K-report
 

Archiv do 29. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv do 29. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nicolae_posraldescu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 21:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě jsem jinými slovy chtěl vyjádřit, že je nesmysl chytat se každého jeho slovíčka,

Samozřejmě - stejně jako je nesmysl si kupovat Blesk a sáhodkouze řešit, co má zrovna nějaká celebrita na sobě. Přesto to někteří jedinci dělají, protože by přišli o oblíbenou hračku.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7744
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 22:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U mě se nikdy nedoberete podpory ve věci,
Kde jsem psal, že stojím o jakoukoliv vaši podporu ve věci stávky?

Chcete projevit svůj nároz svobodně a veřejně, tak běžte demonostrovat, třeba před Vládu, nebo před Parlament, tam aspoň budete slyšet a neuděláte škodu těm, co chcou raději pracovat.
Děkuji za pravicovokomsomolské rady, ale nechte si je do vašich pravicových Vumlů a nebo do teambuildingových šaškáren (hopsáme radostně, koulujeme se radostně). Děkuji.

Podnikatele (včetně těch "zapráskaných", kterým já říkám podnikavci) mám vcelku na háku. Vím co to obnáší, ti poctiví to nemají lehké, ale každý si vybírá svou cestu sám a sám si určuje prostředky, jak si přilepšit, nebo s něčím pohnout. Má přítelkyně je soukromá účetní a zabývá se i daňovým poradenstvím, takže obrázek o naší podnikatelské sféře a jeho nuancích mám celkem ucelený. Takže být podnikateli, byl bych raději zticha a nenavážel se do zaměstnanců. Takže ať takoví (asi budete jedním z nich) nechají ty obyčejné zaměstnance řešit si své věci po svém a jim dostupnými prostředky.

Jak tu psal předpisatel, konkrétní výklad práva dává v daných tématech rozsudek soudu. Ostatní je prach bez ohledu na jakékoliv "zasvěcené" komentáře a pindy přihlížejících zvenčí.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7745
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 22:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolfe33, myslím, že i ty máš zbytečné starosti. Co se starat o sebe?

Asi mi tedy odpovíš na otázku, proč Dráhy stáhli žalobu na FS v souvislosti uhrazení cca 2 mega údajných škod v souvislosti se stávkou v roce 2006?
Zababa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 22:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě - stejně jako je nesmysl si kupovat Blesk a sáhodkouze řešit, co má zrovna nějaká celebrita na sobě. Přesto to někteří jedinci dělají, protože by přišli o oblíbenou hračku.

Ano, přirovnání RJ k Blesku bude asi nejvýstižnější - oboje přináší žhavé zprávy, které si každý rád přečte / poslechne, ale už se v nich nesmí hrabat moc do hloubky...
Tomulas84
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.56.218
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 23:17:36    Odkaz na tento příspěvek  

> Drn - ve výsledku je snad jedno jestli škodu uhradí zaměstnanci, nebo zaměstnavatel. Pro třetí stranu je hlavní, že ta škoda bude uhrazena. A pokud bude dostatečně velká, může to nakonec toho zaměstnavatele položit. A to potom zase bude demonstrací za zachování pracovních míst :-)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7752
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 00:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomulas84:
Každý takový krok je svým způsobem rizikový. Je to ale svobodná volba každého jedince, jestli to riskne, nebo bude srát v síni a nechá si panstvo rajtovat po zádech.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2364
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 08:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro dráhu může jakákoliv stávka znamenat jen a jen zhoršení pozice na trhu. Mluvím záměrně obecně, protože tu máme více dopravců. To zhoršení pozice na trhu po stávce se projeví následovně: Ti zákaznící, co dosud dopravce živí, si všimnou, respektive budou dotlačeni si všimnout, že to jde i bez dráhy (mnohým zákazníkům krom dementního chování ČD, ale i správ v okolních státech (DB, PKP a pod.) v předchozích letech to dokázala i stavba koridoru a dočasné odpojení vleček). Jediná oblast přeprav, kde by mohla stávka vyvolat problémy, je zásobování elektráren a pak ještě příměstská osobní doprava, ale asi jen v okolí Prahy, neb snad pouze v údolí Berounky jde o velmi obtížně nahraditelný druh dopravy jiným druhem dopravy, zejména IAD je díky stavu silniční infrastruktury obtížně použitelá. Jinde ale NE. A stát to nijak neohrozí ani nepoloží!!! Železnice má na přepravách nákladu i lidí minoritní podíl, není už strategickým druhem dopravy, bez kterého stát přestane fungovat. Ostatně i sedmidenní stávka v devadesátých letech jasně ukázala, že pozice železnice je slabá a dnes je to spíš ještě horší díky nárůstu IAD a silniční nákladní dopravy.

Takže suma sumárum: Modropryžníci dychtící po stávce, rozmyslete si nejdřív co vlastně chcete: Zda mít práci, nebo prodloužit fronty na pracovních úřadech. Zejména v severních Čechách jsou ty fronty docela dlouhé. Co nám na to odpoví třeba Drn? Má zájem se rekvalifikovat třeba na řidiče autobusu firmy Students Agency?
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 11:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel si za své oslabení pozice z větší části ČD mohou samy: nepružnost, neschopnost konkurovat - když nemohu jízdní dobou, konkuruji pohodlím, když nemůžu ani kvalitou, MUSÍM cenou (a třeba v ceně jízdného zohlednit třetí třídu na chebských rychlících, zvanou špinavé vrakovité plzeňské B, io to, že nasazovaná A se sotva blíží druhé třídě na rychlících na Ostravu, Brno…) ČD se musí naučit, že platící zákazník je ZÁKAZNÍK a mají se k němu chovat jako k zákazníkovi a ne jako k něčemu, co je obtěžuje. A i když dostávají dotace, musí se chovat jako komerční firma. Pak se mohou zachránit, jednou se dojede na díru ve státním rozpočtu a dotace už nebudou.

Jistě, výluky a opravy tratí mají svůj díl vlivu, ale jinde to zas je přístup v podobě neúdržby vozového parku a špíny, která se už pár let neřeší (zmíněná Plzeň), ba dokonce mi přijde, že se dělají naschvály a z cestujících dobrý den, resp. Ze 170 poslední štace největších krámů (reklamuju obálkou špinavé léta nemyté sedačky v B a oni z toho rychlíku namísto řešení stáhnou pryč poslední Bp a na tu koženku nesáhnou se slovy, že za vandalismus mohou cestující, to nemám slov, ten jouda asi nedokáže pochopit psaný text. Místo, aby konečně došlo v Plzni ke změnám, včetně personálních - v soukromé firmě by to dávno hromadně letělo už po prvním průseru a ne, že to smrdí tři roky pořád stejně – se to nechává dál hnít a mizí další a další cestující. Proto mě dokáže vytočit, že když se investuje, tak kamkoli, jen ne do toho, co je největší průser dráhy.

Škoda, že se SA nemá s čím přihlásit na 170 - věřím, že by se dokázali uživit i bez dotací (byť by se z Plzně na Cheb snížil počet nebo kapacita spojů) - čtvrtek a pátek odpoledne by na Cheb bylo třeba pěti vozů na dvojici, resp. čtveřici nejvíce exponovaných vlaků, v neděli odpoledne z Chebu na tři nejexponovanější vlaky zrovna tak, jinak na ranní svoz a odpolední odvoz stačí čtyři vozy. Dopoledne do Chebu a odpoledne z Chebu ve všední dny a v celou sobotu by stačily vozy dva (smutné, ale je to tak, pamatuju plné desetivozové rychlíky a prázdné silnice a je to méně, než deset let, dnes je to naopak)... A ona by se do vozů odpovídajících ceně jízdného (šest míst v kupé, čisto, ticho) spousta cestujících vrátrila, ne každý jezdí rád dál než pár kilometrů busem. Bohužel, ve dvou už jsme na ceně cesty autem, kde bohužel dráha už nemá šanci a kdo utáhne auto, už se do vlaku nevrátí.

Pokud z ČD zbyde pouze lokpool, který bude pouze pronajímat mašiny se strojvedoucími a schopní průvodčí a pokladní přejdou k soukromníkům, kteří budou mít svoje vozy, vůbec mi to nebude vadit. Naopak. B v původním stavu nemají ve 21. století na kolejích co dělat.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 11:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak soukromník (jakýkoli) se má samozřejmě s čím přihlásit. Jezdit s dieselem (=třeba herkulem) pod drátama není přece trestný čin. Například. A vozy měl přece zajištěný už p.Šimral u RT-Expressu. Tam to ztroskotalo na loko. Nikoli na vozech. (Tedy údajně.) Tak v čem maj soukromý dopravci (všeobecně) problém?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7756
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 11:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Drn na ty vaše řádky nebude odpovídat vůbec, ztráta času. Obvyklé medy všeznalých žlutých pryží vůči modrým troubům, co nic neumí, užijte si to.

Totéž Peta303, bez komentáře.

Snad jen douška:

Už se nemohu dočkat, až nějaký ten jediný správný dopravce začne konečně jezdit a ukáže nám, jak se to má dělat v měřítku alespoň srovnatelném s tím, v jakém to provozujeme my, v prostředí daném stavem našich tratí a zvůlí SŽDC. Machrovat s pěti Flirty na nejvytíženější relaci již téměř hotového koridoru umí snad každý trochu schopný železniční podnikatel. Rád se přiučím něčemu novému ve srovnatelném měřítku, ale musí mi to někdo už KONEČNĚ ukázat.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2368
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 12:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Vyjadřoval jsem se pouze ke stávce a k nevědomosti velké části modré armády, která je organizována v odborech, respektive k velmi krátkozrakému řezání větve si pod sebou. Nějak jsem si nevšiml prosazování RJ. Jestli někdo má šanci stávkou ovlivňovat chod státu, tak jsou to zaměstnanci ve státním sektoru - úřednící, učitelé, policisté, hasiči, doktoři v nemocnicích apod.. Bohužel ne modrá armáda, ta doba, kdy mohla stát držet pod krkem je pryč. Nehodnotil jsem a hodnotit nebudu, zda je to dobře, nebo špatně, ale jde o konstatování faktu. Protože pokud modrá armáda bude stávkovat, nepomůže jí to, naopak přijde o zákazníky. Tohle by si měla modrá armáda uvědomit, protože je dost adeptů z oboru silniční doprava, kteří její funkci rádi převezmou. Žij si Drne i nadále v bludu, nakonec tím budeš bit hlavně ty a tobě podobní.
strejcekms
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.90.86
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 12:19:50    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan - mohu se zeptat, jaké vozy měly jezdit na RT Expresu? Zaslechl jsem něco o Euro-Expressu Sonderzuge, ale to jsou přece hrozné křápy a nemají klimu...Tak mě to jen zajímá.. To jako že by jezdil s herkulem do Ostravy?? Rychlostně by to asi šlo, trestný čin to snad také neni, ale neni to blbé?? Když už se to jednou náročně zadrátovalo- to je jako 814 na bechyňce- to je také zvěrstvo..
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7757
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 13:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel ne modrá armáda, ta doba, kdy mohla stát držet pod krkem je pryč.
Tak proč tolik řevu ze všech stran kvůli hodinu a čtvrt trvající stávce v červnu 2008? Že by neopodstatněná hysterie?

Žij si Drne i nadále v bludu, nakonec tím budeš bit hlavně ty a tobě podobní.
Ano, děkuji vám, že mi to dovolíte. Jsem vám opravdu velice zavázán za vaši velkorysost.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 13:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn - soukromník není všespásný a já to dobře vím. Ale taky dobře vím, že horší, než to, co předvádí svým vozovým parkem ČD na chebských rychlících na 170, to být nemůže. A proto každý impuls, který dokope někoho k tomu, aby se zamyslel, proč mu ubývají cestující, vnímám velmi pozitivně. Proto jsem fandil RTEX, proto držím palce SA a proto držím palce i Hamé.

Cokoli, co trochu zvedne kulturu cestování, cokoli, co trochu posune ČD k podobě konkurenceschopné firmy, která bude schopna přežít s dotacemi jen tam, kde budou skutečně potřeba, cokoli, co posune myšlení směrem k prozákaznickému místo současného nabubřelého pocitu nadkasty, cokoli, co naučí ČD se rozvíjet a lákat zpět ztracené zákazníky...je třeba. A je to dobré jak pro zákazníky, tak i pro ČD samotné.

P.S.: mám zákazníka na inkartě a jako zákazník si tedy v plzeňských humusných koženkách rozhodně nepřipadám, spíš se stydím, jak hluboko je možné klesnout.

A nevěřím, Drne, tomu, že bys ty humáče schvaloval, nebo dokonce myslel, že je to v pořádku. A že to jinde jde bez špíny a s údržbou, víme taky. Protože pokud ano, klesl bys u mě na úroveň té špíny...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 13:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

strejcekms: Jsem obyčejnej cestující. Neměl sem s RT-EX nic společného, takže vím jen to, co proběhlo médii. Vozy měl mít deponované někde v Německu. Co se týče loko, je tady Taur, Traxx, Vectron a možná i ř.350 od ZSSK. A jen bych upřesnil, že sem reagoval na soupravy a případné ježdění na trati 170 Pha-Plzeň-Cheb.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7758
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 14:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peta303:

Na trati Cheb - Ústí - Praha jezdí reko vozy. Včera jsem měl komplet reko soupravu v Najbrtu i s mašinou. Holt to nejde všude hned. Hned se ani pes nevysere. Zvlášť ne v měřítku, v jakém ČD poskytuje ZDO.
strejcekms
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.90.86
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 14:29:28    Odkaz na tento příspěvek  

potovy303 jde konkrétně o úsek Plzeň - Cheb.
Já říkám, že tady by jste čechy utáhnl (jako soukromník) i na ojetých Bim(d)z-ech..
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7759
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 14:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plzeň - Cheb už se jezdí skrz? Já myslel, že tam je ještě busnická NAD.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 14:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Četli jste už někdo rozhovor s "paštikařem" v aktuálním ŽM? Co na něj říkáte?
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 15:09:32    Odkaz na tento příspěvek  

Já ano,na to že není modrák a je mu 25 let,tak cíl má docelá pěkný.A přeji nejen jeho firmě úspěšný start ,jinak se ten modrý slon nehne z místa,tot můj názor.A snad žijeme ve svobodné zemi a každý si bude moci vybrat jakým spojem,resp.dopravcem do té Ostravy(v budoucnu nejen)pojede.Bohužel v pátečních Hradeckých novinách je dosti nepříjemný článek na adresu ČD.SA válcují ČD na trase HK -Praha.
Zababa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 15:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel v pátečních Hradeckých novinách je dosti nepříjemný článek na adresu ČD.SA válcují ČD na trase HK -Praha.
Článek je také zde:
http://hradecky.denik.cz/zpravy_region/doprava_praha_20101125.htm l
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7762
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 15:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD zase válcuje SA na trase Praha - Ostrava a to Brno taky už není v podání SA co bývalo, takže nač ta křeč? Ostatně anketa vedle článku stále nedokazuje tu zdrcující převahu SA nad ČD na trase Hradec - Praha.

Je úsměvné, jak novináři dokáží udělat z prdu kuličku. To přeci vůbec není jasné, že tam, kde je rychlejší a levnější bus, budou lidi jezdit více tím busem, než čímkoliv jiným. No hlavně, že máte nad čím diskutovat.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 15:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co konkrétně znamená slovo "válcují"? Že ranní R946 nebo R948 nemusí mít 8-10vozů, páč lidi utíkaj do busů? A třeba hodinový interval hradeckých R víceméně zůstal. Byť některé R budou jezdit jen v prac.dny a úplně zrušený byl snad jen R v 11hodin z Prahy. Navíc mne fascinuje, že každý řeší jen nástupní a konečnou stanici. To jako je mezi Pha a HK vzduchoprázdno? Nikdo nepotřebuje do Poděbrad, CnC, apod.?
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 16:54:08    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem netvrdil,že s tím článkem souhlasím,ty autobusy jedou bez zastavení na Č.Most a potom na Florenc,ale za jakou dobu se tam dokodrcají to už nikdo neřeší.Vlak mě přiveze do samého centra Prahy,po dokončení Nového spojení,jsem vždy dojel čas pokud si zrovna mašina neodmotá někdy trošku troleje nebo romošrot neodnese propojky,tak jsem s vlakem nad míru spokojen.Dost cestujících vystoupí v CHn/C i nastoupí a hlavní nápln vlaku je sam v Poděbradech,Nymburku a v Lysé asi bych třeba i u té 946+948 zastavoval i v Čelákovicích přeci jen se nám ty okolní městečka rozrůstají!
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 17:07:06    Odkaz na tento příspěvek  

A ta anketa no nevím,rozhodně se pohybuji i na silnici a když vidím vyjíždět SA z autobusáku v HK,tak je opravdu téměř na 100% vytížen,jinak by asi v některých časech nejezdily dvojmo,a vlak,je to jistě v řazení,ale ani ta 5 vozovka z HK není zaplněná aspon z 70%,jistě dále je to lepší ,čím více se vlak blíží k Praze,lidé s rozumným myšlením nebudou trávit 10x min popojížděním v kolonách.A když jsme u té Prahy-ví někdo,kdy se začne budovat zastávka mezi PHA-Horní Počernice-PHA-Vysočany???Ta by jistě byla dosti využívána díky nák.střediskům resp.Metru.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18774
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 17:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn - Asi mi tedy odpovíš na otázku, proč Dráhy stáhli žalobu na FS v souvislosti uhrazení cca 2 mega údajných škod v souvislosti se stávkou v roce 2006?

Tenhle dotaz je myšlen vážně? Jako že by Dráááhy, ovládané profesionálními odboráři, měly sankcionovat své odborářské bratry ve zbrani?



Tak proč tolik řevu ze všech stran kvůli hodinu a čtvrt trvající stávce v červnu 2008?

Jak už tu psali jiní, každá stávka způsobuje Drááááze nenávratné škody. Takže jestli to chcete zase o kousek přiblížit definitivnímu zadupání do , tak zas nějakou stávku uspořádejte. Zjevně vás pálí dobré bydlo, nic víc.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 17:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Rekovůz na trati Ústí - Cheb jsem viděl jeden na jedné soupravě. Ostatní vozy jsou sice Najbrt, ale koženka.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7763
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 18:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:
Takže jestli to chcete zase o kousek přiblížit definitivnímu zadupání do , tak zas nějakou stávku uspořádejte. Zjevně vás pálí dobré bydlo, nic víc.
Nechte na nás, pane Mc baine, kdy a jak se odebereme do . Nakonec, neměli byste nám, jako nekritičtí adoranti nových nejlepších dopravců, spíše fandit, aby to bylo co nejdříve? To by se vám přeci líbilo, ne? Smrt ČD není vaše krédo? Pak bude vše krásně úžasné, moderní vlaky, všechny vlaky 100% včas a všude samé nádherné usměvavé vlakušky a vlakušové.

Mne rovněž nezajímá, jak si Mcbainové prosazují své v rámci svého džobu. Fakt je mi to totálně u .
Osasco
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.208.99.98
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 18:24:24    Odkaz na tento příspěvek  

Na trase Praha-Hradec by možná stačilo málo aby se lidé ve větším počtu vrátili do vlaku. Alespoň VZ Velký Osek-Hradec, což by snad dovolilo zvýšit rychlost, a čisté reko vozy...

Stávka je vhodný protest na železnici asi tak, jako kdyby cukráři přidávali do cukrovinek projímadlo a všichni se posr.. Nepříjemná jen pro zákazníky.
Osasco
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.208.99.98
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 18:28:17    Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Zvlášť když Mcbain jest zaměstnancem dcery vaší firmy .
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2369
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 19:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Krásné koncerty hlouposti nám tu předvádíš. Jen tak dál a víc takových, jako jsi ty a železnice vyklidí bitevní pole úplně.

A jak psal Ocasco, Mcbain se stará o to, aby ČD Cargo mělo kšefty. Čili kopeš míč do vlastní branky.....
Tomulas84
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.56.218
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 19:38:13    Odkaz na tento příspěvek  

Drn - mě, jako zákazníka drah zajímá především to, jak kvalitně, jak rychle a za kolik mě dovezete do cíle.

To, že mi parta flákačů ukáže stávkou vztyčený prostředním, mě fakt neuspokojí a rozhodně mě to nepřiměje se tím vlakem vozit.

Z Olomouce do Prahy mě kvalitně, rychle a včas odveze snad Pendolino. Ale finančně mi vychází stejně draho, při dvou a více lidech pak levněji, auto. V tom si zatopím, případně zapnu klimatizaci, odvezu se na místo určení a pokud vyjedu s rozvahou, tak i bezpečně včas...
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 19:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak přeji zítra ráno bezpečnou, přiměřeně rychlou a hlavně šťasnou šťasnou cestu při cestě z Olomouce do Prahy po D1 Až budete stát v zácpě za nějakou nehodou, tak hlavně přeji ať Vám někdo přinese občerstvení, omluví se Vám za čekání a sdělí přesně za jak dlouho budete moci pokračovat v jízdě ....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Opravdu je nutné, aby hlavní trumfy železniční dopravy byly zácpy a nehody na silnicích? To je opravdu železniční doprava v takové krizi? Nemohly by trumfy být třeba rychlé a pohodlné cestování čistými a relativně moderními vlaky?
strejcekms
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.90.86
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:08:43    Odkaz na tento příspěvek  

Bram - a kde na to vezmeme??
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Neříkej hop, dokuds nepřeskočil. Nebo už má pán generální sepsaný elaborát, jak ČD "skvěle" zvládly sněhovou kalamitu?
Tomulas84
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.56.218
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:11:44    Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy - doufám, že při své profesi umíte i číst, tak to zkusím napsat polopatě:

Pokud vyjedu s rozvahou = dobře si naplánovat kdy, jak a kudy vyjedu. Opravdu umím dojet do Prahy i v relativně exponovaných časech bez zácpy po cestě. Není jen D1.

Taky nevím, proč bych měl jezdit do Prahy zítra ráno. S dovolením si pojedu tehdy, až to budu potřebovat

A jak píše Bram - proč neumí dráha nabídnout komfort a rychlost za přijatelnou cenu a všude se vykřikuje jen to otřepané "zácpy a nehody"? Nevím, ale neprobíralo se tu onehdy, že pokud někdo skočí pod vlak, nebo spadne trolej, je s dopravou šlus? Víte, já ze silnice umím i odbočit. To že to spousta lidí nedělá, to je jejich věc...
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Tomulas84: Konkrétně relace Olomouc - Praha je spojení velice slušné a rychlé. Když tady čtu kritiku na ČD, tak mě připadá, že pisatelé vlakem nikdá nejeli, nebo jeli naposledy před 20 lety. Neřikám, že je vše na 100%, ale tak strašný to zase není. Pokrok za posledních cca 15 let je veliký. Jinak jestli zítra bude na dráze problém se sněhem, tak to by stejný problém měl i Jančura, to nemůžete popřít. Jinak je pravda, že před cca 20 léty na "koridoru" se sněhem problém nebyl. Ale je to hlavně tím, že v každé stanici byl na zhlaví signalista, nejméně dva výpravčí a k tomu ještě nějaký ten pakr, takže na sníh bylo lidí dost. Dneska je ve stanici jen jeden výpravčí( někdy ani ten) a tak to nemá kdo "vymetat". Navíc elektromechanice nějaký ten cm sněhu nevadil, RZZ a ESA už je "náročnější"
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Tomulas84: .........Pokud vyjedu s rozvahou = dobře si naplánovat kdy, jak a kudy vyjedu. Opravdu umím dojet do Prahy i v relativně exponovaných časech bez zácpy po cestě. ............................A to si i naplánujete i tu případnou zácpu ?Ať je z jakýchkoliv příčin. ..................Hodně diskutujících mně tu připomíná pana ministra Římana. Ten kdysi prohlásil, že radši bude čekat čtyři hodiny v zácpě na dálnici, než hodinu ve vlaku. To hodně vypovídá ............... Jinak na jiném diskusním foru na téma autobusy, se o autobusech Jančury, hlavně o kvalitě služeb a slušnosti personálu dočtete také dost negativního ....
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7766
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že mi parta flákačů ukáže stávkou vztyčený prostředním
Nic jste nepochopil. No hlavně, že stávkující = flákač. Ale je fakt, že všichni nemusí chápat všechno. Jak jinak by chytřejší vynikli nad blbci?

Zvlášť když Mcbain jest zaměstnancem dcery vaší firmy
No a co? Mění to snad něco na věci?

Stávka je vhodný protest na železnici asi tak, jako kdyby cukráři přidávali do cukrovinek projímadlo a všichni se posr.. Nepříjemná jen pro zákazníky.
Stávka, která nikoho nebolí, je tak leda k smíchu. Když stávkují popeláři, zasírá se město odpadky. Ale ve vyspělých zemích inteligentní občané, ač postižení stávkou, neřvou "blbci popelářští, proč stávkujete?", nýbrž maximálně řvou pod okny městského zastupitelstva "blbci političtí, koukejte s těmi popeláři jednat a vyjednat, od čeho jste politici"? Na to ale musí celá kotlinka stižená nejvíce ze všeho sžíravou závistí, co kdyby někdo náhodou něco dostal navíc, dozrát. Vy už to ale asi nestihnete.

Krásné koncerty hlouposti nám tu předvádíš. Jen tak dál a víc takových, jako jsi ty a železnice vyklidí bitevní pole úplně.
Nevím, jestli předvádím koncert hlouposti a ve vašich očích mne to vůbec neuráží. Co ale vím určitě, že vy tu excelentně předvádíte koncert nevychovanosti a arogance, i když se vám snažím po celou dobu dialogu jemně připomenout, že jsme spolu husy ani čuníky nepásli a tudíž nejsem zvědav na vaše tykání, milý KŘUPANE. Ale neplačte, nejste tu takový "nechápavý" zdaleka sám.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Tomulas84
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.56.218
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:43:09    Odkaz na tento příspěvek  

> výpravčíxy - ale naopak, vlakem jsem jezdil hodně často. Třeba na vysokou do Ostravy. Jenže potom, co začali na EC/IC jezdit hodně zvláštní cestující a neméně zapáchající vagony (zrušení příplatku), ztratil jsem o to tyto vlaky zájem a radši jsem nabral cestou tři spolužáky a všichni jsme ušetřili. Pendolíno mě po všech způsobech uspokojí, nicméně zase nevychází líp finančně než auto.

A zkuste dojet z Olomouce tam, kde bydlím, třeba po deváté večerní. Zase jen auto, takže ve výsledku ještě zaplatím pár desítek korun za parkování. Děkuji, nemám zapotřebí.
Tomulas84
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.56.218
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:47:18    Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, autobusem bych tu cestu nejel ani omylem. Kdyby bylo venku "sněhově", určitě bych obětoval kačky navíc a volil bych Pendolino, ale už to prostě není o tom, že by vlak byl první volbou. Nevyplatí se mi to/nejsem ochotnej cestovat s určitou sortou lidí a v určitých typech vagonů.

A je mi u řiti, jestli pojedu s Jančurou/ČD, jde mi o to, co mi kdo nabídne. A jestli mi někdo nabídne téměř houby a ještě nechce jezdit, děkuju, nemám zájem.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4691
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George couser: Četli jste už někdo rozhovor s "paštikařem" v aktuálním ŽM? Co na něj říkáte?

Osobně z toho mám lepší pocit než z RJ. Nicméně Jančura taky začínal s "pěknými obrázky" a 6 voz.třídama, takže se necháme překvapit (objednáno už má).
Jen jsem u toho nabyl dojmu, že ČD musejí být už totálně v , když se zmůžou jen na modernizaci "Béček" a pak přijde soukromník (byť asi podporovaný někým zvenčí, což se v článku taky píše) a koupí Flirty. No asi nemusí podporovat tu "českou zaměstnanost".
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Osasco
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.208.99.98
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:56:34    Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, že stávka(protest), který nebolí (není vidět) je k ničemu. Problém, je když bolí jen ty zákazníky a nikoho jiného. A za další je potřeba dostat na svou stranu veřejnost. Myslíte si, že stávka v České televizi by byla úspešná, pokud by prostě přestali vysílat?

Mocně používejte houkačku ve městech např. u ranních vlaků... Blokujte přejezdy... Neprodávejte jízdenky...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4477
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 01:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ve vyspělých zemích inteligentní občané, ač postižení stávkou, neřvou "blbci popelářští, proč stávkujete?", nýbrž maximálně řvou pod okny městského zastupitelstva "blbci političtí, koukejte s těmi popeláři jednat a vyjednat, od čeho jste politici"?

No já nevím, já mám odvoz na rok předplacený, takže považuju za zcela automatické, že bude odvezen. A vůbec mě nezajímají nějaké problémy popelářů s kýmsi, to ať si vyřeší, ale beze mě. Pokud si mě někdo bude brát za rukojmího při řešení nějakých půtek, budu nasranej na něj, protože to já taky odseru, ač jsem nic neudělal a mám zaplacíno. To samý platí o Dráze. Pokud si koupím lístek, chci dojet včas kam jsem si zaplatil a je mi úplně fuk, že někdo chce nějakou dvacítku třídu a proto stávkuje.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2371
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 05:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Milý zlatý, tykat budu tomu, u koho to uznám za vhodné. Rád bych ti připomenul, že toto je diskusní fórum, kde jsou si všichni rovni bez ohledu na věk, profesi a společenské postavení. A jestli se ti nelíbí, že ti tykám, tak s tím stejně nic neuděláš, budu v tom pokračovat i nadále. Klidně se postav na hlavu, je mi absolutně to jedno.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 08:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tykat budu tomu, u koho to uznám za vhodné
Myslím, že by to tady mělo být především o slušnosti, pak nějaké vykání/tykání zapadne do pozadí (nemyslím teď ty oblíbené smajlíky) problémů
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4480
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 09:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rád bych ti připomenul, že toto je diskusní fórum, kde jsou si všichni rovni

Sááákra, takže takový virtuální komunismus a pak, že to nejde
postřeh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.198.1
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 09:53:29    Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem u toho nabyl dojmu, že ČD musejí být už totálně v , když se zmůžou jen na modernizaci "Béček" a pak přijde soukromník (byť asi podporovaný někým zvenčí, což se v článku taky píše) a koupí Flirty.

Tak to už ukazuje i RTT, že to jde.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7769
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 10:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra:
Já ti to neberu. Ale až budou stávkovat učitelé, lékaři, hrobníci .... neposeru se z toho, protože vím, že se obvykle nestávkuje pro nic za nic, ale že k tomu má stávkující nějaký důvod, který já ze své pozice třeba nemusím chápat, přesto budu ctít jejich právo a o kluka se ve vzniklém volnu postarám, k lékaři půjdu jindy a jako mrtvole mi na nějakém tom dni nesejde. Ono je asi těžké pochopit, že se obvykle nestávkuje pro srandu králíkům, ale kvůli něčemu.

Bram:
Už chápu. Soudruzi taky nerozlišovali a tykali si všichni a všude. Nicméně byste měl vědět, že já u vás nikdá nebyl, tak si to tykání nechte na schůzi vašeho uličního výboru, soudruhu Křupane.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7770
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 10:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, srovnávat RTT a ČD, to vyzní. Kolik těch nových mašin RTT skutečně vlastní?
strejcekms
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.127.109
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 10:08:13    Odkaz na tento příspěvek  

postřeh - a jak to ukazuje RTT? Pronajmout si mašinu od Dispoloku by jste asi také zvládl- pokud jsou peníze. Jo, takhle si jí koupit a sehnat vagony, to už je jiné kafe...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2372
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 10:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: K soudruhům máš evidentně díky svému smýšlení daleko blíže, nežli já. Ostatně tebou prezentované názory ohledně přínosů stávky modré armády (ve skutečnosti ale tvrdých dopadů ve svých důsledcích pro modrou armádu) hovoří jasně. Žiješ v dobách, kdy se po železnici vozila naprostá většina zboží a pokud je mi známo, tak její konec byl nedlouho po roce 1989, což se tak zhruba kryje s koncem éry vládnutí jedné strany.

A ještě bych dodal, že nevidím jediného důvodu ti vykat. Zejména tvé arogantní vystupování vůči ostatním, co si dovolili vytknout cokoliv ČD, hovoří jasně proti. Ano, pár lidem tu vykám, ale důvodem je vyjádření úcty vůči těmto lidem. Do této skupiny nemám potřebu zrovna tebe řadit.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 13:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: A vadí, že RTT vlastní málo mašin? Narozdíl od ČDC si RTT nedovolí jezdit za podnákladové ceny a veškerý zisk lejt do špedice něčího kamaráda.
RCA také nevlastní žádné lokomotivy, ty, pokud se nepletu si najímá od "OeBB_majitele_lokomotiv" snad dokonce včetně všech fírů.
Bejt tebou, Drne, vážně bych se zamyslel nad tím, co opravdu stávka nádražáků způsobí. Podle mne panákům z ministerstva a vedení ČD bude dost ukradená, a přepravci akorát zdrhnou k jiným druhům dopravy. Skutečně si myslím, že daleko lepší dopad by měl vyhlášený bojkot prodeje jízdenek a třeba výběru tržeb dovozného. Bojkot kontrol cestujících. Zákazníci neodejdou a pokud budou mít informace (letáky, vývěsky), tak nádražáky i podpoří.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
kuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 98.142.221.133
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 14:08:47    Odkaz na tento příspěvek  

Drn: "Jojo, srovnávat RTT a ČD, to vyzní. Kolik těch nových mašin RTT skutečně vlastní?"

To je nějaký důležitý statistický parametr?
ČD všechny svoje stroje dostaly zadarmiko od daňových poplatníků a ještě si k tomu pronajímá "krávy".
RTT žádný milodar nedostal, vše si musí zaplatit a totéž žlutý.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 14:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kuk: ČD nedostaly zadarmo žádné lokomotivy. Neoblbujte lidi. Majetek může do své firmy vložit kdokoliv.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7772
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 14:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy:
Nevadí. Je mi to šumák. Jen jsem se zeptal, kolik jich skutečně vlastní. Půjčit a vlastnit stroj těchto patametrů není totéž. A odpověď jako obvykle nedostal. Místo toho obsáhlé školení o stávce. A s Cargem na mne nechoď. To už není dávno můj šálek čaje.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7773
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 14:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kuk:
Bože vy jste ale blbkin.
strejcekms
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.89.241
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 14:57:03    Odkaz na tento příspěvek  

kuk - tak většina lokomotiv ČD a ČDC je z dob před 89. nebo 93. rokem a to to zde fungovalo ještě trošku jinak, než dnes.. Pokud vám jde o 380, tak ty jsou na úvěr, asi od eurofimy. A tahat vlaky budou, nejspíše včetně toho vašeho. Něco jiného je státní podnik a něco jiného je, když lezu do podnikání na vlastní triko.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3231
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 15:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

strejcekms: jde pouze to to, ze CD dostaly majetek naprosto stejnou cestou, jako ho od sveho vlastnika muze dostat jakakoli soukroma akciovka a taky ho tak dostava. Takze reci o tom, ze CD dostaly masinky zadarmo jsou jsou sice jaksi pravda, ale takhle "zadarmo" dostala svuj majetek spousta jinejch firem, vcetne soukromejch. Ono se totiz podle platne legislativy do akciove spolecnosti MUSI vlozit majetek minimalne v hodnote jednoho milionu korun.
Jo, neco uplne jinyho jsou dotace na tuhou zimu a jiny podivnosti, jako treba presuny nemovitosti mezi CD a SZDC. Tam to fakt smrdi.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz