K-report
 

Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 15. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě kolem Mladé Boleslavi » Archiv diskuse Tratě kolem Mladé Boleslavi do 15. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2098
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 03. září 2011 - 06:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Všetatech stojí uhlí do Škodovky. Mašiny zatím nemá, ale podle mě si pro to přijedou 204+171, které střídaj v MB
Od Turnova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.6.80
Odesláno Neděle, 04. září 2011 - 09:19:10    Odkaz na tento příspěvek  

Všetaty 3.9.2011
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 06:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V MB na debřském zhlaví je vypadlá Regionova. Nejezdí se do města ani do Turnova. Ranní Os9560 ještě projel, Sp1941 už zůstal v Debři.
A perlička na závěr. Cestující ze spěšňáku vysadili, protože souprava se vrátila do Turnova. NAD se sehnat nepodařilo , takže nám výpravčí poradila, že máme jet MHD do města a odtamtud jinou linkou na nádraží. Naštěstí jezdím jen do Boleslavi, takže pro mě kolega přijel, ale ti, co cestovali dnes ráno až do Prahy, museli být z této rady vyloženě nadšeni.

Kdepak se mám přihlásit, aby mi ČD uhradilo ušlý zisk???
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3233
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 07:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V ranní špičce pracovního dne se náhradní autobusy těžko shánějí, a obzvláště pak v pondělí.... K jistě velké radosti nemalé části školní mládeže některé školní vlaky vůbec nepojedou nebo budou mít slušné zpoždění.
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 07:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Ale to přece mě jako zákazníka vůbec nezajímá...
Já jsem si zaplatil jízdenku a chtěl jsem po ČD, aby mě dopravili z bodu A do bodu B.
Ještě štěstí, že ráno bylo teplo a nepršelo .
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3234
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 09:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zákazníka to samozřejmě zajímat nemusí. Nicméně šéf železnic není David Copperfield, takže v čas T na místě X jen těžko vylosuje nějaký autobus dřív, než mu nějaký autobusový dopravce za nemalý peníz přijede. V době, kdy jsou na ČD činěny tlaky na neustále snižování nákladů asi po ČD těžko lze chtít, aby měly připraveny ve všemožných lokalitách vždy pohotové autobusy i s řidiči k rychlému zásahu "co kdyby se náhodo něco stalo". Ovšem to by musel někdo zaplatit. Cestující to asi nebude, tím by se stala železnice nekonkurenceschopnou. A objednatelé mají momentálně spíše opačné starosti, mimochodem díky prioritám vlády legitimně zvolené obyvateli této země.
Takže tedy zpátky na zem. Reálnější scénář je ten, který se používá. Jsou předjednáni autobusoví dopravci, ale záleží jen na nich, zda v daný okamžik autobusy dají nebo ne. Jejich ochota je samozřejmě daleko největší v době dopoledního sedla, popř. rozumněji večer, kdy část špičkových autobusů stojí. Daleko větší ochota je také v období, kdy není výletní sezóna apod. (sehnat autobus ráno v pracovní den v červnu, to je husarský kousek). Teoreticky velká ochota by mhola být o víkendu, kdy je autobusů dost, ale zase řidičům se zrovna dvakrát nechce pracovat. Vzpomínám si na červnovou stávku. V celém Středočeském kraji se podařilo sehnat jen pár desítek volných autobusů. Většina dopravců říkala - nemáme, všechno jezdí, dáme Vám autobusy na sedlo, to nám jich v Praze stojí hodně, máme nasmlouvané výlety, plavání, pohřby....
Zkrátka cestující si zaplatil za dopravu z bodu A do bodu B, má právo na svou službu, ale mimochodem již nikde v přepravní smlouvě není psáno kdy mu bude tato služba poskytnuta. Rozhodně bych ale nevinil ČD, že se nesnažily náhradku zajistit. Jen se nehoda stala v období, kdy její zajištění nebylo tak jednoduché (a nakonec se i v té úplně největší špičce v sedm ráno alespoň nějaké autobusy sehnaly).
Zkrátka vše nemůže fungovat dokonale, občas se něco stane. Když uváznete v koloně na D1 na několik hodin, dopředu to nejde, zpátky taky ne a do boku též ne, taky se můžete rozčilovat že řádně platíte dálniční známku. Když ráno přijdete k auťáku a z nějakého důvodu to nestartuje, taky můžete nadávat výrobci, že jste zaplatil plnou cenu a služba pro přepravu z A do B nejenže nebude poskytnuta, ale opětovné zprovoznění si vyžádá nemalé náklady (finanční i časové) z Vaší kapsy. Když v Polabí nastala bouřka, tak v sobotu odpoledne v 13-titisícovém lázeňském městě vypadnul proud na celých 7 hodin. A mohl jsem se rozčilovat proč to nejde, když řádně platím. A vodárna, které též řádně platím, taky vodu těch 7 hodin nedodávala, dokonce se nepokusila ani o nějaké náhradní řešení. Internet - řádně placený paušálem - taky nešel. Televize placená paušálem - taky nic. V obchodech, kde mají mít v tu dobu otevřeno, bylo zavřeno - prý jim nešly kasy. Takže jsem seděl doma, nemohl sem jít ani za záchod, nemohl jsem se napít (nebylo čeho - ta vychvalovaná nejlepší kohoutková voda netekla a obchody mi nechtěly nic prodat) a absolutně vůbec jsem netušil, jestli ten výpadek bude trvat ještě 10 minut, hodinu, dvě, pět, den, týden.... A to bylo léto, takže nebylo třeba řešit, že v mrazu -15 stupňů už sedmou hodinu nejde topení a člověk má v bytě 1,5-roční nemocné dítě....
Na infolinku ČEZ nemá v takových chvílích taky cenu volat. Kdysi při jednom výpadku jsem to zkusil - a odpověď po 2 hodinách závady byla - "no jo, my tam máme nějakou poruchu a oni to odstraňují, ale jak dlouho to bude trvat, to my nevíme, to uvidíte podle toho že Vám to začne fungovat" aneb dobrá rada nad zlato. A do teď jsem se nedozvěděl, co se tehdy vlastně v rozvodné síti stalo, ani regionálnímu tisku nestál sedmihodinový výpadek elektřiny, který postihl téměř celé město, za zmínku. A bylo mi prd platné, že jsem zákazník a že mě to celé nezajímá. Sušil jsem hubu, na malou jsem šel do křoví za barákem a bylo mi prd platné že jsem ZÁKAZNÍK. Mimochodem jsem si přitom uvědomil, jak drsné musí být povodně, kdy ta elektrika nejde 14 dní, nefunguje nic a ještě má člověk v baráku metr vody....
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 10:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Děkuji za sáhodlouhé vysvětlení situace. Nicméně, když se podobná situace stala v prosinci loňského roku, byla NAD k dispozici už 45 minut po příjezdu Sp1941 do stanice Debř. Změnilo se něco? Tedy krom jiného ročního oddobí?
Tedy k Vašemu objasnění situace. První dva odstavce chápu, k tomu čtvrtému:
Když uváznete v koloně na D1 na několik hodin
Ptoto jezdím vlakem, abych si nemusel denně vychutnávat bezohlednost některých řidičů a následky jejich chování
Když ráno přijdete k auťáku a z nějakého důvodu to nestartuje
Tak můžu nadávat tak maximálně sám na sebe, protože jsem něco zanedbal nebo podcenil, že?
vodárna, které též řádně platím, taky vodu těch 7 hodin nedodávala, dokonce se nepokusila ani o nějaké náhradní řešení
Tak to je mi Vás líto, u nás zatím to náhradní řešení zafungovalo vždy
Internet - řádně placený paušálem - taky nešel
jasně, pokud je provozovatel závislý na dodávce el. proudu. Ovšem ten můj tyhle situace vždy řeší nějakou kompenzací, a to i v případě, že je sám nezavinil.
Tolik k tomu odstavci čtvrtému.
Neuvažoval jste o tom, že byste se přestěhoval?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 10:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skoro bych řek že než se mrcasit přes Bouleslav nějakou tamní parodií na MHD s přestupem a za nemalý love by bylo rychlejší dojít do Čejetic podle Jizery po cyklostezkotrase - aneb škoda že už není MB zastávka kam by šlo z Vepře snad dojet k vjezdu do MB hl.n.....
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3235
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to je právě ono. V prosinci není výletní sezóna, nejsou v takové míře plánované NAD při výlukách (moc bych se nedivil, kdyby část busů pro NAD v MB byla stažena z výluky Turnov) a nebo se prostě podařilo někoho přemluvit dřív, aby přijel. Možná to taky nebylo pondělí (kdy autobusáci - konkrétně v oblast BusLine Semily, které s ČD celkem spolupracují, vypravují posily na dálkové linky)....

No vidíte a teď jste zjistil, že ani železnice není bezporuchová. A nikdy nebude. A třeba ani nikdo nic nepodcenil či nezanedbal. Nebudu předjímat, ale třeba nebylo dost peněz na údržbu. Protože stát coby majitel infrastruktury má jiné priority (třeba staví infotabule na D1, aby člověk věděl proč stojí). Ostatně u toho auta taky nemusíte něco podcenit či zanedbat. Prostě se podělá nějaká elektronika a máte smůlu.
Přestěhovat se rozhodně nehodlám (obávám se, že bych se stejně jen těžko mohl přestěhovat někam mimo rozvodnou síť ČEZ a natož ČEPS), nicméně mi prozraďte, kdepak vodárny při takto rozsáhlém nenadálém víkendovém výpadku proudu (byť na několik hodin) přivezou tak rychle náhradní cisternu?
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 05. září 2011 - 11:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: S Vámi to nemá cenu.
Jistě pracujete u ČD (nebo s nimi úzce spolupracujete), takže si zajisté sám zjistíte příčinu této NU. Pak mi prosím napište SZ, jestli opravdu nikdo nic nepodcenil, či nezanedbal...
Podle toho, co vím já, si myslím, že podcenil.
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 06. září 2011 - 05:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MB hl. n. dnes ráno:
742.204+171 - u rampy kovošrotu
753.776+780 - na 21. koleji

(Příspěvek byl editován uživatelem T478.3002.)
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2103
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 06. září 2011 - 08:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

do Katusic pojede 742.406 a 7 vozů

(Příspěvek byl editován uživatelem Kralupan.)
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 06:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sp1941 Jizera jel dnes ráno ve složení ABfbrdtn 795 50 54 80-29 209-1 + Bdtn 756 323 + 854.006.
Chtěl jsem se do Boleslavi svézt 1. třídou, ale řidičák byl zamčený

Ráno v MB pouze 753.756 s prázdnými patry připravená na jízdu do Škoda.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2107
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 10:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to bylo proto, že večer nám chcípl v Měšicích Os 9518 s 854.009 a z Vršovic poslali tuhle soupravu, než to dojelo tak měl Os 9518 68 minut O.o a ani jsem nevěděl, že strojvedoucí a vlastně i dispečeři téhle soupravě říkají trilobit :-)

zdechlinu odtáhl do depa Os 9551
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 11:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kralupan: Od jaké doby mají ve Vršovicích ten řidičák 209? Možná se pletu, ale řekl bych, že jsem ho ještě minulý týden viděl v MB na R1115 do Kolína...
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2108
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 12:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hale tak to vubec nevím, tohle nesleduji, jen vím, že ta náhradní souprava přijela večer z Vršovic. Ani nevím kde tyhle potvory jezdí. Ale za tu dobu co dělám na 070 jsem tam tenhle řidičák viděl prvně.
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 8-2008

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 14:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po trati směr Turnov valí nově nalakovaná zubačka T426.001.
V cca 14:45 ve Vysočanech!!

www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.
Jeřmanice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.144.1
Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 19:05:56    Odkaz na tento příspěvek  

Trochu modré ze včera:
Jamesc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 20:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T 426.001 v novém laku zastižená v Bakově nad Jizerou hl.n.

Škoda, že nepřálo počasí. Ale pořád lepší něco než nic.

(Příspěvek byl editován uživatelem JamesC.)
Bakovští příznivci železnice - http://www.okridlenekolo.euweb.cz/
Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 22:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamesc: Mohl jsi ještě chvilku se zveřejněním vydržet, aby lidi měli překvapení. O víkendu bude oficiálně představena na svý trati.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11495
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 22:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamesc
Moc pěkné, mocMáš u mě velký obdiv, že jsi takto rychle podal fota, moc rád jsem se podíval na pěknou lokoBohužel jsem pár dní mimo a ještě budu:-(

Pavel_Vlkček
Důvod??
proč??
Aby si je něchal pro sebe?Onanoval nad ními či co?Takhle aspoň ukázal, jak ta loko vypadá a mohl takto někoho nalakát, kdo by měl zájem si tu loko osobně nafotit Nic ve zlém,ale xx lidí se mění, soukromničí a myslí si..pak nedej bože, člověk jim něco neřekne a je oheň a pomluvy ve vzduchu..Demence..stačí diskuze na Jedlové co se odehrává..copak bude za pár let??
Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 23:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: Důvod jsem napsal, ale je to jen můj názor.
Nepsal jsem nechat pro sebe, ale odložit o dva dny a to je rozdíl
A diskuze na Jedlové? To radši ani nečtu
Jamesc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 09. září 2011 - 00:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: Děkuji

Pavel_vlček: Nic proti, ale když né já, tak někdo další. Zvlášť pokud by bylo pěkné počasí. A navíc je to veřejná diskuze a pokud nejsou porušena pravidla nevidím důvod k neuveřejnění. Každý pak taky nemusí vědět, že se chystá nějaká akce, a proto se např. fotografie "NESMÍ" nikde objevit, dokud akce neproběhne. Takový je můj názor. Ale nic ve zlém, každý máme právo na svůj Raději se v tom už nepitvejme

V diskuzi o Jedlové jsou pěkné hlavě historické záběry od Jaroslava Cempírka.

(Příspěvek byl editován uživatelem JamesC.)

(Příspěvek byl editován uživatelem JamesC.)
Bakovští příznivci železnice - http://www.okridlenekolo.euweb.cz/
Mechanik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 1-2010
Odesláno Pátek, 09. září 2011 - 09:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T478.3002: A skutečně včera ráno na Jizeře to byl řidičák 209? Nebyl to náhodou vůz č. 203??

Kralupan: párkrát se s řidičákem do Turnova jelo - je to tak 3-4 roky, teď jezdí rychlíky P.Mas - Kladno - Rakovník. Ta souprava byla mimořádnost, když zdechla ta 9518.
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 09. září 2011 - 11:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mechanik: Na jméno na čele jsem se podívat nebyl, na boku bylo 209. Ale nikdo není neomylný, takže v té tmě jsem se splést mohl.

je to tak 3-4 roky, teď jezdí rychlíky P.Mas - Kladno - Rakovník
Tak s tím bych si dovolil nesouhlasit, protože tenkrát na jednom páru dopoledního Os mezi Pha a Tu jezdil první kus řady 954 a ten je teď v Brně
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5534
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 09. září 2011 - 12:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se má dělat v rámci výluky na 070 mezi Prahou a Neratovicemi?
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Mechanik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 1-2010
Odesláno Pátek, 09. září 2011 - 12:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T478.3002: Myslel jsem "trilobita" - 854+054+954 - PJ Vršovice obecně, ne konkrétně první kus 954.
Aleš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 09. září 2011 - 16:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když je řeč o 954 na trati 070, přidám fotku:

V roce 2007 jezdila souprava 854+954.0 vlaky 9502/9509 Praha - Turnov - Praha.
www.vlaky-kuna.ic.cz
ICQ:308291241
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2111
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 09. září 2011 - 16:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mechanik: vím, 9518 "mi" chcípla na nádraží

Orky: vím jen o výměně asi sto pražců na měšickém záhlaví v čakovicích po MU a výměna pražců ve výhybce 2 a 4 v Měšicích a jejich nadzvednutí, jsou totiž téměř trvale pod vodou, tedy jejich přestavníky se v ní koupou
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. září 2011 - 18:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výluka Praha - Neratovice:
1. hlavní důvod = výhybky 4, 6, a 7 v Neratovicích, tzn. nepůjde vjet/odjet od/do Měšic + koleje 2 a 1 budou de facto kusé (proto mají vlaky takové dlouhé "podivné" obraty, vagony obrací "rychle", motoráky "pomalu"). Osobním vlakům od/do Kralup musí stačit koleje 3 a 5.
2. kolej 1a v Neratovicích (to je kolej, po které se dá od Kralup vjet na koleje 1 a 2 v Neratovicích)
3. výhybka 4 v Měšicích, ta neleží v žádné dopravní koleji
4. výhybky 2 a 4 v Praze-Satalicích (výh. 2 leží v1.staniční koleji).
A přitom si místní traťovka dodělá mezi Prahou a Nera nějakou údržbu + asi ten kousek zorané koleje po nehodě v Čakovicích.
Ad Mechanik: vlak 9502 se zamračenou? :-)
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
6612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.184.75
Odesláno Sobota, 10. září 2011 - 10:13:55    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes R 1138/1143 = 750.704
Karlis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 10. září 2011 - 14:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6612: Tak tak...

Od Turnova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.6.80
Odesláno Sobota, 10. září 2011 - 21:07:34    Odkaz na tento příspěvek  

Mladá Boleslav hl.n. 10.9.2011 odpoledne.
Mustang90
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 10. září 2011 - 21:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od Turnova: Co je to za vagony? Bez těch nálepek by vypadali jako dříve od ZSSK
Od Turnova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.6.80
Odesláno Sobota, 10. září 2011 - 21:42:29    Odkaz na tento příspěvek  

Mustang90: vozy nesleduji.
Johnnyc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 10. září 2011 - 22:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsou to vagony Bc a BR společnosti KDS Kladno
Karlis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 11. září 2011 - 14:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Tanvald 1144/49 - 750.704

Mechanik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 1-2010
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 10:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Ano, to byla zamráča slyšet až Na Knížecí?? Vždyť to byla 264
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 16:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od Turnova: Průjezd 1.nsl vlaku 9553 Vruticí včera v 0:11. Když jsem viděl jak se paří vevnitř, tak jsem měl chuť zamknout boudu a naskočit za jízdy....
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 12. září 2011 - 22:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v Nera na všetatským zhlaví MU - při posunu zálohou vykolejily 2 vozy. Takže Nera-Všetaty NAD. Na místě už je 749.008 s porodní bábou
Poděbraďák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.75.128.2
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 13:06:17    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den. Psalo se zde o něklika týdení nepřetržté výluce Jak to vypadá a kdy bude? Teda pokud to nepadlo.Děkuji
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 13:38:54    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud myslíte most přes Jizeru na 071, tak bude (snad) později na podzim.
Více: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2220864
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 13:41:42    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě foto z Neratovic - sekce Nehody:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2257528
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. září 2011 - 20:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výluka Praha-Vysočany - Neratovice 16. - 21.9. bude. Ovšem výhybka 29 (to je ta, co přes ni "posunovali") v Neratovicích musí být v pořádku, jinak by sice obraty vozidel tratě 070 fungovat mohly, ale zhroutila by se lokálka do Brandýsa (motoráčky by se nedostaly do Kralup k naftě a na údržbu)

Výluka na trati 071 nebude, neb stále není připravena "nová" konstrukce mostu (nějaký recyklovaný most z PlChu, je potřeba ho zkrátit a upravit, aby pasoval v Boleslavi na opěry a pilíře, nový termín březen/dubrn 2012). Resp. z výluky zbude jen torzo, 5 dní (17. - 21.10.) po sobě po osmi hodinách (souhrn těch "ostatních" prací, které se měly dělat spolu s mostem na trati různě mezi MB hl.n. a Vlkavou. Jsem zvědav, jestli zas na jaře nevypučí od infrastrukturníků tradiční tvrzení "nejsou peníze".

Do toho ještě 2 dny (3. a 4.10.) výluka MB hl.n. - Mnichovo Hradiště, SDC si vzpomněla, že bude čistit asi 2km tratě + svařovat (hlavně že na jaře v tomto úseku dlouhá výluka již byla...)
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 09:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a bude se něco dělat s tím pilířem mostu u Krnska? Je tam už nějakou dobu pomalá jízda, ale co s tím je mi není známo
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 18:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak to bude v sobotu a neděli vypadat s R na kterejch maj jezdit Báry/Kundály? ... když bude asi ta výuka... dík
Baruny (749,751,752) a Brejlovci (753,750,754)-lokomotivy mezi lokomotivami
MOJE FOTKY
Deník Liberecké železnice
Pepas87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 19:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tyto rychlíky by měli jezdit přes poříčany do MB, úsek MB - Neratovice - Praha bude obsluhován něčím jiným + BUS
Šmoula_mrzout
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 14. září 2011 - 19:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže Báry/Kundály normálně jezdit budou, jenom budou jezdit přes Poříčany a Nymburk do MB a pak normálně? ... ještě jednou dík
Baruny (749,751,752) a Brejlovci (753,750,754)-lokomotivy mezi lokomotivami
MOJE FOTKY
Deník Liberecké železnice
Pepas87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 20:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takto to bylo i při poslední výluce v tomto úseku...
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.9.14
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 20:56:39    Odkaz na tento příspěvek  

Pro mrzutého Šmoulu (a ostatní) :
V sobotu R 1138 pojede z Prahy odklonem přes Poříčany - Nymburk město - Dobrovice do Ml.Boleslavi v sestavě 854 + 2x Bdtn.
Z Prahy do Neratovic bude R 1138 nahrazen autobusy.
Z Neratovic do Ml.Boleslavi pojede R 1138 v řazení 854 + Bdtn.
V Mladé Boleslavi se spojí odklon vlaku 1138 s vlakem 1138 z Neratovic a společně pak pojedou do Tanvaldu v sestavě 854 + 2x Bdtn + 854 + Bdtn.

R 1143 z Tanvaldu do Neratovic pojede v řazení 854 + Bdtn.

V neděli R 1144 / 1149 pojede v řazení 854 + Bdtn, přičemž R 1149 pojede z Ml.Boleslavi do Prahy odklonem přes Dobrovice - Nbk město - Poříčany.
Pepas87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 14. září 2011 - 21:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neřikejte mě, že 1149 v neděli chtějí nahradit jen 854+Bdtn, když tam běžně jezdí 5 vozový rychlík a je značně zaplněn...
T478.3002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 06:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sp1941 dnes v Bakově "křižoval" ucelenku Falls (zřejmě vápenec) vpředu i na pk dvojče 753.7.
Po příjezdu zmíněného Sp odjížděl z MB náklad s loko 742 a směsí Eas, Faccs a vozem Roos, snad 72622, který teď obsluhuje Turnov.
810_2285
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 08:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj chtěl jsem se zeptat a taky všechny osobní vlaky z Prahy Vysočan do Mladé Boleslavi budou odkoněny přes poříčany a Nymburk město? Děkuji za odpověď
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 10:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ne osobáky budou nahrazeny autobusy v úseku Pha-Hlavní nádr. - Neratovice, dál zase po kolejích
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 10:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podívej se na výlukový JŘ, který tu někde proběhl (tratě a lokálky okolo Prahy?), jestli se v tom bordelu teda vyznáš. Do Neratovic busem, dál jede vlak.

(Příspěvek byl editován uživatelem lukfi.)
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11509
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 11:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se těšil, že si člověk dá u Luštěnic či Dobrovice nějakou 749 či 750.7 s mechaniky..a zase koukám jen 854
To je škoda
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4297
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 12:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám jinej dotaz - krom teda toho co pojede v pátek na 1144 z Prahy jako přímák na Tanvald:

To pojede předpokládám spojkou z Města na Veleliby. A dál - to pojede separé nebo spojený s Rumburkem (protože na separé to poněkud nadělá bordel s osobákama na 071...) a z Boleslavi též - separé nebo spojený s Neratovicema? Nebo se bude operativnit dle toho co jak bude seknutý?
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 12:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na výluce jezdí řada 854 a 054 (057). Odklony jedou primárně proto, aby se
a) okolo víkendu odvezl ten největší chumel cestujících (který v relaci Praha-MB a přech nepřesahuje kapacitu soupravy 854 + 2 vozy),
b) každý den dostal jeden motorák ze 7 do depa na údržbu.
A kvůli kusým Neratovicím (zhlaví na Měšice bude rozebráno) nelze do výluky vnášet schotovozidla řady 749 v různém stádiu rezatosti) protože by pak mohlo např. dojít ke stavu, kdy na vlak v Neratovicích zbyde 74X sólo, ale bude se to odehrávat v režii řady 854 celé (samozřejmě může dojít k nějaké nepředvídatelnosti, ale proč do toho vnášet chlív schválně?).

Na 071 se pojede extra na blok před/za (dle zpoždění) pravidelným R (jinak byste onen čas následného mezidobí akorát promrhali ve Velelibech na spojování), ten jeden osobák na 071 to holt přežije (směrem do Nymburka se stíhá vše, má-li deset minut zpoždění).

1144 a 1148 v pátek z Prahy = 854 se dvěma, 1138 dtto, 1149 v neděli do Prahy 854 se dvěma, 1137 a 1148 ve zbylé dny 854 s jedním. V pátek se 1144 a 1148 v MB svěsí dohromady (co přijelo první, bude vpředu).

Operativa "včas dohromady vs. při zpoždění zvlášť" docela dobře fungovala do chvíle, než se o trasu onoho náhle vzniklého extra vlaku muselo začít žádat KADRem, než SŽDC slavnostně přidělí kapacitu tak uplnyne důvod, pro který bylo o trasu požádáno...
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
810_2285
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 12:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobáky pojedou teda jak z Vysočan přes Lysou do Nymburka? A na Vysočanech vubec zastavovat nebudou?
zamrač
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 15. září 2011 - 13:24:57    Odkaz na tento příspěvek  

schotovozidla řady 749 v různém stádiu rezatosti



Najednou..najednou..ale jak jsou jindy dobré co :-)