Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 12. 05. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 12. 05. 2017

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 07. května 2017 - 22:20:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3451
Registrován: 1-2005
353: Zavedeme to i u řidičů. Kdo přijde později, ten bude sedět půl hodiny po skončení na hanbě a přemýšlet o tom, co provedl... [lol]

Ne, teď vážně. Přijít včas je prostě základ. Řidiči se střídají i ve městě, a tam se asi na nikoho čekat nebude.

Ústrojová kázeň mi přijde taky u řidičů jako naprosto normální věc. Je sice hezké vidět na fotkách z 90. let ty "strejdy v nátělníku", ale prostě k práci řidičů a jejich vystupování patří i nějaké oblečení. A zrovna v DPMP je v tomhle docela volnost, i když je potřeba dodržovat určitá pravidla. V jiných městech je to "buzerace" doopravdy.

Nikde to asi nebude ideální, ale musím říct, že řidiči se tady nemají špatně, a neříkám to proto, že bych tam byl zaměstnán a musel DP všude chválit. Kdybych si to nemyslel, tak to prostě nepíšu vůbec. S nějakou buzerací jsem se tady fakt nesetkal, a když člověk dělá, co má, tak si ho nikdo nevšímá, a občas mu i nějaké méně závažné přešlápnutí nadřízení odpustí. A když se řidiči stane, že udělá chybu v provozu - projede zastávku, jede jinam, jede dřív nebo něco podobného, tak prostě trest musí přijmout.

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Neděle, 07. května 2017 - 22:26:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8994
Registrován: 5-2002
Ještě dva plánky vypadly.

Neděle, 07. května 2017 - 22:37:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8995
Registrován: 5-2002
Tak ještě dva. Kruci [happy]

Neděle, 07. května 2017 - 23:13:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 148
Registrován: 3-2017
Tr_man:
"řidiči se tady nemají špatně"
Tak proč jich plno odchází a další shání jinou práci?

Tr_man:
"353: Zavedeme to i u řidičů. Kdo přijde později, ten bude sedět půl hodiny po skončení na hanbě a přemýšlet o tom, co provedl... [lol] "
Vždyť mají i dost přesčasů, tak proč by tam měli dřepět déle? To mi přijde spíš jako výsměch řidičům.

Tr_man:
"Jede jinam, jede dřív nebo něco podobného, tak prostě trest musí přijmout. "
Jako prvňák ve škole. A když se vrátí na původní správnou trasu, je to problém? Řidiči nemají 5 minut náskok?

353:
"S touhle logikou nebudeš jednou v práci vycházet z úžasu, co všechno po tobě bude zaměstnavatel chtít."
Tak brigádně dělám ,,jen,, uklízečku, ale šéfová se mnou prostě jedná jako s člověkem. Jde o to na koho narazíte. Já neříkám dělat řidičům japonské masáže, jen s nimi jednat jako s lidmi.
Neděle, 07. května 2017 - 23:23:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 196
Registrován: 2-2017
Tr_man:
""oblíbeným" linkám 10 a 18"
Ta desítka se stala neoblíbenou zřejmě prodloužením do Ohrazenic. Chci se zeptat, to si vybralo Hradiště, že tam musí jezdit zrovna desítka?
Nebylo by rozumnější, kdyby se třeba přetrasovala linka 17 do podoby: nádraží-Hradecká-Fáblovka-Staré Hradiště-Semtínská-Srch a zpět? Každý spoj by jel o 5 minut déle a když je ucpané město, tak to nezanechá tolik újmy, jako na 10, která obsluhuje Centrum,Cihelnu, Duklu, Nemošice, Ostřešany.

Když už tu mluvíme o stejnokrojích: nějaké takovéhle černé džíny být mohou, když si je nahlásí, nebo to už nelze?


(Příspěvek byl editován uživatelem Potrp4.)
Neděle, 07. května 2017 - 23:59:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3452
Registrován: 1-2005
Jitachru: Řidičů je nedostatek celkově a všude. Hodně jich odchází proto, že tahle práce nejsou jen oni a zaměstnavatel, ale i okolní provoz a mnoho dalších faktorů. A do práce chodí hodně právě proto, že jich je málo. A k té druhé citaci by stačilo nebrat všechno tak vážně... [wink]

S tou první třídou jste ale už fakt trochu mimo. Dodržování jízdního řádu a trasy je základním principem dopravy, a nikdo z řidičů se asi nesplete záměrně. Ale stát se to může a je prostě potřeba počítat s následky. Že někdo s autobusem blbě odbočí a během minuty se vrátí zpátky na svoji trasu, fakt problém není. Ale trolejbus už možnost návratu tak snadnou nemá a je občas potřeba se jet otočit úplně jinam a vynechat tak část spoje. A jestli vám tohle přijde jako buzerace, tak je chyba spíš někde jinde...

Za dva roky, co jsem byl "jenom řidič" jsem neměl pocit, že by se se mnou nejednalo jako s člověkem. Ale občas platí, že "jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá". Takže v případě nespokojených bych se možná i ptal druhé strany, jaké jsou reference, jestli špatný vztah zaměstnance a zaměstnavatele nebude dán i chováním zaměstnance.

Potrp4: Džíny obecně povoleny nejsou, a na barvě nezáleží.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Pondělí, 08. května 2017 - 00:59:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1734
Registrován: 12-2007
jitachru:
"Tr_man:
"řidiči se tady nemají špatně"Tak proč jich plno odchází a další shání jinou práci?

Tr_man:
"353: Zavedeme to i u řidičů. Kdo přijde později, ten bude sedět půl hodiny po skončení na hanbě a přemýšlet o tom, co provedl... [lol] "Vždyť mají i dost přesčasů, tak proč by tam měli dřepět déle? To mi přijde spíš jako výsměch řidičům.

Tr_man:
"Jede jinam, jede dřív nebo něco podobného, tak prostě trest musí přijmout. "Jako prvňák ve škole. A když se vrátí na původní správnou trasu, je to problém? Řidiči nemají 5 minut náskok?

353:
"S touhle logikou nebudeš jednou v práci vycházet z úžasu, co všechno po tobě bude zaměstnavatel chtít."Tak brigádně dělám ,,jen,, uklízečku, ale šéfová se mnou prostě jedná jako s člověkem. Jde o to na koho narazíte. Já neříkám dělat řidičům japonské masáže, jen s nimi jednat jako s lidmi."

Řidiči v Dopravních podnicích se obecně nemají špatně. Jasně, někde je to horší, někde trochu lepší, ale ...
V DP mám přesně předepsanou směnu, kterou mi nikdo nemění (neprodlužuje) bez nějakého vážného důvodu.
Pokud nechci dělat přesčasy, může mi zaměstnavatel nařídit max. 150 hodin/rok (to platí v každé práci, bo ZP). Když si chci přivydělat, můžu těch přesčasů mít nejvýše 416 hod/rok (tj. v průměru 8 hodin/týden). Možná tomu, děvče, nebudeš věřit, ale starý mazáci jezdili i 1000 hodin ročně navíc a za buzeraci to rozhodně nebrali.
Uniforma - supr věc. Je to přece paráda, že si pracovní oblečení nemusím kupovat za své.
Pitná voda - zaměstnavatel musí zajistit přístup k pitné vodě nebo vodu dodat. V Perníkově máme kohout s pitnou vodou na každé sociálce co jsou na točnách (navíc tam bývá i chladnička a automat na kafe).
Včasný příchod do práce je u řidičů základ (zvlášť u těch co jedou podle přesně daného JŘ). Jo jasně, může se mi přihodit, že zachrupnu. Pak holt sáhnu po Bellově přístroji a žhavým drát. 353 (nebo kdo tam bude sedět) mi určitě hlavu neutrhne a domluvím se s ním. Blbé je, že v takovém případě tam musí být "někdo", kdo tu práci udělá za mne. Ono se to nezdá, ale i ta jedna jediná minuta pozdního nástupu může mít vliv na to, jestli odvezu cestující na čas. Pokud budu sedět někde v kanceláři, tak se většinou houby stane, když se někde zdržím (no a i kdyby, vymluvím se na to jak ta MHD stojí za prd a jak to zase jelo pozdě, že?)
5 minut náskok? Kde žiješ? To už dneska v MHD fakt nee! (Nedávno se mi o 100 km na západ povedlo naprosto nečekaně předjetí dvouminutové. Po vyhodnocení jsem na to byl upozorněn palubákem. No co, zavolal jsem vedoucímu a omluvil se. Vyřešeno napomenutím: příště si dávej pozor.)
Proč řidiči odchází? No, je jich spousta v důchodovém věku. A ti noví? Ti mnohdy vůbec netuší do čeho jdou. Obzvlášť ti co přijdou s mokrým ŘP z úřadu práce. Předtím seděli jen v osobáku, tu a tam někam popojeli a teď podle pevně daného JŘ. Vůbec se jim nedivým, když po pár dnech skončí, bo na to nemají (vedoucí může být milionovej, ale jezdit za ně fakt nebude). Občas taky někdo vezme roha a doufá v lepší práci jinde. Nu co, každý svého štěstí strůjce a pokud mu to vyjde, tak mu to i přeji. A když ne, tak ví, kam se může vrátit, pokud za sebou neprásk dveřma.
náhodný_host
Pondělí, 08. května 2017 - 07:05:06  
Neregistrovaný host
90.177.250.56
Vážená Jiťo z Chrudimi, schválně si někde uschovejte ty svoje bláboly na téma pracovněprávní vztahy zaměstnavatel-zaměstnanec, a co z nich vyplývá. Až budete mít za sebou 15 - 20 let práce, nejlépe u několika zaměstnavatelů pro srovnání a až získáte další životní zkušenosti (vlastní, ne přes okno školní třídy nebo obrazovku počítače, pochopitelně....), tak si je znova přečtěte. Do hloubi duše se za ně budete velmi pravděpodobně stydět....
Možná by bylo lépe úplně obrátit list[new].
Pondělí, 08. května 2017 - 07:31:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8996
Registrován: 5-2002
Kdybychom neměli Jitku z Chrudimi, museli bychom si ji vymyslet.

Nebudu už znova reagovat, jen mne fascinuje to překvapení z toho, že za chybu v práci se platí (někdy penězi, někdy pohovorem, někdy třeba jen tím, že jsi pak ostatním za šaška). Absolutně nechápeš o co jde - do práce se chodí pracovat a to v nejlépe možné kvalitě. To platí vždy a všude (nebo by platit mělo).
Pondělí, 08. května 2017 - 08:38:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3728
Registrován: 5-2003
353:
"Kdybychom neměli Jitku z Chrudimi, museli bychom si ji vymyslet."
Jak jsem si někdy říkal, že je škoda, že tadyta diskuse moc nežije... tak už si to neříkám.[proud]

jitachru:
"Já neříkám dělat řidičům japonské masáže, jen s nimi jednat jako s lidmi."
Vzhledem k tomu, že DP podle plakátků v trolejbusech každého půl roku shání fyzioterapeuta, tak jsou asi i ty masáže v plánu...[kiss]
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Pondělí, 08. května 2017 - 11:53:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 149
Registrován: 3-2017
Tr_man: ale já už viděla nějakého řidiče v černých džínách a košili DPMP, ale to už je dlouho, to dřív bylo dovoleno?. A nevypadal jako hambulak.

Já jsem jen myslela, aby se řidiči měli řidiči dobře, nechtěla jsem v žádném případě špinit DPMP.

Naopak musím vyjádřit pochvalu za nákup 187 a 188
Pondělí, 08. května 2017 - 14:36:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10639
Registrován: 4-2006
353 pokuta zaměstnanci když něco porušuje je nejlepší řešení a pomáhá. Šáhnout na prachy je prostě nejúčinější řešení jak docílit kázně. Peníze naučí zbytečně nediskutovat.
Jitachru nechcete jít k nám? My by jsme vas naučili tomuto fíglu. Ale ma to háček po 3 x a pak si balíte hadry.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 08. května 2017 - 14:56:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 150
Registrován: 3-2017
Já jsem toho názoru, že když zaměstnanec bere větší peníze, tak se mu pracuje lépe a smlouvu neporuší, protože bude v klidu.

Když se ale musí bát, že přijde o prachy, tak už ten stres kvalitu práce snižuje.

Ares1: kam k Vám?
Pondělí, 08. května 2017 - 15:18:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8998
Registrován: 5-2002
jitachru:
"Když se ale musí bát, že přijde o prachy, tak už ten stres kvalitu práce snižuje."
Ach jo. Když bude v klidu, protože o peníze nebude moci přijít, začne na to kašlat. To není ani pardubické, ani české specifikum. To je běžná lidská vlastnost.

Přidávám dalších pět plánků na DOD - okružní spoje:


Pondělí, 08. května 2017 - 15:43:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 12-2007
jitachru:
"ale já už viděla nějakého řidiče v černých džínách a košili DPMP, ale to už je dlouho, to dřív bylo dovoleno?"

To může být zaměstnanec, který nemá uniformu - nový řidič nebo řidič na dohodu (brigádník).
Trochu mě spíš děsí ta kombinace civilu s uniformou. To by být nemělo.

jitachru:
"Já jsem toho názoru, že když zaměstnanec bere větší peníze, tak se mu pracuje lépe a smlouvu neporuší, protože bude v klidu.

Když se ale musí bát, že přijde o prachy, tak už ten stres kvalitu práce snižuje."

To není o tom, že se bojí. Je to prostě o chybě za kterou následuje trest. Nemusí jít hned o prémie.
Těch možností je mnoho. Málo závažné porušení nějaké povinnosti vyřeší většina vedoucích (a to i těch v DPmP) mávnutím ruky nebo maximálně napomenutím. Pokud už to pro firmu přináší nějakou ztrátu (třeba tím, že z viny řidiče nejel spoj - viz ono klasické zaspání), tak už nikdo mávat rukou nebude. To už na nějaké záporné ohodnocení je. A pokud je to závažné pochybení (nebo chyba opakující se), tak může zaměstnavatel provést i přeřazení na jinou práci (opět naprosto v souladu se ZP). V DP může být třeba řidič přeřazen do jiného turnusu či na jiné vozidlo (lehčí trest), ale třeba i do jiné dělnické profese (to už je tvrdší trest, takový se využívá výjimečně třeba při opakovaně zaviněných nehodách). A pak jsou věci, které by mnohý řidič rád považoval za šikanu - požadavek na naprostou 0 co se alkoholu týká. Prostě se před nástupem ani během služby ohnivá voda nebumbá. Kdo nepochopil odchází. Bez milosti, jinak to nejde.
Pondělí, 08. května 2017 - 15:49:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10640
Registrován: 4-2006
Přesně tak šahnout na prachy a on dostane rozum. Kdo ne jde.
Konkurent Bosch v Krkonoších.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 08. května 2017 - 16:17:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10641
Registrován: 4-2006
Dotaz na 353 asi.
Le city budou na Dod vei vozovně neibo na linkach? Jak se vypravují je v tom systém
Díky
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 08. května 2017 - 16:32:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 151
Registrován: 3-2017
5735:
"
To může být zaměstnanec, který nemá uniformu - nový řidič nebo řidič na dohodu (brigádník).
Trochu mě spíš děsí ta kombinace civilu s uniformou. To by být nemělo."
Bavila jsem se s ním, když jel s něčím pro mně zajímavým a říkal, že jezdí asi čtyři roky. Ale prostě - kombinace uniformy a civilu je závažné?

A ty srážky - řidič busu je prostě jak cvičená opice, ale to k tomu povolání asi patří, takže si myslím, že komu to nesedí, měl by odejít pryč.

Uznávám, že jste mě tady o něčem přesvědčili. Za tím, Že by si řidiči zasloužili dvojnásobek toho co mají, si stojím. Za této podmínky bych se srážkami plně souhlasila a zavedla bych je větší (za kombinaci civilu s uniformou ale ne). A po třech srážkách by hrozilo podmínečné vyhození.

Výsledkem by bylo, že skutečně poctivý řidič by dostal všechny peníze beze srážek a ten, který závažné porušuje předpisy, by tam neměl co dělat (navíc je to náznak toho, že ho ta práce nebaví a nikdo nemá zájem, aby je vozil někdo takový). Akorát je problém, že by byl bez práce

(Příspěvek byl editován uživatelem Jitachru.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Jitachru.)
Pondělí, 08. května 2017 - 17:04:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10642
Registrován: 4-2006
Nezlob se ale pokud ví že nemá něco dělat a přesto to udělá.
Tak ho nepoklepu po rameni a řeknu dobrý ty.
Je to jako s dětmi. Ona občas neuškodí nějaká výchovná.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 08. května 2017 - 17:52:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 197
Registrován: 2-2017
Jitachru:
S tou uniformou mám svůj názor. Tričko či košili se znakem DPMP bych nerušil, ale kalhoty bych asi nechal na nich, v čem se cítí - třeba džíny, ale měli by být na slušné úrovni, třeba ty černé na obrázku výše-ty vypadají slušně.

K platům: Přidáno by mělo dostat mnoho lidí v DP i mimo, třeba dispečeři, revizoři, údržbáři.
Že řidiči berou málo na to, že ručí za 60 životů, to tady víme všichni, a budete se divit, i pan ředitel DPMP, který má ale také své nadřízené, které se obávám už platy řidičů nezajímají a tam už je možná ten problém, protože město na MHD opravdu zvysoka s..e.
Ale Ing.Pelikán je dle mého názoru celkem inteligentí člověk (jakože fakt člověk,ne ,,chytré rádio,,), který ví sám dobře, co je v DP potřeba, ale má malé pravomoce a když přes nesouhlas radnice rozhodne něco přínosného, může balit, jako ředitel záchranky teď nedávno. Ocenit by se asi dalo už jen to, že se diskutoval i zde, na ,,podřadné diskuzi šotoušů" a že prosadil posílení linek 6 a 8 po optimalizaci v roce 2005.
Každopádně práce řidiče autobusu je fakt práce, která musí toho člověka bavit a měl by to být tak trochu šotouš, to fakt není práce pro někoho, kdo jen shání práci (i když v Pce moc na výběr není). Třeba já bych řidiče nikdy dělat nešel, protože se za volantem bojím. Sám řidiče autobusu obdivuju.

Ty Urbanwaye - souhlasím - to musím říct, byl dle mého názoru nejlepší nákup autobusů, po B951 za posledních 10 let. Od roku 2008 první autobusy, které fakt podle mě za něco stojí - komfort, prostornost a myslím, že i řidiči je mají v oblibě (Croswaye jsou taky OK, ale ty se do města úplně nehodí, 183-186 taky nejsou nejhorší, ale 200-221 nefandím).
Pondělí, 08. května 2017 - 18:26:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 12-2007
jitachru:
"Ale prostě - kombinace uniformy a civilu je závažné? "

Nemůžu mluvit za firmu, takže za sebe: ano, nelíbí se mi, když se k uniformě nosí civilní doplňky, resp. když je uniforma nekompletní, upatlaná a pod.
Jak důvěryhodně by vypadal třeba policista v plážových ťapkách, džínách a košili?

jitachru:
"A ty srážky - řidič busu je prostě jak cvičená opice, ale to k tomu povolání asi patří, takže si myslím, že komu to nesedí, měl by odejít pryč.

Uznávám, že jste mě tady o něčem přesvědčili. Za tím, Že by si řidiči zasloužili dvojnásobek toho co mají, si stojím. Za této podmínky bych se srážkami plně souhlasila a zavedla bych je větší (za kombinaci civilu s uniformou ale ne). A po třech srážkách by hrozilo podmínečné vyhození.

Výsledkem by bylo, že skutečně poctivý řidič by dostal všechny peníze beze srážek a ten, který závažné porušuje předpisy, by tam neměl co dělat (navíc je to náznak toho, že ho ta práce nebaví a nikdo nemá zájem, aby je vozil někdo takový). Akorát je problém, že by byl bez práce "

Hmm, tak cvičená opice. Jo, to třeba ta uklízečka nebo dělník u pásu není, že?
Dvojnásobek - no hezké by to bylo, ale neznamená to, že neudělám chybu. Zapomenout se, zaspat nebo třeba něco neodhadnout či prostě jen podcenit mohu i při třikrát tak vysokém platu než mám dnes.
Trest za nekompletní uniformu - asi takhle: Franto, co ty kalhoty, v tom sem nechoď! (napomenutí) ... Franto, zase ty kalhoty, člověče co s Tebou? (mrkni do sazebníku kolik Tě takové porušení bude stát) ... Franto, ty fakt nebudeš chodit v uniformě? (běž se převléknout a zatím si bude místo Tebe vydělávat někdo jiný).
Podmínečné vyhození - i na to ZP pamatuje. Opakovaně porušíš a zaměstnavatel Ti pošle "Vytýkací dopis". Pokud to bylo opravdu jen nějaké zatemnění mysli, tak teď si budeš dávat sakra bacha. Ano, budeš pod tlakem, ale jak už z výše uvedeného vyplynulo je to už v podstatě poslední šance jak zaměstnance "srovnat" než ho bude pro věčné průšvihy nutné propustit.
Pondělí, 08. května 2017 - 18:41:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4154
Registrován: 5-2002
353: Nevidím plánek okružní jízdy [wink] . Takový významný den bude a děvče z Chrudimi tady zrovna dělá chaos [proud] .
Pondělí, 08. května 2017 - 18:49:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8999
Registrován: 5-2002
Ares1:
"Dotaz na 353 asi.
Le city budou na Dod vei vozovně neibo na linkach? Jak se vypravují je v tom systém
Díky"
Běžně o víkendech bývají standardně na linkách dva (do Crosswayího turnusu patří o víkendu 803 a 1701) + další mohou být venku podle nasazení řidičů. Předpokládám že doma bude minimálně 65, která má vlastní turnus (celotýdenně nočák + v PD dělenou 14).

K rozebírání co je "lepší" a co "horší" bus: pro majitele jsou zásadní náklady, tedy kolik to stálo nové, kolik to má spotřebu a jak drahý je servis (tedy i jak velká je poruchovost). Z hlediska cestujícího je vnitřek od Citybusu po Urbanway prakticky totožný, fakt nevím co by tam mělo být za zásadní rozdíl. Pokud jde o můj pohled od volantu, tak preferuju staré Ciťáky a pak Crosswaye. Prostě se mi s tím nejlíp jezdí. Urbanway mne od volantu nijak neoslnil.
Pondělí, 08. května 2017 - 18:50:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9000
Registrován: 5-2002
Honza_o:
"353: Nevidím plánek okružní jízdy [wink] . Takový významný den bude a děvče z Chrudimi tady zrovna dělá chaos [proud] ."
Jestli myslíš tu finální spanilku, tak ten plánek bude zítra.
Trolleybus
Pondělí, 08. května 2017 - 19:05:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2753
Registrován: 5-2002
353:
"Z hlediska cestujícího je vnitřek od Citybusu po Urbanway prakticky totožný, fakt nevím co by tam mělo být za zásadní rozdíl. "
Až na poslední pár sedaček na levé straně vozu, tam se kontruktér Urbanwaye zřejmě inspiroval cvičnou horolezeckou stěnou. [proud] Seděl jsem tam jen jednou a opakovat to nehodlám, jelikož se tam leze jak do T815 a navíc jsem při sestupu trefil kolenem do hrudníku cestujícího, co stál pod tímhle trůnem. Nerad bych se skrze cestu MHD stal Viktorem Čističem...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pondělí, 08. května 2017 - 19:05:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 198
Registrován: 2-2017
353:
"Předpokládám že doma bude minimálně 65, která má vlastní turnus (celotýdenně nočák + v PD dělenou 14)."
Na nočáku už nejezdí 53 a 60 ?
Pondělí, 08. května 2017 - 19:09:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 199
Registrován: 2-2017
Z hlediska cestujícího je vnitřek od Citybusu po Urbanway prakticky totožný, fakt nevím co by tam mělo být za zásadní rozdíl.
Já porovnávám jen busy vyrobené od poloviny 2007 dosud, tj. 63-67,183-188,200-221.[wink]
Pondělí, 08. května 2017 - 19:13:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 152
Registrován: 3-2017
a děvče z Chrudimi tady zrovna dělá chaos [proud] .
Nebojte, v sobotu Vám dám pokoj

Už bych odbočila:
Četla jsem příspěvek od Potrp4 skrze linku 10. Taky by mě to zajímalo - Staré Hradiště si objednalo, že chce mermomoci linku 10? Protože myslím, že kdyby to vzala linka 17, tak by to 10tce dost ulevilo.
Pondělí, 08. května 2017 - 19:18:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9001
Registrován: 5-2002
potrp4:
"Na nočáku už nejezdí 53 a 60 ?"
Už je to tak, nyní 53 + 65.
Kuba_j
Pondělí, 08. května 2017 - 23:33:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4092
Registrován: 8-2005
Možná trochu škoda, že autobusy na trase S nezajedou i na autobusové nádraží ČSAD [wink].
Úterý, 09. května 2017 - 10:26:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 400
Registrován: 2-2006
Někdo se tu ptal na soutěže na trolejbusy. Musím, bohužel, konstatovat, že obě veřejné zakázky byly zrušeny. Budou se vyhlašovat znovu na konci května, nebo začátkem června.
Úterý, 09. května 2017 - 10:44:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 401
Registrován: 2-2006
A dovolím si odtajnit seznam vozidel na DOD

Autobusy: Majitel

1) Škoda 706 RTO + vlek DPMP
2) Škoda 706 RTO + vlek DSZO
3) Karosa B 741 Trojan
4) Karosa B 731 Cihlo
5) Karosa ŠL 11 Trojan
6) Iveco Urbanway Hybrid Iveco
7) Iveco Crossway LE City 10,8 T7 Iveco
8) SOR EBN DPmHK

Kloubový Solaris Urbino 4. generace DPMO ev.č.417 – pouze na výstavu
Zájezdový autobus IVECO Evadys nové generace

Trolejbusy:
1) Škoda 8Tr DPMP
2) Škoda 9Tr DPMP
3) Škoda 14Tr DPMP
4) Škoda 14Tr (modernizace) DPMP
5) Škoda 21Tr DPMP
6) Škoda 24Tr DPMP
7) Škoda 26Tr DPMP
8) Škoda 28Tr DPMP
9) Škoda 30Tr DPMP
10) Škoda 9Tr PSHŽD
11) Škoda Sanos 200Tr PSHŽD
12) Škoda 15Tr DPmHK
Úterý, 09. května 2017 - 11:18:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 91
Registrován: 4-2014
Dnes dopoledne Škoda 14Tr ev.č.343 na lince 2, nemá náhodou někdo foto ????
Úterý, 09. května 2017 - 14:04:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200
Registrován: 2-2017
anomas1254: Něco by bylo, ale má to dva háčky: 1) foceno mobilem, 2) na lince 4.
Chcete tu fotku přesto?
Úterý, 09. května 2017 - 15:24:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9002
Registrován: 5-2002
343 byla na kurzu 1104, takže jela po pár spojích linek 11, 2 a 4.
Úterý, 09. května 2017 - 16:53:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 449
Registrován: 2-2011
Čím to, že se poslední dobou objevuje v provozu? Není s čím jezdit? Zájem řidičů? Proč jen 343?
Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
Úterý, 09. května 2017 - 19:05:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4156
Registrován: 5-2002
Z nasazení trolejbusů mám dojem, že Pardubice jsou poslední trolejbusový provoz v republice [uhoh] . Škoda, že se nepodařilo přilákat třeba pražskou 8Tr, ale mě by stačila i hradecká "trejsina" . Ale za šotoservis na sobotu ještě jednou díky, byla by škoda toho nevyužít [vypravci] .
Úterý, 09. května 2017 - 19:10:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9004
Registrován: 5-2002
Sominus:
"Čím to, že se poslední dobou objevuje v provozu? Není s čím jezdit? Zájem řidičů? Proč jen 343?"
Ano, když není s čím jezdit. Že je to zrovna 343 je náhoda, prostě když nevychází NP vozy je na dvoře první na ráně
Honza_o:
"Škoda, že se nepodařilo přilákat třeba pražskou 8Tr"
Pardubická 8Tr je taky dost pražská [rofl]

.
Úterý, 09. května 2017 - 20:25:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 9-2007
Měl bych dotaz, ta B 731 na oslavy, co je to za konkrétní vůz, na co se těšit?
zubozrout
Úterý, 09. května 2017 - 21:16:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29
Registrován: 6-2013
Ahoj,
nejsem z Pardubic, ale rád bych se přijel podívat na DOD příští sobotu. A zajímá mě, jaký tarif platí na speciálních linkách, které ten den budou jezdit?

Velice děkuji za info.
Úterý, 09. května 2017 - 21:23:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3453
Registrován: 1-2005
666: B 731

zubozrout: speciální spoje jsou bezplatné
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Úterý, 09. května 2017 - 22:01:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 11-2005
Mám dotaz k hlášení na linkách,
konkrétně hlášení na lince č. 18.
Je možné přidat do hlášení před zastávkou
Rybitví, léčebna informaci pro handicapované,
že pro bezpečnější výstup a nástup je lepší použít
následující zastávku Rybitví, křižovatka???
Případně musí tento požadavek jít oficiální cestou
třeba přes linku spolu platící obecní úřad???
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Úterý, 09. května 2017 - 23:02:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 208
Registrován: 2-2017
666:
"Měl bych dotaz, ta B 731 na oslavy, co je to za konkrétní vůz, na co se těšit?"
Psalo se, že to má nějaká firma nebo osoba Cihlo, ale to nevím, co je za firmu a kde s tím jezdí.
Karosa_B731
Středa, 10. května 2017 - 00:48:26  
Moderátor
Číslo příspěvku: 4220
Registrován: 2-2007
Když ti jeden blábol zmizí, tak musíš vytvořit další?
Středa, 10. května 2017 - 07:02:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 212
Registrován: 2-2017
Tak 666 chce vědět, co je ta B731 zač tak mu odpovídám. A nevím ani proč to zmizelo.

A ta 14Tr modernizace bude generálka Plzeň nebo nějaké původní EMKO?
Červená karosa
Středa, 10. května 2017 - 08:08:52  
Neregistrovaný host
77.236.207.11
Zmizelo to nejspíš proto, že údaj "soukromá osoba" a hromada fotek na seznamu autobusů snad vypovídají dost na to, aby se tady nemuselo rozpitvávat "čí ten autobus je, kdo je nějaký dopravce" atd.
Středa, 10. května 2017 - 08:57:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 214
Registrován: 2-2017
Pardon, na ten seznam jsem neměl čas kouknout. [blush] Teď vidím, že 666 moje info už opravdu moc nedají. [crazy]
Žirafa
Středa, 10. května 2017 - 16:19:32  
Neregistrovaný host
193.85.233.102
Bude vydána nějaká publikace k 65-ti letům trolejbusů v Pardubicích?
Středa, 10. května 2017 - 16:34:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 215
Registrován: 2-2017
No byla vydána k 50ti letům (2002), 60ti letům (2012), tak typuju, že až za 5 let (2022 - 70 let), ale třeba i letos.

Dnes na linkách 28 a 805:
Středa, 10. května 2017 - 19:19:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58
Registrován: 12-2016
Co je ta 805ka za linku?
Středa, 10. května 2017 - 20:55:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9005
Registrován: 5-2002
805 je chyba transparentu, je to kód pro trojúhelník.
Středa, 10. května 2017 - 21:17:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 788
Registrován: 12-2007
Po lince L tu máme linku 805 [rofl]
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Čtvrtek, 11. května 2017 - 07:38:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4162
Registrován: 5-2002
353:
"Jestli myslíš tu finální spanilku, tak ten plánek bude zítra."

Je čtvrtek a plánek nikde [wink] .
Čtvrtek, 11. května 2017 - 16:58:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9007
Registrován: 5-2002
Honza_o:
"Je čtvrtek a plánek nikde [wink] ."
Což je ovšem tragédie. Nestihlo se to. Poprava kolegy Tr_mana, který to nestihl udělat a mě, který to tím pádem nemohl vywebit se bude konat po skončení sobotního programu na dvoře vozovny.
Čtvrtek, 11. května 2017 - 19:19:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3454
Registrován: 1-2005
Nechcete mě radši popravit hned? Poslední den příprav bych si klidně nechal ujít...

Kvůli četným uzavírkám a opravám bude letos trasa průvodu následující:
DP - Teplého - Třída Míru (zde se bude chvíli stát) - U Kostelíčka - Ke Kamenci - Třída Míru (zde se bude opět stát, ale delší dobu) - Teplého - DP

(Jirko, dej to, prosím, na web)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Čtvrtek, 11. května 2017 - 20:03:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10652
Registrován: 4-2006
353 kolik je přesný čas popravy? Já že bych si také přišel kopnout[biggrin]
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pátek, 12. května 2017 - 07:17:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 216
Registrován: 2-2017
Zdravím zítra jako ta 14Tr modernizace asi nepojede EMKO že?
Jinak je dnes na trati nějaký bus z roku 1998?

Předem děkuji za odpověď
1998
Pátek, 12. května 2017 - 10:16:01  
Neregistrovaný host
77.236.207.11
149 - 803, 150 - 804, 152 - 1502, 154 - 3001, 155 - 1403 [vypravci]
Pátek, 12. května 2017 - 15:12:18  
Neregistrovaný host
77.48.21.235
Zdravím, známá mě poprosila o předání informace o díře v podlaze autobusu 154 [wink]. Už má chudák svůj věk. Děkuji za předání na HQ.

Pátek, 12. května 2017 - 15:16:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10656
Registrován: 4-2006
Zeptam se Pardubice tak dobře neznám.
Kde je zítra pěkné místo na focení průvodu po skončení akce. Mimo dp a třídu míru.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam