K-report
 

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 07. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 07. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13921
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 07:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale platí za tu slevu v dopravě - Vejprnice třeba platí kompenzaci 2 mega ročně

Moment, tohle je trošku demagogické, ne? Ty jsi snad viděl smlouvy mezi obcemi a PMDP? Ty jsem neviděl ani já jakožto osoba s ohledem na své pracovní umístění mnohem zasvěcenější, než ty a nikdo mi jí neukáže, ani kdybych se stavěl na hlavu. Takže jak můžeš tvrdit, že obce platí za slevu v dopravě a ne jen za to, že jim tam jezdí městský autobus za cenu XX korun za kilometr - aniž by smlouva jakkoliv řešila tarifní záležitosti?

Ale zdraží se o 330, takže PMDP by mělo Vejprnicím kompenzaci naopak vracet, po takto citelném zdražení.

A tohle taky zavání demagogií. PMDP ujede nějaké kilometry, dostane za to nějaké peníze a dost těžko může rozklíčovat vybrané peníze z tržeb za jízdné podle toho, co bylo vybráno na lince 55. A mimochodem, to jako myslíš, že všechny peníze vybrané za předplatné pro zónu Nýřany budou příjmem PMDP? Tomu bych se taky divil, ve většině IDS to funguje tak, že se tržby dělí podle nějakého klíče mezi zúčastněné dopravce.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1613
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 07:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j : Ty jsi snad viděl smlouvy mezi obcemi a PMDP? Ty jsem neviděl ani já jakožto osoba s ohledem na své pracovní umístění mnohem zasvěcenější, než ty a nikdo mi jí neukáže, ani kdybych se stavěl na hlavu. - stačí si řádně vyžádat informace - jedná se o veřejné (městské) peníze - nemůže to být tajné......
Oliva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 08:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Je to pravda s tím dotováním. Tlučná doplácí stejnou částku, ale spojů jede méně než do Vejprnic. Proto se dohodli PMDP s OÚ, že spoje budou všechny nízkopodlažní. Do Vejprnic jezdí také, ale ty ostatní spoje jsou karosy. Za všechno se platí.
krátké dokumetační klipy ze 180:
http://www.youtube.com/user/esus471
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4398
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 09:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moment, tohle je trošku demagogické, ne? Ty jsi snad viděl smlouvy mezi obcemi a PMDP?

Nemusí to být samozřejmě čistá kompenzace vzhledem k tomu že tržby se stejně odhadují, ale něco takového to je, samozřejmě že osolením tarifu se poměry krutě změní. PMDP od města Plzně taky nebudou dostávat stejnou částku po zdražení Pčka, proto se to taky zdražuje. Co je na tom k nepochopení? Konkrétní částka (kolem těch 2 mega) je vidět v jejich rozpočtu.

PMDP ujede nějaké kilometry, dostane za to nějaké peníze a dost těžko může rozklíčovat vybrané peníze z tržeb za jízdné podle toho, co bylo vybráno na lince 55.

Počet cestujících jde zjistit, průměrný výběr na cestujícího dopravce ví. Přesně by to šlo klíčovat tou extra zónou¨pro Vejprnice, například. Když lidi pochopí že překračují katastrální hranice, tak proč ne číslo linky... :-)


A mimochodem, to jako myslíš, že všechny peníze vybrané za předplatné pro zónu Nýřany budou příjmem PMDP?

Tak snad jde zjistit poměrně dost lehce, kolik v jeden typický den nastoupí ve Vejprnicích lidí a má předplatné. Teda to osolené si asi moc lidí nekoupí, ale šlo by to zjistit už teď, a pak mj sledovat ten pokles. No a když ti z toho vyleze 500 nebo 800 denně nastupujících ve Vej s předplatným a plzeňáci s tím přece vůbec nejezdí, tak máme jasno, ne? Přece to nebudeš dělit podle výkonu dopravců, bez ohledu na to jestli ti jede po dveře narvanej kloubák nebo karosa se třiceti sedícími, to snad ne.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4399
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 09:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stačí si řádně vyžádat informace - jedná se o veřejné (městské) peníze - nemůže to být tajné......

Já si ani nemyslím že by mi to starosta Vejprnic tajil, kdybych za ním zašel. Obecně na něj (teda teď už to možná není Váchal, nebo jak se jmenoval) místní naopak brutálně tlačili ať přidá spoje, léta létoucí, když ještě jezdily vysoký karosy s menší frekvencí spojů...


Obecně si myslím že je to jeden z nejvytíženějších přímětstkých provozů VHD v kraji - ne kvůli počtu spojů, za ten trochu může velikost těch sídel - ale kvůli procentu dojíždějících vzhledem k celkovému počtu obyvatel. Je smutné, že je snaha vynucenou tarifní úpravou nahnat lidi do aut, a že se o to snaží subjekt který by měl dopravu zlepšovat.
Tomáš180
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 09:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panzlo: Aha, hleďme ji mršku. A odkud je 770 zapůjčena? Podle mamby bydlí v Ústí, takže až odtamtud?
Než si lehnete na koleje, ujistěte se že není výluka!

Trať 180: Plzeň-Domažlice-Furth im Wald
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4400
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 09:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Je v tom ale příspěvek krajskému úřadu, teď nevím, 30 nebo 60 korun / obyvatele / rok, jako příspěvek na zastavující spoje krajských autobusů, nějaký takovýto psychopříspěvek platí všechny obce, nebo skoro všechny. (Proto všude píšu že přispívají 2 mega, ne 2,5 které jsou vidět v rozpočtu )
Honza_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 09:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T180: 770 jsem asi před měsícem fotil na Mn v Kájově, takže spíš bude asi z jihu, ale ať znalejší upřesní.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13922
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 12:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to pravda s tím dotováním. Tlučná doplácí stejnou částku, ale spojů jede méně než do Vejprnic.

Ale tohle já nepopírám, já dokonce i vím, kolik km která obec hradí. Ale neznám jednotkovou cenu za kilometr a neznám podmínky plnění smlouvy (my vám zaplatíme a vy za to uděláte to a to).

Je smutné, že je snaha vynucenou tarifní úpravou nahnat lidi do aut, a že se o to snaží subjekt který by měl dopravu zlepšovat.

A co Třemošná? Je taky tak velká, jako Vejprnice - a přesto není v "plzeňské" zóně, i když do ní taky jezdí měststský autobus. To je ale smutné. A zatímco ve vnějších zónách zaplatím 330 kč měsíčně a jsem závislý na omezeném počtu spojů, v Plzni mi za 440 Kč jede tramvaj z domova do práce po třech minutách. To je ale smutné. Tohle prostě nikdy nelze vyřešit tak, aby bylo všechno spravedlivé.
A kde bys jako chtěl udělat hranici plzeňské vnitřní zóny (a tedy pro nejbližší další obec skokově zdražit dojíždění?) Někde prostě ta hranice být musí a nějaká obec prostě bude mít dražší dojíždění do Plzně, než obec sousední. Jediná obrana proti tomu je udělat co nejmenší zóny, aby se předplatné dalo co nejvíc odstupňovat.

Přece to nebudeš dělit podle výkonu dopravců, bez ohledu na to jestli ti jede po dveře narvanej kloubák nebo karosa se třiceti sedícími, to snad ne.

Dopravce má jednotnou sazbu za kilometr bez ohledu na počet cestujících. Běžný princip je ten, že dopravce vybere nějaké peníze od cestujících a zbytek do té sazby na kilometr mu někdo doplatí. A pokud jde o spoj, na nějž doplácí více subjektů, je otázkou domluvy mezi dopravcem a subjekty, jak se o náklady podělí.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 13:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

440,- je na rozsah MHD jako je v Plzni dobrá cena. V KV je 330,- a rozhodně zde není 3/4 rozsahu, linky ve špičce maximálně po 15 minutách, o víkendu max. po 30.....
Jurda_74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 15:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j:Do Třemošný autobus MHD nejezdí.Jenom na Orlík a ten je ještě v zone P.Třemošná zastávka je hranicí zon.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3156
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 15:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nabízím možnost jet teď v neděli 2.10. na výlet autobusem do Krušných hor, do okolí tzv. Preissnitztalbahn.
Odjezd je v 8:15 ze Šumavské ulice u hlavního nádraží v Plzni, návrat kolem 20 h. Počasí má být luxusní, kromě parních vláčků je možnost lehké poznávací turistiky v horách.
Seriózní přihlášky emailem (včetně vašeho telefonu) do sobotního rána na adresu: mira.klas(utopenec)centrum.cz. Později již jen na telefon 605 144 485. Doporučuji cestovní připojištění, pár eur na útratu a zkontrolovat cestovní doklady. Slušné a zodpovědné chování z vaší strany je jaksi očekáváno automaticky. Jízdné - no bude určitě výhodné....



(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Bezdružická lokálka
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.234.149
Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 18:37:19    Odkaz na tento příspěvek  

Nutí někdo obce platit zrovna PMDP? Je doba, kdy si každý může dělat co chce, tak si obce typu Vejprnice, Tlučná můžou zjednat dopravu u jakéhokoli dopravce a platit jemu. Je plně na nich, zda si zjednají nějakého šroťáka za 29Kč/km kterýmu nevyjede třetina spojů, nebo podnik typu ČSAD, PMDP které jsou na tom, co se týká vypravenosti a operativnosti když už něco zdechne, poměrně dobře...
Panzlo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 30. září 2011 - 20:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

770 je půjčena z ČB a skoro bych i řekl, že jsem na jejím podbrýlí viděl SOKV ČB.
Umbrtka - Jaro nevidět - industrial, electro dance and pure skartic version...singl 2011 + Umbrtka - Vezeme bábu
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 62776
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 09:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Plzeň se právě prohnala 745 RT s os. vozy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Danous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 11:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šlechtična 475.111 dnes po ránu v Plzni-zastávce na jedné z posledních akcí před opravou kotle.
19denis19
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 16:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dneska Ex353 2xBmz
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 10-2010

Odesláno Sobota, 01. října 2011 - 17:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky něco z dneška přidám, zbytek až zpracuju fotky


www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.154.10
Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 12:25:33    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes po půl šesté z Plzně se bude vracet Zvl.R s německými turisty. V čele 2x754 směr Tauss.
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 12:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak proto včera v Holýšově to dvojče 754... Fotku mám, dám ji společně s fotkami z ISONZA. Nemáte někdo fotku toho zvláštního vlaku?
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Oliva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 17:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po krátké době opět zdravím příznivce železnice. V sobotu jsem se projel z Plzně do Chebu a dál na Ústí. A pokud se chcete taky svést, tak kliknětesem a jedem !
krátké dokumetační klipy ze 180:
http://www.youtube.com/user/esus471
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 21:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po delší době jsem se dostal s foťákem na šumavu, čehož jsem hned musel využít. Během víkendu jsem tam zaregistroval brejlouny 006, 024, 027 a 029.
Zde 754.027 přiváží sobotní 7548 do Alžbětína:

http://vlakyplzen.7x.cz/
Flickr
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4251
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 21:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, 4015 tam ani delší dobu nečekejte, má těžkou závadu na dieslu
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 22:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta 015 mne překvapila. V létě jsem jí tam vídal a čekal jsem jí tam rozhodně víc, než 029. Já jsem doufal v elitní sestavu 006,024,057,059 - ty mám nejraději. Ale ty důležité, 006 a 024 jsem si nafotil, možná ještě dodám foto...
http://vlakyplzen.7x.cz/
Flickr
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4252
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 22:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Homer: 754.059 byla letmo Plzeň, nyní je to již "myčková" v TS 705. Ikdyž se nejspíš podle potřeby bude z myčky tahat na trať..
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13925
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 22:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j:Do Třemošný autobus MHD nejezdí.Jenom na Orlík a ten je ještě v zone P.Třemošná zastávka je hranicí zon.

Dovolil bych si nesouhlasit. Do Třemošné autobus MHD jezdí. A tak bych se mohl zeptat, proč není Třemošná v městské zóně P a jak je tedy možné, že v autobuse MHD nikdo po cestujích nepožaduje předplatné pro zónu Z.

A pak bych se taky mohl zeptat, jak je to celé vůbec možné, když Rada města Plzně schvaluje tarif, který budou PMDP uplatňovat na území města Plzně (za hranice města pravomoc Rady nesahá) - kdo tedy schválil užívání vnitřní zóny tarifu IDP za hranicemi města?

Nutí někdo obce platit zrovna PMDP?

Nikoliv, obce to dělají zcela dobrovolně a ČSAD nad tím nechápavě kroutí hlavou, protože tvrdí, že zelený autobus je přece pro obec levnější, než červený.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
SteamLok
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.207.2
Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 22:56:04    Odkaz na tento příspěvek  

..Jdi už do háje s tvejma tlachama o MHD. Tohle je diskuse o tratích a vlacích!!!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3158
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 23:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..Jdi už do háje s tvejma tlachama o MHD. Tohle je diskuse o tratích a vlacích!!!

A že sem na toto téma přispíváš.....!!!
Bezdružická lokálka
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 02. října 2011 - 23:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že se ta 059 podívá na VSOE, od té doby, co jsem jí fotil na žateckém 1193 se mi začala hodně líbit, je pecková. Jinak tady dnešní 754.006 na Os 7504, další fotky mám zatím jen vyvolané z RAWu, zítra možná něco přihodím...

http://vlakyplzen.7x.cz/
Flickr
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4403
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 01:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tak bych se mohl zeptat, proč není Třemošná v městské zóně P a jak je tedy možné, že v autobuse MHD nikdo po cestujích nepožaduje předplatné pro zónu Z

To se ptát můžeš stejně jako v těch Bušovicích - zásadní otázka ale je - vadí to někomu? Přesadají lidi do aut kvůli tomu, že některé vybrané spoje jsou levnější? Nebo dojdeme k těm argumentům jako ze zdejšího live-chatu RegioJet - že vůbec není podstatné, kolik lidí tím jede nebo nejede, hlavně že jsou návaznosti (zde - hlavně že je stejný katastrální tarif? )

?

kdo tedy schválil užívání vnitřní zóny tarifu IDP za hranicemi města?

Dopravce sám, třeba na základě ochoty obcí platit za službu? Nenapadlo tě, že kdyby chtěli platit ještě víc, bude jízdné třeba nulové, jako zrovna do Třemošné bývalo? Já nevim, doteď jsem měl pocit, že někdo přijde do PMDP s penězma, a podle toho kolik jich má a kolik toho chce, tak mj funguje tarif - viz dopravy za nula, za Pčko nebo za extra vybíraný tarif - všechno z toho dopravce umí.


ČSAD nad tím nechápavě kroutí hlavou, protože tvrdí, že zelený autobus je přece pro obec levnější, než červený.

Což je svatá pravda - akorát má holt jiné parametry. I když už se to hodně sbližuje a je klidně možné, že po POVEDeném osolení tarifu do Vej si obec za ty samé peníze objedná u ČSAD ten samý rozsah skutečně zdarma, třeba jen pro svoje obyvatele na občanku...

Btw vlaků se ta diskuze týká taky, vlaky pravidelným dojížděčům taky podraží, některým třeba dvojnásobně, takže i vlakům ubydou cestující. Ano, četli jsme tu že Nýřany zlevní - problém je že 1500 dojíždějícím to zlevní o 60 korun a jiným 1500 to podraží na skoro dvojnásobek, takže to dojde do stavu že na kratší vzdálenosti se bude vyplácet auto.
Laďuša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 09:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, oni to většinou budou stejně jenom výmluvy těch pohodlnějších, jak sednout do auta. Nebo spíš bych chtěl vidět auto, který jezdí za 2 Kč/km. No i když ba jo, ňáký ty hybridy mrňavý by se k tomu mohly dostat, ale možná by to chtělo i trochu osvěty o cenach olejů, údržby, technický, povinnýho ručení... To taky dost zvedne. A bez lahváče po šichtě
Jo a zákaznická jízdenka už to i na malý vzdálenosti srazí někam ke Koruně padesát. Nu a pak tu máme traťový, že... Nevim, kam až to bude muset jít, že hlášky o výhodnosti auta budou globálně pravdivý
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4405
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 10:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak která relace samozřejmě - pokud člověk celé dvě zóny projede napříč, bude na tom dobře. Pokud jezdí z Vejprnic na Skvrňany nebo Borská Pole, nebaví se o dvou korunách na kilometr, ale o šesti, plus časová úspora. A to za předpokladu že v tom pojede vždy sám. Právě tam mi vadí ten největší extrém - že to není jemně odstupňované nebo že se zóny nepřekrývají, prostě cokoliv, jsou IDS kde tohle ošetřené mají. Není normální mít na 3 - 4 km dojíždění 770 měsíční jízdnenku, naopak chápu že třeba z Tlučné už to bude vadit, ale ne tolik, a Nýřanským to bude jedno. Naopak ty drobky co dojíždí Vejprnice - Nýřany si naopak výrazně polepší (max. desítky lidí denně), ale stejně - nelogicky.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3159
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 10:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nu a pak tu máme traťový, že... Nevim, kam až to bude muset jít, že hlášky o výhodnosti auta budou globálně pravdivý

Jenže to auto má v rodině v podstatě každý a dnes už ne jen jedno. Kdyby ty auta lidi nechtěli, nekoupí si je. Proč je v Plzni, kde jezdí tramvaj každou chvíli, 450 osobních aut na 1000 obyvatel?? Ekonomické propočty lítačka na vlak versus náklady na auto jednoduše nefungují, protože se bohužel srovnává nesrovnatelné co se týče užitkovosti dopravního prostředku.
Bezdružická lokálka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4406
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 10:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nejlepší je že do toho ti co dopravu objednávají tak razí teorii že se může VD jakkoliv zdražít nebo znepříjemnit, že tím lidi prostě jezdit budou, případně se budou na nových přestupech sypat ze spoje do spoje jako skutečný "substrát" a ještě vlastně budou rádi... Viz snaha zavádět přestupy na poslední míli (lidi rádi přestoupí a ještě radši pojedou někam na sídliště čekat na spoj), rušit prodejny předplatného "až do posledního muže" a podobně...
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 11:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepo 103, kdo by to byl rekl, ze zrovna 059 bude tahat vozy myckou.....No doba se meni...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13926
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 12:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zásadní otázka ale je - vadí to někomu?

Taky už jsem viděl stížnosti v duchu "chceme víc červených autobusů, protože ty jsou levnější, než zelené". Pro cestujícího možná, ale ne pro toho, kdo jejich provoz platí. A mysli na to, že cestující je sice zákazníkem dopravní firmy, ale zákazníkem dopravní firmy je především ta obec nebo kraj, který její provoz dotuje v míře větší než malé. Takže ohánět se zájmem cestujícího je sice pěkné, ale on není ten, kdo má rozhodující slovo o podobě dopravy.

Jak která relace samozřejmě - pokud člověk celé dvě zóny projede napříč, bude na tom dobře. Pokud jezdí z Vejprnic na Skvrňany nebo Borská Pole, nebaví se o dvou korunách na kilometr, ale o šesti, plus časová úspora.

Mysleme na to, že nikdo nenutí cestujícího, aby si kupoval zónové předplatné. Pokud se mu to vyplatí, ať klidně jezdí na jednotlivé jízdné a nebo ať kombinuje předplatné pro Plzeň plus jízdu jednu zastávku načerno nebo za jednotlivé jízdné. Cestující má možnost zvolit takové jízdné, jaké mu bude nejvíc vyhovovat, ne?

Jenže to auto má v rodině v podstatě každý a dnes už ne jen jedno. Kdyby ty auta lidi nechtěli, nekoupí si je. Proč je v Plzni, kde jezdí tramvaj každou chvíli, 450 osobních aut na 1000 obyvatel?? Ekonomické propočty lítačka na vlak versus náklady na auto jednoduše nefungují, protože se bohužel srovnává nesrovnatelné co se týče užitkovosti dopravního prostředku.

Máme doma dvě auta a jsou to jen výjimečné případy, kdy obě auta potřebujeme v jeden den. Má to nějaké historické důvody a rodinné důvody, které nebudu pitvat, protože to není zas tak podstatné. Ale ... podstatné je to, že v určitých případech použiju auto i přesto, že mi pět minut od domu staví tramvaj s intervalem tři minuty a známý bydlící o pár ulic dál zas pro cestu na tu samou trasu použije tramvaj jen v případě, kdy má auto v servisu a nemůže si místo něj půjčit služební.

že se může VD jakkoliv zdražít nebo znepříjemnit, že tím lidi prostě jezdit budou

Měl jsi pocit, že by se nějak zvedl počet cestujících a omezil počet aut, když byla po povodních MHD v Plzni zdarma? Já ten pocit neměl.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Lukaso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 14:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oliva:Moc pěkný,moc pěkný
Roberr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.111.73.140
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 18:12:24    Odkaz na tento příspěvek  

Tak prý u Poběžovic narazil vlak do stromu (říkali v rádiu flus).
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.104.110
Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 19:45:22    Odkaz na tento příspěvek  

Kristova noho, kde se vezme v absolutně bezvětrném počasí na kolejích strom? Podle traťovky se možná náhle podmáčel, ale nepršelo snad 3 tejdny...že by nějakej samozvanej dřevorubec, když traťovka udržuje okolí trati v bezpečném stavu a netrpí nad kolejemi žádné nahnuté shnilotiny?
7477010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 21:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.241: Bezpečný stav stromů v okolí tratí a silnic neexistuje. Je jen hodně nebezpečný a méně nebezpečný stav. Už se tady o tom diskutovalo, že nějaká hloupá železnice nemá nárok ani na ochranné pásmo vedení vysokého napětí, natož na ochranu nějaké lokálky. Je totiž-podle diskutujícího, kterým jsem nebyl já-vlastně zbytečná. Tak proč kvůli tomu, že tak 3x do roka na 170 urve strom trakční vedení ničit přírodu.
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 03. října 2011 - 22:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě dneska jedna fotka ze Šumavy, tentokrát nedělní krychlík 818 před Železnou Rudou.


(Příspěvek byl editován uživatelem homer.)
http://vlakyplzen.7x.cz/
Flickr
Richie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 09:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.241, 7477010:
ani vítr, ani dřevorubec, ale bobři :-)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4408
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 12:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže ohánět se zájmem cestujícího je sice pěkné, ale on není ten, kdo má rozhodující slovo o podobě dopravy.

Cestující platí daně a jízdné, tedy vše z čeho se ta doprava platí. A pokud těmito zvolené zastupitelstvo obce něco objedná, proč by to toho měla zasahovat ještě třetí strana? Viz Chotíkov, přestože je to teď bohatá obec, nedává prachy do objednávky levnější dopravy, ale do oprav komunikací - jejich volba.

Co kdyby se Chotíkovu přikázalo objednat několik spojů VHD s tarifem Pčka? Absurdní? Tak a když se jiné obci zakáže něco objednat s takovým tarifem, tak je to normální?


Mysleme na to, že nikdo nenutí cestujícího, aby si kupoval zónové předplatné. Pokud se mu to vyplatí, ať klidně jezdí na jednotlivé jízdné a nebo ať kombinuje předplatné pro Plzeň plus jízdu jednu zastávku načerno nebo za jednotlivé jízdné. Cestující má možnost zvolit takové jízdné, jaké mu bude nejvíc vyhovovat, ne?

Takže předplatné osolíme na dvojnásobek a prohlásíme že je to v pohodě, že cestující furt má ty jednotlivé jízdenky za 18, takže se vlastně nic nemění? Trochu blbost, ne? Jak říkám - furt to chápu u dopravy, kterou kraj platí, ale to 90% výkonu Vejprnic není. (Jinde ten poměr není takový, ale tady je to extrém)


Měl jsi pocit, že by se nějak zvedl počet cestujících a omezil počet aut, když byla po povodních MHD v Plzni zdarma? Já ten pocit neměl.

Asi nemyslíš vážně, že by kvůli jednorázové týdenní akci někdo prodal auto, ne?

Btw příští týden komise dopravy, tak třeba budu chytřejší. Zajímá mě třeba ta v tisku zmíněná doplatková jízdenka.
Karel Brkoslav
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.37.75
Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 14:41:33    Odkaz na tento příspěvek  

Dokumentačně dnes odbočka Havlovice 2068.

Savik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 17:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Homer: přisadím si...

SLEDOVAČKA Brejlovců dep Plzeň a Klatovy: https://spreadsheets.google.com/pub?key=0An1VolAEYnIKdE9raGZWTk5mRGlEbXh5Z2FHcHdUSkE&hl=cs&output=html

http://picasaweb.google.com/savikVP | http://www.youtube.com/user/savikVP
www.vpetru.ic.cz + ldkt.mujblog.cz
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 04. října 2011 - 20:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě, že jsem tam nešel už v sobotu, protože 027 zase tak moc nemusím, ale jinak to máš super
Ještě mám pár fotek z Alžbětína z nádraží, ale publikovatelná je snad už jen tato:

http://vlakyplzen.7x.cz/
Flickr
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13927
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 05. října 2011 - 11:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napřed vláčkový dotaz - jak to aktuálně vypadá s nákladní dopravou v Nýřanech? Viděl jsem tam jen vozy na kontejnery od Metransu, jinak nic.

pro H_k: K tarifu a integraci a ...

Jak říkám - furt to chápu u dopravy, kterou kraj platí, ale to 90% výkonu Vejprnic není. (Jinde ten poměr není takový, ale tady je to extrém)

K téhle větě řeknu jen to, že každá pravda má své datum a víc ze mě nedostaneš, ani kdybys mě mučil.

Asi nemyslíš vážně, že by kvůli jednorázové týdenní akci někdo prodal auto, ne?

Proč prodal? Stačí nechat ho doma na parkovišti a jet do města tramvají. Já jel autem do města naposledy v sobotu a i když jsem věděl, že další dny pojedu do práce na kole, auto jsem neprodával, protože tuším, že ho zas někdy budu potřebovat. Třeba až bude na kolo zima.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Paveldacicky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 05. října 2011 - 12:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Telefotka z dnešních ranních Dobřan:
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 05. října 2011 - 18:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A poslední ze série fotek z Železné Rudy. 754.027 mezi vlaky 7548 a 7553 v Alžbětíně.

http://vlakyplzen.7x.cz/
Flickr
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 17:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokumentačně dnes v 16:00 na 3. koleji v ŽST Klatovy
831.043-5 + 914.015-3 + 814.015-4



www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Laďuša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 18:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už to začíná? A to je teprv říjen
Honza_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 18:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myšák tom: A je nutné sem pořád cpát ty mobilo-fotky??
Dřív jsem jich blbec taky pár udělal a taky to stojí pěkně za hovno.

Abych jen neremcal, tak teďko v sobotu jede opět přes Plzeň, Brod do Němec vimbledona - vsoe...
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.198.105
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 18:48:35    Odkaz na tento příspěvek  

Nemohli by na POVEDu koupit jedinému a zároveň vrchnímu kontrolorovi nový kufřík? S odřeným kufříkem pamatujícím snad ještě ČSD, s ulomeným pantem a přepásaným řemínkem moc organizátora dopravy nereprezentuje... Takový elegantní pán a takovou trosku s sebou nosí.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.224.111
Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 20:46:14    Odkaz na tento příspěvek  

Nýřany projíždí pan Kules s 27vozy směr Ova.
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 21:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_j: Pochopitelně že mobilní telefon není zrcadlovka a podle toho vypadají fotky. Proto píši dokumentační - už delší dobu z depa nevyjela... Odjížděla směr Plzeň. Že by příprava na akci IMC?
www.mysaktom.rajce.net - II REGIOJET
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 06. října 2011 - 23:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myšák_tom:
Doufám, že příprava pro IMC, bylo by to fajn.
http://vlakyplzen.7x.cz/
Flickr
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3164
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 00:13:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takový elegantní pán a takovou trosku s sebou nosí.

Tak zástupci slovutného ČD kolikrát vypadají ještě hůře. Někdy si říkám že vidím na hlaváku v Plzni bezdomovce a on to to makáč ČD.
Bezdružická lokálka
Mrazicek007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 07:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prý jede teď na opožděnem 7407 zajímavá soupravička ?
Thunnder
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 10:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrazicek007: jojo 854+054
Mrazicek007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 07. října 2011 - 11:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mohl bejt docela solidní ,, grupáč,,