Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Ostatní země » Archiv diskuse Ostatní země do 08. 05. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Ostatní země do 08. 05. 2018

dolů
   autor příspěvek
Středa, 18. dubna 2018 - 19:41:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 514
Registrován: 1-2004
No, doufám, že ta šaráda do 10. června skončí, neb mám na následující dny koupeny jízdenky na průjezd Francií do Španělska a Portugalska (Frankfurt-Marseille a Marseille-Madrid).
I když mám dojem, že tyhle přímé vlaky i ve stávce jezdí.
Jenže člověk nikdy neví...

(Příspěvek byl editován uživatelem Canfranc.)
Středa, 18. dubna 2018 - 21:32:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 11-2005
Canfranc: Žádný strach, oba vlaky jezdí i ve stávkové dny. Ve svém příspěvku 2007 jsem sem dával stávkový kalendář. Stávka končí prozatím 28.6. ale není vyloučené, že bude prodloužena o nějaký ten měsíc.
Donner au train des idées d'avance...
Středa, 18. dubna 2018 - 22:33:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41
Registrován: 8-2017
Ja vam teda nevim, ale dnes a zitra vlak do Marseille nejede.
I kdyz proti minulym tydnum toho pres Strasbourg jede vyrazne vice. Pres Saarbrucken nic, protoze tam na starem useku trate vice "Stellwerke", ktery kdyz se neobsadi, tak se nepohne ani kolo.

Alle anderen ICE/TGV zwischen Frankfurt (M) bzw. Stuttgart und Paris sowie das Zugpaar Frankfurt (M) - Lyon - Marseille müssen am 18. Und 19. April 2018 leider entfallen.

https://www.bahn.de/p/view/service/aktuell/fernverkehr.shtml

Jinak co jsem slysel, tak co jezdi na vnitru jezdi temer prazdne, protoze se lidi zaridili jinak. Tzn. naklady pro SNCF velke, prijmy temer zadne...
Pátek, 20. dubna 2018 - 21:38:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2016
Kajman:
"Nedaří se mi vygooglit, jak dlouho platí v Itálii jízdenka na regionální vlak označená v označovači. Vím, že je to odstupňováno podle vzdálenosti, ale nedaří se mi najít nějakou přesnější tabulku či údaj. Pomůže někdo? Díky."

http://www.trenitalia.com/tcom/Treni-Regionali/Viaggiare-in-regio ne/Informazioni-utili#1
tady záložka biglietti, zkusím ještě pohledat v krabici regionální jízdenky a dám pak vědět
Neděle, 22. dubna 2018 - 13:33:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3169
Registrován: 9-2007
Zdravím vespolek, měl bych pár dotazů. Chystáme se v létě na svatební šotocestu někam k moři a rozhodujeme se, zda jet do Itálie nebo do Portugalska.

Jak je to s cestováním v italských IC? Vzhledem k tomu, že hlavní dálková přeprava se odehrává ve Fréčách, tak nějak tuším, že levnými IC bude cestovat kdekdo. Jsou "v pohodě" (nejsou úplně plné, není v nich nepořádek, nemívají závratná zpoždění a nějaké komplikace typu "nejede",...), nebo při cestách s nimi hrozí nějaké nebezpečí nebo problémy? Mám rád UIC-Z oddílové vozy a hezkou vyhlídku z vlaku, proto budeme cestovat právě těmito IC a ne nějakou Fréčou (např. Rimini - Bari, Bari - Taranto - Reggio di Calabria - Palermo, Palermo - Roma - Genova - Milano). K tomu ještě drobnost, vzhledem k délce jízdy (např. Roma - Genova - Milano), dá se v nich nějak občerstvit? Jezdí tam třeba minibar?

Jak je to vůbec s bezpečností třeba v Bari nebo v Palermu? Názory na jižní Itálii se mísí a byl bych nerad, kdyby dovolená u moře nakonec skončila dovolenou v hotelech, protože by byl u moře bordel a pohyb venku by byl nebezpečný. Nevím, jak tam, byl jsem v Bruselu u nádraží Midi a člověk si tam připadal nejistě a spíše jako někde v Maroku nebo v Turecku, ale pohybovat se tam dalo (byť nejistě, pohledy "místních" nebyly občas úplně příjemné).

Co se druhé varianty týče, rád bych využil noční Luneu Paris - Port Bou a pak přes Barcelonu noční talgo Madrid - Lisabon, opačně Lisabon - Hendaye a poté TGV do Paříže. Dá se, vzhledem k situaci ve Francii, očekávat, zda vlaky vůbec pojedou, nebo budou stávky pokračovat i přes prázdniny?

Předem díky za odpověď! [happy]
D.S.
Neděle, 22. dubna 2018 - 18:30:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2017
Mé poznatky z Itálie:
IC obecně asi o něco horší, než u nás. Bez wifi a zásuvky také nejsou úplně běžné. Čistota celkem ucházející, horší než v Rakousku, ale Balkán to není. Dost jsem cestoval ve velkoprostorových vozech a sedačky mi přišly vemi pohodlné. Obecně lze říct, že na delší trasy, kde nejezdí Frecce, jsou nasazovány lepší vozy - např. z Říma na Sicílii.
Myslím, že jsou IC povinně místenkové, takže s místem by problém být neměl. Obecně je dobré se vyhnout srpnu, kdy má většina Italů dovolenou a poptávka po cestová hodně stoupá.
Možná bych ještě zvážil využívat i spoje Freccia Bianca - jsou řazené z modernizovaných klasických vozů, o poznání rychlejší a cenově při nákupu dopředu není většinou takový rozdíl oproti IC.
Jídeláky v IC nejsou, občerstvení si teď nevybavuji. V létě se na jihu připravte na úmorné vedro.
Co se týká bezpečnosti, tak jsem byl v Itálii několikrát od severu až po Sicílii a nikdy jsem žádný problém nezažil. Ve městech je zvýšené riziko kapesních krádeží, s tím je dobré počítat. Ve městech, zejména na jihu je nepořátek, ale centrum je většinou čisté. Na koupání ale spíše doporučuji menší letoviska, je tam klid a s bezpečností žádný problém není.
Jinak na Sicílii spíše než Palermo bych doporučil Taorminu (ale hodně lidí), pěkné je také Cefalu a Trapani a okolí (celkem klidné, v okolí pěkné koupání i památky a létá tam Ryanair z Prahy). Pokud vás zajímá spíše příroda, tak nesmíte vynechat Liparské ostrovy - neustálou sopečnou aktivitu na živo jinde v Evropě pozorovat nelze.
Pondělí, 23. dubna 2018 - 07:55:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3172
Registrován: 9-2007
Díky za postřehy. [happy] Já bych nejraději cestoval s Bmz, vzhledem k jejich pohodlí, přičemž bez wifi se obejdu, ale zásuvky bych možná i využil... asi ale zkusím část cesty i ve Fréči.
K poznámce o datu díky, v Itálii budeme v červenci, takže to snad nebude až taková katastrofa, teda krom toho horka. Nevíte náhodou, zda mají Bmz problém s klimatizací? Resp. zda při cestách v IC vozy klimatizovaly, nebo klima téměř vždy nešla?
S bezpečností děkuji, dám si na to pozor. Asi bude na čase vytáhnout ledvinku. [biggrin] V Bari i v Palermu budeme několik dnů, takže času na koupání a jiné destinace bude ažaž. Jen teda doufám, že se tam půjde dostat i pomocí veřejné dopravy, půjčovat si na těch pár dnů auto se mi nechce.
Pondělí, 23. dubna 2018 - 08:56:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 281
Registrován: 1-2006
Pivovary: díky za odkaz, našel jsem tam základní platnost 4 hodiny od označení, nicméně pamatuju si, že když jsem před pár lety jel trasu Modena - Terst, tak byla ta platnost delší a i na jízdence to bylo nějak uvedeno. Akorát si už nepamatuju, jak to bylo :-(
D.S.
Pondělí, 23. dubna 2018 - 19:51:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 12-2017
Jediný problém s klimatizací v Itálii jsem zažil v ETR450, jinak bez problémů.
Na dost zajímavých míst se většinou není problém rozumně dostat veřejnou dopravou, zpočátku ale chvilku trvá, než si člověk zvykne na to, že funguje trochu odlišně, než u nás - například informace o autobusových jízdních řádech a prodej jízdenech v trafikách nebo barech.
Regionální vlaková doprava funguje podobně jako u nás, jen je nezbytné předem jízdenku označit na nástupišti, pokladny jsou jen ve velkých městech, jinak jsou automaty nebo se prodávají v trafice nebo kavárně na nádraží. Jízdné je na poměry západní Evropy poměrně nízké, zruba 1,5x tolik co u nás.
Pondělí, 23. dubna 2018 - 21:19:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2016
Vantju: jinak k té itálii pokud už teď víš datum kdy přesně jedete tak se to hodí rozplánovat a na trenitalia.com koupit jízdenky, ty 3 měsíce předem seženeš za poliviční někdy i třetinovou cenu. Jezdíme každý rok z Říma ICN do Ricadi (pokračuje až do Reggio Calabria) a pak zpátky. Dolů bez problémů a zpátky na sever občas se v Reggiu motají nějací low cost turisté co přijeli odněkud Afriky co žebrají na lístek atd. pokud nějací zvládnout odjet většinou to během pár stanic průvodčí popř. s policajty vyhází ale vždy to bylo bez problémů bezpečné.
Pondělí, 23. dubna 2018 - 21:32:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2016
Kajman: co tady mám lístky
Tropea - Ricadi (z automatu, platnost 4 hodiny od označeni)
Ricadi - Tropea (tam automat není, takže jsem kupoval přes net na přislušný vlak, je na něm napsáno že platí 4 hodiny od zakoupení, možná tedy i na další než ho koupíš ale to nemám odzkoušeno, i s vyplazeným jazykem jsme vždy stihly)
Roma Termini - Roma Tiburtina (90 min od označení, je tady uvedeno Vale 90m da convalida in tutte le staz della zonna)
Roma Termini - Viterbo (z automatu, a je taky 4h od označení)
asi bude rozdíl mezi Regionalem někde pryč a příměstkým např. po Římě

(Příspěvek byl editován uživatelem pivovary.)
Úterý, 24. dubna 2018 - 08:50:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 282
Registrován: 1-2006
Díky, vyzkouším na místě a uvidíme :-)
Kejvačka
Středa, 25. dubna 2018 - 00:47:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 10-2004
KLDR, 13. - 18. 4. 2018:








Všechno je Pchjongjang s výjimkou posledních tří fotek (některé se bohužel vložily špatně otočeně), železnice tam je focená z dálnice kdesi v provincii Jižní Pchjongan při cestě z Pchjongjangu do Hjangsanu a zastávka či stanice je Puksinhjon v provincii Severní Pchjongan. (Dokonce ji znají mapy Gůgl - 북신현역)

Všechny vlaky, které jsem viděl v provozu, byly vedeny elektrickými lokomotivami. Přiblížit se k vlaku, natož jej zblízka vyfotografovat, nebylo možné.

Ve čtvrté řadě na druhé fotce stojí vpravo podle všeho český "čmelák", to mě docela překvapilo.
V Pchjongjangu je nafoceno hlavní nádraží v pohledu z hotelu Korjo (ve skutečnosti se stanice jmenuje jen "Pchjongjang"), fotka širé trati pochází ze silnice na pchjongjangské letiště Sunan. Na budově nádraží Pchjongjang i Puksinhjon heslo zní: "Ať žije vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un! Ať žije slavná Korejská strana práce!" Na nástupišti pchjongjangského nádraží je umístěno velké heslo: "Ať žije velký kimirsenismus-kimčongilismus!"


(Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Středa, 25. dubna 2018 - 08:39:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2017
Ve čtvrté řadě na druhé fotce stojí vpravo lokomotiva řady 740 resp. jejího polského ekvivalentu T448p. Bude to jedna z pěti, které byly do Severní Koreje prodány v roce 2004 jako nepotřebné v PL/CZ/SK. Soudruzi s těmi imperialistickými šroty teda udělali krátký proces, jak je vidět na stavu vozidla.

Přiblížit se k vlaku, natož jej zblízka vyfotografovat, nebylo možné
Proč? V zemi, kde je demokracie, i když jen lidově-kimirsenovsko-kimčongunovská, se nesmí přibližovat k vlakům a zblízka je fotit?
Středa, 25. dubna 2018 - 08:42:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 283
Registrován: 1-2006
Ještě k té Itálii - použil jste už někdo rychlovlak Italo? Jaký je rozdíl oproti Frecciarosse? Mám koupené lístky na Italo a přemýšlím, jestli si připlatit 10 € a vyzkoušet fréču, nebo jet zpátky zase Italem.
Středa, 25. dubna 2018 - 15:25:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2016
Jel jsem Italem těmi AGV i tou Frecou 1000 žádný rozdíl si v tom nějak nevybavuju.
T_m
Středa, 25. dubna 2018 - 15:33:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3296
Registrován: 5-2002
Kejvačka: Rozumím tomu dobře, když si myslím, že kdyby Velký Vůdce jen tušil, co jsi zde zveřejnil, tak bys byl pověšen, otráven nebo roztrhán psy?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Kejvačka
Středa, 25. dubna 2018 - 20:51:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2120
Registrován: 10-2004
T_m: Mé fotografie z KLDR byly na místě několikrát prověřovány tamějším soudruhem a ty zde zveřejněné zjevně prošly, takže neměj péči.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Mladějov
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 12:36:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12363
Registrován: 3-2007
>Mé fotografie z KLDR byly na místě několikrát prověřovány tamějším soudruhem

Krásný, příjemný stát. Fotit na tajno vlaky protzi sluníčku přes okno z autobusu, aby to průvodce neviděl.

V Jižní Koreji to mají taky tak ?

A proč se v KLDR nesmí fotit, co je libo a ještě se to musí cenzurovat a to v celé zemi ?

Co se vám na té zemi tak hrozně moc líbí, že o ní pořád píšete ?
Kejvačka
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 22:18:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2124
Registrován: 10-2004
Mladějov: To je nad rámec této diskuse, mnoho je toho uvedeno např. na KLDR.info, co je na KLDR tak dobré. A za určité dílčí nedostatky může imperialismus a jeho vazalové, nikoli KLDR. Tamní společnost se ovšem musí bránit a mít se před cizinci na pozoru, protože ti socialismus buďto nikdy nevybudovali, nebo ho nechali padnout či zdegenerovat do čínsko-vietnamsko-laosko-kubánské tržní podoby.
V jižní Koreji se loutkový režim nemá důvod před cizími silami a vlivy bránit, protože je jimi okupován a ovládán, podobně jako u nás, ale tam ještě brutálněji.
Až budete mít plně bezplatné a všemu obyvatelstvu státem zajištění bydlení, práci, školství, zdravotnictví, do značné míry i stravování a ošacení, vysoké školy placené nikoli STUDENTY, ale STUDENTŮM, placenou rekreaci, starobní důchody v 60 pro muže a v 55 pro ženy, 6hodinovou pracovní dobu pro ženy s 3 a více dětmi a hodnotnou kulturu a životní styl namísto amerických s**ček a individualistické bestiali*y (to slovo nelze v diskusní skupině používat, je blokováno - hle, jakou máme demokracii), pak budete mít právo kritizovat KLDR.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 22:57:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 11-2005
T_m:
"Kejvačka: Rozumím tomu dobře, když si myslím, že kdyby Velký Vůdce jen tušil, co jsi zde zveřejnil, tak bys byl pověšen, otráven nebo roztrhán psy?"
To myslíte tresty toho Kimova strýčka, co se, jak na potvoru, neustále objevuje živý na veřejnosti???[biggrin]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pátek, 27. dubna 2018 - 07:41:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3575
Registrován: 9-2005
A za určité dílčí nedostatky může imperialismus a jeho vazalové, nikoli KLDR.

Aha, tak proto nejvyšší [cunik], tedy vůdce, který studoval soukromou školu ve Švýcarsku, tedy hluboko v imperialistické zemi a byl (a vlastně stále paradoxně je) nadšen pro západní a americkou kulturu se ve vlastní zemi chová tak zápaďácky jako největší buržoust a vykořisťovatel, tedy nejde svému lidu zrovna dobrým příkladem. Může za to vlastně imperialismus a jeho vazalové. Jak skvělá odpověď [crazy] Není on nakonec agentem západu? Takhle by to soudruzi nechat něměli. Teď couvá od jaderných zbraní, za chvilku začne s perestrojkou a bude konec. Jak se může vůbec vláda v tak skvělé zemi předávat dědičně, neměl by si lid vládnout sám?

Jestli pak běžný severokorejský proletář či spíše jeho potomek může navštěvovat nějakou tu prestižní školu na západě?

(Příspěvek byl editován uživatelem Pepa_L.)
Pár obrázků ode mne...
Pátek, 27. dubna 2018 - 10:38:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3177
Registrován: 9-2007
Omlouvám se, že tu narušuji diskuzi nejvyššího soudruha s drzými imperialisty, ale řeším problém s Itálií - 9.7. chci jet z Messiny do Říma v ICN, konkrétně ve dvou v lůžkovém voze, oddíl Double. Eshop mi normálně jízdenku vypíše, navíc za docela příznivou cenu (nabídka Super economy), ale po vybrání místa (Posto Doppio celý oddíl) mi naskočí chybová hláška, něco ve smyslu, že rezervaci nelze provést. Čím to? Nakupuji to příliš brzo? Nepřijde mi, že by byl vlak vyprodaný, zkoušel jsem i T3 pro jednoho, stejně tak i další noční ICN (Messina - Genova), i tam Double i T3 a vždy chybová hláška, že rezervaci nelze provést. Nezdá se mi, že by byly vlaky vyprodané (to bych pak neměl k dispozici nejlevnější jízdenky), ale zase kdyby bylo na předprodej příliš brzo, asi by se mi u vlaku vůbec neukazovala možnost nákupu jízdenky (tak to je třeba u IC Taranto - Reggio di Calabria).

On je ten eshop vůbec divný - zmíněné IC to nabízí na červen za 8 EUR (běžná cena 66 EUR), ale pro období července už píše vyprodáno... [crazy]
Pružinskij
Pátek, 27. dubna 2018 - 10:41:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2447
Registrován: 4-2015
Prostě Itálie ...
West code was broken.

Pátek, 27. dubna 2018 - 14:05:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3178
Registrován: 9-2007
Mě dost udivuje, že na daný termín (9.7.) nejsou místa v žádném voze žádného vlaku co z jihu na sever jede (a to se jedná o tuším hned čtyři noční vlaky). O to víc mě vyděsilo, že na mnou požadovaný vlak (ICN 1956) se mi podařilo zakoupit si jízdenku na tuším 14.7... ale zase od 1. do 9.7. se mi to nepodařilo, ať už šlo o lůžko nebo o lehátko.

Zeptám se velmi hloupě, ale fakt jsou vlaky ze Sicíle/Kalábrie vyprodané tak dlouho dopředu?

EDIT: Jde mi koupit jízdenka s lůžkem na noční ICN Salerno - Turín. Abych tedy svůj dotaz upřesnil, vzhledem k tomu, že v eshopu TrenItalie jsou některé vlaky dostupné už teď a některé nejsou ve vyhledávači nebo se ještě nedají koupit, máte s tímto zkušenost? Je lepší vzít tohle a být rád, že vůbec pojedu, nebo ten vlak skutečně ještě není v rezervačním systému a měl bych počkat?

(Příspěvek byl editován uživatelem Vantju.)
Pátek, 27. dubna 2018 - 14:29:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 8-2017
Druhý červnový víkend je (tak jako jinde v Evropě) velká změna jízdního řádu Trenitalie. Některé vlaky jedoucí po tomto datu mohou být stejně tak dobře zrušeny, jako prozatím pouze neuvolněny do rezervačního systému do chvíle, než jejich jízda bude zaručená.
Další možností je potom konání rozsáhlých výluk (kdy vlaky jedou, ale např. v některém úseku mají NAD - viz zrušení přímého vozu Praha-Curych).
Pátek, 27. dubna 2018 - 16:52:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 279
Registrován: 12-2007
Dobré odpoledne, prosím o radu. V červnu pojedu z Londýna (King's Cross) do Cambridge, tam pojedeme tři a zpátky čtyři. Nabízí se koupit tři zpáteční jízdenky a jednu jednosměrnou, což vychází na £50.25 + £24.40 = £74,65. Pokud ale koupím čtyři zpáteční jízdenky, zaplatím "jen" £67. Předpokládám, že když si půjdu před odjezdem vyzvednout lístky do automatu, tak na mě vypadnou čtyři samostatné "off-peak day return" = nemělo by ničemu a nikomu vadit, že do Cambrigde nás bude o jednoho méně. Máte s tímto někdo zkušenosti? Díky
Mladějov
Pátek, 27. dubna 2018 - 19:56:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12365
Registrován: 3-2007
Kejvačka:Tamní společnost se ovšem musí bránit a mít se před cizinci na pozoru, protože ti socialismus buďto nikdy nevybudovali, nebo ho nechali padnout či zdegenerovat do čínsko-vietnamsko-laosko-kubánské tržní podoby.

A proš jsou všechny ostatní socialismy ty špatné a jen ten Kimův dobrý ?

Já tomu pořád nerozumím.
Přece čím je socialistických států více, tím je to lepší, ne..?
Kejvačka
Neděle, 29. dubna 2018 - 07:04:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2128
Registrován: 10-2004
Mladějov: Samozřejmě, čím více socialistických států, tím je to lepší, ale dnes je skutečně socialistický jen jeden.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Neděle, 29. dubna 2018 - 13:24:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2608
Registrován: 1-2006
Tož jste opravdový mučedník, když dobrovolně trpíte tady v prohnilém kapitalismu místo abyste se přestěhoval do Kimova ráje.[crazy]
Jsem hrdý na svou vlast:
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.
Neděle, 29. dubna 2018 - 14:26:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2016
Vantju: běžně kupuju jízdenky po italii 3 měsíce předem a bez problémů ale jezdíme jen na sedačce, vyprodané to dopředu moc není. Hlavně cestou na jih se nám stává že jedem třeba celou cestu z Říma do Ricadi jen dva nebo max 4. V opačném směru už to bývá horší a je dost plno.

Jednou se mi stalo u OBB že mi nešlo koupit jízdenku 5 měsíců dopředu tak jsem napsal na support a do pár hodin to fungovalo. (prodávají dopředu 6 měsíců), u trenitalie to bylo myslím 3 nebo 4 měsíce

(Příspěvek byl editován uživatelem pivovary.)
Neděle, 29. dubna 2018 - 18:58:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3578
Registrován: 9-2005
Tož jste opravdový mučedník, když dobrovolně trpíte tady v prohnilém kapitalismu místo abyste se přestěhoval do Kimova ráje.

Nevíte, že ten prohnilý imperialismus narušuje zevnitř [wink]
Pár obrázků ode mne...
Středa, 02. května 2018 - 10:24:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 11-2005
Tak se do Kejvačky pořád nenavážejte, je to prostě zas jiný element a co se týče fotek aspoň nějaký příspěvek. Ono focení je "problém" i různě v EU, donedávna v Maďarsku, v Athénách...; předevčírem mě slušně oslovil sekuriťák v Duisburgu v U-Bahn, že si mám fotky nechat pro svou osobní potřebu a nevystavovat je, neboť si to dopravní podnik nepřeje. Berme to tak, že na celém světě je bůhvíproč focení považováno bezpečnostními složkami za hrozbu.
Cogwheel
Středa, 02. května 2018 - 11:17:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5484
Registrován: 1-2012
ad Hungry Bear: Ono se do KLDR z Česka ani vystěhovat nejde - i kdyby někteří naši komunisté třeba chtěli. [crazy] Tamní "čučche" ideologie vlastně ani není tak komunistická, jako spíše rasistická. Nás "zápaďáky" (od "imperialisticky smýšlejících maloměšťáků" až po "levicpvé intelektuály") považuje v podstatě za podlidi, vhodné jen k zotročení, zatvrzelé pak k likvidaci. V tom je "čučche náboženství" je velmi podobné postoji fanatického islámu a podobným náboženským morbidnostem. Zajímavě to analyzuje např. kniha "Nejčistší rasa", dostupná i v pdf: https://gleasopim.firebaseapp.com/4/Nej%C4%8Dist%C5%A1%C3%AD-rasa -Jak-Severokorejci-vid%C3%AD-sami-sebe-a-pro%C4%8D-je-d%C5%AFle%C 5%BEit%C3%A9-to-v%C4%9Bd%C4%9Bt.pdf
Takže Kejvačka vidí v KLDR nedostižný ideál, který je třeba uctívat a klanět se mu. [biggrin] My ostatní toho nejsme hodni. [nene]
Středa, 02. května 2018 - 23:45:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57
Registrován: 2-2017
Hezky vecer vsem. V cervnu chystam cestu do Kalabrie, Apulie a na Sicilii ( cestou se pokusim zachytit belgicke pantografy v Modene [happy] ). Chci se poptat, ma nekdo prehled o uzkokolejkach na jihu? Da se jeste na Circumetnea potkat v pravidelnem provozu neco jineho nez Vulcano, a u Cosenzy a Catanzara neco jineho nez Stadlery? Jezdi turisticke vlaky do San Giovanni in Fiore? A jezdi jeste neco vubec na uzke kolem Palmi? :-) Nejake udaje se mi jiz podarilo vyhledat, presto budu za jakekoliv pripadne informace velmi vdecen[happy]
Pružinskij
Čtvrtek, 03. května 2018 - 08:29:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 4-2015
Funguje toto: http://www.trenodellasila.it
na části trati. O nějakém dalším rozšíření provozu nevím a asi bude obtížnější se tam dostat.
V červnu počítat s vražedným horkem. Loni mě to natolik odradilo, že letos pojedu raději šotoušit na Öland, Göttland a další ostrovy na severu [happy].
West code was broken.

Pátek, 04. května 2018 - 00:03:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59
Registrován: 2-2017
Pruzinskyj: vy jste tam byl loni v cervnu?

Jak to vubec vypada v lete, je provoz na tech uzkych vyrazne omezen, netusite?

A co bezpecnost, ta se nejak vyrazne nezhorsila? Cetl jsem snad o vetsim poctu zebrajich jedincu apod..
Sobota, 05. května 2018 - 16:27:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8634
Registrován: 9-2002
Asi jsem uz starej slepejs, ale ja zadnou T448 na ty foto nevidim. Kdyby nekdo psal, ze tam stoji ruska TEM2... To jsem este poznal.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pružinskij
Sobota, 05. května 2018 - 17:04:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 4-2015
A co bezpecnost, ta se nejak vyrazne nezhorsila? Cetl jsem snad o vetsim poctu zebrajich jedincu apod..
Myslím, že to nebude výrazně překračovat běžné italské reálie. Pokud budete v hotelu/penzionu/privátu a žít jako místní, tak se celkem nic neděje. Kolem nádraží občas ponocují bezdomovci, jako všude jinde ve světě, větší nádraží se na noc zamykají a pouští dovnitř jen lidi s jízdenkama.
Úzké - nevím, ale loni se Italům povedlo v srpnu zastavit provoz na pomalu polovině sítě RFI a jezdily jen některé soukromé dráhy a hlavní tahy.
West code was broken.

Sobota, 05. května 2018 - 17:08:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7782
Registrován: 8-2012
Agent: Myslíte tu svobodnou Koreu, co se tam nesmí fotit, leda pokradmu nebo zdálky?

Asi už jste starej slepejš [happy]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 05. května 2018 - 17:38:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 11-2005
Co budete dělat, až se to během pár měsíců s tou Koreou uklidní, kdo bude další strašidlo opředené mýty pro hlupáky???[proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 05. května 2018 - 18:11:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 2-2017
Pruzinskyj: takze nejlepe pockat na cervnovou zmenu jr.. Kazdopadne dekuji za info!
Sobota, 05. května 2018 - 18:46:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7784
Registrován: 8-2012
Co budete dělat, až se to během pár měsíců s tou Koreou uklidní
Pojedem tam fotit mašiny, co jinýho? [happy]
Ale že by tlustej Čongun pustil ten svůj privátní kapitalismus se socialistickou tváří navenek během pár měsíců, to sotva. Spíš to vypadá, že nutně potřebuje nějakou humanitární pomoc (mercedesy pro sebe a pár pytlů rejže pro vyhladovělej národ), tak se aktuálně dělá hezkej.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pružinskij
Sobota, 05. května 2018 - 18:50:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2475
Registrován: 4-2015
Co budete dělat, až se to během pár měsíců s tou Koreou uklidní, kdo bude další strašidlo opředené mýty pro hlupáky???
Tak pokud by padl tamní režim, tak bych se tam rád podíval jako běžný člověk (ne účastník masového vymejvání mozků za dlouhý peníze). To ovšem hned tak nebude, takže se nikam nechystám.
West code was broken.

Sobota, 05. května 2018 - 18:58:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 11-2005
Zas tak starý nejsi, dočkáš se[wink] Už jsme zažili pád komunismu, demokratizaci Vietnamu a Číny, arabská jara, polevila Kuba, teď Korea...prej dobrý, ne?[lol]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 05. května 2018 - 19:18:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7786
Registrován: 8-2012
No dnešní oslavenec by z toho nadšenej nebyl.
I když věrchuška Uhnije ho už zase obdivuje a odhaluje mu pomník, kolo dějin se prostě točí (třeba si jednou budou ten komokriminál jezdit fotit Korejci sem)...
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 06. května 2018 - 17:34:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8157
Registrován: 4-2003
Tak pokud máš na mysli Marxe, tak ten s tím nemá nic společnýho. Teda až na to, že si někdo x desítek let po jeho smrti a v úplně jiném kontextu bral do huby jeho jméno a jeho dílo. A zbytek je už o kombinaci neznalosti a černobílýho vidění světa.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 06. května 2018 - 17:45:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7796
Registrován: 8-2012
v úplně jiném kontextu bral do huby jeho jméno a jeho dílo
No to by mě teda zajímalo, v jakém "jiném kontextu" byl brán takový Komunistický manifest: "Komunisté pokládají za nedůstojné, aby tajili své názory a úmysly. Prohlašují otevřeně, že jejich cílů lze dosáhnout jen násilným svržením celého dosavadního společenského řádu. Nechť se panující třídy třesou před komunistickou revolucí!"
No jo, von s tím komunistickým šmejdem nemá chudák nic společného, to je jen klasické nepochopení a zneužití pár soudruhy po Marxově smrti.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Kejvačka
Neděle, 06. května 2018 - 19:56:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 10-2004
Marxovy ideje jsou v současnosti nejdůsledněji realizovány v KLDR, na tom se snad shoduje většina jejích příznivců i odpůrců. [wink]
Není marné porovnat Komunistický manifest s Ústavou KLDR.

A pro dopravní fandy bez ohledu na politické názory je KLDR velice zajímavá. [vypravci]
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Neděle, 06. května 2018 - 21:28:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8159
Registrován: 4-2003
Marxovy ideje jsou v současnosti nejdůsledněji realizovány v KLDR

Já se obávám, že kasárenská diktatura klanu jedné rodiny v původně feudální nevzdělané společnosti nemá s myšlenkama manifestu (napsaného navíc v podmínkách sociálních tenzí průmyslové revoluce) málo společného, spíš je to soukromý kapík jak řemen.

dosáhnout jen násilným svržením celého dosavadního společenského řádu

Což bylo napsáno v kvasu roku 1848, kdy padl bambilion věcí platících mnohdy i stovky let.
---------------
Já jsem tedy z Marxe zažil jak tu pavědu Marxismus-Leninismus a dějiny MDH, tak i to ten kus recionálna, který byl jeho Kapitálu. Nebyl to ani zločinec, ani hlupák, jeho pomník mě na rozdíl od tisíců Leninů strašících v postovětských republikách neuráží.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 06. května 2018 - 23:40:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 782
Registrován: 1-2013
Marx - v Berlíně je dodnes Karl-Marx-Platz i Karl-Marx-Strasse, ale co mne překvapilo, že ve Wiesenau je dodnes Klement-Gottwald-Strasse (!)

https://mapy.cz/turisticka?x=14.5833293&y=52.2331619&z=18
Pondělí, 07. května 2018 - 09:55:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 8-2017
Což bylo napsáno v kvasu roku 1848 ... Nebyl to ani zločinec, ani hlupák
Zajímavá advokacie - on to vlastně napsal z donucení tlakem okolností a vyzývání k násilí "proti skupině obyvatel" není zločinem.
Dnes by to o "násilném svržení" a "třesení se" nestihnul ani vydat, maximálně tak napsat na fejkbůk a už by si pro něj přišli.
Ale vono vyhrožovat nesprávnejm třídám (teda pokud jsou to buržousti a kapitalisti) se v neomarxistické EU už vlastně zase smí.
Priapos
Pondělí, 07. května 2018 - 10:33:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 10-2012
Jaroslav_T:
"Marx - v Berlíně je dodnes Karl-Marx-Platz i Karl-Marx-Strasse, ale co mne překvapilo, že ve Wiesenau je dodnes Klement-Gottwald-Strasse (!)

"
To je toho, ve Vídni je třeba toto:

Pondělí, 07. května 2018 - 19:18:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 486
Registrován: 3-2005
RadekŠ to hezky napsal,viz výše. V normálních zemích lidi tohle téma berou s velkým nadhledem. Ve Vídni je od 20 let u nádraží Heiligenstadt velký komplex Karl-Marx-Hof. Koho to zajímá, najde si jejich web (to jen například).
Zřejmě jen tady, v nevětrané české kotlině a připojené Moravě občas někomu červenají líce, nabíhají žíly, srdce sebou mlátí a spílá nepohodlným do neomarxistů.
Juncker, ten usměvavý chlap, pro nás překvapivě odhalil tu vlasatou sochu,,,do něho máte, chlapci někteří, ještě daleko... :-)
Mladějov
Pondělí, 07. května 2018 - 19:37:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12384
Registrován: 3-2007
Ve Vídni je od 20 let u nádraží Heiligenstadt velký komplex Karl-Marx-Hof.

Dyť taky vědí houno o tom, co to bylo žít v reálném socialismu [biggrin][biggrin][biggrin]
Pondělí, 07. května 2018 - 22:27:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7799
Registrován: 8-2012
Zřejmě jen tady, v nevětrané české kotlině a připojené Moravě ...a celé východní části Evropy, která měla tu pochybnou možnost vyzkoušet si na vlastní kůži "násilné svržení", "revoluci", "konfiskaci" nebo (ne)zotročování, stejně jako recionálno hovadin o nadhodnotě, třídním boji a vykořisťování (jestli podle těhle mouder jedou u RadkaŠ ve "firmě", tak to mnohé vysvětluje [happy] ).
Tak si teď holt musí zkusit sáhnout na horkou plotnu i část západní.
Bydlet druhou polovinu dvacátého století ve Vídni, taky by se mi třeba Marx jevil jako moudrý a následováníhodný filosof :-)
Ale je zajímavý, že třeba Rudolfu Jungovi (teoretikovi jiné zločinné ideologie - nacismu) se pomníky nestaví, nevíte proč?
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 07. května 2018 - 22:34:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 73
Registrován: 1-2016
Koncem dubna na polárním kruhu ve Finsku v Rovaniemi.

Pondělí, 07. května 2018 - 23:02:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 487
Registrován: 3-2005
OK, vědí houno. Ovšem borče myslím že část zdejších domorodců hodlá i dalších 30 let fňukat, bědovat, tvářit se ublíženě, hrozit ručičkama a zakuklit se v tom tady.
Nepřítel se obvykle vyjeví z jiné strany. Beneš přičinlivě udával ve 30 letech do Vídně "rejdy" Habsburků,,,dnešní ostříži se zase zaměřili na toho vousatého :-)
Pružinskij
Úterý, 08. května 2018 - 08:34:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 4-2015
Kulsud: Zrovna koncem dubna křižoval Finsko zvláštní fotovlak, objednaný šotouši z celého světa.
Důvodem bylo chystané zastavení provozu asi několika tisících km nákladních tratí, které chystá finský správce infrastruktury.
Podrobný report až někdy později, ale bylo to vynikající - za muzejním strojem byly řazené lůžkové vozy z padesátých let (interiéry ve dřevě a topením na totéž), restaurační vůz pro doplňování sil a několik dalších starších či novějších vozů.
Dojeli jsme i na nejzápadnější kolej a šturc v zemi, do přístavu Kaskinen:


v Botnickém zálivu, navštívili řadu průmyslových provozů, vleček, přístavů, dolů, opuštěných tratí i jeden parní provoz v Kovjoki:

a někteří z nás pak pokračovali pendolínem do Petěrburgu.
Velmi vydařená akce a pořadateli patří velký dík.
West code was broken.

Úterý, 08. května 2018 - 08:48:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 11-2005
Pružinskij: nechtěl bys z toho prosím sepsat nějaký obsáhlejší článek na některý web s trvalejší hodnotou příspěvků? [jidlo]