Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 13. 03. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 13. 03. 2019

dolů
   autor příspěvek
OKŽ
Čtvrtek, 14. února 2019 - 21:04:56  
Neregistrovaný host
Sliks: Myslíte ranního šejdra na 62ce? [happy] Obecně, spoje končící v centru cestující v zásadě ignoruje, zvláště pokud je situace taková, že 5 minut po mně jede další spoj (př. 62ka do Globusu) a těm lidem je to vesměs jedno, protože vidí číslo linky... Nejlspší by bylo jezdit (třeba 1 zastávku před centrem) neoznačený nebo tak, jako to bylo u ceduláků (viz 403 a poslední kolo na lince 58). A problém současné doby je náhlavní elektronika (sluchátka a špunty do uší) a mobilní telefony- cestující "neslyší" hlášení a pak se velice diví (teeneageři jsou v tomhle nebezpeční, ale nejen oni) a jak člověk dokáže vnímat okolí, když má špunty v uších a kouká do mobilu? Asi to znáte. A důchodci, to je kapitola sama o sobě (nic proti nim).

luky, ul: DSÚK je možná pro mladé řidiče přitahlivější, ale řekněte mi, jak dlouho u nich vydrží? DSÚK sází teďka na ženy za volantem (a daří se jim). Nutno podotknout, že jezdit k DSÚK chodí zejm. lidé středního věku. A kolik z nich tam dalo výpověď? U DSÚK mám předem přiděleno, s čím budu jezdit a žádná změna neexistuje (př. mám přidělený Intouro a chci jezdit s LE Crossem, ale nemůžu, protože někdo výše nechce). A to je pro někoho lákavé? Pro mě spíše odpudivé.[lol]
Slyšel jsem o pár lidech, kteří od Buslinu přešli na městská MHD (nejen do Ústí). Ústecký podnik má dobré zázemí a děcka k práci řidiče v DPmUL "připravuje" už od útlého mládí (co tak koukám kolem sebe, tak nám pomalu roste nová generace řidičů, které ta profese zřejmě bude bavit). Jasně, věk dělá taky své, ale myslím si, že řidiči v DP jsou jeden veliký tým a vzájemně si dokáží pomáhat (i v dobách krize se povzbudit...). A to je velice důležité.


Ještě solidní posádka je ve voze 413 a dále na ženských 419 a 425. Ty ženy na tom budou mít nejspíš taky svůj podíl.[wink]
jitachru
Čtvrtek, 14. února 2019 - 21:30:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 903
Registrován: 3-2017
Vše odsírají zcela neprávem řidiči, což zjevně v podniku nikoho netrápí. Ti nejsnaživější se alespoň snaží informovat cestující svépomocí, když na to podnik sere.
A není to náhodou jejich povinností? A pokud to psychicky nezvládají, proč tuto práci, do které je nikdo nenutí, dělají tedy?
Čtvrtek, 14. února 2019 - 21:46:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3046
Registrován: 3-2004
jitachru: Kde jsem psal, že někdo něco psychicky nezvládá? Každopádně co má řidič dělat? Na každé zastávce obejít pasažéry a sdělit, kam jede? Obejít lidi na zastávce i kolem ní? Jasně, v případě mimořádnosti je běžné oznámit potřebné informace, ale když displej zobrazuje kraviny a podnik řidičům není schopen zajistit ani blbou ceduli s názvem konečné? Někteří se snaží i přesto, někteří třeba méně, ale nemůžeme jasnou vinu dopravce svalovat na řidiče.
Čtvrtek, 14. února 2019 - 21:55:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 294
Registrován: 6-2012
jitachru: Zaměstnavatel by měl umožnit zaměstnancovi pracovat v co nejvhodnějším pracovním prostředí, protože je v zájmu zaměstnavatele aby jeho zaměstnanec vykonával práci co nejlépe.
Škoda_15tr
Čtvrtek, 14. února 2019 - 21:58:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2010
Já nevím co se tu furt řeší, linka se na panelu ukazuje správně, to že se tam sekne špatný cíl je všeobecně špatně, ale co se s tím má dělat? Odstavit vůz? Dobře, ale v tom případě dojde k vynechání nespočet spojů, protože už takhle se výprava skládá tak tak...
Navíc všechny tyhle problémy se řeší, avšak aktualizace SW provádí firma na dálku, tj. připomínky ze strany DP a že jich není málo musí nejprve někdo zpracovat a to taky chvilku trvá.
Čtvrtek, 14. února 2019 - 22:09:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3047
Registrován: 3-2004
Co se řeší? Jak má cestující vědět, že zrovna linka je správně, když jinak tam jsou zjevně kraviny? Ostatně u toho PF nebo Urbana v Chlumci ani tu linku nevidím...

Každopádně bych tak nějak tušil, co se s tím má dělat. Třeba o tom informovat cestující, že nějaké problémy vznikly, proč vznikly, že se pracuje na odstranění, a do faktického zprovoznění IS vybavit vozy provizorním označením jejich cíle. Ne se na to vysrat.

Jak jsem psal, u techniky čas od času podobné problémy přijít můžou, to je normální, co normální není, je fakt, že to trvá skoro tři týdny a DP se k tomu nijak nevyjádří.
Škoda_15tr
Čtvrtek, 14. února 2019 - 22:25:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 390
Registrován: 12-2010
Urbanwayům ty panely fungují na 1 nepočítáme-li manipulační jízdy, to že foťák nedokáže zachytit linku už není problém OIS.
A on člověk pokud není debil, tak vidí, že linka svítí a cíl ne [wink]

To že DP měl podat alespoň nějaké prohlášení s tím souhlasím, avšak vyrábět kvůli tomu provizorní cíle je blbost, jelikož by to za prvé nikdo nečetl a za druhé by to ani řidiči ve většině případů neházeli za okno, jelikož většině je to jedno...
luky,ul
Čtvrtek, 14. února 2019 - 22:26:21  
Neregistrovaný host
OKŽ: S přidělováním vozů to není růžové ani u DP. Když někteří nadřízení dělají akorát naschvály některým řidičům. A obecně celkově chování vedení, kdy je spíše proti řidičům, než s nimi. A to dělá také své. Takže DP ano.. má větší vozový park, zázemí (no sociální zázemí třeba na l. 5 je super) a je to prostě velký podnik, ale to je tak vše. Vybrat si objektivně mezi DSÚK a DP, tak radši DSÚK, co na tom, že budu mít jeden typ autobusu, ale větší mzdu, relativně klid. Ale každý si vybere, to co mu vyhovuje. Někdo chce střídat více vozů, někdo nechce na příměsto a je to všude. Ale v přístupu radši to DSÚK, které má alespoň snahu nějak ocenit ty řidiče. DP tu snahu nemá.
A šmejdi se najdou všude, řidiči spolu drží, dá se říct, že všude, ale tady to prostě padá všechno v tom přístupu řidič - nadřízený. Takový Děčín, to je úplně jiná káva.

Jinak o ženských osádkách jsem psal, je jasné, že tam, kde bude ženská tam to je většinou dobře udržované.

Jinak, když je náš DP tak růžový, tak proč taková vlna nevole z řad řidičů a jejich odliv?
OKŽ
Čtvrtek, 14. února 2019 - 22:53:15  
Neregistrovaný host
Ústečák: KB Urbany svítí dobře, akorát ten foťák to někdy nechce pobrat. Díky za opravu (a přupomínku) Škoda_15tr, zapomněl jsem to tam připsat. Za to se omlouvám, že tu vznikl trošku chaos. Příště si budu dávat větší bacha, co posílám [happy]

A ještě jedno info z provozu. Dnes vyjela do provozu opět 412ka (na podzim měla nehodu na Kameňáku) a 704. A pokud jsem se dobře díval, tak zítra by měla být linka č. 3 v kloubech! No, jsem zvědavý, jestli k tomu opravdu dojde.☺

PS. Škoda_15tr: Nenašly by se ve Všebořicích nějaké staré cedule z 15Tr? Že by se daly použít u těch TBusů, kde nejede čelní panel.
Škoda_15tr
Čtvrtek, 14. února 2019 - 23:00:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 391
Registrován: 12-2010
V DSÚK hlavně platí to, že když si člověk odjezdí to co má a nedělá problémy, tak si ho nikdo ani nevšimne...

K lince 3, klouby tam nebudou prvně, měli tam být už několikrát, jen se do toho vždy připletla porucha nějakého krajského, tudíž z toho sešlo.

OKŽ: Cedule z 15Tr už dávno ve Všebořicích nejsou, tak jako už nejsou v Předlicích cedule z Karos.
is
Pátek, 15. února 2019 - 08:06:38  
Neregistrovaný host
Njn, to sou ty šaškoviny a jeho IS :D :D hlavně, že má fcb plný starých fotek, to je důležitější než práce :D :D ten člověk mě baví. DPmUL asi ví proč ho zaměstnávat bez odpovídajícího vzdělání, je to principál cirkusu na kolečkách. Jo zlatý časy už sou pryč, jsem rád, že už tam 15 let nedělám.
Škoda_15tr
Pátek, 15. února 2019 - 14:58:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 392
Registrován: 12-2010
Co má společného nefunkčnost nového palubního počítače s člověkem, který má na starost grafikony apod.?
Do nového systému jaksi zasahovat nemůže, tudíž tohle opravdu není jeho chyba...
luky,ul
Pátek, 15. února 2019 - 16:12:10  
Neregistrovaný host
Proč se tedy vůbec prosazoval systém, do kterého nikdo nemůže zasáhnout a čeká se až se výrobce uráčí poskytnout opravy? Resp. je někde ve smlouvě, že ten výrobce zaručuje funkčnost systému a v případě nefunkčnosti a problému se užije sankcí? Nebo se zase šlo na ruku nějaké firmě a vůbec se tyhle věci nezkoumali? Pakliže mám nějaký kontrakt, tak je to snad ošéfované, ne? Ale tady se nic neděje už v řádu týdnů... Takže hala bala řešení ať něco je, ale funkčnost je vedlejší.
Pátek, 15. února 2019 - 22:58:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2686
Registrován: 8-2008
ev.č. 558



....30.1.2013....
Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/


Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/

..............................................................
is
Sobota, 16. února 2019 - 10:01:33  
Neregistrovaný host
ad škoda 15tr: ale má to na starosti, jenže on to háže na někoho jiného, njn, šaškoviny, do čeho se ten člověk přimotá, to nefunguje, nebo se vůbec neděje.
OKŽ
Neděle, 17. února 2019 - 22:12:52  
Neregistrovaný host
Dnes večer jsem měl tu čest svézt se s vozem 610, který podle ankety DP obdržel celoplastové sedačky. Cestující si toho na první pohled nevšimne, ale oproti těm plastovým s potahem (těm, co mají Urbanwaye, Solarisy,...) se na nich sedí krapet nejpříjemněji- studí to (i když je pod sedačkou topení), je to tvrdé (v zimě to tolik nevadí, protože člověk má na sobě tlustější oblečení) a při troše štěstí člověk může ze sedačky sjet na zem.👍 Osobně se těším, až se projedu autem, kde plastové sedačky zatím nemám (a ani nic takového neplánuju). 😀
Neděle, 17. února 2019 - 22:33:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 69
Registrován: 6-2007
OKŽ:
"Dnes večer jsem měl tu čest svézt se s vozem 610, který podle ankety DP obdržel celoplastové sedačky. Cestující si toho na první pohled nevšimne, ale oproti těm plastovým s potahem (těm, co mají Urbanwaye, Solarisy,...) se na nich sedí krapet nejpříjemněji- studí to (i když je pod sedačkou topení), je to tvrdé (v zimě to tolik nevadí, protože člověk má na sobě tlustější oblečení) a při troše štěstí člověk může ze sedačky sjet na zem.👍 Osobně se těším, až se projedu autem, kde plastové sedačky zatím nemám (a ani nic takového neplánuju). 😀
"
To nikdo v DPMÚL neví o tom, jak to bylo s plastovými sedačkami v Brně? Taky byly nejprve celoplastové, ale pak se zjistilo, že jsou kluzké, tak se vyměňovaly a v dalších vozech používaly sedáky "zdrsněné", aby se nakonec, mám takový pocit, přešlo na sedáky s látkovým potahem!!!

(Příspěvek byl editován uživatelem jang.)
Neděle, 17. února 2019 - 22:44:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 295
Registrován: 6-2012
Aha, takže celý ten humbuk je okolo toho že vycvakli plyšový díl a dali tam díl plastový.
OKŽ
Pondělí, 18. února 2019 - 08:07:23  
Neregistrovaný host
Karbanátek99: De facto jo. I když se to dalo čekat. Celá ta anketa byla dosti zavádějící a blbě udělaná. Část lidí volila plasty s domněnkou, že jsou tím myšleny ty současné a nikoliv celoplastové (ale nemluvím za všechny, o pár lidech bohužel vím). DP se rozhodl jít nerozumnou cestou, kterou se vydaly jiné podniky (př. Brno).
OKŽ
Pondělí, 18. února 2019 - 09:44:10  
Neregistrovaný host
Jang: Tady je vedení takové, že co si usmyslí, to je dobré. A to, co se stalo někomu jinému nikoho nezajímá... A to je velká chyba. Prostě kraj v čele s komunisty, co víc dodat.
Pondělí, 18. února 2019 - 10:35:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3050
Registrován: 3-2004
Celá ta anketa je taková trochu prasárna, problémy těchto sedaček v celoplastu jsou standardně známé, ale přesto to DP nebrání vytvořit anketu, jejíž součástí je zcela evidentní a nijak neskrývaný tlak na ten jediný správný výsledek. Celé to je evidentně tvorba alibi pro přechod na celoplast, pokud by byla myšlena vážně, dá se na výběr několik variant a poté se nechá prostor pro nestranné hlasování. Jenže to by mohlo vyjít něco, co DP nechce, že. Neuvěřitelná komedie.

Kdyby se na to vykašlali a prostě provedli přechod na celoplast, který by se samozřejmě vysvětlit a pochopit dal, tak by se mi to nelíbilo, ale byl bych schopen to pochopit, ale s touhle celou šaškárnou kolem je to zase takové tradičně ústecké řešení, kterým si zcela zbytečně naserou cestující.

Mimochodem, stále by mě zajímalo, proč že ve výběru není koženka? A tím nemyslím koženku z 15Tr, kterou se neustále ohání DP, ale její moderní varianty. Třeba skvělou, která se používá v pražských SORech, nebo alespoň ucházející, kterou mají pražské Solarisy - což jsou stejné, jako se používají v Ústí, akorát mají na sedáku místo látky bez výplně koženku. Pořád je to tvrdé, ale alespoň to neklouže a tolik nestudí.
Pondělí, 18. února 2019 - 10:50:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 296
Registrován: 6-2012
Koukám že Fetters možná něco tuší, poněvadž na tom červeném sedáku je uprostřed taková bílá čára. Plyš se neleskne,plast ano. ))
foto
Pondělí, 18. února 2019 - 10:52:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3051
Registrován: 3-2004
Tak tuší, zadání je z těch ostatních obrázků zcela zjevné až trapné. [happy]
jitachru
Neděle, 24. února 2019 - 10:52:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 912
Registrován: 3-2017
Není na to vhodná doba, ale přesto se zeptám. Proč v Ústí nad Labem na Hod boží a nový rok začíná provoz MHD až v 8:00? Jak se dostanou zaměstnanci, kteří mají službu, ten den ráno do práce?
Neděle, 24. února 2019 - 11:11:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 412
Registrován: 7-2010
jitachru-nevín jak v Ústí ale pro zaměstnance DP existuje svoz a pro ostatní prodloužený noční provoz.Kamarád ve svátky jezdí autem protože jinak se do práce nedostane tz.i v SO+NE.
-OndraS
Neděle, 24. února 2019 - 15:19:42  
Neregistrovaný host
Na těch sedačkách je pointa to, že je máte půjčený právě z Brna, a my jsme si půjčili na zkoušku ty vaše latkový [happy]
luky,ul
Pondělí, 25. února 2019 - 05:11:17  
Neregistrovaný host
Jak píše Masinatmi, v DP funguje svoz zaměstnanců, navíc je prodloužený provoz nočních linek, takže není nutné zbytečně zaměstnávat zbytečně více řidičů, když stejně nejezdí tolik lidí. Kdo bydlí ve městě, tak problém nemá. Ti zaměstnanci, co jsou trošku dál od Ústí mají stejně auto.


-OndraS: A co dojmy? Jaký na ně máte názor? Subjektivně hodnotím, že nejlepší jsou koženky, následně látka a na samém dně plasty, včetně těch, co máme instalovány teď. Není to pohodlné sezení. Osobně nevím, v čem je plast výhodný krom snad ničení, kdy to cestující asi tak moc neničí, i když si myslím, že pakliže někdo něco chce poškodit, tak je jedno jestli to bude kůže, látka, plast... a když jsem prolejzal FB, tak na mě vyskočila fotka, kdy se ten celoplast pěkně škrábe kvůli kovu na džínách, tak by mě celkem zajímalo, jakou to má vůbec životnost, po roce užívání to musí být úplně seškrábaný.
-OndraS
Pondělí, 25. února 2019 - 16:23:22  
Neregistrovaný host
No hele, já ten plast dost nesnaším. Studený pro mě, kluzký pro mě, kluzký pro moje děti. Tyhle sterky jsou asi nejdebilnější, první 31Tr došla s lesklými sedáky, to bylo jak na ledě - klouzavý a studený úplně mega. Skoro bych se nedivil, kdyby to byl původně plast vyvinutej pro dětský hřiště na skluzavku, jinak si neumím vysvětlit, kterej IDIOT, a na to slově trvám, tohle vymyslel a schválil pro MHD. Posadit na to malou, která nedosáhne pořádně ještě nohama na zem, nešlo. Před uvedením do provozu se to na tom voze měnilo za ty vrapatý sedáky, ale ty jenom o trochu míň kloužou. Jinak jsou stejně nepohodlný a studený.
Solarisový (a Variový atd) Kiely jsou alespoň co se týče klouzavosti a tvaru daleko lepší, poslední dobou se tu objevují s černým tvrdě polstrovaným sedákem, beru to jako zatím nejlepśí plastovou židli. Ještě tu máme na jednom Crosswayi takovy modrý celoplastový sedadla, mám pocit že to je taky Ster, a ty jsou taky celkem pohodlný, díky tomu tvaru z nich člověk sjíždí míň, s tím studeným zadkem si ale člověk nepomůže ani tak. Už jsem viděl několikrát cestující, jak si s sebou nosí různé podomácku vyrobené podsedáčky a podušky pro případ, že přijede vůz s plastem.
K věci; to co máme půjčený od vás, jsem nezkoušel za jízdy, jenom jsem si na to sedl. Vypadá to hned daleko použitelněji než ten holej plast, co jsme půjčili my vám není zač, už hned první vteřinu to nestudí do zadku a sklouznout se z toho dá o poznaní hůř.
K tématu smrad, bezdomovci, blechy atd se nevyjadřím, je to všeobecně znamá problematika; ano poblitý sedačky, pochcaný atd se vyskytují, já si za celou kariéru cestujícího do ničeho takovýho zaplaťpánbůh nesedl, citlivka nejsem a manekýn taky ne, takže mi nějak zasadně nevadí, že si na sedátko sednu poté, co z něho vstal dělňas v montérkách mírně unavených ze stavby.
Když to vyhodnotím ze všech směrů, zatím jako nejlepší židla se mi jeví Kiel s polstrovanym sedákem, a s ohledem na širší spektrum názorů bych byl pro nějakou vhodnou koženku.
-OndraS
Pondělí, 25. února 2019 - 16:27:01  
Neregistrovaný host
Tohle je ten náš jeden Crossway.

http://foto.bmhd.cz/f/124/1232/123149.jpg
Pondělí, 25. února 2019 - 17:10:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 5-2009
Ty kovové prvky na kalhotách neničí jenom sedačky v MHD, ale také zubařská křesla, která jsou mnohem dražší.
Pondělí, 25. února 2019 - 17:43:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 297
Registrován: 6-2012
-OndraS Takovéto sedačky jako jsou v Crosswayi jsem si představoval jako pokus s plastovými sedačkami v Ústí, bohužel jsme v Ústí.
jitachru
Pondělí, 25. února 2019 - 18:52:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 913
Registrován: 3-2017
A nebylo by jednodušší, kdyby 25.12. a 1.1. jezdil provoz stejně, jako v neděli, maximálně zrušeny nějaké spoje do průmyslových zón? Takhle to je jen zbytečná komplikace pro cestující i zaměstnance DP a řidiči tak přicházejí o příplatek za svátek.
Škoda_15tr
Pondělí, 25. února 2019 - 19:09:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 393
Registrován: 12-2010
K čemu provozovat MHD v plném rozsahu, když s ní stejně nikdo nejezdí? Je to trochu neekonomické, nemyslíte?
-OndraS
Pondělí, 25. února 2019 - 19:13:09  
Neregistrovaný host
Karbanátek: ano, ty Croswayií by se vám asi i líbily. Ze snímku se to nezdá, ale jsou poměrně hluboko tvarovaný, jinými slovy průměrnej zadek tam prostě zapadne a drží. Asi byl někdo ve Steru celkem při smyslech, když to vyvinul.

Śkoda, že někdo do vaśí ankety neprosadil i trocha ekologie...:

http://foto.bmhd.cz/f/105/1048/104764.jpg

Tato sadátka jsou snad jediná, která byla ještě horší než ty Stery, co zkoušíte. Lidi z toho padali tak houfně a ochotně že se do vozu asi po roce zase vrátily Vogelsitzy [proud]. Sedět byť jen do mírné zatáčky se na tom opravdu nedalo, doufam že to buď sežral červotoč, nebo slouží někde na předzahrádce u stánku se zmrzlinou.
jitachru
Pondělí, 25. února 2019 - 20:41:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 915
Registrován: 3-2017
Škoda 15Tr: je MHD byznys nebo služba lidem? A propos - kolik se tím ušetři peněz?

A jaktože nejezdí? Co zdravotnický personál ? Nemocnice si na svátky také nehraje. Nebo jsou lidé, kteří se na boží hod či nový rok ráno potřebují dostat domů a skutečně nechtějí v zimě čekat do 8 do rána a noční provoz také jezdí jen někde.

(Příspěvek byl editován uživatelem jitachru.)
Pondělí, 25. února 2019 - 21:00:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 4-2005
Náhodou, já, "odkojen" brněnským provozem - nyní s posledními dvěmi patnáctkami - jsem si po výletu do Ústí připadal minulý týden jako v ráji. Nějakou dokumentaci pošlu, nyní jen mobilně:
Pondělí, 25. února 2019 - 21:36:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 4-2005
Jo, abych nezapomněl. Je to dobrá volba pro zpestření příští návštěvy?
Pondělí, 25. února 2019 - 23:20:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 298
Registrován: 6-2012
Millénium sice není nějaký vyloženě zajímavý minipivovar, ale dá se to. Obzvlášť když je otevřená zahrádka.
Úterý, 26. února 2019 - 11:14:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3053
Registrován: 3-2004
Když tak koukám na tu Skalku - je fakt škoda, že nevyšla ta druhá stopa.
OKŽ
Středa, 27. února 2019 - 22:18:56  
Neregistrovaný host
Ještě pro zajímavost přidám jednu zajímavou informaci k té šaškárně okolo plastových sedaček. Tak, a kde je chyba, soudruzi?
https://ustecky.denik.cz/zpravy_region/sedacky-z-plastu-anketa-po dniku-ukaze-20190205.html
-OndraS
Čtvrtek, 28. února 2019 - 18:10:05  
Neregistrovaný host
Tak nevím jak u vás, ale u nás už se rozhodlo. Látka se bude dávat do všech třiceti 31Tr.
Čtvrtek, 28. února 2019 - 19:36:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3054
Registrován: 3-2004
I bych se vsadil, že tu bude plast. Podniky si sedáky mohou předat v půli trasy na neutrální půdě. [happy]
OKŽ
Čtvrtek, 28. února 2019 - 22:33:14  
Neregistrovaný host
-OndraS: A [fotic] nějaké té 31Tr s našimi sedáky by nebylo? A ještě jedna otázka. Budou se látkové sedáky v Brně šířit i do Urbanwayů a nově dodaných 26 Tr?

Ústečák: Souhlas
-OndraS
Pátek, 01. března 2019 - 14:49:12  
Neregistrovaný host
Ústečák: překladiště sedáků v Jihlavě? [proud]

Foto nemám, a ani druhou otazku nevím zpodpovědět, u nás se logicky hovořilo pouze o trolejbusech. Čili možný to ale je, že se to rozšíří všude.
Pátek, 01. března 2019 - 21:32:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 4-2005
Karbanátek99: díky. Příště snad vyzkouším:-)
Sobota, 02. března 2019 - 20:03:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 5-2009
Proč to tak složitě organizovat, když to jde jednoduše:
Jednou se s dodávkou plnou sedadel podívají Brňáci do Ústí a po druhé Ústečáci do Brna.
A je to...
Neděle, 03. března 2019 - 17:01:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 4-2005
Posílám pár slíbených obrázků z návštěvy 22. 2. 2019:




Neděle, 03. března 2019 - 20:08:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3056
Registrován: 3-2004
Mkzb: To byl samozřejmě vtip. [happy]

Michal Ř: Parádní fotky, díky za sdílení! Zejména ta Tovární s Bukovou horou se mi moc líbí. [ok]
Pondělí, 04. března 2019 - 19:24:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 4-2005
Ústečák: díky:-) Trolejbusový provoz v Ústí se mi velmi líbí nejen kvůli patnáctkám, ale i členitým terénem, prostě máte to rozmanité, pěkné "přírodní" partie, město i průmyslové části, které mají také něco do sebe. To místo za západním nádražím směrem do Předlic resp. Trmic se mi také hodně líbí a určitě se tam vrátím. Je tam sice silný provoz, ale jak se říká, kdo si počká, ten se dočká:-) Jsem rád, že jsem potkal obě jednadvacítky a snad se vám podaří dotáhnout opravu aspoň jedné 22 Tr. Proč to vůbec tak vázne? Překvapila mě původní koženka ve voze 556 a díky sympatické paní řidičce jsem měl možnost udělat fotku ve voze bez cestujících. Naopak mi unikl "plzeňák" 569(?) a červenobílé patnáctky. Příště se snad zadaří. Omlouvám se, že moc nefotím nové vozy (ani v Brně), zatím mám prioritu 14 a 15 Tr, protože jejich čas se krátí. Přeji hezký večer, trolejbusům zdar.

Ještě dvě se mi zatoulaly vč. Plzeňáka:-)

jirka-dopravák.ul
Pondělí, 04. března 2019 - 20:58:44  
Neregistrovaný host
Michal Ř Ty jednadvacítky jsou v Ústi ale tři.406,407,408.
OKŽ
Pondělí, 04. března 2019 - 21:09:53  
Neregistrovaný host
jirka-dopravák.ul: Tak nemohl chytit všechny, když 408 je zase v opravě [wink]

Michal_Ř: Podle některých zdrojů se 601 pomalu dostává do finále. Tak jsem zvědavý stejně jako Vy.
A ta paní řidička, co v ten den jezdila s vozem 556 je fajn (a není jediná).[happy]
Pondělí, 04. března 2019 - 22:18:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 4-2005
OKŽ: vykat netřeba:-) Díky za upřesnění a info o Tr 22. V Brně jsou velmi spolehlivé, naopak Tr 25 bída. Stran Tr 21 jsem právě koukal, že 408 nejezdí, proto mě potěšily ty 2 zbývající:-)
Snad se vám podaří zachránit 14ctku 401, na 15ctky je u vás čas, ale letí to. My se v Brně vezeme na vlně tzv. retrovozů a myslím, že to je dobrá cesta, i když stojí nemalé peníze.
jirka-dopravák.ul
Úterý, 05. března 2019 - 11:47:41  
Neregistrovaný host
401 né ta už je dávno fuč 403.
OKŽ
Úterý, 05. března 2019 - 22:43:41  
Neregistrovaný host
Michal_Ř: Spolehlivost vozů 25Tr je kapitola sama o sobě. :-) Teďka máme 605ku už zase asi 14 dní odstavenou (a to byla na VO před půl rokem). A nutno podoktnout, že se tu vzácně stává, aby byly všechny provozní [wink] Upřímně nevím, co u nich furt odchází, ale dost často nejezdí.
Když jsem naposled mluvil s Všebořickým garážmistrem, tak mi říkal, že se s 22kama počítá (pokud všechno vyjde). Ale to už je taky nějaká doba.

Myslím, že máš štěstí, žes potkal zrovna 406 a 407. Sice 408 není ACčko, ale jsou na ní znát dost prvky GO (jak v interiéru, tak i z venku). Tamty dvě mají mnohem více původních prvků oproti 408ce.

Když ještě byla 562ka v provozu (celkem nedávno), tak mi přišla v docela dobrém stavu (nevím teda, co rám a další místa cestujícímu nepřístupná). Tajně doufám, že se DP rozhoupe k jejímu generálkování (moc bych jí to přál). Aspoň by tu zůstalo něco na ty zimy [lol] (a nějaké ty zkušenosti s generálkováním 15tek tu přeci jenom jsou).

O retrovozy by v určitých oblastech zájem byl, ale když ty peníze... Můžeme doufat, že se podaří zachránit aspoň tu B941. Jinak s tebou plně souhlasím, kéž by se tu taky něco podobného podařilo (o naší T2ce nemluvě). No, je toho tu opravdu hodně a městu to je nejspíš tak trochu jedno...


Kdysi se tu někdo ptal na dveře našich KB Urbanwayů. Tak pár informací, kterých jsem si všiml. Problémy s dveřmi se tu objevily už také (zatím ne u předních)- u vozů 807 a 808. Převodovka zatím podle mě dobrý, jede to stejně jako naše sóla (a lépe než citelis).

A přidávám jednu lahůdku (já to nevytvářel) z vozu 548.
Pačes
Středa, 06. března 2019 - 17:44:41  
Neregistrovaný host
OKŽ: Na kloubových Urbanech není problém převodovka, ale stejný, jako u jejich krátkých variant. Svíčky už se minimálně na 809 měnily.
jitachru
Sobota, 09. března 2019 - 11:09:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 937
Registrován: 3-2017
Prostě kraj v čele s komunisty, co víc dodat.
Nejmenovanému krajskému městu také nad Labem velí ANODS, doporučuji udělat si tam výlet a vyzkoušet tamní MHD ve špičce a pokud možno i navštívit i jiná místa v kraji za použití ,,integrované,, veřejné dopravy. [wink]
Úterý, 12. března 2019 - 13:04:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 4-2011
Ty suvenýrové německé RZ si nechali řidiči dělat na nějakém výletě za hranice, anebo to je něco ofiš?
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Pajzák
Úterý, 12. března 2019 - 13:33:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 6-2015
Předpokládám, že to bude totéž jako "RZ" brněnských pětadvacítek nebo značky na pardubických trolejbusech.
Škoda_15tr
Úterý, 12. března 2019 - 18:47:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 394
Registrován: 12-2010
Ty "RZ" slouží ke vpuštění vozu na Benešův most, kde je provoz řízen semafory se snímači RZ.
OKŽ
Středa, 13. března 2019 - 22:38:26  
Neregistrovaný host
Re problémy s novými palubními PC:
Osazování nám vcelku rychle poskočilo. Akorát mě mate pár věcí. Někdy nejsou vidět na panelech některé nápisy (panel nesvítí). Měl jsem zato, že za to můžou ty nový palubáky. Ale včera jsem viděl vůz 422 (ještě se starou BS 100) a na bočním panelu nesvítí číslo (je možné, že došlo k výměně toho panelu za nový a proto nesvítí). Tak bych se chtěl zeptat, jak veliký podíl na nefunkčnosti nápisů mají právě ty nové palubáky?
Jinak problémy a označením jsou hlavně u trolejbusů, Předlice dostaly asi lepší kousky 😁
Před pár lety byla někde v TV reportáž o tom, že některé OS nekomunikují s Led panely (jezdí se tak bez označení). A jak tak koukám, tak to přišlo i sem (to to trvalo).

Poslední dobou přibývá řidičů Tbusů, kteří dříve pracovali jako revizoři. To je taky dobrá vizitka DP. Sem tam člověk revizora potká, ale dávat je za volant, protože si nejsem schopen zajistit nové lidi je trochu blbé, ne?☺

A přidávám pár fotek z dnešního pozdního odpoledne u hlavního nádraží. Ta druhá stopa je fakt užitečná!