Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 04. 01. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 04. 01. 2019

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 01. ledna 2019 - 01:56:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3125
Registrován: 5-2002
Pružinskij:
To je snad správně, ne? jsem asi natvrdlý, ale někde v Asii (= východně od Pardubic) to ten Os nejspíš dožene dynamikou, zatímco uhnutí beden jsou jednotky minut...
Samozřejmě. Pokud jsem vzbudil dojem, že mi to vadilo, tak pardon, jen s tou Asií jste tedy poněkud trapný (zajímavé, že takovéto postoje jsou obvykle připisovány tzv. "Pražákům" [happy] ). Příspěvek 3229 je tedy irelevantní.

Z příspěvku nerozumím co je ten zabiják.
Měl jsem na mysli takový ten přístup "co kdyby to náhodou nevyšlo, radši nemít problémy, tak šup náklad bokem / až potom". Něco jako bylo kdysi ve vztahu "Pendolino vs. zbytek světa". Je ale dost možné, že na "501-309-305" se toto v důsledku celodenně vysoké hustoty provozu omezilo.

Miloš_jonák: A to nemluvě o tom, že má přidělené sloty a mnoho spojů pro nedostatek pojízdných souprav ani nejede.
Což na druhou stranu zase tak nějak přispívá k reálné odolnosti provozu, měřeno mírou přenosu zpoždění mezi vlaky. [happy]
Úterý, 01. ledna 2019 - 02:30:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8554
Registrován: 5-2002
ad T.H: Takže shrnutí: pokud pořád v Žesnadu oficiálně platí teze, že snad se kapacita pro cargo získá zákazem

Přečti si prosím znovu pořádně můj příspěvek.

Nic o jakýchkoliv zákazech tam není.

Je tam naopak požadavek na stejnou kvalitu.
Úterý, 01. ledna 2019 - 08:18:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2535
Registrován: 6-2016
" jen s tou Asií jste tedy poněkud trapný "

Za mého mlada byla oficiální západní hranice Asie v České Třebové. Byla stanovena kvalitou piva v tehdejší ČSSR[rofl] Myšleno samozřejmě (jako dneska Pružinskij) s mírou nadsázky větší než velkou!
Kolega, který z okolí Č.T. pocházel dokonce ukazoval její průběh městem[biggrin]
Úterý, 01. ledna 2019 - 11:01:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 80
Registrován: 6-2016
Bacha, chlapi, pro mě jakožto Pražáka začíná Asie za řekou Moravou[proud]. Jak vidno od některých vidláků a náplav jsme my Pražáci dost tolerantní, nééé[proud][proud]
Úterý, 01. ledna 2019 - 12:29:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14731
Registrován: 10-2004
Petr_Šimral:
"ad T.H: Takže shrnutí: pokud pořád v Žesnadu oficiálně platí teze, že snad se kapacita pro cargo získá zákazem

Přečti si prosím znovu pořádně můj příspěvek.

Nic o jakýchkoliv zákazech tam není.

Je tam naopak požadavek na stejnou kvalitu."
Jenže pokud chcete stejnou kvalitu, tak ji lze na řadě míst okamžitě dosáhnout jenom tím, že někomu něco zákážete. A řešení v podobě zkapacitnění infrastruktury u nás trvá dlouhé roky, většinou v dvouciferné podobě. Zvýšením platby za použití infrastruktury moc nedosáhnete, protože objednavatelé začnou ořezávat ty nejméně vytížené vlaky, což bude zpravidla mimo koridory, kde vám ty vlaky překážejí. Když jsme v lokálkách kolem Prahy, jak byste si představoval, že bude vypadat konkrétní řešení situace kolem Prahy, když další koleje jsou vesměs v nedohlednu, středočeský objednavatel patří mezi ty nejbohatší, takže i velké zdražení bude schopen utáhnout a hlavně překážející vlaky mezi nejvytíženější v ČR. A o vlacích dálkové dopravy platí, co se vytíženosti týče, to samé. A MD bude radši tvořit další 4 hodinové díry na motorových rychlících, než by omezilo koridorové vlaky.
Úterý, 01. ledna 2019 - 12:36:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8555
Registrován: 5-2002
ad Orky: ale není to o tom, že ŽESNAD někomu něco zakazuje.

Ano, ŽESNAD.CZ považuje za normální, že nákladní vlaky nebudou čekat hodiny a půldny. Nečekají v Německu, nečekají v Rakousku.

Jak vyřešit tuto rovnici vám neodpovím. Ne, že bych si nějaká řešení nedokázal představit, ale proto, že na řešení této rovnice jsou v tomto státě jiní, kteří toho zatím moc nepředvedli...
750371
Úterý, 01. ledna 2019 - 13:07:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12834
Registrován: 9-2007
Ono by bohatě třeba v PH stačilo, aby tam vlak nesuploval MHD.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 01. ledna 2019 - 13:49:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14732
Registrován: 10-2004
Petr_Šimral: Takže ukázkový český brblal:
- Je to špatně.
- A jak bys to řešil?
- A proč to mám řešit já? Já jenom chci, aby to bylo dobře (= dobré pro mě, jiní mě nezajímají).

Takhle to vypadat nemá. Má-li se něco vyřešit, je potřeba o problému diskutovat, probírat určitá řešení. Jen tak lze najít řešení takové, aby bylo co nejlepší. Já bych čekal něco ve smyslu:
- Je to špatně.
- A jak bys to řešil?
- No, v Rakousku a Německu to funguje, protože...
No a je tady návrh. Na stole leží řešení, prověřené a funkční. Diskuse tak může přejít do druhé části, zda je takové řešení aplikovatelné u nás, případně jaké by bylo potřeba úpravy aby fungovalo. Ano je pravda, že další odpověď bude:
- Jenže velké města v Rakousku a Německu mají své S-bahny, oddělené od ostatní infrastruktury.
Ale ani pak se nesmí hodit řešení jenom na někoho, aby to vymyslel. Na naší současné infratruktuře je totiž zřejmé, že pokud se má nějaké řešení nalézt hned, pak půjde o nějaký kompromis. A ten se bez diskuse hledá špatně.

Samozřejmě, že ŽESNAD nikomu nic nezakazuje, to ze své pozice ani nemůže. Ale za současné situace tlačí ty, kteří tak učinit můžou, aby tak učinili, i když to třeba naplno neřeknou.

750371: A proč by se neměl vlak podílet na vnitoměstské obluze, když je takové spojení o mnoho rychlejší? Jenom proto, že ty vesnice na okraji Prahy už mají před svým názvem "Praha-"?
Úterý, 01. ledna 2019 - 14:08:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8556
Registrován: 5-2002
ad Orky: Takže ukázkový český brblal:

Klidně si to myslete, když vám to udělá radost.
Úterý, 01. ledna 2019 - 14:31:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 4-2009
Orky: možná se vám ozřejmí naše situace, kdy jako full job to máme dva, pak nám pomáhá jako sekretářka jedna kolegyně z ČDC vedle své práce a všichni ostatní pomáhají se ŽESNAD.CZ zcela zadarmo a opět vedle svého zaměstnání. Za což jim obrovský dík, protože do značné míry suplujeme práci MD i SŽDC, což není úplně normální a na to narážel Petr.
Úterý, 01. ledna 2019 - 15:13:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14733
Registrován: 10-2004
Quenya: Ok. Ale zde jsem osobě po nickem "Petr šimral" položil otázku, na kterou se dá odpovědět za 5 minut v několika větách. Místo toho jsem dostal odpověď, že pán tu není od toho, aby něco vymýšlel, že od toho jsou tu jiní. Tady se nebavíme za nějakou organizaci, ale za sebe. Jestli stejně jednáte i za ŽESNAD, pak je ta organizace zbytečná a nikdo neocení to, že tam skoro všichni působí zadarmo.
Úterý, 01. ledna 2019 - 15:22:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4842
Registrován: 12-2007
Ano, protože jsme udělali krátká nástupiště tak musíme jezdit po 10 minutách a přitom by stačil delší interval a delší soupravy. Ono to je jedno s druhým.
Na přepravu osob nejsou na dráze v okolí Prahy ani koleje ani vozidla a flikuje se to jak se dá (třeba motorem pod drátama).
Přemýšlím zda se vůbec někdo snaží najít nějaké řešení nebo zda se to furt bude řešit paragrafem 1 Nikdy se to tak nedělalo.
Zminovala se zde černá tramvaj, já bych přidal motor do Čakovic či S49 a S Hlavák Hostivice Rudná, kolik lidí to přepraví za den?
Nejen že to žere kapacitu na kolejích, ono to žere i peníze které pak chybí na školní autobusy do vesnic.
Úterý, 01. ledna 2019 - 15:37:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 7-2017
Orky:
"Petr_Šimral: Takže ukázkový český brblal:
- Je to špatně.
- A jak bys to řešil?
- A proč to mám řešit já? Já jenom chci, aby to bylo dobře (= dobré pro mě, jiní mě nezajímají).

Ale ani pak se nesmí hodit řešení jenom na někoho, aby to vymyslel. Na naší současné infratruktuře je totiž zřejmé, že pokud se má nějaké řešení nalézt hned, pak půjde o nějaký kompromis. A ten se bez diskuse hledá špatně.
"
Při vší úctě k vám, Petr Šimral a ŽESNAD nejsou brblalové, ale lidé, kteří vystřčili nos ze země Paragrafu JEDNA a narozdíl od všech teoretiků je doprava zdroj obživy – mají proto naprosto jasné právo připomínkovat stav infrastruktury. Stát by ji měl stavět pro ně, aby to mělo smysl, ne aby se vykázalo v tabulkách využití EU dotací (že to je k ničemu je už jedno - vizte Beroun–Holoubkov a tak dále).

A nemáte pravdu. SŽDC a útvar koncepce MD EXISTUJE JEN a POUZE proto, aby PŘESNĚ to, co píšete, dělali: Vymýšleli řešení. Pokud toho nejsou schopni a dělá to za ně ŽESNAD, nemá důvod tyto odbory platit.
Úterý, 01. ledna 2019 - 17:42:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14735
Registrován: 10-2004
Tantin27: Znovu říkám, že řešení navýšení kapacity infrastruktury je časově náročný proces. A každý soudný člověk musí pochopit, že nové koleje tady nebudou zítra. Moje otázka vedla na řešení situace na současné infratruktuře. Jeden z největších problémů je úsek Poříčany - Česká Třebová. Je zřejmé, že navýšení kapacity této trati je v nedohlednu. SŽDC přiděluje kapacitu dle současných zákonů a vlaků, zejména těch osobních, přibývá a přibývá. Je tu jisté gesto a snaha pomoci zřízením dotovaných postrků přes Vysočinu, ale ruku na srdce, jaký to bude mít efekt? Kolik vlaků může reálně minout Českou Třebovou? Je zřejmé, že tu situaci bude potřeba řešit dříve, než ty koleje budou dostavěné. A právě od lidí z praxe bych očekával, že v přípavě takového opatření budou nápomocni. Pokud se takové řešení nenajde, a zůstane současný stav, reálně hrozí, že SŽDC začne jednat podle zákona a začne se škrtat. První na ránu přijde nákladní doprava (krom NExů) a komerční produkty osobní dopravy. A pokud k tomu dojde, nikdo se nebude ptát, co je celospolečensky horší.
Desiro
Úterý, 01. ledna 2019 - 18:03:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3367
Registrován: 2-2004
Orky: pokud chcete stejnou kvalitu, tak ji lze na řadě míst okamžitě dosáhnout jenom tím, že někomu něco zákážete. A řešení v podobě zkapacitnění infrastruktury u nás trvá dlouhé roky ... otázka vedla na řešení situace na současné infratruktuře
Logicky správný vývod. Diskuse o způsobech řešení může následovat.

Ale to tady podle všeho nebude, zkusím Vás trošku nakopnout, někteří spoludiskutující to evidentně na k-r probírat nechtějí. Důvody si zkuste domyslet.

To je na jednu stranu škoda, k-r je úžasné médium, na kterém se dá získat mnoho informací a nápadů, které se tu zadarmo tříbí.

Jinak ta diskuse o řešeních jistě probíhá. Možná řešení samozřejmě připravují jak příslušné veřejné, tak soukromé organizace. Nemyslím si, že by SŽDC nebo ŽESNAD pracoval špatně, každý si ale logicky sleduje své vlastní zájmy.
Úterý, 01. ledna 2019 - 18:22:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 7-2017
Desiro: Promiňte, ale produkce věcí typu SP Modernizace Plzeň - Budějovice, původní varianta Plzeň - Domažlice, betonice Praha - Kolín přes CEF peníze v nynějším stavu nebo nezapočtení nákladní dopravy (!!) do studie na berounský tunel, nezlobte se na mě, to je trochu moc na „nešpatnou práci“ nevypadá.
Úterý, 01. ledna 2019 - 18:58:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2536
Registrován: 6-2016
"A každý soudný člověk musí pochopit, že nové koleje tady nebudou zítra"

Považuju se za velmi soudného člověka, a tak si ten citát dovolím trochu upravit na
"A každý soudný člověk musí pochopit, že nové koleje tady nebudou ani pozítří"

Bez jakékoliv urážky - 30 let se jen kecá a kecá ("studuje se proveditelnost") a skutek utek...
Např. Praha - Beroun, Praha - Kladno, Praha - Liberec, atd, atd... 20 let 21. století uplynulo a do Berouna je furt báboblok!!! Udělat spojku ("odbočku") v Mokropsech ("Berounka"), aby se rozpůlila vzdálenost Radotín - Dobřichovice je neřešitelný problém, i když v daném místě NIKDY nic jiného být nemůže, neb to je hluboký, částečně skalní zářez! A že by se to při výlukách sakramentsky hodilo!!! Naši předkové ji tam při výměně mokropeského mostu měli...

Upřímně si přeju, aby mě skutky MD a SŽDC usvědčily v letošním roce z omylu!!!
Úterý, 01. ledna 2019 - 19:46:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3339
Registrován: 3-2006
Ad honzaklonfar: Ono se kecá ještě víc než 30 let. Ostatně docela zajímavé, by bylo, jaké procento železničních projektů, se za posledních dejme tomu sto let realizovalo a kolik jich spadlo pod stůl.

Ale "naštěstí" v tom železnice není sama, on je to už takový český folklor.

Takže ze mne se stává, ohledně staveb, dost velký materialista (dokud neuvidím, neuvěřím).

A u těch Vámi zmíněných staveb, jsem už moc starý na to abych viděl.
Úterý, 01. ledna 2019 - 19:51:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 2-2010
Je zajímavý, že před několika lety tu byla zpráva o tom, že SŽDC chce, aby předešla vysokému zpoždění vlaků, postaví na hlavních tratích spojky (nevím, jestli to bylo něco okolo každých 5 km). Ale skutek utek.
Posláno z mobilu. 2.0
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Úterý, 01. ledna 2019 - 21:16:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12616
Registrován: 8-2004
T_._H_.:
"téma libeňského přesmyku nejvíc nakopl "důkaz průserem" zpravidelněné tangenty do Hostivaře (jen to teď nenechat usnout)"
[lol]
Orky:
"Petr_Šimral: Takže ukázkový český brblal:
- Je to špatně.
- A jak bys to řešil?
- A proč to mám řešit já? Já jenom chci, aby to bylo dobře (= dobré pro mě, jiní mě nezajímají)."
Že to zrovna Vás překvapuje. Takto tady funguje minimálně každý druhý, koneckonců sám jste to tu předvedl před pár dny.
Na druhou stranu chápu, že tu Petr Šimral a řada dalších (mne nevyjímaje) nemá potřebu psát všechno. Jak se říká, každý dobrý skutek je totiž po zásluze potrestán.[wink]
V prvé řadě by mělo pracovat MD, které ale neřeší nic nebo marginality namísto podstatných věcí. A těmi není jen řešení nedostatečné kapacity "tady a teď", ale třeba také priority ve výstavbě a modernizaci infrastruktury (kdy každému rozumně uvažujícímu člověku v oboru, který umí víc než "1+1", je jasné, že na všechny ty priority prostě není a nebude).
Gabuliatko:
"Ano, protože jsme udělali krátká nástupiště tak musíme jezdit po 10 minutách a přitom by stačil delší interval a delší soupravy."
Kolikrát se tu ještě tento nesmysl s "delší nástupiště snadno a rychle" objeví.[crazy] Už je tu nějaký nápad s Masaryčkou a hlavákem?
Gabuliatko:
"(třeba motorem pod drátama)."
... jako kdyby zrovna toto vadilo.
Gabuliatko:
"Zminovala se zde černá tramvaj, já bych přidal motor do Čakovic či S49 a S Hlavák Hostivice Rudná, kolik lidí to přepraví za den?"
Souhlas - řada linek nemá podle mne rozumné opodstatnění.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 01. ledna 2019 - 21:20:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3603
Registrován: 5-2002
protože jsme udělali krátká nástupiště tak musíme jezdit po 10 minutách Jak už se tu psalo, delší soupravy se nevejdou na Masarykovo nádr. a na Wilsonu by prý zabíraly celou hranu.

já bych přidal motor do Čakovic či S49 U motoru do Čakovic není řešením jeho zaříznutí, ale reko trati 070 do takové podoby, že tam bude možné nasadit kapacitnější soupravy v kratším taktu až do Neratovic. Ta trať má potenciál na to, aby se to zaplnilo. S49, to uvidíme, ale třeba se chytne.

A každý soudný člověk musí pochopit, že nové koleje tady nebudou zítra. Samozřejmě, ale mně osobně se velmi líbila myšlenka, kterou sem psal -aa-: lokální úpravy tam, kde se ještě dnes dají udělat s relativvně malými náklady a malým rizikem problémů při projednávání. Jako příklad uváděl čtrtou kolej od brodského zhlaví v Úvalech (toho nového) až k Č. Brodu. Tam je to v nenáročném terénu, s malým osídlením kolem trati. Ve Vámi uváděném úseku Poříčany - Třebová by se takových míst našlo spousta. Tohle by nebylo zítra, ale v dohledné budoucnosti už třeba jo. Jenže SŽDC jede ve dvou módech: vytváření dlouhodobých vizí a prostá údržba.

Např. Praha - Beroun, To by mě zajímalo, proč se zrovna tady čeká. To si někdo fakt myslel, že se nejdřív postaví tunel, do něj se převede skoro všechna doprava a údolím Berounky se postaví koridor?

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Úterý, 01. ledna 2019 - 22:17:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127
Registrován: 12-2017
Brr: Jako příklad uváděl čtrtou kolej od brodského zhlaví v Úvalech (toho nového) až k Č. Brodu. Tam je to v nenáročném terénu, s malým osídlením kolem trati.
Obávám se že, by se tím toho moc nevyřešilo, rychlík to ujede z 4 min a osobák za 9. Kolik toho na těch 8 kilometrech předjedete? Úplně si nejsem jist zda-li by to něčemu pomohlo.

Ve Vámi uváděném úseku Poříčany - Třebová by se takových míst našlo spousta.
Třeba v úseku Pořičany-Kolín brání v počtu rozšíření traťových kolejí krom zástavby i takové detaily jako například nadjezd silnice č.38 u Velimi. Dva roky zpět skončila jeho oprava, nebo spíše novostavba. Bylo počítáno s vyšším počtem traťových kolejí po ním? Ne. Tak co s nim při zvyšováním kapacity dráhy, zbourat?

Prostě tyto stavební nepřipravenosti do budoucna mě utvruzují, že SŽDC žádné rozšíření tratě např. Poříčany - Kolín nechystá, a pokud ano je to v horizontu 30 let a dále.
Úterý, 01. ledna 2019 - 22:24:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 634
Registrován: 7-2017
On je za ty vize asi někdo sakra dobře placený. Nic ho to nestojí, výsledek taky za nic nestojí a kdyby se to nedejbóže mělo stavět, tak to stejně bude muset mít řádný projekt.
Úterý, 01. ledna 2019 - 22:36:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 4-2009
Orky: My fakt nemáme potřebu na Káčku něco víc dopodrobna probírat, v podstatě je naše zdejší aktivita (ale nejen naše, ale kolegů ze SŽDC a MD) cosi jako humanitární pomoc lidem, co se zajímají o dráhu, něco říct víc, než se dozví z novinových článků o ničem . Věřte nám, že nejsme asi zbytečná organizace, když jsou prakticky všichni nákladní dopravci (a v poslední době nejen oni) ochotni její provoz financovat

Hroch: [ok]
Úterý, 01. ledna 2019 - 22:39:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6818
Registrován: 5-2002
Prostě tyto stavební nepřipravenosti do budoucna mě utvruzují, že SŽDC žádné rozšíření tratě např. Poříčany - Kolín nechystá

To je jasné všem. Na přetížených tratích si , jak je ostatně např. zdokumentováno v rozhovorech, ani nový šéf SŽDC další kolej “neumí představit”. Prostě tam kde má dráha největší potenciál se na to sere zcela oficiálně a přiznaně.

Na druhou stranu řeší ta samá organizace píčoviny typu dráty do Heřmanky nebo Kadaně a podobně.

To je jejich strategické rozhodnutí , zásadní kapacitní problémy neřešit a do okrajových kravin se aktivně vrhat.

Proto železnici u nás přeju změnu vedení SŽDC.
Úterý, 01. ledna 2019 - 22:42:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 4-2009
H_k: Naprosto nesouhlasím. Nový GŘ Jiří Svoboda je snad prvním ředitelem, který rozhýbal SŽDC. A je to schopný manažer, o tom žádná. Doufejme, že na svém místě vydrží. Je tam teprve od dubna 2018.
Úterý, 01. ledna 2019 - 22:43:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6819
Registrován: 5-2002
Kolikrát se tu ještě tento nesmysl s "delší nástupiště snadno a rychle" objeví. Už je tu nějaký nápad s Masaryčkou a hlavákem?

A že teď při výlukách troješusy na Beroun jezdí? A po inovativním zkrácení peronů se bude výlukovat tak nějak - nijak?

Tohle je podle mě něco mezi blbostí a sabotáží...
Úterý, 01. ledna 2019 - 22:50:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6820
Registrován: 5-2002
Quenya: Takhle - může být lepší , o něco , než ten předtím. Ale o třetí koleji ze Smíchova se vyjádřil dost jasně, to bylo přímo od něj. ( https://zdopravy.cz/sef-szdc-svoboda-do-peti-let-bychom-se-mohli- svest-na-prvnim-useku-dvoustovkou-16114/ )

A zdaleka nejen to v tom článku mě naplňuje hlubokým pesimismem. :-(
Úterý, 01. ledna 2019 - 22:51:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3341
Registrován: 3-2006
mot:
"On je za ty vize asi někdo sakra dobře placený. Nic ho to nestojí, výsledek taky za nic nestojí a kdyby se to nedejbóže mělo stavět, tak to stejně bude muset mít řádný projekt."

Ono i mezi projektanty platí, že nejlepší projektová dokumentace, je ta která se nerealizuje. Zažil jsem ale ještě lepší věc. Projekt se realizoval a v okamžiku spuštění se začal realizovat další projekt, který předchozí nahradil (byl v jiném oboru, než dopravě). [blush]
Úterý, 01. ledna 2019 - 23:40:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18139
Registrován: 5-2002
Bobik: Viděl bych to, s dovolením, přesně obráceně. Štvou ho právě a hlavně na tý dálnici.
Přesně tak. V pátek jsem jel na Slovensko a dneska jsem se odtamtud vracel a kdyby to někde mezi Devíti křížema a Brnem nedrncalo jako na schodech, tak jsem si málem myslel, že jedu po nějaké jiné dálnici...

TH: téma libeňského přesmyku nejvíc nakopl "důkaz průserem" zpravidelněné tangenty do Hostivaře
Něco takového jsem tu předpovídal už před hafo járy...
Středa, 02. ledna 2019 - 06:49:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 6-2016
Zajímavá informace z toho rozhovoru se Svobodou:
" Konkrétně režie SŽDC na staniční hlášení se pohybuje kolem sto milionů korun."
Docela by mě zajímalo rozdělení těch peněz na "provoz" a "údržbu"...
Středa, 02. ledna 2019 - 08:49:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 5-2002
Quenya:
"My fakt nemáme potřebu na Káčku něco víc dopodrobna probírat, v podstatě je naše zdejší aktivita (ale nejen naše, ale kolegů ze SŽDC a MD) cosi jako humanitární pomoc lidem, co se zajímají o dráhu"
[ok][ok]
bandita:
"Obávám se že, by se tím toho moc nevyřešilo, rychlík to ujede z 4 min a osobák za 9. "
Vidíte, hned jste si sám odpověděl, že by se tím vyřešilo hodně.
Středa, 02. ledna 2019 - 10:13:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 3-2010
Jo takhle to dopadá když se ignorují všechny provozní vstupy a plánuje se a plánuje za jakoukoliv cenu:https://zdopravy.cz/pretizena-prazska-zeleznice-szdc-chysta-vyluk y-i-na-odklonovou-trat-pres-malesice-21489/?fbclid=IwAR1NZtlJdQtk WC17bPXS6I7McgnXeosrNZBYaxGuxe7o7tlWaeYbhrtTrz0 šťastný a veselý rok Vám přeje 074...[proud]
Jsem zvědavý jak to nebude žádný problém, dle zdejších expertů, které bych rád uvítal na své zidly, aby mi předvedli jak se to správně dělá... [biggrin]
Středa, 02. ledna 2019 - 11:03:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12617
Registrován: 8-2004
Brr:
"mně osobně se velmi líbila myšlenka, kterou sem psal -aa-: lokální úpravy tam, kde se ještě dnes dají udělat s relativvně malými náklady a malým rizikem problémů při projednávání.
Jako příklad uváděl čtrtou kolej od brodského zhlaví v Úvalech (toho nového) až k Č. Brodu. Tam je to v nenáročném terénu, s malým osídlením kolem trati. ...
Jenže SŽDC jede ve dvou módech: vytváření dlouhodobých vizí a prostá údržba."
ad 1) I relativně "nízkonákladový" a "nepříliš kontrverzní" rekonstrukce úseku Lysá - Praha se řeší od roku 2012 (studie) a první úsek bude hotov snad 2021 (většina snad tak +/- 2024-5 a vše zřejmě nikdy). Pro představu...
Obecně bych řekl, že řada těch různých drobných opatření opakovaně končí na tom, že podle některých jsou málo vizionářské a "přeci nebudeme utrácet za něco, co za pár let v rámci té vize zase předěláme". A vize pro změnu končí na tom, že si někteří nejsou ochotni přiznat, že teorie "i matka samoživitelka má nárok na dovolenou v Karibiku" prostě neplatí - resp., že jim ty vize nikdo nezaplatí. A obzvlášť v případě těch vizí i samotné MD je schopno současně zastávat obě polohy. Nebo témuž MD stačí pár let, aby své dříve přijaté rozhodnutí samo zpochybnilo a přípravu opět vrátilo o několik let zpět.[crazy]
A nemluvě o tom, že si "drzá občanská společnost" stále ještě dovoluje do staveb kecat, dokonce je nechtít (když jim nic nepřináší).[wink]
ad 2) Už na několika případech bylo prověřeno, že pro předjetí zastávkového vlaku rychlým jsou třeba alespoň tři zastávky... V uvedeném úseku jsou jen dvě.
ad 3) Pár lokálních opatření (ne vizí) by se našlo... [wink]
H_k:
"A že teď při výlukách troješusy na Beroun jezdí? A po inovativním zkrácení peronů se bude výlukovat tak nějak - nijak?"
A kolik těch výluk je ve špičkách pracovních dnů? A jaké dopady má ta výluka třeba na tom hlaváku na jiné vlaky? A co takhle třeba výlukové odbočky? §1?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 02. ledna 2019 - 11:22:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 679
Registrován: 6-2003
Hroch: ad 2) Už na několika případech bylo prověřeno, že pro předjetí zastávkového vlaku rychlým jsou třeba alespoň tři zastávky... V uvedeném úseku jsou jen dvě.

Otázka: sice tam jsou jen dvě zastávky, ale na obou koncích jsou tři koleje, tedy se mi laicky zdá, že na předjíždění je více prostoru než jen úsek těch dvou zastávek - je to tak, nebo se mýlím?
750371
Středa, 02. ledna 2019 - 12:15:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12836
Registrován: 9-2007
cit z článku:

"Trať zejména v úseku z Libně do Malešic je ve špatném stavu a potřebuje opravit ještě dříve, než začne její rozsáhlejší modernizace. V praxi by to znamenalo, že vlaky objednávané Ropidem v tomto úseku by opět musely jezdit jen z Roztok do Libně, dál by se po jednokolejné trati nedostaly. Podle mluvčího Ropidu Filipa Drápala není reálné, že by SŽDC výluky v takovém rozsahu, jak je plánuje, projednala s dopravci a objednateli"

By si "mistr Ropid" měl rozmyslet co chce, jestli opravené koleje nebo poloprázdné spoje přes Malešice.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Středa, 02. ledna 2019 - 12:25:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 4-2014
Jenže Filip Drápal z Ropidu asi jaksi zapomněl - že SŽDC může zvolit i variantu, trať z Libně do Malešic je katastrofálním stavu tudíž nesjízdná a může jí úplně vyloučit z toho důvodu její nesjízdnosti a tím již není vlastně co projednávat, vyloučíme a fertig a klidně se můžeme pustit do opravy traťového úseku Ropid ne Ropid.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Středa, 02. ledna 2019 - 12:30:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2982
Registrován: 12-2007
Hroch: Hezký příspěvek o vizích. Asi by vize neměly být takové, aby bylo nutné je za 10 let měnit, na straně druhé je zase zbytečné mít vize dejme tomu na 100 let a déle. Kromě toho je třeba si uvědomit, že od vize po její realizaci uběhne také řada let a proto by projekt měl být takový, aby umožňoval do určité míry i modernizaci během realizace a to v každém stádiu realizace. Takže by asi bylo vhodné realizovat vize tak pro období 20 - 50 let s tím, že ty vize měly zahrnovat jak vývoj v dopravě u nás nebo ve světě, tak i případné problémy s její realizací, např. pokud se týká současné zástavby, chráněných území, technické i cenové náročnosti stavby apod.
Středa, 02. ledna 2019 - 13:24:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14738
Registrován: 10-2004
750371: Hra "Ježdění s vláčky po železniční síti" má svoje pravidla. Ta pravidla se jmenují "Zákon o drahách a jeho prováděcí vyhlášky". Na železniční síti může jezdit každý, kdo splní jisté předpoklady, které jsou těmi pravidly stanovené. Tomu, kdo chce s těmi vláčky jezdit, může být úplně jedno, v jakém stavu je síť. Jeho zajímá to, aby všechny svoje vláčky provezl co nejlépe. A protože těch hráčů na ploše je velké množství a nemůžou jet všichni najednou, tak pravidla určují, kdo pojede dřív. Pokud dojde k situaci, kdy se nedá podle těchto pravidel vyhovět všem, tak pravidla mají postup, koho ze hry vyhodit. A protože každý hráč chce hrát co nejdéle, zpravidla není ochoten "moudře ustoupit" a nezáleží na tom, jestli jeho vláčky jsou dlouhé, krátké, plné uhlí, skoro bez lidí nebo jen tak pro potěchu.
A co z toho plyne? Že ROPIDu může být úplně šumák, jestli je trať jednokolejná a ve špatném stavu. On tam ty vlaky chce. To, že je tam chce, deklaroval už dávno, dokonce ty vize jsou cca 20 let staré. A dojde-li na výluku, tak se opět bude postupovat podle pravidel a první pojedou vlaky, které jsou hierarchicky výše podle těch pravidel a bude jedno, že logické řešení bude upozaděno. A nelze očekávat, že ROPID dobrovolně ustoupí.
A že se to někomu nelíbí? Není divu. Výhodou těch pravidel je to, že se dají změnit. Aby se dala změnit, tak je důležité vědět, jak je změnit a musí se chtít je změnit.
750371
Středa, 02. ledna 2019 - 13:35:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12839
Registrován: 9-2007
A není lepší lobovat za dostavbu metra, než za poloprázdné spoje Holešovice - Hostivař?

Jinak s úvodem souhlas, jenže ten objednavatel nebo dopravce (nákladní) si taky musí uvědomit smysl toho trasování a vůbec jeho činů, jestli to není na hraně samolibosti. Jestli není třeba lepší ty prachy za poloprázdné Os investovat do posílení jiné linky, MHD a pod. V případě nákladů, pokud vím, že se tam těžko procpávám, jezdím mimo objednané trs v GVD, tak to vezmu jinudy..Proč asi Cargo trasuje Nymburk od ČB přes HB nebo tahá dřevo do Chebu přes UL.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Středa, 02. ledna 2019 - 21:16:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3605
Registrován: 5-2002
I relativně "nízkonákladový" a "nepříliš kontrverzní" rekonstrukce úseku Lysá - Praha se řeší od roku 2012 (studie) a první úsek bude hotov snad 2021 (většina snad tak +/- 2024-5 a vše zřejmě nikdy). Pro představu...
Já bych si dovolil považovat horizont 10 - 15 let za to pozítří.[uhoh] Nějaké větší akce typu separované výjezdy pro rychlé vlaky v tomhle období určitě nebudou.

jsou málo vizionářské ... A vize pro změnu končí na tom... Možná by se hodil třetí pohled: než se ty vize uskuteční, tak i ty málo vizionářské projekty se už nějakým způsobem "vyplatí".

Možná moc nadávám na SŽDC a málo na MD.

ad 2) jo, vím. Ale nějakou pomalejší jízdu a delší pobyty v zastávkách bych tady bral jako nutnou daň za to, že se té trati aspoň trochu ulevilo. Jen výjimečně tady, aby se tenhle přístup nerozlézal po síti. Něco jako stání Sp v Říčanech - taky to chápu.

Jinak dík za obšírnou odpověď.
P_v
Středa, 02. ledna 2019 - 22:42:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2069
Registrován: 5-2002
Jak už se tu psalo, delší soupravy se nevejdou na Masarykovo nádr. a na Wilsonu by prý zabíraly celou hranu.
Záleží na tom, jak delší. Kdyby to byl 2 x 4panter, nebo 2 x ešus s přidaným AC hnacím vozem, tak je potřeba jen 14 m navíc.
Na Masně je problém jen u kolejí 2,3, které mají přesně 200 m a nástupiště na konci široké 3 m. V místě prodloužení by už nástupiště nebylo dostatečně široké. Vyžadovalo by to posunout koleje 1 a 2 blíž k pilíři magistrály. Nebo nenormově ubrat z osové vzdálenosti v obloucích na začátku nástupiště. Nebo posunout šturcy.
Na Wilsonu prostor k prodlužování o 30m také je, místy na úkor kusých kolejí. Nevím kolik celkově by bylo potřeba na 2 vlaky 214 m dlouhé s mezilehlým návěstidlem. Čumákem na čumák se tam vejdou už teď. [happy]
Středa, 02. ledna 2019 - 23:02:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 4-2009
Brr: Málokdo si uvědomuje, že v podstatě rozhoduje MD ČR, nikoliv SŽDC.
Středa, 02. ledna 2019 - 23:03:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3134
Registrován: 5-2002
Možná by se hodil třetí pohled: než se ty vize uskuteční, tak i ty málo vizionářské projekty se už nějakým způsobem "vyplatí".
Přesně tohle si myslím taky. Prostě připustit, že ne vše co se udělá teď musí zůstat 50 let nedotčeno (aspoň na "prioritní síti").

ad 2 - Zpomalení Os by nebylo nutné, i na tříkolejce by více méně stačilo jízdu Os organizovat formou "virtuální jednokolejky" (s jejich křižováním ve stanicích, pročež by pro I=15 min. bylo nutné jednu cca skupinu spojek dodělat u Rostoklat), pak by pro "virtuální dvoukolejku" horního segmentu postačilo doplnit paralelní spojky na některých zhlavích (přesněji, do rovných úseků hlavních staničních kolejí další skupinu spojek vložit). Míra nutné koordinace tras by byla už jen velmi malá (v okamžicích "házení vexlí"), a omezení by spočívalo hlavně v prodloužení JD o cca 1-2 min. jízdami do odboček (pokud by se již existující spojky na 80-100 km/h neměly předělávat). Ta čtvrtá kolej by pak dobře posloužila hlavně nákladům. Vyšperkovat řešení by šlo doplněním manipulačních kolejí za Úvaly a Brodem "vpravo z Prahy", kde by se čekalo na obraty krátkých ramen (= netřeba mít v GVD okno na křížení směru, přistavení do opačné předjízdné by se realizovalo operativně ve volné chvíli).
Jenže tohle všechno by bylo hezký, pokud by kapacitně problematický úsek byl Praha - Poříčany. V situaci, kdy hlavním problémem je kapacita Velim - Záboří a zpět resp. pak kolem Pardubic atd., je to jen taková teoretická zábava.

Stejně je to zajímavé, jak ta "lichokolejka" všechny provokuje k analyzování a tím, že její řešení není triviální, jeví se jaksi automaticky problémově a je "jasná" potřeba 4. koleje. Přitom hned vedle jsou ty koleje jen dvě s prakticky nezměněným rozsahem dopravy (za Kolínem o co méně osobky, o to více nákladky), kde se leccos úrovňově kříží a na které to ani pro předjíždění není nijak extra vybavené (i taková "kravina" jako rozložení oddílů východně od Poříčan včetně (!) je všechno jen ne kapacitně optimalizovaná).
Středa, 02. ledna 2019 - 23:08:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3135
Registrován: 5-2002
P_v: Tak Wilson by šel řešit průjezdným modelem a TGM pokud by šlo jen o S1 by se možná dalo nějak uschopnit pouze u 1. SK. Problém bude v tom, že tím se zase sežere trochu kapacity (resp. vloží do systému další omezující podmínka) a dozvuky představ o "promenádě s kavárnou místo zbytečné šturcové koleje" apod. nás jaksi pronásledují značně.
Na druhou stranu peróny na navazujících tratích delší být mohly a prodloužení nástupišť v centru mohlo být jedním z úkolů diametru v dlouhodobém výhledu. Takhle silně hrozí, že i v něm, postaví-li se, bude těch 200 m, protože tolik je přece "kolem Prahy všude".
Středa, 02. ledna 2019 - 23:11:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5339
Registrován: 9-2005
TZ: Sice nevím, jak chceš křižovat vosobáky na trojkolejce s bezperonovou nultou kolejí i ve stanicích, ale i kdyby, tak je to krásná teorie fungující pouze při dodržování GVD. Jo, uznávám, že pro stávájící GVD a jeho praktické neplnění je i tvůj návrh lepší, než nic. A to o hodně.
Asi bychom si měli uvědomovat, že doprava z Prahy do Třebové i dnes připomíná spíš stochastický model dopravy, než přesně plněný GVD. A při stochastickém modelu dopravy je nutno infrastrukturu budovat zcela jinak, než při důsledně plněném taktovém GVD.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 02. ledna 2019 - 23:28:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3136
Registrován: 5-2002
Já nemyslel "segregovanou jednokolejku", tento názor (přesmyk na Blatově atd) jsem míval v dobách intervalů 60-30 min., teď už by to nešlo udělat. Resp. rozsah stabilizačních výhyben a dvoukolejných vložek by k té čtyřkolejce konvergoval. Výše mám na mysli jen to, že by byl GVD jakoby konstruovaný "pro Os jednokolejně", tedy v mezistaničním úseku by (skoro) vždy byly 2 koleje jen pro ostatní segmenty (nultá a střídavě 1. nebo 2. dle aktuálního směru Os).

Nicméně hlavní pointa mého příspěvku byla v tom, že všechny tyto koncepce neřeší to nejdůležitější, tedy úsek východně Poříčan (a hlavně obchvat Kolína). Stejně ve chvíli vyhlášení prioritního úseku VRT Polabí je už kapacita přes Český Brod skoro fuk (a o to víc začne být vidět to co následuje).
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 06:34:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2541
Registrován: 6-2016
Taková malá výzva pro trať 171 - bude dřív krytá sjezdovka nebo rekonstrukce trati? Stovky lyžařů denně by jistě uvítaly možnost dojet vlakem (na šalinkartu) za svým oblíbeným sportem.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babis-ledecke-krytou-sjezdovku -nepostavi-v-prazske-chuchli-se-ale-hala-pro-lyzare-chysta-62892? dop-ab-variant=5&seq-no=1&source=hp

Já bych soupravy vytěžoval "v protisměru"[biggrin]
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 10:14:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2983
Registrován: 12-2007
honzaklonfar: Na šalinkartu se snad jezdí v Brně, ne[biggrin]? Já jezdím na Senior pas nebo Inkartu. A pro jízdu [tramvaj] mám lítačku.
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 11:56:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8512
Registrován: 5-2002
No možná dostáváte v tramavaji lítačku, ale Pražané jezdili a jezdí na tramavajenku. Lítačka chodila po nádražích.
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 12:23:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 6-2016
Mě tu šalinkartu naučili moravští kolegové. Dřív jsem měl taky tramvajenku.
Lítačka chodila nejen po nádražích, ti co sloužili ZVS v nějakém větším městě vědí svoje[proud]

Něco k provozu - velikost sněhových vloček v Černošicích "utěšeně" roste, konzistence sněhulákovitá... Aneb vymetejte výhybky, dokud je čas / nechte EOV, ať dělá svoji práci!
750371
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 13:41:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12849
Registrován: 9-2007
bez komentáře, jen otázka kdo komu víc na hlavu [zadnice]

https://zdopravy.cz/modernejsi-motoraky-na-linku-s34-nedorazily-k zc-doprava-jezdi-dal-s-vozy-810-21545/
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 16:27:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18152
Registrován: 5-2002
Borovička: ale Pražané jezdili a jezdí na tramavajenku
Možná Pražan Borovička, ale Pražan Hajnej jezdil už jako gymplák na lítačku, protože v době nepřestupního cvakacího tarifu umožňovala "lítat" po Praze využitím libovolné kombinace dopravních prostředků, a Pražačka Hajná už tenkrát jezdila (a dodnes jezdí) na metrenku.
Takže si svý kategorický zevšeobecňování račte vetknout do vrkoče...
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 17:47:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2018
Já teda jezdil na gymplu na legitku a někdy na tramvajenku, na lítačku nikdy. A to nejsem z gymplu zas tak dlouho. Sorry jako. To, že mám lítačku jsem zjistil před nedávnou dobou.
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 19:49:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 81
Registrován: 6-2016
Lítačku vymyslela ta p.nda Krnda- protože v Prešpurku vodkud vona je se jezdilo asi na lietačku. My Pražáci jezdíme ZÁSADNĚ na tramvajenku a kdysi na legitku... Takže asi tak...
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 20:58:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8513
Registrován: 5-2002
Hajnej asi není Pražák, ale možná náplavka, nebo nějaký puberťák z 80 desátek.
A krnda má rodný jazyk maďarštinu a němčinu, ho jo národoobrozenci se obraceli v hrobě, co to pražáci zvolilili po 100 letech (ale jen stb... co jiného asi stačí se kouknout co má za rodiče). Ani neuměla promluvit svůj úvodní projev v češtině nebo slovenštině, a pak její chaláni z Moravy vymylesli pro ní výraz "lítačka".

(Příspěvek byl editován uživatelem Borovička.)
Viados
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 21:23:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 323
Registrován: 4-2003
Ježiš, nechte si tu regionálně-šovinistickou přetahovanou. Moje stoprocentně pražská babička třeba nikdy neřekla tramvaji jinak než "eletrika" a to ještě i po roce 2000 ... a kdo z dnešních "echt pražáků" to řekne? Časy se mění a nimi i jazyk.
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 21:29:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5340
Registrován: 9-2005
Abyste se z tý lítačky neposrali, vy zásadoví Pražáci. Jakožto rodilý celoživotní Pražák tomu říkám různě. A na tom, na co jezdím dnes, je napsáno lítačka. A ani mě to nijak neuráží, mám z toho srandu. Stejně jako jsem předtím jezdil na oupnkartu a legitku. A šalinkarta je nádherný výraz.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 03. ledna 2019 - 21:33:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12618
Registrován: 8-2004
Brr:
"Možná by se hodil třetí pohled: než se ty vize uskuteční, tak i ty málo vizionářské projekty se už nějakým způsobem "vyplatí".
Možná moc nadávám na SŽDC a málo na MD."
ad 1) Hodil, někdy je i slyšet a vyslyšen je skutečně jen výjimečně.
ad 2) Tak i na SŽDC se najdou různí... Ale pravidla i důležitá rozhodnutí jsou primárně věcí MD.

honzanr:
[ok]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 04. ledna 2019 - 08:30:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2017
Dnešní zpoždění:
8816 - 35 minut, zkrácen do Řevnic
8818 - 10 minut
8821 - 20 minut
atd.

I včera se vyskytovala zpoždění. Vypadá to, že provozní rameno Český Brod - Beroun příliš přenáší zpoždění. Podepisují se na tom i obraty, které jsou na tak dlouhé rameno moc krátké.

Nevím proč se na propojení do Českého Brodu tak trvá, když to přináší jen potíže a poměrně malý užitek. Lidi co jezdí směr Úvaly a Český Brod musí neustále řešit jestli mají jet z Masaryčky nebo z hlaváku.