Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Moravskoslezském kraji » Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 04. 05. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 04. 05. 2019

dolů
   autor příspěvek
Srdcař
Sobota, 27. dubna 2019 - 20:44:32  
Neregistrovaný host
Vinci dík. Není na škodu se dozvědět názor od rozumných a
nezaujatých čtenářů .Tohle je forum pro dopravu v mskraji (výluk,typů vozů atd.)Problematika opavska byla už v klidu,jenže prostě je pár lidí,kteří se snaží pořad rozdmýchávat oheň. Nechte už zaměstnance TQM být .Stojíme si za svým a děkujem za širokou podporu.
ppkk
Sobota, 27. dubna 2019 - 20:48:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 476
Registrován: 11-2014
Řekl bych, že jediný kdo rozdmýchává oheň jsou někteří zaměstnanci TQM.
Solaris Urbino 12 7753 DPO [jidlo]
Srdcař
Sobota, 27. dubna 2019 - 21:18:50  
Neregistrovaný host
Opravdu ppkk.Tak si přečti zprávu od Arese z 20.4 .fakt to bylo třeba zveřejňovat. Je přece jasné ,že pokud vsetín vyhrál výběrovku tak musí mít cca 80 nových vozů pro vítkov a opavu.Vždyť k tomu se zavázal. Takže každý blbec pochopí,že kouskem prdele z nové sorky Ares provokuje je to trapné.
Sobota, 27. dubna 2019 - 21:26:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 2-2017
Srdcař: SORky už mohou být klidně vyrobeny všechny a je jedno, že tam na té fotce je jen jedna z nich.
Elektrobusy SOR - to nejlepší v Ostravě [ok]


VYPRAVENOST OSTRAVA
Carlos10
Sobota, 27. dubna 2019 - 21:29:35  
Neregistrovaný host
Srdcaři nech je... Osvěta a propaganda je třeba. Mají strach, že bychom si to na jejich stránkách nepřečetli. Stejně jako ten otevřený dopis, co na někoho náhodou "vypadl z fb"... Jak jinak už by nás mohli masírovat, když ne tady nebo na fb? [lol]
950104
Sobota, 27. dubna 2019 - 21:49:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 2-2010
Tak já se co nejhlouběji omlouvám všem neohroženým bojovníkům z Opavy, že na mně ten ten dopis "vypadl z fb" a dovolil jsem si ho zkopírovat sem. Hluboce mně to mrzí.
Ještě bych snad podotknul, že nejsem spjatý ani s ČSAD Vsetín ani s TQM.
Srdcař
Sobota, 27. dubna 2019 - 21:56:42  
Neregistrovaný host
os98:já o tom nepochybuji,že budou vyrobeny,psal jsem to jasně,že se vsetín k tomu zavázal,neumíš číst? Přečti si pořádně co píšu,a neukvapuj se. V klídku.A pokud chceš uklidnit nervy stav se do TQM dáme po cigárku,pokecáme ,kouknem na zdržovně na telku uvařím ti kafíčko,prostory na to máme.Tak se stav.Ahooooj.
Jen tak
Sobota, 27. dubna 2019 - 21:57:32  
Neregistrovaný host
Stačí se podívat pár dnů zpět do archívu.Poslední příspěvek řešící opavsko byl 13., týden byl klid, mezi chlapama jsme si řekli, že to nemá cenu tady už nic psát.Pak zase začal provokovat 20. ares, přidal se nikotin a společně tady dali 15 útočných příspěvků, nikdo z nás už nechtěl to rozdmýchávat, ale na ten 15. útok už to nevydržel nereagovat včera srdcař, tedy až skoro po dalším týdnů plných útoků naše reakce.Kdo to tady tedy rozdmýchává?
Kočkopes
Sobota, 27. dubna 2019 - 22:06:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 804
Registrován: 10-2017
Tak si říkám, jestli tyhle trapné žabomyší války nepramení z toho, že chlapi v TQM se mají dobře a proto jsou loajální ke svému zaměstnavateli, zatímco ostatní přítomné práce nebaví, sere je šéf, nejradši by s tím praštili, ale nemůžou, protože by neměli obživu. A tak si moc a moc přejou, aby je TQM poslalo do dupy vydělávat almužnu těžkou dřinou, aby mohli zažít to strašné utrpení. Protože v naší národní povaze je zakódováno "když mi zdechla koza, ať zdechne i sousedovi".
Jen tak
Sobota, 27. dubna 2019 - 22:11:38  
Neregistrovaný host
Kočkopes:Velký palec hore [proud]
Carlos10
Sobota, 27. dubna 2019 - 22:13:33  
Neregistrovaný host
950104, jestli jsi to byl ty, příjmi mou omluvu, v té snůšce sáhodlouhých keců se mi to nechtělo hledat. Nicméně za masírováním a vším ostatním si stojím.
Sobota, 27. dubna 2019 - 22:13:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 2-2017
Srdcař: V areálu TQM jsem byl před dvěma měsíci s pár lidmi se podívat a nafotit si "československý trolejbus" 15Tr. Ačkoliv TQM fandím a potěšilo mě vítězství na Hlučínsku (o tom vím právě z mé návštěvy TQM) a Vsetínsku, tak příspěvky v této diskusi se už fakt nedají číst.

dáme po cigárku
Nekouřím.

uvařím ti kafíčko
Kávu nepiju.

Ještě taková drobnost, ale nevím, jestli to je pravda. Slyšel jsem, že od června prý budou mít autobusy z kopřivnické provozony přejezdy na Opavsko. Je tedy možné, že opavské autobusy budou jezdit do Kopřivnice za plničkou.
Elektrobusy SOR - to nejlepší v Ostravě [ok]


VYPRAVENOST OSTRAVA
Jen tak
Sobota, 27. dubna 2019 - 22:22:47  
Neregistrovaný host
A to je ta ekologie cng ala ms kraj. Plno autobusů bude poprázdnu brázdit krajem, budou najíždět mraky zbytečných kilometrů,aby našly svoji plničku. Kolik těch ekologických cng emisí se zbytečně přitom dostane do luftu?
Sobota, 27. dubna 2019 - 22:27:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 2-2017
Přejezdy z kopřivnické provozovny na Opavsko by měly být v rámci linek, takže žádné režijní přejezdy. Opačným směrem předpokládám to samé.
Elektrobusy SOR - to nejlepší v Ostravě [ok]


VYPRAVENOST OSTRAVA
Srdcař
Sobota, 27. dubna 2019 - 22:46:52  
Neregistrovaný host
os98 Možná jsem v TQM začátečník jsem tu jen 25 let s cca milion a dvěstě padesáti tisíci km na lince,ále nepamatuji se ,že by nějaká naše linka jezdila a nebo by měla jezdit do Kopřivnice. Natož,že
by tam jeli všechny a tankovat.Znáš vůbec trochu problematiku linkové dopravy?Pokud se pletu tak se rád nechám zkušenějším poučit.
Sobota, 27. dubna 2019 - 22:54:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 2-2017
Srdcař: Nevím o to tom téměř nic. Pouze mám od kamaráda, že mu řekl nějaký řidič ČSAD Vsetín (provozovna Kopřivnice), že oni od června budou jezdit i na Opavsko. Všechny autobusy z Opavska by tam určitě nejezdily, nedávno tu zaznělo, že plnička je i v Krnově.
Elektrobusy SOR - to nejlepší v Ostravě [ok]


VYPRAVENOST OSTRAVA
Carlos10
Sobota, 27. dubna 2019 - 23:05:01  
Neregistrovaný host
Nereálné to není. Z Opy do Bílovce, z Bílovce do Kopřivnice. Ale i tak jich asi moc nenatankují. Autobus tam nejezdí 30x denně.
Neděle, 28. dubna 2019 - 09:49:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2026
Registrován: 1-2005
Vinc: Jan Širc..gratuluji k velkému úspěchu nabrání nových řidičů.Proč se taky nepochlubíte kolik máte podaných výpovědí
To se pochlubím moc rád. V Kopřivnici je aktuální počet podaných výpovědí 0. Nikdo od nás neodchází.
a jak se po půl roce slibů vše změnilo a začínáte brát pohyblivé složky třeba za neuklizené autobusy?
Pohyblivou složku nikdo nevzal za neuklizené autobusy. Nevzpomínám si, že by si někdo autobus neuklízel, řidiči se o své vozy opravdu pěkně starají.
A taky jakou spoustu řidičů hledáte na jiné pobočky?
Jediný větší nábor se pořádá ve Vsetíně. Důvodem je to, že od června se mají zavádět na MHD ve Vsetíně nové jízdní řády MHD (autorem je nějaký Pšenička), které si vyžádají o 10 řidičů navíc (úplně zbytečně). Mimochodem Pšenička je autorem i jízdních řádů pro Zlínský kraj, které byly součástí výběrového řízení, a které v rámci celého kraje navyšují potřebu řidičů o 150!!! Hodně štěstí při hledání takového počtu nových řidičů.
A ruku na srdce opravdu si myslíte, kdyby náhodou teoreticky jste vydržely, že nebudete potřebovat nové a nové řidiče?
Jasně že budeme, vždyť je to tak všude. Ale jde o to, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Například když už budou turnusy rozebrané, tak nově příchozí budou muset střídat. Ale to neříkám žádnou novinku - to ví každý, kdo dělá nějakou dobu v dopravě.

os98: Ještě taková drobnost, ale nevím, jestli to je pravda. Slyšel jsem, že od června prý budou mít autobusy z kopřivnické provozony přejezdy na Opavsko. Je tedy možné, že opavské autobusy budou jezdit do Kopřivnice za plničkou.
Nesmysl. Kopřivnické vozy nemůžou na Opavsko - jsou to nafťáky. Co se týče plnění, tak vozy se dostanou ke svým plničkám v rámci linek. Tady není žádný problém.
Neděle, 28. dubna 2019 - 15:21:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12080
Registrován: 4-2006
Fotku Sorky jsem dal kvůli tomu protože zde někteří "srdcaři" psali že Vsetín nezačne protože nemá vozy.
Bohužel jsem těm rádoby srdcařům dokázal že vozy již jsou (aktuálně již viděno ev.č. 40) že nemluvili pravdu a kdyby to nechápali že si to prostě vymysleli.
Bohužel jak takovým lidem věřit když si zjevně vymýšlejí.
Možná by bylo dobré přiznat že o TQM vám až tak nejde jde vám jen o sebe.
"Pohyblivou složku nikdo nevzal za neuklizené autobusy. Nevzpomínám si, že by si někdo autobus neuklízel, řidiči se o své vozy opravdu pěkně starají."
a i kdyby co je na tom špatně neuklízí-li řidič autobus tedy své pracoviště má být upozorněn a pokud to nevylepší sebrat prachy bez milosti.
Zkuste si po sobě neuklidit ve fabrice tak peníze jsou dolů okamžitě. A peníze tam za to také nemají.
Zkuste se někdy vžít do pozice že by vám ten bus patřil a vy zaměstnávali řidiče. A on vám ho vrátí zaprasený.

"A ruku na srdce opravdu si myslíte, kdyby náhodou teoreticky jste vydržely, že nebudete potřebovat nové a nové řidiče?
Jasně že budeme, vždyť je to tak všude. Ale jde o to, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Například když už budou turnusy rozebrané, tak nově příchozí budou muset střídat. Ale to neříkám žádnou novinku - to ví každý, kdo dělá nějakou dobu v dopravě"
už by si fakt měli opavští srdečníci vytáhnout hlavu z dosedací plochy.

ad Os98 zkusil ses zamyslet nad tím co jsi napsal? Nic ve zlém ale jak by to udělali. V Kopřivnici nejsou desítky vozů na víc aby mohli někam jezdit. Navíc tam musí mít zálohy. Opět toto zřejmě šíří "srdcaři" z Opavy.
Je to opravdu směšné tohle okopávání kotníků.
ad Vinc mě je jedno kde budete dělat jestli to máte jako nátlak tak nevím zda máte vůbec psychotesty. Vaše budoucnost mě vůbec nezajímá.

(Příspěvek byl editován uživatelem ares1.)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Nikotin
Neděle, 28. dubna 2019 - 16:08:30  
Neregistrovaný host
Je to marné. TQM manipuluje řidiče ať jsou věrní firmě a pirátským způsobem chtějí zvrátit prohrané výběrové řízení. To se díky logistice Čsad nepovede. Už brzy se všichni dozví jak to vše bude a pak si to někteří rozmyslí, že budou mít práci v místě. Toto není nátlak jen konstatování jak to dooadne. Nezlobte se, že jsem přestal věřit firmě, která přišla o licence a slibuje nemožné. Na pracák nechci, tak za mne Vsetín jasná volba.
Jen tak
Neděle, 28. dubna 2019 - 16:25:42  
Neregistrovaný host
Aresi,vůbec mi není jasné, kdes přišel na to, že jsme pochybovali že vsetín nebude mít vozy, že je nestihne vyrobit apod. To tady neustále omýláš jen ty. Ukaž mi jediný příspěvek jednoho ze srdcařů, kde bychom to zpochybňovali.Takže nás neosočuj, že jsme v tomto lhali.Psali jsme dávno před tím než jsi tady ukázal zadek sorky, že budou jezdit právě plynové sorky.O tom nebylo pochyb, ani jsme nepochybovali,že to nestihnou.To možná tady psali jiní přispěvatele,ale nikdo od nás. My tady píšeme o tom, že pochybujeme o vsetínském zázemí, vsetínském plnění plynu, vsetínském otáčení vozů od nádraží, vsetínském servisování vozů. Nic jiného. Takže vystrč už konečně ze zadele tu svojí prázdnou palici a mluv někdy k věci. Zatím jsi mluvil o tom, že plyn není problém, protože mohou přeci plnit v mdpo (bylo ti to tady vysvěteno, že to nejde, bo dotace), pak jsi mluvil, že i když nám majitel rkl napsal, že to nebude v jeho areálu, že to klidně tam může být, protože přeci peníze jsou mocné, nebo nějakou takovou podobnou moudrost (opět to byla kravina), a teď ses zaměřil na nějakou tvojí představu,že tady někdo z nás šíří pochybnosti o dodávce autobusů. Další tvá kravina.
A co zase meleš o tom, že šíříme něco o kopřivnických vozech pro opavu. Vždyť to tady tahal OS98, což je ti jasné, že řidič není, a srdcař mu to hned vyvracel. Proboha chlape, to už musí být diagnóza, ne?
Zatím cos vypustil, tak samá perla.
Neděle, 28. dubna 2019 - 20:23:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12081
Registrován: 4-2006
Nemělo mít ČSAD Vsetín na Opavsku náhodou všechny vozy nové a na CNG poďle původních požadávků?

zjisti si to pořádně. Těch informací proč nemá Vsetín nejdřív vozy a pak nebojuje o zakázku je několik. Nebudu ti je zjišťovat.
Kdyby si měl aspoň průměrnou inteligenci tak vidíš že odpovídám Os98
ad Os98 zkusil ses zamyslet nad tím co jsi napsal? Nic ve zlém ale jak by to udělali. V Kopřivnici nejsou desítky vozů na víc aby mohli někam jezdit. Navíc tam musí mít zálohy. Opět toto zřejmě šíří "srdcaři" z Opavy.
přečti si to aspoň desetkrát.
Navíc mi přišel zajímavý mejl z Opavy který to šíří úplně stejně.
Nejdřív se dohodněte co vlastně chcete.
Perly tady šíříš ty a tvý nohsledi. Třeba že TQM nakonec bude jezdit i po červnu.
Opravdu už zklidni ty svoje hormony.
Uvidíš že to dopadne jak říkám. Jestli potom budeš mít koule to přiznat anonyme.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Jen tak
Neděle, 28. dubna 2019 - 20:56:36  
Neregistrovaný host
Aresi,jak myslíš, chceš být utopen ve svých bludech před čtenáři z celé republiky, tak tě budu topit. Tě vybídnu abys dokázal to co o nás šíříš a ty vytáhneš reakci radka (sean), kterou reagoval když kočkopes (což není náš šofér,aspoň se tady takto neprezentoval) tady nahodil svůj názor,že každý dopravce co se hlásí někam do výběrka by měl mít aspoň nějaké vozy již připravené, tedy před výběrkem, a to pro případ když se nestihnou nové vozy vyrobit. A na toto reagoval správně radek, když trošku rýpavě se zeptal na to zda vsetín nemá mít vše nové.Z toho přeci nechceš udělat svůj blud, že tímto tady šíříme, že vsetín nestihne mít nové vozy,ne?
Nic lepšího si nenašel,co? Většinou reaguješ hned, takže si hledal asi důkladně,ale marně. Takže najdi si jiné téma, kterým do nás budeš rýpat. Slibuju, že se ti budu nadále věnovat,ať si celý národ užije trochu srandy [proud]
Neděle, 28. dubna 2019 - 21:38:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 6-2009
Ares1: Já asi chápu, jak to myslel Os98 a byť věřím Janu Šircovi, že to tak nebude, reálně by to asi šlo.

Jednoduše, např autobus by dojel na Svinov linku 270, nebo kteroukoliv jinou a pokračoval jinou linku Vsetína někam směrem k Novému Jičínu, ať už z Dubiny, ÚANu nebo těch pár spojů z Svinova. A pak sezase stejným způsobem vrátí do Opavy. Reálně ale asi nevidím důvod, jedině, když by to znamenalo úsporu člověka/autobusu. Jako třeba v Havířově, kdy autobus z Těšínska jezdí do Ostravy nebo naopak Havířovské autobusy z Orlovska jezdí pak do Bohumína apod. A šlo by to asi jenom párkrát za den.
Neděle, 28. dubna 2019 - 23:01:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12082
Registrován: 4-2006
ad Banan151 já jsem mu to vysvětlil po mejlu. Šlo podle všeho jen o malé nepochopení víc se v tom vrtat nemá cenu.

Jen tak: ale chlapče hledej líp a najdeš. Já si své informační kanály nechám pro sebe jako to děláš ty.
Já své zdroje nikdy neprozrazuji.
a už vůbec ne anonymům kteří se stydí za sebe.
Zatím jste ničím nepřesvědčili mě což nemusíte ale ani moc jiných kteří zde přispěli a vězte že v dopravě mají dost svých zkušeností.
Ale je mi jedno jestli se budete pást nebo dělat něco jiného.
Jen pozor je sucho a pastvy bude málo.
Zřejmě jste stále nepochopil že jste mi ukradený stejně jako já jsem vám.
Jděte už spát ráno vstáváte a budete na cestující protivný.[lol][biggrin]
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Mafioso
Pondělí, 29. dubna 2019 - 07:59:04  
Neregistrovaný host
TQM přišlo o licenci? Ty brdo. Co se tady člověk nedozví ještě za kraviny někdy. Ještě, že si to jen čtu...
Carlos10
Pondělí, 29. dubna 2019 - 09:40:53  
Neregistrovaný host
Konečně jsi mi Aresi osvětlil, odkud ty myšlenkové průjmy. Z kanálu...
A velice se pleteš, my nemáme potřebu, ani nemusíme nikoho přesvědčovat. Ten, kdo by tady měl přesvědčovat je ČSAD. Bohužel krom peněz ještě s žádným přesvědčivým argumentem nepřišel, protože ta mafie, no... Měsíc a půl do začátku...
Carlos10
Pondělí, 29. dubna 2019 - 11:51:38  
Neregistrovaný host
Sorry, Aresi, napsal jsi to tam správně, že NEMUSÍME [wink]
Je vidět, jak jsme ti putna, když stále provokuješ a útočíš [rofl]
Kočkopes
Pondělí, 29. dubna 2019 - 23:26:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 816
Registrován: 10-2017
Někdo (tedy kromě mě) se tu ptal, jaké autobusy jezdí na vlakových výlukách.
Takže - jedná se převážně o Crosswaye FM a Havr + havířovské zájezďáky a v pracovní dny pravděpodobně i nějaká frýdecká Karosa. S tím, že zastoupení jednotlivých provozoven se v různé dny liší. Já jsem měl štěstí, že jezdily převážně havířovské vozy, ale pravděpodobně v pracovní dny jezdí více frýdeckých.

Připomínám, že nějaké výluky ještě budou a hádám, že pravděpodobně i tam objeví Karosy:

(- čtvrtek 2.5. a pátek 3.5. 7:15 - 19:15 Frýdlant - Ostravice)
- sobota 4.5. 7:45 - pondělí 13.5. 19:00 FnO - FM
- úterý 14.5. 7:50 - neděle 19.5. 18:00 Paskov - Lískovec


Na různých vlacích jezdí různé množství autobusů - např. minule na výluce jsem jel tam se 4 vozy v konvoji, zpátky jich jelo 7. Nevím, podle čeho se to určuje.
Pavond
Úterý, 30. dubna 2019 - 11:20:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2016
Kočkopes: Počty autobusů za jednotlivé vlaky si určují ČD...
Středa, 01. května 2019 - 14:09:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 5-2004
Mafioso: Platnost licencí vydávaných krajem na provozování jednotlivých linek v ODIS skončí k 8. 6. 2019. Takto to zřejmě bylo myšleno.
Nikotin
Středa, 01. května 2019 - 14:58:21  
Neregistrovaný host
Ano od 9.6.TQM nejede 😀
pm81
Středa, 01. května 2019 - 21:55:56  
Neregistrovaný host
Prvomájové cestování s Odiskou. [wink] Z Ostravy Svinova linkou 374 (ČSAD Vsetín) do Brušperka - multilístek pro 2 osoby (chyba karty opakovaně - řidič to nejde, nevím proč), takže cash; pokračujeme 371 (ČSAD Vsetín) - multilístek pro 2 osoby (chyba karty opakovaně - řidič projevil snahu a zkusil udělat platbu 1x zvlášť, OK - druhá platba zvlášť neproběhla - chyba karty), takže cash; z Hukvald 5 do Frýdku Místku (ČSAD FM) - multilístek pro 2 osoby - platba OK; z FM do Ostravy 351 (ČSAD FM) - multilístek pro 2 osoby - platba OK. Vysvětlí mi zde někdo, proč ta Odiska nefunguje, kde je problém? Na kartě byl kredit 300Kč. Nejsem zaměstnanec žádného dopravce, je mi jedno, jestli mě odveze červený či zelený či žlutý bus. Minulý týden jsme byli na Jablunkovsku, kde jezdí ČSAD VS (784) a vše OK.
Středa, 01. května 2019 - 22:26:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6830
Registrován: 5-2005
pm81: To pravděpodobně není problém s ODISkou, ale v rukách. [sad]
Nikotin
Čtvrtek, 02. května 2019 - 08:17:07  
Neregistrovaný host
Pm81:Ty karty nejsou stejně citlivé. Musí se to přiložit celou plochou. S jednou paní jsem to řešil, že to bude přikládat bez toho obalu a jde to. Předtím na 3krat. I ty snímače se dají seřídit a tím to asi bude, když u někoho to jde a někoho to nebere.
pm81
Čtvrtek, 02. května 2019 - 10:25:18  
Neregistrovaný host
Ostravák, Nikotin: díky za info, z pohledu cestujícího (přikládám kartu bez obalu, celou plochou - tak jako u terminálu ve spojích DPO, či Arriva, atd.) co má proto udělat, aby ho řidič odbavil? Respektive, co má následně udělat řidič? Zřejmě ne každý řidič ví, co má udělat s terminálem v chybových hláškách. Ne vždy mám u sebe hotovost, spoléhám na Odisku a platební kartou v busech nehradím, zatím nebylo potřeba. Nikdy neříkej, nikdy.[happy] Jednu dobu jsem zde řešil, že řidič 75 nebyl ochoten mě vzít na nepřestupní jízdenku z Duhy do Hlučína, ačkoliv mám 77, která platí na Plesnou, Žižkov. A ne vždy na Plesné Žižkov je to efektivní zvlášť u řidiče hradit, jak je plnější bus. Nyní jsem 75 nejel, takže vyzkouším, jakmile tam pojedu, Ostravák dříve uváděl, že terminály chybně odbavovaly XXL, že už by to mělo být OK.
Čtvrtek, 02. května 2019 - 18:19:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6831
Registrován: 5-2005
pm81: On se Honza Širc třeba vyjádří. Já přesně neznám postupy. jen je třeba říct, že zrovna ve vašem případě je odbavovací zařízení u ČSAD Frýdek-Místek a ČSAD Vsetín shodné, tzn. je pravděpodobné, že i úkony potřebné pro vydání jízdenky pro spolucestujícího jsou podobné ne-li stejné.
Nikotin
Čtvrtek, 02. května 2019 - 19:23:36  
Neregistrovaný host
Pm81:Nejde vydat hromadný lístek na kartu. První je automatický výdej profil karty. To znamená, když je majitel karty dítě do 15 let, tak vyjede lístek dětský, ale druhý lístek se už dá předvolba celý nebo důchodce nebo zase dětský to už namačká řidič. Vím, že někteří řidiči neví jak to udělat. Tudíž ani dva celé nejdou dát přes kartu jako hromadný lístek. Tak to funguje u nás.
Čtvrtek, 02. května 2019 - 20:46:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6832
Registrován: 5-2005
Mělo by to být stejně, taky je to Mikroelektronika.
Čtvrtek, 02. května 2019 - 22:21:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 1-2005
řidič projevil snahu a zkusil udělat platbu 1x zvlášť, OK - druhá platba zvlášť neproběhla - chyba karty
Tohle je ale správný postup. První autovýdej a pak zbytek buď samostatně nebo přes multilístek. Chyba karty zpravidla vyskakuje, pokud cestující kartu špatně přiloží nebo brzo odstraní ze čtečky. Pokud k tomu dojde vícekrát za sebou, tak cestujícímu kartu vezmu a přiložím ji za něj správně.
pm81
Pátek, 03. května 2019 - 14:38:37  
Neregistrovaný host
Na možnost Multilístku nás poprvé upozornil cca 2 roky nazpět řidič 885 v Karlově Studánce, jak jsme jeli na Ovčárnu, dříve jsme to brali zvlášť, když ten druhý neměl patřičný kredit na kartě.
Kartu jsem přiložil celou plochou a ihned chyba karty, žádná prodleva načítání, tak jako je tomu například u terminálu v DPO, když dokupuju jízdné, například 64 v zóně 78 na přelomu Polanky a Klimkovic, kterou nemám (mám 77). V ČSAD FM u MHD 5 se mě líbí, že 8Kč je cena jízdného po celou dobu jízdy, neřeší čas jízdy. Tam, pokud si vzpomínám, to trvalo chvilinku a bylo to OK. Tyto poznatky vás řidičů vítám.[ok] Či-li tedy pro příště, když pojedeme dva 374, tak říct 2x zvlášť Brušperk nebo multilístek 2 osoby? Už jsem mírně zmaten, čím víc dopravců a terminálů v busech...člověk fakt díky Odisce ušetří, je to levnější než cash, možnost zvýhodněného přestupu. Ještě bych uvítal možnost, když si koupím například 77 na půlroku a v průběhu používání zjistím, že by se mě vyplatilo jezdit výhodně v 78 nějaký měsíc, dva (např. Hlučín, Paskov, Rychvald), že by šlo přikoupit celou 78 (všechny zóny, co tam jsou). Nyní to jde max. tak, že si lze dokoupit zóny zvlášť.
Pátek, 03. května 2019 - 15:06:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2019
Když jsme u 374 - předpokládám, že nyní půjde prodat nepřestupní jízdenka z Svinov, mosty dolní zastávka - Stará Ves Nad Ondřejnicí, pošta? Doba jízdy z Proskovic na poštu ve Staré Vsi je v délce 4 minut (tedy do 10 minut). Když mě řidič řekne, ne to nejde, doba jízdy 20 minut, tak se nemám přehadovat a koupit si jízdenku do Proskovic a v Proskovicích za ním zajít a koupit nepřestupní na Poštu? Jezdí tady někdo 374/jiným busem v rámci XXL Ostravy (neřeším DPO linky, proto vlákno MS kraj)? Jak to děláte s takovým cestujícím? Prodáte nepřestupní za 14Kč nebo za 20Kč se slovy, ne to nejde a cestující, ač dále nechce cestovat, dostane přestupní jízdenku? Profil na Odisce Občanský, nepřenosný (zóna 77)
Pátek, 03. května 2019 - 22:00:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 1-2005
První multilístek je špatně. Tak to nejde odbavit, ale v takovém případě by se na strojku neobjevila hláška "chyba karty", ale hláška "nutno nejdříve odbavit v autovýdeji". Hláška "chyba karty" je jen při špatném přiložení karty.
Pro příště stačí říct 2x Brušperk na ODISku a řidič by to měl vědět, jak to odbavit a případně, pokud půjde řidič přes multilístek, tak ho strojek sám upozorní na tu nutnost prvního odbavení.
Co se týče jízdy do Staré Vsi při zóně 77 na kartě, tak pokud jsou na kartě nahrané peníze, tak se to odbaví správně - odečte se pouze úsek Proskovice - Stará Ves.
Pátek, 03. května 2019 - 22:45:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2950
Registrován: 2-2009
Jan Širc: Například když už budou turnusy rozebrané, tak nově příchozí budou muset střídat. Ale to neříkám žádnou novinku - to ví každý, kdo dělá nějakou dobu v dopravě.

Mohu se zeptat na takovou hloupost. Proč ještě dnes existuje tato možnost, že si řidič vybere turnus a ten jezdí stabilně. Nebylo by lepší, kdyby vznikly tzv. turnusové skupiny, např. po třech turnusech a na těch se tito točili? Připadá mi totiž nesprávné, když jeden řidič má turnus vynikající (hodiny, čekání, začátek, konec) a jiný jej tak dobrý nemá. Nestálo by za to tyto rozdíly trochu narovnat. Chápu, v některých případech to možná nejde, i když ...., ale mělo by to i svůj přínos a to nejen pro zaměstnavatele, ale hlavně pro ty řidiče samotné.
Srdcař
Sobota, 04. května 2019 - 08:45:00  
Neregistrovaný host
Vlada749 U nás je to už běžné,že se řidiči na turnusech střídají v rámci denních provozů. Né sice všichni ,ale pověčinou to tak funguje.Na víkend se točíme i 3,4. U Celodenních provozů tj. čtyřiadvacítek to udělat nejde,nebo by to bylo dost komplikované.
Sobota, 04. května 2019 - 12:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 1-2005
Prakticky jde vymyslet a udělat všechno. Záleží na tom, jak se řidiči mezi sebou domluví a co je v dané oblasti zvykem.
Dotaz__
Sobota, 04. května 2019 - 15:56:11  
Neregistrovaný host
Jan_širc: tvrdíte kolik jste nabrali řidičů,jak tedy vysvětlíte včerejší nevyjeté a neobsazné turnusy???
Sobota, 04. května 2019 - 16:30:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 1-2005
Nemocnost
Sobota, 04. května 2019 - 16:58:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2019
Pane Širc na hloupé odpovědi je tady Ares ;-)
Sobota, 04. května 2019 - 18:23:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12106
Registrován: 4-2006
Umíš i něco jiného než urážet? Problém je že někdo jako ty mě nemůže urazit kňourale. [biggrin]
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Řidič
Sobota, 04. května 2019 - 21:10:29  
Neregistrovaný host
Dobrý večer, zvažoval jsem, že bych nastoupil do CSAD Vsetín.
Ale, slysel jsem, že provozovna Vitkov má mít busy v Ostravě a pro řidiče má být jakysi svoz.
A to z důvodu problémů vybudovat plnicku CNG ve Vítkově.Tohle mě odrazuje.
Také jsem zvažoval Opavu, ale tam to po pár měsících pravděpodobně zanikne. Řidiči TQM prý u vás nechtějí pracovat.
Zkusil bych možná i tu brigádu. Ale rád bych i ten náborový příspěvek. Dekuji za odpověď.
Srdcař
Sobota, 04. května 2019 - 21:34:26  
Neregistrovaný host
Dobrý večer .To Řidič...o problematice Vítkova jsem něco slyšel,ale nejsem kompetentní Vám něco potvrdit,ani vyvrátit,protože to nevím určitě.Jsou tady chlapi,kteří Vám to určitě osvětlí.Ohledně Opavy a náborového příspěvku.......Tak takhle to asi nefunguje,určitě tam bude nějaký závazek minimálně na dva roky.Ale nevím,jak by to bylo po podpisu smlouvy na dva roky a následnému ukončení provozu ze strany ČSAD Vsetín.To fakt netuším, ale dobrá otázka..
Řidič
Sobota, 04. května 2019 - 21:44:41  
Neregistrovaný host
Děkuji, snad někdo mi dá přesnější info.
Sobota, 04. května 2019 - 21:44:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 1-2005
Ale, slysel jsem, že provozovna Vitkov má mít busy v Ostravě a pro řidiče má být jakysi svoz.
Nesmysl. Vozy budou ve Vítkově, Budišově apod.
Také jsem zvažoval Opavu, ale tam to po pár měsících pravděpodobně zanikne. Řidiči TQM prý u vás nechtějí pracovat.
Nic nezanikne. Koupily se autobusy, areál, staví se plnička, dílny... Už bylo vynaloženo příliš mnoho nákladů, než aby to někdo položil. Jezdit se bude, ať s řidiči TQM nebo bez nich.
Zkusil bych možná i tu brigádu. Ale rád bych i ten náborový příspěvek.
Náborový příspěvek je jen při hlavním pracovním poměru.
Pajzák
Sobota, 04. května 2019 - 21:51:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2679
Registrován: 6-2015
Srdcaři, náborový příspěvek min. na jižní Moravě zůstává řidičům už za jeden odpracovaný rok.
Řidič
Sobota, 04. května 2019 - 21:53:21  
Neregistrovaný host
A kdybych měl zájem prvně na brigádu za ty příplatky a pak zůstal u CSAD Vsetín natrvalo. Co ten příspěvek? Potřebuji finanční injekci.To je otázka zřejmě na vedeni společnosti. Ale děkují za info.
Sobota, 04. května 2019 - 21:56:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 1-2005
V tuto chvíli se počítá s tím, že příspěvek v celé výši se poskytne těm, kteří nastoupí do 9.6.2019. Zatím se nepočítá s tím, že by byl náborový příspěvek poskytován i po tomto datu.
Srdcař
Sobota, 04. května 2019 - 21:58:15  
Neregistrovaný host
Pajzáku,to já právě netuším,proto jsem psal,že to nevím jistě,abych někoho neuvedl v omyl.Jen jsem si myslel,že ho nedostane určitě za 4.až 6.týdenní brigádu.(Ale mám takové tušení,že ČSAD vsetín ho dává za podpis pracovního poměru a na dva roky odpracované)
Pajzák
Sobota, 04. května 2019 - 22:03:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2681
Registrován: 6-2015
Jistě, je možné, že to VS má takto. Jen jsem psal v reakci na tvůj příspěvek zkušenost z JM kraje.
K druhé části tvého tradičně pesimistického příspěvku: U nás se dává hned, když nepřežiješ rok, vracíš.
Sobota, 04. května 2019 - 22:14:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 1-2005
Náborový je u ČSAD Vsetín na 2 roky, vyplácí se při první výplatě. Pokud řidič odejde dříve, poměrnou část vrací.