K-report
 

Archiv do 24. srpna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 24. srpna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 17:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: UnO má hodinové spojení s Olomoucí? Uniklo mi snad něco? Jinak myslím, že obecně největší frekvence je na Prahu + na Pardubice, takže i pro UnO či Choceň nemá Č.T. v tomhle ohledu pro tyto oblasti až tak zásadní význam na jaký tu někteří naustále poukazují. Kolik lidí z těchto končin odtud jede do Bělehradu, Budapešti či Bratislavy? Krom režistů?

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
141.001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.246.126.74
Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 18:42:27    Odkaz na tento příspěvek  

Tady chce někdo za každou cenu vyhnat cestující z Třebové a okolí z vlaku. Nebo si snad myslíte, že ty lidi osloví humusoidní vozy na rychlících? Navíc většina těch Eceček příliš obsazená není, takže není problém s kapacitou. Zastavení ve Třebové/Svitavách/Ústí prakticky nikoho z vlaku nevyžene, nezastavení bude znamenat úbytek cestujících, protože radši pojedou autem nebo busem. Až budou rychlíky stejně komfortní jako EC, tak se dá o projetí uvažovat.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4549
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 19:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

141.001:
Tady chce někdo za každou cenu vyhnat cestující z Třebové a okolí z vlaku. Nebo si snad myslíte, že ty lidi osloví humusoidní vozy na rychlících?
- Co mají říkat lidi třeba z toho ÚnO (které se dá považovat za "okolí Třebové)? Ti mají jen ty "humusoidní" rychlíky...
- Vždyť budou v ČT naopak zastavovat ty "vídeňské" EC, tak Třebová v tomto spojení téměř nic neztratí, nebo snad ano?
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 20:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

140.001: Právě klientela cestujících z Třebové má nesrovnatelně nadprůměrnou možnost humusoidnost R ovlivnit vhodným směrem. Nezakrývám jistou (budoucí) škodolibost.

Problém s kapacitou je jaksi opačného druhu: Nesmyslné zastavení EC na sebe váže přípoje a přepravní proudy, a tak R (který je třeba i přesto) jede prázdnější, než by jel.

Až budou rychlíky stejně komfortní jako EC, tak se dá o projetí uvažovat.

Ne! Až budou i tzv. "vysoce drážní" ctěné prdele nuceny jezdit v A150 a podobně, tak se snad komfortních rychlíků dočkáme. Díky zlomení dogmatu "rychlík musí mít horší interiér než IC" potom možná i někde jinde, než na 010...

Záměrně tu neuvádím srovnání "významu" Třebové s jinými místy ve vnitrozemí (to aby někdo nevytáhl například Břeclav), protože to evidentně nemá cenu. Iniciativa typu "Třebováci sobě"? OK, ale směrovaná do zlepšení R, ne zastavení EC. Tedy pro nějaký přínos, ne na úkor jiných (ne v té minutě navíc, ale v té exkluzivní možnosti; asi jako když někdo v přídělovém systému dostane víc lístků na maso, protože je synovec "někoho nahoře").

Stoupněte si před zrcadlo a řekněte: "Jsem parazit, chci získat neoprávněně výhodu na úkor druhých, fuj!" Pěkně nahlas, pokud možno veřejně. Nehezká představa? Chápu. Totéž ale de facto děláte prohlášeními a rádoby ultimáty toho typu, jako jste napsal(a).
3631090
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 21:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sakra bežte s třebovou už někam....to v Kolíně by se mělo spíše stavět..
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2212
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 22:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: "UnO dnes má hodinové R spojení s Prahou ve skorotaktu, stejně jako s Olomoucí. S Brnem ho má však pouze díky zastavení EC v ČT."

A jak to zastavení EC řeší relaci Brno-Svitavy? Třebováci se prostě domáhají udržení nadstadardu. To, čemu třebováci říkají nepřiměřeně řídké spojení, by v jiných srovnatelně velkých "aglomeracích" brali s radostí jako zvýšení standardu.

"Tady chce někdo za každou cenu vyhnat cestující z Třebové a okolí z vlaku. Nebo si snad myslíte, že ty lidi osloví humusoidní vozy na rychlících?"

Jdětě se někdy projet směr Plzeň. Jednou za čtyři hodiny slušné vozy, jinak jen samý béčkový humus. A to si myslím, že je Plzeň poněkud významnější město i uzel, než Třebová. Praha-Tábor-Budějovice, tam jezdí slušné vozy snad už jen dvakrát za den. Opět jde o daleko významnější města a uzly, než je Třebová. Naprosto nechápu, proč by třebováci nemohli jezdit stejnými béčky, jako většina lidí z podobně velkých (a větších) měst.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 22:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Systémově si muslím, že jak Kolín, tak ČT by EC stavět měly, není důvod za veřejné peníze dělat nadvlaky, které by musely být doplněny nižší vrstvou R.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 23:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: Jak to, že není? Mají vlaky do Brna a Olomouce jezdit jen pomalu (a znehodnotit tak mimochodem státní miliardy do koridorů)? Jste z Třebové (pak bych takový blábol aspoň lidsky chápal), nebo modrej mozek co se nedokáže zbavit léta vtloukaného dojmu výjimečnosti střediska vrcholového sportu...?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 23:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: "není důvod za veřejné peníze dělat nadvlaky, které by musely být doplněny nižší vrstvou R"

Jezdil jste někdy štreky typu Beroun-Opava? Obyčejným R, ještě k tomu přes Přerov, to byla pořádná pakárna.
Kde jinde by měly jezdit "nadvlaky", než mezi Ostravou, Brnem, a Prahou?

Znáte píseň "vlak na Dobříš" od stejnojmenné kapely? Pokud ne, tak vězte, že jeden z vtipů té písně spočívá v "nádražním hlášení", ve kterém se vyjmenovávají všechny zastávky z Prahy do Dobříše. Z Prahy do Svinova těch zastávek obyčejného R bylo možná ještě víc ...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4555
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 23:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: To doplnění rychlíky tam musí být i tak, ať ty EC v ČT staví, anebo ne.
Ale souhlasím s tím, že takové "nadvlaky" by neměly být dotovány z veřejných peněz. Nebo že by si na sebe opravdu taková "lukrativní" trasa Praha - Pardubice - Olomouc - Ostrava nedokázala vydělat sama?

TZ: Ne, že bych chtěl to (ne)zastavení EC/IC v tomto poměrně malém městě nějak ospravedlňovat, ale jakou reálnou časovou úsporu přináší nezastavení v této stanici (jinak řečeno - prošourání se Třebovou)?
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 23:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Znáte to: Stokrát nic umořilo osla. Když Třebová, proč ne Svitavy, Blansko,... Jinak je to 1-2 minuty, při vyšších rychlostech až 3-4 na každý minutový pobyt.

Ad platby: Proč by IC/EC měly být něco jiného než R? Jak pak zaručíte že to bude pasovat do systému? A když nebude, objednáte paralelně "Ex" shodně zastavující, v požadovaných polohách? Kdepak, pokud jde o dopravní systém, vyznávám teorii kreacionismu. :-)
Mimochodem, Praha - Brno teď 100% nebude komerčně zajímavé, a v jiné podobě než "na málou část frekvence aby bylo vždycky plno a bez obsluhy okrajových částí dne" asi ani ta Ostrava.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 00:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Keď je to tak lukratívna relácia, kde je Jančura? Jediný žltý vlak (aj to nie celkom), čo som v Olomouci zatiaľ videl, bola Regionova do Drahanovic ...

Na Slovensku donedávna jazdili (dotované) IC vlaky (mimochodom podstane viac spĺňajúce obraz "nadvlaku") durch Bratislava - Žilina (203km), pričom cestou mali 2 krajské mestá. A nikomu to divné neprišlo. V súčasnej dobe vďaka určitým zmenám prepravných tokov už síce IC vlaky (okrem IC402/403) v týchto mestách zastavujú, ale stále sú to iné pálky ako Česká Třebová.

V takej Trenčianskej Teplej a vo Vrútkach (a to je vedľa Martin) IC nestoja a v Spišskej Novej Vsi stojí akurát "posilové" IC 511, čo ide ako IC len BA->KE, späť ide ako R.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4557
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 01:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Keď je to tak lukratívna relácia, kde je Jančura?
U autobusů. Tedy tam, kde se dá podnikat daleko snadněji, než v osobní dopravě na železnici. A jde to i bez provozních dotací.

TZ: Když Třebová, proč ne Svitavy, Blansko,...
Tak třeba proto, že se to tak nikdy nedělalo (nezastavovalo se tam), zatímco v prvně jmenovaném městě se to tak vždycky dělalo (zastavovalo se tam)?
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 06:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Česká Třebová: 16398 obyvatel, uzel tratí do 3 (4) směrů
Kralupy: 17846 obyvatel, uzel tratí do 6 směrů.

V Kralupech přitom nestaví nejen EC, ale dokonce ani chebské rychlíky, takže proč stavět EC v Třebové?
Stránky o mém modelovém kolejišti
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2211
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 07:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byť se tady biju za EC v Třebové, tak argumentace "humusoidními rychlíky" mi prosím taky vadí. Já se biju jen o četnost nějakého spojení. Polstrování sedačky je mi ukradené, stejně jako "prestiž" a "Bělehrad".
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 09:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof: A co spočítat os vlaky v Kralupech a v České Třebové, kde jich asi jezdí více? Navíc srovnávat město ležící 27km od Prahy a město ležící 164km od Prahy není možné.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 09:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof - ne že bych se snad chtěl zastávat nějak České Třebové a zastavování čehosi tam, ale argumentovat Kralupama asi není to pravé ořechové - kousek od Prahy - tudíž dostupné relativně rychle i Os - a tratě zde odbočující asi nejsou takové jako v Třebové.....
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1734
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 10:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi, Mzitka: Takže by se podle Vás mělo do Kralup z Prahy jezdit Os s pomalu stejnou jízdní dobou jako do Kolína EC/IC, který je vzdálen 62 km? To by asi nebyla ta nejlepší obchodní nabídka ČD pro ty davy cestujících jezdících denně z Kralup do Prahy do práce Docela dost by se jich na to taky mohlo vykašlat a "hlasovat volantem".
Stránky o mém modelovém kolejišti
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 11:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof: A jak jezdí lidé z Říčan, Čelákovic? Jezdí osobákem, protože jinou možnost nemají a města jsou to téměř stejně vzdálená od Prahy jako Kralupy. Počet obyvatel mají přibližně 11 tisíc a také tím os vlakem prostě jezdí.

Pro Kralupy to chce udělat nějaké zrychlenky, tak aby se dostali do Prahy pod 30 minut a potom bych tam klidně omezil zastavování R.
uno-rnk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 66.35.1.170
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 11:49:41    Odkaz na tento příspěvek  

Možná to tu nepadlo ale z ÚnO jezdí přímo od nádraží autobusy do Rychnova n. K.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 14:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravděpodobně se ještě bude hýbat nějak s názvy břeclavsko-ostravských ícéček, protože v návrhu ZSSK figuruje místo Cracovie, nový IC 136/137 MORAVIA Bohumín-Nové Zámky, Bratislava hl.st.-Bohumín. moc mě tedy zajímá, jestli bude existovat i spojení Vídeň-Krakov (přímá dvojka)
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 15:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Zastavování R je tu už omezeno více než by bylo zdrávo, takže omezit zastavování ještě děčínských rychlíků asi nemůžete myslet vážně. Bez zastavování těchto R by zkrátka ostatní vlaky (Os) tu frekvenci prostě nepobraly (např. ranní R 773, 775 přijede do Kralup poloprázdný a odjíždí s 8 lidmi na kupé).
Kralupy jsou navíc jediné z větších měst kolem Prahy (Kralupy, Lysá, Beroun, Benešov, Kladno), které nemá celotýdenní celodenní hodinový takt rychlíků
Říčany: 10660/Čelákovice: 10003, tedy téměř poloviční počet obyvatel a uzel žádný/skoro žádný.
Stránky o mém modelovém kolejišti
Pryž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 15:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pane Livingproofe, ta Vaše opakovaná prohlášení o poloprázdných R mimo úseku Kralupy - Praha mě fakt už dojímají - buďte tak laskav a zkuste si do nich (např. 773, 775) nasedat třeba v Roudnici... Vaše poznámky o obsazení 605 rovněž vyžadují užití silnějších brýlí - jeďte s tím nějaký pracovní den z Ústí a nevypouštějte "předčasné uzávěry"
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 15:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj: Co se týče spojení Vídeň-Krakov, tak Polonia i Sobieski snad zůstávají,ne? Otázka je spíše, jak to bude v té Vídni vypadat. Respektive, jestli Polonia a Sobieski nebudou protaženy do Villachu (nebo někam jinam).
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 15:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pryž: Proč jezdit z Roudnice? Stačí se v Kralupech ráno probojovat davem a nastoupit do vagonu jako první a vybírat z kupé, kde sedí v průměru 2 osoby. Po odjezdu z Kralup pak sedí v kupé většinou 8 osob a zbylé osoby zaujímají pozice u WC.
R 605 rovněž nebylo pro zjištění stavu nutné jezdit z Ústí, protože v době výluky na 091 v Kralupech zastavoval. Vybíral jsem si tak v posledním voze z kupé, kde seděly 1-2 osoby.
Stránky o mém modelovém kolejišti
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.211.210
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 16:01:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Čelakovičan: Polonia do Villachu, Sobieski do Vídně.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.211.210
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 16:03:07    Odkaz na tento příspěvek  

Opakuji svůj dotaz ze 16.srpna t.r. - ví to někdo ?

Kam poveze v sezóně 2009/10 Mathias Braun spací vozy ? Do Curychu a Záhřebu jako teď ? Nebo se obnové přímáky do Benátek, případně ještě někam jinam (sezónní Rijeka atd.) ?
Díky předem za info !
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50821
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 16:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle jedné z verzí má zůstat současný stav, tedy Záhřeb a Curych.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.211.210
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 16:17:45    Odkaz na tento příspěvek  

Díky Martine Zlivský za info. A propos, kolik těch verzí je ? :-)
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 16:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

141 001: Zastavení ve Třebové/Svitavách/Ústí prakticky nikoho z vlaku nevyžene, nezastavení bude znamenat úbytek cestujících, protože radši pojedou autem nebo busem. Až budou rychlíky stejně komfortní jako EC, tak se dá o projetí uvažovat.
Tak tohle nemá logiku - z Rychlíku byste udělal ECčko a z ECčka zastavením ve Svitavách, Uno a MuNu pro změnu rychlík a výsledek by byl nulovej.
Nebo si snad myslíte, že ty lidi osloví humusoidní vozy na rychlících?
A jak maj ty humusoidní Bčka oslovit lidi v jinejch částech naší poprděné země? Nebo si sand myslíte, že Třebová je pupkem republiky a musí mít pořád a donekonečna samé výhody oproti ostatním a ještě pořád naříkat, jak se tam vlastně mají špatně, že třeba do Budapešti kam denně stovky desítky lidí, mají spojení jen několikrát za den! Nezávidím vám to...
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 16:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Asi máme stejné zdroje - taky tu mám Záhřeb a Zurich
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.211.210
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 16:42:24    Odkaz na tento příspěvek  

Škoda že se neobnoví na Braunovi lehátka do Benátek, aspoň v sezóně, využívány bývaly docela slušně.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 16:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsme tady zase u Frantova oblíbených dotazů na přímé spoje a lůžka kamkoliv,podle jakých zásad se vůbec takovéhle zavedení/zrušení lůžek,lehátek a hospod a kdo je bude vozit řídí..?
Zajímá mne ten mechanismus,třeba by mohl pan Kubze či jiní..
Děkuji.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 18:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Ano Polonia i Sobieski zůstává, ale to přece neřeší můj dotaz, jak to bude vypadat v s přímou dvojkou (dvojkami) Vídeň-Krakov, když končí Comenius, a novou obdobu kdysi dávné 204/205 jsem nenašel.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6092
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 18:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlice:
Když srovnám Kolín x ČT, tak bych radši nezastavoval v Kolíně, protože z Kolína je to kousek na přestup do Pardubic
Z Kolína možná, ale z takové Mladé Boleslavi nebo Mělníka už moc ne, o České Lípě nemluvě.

140.001:
Nebo si snad myslíte, že ty lidi osloví humusoidní vozy na rychlících?
Čím se Česká Třebová odlišuje od Karlových Varů, Plzně nebo Českých Budějovic?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Se 749.006 navždy - naděje umírá poslední.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 19:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch. Souhlas nehledě na to, že MuN je prdel o 16 tisích, kdežto kolín má 30 tisíc. A to nemluvě o Nymburku, Poděbrad a Kutné Hoře.
Wyatt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 23:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlas nehledě na to, že MuN je prdel o 16 tisích, kdežto kolín má 30 tisíc. A to nemluvě o Nymburku, Poděbrad a Kutné Hoře.

Absolutní souhlas
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 17:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč ostravsko-břeclavské ICečka nestaví v Hranicích? Velmi mi to vadí,do břeclavi jezdím často a toto se mi nelíbí
*** 163 045-048 4EVER!!! ***
*** iCq:418733638 ***
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 20:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče Třebové, tak jak jinak byste řešili spojení typu Svitavy-Olomouc? Zastavování IC v Třebové a Zábřeze (ne nutně všech, ale těch, co tam budou mít přípoje) umožní odstřelit pomalé R z Prahy kamsi na 270, v důsledku tedy zrychlí spojení Prahy se severní a střední Moravou. Co se týče linky Praha-Brno, tam to není tak jednoznačné. Stavět s ní místo ČT třeba v UO? (návaznost na hypotetické R Ústí n. O.-Wroclaw jak od Prahy, tak od Brna). Hranice bych také viděl jednoznačně pro zastavování.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 20:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Co se týče Třebové, tak jak jinak byste řešili spojení typu Svitavy-Olomouc?"

Svitavy-Olomouc bohatě stačí po dvou hodinách, podobně jako Písek-Plzeň, J.Hradec-Brno, apod. Nadto jezdí ze Svitav do Olomouce nějaké autobusy přes Moravskou Třebovou, snad i přímé.

Pokud by se mělo řešit nějaké spojení ze Svitav, tak do Brna a do Pardubic. Na obojím je co zlepšovat, a určitě tam jezdí víc lidí, než do Olomouce.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 21:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čtu a "žasnu". Místo, aby se řešilo, že všechny rychlíky jsou dotované - to jest nevydělají na sebe, tak se tu řeší pitomosti.
Když totiž pomineme takt (výmysl lidí, kteří mají tzv. dopravní vzdělání, ale nemají žádnou praxi v provozu, natož osobní finační zodpovědnost), tak málo vytížené VLAKY (píši úmyslně všechny druhy vlaků), mohou stavět hlavně v sedle téměř všude, kde se najde zákazník. Ale to by se muselo přejít na intervalový provoz. Termín, který tu většina diskutujích odmítá, neboť netuší, o co jde. A ti, co konkrétní jízdní řády staví, se děsí práce, co by je čekala. Navíc ta osobní odpovědnost! Znovu opakuji, že žádná doprava nad 100km nesmí být podporována z veřejných zdrojů. Pak by se vidělo.
V Kralupech, Třebové, Kolíně, Hranicích, Suchdole, Lovosicich, atd. a stanicích tohoto typu by stavělo téměř úplně vše dálkové, jen pro získání PLATÍCÍHO cestujícího. Současný stav může vyhovovat jen režijkářům a asi šotoušům (těm hloupějším).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 21:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Ty jseš zas jednou (skoro vždy) úplně mimo..... Jak na tohle reagovat už opravdu nevím.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.8.109
Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 21:33:59    Odkaz na tento příspěvek  

Současný stav může vyhovovat jen režijkářům a asi šotoušům

tak zrovna tyhle dvě skupiny cestujících a ještě důchodci jsou nejčastější stěžovatelé

žádná doprava nad 100km nesmí být podporována z veřejných zdrojů. Pak by se vidělo.

takhle někdy v polsku jste byl? a to tam podpora je...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 21:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: "Když totiž pomineme takt (výmysl lidí, kteří mají tzv. dopravní vzdělání, ale nemají žádnou praxi v provozu, natož osobní finační zodpovědnost) ..... Ale to by se muselo přejít na intervalový provoz."

Ne nadarmo Vás v autobusové sekci kdosi z profíků nazval "broukem pytlíkem autobusové dopravy".

Intervalový provoz bez taktu můžete dělat v malé uzavřené skupině tratí bez vnějších vazeb, nebo při velmi krátkých intervalech. To se ale dá aplikovat leda tak na tramvaj, nebo na slepou příměstskou trať. Ve větším přestupním systému, s intervaly delšími než pár minut, je taktový základ naprosto nezbytný. Jiná věc je interval základního taktu, dimenzování celotýdenního taktu, nebo způsob zvyšování kapacity ve špičce, na to pochopitelně můžou být různé názory. Ale odmítat takt jako princip, to už chce pořádného ignoranta, který z dopravy zná jen malé uzavřené systémy, nebo hledání jednotlivých dílčích příležitostí.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 22:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsme stále tam, kde vždy. Takt je výmysl lidí, kteří dopravě rozumí jen ve svůj prospěch. Je drahý a nikdy nemůže pokrýt potřeby cestujících. Zato je vynikající pro (nejlépe monopolního a ještě lépe státního dopravce) - to se to pak vysávají veřejné finance.
Intervalový provoz dokáže bez problémů uživit i nedotované spoje - a to by dnes některým lidem, co na státní ČernéDíře rejžují a parazitují zarazilo pravidelný penězovod.

Intervalový provoz - pro všechny neználky - znamená v příkladu na místní trati ráno mezi 5-9h interval 10min, pak v sedle třeba i 120min (neboť vlak nahradí bus) a odpoledne (např. od 14 do 20h) 20min. Přičemž intervalový spoj v sedle může klidně zajišťovat Sp v současné verzy GVD vedený jako R, Ex, IC, EC. Nebo zcela nahrazené busy v příslušném intervalu.
Ovšem z tohoto plyne, že o dopravě nebude rozhodovat majoritní dopravce (dnes ČernáDíra), ale objednatel dopravy - jen kraj. Doprava nad 100km není o každodenním spojení - tudíž jde o komerční dopravu, která z principu nesmí být dotována.
A to by byl konec ČernéDíry. Ti umí jen natáhnout ruku. Takhle by musela ta banda předkládat skutečnou veřejnou nabídku a ještě počítat nejen s železniční, ale především autobusovou konkurencí.
Kec o tom, že železnice musí být páteřní dopravou, je jen kec a stojí neskutečné peníze nás všech vydělávajících.
Čtu tu jen šotonápady, obvykle ekonomicky zcela mimo mísu. Zkuste tu idioťárnu - celotýdenní a celodenní TAKT - obhájit ekonomicky. Provozně (pro cestující veřejnost - nikoliv pro dopravce) není obhajitelný.
pv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.167.9
Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 23:54:35    Odkaz na tento příspěvek  

logika autobusového mága se nezapře...
proč řešit ranni špičku na železnici zhušťováním intervalu, když je pro mě levnější a organizačně jednodušší(omezené kapacitou tratě) připojit další vozy nebo spojit soupravy.
ranní špička -krátká - 3 spojené příměstské soupravy, sedlo 1 samostatná souprava, odpolední špička - delší - 2 spojené soupravy
v případě něčeho jako je u nás R nebo Sp, jelo ráno 12 vozů, v sedle 5 a odpoledne 8.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2594
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 23:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doprava nad 100km není o každodenním spojení - tudíž jde o komerční dopravu, která z principu nesmí být dotována.
Aha. Takže zase ta pevná 100 km hranice. To je stejné jak někomu tvrdit, že když sní 4 rohlíky, je to v pořádku, ale když sní 5 rohlíků, tak že se posere...
Současný systém dálkové železniční dotované dopravy umožňuje se z místa A do místa D s přestupem v B a C dostat poměrně rychle. Cokoliv jezdícího dle rádoby potřeby, kterou navíc stanoví Boblick na základě kdoví čeho, umožňuje se dostat tak maximálně z místa A do místa B. Většina nedot. bus dopravců totiž není schopná udělat dopravní systém ani v rámci firmy, natož s konkurentem. A o železniční dálkové nedotované dopravě nemá cenu mluvit (našich zeměpisných šířkách).
To, co se děje na Vysočině v rámci VHD, lze označit jedním slovem. CHAOS. Bude pro nás luxusem se svézt o víkendu či v pracovní den vlakem? Asi ano. Nápady z dílny Joukl a spol. jsou toho důkazem.
pv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.167.9
Odesláno Neděle, 23. srpna 2009 - 23:55:46    Odkaz na tento příspěvek  

ten příklad, co jsem uvedl je z reálného života. není to šotonápad, pokud jsem teda nežil v šotozemi
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2217
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 08:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: "Intervalový provoz - pro všechny neználky - znamená v příkladu na místní trati ráno mezi 5-9h interval 10min, pak v sedle třeba i 120min (neboť vlak nahradí bus) a odpoledne (např. od 14 do 20h) 20min."

1) prohlédněte si JŘ autobusové linky Děčín-Jílové-Libouchec. To je TAKT jak vyšitý. Dokonce téměř s nulovou symetrií, pane Brouku Pytlíku. TAKT s nulovou symetrií se nezřizuje kvůli ČD, ale kvůli přestupním vazbám. Špičkové posily nijak nenarušují základní takt, a k posilám nemusí vycházet přípoje. Nahodilá intervalová doprava, na rozdíl od taktu, zajišťuje přípoje opět jen náhodně, v sedle je nejčastěji bez přípojů. S nahodilou intervalovou dopravou běžte k šípku.

2) idea 120 min. v sedle a 20 min. ve špičce je nepředstavitelný nesmysl, i v autobusové dopravě, natož na dráze. Pokud někde je taková frekvence, že by se v odpolední špičce běžného všedního dne vyplatilo jezdit po 20 minutách, tak by soudný organizátor dopravy, nasadil jako základ, přinejmenším ve všední den od rána do cca 20 hod., hodinovku. Jančura dělá to samé (na nejfrekventovanějších trasách hodinový základ), a téměř tím vytlačil konkurenci.

3) i na železnici je většinou vhodné, zejména při dvouhodinovém základu, nasazovat do špiček posilové vlaky, a rozpůlit tím interval. Obvykle se ale dostanete tak na poloviční interval, další krácení intervalu infrastruktura většinou nedovolí. Na dráze se posilování do špiček ze značné části musí dít spojováním souprav. (Tím nepřímo vyjadřuju svůj názor na předimezovaná sedla v podání MD&ČD.)

4) Vaše idea, že by vlaky jezdily jen ve špičce, a sedla vykrývaly jen busy, by byla výhodná pro autobusové dopravce (vytížení autobusů po celý den, a větší zisky), ne pro cestující.
Pro daňové poplatníky a pro cestující by to ve vytíženějších úsecích tratí bylo výhodnější opačně: páteřní linky celotýdenně vlakové, navazující linky (i místo dnešních lokálek) celotýdenně autobusové, souběžné a doplňkové přímé linky autobusové a jen ve špičkách.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 08:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Zkuste tu idioťárnu - celotýdenní a celodenní TAKT - obhájit ekonomicky."

Vám ještě nikdo neřekl, že celotýdenní a celodenní TAKT se nijak nevylučuje s přiměřeným dimenzováním v sedle a se špičkovým půlením či čtvrcením základního intervalu taktu? Sorry, ale Vy si pletete pojem a průjem.

Jednotný taktový interval po celý týden, a jednotná délka souprav po celý týden, není zákonitou vlastností taktu jako takového. To je jen důsledek jeho nesprávné, dogmatické aplikace.

Rozdíl mezi 120 min. taktem, a nahodile posazeným 120 min. intervalem je v matematické podstatě taktu, která umožňuje zřizovat systematické celotýdenní přípoje ve větší síti. Krácení intervalu ve špičkách a posilování souprav je možné jak v případě taktu, tak v případě nahodile posazeného intervalu.

Resumé, takt jako takový se s ekonomikou nijak nevylučuje. Příště si raději napřed něco nastudujte, než budete zase opakovaně blábolit nesmysly.

Proč jste se vlastně vmísil do diskuse tímto způsobem? Dělá Vám radost, že všechny naštvete?
Zamčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.197.80.2
Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 09:03:11    Odkaz na tento příspěvek  

no mne by sa tiež hodilo keby tie Ostravsko-breclavské IC vlaky stáli v Hranicích.Je tu ešte nejaká nádej?
H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 09:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to volovina, proč by přímé vlaky od (Vídně, Budapešti)Břeclavi a naopak nemohly stavit v Hranicích na Moravě, taky přestupní stanici, když už staví v Hodoníně, Starém Městě u Uherského hradiště, ne všichni se chcou zdržovat v osobákech a přestupovat kde tu.
Pokud to někomu vadí, ať napíše důvod, jsem hrozně zvědavý.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 10:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nejen ty IC ale já stojím hlavně za zastavováním Cracovie a dalších EC. Nas*alo mě to protože Moravia a Děvín jsou jedny z nejlepších vlaků pro mě,protože na slovácko jezdím tak 5x týdně a do krakova taky často a neznám důvod PROČ TO TADY NEZASTAVUJE! I když je to možná třeba kvůly úspoře času- ale nevím proč, 3 minuty nikoho nezabijou,v Ostravě je taky dost času na přestup a směrem na Slovácko taky. Teď v Hranicích na Slovácko a do Bratislavy přestupovalo mnoho lidí a nevím, proč by se to mělo změnit. Taky nesouhlasím s nezastavováním Silesie. Proč doteď jsme měli (myslím Hranice) spojení s Krakovem 2x za den, po poledni a v noci, a teď zastavuje Silesia v Chocni,Přerově ale v Hranicích ne. A zastavování EC Vídeň-Varšava by se taky hodilo. A počítám s tím že se asi zeptám sám železnic.
*** 163 045-048 4EVER!!! ***
*** iCq:418733638 ***
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 6-2008
Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 11:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju: Taky se kloním k zastavování Břeclavských IC/EC v Hranicích.A nejde přece jen o lidi přímo z Hranic, ale je to přestupní uzel od ne malých oblastí Vsetína/ValMezu a to už přece stojí za uvážení.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 11:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak! Můžeme vtvořit petici pro zastavování vlaků Rastislav Moravia Cracovia Polonia a Sobieski v Hranicích
*** 163 045-048 4EVER!!! ***
*** iCq:418733638 ***
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 12:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju: Opakuji podruhé, CRACOVIA nebude existovat. Spojení Budapest-Kraków přes den nebude. Místo toho pojede IC 136/137 MORAVIA Bohumín-Nové Zámky a Bratislava hl.st.-Bohumín. S tím zastavováním v Hranicích, koukal jsem do návrhu, pokud Vám jde o Valašsko, jakože asi jo tak v Hranicích je zbytečné zastavovat, pokud rychlík od Vsetína je zhruba v Hranicích asi tak dvě minuty po průjezdu EC/IC od Bohumína, to znamená zastavování IC a EC v Hranicích ano, ale za předpokladu, že se hne se současnými Valašskými rychlíky tak o 5-7 minut dopředu, které si odstojí v Hranicích. V opačném směru jsme se na situaci nekoukal.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 12:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do ! A maďarské vagóny teda nebudou jezdit na moravu přes den? A jak to asi bude vypadat s Polonií a Sobieskym ? Máme nějakou naději že tu zastavovat bude?
*** 163 045-048 4EVER!!! ***
*** iCq:418733638 ***
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 12:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přestupy ValMez - 330 jsou v Hulíně, proč navíc ještě Hranice? Vsetín - jih je asi nejlépe řešit busem do Zlína/Otrokovic, pokud žádný nejede tak opět trs 303 (do Bratislavy potom přes Púchov). Prostě ten vlak na 330 plní úlohu rychlíku (asi proto, že jsou špatné přípoje 330-Ostrava od R-330 na R-300, popř. pro spojení jihovýchodní Moravy na jih), zatímco na 270 EC, protože zde plní rychlíkovou úlohu jiné vlaky, například od Brna. Logické.
Argument o 3 minutách je nesmysl, takto se dá dokázat "nezávadnost" zastavení v kterémkoli místě, například Polomi. Stejně tak by to platilo i v Suchdolu, který je z hlediska přípojů možná zajímavější než Hranice. A tak dále, až by vznikl téměř osobák.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 12:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju: No nevim, novej návrh řazení se mi ještě nedostal do ruky, ale pochybuju, že by se na Moravu dostaly maďarské vozy, netuším na čem a proč by tam jezdily. Šance je minimální, protože ty přípoje i tak nevycházejí, proto je to zbytečnost.

Tomáš záruba: No jo, ale tady se kluci baví o přestup na EC/IC a ty pokud vím, tak v Hulíně nestojí.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 13:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No škoda. A co ty polské EC? JO, a mimochodem, tořazení bylo asi tady ale teď už není jinak já ho mám v PC
*** 163 045-048 4EVER!!! ***
*** iCq:418733638 ***