Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 23. 04. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 23. 04. 2016

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 19. března 2016 - 10:04:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2965
Registrován: 1-2010
A jinak jelo něco dalšího kromě tý regíny? [proud]
Chary
Sobota, 19. března 2016 - 10:30:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 3-2010
To je ale přetuze zajímavé, už jsem se k tomu ani nechtěl vracet, ale v kontextu nedávné diskuse dnes narazím zrovínka na tohle.

Já můžu jet stokrát podle předpisů a obezřetně, ale pokud se někde vyloupne nějaký splašený tele, který na obezřetnost provádí velkou tělesnou potřebu, tak mi to je k prdu. To jen tak jako doplnění těm citacím zákona o provozu na pozemních komunikacích.

http://kontakt24.tvn24.pl/18-latka-autem-stoczyla-sie-ze-skarpy-p o-chwili-uderzyl-w-nie-pociag,196828.html

Volný překlad, citace: "osmnáctiletá řidička s čerstvejma papírama jela příliš rychle, velký bada bum, šup do kolejí". Celkem klika, že tam uložila jen sebe a ne ještě někoho dalšího.

Až se mi nechce věřit, že by v Polsku neměli (oficiálně, praxi bohužel známe z médií a z našich silnic) nějaký podobný zákony jako u nás.

Jak to ovšem může taky vypadat, když jeden jede víceméně podle Shalomkem citovaných ustanovení (nepřehledný úzký serpentiny, jel jsem tak 50-60, to je vidět i z videa), předpokládá, že tak budou přeci jezdit všichni (tj. rychlost přiměřená stavu a povaze vozovky tak, abych byl schopen před překážkou bezpečně zastavit atp.) a druhý (druhá, žena 24 let, dva roky papíry, z vesnice hned vedle, takže to tam znala...) vůbec nečte Shalomkovy citace, tady to máte z první ruky:

https://youtu.be/-nsv6xVFwds

Takže já si můžu počínat nakrásně opatrně, obezřetně a s pudem sebezáchovy, ale pokud je někde nějaká potenciálně nebezpečná situace, tak si obezřetně musej počínat oba, a to už je nezaručitelná podmínka. Fakt není lepší ty potenciálně nebezpečný situace raději uměle vůbec nevytvářet? Klikatou úzkou silnici z horní dolní do malý velký asi jen tak nenarovnám, ale neparkovat na blbejch místech lze.
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Sobota, 19. března 2016 - 17:21:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 787
Registrován: 10-2008
Samozřejmě, já jsem bloud a pravdu má jen Chary. Nejlépe to dokazuje jedna fotka, na kterou jsem musel vyjet. Zlý nezodpovědný řidič zaparkoval v protisměru. Zákeřně mimo silnici. Aby do něj nenarazil, musel řidič favoritu na rovné, přehledné silnici široké cca 13 m strhnout třicet metrů před felicií řízení, zdemolovat zábradlí a kola před hospodou a pak se šťastně vyhnul felicii tím, že narazil do domu. Tak je.
Jo, a mimochodem, blbě se dá parkovat i na přehledných místech. Pamatuje Chary při parkování svého auta na hasiče víc, než řidič Opelu na snímku?
Chary
Sobota, 19. března 2016 - 20:03:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 3-2010
Shalomku, špatně si to vykládáš. Ty tvrdíš, že v potenciálně nebezpečné situaci se přece řidič řídí ustanovením bla bla bla a já ti říkám, že ano, ale ne každej. A v momentě, kdy se ten druhej nebude chovat tak, jak má, je ti jedno, že ty se chováš předpisově. Výsledek je, že máte auta v sobě. A pak mudruj s předpisama, že tys jel přece řádně.

Parkovat blbě se rozhodně nevztahuje jen na místa nepřehledná. Parkovat debilně u křižovatky nebo i v přehledný ale ouzký zatáčce někde na sídlišti nebo v křovolakejch uličkách měst je stejná blbost jako parkovat debilně na nadjezdu.

A jestli tě to zajímá, tak Chary raději poruší ustanovení o parkování na polní cestě, než aby stál možná formálně dobře, ale na blbým místě. Protože pro mě je furt lepší sežvejkaná pampeliška než dvě auta v sobě.

Mimochodem, ten popis nehody je jako sranda nebo to tak jako bylo? Protože si nedovedu představit, že někdo příčetnej takhle vyřeší popisovanou situaci. Skoro to až vypadá, že buď se ten favorit vyhejbal něčemu nečekanýmu (dítě? pes?) nebo za volantem seděl debil. Jak to teda bylo?
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Sobota, 19. března 2016 - 20:52:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9723
Registrován: 4-2003
1510015

A jinak jelo něco dalšího kromě tý regíny?

Pak jel ještě brýovec,ale to nikoho už moc nezajímalo. Většina koukala do země,nebo jak se jim povedlo tu reginu odfotit.
Jeden z nich se dokonce otočil aby se na to nemusel koukat ...



Sobota, 19. března 2016 - 21:13:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 8-2008
uff to bych radši fotil brejle než žlutej mor...
Jsme jen lidi...
Chary
Sobota, 19. března 2016 - 21:49:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 3-2010
[ok] [fotic]

To mi připomíná tuhle fotku. Tady taky všichni čuměj do země nebo do blba, protože kdo by fotil ouzkýho kocoura, když všichni čekali na túčko.

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/ostatni/zkz/zkz060.html
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Neděle, 20. března 2016 - 15:26:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 788
Registrován: 10-2008
Ad nehoda:
"Okamžiky nehody si přitom řidič vůbec nedokázal vybavit. Nebyl pod vlivem alkoholu, takže možným vysvětlením události, kterou policisté teprve šetří, mohl být mikrospánek. Jeho auto přitom vyjelo vpravo ze směru jízdy, zdemolovalo zábradlí a dopravní značky, ve změť kovu a gumy se proměnil i odstavený bicykl. Zábradlí je zničené i v místě, kde se několik vteřin před nehodou opíral jeden z návštěvníků pohostinství vedle restaurace. Ten může neděli slavit jako den druhých narozenin. Po zničení zábradlí a najetí na obrubník se forman vznesl a po několika metrech narazil do zdi restaurace. Převrátil se na bok a poškodil i další zaparkovaný automobil.
Výsledkem nehody je tak zničený forman, zábradlí a dopravní značení, škodě neunikla zaparkovaná felicie. Jen šťastnou náhodou nebyl zraněný nikdo z návštěvníků obou podniků. Řidič formanu měl rovněž štěstí, z nehody vyvázl jen s několika oděrkami."
Ad parkování: Mohl bych dopsat zážitky aut záchranářů i hasičů, kteří se nemohli dostat při výjezdu na místo zásahu kvůli autu, zaparkovanému debilně na polní a lesní cestě... Ono i ta polňačka může být jediným příjezdovým místem k požáru, tonoucímu apod., protože náhoda je prostě blbec a houbař cestou na houby (či šotouš cestou na několikahodinový šot) vesměs nemyslí na to "co kdyby". Asi jsem tímto deformovaný, protože vidím do zákulisí...
A jinak, mé příspěvky měly jen upozornit, že proti tvým argumentům o striktních pravidlech parkování na nepřehledných místech jsou v zákoně stejně striktní ustanovení o způsobu jízdy. Zatímco ty jsi upozornil jen na to parkování, já jsem do protikladu položil výhradně tu rychlost. Oba jsme tu debatu vedli jednostranně. Oba jistě víme, že každý z nás měl svůj kus pravdy. Jen ten můj se v tvém prvním příspěvku s Octavií zrovna nehodil do krámu tolik, jako tebou citované ustanovení. Tož tak.
TB
Neděle, 20. března 2016 - 19:58:08  
Neregistrovaný host
213.195.215.190
Jnd: koukám na tu tvou fotku s projíždějícím brýlovcem a snad jen jeden týpek si vychutnává tu jízdu, vlak, ti ostatní šup šup kouknout na fotku, zda jí nepodělali. O něčem to vypovídá.
Neděle, 20. března 2016 - 20:53:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 4-2009
TB: Taky mě to štve... člověk si chce vychutnat ten dunivý průjezd, ale musí se soustředit na cvakání. Když vlak projede, už to není tak intenzivní pokochání, ale aspoň to má člověk zvěčněné. A pak ještě člověk slyší od kolegů slova jako "já to pos*al", "no to je na ho*no"...[biggrin][lol][kladivo]
Neděle, 20. března 2016 - 21:13:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9725
Registrován: 4-2003
No jo také jsem na to koukal a přemýšlel jak na tom vlastně jsem já ))

Ale tak nějak co si vzpomínám spíše vychutnávám ....
Chary
Neděle, 20. března 2016 - 22:20:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 3-2010
Shalomku, pokud v tom byl mikrospánek nebo "nikdo neví", tak netuším, jak ta celá věc souvisí se zdejší diskusí [uhoh]

A co se týče toho tvého citování ustanovení v zákoně, naopak, hodí se to do kšeftu přímo výborně. Jen asi jinak, než si myslíš.

Máme ustanovení, že řidič nesmí parkovat kolem horizontů a tak dále, protože to tam je nebezpečné.

Také máme ustanovení, že řidič si vždy musí počínat tak, aby neohrozil ostatní a aby byl schopen zastavit, a přizpůsobit rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, před překážkou za překážkou nesmí nikdo stát a kdesicosi.

Jénomže.

To co cituješ ty, to je děsně fajn, pokud se to dodržuje, což se bohužel v mnoha případech velmi hrubě neděje a jestli sám píšeš, že jsi k něčemu musel vyjíždět (v rámci IZS? Já vážně netuším, co děláš), tak ti musí bejt jasný, že za velkou většinu nehod můžou právě ti řidiči, kteří z nějakého důvodu nedodrželi ustanovení daná jim zákonem, a velmi velmi často vědomě.

Tím bych se vracel k tomu, že pokud je nebezpečná situace (uměle vytvořená zaparkováním před horizontem) a jeden ze dvou zúčatněných si nebude počínat tak, jak káže zákon a zdravý selský rozum, tak je na malér zaděláno.

Dobře to linkuješ, to jo.

Ale kdyby na to mraky lidí z dovolením nesralo jak na placatej šutr, tak by přece nebylo tolik nehod.

A vo tom to je.

Takže speciálně ještě jednou:

Ano, cituješ parádní ustanovení v zákoně, ale problém je v tom, že na to lidi dlabou! Na druhou stranu, pokud se uměle nevytvoří nebezpečná situace, můžu klidně na silnici potkat bezohledného řidiče, protože dokud se okolnosti neposerou, je šance, že mne nezabije.

A když se nebude muset nebezpečně a bezohledně vyhejbat debilně zaparkovanýmu autu, tak je větší šance, že se nic nestane, než když se takovýmu debilně zaparkovanýmu auto vyhejbat bude, ovšem bezohledně a nikoliv v souladu s tebou citovaným ustanovením.

Vo tom to celý vážně je. Fakt.

Jestli jsi teda profesně nějak zainteresován do IZS, tak nám tu snad tedy všem potvrdíš, že ty mraky nehod a hrobečků všude možně NEJSOU způsobený tím, že by všichni jezdili příčetně, řádně dodržovali pravidla a bezvýhradně se jimi řídili, ale právě naopak.

Tedy myslím to tak, né že všichni jezdí jak hovada, ale tak, že neplatí, že nikdo nejezdí jak hovado. Je určité procento hovad a to má celkem velký vliv na nehodovost. Je celkem jedno, jestli se jedná o hovado spěchavého typu, hovado telefonické zainteresovanosti s ignorací provozní situace, nebo hovado nevim-co-dělám-a-klidně-se-otočím-do-protisměru-v-hustým-provozu.

A i kdybys nebyl, myslím, že oba víme, jak to je.
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
22michal
Pátek, 25. března 2016 - 15:04:39  
Neregistrovaný host
82.117.159.151
Pro nespavé šotouše- na programu Sport5 dávají na začátku nočního vysílání záběry z kamery, umístěné na loko, která jede po různých tratích.
Mě to teda včera dobře uspalo[happy]
Chary
Pondělí, 28. března 2016 - 23:49:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 3-2010
Jak se taky natáčej a nahrávaj se na yt

odkaz
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Sobota, 02. dubna 2016 - 08:56:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2628
Registrován: 7-2011
Chary - už to nejde: Toto video je soukromé. Omlouváme se.
[sad]
Sobota, 02. dubna 2016 - 17:02:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 703
Registrován: 5-2012
V Moravských Budějovicích dnes zamračená - bývala jihlavská T478.1215. Na videu a foto z 10. května 1998 s R 1518 Znojmo - Praha ještě jako 749.253. Na stejném místě dnes opět jako T478.1215.
https://www.youtube.com/watch?v=gGs4OziRKBE

https://www.youtube.com/channel/UCvsf5ZjWmqtR9uja_IMivDg
Chary
Sobota, 02. dubna 2016 - 20:53:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 3-2010
Bobiku, nevary, zkus tohle

http://uloz.to/xkyTaKrj/honza-trat-mxr-v-bezpravi-muzu-sude-potra ty-mode-mp4
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Úterý, 05. dubna 2016 - 18:26:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4378
Registrován: 5-2007
Mladá naděje v Budějcích:

Mě už se třese ruka...[proud][proud][proud]
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Honzinus
Středa, 06. dubna 2016 - 20:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 8-2010
[lol] [ok]
Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/

Jo, je to Blok proti islámu, vy trubky!
Čtvrtek, 07. dubna 2016 - 00:12:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2650
Registrován: 7-2011
Mě už se třese ruka...

Jo táák. A já myslel, že je to 3D inovace a hledal modročervený brejle...[biggrin]
Honzinus
Čtvrtek, 07. dubna 2016 - 20:42:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 8-2010
Může mi někdo objasnit původ toho videa? To je brutus.
Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/

Jo, je to Blok proti islámu, vy trubky!
Pátek, 08. dubna 2016 - 19:11:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4724
Registrován: 12-2011
Ty neznáš Mužu šude potraty? Nejsi in [biggrin]
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička," řekla.
Honzinus
Pátek, 08. dubna 2016 - 19:55:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 8-2010
Fakt vůbec nevím, o co jde. [blush]
Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/

Jo, je to Blok proti islámu, vy trubky!
Pátek, 08. dubna 2016 - 21:38:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4725
Registrován: 12-2011
To je jeden velmi, velmi zvláštní šotouš odkaz

Se divím, že takový Chary jde s dobou a sleduje takové výstřelky, co plodí dnešní zhoubné sociální sítě.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička," řekla.
Honzinus
Pátek, 08. dubna 2016 - 22:25:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 8-2010
Aha, už se začínám trošku chytat. Mě zmátlo to MXR v názvu. Je to totiž značka kytarových efektů, sám jich několik mám.
Ale vypadá fakt zvláštně a navíc šišlá. Chodí sem na káčko?
Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/

Jo, je to Blok proti islámu, vy trubky!
Sobota, 09. dubna 2016 - 18:40:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 4-2009
sám jich několik mám
Chtěl jsem jednou vyzkoušet ten jejich talk box...jen tak náhodou, nemáš nějakej nadbytečnej? [jidlo]
Honzinus
Sobota, 09. dubna 2016 - 22:54:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 8-2010
Talkbox zrovna nemám. Ale prej je dobrej. [happy]
Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/

Jo, je to Blok proti islámu, vy trubky!
Chary
Neděle, 10. dubna 2016 - 01:10:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 3-2010
Se divím, že takový Chary jde s dobou a sleduje takové výstřelky, co plodí dnešní zhoubné sociální sítě.

He? [crazy]
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Neděle, 10. dubna 2016 - 21:44:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7838
Registrován: 9-2002
Mužu šude potraty

To je teda pacient... Bych si tipnul, ze sel prudit maldyho ze dvou duvodu: Aby mu nekazil zaber svoji pritomnosti a zkusit to, co mladej zvladl - a tudiz neni ultras - udelat dojem na tu slecnu.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 10. dubna 2016 - 23:46:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5074
Registrován: 11-2005
Nó, tak to je teda hodně silnej tabák.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Hlavně se nepředposrat.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Honzinus
Pondělí, 11. dubna 2016 - 08:51:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 8-2010
Agente, máš pravdu. [ok] Ale ten šišlal by neudělal dojem ani na starou hnusnou bábu. [biggrin]
Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/

Jo, je to Blok proti islámu, vy trubky!
Pondělí, 11. dubna 2016 - 13:19:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7839
Registrován: 9-2002
Urcite musel bejt pekne nastvanej, ze nechytil KDS brejli. Na tom videu uz ale neni, jestli skutecne dorazily fizly. Mi pripomnel jinyho pacienta, co se dostal i do medii - nekdo si mozna vzpomene na onen telefonat na dispecink brnenskejch tramvajaku. Zaznelo mj. U Semilasa potece krev, za to ja vam rucim !!! Zkusil jsem to najit: https://www.youtube.com/watch?v=eOr_7I5IBGE
a pak jeste nejaky povidani z novin: http://brnensky.denik.cz/serialy/petr-seda-vyhrozoval-pred-lety-k rvi-20080901.html
Takovyho materialu je po svete celkem dost, neni to jen ceska specialita.

Tady uz ale prestava veskera sranda, zas tak dalece jsem toho exota nehledal, ale strejda google mi to naserviroval: http://brnensky.denik.cz/zlociny-a-soudy/sliboval-krev-u-semillas a-nakonec-tekla-20080918.html

Prudenim ostatnich sotousu nebo pracovniku provozu to zacina a nasledky muzou byt nedozirne. Asi by stalo za uvahu udelat pro tyhle pacienty specialni blazinec.

A este - pamatujete si nekdo na Kunese - Odbornika na silnicni dopravu ? Ten ale akorat pisal blbosti na sit. Ale na tom jeho webu jsem se bavil, takovy hlody se nevidaji casto.

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Trolleybus
Pondělí, 11. dubna 2016 - 14:09:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2610
Registrován: 5-2002
Odborník Kuneš, to byla svého času legenda. [biggrin] Jeho nezapomenutelná síť plánovaných dálnic leží v netovém archivu: http://bit.ly/1VMH1WY
Web najdete v archivu zde: http://bit.ly/1MpgwFq A to včetně proslulého otevřeného dopisu řediteli Alstomu.
Agente, díky za veselou připomínku let dávno minulých. [proud]
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
PatrikT
Pondělí, 11. dubna 2016 - 14:18:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 129
Registrován: 10-2015
Agent: já si vzpomínám na nějakého borce, co trávil dny na brněnském nádraží a "vypravoval" vlaky. Popoháněl lidi k nástupu a ukazoval na hodiny, když vlak neodjížděl na čas. A taky měl chvilku pravou čepici výpravčího, ale tu musel sundat. V roce 2004 nebo 5 jsem ho viděl naživo v Brně. Ale vůbec nevím, kam zmizel, když jsem byl v posledních letech v Brně, tak už jsem ho neviděl. Video třeba zde.
Edit: tak už dělá i šaliny: video.
Edit: páni, stačí zadat "brněnský výpravčí" a máte veškerý info. Má i FB atd, to je něco teda.

(Příspěvek byl editován uživatelem PatrikT.)
22michal
Pondělí, 11. dubna 2016 - 14:44:16  
Neregistrovaný host
82.117.159.151
PatrikT- toho jsem často viděl v centru, jak kutálí popelnice. Netuším, zda byl zaměstnaný u SAKA, nebo to měl jako další "vedléšák". A v Šimicích v podchodu má svoji podobiznu, ne?
PatrikT
Pondělí, 11. dubna 2016 - 14:53:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130
Registrován: 10-2015
22michal: jojo, tady jsou veškeré info. Asi fakt dnes bude popelář.
Chary
Pondělí, 11. dubna 2016 - 15:14:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 3-2010
Agente, jo.

Jen taková odbočka, mně to taky někdy ujede, že třba chybí nebo se přehodí písmneko, se stane. Ale některé překlepy můžou být legrační, když se třeba vezmou doslova.

Ta představa, že někdo zavolal fízly, ti fízli přijeli a hned poté, co dorazili, začali provádět úkon. Dotyčný je začal bít, fízlové dostali na pamětnou, odněkud se vynořila Šárčina družina a všichni viděli, jak její členky dorazily ty fízly :-)
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
M_g
Pondělí, 11. dubna 2016 - 15:36:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 602
Registrován: 6-2006
PatrikT - pořád funguje, ale více se zaměřil na odbavování šalin na drážní způsob.
Pondělí, 11. dubna 2016 - 16:58:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2686
Registrován: 7-2011
Teda, nic proti Šedovi, když už jste to vyhrabali (jo, Semilas je nezapomenutelnej [proud]), ale budu za velkýho asociála, když řeknu, že takovýhle lidi patřej v horším případě někam do útulku, v lepším alespoň pod dohled?
Pondělí, 11. dubna 2016 - 18:07:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7840
Registrován: 9-2002
Bobiku, ja jsem to stejny napsal v 13:19...

Ta představa, že někdo zavolal fízly

Ja jsem si myslel, ze vzdy fizly, nad vzorem jsem nikdy nepremejslel. Ono to asi ve slovniku spisovny cestiny ani nebude.

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Chary
Pondělí, 11. dubna 2016 - 18:25:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2045
Registrován: 3-2010
Fízl bez fízla, řeknu to fízlovi, s fízlem se bavit nebudu. Vzor pán. I nespisovná, hovorová či sprostá slova mají vzor na skloňování.

Já to chápu, lidi toho s češtinou moc nenadělají. Né, že bych to uznával, či snad dokonce podporoval, to profesně nemůžu. Ale chápu to.

Když někdo napíše *líbý nebo *kdybich, tak to je smutné.

Pokud se někdo zeptá, zda (v daném kontextu) fízly dorazily, to je celkem legrační hrubka, a proto jsem to napsal. To je celé ;-)
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Pondělí, 11. dubna 2016 - 18:26:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3535
Registrován: 4-2003
Abys správně psal i/y na konci slov, nemusí být slovo ve slovníku spisovné češtiny, stačí jej napasovat na správný vzor. Takže ne vždy fízly, někdy i fízli. V tebou použitém obratu ve spojení se slovem "dorazit" lze použít jak fízli, tak fízly, no pokaždé to bude mít jiný význam. A to se liší jen písmenem i/y na konci. A třešničkou na dortu pak je dorazily, které to posouvá úplně jinam ;-) Holt kouzlo češtiny, hold kouzlu češtiny.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 11. dubna 2016 - 19:21:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7842
Registrován: 9-2002
Teda "fizly dorazily" - to je ale nechutna hrubka - hlavne to druhy "y" - jsem si toho vsiml az ted. V zasade nepisu zas az tak blbe, na zakladce zejmena diktatama jsem si lepsil znamky z cz jazyka, bo literatura nekdy dost nuda. Zpatky k veci: taky jsem nekde zaslechl verzi prvniho padu pluralu "fizle" (napr. statni nebo mestske,) ale urcite to neni v prazskym dialektu (ja jsem z Prahy.) Ale nema cenu se vrtat v hovne. Pisu si poznamku a za trest si nedam pred veceri panaka rumu - dam si ho az pak [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
AveKaros
Čtvrtek, 14. dubna 2016 - 14:32:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 282
Registrován: 9-2014
Prosím Vás, ten Honza Trať Mxr, či kdo to je: Je opravdu postižený a myslí to všechno smrtelně vážně, nebo se jedná o velice povedený vtip? Protože nevím, jestli se mám smát nebo brečet.
Další přezdívky: ad8am(70)/Trollik/Xuren(17)
Čtvrtek, 14. dubna 2016 - 16:00:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2015
AveKaros: Nepřijde mi normální, jak podle videa, tak podle diskuzí na FB..
Chary
Čtvrtek, 14. dubna 2016 - 20:19:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 3-2010
Tak ono dost záleží na definici "normální". Pokud třeba "magor od kolejí", tak je to celkem normální model. Ale můžu se mýlit.
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Honzinus
Čtvrtek, 14. dubna 2016 - 21:25:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 8-2010
Magor od kolejí to je, ale IQ má jak uprchlík za Afriky..
Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/

Jo, je to Blok proti islámu, vy trubky!
Pátek, 15. dubna 2016 - 10:38:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11126
Registrován: 11-2002
Chary: na YT bylo video pořízené "z druhé strany", tedy dotyčným Mxr, ale už jsem ho nenašel. Na něm ale bylo vidět, že se, nejspíše nedlouho po celé debatě i se slečnou mládenec sbalil a po pešuňku odkvačili k nedalekému mostku, pod nímž měli zaparkované bicykly.

Jen se musí nechat, že ona "průkazka ze školy" těžko dotyčného opravňuje k pobíhání po trati kdykoli to dotyčný uzná za vhodné a už vůbec ne asi k lezení po šajbách (což na tom videu Mxr natočeno bylo)
AveKaros
Pátek, 15. dubna 2016 - 17:21:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 283
Registrován: 9-2014
Jena: A co průkaz ŠŽĎČ? S tím můžu i do mašiny, co?
Další přezdívky: ad8am(70)/Trollik/Xuren(17)
Pátek, 15. dubna 2016 - 17:23:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4741
Registrován: 12-2011
Četl jsem na Facebooku, že byl jednou spatřen v minipivovaru Parník v Přerově.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička," řekla.
Pátek, 15. dubna 2016 - 21:26:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2015
JENA: Co jsem pochopil z videa, tak si z něj onen mladík spíše dělal prdel, než že by to myslel vážně. Nechce se mi věřit, že by se ve skutečnosti prokazoval kartičkou na zlevněné jízdné.
Sobota, 16. dubna 2016 - 03:55:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2708
Registrován: 7-2011
Nechce se mi věřit, že by se ve skutečnosti prokazoval kartičkou na zlevněné jízdné.

Che, některý lidi jsou ve snaze se blejskout, zafrajeřit, nebo dokázat, že "oni jsou někdo" schopný neuvěřitelnech věcí. [happy]
Úterý, 19. dubna 2016 - 18:24:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 214
Registrován: 12-2013
Spíš by mě zajímalo, jaký může mít postih, když ho někdo chytne vylezlého na tom autobloku. Nevěděl by někdo?
AveKaros
Středa, 20. dubna 2016 - 20:02:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 287
Registrován: 9-2014
Přijde popravčí četa a na místě mu srazí hlavu! [smrt]

No co asi, při nejhorším přijde pán policajt a ten mu buď vysvětlí, že jeho chování je takové a makové, nebo mu rovnou nasadí klepeta za vstupování do prostoru dráhy.
Další přezdívky: ad8am(70)/Trollik/Xuren(17)
Čtvrtek, 21. dubna 2016 - 08:22:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2737
Registrován: 7-2011
nebo mu rovnou nasadí klepeta za vstupování do prostoru dráhy.
To pochybuju. Pokud vůbec přijde nějakej pán policajt (musel by ho někdo zavolat a musel by dorazit dřív, než dotyčný hříšník sleze a v klidu zmizí), tak mu maximálně dá blokovou pokutu. Když nebude chtít zaplatit, nebo nebude mít, nanejvejš (pokud se mu bude chtít papírovat) to pošle do přestupkovýho řízení.
Pokud hříšník nebude drzej blb a policajt nebude aktivní horlivec, vidím to tak akorát na bububu-tytyty, bo "se přece zase tolik nestalo" a "si jenom fotí ty vláčky".

(Ovšem ten první návrh se mi zamlouvá. Ale co potom s těma hlavama? [biggrin])
jkl
Pátek, 22. dubna 2016 - 21:59:43  
Neregistrovaný host
188.175.78.181
Pánové, a není ten kluk Honza trať Mrx náhodou duševně postižen? Pokud se s tím narodil, tak věřím, že něco s tím dělat je těžké..
Aspoň trochu soucitu by neuškodilo [wink]

Zde diskutující Zéla754 je "soupeřem" Honzy Mrx, takže nevím pane Hlávka, jestli je vhodné "mluvit" jako třetí osoba.. Co jsem pochopil z videa, tak si z něj onen mladík spíše dělal prdel, než že by to myslel vážně. Nechce se mi věřit, že by se ve skutečnosti prokazoval kartičkou na zlevněné jízdné.
Honzinus
Pátek, 22. dubna 2016 - 23:36:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 8-2010
jkl: Duševní postižení je široký pojem, určitě má ale nižší IQ. A s tím se opravdu nedá nic dělat.
Soucit? Přišel tam a chtěl bonzovat na kolegu. Po hubě měl dostat. Možná se tak dokonce již stalo někdy v minulosti. [proud]
Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/

Jo, je to Blok proti islámu, vy trubky!
jkl
Pátek, 22. dubna 2016 - 23:58:16  
Neregistrovaný host
188.175.78.181
Přišel tam a chtěl bonzovat na kolegu.
Myslím si, že z videa není vůbec zřejmé kam volal.. Mohl volat kamkoliv..

Po hubě měl dostat.
Vidím, že máte jasno.. [blush]

Rád bych viděl video protistrany..
Sobota, 23. dubna 2016 - 09:23:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2743
Registrován: 7-2011
Pánové, a není ten kluk Honza trať Mrx náhodou duševně postižen?
Nevím, já mívám podobný dojem asi tak u 90% šotoušů... [rofl]
Honzinus
Sobota, 23. dubna 2016 - 13:42:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 8-2010
Ono chování šotoušů skutečně někdy hraničí s mentálním záchvatem. Je až neuvěřitelné, jaké nesmysly dokáží řešit. [biggrin]
Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/

Jo, je to Blok proti islámu, vy trubky!