Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 25. 11. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 25. 11. 2018

dolů
   autor příspěvek
Středa, 21. listopadu 2018 - 06:03:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 10-2007
Krom toho firmy to neudělají, protože tam prostě neseženou kritický počet kvalifikovaných lidí a nebudou z toho schopny postavit funkční týmy. Firma, která postaví v Praze lidojem a během dvou let najme 500 vesměs výborně kvalifikovaných VŠ vůbec neuvažuje v dimenzi okresního města. Ona uvažuje v dimenzi, zda ten lidojem postaví v Evropě v Praze a nebo ve Varšavě.

Buďte v klidu, je to otázka nabídky/poptávky. Když nabídnete dostatečné ohodnocení, tak tam lidi bez problémů sežene. Nepleťte si to se strategií českých vychcánků, který si myslí, že půjdete do nějaké díry za stejné ohodnocení jako ve městě.


V Německu hlavně odstartovala průmyslová revoluce o 30 let dřív před zaostalým Rakousko-Uherskem a urbanizace tam už tehdy nabrala úplně jiný rozměry něž tady a ten rozdíl je doteď. Kde myslíte, že se vzaly všechny ty S-bahny příměstský expresy? Lidi tam dneska masově dojíždí na vzdálenosti běžně přes 100 kilometrů.

Což je dáno tím, že se jim to z jejich mezd vyplatí.
Středa, 21. listopadu 2018 - 06:12:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8643
Registrován: 4-2003
mot, Mořepetr:

Hele, to Vás fakt nikdy nanapadlo, že na 99 % Vašich "nápadů" už nikdo přišel před Váma a to že nedopadlo bude mít asi nějakej důvod?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 21. listopadu 2018 - 07:03:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8644
Registrován: 4-2003
. Když nabídnete dostatečné ohodnocení

Kdyby byly v p*deli ryby, nemusely by být rybníky!

Hele, já tedy žiju v reálném světě, nikoliv v tom vašem kdybysvětě.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 21. listopadu 2018 - 07:36:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 4-2003
já tedy žiju v reálném světě, nikoliv v tom vašem kdybysvětě

No, spíš mi přijde, že žijete v úplně jiné zemi, než třeba já. Věci, které považuji za problém vidíte jako pozitivum a naopak. To není kritika, jen zcela opačné vnímání hodnot, toho co je dobře a co spatně atd.

Já také nevidím nic pozitivního na tom, že všichni dojedou do prahy pak tak udělaj spousta "smysluplné" kancelářské práce (možná 10% z nich) a pak jedou zas bydlet. Myslím, ze by bylo dobré zamyslet se nad tím, jak to do budoucna odstranit. Ne nějakýma zakázama, ale dlouhodobou výchovou lidí k jinému způsobu života. Tenhle je prostě neudržitelný jak pro ty dojíždějící tak pro celek. Chápu ale, že někteří vnímají současný středočeský způsob života jako "blahobyt". Já si ho jen představuji jinak. Chápu i ty co nechtěj odejít po vysoký škole zpátky z Prahy "na vesnici" dělat do fabriky. Je to o celkovém nastavením tý společnosti, která to ale evidentně sama vyřešit nedokáže.

(Příspěvek byl editován uživatelem Láďa 2.)
Středa, 21. listopadu 2018 - 07:41:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 10-2007
Hele, já tedy žiju v reálném světě, nikoliv v tom vašem kdybysvětě.
V zásadě jsou v reálně světě dva typy firem. Ty, které umí zaměstnance zaplatit, a ty, které fňukají, že nejsou lidi...
Středa, 21. listopadu 2018 - 07:45:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 4-2003
V zásadě jsou v reálně světě dva typy firem. Ty, které umí zaměstnance zaplatit, a ty, které fňukají, že nejsou lidi...

Tohle bych lépe nevystihnul!
Středa, 21. listopadu 2018 - 07:49:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3155
Registrován: 3-2006
RadekŠ:
"mot, Mořepetr:

Hele, to Vás fakt nikdy nanapadlo, že na 99 % Vašich "nápadů" už nikdo přišel před Váma a to že nedopadlo bude mít asi nějakej důvod?"

Pokud mohu mluvit za sebe, tak žádný vysloveně můj "nápad" jsem neprezentoval, je pravda, že bych měl citovat zdroje, ale to bychom tu měli jen seznam zdrojů.
Proto říkám ano většina "nápadů" je z druhé ruky.[blush]
A to že se realizuje něco jiného. Víte, ono opravdu žijeme v realitě a ne v ideálním světě, kde by se realizovalo, jen to nej nej řešení. Většinou o tom co se bude realizovat, rozhodují ve velké části, osobní zájmy.
Namátkou, víte co vedlo ke zkrácení tratě 17a, tedy nyní 171? Požadavek Králopdvorských železáren, aby trakce nevedla kolem jejich pecí,které nyní stejně neexistují. Ale kvůli tomu točí Sloni v Berouně, musela se tam postavit fekální kolej. Kdyby se jezdilo až do Zdic, byl by tam plac pro P+R i pro případnou servisní halu.
Středa, 21. listopadu 2018 - 08:15:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9504
Registrován: 4-2003
Mořepetr:Kdyby se jezdilo až do Zdic, byl by tam plac pro P+R i pro případnou servisní halu.

Servisní hala je v Praze. To nestačí?!?

Ale kvůli tomu točí Sloni v Berouně, musela se tam postavit fekální kolej.

Sloni točí v Berouně z jiných důvodů a tím je velký zlom frekvence. Ten se ještě prohloubil po dostavbě D5, kdy autobusy jedoucí mezi Zdicemi a Berounem po staré silnici, najedou za Berounem na D5 a vesele po ní frčí až na Nové Butovice. Navíc Zdice měly dlouhodobě špatný přístup na vlak - z náměstí to byl kilometr, dnes je to z náměstí na nástupiště už "jen" cca 650 metrů. Nehledě na to, že pro Zdice by už byl osobní zastávkový vlak neakceptovatelný, musel by tam jezdit spěšný vlak. Beroun samotný přitom je s osobními zastávkovými přitom už na hraně akceptovatelnosti. Takže ani kdyby ve zdicích bylo u nádraží P + R, příliš využívané nebude - předně by musel být alespoň půlhodinový takt R či Sp do Prahy.

Fekální kolej v Berouně jiné opodstatnění - není nutné jezdit se slony na fekální kolej do Prahy a nedivil bych se, že to nejspíš velmi usnadnilo oběh souprav - může tam nocovat kterákoliv.


Proto říkám ano většina "nápadů" je z druhé ruky.

Nic to ovšem nemění na tom, co zde již ostatní řečníci uvedli - jde vesměs o nesmyslná, drahá a vůči lidem zbytečně násilná řešení, která by byla ignorována, byla li by vůbec realizována.
Středa, 21. listopadu 2018 - 08:54:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26
Registrován: 10-2017
Parkoviště u nádraží v Řevnicích vypadá na pohled impozantně, ale těmi zaparkovanými auty přijede za den jen okolo 200 lidí. Používají ho někteří lidi z odlehlejších částí Řevnic, z přilehlé části Let a Roviny a ze vsí směrem na Hostomice.
Kdyby to měl být převládající způsob dopravy do Prahy z celého širšího okolí, tak by tamější parkoviště muselo být aspoň trojnásobné, lépe pětinásobné. Takové mohutné parkoviště by se ale už nikam nevešlo.

Ve směru z tratě 174 je systém dojíždění s parkováním u vlaku spíš okrajový, z více důvodů. Dojezd autem do Berouna je z tohoto směru problematický, u nádraží není možné volné parkování a je nutné odbavit se na P+R, jízdní doba většiny vlaků je poměrně dlouhá a interval je už půlhodinový. Je v podstatě vyloučené, aby se parkování u vlaku v tomto směru nějak výrazně prosadilo.

Je evidentní, že někteří uživatelé tohoto fóra systém dojíždění s parkováním vlastního auta u vlaku hrubě přeceňují, především proto, že nikdy nebudou k dispozici tak velké plochy pro parkoviště.
Podobné je to se systémem parkování v Praze na P+R u metra. Jde o výrazně menšinový systém parkování, daleko víc lidí zaparkuje v okolní zástavbě nebo dojedou autem až do cíle své cesty.

Bram: V Berouně žádný velký zlom frekvence není, i když je určitě větší než ve Zdicích. Na trati 171, pokud se vůbec dá mluvit o zlomech frekvence, tak jsou v Radotíně a Černošicích.
Středa, 21. listopadu 2018 - 08:55:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3156
Registrován: 3-2006
Bram:
"Mořepetr:

Proto říkám ano většina "nápadů" je z druhé ruky.

Nic to ovšem nemění na tom, co zde již ostatní řečníci uvedli - jde vesměs o nesmyslná, drahá a vůči lidem zbytečně násilná řešení, která by byla ignorována, byla li by vůbec realizována."


A proto se nenásilně zrušilo depo ve Zdicích a v Berouně. Prosím uvědomte si, že se nebavíme v rozsahu pěti, deseti let ale v kontextu vývoje za posledních cca 50 let.
Středa, 21. listopadu 2018 - 09:25:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9506
Registrován: 4-2003
Mořepetr:A proto se nenásilně zrušilo depo ve Zdicích a v Berouně.

Ta depa se zrušila především proto, protože motorové a elektrické stroje nepotřebují každodenní údržbu takového rozsahu, jako potřebovaly parní lokomotivy. Berounské depo tedy přesluhovalo po ihned konci parního provozu. Dále tu byl pokles nákladní dopravy na trati Protivín - Zdice a tím pádem i konec zdického depa.

Ostatně je hezky oproti osmdesátým letům v osobní dopravě vidět, jak se zoptimalizovaly oběhy vozidel a je jich výrazně nižší potřeba. Když i nákladní dopravu očistíme od jejího poklesu, tak je to v ní patrné okamžitě také. Dnes těžko potkáme depo plné postávajících provozních vozidel, protože všechna provozní jsou na někde na trati a v depu jsou akorát ta, co jsou na údržbě.


Prosím uvědomte si, že se nebavíme v rozsahu pěti, deseti let ale v kontextu vývoje za posledních cca 50 let.

Proto jsem se výše vyjádřil tak, jak jsem se vyjádřil [wink].
Středa, 21. listopadu 2018 - 10:00:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2926
Registrován: 12-2007
Láďa_2: Já jsem dost alergický na možnou převýchovu lidí k jinému způsobu života. Jistě, pokud se jedná o malý segment jejich života, např. v oblasti zbavování se odpadu, tak můžeme lidi převychovat k tomu, aby místo toho, aby všechen odpad nosili do popelnice, tak odpad vytřídí. Pokud se týká dopravy, pokud lidé mají možnost výběru, tak si vyberou podle toho, co jim víc vyhovuje, zda VHD, jízda na kole, nebo autem. Samozřejmě je dobré, když jim veřejná správa nabídne dobrou VHD, kdy mohou lidé kombinovat automobilovou dopravu s VHD. Pokud se ale týká místa a způsobu bydlení, tak si myslím, že je třeba to nechat zásadně na lidech, ani sebedelší výchovou nemusíte přesvědčit lidi, aby bydleli někde v zapadlé vísce a pracovali doma a jezdili mimo své bydliště jenom občas. Sociální inženýři, kteří si myslí, že by to bylo možné, ani mě, ani většinu společnosti nepřesvědčí.
Středa, 21. listopadu 2018 - 10:06:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3157
Registrován: 3-2006
Ad Bram:
Také neříkám, že depo by bylo dnes to co bylo. Základem téhle diskuse totiž bylo, proč lidé jezdí do Prahy. A že za to může i ČD (ČSD).
Takže to zrušení obou dep a přesunutí opravárenské kapacity do Prahy, byl jen příklad, jak i ČD podporuje zvýšení mobility zaměstnanců.

Ad Wagon: Ano a nejhorší jsou fantastové, kde by se v zapadlém koutu Moravy s názvem Zlín, před sto lety dalo pracovat, vesnice která měla 2000 obyvatel, uživila tak tak pár sedláků a domkářů, ostatní museli do světa za prací.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Mladějov
Středa, 21. listopadu 2018 - 10:17:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13170
Registrován: 3-2007
No a VE SKUTEČNOSTI ji snížila, protože v depu ve Vršovicích pracuje tak 10x méně (!!!!!) lidí, než dříve dohromady ve Vršovicích, na Hlavním, na Masaryčce, na Smíchově, v Berouně, ve Zdicích a v Benešově.

[wink]



(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 21. listopadu 2018 - 10:21:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12333
Registrován: 5-2004
"Sloni točí v Berouně z jiných důvodů a tím je velký zlom frekvence"

Zlom frekvence je tam proto že tam končí vlaky od Prahy. Podobně je to s osobáky dál za Benešov. Když jel osobák od Plzně dál ku Praze jako zrychlenka tak zdaleka takovej zlom nebyl. Mch Zdice (ale i KD) by pro P+R byly ideální protože mraky prostoru "kde nic tu nic". Podobně od Kladna by bylo ideální P+R v Jenči kde je kol nádraží mraky místa a super dojezd autem z D6 i od Unhoště. Pokud tam ale staví osobák jednou za hodinu tak těžko.

Ze 174 je dojezd vlakem do Prahy slabý protože přípoje ráno v Berouně. Dokud jezdil švejk jako rychlík tak byl ráno přestup klidně přes 20, dnes na osobák několik ks. Mimoto se každej rok neustále jebe s jízdním řádem "dopředu, dozadu, rychlík, osobák" což taky nepřidá. No a autem z okolí 174 je člověk na kraji Prahy zhruba v čase dojetí k nádraží a odstavení auta protože skrz zacpaný centrum Berouna (taková 380 nebo B směr Nižbor když ujede u nádraží tak se ve špičce pohodlně stíhá pěšky u Koně).
Středa, 21. listopadu 2018 - 10:28:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3158
Registrován: 3-2006
Ad Mladějov: A těch 90% jich dráha postřílela, aby nedojížděli k jinému zaměstnavateli, když jim zrušila pracovní místa v těch místech v blízkosti bydliště.[andel]
Ale u ČD je to v pořádku, potřebuje navyšovat počty přepravených osob.[happy]
Středa, 21. listopadu 2018 - 10:37:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9509
Registrován: 4-2003
Mořepetr:A těch 90% jich dráha postřílela, aby nedojížděli k jinému zaměstnavateli, když jim zrušila pracovní místa v těch místech v blízkosti bydliště.

Většina z těch, co před čtvrtstoletím pracovali ve zdickém depu, je už dávno v důchodu. Jejich děti povětšinou neměli zájem pracovat u železnice a proto pracují v nějakém skleněném lidojemu třeba na Nových Butovicích či jinde v Praze.

A ten, kdo nechtěl dojíždět do Prahy, nebo neměl na to, aby dělal v kanceláři, má možnost pracovat třeba v průmyslové zóně na Žebráku. Je to pár stanic autobusem a pokud je mi známo, tak tamější podniky mají vlastní svozové autobusy.
Mladějov
Středa, 21. listopadu 2018 - 11:10:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13174
Registrován: 3-2007
MP - ne. Ale zrušila v Praze samotné tak 200 x víc míst, než ve Zdicích, takže to dojíždění vinou rušení dep pro vás paradoxně KLESLO. Protože vy mluvíte, pokud se nemýlím, o tom, že "ke zvýšení mobility přispěly ČD i rušením dep".

Jinak pokud to vztahujete k dnešku, tak jsou opravdu (viz Bram) ti lidé dávno v důchodu - a popravdě mi vytrvalá kritika některých nad zrušením malých dep připadá hodně iracionální - muzejní železnici stejně z živého organismu mít nikdy nebudete, ač po tom tady někteří pořád volají.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 21. listopadu 2018 - 11:50:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 451
Registrován: 7-2017
A říká se tomu centralizace, tj. to, co bylo kritizováno před plyšákem.
Středa, 21. listopadu 2018 - 12:06:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3159
Registrován: 3-2006
Ad Mladějov: Ona se ruší malá depa? Rakovník se rozšířil, Blatná se chce rozšířit. Pochopil bych určité seskupení, ale že se musí jezdit tankovat do Lochovic, kde je dávno zrušená výtopna, protože jinde není kde, to mi nějak nedává smysl.

Ale to jsou asi zbytečné dohady. Stačilo by občas dodržovat to co je v územních plánech a v plánech dopravní obslužnosti.

A dovětek, 200x se nezmenšil, ani celkový počet zaměstnanců ČD (ČSD) mezi roky 1989-2018
Středa, 21. listopadu 2018 - 12:13:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9513
Registrován: 4-2003
mot:A říká se tomu centralizace, tj. to, co bylo kritizováno před plyšákem.

Což takhle rozlišovat, že někde je centralizace ku prospěchu, kdežto někde zase ku škodě věci?

Jenže před plyšákem měli soudruzi takový rozhled a znalosti, že se jim to skoro všude podařilo udělat opačně, než bylo zapotřebí. Není až tak těžké přijít na to, proč tomu tak bylo [wink].
Mladějov
Středa, 21. listopadu 2018 - 12:13:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13180
Registrován: 3-2007
MP: Čtěte prosím pozorněji, co píšu.
Mladějov
Středa, 21. listopadu 2018 - 12:20:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13181
Registrován: 3-2007
Tak hlavně před 1989 prostě soudruzi píchli do mapy a postavili v ÚP, kde nebylo nic, státní fabriku, aby tam lidé měli práci, a dojířděli tak do 30 km autobusem bez ohledu jak to bylo efektivní, nebo ne, speciálně na Slovensku (Chemko Humenné, Vihorlat Snina, Tesla Stropkov).

To dneska už nejde a umístěnky už také nejsou.

Přesto hromada lidí pracovala na druhém konci republiky. Jak to ?
Středa, 21. listopadu 2018 - 12:29:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3160
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"MP: Čtěte prosím pozorněji, co píšu."
Omlouvám se, špatně jsem přečetl.

S fabrikama je to pořád stejné, jen dnes píchne do mapy majitel.Tedy pokud má kam. V PB je třeba problém s tím, že by firma chtěla, ale není průmyslová zóna, tedy volná parcela.

Obdobně jsem poukázal na CAVD, ten využil raketovou základnu pro S-200. Ale bohužel je to v lesích trochu z ruky.
Mladějov
Středa, 21. listopadu 2018 - 12:33:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13182
Registrován: 3-2007
No jasně, a proto ten spád "ceny pozemků/práce/dojíždění" musí být o dost vyšší než v úmyslně glajschšaltovaném socíku, aby nevýhody zapadlosti přebily výhody jiné.

A hlavně nejde tak snadno aplikovat sociální inženýrství.
Středa, 21. listopadu 2018 - 13:41:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8645
Registrován: 4-2003
mot: A říká se tomu centralizace, tj. to, co bylo kritizováno před plyšákem.

[biggrin][biggrin][biggrin]

To si akorát pletete hodinky a holinky.

------------

Jinak čistě fakticky - depo Zdice patřilo pod Plzeň a údržba elektrik řízených Zdickýma fírama se dělala v Plzni a nikoliv v Praze a už tehdy to s tím depem šlo z kopce. Představa, že by se to depo dalo k dneska něčemu použít namísto ONJ mi přijde jako velká ztráta soudnosti (hodně slušně řečeno).
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 21. listopadu 2018 - 13:57:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17984
Registrován: 5-2002
Libcha: spíš protože moc není kde
Ale je: ve Vysočanech obrovskej brownfield po ČKD a Pragovce, Slatiny...

Bram: Krom jiného jim dělá dobře pocit, že jsou najednou Pražáci. Sice to moc nechápu, protože jako rodilý Pražák se za nadčlověka fakt nepovažuji
Protože Ty to máš bez osobního přičinění, kdežto on toho dosáhl.

MP: musela se tam postavit fekální kolej
Pokud nechceme generovat prázdné soupravové jízdy za účelem vyhovnění na ONJ, měly by vlaky "spát" tamtéž, kde spí většina jimi přepravovaných cestujících. A to jsou přesně ty Berouny, Benešovy, Kolíny a jim podobné uzlíky.
Prstenec fekálek okolo Prahy je tedy příznakem jednoznačného pokroku.
Středa, 21. listopadu 2018 - 14:15:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3161
Registrován: 3-2006
Hajnej:
"
MP: musela se tam postavit fekální kolej
Pokud nechceme generovat prázdné soupravové jízdy za účelem vyhovnění na ONJ, měly by vlaky "spát" tamtéž, kde spí většina jimi přepravovaných cestujících. A to jsou přesně ty Berouny, Benešovy, Kolíny a jim podobné uzlíky.
Prstenec fekálek okolo Prahy je tedy příznakem jednoznačného pokroku."

To je přesně ono. [ok]
Středa, 21. listopadu 2018 - 14:27:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 6-2016
Mořepetr: Tak na "Klondajk" do CAVD je dojíždění fakt netradiční. Zvlášť v zimě.
Šlo by to i vlakem z Třebaně a mít ve Vyžině schované kolo. Dojížděč by byl velmi štíhlý, na 7 km 300 m převýšení[biggrin]
Středa, 21. listopadu 2018 - 14:36:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3162
Registrován: 3-2006
Ad honzaklonfar: Zase z práce by to měl z kopce [biggrin]
Středa, 21. listopadu 2018 - 15:19:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3240
Registrován: 5-2002
Mladějov,3990403,Tak hlavně před 1989 prostě soudruzi píchli do mapy a postavili v ÚP, kde nebylo nic, státní fabriku, aby tam lidé měli práci, a dojířděli tak do 30 km autobusem bez ohledu jak to bylo efektivní, nebo ne, speciálně na Slovensku (Chemko Humenné, Vihorlat Snina, Tesla Stropkov.

[nene][nene][nene]

Aby to bylo co nejdále od fronty. začalo to už za první republiky, kdy např. Škodovka začala stavět novou zbrojovku v Dubnici nad Váhom. Po druhé světové válce se šlo logicky ještě hlouběji do zázemí (a východní Slovensko už neohrožovali Maďaři - alespoň teoreticky, bo VS).
Zaměstnanost místního obyvatelstva byla až sekundárním důvodem - i když to spolu samozřejmě souviselo.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Středa, 21. listopadu 2018 - 16:29:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 453
Registrován: 7-2017
Jo, jenže ten pan Baťa a jiní Páni továrníci a koneckonců i ti soudruzi u těch továren postavili tzv. tovární byty či paneláky nebo ubytovny. Dnešní soudruzi managoři koukají akorát co by shrábli a ostatní je jim u řiti.
Středa, 21. listopadu 2018 - 16:48:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3164
Registrován: 3-2006
mot:
"Jo, jenže ten pan Baťa a jiní Páni továrníci a koneckonců i ti soudruzi u těch továren postavili tzv. tovární byty či paneláky nebo ubytovny. Dnešní soudruzi managoři koukají akorát co by shrábli a ostatní je jim u řiti."

Neházel bych je do jednoho pytle i dnes existují snahy o něco podobného. Jen to jde dost s obtížemi odkaz
Středa, 21. listopadu 2018 - 17:03:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 10-2007
Jo, jenže ten pan Baťa a jiní Páni továrníci a koneckonců i ti soudruzi u těch továren postavili tzv. tovární byty či paneláky nebo ubytovny. Dnešní soudruzi managoři koukají akorát co by shrábli a ostatní je jim u řiti.
Mno holt si musíte vyjednat dostatečnou mzdu a vyřešit si to sám nebo je případně nechat v mantře "nejsou lidi".
Pikehead
Středa, 21. listopadu 2018 - 18:15:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4590
Registrován: 3-2007
Ačkoliv nemám nic proti CAVD, ale celá ta prasárna na hřebeni se měla po opuštění armádou zbourat. Nepatří to tam, ani ta silnice 1. třídy.

Co se týče dojíždění, možná by se líp chodilo z Kytína přes Vrážky. A ta vlaková zastávka se jmenuje Vižina. [proud]
Středa, 21. listopadu 2018 - 19:00:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 6-2016
Za Vyžinu se omlouvám. Ale ta přístupová asfaltka není silnicí 1. třídy, viz https://geoportal.rsd.cz/webappbuilder/apps/7/

Je sice široká a kvalitní (stavěná pro ČSLA v letech 80.), ale statut nemá. Ohledně pěší cesty je to v závěru pěkný mazec (podle betonového plotu), potmě bych tam nešel ani za peníze[biggrin] Závěr - masivní dojíždění do Prahy to neřeší[rofl]

https://mapy.cz/turisticka?planovani-trasy&x=14.1831717&y=49.8473 390&z=14&l=0&rc=9gXZwxW3.V9g6sWe0z&rs=pubt&rs=coor&ri=15306434&ri =&mrp=%7B%22c%22%3A131%7D&rt=&rt=
Středa, 21. listopadu 2018 - 20:56:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102
Registrován: 6-2018
Video: Nedělní odpolední vlaky na trati 231 - 18.11.2018
https://www.youtube.com/watch?v=nZZhbptzTx4
Středa, 21. listopadu 2018 - 21:43:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6917
Registrován: 8-2007
Mořepetr:
"Hajnej:
"
MP: musela se tam postavit fekální kolej
Pokud nechceme generovat prázdné soupravové jízdy za účelem vyhovnění na ONJ, měly by vlaky "spát" tamtéž, kde spí většina jimi přepravovaných cestujících. A to jsou přesně ty Berouny, Benešovy, Kolíny a jim podobné uzlíky.
Prstenec fekálek okolo Prahy je tedy příznakem jednoznačného pokroku."
To je přesně ono. [ok]"
Další jsou zaměstnanci.Ti by také nemuseli nastupovat do práce v Praze(kde budou dojíždět).Ale vedení je z Prahy,tak výpravčí dojíždí na CDP z Chocně,strojvedoucí z Klatov...[biggrin]
Středa, 21. listopadu 2018 - 22:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2018
Generální ředitel SŽDC dojíždí denně vlakem. Z Ústí nad Orlicí.
Středa, 21. listopadu 2018 - 22:50:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6918
Registrován: 8-2007
A dělá noční směny,nebo začíná ve 2.59 ?
Středa, 21. listopadu 2018 - 23:23:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 311
Registrován: 7-2017
Teď už chápu důvod zastavování jistých vlaků v ÚnO [proud] jinak Apollo 17 má vcelku správný dotaz, ještě ho malinko doplním - kolik sobot, nedělí a svátků letos strávil v práci ? A má vůbec podepsané přesčasy, nebo je bojkotuje jako někteří jeho podřízení ?
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 10:00:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 5-2002
Ke zdejší diskusi na téma urbanizace se přidávají i dnešní Hospodářské noviny: https://archiv.ihned.cz/c1-66351570-praha-tahne-ctvrtinu-ekonomik y-ale-pro-stale-vice-lidi-je-draha-pritom-o-budoucnosti-ceska-roz hodne-i-migrace-do-mest
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 10:48:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 455
Registrován: 7-2017
Dobrej canc. Kolik je v Praze firem, co něco vyrábějí? Jinak mě ten nadpis nějak nekoresponduje s obsahem článku. Ale když to říká koordinátor, tak to asi bude pravda [biggrin]
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 12:22:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2018
mot:
"Dobrej canc. Kolik je v Praze firem, co něco vyrábějí? Jinak mě ten nadpis nějak nekoresponduje s obsahem článku. Ale když to říká koordinátor, tak to asi bude pravda [biggrin]"

1/ tak třeba IT firem je v Praze dost, a vyrábějí o 106..

2/ je v Praze slušný profit z turismu a návazného...

3/ v neposlední řadě má spousta firem v Praze sídlo a vyrábí mimo neb v Praze je buzerace ze strany finančáku o dost nižší...
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 13:26:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8646
Registrován: 4-2003
Dobrej canc. Kolik je v Praze firem, co něco vyrábějí?

Dobrej canc.[ok][ok][ok]

Proč by měl někdo něco - myšleno fyzicky - vyrábět v hlavním městě??

To jsou činnosti, který mají samy o sobě relativně malou přidanou hodnotu a vyrábí se tam, kde jsou nízký mzdový náklady. Což není někde na světě velká metropole - až na řídké a zanedbatelné výjimky.

Taky proto z Prahy postupem času zmizela téměř veškerá výroba a nahradily jí služby a servis, věda a výzkum, kongresová turistika, atd. Na to jsou v tý zdroje - brány mnoha univerzit, které opouští každoročně tisíce lidí a spoustu z nich naberou rychle rostoucí technologický firmy v mnoha oborech. Dtto třeba Brno.

PS1: Já chápu, že tzv. vobyčejne člověk si "neumí šáhnout" na program, datový model, formuli na výrobu léku. A ty lidi v tcěh lidojeme považuje za úředníky.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 13:33:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14316
Registrován: 12-2007
v neposlední řadě má spousta firem v Praze sídlo a vyrábí mimo neb v Praze je buzerace ze strany finančáku o dost nižší
Ve značné části takovýchto případů ale nikdo z té firmy nepotřebuje do Prahy vůbec dojíždět, protože jde o tzv. virtuální sídla.
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 13:42:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8647
Registrován: 4-2003
diskusi na téma urbanizace se přidávají i dnešní Hospodářské noviny

Tady je to odemčený pro všechny: https://archiv.ihned.cz/c7-66351570-p8jlh-a3c04865a5611ed
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 14:00:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3167
Registrován: 3-2006
I Deník se přidal do diskuse [happy] odkaz
jitachru
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 20:59:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 861
Registrován: 3-2017
Mám dotaz, místo těch nových spěšných vlaků bude něco zrušeno nebo na to kraj přidá další peníze?
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 21:10:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3557
Registrován: 5-2002
místo těch nových spěšných vlaků bude něco zrušeno Mezi Benešovem a Prahou budou zrušeny vlaky Arrivy (víc, než kolik jich zavádí Ropid), na které kraj nedoplácel nic.
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 22:30:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 459
Registrován: 7-2017
A mezi Nymburkem a Prahou zrušili ranní SP Šemberu.
jitachru
Pátek, 23. listopadu 2018 - 16:00:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 862
Registrován: 3-2017
Ono by bylo peněz i na více vlaků, kdyby se např omezil či zastavil provoz na lokálních a slabě využitých tratích.
Pikehead
Pátek, 23. listopadu 2018 - 22:28:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4595
Registrován: 3-2007
Místo Šembery jede do Nymburka osobák, vlakokilometry objednané jsou.

Arriva mimo špičku moc obsazená nebyla, ranní a odpolední obsluha Benešova integrovaným spojem je xásadnější, byť "kvalita" táborských kopřiváků je nesrovnatelná s Arriva motorákem (super nástup, sezení a wifi...).
Sobota, 24. listopadu 2018 - 16:50:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 6-2016
Hledal jsem "něco" a našel "něcoúplnějinýho"[biggrin]
Aneb Klondajk před CAVD a po armádě
Sobota, 24. listopadu 2018 - 17:25:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 470
Registrován: 7-2017
Pike.: místo Šembery přidali prd, ten jezdí ráno z Nb. Teď ho bude suplovat Hradečan.
Sobota, 24. listopadu 2018 - 18:35:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6303
Registrován: 8-2006
Pochybuju, že Hradečan pojede Nbk - Poříčany zastávkově.[uhoh] Takže vlastně i Poříčany přijdou o zrychlenku, protože Sp z KH zastavují v Pečkách a Č.Brodě, Poříčany projíždějí.
Sobota, 24. listopadu 2018 - 18:53:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3175
Registrován: 3-2006
Ad honzaklonfar: Pěkné. Když už to tu zmiňujeme.
Klondajk za armády:
odkaz
A CAVD v seriálu Kapitán Exner:
Kapitán Exner

Omluva za OT[blush]
Sobota, 24. listopadu 2018 - 20:46:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 472
Registrován: 7-2017
Suplovat ho bude jen pro Nymburk. Venkov má Smolíka. Do Prahy courákem s přestupem nebo autem. Co vyhraje?

(Příspěvek byl editován uživatelem mot.)
Sobota, 24. listopadu 2018 - 22:18:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 5-2002
Courák s přestupem.
Kdo by chtěl jezdit autem, ten už dávno jezdí.
Jeffer
Neděle, 25. listopadu 2018 - 10:54:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 827
Registrován: 1-2005
Keď Klondajk, tak informácie tu: Fortifikace.net
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14. 2. 2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)