Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 21. 03. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Trolejbusy v Ústí nad Labem do 21. 03. 2017

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 01. ledna 2017 - 11:27:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 588
Registrován: 1-2007
Přeji všem cestujícím ústecké MHD v roce 2017 posílení důležitých linek na úkor zbytečných vzduchovozičů. Výstavbu potřebných manipulačních tratí na úkor zbytečně prostavěných dotací. Nákup kloubových trolejbusů na úkor 15 metrových. Pořízení vozidel s agregátem na obsluhu Trmic na úkor autobusových linek. Zavedení nového odbavovacího sytému, který umožní výdej jízdenek DÚK, na úkor slibů. Zavedení skutečných inteligentních zastávek na úkor hloupých s displayem. Zavedení poptávkového otevírání dveří na úkor nemístného větrání. A slušné politiky na úkor těch stávajících, kteří donutí dopravní podnik, aby alespoň něco z potřebného splnil.
Vysněný rok!
xx
Neděle, 08. ledna 2017 - 07:14:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 70
Registrován: 4-2014
Nemá někdo nějaké nové inf ohledně ev.č.574ky ? [happy]
Doufám že jí zprovozní a muže nahradit případné nadbytečnosti nějakou 15Tr ev.č.541-555, myslím si že by to bylo i rozumné vzhledem k tomu že není zas tak stará o proti jiným vozům a Emka vypadají i lépe než klasické Tr... Když tak díky za odpověď... [happy]
Zbynďa
Pondělí, 09. ledna 2017 - 18:02:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 12-2007
I v rukou zkušeného šoféra je to stále na sníh nepoužitelný...

Snad prominete nekvalitní mobilovku.
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky
Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Úterý, 10. ledna 2017 - 15:56:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 3-2004
Zbynďa: Panejo.. Jak k tomu došlo? A je to s 27/28Tr lepší?
Slovan!
27tr jsou sračky
Středa, 11. ledna 2017 - 21:33:55  
Neregistrovaný host
77.104.239.2
ne,např. dnes nezvládali vůbec....prostě nasněží= solarisy nejedou
Pátek, 13. ledna 2017 - 12:50:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 3-2004
Po jisté zajímavé debatě stran dopravy v sobotu mi to nedalo a hned v neděli jsem se obrátil na primátorku města, abych se dozvěděl, jak město nahlíží na některé zde často propírané záležitosti. Paní primátorka odepsala hned v pondělí s tím, že odpověď bude konzultovat se zainteresovanými stranami. Přišla dnes a já jsem příjemně překvapen, předpokládal jsem minimálně týden. Dotazy se dělily na tři okruhy:

1) Poptávkové otevírání dveří
Dopravní podnik uvádí, že se systém nachází v 74 prostředcích, z toho ve 30 autobusech a 44 trolejbusech. Hnidopiši mohou přepočítat. [happy] DP si je prý vědom výhod realizace poptávkového otevírání dveří, a to zejména v současném počasí. Jak si dobře pamatujeme, původně se předpokládalo spuštění s novým odbavovacím systémem, ovšem vzhledem ke stavu projektu hodlá podnik přibližně během jednoho měsíce prověřit funkčnost poptávky na všech vybavených vozidlech, zároveň bude připravena informační kampaň, aby mohl být systém co nejdříve zaveden.

To je nečekaně nadějné.

2) TT Výstupní
DP si plně uvědomuje potenciální význam tratě, existuje předběžná studie, která počítá s náklady v řádech desítek milionů korun. Zároveň se dodává, že pro plné nahrazení linky 5 trolejbusem je třeba doplnit křižovatku V Rokli a trolejovou větev směr Spartakiádní. Pro podnik je však v současnosti prioritou využití dotačních titulů pro obnovu vozového parku.

Chápu to tak, že trať je sice vedená v patrnosti, ale v současnosti není prioritou. Je to možná trochu škoda, skutečně přichází jedny z posledních dotačních titulů směrem z Unie, které jsou na podobné stavby ideální. Dobré je, že se stavbou počítá územní plán, tedy teoreticky by její případná realizace neměla být během na neúnosně dlouhou trať. Tak uvidíme. Zároveň uvidíme, zdali její realizaci trochu nepomůže příroda, sněhu je na horách po dlouhé době dost a pokud nedej Bože přijde rychlá obleva s deštěm a Pět oblouků bude ve všední dny delší dobu pod vodou, zřejmě začne téma opět rezonovat. Ale to samozřejmě rozhodně nechci přivolávat. Snad se dočkáme a nebude to podmíněno žádnými průšvihy. [happy]

3) Parciální trolejbusy či trolejbusy s pomocným pohonem
Závěrem opět trochu optimističtěji. DP počítá se zakoupením 7 až 10 trolejbusy s pomocným pohonem za využití dotačního programu ITI - obnova vozového parku. K tomuto naleznete více ZDE. Ukončení příjmu žádostí o dotaci je 31.12.2017. Vozy by mohly najít uplatnění při plánované rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše, později případně na dalších místech, "kde je problematická výstavba trolejového vedení". Zároveň se dodává, že budou-li další možnosti pro nákup trolejbusů s pomocným pohonem, DP se jich bude snažit využít.

Opět velmi nadějná odpověď. Konečně začínáme dohánět trendy, které můžeme pozorovat v ostatních českých trolejbusových provozech, dělá mi to radost. Mrzí mě však, že jsem se v tomto bodě nedotázal ještě o něco lépe, tyto nové vozy, jak je zřejmé, dorazí až za nějakou dobu, a to v případě, že vše vyjde. Snad tedy dojdou alespoň jednotky nových vozů dříve, aby byla obnova vozového parku kontinuální. Ideálně 27 Tr v nové karoserii od Solarisu, ve dvoumotorovém provedení a s klimatizací pro cestující. [proud]
Slovan!
Cogwheel
Pátek, 13. ledna 2017 - 14:06:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4434
Registrován: 1-2012
Místa, "kde je problematická výstavba trolejového vedení" - to jsou třeba ústecká romská ghetta? [biggrin]

S ústeckými trolejbusy to souvisí sice jen okrajově, ale patří to sem také:

Hovoří místostarosta Ústí nad Labem - aneb Byly Předlice předobrazem pro Stínadla?

Místostarosta: "Teď máme plán, jak udělat z Předlic významné kulturní místo: plánujeme tu postavit muzeum Jaroslava Foglara. Hlavním záměrem je přetavit nevýhody místa ve výhody a vytvořit z něj místo k objevování, atrakci, která přiláká místní obyvatele i turisty. Málokdo ví, že se tu narodil Zdeněk Foglar, bratr Jaroslava Foglara, který tu žil od roku 1914 do roku 1917. Já prokazuji i to, že inspiraci pro Rychlé šípy čerpal autor v Ústí nad Labem."

Novinář: "Máte už nějakou představu, jak chcete konkrétně docílit uskutečnění svých plánů?"

Místostarosta: "Finančně projekt zabezpečuje město, s pomocí dotační podpory. Místní obyvatelé (Romové) poskytnou svou pracovní sílu v rámci oprav a údržby prostředí. Mohou také vyrábět suvenýry a upomínkové předměty pro turisty, které by mohli následně ve spolupráci s organizací Člověk v tísni prodávat. Pro místní obyvatele to tedy bude znamenat i zisk. Do vizuálního oživení lokality formou umění se mohou zapojit školy a univerzity z celé ČR."

Novinář: "Je už jasné, odkud by trasa měla vést?"

Místostarosta: "Začátek pěší trasy bude ve "vstupní bráně Předlic". V podchodu bude namalovaná mapa celé trasy, která povede ulicemi Panská–Klišská–Okružní. Po celé délce ulice Klišská zaujme návštěvníky kreslený příběh na betonovém plotě. Odtud bude trasa pokračovat ulicemi Průmyslová-Tovární-Majakovského-Prostřední až k domu Jaroslava Foglara. Po dvaceti metrech se dostaneme až k muzeu s vlastním přístupem (ze základní školy), ke kostelu, kde spadl ze zvonice Jan Tleskač, památníku místa, kde bylo vynalezeno a ukryto do hlavolamu ježka v kleci létající kolo, a nakonec vinárna U Rychlých šípů, která bude v původních katakombách."

(Zdroj: Romea.cz, 1.1.2017) [crazy]
Pondělí, 16. ledna 2017 - 08:58:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2011
Romea je rasistický server, který by měl být postavený mimo zákon. A zavřít do kriminálu celou Romeu včetně sympatizantů.
Čtvrtek, 19. ledna 2017 - 19:51:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 9-2005
TT Výstupní asi není prioritou, neb tam bylo rekonstruováno veřejné osvětlení. Samozřejmě na vlastní stožáry.
Neděle, 29. ledna 2017 - 18:26:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 3-2004
Jak je to s topením ve 27/28 Tr? Jel jsem o víkendu třikrát trolejbusem a takovou zimu jsem v prostředku MHD ještě nikde nezažil. Strašné. Měl jsem pocit, že topení vůbec nefunguje, pouze studeně foukalo, je to v Ústí důvod k výměně vozu? Ale zase se mi nezdá, že by šlo o poruchu, spíš to vypadá, že topení prostě nezvládá, zejména když se v každé stanici luftuje - když to stejně špatné bylo ve všech třech případech a pokaždé na jiném voze stejného typu...
Slovan!
Neděle, 29. ledna 2017 - 21:07:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5281
Registrován: 6-2005
Ústečák. Stejný problém mám i v Jihlavě na 26Tr. Napřed se zkoušelo přemístit čidlo teploty i interieru a možná se bude nějaký ventil topení nahrazovat mechanickým aby to pouštělo více VODY do salonu. Topení je automaticky nastaveno, aby upřednostnilo řidiče. Jenže, když je zima v salonu, tak táhne i na řidiče...
Makrelu neumeješ.
Pondělí, 30. ledna 2017 - 10:55:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 547
Registrován: 3-2013
Prostě vodní topení v trolejbusech je na nic. Stejná zkušenost s nedostatečným vytápěním je v Brně u 31Tr, ještě umocněná plastovými sedadly.
Pondělí, 30. ledna 2017 - 10:55:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2590
Registrován: 3-2004
9 Tr: Já si právě říkal, co to musí být za směnu, když chudáci řidiči dřepěli za volantem nabalení. I kdyby jim to v kabině topilo dobře, tak jim pořád jde na záda mráz, krásné pracovní prostředí. A cestující, který má tu možnost, se na to po takové cestě příště tuplem vykašle a dřepne do vozu/taxíku. Já se na to samozřejmě taky vykváknul a v sobotu jsem se z hostince už nechal odvézt, to už za to dražší taxi stojí, zejména ve vícero lidech. To člověk v roce 2017 prostě nechápe, jak je možné.
Slovan!
Diferák
Pondělí, 30. ledna 2017 - 11:07:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 202
Registrován: 12-2012
Další kapitolou v zimních měsících jsou cestující nastupující předními dveřmi, které by řidič navalený v bundě a kulichu nejradši vynesl v zubech ven
ŠKODA OSTROV s.r.o
Dolní Žďár 43
363 29 OSTROV
Česká Republika
Sliks
Pondělí, 30. ledna 2017 - 11:55:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 670
Registrován: 8-2009
Ani Urbanwaye nejsou ohledně topení o moc lepší. Včera si mi paní stěžovala, že se na sedačkách nedá sedět, jak jsou studené. Pro řidiče taky největší komfort, kdy při vypnutém motoru do kabiny netopí a při jízdě tam zase táhne kolem dveří, takže pravá noha solidně mrzne.
Úterý, 31. ledna 2017 - 09:44:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 3-2004
Jo a ještě jedna věc, s MHD související už vskutku okrajově - s tímhle si někdo dělá srandu, ne?!

Slovan!
Úterý, 31. ledna 2017 - 09:53:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5283
Registrován: 6-2005
Ústečák: taxi he 1. třída veřejné dopravy, takže ok. Podstata je stejná, auto jsem nechal doma a když nějaké auto jezdí, tak je využito, což vůz taxi +- je.
Makrelu neumeješ.
ÚLičník
Úterý, 31. ledna 2017 - 10:29:12  
Neregistrovaný host
89.111.77.141
Ústečák: No co co. Bariéra proti kamionu s teroristou [rofl] Prý odkloní kamion od zastávky MHD, kde je spousta lidí
ULičník
Úterý, 31. ledna 2017 - 10:42:57  
Neregistrovaný host
89.111.73.140
Dnes po ránu opět klouzačka trolejbusů [smrt]
Úterý, 31. ledna 2017 - 14:16:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 278
Registrován: 5-2011
Dnes na l.5 Citybusy č. 23 a 31. Další Cbus č. 32 jako ND na l. 62.
Úterý, 31. ledna 2017 - 14:53:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2016
Dnes jsem kolem 10:30 viděl u zastávky V Rokli 21Tr ev.č. 408 na zkušební jízdě,měla červené potahy sedaček a zadní světla po vzoru plzeňských 21Tr,ale více rozdílů oproti ústecké 407 a 406 jsem si nevšiml.Fotku bohužel nemám.
Zbynďa
Úterý, 31. ledna 2017 - 15:05:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 12-2007
Jpvv: Jezdí v podstatě všechny provozuschopný, nejen tyto tři. Současně je opět dost busů na tbus linkách - nejsou lidi.

2135NC: Ještě má klimatizaci kabiny řidiče, volant z vozů Solaris, všechno v interiéru natřené bíle (kabina, přístrojovka, okenní sloupky, dveře), karosácké obložení, boční BUSE panel z vozu 410 nebo 411, čili tzv. teploměr, starší provedení dveří kabiny řidiče, stejnosměrnou elektrovýzbroj a oproti 406 a 407 to prostě byla kompletní oprava...
Škoda Electric a.s. - důvod, proč jít pěšky
Odkaz na moje fotoalba © Odkaz na můj YouTube kanál
Úterý, 31. ledna 2017 - 20:56:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2016
Zbynďa: Díky [happy]

Citybusů se dnes ukázalo opravdu hodně já jsem viděl ev.č.22 na l.5 a ev.č.18 na l.58
Pepino_Ulbus
Úterý, 31. ledna 2017 - 21:09:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200
Registrován: 9-2014
Na lince 5 byl ještě vůz 23.
Renault R312, Agora a Citybus - nejlepší autobusy [andel]
Škoda 14Tr, 15Tr, 21Tr a 22Tr - nejlepší trolejbusy [andel]
http://sotofoto.rajce.idnes.cz/ FOTOALBA NA RAJČETI!
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC6n6R0BHovr2sv4veFLHFkQ
-OndraS
Čtvrtek, 02. února 2017 - 19:02:05  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
DCčková jednadvacítka, to si užijete [happy]
Pondělí, 13. února 2017 - 14:12:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 76
Registrován: 4-2014
Zdravím, takže po zařazení 408ky je asi s 403kou konec že [sad]
Škoda_15tr
Pondělí, 13. února 2017 - 23:18:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 356
Registrován: 12-2010
403 byla nejspíš přesazena na kurz 6207, Zbynďa snad upřesní.
Pondělí, 13. února 2017 - 23:26:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 117
Registrován: 10-2010
Když už to tady bylo nakousnuto. Jak to vypadá se 406kou, dlouho jsem jí neviděl v provozu? A jak je na tom tato řada se spolehlivostí? Nasazována je jenom na couráky 58, 59 přitom by kapacitně plně dostačovala na nočních linkách. Ostatně jeden čas se objevovala na noční 53...
Rutak11
Pondělí, 13. února 2017 - 23:49:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 9-2009
Kolja: Nechtějí riskovat, že to někde na noční chcípne.. [proud]
Princezny by měly zůstat zazděný.
Škoda_15tr
Úterý, 14. února 2017 - 17:31:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 357
Registrován: 12-2010
U 406 se pokud vím čeká na díly... Ono těch spojů kam by mohli jít je víc ale vzhledem ke spolehlivosti...
Fandaprudič
Čtvrtek, 16. února 2017 - 16:41:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2716
Registrován: 3-2009
403 dnes brousila dráty na 3/58.
-OndraS
Čtvrtek, 16. února 2017 - 19:30:29  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Nějaká fotodokumentace těch vašich 21Tr by nebyla? [jidlo]
408 vs 403
Čtvrtek, 16. února 2017 - 22:43:37  
Neregistrovaný host
77.104.239.2
tím sesazením 403 z 5803 bych si nebyl jistej :D ,protože 408 každý den,co vyjela, chcípla....většinou vydržela do cca...14:30..je na tom bídně...

fotodokumentace by byla...na FCB
nereg.pozorovatel
Pátek, 17. února 2017 - 16:28:58  
Neregistrovaný host
194.228.20.157
Na FCB nic není [ko]
nereg.pozorovatel
Pátek, 17. února 2017 - 16:37:51  
Neregistrovaný host
94.112.206.233
a jéje, nějaký chuj používá stejné už. jméno [happy].
A ať se jen nekecá, doplním včerejším potvrzením, že 403 byla tam, kde má být [happy].
Pátek, 17. února 2017 - 21:13:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 3-2004
Ten ÚD je fakt zoufalej, že musí vydávat články o tom, že vyjel do ulic sedmnáct let starý trolejbus. [biggrin]

No, on zoufalej je.

Každopádně se v článku objevily ty samé fotografie, které byly na stránkách i FB DP, avšak zde mají o něco lepší rozlišení než pro displej kalkulačky. A musím říct, že ty bílý bočnice a červený potahy tomu sluší, otázkou je, jak se ty bočnice poupraví v provozu. Každopádně přeju mnoho najetých kilometrů. Jen škoda, že to není kloub, no. Leda scepku že by z toho udělali...

Odkaz na článek zde. V popisku fotek jsem se dočetl, že se prý vrátil do ulic Ústí. Asi myslej po těch letech od doby, kdy se jimi projel na tahači. [happy]
Slovan!
ferdík
Sobota, 18. února 2017 - 17:13:50  
Neregistrovaný host
46.13.189.120
Zdravím, neměl by někdo fotky citybusu DPMUL, prohánějícího se na linkách ZDO 453 a 454? Díky
Sobota, 18. února 2017 - 19:58:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 349
Registrován: 2-2014
No na určité nejmenované stránce na FB jich je mnoho
SWAGER
Škoda_15tr
Neděle, 19. února 2017 - 02:19:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 358
Registrován: 12-2010


Není to nic extra, ale snad postačí...
Neděle, 19. února 2017 - 18:10:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 119
Registrován: 10-2010
To už je ten kraj z Buslinu tak naměko, že mu dovolí nasazovat 20 let staré šroty???
Fandaprudič
Úterý, 21. února 2017 - 10:08:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2718
Registrován: 3-2009
No ...
Řekněme, že v momentálně vzniklé situaci kraj radši drží hubu. Řekl bych, že mají trochu jiné starosti. [proud]
Zdroje vyschly, náhradní vozy Buslajn nemá a když by tam nebyl ciťák, tak by tam nebylo asi nic. [happy]
Čtvrtek, 23. února 2017 - 20:53:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 589
Registrován: 1-2007
A jak vite, ze to kraj neresi? To, ze to jelo, prece neznamena, ze to nebylo pokutovano nebo jo?
xx
Fandaprudič
Pátek, 24. února 2017 - 10:01:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2719
Registrován: 3-2009
To ne, ale jak víte, situace s krajskou dopravou je neutěšená a kraj má máslo na hlavě. Myslím, že se teď kraj moc projevovat nebude skrz dodržování smluvních podmínek.
Martin, ul
Pátek, 24. února 2017 - 22:06:04  
Neregistrovaný host
78.102.137.40
Proč by měl mít zrovna kraj máslo na hlavě? Soukromé firmy nabídli cenu, to že jí podsadili (což asi všem bylo jasné) není problém kraje. Kraj nemohl ani tušit, že se najednou zvednou minimální mzdy ani tedy ty firmy... nicméně tohle je především problém jejich a ne kraje. Jsou to soukromé firmy. Pokud na to nemají, tak ať skončí. A především spíše by tohle měla řešit vláda a ne kraj.
Sobota, 25. února 2017 - 00:00:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 51
Registrován: 2-2017
Mohu se optat jak je na tom ex hradecká 86, u vás asi 574 nebo 575?
Fandaprudič
Pondělí, 27. února 2017 - 09:23:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2720
Registrován: 3-2009
Matin UL : Chyba je to především kraje. Kraj vypsal VŘ, kde byla jediná podmínka pro výhru nabídnout nejnižší cenu. Ano, z pohledu správného hospodáře je to v pořádku, jenže horší už na tom je to, že za tím VŘ stojí radní, kteří jsou členy KSČM a nějak mi to nesedí s jejich volebním programem.
Nezlob se na mě, ale argument, že kraj nemohl vědět, co bude za dva roky je hodně úzkoprsé. To kraj nepředpokládal s vyšším růstem mezd, než o inflaci ? To chtěl mít kraj za volantem deset let pracující chudinu ? Máslo na hlavě má především kraj. Dopravce nemá zdroje a ten, kdo se musí řídit nařízením není kraj, ale dopravce. Pokud to skončí časově neomezenou stávkou, jedině dobře. To, co si vůbec ta banda na kraji dovoluje nemá obdoby.
A kecy soudruha Komínka, že není ke stávce důvod - To ať laskavě nechá na odborech.
Sorry, ale za 98,10 bych neřídil ani zahradní traktůrek.
nereg.pozorovatel
Pondělí, 27. února 2017 - 09:52:39  
Neregistrovaný host
146.102.33.226
Neutěšená situace na kraji je vlastně od nepaměti. Už za radního pro dopravu Šulce a cílené likvidace DPÚK, takže žádná změna, nic nového pod slunce. Vrabci si šeptají jisté vazby zmíněné osoby (výše zmíněné) na B*S L*NE [happy]
D-laik
Úterý, 28. února 2017 - 07:06:12  
Neregistrovaný host
109.73.212.207
Fandaprudič: Promiň, ale nemohu souhlasit. Že řidiči berou málo je fakt. I když, kdyby měly stávkovat všechny profese, které jsou u nás podhodnocené, stávkovali by (snad s výjimkou manažerů a právníků) všichni. Ale budiž. Jenže kraj vybral firmy výběrovým řízením. Takže především vedení firem muselo znát realitu. Jinak řečeno, když mi někdo prodá rohlík za padesátník, je to jeho chyba (a hloupost). Rozhodně ne třeba starosty města, kde se to stalo (a které mu pronajímá prodejnu). Zásadní chyba byla, že stát nějaké minimum stanovil. To je v principu nesmysl. Buďto to má dělat pro všechny profese (jako za komunistů), nebo pro nikoho. Takhle je to na hlavu. Ale opakuji, řidičům větší platy přeji. Jen se mi vůbec nelíbí, jak se to dělá.
Pepino_Ulbus
Úterý, 28. února 2017 - 21:02:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 201
Registrován: 9-2014
potrp4: Je to 574 a aktuálně je odstavena po požáru.
Středa, 01. března 2017 - 20:01:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4858
Registrován: 11-2007
D-laik: " Zásadní chyba byla, že stát nějaké minimum stanovil. To je v principu nesmysl. Buďto to má dělat pro všechny profese (jako za komunistů), nebo pro nikoho"

Je vidět, že se ve mzdách moc nevyznáte. Ono to je "jako za komunistů" stále. Všichni, kdo pobírají mzdu, jsou zařazeni do určité profesní skupiny, u nichž je vládním nařízenim stanovena tzv. zaručená mzda. A ta u řidiče (povolání skupiny 3) činí 80,50 Kč/hod. No a u nejvyšší skupiny 8 (vědci) činí 132,00 Kč/hod. Samozřejmě, zaměstnanec může dostat i mzdu vyšší, než zaručenou, pak ale riskuje zaměstnavatel střet s berňákem, který mu nemusí takto zvýšenou mzdu uznat do nákladů. Je to mnohem složitější, než se vám zdá.
Čtvrtek, 02. března 2017 - 13:03:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 71
Registrován: 2-2017
Pepinoulbus: to vím, ale jaké jsou s 574 plány? Dílna nebo šrot?
Pepino_Ulbus
Čtvrtek, 02. března 2017 - 14:08:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 202
Registrován: 9-2014
potrp4: Slyšel jsem zvěsti, že by se měla opravovat, ale určitě to neberte jako zaručenou informaci.
Sliks
Pátek, 03. března 2017 - 18:41:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 674
Registrován: 8-2009



Pondělí, 06. března 2017 - 19:16:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 121
Registrován: 10-2010
Flotila citybusu se u Buslinu rozšiřuje. Dnes na lince 453 vůz 22. Foto jsem nestihl :-(
Úterý, 07. března 2017 - 21:29:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2614
Registrován: 3-2004
Vypovídající tabulky:

MHD v Ústí: Druhá nejdražší, ale vůbec nejméně dotovaná v republice. Zároveň se čtvrtým nejvyšším počtem jízd na obyvatele (za Prahou, Brnem, Plzní, ale před Ostravou, Libercem, Olomoucí, Budějkama, Hradcem, atd., atd.). To taky leccos vypoví.
Slovan!
Neděle, 12. března 2017 - 10:06:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2017
Ale v Ústí platí aspoň přestupní tarif, ne?
Neděle, 12. března 2017 - 12:24:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 355
Registrován: 2-2014
potrp4 - Ano, a když máš i navolenou zonu mimo UL, tak platí i na příměstské autobusy a vlaky
SWAGER
Neděle, 12. března 2017 - 14:53:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 101
Registrován: 2-2017
To je dobře vymyšlené, za tohle si klidně připlatím. U nás v Perníkové přestupní jízdenky nikdy nebyly, jen když máte pardubickou kartu, tak mate ale další jízdu za poloviční, pokud prestupite do 30 minut od nástupu, mimo kladiva je pak za polovic každá další jízda. Ale na ČSAD a železnici to neplatí [sad]
ULičník
Úterý, 21. března 2017 - 12:21:33  
Neregistrovaný host
89.111.77.140
Včera 20.3.2017 linka 60. Řízená ženou řidičkou. Nenucený telefonát přes mobil držený v levé ruce ze zastávky Pod Holoměří až do zastávky Mírová. Jenom jsem zíral. Škoda, že jsem to nenatočil.
Hodný chlapec
Úterý, 21. března 2017 - 12:27:05  
Neregistrovaný host
77.48.97.76
Jenom jsem zíral. Škoda, že jsem to nenatočil.

to jo, to je strašná škoda. Takovýhle udavačský zmrdy má každý rád. Ne že bych se chtěl zastávat řidičky, ale to kurwa nemáte jiné své starosti než to hned řešit?? To je opravdu tak hnusná doba, hned natáčet, udávat, hlásit, stěžovat si.... Proč to musíte okamžitě řešit? Nemáte co jiného na práci, bo co? Od postihů mají v DP své zaměstnance, třeba dispečery.

Znova opakuji, neříkám, že se zastávám, telefonovat se nemá, ale kurva každý máme své starosti přeci. [ko]