Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 03. 05. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 03. 05. 2016

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 01. května 2016 - 22:25:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 3-2010
aa: No prave, ta pani starostka si ty osobaky preje i za cenu, ze by musela trosku prispet i s obecni kasicky..... [happy]
K navaznym autobusum, po zkusenostech z ruznych IDS bych tento napad doporucoval uchovat jen v sede kure mozkove, busiky maji cekat a necekaji, ikdyz se to jevi, ze to navazuje, tak to nenavazuje apod, Bysice bych tedy za sebe nechal a spise bych uvazoval o nejake te svozce z okolnich obci k nadrazi v Bysicich (Repin, Melnicke Vtelno, Liblice....), no a kdyz jsme u toho, tak bych tyto koncaky prave jeste doplnil nocnim vlakem do MB, preci jenom ty Vsetaty nejsou takove velkomesto na to, aby tam musel koncit nocni vlak a vsechno okolo at utre nos.....
Tom225
Neděle, 01. května 2016 - 22:30:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 212
Registrován: 1-2012
-aa-: Dík. Ano, tuším že to byly noční výluky. Ale opravdu se dělalo jen to nejhorší, 2.TK Kostomlaty-Lysá vůbec (vydatné látání, malé tam bylo v podobě oprav provizorního zajištění lomů a kolik jich tam je teď, asi víte ...) a nebo to teda alespoň nebylo vidět. Od té doby dostala trať ale také pořádnou zátěž (jaro 2015) a vypadá to tedy tak jak to vypadá.

Když je tu už otevřeno téma nového GVD, nejsou mě jasné některé rozdíly v jízdních dobách. Např. osobní vlaky mají na úsek Lysá-Ostrá jen 3 minuty (bývaly 4) a to včetně pobytu v zastávce a na opačný úsek 4 minuty do příjezdu do Lysé, budu-li počítat pobyt tak 5. Zajímavé mě přijdou i doby rychlíků, např. Hradečtí Lysá-Kostomlaty 6 minut, opačně 5. Co je důvodem těchto rozdílných jízdních dob? Nějaké dřívější úpravy rychlosti a už to tak zůstalo? Díky předem.
Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na http://www.facebook.com/pocasi.aktuality či na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru.
-aa-
Pondělí, 02. května 2016 - 06:39:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4441
Registrován: 12-2007
Hajnej: To je pravda. Hloubka tam žádná není.

Ddt: O tom asi bude ještě diskuze. Já předpokládám že ano.

Hroch: Tak na to je připraveno určité řešení, které to poněkud odlehčí, které se bude aplikovat v období, kdy jednokolejka nebude.

mot: Tak doufejme, i když v obvodu nymburské traťovky bych se nedivil ničemu. Předpokládám že po výměně kolejnic a podbití se zjistí defektoskopické vady štěrkového lože nebo něco takového....
Na 060 se obvykle vleče jen 950 za 15854, s tím se počítalo. Občas i 952, když jede brzo a 1904 se nepodaří ani s tím náskokem ujet (tenhle vlak na 060 obvykle neumí dodržet jízdní doby).

Petr vlček: Jste se zbláznil, do hotového koridoru? Pokud něco takového napadne některé lidi ze SŽDC, tak leda ve velmi špatném snu.

074: To že busíky mají čekat a nečekají není jev, který by měl na základě toho, že to nejde dnes, trvat věčně. Cílem není tento stav navždy zakonzervovat a tvářit se, že je astronomický rozdíl mezi přípojem vlak-vlak a vlak-bus, nýbrž naučit ty busy čekat (a možná i leckdy v opačém směru vlaky). Nadto nevidím rozdíl v zajištění přípojů vlak-bus ve Všetatech a Byšicích. Jelikož v Čečelicích také žijí lidé, tak je ukončení přípojů v Byšicích blbost. Obzvlášť když k tomu připočteme, že docházková vzdálenost z drtivé většiny byšic k autobusové zastávce je výrazně kraší, než na nádraží ležící kdesi v místě odbočení vlečky Vitana za obcí.
Půlnoční vlak pojede do Mělníka.

Tom225: Nejen noční, ale i denní, ba i nepřetržité na několik dní.
Jízdní doby je záležitost SŽDC, ta na to má program, který jí to přesně spočítá. A ten stojí za to. Například sedíte u konstruktéra, řešíte Pacifik, trošku to u jednoho vlaku ráno nevychází, tak si řeknete, že projedete Chlomek. A výsledek ... při projetí Chlomku se podle onoho programu celková jízdní doba Davle - Petrov nikoli zkrátí, ale o 0,5 min. prodlouží (uznávám, že k této příhodě došlo již před mnoha lety, tak od té doby ... snad ... došlo ke zlepšení, nicméně důvod takto zvláštního výpočtu jsem se tehdy nikdy nedozvěděl).
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Pondělí, 02. května 2016 - 08:03:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 6-2002
074: Integrované busíky ze Všetat by byly fajn. Problém je obsazenot, protože Vámi vyjmenované obce přeci jenom tíhnou k Mělníku a ne ku Praze. (osobní zkušenost z posledního přípojného podvečerního autobusu Všetaty-Byšice, kdy při mých cestach obsazenost nulová (max.2-4 cestující). Možná by pomohla integrace. Představte si třeba celý Sp Kokořínsko v PIDu od Prahy až do Mšena, pak stačí upravit kus Btn a máme nový Cyklohráček [biggrin])
Paní starostka Byšic je super, co kdyby s vydupáním Os v kladiva si vydupala i zařazení Byšic do PID (jak jsem pochopil z odpovědi, kterou jsem kdysi dostal z ObÚ Byšic, tak o integraci obec příliš nestojí)? Myslím, že by pak ty vlaky vozili i nějaké ty cestující.
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
Pondělí, 02. května 2016 - 09:14:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2853
Registrován: 5-2002
Benešov se o spěšné vlaky do Prahy (zatím?) příliš nezajímá. Benešov už je nějakou dobu má. Dnes jsem tím znova jel, počty cestujících viditelně rostou. Tím neříkám, že rostou podle představ Arrivy.
Nejsilnější nástupy jsou v Benešově a pak zřejmě v Mnichovicích.
Pondělí, 02. května 2016 - 09:34:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12673
Registrován: 10-2004
-aa-: Vzhledem k tomu, že do Mělníka je dominatní ve směru od Prahy i Neratovic autobusová doprava, přijde mi preference Mělníka nad zbytkem trati do Boleslavi, zbytečná. Nádraží v Mělníku je tak blbě a do města tak daleko, že se tomu vůbec nelze divit. Přijde mi zbytečné dublovat poslední vlak a poslední bus směr Praha - Mělník. Poslední vlak prodloužený do Boleslavi by pak udělal víc užitku, než tohle dublování.
Pondělí, 02. května 2016 - 10:38:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 205
Registrován: 10-2011
Brr: Jaká je cca obsazenost těch spěšňáků? Je to lepší než předchozí pokus na Kralupy? :-D
Pondělí, 02. května 2016 - 10:51:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2854
Registrován: 5-2002
Rostoucí obsazenost je jasně vidět, i když těch avizovaných 70%, co si jako cíl stanovila Arriva, to nedosahuje. Ale zdá se mi, že tendence je stoupající. I když tedy jezdím převážně jen špičkovými spoji, večer do Prahy a ráno z Prahy to žádná sláva nebude, ale to ani R nebo Os v tomto směru.
Zrovna dneska si to nějací cestující z Mnichovic chválili. Sem tam někdo rád jezdí tichým oddílem a tak, zdá se, že si budují klientelu. Mně se líbí, že cesta s kolem je rychlejší a levnější, než s ČD.
Možná místo snění o tom, jak "Benešov bude mít zájem o spěšňáky" (v současné době není důvod) by se mělo něco podniknout se zaintegrováním tohoto provozu. Ale už te´d se snad dá říct, že se ukazuje, že poptávka po tomhle spojení tu je.
Pikehead
Pondělí, 02. května 2016 - 11:14:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2323
Registrován: 3-2007
Brr: Tak jako jo, ale dá se poladit pár věcí typu integrace + že to potřeba hlavně ve špičce a přes den ani ne. A taky nekašlat na Bystřici, to je slušný zdroj s dobře položeným nádražím.

V dieselu se dá hrát se Sázavou a Týncem, kdyby se chtělo. Týnec by mohl vyjít zajímavě v každém případě a Sázava-Hl.n. jako spěšňák... no možná 1:10?
Pondělí, 02. května 2016 - 11:46:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2855
Registrován: 5-2002
Ve Voticích se už nechali slyšet, že by snad rádi nějaký další spoj do Prahy. O nádraží v Bystřici bych neřekl, že je dobře položené. Vždyť je na samém okraji městečka.
Týnec a Sázava - fajn, ale to znamená vykašlat se na Benešov a nevím, jestli by to prošlo. Spíš navázat v Čeřrčanech vlaky od/z těchto směrů na tenhle Sp.
Pondělí, 02. května 2016 - 12:40:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1734
Registrován: 5-2002
S autobusem k nádraží v Byšicích je ta potíž (už asi pět let), že mostek na silnici spojující jižní zhlaví Byšic (někde tam je křižovatka) a silnici I/16 (odbočka mezi Byšicema a Liblicema) je ve stavu, že unese jen devítitunové vozidlo = autobusovou linku tam nikdo neschválí. Kdyby byl v pořádku, mohla už nějaký čas být Byšicemi "smyčka", kdy autobus, co dnes jede z vesnic a končí v Byšicích u Vitany mohl pokračovat na nádraží (aby byl dveřmi vždy otočem ke kolejím) a pak odjet zpátky do vesnic... Alternativou je nejet autobusem na náves, ale zastavit u pošty a přes Čečelice dojet do Všetat.
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Pondělí, 02. května 2016 - 12:45:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6209
Registrován: 4-2003
Nádraží v Mělníku je tak blbě a do města tak daleko

V Mělníku je kamkoliv z vlakového nádraží zhruba stejně blbě, jako z autobusáku.
Makat je fakt na ...
Pondělí, 02. května 2016 - 12:54:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12675
Registrován: 10-2004
V Mělníku je kamkoliv z vlakového nádraží zhruba stejně blbě, jako z autobusáku.
Jenže ty autobusy alespoň po cestě projíždějí sídlištěm, kde mají zastávky.
Pikehead
Pondělí, 02. května 2016 - 13:30:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2324
Registrován: 3-2007
Brr: Bystrzica koło Beneszowa má nádraží líp než zastávka "Bystřice, přeložka", kam se chodí na přímé autobusy do Roztyl.

Ve Voticích by udělali líp, kdyby se konečně zmohli na ten feeder autobus do Olbramovic. Když se provozuje a dotuje Sedlčanka, tak se dost divím, že ignoruje 3x větší zdroj kaštanstva s polovičními náklady, který představujou Votice.

Mimochodem, to by byl dotaz na -aa- - kde bude pokračovat integrace dál?
Pondělí, 02. května 2016 - 13:42:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 206
Registrován: 10-2011
Brr: Tak na jednu stranu je přívětivá rostoucí tendence, na druhou stranu já stále nemohu skousnout prostě "motor pod dráty". A pořád je zarážející provozovat "něco" okolo Prahy na vlastní triko bez zaintegrování...
Pondělí, 02. května 2016 - 15:21:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 5-2002
Jeden arrivácký motorák nebo třeba regionova je možná úspornější, než prázdný ešus. Mně je tedy úplně jedno, na co vlak jede. Eso s dvěma klasama vezoucí dva lidi kopcem přes Střezimíř skousnete? Dřív to tam bylo normální.
A jak to Arriva měla provozovat jinak, než bez zaintegrování? Pokud vím, Ropid zadání z ruky odmítl, k nějakému vypsání soutěže se nechystal (čeká se na Godota, tedy na vyjádření benešovských konšelů, kteří ale byli s dopravou spokojeni i před vyjetím arriváckých Sp), tak co teda?
Když už, tak argumenty pro zaintegrování (+ zafinancování!) těch Sp se nepíšou v dopisech z radnic, ale sedí uvnitř těch vlaků. Možná, kdyby Arriva zastavila jejich provoz, tak už by se obecní úřady, hlavně ten v Mnichovicích ozvala - místní by ji donutili.
Pikehead: no to jo, ale obojí je bída.
Pondělí, 02. května 2016 - 15:55:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10313
Registrován: 5-2004
Tak ony by ty Sp nejspíš po zaintegrování jaksi nepobíraly. To by ve špičce muselo jet něco s kapacitou dvouešusu takže minimálně 3 motory. Nedejbože na to ještě něco napřípojovat. Navíc by to mělo umět nejen PID ale třeba i regionet a pod. Takhle to je v podobě návozu neintegrovaným busem někde do těch Olbramovic.

On ten kout kolem Votic a Sedlčan je na tom obecně dopravně tak, že kam nejede vlak což je leckam tam použitelně nejede skoro nic. To je taknějak použitelný v kladiva na dojezd ze vsí do Votic resp. Benešova (tam ale už třeba ne od Prčic...), už ale ne tam dojet odjinud. O víkendech to je nepoužitelný celkově neb nic nejezdí...
vzduchovozič
Pondělí, 02. května 2016 - 16:21:55  
Neregistrovaný host
37.188.225.72
Do Mělníka bude další vzduchovozič, podobně jako do Středokluk nebo o víkendech z Libně do Hostivaře.
Pondělí, 02. května 2016 - 16:53:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 993
Registrován: 4-2004
Včera v kredenci z Libně do Hostivaře (obrat v 19 h) 14 osob, zpátky 9.
Pondělí, 02. května 2016 - 17:45:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10315
Registrován: 5-2004
aa: von je tu nějakej hotovej korytor? Dyk to končí hnedle u přejezdu u Karla resp. před vjezdem do Berouna/zastávky KD...

Mimochodem - teď se asi 2 tejdny výlukovalo za účelem rejpání se v křižování vlečky s tratí. Předpokládám že to vzápětí půjde celý do řiti neb nevidím jak by měla přežít zastávka KD ve stávající poloze kolejí. Tím pádem se buď to křížení i s vlečkou zlikviduje (stále se na ni jezdí, byť slouží asi jen jako deponie vozů KDtranzu) nebo nějak přeloží...

Pokud se teda něco bude dělat. Nebo pokud to nezůstane tak, že se mezi rekonstruovanej Beroun a korytor k Popovicům vloudí stávající zastávka "vjezd do lidí"...
-aa-
Pondělí, 02. května 2016 - 18:04:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4442
Registrován: 12-2007
Iaya: Žádosti o integraci Byšic tu již byly, ale bylo to v dobách, kdy jejímu rozšiřování nepřály okolnosti. Nyní se na Mělnicku postupně pokračuje s přípravami další integrace, tak třeba dojde časem i na Byšice.

Brr: Nemyslím si, že by Arriva byla zas až tak nespokojena. Nicméně osobně bych si představoval trošku ambicióznější projekt Sp vlaků než motorák jednou za 2 hodiny. Uvidíme zda dopravce přesvědčí o svém záměru Středočeský kraj a jeho politickou reprezentaci, minulé pokusy byly neúspěšné.

Pikehead: Nejspíš kdesi u kanálu a u blázince[happy]

Petr vlček: KD samozřejmě projde přestavbou. Zastávka tohoto typu je ve stávající době, přející podchodům pod jednou vedlejší kolejí ve staničkách s provozem osobáků jednou za 2 hodiny, zřejmě důvodem zběsilých snů normotvůrců bezpečnosti provozu.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Pondělí, 02. května 2016 - 18:59:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 3-2010
Peva: No takhle, tuhle okruzni linku bych videl na Midibus, ona bude stejne tato potencialni kapacita postacovat. [happy] . Tim by jsme meli problemy s nosnosti vyresene. [happy]

Kbyby se toto podarilo zkloubit, tak by z Bysic byl docela zajimavy prestupni uzel, myslim si, ze ty predpoklady tam jsou... [happy]

Iaya: Se nedivim, ze obcane danych obci maji preferenci na Melnik, pri prakticke absenci VHD smer Pragl to ani jinak nejde
...
Kdyz budou mit tu moznost busu+kazdou hodinu vlak smer Praha, tak se prefrence obrati, ono vydelavat za tu samou praci o 7000 Kc nez v Melniku je dost velka motivace... [happy]
Pondělí, 02. května 2016 - 19:15:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12678
Registrován: 10-2004
Já jsem zvědav na spěšňáky do Benešova, včetně Jordánu, jak dopadnou, jestli dojde ke spuštění expresů do Budějovic.

074: Nejsem si úplně jistý, zda jsme v našich krajích jsme schopni sehnat midibus, který i při zatížení cestujícími nepřesáhne 9 t. Koukal jsem na tránky SORu a i nejmenší CN 8,5 má hmotnost 7 - 7,7 tuny. Pokud přičteme maximální množství cestujících dle pražských standardů kvality, což je tady, tuším, 30, dostáváme se přes 9 tun. Nevím, co ostatní výrobci, ale obávám se, že směřujeme k dodávkobusům alá kokořínský SOK.

Občané Byšic a okolí tíhnou k Mělníku logicky, mají tam své instituce a je to blíž, než do Prahy, řada lidí tam určitě pracuje. A není to jenom o penězích, ale i o čase stráveném na cestě.
Pondělí, 02. května 2016 - 19:40:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 3-2010
Orky: U nas v Brandyse na lince 478 jezdi sedmitunovy a CSAD jich jiz ma nekolik a jak pravdive pise Peva, nosnost je 9t nicmene pod tim je cedule jedinne vozidlo 14t, tedy alespon pred 2 roky to tak bylo... [happy]
Pondělí, 02. května 2016 - 20:05:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2012
Situaci na 231 nechápu. To to chtějí takhle flikovat až do té předpokládané modernizace někdy ve 20. letech?
Pondělí, 02. května 2016 - 20:16:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10931
Registrován: 8-2004
Čekám, kdy se objeví "70" také mezi Poříčanami a Kolínem.[lol][bomba]
Přeci jen od koridoru už to bude brzy 20 let, to se u některých součástí bere jako hranice životnosti...

Jasně, to vyřeší VRT.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Tom225
Pondělí, 02. května 2016 - 20:19:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213
Registrován: 1-2012
-aa- 4441: Ještě jednou díky, teď už tomu "rozumím", není nad dokonalou výpočetku, Vámi uvedený příklad velice zvláštní. Nad podobnými niancemi se už nebudu tedy pozastavovat.

mnauprsk: Ta se bude, pokud vím, navíc týkat úseku do Lysé, toho lepšího tedy. I když, soudě podle laického pozorování když člověk jede ve vlaku nebo kolem tratě, tak to v úseku Lysá-Čelákovice také dost skáče/tříská a podobně kolem Zelenče a v úseku odb. Skály - Vysočany. Nevím jak je na tom ta trať z odborného hlediska, patrně to je ale jaksi "dobrý" že se nemusí dělat to, co od Lysé do Oseka.

Hroch: Za Poříčanami je, asi kousek, 50km/h. Proč? Díky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tom225.)
Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na http://www.facebook.com/pocasi.aktuality či na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru.
Pondělí, 02. května 2016 - 20:27:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2012
Tom225: Vysočany - Lysá se má dělat už brzo, ale co vím, tak je schválený záměr předělat celý úsek Lysá až Choceň. Ale podle mě by v úseku Lysá - Nymburk chtělo udělat co nejdřív něco jako loni přes Převýšov, takhle se to opravdu rychleji rozpadá, než to opravují.
Pondělí, 02. května 2016 - 20:52:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 5-2002
Já jsem zvědav na spěšňáky do Benešova, včetně Jordánu, jak dopadnou, jestli dojde ke spuštění expresů do Budějovic. Ty hypotetické Ex si s těmi hypotetickými (až na Jordán) Sp nekonkurují. To spíš bych se ptal po změnách v reálných R.
Pondělí, 02. května 2016 - 20:53:05  
Administrátor
Číslo příspěvku: 71812
Registrován: 4-2003
Hroch:
Zhruba před tejdnem byly jen z Poříčan do Peček pomalý hned tři. [angry]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pondělí, 02. května 2016 - 21:01:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12679
Registrován: 10-2004
Brr: Nejde o konkurenci, jde o to, jak dopadne jízdní řád. Obávám se, že situace spěje k tomu, že se na trati 221 začne předjíždět.
Tom225
Pondělí, 02. května 2016 - 22:14:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 214
Registrován: 1-2012
mnauprsk: Souhlasím, úsek NB-Lysá je katastrofální a jak tu bylo uveden včera, jinak než předělat to nepůjde. Ale také vyplývá z výše uvedených informací, že to hned tak nebude a pokud existuje nějaký záměr, těžko říci kdy a zda vůbec bude realizován, hlavně na 231 - viz předchozí informace o reálných alespoň odstranění pomalých v letošním roce.

V těch nejhorších úsecích je dle mě riziko, že může dojít, chraň bůh, k něčemu podobnému jako v Převýšově nebo Dřísech, např. při souběhu s vadou na vagonu. Btw. některé vlaky sníženou rychlost nedodržují, vídám občas i náklady "jak si pálí" třeba ne plnou rychlostí, ale určitě vyšší než ostatní. V těchto případech bych se ve vztahu k těm nejhorším místům zmíněného úseku obával průšvihu (jak se říká 100x nic a poté ...).
Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na http://www.facebook.com/pocasi.aktuality či na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru.
Pondělí, 02. května 2016 - 22:31:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6210
Registrován: 4-2003
Kdyz budou mit tu moznost busu+kazdou hodinu vlak smer Praha, tak se prefrence obrati, ono vydelavat za tu samou praci o 7000 Kc nez v Melniku je dost velka

Tam se žádná preference místa obracet nebude, páč ti lidi dávno jezdí na Prahu autem a v případě řady z nich jste s těmi 7 tisíci z opravdu hodně levnýho kraje.
Makat je fakt na ...
Pondělí, 02. května 2016 - 23:34:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11272
Registrován: 5-2002
Tom225: Za Poříčanami je, asi kousek, 50km/h. Proč?
Podle všeho srdcovka.
Úterý, 03. května 2016 - 00:29:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 3-2010
RadekS: ano musim souhlasit, ze to muze byt i mnohem vic, vzal jsem to v prumeru z UP... [happy]
-aa-
Úterý, 03. května 2016 - 07:40:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4443
Registrován: 12-2007
Orky: Též jsem zvědav. Ve výhledovém GVD 4.koridoru jsou Sp vlaky Ex předjížděny v Říčanech. Kdo by budoval kvůli nějakému spěšňáku traťovou kolej navíc....

mnauprsk: Ano. Vše jiné by bylo neefektivní a vedlo by to k zmařeným investicím. A státní firma se musí chovat s péčí řádného hospodáře (tak nějak bych přetlumočil názor SŽDC).
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Úterý, 03. května 2016 - 07:43:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 6-2002
"A státní firma se musí chovat s péčí řádného hospodáře"

To je krásná věta a se spojením se SŽDC dostává naprosto jinou dimenzi. Něco na hranici neskutečna a fantastična.
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizardnějšího a nevysvětlitelnějšího.

Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo.
mot
Úterý, 03. května 2016 - 09:11:52  
Neregistrovaný host
46.135.254.253
Obávám se, že to tady nečte pan ministr dopravy. I když jsem včera zaslechl něco na ČT, že si chce posvítit na ČD ohledně téměř monopolu Škodovky.
Úterý, 03. května 2016 - 09:45:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7103
Registrován: 5-2002
mot: Jen ať si posvítí, vždyť zdejší šoutouši jen uvítají mnohaleté prodloužení retroprovozu na českých železnicích.
Úterý, 03. května 2016 - 11:11:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 808
Registrován: 2-2006
aa4438:
070:
9522, 9524, 9526, 9528, 9530, 9532, 9534 víkend do Mělníka, nový Sp v prac.dny v 18:24 z hl.n. do Mělníka
nový Os v prac.dny v 6:59 ze Všetat do Vršovic (pokud projede, jsou s tím spojeny nějaké úpravy časů S34), 9525, 9527, 9529, 9531, 9533, 9535 o víkendu z Mělníka (s 9535 by mělo být podle všeho spojeno Kokořínsko).

To bude jezdit Hydra s vlečňákem nebo sólo?
Komisaři Evropské unie, polibte si prdel!!
-aa-
Úterý, 03. května 2016 - 12:39:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4444
Registrován: 12-2007
Iaya: [biggrin]

Borovička: Ano, není nad to svítit na monopol Škodovky v okamžiku, kdy se chystají soutěže ve vazbě na financování obnovy vozidel z OPD2. Kdyby si spíš posvítil na to, aby bylo snazší schvalování vozidel do provozu, aby se té soutěže taky mohl někdo jiný taky zúčastnit. Zejména v sektoru elektrických jednotek to vidím na kvanta uchazečů. S kombinací 3 kV + 25 kV schválené pro ČR tu mnoho schválených a vyrábějících se vozidel nevidím.

Jáchym a stroj: Tak daleko ještě nejsme.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Úterý, 03. května 2016 - 13:22:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 809
Registrován: 2-2006
No, jestliže bude jezdit motor s vlečňákem, tak při 7 párech vlaků s objížděním to znamená, že již tak zasekaný přejezdy budou uzavřeny min. o další hodinu déle.[satan]
A domnívám se, že nadšeni budou i tamní výpravčí, páč na 3.SK bývají přes víkend odstavený v Pá tamo končící soupravy a vzhledem k frekvenci vlaků pro kontejnerovej terminál moc volnejch kolejí k mání nebývá.
Komisaři Evropské unie, polibte si prdel!!
Úterý, 03. května 2016 - 13:35:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11278
Registrován: 5-2002
-aa-: Kdyby si spíš posvítil na to, aby bylo snazší schvalování vozidel do provozu, aby se té soutěže taky mohl někdo jiný taky zúčastnit.
To je divný, že se Leošovi jeho Stadlery schválit podařilo, když je to tak nesnadný...
Penik
Úterý, 03. května 2016 - 14:02:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7179
Registrován: 10-2004
A on ho tlacil termin pripadneho vyhraneho vyberoveho rizeni nebo jednotku koupil jako chleba, ktery si namazal, az mel na nej chut?
-aa-
Úterý, 03. května 2016 - 14:13:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4445
Registrován: 12-2007
Jáchym a stroj: Kdyby měly vlaky jezdit tak, aby z jejich jízdy byli nadšeni všichni zaměstnanci SŽDC, tak už je na celé síti zastavený provoz.

Hajnej: Vozidlo musí být schváleno v okamžiku rozhodnutí o přidělení dotace. Zjednodušeně řečeno to znamená, že by mělo být schválené v okamžiku soutěže (protože k čemu bude vysoutěžené vozidlo, které se pak nepodaří schválit, tudíž dotace nebude a nákup taky ne). Jsem zvědav kolik výrobců si nechá schválit vozidla s tím, že pak možná nějaké to výběrko vyhrají. Nebo taky ne a celé schválení jim bude leda tak k zarámování na stěnu.
Bohužel pro Prahu to bude celé komplikováno ještě tím, že vzhledem k podmínkám programu bude třeba koupit vozidla dvousystémová, přestože budou pak jezdit jen na stejnosměrném systému (a vozit si tak zbytečné trafo atd.). Jenže MD (minimálně jeho část) a část SŽDC mají aktuálně silné konverzní nálady (kolikrát už to tady bylo ... kolik papíru bylo na toto téma popsáno...), tudíž se jen těžko podaří v projektu dokázat, že ta vozidla po dobu životnosti nebudou potřebovat střídavý systém.
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
J. Kučera nereg.
Úterý, 03. května 2016 - 14:21:10  
Neregistrovaný host
83.208.56.193
-aa-: Jestli se ještě můžu vrátit k posílení v GVD 16/17, konkrétně na trati 120, to tam dojde opravdu jen k tomu zavedení jednoho páru Sp vlaků? Nic víc?

A, byť tohle tak úplně asi nesouvisí s ROPIDEM, nejsou/nebyly nějaké tlaky na prosazení jízdy 1221 i v +, byť třeba v náležitostech jako 1232 v +?
Úterý, 03. května 2016 - 16:02:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11281
Registrován: 5-2002
-aa-: Jsem zvědav kolik výrobců si nechá schválit vozidla s tím, že pak možná nějaké to výběrko vyhrají.
A proč si teda schvalujou vozidla "na blind" třeba lokpooly...?
Navíc se všichni na kříďákách prsej, jak je jejich řešení modulární a stavebnicový a flexibilní a jánevimjaký ještě, tak přece nemůže bejt problém schválenou platformu doladit podle požadavků.

Když se holt někdo svobodně rozhodne, že ho pár kousků do nějakýho Česka nezajímá, tak pak nesmí brečet, že za chvíli bude dalších pár kousků a ještě dalších a pak ještě dalších.
Trainspot
Úterý, 03. května 2016 - 17:55:40  
Moderátor
Číslo příspěvku: 4645
Registrován: 5-2002
-aa- a vozit si tak zbytečné trafo atd.

Vidíte to, cpou se tomu miliardy z dálnic, a vono si to ještě stěžuje. Se hlavně starejte, ať to nevozí vzduch...[tramvaj]
Úterý, 03. května 2016 - 18:06:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7149
Registrován: 5-2002
Když se holt někdo svobodně rozhodne, že ho pár kousků do nějakýho Česka nezajímá, tak pak nesmí brečet, že za chvíli bude dalších pár kousků a ještě dalších a pak ještě dalších.

Není to trošku jinak?

Těžko může dát výrobce do výběrka, že 1 - 300 kusů bude stát X.

Jeden kus bude stát 2X, deset kusů bude stát 12X, třicet kusů bude stát 30X, sto kusů bude stát třeba 92X.

Notabene u vozidla 3/25, které opravdu není typické a netypické jsou požadavky i na infrastrukturu (EMC, zabezpečovač).

Na druhou stranu v ČR se schválí jednou všechno, vzpomeňme na Pendolina i jiná vozidla (ES64F4).

V tomto ohledu je situace zřejmě podstatně lepší jak u severozápadního souseda.
Úterý, 03. května 2016 - 18:15:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7150
Registrován: 5-2002
Bohužel pro Prahu to bude celé komplikováno ještě tím, že vzhledem k podmínkám programu bude třeba koupit vozidla dvousystémová, přestože budou pak jezdit jen na stejnosměrném systému (a vozit si tak zbytečné trafo atd.). Jenže MD (minimálně jeho část) a část SŽDC mají aktuálně silné konverzní nálady (kolikrát už to tady bylo ... kolik papíru bylo na toto téma popsáno...), tudíž se jen těžko podaří v projektu dokázat, že ta vozidla po dobu životnosti nebudou potřebovat střídavý systém.

To se dle mého názoru prokázat opravdu nepovede.
Problémy s napájením a ztrátami ve vedení jsou u 3 kV = velmi výrazné i na koridorech a u Prahy vidím dva rychlé adepty na 25 kV 50 Hz:
a) Beroun - Praha Smíchov (mimo)
b) Benešov - Praha Vršovice (mimo) / Praha Malešice (včetně) - Praha Běchovice (mimo) / Praha - Libeň mimo) - propojení Praha Hostivař / Praha Malešice - Praha Krč - Praha Radotín včetně .

A) připravovaná rekonstrukce
B) budoucí výstavba VRT a jednotný napájecí systém, omezení styků napájecích soustav.
Úterý, 03. května 2016 - 18:28:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7106
Registrován: 5-2002
Takže pro Beroun nové sloupy a modernizace trati v nekoridorových parametrech zato se změnou na 25kV a 50 Hz. Benešov to tedy trochu minul, ale asi to není o infrastruktuře, která se modernizovala.
Úterý, 03. května 2016 - 19:11:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5205
Registrován: 8-2006
Neplánuje se taky střídavina v relaci Kolín - Lysá - Mělník - Děčín? ( Já vím, plány jsou jedna věc a realita/realizace druhá věc.) To by pak ešusy nemohly ani do Milovic a kompletní S2/S20 ( vlastně i s S9) by musely jezdit jiné soupravy.
Úterý, 03. května 2016 - 19:41:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11030
Registrován: 9-2007
"-aa- a vozit si tak zbytečné trafo atd. "

"Vidíte to, cpou se tomu miliardy z dálnic, a vono si to ještě stěžuje. Se hlavně starejte, ať to nevozí vzduch"

no a proto se bude vozit alespoň zbytečně to trafo, to je jasný...ale jak pravil odborník: za 10, 20, 30 no možná 50 let se ta 810 naplní...

Jenže to my, my už tu nebudeme a lidi se možná na celou dráhu z vysoka...
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 03. května 2016 - 19:43:03  
Neregistrovaný host
94.113.251.98
Petr_Šimral: pakliže tomu správně rozumím (nejsem s jistý), tak rychlíky Beroun - Praha hl.n. a příměstská tamtéž budou muset mít dvousystémová hnací vozidla. Nic proti tomu, ale neměla by ta střídavina být až do Zdic? Jako prostému selskému sekáčku trávy se mi to jeví přínosné...
Pikehead
Úterý, 03. května 2016 - 19:56:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 3-2007
Petr Šimral: [ok] a souhlas s tím, že by nová vozidla měla být dvojsystémová.
Pro Brouka Pytlíka
Úterý, 03. května 2016 - 19:57:11  
Neregistrovaný host
194.228.20.61
Prostý sekáčku trávy, který všude byl a všechno zná: Z Berouna už přece dávno 25kV~ je
proKlonfara
Úterý, 03. května 2016 - 20:02:56  
Neregistrovaný host
176.114.240.27
Řekl bych že P.Š. samozřejmě myslel střídavinu Zdice - Smíchov... A R Praha - Berou už stejně jezdí s esama, jelikož jedou až do Plzně a dál... ;-)
Úterý, 03. května 2016 - 20:54:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10934
Registrován: 8-2004
-aa-:
Ve výhledovém GVD 4.koridoru jsou Sp vlaky Ex předjížděny v Říčanech. Kdo by budoval kvůli nějakému spěšňáku traťovou kolej navíc....
Čtvrtý koridor vždy uvažoval v úseku Praha - Benešov se dvěma dálkovými vlaky zastavujícími v obou koncových místech. Jeden objednatel na své deklarace kašle a v Benešově nezastaví, druhý nezaintegruje Sp, protože jej nechtějí konšelé (jsem zvědav, jak konšelé otočí, až Arriva třeba jezdit přestane). Pokud jsou koncepce obsluhy na roveň ponožkám, které také večer svléknu a zahodím (do koše se špinavým prádlem), tak to na 221 třeba skončí předjížděním.
Ano, není nad to svítit na monopol Škodovky v okamžiku, kdy se chystají soutěže ve vazbě na financování obnovy vozidel z OPD2. Kdyby si spíš posvítil na to, aby bylo snazší schvalování vozidel do provozu, aby se té soutěže taky mohl někdo jiný taky zúčastnit.
Vozidlo musí být schváleno v okamžiku rozhodnutí o přidělení dotace.

A neměl by si spíš někdo posvítit na to, zda-li nám systém dotací akorát nehází klády pod nohy? Vlastně chceme koupit neužitečné nebo málo užitečné zboží jen proto, že své peníze nejdřív odevzdám a pak bych je třeba náhodou nemusel dostat zpátky.
Musím konstatovat, že je mi z toho akorát na blití.

Trainspot:
Vidíte to, cpou se tomu miliardy z dálnic, a vono si to ještě stěžuje. Se hlavně starejte, ať to nevozí vzduch...
Já bych se bál přesně opačného problému.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Mladějov
Úterý, 03. května 2016 - 23:06:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8180
Registrován: 3-2007
Vlastně chceme koupit neužitečné nebo málo užitečné zboží jen proto, že své peníze nejdřív odevzdám a pak bych je třeba náhodou nemusel dostat zpátky.

Ano. Dříve se tomuto říkalo (reálný) socialismus.
Úterý, 03. května 2016 - 23:24:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11285
Registrován: 5-2002
HK: Nic proti tomu, ale neměla by ta střídavina být až do Zdic?
Styk je mezi ranžírem a Královákem, což už je v obvodu Berouna (vjezdy jsou ještě o kus dál na Zdice). Asi tě zmátlo to Petrovo "(mimo)", ale to se vztahuje jen k té bezprostředně předchozí stanici, navíc bývá zvykem explicitně uvádět i opak jako "(vto)", a to právě proto, aby se předešlo podobným nepochopením.

PBP: Prostý sekáčku trávy, který všude byl a všechno znázná: Z Berouna už přece dávno 25kV~ je
Tak jistě, anonymního čuráčka jako jsi Ty nikdo při žádném renoncu nenachytá - ne snad proto, že bys je nedělal, ale proto, že se pokaždý jmenuješ jinak.