Diskuse K-report » Archiv 2016 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 24. 06. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 24. 06. 2016

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 14. června 2016 - 20:51:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3504
Registrován: 11-2006
Ondra: denně jezdím po celé ČR a všude se někde něco vrtá a kope [happy]. Teda lépe řečeno, všude jsou cedule "technologická přestávka" a nikde se nemaká :D. To musíš brát v klidu a jet na pohodu..
Pavel2
Úterý, 14. června 2016 - 20:59:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14090
Registrován: 8-2002
-OndraS:
otevři http://mapa.dopravniinfo.cz, je to defacto grafickej výstup systému JSDI. to plánování trasy tam nějak neumím, ale to je ok, naplánuju na seznamáckých mapy.cz nebo gůůglích mapách, kouknu kudy pojedu a na portálu si podrobně naklikám všechny ty barevný ikony se značkama na mojí trase a tam kde to hrozí průserem (semafor + kyvadlovej provoz na silnici I. třídy atp.) hned hledám náhradní trasu co kdyby.

když je to JSDI, tak to znamená, že všechny dopravní úřady v celý zemi mají povinnost tam hlásit jaký je u nich omezení nebo uzavírka. data se navíc publikujou přes RDS-TMC do éteru, takže pokud máš navi co tohle chytá, hned se ti to zobrazuje, že je po xx km nějaký omezení.

sice ti úředníci když tam něco nenahlásí, tak je za to nikdo finančně nebo jinak nepostihne, ale ta povinnost je aspoň nějaká záruka, že je tam skoro všechno.

můžeš si projet intenzity provozu (na dálnicích), podívat se na kamery, když jsou někde v zimě závěje nebo se to štosuje v důsledku nehody nebo omezení, poznáš to. aktuální to je, v Ově sedí celej tým lidí, co se o to starají.

jinaxe hodí poslouchat buď Zelenou vlnu na Radiožurnálu nebo Impuls, abys měl čerstvý info kde to stojí. i na D5 může být stau na hodinu a to je pak lepší jet jinudy, protože těch 90 km Pha - PM uděláš normálně za 45 - 60 minut, takže hnípat na dálnici víc než půlhodinu je zbytečný.

základ je vyjet brzy [happy], nejlépe když ostatní ještě spinkají. mě se to ne vždycky daří [biggrin], a to pak bývá celý dopoledne v kelu.

na cestě samozřejmě čeká řada nástrah co v mapě nejsou, ale jako vodítko to stačí. když máš navi, tak taky nejedeš slepě podle ní a čumíš po značkách tam kde to neznáš nazpaměť [happy]

tady nějaká omáčka jak to má fungovat:
http://portal.dopravniinfo.cz/jsdi

co se plánování cesty týče, přečteš si kolik je to km, myší přesuneš kudy přesně chceš jet (vypneš dálnice a placený úseky třeba) a ty hodiny, co ti mapa řekne, vždycky sedí. málokdy se ti podaří trasu zajet rychlejc aspoň o 10 minut, to bys musel jet v noci když jsou prázdný silnice. zřejmě to ty mapy počítají podle kategorie silnice/dálnice a na ní povolený rychlosti (bůh ví jaxe ten čas počítá), ale jistý je, že to sedí.

obecně BM - PM spodem je daleko, je to buď jebačka anebo vyhlídková trasa pro důchodce [happy]
kdo chce přes den něco udělat a nemá čas se tuhle zastavit na hoďku v Táboře a o kus dál obejít za 20 minut náměstí v Nepomuku, ten jede po D1 [wink]
Pavel2
Úterý, 14. června 2016 - 21:11:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14091
Registrován: 8-2002
jinak - Mirous má pravdu, od jara do podzimu se silnice opravujou, staví, záplatujou, překládají, rekonstruujou skoro spadlý mosty i můstky atd. atp., takže republika je rozvrtaná jak ementál.

od listopadu do března je zas většinou blbý počasí a občas někde napadne víc sněhu/je náledí/nedá se jet rychle.
Úterý, 14. června 2016 - 21:24:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3505
Registrován: 11-2006
No neměl bych to tu psát, protože přeci všichni jezdíme jen podle předpisů, ale nedávno jsem fakt spěchal, tak jsem to hnal, sobotní ráno, žádnej provoz. Přijel jsem k prvnímu semaforu. Čekal jsem tam asi 5 minut /neprojelo jediné auto/. Blikla zelená, šlápnul jsem na to, projel 2km úsek, kde nebylo kopnuto, ale byla tam moje oblíbená cedule "Technologická přestávka". Následovala vesnice, kde tedy opravdu na těch 50-60 zpomalím. Konec cedule, plyn na podlahu a co nevidím, semafor. Dalších 5 minut v prdeli. Opět jak přes kopírák, 2km zavřené, nikde nikdo (alespon vyfrézovaný asfalt). Blik zelená, opět plyn na podlahu s pocitem, že už to prostě nestíhám, ale zkusím to. Když jsem po pěti kilometrech přijel k třetímu semaforu, myslel jsem že mě trefí šlak [happy]. Samozřejmě jsem nestihl, co jsem stihnout měl. Propálil jsem o 4 litry nafty na 100km víc, porušil předpisy úplně zbytečně a zbytečně jsem si zkrátil život o pár let. Takže na našich silnicích opravdu s klidem, stejně Vás brzo dojede i ta Tatra, kterou jste před pěti minutami předjeli :D.
Pavel2
Úterý, 14. června 2016 - 21:32:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14092
Registrován: 8-2002
vono to zas tak strašný není... musíš si trasu předem nastudovat, abys věděl co tě čeká. a když chytíš info na půl ucha z lokálních médií co se kde kope, hned zjišťovat podrobnosti. pokud je to dlouhodobější uzavírka nebo jejich série na jedný hlavní silnici, taxe to určitě dočteš někde v tisku. anebo pak ta mapa JSDI.
Telini
Úterý, 14. června 2016 - 22:26:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 529
Registrován: 10-2006
Trochu si přihřeju polívčičku - všechny uzavírky (ne omezení a kyvadlové provozy) z JSDI přeťapkáváme (na 99% dopředu a včas) do Waze. Vyhledávání cesty v mobilní aplikaci se jim pak vyhýbá. Pokud narazíte na nesrovnalost, dá se to pak v aplikaci ohlásit, bordel v uzavírkách často posíláme k vyřešení i na JSDI - třeba Praha je v tomhle absolutně pozadu a stát ve státě...

Pokud nevedete mobilní data - aktuální stav se dá vysledovat i na webové LiveMap. Ale pozor, plánování cesty v jiný než aktuální čas uzavírky ignoruje!
Středa, 15. června 2016 - 06:57:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4941
Registrován: 7-2003
-OndraS Tak to se v Plzni potkáme, jestli teda dojedeš [happy])).
8bity vseho sveta spojte se .
Středa, 15. června 2016 - 11:42:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 10-2007
Jabberwocky: eh, no že bych měl takovou věc nějak extra rozmyšlenou a mohl teď rozvíjet dál teorie, to asi ne.

K tomu prvnímu bodu - já jsem právě předpokládal, že nové auto od veterána z 60.-70. let nějak intuitivně rozliší i ten největší ingnorant. Jasně, že nemusí rozlišit zemi původu, typ, desetiletí, atd., ale že to prostě není nové, že to "něčím" (vším?) nezapadá do dnešní módy, to bych řekl, že budou vědět.

K tomu druhému bodu - opět, nemám nějaké hlubší analýzy, ale toto auto mě fakt připadá jako jedna z těch kár pro lidi bez vkusu a hlubšího vztahu k autům, kteří se orientují spíš podle módy. Moc se o mustangy nezajímám (to už mám raději koně nebo letadla tohoto názvu), ale z mého pohledu se povedl tak možná právě ten původní, všechny další jsou už jen posilovače ega útočící na nejprimitivnější a nejpomíjivější módní znaky vždy své doby.

Pokud to takto cítím správně (ale mýlit se samozřejmě mohu), pak nevím, co je horší - jestli pipka, co to vyfasovala za sex, nebo žena, která si vydělala peníze vlastní prací, pak se zamyslela, co si koupí, a nenapadlo ji nic lepšího než toto... Ani jedna z nich můj obdiv nezíská. Jsem samozřejmě dalek toho, abych jim to dával najevo, ale myslet si to asi budu. Radys to holt sem napsal a mě pobavilo, jak má někdo zapotřebí demonstrovat gentlemanství. Ale já jsem sexistické prase a jiný už asi nebudu, tak mi to odpusťte a chraňte dámy, co si zasluhují úctu a zároveň jezdí v nových mustangách, je-li taková situace vůbec možná.
Středa, 15. června 2016 - 12:50:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 415
Registrován: 10-2007
K prvnímu bodu: Řekl bych, že část našich bližních přeceňuješ. Pro někoho je to fakt prostě jen ženská ve velkém americkém sporťáku, a tudíž červený hadr.

K druhému bodu: Brzy se z toho stane prázdná sláma, neb neznáme ani řidičku, ani autora příspěvku, ani jsme tam nebyli, ale na mne to celé působí takovým tím dojmem tasitovyšukala/tensinatonakrad. A tak mne překvapuje, že zrovna Ty, kterého si dost vážím (alespoň na základě toho mála, co tady o sobě navzájem víme), se vyjadřuje podobně. Jinak tedy znám osobně i jednoho majitele nového Mustangu a za snoba bych ho neoznačil. Má dobrou práci, slušný příjem, o autech toho zas tolik neví, ale chtěl něco zábavného (naprosto subjektivní) a s Mustangem je spokojený. Na dovolenou bych s ním asi nejel, ale křivého slova proti němu taky říct nemůžu. S tou řidičkou to klidně může být podobné, může to být třeba i dcera nebo sestra někoho takového, možností jsou mraky. Jen na základě vizáže a toho, že sedí v novém Mustangu, z ní udělat pipku a rozhoďnožku se prostě mně osobně příčí.

Ale všechno v dobrém, tady máš nějakou potěchu pro oko. Mustang a Rolls Royce :-)
Středa, 15. června 2016 - 13:56:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 10-2007
Jabberwocky: díky za obrázek, to by se mi líbilo, ale asi bych se bál, že to rozbiju. I když jeden kolega, co s tím skutečně letěl, mi tvrdil, že Mustang padne do ruky sám.

Pokud jde o tu pipku, asi se mi potvrzuje podezření, že došlo k rozdílnému vnímání toho slova, zvlášť, když tam teď vidím to "rozhoďnožka." My jsme měli s Radysem spíš na mysli takový ten druh pipky, které se ekonomicky vyplácí být věrná jednomu. Souhlasím s tím, dále v tématu nepokračovat, je to mlácení prázdné slámy. Jestli ta dáma jedoucí v autě z obrázku výše je výjimkou z toho stereotypu pipky a ještě navíc nesnese od okolí, aby byla takto zařazována, to nerozsekneme. A jestli ten stereotyp má vůbec reálný základ asi taky ne.
Středa, 15. června 2016 - 16:09:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 416
Registrován: 10-2007
Nojo, jsou to nádherní ptáci. Kolega, který dělal v 90. letech rozhovory s našimi válečnými letci, mi vyprávěl, jak jeden (už mi bohužel vypadlo, kdo to byl) vzpomínal na úzkou těsnou kabinu u Spitfiru slovy: „Oblíknul jsem se do Spitfira.“ :-)
Peta303
Středa, 15. června 2016 - 19:50:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2340
Registrován: 6-2005
Upřímně, D5 je teď hodně jedlá (a ve špičce je někdy rychlejší jet po staré silnici), bohužel oprava mostu v Loděnicích tomu rozhodně nepřidala.

A 15 km uzavřený úsek mezi Mýtem a Žebrákem, který nás bude obšťastňovat minimálně do konce července, resp. nejspíš až do konce října kvůli druhému směru, hlavně proto, že práce není extra vidět, že v takové délce je uzavřený zcela zbytečně a bylo možné jej řešit na kratší etapy, raději nekomentuji, bylo by to nepublikovatelné.
Středa, 15. června 2016 - 21:44:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6404
Registrován: 12-2005
Tak vono to máš fuk jestli tam mít 15km v kuse nebo 3x 3-4 km. Problém je že lidi neumí jet plynule podle auta před sebou. Kolikrát tam kolona zastaví jen proto aby se zas rozjela přesto že se tam nic neděje. Nic krom toho že někdo kdos e nevěnuje řízení prostě jede nekouká nezpomaluje a pak to musí najednou zašlápnout....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Středa, 15. června 2016 - 22:34:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14094
Registrován: 8-2002
no s tou D5... nedávno byla ráno nějaká stau směrem do Phy před omezením na 50. km u Mýta. jel jsem z PM přes RO, a protože jakmile je ucpaná dálnice, předpokládám narvanou i starou pražskou II/605. na starý nemusí být nutně kolony, ale stačí nějakej důchodce/traktor/dýchavičná stará tatra, předjíždět se tam taky moc nedá.

taxem to vzal po II/117 přes Strašice a řekl jsem si uvidím v Hořovicích. vyvíjelo se to na D5 blbě, takže jsem jel dál ku Pze po okreskách - Lochovice, Řevnice, až do Radotína. ale zrada, v nějaký vsi překoplá okreska protože reko kanalizace, a pak už jsem musel přes tu skoroPrahu, kde je ale silnej provoz a samá zatáčka.

nakonec jsem byl rád, že jsem mezi tunelama najel na R1/D0 a mohl jet konstantní rychlostí po dálnici. když jsem pak večer spočítal hodiny, vyšlo mi, že jsem jel RO - Pha hodinu a půl, přičemž PM - Pha se po dálnici dá zajet za 45 minut...

někdy se ty objížďky fakt vyplatí [lol]
Středa, 15. června 2016 - 23:51:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6405
Registrován: 12-2005
Jo Svinaře sou překopaný už dýl... ale je tam solidní objížďka přes Zadní Třebáň dovnou do Řevnic.
Jenže pak musíš stejně nahoru na Jílovistě a vjedeš do další rozkopaný omezený dálnice takže si co? Takže si guvno pomůžeš.
Pak jedině přes vodu a tradá do Radotína přes Černošice... nu žádnej medík pokud zrovna neni víkend.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 16. června 2016 - 07:45:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 707
Registrován: 2-2006
Záhadně zastavující kolona nemusí bejt neschopností, to při dostatečný hustotě vznikne prostě proto, že lidi nejsou stroje.
https://www.newscientist.com/article/dn13402-shockwave-traffic-ja m-recreated-for-first-time/

(Já mám ze svejch časů hoblování D5 "rekord" Plzeň - Praha dvě a půl hodiny.)
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
Čtvrtek, 16. června 2016 - 10:51:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6406
Registrován: 12-2005
Bobku to já taky... naposled to bylo 2 a půl hodiny když se přesouvali dementní američani na nějaký cvičení minulej měsíc... a to sem to pak už nevydržel a švihnul to i přes zákaz zkrz Beroun do Loděnic abych ty kokoty předjel.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Ikarosa
Čtvrtek, 16. června 2016 - 12:27:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 906
Registrován: 12-2007
Zdar všem,
si dovolím podělit se o pár kousků z Brusselu (na na téma "Foodtruck"):






Čtvrtek, 16. června 2016 - 12:31:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 832
Registrován: 1-2013
Během dne přiletí do Prahy Beatle Paul Mc Cartney

27 kamionů a 14 busů už stálo včera večer před O2.

Čtvrtek, 16. června 2016 - 15:24:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 9-2005
Moc nemá najeto, ale převládá panika ohledně rozvodů - je původní? A pak také případná žravost oleje, ale ta začíná cca po 60tis.
Já mám v zaměstnání už 6 let tu nejlevnější Fabii 1.2, přezdívanou "trojkalíšek". Střídáme s na ní 4 včetně mě, najeto má už 115 tisíc. Olej nežere, zvuk furt stejný, krom loupajícího se laku naprosto bez problémů. Průměrná spotřeba, kterou vykazujeme každý měsíc, se při zhruba vyrovnaných cestách město/mimoměsto/dálnice drží pod 7 litrů. Pravda, na tacháku nepřekračujeme 140km/h...
Uprostřed letošního července s námi můžeš vyrazit na tématickou výpravu po slovenských MHD. Bližší informace pod nickem
Čtvrtek, 16. června 2016 - 15:29:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3507
Registrován: 11-2006
Martine, neměl si nic objíždět a už vůbec ne zákazem. Měl jsi jako správný ovčas zastavit a jít s vlaječkou v ruce vítat tu jedinou správnou stranu. Možná bys byl i v hodinové reportáži v událostech, kde jsme se dozvědeli, jak rychle jeli, kolikrát stavěli, který voják jak dlouho čůral a co měl k pití...
Zlin__24tr
Čtvrtek, 16. června 2016 - 16:35:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3199
Registrován: 3-2005
Houmr: to je ale 1,2HTP vs. 1,2TSi, ne? Ta má zase jiné problémy, ale když se moc nehoní a stará se o ni, tak je to OK.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Peta303
Čtvrtek, 16. června 2016 - 19:48:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2342
Registrován: 6-2005
Jo, kde jsou ty doby, kdy Braník - Plzeň šel bez porušování dát za 50 minut... :-)

Omezení u Mýta objíždím podle situace skoro automaticky, od Prahy je lepší sjet v Bavoryni, bohužel teď D5 jezdím za delší dobu, než před rokem 605. Od Blanky je víc ucpaný Barranďák, z Babrandova na okruh už ve špičce bývá také pomalu se sunoucí kolona...
Pavel2
Pátek, 17. června 2016 - 02:02:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14098
Registrován: 8-2002
mirous 3507:
sakra ty mi čteš myšlenky, přesně to jsem chtěl taky napsat, že měl m_100 stát na mostě a horlivě mávat a ne se otravovat v práci [happy] [happy]
Pátek, 17. června 2016 - 06:18:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 9-2005
to je ale 1,2HTP vs. 1,2TSi, ne? Ta má zase jiné problémy, ale když se moc nehoní a stará se o ni, tak je to OK.
Jo to máš asi pravdu, to jsem si neuvědomi.
Uprostřed letošního července s námi můžeš vyrazit na tématickou výpravu po slovenských MHD. Bližší informace pod nickem
Sobota, 18. června 2016 - 10:49:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 417
Registrován: 10-2007
Přátelé, měl bych dotaz. Poměrně hodně sleduji německojazyčná motoristická fóra. Třeba tady je moc pěkná komunita busíkářů, především mercedesářských. Kromě toho, že si pomáhají navzájem, což je logické, jsem zjistil, že v Německu (Rakousku, Švýcarsku) existuje velmi zajímavá instituce - Schrauberwerkstatt, tedy česky asi svépomocná autodílna. Bývá nějak základně vybavena heverem, momentovými klíči, všelijakými stahováky a přípravky, svářečkou atd. a lze si tam zaplatit čas, pronájem nářadí, případně i dohled a asistenci mistra. Jedna taková je třeba tady. Existuje něco takového i u nás? Myslím tím na normální komerční veřejně dostupné bázi, ne ze známosti. Docela by mě to zajímalo. Díky!
Pavel2
Sobota, 18. června 2016 - 12:12:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14100
Registrován: 8-2002
včerejší cesta ze Sedlčan do Plzně byla zajímavá...

všude spousty aut, prostě pátek odpoledne. na křížení I/18 a R4 u Dubence se rozlehlá křižovatka předělává na kruhák, v PB trochu kolona od kruháku ke kruháku, v Bohutíně jeden semafor, ve Vranovicích další a hned za vsí nás policajti odklonili doprava na Sedlice, takže jsme vyjeli v Rožmitále až za pumpou. údajně nehoda kamiónu. ve finále za Věšínem plápolal autobus z Třebíče, kterej je na 99% po smrti...


normálně se to dá odjet za hodinu a půl, včera odjezd ze SED v 15:45 a v PM po cca půlhodinový zastávce na náhradní trase v Nepomuku asi v 19h.

u požáru autobusu už byli všichni venku, nikomu se zaplaťpánbu nic nestalo, hasiče jsem pro jistotu volal, ale už o tom věděli. nevím jestli měl řidič hasičák nebo už ho vystříkal, mohli jsme se akorát dívat jak to hezky hoří a bouchají gumy... [uhoh]
první hasičská tatra přijela odhadem do 10-15 minut od nahlášení, ale autobus už nezachránili.
viz Požáry.cz
Sobota, 18. června 2016 - 12:29:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3511
Registrován: 11-2006
Jabberwocky: co vím, tak tohle měl někdo v plánu udělat v Praze, řešilo se to myslím na Virtu. Hodně se o tom jednu dobu mluvilo, jenže nakonec došli k závěru, že u nás je to prostě těžce nerentabilní. To by musela udělat zavedená dílna a to se zase nikomu nechce. Každopádně vím o jednom malém servisu na BMW, který mají dva kluci a ti pronájem dílny nabízejí. Možná že budou v ČR nějaké výjimky, ale určitě ne v takovém rozsahu jako v Německu.

Pavel: docela frajeři, že jim hoří bus a dotyčný pán tam ještě leze. Kdyby mu to bouchlo pod nohama, tak by to neodnes jen autobus...poslední dobou ty autobusy hoří nějak často.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Sobota, 18. června 2016 - 12:52:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 9-2005
BOVA to je vděčný hořák... Taky jsem jednu viděl shořet na R10 u Černýho Mostu.
Uprostřed letošního července s námi můžeš vyrazit na tématickou výpravu po slovenských MHD. Bližší informace pod nickem
Pavel2
Sobota, 18. června 2016 - 13:28:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14102
Registrován: 8-2002
mirous:
já jsem se blíž nehrnul, nikdy nevíš jestli to nebouchne. za autobusem ve směru od PM zastavila červená Felda, a posléze projela kolem hořícího busu a zastavila kus před ním. já bych si to asi netroufnul.

ono to plápolalo celkem v klidu, relativně se nic dramatickýho nedělo, třeba chlap z autobusu ještě vynášel nějaký věci, ale nevíš co se může přihodit... je fakt, že foťák nebo mobil bych tam asi taky nenechal.

vzhledem k tomu, že jsem nemohl nijak pomoct, taxem se otočil a jel z5 k Rožmitálu. potkal jsem nejdřív hasiče, a pak i cajty.

mě bylo jasný, že to tam bude na dýl, takže jsem musel vymyslet náhradní trasu. a v Brdech to většinou nejde jen střihnout přes vedlejší ves. navi chtěla mocí mermo furt na Spálený Poříčí. oldskool papírovou mapu vozím pořád s sebou. už mockrát se hodila.
Sobota, 18. června 2016 - 14:31:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 418
Registrován: 10-2007
Nafta nebouchá. Teoreticky by mohl vyletět stlačený vzduch někde z trubek, hadic nebo zásobníku a pak gumy, ale u těch vidíš, jestli hoří nebo ne. Jinak mi přijde, že tam nemá co vybuchnout. Co Hynek na to? :-)
Sobota, 18. června 2016 - 21:07:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1894
Registrován: 8-2008
Zastoupím Hynka neb jsem taky od fochu (dobrák). Nafta nebouchá. Jediné co by mohlo zranit je odletující guma z prohořelé pneu. Co se týče pána co šel dovnitř, tak tam pokud vdechne kouř hrozí dechové problémy.
Jsme jen lidi...
Pavel2
Sobota, 18. června 2016 - 22:59:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14103
Registrován: 8-2002
nojo, ale čistě teoreticky... bude tam mít pod sedačkou nepoužitej hasičák ke kterýmu se nedostali, flašku od PB vařiče v kufru...
Sobota, 18. června 2016 - 23:23:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 8-2008
No pokud si na kraji a přívod čerstvého vzduchu je velký, jo to se dá, ale jít dál, to je o hubu. Autobus pokud si pamatuji má 2x6kg hasičák. Rozmístění je dáno výrobcem. Matně si vzpomínám na meziměstské bus Karosa a tam to byl jeden v předu a druhý vzadu. Jak to má Bova nevím.
PB by měl mít v nákladovém prostoru, protože pokud se něco stane, tak letící PB láhev "zmasakruje" vše co ji stojí v cestě. Tu je samozdřejmě nutné se snažit vyndat. Pokud to nejde, je lepší se vzdálit. Po příjezdu jednotky HZS nebo SDH je nutné na tuto láhev upozornit velitele zásahu.
Jsme jen lidi...
Pondělí, 20. června 2016 - 11:34:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 856
Registrován: 8-2011
jít s vlaječkou v ruce vítat tu jedinou správnou stranu.

To sis poplet,jediná správná strana se tady musela s vlaječkama vítat 40 let a běda jak jsi s vlaječkou nevítal nebo je neměl na okně. Dneska je to dobrovolný kam a komu pujdeš s vlaječkou mávat,ale asi někteří by byli radši za ty starý časy.
Pondělí, 20. června 2016 - 13:16:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 834
Registrován: 1-2013
Hodně mimořádný rapid,popelářské lambo a štěstí v neštěstí

Pondělí, 20. června 2016 - 21:25:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 8-2009
Hroch: [ok] [ok] [ok]

Nechtěl jsem to tady rozvádět, ale čteš mi myšlenky.
Úterý, 21. června 2016 - 09:32:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3512
Registrován: 11-2006
Hroch: samozřejmě, to je jiná extrémní kapitola. Já jen trochu nechápu tu davovou histerii z projíždějícího konvoje amíků. Já jsem vůbec proti těmto dvou "velmocem", tedy jak Rusku tak USA zaujatej...
Pavel2
Úterý, 21. června 2016 - 12:21:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14109
Registrován: 8-2002
mardob:
a je to Rapid nebo Garde? [wink]
předpokládám, že bližší info k tomu nemáš... to roste v cz nebo někde venku?
Úterý, 21. června 2016 - 13:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 353
Registrován: 10-2014
A ještě by mě zajímala fotka zezadu, jestli tam náhodou nemá užovkový koncový světla..[auto]
Úterý, 21. června 2016 - 13:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 836
Registrován: 1-2013
Probíhá mistrovství Evropy ve fotbale nejen ve F,
ale také v Praze,
fotbalové mistrovství Evropy policajtek

U hotelu žádné vzácné policejní SPZ nebyly,jen tým Francie. Tak ,kdo tam udělá přestupek-tak se s některou z nich může potkat.
Úterý, 21. června 2016 - 18:25:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 419
Registrován: 10-2007
Garde s oběma čely užovkovými a chromovou bižuterií jsem jednou na nějakých fotkách viděl. Bylo tuším tmavě modré. Nemůžu to teď dohledat. Musím říci, že se mi líbilo podstatně víc než originál. Fakt pohledný „sporťák“ s odlehčeným designem 70. let.
Středa, 22. června 2016 - 10:18:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370
Registrován: 12-2008
Tak jsem si musel udělat radost když už jsem "Mysterku" poslal do plechovek. Byl bych si ju nechal ale byla vyhnitá i v zadním blatníku kde se to neoplatilo opravovat.

Za to zelená je rozmazlována :D dostala nové gumy na 15" kola, přebrousil jsem a opravil zadní lemy a koupil nové koberečky origo škoda akorát s červenou nytí a trochu jsem dodělal osvětlení k zadním sedačkám [happy]


A nakonec pokud to moc nevadí se mi povedlo dát dohromady kompletní sadu příslušenství na střechu od Thule Sweden


MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Středa, 22. června 2016 - 12:35:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 837
Registrován: 1-2013

Pavel,Jožin,Jabberwocky
Je to z pražské garáže a byl tak nalepený na zdi,že jsem to jako neestetické smazal. Vzadu měl nápis Rapid a taky něco ve smyslu Skoda is my love!

Už dlouho nepřijel tak skvělý VW bus jako včera.
Středa, 22. června 2016 - 16:00:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3514
Registrován: 11-2006
Jabberwocky: to bude prosím nejspíše toto, je myslím i na virtu:


Vsuvka: pěkná Felda, ty kola jsou fakt patnáctky? to jsou z Octavie?
Středa, 22. června 2016 - 18:10:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 371
Registrován: 12-2008
Mirous: Jsou to kola původně s Golfa III ale jsou dost podobná na ty z Octavie hlavní rozdíl je v počtu šroubu na kolech [happy] Felda má 4x100 a Octavia 5x100.
Jak jsi pokročil s feldou ty? Už jsi doskládal interier? [happy]
MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Středa, 22. června 2016 - 18:44:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 420
Registrován: 10-2007
Jo, to by mohlo být ono. Vzadu mělo žehličky jako užovka. Ještě bych si uměl místo dvouoka představit LS-kové čtyřoko, ale takhle je to taky pěkné. Zbytek bych asi nechal v užovkovém originálu, tj. blinkry oranžové, zrcátka obyčejná škodovácká atd.
Středa, 22. června 2016 - 19:26:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3515
Registrován: 11-2006
Tak prototypy byly i čtyřoké:



Vsuvka: to si piš, ta už zase brázdí silnice, teď v léťě chci udělat ještě nové řazení, spojku, asi vyměnim ramena a další prkotiny. A pokud zbydou peníze a čas tak nechám udělat nové lemy.
PatrikT
Středa, 22. června 2016 - 19:30:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 178
Registrován: 10-2015
Dnes bylo nádherně, tak jsme vytáhli ACIdurku a vyjeli směr Kojetín, kde je cukrárna z 80. let. Ne retro, ale pořád tak vypadá [proud]
Středa, 22. června 2016 - 20:42:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4386
Registrován: 10-2008
Jedna vyradena expolicajna Fabia skoncila pri miestnom udade v Raci.
Akurat neviem, ci je uplne OK, ze na naj nechali ten zeleny pas? [uhoh]

Středa, 22. června 2016 - 22:15:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3516
Registrován: 11-2006
Tak to by nemělo vadit, pokud nemá znaky a nápis Policie, resp. Polícia [happy]
Středa, 22. června 2016 - 22:20:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 886
Registrován: 3-2011
šmolko: ten nápis "denne čerstvá" povabil [lol] Náhoda/zámer? (hlavne keď uvážime že fabia je ženského rodu)
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Tajemný_em
Čtvrtek, 23. června 2016 - 01:08:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3172
Registrován: 5-2002
Tak to by nemělo vadit, pokud nemá znaky a nápis Policie, resp. Polícia

Jsem si vzpomněl, jak před pár roky po Praze rejdili lovci nehod a taky ještě nějaká prádelna (nebo co to bylo), obojí mělo auťáky vzhledově hodně podobné PČRce. Policejní nápisy neměly, snad jenom nějaké "čistit a prát" resp. "nehodová služba". Nakonec to skončilo až u soudu. V zákoně je, že auto nesmí být zaměnitelné za vojenskou/obecní/republikovou policii, bachaře, celňáky a hasiče. Otázkou je, co znamená zaměnitelné. Týpek u nás jezdí červenou Feldou, které shnily 5. dveře (jak neobvyklé) a tak je vyměnil za bílé z vrakáče. Samozřejmě je nepřelakoval. Teď je vlastně zaměnitelný s hasiči a riskuje flastr resp. neměl by projít přes STK. [happy]
"S ohněm se prý nemá hrát. Ale těm, kdo by si chtěli zahrávat se mnou, upřímně radím: hrajte si raději s ohněm."
Pavel2
Čtvrtek, 23. června 2016 - 11:17:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14115
Registrován: 8-2002
chachá, a co když někdo doveze ex-police car z usa v černo-bílý barevný kombinaci a velkýma nápisama POLICE a bude s tím denně jezdit na nákupy a do práce? [wink]
Čtvrtek, 23. června 2016 - 12:55:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3611
Registrován: 4-2003
Tak nic. Zákon zakazuje zaměnitelnost s provedením vozidel policie dle zvláštního právního předpisu, což je vyhláška o (...) zvláštním barevném provedení a označení služebních vozidel (...). A tam vskutku černo-bílá kombinace s nápisy POLICE uvedena není.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Petr_k
Čtvrtek, 23. června 2016 - 17:04:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11534
Registrován: 4-2003
V tom případě by mě zajímalo, jakým právem má vozidla polepená ve schématu takřka stejném jako PČR, svá vozidla oblepená ochranka Havliště.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich)
Čtvrtek, 23. června 2016 - 22:41:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5297
Registrován: 6-2004
Tajemný_em: Třeba DP Praha auta lepí pořád a nikdo to neřeší. Takže podle tohoto by to neměli mít problém ani supové...
Čtvrtek, 23. června 2016 - 23:06:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3613
Registrován: 4-2003
A čemu se podobají vozidla DP Praha? Já znám jen ta bílá s červeným pruhem a červená se žlutým pruhem, ještě jsem myslím viděl modré s oranžovým či červeným pruhem. Nic, co by bylo zaměnitelné. Jaká vozidla máš na mysli? To "zásahovky" DP Brno by mohly být zaměněny za vozidla MP Brno.

Jinak červená Felicia s bílými pátými dveřmi rozhodně není vzhledově podobná vozidlům HZS.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 24. června 2016 - 09:51:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 10-2007
Ovšem zřejmě polobůh s maturitou na STK může usoudit, že je, strhne známku, a pak si můžeš jít pěšky stěžovat [proud].
Pátek, 24. června 2016 - 13:27:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 4-2014
Trocha spěchu, trocha nepozornosti a je vyděláno. Jak řekl Komenský. "všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest"