Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 25. 08. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Student Agency do 25. 08. 2017

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 19. srpna 2017 - 11:07:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 277
Registrován: 1-2016
Grand už se řešil, lidi jsou prostě... já když tam jedu, tak prostě pokud musím z auta vystupovat, že neodjíždím hned po naložení, vyložení, tak prostě když není místo přímo tam, tak v 99% je volno za závorou. Pouze pokud vím, že třeba bus dorazí do 5 minut, tak to nechám před parkujícími auty, ale sedím uvnitř abych v případě potřeby popojel. Ale co tam někteří předvádějí, to je na facku. Městapo to v podstatě nezajímá, stejně jako existence na nástupištích, co tam chrápou nebo otravujou. Jedině kdy je člověk vidí, je třeba sobota před polednem, kdy končí ve 13h platba za parking, tak to najednou kontrolují lístečky... Nebo jsou zalezlí u pošty. Osobně bych klidně to parkoviště zrušil přímo u Grandu na nástupišti a udělal ho buď podélně nebo s časovým omezením v pracovní dny. Bylo by víc místa. Ono by se tam i vešlo pak nějaké druhé nástupiště formou ostrůvku a bylo bylo to lepší. Ale pochybuju, že město do toho bude investovat, ti současní spíš chtějí zrušit i ty autobusy a poslat nás všechny na kola

Jinak jel jsem žlutovlakem ve čtvrtek ráno, v pohodě a na čas, klima, servis ok, v Relaxu nebylo úplně vyprodáno, jinak lidí hodně. Jediné co, tak ten 8 vozový vlak se nevejde 1,5 vagonem na nástupiště na Dolním... V pátek jsem uvažoval o Flixu, že bych ještě stornoval zpět ČD Railjet, ale riskovat v pátek večer D1 se mi nechtělo (a asi jsem dobře udělal).
Sobota, 19. srpna 2017 - 11:07:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 278
Registrován: 1-2016
Těch 149 apod. u Regiojetu platí i bez kreditovky? Nebo tam zůstalo 210?
Pajzák
Sobota, 19. srpna 2017 - 11:17:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 6-2015
179 - 199, co jsem se teď díval. S KJ pak 149 - 169, těch za 149 je ovšem minimum.
Sobota, 19. srpna 2017 - 16:47:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 4-2011
Potvrzuji výše uvedené, včera (pátek) kolem 17:00 totální kolaps. V nádraží stálo navíc 5 busů cestovních kanceláří, jejichž pasažéři se odbavují rychlostí slimáka na okenní tabulce. Každý má kufry, slunečníky, igelitky; delegáti se hrabou v papírech, jako kdyby neuměli číst. Jeden ze spojů SA odbavoval přímo ve vozovce (na Benešově ulici), zatímco podél zaparkovaných aut stálo odhadem šest blbečků, kteří těm pasažérům z busů musí dovézt prdele až na místo (a to zdaleka nejde jen o ty koupáky, ale teenky s jedním kufrem a batůžkem, co jedou nějakou mezinárodní linku). Dva kreténi v autech si to dokonce zaparkovali přímo k nástupišti a ještě se loučili a objímali, zatímco měli za zadkem dorazivší Arrivu.

Já bych to nádraží pro auta zavřel úplně. Už jsem o tom x-krát mluvil s Havránkem a třemi mluvčími, co jich DPMB v poslední době měl (Pohanová, Hailichová, Lukšová) - a odpověď je stejná: "chystá se rekonstrukce", do té doby se nic dělat nebude...

Proč tam DPMB ty koupácký chartery pouští, je záhada. Jasně, "je to pro všechny", ale doprdele, když je jasný, jak to tam v pátek večer vypadá, no tak tam ten dispečer má stát. Nebo má DPMB dát cestovkám najevo, že sorryjako, ale není místo.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Sobota, 19. srpna 2017 - 18:00:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 279
Registrován: 1-2016
Focus: ač se v Brně "bojuje" o každé parkovací místo a jsem proti jejich rušení apod., tak u Grandu by mi to naopak vůbec nevadilo, právě kvůli tomu. Maximálně nechat "K+R" ale známe lidi. Mělo se budovat cca 350 míst v podzemí v rámci oprav budovy vlakového nádraží, ale co jsem slyšel, tak změnou majitele firmy došlo ke změně plánu a opravy budou jen v co nejnižším rozsahu, žádné velké akce, čili minimálně to parkoviště padá, které by mohlo tohle řešit.

Zájezdy jsou mi taky záhadou, proč to tam cpou, když tam je teď skoro dvojnásobný počet linkových autobusů než dříve. Asi zase peníze za každou cenu, i když daná situace nevyhovuje asi nikomu. Ty cestující potvrzuji, vyjížděl jsem od Grandu minulou sobotu a zrovna se tam přihnal autobus cestovky, lidi z obou stran autobusu, vidí že odjíždí auta, ale reakce nula, kufry a děcka roztahané po celé silnici. Probral je až odjíždějící bus z druhé strany klaksonem, pak pooomaaalu a neochotně se začali paštikáři stahovat na stranu.

A jako bonus tam teď u nástupiště Arrivy v létě je smrad z těch mobilních wc, taky super.
Sobota, 19. srpna 2017 - 18:20:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 307
Registrován: 4-2009
Nevím jak vy, ale já bych to stání u Grandu zrušil úplně,parkuje tam čím dál víc dopravců naposledy ARRIVA a mohli by s takovou následovat další. Zjednodušili by se přestupy mezi dálkovou a krajskou dopravou. Dříve nebo později tam někdo někoho přejede akorát.
Na Zvonařce je dost místa veškeré vybavení a zdaleka není využita na 100%.
Určitě mi bude někdo namítat, že hned vedle je Hlavní vlakové nádraží a že je to blíž než na Zvonařku, což si nemyslím.
Tass
Sobota, 19. srpna 2017 - 22:33:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 605
Registrován: 10-2006
TN26:
"Zájezdy jsou mi taky záhadou, proč to tam cpou, když tam je teď skoro dvojnásobný počet linkových autobusů než dříve. Asi zase peníze za každou cenu, i když daná situace nevyhovuje asi nikomu. "
Zájezdy se cpou všude, kde to je zadarmo. Máme přece v busu 40 lidí, od kterých jsme zkasírovali pouhých 2500 za zpáteční jízdenku, tak přece nebudeme dávat hříšných 10, 20, 50 nebo dokonce ještě víc kaček za vjezd na autobusák, neasi. V Hradci zájezdy parkují na zastávkách MHD u hlavního nádraží, když byly výluky a zastávka J byla využívaná několika linkami, tak se od června do září běžně vystupovalo do vozovky, protože v zastávce smrděl zájezďák. V Pardubicích to samé, na původním uspořádání odstavných míst u hlaváku bylo běžné, že zájezd zastavil nalevo a vypustil lidi přímo pod projíždějící busy MHD a auta, a když bylo přednádraží zavřené, tak se pro změnu cpali na miniaturní provizorní parkoviště pro NAD. Teď už zase zajíždějí před nádraží, respekt k označníkům zastávky MHD nulový.
Bývaly časy, kdy se řidiči autobusů navzájem respektovali. To už je ale minulostí, zažil jsem třeba situaci, kdy řidič MHD v Hradci zatroubil na zájezďák, co stál v zastávce MHD, aniž by kdokoli nastupoval nebo vystupoval. Z okna zájezďáku se vyklonil řidič, ukázal na řidiče MHD fakáče a zase zalezl...
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Neděle, 20. srpna 2017 - 00:21:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 9-2005
Koprovnicak:tak si tu vzdálenost změř na mapě.Zdaleka ne ffsechny zájezdy odjíždějí nebo přijíždějí od Grandu.Neltere od Bohemy a dokonce i od centralky.
Pajzák
Neděle, 20. srpna 2017 - 08:25:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 6-2015
Ano, od centralky. Ze zastavek autobusovych linek, byt o 50 metru dal je volny zaliv, nebo z parkovacich mist vyhrazenych pro invalidy. Hlavne, ze v Komecu je prazdne parkoviste jak krava par metru od saliny.
Neděle, 20. srpna 2017 - 10:18:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 280
Registrován: 1-2016
Kopřivničák: No Arriva a teď ještě Flixbus ve velkém u Grandu.

Na Zvonařce nic moc co se týká přestupů nezjednodušíš, protože velká část regionálních spojů stejně odjíždí spíš díky IDS od různých konečných šalin po celém Brně. A to už je jednodušší od toho Grandu se tam dostat a ano, vlak je blíž od Grandu. Ze Zvonařky toho už až tolik nejezdí, v podstatě pozůstatky jiných dopravců, dálkové spoje slováků apod., ale z IDSky a regionálky do okolí Brna zase tolik ne, docela to tam zeje prázdnotou a to nejen o víkendu.

Jinak samozřejmě souhlasím, že situace je u Grandu je čím dál horší. Ale to je věc DP a města, že tam všechno pouští. Taky se divím, že na ten provoz se tam ještě prakticky nic nestalo. A ono to lepší nebude. Do vyřešení nádraží se s tím nic dělat nedá, kromě nějakého administrativního zákazu od města, ale myslím že to si netroufnou, už tak mají dost průšvihů než se ještě rozhádat i s Jančurou, který tam navíc ze současných dopravců byl vlastně první dá se říct.
Nesni
Neděle, 20. srpna 2017 - 10:50:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 6-2014
z IDSky a regionálky do okolí Brna zase tolik ne
Možná jsem jenom něco přehlédl, ale všechny meziregionální linky s výjimkou 151 jedou z ÚAN Zvonařka a 601+602 také. Netroufám si však podle mapy posoudit dostupnost linek 401-406 ani linek přes Modřice ze Zvonařky nebo Grandu.

Ze Zvonařky toho už až tolik nejezdí, v podstatě pozůstatky jiných dopravců
Linky tradičních dopravců do Zlínského kraje kompletně - ČSAD Vsetín, ČSAD Bus Uherské Hradiště, ...
zvonařka
Neděle, 20. srpna 2017 - 11:54:08  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
"už tak mají dost průšvihů než se ještě rozhádat i s Jančurou"
Město žádnej Jančura nezajímá. To je prostě fakt. Sny o tom jak Jančura by vládl, vidíme na příkladu jeho kámoše Babiše.
Neděle, 20. srpna 2017 - 18:42:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 9-2005
Vokřál je ANO a Jančura podporuje Babiše,takze mu město škodit nebude.
Neděle, 20. srpna 2017 - 21:55:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 281
Registrován: 1-2016
Je otázka, zda víc lidí přestupuje na meziregionální linky z dálkové dopravy, nebo volí jiné (přímé) způsoby dopravy do Prahy, Vídně, Budapešti atd. (protože mnohdy by to přes Brno byla zajížďka) nebo zda víc lidí je ze samotného Brna (tam je asi celkem jedno jestli Zvonařka nebo Grand, možná ten Grand je i co se týká napojení na MHD podstatně lepší) nebo z blízkého okolí, kdy by spíše jezdili spoji v rámci IDS (ať už bus - rozstrkané po celém Brnu nebo vlak hned vedle Grandu, pokud tedy není už skoro každoroční výluka...)

Jinak třeba ten Zlínký kraj je otázka, kolik z toho postupem času zbyde. Tourbus už myslím skoro nejezdí, Praha přes Brno už prakticky taky skoro ne (když jsem viděl ve čtvrtek asi těch 6 lidí v Krodosu ráno, tak ti už to taky myslím slušně dotují), Kroměříž docela pobírá i Arriva.... Možná Hradiště se drží, protože tam je slabší konkurence.

Mně osobně je celkem jedno, když se Jančura či komplet autobusy od Grandu přesunou na Zvonařku, tak prostě budou jezdit ze Zvonařky, ono to časově vyjde podobně. Jestli objíždím Vaňkovku a nádraží autobusem při příjezdu do Brna od Olomouce nebo vysednu o to dřív na Zvonařce a stejný čas ztratím přechodem na "12" a těmi dvěma zastávkami navíc, je mi asi jedno. Akorát při odjezdu to budu mít kousek dál no.
Neděle, 20. srpna 2017 - 23:13:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 601
Registrován: 1-2007
Byla by vůbec Zvonařka schopna pojmout všechny spoje Student Agency (Regiojetu) vč. možnosti odstavů na odpočinek řidičů?
Pondělí, 21. srpna 2017 - 00:14:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 282
Registrován: 1-2016
Myslím že byla. Ani u Grandu nezůstávají všechny autobusy stát do dalšího odjezdu. Prodej jízdenek apod. je i ve Vaňkovce, nějaký stánek by se jistě uvolnil i přímo na nádraží. Ale osobně si myslím, že k tomuto nikdy nedojde.

btw - profil Flixbusu se postupně plní příspěvky cestujících, zatím moc spokojeně nevypadají. Dokonce se zdá, že někteří řidiči Flixbusu nejsou zdaleka takoví profíci, jak se p. Steiner chlubí na druhém profilu Umbrelly, jací jsou to "borci" a "zelení bojovníci". Jeden bojovník prohrál soubor se zastávkou, druhý zase někde v Brně bojoval s něčím nižším než je autobus, další ani netrefí na nádraží a navigují ho cestující. O tom, že by na to někdo reagoval, ani nemluvě.

Jsem zvědav, zda se to usadí nebo tohle má být ta "zelená revoluce".
Pondělí, 21. srpna 2017 - 07:15:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4463
Registrován: 12-2004
V ten pátek, kdyby nezavazely busy ČSAD Tišnov, tak to proběhlo ještě docela v pohodě.
A osobní auta bych vypral taky, to by bylo najednou místa...

Včera v 15:00 z Prahééé odjíždělo nezvyklé množství cestujících. U Polskibusu byl dav, který se tam snad ani nemohl vejít. Dokonce i Tourbus měl o dost víc lidí jak obvykle. To bylo kvůli koncertu Roberta z Anglie ?
Flixbus 14:45 něco přes 30 lidí. Škoda že ty patráky nemají vyšší opěrky, jinak se tam sedí líp než v new Irizarech.
A u Ronda odbočit je třeba k hlavňáku, ne pod most.
Se zácvikem si firma příliš velké starosti nedělala....
Pondělí, 21. srpna 2017 - 08:49:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 4-2011
když jsem viděl ve čtvrtek asi těch 6 lidí v Krodosu ráno
Minulý čtvrtek v 15:00 jelo v Krodosu z Prahy cca 8 lidí - předjížděli jsme je téměř plným SA. Pokud lidi nejsou "nároční na sedačky" a nepotřebují zábavu a občerstvení, tak mají prakticky jistotu, že mají dvojsedačku jen pro sebe až do KM a v Brně nemusí přebíhat na Zvonařku (viz debata výše). A i kdyby jeli jen do Brna, no tak se rozvalí a mají větší pohodu než se otírat rameny s kdovíkým. Já mám v poslední době štěstí na útlé slečny, ale je otázka času, kdy vedle mě bude stokilová důchodkyně.

Byla by vůbec Zvonařka schopna pojmout všechny spoje Student Agency (Regiojetu) vč. možnosti odstavů na odpočinek řidičů?
Podle Mapy.cz je Zvonařka dlouhá asi 100 metrů, Grand asi 80, ale na Grandu mají dvě řady. A asi by tam byl problém s chumly lidí při nastupování, ta nástupiště nejsou zrovna široká. Na Grandu se to rozplizne do prostoru [lol]
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 10:16:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 873
Registrován: 2-2005
Celkem humorné počteníčko na tom FB FlixBusu [wink]. Pokud to takto bude pokračovat i nadále, tak se myslím, nemá RegioJet čeho obávat.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 10:33:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4466
Registrován: 12-2004
Huples: Doufám, že si to sedne a Regiojet se bude mít s ČD čeho obávat. V pátek odpo z Budapešti jeli hodně plní a řidiči se chovali velice profesionálně i k cestujícím, kteří měli dotazy na bus Regiojetu a kmitali jak motomyši. Dokonce přepravovali i několik kol, což jsem nevěděl, že je u nich možný, ale do té Setry se toho vejde hodně[ok][happy].
Tak snad se jim bude dařit.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 11:55:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 9-2005
Trošku mne zaráží, že se u Grandu skoro nevyužívají nástupiště u plotu (jezdíval odtamtud kdysi ČNE a Čebus). Takže by mohly být tři řady.

Zvonařka rozhodně časově nastejno vyjít nemůže. Při nástupu bych musel počítat s cestou o 10 min. delší (přestup na d12 nebo a67, případně pěší přesun podchodem a Vaňkoffkou plus daleko horší orientace na ploše. Při příjezdu se sice ušetří pár minut oproti plížení se Nádražní, ale ty se zase ztratí šplhem přes nadchody, čekáním na šalinu (bus) nebo pěším přesunem přes Vaňkoffku a podchod.

Jinak dnes ráno v 06:30 v RJ docela dost volných míst, cesta příjemná, příjezd v 09:07, což je na pondělí a dálnici hodně slušné.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 12:44:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6223
Registrován: 5-2002
Ad Flix - jj, pokud vnitro nebude takový masakr jako mezinárodka, tak jim to třeba poběží, na Varech měli vyprodané spoje i v neděli. Jeden jsem viděl přijíždět a opravdu z toho lezlo hafo lidí, tak to není fake rezervačního systému...

A na Varech mají takový ten zadní nosič na asi 4- 5 kol, což je paráda, tohle je bohužel u RJ stále neskutečný problém - hlavně že mají několik linek na Šumavu (Klatovy, Pasau, Lipno), ale kolo aby člověk i na hodinu cesty skládal do letecké krabice - to je děs taky, neumět koupit takovou píčovinu...
Pondělí, 21. srpna 2017 - 15:00:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 285
Registrován: 1-2016
Na druhou stranu, kolo v autobuse se nedalo co si pamatuju (kromě regionálních cyklobusů) převážet snad nikde na delších i kratších klasických linkách. Od toho byl případně vlak. Nicméně třeba ta linka na Šumavu a podobné, asi by to tam nějaký smysl mělo. Na Brno - Praha mi to přijde zbytečné, kdo za každou cenu chce jezdit pak po městě na kole, tak má i jiné možnosti než tahat svoje. A pokud si ho chci vzít třeba na privát apod., tak holt tu jednu cestu vezmu vlakem nebo stejně většina lidí se "přestěhuje" autem i s ostatními krámy.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 15:05:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 286
Registrován: 1-2016
Podle Mapy.cz je Zvonařka dlouhá asi 100 metrů, Grand asi 80, ale na Grandu mají dvě řady. A asi by tam byl problém s chumly lidí při nastupování, ta nástupiště nejsou zrovna široká. Na Grandu se to rozplizne do prostoru [lol]

Na druhou stranu, na Zvonařce by mohl autobus ihned odjet buď nahoru na střechu nebo na vedlejší parkoviště, u Grandu některé zůstávají když mají odjezd třeba za hodinu, odjíždí jen některé. Takže by si neblokovali nástupiště pro jiné spoje. Plus by mohli mít samozřejmě místo jedné řady klidně dvě atd., zase tak vytížená Zvonařka není, aby to tam nešlo nějak vyřešit.

Trošku mne zaráží, že se u Grandu skoro nevyužívají nástupiště u plotu (jezdíval odtamtud kdysi ČNE a Čebus). Takže by mohly být tři řady.


Jezdil odtamtud ten Bobospeed nebo jak se to jmenuje (jezdí to ještě?) a pak tam stává z kraje ten záložní bus DP, dřív stával většinou na místě nynějšího nástupiště Arrivy (asi jak kdy). Měl jsem za to, že ta zadní řada měla sloužit i pro ty zájezdy, ale jak je vidět, tak se tam asi nechce nikomu zajíždět nebo se to změnilo.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 15:41:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4469
Registrován: 12-2004
TN26: Jezdí, nedávno v pátek to jelo i docela obsazený.
Úterý, 22. srpna 2017 - 14:28:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6226
Registrován: 5-2002
@TN: To je pravda, od toho býval vlak, ale nádražáci nelenili a třeba z Plzně do Prahy už je kolo vlakem pěkně drahé, nehledě na oblíbenou kapacitu 12 kol na vlak s povinnou rezervací... O Klatovech ani nemluvě, to je ve směru na Šumavu, a do rychlíku pro x lidí se vejde 18 kol a konec... Tam by se to hodilo dost, no... Zvlášť když ta linka cestujícími neoplývá, a kola věšinou nejezdí sama, ale i s cestujícím...
Úterý, 22. srpna 2017 - 16:36:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4474
Registrován: 12-2004
Podle rezervací to nevypadá,že by se nástup soudruhů ze západního Německa Študáků zatím nějak výrazněj dotknul. Docela tomu teď pomáhají např. na ČB často zpožděný kovokolovébusy národního dopravce.
Zrovna teď je poměrně až hodně zpožděných hned 5.
Úterý, 22. srpna 2017 - 21:37:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 288
Registrován: 1-2016
Na Grandu přistála zeleno-oranžová budka Flixbusu, zatím stojí na kraji nástupiště, zda je v provozu nevím, dorazili jsme večer do Brna a má zatažené rolety, asi se teprve bude instalovat.

Potkali jsme jeden Flixbus Umbrelly (asi z Polska) na benzince a vypadal už značně otlučeně a odřeně z boku (a nechat vysedat lidi do vozovky, kudy najíždí z dálnice auta i kamiony na parkoviště, no, docela odvaha). Minimálně bych očekával, že řidič bude aspoň u těch dveří stát když už takto blbě zastaví. Nebo mohl popojet dozadu na parkoviště za benzinku, rozhodně lepší si kousek dojít než skočit pod auto (MOL Vyškov).

Co jsem odposlechl dneska od pár cestujících, tak Flixbus relativně znají, což se trochu divím u některých, při jejich slabé propagaci. Nebo možná nesleduju ta správná média. Nechodit na FB tak o nich skoro nevím.
Úterý, 22. srpna 2017 - 21:44:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4476
Registrován: 12-2004
TN26: Na budce se makalo už v pátek.
Propagace proběhla snad ve všech médiích, neřekl bych , že byla slabá.
Spíš Deštníci a Flixíci podcenili rozjezd new linek, alespoň mě to tak přijde...
Úterý, 22. srpna 2017 - 21:44:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 289
Registrován: 1-2016
ZZZ: Můj názor je, že co se týká cestujících co doteď jezdili s Regiojetem, tak třeba Flixbus vyzkouší, nakonec za tu akční cenu proč ne, ale jestli to funguje tak jak čteme na FB apod., tak se stejně vrátí k Regiojetu (při cca stejné ceně a stejných odjezdových časech) a Flix bude "záložní" volba.

Jiné to asi bude u turistů či zahraničních cestujících, kteří mohou preferovat Flixbus, protože ho třeba na rozdíl od RJ znají "z domova". Taky bych si raději při cestě do ciziny / v cizině rezervoval dopravce, kterého znám, než zkoušet jiného (tak jako třeba z BA do Vídně automaticky rezervuju RJ).


Můj soukromý názor je, že největší šanci má na vnitru z těch současných linek na Liberci ve špičkách a na KV tím, že nejezdí na letiště což pro přímé cestující bude asi výhoda. Na ČK asi spíš pro turisty a cizince na jednu rezervaci. Na Plzeň a Prahu mimo špičky asi nic moc. Uvidíme, zatím souhlasím, že RJ to nemusí moc řešit, což neznamená, že by neměl a že se to nezmění.


EDIT: Tak ta propagace mě asi minula, ale bude to tím, že noviny apod. čtu víceméně jen když je dostanu v autobusu nebo vlaku, jinak sleduju zprávy online. Jediné co jsem kromě internetu zachytil, byly plakáty v metru. Třeba v Brně si nevybavuju nic jinak, ale asi něco bylo.

(Příspěvek byl editován uživatelem TN26.)

(Příspěvek byl editován uživatelem TN26.)
Nesni
Úterý, 22. srpna 2017 - 21:50:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 6-2014
Zzz:
nástup soudruhů ze západního Německa
Umbrella je česká firma.

TN26:
Flixbus relativně znají, což se trochu divím
Taky se divím, paní 60+ a věděla o něm. Reklamu jsem viděl též jen v metru, nejdřív na nástupištích (cesta dálkovým autobusem od 69 Kč), teď už i ve vagónech.

Zkušenosti redaktorů s Flixbusem a v diskusi i nějaké od cestujících:
Levná konkurence žlutých autobusů: start FlixBusu kazí zpoždění, špatná komunikace i bloudící řidič
Úterý, 22. srpna 2017 - 22:18:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 602
Registrován: 1-2007
Vzhledem k tomu, kolik asiatů jezdí regiojetem na výlet do Krumlova, tak Regiojet asi taky nebude
úplně neznámá firma
Úterý, 22. srpna 2017 - 23:14:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 549
Registrován: 1-2013
tak Regiojet asi taky nebude úplně neznámá firma

Údajně v knižních průvodcích pro ty asiaty je napsáno, že z Prahy do Krumlova jezdí Regiojet, a je tam i psáno, že v Praze jezdí z Knížecí.
Středa, 23. srpna 2017 - 10:35:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 5-2010
Jančura přestaví žluté autobusy. Kvůli konkurenci vyndá čtyři sedačky, aby lidé měli víc místa
Jančura předělá všechny žluté autobusy. Kvůli Flixbusu vyhodí část sedaček - v tomto článku už je toho řečeno více, co se přesně bude dělat...

(Příspěvek byl editován uživatelem miropiro.)
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Středa, 23. srpna 2017 - 10:43:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 4-2003
zatím souhlasím, že RJ to nemusí moc řešit, což neznamená, že by neměl a že se to nezmění.

blbost, myslím že už řeší a že dost s velkými obavami - ze dne na den reakce v podobě tvorby cen, Jančurovy výkřiky typu "plovoucí ceny nepatří do vnitrostátní dopravy", "pošlu všechny autobusy do Německa a tam nás přivítají s plnou náručí", vyhození jedné řady sedaček ze žlutých autobusů apod. Tohle naopak vypadá na velkou paniku.
Středa, 23. srpna 2017 - 10:48:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6229
Registrován: 5-2002
Jo, panika asi je... Na Plzni taky zlevnili okamžitě, i když tam Flix vyrazí až od září... Spíš by měli zůstat v klidu, zlepšit kafe ( na něco s kapslema třeba) a zavést třeba ty kola na zadku... A vylepšit palubní menu... Ta jedna řada stejně nebude poznat, marná sláva...
zvonařka
Středa, 23. srpna 2017 - 11:29:13  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
přeloženo: doteď jste mi byli ukradení, hlavně že sem na vás vydělával.
Teď přišel nějaký Flixbus, mám z něho prdel staženou, vyhodím tedy
4 sedačky.
Opravdu směšné. Jajaj, žlutí mají také raději informační embargo.
Pajzák
Středa, 23. srpna 2017 - 11:55:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 6-2015
https://www.novinky.cz/ekonomika/447062-jancura-pod-tlakem-flixbu su-taky-muzeme-jit-do-nemecka.html
Mozna hloupy dotaz, ale jakou konkurenci Flixbus v Nemecku zlikvidoval? Ona tam nejaka v dalkove autobusove doprave byla?
Středa, 23. srpna 2017 - 11:59:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 9-2005
Tak do šalingradu se ve špičkových časech pod 169 dostat nedá, takže příchod konkurence znamenal zdražení. Ani velký předstih neznamená levnější lupen.
Středa, 23. srpna 2017 - 12:03:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4478
Registrován: 12-2004
H k: Pokud vemou sedačku za zadníma dveřma, tak to v tom úseku už poznat bude. Pro mě dobrej každý cm.

Pajzák: Po uvolnění trhu jich bylo až až. Kolik jich zůstalo na vnitru nevím.
Pajzák
Středa, 23. srpna 2017 - 12:05:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 6-2015
Zato zlevnilo jizdne bez kreditovky na 199.
Pajzák
Středa, 23. srpna 2017 - 12:11:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 6-2015
Zzz: Jasne, ale zacinali vsichni plus minus najednou po deregulaci, ne?
Středa, 23. srpna 2017 - 12:45:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4479
Registrován: 12-2004
Asi ano, to by se měl vyjádřit někdo znalejší.
Středa, 23. srpna 2017 - 12:58:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 290
Registrován: 1-2016
Já bych spíš uvítal, kdyby i v nových i8 byly zase ty vysoké sedačky. Samozřejmě pokud bude více místa pro nohy, je to super, teď je to tak na hraně, ale běda sklopit sedačku přede mnou. Ale jestli mi něco až tak nevyhovuje, jsou právě nové sedačky.
Středa, 23. srpna 2017 - 13:11:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 291
Registrován: 1-2016
Suri: psal jsem to o tom (ne)řešení než jsem viděl články o sedačkách apod., kdy zatím jediná reakce byla, že se "změnily" ty ceny. Samozřejmě reagovat se bude muset. Ono to už leze v tom jednom článku - na prodeji se nedohodli, tak si teď půjdou po krku resp. zelený žlutýmu. V tom bude jádro problému řekl bych. Druhá věc je, jak zelení nastartovali, zatím nic moc, Regiojet není nějaký rychle vzniklý dopravce v Německu, který po půl roce, roce raději prodal nebo přešel pod Flixbus a využívá výhody sítě.

Otázka je, kolik do toho pan manažer německého Flixbusu, který se zatím zmohl pouze na "hnusným kafem zákazníky lákat nechceme" bude schopný a ochotný poslat na dotacích, aby dlouhodobě udržovali ztrátové spoje. Samotná Umbrella podle mě bude ráda, když bude splácet autobusy. Věčně to nejde, navíc když Regiojet vyštípe, tak to přinese zase jiné problémy - viz Jančura a posily. (tak jako věčně to Jančura nebude taky držet, pokud by někde přišel o většinu cestujících). V podstatě se dá říct, že Flixbus přišel v nejhorší čas pro něj - nejsou lidi, tím pádem je Jančura nucen omezovat servis, tím ztrácí podstatnou výhodu pro velkou část cestujících. Uvidíme jak s tím zakýve začátek semestru až začnou jezdit ve velkém studenti.
Středa, 23. srpna 2017 - 13:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 604
Registrován: 1-2007
Před deregulací jezdil ve východním německu BerlinLinienBus na linkách z Berlína do velkých měst po celém Německu jakož i v létě do turistických středisek.

S deregulací toho vzniklo hodně, ale taky toho hodně zkrachovalo. Přeci jen náklady na provozování autobusů stojí a ne každá firma na to měla peníze, aby to vydržela, zvlášť když se jezdilo do slova za pár babek.

Já si z hlavy pamatuji Plusbus, Deinbus, Postbus ADAC, DB mělo (a stále snad má) taky své linky. koneckonců FLIXBUs toho sám docela dost skoupil. Koneckonců FLIXBUS je sloučením FLIXBUS a Meinfernbus
Středa, 23. srpna 2017 - 14:11:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4482
Registrován: 12-2004
Odpolední spoje jsou dnes do Prahy jakýsi vyprodaný, jakoby ani žádný Flixbus nejezdil.
To se dnes všichni vrací z prázdnin?
Středa, 23. srpna 2017 - 16:50:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 293
Registrován: 1-2016
Nešlo by eventuelně udělat Flixbusu vlastní "chlívek" a tenhle přejmenovat na SA/Regiojet nebo něco podobného?
Středa, 23. srpna 2017 - 18:19:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4428
Registrován: 4-2003
Před deregulací bylo v Německu vnitrostátních linek jako šafránu... Jak už zmiňoval Paes, velkou část z nich měl BerlinLinienBus, mmch. nyní již neexistující. Jeho linky fungovaly na základě výjimky z dob studené války, kdy byly povoleny pro zlepšení spojení SRN se Západním Berlínem. Pak existovaly nějaké sezónní linky, ty byly naopak spíše na Východě coby tradiční rekreační linky tamních "ČSAD". A to je vše, zbytek vnitrostátní dálkové dopravy byl monopolem DB.
Pajzák
Středa, 23. srpna 2017 - 19:08:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 6-2015
Prave na to jsem narazel, kdyz jsem si cetl stesky Jancurovy, kterak zly Flixbus prisel a vse znicil.
Nesni
Středa, 23. srpna 2017 - 19:59:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 6-2014
Nešlo by eventuelně udělat Flixbusu vlastní "chlívek" a tenhle přejmenovat na SA/Regiojet nebo něco podobného?
Možná zbytečné, tenhle se časem přejmenuje na Flixbus.[biggrin][sad]

Klíčová je patrně informace, že probíhala jednání o prodeji části Regiojetu a nedopadlo to. To znamená, že teď je to osobní a dá se čekat, že se nějaký čas nebude hledět na ekonomiku provozu. Osobní to bylo i mezi Asianou a Student Agency a kolik spojů dnes jezdí Asiana?[ko]
Středa, 23. srpna 2017 - 20:39:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 4-2011
Tak jsem se dnes odpoledne svezl s FB z Prahy do Brna:

Spoj ve 13:30, na který jsem si bohužel nestihl koupit jízdenku v pokladně (byla tam fronta, neměl jsem jako na potvoru hotovost a řidič nebere KK), odjížděl prakticky prázdný. Jestli bylo na horním patře 5 lidí vražených někde v koutku, tak je to moc, ale neviděl jsem žádné hlavy. Každopádně řidič vypadal světově (bez ironie) - košile, kravata, brýle v barvě kravaty, ochotný, usměvavý, profík.

Odjížděl jsem 14:00, a jelo nás OSM. Zapomněl jsem se podívat na značku, ale klasická vysokopodlaha se sedačkami zvýšenými oproti uličce, nižší opěradlo, látkové potahy. Klima lepší než v SA/RJ. Řidič se představí, vítá cestující, po cestě avizuje kolonu a omlouvá se za ni (jako by za ni mohl) a po příjezdu do Brna děkuje a znovu se omlouvá. Je to spontánní, zatímco od některých stew RJ je poznat, že to čtou. Jo, a taky požádal cestující o připoutání.

Shrnuto, pokud máte vlastní pití a zábavu, úplně v pohodě. Bohužel, D1 je totální peklo a člověku se to může hodně rychle omrzet, pokud se nemůže "zabavit" sám. Trochu mi vadí ta divočina s cenami: slečna u pokladny mi "nabídla" cestu o půl hodiny později, protože je levnější. To musím ocenit, ale příště chci zkusit ten patrák. [happy]) Takže za mě dobrý.

Snad jen to, že SA/RJ by - jak je znám - ty dnešní kolony objížděl po okolních II.tř., my jsme poskakovali. Je super, že řidič to po cestě konzultoval (z hands-free v době, kdy jsme stáli a nehnulo se kolo), ale asi jeho dispečer není tak dobrý, aby dirigoval odklony.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Středa, 23. srpna 2017 - 23:20:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 294
Registrován: 1-2016
Nesni: vidím to taky tak nějak, že je to "tak trochu" i v osobní rovině.

Jinak to samozřejmě bude boj zelení vs žlutí, ale škoda, že na něj nejspíš dojedou jiní menší dopravci, co se třeba doteď nějak drželi.
karel304
Středa, 23. srpna 2017 - 23:53:37  
Neregistrovaný host
94.112.210.204
To s těmi sedačkami nebo lepším wifi je skutečně výkřik do tmy. To myslím nebyl podstatný problém. Problém je že SA/RJ se prosadilo nějakou úrovní služeb a z té nyní mnoho nezbylo, a na některých linkách (Pha-HK) nezbyly ani ty spoje. Ty pozůstalé 4 za den jezdí v nevhodných časech a zpožděné (většinu nabírají mezi Jaroměří a HK, zbytek pak případně na D11). SMS o zpoždění chodí jen někdy. Asi půlka někdy i víc jezdí bez stewardek, zde za to není žádná sleva. Takže bez možnosti něco si koupit, bez kafe, novin a taky bez audioviz.systému, který zůstává vypnutý, funguje pouze wifi. Čili vlastně SA/RJ se zde jakoby stáhl na level služeb FLIXBUSu. Řidič žádné instrukce nedává, takže asi polovina cestujících jede nepřipoutaná ("Dopravce je povinen pasažéry na povinnost použít pás upozornit při nástupu do autobusu a to buďto řidičem či průvodcem, bezpečnostním videem nebo příslušným piktogramem"...pokuta za nepřipoutání může být až 2.000 Kč!!). To je současný stav na lince Pha-HK-Náchod a Pha-HK-Trutnov, kam FLIXBUS zatím nedorazil (snad časem na Pha-HK). Teď už by SA/RJ chybělo jen vyměnit stejně zbytečné FUN&RELAX Irizary za nějaké pěkné ojeté na žluto obarvené staré Karosy (bez pásů nejlíp tj. starší než 2004) a iluze návratu do minulosti by byla dokonalá [proud]
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 12:11:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4486
Registrován: 12-2004
Pro ty co si mysleli, že Jančura nechce omezovat busy na Vídeń - Brno - Praha:
http://byznys.lidovky.cz/jancura-platit-flixbusu-30-procent-radsi -napodobim-boj-proti-svedske-presile-1vn-/doprava.aspx?c=A170823_ 172209_ln-doprava_pave

Defakto tím ale Flixu nahraje.
Přijde mi z rozhovorů s ním, že to nechápe.
Nebo čeká, že všichni přelezou do jeho vlaku?
Ona i ta D1 navíc nebude za nedlouho rozkopaná na tolika místech.

karel304.Sedačky i wifi jsou dnes důležitý hodně. Pokud pro Vás ne, tak se na tom moc nezmění.

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 14:05:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 4-2011
Zdá se mi to, nebo naprosto změnil rétoriku/přístup?

Donedávna pořád tvrdil "všichni ostatní jsou stejně špatní a my děláme tohle a tohle, abychom se odlišili a ukázali, že jsme lepší".

Teď tvrdí "musíme udělat to a to, protože nás k tomu nutí ti všichni ostatní".
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 17:18:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 295
Registrován: 1-2016
Karel - s tím Fun and Relax systémem je to přesně tak. Přišla nám s předstihem den předem sms, že spoj (na jiné lince) bude bez stewardky, ale že odbavení zajistí řidič a zapne také systém, ostatní se neposkytuje. Realita byla taková, že odbavení nastalo stylem "kdo má lístky nastupovat a rychle" - autobus přijel už v času odjezdu na zastávku, samozřejmě nastal zmatek, protože půlka lidí nevěděla čísla sedaček, řidič nervózní "už si posedejte ať můžeme jet". A to ještě někteří experti si mysleli, že je to MHD do města, tak jsme je ještě "vyhazovali" ven, když nám seděli na sedadle. Na další zastávce pak po nástupu cestujících hodil hlášku "já nejsem stewardka a tu televizi zapínám jen kvůli dětem, nemáte na ni nárok, ale já ji zapnu". My měli sluchátka vlastní díky sms, takže jsme s tím počítali, ale jinak nikdo. Tak ještě nakonec rozdal rychle ještě sluchátka a už byl pak v klidu, ale ten jeho první výstup, jakým stylem to řekl, to měl asi kliku, že u těchto spojů bez servisu je vypnuté hodnocení cesty. Asi spíš usoudil, že než mít hodinu a půl za sebou dvacet nebo kolik děcek, tak bude lepší je uplatit sluchátkama jako při ranní cestě, kdy byl pohoda a klid, když jela stewardka a byl servis.

Asi jim taky na jednu stranu vyhovuje, že se věnují řízení, občas prodají dodatečnou jízdenku a nemusí se vůbec starat o cestující a odbavování.
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 19:06:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 297
Registrován: 1-2016
Další trochu delší rozhovor se šéfem Flixbusu - http://nazory.e15.cz/rozhovory/image-autobusove-dopravy-byla-zpoc atku-spatna-priznava-zakladatel-flixbusu-andre-schwammlein-133657 7

S přihlédnutím k tomu, jak se zatím daří nové vnitro linky Flixbusu mě pobavila odpověď "jel jsem vlakem jednou, mělo to zpoždění a nestihl jsem přípoj" :-)
Pátek, 25. srpna 2017 - 00:07:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 956
Registrován: 8-2011
Tak to asi záleží na konkrétním člověku,klatovák jezdí též bez stevardky,řidič odbavuje sám,ochotný s úsměvem,před odjezdem cestující přivítá,řekne že je to spoj bez obsluhy,poprosí o připoutání,upozorní že vzadu u dvěří jsou noviny a sluchátka kdyby měl někdo zájem a televize normálně fungují...
Pátek, 25. srpna 2017 - 03:58:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 569
Registrován: 2-2007
Hroch.R420: jak jezdí plnej klatovák?