Diskuse K-report » Archiv 2016 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 20. 01. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 20. 01. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 01. ledna 2016 - 18:58:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 284
Registrován: 7-2011
autoforum za seriózní server nepovažuji, z komára uděláme vemblouda, ale informativní hodnota uteče. Třeba teď na mě vykoukl dva dny starý článek o záměně paliv, ze kterého jsem se dověděl tak akorát, že 20 let starý auto s tim moc problém mít nebude (kdo by to čekal, o fritovacím oleji slyšel kde kdo), ale u novějších by to mohl být problém (vážně?). Schválně jsem nelenil, otevřel google a našel pět a půl roku starý článek na idnesu, který obsahoval podstatně více informací o tom, co se stane, když do moderního nafťáka nalejete benál.

k tomu Mondeu ST - mrtvý motor mi u policejního auta nepřekvapuje, vzhledem k tomu, že se s nima velmi často jezdí stylem brzda-plyn
Neděle, 03. ledna 2016 - 08:43:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 324
Registrován: 10-2014
Jedna tunningová úprava, co se mi docela líbí..


Plus jedna z podobného ranku, kterou jsem tu před časem dával..[happy]


Na tom broukovi to vypadá samozřejmě fakt dobře, k obyčejné provozní dodávce se moc nehodí..[auto]
Pondělí, 04. ledna 2016 - 14:22:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6079
Registrován: 12-2005
No ty italové sou pořádný čuráci.
Jestli to nedejbože napadne i místní mocipány tak už fakt pořizuju pistoli a na červenopu plácačku reaguju pouze palbou.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pondělí, 04. ledna 2016 - 14:45:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 590
Registrován: 1-2013
Úmysl nebo dílo Ztohoven?


Pondělí, 04. ledna 2016 - 16:36:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3127
Registrován: 11-2006
Martin: to je otázka času, kdy tohle zakáže zbytek EU. V první řadě jde o byznis automobilek. Jestli na to někdo doplatí tím, že svou starou Sierru bude muset nechat sešrotovat, tak to je každýmu u řiti. Je to ovšem hloupost. Oni furt dělají, jak kdyby tak starých aut jezdila většina. Třeba ale v Itálii mají běžně staré Pandy a Fiaty 500. Lidi si je střeží jako oko v hlavě, a to se jich mají zbavit, jen protože to někdo řekl? demokracie jako prase..to jsme mohli zůstat v diktátě jaký tu byl, a alespoň by se sem nesrali arabáči..

1510015: to je velmi známý článek už poměrně starej a dělali opět z komára velblouda, jen aby měli čtenáře. To je takovej Blesk o autech. Některá Mondea skončila po haváriích, některá se odprodala do civilu a některá stále jezdí. Snad jen tohle jediný dopadlo tak "blbě", což je při tom nájezdu a s ohledem, že je to Ford, docela dobrý.

Jinak Vám všem, přátelé, přeji co nejlepší rok 2016, bez úřednické a policejní buzerace a mnoho kilometrů bez nehod a poruch [happy].

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Úterý, 05. ledna 2016 - 03:16:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6084
Registrován: 12-2005
to se jich mají zbavit, jen protože to někdo řekl? demokracie jako prase..

Lépe bych to neřekl!
Proto v případě že by to nedejbože došlo i sem vyzývám všecny majitele postižených vozů k ozbrojení. Na policejní stopku či plácačku reagujte zásadně přesnou palbou.
Já vím že policajti za zákony nemůžou ale jsou to právě oni kdo mají vykonávat represivní dohled nad dodržováním kdejakýho nesmyslu. Když do toho půjdeme všichni tak státu jednou ty policajti dojdou a jako bonus stát vykrvácí a vyplácení vdovských a sirotčích důchodů pozůstalým.
Pak možná mocipáni pochopí že se nemaj srát do nás chudých a nadšených [satan]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 05. ledna 2016 - 09:46:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3129
Registrován: 11-2006
Nejsem právník a ani se v tom extra nevyznám, a netuším, jakou ústavu mají v Itálii, ale řekl bych, že v ČR by tohle bylo napadnutelné.
Úterý, 05. ledna 2016 - 12:09:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6086
Registrován: 12-2005
To si piš.... napadnul bych každýho kdo by po mě chtěl abych to dodržoval [biggrin]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 05. ledna 2016 - 14:54:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4843
Registrován: 6-2004
Mirous: I ústava je jenom papír, který jde ústavní většinou změnit... Navíc pokud to bude ze strany EU, tak je slušná šance, že to projde...

Martin 100: Problém tohohle přístupu je v tom, že to projde tak jednou, maximálně dvakrát. [wink]

odkaz

Spíš otázka...Opravdu můžu dostat body aniž bych o tom byl informovaný?
Úterý, 05. ledna 2016 - 16:15:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 10-2007
Opravdu můžu dostat body aniž bych o tom byl informovaný?

No technicky to jistě možné je, pochybuji, že úředník, který na základě hlášení od policie body do systému vkládá, tak musí zašktrnout, že s potrestaným o tom mluvil.

No a jinak, co to je "byl informovaný" - jako že když to policajt výslovně neřekne, tak se budeš soudit o smazání bodů? Kdo bude co jak prokazovat?

Mohlo by se asi taky říct, že neznalost zákonů neomlouvá, tudíž se předpokládá, že každý ví, za které přestupky jsou jaké body a v případě, že ví o tom, že byl chycen, automaticky taky ví, kolik za to dostane bodů.

K tomu, co napsal Martin 100 - jsou situace, kdy to projde. A to v případě, že se takto bude chovat většina. Jmenuje se to pak revoluce. Potíž s revolucí je, že se to většinou nesmí, je to zakázané, protizákonné a hrozí za to postih, s čímž mají někteří lidé problém. Proto je to jím navrhované chování riskantní. Legrační je, že přestože revoluce je nelegální, po ní se pak má nějaký čas všeobecně za to, že to byl správný a morálně ospravedlnitelný krok.
Úterý, 05. ledna 2016 - 17:07:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 591
Registrován: 1-2013
Cestovatel z Jižní Afriky J. Bronner, který na začátku prosince projel Prahou už má za sebou Norsko.



c) Tel Aviv d)Sudán 8) první porsche v muzeu v Hamburku a č.7 jediný snímek z Prahy,který zatím uveřejnil (stejne jako všechny ostatní fotky Jethro Bronner,www,dargletodargle.com)
Úterý, 05. ledna 2016 - 17:54:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3352
Registrován: 4-2003
9001: Proč je odebrání práva odvolat se proti rozhodnutí správního orgánu zvěrstvo, již vysvětlili předřečníci. No objevuje se další "perla": odpovědnost za způsobené přestupky je o kvalitě právníka a ne spravedlnosti. Aneb finta s advokátem, se kterou je třeba zatočit jako se zatočilo s fintou s osobou blízkou. Můžeš mi tvoji myšlenku objasnit? Když je někdo neshledán vinným ze spáchání přestupku za využití služeb advokáta, tak je tak učiněno v rozporu se zákonem, nespravedlivě? Využívat advokáty je nespravedlivé, spravedlivé je hájit se sám? Nebo se vůbec nehájit?

K zadržení ŘP policisty. Pravomoc zabránit v jízdě či zadržet ŘP byla policistům již částečně svěřena. Lze tak učinit při vybraných skutcích - alkohol, návykové látky, vážné dopravní nehody a ujetí od dopravní nehody či nevlastnění řidičského oprávnění příslušné skupiny. O zadržení ŘP je vyrozuměn příslušný správní orgán, který musí do 5 dnů rozhodnout, zda se ŘP vrátí či bude zadržený po dobu projednání přestupku/trestného činu. Nově je návrh, že by měli policisté pravomoc zadržet ŘP až do ukončení projednávání přestupku, a to u všech přestupků, u nichž je možný postih zákazu řízený na dobu větší 6 měsíců. Dostáváme se tak do oblasti přestupků mimo jiné jako jízda bez registrační značky, zákaz předjíždění či alkohol, což jsou záležitosti, do kterých se může namočit bez většího přičinění i "slušný občan". A samozřejmě je to páka, kterou mohou policisté zneužívat při nátlaku na řidiče. Takové ty řidiče, dle tebe "hrdiny", co si dovolí oponovat policistům. Paradoxem je, že by to nepostihlo průjezd na červenou, což se teď stalo mediálním hitem při honbě na piráty. Stále si myslíš, že je to dobré, svěřit takovou pravomoc do rukou policistů? Věříš natolik policistům, i s ohledem na mnou dříve odkazované případy? A tím se dostávám k zopakování stále nezodpovězené otázky - který z odkazovaných článků a čím je internetovou a novinářskou pohádkou?

A teď k věcným.
Možnost zrušení odvolání - Nejsem celkem proti např. u pokut do výše 1000 Kč
Ve správním řízení neexistují pokuty do 1000 Kč.

Ok, ale tímpádem prodloužit dobu vyřízení a ne ho nechat po roce vyhnít...
Doby prekluze, tedy "vyhnití" nečiní rok, nýbrž roky dva.

Opravdu můžu dostat body aniž bych o tom byl informovaný?
Samozřejmě. A to přičiněním... počkej si... policistů. To když ti tak nějak zapomenou říci, že s uložením blokové pokuty nejen zaplatíš, ale jsou ti připsány i trestné body. Takové to žoviální: "Pane řidiči, no co s váma? Tak že ste to vy, tak bysme to vyřešili za pětistovečku a příště si dáte pozor. Jo?" Policista je spokojený, že má čárku za přestupek a řidič je spokojený, jak ušetřil. Než zjistí, že mu na úřadě připsali body.

Je zvláštní, že u těch, kteří hořekují nad stávajícím stavem, zpřísňovali by, přitvrzovali by, se vždy ukáže, že ani neví, jak vlastně stávající stav funguje. Ale o to víc jsou radikální.



Mirous: Nejsem právník a ani se v tom extra nevyznám, a netuším, jakou ústavu mají v Itálii, ale řekl bych, že v ČR by tohle bylo napadnutelné.
Proč by mělo být? Vždyť je to už v malém u nás dovoleno - nízkoemisní zóny. V vyhlášce na to máš i dopravní značku. Nikdo nenutí majitele zbavovat se svých starých aut, jen nebude, kde by s nimi mohli jezdit.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 05. ledna 2016 - 18:40:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 346
Registrován: 8-2012
Chlapi, nevíte náhodou někdo, ve které detektivce je shozená Cortina MK 1 ze srázu, nebo ze skály teď už nevím. Kamarád má rád starý detektivky (já taky) a nemůže ji nikde najít, proto se obracím na vás. Třeba někdo bude vědět. My jsme se vsadili o to, že to auto nemělo motor. Kamoš tvrdí, že mělo a já zase , že nemělo. Nevím kde se na to zeptat jinde než tady. Díky Pavel
Úterý, 05. ledna 2016 - 19:02:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4845
Registrován: 6-2004
Doktor: Vkládáš mi něco co jsem neřekl.
Nebo ti snad přijde normální, že jedu po dálnici 160 a pak vlastně nařknu policisty, že oni ohrozili provoz víc než já, protože mě "honili"...
Nebo tím, že advokát vyhrabe naprostou administrativní prkotinu na základě které ve výsledku pokutě uniknu?

Odpověd na pohádky viz moje první část příspěvku.

Správní řízení: Já jsem jednou dostal na úřadě 500 Kč za parkování resp. domluvu, protože pokladní šla kvůli vedru domu...

Pokuty na místě: Pokud přiznám přestupek, který je v bodovém systému ohodnocen, tak jsou body automaticky ne? Takže moje blbost... Navíc není problém si stáhnout aplikaci do tel, kde se dá poměrně rychle počet bodů najít a nebo na poště si nechat vyjet body...
Úterý, 05. ledna 2016 - 20:27:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3355
Registrován: 4-2003
9001, pokud máš pocit, že ti vkládám do úst něco, co jsi neřekl, pak máš možnost vysvětlit, jak jsi myslel svoji narážku, ve které proti sobě stavíš využití služeb právníka a spravedlnost. Pokud právníkem vyhrabaná "prkotina" vede k osvobození řidiče, je snad taková prkotina nějak v rozporu se spravedlností? A jak souvisí nařčení policistů s ohrožení provozu při "honění" s tématem právník vs. spravedlnost? Spojitost nenacházím. Ale můžeme se zastavit u oné bezpečnosti provozu při praktikování policejního "honění". Naprosto bezpečný způsob otáčení se na komunikaci. Případ z Dobříše, kdy při obdobném manévru policista zabil motorkáře, je zřejmě dostatečně znám. Při shlédnutí tohoto klipu, při razanci, s jakou se pustili policisté do pronásledování motorkáře, člověka napadá, že dotyčný motorkář musel být minimálně mezinárodně hledaný terorista, když kvůli jeho zadržení policisté nasadili životy nejen své, ale i životy ostatních účastníků provozu. A když policisty už pronásledování omrzí, pomůže zátaras. Třeba zátaras cíleně vytvořený z ostatních řidičů, jako na D1, kdy to skončilo škodou na životě, zdraví i majetku - zde a zde.

Odpověd na pohádky viz moje první část příspěvku.
Otázka zněla - který z odkazovaných článků a čím je internetovou a novinářskou pohádkou? V první, ani v žádné jiné části tvého příspěvku odpověď není obsažena. Nuž? Jsou snad pohádkou autentická vyjádření vedoucích úředníků správních úřadů, vyjádření, jimž prezentují, kterak si chtějí vytřít zadek s ústavními právy? Je pohádkou fakt, že byli zadrženi policisté, kteří měřili rychlost bez radaru? Je novinářskou pohádkou výrok soudu o měření rychlosti v rozporu se zákonem?

Správní řízení: Já jsem jednou dostal na úřadě 500 Kč za parkování resp. domluvu, protože pokladní šla kvůli vedru domu...
A já si kupoval ledňáček za 50 haléřů.

Pokuty na místě: Pokud přiznám přestupek, který je v bodovém systému ohodnocen, tak jsou body automaticky ne?
Samozřejmě. Ale to řada lidí neví nebo si to neuvědomí, když je o přidělení bodů nikdo neinformuje, což úředníci (ti připisují body) nedělají a policisté na to leckdy záměrně hřeší.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 05. ledna 2016 - 22:51:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6088
Registrován: 12-2005
první porsche v muzeu v Hamburku
To není první porsche ale je to KDF Rekordwagen typ 64, oficiálně typ 60 K 10

postaveny 3 kusy :
vůz č.1 - dokončen 19.srpna 1939
vůz č.2 - dokončen po 20.prosinci 1939
vůz č.3 - dokončen po 15. červenci 1940
[wink]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 09:55:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3130
Registrován: 11-2006
Já mám pocit, že policista aní není povinnen sdělit řidiči, že dostane body. Já jsem dostal tři "bodové" pokuty během svého řidičského života a jen jednou mi policista řekl, že je to za body.

Zrovna včera na seznamu byla reportáž o dvou honičkách, jedna v Praze a druhá v Hradci. Abych pravdu řekl, Doktorův příklad honičky s motorkářem je docela zajímavý. Sám nevím, jaký si na to udělat názor. Drtivá většina motorkářů jezdí jako prasata, o tom žádná, ani tenhle nejel pomalu, ale stojí to za to riziko ho nahánět tímto způsobem? Policajt zapne maják a najednou je neohrožen. Samozřejmě, má právo přednosti v jízdě, ale vysvětlujte to stařičké babičce, která se akorát šourá přes přechod, nebo řidičovi tramvaje, který neuhne. Hnát se centrem města v takové rychlosti mi příjde šílené. Nehledě na fakt, že poměrně dost řezali zatáčky a zrovna Oktávka je nedotáčivá jako prase. Docela se divím, že někde nevylít. Pak ten úsek na jižní spojce, skoro nikdo neuhnul, podle mé v té rychlosti se řidič ani nedokáže správně rozhodnout, kam má vlastně uhnout. Kdyby zrovna někdo uhnul do pravého pruhu, došlo by ke střetu, protože si to tam policajt namířil zrovna taky.
Případů, kdy se policajti blbě otáčí tak, že ohrozí všechny kolem jsou mraky. Ono stačí rozkliknout ten článek na idnesu a pod tím vyskočí moře prokliků, kdy policajti objížděli auto v křižovatce a střetli se s ženskou proti, nebo honili motorku a sejmuli strom..Pokaždé když vidím jet na majáky sanitku či hasiče, vždy jedou rychleji, ale přiměřeně, do křižovatek kolikrát i zastaví. Jen jednou jsem byl překvapen sanitkou, když vjela do křižovatky bez houkačky. A v těchto případech jde opravdu o sekundy a o životy, a přesto nejezdí jak (sebe)vrazi. Zatímco když vidím jet na houkačky policajty, jedou jak totální magoři. A pokud jde jen o pokutu, tak je to smutné..
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 11:07:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 10-2007
Na to je jednoduchá odpověď - všichni policisté jsou vyškolení, tím pádem rychlou jízdu zvádají a je to bezpečné bez ohledu na rychlost, kdežto nikdo z ostatních řidičů pořádně jezdit neumí, takže jsou překročením limitu automaticky nebezpeční. V civilu takové schopnosti prostě získat nelze.
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 14:06:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3364
Registrován: 4-2003
Na margo řidičského výcviku policistů se mi vybavila televizní reportáž z doby příchodu prvních Passatů, tedy vozidel vyšší výkonnostní kategorie, než byli do té doby policisté zvyklí. I ptali se jedné policistky, jak probíhalo zaškolení na nové vozy a ta bezelstně do kamery odpověděla, že měli den na učebně a tři hodiny jízdy na okruhu. Takže asi tak.

Hnát se centrem města v takové rychlosti mi příjde šílené.
Policisté jeli po Vrchlického ulici průměrnou rychlostí cca 115-120 km/h, brzdná dráha při této rychlosti činí přibližně 66 metrů a při započtení průměrné reakční doby 1 sekunda z toho vychází, že by policista byl schopný zastavit až po 100 metrech. Styl jízdy a okolní provoz je na záznamu z onboard kamery jasně vidět. Soudnost daného policisty, který se pro tuto jízdu rozhodnul, nechť každý pousadí sám. Za mě je to exemplární příklad nezodpovědného chování, kdy riziko, kterému vystavil okolí, není adekvátní důvodu riskantní jízdy. Ale před kamarády u piva bude určitě geroj. Jinak průměrná rychlost, kterou projel tunel, vychází rovněž na 115-120 km/h.

Kdyby zrovna někdo uhnul do pravého pruhu, došlo by ke střetu, protože si to tam policajt namířil zrovna taky.
V jednom místě je vidět, že se chystá řidič uhnout doprava, no policisté ho začali předjíždět zprava. A hlavně při jejich rychlosti a kličkování těžko se zorientovat, odkud se policejní vůz vynoří a kam si to zamíří.

Pokaždé když vidím jet na majáky sanitku či hasiče, vždy jedou rychleji, ale přiměřeně, do křižovatek kolikrát i zastaví...Zatímco když vidím jet na houkačky policajty, jedou jak totální magoři.
Pozoruji to stejné. Sanity a hasiči s rozumem, policisté a strážníci jak hovada, co jim patří silnice. Ale taky jsem si všimnul jiné věci. A to, že sanitám a hasičům řidiči předpisově uhýbají a jsou ohleduplní, policejní auta, hlavně civilní Oktávky a Passaty, mají v paži.

A pokud jde jen o pokutu, tak je to smutné..
V případě zabitého motorkáře v Dobříši se policisté otáčeli za vozidlem, které jelo v řídce zastavěné oblasti na konci obce rychlostí 63 km/h...

Vybavuje se mi ještě jeden starší případ, tuším z Písku, kdy policista ve městě střílel po ujíždějícím vozidle a při tom zabil okolojdoucí mladou ženu, matku od dětí. Jak se později ukázalo, policista nebyl na střelbu z jedoucího vozidla vůbec cvičený.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 17:02:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8252
Registrován: 5-2002
Z dovolením klesnu velice hluboko a spletu si to tady mimořádně s inzercí. Nechcete si někdo pořídit třináctkové poklice rovnou se dvěma náhradníma?
http://auto.bazos.cz/inzerat/56021177/Poklice-Spyder-Pro-White-13 -sest-kusu-za-cenu-ctyr-.php

Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 18:24:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4919
Registrován: 11-2009

Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 20:33:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6090
Registrován: 12-2005
A to, že sanitám a hasičům řidiči předpisově uhýbají a jsou ohleduplní,

Ano mam to taky tak nějak nastavený... Pokud jede sanita nebo hasiči tak uhejbam jak to jen jde páč ty skutečně musí spěchat. Ale benga na ty celkem peču a uhejbam až v místě kde je to rozumný... před sanitou klidně skočim přes vobrubník do trávy....

Ikdyž zrovna v sobotu brzo ráno se mi stala kuriozita...
Jel sem s novym fijatem ťukáto od Horšáku do Domažlic kdo zná ten ví (klikatá okreska ale supr povrch) a najednou vidim zamnou na horizontu modrý světla... očividně sanitka. Tak sem ve svym tempu ještě trochu přišláp abych dojel včas do stanice autobusu co byla cca půl kiláku předemnou. Přecijen jeto tam ouzký tak aby mě nemusel se sanitkou nebezpečně předjíždět. Inu zaletim do zastávky počkam až sanita projede (VW T6) a vyrazim dál svym obvyklym tempem.
Nu co vám budu povídat kdybych neuhejbal udělam líp. Saniťák byl buď velmi zodpovědnej a nebo se bál takže mě vlastně zdržoval. Sice sem se na něj nikterak nelepil ale přesto sem víc ťukal o brzdu než bych normálně jel. [biggrin]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 20:44:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3367
Registrován: 4-2003
Nebo v sanitě někoho ošetřovali či převáželi ve stavu, kdy není radno to moc "rozhoupat". V tomto ohledu jsou pekelné vojenské sanity na podvozku LRD 130. Ta bouda se tak houpe, že po pár kilometrech jízdy, obzvláště v terénu, se zvedá žaludek i otrlým a zdravým jedincům.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 20:48:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6091
Registrován: 12-2005
To ne vzadu měl zhasnuto a řidič i záchranář seděli vepředu [wink]
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 21:14:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 4-2003
Když měli zhasnuto, tak tam možná někdo spal a nechtěli ho drncáním vzbudit :-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 23:01:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306
Registrován: 10-2007
Výjimka potvrzující pravidlo: Stalo se mi v Hořovicích, na výjezdu ku Praze, že se mi zpoza horizontu vyloupla rozjetá sanitka na majácích předjíždějící osobák. Byl to fakt hnusnej zážitek, páč jsem vezl ženu a novorozeného syna z porodnice. Jako jo, vešli jsme se všichni tři, ale blivno je mi z toho doteď. Ale je to jediná špatná zkušenost se sanitkou a chybu prostě občas udělá každý, to je jasné.
Neděle, 10. ledna 2016 - 19:13:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3374
Registrován: 4-2003
Policisté náhlým manévrem způsobili sérii havárií.
Překvapuje mě to? Ale asi to bude jen nějaká novinářská pohádka.

A propos, pohádky. 9001, žádná reakce, resp. žádná nesmazaná reakce, aniž si ji stihne kdokoliv přečíst? Nuž, to už tak bývá, že je problém obhájit a postavit se za své názory a svá vyjádření...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 10. ledna 2016 - 20:40:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3131
Registrován: 11-2006
Doktor: zrovna jsem to viděl na FCB a hned jsem si vzpomněl na naší diskusi..to se hodí do krámu.. Věřím, že máme super zásahovky a kriminalisty, ale dopravka je fakt zlo a na Slovensku tiež.
Pondělí, 11. ledna 2016 - 00:12:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4868
Registrován: 6-2004
Doktor: Já svůj názor řekl a za tím si stojím. Nemám důvod se motat v kruhu...

Moje poslední věta k diskuzi. Není spíš chyba v tom, že vůbec někdo ujíždí a ne v policii, která ho chce řešit přestupek? A proč se mnohdy ukáže, že ujížděci mají 4+ zákazů řízení, fet atd...

Možná si promyslet tuhle otázku a pak řešit další věci...
Pondělí, 11. ledna 2016 - 09:12:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3132
Registrován: 11-2006
9001: o tom asi nikdo nepochybuje, ale jde o správnost zákroku PČR. Zcela jistě by toto šlo řešit jiným způsobem.
Pondělí, 11. ledna 2016 - 15:08:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3375
Registrován: 4-2003
9001: Ano, názor jsi řekl, a to takový, že odkazované články dokumentující porušování a znásilňování práva ze strany správních orgánů, policistů či obcí jsou novinářské pohádky. Ale stále odmítáš a vyhýbáš se vyjádření, proč a čím jsou tyto reálné příběhy pohádkami. To už není o názoru, to se dostáváme do roviny, kdy bys měl argumenty podpořit svá tvrzení. Pokud to nedokážeš, tvé výroky jsou na úrovni prázdných výkřiků.

Před zahájením pronásledování musí být policista natolik soudný, aby vyhodnotil poměr přínosu a rizika z pronásledování a až pak se do něj pustit či od něj upustit. Žel, jak je patrno z klipů, rizika policisté podceňují či si je vůbec ani neuvědomují. Tunelové vidění v praxi. Jízda za plného provozu všedního dne Vrchlického ulicí rychlostí 120 km/h kvůli motorkáři se ti zdá v pohodě?
ujížděci mají 4+ zákazů řízení, fet atd.
Což je vcelku logické, jinak by asi neujížděli, že? Mimochodem, jaký bude mít přínos zadržení za každou cenu bez ohledu na okolí řidiče se čtyřmi uloženými zákazy řízení? Že mu bude uložen zákaz pátý? A to se vyplatí.

Není to ovšem jen o ujíždění a pronásledování. Je to o nikterak výjimečném otáčecím manévru policistů, který už stojí za minimálně jednou nehodou a jedním úmrtím. Stál lidský život za snahu potrestat řidiče jedoucího na výpadovce rychlostí 63 km/h? Je to o mentalitě policistů, kteří jsou schopni záměrně způsobenou zácpou vytvořit zátaras před ujíždějícím vozidlem, kdy to minimálně v jednom případě skončilo vážnou nehodou a škodou na majetku a zdraví těch, ze kterých policie nedobrovolně udělala zátaras.

Nuž, přeji ti úspěšnou spolupráci s Policií ČR a pěkné místo "na ráně", až si z tebe postaví zátaras.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 12. ledna 2016 - 00:13:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 11-2007
Dovolil bych si jen malou reakci na zmíněnou nevycvičenost řidičů u Policie. Konkrétně v Praze kluci a holky co jezdí u celoměstských útvarů a jsou to ti účastníci honiček (PMJ, zásahovka ciziny, dopravka, 158ička) jsou asi nejlepší řidiči co u Policie u nás najdete, samozřejmě asi budou i opačné výjimky, ale fakt málo... To jen tak na okraj. Dál řidiči záchranky speciálně v Praze jsou normální sebevrazi, když jezdí bez zapnuté sirény jenom na majáky - v tu chvíli pozbávají přednosti a každý právník je na tom udělá, nehledě k tomu, že prostě nejsou slyšet = nikdo o nich neví - to jen na okraj. Jinak pitvat ty honičky nebudu, mám na to jiný pohled jak Doktor, ale do hádky nejdu, nemá to smysl. I u nás u hasičů jezdí dobří a špatní řidiči - jsou mezi námi magoři co jezděj jak fitipladi, pak kluci co jezdí dost ostře, ale přes to bezpečně (do této kategorie se troufám zařadit), pak kluci co jezdí vyloženě opratrně protože to tak maj a pak kluci co jezděj opatrně protože to neuměj - těch posledních bude přibývat, protože nikdo kdo je vyježděnej to za ty prachy co berem dělat nechce, na autodopravě má mnohem víc. A u hasičů se nikdo nevyjezdí. U celoměstských prvosledových útvarů Policie naopak ano.
Úterý, 12. ledna 2016 - 00:55:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3376
Registrován: 4-2003
mám na to jiný pohled jak Doktor, ale do hádky nejdu, nemá to smysl
Proč do hádky? Výměna oponentních názorů není hádka. Jediné, co tepu a čím se dotyčný shazuje, je neschopnost stát si za svým názorem a obhájit si ho. To považuji za tragickou vlastnost. Takže Hynku, směle do toho :-)

Jinak "honičku" jsem zde linkoval jen jednu a za tím si budu stát, byla to hodně riskantní jízda, kterou bych pochopil, pakliže by pronásledovaný motorkář byl sériový vrah či jinak byl nebezpečným pro společnost, aby přínos jeho zadržení předčil riziko riskantní jízdy, která tomu předcházela. Ty by ses pustil Vrchlického ve všední den rychlostí 120 km/h?

Rád bych ti věřil slova o nejlepších řidičích. Možná budou i dobří řidiči ve smyslu schopnosti provádění manévrů s vozidlem, no jen o tom to není. Je to o interakci s okolím, oprostit se od onoho tunelového vidění, zvažovat rizika. A k tomu je třeba být dostatečně duševně vyzrálý. Co přicházím do kontaktu s policisty, i pracovně, tak jsou to třeba fajn lidi, dá se pokecat, no v řadě případů je znát, že ona vyzrálost chybí. Čest výjimkám. A vím, že jsou. Zážitků je, ale to by bylo jedině k pivu :-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 12. ledna 2016 - 09:29:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 10-2007
Tak on duševně vyzrálý jedinec si patrně najde jinou práci, protože realita je trochu jiná než ve filmech o policejní akademii. Věřit, že buzerováním lidí se dojde k lepší společnosti a že to něčemu pomůže, to chce nepřemýšlet hlavně moc do hloubky. Z principu proto od policie nelze očekávat mnoho. Bohužel se pořád věří, že stačí jen trochu vylepšit zákony a "někde" sehnat ty správné lidi a už to bude fungovat.
Úterý, 12. ledna 2016 - 10:11:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3134
Registrován: 11-2006
Někde v minulém příspěvku jsem psal, že řidič toho policejního auta, musí být dobrý řidič. V takovém provozu jet "co to dá", nikoho nesetřelit a s nedotáčivou Octavií vybrat ty zatáčky v této rychlosti, to chce cvik. Takže za to mu tleskám, ale jak píše Doktor. Nejde o to, jak umí kroutit volantem, ale jestli je riziko adekvátní přestupuku, kterého se motorkář dopustil. A asi všichni tušíme, že tato epizoda s motorkářem je jen jeden z mnoha případů. Stačí se teď podívat na to Slovensko, to mluví za vše.

Jinak Hynku, řidiče sanitek považuji za opatrnější než policisty, ale máš pravdu, že často pustí sirénu až uprostřed křižovatky. Mě takhle málem sejmula sanitka v Říčanech. Vyjížděl z vedlejší jen na majáky a prostě tam vlítnul, já jsem to naštěstí zadupl. Večer jsem je pak potkal při tankování, tak jsem se ho na to ptal, a říkal, že majáky pouštějí dle vlastního uvážení tak, aby co nejméně obtěžovali okolí. Což mi přišlo jako hodně blbé zdůvodnění..
Úterý, 12. ledna 2016 - 12:46:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 10-2007
Tak ono to není blbé zdůvodnění. Ten řev sirény opravdu není nic příjemného. Jedna věc je řidič zavřený v dobře utěsněném autě, druhá věc je mimino v kočárku na chodníku vedle řvoucí sanitky nebo nemocný důchodce na ostrůvku zastávky tramvaje. Nebo docela obyčejný unavený spící člověk v domě vedle silnice. Prostě při tom zachraňování by se mělo ubližovat co nejmíň. V neposlední řadě si lidi na ten řev asi stěžují (jistě zlí kverulanti a je jim třeba popřát něco ošklivého, že) a tak prostě dispečer dává pokyny řidičům, aby minimalizoval stížnosti.
Úterý, 12. ledna 2016 - 12:57:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3137
Registrován: 11-2006
Risan: pravda je, že vedle té inkriminované křižovatky, je výjezd záchranky a zároveň je zde mateřská skola a domov seniorů.
Úterý, 12. ledna 2016 - 18:15:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4565
Registrován: 5-2005
Jedna vec je "obťažovanie" okolia a druha vec to, že sa za vami na križovatke zjavi sanitka ktora do tej chvile išla len "na svetla" a až v momente keď za vami stoji tak pusti sirénu. V takomto prípade nemaju šancu ostatní vodiči vytvoriť plynulo prejazd cez križovatku pretože maju minimum priestoru na manevrovanie. Ak by takato sanitka išla so sirenou už aspoň 300m pred križovatkou vodiči by ju zaregistrovali a vytvorili "koridor" bez problemov. Toto sa mi stava dosť často a ako tak čítam nie je to len špecialita našich záchranárov. Večer sa to ešte da pochopiť a majaky sa odražaju aj v spätnych zrkadlach ale za bieleho dňa ak svieti slnko tym "správnym" smerom fakt vodič nema ani tuešnia, že sa nejaka sanitka blíži. Toto ma vie poriadne naštvať pretože sa mi to vždy stane na križovatkach v centre mesta a v špičke, zatial čo cez moje sídlisko jazdia so zapnutými sirénami nonstop aj v noci a to idu stále po hlavnej ceste kde nie je ani jedna svetelná križovatka.
Karosa ŠL 11 1312 - 1974
e-mail: peto5220@centrum.sk
www.eselka.unas.cz
Úterý, 12. ledna 2016 - 20:17:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 952
Registrován: 5-2008
Pak je tu ještě druhá věc, a tou jsou samotné majáky. Nepochybně ty auta musí bejt vidět pokud chceme, aby plnila účel. Ale celkem mně otravuje, že v dnešní době neexistuje něco jako je regulace ostrosti světel IZS.

Na jednu stranu chápu, že není tma jako tma (Prázdná noční cesta vs. osvětlená křižovatka touto doubou již cca v 17hod.) a že nemůžu chtít po řidiči aby tam ještě vedle řízení vozidla z VRZem na mixážním pultu dýdžejoval s ostrostí světla na VRZ, ale když se kolem mně proženou majáky na neosvětlený dvouproudovce, jsem slepej ještě dvě minuty potom. A to se tu samozřejmě nemusíme bavit o tom, že bych čuměl přímo do těch majáků.
Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

Středa, 13. ledna 2016 - 00:27:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 11-2007
Upřímně - čím víc to svítí, tím líp, holt to oslní, nicméně účel je splněn. K hasičům se kupuje to, co svítí aby to splnilo normu, ale vidět to bohužel kloudně není [angry]

Risan: Jezdím s komplet puštěným VRZem i v noci, třeba ve tři ráno. Protože pokud ho nebudu mít puštěnej komplet (tedy bliká jen maják) a někdo mi tam vleze nebo vjede, jde to za mnou a nikdo se se mnou nebude vůbec bavit, v tu chvíli jsem prostě nepoužil to, co mi předepisuje zákon abych měl tu přednost "světelné a zvukové zařízení". Mnoho takových případů jsem už za ty roky u HZS zažil (ne na vlastní kůži naštěstí). Takže je mi úpřímně jedno, kolik lidí naštvu tím, že je vzbudím, nebo že holt vzbudím děcko v kočárku, já nesu odpovědnost krom sebe, hlavně za lidi co vezu a za ty ostatní účastníky silničního provozu, ať je to obyčejný nepozorný řidič, opilec vracející se z flámu nebo nedoslýchavá babička, případně právě ta telefonující maminka s kočárkem co vůbec nečumí než strčí kočár na přechod... A opravdu nikdy si nedovolim ten kravál vypnout.
Středa, 13. ledna 2016 - 09:00:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 10-2007
No jo, Hynku, alespoň řekneš upřímně, že za svoji odpovědnost necháváš platit ostatní.
Středa, 13. ledna 2016 - 10:33:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3139
Registrován: 11-2006
Mně se zdá logické, co Hynek napsal. Nejednou se člověk dočte, že došlo ke střetu vozidla s například sanitkou, která ale neměla puštěnou sirénu. Nikdy člověk neví, kdo tam kde vlítne. A pokud kolem nás v noci prosviští sanitka nebo hasiči, většinou to ani nevím.
Třeba babička bydlí kousek od krčské nemocnice a tam to houká pořád, ale je to přesně to typické místo, kde saniťáci pouští houkačky někde na úrovni křižovatky. Jinak celou jižní spojku i sjezd jedou jen na světla.

Hynku, musím souhlasit s plecháčkem, ono to možná vyhovuje z toho pohledu, že jste vidět, jenže to byly staré majáky (za tmy) taky a přesto řidič protijedoucího vozidla nebyl slepej. Když potkám někde proti sanitku, automaticky na ní člověk čumí a pak buď jedu do příkopu protože nic nevidím a nebo do protisměru, protože nic nevidím. Takže ono jestli to "být viděn" není kontraproduktivní..
Středa, 13. ledna 2016 - 20:29:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 953
Registrován: 5-2008
Hynek: Vím jak si to myslel a ani fň proti, ale na frázi já nesu odpovědnost krom sebe, hlavně za lidi co vezu říkám jako autobusák "Hééj, já chci taky maják!" [proud]
Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 07:00:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 11-2007
Risan: Mě je to upřímně jedno, já klidně houkat nebudu, ale pak budu jezdit po městě 50. Ale pak ať se nikdo nediví, že přijedu pozdě řádově o minuty a někdo uhoří v bytě nebo chcípne v nabouranym autě, protože prostě rozhodujou vteřiny. My nejezdíme rychle pro naši vlastní zábavu [uhoh]
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 12:56:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 600
Registrován: 1-2013
RUS včera a dnes

Bpee
Pátek, 15. ledna 2016 - 09:35:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99
Registrován: 5-2010
Kolik stojí STK?
Chtěl bych se zeptat, kolik stojí od 1.1.2016 STK. Stanice to pro jistotu tají - máte zkušenost s levnou STK na Ostravsku? Dík
Pátek, 15. ledna 2016 - 12:38:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 602
Registrován: 1-2013
Vypadá to jako pojízdná prodejna Policie ČR

-OndraS
Pátek, 15. ledna 2016 - 15:32:37  
Neregistrovaný host
78.102.116.85
Není to nějaká koňopřepravna? Akorát těžko říct proč by měla majáky a zase to nemá větrací otvory. Ale ty vrata vzadu by mohly bejt něco jako sklopná rampa.
Pátek, 15. ledna 2016 - 15:49:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 308
Registrován: 10-2007
Jen tak pro představu. S auty to vlastně rovněž souvisí.
http://www.osel.cz/8640-vedec-obeti-provokace-greenpeace.html
Pátek, 15. ledna 2016 - 17:32:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4399
Registrován: 12-2007
mardob, OndraS: Je to vozidlo pro kriminalistického technika.
-OndraS
Pátek, 15. ledna 2016 - 19:23:28  
Neregistrovaný host
78.102.116.85
Nemohl by kriminalistický technik jezdit na koni? [lol]
Pátek, 15. ledna 2016 - 20:00:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3140
Registrován: 11-2006
Bpee: počítej kolem tisícovky. Technická kolem 600,- a emise kolem 500,-. Na každé STK je to trochu jiné.
Pátek, 15. ledna 2016 - 23:26:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 298
Registrován: 4-2007
Mirousi, ty ceny jsou od nového roku trošku jinde, viz přehled pro BPee, stanice to netají...
1. http://www.stkok.cz/sluzby/ 2. http://www.stkhornisucha.cz/cenik.html 3. http://www.stkhavirov.cz/?p=ceniky 4. http://www.stksenov.cz/cenik-stk.html
5. http://www.stk-tajga.cz/cenik.html 6. http://www.stk-ostrava.cz/cenik-sluzeb-stk
Je zvláštní, jak se ceny liší dle lokality, viz první odkaz...
Bpee
Sobota, 16. ledna 2016 - 10:05:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 101
Registrován: 5-2010
Díky Hřibovi. Co ostatní, jakou mají zkušenost? Je nižší cena zárukou dlouhých front?

Nevím, k jaké změně došlo, jestli je to focení, tak teda pěkně drahé! Kdybych to věděl, tak jdu v prosinci :-(

STK Kopr - 620 ME + 1150 STK

Dělají se 3 fotky: celkový pohled, jakési číslo u sedadla spolujezdce (?VIN), VIN v motorovém prostoru - ani na foťák, ale nějaký fotomobil. Jedna fotka "přijde" oproti loňským cenám na víc než stovku.
Kapitán
Sobota, 16. ledna 2016 - 10:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 6-2012
Není to nějaká koňopřepravna?

V tom by mohli vozit leda tak zásahové poníky a ještě po jednom [lol]
Pondělí, 18. ledna 2016 - 00:53:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 11-2007
Jsou to vozidla pro techniky SKPV. Vozí jim to výbavu. Na kraje šly cca půl na půl tyhle Amaroky a VW T5, obojí uvnitř ve stejné výbavě. Amaroky se kupovaly zejména pro oblastí s horšími terénními podmínkami. V Praze stojí protože je to OŘ Praha - venkov/západ - čili oblast mj. Jílovska.
Pondělí, 18. ledna 2016 - 18:41:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3141
Registrován: 11-2006
Hřib: tak to pardon za mystifikaci. Koukal jsem na stránky STK kam jezdím a asi mají ještě staré ceny. Navýšení je koukám docela mastný.
Pavel2
Úterý, 19. ledna 2016 - 22:52:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13578
Registrován: 8-2002
jedna příhoda z dneška, která mě fakt vykolejila:

já krátká nízká dodávka, cca před polednem, jedu z tiskárny na okraji města do centra, pochopitelně nějaký palety vzadu byly. Plzeň, ulice Folmavská, čtyřproudovka, asi -7°C, silnice suchá a vozovka prázdná, až na semaforu o dvě křižovatky dál stálo pár aut ve všech 3 pruzích. mezi je ale ještě jedna křižovatka, zprava výjezd od hyperobchodní zóny, zleva léta zaslepenej vjezd z průmyslových pozemků, na tom jednom teď vyrostl Möbelix, ještě ve fázi dokončování.

jelikož jsem na těch světlech odbočoval doleva, jel jsem levým pruhem. to ale nebránilo jakýsi slepici v modrým Hyu i30, aby mi zleva od toho zaslepenýho vjezdu najela do mýho levýho pruhu. civěl jsem na ní, jaxe mi tam pěkně nasunuje, s přesvědčením, že zastaví. nezastavila, já musel uhnout, zabrzdit bych už nestihnul. na křižovatce jsem se ani moc nemusel snažit, nechal jsem padnout červenou, zastavím, jdu dozadu k Hyu a říkám: "copa to mělo znamenat?" ta KRÁVA odpověděla: "máš tam přeci dva pruhy!"

no, nezmohl jsem se na nic jinýho, než na suchý konstatování "Ale já jsem na hlavní!" seděli v tom autě s pražskou značkou asi 3 v nějakých firemních mundúrech. kdybych byl prudká povaha, asi bych jí musel vypálit ránu pěstí, ale tohle jsem se ještě nenaučil... že je na křižovatce kamera v ten moment málokdo domyslí. pro představu foto:

rozsekala mě ta její sebejistota, že zastavím nebo uhnu. že má v autě další dva lidi a oni by to odskákali hůř než já, jí bohužel asi nedošlo. přitom normální paní asi 35-40 let a jako IQ tykve taky nevypadala. holt ale má v makovici něco špatně [ko]
GR
Středa, 20. ledna 2016 - 12:46:47  
Neregistrovaný host
94.74.252.4
Arogantní ambiciózní kráva je na silnici ještě větší postrach než rozvážeč pizzy.
Středa, 20. ledna 2016 - 13:11:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6113
Registrován: 12-2005
P2 - když jsi v právu neuhejbej, trub dojde li k ráně jsi stále v právu.
V neděli mi ve Všenorech vjel přímo před auto do kruháče dědek s modrou fábií. Ani sem nebrzdil jen troubil.... muj nárazník měl od dveří řidiče na centimetry ale protáhnout se bohužel stačil... a ještě rozhazoval rukama. Inu středočeskej kraj je zajímavý panoptikum. Né nadarmo se říká že S na značce je Skoropražák.
Nevézt v autě drahou polovičku taks em za nim dojel na parkoviště kam odbočil a tam bych ho lehce inzultoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)