Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Sny s železniční tématikou předcházející | další

Sny s železniční tématikou

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 30. března 2019 - 02:16:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3888
Registrován: 1-2010
Nedávnou noc jsem jel v humanizovaném Bd, v kupé blízko plošině na kola. Vykoukl jsem z něj a napravo na plošině, přibližně mezi sloupkem s ruční brzdou a dveřmi, byla taková malá kabinka akorát na jednoho člověka. Byla v ní paní oblečená jako průvodčí a prodávala drobné občerstvení, jako minibar, z čehož jsem byl nemálo nadšen.
Den poté jsem skutečně v humanizovaném Bd jel, ale minibar tam bohužel nebyl..
Neděle, 02. června 2019 - 06:40:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 10-2012
Na Chmelnici do centra mi ve snu ujela devítka.U stanice Chmelnice,kde je středisko,byla místo něj velká samoobsluha ,za vchodem do ní byl bufet s obrovským množtví jídel- všechna hotová jídla byla naskládaná od země na sobě v plastových vaničkách ,bez dalšího zabalení, ve stylu vem a jez (možná budoucí realita). Přešla mě po chvíli chuť.Do zastávky přijela nezvyklá T3 14 začínající dvěma čtyřkama ,s otevřenou kabinou, řidič hlásil ,že se pojede přes Libeňský most.Přestože od Chmelnice jela tramvaj rovně, objevili jsme se po chvíli na Palmovce u Primy.
Slova, ne činy!
Pondělí, 24. června 2019 - 06:51:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9628
Registrován: 10-2003
Manželce, která v minulosti řídila tramvaj, se dnes zdálo, že řídila kloubovou Karosu ze zadního stanoviště. Jela poslepu bez pokrytí normálním směrem, jen to řídila ze zadní plošiny. Na kruháči v Kohoutovicích vjela opačně do protisměru. Najednou se proti ní kutálel náš domácí mělký talíř, se kterým se střetla a rozbila ho.
Pondělí, 24. června 2019 - 07:01:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 10-2012
Ve snu byla objízdná tram trať v ulicích Zelenky-Hájského, Biskupcova. Magnetickým polštářem jsem kýval nad výhybkou před Teskem na Ohradě,ta se přehazovala sem a tam. Za rohem v Zelenky-Hájského stálo RP, známý mi volal ,jestli to RP můžu odvézt do Vozovny Žižkov.Vůz mi dojel jen na křižovatku Ohrada, za něj dojel s tramvají ten známý a poslal mě do vozovny Žižkov pro jiného řidiče. Do vozovny jsem se dostal bez jakékoli překážky. Hned za vraty byli dva dělníci, z bucharu se jim valila zelená vazelína ,sršeli nadávkama.Vazelína byla všude ,všichni ji měli i ve vlasech a každý měl začerněné tváře. Ve vozovně nebyly žádné koleje ani tramvaje jen samé stroje.Hledal jsem mistra,Byl to ten nejčistší.Ležel na zemi ,vyprávím mu co se stalo.Otevřel plechovou skříňku a ukázal mi záznamy řidičů, u mého známého měl dvě vyryté čárky. Ještě jsem zahlédl starou T3 dvojici s orientací 19 ,uvnitř byly vozy ve stavu vraku ,pak mě probudil budík.
Slova, ne činy!
Sobota, 19. října 2019 - 07:33:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 11-2012
Borci, ČD Cargo si asi nekupovalo šestikoláky na bázi Krokodýla, co? V opačném případě to byl teda sen, no...
Zajímavé bylo, že se to nějak rozjelo a já jak na sviňu nemohl najít brzdič.
Kočátko říká, že poctivý analog je lepší než digitální náhražky.
Pohrdám všema, co si nechaj kálet na hlavu jakožto aj těma, kdo jim na tu hlavu kálí...
Úterý, 10. prosince 2019 - 19:47:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 336
Registrován: 7-2017
Za pár dnů má v našem regionu nastoupit nový dopravce. Jako bývalý fíra u ČD, jsem večer v posteli meditoval o tom, že bych to ještě chvíli u nich zkusil? S tím jsem i zaspal.
V noci se mi zdálo, že po prodělaném zácviku jsem měl před nějakou komisí pronést závěrečnou řeč. Předstoupil jsem před ně se dvěma listy. Vzal jsem první bílý, a na tom nic nebylo. Vzal jsem druhý modrý, i ten byl čistý. V kapse jsem ale měl ještě "tahák" . . . . .cibuli, Sáhl jsem pro ni, rozmotal ji a tam též nic nebylo. Tak předčasně skončila moje slibná kariéra u nového dopravce. Ale neva, takže budu raději v klidu užívat důchodu. . . . . . . . [masinka]