K-report
 

Archiv diskuse Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 0... do 04. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 026, 028 a 033 » Archiv diskuse Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 0... do 04. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lichkov
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.234
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 11:42:29    Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_I: Myslím, že se mýlíte. I kdyby tam byla dvě skupinová návěstidla, nebyly by dovoleny současné vjezdy, protože vlakové cesty by nekončily u těchto návěstidel, ale u koncovníků s návěstí "Konec vlakové cesty" a tudíž by se ohrožovaly v tzv. pokračování vlakových cest. Kdyby bylo návěstidlo platné pouze např. pro 2. kolej (L2*)) a pak návěstidlo platné pouze pro 1. kolej (L1*))a pro ostatní by byla skupinová (např. L5-3*) a L 4-8*)), pak by bylo možné postavení současných vjezdů na 1. a 2. kolej. Ale toto většinou zase zakazuje staniční řád. Ale technicky by toto bylo možné.

*) označení návěstidel je pouze teoretické!
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 12:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lichkov: V součastnosti ne, to je správná připomínka, proto taky píšu teoreticky. Byly by povoleny pokud by tam byl například odvrat, tudíž by nedocházelo k ohrožení v pokračování vlakových cest (podobně jako v Dolní Lipce na 5. koleji - ale i tam jsou současné vjezdy zakázané). Musíme však brát v úvahu, že ve 30. letech 20. století (1932/37) byly trošku jiné normy a předpisy, proto také došlo v průběhu času k nahrazení dvou návěstidel jedním...
Lichkov
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.234
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 12:26:18    Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_I: Ano, s tím souhlasím. Někdy mi příjde, že v těch letech, co píšete, u toho byli lidé, kteří tomu rozuměli. Dnes, když přístroj nedovolí současné vjezdy u šesti ze sedmi kolejí, tak tito rádoby odborníci dají do SŘ podmínku, že jsou současné vjezdy ve stanici úplně zakázané, protože nevědí, proč naši předci dovolili na přístroji jen jednu současnou jízdní cestu....
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4981
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 12:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvojici odjezdových návěstidel směr Letohrad jsem v Lichkově fotil v r.1984,pokusím se najít foto..Tehdy ještě o "koncovnících" a jiných vymoženostech současnosti nebylo ni vidu..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 12:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf: Ale už i v té době končila vlaková cesta normálně u námezníku. Koncovník je akorát slovíčkaření p. gestora. Taky to mohl být konečník...

Lichkov: Tak jest. Takto to bylo zakázáno i v Letohradě za dob mechanických návěstidel (ačkoli odvratu bylo) a dosti citelně to dle slov pamětníků brzdilo dopravu...
Sněžník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 14:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: K čemu je občanům Králicka rušený rychlík někde na druhém konci republiky nám vysvětlíte?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7504
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 14:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sněžník:
Úplně k tomu samému, k čemu je lidem na druhém konci republiky lokálka na nějakém Kralicku. Jen těch lidí v těch rychlících jezdí (a jejich rušení se jich tedy dotýká) řádově více než po těch lokálkách.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4983
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 14:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže lokálka má význam pro své bezprostřední okolí,kdežto rychlík většinou díky své trase profičí kapku větší úsek a když se zruší zůstanou cestujícím osobáčky či spěšné ..zatímco na lokálce po zrušení os.nezbyde už nic..prostě jsou to druhy vlaků kapku s jiným určením..I když jsou případy kdy kategorie vlaku stojí jen na papíře..Např.zde Sp1959 který v trase Doudleby - Letohrad (Pa kraj.)nahrazuje dříve zrušený Os.vlak a tak staví na každé zastávce..
No a Lichkov jsem vám našel a ofotil..a malá oprava je to rok 1985..

..pořádná mašina má kotel a komín..
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7506
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 20:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf:
Tedy platí moje věta: Ale možná je cílem mít těch vlaků všude stejně. ... myšleno stejné dva páry. Žádná trať se nezavře, ale nikdo se nikam nedostane. Hurá!!!
Zatímco nahradit lokálku autobusem není problém, protože vzhledem k počtu lidí stačí jeden a je cca stejně rychlý, tak nahradit autobusem rychlík s třeba 100-150 lidma, který jede po slušně rychlé trati bez zastavování všude, je přeci jen větší kumšt. Ale co, mě by to ani nevadilo, kdyby se náhrada konala, jenže ona se nekoná.
Je mi ale jasné, že kolem Králík hory vysoké, dohlédnout za ně je problém a tak si tu jen marně namáhám prsty na klávesnici. Je jsem zvědav, až Kraličtí dojdedou zachráněnou lokálkou do Hanušovic (s přestupem v Lipce samozřejmě), co budou dělat až zjistí, že jim odtama dál nic nejede (,protože přípojný rychlík byl pod rozlišovací schopnost "spasitelů" železnice).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 21:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Tvoje argumentace je ubohá. Nevím, proč by existence rychlíků měla být podmíněna rušením regionálních vlaků/tratí. Ony ty regionální tratě žádným tak strašlivým žroutem peněz a škůdcem veřejných rozpočtů nejsou. Zachránilo se snad něco zastavováním provozu v Polsku nebo na Slovensku? Nějak jsem si toho nevšiml... A nevidím žádný důvod, proč by tady tomu mělo být jinak. Fragmentování železniční sítě žádnou spásu železnici nepřinese, to jinde zjistili už dávno. "Ušetřených" pár chechtáků se rozplyne neznámo kam... Nebo za ně budou jezdit zoufale prázdné ešusy do Lichkova, které na této venkovské trati ani nebudou zastavovat, aby byly ještě prázdnější, hurá... Provoz na krátkozrace a bezohledně odsouzené tratě (přes nesouhlas občanů/voličů) se už nikdy nevrátí a žádnou změnu k lepšímu nepocítíme. A pod vedením kozlů-zahradníků z OREDA a podobných už teprve vůbec ne...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7507
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 22:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výprachtický_okultista:
Nejlepší je vymyslet si oponetovi myšlenky, na ně reagovat, ale ke skutečně naspanému se vůbec nevyjádřit. V tom jste skutečně mistr.

Já se tu pouze snažím vysvětlit, že redukce rychlíků je daleko závažnější problém pro budoucí (ne)existenci české železnice než pár lokálek (kdekoliv). Nevím, co sem taháte Slovensko nebo Polsko, kde žádnou síť rychlíků jako u nás neměli a nemají (a proto mj. jsou tam kde jsou).

Vy (a nemyslím jen Vás osobně) si stále neuvědomujete, že bojem o každý kilometr tratí nakonec dosáhnete leda toho, že nepřežijí ani ty tratě skutečně smysluplné s použitelným trasováním a parametry, protože každý pak snahy o zachování toho smysluplného šmahem odsoudí jakožto snahy šotoušů a snílků.

P.S. Nebyla by od věci trocha slušnosti, nevím o tom, že bychom si kdy tykali.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3295
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 06:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch
Já osobně mezi ministerskými rychlíky a lokálkami nevidím vztah. Každé má svou vlastní hromádku a neveřím, že někdo prachy ušetřené za lokálku přesune na rachlíky. Prachy ušetřené za lokálku se ušetří a rozplynou v systému (poplatky u lékaře). Resp. rád bych věřil, že to tak není, ale nemám se čeho chytnout.
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 11:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Myšlení ve stylu "nebojujte o lokálky, v budoucnosti tím možná zachráníte rychlíky" je absurdní a naivní. Opravdu nevím, proč by potom KAŽDÝ měl jakékoli snahy o zachování nějakých vlaků/tratí odsuzovat jako snahy šotoušů a snílků. Netrpím utkvělou představou, že lokálky škodí rychlíkům. Naopak jim pomáhají, podobně jako potůčky napájí řeky. Ano, většinu vlaků na regionálních tratí je možné nahradit busy, ale čeho se tím dosáhne? Přijde se tím o přidanou hodnotu železnice, možnost přestupovat např. i s jízdními koly a možnost jízdy na dlouhou vzdálenost na jednu jízdenku. Dokud nebude celostátní IDS, o nějakých parodiích v podobě regionálních tarifů se odmítám bavit. Nehledě na to, že v mnohých případech je vlak prostě vhodnější a cestujícími vítanější (nebudu teď rozepisovat). Vlak je obvykle rychlejší a lidé většinou raději přestupují mezi vlaky než mezi vlakem a busem. Důležité je i to, že při zastavení osobní dopravy hrozí i úplné uzavření tratě a konec nákladní dopravy na dotčených tratích, která sama o sobě většinou není tak silná, aby se ŠZDC chtělo jen kvůli ní trať udržovat.

Jestli mají rychlíky někdy na něco zajít, tak to bude úplně na něco jiného než na regionální tratě. Samozřejmě si uvědomuji, že z celostátního hlediska mají rychlíky větší význam, ale škodí jim úplně jiné věci než regionální tratě. Namátkou třeba nevypisování soutěží a netrvání na určité kvalitě/rychlosti, zbytečné nicneřešící humanizace, neustálé předražené modernizace i již modernizovaných vozů místo nákupu nových vozidel atd.
Regionální tratě pracují celkem hospodárně, k žádnému velkému plýtvání nebo dokonce rozkrádání na nich nedochází, tak nevím, proč zrovna ony by měly odsrat to, že tento všivý stát i přes vysoké daně kvůli samému rozkrádání a neustálému ulejvání miliard kdovíkam už ani není schopen zajistit základní služby. Navíc dávají lidem v regionu slušnou práci.


Trocha povrchní "slušnosti" ve smyslu vykání v anonymní diskusi na internetu by byla od věci. Na internetu je tykání zcela běžné a jestli s tím mají někteří prudérní lidé (hroši) problém, nemusí do diskusí chodit. Já na internetu tykám, vykal bych leda někomu, koho znám a ve skutečnosti mu vykám nebo někomu, o kom vím, že bych mu ve skutečnosti určitě vykal. Žádného hrocha ale neznám, nevím, kdo se za ním skrývá a nemám důvod mu v anonymní internetové diskusi vykat. Takové vykání by bylo ode mě akorát pokrytectví a povrchnost a to já nemám rád.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2426
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 12:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naopak jim pomáhají, podobně jako potůčky napájí řeky.
Ono je to právě přesně naopak. Hlavní tratě a rychlíky napájejí (udržují při životě) ty lokálky, na kterých by se bez napojení na celostátní síť nehlo ani kolo. To je prostě jediná podstatná výhoda lokálek (proti busu): jeden tarif. A tam, kde došlo k vytvoření nějakého integrovaného systému (JMK, KHK, příští rok i PUK) tahle výhoda do značné části padá. Proto i rušení jednotlivých tratí v "integrovaných" krajích není taková tragédie jako třeba na Vysočině, kde nevznikne žádná (natož rozumná) náhrada.
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 12:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Ono to funguje oboustranně. Já tam těch výhod vidím více (některé viz výše). Železnice tu přidanou hodnotu oproti busu prostě má a něco to i stojí. A třeba pro turisty je vlak lepší téměř vždy... Já třeba rád jezdím na výlety do různých (mini)pivovarů a jet z takového výletu busem je pěkný vopruz a otrava (mj. absence WC v busu). Některým lidem se v busech taky dělá zle, mně dříve taky. Ve vlaku můžu v klidu číst, v busu můžu tak akorát sedět na a koukat před sebe, číst mi tam nejde. Regionální dílčí tarify mě nezajímají, skutečným řešením by byl až tarif celostátní. A ve zdejším regionu nemá jít jen o zastavování dopravy, ale i o rozklad provozu a odříznutí obcí na některých hlavních tratích. A ty "náhrady" vypadají příšerně...

(Příspěvek byl editován uživatelem výprachtický okultista.)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2428
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 12:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výprachtický_okultista:
Tak to ano, ale pokud půjde cestovat každý den po celém území PUK výměnou za ukončení provozu na 025, části 261 a 262 a omezení na 018, tak je to myslím pořád docela výhodný obchod.
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 12:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Když vidím ty návrhy, tak mi to nijak výhodné nepřijde... Třeba počet busů u nás ve Výprachticích bude sice vyšší než teď, ale nikam se pořádně nedostanu, takže mi to bude čerta platné. Navíc zrovna zastavením provozu na 025 a částech 016, 261, 262 a 271 dochází i k rozbití síťovosti železnice. A třeba návrh pro 024 a osobáky na 270 a jejich "vazby" v Zábřehu a Rudolticích působí jako velmi špatný vtip...

(Příspěvek byl editován uživatelem výprachtický okultista.)
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2014
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 12:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba počet...bude sice vyšší než teď, ale nikam se pořádně nedostanu

Tomu říkám heslo této „optimalizace”. Po podrobném koumání nad JŘ zjištuji, že to bude globálnější problém. K čemu je potom dobrá takováhle akce? (řečnická otázka)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2429
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 12:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

025: Ta ztratila svůj síťový charakter v okamžiku, kdy přestala jezdit "Klidná síla". Kdyby vedla přes Králíky, tak není co řešit, ale takhle?
016: Já bych tudy možná vedl Sp z Náchoda do Pardubic místo do Chocně
261: Ano, dovedl bych si představit Sp po hodině z Pardubic, které by jely střídavě HB a Polička-Svitavy.
262: Tady nevím... končí to stejně jako moje úvahy u předchozích tratí: vlak by měl mít smysl jako rychlé, páteřní spojení. Ale v téhle oblasti jsem nikdy nebyl.
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 14:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Sp do Chocně bych nechal, dost se jimi zlepšilo cestování Náchodsko/Trutnovsko - Morava. Dalo by se třeba uvažovat o hodinovce Sp, z nichž jeden by jel do Chocně, druhý do Pardubic (po 2 hodinách).
A nebo jinak, po 016 vést Sp PCE - TNO - Rychnov, jak má od prosince jezdit autobus č. 200 (i když ten TNO vynechá).
Sledování trutnovských brejlovců - radekedar.xf.cz/brejlovci11 || Baimy.jdem.cz | Bdtn756.jdem.cz | Bdtn757.jdem.cz
Atb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 14:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není zase načmáranej jinej oběh pro 771 nebo se jedná o mimořádné nasazování určitých strojů na určité vlaky?
44232 na dnešek nespatřen.
Sněžník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2011
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 16:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Tak to ano, ale pokud půjde cestovat každý den po celém území PUK výměnou za ukončení provozu na 025, části 261 a 262 a omezení na 018, tak je to myslím pořád docela výhodný obchod

Bohužel jen na území PK (možní i HK), naopak to asi nebude platit v pardubické MHD. Smysl by to mělo, kdyby to fungovalo v celé republice! Jinak je to vcelku k ničemu.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 17:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sněžník:
Bohužel jen na území PK (možní i HK), naopak to asi nebude platit v pardubické MHD.
V téhle poznámce mi nešlo ani tak o integraci, jako o celodenní, celotýdenní provoz místo současných náhodných výstřelů sem a tam.
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7509
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 23:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl:
Já osobně mezi ministerskými rychlíky a lokálkami nevidím vztah.
Já tady ale nepíšu o jejich vztahu. Já tady píšu, že boj za rychlíky je bojem za více lidí a za skutečnou budoucnost české železnice. Jestliže absencí několika lokálek ubude jen pár "cancourků" (mluvit o síťovosti u tratí typu Dolní Lipka - Hanušovice nebo Heřmanův Městec - Chrudim m. - Borohrádek je demagogie), absencí rychlíků skutečně můžou z české sítě začít odpadat celá území a významné tratě. Osobáky to nezachrání a časem zahynou též.
Pěkně to vystihl přispivatel "218" - rychlíky napájí ty lokálky. Rychlík bez lokálky může fungovat, lokálka bez rychlíku jen výjimečně.

Nicméně když už tu pořád hledáte i finanční vztah mezi lokálkami a rychlíky, tak ten je též zřejmý. Některé rušené rychlíky můžou kraje převzít do své objednávky (třeba jako Sp) - právě na úkor těch lokálek.

V_o:
Důležité je i to, že při zastavení osobní dopravy hrozí i úplné uzavření tratě
Ano, důležité je zejména, aby na každé trati si mohl šotouš vyfotit nějaký ten vlak, nebo si mohl danou trať projet. Že se tím daleko více tratí stane nepoužitelnými pro kohokoliv jiného je nepodstatné.

Regionální tratě pracují celkem hospodárně
100-krát opakovaná lež se nestane pravdou.

Na internetu je tykání zcela běžné
Asi jak kde. Obvykle tu s tím nemám problém.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4990
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 10:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://brnensky.denik.cz/ekonomika/cd-cestujici-na-vybranych-trat i20110830.html

Doudleby - Rokytnice levněji..Jsem zvědav zda a jak tomu udělají ČD reklamu..jenže co je to platné s kvalitou jízdního řádu..

(Příspěvek byl editován uživatelem alf.)
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 10:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf: Nemůžu si pomoct, ale čuchám za tím akorát další adepty na zavření. Jeden grafikon se takhle bude jezdit „se slevou” a pak se řekne že i za menší peníz o to není zájem a sbohem a šáteček. Takhle to na mne působí...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4991
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 12:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sleva je do 10.12.letos, pokud jsem četl dobře..Rokytnická na tom ještě není tak zle,ale jak ostatní tratě si netroufám říct..Pokud by byl jízdní řád dle potřeb a ne dle pseudotaktu..Dále nepřípoje..nemám chuť se rozčilovat,je to marný,je to marný..A foto - takhle vypadá názorně jeden z nepřípojů směr hranice kraje(Potštejn),když Sp1959(na výluce mimořádně ř.814)ujíždí poslednímu Os.od Rokytnice v Doudlebech..

..pořádná mašina má kotel a komín..
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2993
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 13:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak chybí konkrétní informace.

Kamenolom v Tlumaczově běží. Odvoz vytěženého přes Sczinawku Sr. funguje. Kolik z vytěženého kamení je přepravováno přes Broumovsko a kam do ČR?

A nebo snad šlo o šotopředstavy o šotodráze?

Řada přispěvatelů totiž zde argumentovala, že pokud se neobnoví trať Tlumaczov-Otovice- Broumov, tak bude Broumovsko zaplaveno kamiony,přepravujícími šutr z Polska do Česka. Tak se ptám, kolik těch kamionů dnes je? Kdo v Česku odebírá šutr z Tlumaczowa?

A jaká je vize do budoucna?
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 13:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli se všecko ještě operativně nezmění, tak dle plánu v pátek 2. září od 9:30 začne výluka zabezpečovacího zařízení v Žst Dolní Lipka, tím pádem odjezdem vlaku 20521 budou návěstidla „mechanikovat” naposledy. K jejich demontáži dojde během dne. Tak že sbohem a šáteček...



(Příspěvek byl editován uživatelem Pepa_L.)
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 9-2010

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 14:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl by někdo z vás zachytit poslední „mechanikování“ v Lipce. Já se tam nebudu moci dostat
Šťoural
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.120.108
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 20:55:18    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Vaše argumentace, kterými jste zde v posledních dnech zahltil Vámi tak milované a oblíbené šotostránky, je poněkud trapná. Jedna perla za všechny: "Ano, důležité je zejména, aby na každé trati si mohl šotouš vyfotit nějaký ten vlak, nebo si mohl danou trať projet. Že se tím (!!) daleko více tratí stane nepoužitelnými pro kohokoliv jiného je nepodstatné". Připomíná to argumentaci jistého pana Římana, který před 15 lety tvrdil něco v tom smyslu, že "nesmíme dopustit, aby se kvůli několika motoráčkům na nějaké regionální trati potopily třeba rychlíky z Prahy do Českých Budějovcic". Důvod, proč by se tak mělo stát, už ovšem nedokázal rozumně vysvětlit. Jen dodávám, že předpokládám, že místní občané, kterým se nelíbí zastavování železniční dopravy na těch "jejich" regionálních tratích, nepaří mezi šotouše a ani si nechodí fotit vlaky.
Petrjablo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 13:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

např: současně používám relace, přiznám se že hříšně vlakem: Jablonné n. O. - Lukavice, Jablonné -Lanšperk, tak jak na tom budu od prosince? A znalé bych prosil i finanční srovnání. Děkuji
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4995
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 13:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle mých info,Lukavice bude mít za celý den zastavující asi jen 4 páry(?)(doufám ne vlaky..) vlaků(2ráno,2odpoledne)Jinak prý Oredo nechce o zastavování vlaků na znamení ani slyšet..Takže to je asi vše..už ty 4 páry daly dlouhé handrkování..

(Příspěvek byl editován uživatelem alf.)
..pořádná mašina má kotel a komín..
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 19:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Alf: Doudleby - Rokytnice levněji..Jsem zvědav zda a jak tomu udělají ČD reklamu..jenže co je to platné s kvalitou jízdního řádu..

"Kvalita" jízdního řádu je celkem v pořádku - vlaky na trati 023 navazují na spěšné vlaky z Hradce Králové a zajišťují tak slušné spojení po ose HK - Týniště n/O - Doudleby n/O - Rokytnice v O.h. Časové polohy několika spojů jsou přizpůsobeny požadavkům na dojíždění do podniků ve Vamberku. Jediná potíž je u vlaků 25230 a 25234, které v Doudlebách n/O čekají na nesmyslné přípoje ze směru Letohrad. Ty údajně na popud několika železničářů požadují obce, takže cestující od Týniště n/O do Vamberka čekají 20 minut (v případě zpoždění Sp 1955 a hlavně R 791 i více) na přestup 0-1 cestujících. Pro porovnání za 15-18 minut se dá v pohodě dojet autem z Týniště do Vamberka ...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4996
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 21:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK,takže podle vás civilizace končí spolu s Hradeckým krajem u Vamberka a dále žijí divoši a vlci,kteří v podstatě nemají mít nárok někam cestovat..nedejbože se třeba projet např.na běžky do hor a solidně se vrátit domů..(nebo nejlépe busem či vlastním autem..)
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2021
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 22:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf: A s pardubickým krajem končí už v Chrudimi maximálně v Litomyšli, to si nevybereš...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7511
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 22:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf:
nedejbože se třeba projet např.na běžky do hor a solidně se vrátit domů..(nebo nejlépe busem
A proč ne? Protože šoto-§1?

Šťoural:
Trapné a demagogické jsou spíš nářky některých oklultistů, Šťouralů a jim podobných. Pokud někdo nedokáže pochopit význam slova "hromadná", tak by se měl navrátit do základní školy. A to je přesně problém rychlíky vs. lokálky, protože těmi rychlíky jezdí opoti zde diskutovaným lokálkám lidí hromada. Za všechno mluví poslední narážka: Jen dodávám, že předpokládám, že místní občané, kterým se nelíbí zastavování železniční dopravy na těch "jejich" regionálních tratích, nepaří mezi šotouše a ani si nechodí fotit vlaky., protože pak mně nezbývá než se zeptat: A proč tedy Ti místní vlakem nejezdí? Proč tam notoricky stačí sólo 810? Doporučte těm svým místním, když se jim náhrady nelíbí, ať ty vlaky tedy PRAVIDELNĚ NĚKOLIKRÁT DENNĚ plní, pak nebude důvod je nahrazovat autobusem.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3307
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 06:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf
Jási moc cením vaší snah, ale stále nechápu, proč je pro vás tak důležitá vazba Rokytnice-Letohrad. Kdo ji potřebuje? Z Rokytnice na Rychnov nebo Žamberk je mnohem šikovnější autobus a směr UnO stejně znamená přesedání ve Vamberku.

Napadají mě spojení typu Bohousová-Vamberk pro dojíždění do železáren, ale kolik takových tam jezdí? (nebylo by přínosnější zřídit na na 021 konečně zastávku Vamberk?)

Je jasné, že pokud se chcete dostat například z Bohousové do Slatiny, nebo do Pěčína, tak se jízda přes Doudleby nabízí, ale kolik takových cestujících je? Mě samotného to taky trochu mrzí, ale jsem prostě smířen, že veřejná doprava je dnes zaměřena na spojení "z díry do vekoměsta" a na spojení "z díry do díry" nikdo prachy nedá...
Lokofan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 07:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl
Ale tady se jedná o vyloženě zbytečný nepřípoj, který lze řešit. Jenom někdo pořád hledá protiargumenty, proč to nemá smysl! Nic by to nestálo a možná by přestupní vazbu někdo ještě využil!
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 09:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofan: Ale tady se jedná o vyloženě zbytečný nepřípoj

Zbytečný nepřípoj? Nechat čeka 20 minut cestující v hlavním směru, aby si jeden-dva lidi ve vedlejším směru přestoupili, je podle Vás přijatelné? Podle mě v roce 2011 ani náhodou...

023 sice úplně prázdnotou nezeje, ale krom různých víkendových špiček to žádná sláva taky není. Navíc do hlavních cílů Rychnov a Žbk je to výrazně lepší autobusem nebo autem. Místo vděku za to, že je tu snaha organizátora alespoň trochu naplnit vlak vazbou na R místo okamžitého zářezu, se tu místní šoto budou handrkují nad tím, jestli ty lidi zase nevyhnat a lapat radši dva houbaře z Potštejna týdně...

Aby jste se nedivili, že možná časem nebude co řešit...
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 09:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrjablo: současně používám relace, přiznám se že hříšně vlakem: Jablonné n. O. - Lukavice, Jablonné -Lanšperk, tak jak na tom budu od prosince? A znalé bych prosil i finanční srovnání.

K tomu je třeba znát více věcí. Jak často jezdíte; za jakým účelem (zaměstnání, základní škola, vysoká škola, výlet důchodce, ...); zda-li jste normální cestující nebo VIP; ...
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2024
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 15:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak sem napsal, tak se stalo, tak že od 13:04 jsou mechanická návěstidla v Lipce minulostí...
Petad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 8-2006

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 17:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: Budete se divit, ale opravdu existují lidé, kteří tyto nepřípoje řeší, přičemž se vůbec nejedná o nějaké šotouše či podobná stvoření. Z praxe můžu uvést případ, kdy se mě během služby v rokytnickém muzeu asi 7 lidí ptalo, proč neexistuje přípoj mezi Os 25231 (+,6, Rokytnice odj. 13:22) a Sp 1955. Ty lidi nejsou blbí a jsou si v jízdním řádě schopní najít, že v Doudlebách si to ujíždí o sedm minut a dost si na to stěžovali. Na druhou stranu je fakt, že to všechno byli turisté a proto žádný vzorek pravidelných cestujících.
Ex post: A ještě bych doplnil, že dost (ne-li všechny, teď jsem línej to hledat) nepřípojů by šlo řešit ne prodlouženým čekáním vlaku na 021, ale dřívějším odjezdem motoru z Rokytnice, kterému, alespoň v případě posledního Os 25239 nebrání skutečně nic.

(Příspěvek byl editován uživatelem PetaD.)
Nějaké fotky ode mě: http://www.flickr.com/photos/petrdungl/
ICQ: 327584807
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4997
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 19:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uff,to jsem si dal..Tak popořadě..
Ad.Hroch - šoto ad.1..a podobné řeči - jsem tu doufám na železničním diskuzním fóru..co s tím auta atd..Mimochodem Letohrad - Doudleby taky udám autem za 25min(i míň),ale v 3.30 ráno když je prázdná silnice..
Ad.lokofan ,díky ,ten jediný pochopil o co mi jde..Odstranit nesmyslné nepřípoje které by bez nákladů a zvláštních opatření šly vyřešit a ne furt hledat proč to nejde..
Pořád tu čteme jak se má šetřit,efektivita,jak zvýšit za stejnou cenu nabídku spojů a přestupní vazby, blabla..Přece jen nabídka může přilákat cestující..
Abych nemluvil jen o Doudlebách tak jiný příklad tentokát pravidelných cestujících do zaměstnání..Ještě v minulém jř.jel první Os.Let.-Týn.(dnes Os15200 810+010)tak že cestující z Kostelce města jezdili do Rychnova n/Kn.vlakem,v Častolovicích byl ihned přestup..Dnes vlak 20200 HK-Solnice tomuto vlaku od Kostelce v Častolovicích o 6min.ujíždí..Přijde vám to normální?
..pořádná mašina má kotel a komín..
Šťoural
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.106.7
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 20:08:27    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ale pořád jste jaksi nevysvětlil tu Vaši téměř "římanovskou" myšlenkovou zkratku o zachování provozu zde na lokálce a zrušení rychlíků jinde. A máme Vašim myšlenkám vskutku rozumět tak, že vlaky mají nárok jezdit jen tam a tehdy, pokud "vydají" za víc, než za sólo 810? Vážně si to myslíte?
781225
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2011
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 20:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidi zdravim Vas. Ja jsem rad, ze jsem tuto diskusi nasel. 15 let sem jezdil do Letohradu, pamatuji si Sergeje, 1225 do Polska, M240 054,065, 086(na tu obzvlast vzpominam),nove motory 619,629,630,655. Doba se zmenila. Pani Zeleznici nepreji. Co lidi jezdilo a co podniku je v p....Chtel bych podekovat vsem co sem daji jakoukoliv fotku Letohrad - Dolni Lipka. Pro me je toto uzasny zdroj informaci i nostalgie. Vlak mi jezdit nebude, nema kdo.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 20:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Petad: A ještě bych doplnil, že dost (ne-li všechny, teď jsem línej to hledat) nepřípojů by šlo řešit ne prodlouženým čekáním vlaku na 021, ale dřívějším odjezdem motoru z Rokytnice, kterému, alespoň v případě posledního Os 25239 nebrání skutečně nic.

Máte pravdu, pokud není v Rokytnici návaznost od autobusu, lze odjet s vlakem "dolu" o 12 minut dříve a zajistit tak v Doudlebách n/O přípoj směr Letohrad. Výsledkem bude výborná návaznost pro cca 5% lidí a "zbylých" 95% jedoucí směr Týniště n/O si počká 25 minut na svůj vlak. Obávám se, že tímto přístupem ztratíte více zákazníků než získáte a trať 023 se tak více přiblíží svému konci ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7514
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 20:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf:
Přece jen nabídka může přilákat cestující..
Jasně, prodloužení přestupu na 20 minut naláká skutečně mraky lidí. To je nabídka jak stehno!

Šťoural:
Myslím, že rozumově nadanější to z příspěvků 7507 a 7509 mohli pochopit. Ale budu hodný a zkusím to speciálně pro Šťouraly ještě jednou: Nejsem-li ve Švýcarsku nebo v Číně (jiné bohaté státy mě teď nenapadají) a mám si vybrat, co dále dotovat, dám přednost tomu, co využívá více lidí a/nebo co se hůře (dráže) nahrazuje. V tomto případě oboje pasuje na rychlíky.
Druhý důvod je ten, že zatímco rychlíky se bez těch lokálek obejdou, tak když si v prvním kole vyberu lokálky, tak je ve druhém (brzy následujícím) kole zavřu stejně, protože bez návazností z hlavních tratí (rychlíků) zemřou sami. Představa, že se dneska někdo bude třeba i přes 100 km harcovat osobákama (co zbydou po rychlících), aby přestoupil na další osobák, je naprosto zvrácená a takovou cestu prostě nikdo v 21.století podnikat nebude. Osobák je dobrý pro přepravu mezi blízkými městy nebo do výzmanmých obcí kraje, nikoliv pro tranzit mezi kraji.
Rozumný kraj proto raději do své objednávky převezme rušené rychlíky a vykompenzuje to (aby nula od nuly pošla) některými lokálkami. Pokud nebude chtít lokálky rušit, bude se snažit, aby je (rychlíky) stát nerušil a bojovat za ně (tedy nikoliv za lokálky).

vlaky mají nárok jezdit jen tam a tehdy, pokud "vydají" za víc, než za sólo 810? Vážně si to myslíte?
Až na výjimky potvrzující pravidlo ano.
Až nebudeme vědět, kam s penězma, nechť jezdí. Když jich nemám dost ani jinde, jsou první na řadě.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Flaizer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 21:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JCT: Je ztráta cestujícího, který nenastoupí, protože ví že mu ujede přípoj stejně markantní jako ztráta cestujícího, který bude o 5 či 10 minut čekat déle na přípoj? já tedy nevím, čekat na vlak 25 minut mi příjde ještě normální, takže odliv cestujících bych se nebál protože ví, že dojede, ale že vlak by mohl jet o 10 minut dříve, aby mi přípoj v přestupní stanici neujel, takže cestující nedojede, protože pak musí čekat dejme tomu hodinu... no pokud se vlaky v přestupních stanicích budou míjet a možný spoj ujede o několik minut dorazivšímu, tak bude odliv cestujících. Stačilo mi vidět, kdy ECčko z Pardubek odjíždělo na čas a než stihli dorazit cestující od R z Liberce, tak už to bylo fuč, hned několik cestujících se tam pořádně rozčilovalo, obdobně je i tato situace, kdy ale cestující po zjištění, že nemá přípoj nepojede, pokud zjistí, že bude jen o 10 minut čekat déle, tak to překousne a co je důležité, 5% cestujících nebo o 10 minut rychlejší spoj? ... tak si to přeberte...
Audio nahrávky - http://flaizer.wgz.cz
Video - http://www.youtube.com/user/MrFlaizer
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4998
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 21:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct.nyní přijíždí 25239 z Rokytnice v 19.58,Sp1959 odjíždí z Doudleb směr Letohrad 19.51.Smer Týniště Os.15238 v 20.08,Tak kde je vašich 25 minut??Urychlení odjezdu z Rokytnice bylo plánováno o cca 7 minut(pobyt Vamberk 1 min.)..že Oredo tuto snahu ignoruje je jiná věc..Alespoň u tohoto posledního! spoje do Letohradu(Sp1959) by to nic nestálo..Když nyní jedna firma "organizuje a optimalizuje" dopravu ve dvou sousedních krajích,tak by to snad neměl být problém.Myslete i obráceně,myslíte že "přípoj" v 21.00(Os15249)jezdící jen v 6,+ a hodinovým čekáním je pro lidi okolo Potštejna výhra..Už se k tomu nebudu vyjadřovat,máme každý jiné zkušenosti,bydliště a názor na veřejnou dopravu..Jednání k výsledné podobě jř.ještě naštěstí budou na jiné úrovni než ve zdejším df..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Šťoural
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.106.7
Odesláno Pátek, 02. září 2011 - 21:28:57    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Vaše přednáška byla skoro zbytečná, jste možná trošičku vedle. Já bych přece jen v případě rušení rychlíků viděl trošku jiné souvislosti, než s lokálkami - souvislost s potenciální ekologickou superzakázkou, církevními restitucemi, různými nákupy předražené vojenské techniky (Omnipol), s Diag Human, s neschopností vybírat daně a naopak se schopností je někomu odpouštět, a pod. - tedy prostě s Kalouskem! A s jeho neutuchající touhou se pomstít Žaludovi za Bazalu. Což se mu těmi škrty v rozpočtu MD a současně zvýšením DPH nepochybně dokonale podaří.

Není opravdu potřeba být Švýcarskem ani Čínou. A není potřeba tady neustále vytvářet falešný dojem, že za všechno můžou lokálky a příšerně drahý provoz na nich! Zejména ty dirigované, se sólo šukafóny, a bez průvodčích.
Jezevec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 07:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tím rychlíkem jezdí tolik lidí, mohlo by počet prodaných jízdenek tu ztrátu nahradit.
Kolik z nich tím rychlíkem jezdí denně na takovou vzdálenost aby použít Sp nebo Os byl nepřekonatelný problém, případně vlak vyšší kvality.
Dojíždím 50km tam 50zpět. Naštěstí na hlavní trati(UO-PA) a vadí mi rady Oreda přestupovat v Chocni. Takže v případě nutnosti být v práci hodně brzo jedu autem.
Přidání spěšných vlaků se mi zdá rozmařilé,z Pardubic Sp ve 14:30,Os 14:43 a R v 15:01.
Něco podobného tu už bylo v roce 2007 ráno z UO před pátou jel Os ,v pět Sp a rychlík těsně před ním. Vydrželo to rok. Chápu lidi z okolí Králik a Lanškrounska, práce tu moc není tak se musí za ní jezdit. Takže ty lokálky mají větší společenskou důležitost což by krajský hejtman z ČSSD měl chápat.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 08:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Flaizer: já tedy nevím, čekat na vlak 25 minut mi příjde ještě normální

Záleží na situaci - při cestě typu Olomouc - Plzeň je 25 minut na přestup zcela v pořádku, v relaci Rokytnice - Týniště ani náhodou.

Ad Alf: nyní přijíždí 25239 z Rokytnice v 19.58,Sp1959 odjíždí z Doudleb směr Letohrad 19.51.Smer Týniště Os.15238 v 20.08,Tak kde je vašich 25 minut??

Dobře, v tomto případě by to bylo o 3 minuty méně: 25239 by přijel do Doudleb n/O v 19:46 a čekalo by se "jen" 22 minut. Je-li křižování Sp vlaků v Potštejně, vychází mi to na 25 minut (+- minuta).

Jednání k výsledné podobě jř.ještě naštěstí budou na jiné úrovni než ve zdejším df..

Tak to máte samozřejmě pravdu, ale asi ne v tom směru, jaký byste si přál ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7517
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 12:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šťoural:
(Nejen) Vaše utkvělá představa, že jen při některých vládách dochází k některým řekněme sporným zakázkám nebo rozhodnutím, je přinejmenším úsměvná. Stačí vzpomenout nejen Vámi zmiňovaný Diag Human, ale třeba též IPB, schodky v době ek.růstu (z nichž dnes plynou úroky místo nichž by bylo vlaků na lokálkách 3 ), odsouzeného min.financí a x dalších záležitostí (jejich statistiku si nevedu). Je to sice nemilé, ale je to věc, která tady byla a bude při jakékoliv vládě. Je to něco podobného jak letní povodně nebo zimní sněhové kalamity - také to je věc apriori špatná, ale člověk s ní nic nenadělá.
Nicméně to jsme oba odbočili od tématu. Ani nemám chuť se tu handrkovat o politice. Mé příspěvky se týkali výhradně toho, jak se k nastalé situaci postavit a zač je třeba prioritně bojovat. Plky o tom, jak kdyby se nekradlo, tak to netřeba řešit jsou sice krásné, ale s realitou mají pramálo společného.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Šťoural
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.106.7
Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 21:43:20    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ale jo, priority jsou i v železniční dopravě, to připouštím. Určitě je větší prasárna zrušit rychlík se 150 cestujícími než osobák s 15. Nicméně se pozastavuji nad názory, které vytvářejí dojem, že zrušením Os vlaků, provozovaných na reg. tratích těmi proklínanými 810-kami, se ušetří spousta peněz a "zachrání" se rychlíky nebo spěšňáky. Houbelec!

Pokud připustíme plošné zastavování os. dopravy na regionálních tratích (a řádění Tichého a OREDa už se té plošné likvidaci bohužel začíná trošku přibližovat), tak příště budou na řadě mnohem důležitější vlaky na důležitějších tratích!Nehledě na zvýšení nákladů připadajících na ně po zrušení těch nejlevněji provozovaných vlaků. To jejich likvidaci jen uspíší. Tohle vám nedochází? Příkladem, který vy nechcete vidět, je nepochybně Polsko - tam to taky začalo likvidací úzkorozchodek - a dodnes to neskončilo! To, s čím přišli pánové Tichý, Záruba, Kalousek a spol., a na co se těší mnozí další, to je nebezpečný precedens, který může skončit naprostým rozvratem železniční dopravy. A myslet si, že "obětováním" těch dirigovaných lokálek s provozem šukafonů se zachrání něco mnohem důležitějšího, je vskutku hodně, ale hodně naivní!

Jistě, kradou všechny vlády, v tom máte nepochybně pravdu. Ale ne všechny redukují v takovém rozsahu dotace do železniční dopravy!
Mistrovství bylo nepochybně dosaženo za Topolánkovy vlády - ale odrazilo se to nějak na rychlících?
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 1-2004

Odesláno Neděle, 04. září 2011 - 10:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šťoural: To jsou mi teda konspirační teorie!
Pokud jde o Ing. Tomáše Zárubu, s tím jsem měl možnost se několikrát setkat, a rozhodně si nemyslím, že by jeho cílem bylo zničit veřejnou dopravu. Naopak, kromě toho, že sám jezdí vlakem, působí například v Drážní společnosti při FD ČVUT, která se snaží o rozvoj a propagaci drážní dopravy, alespoň mezi studenty FD.

Po roce 1990 se ukázalo, v jakém stavu jsou po čtyřiceti letech totality mnohé české podniky, že některé z nich se budou vzpamatovávat jen s obtížemi, a některé už nemá cenu zachraňovat vůbec. To samé se teď děje se železnicemi, se zpožděním, protože nejsou financovány přímo poptávkou, ale přes stát, který má jistou setrvačnost. Nemá cenu udržovat za každou cenu někdejší stav, že železnice vede tam, kam ji v 19. století postavili… Snahou plánovačů je, aby železnice byla tam, kde je efektivní, a tam ji naopak podpořit. Jinak řečeno hospodárně vynaložit omezené finanční prostředky.
Pokud jde o pana ministra financí, opravdu si myslíte, že nemá na práci důležitější věci (myšleno z pohledu jeho resortu), než dělat naschvály Žaludovi?
lobista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.181.73.134
Odesláno Neděle, 04. září 2011 - 10:20:18    Odkaz na tento příspěvek  

Stejně by mne zajímalo, kolik "pracovních" setkání, měl pan radní Tichý se zástupci bus dopravců a kolik se zástupci ČD ( krom p. Štěpána)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5000
Registrován: 9-2003

Odesláno Neděle, 04. září 2011 - 11:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct - nemůžete nebo nechcete chápat?Bavíme-li se o KONKRÉTNÍM posledním spoji,já jsem psal z Rokytnice jen o cca 7-8min.dříve,takže žádný příjezd už v 19.46,ale klidně v 19.49-50.Pokud je vám známo i přes skromné peróny v Doudlebách ty vlaky stojí vedle sebe,takže přestup do dvou minut není problém..Tedy směrem do vaší oblíbené spádové oblasti (odj.20.08)by se čekání prodloužilo z 10ti na 18min.,OK uznávám.Vidím,že máte přehled tak třeba budete mít odpověď proč o víkendu (kdy by se dala předpokládat větší frekvence turistů)jezdí z Rokytnice Os 25231 který přijíždí do Doudleb(13.58) po odjezdu(13.51) Sp1955.Přitom v pracovní dny jezdí Os25229 který na Sp navazuje(př.13.45).Jde o udržení pseudotaktu aby se z Rokytnice odjíždělo vždy v 22min.nebo jsou nějaké víkendové bus návaznosti?Fakt nevím,ptám se.Cestující často vrčí že téměř každý vlak má nějakou,poznámku,odchylku ,omezení..Přitom časy odjezdů se často liší právě jen o pár minut..
..pořádná mašina má kotel a komín..
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 04. září 2011 - 11:26:41    Odkaz na tento příspěvek  

No podívejte se, Záhuba především dělá "užitečného idiota" nějakým zákulisním politickým čachrům v PU kraji (hle konspirační teorie), ale to je jeho věc.
Jinak řečeno hospodárně vynaložit omezené finanční prostředky
Ano ano, typicky třeba Záhubova koncepce "švýcarského Pardubicka" a projíždění zastávek vlakem (Svítkov, Lanšperk, Černovír, Těchonín, Mladkov), takže je k němu potřeba "hospodárně" objednat souběžný autobusový vymeták (čehož se ČSAD ÚnOr rádo ujme a cíle bylo dosaženo)... To není problém zastavování provozu, ten vlak tam jede - akorát nezastaví, takže mu krojovaná delegace může akorát zamávat. Já v tom teda žádnou dialektickou hospodárnost nevidím.
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 04. září 2011 - 12:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Já v tom žádnou hospodárnost taky nevidím. Není větší zhovadilost než tahat do Lichkova prázdné ešusy, které po cestě navíc nebudou zastavovat (asi aby byly ještě práznější). A někdy v průběhu příštího roku mají do Lichkova jako novinka jezdit i předražené kreatury Bfhpvee, to je tedy opravdu pokrok. Tohle a podobné záležitosti jsou mnohem dražší srandy než 810 na regionální trati, které OREDO a kraj vydávají za největší škůdce a přítěž železniční dopravy a mnozí mamlasové jim to ochotně žerou... Nechápu, proč se pro vlaky do Lichkova (Králík) nemůžou pořídit moderní a pro tuto trať adekvátní dvouvozové jednotky a s nimi vozit osobáky z/do Ústí, kde by byly vázány na rychlíky. Vytížení vlaků v okolí Pardubic je přece jen jiné než na 024 a není důvod do Lichkova celodenně tahat velkokapacitní, těžké a provozně drahé soupravy, které se nezaplní ani kolem Pardubic... Tohle je nehospodárnost, ne provoz na regionálních tratích, kde ty 810 často vykazují lepší poměrné obsazení než klasické soupravy na hlavních tratích. Mít po celý den na 010 do Ústí více vlaků než hodinový takt rychlíků a osobáků mi přijde jako plýtvání a vlaky potom budou chybět jinde... Nemám nic proti nějakým třeba 2 párům spěšných vlaků ve špičkách z 024 do Pardubic, na 024 by ale kromě Černovíru měly zastavovat nejlépe všude! Jejich vedení po celý den je zbytečné a v žádném případě by neměly být v podstatě jedinými použitelnými vlaky na 024 a zároveň projíždět většinu zastávek/stanic. Navrhovaných osobáků je málo a jejich podoba je (záměrně?) tak příšerná, že značná část z nich bude v podstatě nepoužitelná. Obzvlášť ve venkovském a v podstatě koncovém úseku Letohrad-Lichkov je vedení nezastavujících spěšných vlaků naprostý omyl a přispěje tak akorát k rozvratu osobní dopravy na této trati. Netuším, v čem je Lichkov o tolik významnější než třeba Těchonín (který je navíc o něco větší), že jedna tato obec má být vlakem obsloužena a druhá ne... Jediný rozdíl vidím v tom, že v Lichkově končí elektrizace a byl ustanoven jako do značné míry umělý přestupní bod... Na 024 nejezdí tolik lidí, aby se tam uživily nezastavující spěšné vlaky, zvláště za Jablonným je každý cestující dobrý a časová úspora minimální, která by se navíc bohatě dala vyrovnat odstraněním přestupu do busu v Lichkově. Ta podoba návrhu pro 024 je tak úděsná, že o moc horší to už být nemůže. V Jablonném navíc ani moc nemají být přípoje do/z Výprachtic (další obce jsem nezkoumal), takže pro mě to bude 024 činit ještě o dost hůře použitelnou než dnes. A do Výprachtic navíc ani nemají jezdit žádné přímé busy, ale jen vyhlídkové jízdy přes Orličky. Ve výsledku se neušetří vůbec nic, takovéto vynakládání "ušetřených" prostředků za regionální tratě způsobí akorát ještě větší neefektivnost železniční dopravy.

(Příspěvek byl editován uživatelem výprachtický okultista.)