K-report
 

Archiv diskuse Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 0... do 14. 03. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 026, 028 a 033 » Archiv diskuse Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 0... do 14. 03. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Oušťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 14:18:23    Odkaz na tento příspěvek  

Od Alfa jste se v pátek 11.3. dočetli o návštěvě ministrů dopravy a kultury v Ústí nad Orlicí. Cesta ministrů začala v České Třebové a potom přes Ústí vedla do Vysokého Mýta a skončila jednáním na Krajském úřadě Pardubického kraje v Pardubicích. Když si někdo přečte tu jeho zprávu, měl by dojem, že ministři sem do Ústí přijeli kvůli Kadrmanovi, Sommerové a Suchomelovi - představitelům odporně nátlakové skupiny Nádraží nedáme. Nebudu tady vzpomínat, že přestavba ústeckého železničního uzlu již mohla být dávno hotova, nebýt "aktivity" tohoto spolku zoufalců, kteří pro zachování zchátralé ruiny nádraží (pro ty, co jí prošli, nemusím líčit , že zde neexistuje čekárna, WC jsou na omezenou dobu, cestující při čekání na vlak jsou nuceni postávat v prostoru kolem pokladen nebo raději venku - i v zimě!!!) dělali, co mohli. A domohli se toho, že budova byla loni prohlášena za národní kulturní památku a tím pádem nemůže být zbourána. Ministři se setkali s představiteli města na radnici, kde na základě práce mezirezortní komise vedené p. Dianem bylo dohodnuto, že stavba bude rozdělena na dvě části - na část koridoru s novou nádražní budovou a část opravy staré budovy - ruiny. Zásadní informací bylo to, že obě stavby budou realizovány nezávisle na sobě. V Ústí n. O. asi 14 dní před návštěvou ministrů vznikla iniciativa občanů spojená s vlastní peticí za urychlení přestavby celého uzlu, ale zároveň s VÝSTAVBOU NOVÉ ODBAVOVACÍ BUDOVY NÁDRAŽI!!!
Jak už z citovaného Alfa vyplynulo, nátlaková parta Kadrman a spol.si nedá pokoj a stále chce dosáhnout toho, aby se nic nového nestavělo a pro cestující se "využila" stávající ruina. Viz prohlášení ,člověk by řekl vzdělaného profesora Suchomela,že by stačila jen nějaká zástávková kůlnička. Samozřejmě hlupáci - Kadrman a spol. cítí a ví, že za velké peníze opravená stará budova nádraží bude nanic, bude stát uprostřed kolejiště - a co s ní? To dosud neví vůbec nikdo. Z jednání 11.3. na ústecké radnici vyplynulo, že si s tím neví nikdo rady. Hlavně že Kadrman a spol. si vynutili opravu zříceniny. Když se vytahoval, kolik lidí jejich petici podepsalo, mohl se na ně obrátit s výzvou, aby každý z nich přispěl 1000,- Kč. a mohli si budovu přestěhovat třeba ke Kadrmanovi do Červené Vody.
Dokud tady nebude definitivní stavební rozhodnutí, musíme , my Oušťáci, být ve střehu, tak jak to napsal velký milovník SSSR a zářný vzor komunisty, ale ve skutečnosti člověk veselý, milovník žen Julda Fulda - "Lidé, bděte!!!" Musíme bdít, aby Kadrman, Suchomel a spol. nezkazili toho ještě víc než zvrtali doposud.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 17:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sakra co maj pořád s tou zříceninou? Vědí už "zachránci", že jim tam brzy přestanou stavět rychlíky a osobáky v úseku Choceň - MuN nebudou jezdit vůbec?
Sledování trutnovských brejlovců - http://brejlovci-ts771.tk/ | Vozy ex Baim - http://baimy.jdem.cz | Vozy Bd264 - http://vozybd.jdem.cz
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 9-2010
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 17:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Berme to nyní tak,že celká přestavba by se dala rozdělit na dva samostatné celky. Rekonstrukci ústecké stanice a rekonstrukci trati z Ústí do Chocně. Co se týče samotné trati, nevidím v tom stále nějakou logičnost. Podívejte se například na trať Brno-Česká Třebová. I když byla koncem 90.let rekonstruována na koridor a elektrifikována, neproběhla zde žadná výstavba přeložek a v některých úsecích se dodnes jezdí i 80km/h. Takže nevím, jak může někdo tvrdit, že úsek Choceň-Ústí zas tak zásadně brzdí provoz na I. a III. koridoru. A navíc i taková Česká Třebová není zas něco pro 120kilometrové rychlosti něco extra. Co se týče ústecké budovy nádraží, zastal bych se Kadrmana a spol. Vždyť se jenom podívejte na ty odporný komunistický releový boudy na trati z Kolína do Havlíčkova Brodu (např. Čáslav) jak nechutně pozují vedle původních historických nadr. budov. Aby se vedle stávající ústecké budovy stavěla budova jiná považuji za nesmysl a to i s úvahou že se zde bude provoz řídit dálkově. Opravit tu stávající by bylo mnohem levnější než ji zdemolovat a postavit novou. Tímto už se pomalu dostáváme do podobné situace jako bylo nádraží Praha-Těšnov, či v současné době Masaryčka. Dneska již však do průběhu těchto demolic a likvidací může kdokoliv zasáhnout a ovlivnit je, případně jim zabránit. Tak proč by to neudělal někdo, kdo má smysl pro zachování historie našich železnic, jako je tato budova. Stará přes sto let, ležící na jedné z našich prvních a nejdůležitějších tratí jako je tato. Já, i když se petici za záchranu budovy nestačil podepsat, mám zájem o její zachování.
KŽM Velké Meziříčí
optimus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.82
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 18:03:52    Odkaz na tento příspěvek  

Radekedar: Neplaš, není to pravda.
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 20:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Os 15122 a opět En57-1952 pod Sobkovicema...

Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 21:29:06    Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_I: jo Sobkovice, tam by to taky chtělo zastávku. A ne hovadsky uvažovat o nezastavování v Jamném či Těchoníně ...
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 21:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta z hor: To by se spíše užila zastávka v Letohradě na Orlici, někde v místech přejezdu pod orlickým kostelem (u předvěsti od Jablonného).

Abych nezapomněl, ve středu 23. března se koná tradiční...

Oušťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 23:14:52    Odkaz na tento příspěvek  

Mark21 - Věřím tomu, že jste tu Vámi oslavovanou budovu viděl jen z rychlíku. Ta i opravovaná se pro současnou dobu nehodí. Když ji opraví jako kulturní památku, co s ní tak mohou udělat? Uvnitř stále zůstane stavbou z 19. století. Pokud by ji předělali na současnou potřebu, tak by ztratila punc 19. století. Už jsem jasně psal, že většina Oušťáků si tu současnou ruinu, byť opravenou nepřeje používat. Takový rady někoho zdaleka, to teda miluju. Starejte se o své! Srovnávat ústecké nádraží s Těšnovem může jen...ten, kdo ho nikdy nevyužíval. Napište Kadrmanovi, bude mít z vás velkou radost, že opět ulovil jednoho magora!!!
Oušťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 23:32:41    Odkaz na tento příspěvek  

Pro Mark21 - Nesouhlasím s názory , že s úsekem Ústí nad orlicí - Choceň není třeba nic dělat. Toto je nejhorší část cesty do Prahy. O ústeckém nádraží je škoda se s vámi bavit. Mám dojem, že jste ho viděl stejně jako ta parta kadrmanovců jen z rychlíku. To nádraží, i když se opraví za drahé peníze (až 20 milionů) tak stejně nebude k ničemu. ČD ho nechtějí a pro cestující není vhodné. Kdyby ho chtěli přizpůsobit současné potřebě a kulturní úrovni, tak ztratí punc 19. století. Napište Kadrmanovi, že každý z příznivců dáte tisícovku a můžete si budovu nechat rozebrat a převézt, kam libo. My Oušťáci chceme moderní nádraží. Kdyby všude zůstávali jen historické ruiny, tak budeme jako ve středověku. Zrovna tak jako Kadrmanovi a spol. vyčítám i vám, že se pletete do věcí, po kterých vám je...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2611
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 07:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oušťák: Myslím že kdyby se obyvatelům Ústí nad Orlicí prozradila novinka, že od prosince 2011 budou rychlíky místo stanice Ústí nad Orlicí zastavovat v zastávce Ústí nad Orlicí město (kde navíc kraj plánuje vznik přestupního uzlu na nejen páteřní autobusové linky) - což jistě drtivá většina obvatel Ústí z hlediska docházky uvítá - pak lze s velkou pravděpodobností očekávat, že iniciativa požadující výstavbu nové odbavovací budovy v Kerharticích o ni rychle ztratí zájem a bude naopak požadovat velmi rychle vybudování téhož na zastávce město.
Podle mého názoru pro Ústí jako takové bude tato zastávka daleko důležitější, protože zde busou zastavovat rychlíky, osobní vlaky Pce - ČT a vzhledem k návazné autobusové dopravě a kratší docházce do města bych očekával že sem přesídlí i Regiojet, pokud tedy bude chtít i nadále v Ústí zastavovat (víme že jeho zastavení v Ústí je v podstatě provokace vůči České Třebové). Jediné co tedy bude na nádraží Ústí zůstanou Os Pce - ČT a navíc Sp Pce - Letohrad - Lichkov. Ovšem zde je nutno poznamenat, že pro spojení z Ústí jako takového směr Letohrad zřejmě bude k dispozici přímo z města slušná nabídka autobusů.

Podle mého názoru přitom obyvatele Ústí zajímají především tři základní spojení. Do České Třebové (včetně přípojů v ČT), Pardubic (rychlým vlakem) a Prahy. Vše směřuje k tomu, že nabídka do Prahy bude výhradně na zastávce město, nabídka do Třebové bude zastávková na nádraží i v zastávce, rychlá jen na zastávce a ve směru Pardubice bude rychlé spojení nabízeno jednou za hodinu na zastávce město a jednou za dvě hodině (ve špičce za hodinu) na nádraží.
Nevím jaké jsou poměry na zastávce město, přiznám se že jsem tam nikdy nenastupoval/vystupoval, znám ji jen z pohledu "z rychlíku". Leč nezdá se mi, že by disponovala nějakými monumentálními odbavovacími prostory.
Co z toho plyne? Že si Úšťáci pilnými peticemi prosadí novou odbavovací budovu v Kerharticích ... a pak budou všichni při svých cestách do Pardubic či Prahy postávat na nástupišti zastávky město, kde budou čekat na 20 minut zpožděný rychlík. Zatímco cestující z Kerhartic si budou užívat nové odbavovací budovy, kam nekerhartický Ústečák zavítá tak maximálně při velké touze využít spěšňák Pardubice - Lichkov, spojení pro něj v zásadě nepříliš zajímavého (do Chocně a Pardubic rychlíky ze zastávky, do Letohradu četné autobusy z města).
Tedy "Vy v Ústí" budete mít moderní nádraží, to jo, ale rozmyslete si moc dobře jestli ho chcete mít v Ústí nebo v Kerharticích.... Myslím že nejlepší by bylo se s Kadrmanem spojit a vypsat petici ve smyslu "my Oušťáci chceme novou odbavovací budovu tam kde ji potřebujeme (na zastávce město) a Kerhartičákům bohatě postačí drobně revitalizovat budovu stávající...".
Polas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.147.81
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 08:27:51    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Už jsem se ptal, nikdo mi neodpověděl.. Takže od nového grafikonu nebude možné spojení vlakem z oblasti Letohradska směr Brno, Olomouc? Lidé odsud nejezdí pouze do Pardubic, i když si to na kraji přejí sebevíc..
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2612
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 08:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polas: Těžko Vám může někdo konkrétně odpovědět, když nejsou známy konkrétní jízdní řády. Podívejte se třeba do tohoto příspěvku:
odkaz
Hned v prvních dvou dokumentech týkajících se Lukavice najdete na prvním listu, že se plánuje zřízení autobusové linky Žamberk - Letohrad - Ústí - Litomyšl v intervalu 2 hodiny (ve špičce hodina) a na druhém listu úplně dole, že z této linky bude zajištěn v UO město přípoj na dálkové vlaky směr Pardubice, Brno, Praha...
Samozřejmě dokud nejsou zpracovány konkrétní jízdní řády, což zase najdete v jiných dokumentech zde v posledních 14 dnech uvedených s vysvětlením, že první návrhy budou do cca půlky dubna, tak opravdu těžko odpřísáhnout jak to bude. Třeba já čerpám výhradně z toho, co zde bylo takto uvedeno, jenže je potřeba si ty dokumenty pořádně prostudovat a přečíst. Já vím, je to malými písmenky a je toho tam hodně, nicméně dá to alespoň předběžnou odpověď na mnoho otázek.

(Příspěvek byl editován uživatelem -aa- .)
Oušťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 08:59:59    Odkaz na tento příspěvek  

Pro: -aa- Zdravím. A jak to máme prosím Vás vědět? Není to jen : Jedna paní povídala? Že by na Ministerstvu dopravy o tom neměli ani páru? Že by o tom nevěděl ani hejtman a ani starosta? Čili jedná se o jakousi utajenou akci?
Samozřejmě, že by to bylo lepší. Dokonce jsem uvažoval, že by tady v Ústí - město mohlo vzniknout nádraží, které by to kerhartické nahradilo. Tady kolem (Ústí - město) po úpravě by bylo i dost místa. Je tady areál bývalé Perly (textilního závodu), který už jen chátrá a slouží jako sklady.
Když se ptáte na úroveň budovy zastávky město, tak Vám mohu říct, že čekat na vlak na třebovské straně zvláště v zimě - je za trest. Ta budova totiž nemá přední stěnu. Tam, směrem ke kolejím, je jen otevřený prostor. Uvnitř jsou jen jakési provizorní lavičky. Na čekání něco hrozného. To je snad ještě horší, než čekat na kerhartické ruině! Měl jsem dojem z diskuse, která se zde vede, že na zastávce budou zastavovat jen některé rychlíky z a do Prahy, ostatní, že budou stavět na původním hlavním - kerhartickém.

Pokud máte informace nějaké podrobnější, dejte vědět. To opravdu by byla hloupost stavět něco někde, kde bude zájem malý. Opravdu si ale myslíte, že veřejnost cestující směr Letohrad to takto nechá? Že se bude na spoje přepravovat autobusy? Ty autobusy by ovšem musely mít v prostoru zastávky prostor na parkování, zastavování. A to tam zatím není. A že by se vše vybudovalo do konce letošního roku? To se mi při tom stavebním tempu nezdá.
Kdo s tou "novinkou" přišel?
Polas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.147.81
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 09:00:18    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: díky, já do toho koukal, jen jsem se chtěl ujistit, že to chápu správně.. ..takže jde v podstatě o likvidaci osobní železniční dopravy v této oblasti :-( Spěšné vlaky Lichkov - Pardubice to nezachrání..
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2010
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 09:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Oušťák: Přesně jak řekl uživatel -aa- i kdyby se přestavělo ústecké nádráží, nemělo by to pro obyvatele Ústí žádný smysl. Nádraží je od města odsunuté a lidé raději uvítají zastavování na zastávce. Ústecká stanice má hlavní funkci přestupní stanice hlavní trati do Polska, tudíž hlavně pro nákladní dopravu. Já už jsem na ústeckém nádraží byl mockrát, stejně tak si už vícekrát prošel celý úsek trati až do Chocně, takže vím jaký tady je provoz a co by bylo dobré pro jeho zlepšení. A pokud vidíte železniční historii takto, tak to je pak těžké se s vámi o tom bavit.


KŽM Velké Meziříčí
Oušťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 09:32:48    Odkaz na tento příspěvek  

Pro Mark21 - Ale oficiálně nikde o změně zastavování rychlíků nebylo ani zmínky. Ani Vy v předcházejícím příspěvku jste o této změně nepsal. Mám dojem, že to je jen z říše pohádek. Rychlíky budou stavět dál na tom kerhartickém. A mně jde o to, abych tam čekal za důstojných podmínek, což mi rekonstrukce dosavadní ruiny nepřinese.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 10:05:53    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "ABCDE" = 12.03.2011 - 12:13:59:
Představa, že "jakmile se obce a města vzbouří, tak bude soudruhu Tichému utnut tipec" - žádné "jakmile" totiž nenastane a obce a města se nevzbouří, protože ty informace, které starostům "kraj" a OREDO poskytují, ke vzbouření vést nemohou, a jiné informace starostové nemají (ani od těch, kdo v různých DF ty informace "kraje" a OREDO často i docela kvalifikovaně zpochybňují). A protože starostové se v klidu a bez uvedení jakýchkoli výhrad podepisují na zápisy o "projednání" návrhů OREDO, tak tím vlastně podepisují souhlasná vyjádření, a až dojde k realizaci těch návrhů, bude už pozdě se proti nim bouřit ...
Asi jediná z tratí, které navrhuje OREDO de facto "zlikvidovat", má snad jakž-takž reálnou naději na záchranu, je podle mě trať do Litomyšle, ale to především proto, že litomyšlský starosta se jako jeden z mála skutečně nezpronevěřil původu názvu své funkce a skutečně se začal "starat" - a nějaký aspoň přechodný úspěch možná bude mít i boj starostky Králík, která se také "stará" nejen o vlastní obec, ale i o trať do Štítů: jinak je to ovšem spíše "bída s nouzí" - a to platí pro v podstatě všechny tratě z toho původního přehledu, navíc rozšířeného nově i o úsek Žďárec u Skutče - Pustá Kamenice.

Ad "Polas" = 13.03.2011 - 09:00:18:
takže jde v podstatě o likvidaci osobní železniční dopravy v této oblasti
Nikoli: jde o počátek intenzivní demontáže železnice v celých východních Čechách a na severozápadě Moravy do podoby, kdy v cílovém stavu zůstane osobní doprava jen na koridorech a na tratích s intenzivní příměstskou dopravou.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 10:06:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Oušťák" = 12.03.2011 - 14:18:23 a následující (ani nevím, zda to vůbec lze nazvat příspěvky, ale nechci být vulgární):
Kdybyste se místo dosti hulvátských výroků presentovaných formou "prohlášení ve jménu všech občanů Ústí nad Orlicí" podíval například na tento návrh jízdních řádů vlaků dálkové dopravy objednávaných MD ČR pro příští GVD = viz třeba:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2066636 ,
tak byste už dlouho potřebné informace měl a mohl byste nás ušetřit svých značně choromyslných výlevů - pokud by snad skutečně platilo, že takoví jsou všichni občané Ústí nad Orlicí, musel bych se i já hodně stydět za to, že k tomu kraji mám kladný osobní vztah.
A ještě = jen mimochodem:
Při jednání o koncepci optimalizace "koridoru" v úseku Choceň - Česká Třebová bylo už v minulosti navrhováno zaústit letohradskou trať do "štégu" nově "trianglem" s tím, že by v současné zastávce vznikl přestupní bod a stávající nádraží v Kerharticích by sloužilo převážně jen pro nákladní dopravu, takže by nejen nebyla potřebná jeho komplikovaná a drahá rekonstrukce, ale navíc by bylo možno přes ně jezdit vyšší rychlostí všemi vlaky, nejen "pendolíny" (a místo současného místa zastavování mohly být peróny nově až ve skutečných Kerharticích). Toto inteligentní řešení ovšem striktně odmítli právě "Oušťáci" (za které se právě Vy cítíte oprávněn plivat své jedovaté sliny na ostatní) - takže nechápu, proč se vůbec ozýváte: asi Vám nejlépe vyhovuje styl "zloděj volá - chyťte zloděje" ...
Oušťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 10:48:15    Odkaz na tento příspěvek  

Pro: projížděč NAD
Vážený pane, vůbec nechápu, proč mne napadáte! Kde se ve Vás bere tolik zloby!Mně jde o to, abych při čekání na vlaky čekal v důstojných podmínkách. Co máte na mysli těmi obviňujícími výroky - "hulvátské, choromyslné apod." Nikde z Vašich řádek jsem jsem nevyčetl, jaký Vy máte vztah k navrhované přestavbě ústeckého železničního uzlu - tak , jako to vyplynulo z jednání ministrů 11.3. O Vámi zmiňovaném jednání o zaústění letohradské trati do současné zastávky jsem nikde a nikdy neslyšel. Kdy takové jednání probíhalo? A s kým? Rád bych se o tom dozvěděl víc, protože taková realizace by byla opravdu výborná.
V těch mých předešlých vyjádřeních mi šlo především o to, že se spousta milionů nacpe do rekonstrukce současné kerhartické ruiny, kterou si prosadila skupina Kadrman a spol., a bude to k ničemu. Žádné využití, zvlášť pro cestující.

Z toho, co jste naposledy psal, musí být každému smutno! Žádná fakta , jen vulgární útoky. Vy jste ten pravý, co mě bude napomínat. Přečtěte si po sobě ještě jednou, co jste napsal.
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 10:52:36    Odkaz na tento příspěvek  

Všichni možní: jak to že se objevil jakýsi návrh se zastavováním rychlíků v UO-město, zatímco Oušťák tvrdí že na MD o tom nikdo nic neví ?! Tak kdéo to návthy připravuje ? Jeden odbor, zatímco druhý neví nic ? Nebo někdo mna MD lže ? Dost mě překvapilo, že teď při návštěvě ministra dopravy v UO se to nezmínilo. Anebo to přesunutí zastavování na UO-město není tak žhavé ? Kdo ví ...
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 10:54:22    Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD: k tratím s reálnou šancí na záchranu bych přidal i trať Moravská Třebová-Velké Opatovice, neboť v Moravské Třebové bydlí jistý Zoran ...
Oušťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 10:55:45    Odkaz na tento příspěvek  

Pro : projížděč NAD
Z Vámi doporučovaného odkazu vůbec nevyplývá, že v Ústí - zastávka (město) budou zastavovat všechny rychlíky. Tam je zmíněno jen pár. A to doufám, že jako dnes jich bude i v budoucnu v Ústí n. O. zastavovat víc. Zatím to vše, o čem se tady hovoří, mi připadá jen jako pohádky. Žádná fakta!!!
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 11:03:46    Odkaz na tento příspěvek  

Najděte aspoň 2 rozdíly.

Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 9-2010
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 11:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Oušťák: Co vůbec máte myšleno pod pojmem "Oušťáci", vypadá to jako byste mluvil za celé město UO.
KŽM Velké Meziříčí
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2614
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 12:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oušťák: Odkaz který zde zmínil projížděč NAD obsahuje objednávku MD, která byla zaslána k projednání krajům. Tedy i kraji Pardubickému. Měli jste tam ministra. mohli jste se ho zeptat (i když si nemyslím, že by o tom měl páru, ostatně tyhle detaily jsou pod jeho rozlišovací schopnost, ale jistě by Vám přislíbil zjistit situaci u svých podřízených). Náš kraj tuto objednávku obdržel s výzvou, aby jsme si dohodli s MD projednání této objednávky. A Pardubický kraj byl též v rozdělovníku. A jelikož jsme letos byli trošku laxnější, tak nás ministerští úředníci dokonce už uháněli, kdy se sejdeme, že už nemají dohodnuté termíny jen s námi a ještě jedním krajem (ale Pardubický to nebyl).
Čili o utajenou akci se nejedná, dálková objednávka je momentálně ve stavu projednání s kraji. Jestli ji kraje projednají s obcemi (a ty s občany) nebo s občany, to je věc toho kterého kraje, leč nic nebrání jeho občanům se na kraj obrátit s informacemi.

A co se týká počtu rychlíků zastavujících v Ústí. Dokud bude trvat velmi silmný lobbing České Třebové s terminálem za zády, pak nelze očekávat jakékoli navýšení počtu R zastavujících kdekoli v Ústí. Expresní vlaky (SC, EC, IC, Ex) jistě nebudou v regionu zastavovat dvakrát po deseti kilometrech. Obzvláště až se podaří reko úseku Choceň - Ústí, kdy se přes žst. Ústí zvýší traťová rychlost, bylo by bláhové čekat že bude zájem takto stavět dvakrát za sebou. U rychlíků (kategorie R) též nelze očekávat navýšení počtu, naopak jak je z objednávky vidět, ve směru Olomouc dochází opět ke snížení jejich počtu a Brno stagnuje. V optimistickém případě lze očekávat že v Ústí budou stavět jednou za hodinu rychlíky po celý den. Na víc asi nebude vůle, protože ty R obsluhují prakticky jen menší sídla (Přelouč, Choceň, Ústí, Červenka atd.) zatímco cestujícíc z frekvenčně rozhodujících lokalit (Kolín, Pardubice, Česká Třebová, Zábřeh, Olomouc) budou dávat ve velké většině přednost rychlejšímu segmentu. Ono už dnes je to jasně na frekvencích vidět. Také u soukromníků jsou signály, že se svými komerčními aktivitami v regionu Ústeckoorlicka zastaví jen jednou, popř. vůbec. O to jedno místo zastavení musí Ústí svést boj s Českou Třebovou a platí to jak pro objednávané, tak i pro neobjednávané vlaky.

Franta z hor: Uklidněte se, ti kdož jsou odpovědní za zajištění dopravní obslužnosti to vědí. Jak moc si to region projednal dál je jeho záležitost. A že se to nezmínilo při návštěvě ministra? Jednak na zastavování rychlíků se jej asi nikdo neptal, zatímco dotazů zda zachovat nebo nezachovat budovu nádraží padala jistě kvanta. Zadruhé ministr není od toho aby tušil, kde přesně jeho podřízení zastavující s kdejakou rychlíkovou linkou. Kdo ví, možná měl podklady a věděl to. Ale třeba taky ne a pak by si jistě vše od příslušného odboru zjistil - kdyby dotaz padl. Vážení vraťte se do reality - sic ministr dopravy působí jako vševěd, je to v pravém slova smyslu Ferda mravenec - práce všeho druhu. A jako ministra (byť dopravy), faktického vůdce důležité koaliční strany a prakticky neoficiálního místopředsedu vlády (tomu že VV vede John věří jen naprostý neznalec), ho zajímají teď především takové věci jako penzijní reforma či změny DPH, nmedávno to byla stávka lékařů a z oboru dopravy spíš šetření financí na dopravních stavbách i jinde nebo jednání se samosprávami o silničních obchvatech (města obvykle chtějí spíš silniční obchvaty a dálnice než železniční koridory...). Prostě zda rychlíky zastaví v UO hl.n. nebo UO město je trošku pod rozlišovací úroveň ministra.

Jinak ale samozřejmě si troufnu říct, že pokud Pardubický kraj (nebo město UO púrostřednictvím kraje) požádá MD při projednání, aby R stavěly nadále na nádraží a ne na "městě", myslím že jim MD vyhoví. Vzhledem k jiným dostupným materiálům (viz můj ranní příspěvek) si ale myslím, že naopak kraj přesunutí zastavení podporuje. A co se týká města? To kdyby proti tomu zastavení protestovalo by jednalo evidentně proti zájmům většiny obyvatel města. Zastavení R na zastávce totiž rychlíky přiblíží většině obyvatel Ústí, vzdálí je v podstatě jen těm Kerhartickým. A přestupy od Letohradu na rychlíky? Ruku na srdce, má tato problematika zajímat zrovna představitele města Ústí nad Orlicí? To je přece věc někoho úplně jiného a starosta Ústí by měl naopak nadšeně lobovat za zastavení R na městě!
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 12:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mark21: Ústecká stanice má hlavní funkci přestupní stanice hlavní trati do Polska, tudíž hlavně pro nákladní dopravu.

přestupní stanice X tudíž hlavně pro nákladní dopravu

To jste to teda pěkně shrnul, podle Vás tedy ostatní obyvatelé Orlicka i Ústecka, kteří dennodenně přestupují "v Kerhaticích" jsou jen jakýsi laciný substrát cestující do Polska ...

Zastavování rychlíků jen "na staré" dráze má opravdu přínos jen pro Oušťáky, ostatní obyvatelé jsou pánům veľkomožný zrejmě u (jistých anatomických končin). Kdyby se povedla rekonstrukce "v Kerhaticích" tak nevidím jediný technologický důvod (krom vlastní rekonstrukce) proč by nemohl být terminál-autobusák tam, protože vtěsnávat na "starou dráhu" ještě přestupní terminál mi příjde jako dosti nedořešené...
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 12:35:41    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Oušťák":
S hulvátstvím jako s jediným "argumentem" jste začal právě Vy hned ve svém prvním "příspěvku" - já jsem pouze spisovně popsal jeho obsah: pokud výroky typu "hlupáci - Kadrman a spol." nepovažujete za hulvátské, pak byste se měl omluvit svým vychovatelům za to, že se ve Vašem případě snažili zcela marně.
Na železniční zastávce Ústí nad Orlicí město samozřejmě NEBUDOU ZASTAVOVAT VŠECHNY RYCHLÍKY, ale kromě rychlíků uvedených v předmětných tabulkách a s nimi v "prokladu" (na cca hodinový interval) vedených "pomalých rychlíků relace Praha - Brno, které zjevně budou také zastavovat na železniční zastávce Ústí nad Orlicí město, ŽÁDNÉ JINÉ RYCHLÍKY NIKDE JINDE V ÚSTÍ NAD ORLICÍ ZASTAVOVAT NEBUDOU: toto je koncepce dohodnutá mezi kompetentními úředníky MD ČR a OREDO, protože OREDO k té objednávce dálkové dopravy MD ČR přizpůsobuje objednávku regionální dopravy tak, aby na ty rychlíky navazovala - samozřejmě to bude doprava autobusová. Jinak se Vám tu koncepci podrobně (ale, jak vidím, také zcela marně) pokusil vysvětlit i "-aa-" ve svém dnešním ranním příspěvku č. 2611: když tomu nevěříte a považujete to za informace "agentury JPP", je jakákoli debata s Vámi zbytečná.
Pokud jde o můj "vztah k navrhované přestavbě ústeckého železničního uzlu", sice Vám po něm nic není, ale naznačil jsem jej ve své kritice "Oušťáků", kteří odmítli vybudování "trianglu" a preventivně znemožnili vybudování rozměrnějšího "osobního nádraží" (které ovšem podle mě stejně není nutné) tím, že umožnili výstavbu supermarketu mezi silnicí č. 35 a železniční tratí tak, aby tam nebylo možno vybudovat předjízdné koleje. A k tomu ještě dodám, že existuje i možnost řešení, kdy stávající nádražní budova nemusí zůstat "ostrovní", protože kolejiště může být "prosmyknuto" jen po její "severní" ("letohradské") straně - a takový námět presentovali například právě ti (podle Vás) "hlupáci - Kadrman a spol.", a kdybyste nebyl zaslepen zlobou a nenávistí ke "Kadrmanovi, Sommerové a Suchomelovi", na jejichž podnět do Ústí nad Orlicí skutečně přijeli (ale na jimi zorganizovanou návštěvu ministrů se "navěsilo" mnoho dalších nezvaných jedinců, kteří by takové setkání sami nikdy nebyli schopni zorganizovat), mohl jste se s tím námětem seznámit sám na místě.
A už zcela na závěr: z toho, co jsem "naposledy psal", musí být každému smutno - ale právě proto, že to je přesný a objektivní popis situace ...
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 12:47:49    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Franta z hor" = 13.03.2011 - 10:52:36 + "-aa-" = 2614:
Děkuji "-aa-" za podrobný popis stavu, jímž mě předešel - já jsem měl pro Vás připraveno (zatím rozpracováno) toto:
Ten (podle Vás) "jakýsi návrh se zastavováním rychlíků v UO-město" je pracovní materiál z počátku letošního února, obsahující všechny vlaky, které "objedná" a je ochotno "dotovat" MD ČR v relaci Praha - (severo)východ Moravy + Slezsko a opačně: pokud v této relaci pojedou ještě nějaké další vlaky (EC, IC, apod.), budou všechny výhradně součástí "komerčních aktivit" jednotlivých dopravců (ČD, RegioJet, atd.) - rozsah těchto "komerčních aktivit" zatím znám není a do vyhotovení prvního návrhu nového jízdního řádu se jím (kvůli nezveřejňování obchodního tajemství) asi nikdo z dopravců zbytečně "chlubit" nebude, aby neulehčoval situaci "konkurenci" (kterou mnozí hloupě vzývají jako jediné smysluplné řešení organizace železniční dopravy v ČR).
Podklady o relaci Praha - Brno a trs a opačně k dispozici nemám, ale údajně tam má v podstatě zůstat stávající stav, tedy MD ČR "objedná" de facto jen současné "pomalé rychlíky" a EC, IC a další vlaky povedou dopravci na své "komerční riziko" - i proto jsem přesvědčen, že železninčí zastávka Ústí nad Orlicí město bude cca každou hodinu "rychlíkovou zastávkou" a žst. Ústí nad Orlicí budou obsluhovat pouze Sp vlaky relace Pardubice - Letohrad - Lichkov a opačně ve dvouhodinovém intervalu a osobní vlaky relace (snad = údajně) Pardubice - Česká Třebová a opačně ve dvouhodinovém intervalu (předpokládám, že ty osobní vlaky i s nějakými přípoji směr Letohrad).
A o lecčem dalším najdete informace v mé poslední reakci na příspěvky "Oušťáka".
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 6299
Registrován: 6-2002

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 13:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesunutí rychlíků na zastávku samozřejmě dramaticky mění požadavky na celou rekonstrukci stanice, na potřebu počtu nástupišť, jejich délky, velikost parkoviště a případně i polohu zbylých nástupišť, podchodu atd. Nezávidím SŽDC přípravu stavby v takové době. Termín dokončení kvůli OPD na krku, k tomu nejasné výhledy na úrovni SFDI, MD i OREDa. A mimo jiné co kapacita trati? Postavíme dlouhatánské ostrovy v Kerharticích, dají se tam rychlé výhybky a pak rychlíky budou třeba dvě minuty postávat uprostřed trati.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2615
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 13:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Masinka: To máš pravdu, tohle by si MD mělo ujasnit. Rovněž tak jestliže Ústí nebude přestupní stanice ve směru Letohrad. Pak co si budeme povídat by pro osobní dopravu čistě teoreticky stačily dvě nástupištní hrany, prakticky by asi bohatě postačovaly čtyři, aby zde bylo možné předjíždět Os rychlejšími vlaky. Ovšem pak už to nepůjde vrátit zpátky.... Z té kapacity bych obavy příliš neměl, ono i stanice Ústí se v zásadě chová jako širá trať, takže to vyjde nastejno. Stejně předjíždět rychlík rychlejším vlakem v Ústí není zrovna ideální nápad, obzvláště pokud by ten rychlejší vlak zastavoval v Třebové (to by cestující ocenili jako kvalitní "přípoj").

Jinak ještě k té objednávce - ano máte vlsatně pravdu, v té zveřejněné tabulce chybí linky na Brno. Ale i zde je navrženo zastavení R v UO město (a průjezd UO hl.n.) a samozřejmě projíždění EC/IC/Ex směr Brno Ústím n/O komplet. Ostatně i OREDO se ohání myšlenkou přípoje z Letohradska autobusem do ÚO město na rychlíky mimo jiné směr Brno.
Mezi řádky informace k Lukavicím čtu, že bus linka Žamberk - Litomyšl ve dvouhodině bude vázat v UO město primárně právě k dvouhodině R Praha - Brno. Jak si objednatel poradí s tím, že tyto R jsou v UO 30 min. od sebe, to jsem zvědav. Je přitom zájmem Pardubického kraje, aby ten rozdíl mezi R obou směrů byl v UO ještě o něco větší, protože pak by ideálně vyšlo potkávání ve Svitavech, což by se jistě obsluze zejména trati Svitavy - Polička jistě velmi hodilo. Ovšem v UO to nemůže dělat dobrotu. Buď bude přípoj od busu ze Žamberka na Brno hned a na Prahu až za víc než za půl hodiny. Nebo bude okamžitý na Prahu a Brno ujede. Nebo je třetí možnost, že si kraj nějak pomůže osobními vlaky. Tedy např. poloha Os Pce - ČT bude taková, že přijedou do ČT těsně před EC směr Brno. Tím pádem se cca v UO město potkají s R Brno - Praha (vždy cca krátce po sudé hodině). Ovšem to už vařím z vody, bez znalosti záměrů kraje či OREDa (v podstatě jen naznačuji, jakým směrem by se asi ubíraly moje myšlenky, kdybych to třeba měl řešit já).
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2616
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 13:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD: EC/IC směr Brno jsou a pokud se ministr nerozhodne jinak i budou nadále dotovány. Ono je to v podstatě i správně, protože v podstatě tvoří základní kámen celého systému a je na ně navázáno vše ostatní. Když to MD nechá na komerčním riziku, pak se s velkou pravděpodobností dočká třeba toho, že přijede k přípoji svým systémem (třeba R Rumburk - Kolín) a ... on tam přípoj směr Brno nebude, protože dopravce prostě vyhodnotil, že komerčně je pro něj lepší jet dotyčný vlak nesystémově o 10 min. dříve, což ale tím Rumburkem nelze na jednokolejkách stihnout.
Ostatně pokud je mi známo, tak třetí ostravský dopravce zvaný důvěrně "paštikář" kašle na taktový GVD a přípoje a signalizuje požadavek odjíždět v komerční časy xx:00 z Prahy i z Ostravy. Na druhou stranu při naplněnosti kapacity v okolí Prahy bude v praxi vůbec rád, když odjede. Ono totiž vůbec bude vtipné, až se veškeré neobjednané vlaky při výluce Běchovice - Úvaly nevejdou nejen na trať 011, ale i na odklonovou trať 231.... Pod pojmem veškeré neobjednané vlaky mám přitom na mysli nejen Leo-Ex či Regiojet, ale i Pendolino. Pak asi nastane velmi zajímavý špás v podobě zásadní mediální přestřelky. Regiojety kapacitu dostanou, ale všechny z Prahy mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní, Pendolina totéž.... Myslím že SŽDC z toho nebude mít lehkou hlavu. Nicméně aspoň je to třeba donutí přehodnotit stavební postupy. Ale to jsem zabočil moc daleko od tématu zdejší diskuze.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 14:02:25    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Masinka" = 6299:
Ty šílenosti (4 perónní hrany 400 metrů dlouhé, apod.), které byly v tom nesmyslném návrhu likvidujícím stávající staniční budovu, už snad byly definitivně zavrženy - ale pořád je i v té vizi o kolejišti pouze na "letohradské" straně stanice asi 6 perónních hran s průběžnými kolejemi, vyžadujících kromě likvidace objektů "traťovky" (pod skalou naproti výpravní budově) navíc i zřízení "středního" zhlaví, a tak ten návrh v té podobě absolutně nemůže "projít" - ale jako z "konceptu koncepce" z něho podle mě docela dobře vycházet lze. Kdo to kdysi odmítnuté a dále proto ani nerozpracovávané řešení s odstraněním "ostrovnosti" staniční budovy kdysi na SUDOPu vypracoval, netuším (to, co jsem viděl, je jen asi "desetitisícina" bez staničení), ale především se obávám, že stupeň rozpracovanosti toho, co bylo nakonec přijato, je už takový, že to nikdo právě z "termínových" důvodů nebude chtít měnit. Pokud by se ovšem měla skutečně uplatnit koncepce měnící vozební ramena v tom smyslu, že mezi Pardubicemi a Českou Třebovou pojedou přímo jen dálkové vlaky a regionální doprava bude provozována v relaci Pardubice - Letohrad s tím, že by v žst. Ústí nad Orlicí (v její současné poloze) byly pouze přestupy mezi spoji ramene Pardubice - Letohrad a tam končícími a výchozími osobními vlaky směr Česká Třebová, pak by musely stačit maximálně 3 až 4 perónní hrany u "průběžných" kolejí, které by se na "letohradskou" stranu kolejiště vešly, a k tomu 2 kusé koleje s perónními hranami v prostoru parkoviště mezi "východním" zhlavím a staniční budovou pro krátké vratné soupravy směr Česká Třebová (nákladní skupinu to "vysouvá" dále ve směru na Choceň = blíže k "armádním enzetům") - mně by se takové řešení docela líbilo ...
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 14:32:33    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "-aa-" = 2616:
Díky za upřesnění: myslím ovšem, že ČD by problémy s přípoji asi nedělaly ani v případě "nedotovaných" dálkových vlaků, protože by je dělaly de facto samy sobě ...
Kdyby byly dostupné nějaké další materiály, docela bych je uvítal = třeba i jen na "privátní" bázi (a něco dalšího bych potřeboval privátně projednat).
Oušťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 15:55:27    Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji pánům: -aa-, projížděč NAD za opravdu obsáhlé vysvětlení. Zároveň se projížděči NAD omlouvám, pokud jsem se ho nějak dotkl. Na výsledek si musíme stejně všichni počkat. Doufám, že bude k všestranné spokojenosti.
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 16:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minulý pátek jsem poslal obsáhlé emaily aspoň starostům Těchonína a Jamného a nabídl jim i osobní setkání pro podrobnější vysvětlení toho, co se chystá a proti čemu by se měli bránit... Zatím bez jakékoli odpovědi.
Ten zde zvěřejněný zápis z jednání v Letohradě je tragédie... A jak se tam nehorázně lhalo. A starostové jim ty kecy o tom, jak sólo 810 stojí 92 Kč/km apod. ochotně žerou. Když se někde zastaví osobní doprava, nejspíš se tam zastaví i nákladní a budeme se ještě více potýkat se zvýšenou silniční osobní (především individuální) i nákladní dopravou. Léta ve zdejším regionu železniční doprava nějak funguje. Není to nejlepší, určitě je co zlepšovat, o což jsem se pokusil třeba ve své diplomce a myslím, že výsledek není tak špatný. Místo snahy o zlepšení ale přijde šílenec Záruba a chce tady železniční dopravu doslova zničit, aby z ní zbylo jen ubohé torzo, které už ani náhodou nebude mít dřívější síťový charakter. Že to bude mít destruktivní účinek i pro to zbylé torzo je nasnadě... Proč to dělá? Asi má ambiciózní potřebu přijít s něčím revolučním a na následky se neohlíží...
Jedna z "perel" ze zápisu z toho letohradského jednání: "Na dotaz Jamného n. O. odpověděl p. Tichý, že ekonomická výhodnost u projetí není důležité kritéruium, ale jde o urychlení páteřní dopravy." To je směšné. Projetím Jamného a Těchonína se v tomto koncovém venkovském úseku ušetří celkově tak nějaké 3 minuty, při použití zastávek na znamení ještě méně... Podle té "optimalizace" by to už žádná páteřní doprava nebyla, když v Ústí nemají zastavovat rychlíky a tudíž tam nemají být ani vazby na Brno a Olomouc... A když prakticky od Ústí až po Králíky mají být souběžné busy (resp. až po Štíty a Hanušovice, ale tam by to chtěli už rovnou bez vlaků)... Když si tohle všechno uvědomíme, tak v těch vlacích do Lichkova téměř nikdo nebude, hlavně že se pro toho téměř nikoho musí ještě v koncovém úseku ušetřit 3 minuty a vyhnat tím cestující do Jamného a Těchonína do souběžných busů, ve skutečnosti spíše do automobilů... Nazývat takto zuboženou železniční dopravu páteřní je celkem krutý sarkasmus.

Včera jsem jel z Přerova do Jamného přes Hanušovice. Z Hanušovic do Dolní Lipky jsem delší dobu nejel, je to překrásná trať, které by byla velká škoda... Jel jsem vlakem 20080, ve vlaku bylo asi 8-10 lidí, což při stále se zhoršující nabídce na této trati považuji ještě celkem za úspěch... Zrušení přímých vozů do Lichkova je chyba, přestupovat v Dolní Lipce a potom hned v Lichkově může být celkem otravné... U návazného vlaku 20004 jsem zaznamenal asi dva nastupující v Těchoníně (vystupující nevím), v Jamném vystupovalo asi šest lidí. To máme celkem osm lidí, o které by byl vlak chudší v případě projetí těchto míst. Nemusím nijak zdůrazňovat, že v tomto úseku to vůbec není zanedbatelný počet. A že v součinnosti s plánovanou neprovázaností v Ústí a souběžnými busy podél celé tratě je to pro železničí dopravu v této oblasti zničující. Zastávka v Jamném navíc slouží i obyvatelům severní části Jablonného a zaměstnancům pracujícím ve Dřevotvaru. Myslím, že to jsou věci, o kterých OREDO nemá ani potuchy...
Oušťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 16:46:04    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě na doplnění mého předešlého na základě informací pánů : -aa- a projížděče NAD.
Pokud by to se zastavováním rychlíků v Ústí n.O. bylo, jak píšete, tak veškeré vášnění kolem toho ústeckého-kerhartického nádraží je zbytečné. Kdyby se někdo z ministerstva nebo krajského úřadu nebo někdo, kdo s tím má co do činění - takto vyjádřil, tak nemusely kolem kulturní památky být žádné dohady. Pokud ji nebudu muset využívat, je mi celkem jedno, jestli tam bude či ne. V Kerharticích nebydlím a na nádraží-město to mám blíž.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 17:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výprachtický okultista: Malá poznámka. Nemyslím si, že by likvidací omezení zastavování v Jamném a Těchoníně byla zpochybňována existence trati. Kraj ji myslím naopak bere mezi prioritami, jen tam na ní chce provozovat spěšné vlaky. A nákladní doprava? Mstní už dávno v podstatě "zemřela", dálková je ovlivňována úplně jinými faktory, daleko za hranicemi letohradského regionu.
Jinak souhlasím, že dvojí přestup Dolní Lipka - Lichkov je vopruz, navíc se nic moc neušetří. On ale klíč je možná v první větě posledního odstavce. Těch co tam "delší dobu nejelo" je totiž docela hodně....

Oušťák: Přesně tak. Možná že ty vášně jsou opravdu extrémně zbytečné. I když v době kdy vypukly bylo všechno jinak. Ostatně dokumentace stavby ještě stále nereaguje na stávající představy objednávky dopravy (dálkové i regionální).
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2010
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 17:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pepa l: Mám na mysli, že nádraží UO má význam přestupní stanice pro trať do Letohradu a pak silný význam pro dopravu nákladní. Špatně jsem to definoval.
KŽM Velké Meziříčí
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 17:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@-aa-: V nějakém článku jsem nedávno četl, že do Brna by měly v budoucnu zůstat dotované jenom EC, nicméně z MD lítá spousta různých návrhů a kdo ví, co bude realizováno.
Nedostatek tras bych neviděl zas až tak tragicky, až bude hrozit celodenní provoz na Ostravu v podobě tří dotovaných rychlíků, třeba se pak konečně dobereme k soutěžení závazku i na EC/IC.
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 18:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Asi jsem se nevyjádřil úplně jasně. V případě tratě do Lichkova a dále do Polska o její existenci jako takovou obavy nemám. Zato mám však obavy o osobní dopravu na ní... Vlaky projíždějící některé zastávky a stanice pro úsek Letohrad-Lichkov nejsou vůbec vhodné, protože tady je každý cestující dobrý a žádné významné zrychlení pro ten nevelký počet cestujících by to stejně nebylo. Je to prostě jedno z rozhodnutí od stolu bez znalosti zdejší situace. Takových je v předkládané "optimalizaci" hodně... A místní nákladní doprava zde stále ještě existuje, dokonce i až ze Štítů. A nevidím důvod, proč by nemohlo dojít k jejímu nárůstu, kdyby se třeba ISOLIT BRAVO vrátil k železniční dopravě, chtělo by to jen předložit patřičně atraktivní nabídku ze strany dopravce... ISOLIT v Jablonném nakládal až do zahájení výluk spojených s elektrizací...

Ty mé obavy o existenci nákladní dopravy a tratí jako takových se týkaly regionálních tratí (resp. "méně významných" celostátních tratí) po zastavení osobní dopravy. Tam takové riziko skutečně hrozí, snahu o rušení tratí se zastavenou osobní dopravou netřeba připomínat. Z tohoto hlediska taková zbrklá "optimalizace" může mít fatální nevratné následky, což si mnozí neuvědomují.

Dolní Lipka - Hanušovice a "delší dobu nejelo": Jestli to ale nebude taky stále horší nabídkou... Zastavení dopravy (a s tím i porušení síťovosti železnice) místo snahy o zlepšení je to nejhorší možné řešení...

Z hlediska porušení síťovosti je strašným hovadismem i poslední výplod OREDA k destrukci železniční dopravy - trať 261. Vždyť z/do Skutče jezdí hodně lidí; trať taky využívají četní turisté a její turistický potenciál je vysoký. A třeba turistům bus nikdy nenabídne to, co vlak. V každém vlaku je možné přepravovat bicykly apod. A ať na mě nikdo nechodí s nějakými cyklobusy, které jezdí třeba jednou za den o víkendech... Na železnici je možné přepravovat kolo v každém vlaku. Nejen z tohoto hlediska je vlak prostě šikovnější a jako turista na nějaký blbý bus ani nejsem zvědavý (já tedy nejen jako turista, vždy jedu raději vlakem a dle mě tam, kde je železnice, by měla být co nejvíce využívána).

Nesouhlasím s rušením osobní dopravy na žádné trati. Nechápu utkvělé představy mnohých lidí, že na některých tratích je v zájmu jakýchsi pochybných krátkozrakých "úspor" nebo čeho nutné zastavit provoz. Je pro mě strašná představa, že třeba Chornice, regionální železniční uzel, by měla být úplně bez železniční dopravy a že v této oblasti by možnost cestovat vlakem byla lidem arogantně odejmuta bez ohledu na následky a bez jakékoli předcházející snahy o její zlepšení.

Ústí: Podle mě "hlavní" není v Ústí zas tak zásadně daleko od města a pro zastavování rychlíků a funkci regionálního uzlu má po dobře provedené modernizaci mnohem lepší předpoklady než zastávka. Navíc novou výpravní budovu by třeba mohlo být možné postavit o něco blíže městu. Zastavováním v Ústí městě místo na hlavním by došlo k porušení vazeb na Letohrad a dál, což by muselo mít velmi negativní následky pro trať 024. Tohle se musí přehodnotit... O zastavování na zastávce město by šlo podle mě uvažovat až potom, co by byla vybudována spojka od Letohradu na nějaké nové menší nádraží v místě dnešní zastávky, aby byly zajištěny vazby od Letohradu na obě strany, jak zmiňoval projížděč NAD. Do té doby je zastavování rychlíků na zastávce a projíždění "hlavního" horším než polovičatým řešením, které sice pomůže některým obyvatelům Ústí, ale uškodí přestupujícím cestujícím a je jedním z ohrožujících faktorů osobní dopravy na trati 024.

(Příspěvek byl editován uživatelem výprachtický okultista.)

(Příspěvek byl editován uživatelem výprachtický okultista.)
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 20:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Hanušovic do Dolní Lipky jsem delší dobu nejel, je to překrásná trať, které by byla velká škoda...

Bohužel je škoda, že to kolem vypadá jak to vypadá. Ani po dvou odsunech původních obyvatelstev tam snad nebylo takhle vybydleno...(akutálně z dneška)

Odbočka Morava (pro srovnání jsem vložil dva obrázky ze 4. dubna 2010)


Podlesí



No a na závěr ještě po cca 70 letech existující základy neměckých mechanických návěstidel na bývalé odbočce Orlice...


(Příspěvek byl editován uživatelem Pepa_L.)
Sněžník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.49
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 20:17:41    Odkaz na tento příspěvek  

Obávám se, že Oredo udělá v Pardubickém kraji takový paskvil, že to povede jen k dalšímu úbytku cestujících ve vlacích. Tím se kolo roztočí, úbytek cestujících bude následovat další redukce železničních spojů a stále dokola.
Včera jsem si udělal výlet na Králicko, zaregistroval jsem výstup 8 lidí v Těchoníně a zhruba stejný počet lidí nastupující v Hnátnici.
Polas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.147.81
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 20:58:39    Odkaz na tento příspěvek  

Výprachtický_okultista: V Jablonném se zase nakládá, dnes jsem viděl 4 vozy Eas ložené dřevem..
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 21:20:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Oušťák" = 13.03.2011 - 15:55:27 a 16:46:04:
Mně jste neurazil, protože se mně Vaše výroky přímo netýkaly, ale vadil mi způsob, jakým jste se vyjadřoval o iniciátorech a iniciativě, s jejichž cílem souhlasím a její odpůrce považuji za nekulturní barbary. Nadávat hlupáků těm, kdo hlupáky nejsou, a tím naopak posilovat pozice těch, kdo skutečnými hlupáky jsou, k ničemu dobrému nevede - naopak se mi opět potvrdilo, že slušnost se vyplácí, protože stačilo slušně požádat, a mohu Vám zde poskytnout i ty zatím "chybějící" tabulky z "objednávky" dálkové dopravy MD ČR pro relaci Praha - Břeclav a zpět:

- je zřejmé, že tam i mezistátní EC vlaky, které jsou součástí "Eurotaktu", je skutečně MD ČR ochotno dotovat (jak psal "-aa-" v příspěvku č. 2616). Teď už jen chybějí nějaké podklady o regionální dopravě, ale ty od OREDO určitě žádný kritik přístupu jeho úředníků nedostane ...
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 21:21:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Výprachtický_okultista" = 78 + 79:
Nic ve zlém, ale nabývám stále silnějšího dojmu, že byste si svoji přezdívku měl asi změnit na "Výprachtický_entuziasta", aby byla výstižnější - já "entuziasty" nemám rád, protože obvykle nadělají víc škody, než užitku, ale ve Vašem případě je aspoň sympatické, že se aspoň pokoušíte "probudit" starosty: jen si raději vůbec ani netroufám odhadovat, zda a jaký to bude mít efekt.
Pokud jde o koncepci "optimalizace koridoru" s "trianglem" v Ústí nad Orlicí, obávám se, že se k ní už nikdo nevrátí, protože její příprava a projednání by trvaly příliš dlouho: je to sice ohromná škoda nevyužité příležitosti, protože by tam v podstatě stačil jeden "šturc" pro vratné soupravy osobních vlaků od / do Letohradu, a samozřejmě kompletní spojky, aby ten "triangl" mohl být výhodně využíván i nákladní dopravou, a na "hlavním" nádraží by stačilo udělat kvalitní "vysokorychlostní průtah" po "letohradské" straně staniční budovy + ponechat několik (předjízdných) kolejí v podstatě jen pro nákladní dopravu, a současnou "osobní" část stanice přesunout až do oblasti skutečných Kerhartic = buď jen zřídit perony až za "choceňským" zhlavím stanice (už u traťových kolejí), nebo udělat ostrovní peróny (po jednom mezi lichými a mezi sudými kolejemi) pro možnost předjíždění a přestupů s vlaky relace Pardubice - Letohrad, které by v Ústí nad Orlicí na zastávku "město" nezajížděly, a pro ně samozřejmě udělat ještě i zastávku v Ústí nad Orlicí = nejspíše někde "Na bělisku" pod zahrádkami na úrovni sportovního areálu (což by bylo od centra města asi stejně daleko, jako je současné "hlavní" nádraží). Finančně by to asi nebylo o mnoho náročnější, než ta chystaná monstrózní přestavba, která nikomu žádné zlepšení nepřinese, ale kvůli prvotnímu odporu města Ústí nad Orlicí proti "trianglu" se k této koncepci už určitě nikdo nevrátí ...
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 21:24:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Sněžník" 13.03.2011 - 20:17:41:
Obávám se, že se obáváte docela oprávněně a logicky - a je mi docela líto, že se toho smutného výsledku zjevně ještě dožiji, protože přijde velice brzy ...
Sněžník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.210.116
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 21:30:45    Odkaz na tento příspěvek  

Projížděč: Nejsmutnější na tom je, že od problému dává většina lidí ruce pryč jako by se nic nedělo. Jako by si neuvědomovali, že tlachání na internetu prakticky vůbec nepomůže.
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 22:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD: Přezdívku si měnit nebudu. Nevím, proč bych měl nadělat nějakou škodu, jak z příspěvku nepřímo vyplývá...
Buzení starostů mít žádný efekt nejspíš nebude a zanedlouho budu už možná ze všeho tak otrávený, že ode mě budete mít pokoj i tady.

Sněžník: A ty proti tomu něco děláš...?

(Příspěvek byl editován uživatelem výprachtický okultista.)
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 22:10:33    Odkaz na tento příspěvek  

Přijedou na tuto slávu Záruba a Tichý ? Já jen že by je tam mohlo něco přejet...

http://www.letohrad.eu/?nazev=Žclcznecc_ncjcn_v_Lctrhradě&novinka=1909
Sněžník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.203
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 22:23:30    Odkaz na tento příspěvek  

Okultista: Dělám, ale je to jak boj s větrnými mlýny :-(
Oušťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.234.10
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 22:37:03    Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD: děkuji za poskytnutí tabulek Praha - Břeclav a zpět. O možnosti trianglu zde v Ústí jsem neměl ani potuchy. Je to velká škoda, že to nevyšlo. A ta možnost i prostorová (krach Perly) tady byla.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 23:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No aby veškerá osobní doprava v Pardubickém kraji náhodou někdy neskončila u R zastavujících ve Svitavách,ČT,UO,Chocni,Pardubicích a Přelouči + ještě R do HK. Ostatní může přece OREDO zrušit a nahradit busy. Je to přece lepší, všichni bydlí na návsi a nádraží nebo zastávka je daleko, rovných několik set metrů . Navíc vlak je přece 5x dražší než nejúžasnější bus. Ufff to jsem se zase na..al a teď neusnu.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 14. března 2011 - 02:37:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Výprachtický_okultista" = 80:
Mrzí mě, že jste mě špatně pochopil: já jsem se Vás nechtěl dotknout a věřím (a jsem rád), že děláte, co můžete, ale také vnímám, že to, jak dáváte až příliš najevo své nadšení pro železnici, může "protivníky" provokovat a posilovat jejich odpor proti všemu, co se snažíte prosadit - a to jsem se (asi nepovedeně) pokoušel Vám sdělit: tak mi, prosím, promiňte, že jsem zřejmě zvolil nevhodnou formu.

Ad "Oušťák" = 13.03.2011 - 22:37:03:
Za málo - a teď se, prosím, neurazte, ale ty tabulky jsem nevložil jen pro Vás (byť jsem to "zaobalil" jako reakci na Vaše příspěvky), ale pro informaci všem, kdo tuto debatu sledují ...
Pro vybudování "trianglu" by nebylo ani nutné bourat "Perlu": na oblouk spojky pro rychlost 60 km/h by stačila likvidace údajně jen asi dvou nějakých domů - nevím přesně, kterých, ale jedním z nich by snad musela být ta hezká vila, v níž byla a snad ještě je prodejna koberců, a právě především kvůli nezbytnosti likvidace těch domů to "neprošlo". Kromě toho by tam asi nastal ještě nějaký problém (výškový i směrový) s křížením komunikací (železničních a silničních) a Třebůvky u stávajícího podjezdu pod železniční tratí, ale i to by snad nějak vyřešit možné bylo. Teď už se ovšem k tomu kvůli délce přípravy takového řešení a krátkosti termínů umožňujících financovat "optimalizaci koridoru" nikdo (bohužel) vracet nebude.

Ad "Esox" = 466:
Máte samozřejmě pravdu - jen to slovo "někdy" v první větě bych nahradil slovem "brzy": i já jsem už někde upozorňoval, že to do tohoto stadia velmi rychle spěje (ale nemám teď chuť hledat, kdy a kam jsem to napsal).

Ad "Pepa_l" = 1750:
To by se spíše užila zastávka v Letohradě na Orlici, někde v místech přejezdu pod orlickým kostelem (u předvěsti od Jablonného).
To musí napadnout nejpozději od té doby, co tam už nejezdí parní trakce ani líné "dvěstěčtyřicítky", každého, kdo tam jede třeba i jen poprvé - ale zjevně to nenapadlo patřičně "intenzivně" nikoho, kdo měl jakoukoli možnost kvalifikovaně připomínkovat v době přípravy předelektrizačních úprav příslušnou dokumentaci. Kromě toho předpokládám, že SŽDC by na to asi chtěla přinejmenším nějaký (finanční) příspěvek od města Letohrad ...
BURDA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.152.38
Odesláno Pondělí, 14. března 2011 - 08:11:24    Odkaz na tento příspěvek  

ad)Franta z hor-Neděle, 13. března 2011 - 22:10:33
Výstavu Železnice nejen v Letohradě může navštívit pochopitelně každý, ale na vernisáži tito pánové nebyli.

Ohledně trianglu v UO - v podstatě to je věc stará trochu přes 10 let. Tehdy se udělala nějaká dohoda Čepelka(ODS)/ Dalibor Zelený mezi Městem a ČD(tehdy ještě nerozdělené), že ČD postaví a aktivuje zastávku Černovír(trať 024) a Město recipročně zablokuje v územním plánu právě tu část území pro případnou přeložku trati.Zastávka byla neobvyklým tempem postavena(asi za 3 měsíce - myslím, že to dělali "Hroši")a s velikou slávou v pátek 24.května 2002 aktivována za účasti obou výše uvedených pánů(Dalibor Zelený o berlích),děti v černovírské škole neučily, jezdila tam "zdarma" pára 310.922 atd.Zastávka slouží dodnes, i když možná, že už ji také "zvoní hrana" - viz jednání OREDO, no a přeložka.....
BURDA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.152.38
Odesláno Pondělí, 14. března 2011 - 08:28:10    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Pepa_l" = 1750:
To by se spíše užila zastávka v Letohradě na Orlici, někde v místech přejezdu pod orlickým kostelem (u předvěsti od Jablonného).

Protože jsem byl 16 let v Zastupitelstvu, tak vím, že se tato možnost projednávala i s ČSD a později s ČD, ještě spolu s vybudováním zastávky Letohrad - Červená.Pochopitelně, pokud by byly městské finance, tak by bylo jednání asi jednodušší a třeba by tam už i zastávka stála.I když....,zase by byla možnost přesměrovat lidi
na autobusy přes Orlici a Kunčice a zastávku projíždět,ale to již předjímám!Každopádně by z hlediska směrových poměrů nemohla být v místech Tebou popsaných(skutečně se s tím dráha zabývala), ale až v rovné, někde mezi Orlickým rybníkem a políčkem "Kamarádíčka", a to by se zase vzdalovalo jak Kunčicím, tak Orlici.
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 14. března 2011 - 12:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD: No jo, někdy bych se možná mohl mírnit, ale když je situace taková, tak mi to nějak nedá...

Esox: Tak ty experimenty v podání OREDA nejspíš bohužel skončí, jestli "odpovědní" představitelé nedostanou rozum a bude se to takhle realizovat. A na funkční železniční dopravu ve zdejším regionu budeme moct už jen vzpomínat... Zpátky to už potom asi nikdo nevrátí. Nebo možná částečně za nějakých 20-30 let a s velkými náklady, až někomu dojde, že regionální železniční doprava není tak špatná věc... Asi musíme se zpožděním opakovat všechny chyby západních států. Nějak nevím, kam se poděla Zárubova inspirace Švýcarskem, tam se k železniční dopravě takhle snad nechovají. Naopak tam dbají na síťovost a celkovou provázanost železnice.
Vojtikj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 14. března 2011 - 13:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes AWT v Meziměstí

+ xx vozů :-D lajna to byla hezká :-D
Výprachtický_okultista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 14. března 2011 - 16:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k tomu návrhu brněnských EC: koukám, že se nadále počítá s tím podivným střídavým zastavováním v Kolíně a České Třebové. Zastavení v Kolíně má určitě větší smysl než v České Třebové, ale zas tam hrozí pobírání příměstské frekvence Praha-Kolín, což pro tyto vlaky není to pravé ořechové. Myslel jsem, že v České Třebové se už zastavovat nebude, její význam určitě neodpovídá zastavování těchto vlaků. V tomto jsem souhlasil se Zárubou a tou jejich peticí, že místo zastavování vlaků EC/IC v České Třebové je zapotřebí řešit zvýšení kvality a rychlosti rychlíků, což by ty vlaky EC/IC v České Třebové do značné míry nahradilo a navíc by to přineslo citelné zlepšení i dalším městům na trase. Mno, s těmi současnými Zárubovými výplody už souhlasit vůbec nemůžu a bohužel jsou mnohem závažnější než ta petice.
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 14. března 2011 - 16:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtikj : celý týden prázdniny, odjedu a tohle

bude se to jěště nějak opakovat ?
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 14. března 2011 - 16:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé je také prohození časových poloh R do Brna vs. Olomouce, tak schválně, jestli OREDO zareaguje a o hodinu posune (a v úseku Týniště - Choceň asi o 5 minut zrychlí) i Sp Náchod - Choceň...
Sledování trutnovských brejlovců - http://brejlovci-ts771.tk/ | Vozy ex Baim - http://baimy.jdem.cz | Vozy Bd264 - http://vozybd.jdem.cz