Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Moravskoslezském kraji » Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 08. 04. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 08. 04. 2019

dolů
   autor příspěvek
Kočkopes
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 12:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 746
Registrován: 10-2017
To chápu, že s výběrem nového dopravce se úplně neztotožňují. TQM má rozrostlou základnu a vozový park, o kterém si Vsetín se svými popelnicemi může nechat zdát. Taky má celkem slušnou armádu řidičů, kteří se zde brání před Vsetínem a obhajují sami sebe a TQM, čemuž rozumím a stavím se na tuto stranu barikády, navíc pokud jim ještě k tomu ani Vsetín nic nenabídl a jsou u TQM spokojení (což se nevidí tak často, aby zaměstnanec obhajoval svého zaměstnavatele, pokud to není nějaký patolízal).

Tohle TQM budovalo 20, možná více let a znovu opakuju, že s nimi nepamatuju žádné problémy. Takže ze strany kraje je tenhle krok jako kopanec do [zadnice] jen kvůli pár ušetřeným tisícům (které se stejně na kraji pro*ebávají za takové pí*oviny, že by vám z toho bylo zle).

Vsetín se přihlásil do soutěže na Opavsko, neměl a nemá zhola nic a chce od června jezdit. Bravo [ok] Když si otevřu řeznictví, ve kterém si ráno zaplatíte za maso, které nemám a řeknu vám, že odpoledne bude, asi se vám to taky nebude úplně líbit.
TQM Office
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 14:56:06  
Neregistrovaný host
Jan Širc: žádáme Vas, abyste o společnosti TQM nešířil, že lže. Rozdíl mezi cenami dopravců ve výši 0,06 Kč/km, tedy úspora pro kraj cca 210 tis za rok, byl skutečný cenový rozdíl mezi tím, co nabídlo TQM pro první rok (cena za naftu) a co nabídlo pro první rok ČSAD Vsetín (cena za CNG) v zakázce pro Opavsko. Šlo tedy o reálné vyčíslení dopadu pro kraj v prvním roce provozu, nikoliv o fiktivní čísla z hodnocení nabídek, kde se dávalo dohromady přes váhy několik jednotkových cen, a co skutečně vyšlo nakonec na rozdíl 0,27 Kč/km. Ale tento rozdíl je pouze hypotetická skladba cen - ceny za naftu, ceny za CNG, ceny když klesne objednávka o 10%, vzájemné kombinace cen, k jejíž sumární porovnávané výši v hodnocení nabídek reálně při fakturaci smlouvy nikdy nedojde. Reálný rozdíl v prvním roce provozu byl pro kraj 0,06 Kč/km, na čemž nic nezmění ani Vaše nepravdivé napadání.
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 17:06:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259
Registrován: 11-2012
Já se řidičům TQM nedivim. Tedka maji jistou praci, penize dostanou k určitemu datumu, maji slušny vozovy park a ted po nich chce jiny dopravce aby s nim podepsali smlouvu a novy dopravce jim neni schopen nic řict, co bude mit za autobusy, jak to bude platově, jake budou mit zazemi atd. ? Já být na místě řidičů taky bych to nepodepsal, když mam ted jistou praci a hrnul bych se do něčeho o čem nic nevim. Možná kdybych byl sam a bydlel u rodiču např. tak bych to riskl, ale ne pokud mam rodinu, byt, pujčku atd. Ted dostavam k určitemu datu tolik a tolik peněz již několik let a ted mi najednou např. penize nepřijdou ? Kdo zaplati za mě byt, pujčku atd. ? [uhoh] Když už novy dopravce soutěž vyhral, tak by měl byt schopen řict kde budu mit zazemi, s čim budu jezdit, jak na tom budu platově atd. pak si myslim že by nebyl problem to podepsat. Snad to dobře dopadne jak pro řidiče tak cestujici. [ok]
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 17:25:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2007
Registrován: 1-2005
TQM Office: Za prvé, pokud o něco žádáte, tak se laskavě podepište.
Za druhé klidně znovu napíšu, že lžete, protože:
- ve svém dokumentu píšete: Cenově byla nabídka TQM pouze o 0,06 Kč/km vyšší (rozdíl 0,16 %) než vítězná nabídka, což činí ročně rozdíl 210 tis. Kč.
- ve svém dnešním příspěvku píšete: Rozdíl mezi cenami dopravců ve výši 0,06 Kč/km, tedy úspora pro kraj cca 210 tis za rok, byl skutečný cenový rozdíl mezi tím, co nabídlo TQM pro první rok (cena za naftu) a co nabídlo pro první rok ČSAD Vsetín (cena za CNG) v zakázce pro Opavsko. Šlo tedy o reálné vyčíslení dopadu pro kraj v prvním roce provozu.
Tak jak to je? Lžete teď nebo jste lhali předtím?
TQM Office
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 18:10:12  
Neregistrovaný host
Jan Širc: Když chcete polemizovat na úrovni, tak si nejprve nastudujte smluvní podmínky, za jaké ceny se který rok služba provozuje. Rozdíl 0,06 Kč/km bylo reálné vyčíslení pro první rok služby. Další roky ovlivní konečnou cenu až budoucí cenové indexy u mnoha položek, které se různě počítají, konkrétní nabídka dopravce pro daný rok a rozsah objednávky kilometrů kraje, takže nikdo nemůže nyní říci, jaký rozdíl v cenách by byl v dalších letech, klidně větší, nebo i menší, než 0,06 Kč/km. Jediné co bylo jasné, byl rozdíl pro první rok provozu. Nevím, jak byste tuto složitou konstrukci, které pravděpodobně nerozumíte ani Vy, stručně a srozumitelně popsal do krátkého vyjádření, které jsme použili.
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 18:18:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 1-2005
TQM Office: Je to tak. Takže Vaše tvrzení, že je to 210 tis. Kč ročně byla lež.
TQM Office
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 18:26:38  
Neregistrovaný host
Jan Širc: Ne, nebyla. Byla to jediná známá informace pro rozdíl v prvním roce. Další roky nikdo nemůže odhadnout, zda by to bylo více nebo méně. Přeberte si to jak chcete.
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 18:44:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2009
Registrován: 1-2005
TQM: Pokud to nemůže nikdo odhadnout, tak proč píšete, že to bude ročně?
Čtvrtek, 04. dubna 2019 - 20:44:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 5-2004
Nechci příliš vstupovat do rozlícené debaty, nicméně jeden, dokonce vícekrát opakovaný výrok mě zaujal. Jakou jistotu a budoucnost nabídne řidiči dopravce, který prohrál výběrové řízení a za 2 měsíce mu končí smlouva? Ano, část řidičů určitě může přejít na nákladku, ale jaké procento? Desetina? Já bych šel k dopravci, který má podepsanou smlouvu na dalších 10 let, a to spíše považuju za jistotu. A když se mi u nového dopravce nebude líbit, mám přece vždy právo dát výpověď a jít jinam, kde mě vezmou všemi deseti. Toť jen můj názor.
Pátek, 05. dubna 2019 - 00:52:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12006
Registrován: 4-2006
Tommas přesně jak říkáš.
Sice s panem Šircem nemáme shodné názory.
Ale zatím jeho sdělení jsou logické narozdíl od různých anonymních diskutujících.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Sean
Pátek, 05. dubna 2019 - 10:21:45  
Neregistrovaný host
No jo no.Nacpat se do zaběhnuté fungující oblasti,převzít vyškolené ,linek a poměrů znalé řidiče ,krásné a na úrovni zařízené zázemí to by chtěl každý. A nechtěl by ještě Vsetín,aby jim TQM postavilo plničku na CNG ve svém prostoru, samozřejmě na vlastní náklady a pak jim to předalo za korunu. Najivky. Opava není jablunkovsko,to je třeba si uvědomit.A takové řeči o opavské mafii? Hold někdo si váží svého rodného kraje a oblasti a firem tady zrozených . To není mafián ,ale charakter. A prosím Vás nemelte tu zase něco o výběrovém řízení to už tu šlo a opakujete se jako mlýnek.Mějte se aTQM hodně zdaru a vydržte!!!
Pátek, 05. dubna 2019 - 10:42:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98
Registrován: 7-2004
Taky souhlasím s názorem uživatele Tommas. Raději jistou práci než nejistotu. TQM prohrálo výběrové řízení a to ne tak, že by bylo druhé, ale skončilo až na třetím místě. Je proto třeba toto přijmout a posunout se dál. Zejména řidiči by si měli uvědomit, že jsou tady zejména pro lidi. Pro běžné cestující, kteří na ně spoléhají a doufají že se dostanou do školy a do práce. A vzít si za rukojmí tyto cestující kvůli nějakému bojkotu se mi vůbec nelíbí. Běžnému cestujícímu je totiž jedno, jestli je do školy nebo do práce poveze autobus žlutý, bílý nebo růžový.
Jen tak
Pátek, 05. dubna 2019 - 12:16:36  
Neregistrovaný host
Taky souhlasím s Tommasem, ale pouze v jednom. Vezmou mě všemi deseti všude, klidně i ve Vsetíně, a klidně v červenci, srpnu nebo září. TQM mi výpověď nedalo, a když pro mě práci mít nebude, tak si udělám delší letní dovolenou. Se Vsetínem bych při nedostatku řidičů a navýšení spojů akorád jezdil od nevidím do nevidím bez možnosti jednoho dne dovolené. Nebudu součástí té komedie, kterou Vsetín od června se chystá tady zahrát. A moralizovat něco o rukojmích cestujících, tak s tím jděte někam. Odpovědnost má Vsetín, který tady vtrhnul a myslel si, že mu vše spadne do klína. Pokud řidiči nepřejdou, tak to není vina ani řidičů, ani TQM, ale jedině Vsetína, že má pověst jakou má, že leze někde, kde nemá a ještě podvodně, a nenabídne řidičům nic, kvůli čemu by měli přejít.
Vsetín o mě vůbec nestojí, když mi ani neřekne, kde budu pracovat, kdo mi bude přidělovat práci, kde bude jezdit pro plyn, servisovat a mýt auto. Jestli to je někomu jedno, tak mě ne. Nebudu někomu skákat na lep, na sliby o ničem. Tommas a Tomman, vám by to bylo vše jedno? Když jste se zajímali o práci, tak tyto základní věci jste se také nedozvěděli?
Pátek, 05. dubna 2019 - 12:19:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 3-2019
Tomman, ale prohrálo kvůli rozdílu v ceně (0.27 Kč/km) a že nevidí budoucnost v CNG. Ale už nikdo nebere ohled na to, že ta firma funguje spolehlivě 10-15 let, nevím přesně. Když nemusela dodala klimatizace. Pravidelně modernizovala vozový park. To už kraj nevidi, důležité je ušetřit.
Ale bohužel tato diskuze už nic nezmění. Necháme se překvapit jak to celé dopadne.
Sean
Pátek, 05. dubna 2019 - 12:27:00  
Neregistrovaný host
Uvědomte si,že jestli se do výběrovky přihlásím,tak ty řidiče už musím mít ,minimálně alespoň zajištěné. Nemůžu se spoléhat,že přejdou ze stávající firmy,kde jsou řádně zaměstnáni. Řidiči nejsou dobytek a výběrové není burza s dobytkem. Nebo by se někomu z vás líbilo ,aby se,za vašimi zády s váma handlovalo jak s dobytkem? Pochybuju!
Don Corleone
Pátek, 05. dubna 2019 - 14:29:46  
Neregistrovaný host
Jen tak: Přesně, do června mám práci, pak si užiju červenec s rodinou. A pak se uvidí. Pokud mi TQM nic nenabídne, pořád je tu Arriva, Transdev a DPMO. A hromada firem, co jezdí nákladní dopravu. S mojí praxí řidiče busu a kamionu mi vykloubí rameno, až mě budou tahat k sobě do firmy. Všude a všem chybí řidiči, ale Vsetín si prý pomůže z celé republiky. Jo, na chvíli a jestli vůbec. Nehledě na to, že je vymetli z Plzeňského kraje a ve svém Zlínském taky neuspěli. Karma.
A to vydírání, že jsme tady pro lidi a jiné kecy se mi taky líbí.....Já nejsem Matka Tereza a práce řidiče je zaměstnání a ne poslání. Takže nechápu, jak někdo může mít tu drzost, pokud to nevyje, dávat to za vinu řidičům, nebo TQM. Je to jenom a jenom problém ČSAD Vsetín!!! Měli dostatek času na zajištění prostor a řidičů. A to ještě podvodem získali další půlrok času. Co nabízí??? Plat nic moc, plynové SORky (tak to není vůbec žádný TOP) a zbytek nejsou schopní říct. Budete řidiče muset pořádně zaplatit a pak se k vám pohrnou. Je to zákon obyčejné nabídky a poptávky.........
Pajzák
Pátek, 05. dubna 2019 - 14:43:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2574
Registrován: 6-2015
A že ve Zlínském kraji mají jezdit např. zde velebení Transdev s TQM, je úplně v pořádku. Oni tam vlastně mají patery garáže, do kraje historicky patří, vůbec tam nevtrhli na základě vyhraného výběrového řízení, Transdev má desítky svých řidičů, z ČSAD nikoho přetahovat nebudou a Vsetín tam vlastně končí o své vůli a veškeré své zázemí jim rád přenechá. Chápu to správně?
Don Corleone
Pátek, 05. dubna 2019 - 14:55:11  
Neregistrovaný host
Pajzák: Je mi úplně jedno, že ve Zlínském kraji vyhrál Transdev a TQM. Je mi úplně jedno, jestli to tam rozjedou, nebo ne. Já pracuji v Opavě. Ano, mám škodolibou radost, že to Zemek doma projel. Karma. Stačí tak???
Pajzák
Pátek, 05. dubna 2019 - 16:05:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 6-2015
Tak tutéž radost z domácí porážky TQM dopřej jiným, ne?
Sean
Pátek, 05. dubna 2019 - 16:33:18  
Neregistrovaný host
Pajzák.....a kdo má z toho jako radost Vsetín má hlavu v pejru a obyvatelé opavska jsou zděšeni.Tak nevím ,nevím. Což se nedá říct o obyvatelích Vsetína a Valmezu,ti se na změnu těší.Stačí si přečíst místní tisk.
Kočkopes
Pátek, 05. dubna 2019 - 21:10:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 749
Registrován: 10-2017
Výběrové řízení je jen snaha papalášů změnit to, co funguje, ale jen kvůli tomu, aby ušetřené peníze šly do jejich kapsy. Pak se tady vymýšlejí takové hovadiny, jako je např. i RegioJet na R8.

Ano, Vsetín nabídl levnější kilometry, ale jsem zvědav, jak toho dosáhne. Ty popelnice, co má ve svém chlívečku, tady nasadit nemůže. Tudíž za nové vozy asi zaplatí pěknou pálku a nevím, jestli mu na to Unie přispěje. Taky řidiči mají svůj plat, jejich práce není lehká a pokud jim Vsetín napíše šílené turnusy a dá jim k tomu žebráckou almužnu, tak řidiči půjdou velmi brzy do stávky a bude následovat průser, protože Vsetín buď bude ždímán sám sebou, nebo prostě bude muset přijít na kraj s prosíkem o zvýšení ceny. Ovšem pokud jako zaměstnavatel není uchazečům schopen právě ani zodpovědět to, kolik jim může nabídnout, tak to s pánem bohem. Jen si zkuste představit ten pracovní pohovor:

Uchazeč: "Já jsem své přednosti ukázal, zkuste mi nyní říct vy, co mi můžete nabídnout."
ČSAD: "To je zatím stále v jednání."
Uchazeč: "Kde bych docházel do práce? Musel bych chodit do centrální garáže, nebo bych mohl parkovat někde v nějaké pobočné garáži, případně někde u svého bydliště?"
ČSAD: "O tom zatím stále ještě jednáme."
Uchazeč: "Mohl bych mít vlastní turnus s pevnou pracovní dobou a vlastním přiděleným vozem, nebo bych se střídal na různých směnách?"
ČSAD: "To vám nemůžeme s jistotou říct."
Uchazeč: "S jakými typy autobusů bych se mohl v rámci svého zaměstnání u Vaší firmy setkat?"
ČSAD: "Poptáváme autobusy u nejrůznějších výrobců, ale zatím stále čekáme, který z nich nám podá nejlepší nabídku."
Uchazeč: "Jakou výši platového ohodnocení mi můžete nabídnout?"
ČSAD: "To ještě nevíme, ale při podpisu pracovní smlouvy vám to upřesníme."
Uchazeč: "Děkuji, o takovou práci nemám zájem, nashledanou."

Já teda nevím jak vy, ale já bych po takovém rozhovoru taky asi zrovna nebyl úplně naplněn jistotou. Takže si vyberte: TQM - stabilní a dobré zaměstnání, ovšem nejistá budoucnost, nebo ČSAD Vsetín, které je celé takové "nejisté" a není schopné ani pořádně říct, co nabízí?
Pátek, 05. dubna 2019 - 22:10:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12007
Registrován: 4-2006
Kočkopes tak je v tom dost nepřesností.
Ad 1 výběrová řízení nám nařizuje EU.
Do něj se má právo přihlásit kdokoliv kdo splní podmínky. To co píšete je sice hezké ale lidé slyší na nejnižší cenu. Konečně kolik lidí jde marketu a koupí to či ono v akci. A jak dosáhnout nižší ceny.? Tím že to o......
No a politici toto podobně používají na své voliče. Ono to hezky zní a funguje to. (mě se to nelíbí také ale nezměním to)

Když píšeš o těch kilometrech a jejich ceně tak rozdíl je tak malý že to nemá žádnou cenu.
Skoro to vypadá jako by TQM platilo zlatem a proč tedy sháněli řidiče. Protože ten plat je u dopravců vesměs stejný.
Autobusy jsou známy tam se již nic nerozhoduje. Pokud si snad někdo myslí že autobusy se teprve shánějí omyl.
To že budou na Cng si přeje kraj.
Turnusy budou jaké budou řidič který jezdí do vesnice y bude zase jezdit do vesnice y.
Ve většině krajů kde nastoupili jiní dopravci stejně řidiči přešli. Nato si zvyknete to je kapitalismus. Ve firmách jsou zaměstnanci pokud firma mění majitele dokonce předmět smlouvy.
Podívejte se na Arrivu kolikrát je prodali.
Ad různí neregistrovaní nezlobte se ale už jen to že skrýváte identitu naznačuje že se bojíte spíš sami sebe. Nebo si držíte otevřená vrátka k novému zaměstnavateli...
Proč vám to jen nevěřím.
Jinak pochopitelně máte právo změnit zaměstnání. Nikdo vás nenutí jezdit s autobusem.
A běžné cestující nezajímá jestli přijede TQM nebo Vsetín.
I kdyby u vás vyhrál třeba Havířov nebo někdo jiný budete kritizovat je.
Já mám TQM taky rád ale bohužel prohrál. Nějaké okopavani nového dopravce nepomůže.
Jak jste mluvili o nových dopravcich na Vsetínsku tak věřte že tam zase řidiči nechtějí TQM a Transdev. Mají podobné názory které tady prezentujete. Je to jen zvyk je to pochopitelné. Ale věřte že situace možná na počátku bude občas drhnout ale to by drhlo i za TQM.
Ještě na okraj chcete mi říci že kdyby vam TQM nabídla ať jdete jezdit do Vsetína tak půjdete? Tak moc budete mít rádi zaměstnavatele? Všechny vás TQM neutahne. Na kamiony 100 řidičů nepůjde.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Kočkopes
Sobota, 06. dubna 2019 - 10:42:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 750
Registrován: 10-2017
výběrová řízení nám nařizuje EU

Kraj, MD, prostě kdokoliv, kdo vypisuje VŘ, má rovněž možnost zadání zakázky přímou volbou, tj. bez výběrka.
Drjekyll_and_mrhyde
Sobota, 06. dubna 2019 - 11:00:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 325
Registrován: 12-2008
Kočkopes: V tomto případě nemáš tak úplně pravdu, nastuduj si lépe příslušnou legislativu.
ppkk
Sobota, 06. dubna 2019 - 11:51:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 471
Registrován: 11-2014
1) Proč se tady nikdo nezastává ostatních dopravců, resp. především Arrivy, která prohrála co mohla?
2) Jak by se tvářili ostatní dopravci z jiných oblastí, kdyby se vše soutěžilo, ale Opavsko by bylo zadáno přímou volbou?
Solaris Urbino 12 7753 DPO [jidlo]
Sobota, 06. dubna 2019 - 11:52:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12008
Registrován: 4-2006
Kočkopes prosím o konkrétní odkaz kde je to tak psáno.
Ad pplk nijak by se netvářili. Skončilo by to u soudu a bylo by zneplatněno. Ale to kritici nechtějí vidět.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ares1.)
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Sobota, 06. dubna 2019 - 12:25:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2019
ppkk jako myslíte upgrade s veteránů na nové autobusy. Arriva Morava vs. Transdev Morava. Já myslím, že Arrivy se opravdu nikdo zastávat nebude a mnoho lidí na ně rádo zapomene. Když si vzpomenu co jezdilo za autobusy ještě minulý rok C954, C10.5, které nakupoval ještě Connex.

TQM se alespoň snažili něco dělat, pravidelně nakupovat nové vozy, nabízeli klimatizaci už od roku 2006.

Já to beru za sebe jako cestujícího. Vsetín nemá moc velkou oblibu co jsem slyšel. Bohužel nedokážu posoudit s vlastní zkušenosti. Zlínský kraj je mimo můj revír kde se dopravuji. Mám jednu zkušenost, kterou jsem popisoval víš. S TQM jsem nikdy neměl problém. Že by nedojel autobus, upřímně i že dojel pozdě. Spíš jezdili ještě dřív do zastávky než měli. Ale toto Moravskoslezský kraj nevidí.
Sobota, 06. dubna 2019 - 12:54:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 2-2017
Taky nemám ČSAD Vsetín v oblibě, ale znám jednoho člověka od nás z vypravenosti, který s tímto dopravcem občas jezdí a je s ním velmi spokojený. Jedná se však o provozovnu z Kopřivnice. Řidič jsou docela milí a prý problém se přizpůsobit k novým standartům měli (a možná ještě i mají) ti, kteří přešli z Arrivy, kde to měli volnější a jezdili např. napřed.

Někteří tady kritizovali ČSAD Vsetín za jeho muzejní vozový park ve Zlínském kraji. Kdysi jsem někde četl, že to bylo z toho důvodu, že se očekávalo VŘ na nové dopravce, které se však odkládalo, tak nechtěli už kupovat nové vozy (to samé ČSAD autobusy Plzeň). Nevím, jestli je to pravda, ověřené to nemám.

Arrivy bych se moc nezastával, jak někdy vidím i 20minutové zpoždění, protože řidič vyjel pozdě z nějaké "díry" na Hlučínsku, tak bych je jako cestující taky neměl v oblibě.

S TQM jezdí další člověk, kterého znám, a taky rád jezdí s tímto dopravcem, s Arrivou nikoliv.
Elektrobusy SOR - to nejlepší v Ostravě [ok]


VYPRAVENOST OSTRAVA
Sobota, 06. dubna 2019 - 13:51:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 1-2005
Kočkopes: To jsou jenom nenávistné řeči. ČSAD Vsetín jasně řekl, jaké jsou platové podmínky (vždyť celé Vítkovsko přechází za těchto podmínek a to jsou taky řidiči TQM), jasně řekl, jaké vozy to budou, jediné, co neřekl, je zázemí, což má své důvody (viz obcházení sousedů a házení klacků pod nohy ve Vítkově ze strany některých zaměstnanců TQM)
Sobota, 06. dubna 2019 - 14:36:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12009
Registrován: 4-2006
Pánové jedna technická. Vy by jste koupili nový Vozový park když nemám jistou smlouvu?
To nemůžete myslet vážně. TQM to udělali a teď? Ojeté autobusy za vysokou cenu a ještě pokud je někdo bude chtít použít v linkové dopravě bude je muset dát do jiné barvy.spousta výběrek požaduje nové vozy a 2 lety vůz nesmíte použít.
Já měl vždy TQM rád ale na problém si zadělali sami.
Jinak firmu dělají zaměstnanci a blbá najdete všude i v TQM.
Klidně napíšete že někdy jedou i dřív. To je ale největší prohřešek v dopravě. Také se předčasné odjezdy trestají nejtvrději.
A jak vidno sami s ČSAD Vsetín nemáte zkušenosti max. JPP.
Kde budou mít sídlo firmy nemusí zveřejňovat je to jejich věc. A pokud ještě někdo okopavá kotníky tak se nedivím.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Kočkopes
Sobota, 06. dubna 2019 - 14:55:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 751
Registrován: 10-2017
Ares1:
"Kočkopes prosím o konkrétní odkaz kde je to tak psáno."
Jak je tedy možné, že se kolikrát stane, že je zakázka zadána přímo? (nemyslím případy, kdy se přihlásí jediný uchazeč nebo kdy ostatní nesplní podmínky) Např. zde, kdy na železnici byla velká část zakázek zadána přímo: odkaz

No a politici toto podobně používají na své voliče.
Co používají na své voliče? To, že jim vyberou autobusy patřící nějakému šejdíři, který to vyjezdí nejlevněji? A co když to nevyjede vůbec? Budou potom voliči volit tyhle lidi, kteří zpackali výběr dopravce? No to asi ne.

Vy by jste koupili nový Vozový park když nemám jistou smlouvu?
Tak si vyberte. Buď si koupím vozy a někam se s nimi přihlásím, ale nemám jistotu, že to dostanu, nebo se někam přihlásím, nemám nic a hrozí, že to nebudu schopen zajistit a poletím.
Můj názor je, že Vsetín měl prostě velké oči a začal strkat rypák tam, kde mu do toho nic nebylo. OK, nemám nic proti tomu, že se dopravci přihlašují do VŘ. Problém je nejspíš v tom, že si toho Vsetín nahrabal až moc.

Mimochodem, co by se stalo, kdyby 9. června opravdu nepřipravený Vsetín nevyjel? Kraji by začalo téct do bot a lidi by přesedali do aut a co pak? Mohl by pak v takovém případě zase zadat např. na rok tu zakázku TQM (které by se to pravděpodobně zase snažilo bojkotovat, což chápu a přidal bych se na tuhle stranu) a čekalo by se na hrdinský příchod "Vsetína", nebo už by tu zakázku mohlo přímo zadat TQM na příštích 10 let?

Jan Širc: Spíš než Vítkovsko mě zajímá Opavsko. Nicméně nejde se nezeptat - jak je tedy možné, že si zde řidiči chodí stěžovat, že jim Vsetín nic nenabídl a neřekl? To je potom těžké, komu se dá věřit.
Sobota, 06. dubna 2019 - 15:00:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 2-2017
Ares1:
"To nemůžete myslet vážně. TQM to udělali a teď? Ojeté autobusy za vysokou cenu a ještě pokud je někdo bude chtít použít v linkové dopravě bude je muset dát do jiné barvy.spousta výběrek požaduje nové vozy a 2 lety vůz nesmíte použít."
Z prodeje autobusů bych se tolik nebál. Nemyslím si, že by byl problém je prodat na Slovensko nebo do Polska. Možná ani k ČSAD Liberec nebo nějakému dopravci PID.
Elektrobusy SOR - to nejlepší v Ostravě [ok]


VYPRAVENOST OSTRAVA
Sobota, 06. dubna 2019 - 15:10:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 1-2005
Kočkopes: jak je tedy možné, že si zde řidiči chodí stěžovat, že jim Vsetín nic nenabídl a neřekl?
Zrovna tyto anonymní profily jsou podle mě ti samí lidi, kteří zástupci Vsetína nezvednou telefon a nechtějí se s nikým bavit, aby si mohli pořád stěžovat. Na proběhlých jednáních dostali jak Vítkovští, tak Opavští stejné nabídky. Vítkovští bez problémů přechází, takže problém bude někde jinde než v nabídce.
Sean
Sobota, 06. dubna 2019 - 20:35:28  
Neregistrovaný host
Chlapi nechejme toho. Fandové Vsetína prostě doufají,že to v červnu rozjedou. A fandové TQM zase naopak. Takové debaty jsou k ničemu.Tak se nechme překvapit. No a s tou anonymitou s tím problém nemám jsem R. Lamche a jsem řidič v TQM.Pane Širc spokojen.[happy]
Sobota, 06. dubna 2019 - 20:43:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10947
Registrován: 3-2005
ad. Kočkopes: Mícháš jablka s hruškami, liberalizace železnice se řídí úplně jinými pravidly než u autobusové dopravy.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Sobota, 06. dubna 2019 - 21:47:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12011
Registrován: 4-2006
Os 98 tak na Liberec zapomeň ten má objednáno nové.
Slováci raději koupi nové.
Problém těch vozu je vysoká cena. Když koupíš novej máš ho podle svých představ. Ani pro Poláky to moc nebude ti chtějí spíš více ojeté. A trh s ojetými vozy je v přetlaku.
Ad Sean a jak se pozná fanda Vsetína.?
Prostě tak vyberko dopadlo musíte se s tím smířit. Je to stejné jako řidiči na Vsetínsku nechtějí TQM.
Ad Kočkopes právě to co píše Magiq jsem po vás chtěl slyšet.
Jinak zjevně jste to nepochopil politik používá nižší cenu aby volič si myslel jak se o něj stará.
Jinak politik je vázán zákonem a musí vybrat nejnižší cenu. Pokud ne musí zdůvodnit proč. Jak poznáte že jsou to šejdíři. Psali to v novinách nebo na webu zdopravy který je jak Soukup na Barrandově.
Pocity že je někdo takový a makovy neuspeji.
Bože nemyslíte to vážně že nejdříve koupíte vozy a pak se hlásím do vyberka. Ne nemyslíte to vážně že ne.
Už jste to někde viděl?
Já tady ne.
Nejdříve získám zakázku tam mám nějakou lhůtu od zadavatele kdy ji začnu plnit.
Už po několikáté říkám že Vsetín ví jaké vozy bude mít. Já nebudu říkat co a kdy. Podívejte se na Novojíčínsku také vyjel a vozy přišli těsně před spuštěním. Výrobci mají přetlak zakázek tudíž jedou tzv.na krev.
Pokud by nevyjeli mají na krku velké pokuty. Ale oni s krajem spolupracují to si buďte jist. Asi by jste chtěl aby vozy byli vystaveny 5 měsíců před zakázkou na náměstí v Opavě.
Jenže pokud ty vozy budou mít v tu chvíli už platíte pojistky, leasing apod. Proto se vozy dodávají až těsně předtím.
Ad Řidiči no my nevíme co vše zatím je bohuzel je spousta lidí kteří jen rejou ale když se pak budete pátrat jsou to ty nejvíce problémoví zaměstnanci.
Na Vítkovsku pokud přešli tak jim tleskám, zachovali se prakticky. Pokud se jim v Opavě nechce bojím se že zatím stojí nějaký rejpal a spousta řidičů raději mlčí protože kdyby řekli že jdou k novému dopravci tak nevydrží s těmi rejpaly.
Bojím se že je za tím něco jiného.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Kočkopes
Sobota, 06. dubna 2019 - 23:43:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 753
Registrován: 10-2017
Pak mi tedy prosím vysvětlete, jaké jsou rozdíly v dopravní obslužnosti zajišťované železnicí a autobusovou dopravou, tedy konktrétně mě zajímá to, co ovlivňuje výběrové řízení.

Jinak zjevně jste to nepochopil politik používá nižší cenu aby volič si myslel jak se o něj stará.
Když mu pustím do vodovodu nejlevnější vodu s cholerou, taky si bude myslet, jak se o něj starám? (To jen tak ze zvědavosti, když teda podle vás mají lidi rádi politiky, kteří jim udělají všechno levně, tady se bavím obecně a ne jen o autobusech).

Nejdříve získám zakázku tam mám nějakou lhůtu od zadavatele kdy ji začnu plnit.
Už po několikáté říkám že Vsetín ví jaké vozy bude mít. Já nebudu říkat co a kdy. Podívejte se na Novojíčínsku také vyjel a vozy přišli těsně před spuštěním. Výrobci mají přetlak zakázek tudíž jedou tzv.na krev.
Pokud by nevyjeli mají na krku velké pokuty. Ale oni s krajem spolupracují to si buďte jist. Asi by jste chtěl aby vozy byli vystaveny 5 měsíců před zakázkou na náměstí v Opavě.

Překrucujete. Nicméně - Transdev měl své SORky zaparkované na parkovišti v DOV už někdy v půlce října (tj. 2 měsíce před začátkem plnění zakázky - do začátku plnění zakázky na Opavsku/Vítkovsku zbývá stejná doba a zjevně ty nové příchozí vozy nebude ani kam zaparkovat!). Když teda všichni ví, co bude za vozy, proč nám to neodtajní? Snad to není informace, kterou by mohl někdo zneužít. Nebo to nikdo neví, protože Vsetín žádné vozy nemá, nebude mít a tohle je jen snaha o zamlžení?¨

Bože nemyslíte to vážně že nejdříve koupíte vozy a pak se hlásím do vyberka. Ne nemyslíte to vážně že ne.
Už jste to někde viděl?
Já tady ne.

Já neříkám, že má mít nové vozy ještě předem. Ale pokud by se stalo, že nové vozy opravdu nestihnou přijít právě kvůli tomu "přetlaku", pak by měl mít dopravce alespoň několik vozů, které by byly schopny zajistit tu nejnutnější obslužnost, přičemž by mu měly ještě nějaké vozy zůstat v ostatních oblastech. Ale Vsetín nic takového nemá. Tudíž pokud 9. června nebudou vozy a nebude zázemí (o řidičích nemluvě), vyjedou autobusy? Asi těžko. A pochybuju, že je z toho TQM vylíže.
Sean
Neděle, 07. dubna 2019 - 00:04:30  
Neregistrovaný host
Nemělo mít ČSAD Vsetín na Opavsku náhodou všechny vozy nové a na CNG poďle původních požadávků?
Neděle, 07. dubna 2019 - 00:17:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 1-2005
Kočkopes: Kde jste přišel na to, že Vsetín nemá vozy??? Člověk se nestačí divit, co jsou zdejší diskutující schopni vymyslet za bludy. Pak se divíme, že jsou řidiči zmatení, když lítají ve vzduchu takové "zaručené informace".
Vozy pro Opavsko jsou Sorky a Scanie.
Neděle, 07. dubna 2019 - 00:49:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12013
Registrován: 4-2006
Kočkopes přesně jak píše JŠ.
Dám vám otázku. Kde měli vozy pro Novojičínsko?
Srovnání s Transdev pokulhává. Transdev je také navážel do poslední chvíle. Jenže Transdev začínal v ČR na zelené louce. Čsad Vsetín má provozovny leckde. Oni mají smlouvu s výrobcem a výrobce ji prostě splní. Navíc věřím že vyjedou s novými vozy.
Tyhle poplašné zprávy jsou předčasné.
ČSAD Vsetín pochopitelně vozy má od Chebu až po Slavičín. Navíc je možné různé zapůjčení. I od výrobců.
Ad vozy JŠ vám to prozradil což mu vyčítám mohl vás nechat trošku bádat.
Sice nechápu váš příměr s vodou. Ale že zákona vyhrává nejnižší nabídka. Je to blbost což říkám dlouhodobě. Ale prostě tak to je. Zákony schvalují poslanci tudíž pokud jste volil zeptejte se svého poslance jak hlasoval. Zkuste si přečíst pár rozhovorů s politiky nebo před volbami zajděte na jejich mítink. Co uslyšíte že jsme ušetřili tolik a tolik. A lidi mají pocit jak se o něj starají. Kolik lidí zajímá kvalita před cenou. Podívejte se na silniční stavby. Kolik jich přežije 10 let bez závad. Některé se opravují po první zimě.

Ad Sean a máte info že tomu tak nebude?
Třeba Scania šli přímo ze Scanie ČR do Kopřivnice jen desítky hodin před zakázkou.
Výrobci většinou předávají celý balík vozů.
Zatím tady spíše se šíří poplašné zprávy.
Jsem zvědav jestli až Vsetín rozjede dopravu a budete vcelku ok až na pár dětských nemocí jestli uznáte jo zvládli to.
Pokud si myslíte že TQM by to mělo bez dětských nemocí tak vězte že ani jim by se nevyhli.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Jen tak
Neděle, 07. dubna 2019 - 07:28:54  
Neregistrovaný host
Ptáte se, co nám vsetín nabídl, a proč jsme v opavě nepřešli, jako vítkov? Fajn, rozvykládám se. Vsetín nabídl všem řidičům stejně, jak zelenáčům, tak starým ostříleným borcům. Zelenáči by si ve vsetíně polepšili, ale ti co mají v tqm nějaký ten roček odslouženo, by si ve mzdě na hodinu pohoršili, někdo 5 Kč, ale někdo i 15 Kč, záleží na osobním hodnocení řidiče. To ale není vše. Bude se jezdit daleko více mimo špičky a o víkendech, než nyní podle současných jízdních řádů, takže dnešní čekačky se pokrátí a proto zmizí i sociální příspěvek, který není vůbec malý, dalších 8 Kč na hodinu. Za více práce, méně peněz. To není moc lákavé, co? Toto samosebou vsetín nikdy nepřiznal, ale víme, co by nás čekalo.
Proč vítkováci na to přistoupili? protože je vsetín vyplašil, že už je v startovacích blocích připraveno 15 šoférů z transdevu z oderska, což je blízko a mohli by jím práci vyfouknout. To byla samozřejmě kravina, ale ve vítkově je dost kolegů před důchodem, kteří ten rok až dva chtějí někde doklepat a raději vzali jistotu za méně peněz a více práce. A tím spustili paniku. Opava je jinde, tady z žádnými šoférama strašit nemůžou. Tak maximálně těma 10-20 nemakačenkama, které se tqm zbavilo za posledních 10 let. Už chci vidět, jak se napravili a budou sloužit od teď cestujícím ku prospěchu. A takových budou potřebovat 100.
A jsem zvědav na ty scanie, kolik jich ve skutečnosti bude. Vítkovákům slibovali také scanie, aby je získali a nyní prý to budou jenom sorky. Jo když ptáčka lapají...
Neděle, 07. dubna 2019 - 09:47:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59
Registrován: 3-2006
Co se ke mě doneslo,tak pro Vítkov by mělo přijít 17 Sorů a 6 Scanií. Zázemí by mělo být v areálu bývalého ČSAO na Lesní ulici, kde se počítá i s vybudováním střednětlaké plničky CNG....

362.060-6 Forever!!!
Kočkopes
Neděle, 07. dubna 2019 - 10:06:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 754
Registrován: 10-2017
Jan_Širc:
"Kočkopes: Kde jste přišel na to, že Vsetín nemá vozy??? Člověk se nestačí divit, co jsou zdejší diskutující schopni vymyslet za bludy. Pak se divíme, že jsou řidiči zmatení, když lítají ve vzduchu takové "zaručené informace".
Vozy pro Opavsko jsou Sorky a Scanie."
Já jsem neřekl, že Vsetín žádné vozy nemá. Jediný, kdo vypouští bludy, jsou všichni zde přítomní (já nicméně nevypouštím bludy záměrně s cílem někoho zmást, jedná se pouze o mé domněnky a to, že je někdo bere vážně, je jeho věc). Pouštíte ven neúplnou pravdu a z těch pak vznikají podle vás ty "bludné" závěry. Pouze se někteří ptali, o jaké vozy půjde a jestli už jsou nachystány a ani na to nebyl nikdo schopen podat uspokojivou odpověď (až Vy v tomto příspěvku). Tudíž může vzniknout jakási falešná představa, že když nikdo nic neví, tak asi žádné vozy nejsou a nebudou. Bohužel, dneska je taková doba, že nikomu nedá věřit, tudíž i věta "Nejsem kompetentní k tomu, abych se vyjádřil" nebo "Tuto informaci nemůžu sdělit", tak si každý domyslí, že vozy rovněž nejsou, protože by z toho byl bugr, kdyby se to pustilo ven. Samozřejmě nikdo nechce prozdradit, že jsou neschopní a nic nemají, to bylo ponížení sebe sama před veřejností.

Oni mají smlouvu s výrobcem a výrobce ji prostě splní.
Poněkud lehkomyslné, vy tomu věříte? Když s vámi podepíšu smlouvu, že vám dám každý týden na účet milion Kč, taky budete věřit tomu, že ji splním? Bylo by to krásné a někde v dokonalém světě to možná funguje. Tady není dokonalý svět, tady je planeta Země, Sluneční soustava, kontinent Evropa, Česká republika, Moravskoslezský kraj, to je sebevysvětlující.

Vaše přirovnání k silnicím taky nechápu. Když ji politik postaví levně a jak říkáte "po první zimě bude rozbitá" a volič si na ní rozbije své auto, taky bude mít pocit, jak se o něj politik stará, že to vyšlo tak levně?

Kolik jich přežije 10 let bez závad.
Tahle množina je (nejen) u silnic prázdná.

Jen tak:
"Zelenáči by si ve vsetíně polepšili, ale ti co mají v tqm nějaký ten roček odslouženo, by si ve mzdě na hodinu pohoršili, někdo 5 Kč, ale někdo i 15 Kč, záleží na osobním hodnocení řidiče... ...Za více práce, méně peněz. To není moc lákavé, co?"
Vašemu rozhořčení za menší platy při větší práci rozumím. Nicméně - proč by měli nováčci dostávat menší plat, než mazáci, když všichni dělají tu stejnou práci (nezajímá mě výkon v hodinách ani v kilometrech, ale práce řidiče obecně)?
Neděle, 07. dubna 2019 - 10:11:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2013
Registrován: 1-2005
Jen tak: Musím říct, že jste mě teď opravu nadzvedl, hlavně teda tímto tvrzením: Bude se jezdit daleko více mimo špičky a o víkendech, než nyní podle současných jízdních řádů, takže dnešní čekačky se pokrátí a proto zmizí i sociální příspěvek, který není vůbec malý, dalších 8 Kč na hodinu. Za více práce, méně peněz. To není moc lákavé, co? Toto samosebou vsetín nikdy nepřiznal, ale víme, co by nás čekalo.
To je lež a hraničí to až se záměrným vytvářením pomluv, které nemají s realitou nic společného a pouze mají poškodit ČSAD Vsetín v očích ostatních řidičů. Realita je totiž přesně opačná a jsme na to ve Vsetíně hrdí: Na Novojičínsku došlo (tak jako všude jinde v kraji) ke zvýšení výkonů oproti původnímu stavu, ale stále mají všechny turnusy příplatek za ztížené pracovní prostředí. Troufám si tvrdit, že to tak máme jako jediní v kraji, že ani TQM nemá u všech turnusů příplatek za ztížené prostředí. Vnímáme to jako svou konkurenční výhodu oproti ostatním, takže to bude i v Opavě a ve Vítkově.
Lomikar
Neděle, 07. dubna 2019 - 10:44:12  
Neregistrovaný host
Širci ty křiváku ve Vsetíně lezeš Holubářovi do prdele a tady šíříš jednu lež za druhou. Opaváci nevěřte mu ani slovo je to patolízal. Jo a nebudu se registrovat ,chci si ještě pár let zajezdit.
Neděle, 07. dubna 2019 - 11:26:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2014
Registrován: 1-2005
Lomikar: Díky za názornou ukázku toho, jak slušně a věcně argumentují podporovatelé TQM [proud]
Sean
Neděle, 07. dubna 2019 - 11:44:24  
Neregistrovaný host
Jane ,mě nepřipadá,že by byl z TQM,ale z vaší Vsetínské farnosti[proud].Nicméně také se mi to nelíbí a své osobní antipatie by jste si měli nechat na schůze odborů.
Neděle, 07. dubna 2019 - 12:08:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 1-2005
Sean: Od nás to nebude, to jsem si jistý. Tohle napsal člověk z opačného tábora. Stejnou zkušenost jsem si zažil už při rozjíždění Jablunkovska, kdy podobné pomluvy šířili někteří poměrně vysoce postavení pracovníci Arrivy. Takže tentokrát bych hledal v těchto vodách u TQM a myslím, že nebudu daleko od pravdy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jan Širc.)
_Opavak
Neděle, 07. dubna 2019 - 12:13:09  
Neregistrovaný host
Pane Širc a unifromy budou nebo nasafujeme přelepkx jako kolegové v Kopřivnici???
Neděle, 07. dubna 2019 - 12:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 1-2005
Čím dřív člověk podepíše, tím větší má šanci, že uniformu bude mít. Vsetín má sice nějaké zásoby, ale většina se musí nechat vyrobit. Ti, co nahlásí své měřenky včas, tak uniformy budou mít. Pokud někdo přijde v červnu, tak je možné, že si na svou uniformu bude muset počkat, než se ušije.
Neděle, 07. dubna 2019 - 13:09:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12015
Registrován: 4-2006
Kočkopes prosím máte informaci že vozy nepřijdou?
Zatím jenom spekulujete.
Ad silnice nevím asi žijete v jiné zemi. Ve většině firem to funguje stejně nákupčí se u managementu pochlubí za nakoupil o 20% levněji. Že za 2 roky firma vydá částku na opravu už nikdo nepočítá. Tak to prostě funguje. Je to blbě ale je to realita.
Ad jen tak no na to vám něco řeknu jdete k nové firmě tudíž začínáte od nuly. Nebo mi chcete říct že když někdo přijde k TQM a jezdil 30 let u Arrivy dostane plat který měl tam? To nemyslíte vážně?
Jediné jak to lze obejít a dělá se to že se sejdou dvě firmy a dohodnou se na převodu zaměstnanců. To se běžně děje. Ale pokud se TQM a ČSAD Vsetín nedohodnou a tady je zjevně že ne dojde k běžnému nastoupeni k firmě.
Představte si situaci že do TQM přijde řidič který jezdil u DP a bude mít plat vyšší než vy všichni autobusaci. Budete nadšen, ne budete protestovat protože on přišel včera a má vyšší plat než vy po 30 letech.
Pokud nastupuje někdo do nové firmy mysli si že musí mít plat podle jména? Ne musí ukázat co umí. To že má někdo praxi 30 let neznamená že je borec. Stejně když přijde mladík bez praxe neznamená že nemůže být lepší než s 30 letou praxí. A NAOPAK.
Ad Lomikar zase jeden co se stydí podepsat když plive špínu.
Ad Opavak tak to je logické pokud někdo nastoupí že ihned nedostane oblečení.
My máme ve firmě(mimo dopravu ale to je jedno) oblečení až po 3 mesicich. Člověk je zaměřen a pak je mu vyrobeno na míru. Na to není nic divného.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Neděle, 07. dubna 2019 - 20:13:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2019
Začnu panem "možná budoucím vedoucím" pro Vítkovsko a Opavsko. Je jasným příkladem rčení "kam vítr, tam plášť". Vždycky mu záleželo jen na sobě. Takže řeči o tom, že podrazil firmu ve které podlézal vedení kvůli tomu, aby se lidi od června dostali do práce, je naprostá blbost. O pokřiveném charakteru firmy ČSAD Vsetín a jejím budoucím vedoucím ze stravy ČSAD Vsetín svědčí i fakt jakým nabírají lidi. Lžou o areálu RKL, vyhrožují, že pokud nepodepíší smlouvu hned tak nebudou mít linku a nebudou mít tak vysoké ohodnocení. Přemlouvají své ovce, aby řidičům z TQM tvrdili, že už mají jejich linky a že je pár posledních míst. A jaké lidi dostalo ČSAD jako první? Neschopné, líné lidi, kteří měli problém s docházkou,s řízením, dodržováním pravidel atd.… Prostě ten největší odpad, který neprošel sítem kvality. TQM se takových lidí zbavilo, aby dalo šanci kvalitnějším zaměstnancům a ČSAD je vzalo všemi deseti. A pak získalo několik řidičů stále zaměstnaných v TQM a to právě vyvoláním strachu výše uvedenými způsoby. Takovéto jednání se mi příčí a bylo by fajn, kdyby řidiči TQM drželi spolu a ukázali celé ČR, že když se chce, tak vyhraje síla nad hloupostí podplacených úředníků z kraje. Proč by řidiči z TQM nemohli být loajální firmě kde jsou spokojeni, když ČSAD nic lepšího nenabízí? Ba naopak. V TQM mají velmi dobré zázemí, servis, mladý vozový park a pravidelné výplaty. Tady bude většina namítat, že ztratí licenci. To je hodně spekulativní. ČSAD s velkou pravděpodobností nemá areál a pokud nezíská řidiče z TQM, tak kdo jiný by měl zajišťovat dopravu do dalšího výběrového řízení? Nemyslím si, že kraj bude tak hloupý a dá ČSAD další odklad. Řeči o tom, že loajální zaměstnanci jsou sobci a nezáleží jim na lidech jak se dostanou od 8.června do práce je naprostá hloupost.Je hnus, že to někdo napsal. ČSAD vyhrálo výběrové řízení, ne řidiče, areál a autobusy. Kraj se měl dávno postarat o to, aby takováto firma byla ze soutěže vyřazena a ne ji dát druhou šanci na rozjetí v červnu. Takže ne ¬srdíčkáři, ale pan Unucka a jim protěžované ČSAD nesou zodpovědnost za možnou situaci v červnu. Přeji všem řidičům TQM hodně síly a soudržnosti, aby vydrželi. A kraji, Vsetínu i celé republice ukázali, že úplatky, korupce, lži a výhružky nemůžou vyhrát, pokud to co děláte máte rádi a s firmou jste spokojeni.
ppkk
Neděle, 07. dubna 2019 - 20:16:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 472
Registrován: 11-2014
TQM prostě prohrál a skončil, tak už to pochopte.
Solaris Urbino 12 7753 DPO [jidlo]
Neděle, 07. dubna 2019 - 23:38:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12019
Registrován: 4-2006
Vinc chvílema si říkám, že čtu nějaký projev stranického kádru.
Prvně jste schopen z toho co píšete něco prokázat?
Vy si myslíte, že majitel RKL se bude svěřovat řidičům o svých obchodních věcech? Vše má svoji cenu, je to otázka jednání.
"Neschopné, líné lidi, kteří měli problém s docházkou,s řízením, dodržováním pravidel atd.… Prostě ten největší odpad, který neprošel sítem kvality. "
pouze hypoteticky: jak můžeme vědět zda nejste ten odpad vy? Nemyslím si to, jen se ptám, jak se to pozná.
Co tím dokážete, že budete protestovat: změnu Vř? , myslíte si, že vás bude TQM držet i za cenu, že protestujete? Kolik vás je 100? Kolik absorbuje nákladní doprava? 30. Co myslíte, že bude s ostatníma.teď vás potřebují jakmile vás nebudou potřebovat - jdete. Zadarmo vás nikdo živit nebude.
TQM prohrálo výběrové řízení. Jak má někdo zajistit, aby vyhrálo TQM zkuste mi to vysvětlit.
Ten strach, ale vyvoláváte vy tímto nátlakem. Já chápu váš strach z nového zaměstnavatele, ale jak víte, že bude hůř.
Pokud chcete plat stejný jako u TQM tak pokud nastupujete někde nový nastupujete za nástupní mzdu. Nikde to není a nebude jinak. Jde to obejít, ale to by pro vás TQM musela něco udělat a to jednat se Vsetínem o převodu zaměstnanců.
V TQM mají velmi dobré zázemí, servis, mladý vozový park a pravidelné výplaty.
v tomto máte pravdu, ale máte informaci, že Vsetín nevyplácí výplaty? Vozový park budou mít nový v tom si nemáte co vyčítat.
A kraji, Vsetínu i celé republice ukázali, že úplatky, korupce, lži a výhružky nemůžou vyhrát, pokud to co děláte máte rádi a s firmou jste spokojeni
jsem zvědav až vám doručí TQM výpověď, zda budete mluvit stejně.
A to ještě očekávejte krizi průmyslu, která je na spadnutí. V tu chvíli půjde dolů kamionka ,
Aby jste nebyl první, kdo bude klepat ve Vsetíně na dveře.
Když už tak hnus je co píšete o panu Šircovi co má dělat ? Má nastoupit do TQM a jít v čele průvodu. Dokážete tolerovat zaměstnance jiných firem? Nebo kdo nejde s vámi jde proti vám?
cestujícím to bude jedno jestli bude na autobuse nápis TQM nebo ČSAD Vsetín.
A Jablunkovsko zvládli, Novojíčínsko také.
Celé to nedopadne dobře ale těmi kdo nakonec budou poraženi budete vy.
P.S. se Vsetínem nemám nic společného aby vás nenapadlo se ubirat cestou nějakého spolčení.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 08. dubna 2019 - 07:54:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2019
Ares 1... Treba se mylim. Mozna umyte vestit z koule lepe. Ja videl odpoved majitele RKL. Vse je o penezich. Ale proc by mel tak zkazeny charakter a lhal, kdyz by vubec odpovidat nemusel? Mozna jsem ja liny, neschopny, chodim do prace jen kdyz se dobre a proto jsem uz x let zamestnanec. Tqm totiz tajne doufa, ze me napravi ;-). Treba prohrali vyberko, ale jeste porad v Opave Vsetin nejezdi
Pondělí, 08. dubna 2019 - 09:18:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2019
Vinc:
"Ares1... Treba se mylim. Mozna umite vestit z koule lepe. Ja videl odpoved majitele RKL. Vse je o penezich. Ale proc by mel tak zkazeny charakter a lhal, kdyz by vubec odpovidat nemusel? Mozna jsem ja liny, neschopny, chodim do prace jen kdyz se dobre a proto jsem uz x let zamestnanec. Tqm totiz tajne doufa, ze me napravi ;-). Treba prohrali vyberko, ale jeste porad v Opave Vsetin nejezdi. Jo a co jsem napsal hnusneho o panu Šircovi?
"
Pondělí, 08. dubna 2019 - 14:45:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 3-2007
Jsou někde dostupné nové JŘ, které by měly platit od června v oblastech, kde se mění dopravci?
Pondělí, 08. dubna 2019 - 17:16:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2019
Luk Kodis.cz
Mhdfmov
Pondělí, 08. dubna 2019 - 17:20:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 405
Registrován: 2-2011
Luk:
"Jsou někde dostupné nové JŘ, které by měly platit od června v oblastech, kde se mění dopravci?"
Schreieris99:
"Kodis.cz"

Pozor, na KODIS.cz se nacházejí pouze výhledové návrhy JŘ, které se mohou lišit od skutečného stavu.
Finální JŘ se zpravidla nezveřejňují ve velkém předstihu.
Pondělí, 08. dubna 2019 - 17:31:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2019
Mhdfmov sorry za mystifikaci a díky za doplnění. [wink]