Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě na střední Moravě » Archiv diskuse Tratě na střední Moravě do 12. 02. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě na střední Moravě do 12. 02. 2017

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 07. února 2017 - 17:02:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12951
Registrován: 5-2002
Dluh: Fírů z ešusů se ptát jistě nebudu, tady mj. žádné ešusy nejezdí.
Aha, tak si pro příště nech od cesty vysírky, že někdo nestojí o něčí služby.
Dluhonice__
Úterý, 07. února 2017 - 21:27:56  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
David jaša:
Myslím že tak nechutné investice by to nebyly. Třeba drát není nutnou podmínkou, v blízké budoucnosti očekávám nástup hybridního pohonu baterie / elektro právě pro dojezd do koncových úseků. Zbytek je s otazníkem - třeba stavět nové výhybny, nebo by šly využít stávající? Je to na prověření. Jinak platí to co už jsem psal výše, čili za jakousi investici očekávejme zase jisté přínosy.

Jinak si nemyslím, že objednávání více a více autobusů přitáhne lineárně více cestujících. Do jisté míry možná, nicméně má to své limity, respektive více limitů (např. i personálních - řidiči atd.).

David:
Ad. Proč ne přímo do Brna? Mohlo by se jednat o spojování / rozpojování souprav, což snad v časech automatických spřáhel není až tak zásadní problém.

Ad. "tato teze platí pouze tam, kde autobusem jezdí jen ti co musejí" - podle toho, co jsem od obyvatel a samospráv v regionu slyšel, tak je to v řešené oblasti většinou právě tento případ.

Ad. docházka uličním prostorem - s tím souhlasím. Nicméně je něco, co dělá docházku uličním prostorem přijatelnou - chodník, odvodnění, osvětlení, přítomnost jiných lidí. Jsem toho názoru, že totéž lze zajistit při troše snahy i v mimoměstském / blízce příměstském prostoru.

Ad. poplatky pro autobusy - Celý článek a diskusi chápejte v kontextu "kolik by to asi stálo kdyby" - tj. není to vážně myšlený návrh, jen podnět k zamyšlení v tom směru, že i autobusová doprava má své náklady, a ty zdaleka nejsou jen za řidiče, naftu a ošoupání pneumatik. Pod čarou dodávám, že celá diskuse na Dopravním webu je o několik řádů kultivovanější, než třeba tady. Byť zrovna Davidovi dávám [ok], neb jeho příspěvky za pár let, co je sleduju, šly docela výrazně kvalitou nahoru. Bohužel u jiných je tendence právě opačná (Hajnej...)

Zzz:
Nejde o prosazování vlaku za každou cenu, i když beru, že v kontextu předchozí diskuse to tak mohlo vyznít. Jde o prosazení systému, který vychází z faktu, že každý cestující má zcela odlišné preference, a veřejná doprava je tím úspěšnější, čím víc možností nabídne. Vlak je jednou z těch možností, autobus je jednou z těch možností, a řada dalších možností plyne z kombinací (vlak + auto, vlak + kolo, vlak + BUS, vlak + pěší docházka, atd.). Jsou prostě lidé, kteří pojedou jakoukoliv veřejnou dopravou bez ohledu na kvalitu (často nižší sociální vrstvy), naopak jsou lidé, kteří ze zásady jezdí jen vlakem vyšší kvality, takže třeba z Šumperka jedou do Zábřehu autem a tam rovnou na RegioJet, protože do obyčejného osobního vlaku, natož do autobusu, by prostě nevlezli. Ale ani tito lidé veřejnou dopravu z principu neodmítají, jen mají jinak nastavenou laťku.

To co tady obhajuju je přesvědčení, že když lidem vezmete jakoukoliv kombinaci s vlakem a zůstane jen autobus, tak tím oslabíte veřejnou dopravu jako celek. Mají jedinou volbu, a to že je teoreticky možná ještě neznamená, že ji lidé automaticky zvolí. Bohužel čím víc osekáte možnost volby, tím méně lidí zůstává a tím více Vám zůstanou jen ti, kterým nic jiného nezbývá, tj. právě nižší sociální vrstvy.

Pokud chcete vědět víc, tak Svaz cestujících vydává slíbenou knihu na toto téma, křest bude v březnu. Je to opravdu dost komplexní problém na to, aby šel smysluplně popsat v jednom příspěvku na K - reportu.
Úterý, 07. února 2017 - 23:27:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13238
Registrován: 12-2007
Spočítejte si sami, nakolik můžete za podobné peníze zahustit autobusy v následujících 100 letech, které tam budou muset jezdit tak jako tak, má-li tamní VHD fungovat...
Ošemetné je, že podobný argument v menší či větší míře platí i u jiných staveb v JMK (resp. předpokladem po jejich realizaci je citelné osekání dosud slušně využívaných autobusových spojů, po jejichž zrušení ce části cestujících také výrazněji prodlouží cestovní doba "ode dveří ke dveřím", resp. vzdálenost mezi výchozím bodem cesty a nejbližší zastávkou veřejné dopravy). Včetně Boskovické spojky.

Tohle by mohlo fungovat u hypotetických přímých vlaků Jevíčko+Jaroměřice-Brno po Boskovické spojce, ale znamenalo by to nechutné investice
Souhlas s výčtem, jen poslední bod (cyklostezka Jevíčko-Jaroměřice) bych upravil na novostavba cca 1 km trati mezi nz Jevíčko a novým koncovým nádražím na okraji města, například v tomto trasování + eventuálně doplnění spojky umožňující bezúvraťovou jízdu ve směru Jevíčko město - Chornice). A přímé vlaky tedy vedené v trase Jevíčko - Brno (s eventuálním připojováním/odpojováním druhé jednotky v Boskovicích).

Dost by mě zajímalo vyčíslení nákladů na takovouto stavbu i následné ekonomické hodnocení.
Zejména hodnocení společenských přínosů je u obdobných staveb v JMK pojímáno dost kreativně (např. předpokládané nárůsty počtu cestujících ve vlacích o stovky procent atd.); docela bych byl zvědav, jak by hodnotitelům vyšlo hodnocení takovéhoto projektu. [happy]
Úterý, 07. února 2017 - 23:46:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12955
Registrován: 5-2002
Dluh: Bohužel u jiných je tendence právě opačná (Hajnej...)
Jak praví Gogol, nenadávej na zrcadlo, máš-li křivou hubu.
Pokud nedokážeš pochopit, že na některých tratích páteřní IDS vybudovat jde a na jiných zase ne, a krmíš nás tu čím dál větší demagogií, abys nás přesvědčil o své Jediné Správné Pravdě, tak se nediv, že postupně ztrácíme trpělivost...
StarMaster
Středa, 08. února 2017 - 02:17:20  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Ehm pánové, na tohle nemám. Hodně štěstí ve vašem žabomyším sporu... začal jsem to rolovat. Své jsem řekl a co tu k tomu dál chcete řešit nechápu.

Stav je takový, že:
Vlaky jezdí (stohy hejtů proti tomu, napsané tady, to nezmění)
Zda budou jezdit v budoucnu ukáže budoucnost (stohy argument pro i proti, napsané tady, to neovlivní)

Stručně a jasně: Je to čistě o veřejnosti a aktuální politické situaci. Vše ostatní má tak 10% význam. Pokud místní chtějí vlak a politická situace je extrémně příznivá, je možné postavit koridor do Mšena (kladný extrém) a pokud místním je železnice u prdele a politikům leží v žaludku, je možné kvůli jednorázově spadaným kamenům zastavit na funkční trati kompletně provoz (záporný extrém). Cokoli mezitím je ve hvězdách a kolik stohů textu tu napíšete, to nezmění.
Středa, 08. února 2017 - 02:51:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3022
Registrován: 5-2004
Dluh.: pointa je, že vlak na 262 na sever od Boskovic má dlouhodobě smysl právě tehdy, když bude v Brně rychleji než auto i s postavenou D/R43 (bo spousta cílů v Brně je na severu, kam se vlaky S2/R19 dá dostat jen oklikou), a toho se dosáhne jen přímým zrychleným spojem (po koridoru jako R2 JMK), z toho pak vyplývá zbytek. Spojování jen v případě, pokud by bylo nutno zahustit interval a úsek Brno-odb.L.R. by to nepobíral (furt je to nejlepší cesta přes rozvodí pro nákladku, tak by pro ni měla zůstap použitelná).

David: pravda, při hození na papír a nějakém srovnání to vypadá jako efektivnější investice než intuitivně:
- V.O.+J.+J.: 11k obyvatel (s Vážany, Knínicemi a Šebetovem 13k), potenciálně něco pod 1 h od Brna, [auto] dnes též 1 h (nicméně s vyhlídkou výrazného zkrácení po zprovoznění D43), k drátizaci 17 km z Boskovic
- Nedvědice-...-Štěpánovice: 3k lidí, 16 km tratě k zadrátování, též okolo hodiny, nicméně auta tu nemají vyhlídku na nějaké podstatné zrychlení
Středa, 08. února 2017 - 05:32:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13239
Registrován: 12-2007
V.O.+J.+J.: (...) potenciálně něco pod 1 h od Brna (...) k drátizaci 17 km z Boskovic
- Nedvědice-...-Štěpánovice: 3k lidí, 16 km tratě k zadrátování, též okolo hodiny


Dvě (nebo tři?) drobné technické poznámky:
- Ne 17, ale 23 km z Boskovic (neboť ne jen do Velkých Opatovic, ale až do Jevíčka - města)
- Pozor na tzv. neměření stejným metrem při výpočtu jízdních/cestovních dob (byť se tak běžně děje i v oficiálních výpočtech)
(mmch. analogicky bych to viděl spíš tak, že "Jevíčko" má vztah k "Brno" podobný spíše jako "Bystřice nad Pernštejnem" než jako "Nedvědice").
Středa, 08. února 2017 - 08:27:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6800
Registrován: 4-2003
od čarou dodávám, že celá diskuse na Dopravním webu je o několik řádů kultivovanější, než třeba tady.

Tak se tam vodstěhujte.[biggrin]

Jako třeba tohle... fakt dokonalý spolek bláznů.[ok]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 08. února 2017 - 09:08:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3024
Registrován: 5-2004
- Ne 17, ale 23 km z Boskovic (neboť ne jen do Velkých Opatovic, ale až do Jevíčka - města)

OK

- Pozor na tzv. neměření stejným metrem při výpočtu jízdních/cestovních dob (byť se tak běžně děje i v oficiálních výpočtech)

Kde mám dvojí metr?

(mmch. analogicky bych to viděl spíš tak, že "Jevíčko" má vztah k "Brno" podobný spíše jako "Bystřice nad Pernštejnem" než jako "Nedvědice").

Dnes možná, ale to je dané i tím spojením "jako Bystřice". Být spojení J-B "jako Nedvědice", posune se časem do stavu "jako Nedvědice". Tedy spíš silnějšího, protože těch obcí je tam víc s celkovým počtem obyvatel skoro o řád větším než Nedvědice (a násobně větším než okolo trati 251 v údolí Svratky), z toho potenciálu je vhodnější vycházet při plánování velkých investic. Analogicky jako to, co píše Doktor o intenzitách IAD vs. plánování VHD.
Středa, 08. února 2017 - 09:22:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12958
Registrován: 5-2002
RŠ: Pod čarou dodávám, že celá diskuse na Dopravním webu je o několik řádů kultivovanější, než třeba tady.
Je potřeba to vidět politicky, soudruhu - "kultivovanější diskuze" přece znamená, že tam jakýsi ing. Tomáš Tužín dělá pitomce z jiných a ne oni z něj... [biggrin]
Středa, 08. února 2017 - 11:28:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6802
Registrován: 4-2003
Je potřeba to vidět politicky

Myslíš takhle?

Na druhou stranu tady zatím nediskutujeme třeba o genderové vyváženosti podstatného jména "trať".[ok]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Dluhonice__
Středa, 08. února 2017 - 11:42:55  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Radek Š + Hajnej:

To jsem rád, hoši, že jste našli společné téma. Samozřejmě úplně mimo předmět diskuse, není to o tratích na střední Moravě, ani o železnici, ale o osobních útocích. No tak si to užijte, vy zapšklí zakomplexovaní ubožáci. [ko]

Pro ostatní - cokoliv kdekoliv dělám je ve volném čase a za mé vlastní finanční prostředky. Z onoho uskupení, jehož stránky si jeden z výše zmíněných soudruhů vygooglil, jsem vystoupil. Do žádného jiného uskupení vstupovat nebudu, a stejně tak nebudu nikam kandidovat v žádných volbách. Je chybou se o cokoliv snažit, daleko lepší je být žvanilem.

Toť vše, co k tomu můžu říct.
Středa, 08. února 2017 - 11:48:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2896
Registrován: 8-2010
Teda, ne že bych s Dluhonicemi nějak souhlasil, ale vynášení pravých jmen uživatelů bez jejich souhlasu a ještě odkazovat na nějakou starou kandidátku s cílem je za jejich názory zesměšnit je opravdu ubohé. Ale bohužel mě to nepřekvapuje [ko]
Praha-Ruzyně, Olomouc
Středa, 08. února 2017 - 12:39:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191
Registrován: 12-2007
Dluhonice: Mě by jen zajímalo na základě čeho se prezentuješ jako specialista na veřejnou a železniční dopravu (viz odkaz RadekŠ), když máš vystudované silniční stavby? Máš tedy i nějaké vzdělání k provozování veřejné hromadné a železniční dopravy? Nebo na základě čeho si to o sobě myslíš? Jen se ptám.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kosir.)
Středa, 08. února 2017 - 12:56:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12960
Registrován: 5-2002
To jsem rád, hoši, že jste našli společné téma ... o osobních útocích
Zase jeden, co pro třísku v oku cizím nevidí břevno v oku svém. Nebo snad Tvoje "Soudě podle toho, že zvládají zásobovat tuto diskusi od rána do večera svým moudrem, tak o jejich služby není zřejmě v tom reálném světě příliš zájem" máme chápat jako poklonu...?

H7887: bez jejich souhlasu
Ale...? Souhlas byl přeci udělen odkazem na článek.
Až donedávna mi bylo celkem fuk, kdo se za nickem Dluhonice skrývá, to se ale změnilo v okamžiku, kdy mě bezdůvodně napadl výše citovaným tvrzením. Přesto jsem mu nejdřív dal šanci podívat se, co pro kolejovou dopravu (a úsporu energie v této oblasti) už nějaký pátek (de facto celý profesní život) dělám. Tu ale ostentativně odmítl a dál si o mě otíral hubu, takže co s ním...?
M_g
Středa, 08. února 2017 - 12:56:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 688
Registrován: 6-2006
Honza7887:
jaký vynášení pravých jmen, četl jste příspěvek v úterý, 07. února 2017 - 13:46:11?
Středa, 08. února 2017 - 13:12:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2898
Registrován: 8-2010
Hajnej: Aha, takhle to beru tak to potom jo [happy]

M_g:
"četl jste příspěvek v úterý, 07. února 2017 - 13:46:11?"

Přiznám se, že ne pořádně. V poslední době to tady většinou jen prolítnu, protože pořád to stejné dokola.

No něco trochu jiného. V Železničáři vyšel hezký článek o 451 a 452 odkaz
Ví někdo kolik jich tehdy vlastně mezi Olomoucí a Nezamyslicemi jezdilo [happy] ?
Praha-Ruzyně, Olomouc
Středa, 08. února 2017 - 13:23:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4456
Registrován: 5-2002
Honza7887 - Stačí juknout na Prototypy.cz a přečíst si pasáž "depo Olomouc" [wink]
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně...
Středa, 08. února 2017 - 13:24:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13240
Registrován: 12-2007
Kde mám dvojí metr?
Viz
V.O.+J.+J.: (...) potenciálně něco pod 1 h od Brna (...) k drátizaci 17 km z Boskovic
- Nedvědice-...-Štěpánovice: 3k lidí, 16 km tratě k zadrátování, též okolo hodiny
.
Srovnání stavu "vlak Jevíčko - Velké Opatovice - Boskovice a dále 'rychlíkově' do Brna" (pozn. jen při "rychlíkovém" vedení mezi Boskovicemi a Brnem je reálné dosáhnout cestovní doby Jevíčko - Brno okolo 1 h) se stavem "vlak Nedvědice - Tišnov a dále 'všudezastavujícně' do Brna" (zatímco při bezprostojovém + na t-250 "rychlíkovém" vedení by cestovní doba Nedvědice - Brno hl. n. (po zrychlené + elektrizované t-251 + po mezitím tak jako tak zrychlené t-250) mohla dosáhnout cca 48 minut.

Ale jak jsem psal - běžně se to stává i v oficiálních výpočtech - viz někdejší řeči o spojení Kouty nad Desnou - Olomouc hl. n. max. za 1 hodinu vs. nevyhnutelná realita o půl hodiny delší. [happy]
Středa, 08. února 2017 - 13:25:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 2-2009
Honza7887
Něco jsem našel
http://spz.logout.cz/provoz/olm-nez.html
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
Středa, 08. února 2017 - 13:28:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 12-2007
Je pravda, že v Knínicích by to taky chtělo zastávku i jinde: https://mapy.cz/s/1o7vU
Jinak máme příbuzné z Uhřic, mají auto, kterým jedou do Opatovic a zde přesednou na vlak a jezdí do Brna. Právě kdyby bylo přímé spojení M. Třebová-Jevíčko-Boskovice-Brno (jako už bylo v minulosti), tak by po 262 mohlo cestovat mnohem více lidí.
Nemyslete si, že jet autem z Opatovic do Brna je nějaký med. Zejména ráno jsou zácpy jako kráva (během celého dne jsou zase pomalu jedoucí kolony se stovkami kamionů v obou směrech) a i do Lískovce či jinam na sever jedete tak hodinu a půl. Jedna hodina autem je nereálná utopie.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Středa, 08. února 2017 - 13:35:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 2-2009
R_1463Úpa
Právě kdyby bylo přímé spojení M. Třebová-Jevíčko-Boskovice-Brno (jako už bylo v minulosti), tak by po 262 mohlo cestovat mnohem více lidí.
Zajímavý nápad. To by se ale musela trochu překopat dráha od Boskovic nahoru. S boskovickou spojkou by to pak dávalo smysl.
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
Středa, 08. února 2017 - 13:49:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6803
Registrován: 4-2003
Samozřejmě úplně mimo předmět diskuse, není to o tratích na střední Moravě, ani o železnici, ale o osobních útocích.

Opravdový osobní útok je sezení na nějaký (napůl samozvaný) komisi a odhlasování o nespokojenosti se šéfem místní IDS. Což je o tom, že tomu člověku jde pracovně i profesně tzv. o kejhák. A taky vo prachy. Nějaký diskuse a osočování na internetu a nebo zdejší diskuse jsou zcela neškodný a rád jsem to i v minulosti přenechával jiným. Už jenom proto, že mě ty "recyklované elaboráty o ničem" ani nebavilo číst.

A druhá věc - nejde o to, že někdo něco chce, ale o to co reálně dosáhne. Lidi co chtí všechno obvykle nemají nic.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 08. února 2017 - 14:32:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 12-2007
Pro zpestření pár fotografií z Jevíčka



Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Dluhonice__
Středa, 08. února 2017 - 14:57:04  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
RadekŠ:
Nevím co je samozvaná komise. Jestli je to narážka na krajskou dopravní komisi, tak ta je pozvaná Radou Olomouckého kraje, protože je to komise rady. Jsou v ní zastoupeny mj. všechny strany, které se dostaly do krajského zastupitelstva.

Osobní útok je útok, založený na konkrétní osobu a její soukromé věci - jak vypadá, kde bydlí, co dělá v soukromí atd. Ostrá kritika pana ředitele KIDSOKu nesměřovala tímto směrem ale byla kritikou jeho práce v pozici, kterou zastává. Já jsem byl za léta své práce taky mnohdy objektivně i neobjektivně kritizován. Kdokoliv pracuje ve veřejném prostoru a s veřejnými prostředky s tímto musí počítat a musí si umět své jednání argumentačně obhájit. A pokud to nezvládne, tak může jít z kola ven.

To je ovšem čistě v rovině profesní či pracovní. Přejít z této roviny do roviny osobní je ubohost a důkaz, že věcné argumenty došly.
Středa, 08. února 2017 - 16:16:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6804
Registrován: 4-2003
přejít z této roviny do roviny osobní je ubohost

Naprostý souhlas - viz třeba článek "Přerovská doprava v rukách dopravních „odporníků“, kde je osobní rovina už z nadpisu přímo vane a dále to pokračuje třeba ...Zde se může čtenář pokochat „odborností“ pana ředitele KIDSOKu,...Tak to dopadá, když sedí politicky loajální “odborníci” ve svých funkcích a přitom nemají ponětí o realitě. To platí jak pro pana ředitele KIDSOKu.... Ještěže na rozdíl od pana Tužína takto nečiníte zde.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Dluhonice__
Středa, 08. února 2017 - 17:35:48  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
RadekŠ:
Na rozdíl od RadkaŠ uvádím odkaz na oficiální dokument organizace KIDSOK, nezkresleně a v plném znění, kde jak píšu - "každý si může učinit vlastní názor". A uvádím co si o tom myslím - nevím proč bych neměl. Jakkoliv tvrdá kritika je stále k věci a neleze Mgr. Tomíkovi do soukromí.

K čemu se nesnížím, RadkuŠ, tak k fízlovskému hledání, kde je mnou kritizovaný člověk čeho členem (což nesouvisí s projednávanou věcí) a následně publikací tak, abych na něj hodil pořádné hovínko před nejširším publikem. To je mentalita agenta StB, a z takových lidí se mi zvedá žaludek.

Osobně mně docela zajímalo, když tak intenzivně pátráte (vy + Hajnej) po mé identitě, jestli to prostě jen chcete vědět, nebo zneužít k nějakým primitivním útokům. Tak jste hoši předvedli, co jste zač. [ko] [ko] [ko]
Středa, 08. února 2017 - 18:38:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4051
Registrován: 5-2002
A co tou Chornicí tedy hodláš dělat [vypravci] . Lidi se sami do vlaků nevrátí a nutit je tomu tím, že jim seberu autobus stojící na návsi - no nevím, jak by to ohodnotili [andel] . Možná by pro začátek stačilo vyhubit dementní přestupy na hranicích kraje, aby se v nějaký rozumný čas dalo dojet bez přestupů třeba z PV do MT nebo z MT do BO [masinka] .
Středa, 08. února 2017 - 18:43:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2900
Registrován: 8-2010
Rosta_kolmix, Radec5: Moc děkuji [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
Praha-Ruzyně, Olomouc
Středa, 08. února 2017 - 21:50:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6805
Registrován: 4-2003
když tak intenzivně pátráte (vy + Hajnej) po mé identitě

U mě to po přečtení "celá diskuse na Dopravním webu je o několik řádů kultivovanější, než třeba tady" probíhalo takto:

http://lmgtfy.com/?q=Dopravn%C3%AD+web

poté co mi během 10-20 vteřin spadla brada a spojily závity:

http://lmgtfy.com/?q=Ing.+Tom%C3%A1%C5%A1+Tu%C5%BE%C3%ADn

Důležité upozornění: v reálu to trvalo asi desetinu času oproti animaci, víc bych tomu vážně nevěnoval.[nene]

Rovněž nechápu, jak lze někoho urazit odkazy na jeho vlastní články. Notabene když jde v druhém případě jde o jeho osobní sebeprezentaci.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 08. února 2017 - 21:50:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12963
Registrován: 5-2002
Dluh: Osobně mně docela zajímalo, když tak intenzivně pátráte (vy + Hajnej) po mé identitě
Přečti si ještě jednou můj příspěvek #12960 a shledáš, že až do Tvého nesmyslného výpadu nám byla zcela ukradená...
Názorně tady předvádíš metody zelených demagogů: přijdeš s nereálnou vizí a když dojdou argumenty, tak své odpůrce označíš za lidi apriorně předpojaté proti železnici. Nabídku konfrontace tohoto označení s realitou následně velkohubě odmítneš - že by proto, aby ses vyhnul riziku, že bys musel uznat, žes trefil kozla...?
Středa, 08. února 2017 - 22:12:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6806
Registrován: 4-2003
metody zelených demagogů

Právě se se ženou díváme na Show JK kde je mladej Stropnický a řežeme se smíchy.[biggrin]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Jokabuši_Kavasaki
Středa, 08. února 2017 - 22:51:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57
Registrován: 12-2015
Takže abychom to ve stručnosti shrnuli (Dluhnice__ v kostce):

1) Argumenty pro svoje tvrzení nemám, najděte si je sami.
2) Vaše argumenty mě nezajímají.
3) Kolo je plnohodnotný dopravní prostředek pro kohokoli za jakýchkoli okolností.
4) Já chci vlak [kladivo].
5) Já chci vlak [kladivo].
6) Já chci vlak [kladivo].
StarMaster
Středa, 08. února 2017 - 23:06:19  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Dluhonice__
Nenechte se těmi zakomplexovanými pány odradit. Snažíte se o dobrou věc. Pěkně v tom pokračujte a tady je ignorujte. Nezodpovídáte se jim. Je to jejich problém, že jim ty tratě leží v žaludku, nemají odvahu s tím nic udělat, tak se snaží si aspoň na někom vylít svůj vztek a znechutit mu jeho snahu.

O co víc se snaží na vás útočit a dehonestovat vás, o to víc jen dokazují, jak moc je sere vlastní neschopnost prosazovat své názory veřejně. Jsou jen k smíchu. [happy] Klasičtí internetoví vyhrožovači... že už jich bylo a ještě bude.
Čtvrtek, 09. února 2017 - 01:30:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3030
Registrován: 5-2004
David:
stavu "vlak Jevíčko - Velké Opatovice - Boskovice a dále 'rychlíkově' do Brna" (pozn. jen při "rychlíkovém" vedení mezi Boskovicemi a Brnem je reálné dosáhnout cestovní doby Jevíčko - Brno okolo 1 h)

Boskovice-Jevíčko dnes dají 814 a šukec za 31 minut. Něco z toho by srazila prostá lepší akcelerace EMU, v úseku Šebetov-V.O. se pak nabízí dostat víceméně drobnými přeložkami TR nad 100 km/h, což by tady ušetřilo 5-7 min. Dohromady se 42 min B.(ods.)-Bosk. zastávkově (varianta 3 SP) můžeme být okolo 1:05, což je srovnatelné s dnešní časem do Nedvědic (1:02 čisté jízdy). Se zrychlování 251 bych to pak moc růžově neviděl, dnešní trať vede povětšinou optimálně co se průchodu velkých vod týče, a uprostřed jediného +- přímého úseku leží Štěpánovice.

Tedy časy dojezdu na hl.n. budou podobné, kde bude mít 250 výhodu je přístupnost celého severu Brna z Ř./KP/L. s o 20-10 min. kratší JD než až na hlavas, takový efekt se na vlacích z 260 vykouzlit nedá.
Čtvrtek, 09. února 2017 - 09:53:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3031
Registrován: 5-2004
R_1463Úpa: Právě kdyby bylo přímé spojení M. Třebová-Jevíčko-Boskovice-Brno (jako už bylo v minulosti), tak by po 262 mohlo cestovat mnohem více lidí.

Radec: Zajímavý nápad. To by se ale musela trochu překopat dráha od Boskovic nahoru. S boskovickou spojkou by to pak dávalo smysl.

Podle mě to bohužel moc smysl nedává, ani v nejlepším případě se nedostanete výrazně pod 1:30 z Brna, které vyjezdí už dnes autobus + R19. Jestli vadí 2h interval, tak přidat busy s návazností na prokladové Sp by bylo mnohem účelnější (a není třeba čekat na Godota - rekonstrukci trati 262 na sever od Boskovic, která existuje jen v téhle šoto diskusi ).
Dluhonice__
Čtvrtek, 09. února 2017 - 09:54:48  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Star Master:
Díky za podporu, nemám co dodat. Co taky dodat k jakémusi ubohému šmudlovi, kterého do ruda rozpálí to, že mně naprosto nezajímají jakési jeho skvělé zásahy do nějakých ešusů v Polabí ...

V diskusi pokračovat nehodlám, neb je to stále stejné, podle následujícího schématu:

Já - Olomoucí protéká řeka Morava.

šotouši - Demagogie a překrucování, Morava protéká i Kroměříží, Hodonínem...

Já - Olomoucí taky.

šotouši - Dokaž to!

Já - odkaz na mapu

šotouši - lhář a podvodník! Olomoucí protéká i Mlýnský potok a Bystřice, které úmyslně zatajil!

Já - nemám důvod zatajovat

šotouši - předlož důkaz - teplota vody, rychlost proudění, Ph, chemická analýza

Já - nemám a nepotřebuju

šotouši - vidíš jaký jsi idiot! Nic o tom nevíš, tak jak se můžeš vůbec opovážit tvrdit, že Olomoucí protéká Morava!


Samozřejmě do tohoto primitivního schématu (zpochybňování čehokoliv + debilní dotazy mimo mísu + osobní útoky) lze vmanipulovat jakoukoliv diskusi. Svědčí to zejména o osobnostních kvalitách těch, kdo se k tomu uchylují. Já už to zejména s ohledem na ty normální čtenáře, kteří chtějí diskutovat k věci (tratě na střední Moravě) dále plevelit nehodlám. Předpokládám že různí opraváři ešusů tady budou ještě chvilku bublat, než si najdou v jiném vlákně nějakou další oběť, na kterou se sesypou, potom snad bude klid.
M_g
Čtvrtek, 09. února 2017 - 12:44:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 689
Registrován: 6-2006
Dluhodnice__: právě jste potvrdil, že na zesměšnění se si stačíte zcela sám.
Čtvrtek, 09. února 2017 - 19:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12966
Registrován: 5-2002
Dluhonice: že mně naprosto nezajímají jakési jeho skvělé zásahy do nějakých ešusů v Polabí
Máš stejně jako kdokoliv jiný svaté právo nezajímat se o cokoliv, ale je dobré si uvědomit i důsledek, že jeho uplatněním se připravuješ o právo to jakkoliv soudit.

Samozřejmě do tohoto primitivního schématu (zpochybňování čehokoliv + debilní dotazy mimo mísu + osobní útoky) lze vmanipulovat jakoukoliv diskusi.
Ano, například i Tvoje zdejší vystupování:
D: O tvoje služby není zájem.
H: Zkus si o tom něco zjistit.
D: Mě to nezajímá.

A zatímco Ty mě tady nálepkuješ za "jakéhosi ubohého šmudlu", případně "různého opraváře ešusů", tak já jsem se k Tvé profesní činnosti nevyjádřil ani půl slovem - jednoduše proto, že výsledky Tvé práce neznám a nepřísluší mi tudíž je hodnotit.
Pokud bych to měl shrnout jednou větou, tak se chováš jako arogantní čurák.
StarMaster
Pátek, 10. února 2017 - 02:03:22  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Hajnej:
Vždyť tady Dluhonice pořád napadáte. S tím schématem co napsal, má pravdu.

Co takhle se shodnout, že vlaky přes Chornici nejezdí zadarmo? To určitě nerozporujeme ani jedna strana. To je fakt.

A pokud vy a někteří další je vidíte jako neospravedlnitelné plýtvání a vyloženě dehonestujete jejich zastánce, pak se přesouváte z diskuze k regulérní politice (protože jestli řešíme slabou lokálku nebo volení KSČM, to je principem stejný) a v té je opravdu řešením chovat se arogantně, protože všem se vyhovět nedá a hlavně se nemusí Dluhonice, ani nikdo jiný vám (opozici) zodpovídat. Firma si taky vybere co chce vyrábět a na jaké zákazníky cílí a zbytek je jí u zadku, Dluhonice v politice si také vybírá na koho cílí. Co to pochopit? A přestat ho napadat? Jinak mu nezbývá, než vůči vám začít vystupovat arogantně, protože hledat nějaký kompromis s vámi je jako kdyby chtěli Komunisté hledat s ODS průnik v názoru na politické vězně. Jsou oblasti, kde průnik možný není a musí vyhrát buď jeden nebo druhý směr/trend/apod.

Lokálka přes Chornici je přesně tento případ... ten komu vyhovuje se nezodpovídá tomu, komu nevyhovuje. Ten komu nevyhovuje nechť vyhraje volby a realizuje svůj názor. Jinak to nejde.
Pátek, 10. února 2017 - 07:43:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4052
Registrován: 5-2002
Dluhonice ví, jaká doprava musí místním vyhovovat [proud] . Tak by mě zajímalo, zda se pokusil dostat k jednomu stolu zástupce všech tří dotčených krajů a představit svou vizi tam. Třeba by se to opravdu někam posunulo [vypravci] . Jinak je to jen o napadání na K-reportu [zadnice] .
Dluhonice__
Pátek, 10. února 2017 - 11:01:25  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Honza O:
"Dluhonice" je bezvýznamný opoziční zastupitel z Přerova, tudíž nemá žádný mandát svolávat zástupce tří krajů k nějakému jednání. Jen si drze dovolil říct svůj vlastní osobní názor, což jisté jedince rozpálilo do běla.

Ještě čistě k věci - posledním pokusem dohodnout se byla údajně studie mezikrajské dopravy, zpracovaná z iniciativy zejména Olomouckého kraje, kdy finančně přispět na její zpracování měl Pardubický kraj. Dle mých informačních zdrojů to skončilo na tom, že studie byla soupisem subjektivních názorů Mgr. Tomíka (KIDSOK), takže Pardubický kraj přispět odmítl a studie skončila "u ledu". Vím o tom, že potřebu obnovení železničního spojení z počátku hodně tlačili starostové a možná i někteří lidé z kraje, bohužel osobní animozity mezi jistými lidmi na ose Pardubice - Olomouc (nechci být konkrétní - podotýkám že nešlo o mně = mám to z doslechu) dosáhly takové míry, že jakákoliv dohoda nebyla možná už jen z tohoto důvodu. Jihomoravský kraj byl pokud vím mimo tyto jednání, tam je zřejmě odhodlání k likvidaci jakékoliv regionální železnice zcela neotřesitelné, tudíž nebylo o čem jednat.
Pátek, 10. února 2017 - 12:49:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12971
Registrován: 5-2002
SM: Vždyť tady Dluhonice pořád napadáte.
Ale to je velký omyl, způsobený pravděpodobně tím, že Dluhonice mají podobný názor a tím i Vaše sympatie.
Ze začátku jsme pouze zpochybňovali jeho argumenty, což je legitimní diskusní nástroj. K prvnímu vysloveně osobnímu napadení tady došlo 3.2. ve 13:47, a to k Tvému velkému údivu ... právě ze strany Dluhonic.
Pátek, 10. února 2017 - 16:35:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 118
Registrován: 10-2016
Od začátku března by měly být ve Skalici nad Svitavou opět zavedeny přestupy ze spěšných vlaků z Brna, na vlaky do Boskovic a dále do V.O.
Spol. Kordis tak reagovala na připomínky občanů z Boskovicka. Dále by neměla být obsluhována stanice Brno-Židenice těmito spěšnými vlaky.

Navrácení přestupních vazeb ve Skalici by mohlo opět zvýšit frekvenci cestujících na lince S21, především v úseku Boskovice - V.O.
Starý Hanák
Pátek, 10. února 2017 - 18:38:45  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
nádra_žák: K tomuto datu není žádná oficiální změna jízdního řádu. (ani nákladní)
Pátek, 10. února 2017 - 18:54:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 119
Registrován: 10-2016
Starý Hanák:

Tyto informace mám od oficiálního profilu IDS JMK na Facebooku.

Cituji "dobrý den, na základě mnoha požadavků občanů z Boskovic jsme prověřovali možnosti úpravy jízdních řádů tak, aby byl možný přestup. Za cenu několika závažných úprav v jízdním řádu se s největší pravděpodobností podaří docílit toho, aby byl ze všech tří spěšných vlaků v odpolední době možný přestup na osobní vlaky S21 směr Boskovice. K této úpravě dojde pravděpodobně od začátku břevna. Mimo jiné je nutné projet v opačném směru zastávku Doubravice nad Svitavou a nezastavovat všemi spěšnými vlaky v Židenicích. Navíc přestup bude velmi těsný"

Pokud stále nevěříte, tak můžete sám na tento profil napsat, nebo Vám to vysvětlí v mailové adrese info@kordis-jmk.cz
Starý Hanák
Pátek, 10. února 2017 - 20:38:44  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
nádra_žák: Nejbližší oficiální termín změny jízdního řádu je 3. dubna.
Pátek, 10. února 2017 - 21:02:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 121
Registrován: 10-2016
Starý Hanák

Nikde ovšem není uvedeno, že nemůže nastat mimořádná změna jízdního řádu! Mimochodem mimořádná změna nastane od pondělí 13.2.2017, konkrétně na tratích 010, 220, 250 a 260!
Starý Hanák
Pátek, 10. února 2017 - 21:30:41  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
nádra_žák: To je změna v řádném termínu. Podobně i 3. dubna je řádný termín. Mezitím žádný jiný termín změny není.
Pátek, 10. února 2017 - 21:38:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2017
Dluhonice__: pane Tužíne, buďte tak laskav a přestaňte používat modifikaci mé přezdívky! Přestaňte se za mě vydávat! Stejně jste k smíchu, jak všichni víme, máte tady registrovaný účet. Jinak se budu muset obrátit na administrátory, aby vás zablokovali...

PS: narozdíl od Vás já se v Dluhonicích narodil, bydlím zde a dost pravděpodobně zde i umřu [lame] Vy s nimi nemáte společného nic! [zadnice]
Ing. Dluhonice [vypravci]
Pátek, 10. února 2017 - 21:47:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 122
Registrován: 10-2016
Starý Hanák

Nechme se překvapit, jak to Kordis udělá, ostatně nejde o žádnou velkou změnu, jde jen o to, že ty 3 spěšňáky nezastaví v Židenicích a tím dojde pouze k 1-2 min. posunu časových poloh.

Dluhonice

Pokud vidím, tak jste se registroval v lednu tohoto roku a pan Dluhonice__ už nějaký čas na K-Reportu působí, a za tu dobu co jste registrován, jste zveřejnil 8 příspěvků, tak si laskavě nechejte své připomínky od cesty!
Pátek, 10. února 2017 - 21:52:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2017
nádra_žák: od člověka s přezdívkou "nádra_žák" to fakt sedí [lol] Parodie nicku "Nádražák", který je tu registrovaný deset let...
Jinak " Dluhonice__" je akorát jouda, co tady je registrovaný pod nickem "Tom_tužín" a tady akorát prachsprostě vyfoukl moji přezdívku, šoupej nohama, když nevíš, o čem je řeč [yawn]
Ing. Dluhonice [vypravci]
Pátek, 10. února 2017 - 23:36:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2904
Registrován: 8-2010
Dluhonice:
"jak všichni víme, máte tady registrovaný účet. Jinak se budu muset obrátit na administrátory, aby vás zablokovali... "

Psát z více účtů není proti pravidlům tohoto fóra. Řešilo se to tu už x krát. Takže na administrátory se obrátit můžeš, ale to je tak všechno, protože Dluhonice_ žádné pravidlo neporušuje [kladivo]
Praha-Ruzyně, Olomouc
Sobota, 11. února 2017 - 09:37:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6809
Registrován: 4-2003
Psát z více účtů není proti pravidlům tohoto fóra.

Tak především NAŠTĚSTÍ není žádný GŘ internetu, kde by se daly tyhle i jiné rejdy projednou zatrhnout.

Mně by vážně zajímalo, jak zabanujete někoho, kdo je schovaný za desatero NATy, což je dneska drtivá většina uživatelů? Jak mu prokážete, že se připojuje třeba pod 10 různými účty? Nemluvě o využití různých VPN.

Dluhonice__" je akorát jouda, co tady je registrovaný pod nickem "Tom_tužín" a tady akorát prachsprostě vyfoukl moji přezdívku,

No a Vy jste to zase vyfoukl obci Dluhonice.[proud][biggrin][wink] Nebylo by takhle jednodušší nebejt podefekovanej až za ušima a diskutovat pod svým občanským jménem a nebo jeho zkratkou?

Jinak poslední dny této debaty jsou spíš námět na téma "lesk a bída komunální politiky" a člověk ani nemusí číst rozhovor s holomóckým hejtmanem.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Dluhonice__
Sobota, 11. února 2017 - 10:36:49  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
RadekŠ:
Poslední dny této debaty jsou převážně o trollech a kokotech, kteří stále nechápou, že toto vlákno je o tratích na střední Moravě. [ko]
StarMaster
Neděle, 12. února 2017 - 02:09:02  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Dluhonice__
Jenže vy ty trolly krmíte... napište svoje (ideálně něco, co trollům hne žlučí) a jejich názory utněte stylem "děkuji za názor, bohužel není dobrý". To trollíci nemají rádi. [happy]

Když se s nimi snažíte diskutovat, hrajete jejich hru. Troll nediskutuje, jen sofistikovaně píše cokoliv, co vás přinutí zatoužit se rozepsat a dát trollovi do čeho vám rýpat, protože pozná, že vám na tom záleží a schválně zaujme opačný postoj. Vy se jim ani nezodpovídáte. Dyť stejní trollové píšou do každého vlákna o každé slabší lokálce (proklikejte to tady trochu, sledujte co píšou dotyční jedinci jinde) a volební právo v 10 krajích určitě nemají. [wink]

Pokud chcete diskutovat s normálními lidmi, kteří nedělají z jedné slabší lokálky státní tragédii dotaženou k absurdnosti, tak jak jsem tu už psal, je nutno jít mimo K-report. Lidé diskutující zde, si spíš chodí vylít svou frustraci z práce a běžného života, nesnaží se diskutovat o kladném rozvoji železnice (proto neustále podsouvají stejné nesmysly jakože lokálky berou peníze na spoje na větších tratích, jak je výhoda busu že staví na náměstí, jak za vlak bude na 30x tolik busů co se udrží i dalších 190 let atd). V podstatě jen hledají slabší jedince, kterým na něčem záleží, aby se na úkor jejich slabosti pobavili a vy se stáváte jejich terčem. Jim je v reálu zcela fuk, zda ta lokálka zanikne či ne, nejspíš v daném kraji ani nežijí, oni jenom se baví tím, jak se necháváte vytrollit, protože vám na tom záleží.
Neděle, 12. února 2017 - 09:49:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12994
Registrován: 5-2002
SM: Ono je to trochu jinak - pokud někdo něco (třeba i dobrého) podporuje nesmyslnými argumenty, poskytuje tomu něčemu medvědí službu. Proto je potřeba na nesmyslnost těch argumentů poukázat a na základě této zpětné vazby (a v podstatě ničeho jiného) je může dotyčný nahradit nějakými smysluplnějšími. V konečném výsledku je to pak v zájmu věci.
Potíž nastává v okamžiku, kdy má ten jedinec nedostatek sebereflexe a začne to chápat jako osobní útok.

nesnaží se diskutovat o kladném rozvoji železnice
Třeba proto, že se na něm v jiném segmentu železničního fungování přímo podílejí...?
Železnice je nepochybně krásná záležitost, ale pohříchu trochu drahá, takže rozumně funguje až od určitého přepravního výkonu. Prostě všechno má svoje - někam je nejlíp dojít pěšky, někam dojet na kole, někam MHD, někam autem, někam busem, někam vlakem a někam letět letadlem.

jak je výhoda busu že staví na náměstí
Ale ona to mnohdy výhoda opravdu je - viz reálný příklad z mého příbuzenstva.
Přitom ještě za mého dědy v Návarově fungovalo nákladiště, kam lidem chodilo vagónama uhlí - jenže tenkrát měl každý hospodář povoz s koňmi, kterými si to odvozil. Dneska přijede uhlí až k baráku, případně se topí plynem - je to snad špatně...?
StarMaster
Neděle, 12. února 2017 - 10:33:05  
Neregistrovaný host
89.176.82.228
Hajnej... já se do toho už víc zapojit nechci... jsou tu i jiné faktory, proč provozovat vlak a ne bus a Dluhonice je vesměs uvedl.

Těch lokálek, které jsou takhle slabší, je pár. A prostor pro zlepšení, posunem či dostavbou zastávek, by zrovna u této byl. U každé ne, ale u této ano.

Máte na to čistě ekonomický pohled, ale ekonomicky je nesmysl i 90% dnešních venkovských autobusů a taky je nerušíme.

Je tu prostě hodnota v tom, že si hrajeme na vyspělý stát, který lidem platí dopravní obslužnost i na výlety a pro pocit jistoty. Jinde si zase platí integraci uprchlíků. Je to volba veřejnosti, berte to tak.

Mým hlavním argumentem je to, co jsem napsal o pár dní dříve - pokud náhodou nějakou slabou linku zajistí vlak a ne bus, tak to žádnou ekonomickou tragédii státnímu rozpočtu nezpůsobí.

(Až někdo začne navrhovat stavět novostavby lokálek do vesnic místo VRT, tak se na vaší stranu přidám, ale přestat udržovat naše kulturní dědictví a zlikvidovat pár posledních takových provozů v Evropě a vlastně i na světě? Na tom se opravdu zásadně ušetřit nedá. Ono to asi zanikne, světový trend je zjevný, ale zda to bude o 10 let dříve či později... tady mě nemáte šanci přesvědčit, že tohle je zásadní pro vyšší životní úroveň lidí u nás. Já dokážu žít s tím, že to může zaniknout, ale nevidím důvod si nepřát, aby se naopak zbytek Evropy inspiroval a začal tratě jako Chornice obnovovat.)
Dluhonice__
Neděle, 12. února 2017 - 11:14:06  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
StarMaster:
Ono je to dilema. Na jednu stranu vím že živím trolly a nedělám to rád. Na druhou stranu když se nikdo neozve, tak trollské názory začnou přejímat i velmi rozumní lidé, prostě proto, že jiný názor neslyší, takže se stokrát zopakovaná lež nakonec stane všeobecně akceptovanou "pravdou".

Jsem rád za svou životní zkušenost, kdy jako příznivec železnice + veřejné dopravy jsem se profesně přesunul k silniční infrastruktuře a sám jsem hlavně cyklista, tudíž mám jakýsi trochu širší přehled. Řekl bych že chci poukázat v podstatě jen na 2 zásadní omyly.

První je až hysterické zdůrazňování nákladnosti železnice, přičemž většina lidí netuší, kolik že je stojí ty silnice. Druhým omylem jsou jednostranně zaměření odborníci na jednoúčelově fungující systémy. Silničáři pro motoristy, organizátoři dopravy pro babičku bez auta... Naprosto největší rozvojový potenciál přitom má propojování dopravních systémů do jedné funkční sítě, kdy každý má možnost využít právě to, co je pro něj v daný okamžik nejlepší, + co nejjednodušší možnost přestupů a návazností. Problém je v tom, že to skoro nikdo nedělá, tudíž to víceméně nefunguje. A když to nefunguje, tak cestou nejmenšího odporu je zrušit dráhu, protože ta se dá zrušit, a nechat silnici, protože ta se nedá zrušit. No a následně zjistit, že to ty silnice nějak nezvládají, a že obchvat jednoho městečka stojí miliardu.

Jak už jsem avizoval, v březnu přesně o tomto vyjde celá nová kniha. Snad se podaří, aby se nad tím alespoň pár odpovědných zamyslelo.
Neděle, 12. února 2017 - 20:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4211
Registrován: 12-2004
Pro zajímavost sobotně odpo. Chornice:
15:39 od MT a do Dzbelu nikdo.
Zpět jeden výstup v Chornici a pokračování další osoby do MT. V Měs.Trnávka. nástup někoho s dítětem. Přestup od ČT na 17:10 do Dzbelu NULA.
Projížděcí šotouše nepočítám.