1680, 1681, 1682, 1683, 1932, 1935, 1940, 1941.
Naproti tomu kraje objednávají některé úseky rychlíků, třeba ústecký kraj objednává na svém území rychlíky 1109, 1116 a 1119, které jsou v konečném návrhu zachovány (viz http://www.iidol.cz/files/traffic_orders/4e5b1e3ad6283/k080.pdf)
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 22:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela slušné, jen mi tam osobně trochu chybí poznámka ve stylu, že 200 milionů není z pohledu rozpočtových úspor tak fatální částka, a že by se jistě našly vhodnější místa k šetření. Aby se předešlo odpovědi "my to všechno víme, ale holt musíme škrtat".
I am the passenger, and I ride and I ride...
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 01:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouser: Nejen text příspěvku 478 je úsměvný, samozřejmě v uvozovkách. No obrázek v záhlaví je trefný...
Myšleno v dobrém, bolí mě u srdce...
Tuto sekci sleduji pravidelně a rád, zdá se, že nastal čas minulý a já silně zaskočen nenacházím slov na možné reakce k výše naznačovaným škrtům...

Šumbarští cikáni dostávají deseti tisícové příspěvky jak je možno vysledovat na poště v Havířově a vlakem nikdy nejeli, no dneska toho nenapíšu víc a ani hlavně smysluplně...
Došly mi písmena/slova atd...
Ten seznam spojů na zrušení jsem neměl vůbec číst...
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 08:22:44    Odkaz na tento příspěvek  

Stínová asociace hejtmanů ODS navrhla řešení financování regionální železniční dopravy

http://zpravy.ods.cz/prispevek.php?ID=17274
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 08:31:54    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: aha, díky za informaci. Takže se může stát že v úseku Lužná-Žatec budou jezdit jen dva páry vlaků ? To by nebylo dobré. Doufám že Ústecký kraj těch šest párů vlaků zachová.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5420
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 09:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Ústecký kraj taky nemá neomezené finanční možnosti. Nelze očekávat, že by nějak výrazně navyšoval výkony železniční dopravy, obzvlášť pokud nad ním stále visí hrozba škrtnutí části peněz z memoranda. A to ještě musí řešit náhradu Rumburků. Na 081 má vlaky ukončené v Jedlové, na které ty rychlíky navazovaly a minimálně ve špičkách je potřeba zajistit vazby v Rybništi do obou směrů. Takže co zaplatí navíc místo MD, dost pravděpodobně se bude škrtat jinde.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 09:43:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k tomu memorandu: já samozřejmě doufám že vláda nakonec ty prachy dá v plném rozsahu, ať už dobrovolně nebo na příkaz soudu. ALE: příjde mi divné, jak se "střílí" různá čísla.

Např. v dnešní středočeské příloze MF dnes je článek o jednáních kraje, ČD a státu. Z toho článku vyplývá že kraj chce objednat to co teď, a ukecává České dráhy aby proboha počkaly až vysoudí (nebo jinak získají) těch chybějících 110 miliónů, a nerušily do té doby spoje. V tom článku vykřikuje hýtman Rath, že je ohroženo v kraji až 30% vlaků, ale současně jsou tam uvedena tato čísla platby za regionální vlaky:
rok 2011 - kraj 946 miliónů, vláda 473 miliónů
rok 2012 - kraj 946 miliónů, vláda chce dát jen 363 miliónů
To mi vychzází jako celkový úbytek o 7,7%. Takže nechápu, proč se hovoří o ohrožení až 30% vlaků.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3883
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 10:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se zájmem sleduji zdejší debatu a dovolím si nadhodit pár - pro mnohé rouhačských - poznámek.

Pokud to dobře chápu tak je sled událostí následující :
- stát škrtne nějaký objem peněz o X%
- ČD / MD / kraje na základě toho škrtnou nějaké vlaky v dvojnásobku již zmíněných X%, protože se to hodí ČD qůli oběhům
- postižení logicky řvou.

Co mi je na tom divné :
- čtu tady výkřiky na téma, že mnohé seškrtané vlaky jezdí dost plné. Proč potom vadí, že se jim škrtají dotace? Plný vlak přece dotace neotřebuje, že? Nebo je to tak, že obsazenost je zcela nepodstatná a účel hry je uspokojovat požadavky MD a krajů? Pak považuji takový systém za zločin.
- pokud se škrtají vzduchovoziče tak je to snad dobře, ne? Teda krom toho, že toho bude méně k focení.
- proč snížení dotací o X generuje škrtání spojů o 2X? Protože to matce dráze technologicky vyhovuje? Dobře, ale ať potom chce ty dotace snížit taky o 2X. Já mít takového subdodavatele (dám mu 50% peněz a on mi za to dá 25% výkonů protože se mu to tak hodí) tak s ním vyrazím dveře a ještě mu je dám k úhradě. Druhá varianta je, že dlouhodobě jezdí matka dráha za dumpingové ceny (ať už ze své vůle nebo z vůle politiků) a teď se chce vrátit do reality, protože už ji dochází, že to dlouhodobě nejde udržet.

A ještě pár subjektivních poznámek odpozorovaných v mém okolí :

Kdo od VHD utekl do auta ten už se zpátky jen tak nevrátí. Pokud se tak stalo bylo to z těchto dvou důvodů :
- odchod do důchodu, tj. pokles životní úrovně, vznik nároku na slevu (VHD je najednou výrazně levnější než auto, předtím to bylo šul-nul) a zároveň zánik nutnosti být někde včas, resp. rychle (důchodce má času dost).
- kapacita silniční sítě a (ne)dostupnost parkování v místě zaměstnání vedou k tomu, že VHD začne být rychlejší.

A ještě co mne v předchozích příspěvcích zaujalo :
- vznik uzlů "v celou" ve velkých městech je nějaká fyzikální vlastnosti taktového grafikonu?
- pokud si nějaký magor myslí, že školy, úřady a zaměstnavatelé ve velkých městech budou začátky práce / vyučování posouvat na X:30 protože ITG tak ať odletí zpátky na Mars :-)
- nemožnost posilových spojů ve špičku (viz dělené směny v MHD) a nutnost vozit vzduch celodenně v hodinovém taktu je fyzikální vlastnosti taktového grafikonu?
- nemožnost existence letního JŘ jako v MHD je fyzikální vlastnosti taktového grafikonu? Prázdninové JŘ v MHD počítají s propadem cestujících o 20-30%. Na dráze žádný propad není, nebo se to tak nikdy nedělalo?

Dík za vysvětlení.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2984
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 10:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenki, tentotkrát nemohu než zcela souhlasit. Dokonce i v těch subjektivních poznámkách (mám podobné zkušenosti).
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 10:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak "se nikdy nedělalo"? Se přijeďte podívat do Brna: od Tišnova PD mimo prázdniny 48 spojů za den; prázdninový jízdní řád 35 spojů/den - takto je to už několik let. Letos k tomu třetinu prázdnin zuří výluka a dalších 6 spojů je odřeknuto, takže propad nabídky je bez výluky o 27 % a s výlukou skoro o 40 %
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 10:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Daleké cesty na jeden den jsem zavrhl už dávno...takže jeden spoj tam a zpět denně bohatě stačí ne?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 11:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nějaké vlaky v dvojnásobku již zmíněných
Obvykle ne nějaké, ale možná jak kde v kterém kraji.
Plný vlak přece dotace neotřebuje, že?
Pokud si tím zaplatí svoji existenci,tak ne. Podobně jako policie, zdravotnictví,...
Plná tramvaj je nedotovaná a dotují se jen neplné?
pokud se škrtají vzduchovoziče tak je to snad dobře
Ano. Jen tak nějak dostat zadarmo vzduchovozič na místo,odkud nebude vzduchovozič a opačně.
Nebo snad po ránu je na konečné 9 hejno odstavených tramvají čakající na konec šichty odpoledne, aby nevezly zpátky vzduch ráno?
Tudíž odpověď na "generuje škrtání spojů o 2X"

vznik uzlů "v celou"
je nesmysl, musí být podle požadavků cestujících.

nemožnost posilových spojů ve špičku
? Tam, kde to je možné a potřebné, to takto funguje.

JŘ v MHD počítají s propadem cestujících o 20-30%. Na dráze žádný propad není...
Při pohledu do JŘ je tam vidět některé vlaky s vysvětlivkou, že o prázdníchách nejezdí.
Jiná naopak, ti z města jimi jedou pryč.


kapacita silniční sítě a (ne)dostupnost parkování v místě zaměstnání vedou k tomu, že VHD začne být rychlejší.
Logické,ne? Podobně jako když železnice vzor jižní Polsko začne generovat tisíce nucených automobilistů. Kteří ovšem do VHD přestoupit nemohou, protože už není, nebo stojí ve stejné koloně....
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3885
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 11:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek, Ohl - dík za korekci, přece jen se železnici až tolik nevěnuji a sotva stíhám sledovat alespoň MS kraj.

Plná tramvaj je nedotovaná a dotují se jen neplné - to určitě ne, sype se to tam hlava nehlava. Nicméně alespoň občas se někdo zajímá o to, jestli těch plných je jakž takž dost a těch prázdných není nějak moc.
Ze zdejší debaty mám - možná nesprávný - dojem, že takt je posvátná kráva a vození vzduchu není podstatné. Chtěl jsem trošku rýpnout do tohoto dogmatu, nic víc.

vzor jižní Polsko - to je samozřejmě totální extrém, ale nemusíme chodit až do zahraničí, stačí okolí Prahy. Výběr mezi zácpou na silnici nebo zácpou v Elefantu (popř. v Žabotlamu) není nic moc. Oboje je otázka (ne)existence příslušné infrastruktury - bohužel (i v zemích na západ od nás) není moc často vidět správný odhad kde co stavět, spíš se aplikuje metoda co si kdo vyřve (a vylobuje) to (ne)má.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2985
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 11:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
1)"ale možná jak kde v kterém kraji":
Tohle by ale chtělo opravdu konkretizovat.

2)"Plná tramvaj je nedotovaná a dotují se jen neplné?"
A která možnost je správně? Mimochodem zdravotnictví je placeno u peněz, vybraných za zdravotní pojištění. Policie/trestní soudy z nákladů trestního řízení, které musí platit každý odsouzený. Otázka, zda výše pojištění a poplatků, stanovených zákonem je odpovídající, je v této diskuzi O.T.

3)"vzduchovozič na místo,odkud nebude vzduchovozič a opačně":

Protože horníky nutno vozit nejen do dolu, ale taky z dolu, tak jde často o případ pro dělené směny.

4)"generovat tisíce nucených automobilistů"

Mnozí z nich si nepřejí být generováni jako nucení cestující vlakem. Ačkoli vlakem jezdím často, auta se nezříkám. To, že někdo nemá řidičák, není hrdinství, ale zpravidla neschopnost.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 11:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čtu tady výkřiky na téma, že mnohé seškrtané vlaky jezdí dost plné
Pro někoho je dost plný vlak, kde nenajde volnou čtyřku. Případně je dost plný jenom v pátky nebo o prázdninách, kdy s ním dotyčný jezdí. Nebo jenom kousek trasy. Takže podobná prohlášení je potřeba brát s rezervou.
Plný vlak přece dotace neotřebuje, že?
Při tom množství slev, režijek, apod. si leckdy ani plný vlak na sebe nevydělá. Zejména, když opačným směrem je to slabší.
vznik uzlů "v celou" ve velkých městech je nějaká fyzikální vlastnosti taktového grafikonu?
Není. Klidně mohou být uzly za 7 minut půl. Ale všechny stejně. Taky by byl problém s mezinárodními vlaky, které by se dostaly mimo takt a přišly by o přípoje.
nemožnost posilových spojů ve špičku a nutnost vozit vzduch celodenně v hodinovém taktu
Pokud mám dost vozů na to, aby jezdily ve špičce, pak už je relativně levné s nimi jezdit celý den. Jestli je to opravdu výhodné, se obtížně zjišťuje (když mi nejede vlak jedním směrem, tak s ním nejspíš nepojedu ani opačným, ale možná taky s vlaky přestanu jezdit vůbec).
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 15:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dost vozů na to, aby jezdily ve špičce, pak už je relativně levné s nimi jezdit celý den.
Jo, ty neplatí za d.c. a nepotřebují energii ani údržbu. Proč se v části cesty odpojují vozy,aby nevozily vzduch?


horníky nutno vozit nejen do dolu, ale taky z dolu, tak jde často o případ pro dělené směny
Trochu to kulhá. V diskutovaném případě se dole hromadí i výtahy.

takt je posvátná kráva
Mělo by to tak být. Není nic horšího,když všechny v XX:15 a jeden v XX:05. Jasný vzduchovozič, ten další by zato měl být posílen
Vážně-podle potřeby půl nebo dvouhodinový,ale když už mimo takt, tak XX:20.

že někdo nemá řidičák, není hrdinství, ale zpravidla neschopnost
Nevím, na co se tady naráží, já tu kartičku mám:-)
Jo, neschopní důchodci, nemocní, děcka,atd. - nemělo by to být trestné, taková neschopnost platit za benzín a poplatky pořád víc a místo toho bolševicky požadovat neindividuální přežitky 19.století?
ValcavNakiz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.82.168.20
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 17:39:34    Odkaz na tento příspěvek  

1. Fyzikální vlastností časoprostoru je, že vlak, který přijíždí do spádového města v X:30, tak zpravidla do dalšího spádového města na trati, o 30 km dál, přijíždí v X:00. A to jaksi platí pro účelový spoj stejně jako pro takt.

2. Čím méně budeme chtít vzduchovozičů, tím více budeme potřebovat vozidel (budou se nám štosovat). Vozidla budou mít malý kilometrický proběh, ale nikoho nebudou znepokojovat přemírou vzduchu. Vztah fixních a variabilních nákladů a výnosů jsem již naznačil v předchozím příspěvku.

3. Poplatky za dopravní cestu nepočítám, protože se jima jen točí prachy z kapsy do kapsy jedněch kalhot - z ministerstva dopravy do SŽDC. Čím víc MD na poplatcích ušetří, tím míň SŽDC dostane - a tím víc bude SŽDC závislá na jiném prostředníkovi - SFDI.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1989
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 19:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: Proč by důvodem absence řidičáku měla být nutně neschopnost? Co třeba nemoci, vada řeči, apod.

ad vzduchovoziče: Tak někdo vymyslete jak to udělat, aby byl pásový dopravník plný i zespodu...

babilon: Některé R jsou plné jen o prázdninách. To je pravda. A proto je zrušíme ÚPLNĚ, tedy i o těch prázdninách...

Jinak souhlas s tím, že se ruší v chudších oblastech, kde dvouhodina je základ. Místo toho, aby se rušili pomalé R na koridoru v relaci Pha-OL, například. Protože pokud by dálkovka důsledně zastavovala v Zábřeze (proč "to nejde"?), tak sou pomalý R opravdu zbytečný.