Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě pod Jedlovou » Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 15. 01. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 15. 01. 2016

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 09. ledna 2016 - 17:33:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 9-2008
Nějaké fotky z minulých dní:

"Lepší nemít přátele, než nemít názor." [satan] ZNK

"Nikdo není tak beznadějně zotročen jako ten, kdož věří, že je svobodný." J. W. Goethe

[vypravci] My YOUTUBE Channel
Strom
Sobota, 09. ledna 2016 - 18:49:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 388
Registrován: 7-2008
Prcekzlipy, Tratovak: díky za odpovědi.

750371: ještě k tý diskuzi o skladech, halách, Praze atd...

Tondo, psal jsem tohle:Já v tom moc dlouhodobých přínosů (pro mě délka větší než průměrná délka lidského života) nevidím a dále tohle:

750371: to není o Praze, možná to tam taky tak někteří vidí, ale zdaleka ne všichni. Já i když tam (do Prahy, ne do těch skladů) dojíždím za prací, tak to přesto nevidím a kdybych tam žil, tak to nevidím taky


Myšleno to bylo tak, jak si na začátku správně pochopil, že nejen já osobně, ale i plno dalších lidí v Praze i ostatních obyvatel v republice nevidí jen přínosy v těchto stavbách, záborech zemědělské půdy atd. Ale kolik jich je v Praze a mimopražských to si netroufám odhadovat. Stejně tak, jako někteří v Praze, ale i v ČR hledají v letácích a posléze nakupují nejlevnější potraviny...
A nakonec se diví, že jsou poptávkou po nejnižší ceně kvalitou téměř nepoživatelné. Ale netroufám si tvrdit, že většina těchto lidí žije jen v Praze.
Jinak polské potraviny považuji za celkem kvalitní, nesmí to být potraviny vyrobené v Polsku na objednávku pro český trh s tlakem prodávajích na nejnižší cenu. To byl případ právě té technické soli. Objednatel poptával nejlevnější cenu a na trh se pak dostalo toto.
Někdy loni v červnu jsem byl v Náchodě a objevil jsem tam malý obchod s polskými potravinami. Byla akorát sezona jahod, tak jsem si tam koupil cca půl kila jahod za velice příznivou cenu, sklizené zřejmě ten den ráno nebo předchozí den a cca 15 dkg nějakého jejich točeného salámu - tak výborný jsem dlouho nejedl, bylo v něm snad 90 % masa.
Litoval jsem, že takové výrobky ve vnitrozemí musím kolikrát shánět mnohem pracněji. Ale jinak už bych tu debatu na tohle téma zde asi ukončil, na něčem jsme se shodli víc, na něčem míň.
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]
Neděle, 10. ledna 2016 - 07:30:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10916
Registrován: 9-2007
Strom:
říká se, že v Polsku mají některé výrobky lepší než to co vyváží. Ovšem je potřeba hodně koukat na složení. Ona to nebyla jen sůl, já si naběhl u čokolád nebo u ochucených limonád. A dle sledování určitě více jak 50% lidí už dnes čte složení potravin a kouká na to co kupuje.

Jinak doufám, že pánové Mašinkové, Hrochové a další sledovali včera odpol. čt24 na téma ekonomika ČR. Zazněla tam krásná věta: vždyť se dnes u nás nic pořádně nevyrábí. Nebudu to zde vypisovat, ale těžce si to protiřečí s některými naivními představami výše uvedených přispěvatelů.

Ano, lidi vidí jen to co chtějí nebo jak píše Strom nevidí to raději vůbec, ev. jim to přijde normální. Pak se ovšem občas musejí podívat i jinam a snad pochopí.

Zpět k dráze.
Docela by mě zajímalo, zdali někdo dostal odpovědi na ot. k těm reko stanicím a proč je to takové jaké to je. Určitě ne, protože evidentně ani samotný strůjce projetu netuší, proč to tak bylo zhotoveno.
V ČL podchod za 12mega financován městem.... Přitom by stačila úprava žst po vzoru Turnova. Na frekvenci a přestupy jsou stanice totožné.

A včerejší Mn, aby bylo i něco z provozu:
Brniště catry a Rbk 0.252 zpět přes ČK.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Pružinskij
Neděle, 10. ledna 2016 - 09:12:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 413
Registrován: 4-2015
Odpovědi dostal, zde to ventilovat nehodlám. Je to vizitka konkrétních lidí, konkrétní práce.

ad jídlo: v Polsku obecně při ad hoc nákupu koupíte kvalitněji než v ČR. Lidé tam prostě nemají cenu jako jediný kritérium přežití a to se nějak v nabídce projevuje. Neznamená to automaticky, že všechno je kvalitnější, ale obecně když vezmu poměr kvality a ceny - tak se z Polši vracím vždy s plným kufrem (auta).
Slechts een waarschijnlijke wereld, een
waarschijnlijke pijn,
een waarschijnlijke liefde, tot wij oud geworden zijn.

Waarschijnlijke Afstanden, V. Veit, 1967
Neděle, 10. ledna 2016 - 09:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 367
Registrován: 12-2007
750371: Docela by mě zajímalo, zdali někdo dostal odpovědi na ot. k těm reko stanicím

Dostal o pár řádků výše od "pánů Hrochů a Mašinků".

Ještě přesněji k Lípě: Jestli má hrát železnice v budoucnu jinou roli, než lokální vymeták vesnických zastávek, je třeba ji zrychlit. K tomuto cíli směřuje jak stavba Lípy a přilehlých úseků, tak několik dalších zrychlovacích staveb v regionu. A protože se jedná o tratě jednokolejné, ke zrychlení v budoucnu dojde pouze skokově změnou místa křížování, nikoliv prostým zvýšením rychlosti o X km/h. Proto se předpokládá, že jízdní doby budou v různých směrech různě relativně ostré a proto není možné vyrobit uzlovou stanici, kde vlak nemůže přijet v čase, kdy je to potřeba. A proto také na české poměry vysoké rychlosti "ve výhybkách".

Model Turnov byl svého času převratný, protože dokázal i do menších stanic vnést komfort nástupu na koridoru za rozumný peníz, ale do některých stanic se z provozních důvodů nehodí.

Nemyslím, že je správné tvrzení, že podchod platí město. Město bude platit pouze jeho západní vyústění tak, aby železnice přestala tvořit bariéru mezi "centrem" a Dubicí. Myslím, že je to tak správně.
Neděle, 10. ledna 2016 - 09:33:45  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8159
Registrován: 6-2002
Jistě, nic se u nás nevyrábí. Debatu o bednách a soli bych uzavřel s tím, že obě části diskutérů mají tu druhou část za ještě větší mimoně, než předtím [happy]

Určitě ne, protože evidentně ani samotný strůjce projetu netuší, proč to tak bylo zhotoveno.
Zástupce investora tu psal o znechucení z některých diskutujících a jejich nadávek, tak si to přeber. Projektant tu zdá se nediskutuje, není to myslím zákonná povinnost, takže soudíš opět bez informací. Sám bych k tomu rád věděl víc.

V ČL podchod za 12mega financován městem...
Opět špatně, viz co psal Pinec.
Neděle, 10. ledna 2016 - 09:45:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10918
Registrován: 9-2007
Jelikož téměř denně přicházím do styku s provozem, tak jsem se též něco dozvěděl a ve finále něco podobného zde již někde výše zaznělo. Byť někdy mi to připomíná notoricky známou hlášku: operace se povedla, ale pacient zemřel. Strohé výmluvy na čas, peníze...atd. Bohužel pokud projektant ani stanici nevidí a dokáže vymyslet šturc do lesa, asi by za takovou práci měl být řádně ohodnocen nebo vůbec by měl svoje dílo zdůvodnit víc něž pouhým blekotáním ve stylu ééé no ééé a rychle vymyslet nějaké i idiotské zdůvodnění. Takže takové jsou odpovědi od rádoby odborníků.

K podchodu. O stavbu se nezajímám, jen čerpám info z TV a různých periodik. Je vidět, že asi dodnes nikdo nic pořádně neví, ale s určitostí se ví, že to bude stát balík.

Na vjezdu do ČL je 40, po roko bude 50 a tak musíme mít peron, aby se tam dalo vjet rychleji o 10km/h? Pravdou je, že skrz žst k Dubici se jinak než podchodem asi dostat nedá.

Pak mě tedy napadlo, zdali by nešlo postavit něco po vzoru TU, tedy levněji bez toho, aby pár lidí mezi 814 běhalo podchodem.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 10. ledna 2016 - 10:01:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10919
Registrován: 9-2007
M:
viz včerejší ČT24, abys měl rámcovou představu o dění a nehodnotil to jen z pozice co vidíš cestou do práce. Taky si srovnej o co dnes ČR vyváží a dováží. Nebýt automobilek, tak nám zůstane pár manufaktur. Kde jsou podniky jako Škoda Plzeň, ČKD, textilky a jiné...S velkou slávou se to bouralo, viz nedávno jeden prostějovský podnik světové značky. Před r.89 se plánovalo a vyrábělo na pětiletky, dnes se na ty pětiletky skladuje. Nedávno na netu proběhl fotografický pohled ze zámoří na pole plná aut, které nelze prodat, resp. nelze jít ani pod cenu, protože by se neprodávala ta dražší. Bohužel odkaz teď hledat nebudu. Podobnost před r.89 opravdu čistě náhodná, taky se vyrábělo i to, co se nedalo prodat. Dnes se to též skladuje a bonusově doplňuje z Číny.

Zástupce investora by neměl být znechucen z Krp, ale z toho bordelu, který zůstal po těch dělnících a z toho co vzniklo, viz Chřibská. Chlapec evidentně slyší nebo neslyší? nevím... to co se i veřejně říká. Nakonec některé kontrolní jízdy těchto lidí a to co dokáží vyplodit z úst zaráží i nás, běžné blbce z provozu.

Zbytek viz TV, takže co tam kdo nakecáte, to tam říkají. Ale pokud je to stejné jako obhajoba onoho bordelu, pak je jasné, že lidi asi mají vč mě nepřesné - špatné info, viz reportáž o podchodu.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
reko breko
Neděle, 10. ledna 2016 - 10:06:18  
Neregistrovaný host
82.150.166.33
750371:K tomu projektu reko-jak si to někdo nakreslil tak to bude.Na nějaké připomínky z řad provozních zaměstnanců,kteří s tím budou přicházet denně do styku se zřetel brát nebude.To nevím,kde kdo vzal takovou blbost.Na jednání jezdili jen zaměstnanci z řad vedoucích.To,že šla celá stavba vyřešit jinak je jasný,ale holt si chce někdo "postavit pomník".

Jediný co je jistý,že se stavba nestihne do termínu,aby bylo na další zakázky v podobě dodělávacích prací...
Neděle, 10. ledna 2016 - 10:11:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 518
Registrován: 1-2012
Pohřebiště nových, neprodaných plechovek zde...
http://cdn.free1.cz/media_object/2015/1/7/40858/7/cars4.40402416. jpg, http://cdn.free1.cz/media_object/2015/1/7/40854/7/cars-5.49762923 .jpg, http://cdn.free1.cz/media_object/2015/1/7/40850/7/cars-1.71466368 .jpg, http://cdn.free1.cz/media_object/2015/1/7/40859/7/cars92.41094076 .jpg
Neděle, 10. ledna 2016 - 10:22:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10920
Registrován: 9-2007
česká klasika...aneb zástupce investora je místo ze stavby znechucen z Krp, projektant tvrdí, že není projektant...asi se to nakreslilo samo.
Až někdo bude chtít naložit/vyložit vůz na Chřiské, vč sždc a staveb.materiálu a vůz se jim šoupne do šturcu do lesa, kam je nulový přístup, pak dopravce asi taky řekne: "my nic a že zboží nelze teleportovat? chtěli jste to na Chřibskou a tak to tam máte"... že to nevyložíte? Tak se na to jen dívejte.

V podstatě jde o to, že taková kolej vydrží pár let, bude k ho... a pak jí stejně oterčují = investice nalitá do kanálu. A to není jen tohle. Viz Rybniště. Šetří se, a proto se uhlí bude dávat na složiště přes šturc - úvrať. Nešlo to udělat jinak, s použitím jedné vexle? Asi moc otázek pro někoho, kdo neví o čem je řeč.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 10. ledna 2016 - 10:25:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10921
Registrován: 9-2007
Dík za odkaz. Není nad to, když ekonomika vzrůstá a my skladujeme.
To kdyby bylo na těch polích kolem Prahy, kde se pěstuje jen dotovaná kukuřice, bo se máme natolik dobře, že obilí dovážíme. Jenže u nás by se to úspěšně rozkradlo.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
týden.cz
Neděle, 10. ledna 2016 - 10:44:58  
Neregistrovaný host
37.188.135.60
Každých deset let nenávratně zmizí česká pole či louky o velikosti jednoho okresu. Cennou půdu nahrazují obří sklady a průmyslové zóny.

Nevzhledné betonové "krabice" podél dálnic a u velkých měst dostanou další prostor. Zákon o ochraně zemědělského půdního fondu by se po poslední parlamentní úpravě, kterou na konci února stvrdil podpisem prezident Miloš Zeman, mohl klidně přejmenovat na zákon o "neochraně" půdy. Nová pravidla, zejména snížení poplatků za zábor volných pozemků, otevírají možnosti pro další zabetonovávání české krajiny...
Neděle, 10. ledna 2016 - 11:13:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2016
Řešite tu vesměs blbosti.
Na jinym portale uz by was z diskuze vyhodily.
Neděle, 10. ledna 2016 - 11:56:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10663
Registrován: 8-2004
750371:
projektant tvrdí, že není projektant...asi se to nakreslilo samo
Není v republice jeden jediný projektant, který projektuje všechno.

Ale chápu - přestože jsem k bednám nenapsal ani čárku, jsem už zaškatulkován (doufám, že pánové Mašinkové, Hrochové a další sledovali včera odpol. čt24 na téma ekonomika ČR...), takže je zbytečné se pokoušet tady něco psát.

Mašinka:
Sám bych k tomu rád věděl víc.
Takových by nás bylo víc.[wink]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Neděle, 10. ledna 2016 - 12:03:58  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8166
Registrován: 6-2002
Takže takové jsou odpovědi od rádoby odborníků.
Žádné tu nezazněly, pouze blekotáš. Pokud něco víš, můžeš to napsat.

Na vjezdu do ČL je 40, po roko bude 50 a tak musíme mít peron, aby se tam dalo vjet rychleji o 10km/h?
Zase bez jakékoliv znalosti vynášíš soudy. K peronům se bude jezdit převážně 65-100 km/h, stačí se podívat na schéma, co sem někdo dával.

V podstatě jde o to, že taková kolej vydrží pár let, bude k ho... a pak jí stejně oterčují = investice nalitá do kanálu.
Kolej opravdu vypadá nepříliš užitečně, ale kolik myslíš, že se do té koleje investovalo?

PS.: Přestaň Tondo měnit jména a diskutuj k tématu Tratí pod Jedlovou.
Neděle, 10. ledna 2016 - 12:32:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10922
Registrován: 9-2007
Vzhledem k tomu, že všechny vlaky v ČL zastavují, tak to pomyslné kilo bude končit u vlaků od LBC/BAK v místě stavědla, aby se vůbec u peronu zastavilo. A za podmínky, že pojede vlak do rovna. Pokud se pojede do odbočky, tak dle předpisu se vlak už od vjezďáku bude šinout těch 60.
To stejné platí od DC, kde se kilo asi těžko udělá. V tomto případě je tedy 100ka téměř
zbytečná.
Nakonec ze 60 v Rybništi bude zas jen 60. Na trati se to stěží zvedlo o 5 možná 10.

Nejde o to, kolik se do toho investovalo (byť je to vexle, pražce...atd), ale i o to, že se bude platit nějaká zbytečná údržba koleje, která se nikdy nevyužije. Byť místo toho, mohl projekt počítat s krátkým šturcem někde kolem baráku.
To stejné Rybniště, kde tedy bych zvážil odbočku k uhlíři od peronů, nikoliv obnova současného.

Takových chyb je víc a nejen zde. Viz Šenov a PZZ, PZZ se uvede v činnost, ale nežli tam vlak dejede, musí počítat dle předpisu s otevřením PZZ. Přejezdník před zast. v H.Kam. OK, ale zastavím v zastávce a v ten okamžik jako by přejezdník říkající, že PZZ je v činnosti jako by nebyl.

Já nikoho citovat nebudu,že to nezaznělo zde, neznamená, že se o tom nemluví, tedy když už se kompetentní člověk vyjádřit nechce, protože ho nikdo na krp nevynáší do nebes.
Nicméně zažil jsem již X kontrolních jízd se zaměstnanci sždc, abych si někdy o jejich počinech a myšlenkách udělal obrázek.
Názorná ukázka t.072. Neschopnost udělat odvodnění, když už se udělá propustek, je výš než svršel k PZZ = vznikne tam skokánek. Nyní v Mostě po opravě tratě do Třebušic sice kilo, ale nějaký inteligent zapoměl na spojku mezi t.130 a 135, tzn že spojka je díky převýšení logicky co? Nesjízdná. Kdo by to byl čekal. Fy úkol splnila, projektant taky, protože proč by uvažoval napojení na jinou kolej, když řešil tu průjezdnou a ne odbočku. Co víc dodat? A takto je to všude, vše napůl...
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 10. ledna 2016 - 12:50:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3135
Registrován: 11-2007
Mašinka:Ona bude na vjezdu svítit výstraha,když se pojede ke všem kolejím u nástupiště,aby se využila vůbec ta rychlost 65-100?Já bych to viděl na max.50,krom možná dvou kolejí...Nevím,ptám se.
Neděle, 10. ledna 2016 - 13:29:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 519
Registrován: 1-2012
Nevíte, prosím, kdy chytit v CL 810? Rád bych si ji [fotic]
Neděle, 10. ledna 2016 - 13:32:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2116
Registrován: 7-2002
No, s tim kilem od Dc...... Na vlaky.net někdo (traťovák) dával traťový po reko - na Liberec a Bakov tam je 100-120, na Děčín jen 80...[sad] A na Rumburk 70.
Je v diskusi ke článku zde:
http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/5948-Skoro-zabudnuta-stanic a-Ceska-Lipa-mesto/#diskusia
Gyllene Tider - Moderna Tider
Neděle, 10. ledna 2016 - 13:56:28  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8169
Registrován: 6-2002
Vzhledem k tomu, že všechny vlaky v ČL zastavují...
Psal jsi, že na vjezdu do ČL bude 50. To samozřejmě není pravda a rozdíl to je docela podstatný.

Pokud se pojede do odbočky, tak dle předpisu se vlak už od vjezďáku bude šinout těch 60.
Od Bakova bude k nástupištím 1x 100 a 3x 80, od Liberce 2x 100 a 1x 80. Podle jakého předpisu se nemůže minout vjezd více než 60?

To stejné platí od DC, kde se kilo asi těžko udělá.
Od DC bude po celém zhlaví 65 včetně téměř všech odboček. O kilu nikdo nepsal. Opět stačí otevřít ono schemátko.

Fantomasdc:
V úseku do Stružnice má být myslím až kilo.
Neděle, 10. ledna 2016 - 14:08:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10665
Registrován: 8-2004
Prcekzlipy:
Od Boru / Stružnice k perónům kromě 5. jednosvětlová návěst (bez dolní žluté).
Od Srní / Žizníkova různě, i jeden - dva zelené pruhy (viz schéma, co sem kdosi dával).

750371:
Zajímavé, že 100 km/h v Lípě je zbytečných (poněvadž by se to neubrzdilo), ale v Rybništi je těch 60 naopak málo. Rozumím ale, že je především důležité tvářit se jako mistr světa.
Pokud se pojede do odbočky, tak dle předpisu se vlak už od vjezďáku bude šinout těch 60.
Hlavně nám tu něco vyprávějte o Vašem styku s provozem.[lol]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Neděle, 10. ledna 2016 - 14:48:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10923
Registrován: 9-2007
M a Hroch:
Takže tu bude od Lbc 100, dobrá. Na návěsti bude 80, ale ten vlak nepojede 100 a od vexle 80, ale už od vjezdu. Podle platného předpisu SŽDC. Tedy pokud se bude návěstit těch 80 a né jen třeba 60.

Mašinka a jak budeš návěstit do odbočky 65? To bych docela rád viděl. Takže tam bude vlak jezdit 60. Stačí si otevřít předpis...

Hroch: kolik vlaků vjede do ČL tím kilem? Viz můj příspěvek. Takže dělat vexle na 65 OK, ale jezdit budeme jen 60. Nakonec od LBC je to kilo i dnes a na vexle 60.
V RYB bylo 60 a máme pro změnu 60. Tak třeba mohla být 80ka.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 10. ledna 2016 - 15:10:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 368
Registrován: 12-2007
750371: Proč by se mělo návěstit 60 km/h, když vlaková cesta bude umožňovat 80 km/h? Vlak od Bakova nebo Liberce prostě bude moci do stanice vletět 80 nebo 100 km/h a brzdit začne, až to uzná za vhodné. Ze simulace vyplývá, že i rozjíždějící se vlak do Bakova nebo Liberce bude na zhlaví mít rychlost okolo 100 km/h, tím spíš to bude využitelné pro vlak brzdící... Nezapomeňte, že umístění nástupišť bude nově výrazně nesymetrické a vlak na jížním zhlaví bude nově mít za sebou již několik set metrů jízdy.

Rychlost 65 km/h se návěstit nemusí. Stačí zelené "volno" a můžete jet traťovou rychlostí, tedy 65 km/h...
Neděle, 10. ledna 2016 - 17:45:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10666
Registrován: 8-2004
Doplněk Pince:
Proč by se mělo návěstit 60 km/h, když vlaková cesta bude umožňovat 80 nebo 100 km/h?

750371:
Míníte se dále ztrapňovat?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
chemička Setuza
Neděle, 10. ledna 2016 - 19:03:56  
Neregistrovaný host
37.188.143.15
750371:
Míníte se dále ztrapňovat?


Samozřejmě, disk. 750371 nám tu pro nic jiného než pro srandu ze své blbosti není. Nejspíš se načichal výparů z nějaké sudetské chemičky, kterých jsou sudetská města plná. To musí být procházka, panečku. Okolo krabic u Prahy je aspoň čisto a nesmrdí to. V Sudetech se můžete jít projít načichat kvalitních výparů z chemiček nebo do nějakého ghetta jako Janov, kde mě rovnou podříznou [lol]
Neděle, 10. ledna 2016 - 20:30:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10924
Registrován: 9-2007
Tak postupně:
od Lbc 100 ano, ale jen R, třeba 814 má jen 80 a opravdu vám 100 ani do rovna od BAK nepojede, nadto jízda od odbočky = jízda s omezenou rychlostí už od návěstidla, které je daleko před žst.
Od DC to bude tedy 65, ale opět do rovna = na volno. No při skupině 4 souprav asi na volno pojede jen jedna, ne?
Navíc od DC je zas. Holák a ten OS sotva dosáhne 50, když dobře 60. Jinak odbočkou prostě 60 a víc ani ránu. A teď si spočítejte, kolik uspoříte času na tom 1km, který pojedete o 20km rychleji než dnes. Mmch s 843+2x043 vletět do stanice 100...no nevím. Všichni víme (tedy nevíme) jak tahle souprava dobře brzdí.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Neděle, 10. ledna 2016 - 21:00:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10667
Registrován: 8-2004
750371:
třeba 814 má jen 80 a opravdu vám 100 ani do rovna od BAK nepojede
jízda od odbočky = jízda s omezenou rychlostí už od návěstidla

Ano, nejlépe polemizovat s něčím, o čem není řeč (mmch že těch 814 od Liberce jezdí) nebo co ani nikdo nezpochybnil.
Od DC to bude tedy 65, ale opět do rovna = na volno.
Jak jeden diskutující v jiné diskuzi správně poznamenal, máme u nás rychlostní návěstní soustavu, ne směrovou.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Neděle, 10. ledna 2016 - 21:42:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 369
Registrován: 12-2007
750371: Vy se v tom snažíte najít habaďůru za každou cenu [happy]

Tak tedy postupně:

Tratě na jih (Bakov a Liberec) budou v části upraveny na 110 - 120 km/h. Jižní zhlaví je konstruováno na 80 - 100 km/h podle koleje.

Vlak odjíždějící na jih bude mít v místě zhlaví rychlost 80 km/h s přehledem, takže po minutí poslední výhybky jen decentně zrychlí na maximálních 120 km/h. Možnosti zhlaví tedy využije na 100%. Vlak přijíždějící z jihu pojede 120 km/h k vjezdovému návěstidlu, kde mírně zpomalí na 80 nebo 100 km/h, podle toho, ke které pojede koleji. Definitivně brzdit začně až někde v prostoru zhlaví, takže i tento vlak využije možnosti na 100%.

Celé severní zhlaví je konstruováno na 65 km/h. Celé znamená do všech kolejí, takže netřeba přemýšlet, jestli do rovna nebo ne. (Ono to v obloukovém zhlaví není do rovna nikam [happy], nehledě na to, že je to pro mašinfýrera nepodstatná informace).

Nižší rychlost 50 km/h je pouze do nákladních kolejí a k poslední osobní koleji. Čili budete mít traťovou rychlost (danou rychlostníkem 65 km/h) a jízdu Vám umožní paušální zelená. Jízdu do pomalejší koleje vyřeší tabulka s pětkou...

Využije to většína vlaků od Děčína a všechny od Boru.
Neděle, 10. ledna 2016 - 21:56:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 12-2007
Tú schému som sa snažil urobiť tak, aby to každý pochopil, ale ak to bude takto zrozumiteľnejšie:

Z Lovosic: na k.č. 4 = 70 km/h; 2 = 50
Z Liberca: 4 = 50; 2, 1 = 100; 3 = 80; 5 = 60
Z Bakova: 2 = 80; 1 = 100; 3, 5 = 80
Na koľaje 7, 9 a 11 z týchto smerov 50

Z Děčína: 2, 1, 3 = 65; 5, 7, 9, 11 = 50
Z Rumburku: 4, 2, 1, 3 = 65; 5, 7, 9, 11 = 50

Pri transformovaných výhybkách je ozaj plodné sa hádať, čo je rovná a čo odbočka [jidlo]

Edit: Tak kým som to naťukal, tak ma "Pinec" predbehol. Snáď už je teda pointa jasná [vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem tratovak.)
Pondělí, 11. ledna 2016 - 06:36:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10926
Registrován: 9-2007
Tabulkově to vypadá sice relativně dobře, pak otázka časové úspory a co to dopravci přinese.
Os než se od Holáku rozhýbe do kopce tedy na těch 65, bude už téměř ve stanici. Uspoříme možná 1,5min.
Od LBC i do rovna znamená brzdit stejně už na vjezdu do stanice, zvláště s R se soupravou 843, takže to kilo se využije max k první vyhýbce,tzn o cca 700m dál než nyní. Časová úspora kolem opět kolem 1,5min.

Samozřejmě, že současná stanice je hrozná a pokud se někdy něco dělalo, vždy to byl jen nějaký zoufalecký pokus jako dělaní jedné nástupní hrany, vytváření různých nefunkčních infosystémů..atd.

Pokud se zvedne rychlost na trati, o to déle se bude stát třeba v Benešově, tedy nedojde-li k posunu vlaku na odj.z DC např. o 3-4min.
V opačném směru je to podobné, buď se to odstojí v ČL nebo zas někde jinde na křižování.
Ono se stačí podívat o kolik se zrychlilo rameno DC-RBK. Nebo ještě jinak třeba Cheb- UL, kde investice jdou do 100miliónů, aby R měl kratší JD o 7min.
Tohle všechno je hezký, ale stačí si vzpomenout na nedávnou reportáž v TV, kdy se porovnávala investice s konečným výsledkem a úsporou v řádech jednotek minut.
Ovšem zároveň nutno dodat, že roky zanedbaná železnice ty investice potřebovala, aby se udržel vůbec nějaký provoz. Viz Mšenka.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Pondělí, 11. ledna 2016 - 06:45:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10927
Registrován: 9-2007
Pinec:
však ano, navěstit se bude 60, byť tam bude 65. Těch 65 půjde jedině na čisté volno. Tab.s 5 tam být může, když se pojede na 40, resp. lze podle 5ky jet 50.
Takže tohle dopravce už nevytrhne.
Malinko mi to připomíná ty přejezdníky u zastávek. Je to OK, ale pokud tam někde stojím, pak pro mě přejezdník nemá smysl, resp. má jen takový, že vím, že PZZ fungovalo, ale musím jednat jinak, resp. smysl by to mělo, pokud by byl ještě jeden přejezdník za tou zastávkou.

(Příspěvek byl editován uživatelem 750371.)
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Pondělí, 11. ledna 2016 - 08:25:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5280
Registrován: 4-2003
750371:Pokud se zvedne rychlost na trati, o to déle se bude stát třeba v Benešově, tedy nedojde-li k posunu vlaku na odj.z DC např. o 3-4min.


Aby toto nenastávalo a hlavně pro větší stabilitu GVD by bylo vhodné vybudovat výhybnu zde:

http://mapy.cz/turisticka?mereni-vzdalenosti&x=14.2604124&y=50.74 86530&z=16&base=ophoto&rm=9gcjLx1kGwgb0fRf


Nemusela by být dlouhá, dopravní koleje by mohla mít s ohledem i na budoucí potřeby s užitečnou délkou cca 200 metrů. Tak by se tam vešel v pohodě vlak i typu brejlovec se šesti vozy. Delší soupravy se tam NIKDY (zejména s ohledem na sklonové poměry mezi Libercem a ČL) vyskytovat nebudou[wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
M 250.0
Pondělí, 11. ledna 2016 - 08:32:38  
Neregistrovaný host
78.80.31.145
Mě by docela zajímalo, jaký se vlastně chystá budoucí koncept. Na lince Liberec - Ústí není moc kam přesouvat křižování, ale na lince Kolín - Rumburk se přesun z Nového Boru do Svoru přímo nabízí. Na 081 by to pak znamenalo přesun z Mlýnů do České Kamenice a z Benešova na Děčín východ (kvůli zachování křižování v Rybništi), ale nějak mi do toho nezapadá, proč má na přání kraje vzniknou stanice Markvartice.
Pondělí, 11. ledna 2016 - 09:16:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10928
Registrován: 9-2007
Bram:
o té výhybně na Soutěsce se mluvilo, ale nikdy se asi??? reálně neuvažovala, narozdíl o obnově Markvartic. JD DCv-BEN je asi 7 min, což třeba při zpoždění generuje automaticky zpoždění vlaku zpět, když v BENE je asi jen minuta. Na to by asi Soutěska byla OK.
Tedy pokud tyhle úpravy přinesou třeba úsporu 5min, pak se to buď někde odstojí nebo se upraví odj. z DC, což je asi jediná možnost. Zas bych celkem nerad, aby z toho vzniklo druhé Kopidlno nebo Libochovice město. To pak moc lidí nepřiláká. Takže zvýšení rychlostí je hezké, ale bylo by dobrý, aby to bylo i někde vidět na časech.

Markvartice: ono mělo pův. dojít k nějakému radikálnějšímu přesunu spojů do jiných časů a X vycházelo právě sem. Jenže to už prý zas neplatí... tak nevím. Jinak to asi smysl skoro ani nemá, protože pokud je spoj zpožděný víc, pak X vychází do ČK.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Pondělí, 11. ledna 2016 - 10:12:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 12-2007
Od LBC i do rovna znamená brzdit stejně už na vjezdu do stanice, zvláště s R se soupravou 843, takže to kilo se využije max k první vyhýbce,tzn o cca 700m dál než nyní. Časová úspora kolem opět kolem 1,5min.

Jasně, takže uděláme všechno na 40, protože pro řadu 843 to stačí. A ta tu bude na věky. [crazy]

Mě by docela zajímalo, jaký se vlastně chystá budoucí koncept.

Ono je asi pořád víc variant, protože kraje si vymyslely něco, co počítalo s uzlem v ČL v x:30 (Svor x:00, Kamenice x:00, Rybniště x:30), jenomže MD bohužel preferuje nějaké jiné polohy libereckých rychlíků... (snad kvůli ostřejším vazbám v Ústí od Chebu) Nehledě na to, že ta krajská varianta počítá se SJD ČL - Liberec 60 minut, což je zatím asi taky v nedohlednu.
Pondělí, 11. ledna 2016 - 10:53:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370
Registrován: 12-2007
750371:
Časová úspora kolem opět kolem 1,5min.
To snad na jedno zhlaví není tak málo, ne? [happy] Celková úspora jízdní doby je na stavbě (úsek Stružnice - Zákupy) samozřejmě ještě větší...

...třeba 814 má jen 80 km/h...
Jen za dva roky přípravy stavby se podíl 814 docela snížil, takže Hypernova snad není referenční vozidlo pro hodnocení staveb s předpokládanou životností 30 let [happy]
Pondělí, 11. ledna 2016 - 10:56:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10929
Registrován: 9-2007
Jis:
ale o 40 nepadla řeč, já jen říkám, že ta slavná stovka ušetří stěží něco přes minutu. Vše jsou mot.soupravy a ty dynamikou moc neoplývají. Jak brzdí kotouče a kor třeba na sněhu každý ví, takže vletět s 843 do ČL 100kou je prostě utopie.

na 081 R nejezdí, takže tam si kraj může šoupat s osobkou jak chce. Tedy vyjma Kolíňáků z Jedlové do RBK...

Pinec: to já vím, je to problém dopravce, ale těch 814 je stále 80% ve srovnání s PESAma.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Pondělí, 11. ledna 2016 - 11:18:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 12-2007
750371: No dobře, a co byste si teda představoval? Udělat to za stejný prachy třeba na 80, protože to tak teďka momentálně stačí?
Pondělí, 11. ledna 2016 - 12:14:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 371
Registrován: 12-2007
Jis: Ono je asi pořád víc variant, protože kraje si vymyslely něco...

V zásadě se v souvislosti s Českou Lípou diskutovalo o dvou variantách polohy R na 081/086:
- křižování Benešov - Rynoltice
- křižování Františkov - Křižany

První směřuje více k představě LK o uzlech Liberec - ČL v X:30, ale v tuto chvíli ji určitě nenaplní, protože Liberec - ČL se "zastávkovým" vlakem pod 60 minut ještě dlouho nesjede (jestli vůbec někdy). Druhý směřuje více k představě MD o rychlé dopravě na ose podkrušnohoří - Děčín - Liberec.

Liší se zejména v tom, že ten druhý preferuje v České Lípě směrové vazby, zatímco ten první (někdy ve vzdálenější budoucnosti) by řešil i vazby zárohové.

Protože ten druhý vede ke globálně větší úspoře času cestujících a to teoreticky ihned po dokončení stavby, je stavbou uvažován jako návrhový. Po dokončení by tak mohly R mezi Českou Lípou a Libercem mít jízdní dobu lehce nad hodinku v obou směrech a v Ústí lépe vázat na 130. Kdo co nakonec objedná ale žádný projekt nezaručí.
Pondělí, 11. ledna 2016 - 12:24:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 3-2011
Pinec: Taková otázka - možnost křižování Děčín východ - Jablonné se neuvažovala? Při současném poměrně volném křižování v Jablonném by se i tam daly ušetřit minuty a možná by to na ten východ vyšlo (byť asi celkem ostře). Jen se ptám, křižování v Rynolticích nebo Křižanech mi u R přijde takové nesmyslné, když tam nezastavují. Pokud to ale nejde (případně by mě zajímaly důvody), chápu [happy]
Brejlovce [fotic]

Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Pondělí, 11. ledna 2016 - 12:33:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10930
Registrován: 9-2007
Budeme mít dobrou infrastrukturu, ale nebudeme mít vozidla...
Aby se dalo konkurovat na úsecích DC-LBC a CL-LBC, musel by ten R býti výrazně rychlejší a to bohužel s kvílející 843 nepůjde. Možná tohle rameno by bylo vhodné pro vratné soupravy 750.7+954, dynamiku to má lepší, byť se to zas může zdát jako zbytečně předimenzované na zdejší počty lidí.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Pondělí, 11. ledna 2016 - 12:36:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 12-2007
A protože nemáme vozidla, tak nepotřebujeme ani tu infrastrukturu [jidlo]
Pondělí, 11. ledna 2016 - 12:36:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 372
Registrován: 12-2007
Matijak: křižování v Rynolticích nebo Křižanech mi u R přijde takové nesmyslné, když tam nezastavují

Spousta rychlíků se k křižuje v lese nebo na poli, zejména na dvoukolejkách. [happy]

Myslím, že zachovat Jablonné nechtěl nikdo už s ohledem na dojezd do Liberce. Ale možná to mělo i nějaký další zádrhel...
Pondělí, 11. ledna 2016 - 12:48:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 3-2011
750371: Tak jak jsi viděl, v Rakovníku to funguje a sklonově poměry hlavně v úseku Praha-Hostivice jsou celkem nepříznivé, přitom jsou ty soupravy taky jen čtyř-, někdy i jen třívozové (v sobotu snad dokonce jen 2). Jen je otázka, kde by se ty potřebné stroje sehnaly, snad jedině v Trutnově, pokud by se zrušily přímé pražské R, jak se už nějaký ten pátek uvažuje (nakolik je to opravdu na pořadu dne, netuším).

Pinec: Jasně, to je celkem pochopitelné. Taky by se tím křižováním na východě daly zkrátit Os po trati 073, že by obracely tam a ne v Podmoklech, ale je otázka co by tomu říkali cestující (třeba je to blbost, jen uvažuju).
Brejlovce [fotic]

Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Pondělí, 11. ledna 2016 - 12:57:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10931
Registrován: 9-2007
Traťovák: ale o tom tu nebyla vůbec řeč, jinde jsou zas vozidla, ale není infrastruktura. Nicméně alespoň zde bude mít sždc "navrch" a může poukazovat na neschopnost dopravce.

M:
zrušení R na 032 je známá káreportová kachna, o tom se prý nikdy neuvažovalo.
Vždyť by ti na to stačilo mít 3 catry, možná dva, pokud by byla jedna souprava motorová a jezdila ty méně vytížené spoje s jedním přívěšákem.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Pondělí, 11. ledna 2016 - 13:09:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 3-2011
Pak je otázka kde ty dva ale sehnat, v Rakovníku jich mají akorát, Trutnov a Šumperk taky, tak jedině Brno - jenže ti, jak známo, nedávají [biggrin]
Nebo jedině upravit nějaké 754 s počítačem, ty by snad byly v Bohumíně.
Brejlovce [fotic]

Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
Pondělí, 11. ledna 2016 - 13:16:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10932
Registrován: 9-2007
754 s 954 jde, ale je to cesta do pekel kvůli absenci EDB, takže ne.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Pondělí, 11. ledna 2016 - 13:24:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 3-2011
Potom tedy jedině sebrat dvě 750.7 z Brna, ale to by u nich asi neprošlo. Nebo oželet řidičáky a angažovat obě děčínské 754, když si na ně pořád všichni stěžují, že nejezdí.

Je ale jasné, že 843 jsou sice fajn, ale nemůžou tahat větší zátěže a dynamikou taky neoplývají, takže zkracovat s nimi JD taky nejde nějak extrémně.
Brejlovce [fotic]

Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.
754 s bleskem
Pondělí, 11. ledna 2016 - 14:28:17  
Neregistrovaný host
37.188.231.161
Z Brna to nepude, tam přece teď mají tu krííízi [crazy]
122
Pondělí, 11. ledna 2016 - 14:54:43  
Neregistrovaný host
88.102.38.22
Ad 750 371: 754 s 954 jde, ale je to cesta do pekel kvůli absenci EDB, takže ne.

Mohu se jako laik zeptat, co se v praxi při jejich spojení děje? V čem je problém?
Úterý, 12. ledna 2016 - 16:06:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4689
Registrován: 10-2003
Prosím, jsou ještě v Rybništi staré šraňky, nebo už je po nich?
www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
Středa, 13. ledna 2016 - 09:55:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10933
Registrován: 9-2007
Pokusů bylo několik, např. s 754.050. Prostě technicky to není zrovna to nej. To je stejný jak s ř.242. Takže nemá smysl řešit takové soupravy.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Středa, 13. ledna 2016 - 12:13:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2121
Registrován: 7-2002
Nebyl problém ve spojení 754+943 (tedy špalky vs. kotouče), kdy se na 754 vyhřejvaly obruče? Takhle to tehdá někdo prezentoval....
Chovala by se souprava 754+954 (špalky a špalky) stejně? Já tomu houno rozumim, tak kdyby to tu někdo vysvětlil, budu jedině rád.[happy]
Gyllene Tider - Moderna Tider
VáclavK.
Středa, 13. ledna 2016 - 13:11:56  
Neregistrovaný host
81.200.55.6
Pokusů bylo několik, např. s 754.050. Prostě technicky to není zrovna to nej. To je stejný jak s ř.242. Takže nemá smysl řešit takové soupravy.
Kolik bylo těch pokusů a jak probíhaly? Mám zato, že pokud byly ty pokusy jedno(dvou)denní, tak moc poznatků nepřinesly. Snad jen to, že to prostě nejde. Ta souprava si prostě nesedne... " Ty pokusy by musely trvat aspoň měsíc, aby se vychytaly všelijaké "mouchy", které by se v takovém provozu případně objevily.
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 07:50:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10934
Registrován: 9-2007
i provoz 242 je takový trvalý pokus...Zde není co zkoušet a chytat, prostě zásadní problém je v tom, že 754 na konci vlaku nemůže brzdit EDB, bo ho nemá...takže odchází kola. Nadto to není třeba, když ČD disponuje catry.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Dotaz
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 21:00:05  
Neregistrovaný host
176.222.228.170
Dobrý den,
poradíte někdo, chtěl bych někde vyfotit 740 z TOS Vanďák. Vyjíždí vůbec ještě ven a popřípadě jak často ji používají ? A číslo té 740 ? Děkuji moc.
Čtvrtek, 14. ledna 2016 - 21:43:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 1-2007
Fantomasdc:

Spíš jde o to, že v té zkušební soupravě 754 MSV + 043 + 943 nebylo ani jedno dobře brzdící vozidlo (co vím, tak ČKD [masinka] na háčkách brzdí nic moc a X43 už je vyložená katastrofa)
TB
Pátek, 15. ledna 2016 - 08:14:43  
Neregistrovaný host
213.195.215.166
Dotaz a odpověď k Tosácké mašině:


Pokud chceš vyfotit, už se ti ji asi nepoštěstí chytit v Dolním Podluží, neboť přepravy odlitků ani plechů se už nekonají, takže jediná možnost ve fabrice. A těžko říct, zda tam ještě převáží pomocí upraveného vozu části strojů z haly do haly.
Pátek, 15. ledna 2016 - 08:25:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10936
Registrován: 9-2007
To spojení 954 nikoliv 943 nemá s br.% nic společného a ani mezi samotnou komunikací NVL. Problém je s tou loko na konci. Nakonec i u ř.163/2wtb dochází k výraznějšímu opotřebení kol než u klasické 163/2. A to mají EDB.
Nevím zdali zde má cenu řešit jak se chová souprava s kotouči a s jedním špalkem - třeba loko na konci.
s Ropidem na věčné časy...ámen...