Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 08. 12. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 08. 12. 2016

dolů
   autor příspěvek
Nesni
Pondělí, 05. prosince 2016 - 17:44:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 6-2014
Jeho Vysost:
som turista v CK a chcem do Budejovic na vlak do Linzu, RJ mi preda lístok online
Regiojet neumí on-line prodat takovouto jízdenku. Ještě nějaký příklad z praxe?[biggrin]
Pondělí, 05. prosince 2016 - 18:10:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 8-2010
"Dajme tomu som turista v CK a chcem do Budejovic na vlak do Linzu"

Turista co chce z CK do Linzu spíš využije CK SHUTTLE nebo něco podobného která ho doveze přímo a bez starostí nejen do Linzu, ale třeba i do Salzburgu a potom nemusí nějaký žlutý autobus ani vlak vůbec řešit [happy]

Příště si Vaše Výsosti vymyslete nějaký lepší příklad [proud]
Babilon
Pondělí, 05. prosince 2016 - 19:54:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3253
Registrován: 12-2007
Regiojet neumí on-line prodat takovouto jízdenku.
Asi mám nějaký vadný internet, protože já jízdenku z ČK do ČB bez problémů koupím.
Nesni
Pondělí, 05. prosince 2016 - 20:17:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 6-2014
Babilon:
"protože já jízdenku z ČK do ČB bez problémů koupím"
Však počkejte za týden.[happy][sad] Předpokládám, že jste si chtěl pouze rýpnout a pochopil jste, že jsem měl na mysli celou trasu ČK-Linz. Dost pochybuji, že zahraniční turista bude volit komplikované spojení bus-vlak, když ani neví, jak se v ČB přesune mezi nádražími. Pojede raději vlakem celou cestu, na místní nádraží dojede taxíkem. Pokud se mu podaří najít JŘ Leo Expressu, pojede přímým autobusem.
Jeho Vysost
Pondělí, 05. prosince 2016 - 21:56:22  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Ten presun do CB bol zámerný, teda chcem ísť ešte na odporúčanie do Budejovic obhliadnut mesto a neskôr pokračovať do Linza. Je mi jasné, že si jeden lístok nekúpim, ale preto som spomenul stevardka s angličtinou, ktorá ma môže na smer centrum/stanica nasmerovať. S tym kufrom to ani zďaleka nie je také jednoduché a veľa vodičov vás s nim rovno odmietne. Takže vase rady ako Kaplice a Ck Shuttle sú mi nanič.
Mladějov
Pondělí, 05. prosince 2016 - 22:03:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9113
Registrován: 3-2007
Ten presun do CB bol zámerný, teda chcem ísť ešte na odporúčanie do Budejovic obhliadnut mesto a neskôr pokračovať do Linza. Je mi jasné, že si jeden lístok nekúpim, ale preto som spomenul stevardka s angličtinou, ktorá ma môže na smer centrum/stanica nasmerovať.

[biggrin][biggrin][biggrin][biggrin][biggrin]
Nesni
Pondělí, 05. prosince 2016 - 22:32:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 6-2014
Jeho Vysost:
chcem ísť ešte na odporúčanie do Budejovic obhliadnut mesto
Na doporučení vašeho idola nebo snad nadřízeného, jak tady někdo spekuloval? Turisti v ČB, neznalí IDOSu a naopak znalí jen anglického jazyka, jsou totiž argumentací p. Jančury.
Jeho Vysost
Pondělí, 05. prosince 2016 - 23:19:25  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Nie, stačí mi k tomu obyčajný držiak na propagáciu zaujímavých miest v okolí na recepcií hotela. Žiadneho Jancuru k tomu nepotrebujem ani ho nesledujem. A nie som zamestnanec RJ ani som ním nikdy nebol. Len už som čo to po svete pochodil a nesúhlasím s istými postupmi/nazormi, ktoré sa v doprave snažia rôzni ľudia presadiť.
Nesni
Pondělí, 05. prosince 2016 - 23:54:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 6-2014
Jeho Vysost:
na recepcií hotela. Žiadneho Jancuru k tomu nepotrebujem
Alespoň že už uznáváte, že turista nepotřebuje anglicky mluvící Jančurovu stewardku, aby se dostal z ČK do ČB. Klíčová slova pro vyřešení rébusu jsou: hotelová recepce, infocentrum. Jestli někdo na omezení spojů ČK-ČB prodělá, tak to budou místní, ne turisti.
Blbelo krade
Úterý, 06. prosince 2016 - 05:47:04  
Neregistrovaný host
77.93.192.42
Blbelo Jan Jirásek je především zloděj. Jeho ohňosíť Firenet.cz je plná kradených autorských děl. Osobně znám několik autorů fotografií, které se na Jiraskově Firenetu objevily bez jejich svolení a byly Jiráskem ukradeny. A takový člověk bude někoho moralizovat.
Slim
Úterý, 06. prosince 2016 - 09:04:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5578
Registrován: 2-2005
Žlutý anděl:

Ad Jeho Výsost. Můžete mi odpovědět na otázku?


Najlepší vtip dnešného dňa...[rofl][rofl][rofl][rofl]

Jeho výsost Budulínek:
S tym kufrom to ani zďaleka nie je také jednoduché a veľa vodičov vás s nim rovno odmietne.

A Ty už se fakt srovnej, to možná funguje v Horních Uhrech, v civilizaci tohle neplatí už tak 25 let a celkem to neplatilo ani předtím, a to jsem v Krumlově šéfoval různým týpkům. Taky by mě zajímalo, co je v Budějovicích zajímavýho pro turistu kromě toho, že to řekl Jančura. A cizince, který chce v Krumlově přestoupit z busu na vlak a neznalý poměrů pojede kvůli tomu do Budějovic, toho bych si přijel s dovolením vyfotit barevně.

A tých vašich 10 ľudí z vesnic zoberie ten dedinský autobus, rj stojí len v CK a CB
A zaplatí ho kdo, blbečku? O tom je tady už přes měsíc řeč...Kraj má povinnost vyhazovat peníze, aby se Jančura kapsoval? Nebo tohle je to podle Tebe ten diktát proletariátu? Víš vůbec, co to je proletariát, když se tím oháníš?
Úterý, 06. prosince 2016 - 10:05:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 888
Registrován: 5-2014
Sice to bude znít kacířsky, ale musím se výsosti částečně zastat:

1) Nemyslím si, že je to zaměstnanec RJ. Jen jejich velký fanoušek, který je obhajuje za každou cenu (i když občas nesmyslně). Ale ukazovat na chyby druhých je vždy jednodušší, než obhajovat svoje problémy [happy]

2) I když si myslím, že hromadná veřejná doprava má především zajistit základní dopravní obslužnost (tedy i tam, kde pár babiček odveze do města k doktorovi), tak zamezení Jančurovi přepravu osob ČB - ČK moc nechápu (tedy alespoň z pozice cestujícího). Fungovalo to do teď (tedy asi, já od tama nejsem), proč by to nemohl fungovat dále? Co se stane teď s těmi cestujícími? Tak polovina přesedne do vymetačů, polovina do aut. Je to stejné, jako byste cestující nutili jezdit z Prahy do Brna místo rj/EC rychlíky. Skutečně cestující ČB - ČK finančně zachrání kraj?

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
wich
Úterý, 06. prosince 2016 - 10:23:43  
Neregistrovaný host
188.120.221.122
Zajímá někoho názor dojíždějícího na trase ČB - ČK ?

Už teď využívám veřejnou dopravu stále méně, nový JŘ na tom nezmění vůbec nic. Není důvod. A evidentně nebude [auto]
U ostatních pravidelně dojíždějících to bude podobné - je to sice horší autobus, ale za to delší cesta... Ve větších firmách jistě nebude problém domluvit se na sharingu auta.

Turisté: běžně se stává, že japonci vystoupí v ČB, jdou si prohlédnout náměstí a za 2 hod. pokračují žluťákem do ČK. Je to totiž doporučené na cestovatelských fórech, stejně jako informace, že bus je čistý, s internetem, zásuvkou, stew vás nasměruje do centra... No, oni to po novu nějak zvládnou, ale jak to vypadá.. [uhoh]

Ještě otázka do pléna:
Až se za rok zjistí, že ačkoliv byla zakázána polovina (?) spojů, tak počet cestujících a prokazatelná ztráta v dotovaných spojích se nijak výrazně nezměnili, kdo za to ponese zodpovědnost? Rezignuje hejtman? Odstoupí nějaký vedoucí odboru?
Jeho Vysost
Úterý, 06. prosince 2016 - 12:38:23  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Nesni, áno info centrum v CK im pomôže po vystúpení z busu v CB.
Slim, to je realita roku 2016, skúste si zobrať väčší kufor a z koľkých autobusov vás vyhodia, realita kratších trás v okolí miest úplne bežná.
Wich, samozrejme, že nikto za to neprevezme zodpovednosť, akurát sa na tom vytlcie politický kapitál, že sa vsetci budú mať rovnako zle.
Ad fanúšik, nie som ich fanúšik, len ako píšem, CD na trati, kde jazdím každý rok robí na cestujúcich hokusy pokusy a takmer vždy dokážu dobrý nápad niečím zabiť. RJ tolko na cestujúcich neexperimetuje, aj keď beriem, že absencia záloh, problém s personálom a kuchynkami a teraz napríklad zrušenie aj druhého nočného autobusu a nutenie Brnakov k prestupu v Olomouci na nočný vlak určite sú nie sú pro zákaznícke.
Úterý, 06. prosince 2016 - 12:49:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7302
Registrován: 5-2007
BoH, wich:
Bol v tej oblasti nejaký systém, ktorý fungoval bez dotácii. Prišla tam firma, ktorá ponúkla zrejme lepšiu službu, no len pre časť ľudí. Vo výsledku, ale absencia tej časti ľudí ten systém potopila do červených čísiel. Ale nejak je tých ľudí k tomu doktorovi nutné odviezť, takže kraj to musí začať platiť. Nechce, tak sa rozhodol, že tú službu zakáže, a pokúsi sa obnoviť ten systém, ktorý až do príchodu SA nejako fungoval. Či sa to podarí, uvidíme.

Jeho Vysost:
zrušenie aj druhého nočného autobusu
Už myslím tretieho. Hlavne, že kedysi tak usilovne cenovo vytlačoval aj autobusárov čo jazdili len Brno-Žilina...
Nesni
Úterý, 06. prosince 2016 - 13:09:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 6-2014
wich:
nový JŘ na tom nezmění vůbec nic. Není důvod.
To znamená, že vám nově zavedené omezení spojů Regiojetu nevadí?

je to sice horší autobus, ale za to delší cesta
Říkáte delší ... nemůže být pro někoho naopak kratší z toho důvodu, že zastávkový autobus staví v ČB na více místech?
Jeho Vysost
Úterý, 06. prosince 2016 - 13:35:41  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
To je krásna komunistická rozprávka, že zlý kapitalista nám rozvratil systém, wich jasne hovorí, že optimalizovanim CP by sa do autobusov pritiahlo viac ľudí, takže chyba je v kraji. Prestaňme už argumentovat nezmyslami, že sukromnik nám zničí systém, lebo ani ten systém sa neoptimalizuje a tam sa stráca omnoho viac peňazí.
Nesni, aha takže keď je zlý CP a tí ľuďom prekáža najviac, tak to inteerpretujeme, že vyhodenie súkromníka vlastne nikomu nevadí, ale to samozrejme pravda nie je. Navyše on sa prispôsobuje svojim linkám až do Prahy a nie ľuďom z CK do CB.
Asdf Bardejov nejazdil každý deň a tie 2 autobusy navyše hlboko v noci určite ničili autobusarov Brno Za, už nám tu nerozprávajte také rozprávky, tomu veríte len vy sám a podobní snilkovia odtrhnutí z reality trhu.
kuna
Úterý, 06. prosince 2016 - 13:38:41  
Neregistrovaný host
147.251.87.218
Něco na pobavení o škodlivém a nebezpečném Jančurovi:
http://denikreferendum.cz/clanek/24233-v-babisove-vlade-bude-mini strem-dopravy-jancura
Úterý, 06. prosince 2016 - 14:07:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 889
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost: Co prosím?

1) 99 % (asi přehnané, ale nevím, kolik to přesně je) spojů je objednávané MD. Tedy pokud někdo experimentuje, tak je to MD.

2) U toho 1 % (spoje Praha - Ostrava) mi prosím řekněte, kdy naposledy ČD měnili politiku zastavování? Ano, rušily se okrajové spoje, ale to je daň soutěžního prostředí.

3) Vzpomínáte si alespoň trochu na vyjádření pana Jančury o zastavování vlaků v České Třebové a Ústí nad Orlicí?

Jen tak mimochodem. Jančurovi nemohu zazlívat to, že mění politiku zastavování vlaků, jen se snaží optimalizovat zisk. Jenže kdo mi zaručí, že ten vlak bude další grafikon stále zastavovat, kde potřebuju (to platí samozřejmě i v případě komerčních spojů ČD)?

Asdf: To samozřejmě chápu, nicméně si nemyslím, že by pasažéři z/do Krumluva dělali na celkové ztrátě (protože tyto busy určitě ziskové nebudou) až takový rozdíl. Ale samozřejmě se můžu plést.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Jeho Vysost
Úterý, 06. prosince 2016 - 14:40:46  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
BoH, MD určuje CD, koľko kusov listkov bude v ponuke Sparnight? Núti CD žiadať peciatkovanie lístkov? Určuje, kde sa bude prepájať lozkovy vozeň? Určuje radenie súpravy? Tieto veci si určujú CD, takže MD z toho obvinime len ťažko. K bodu 2, zmenila sa politika prestupov, Ostrava plus prestup a na jeden prestup sa dá cestovať už len cez Púchove.
K bodu 3, pamätám si, kvoli komu sa to sľúbilo a sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú, je fajn, že sa súdruhovi vypálil rybník.
BoH, dnes vám nikto nič nezaručí, viď nové prestupy v Ostrave a lotéria v Púchove, po osobnej skúsenosti už radšej nie, clivek sa jednoducho bude musieť prispôsobiť a vybrať z toho, čo je v ponuke.
Úterý, 06. prosince 2016 - 15:08:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 890
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost: Co to zase řešíte za kraviny? Snad jediný relevantní arugment je řazení souprav. A ano, v tomto jsem na ČD pěkně naštvaný. Ale chápu, že nejde vyhovět všem a výměna je postupná (teď jen doufat, že se ta obměna nezasekne). K bodu 2 nerozlouskám, co mluvíte, takže se ani já k tomu vyjadřovat nebudu. K bodu 3 opět nechápu, odkud to taháte. Změnil politiku zastavování (i když tak tvrdošijně mluvil, že to tak nebude)? Změnil. Více k tomu není třeba dodávat.
Jeho Vysost
Úterý, 06. prosince 2016 - 15:30:38  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
BoH, píšem, že CD robia experimenty na cestujucich, áno, patrí tam nutnosť peciatkovat spiatocne lístky, celé sa to zmenou o rok zrušilo, tak sa zase povedalo, že lozko do Plzne sa bude prehadzovať na Egrensis, akurat keď EN meškal, lozko len do Prahy a cestujuci ďalej sa dopravia sami, opäť zrušené, teraz sa Bohemia zmenila na EN, aj keď k zlepšeniu radenia nedošlo, akurat ľudia prišli o možnosť cezhraničnej prepravy v nej, to sa zrejme už nezmení. A presne takéto hlúpe zmeny platné rok robia CD už minimálne od roku 2010.
Bod 3, predsa sudruh z Pardubic objednával vlaky u CD, aby nemohol RJ dostať kapacitu, tak Radím dal podobne prázdne sľuby o zastavovaní.
Dkv podmokly
Úterý, 06. prosince 2016 - 17:14:06  
Neregistrovaný host
37.48.48.28
Vysosti, možná by jste se divil, co vše si MD určuje a poroučí.
Slim
Úterý, 06. prosince 2016 - 22:05:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5581
Registrován: 2-2005
BoH:
Fungovalo to do teď (tedy asi, já od tama nejsem), proč by to nemohl fungovat dále? Co se stane teď s těmi cestujícími? Tak polovina přesedne do vymetačů, polovina do aut. ... Skutečně cestující ČB - ČK finančně zachrání kraj?

Řeknu to jinak - fungovalo to před Jančurou, proč by to nemělo fungovat po Jančurovi? Pokud lidi jezdili v nějakém rozsahu busem před ním, ta část, která přesedla k němu, když to šlo, se logicky vrátí zpět. Vrátí se stav, který je předtím nenutil hledat jinou variantu (auto). Opakuju pro jistotu - rozdíl v řádu jednotek minut.
A tihle lidi kraj nezachrání, ale způsobí, že se linka vymaní ze ztráty a potřeby dotací, tj. i zde se víceméně navrátí stav před Jančurou.

Wich:
běžně se stává, že japonci vystoupí v ČB, jdou si prohlédnout náměstí a za 2 hod. pokračují žluťákem do ČK
Zatímco pokud žluťák nepojede, tohle neudělají, protože v Čechách bus neexistuje kromě žlutýho.
A půlhodina bez wifi je nasměruje do Dobřan, když sem bez něj letěli osm hodin.
Až se za rok zjistí, že ačkoliv byla zakázána polovina (?) spojů, tak počet cestujících a prokazatelná ztráta v dotovaných spojích se nijak výrazně nezměnili, kdo za to ponese zodpovědnost?
A až se zjistí, že to je opačně, kdo za to ponese odpovědnost? Napíše o tom Sůra a bude adorovat Zimolu? Otázka úplně k hovnu, jen takovej flusanec v Sůrovo stylu.

Jeho výsost:
to je realita roku 2016, skúste si zobrať väčší kufor a z koľkých autobusov vás vyhodia, realita kratších trás v okolí miest úplne bežná.
Garantuju Ti jako rodák tamodtud, že mezi ČB a ČK to realita není. A pochybuju že někde v Čechách je to víc než velká výjimka extrémního dementa.
CD na trati, kde jazdím každý rok robí na cestujúcich hokusy pokusy a takmer vždy dokážu dobrý nápad niečím zabiť. RJ tolko na cestujúcich neexperimetuje,
Ano, na sedmi tisících spojích denně se dá experimentovat daleko víc než na vyzobanech pár desítkách.
BoH:
nicméně si nemyslím, že by pasažéři z/do Krumluva dělali na celkové ztrátě (protože tyto busy určitě ziskové nebudou) až takový rozdíl
No právě, ta linka před Jančurou zisková byla... Jinak na Vás jako jednom z mála nutno ocenit,že své názory, byť opačné, než hájím já, nepředkládáte jako dogma opřené jen o uhlířskou víru jako Jeho výsost Budulínek, ale jste schopen říct, že se ve svém názoru můžete mýlit. S takovým člověkem je možná diskuze.

Asdf: Přesně tak, hezky shrnuto, jednoduše i pro tupouny, ale je to marný, je to marný, je to marný, protože Radim je na tom škodnej...to radši ať jsou škodní tupouni sami.

BoH:
Jančurovi nemohu zazlívat to, že mění politiku zastavování vlaků, jen se snaží optimalizovat zisk Souhlas. Doplním - identicky platí - kraji nemohu zazlívat to, že mění politiku povolování spojů, jen se snaží optimalizovat potřebu dotace. Mezi námi - tohle mohl hypoteticky kraj odhadnout předem a nepovolit Jančurovi frekvenci CB-CK od začátku, Je naopak nutno ocenit, že to povolil a cuknul až poté, co zjistil, že na tom bude tratit.
Úterý, 06. prosince 2016 - 22:40:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5936
Registrován: 5-2002
No jo, ještě kde je hranice mezi podnikáním v dopravě? (Kraje nemají co podnikat) To zase můžem obhájit "paragrafy" Liberec - Praha, které taky byly hájeny "optimalizací dotace".

Bych to zakázal globálně, je to kravina. Viz KV kraj, kde jsou paragrafy i u spoje co dotovaný ekvivalent nemá. Zákazy dopravy ještě žádnému dopravnímu systému nikdy neprospěly, nechal bych to jen jako volbu dopravce, pokud by jemu samotnému nárazová úsekovka tu dálkovou linku přeplňovala.

Navíc je to stále jenom částečné řešení, lidé furt můžou do toho auta... Tak proč selektivně rušit jenom něco na dopravním trhu, to je alibismus.
Babilon
Úterý, 06. prosince 2016 - 22:42:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3254
Registrován: 12-2007
Řeknu to jinak - fungovalo to před Jančurou
Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom fungovalo?
Úterý, 06. prosince 2016 - 22:49:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7305
Registrován: 5-2007
Jeho Vysost:
už nám tu nerozprávajte také rozprávky, tomu veríte len vy sám a podobní snilkovia odtrhnutí z reality trhu.

To nie je rozprávka, ja som to celé na vlastnej koži zažil počas štúdii na VŠ a vlastne aj po nich. Že sa to nezhoduje s Vašim žltým videním sveta, za to ja fakt nemôžem... [kladivo]

On je ten priamy nočný bus Brno-PB vlastne jedna z dvoch vecí, ktoré mi vo verejnej doprave chýbajú (druhou je hodinový interval vlakov Choceň-Brno, stratený po zrušení zastavovania polovice Ex3 v Třebovej, ale to je do iného vlákna). Bez ohľadu na to, že to jazdil Jančura.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Nesni
Úterý, 06. prosince 2016 - 23:30:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 6-2014
H_k:
"No jo, ještě kde je hranice mezi podnikáním v dopravě? (Kraje nemají co podnikat)"
Kraje musí ze zákona zajistit dopravní obslužnost. Smluvní zajištění linek je asi jediná možnost, jak zajistit tu dopravu stabilně a v určité kvalitě. Pokud jde o hranici, tak ta je podle mého názoru tam, kde hrozí ztráta atraktivity VHD jako celku pro cestující. Jsem taky proti zákazům přepravy, ale jaké je jiné řešení? Složitá jednání s dopravci a částečné začlenění jejich linek do ZDO, nebo nějaké úpravy linkového vedení či konkrétních spojů, atd. Když se ale podívám na korespondenci Jančura-Zimola, tak tam nevidím žádný náznak se dohodnout ku prospěchu VHD.
Slim
Středa, 07. prosince 2016 - 00:34:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5582
Registrován: 2-2005
H_k:
No jo, ještě kde je hranice mezi podnikáním v dopravě? (Kraje nemají co podnikat)

Kraje podnikají? Si děláte srandu, ne? Kraje si objednávají přepravu dle svých potřeb a zájmů, podnikají dopravci, kterým někdo hradí ztrátu. Laskavě si uvědomte, že jakékoli ČSAD je dneska firma na stejné úrovni jako celej Jančura. Státní subjekt ve VHD opravdu nepodniká. Jeden jezdí nedotovanou dopravu v ziskových relacích (ano, i takové jsou), druhý jezdí to, co si kraj objedná bez hledu na ztrátu, kterou to nese, a tu ztrátu kraj hradí. Problém je, že ten první prohlubuje ztrátu toho druhého, takže kraj učiní opatření, aby potřeba hradit tu ztrátu byla co možná nejmenší. V tomto trojúhelníku se každý účastník chová naprosto logicky. Jančura chce vydělávat, CSAD chce doplatit ztrátu, protože jinak by to nedělalo - dotovaná doprava je pro něj v podstatě takový jeden velký zájezd, kdy někdo platí celý autobus a dopravci je putna, kolik veze lidí. A Kraj odpovídá za to, odkud kam a kdy se jeho občani dostanou a kolik ho to bude stát, nikoliv za to, kolik si vydělá jakej podnikatel. I když je to sám velkej žlutej Jančura a i když se pár jeho adorantům zdá, že ho někdo socialisticky reguluje a bere chudáčka utlačovanýho pod krkem a nenechává ho podnikat.

Prostě tam, kde se obor sám o sobě neuživí a potřebuje ke svý existenci dotaci, tam holt není standartní podnikatelský prostředí a volná konkurence tam prostě existovat nemůže. Nebo může, ale na zisk jednoho subjektu se skládáme prostřednictvím zvýšený potřeby dotace všichni.

To nemá nic společnýho s tím, jestli to socani vedou blbě (vedou, obecně), jestli je Zimola šmejd (je, a obrovskej) nebo naopak jestli je šmejd Jančura (no comment). V tomto případě se ten největší šmejd zachoval k našim společným penězům naprosto správně a naprosto poprávu by ostrouhal na Jančurově místě i dopravce skutečně férovej a slušnej, namátkou bych střelil od boku třeba takovýho Martina Uhra.
A že se přitom Zimola tetelil radostí, jak s tím sráčem, co ho zostuzoval po médiích, vyjebal, to je sice dost dobře možný, ale i to nic to nemění na tom, že se kraj zachoval správně.
Středa, 07. prosince 2016 - 07:31:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 891
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost: Moje slovenština je velmi, protože zkusím to trochu více rozkouskovat.

1) "nutnosť peciatkovat spiatocne lístky" // Tady mi google řekl, že se jedná o razítkování zpátečník jízdenek. Co je na tom špatného? Předložím jízdenku, to je vše, co se po mě chce. Nepřipadá mi to jako nějaká buzerace cestujícího.

2) "lozko do Plzne sa bude prehadzovať na Egrensis, akurat keď EN meškal, lozko len do Prahy a cestujuci ďalej sa dopravia sami, opäť zrušené" // Tady nerozumím, jestli je problém to, že když vlak měl zpoždění, tak se nestihlo lůžko přehodit nebo to, že to bylo zrušeno. Problém je obecně jakýkoliv přestup. Jak si myslíte, že by postupoval jiný subjekt zajišťující přepravu na více místech? Myslíte, že by tento přípojný vlak zpozdil třeba o hodinu, jen aby případní cestující z jednoho vlaku stihli přestup na jiný? A skutečně tito cestující nemohli využít jiného spoje do destinace?

3) "teraz sa Bohemia zmenila na EN, aj keď k zlepšeniu radenia nedošlo" // Bohemia je složená z Bdmpee + Bmz + WLABmee. Ještě před 2 lety jezdil Excel ve složení WLAB + Bc + B. Já tam tedy rozdíl vidím a to poměrně hodně velký. A že minulý rok jezdila Bohemia jako R, ale vozy kategorie EN nevidím problém.

4) "ľudia prišli o možnosť cezhraničnej prepravy" // Nerozumím, proč by lidé nemohli jezdit přes hranice.

5) "predsa sudruh z Pardubic objednával vlaky u CD, aby nemohol RJ dostať kapacitu, tak Radím dal podobne prázdne sľuby o zastavovaní" // Dušek udělal to nejlepší v zájmu občanů pardubického kraje. A díky němu se pro obyvatele zlepší vlaková dostupnost do Brna a pro Ústí navíc výrazně i do Prahy, za což mu smekám a tleskám.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Středa, 07. prosince 2016 - 07:38:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 892
Registrován: 5-2014
Slim: S tím povolením souhlasím, že na tom kraj tratil. Otázka je, jestli ta ztráta byla tak markantní, aby to musel zakázat. Znovu musím zopakovat svoji analogii s tím, že by lidé nemohli na trase Praha - Brno využívat vlaky EC/rj, ale museli jezdit rychlíkama (podobné množství zastávek a podobná je i úměra časového prodloužení: 0:35 -> 0:45 (nárůst 28 %); 2:30 -> 3:07 (nárůst 24 %)). Ano, také by to fungovalo. Otázka je, jestli je to správný směr.
Středa, 07. prosince 2016 - 08:52:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4454
Registrován: 9-2011
fungovalo to před Jančurou, proč by to nemělo fungovat po Jančurovi?
Jenže ono to fungovalo i "při Jančurovi", a z hlediska nabízených služeb určitě lépe než před/po něm.

Pokud lidi jezdili v nějakém rozsahu busem před ním, ta část, která přesedla k němu, když to šlo, se logicky vrátí zpět.
Logicky? Do lidskýho chování bych logiku moc netahal.

Vrátí se stav, který je předtím nenutil hledat jinou variantu (auto).
Nevrátí. Rozdíl bude v tom, že lidi poznali, že to jde i jinak.
Jako když lidem, co mají jen rádio ("ČSAD"), povolíte na čas černobílou televizi ("Jančura"), a pak jim jí zase zakážete. Část se vrátí k rádiu, ale část je tou televizí tak nadšená, že si raději připlatí za vlastní barevnou ("vlastní auto"). Už nikdy to nebude v pozici "existuje jen rádio".
Středa, 07. prosince 2016 - 10:24:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 96
Registrován: 7-2007
Mám pár hloupých stařeckých dotazů:
1) Ví někdo vůbec, kdo provozuje RegioJet? Domnívám se, dle údajů v OR, že Studen Agency, a.s.
2) Ví ale někdo, kdo je vlastníkem Student Agency, a.s.? Nedopátral jsem se, ono to ani u akciovky dost dobře nelze. Jedna paní sice povídala, že jakýsi Jančura (je zapsán všude možně jako orgán statutární), ale ten tam prý jen dělá ředitele (možná i bílého koně) za 160.000 Kč měsíčně (... se nechal slyšet v televizi ... nic moc na majitele prosperující "o třídu lepší dopravy", že?).
3) Ví někdo tedy vůbec, kdo je zde neustále jistými přispěvateli adorovaný Radim Jančura? Vím jen z médií, že stále napadá a uráží všechny, kteří stojí (komu?) v cestě k segmentaci vcelku slušně v čase i prostoru fungujícího systému dopravní obslužnosti, je velký kamarád prezidenta urážejícího, rádoby "šoumena", Krause, též jistého prostopášného podnikatele, bojujícího údajně proti korupci a klientelismu (jak rychle jeho hvězda v těchto aktivitách vzplála, tak rychle i pohasla) a snad i některého ze současných ministrů ..., nejspíš se i dobře stará o své zaměstnance, (nějak je jich ve vlacích vidět stále méně, stále méně rozumějí anglicky, občas je i něco svrbí ...) - na rozdíl od fuj fuj ČD, kde jsou zaměstnanci tak nespokojení, že mají asi 7 odborových organizací, pan Jančura supluje odborovou organizaci osobně a ku spokojenosti všech.
4) Ví někdo, co se stalo s autobusovým spojením z Prahy do Liberce? Jezdilo tam dříve mnoho linek, pak tam začal jezdit jakýsi žlutý autobus za 1,- Kč (nějak podivné, ale budiž, pan Babiš taky rozdával koblihy zadarmo, aby se stal ministrem a teď se za ně platí v obchodě i 6,90, že?), to bylo fajn, dnes tam jezdí v době přepravní špičky obvykle nedostupná - "vyprodaná" - jediná "žlutá" linka. Obdobná situace je i mezi Prahou a Brnem, tam ale naštěstí cestujícího zachrání vlak či tranzitující linky jiných dopravců.
[wink]
5) Je pro mne skutečně nepochopitelné, že ve většině evropských zemí se různí dopravci podílí na integraci dopravních systémů a u nás naopak na jejich segmentaci - co v tom může být za záměr?
[sad]
Nechce náhodou být pan Jančura ministrem? Nebo rovnou prezidentem? A komu to přinese prospěch?
Středa, 07. prosince 2016 - 11:15:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 893
Registrován: 5-2014
http://brnensky.denik.cz/z-regionu/velky-souboj-dopravcu-zacina-o d-nedele-budou-do-prahy-jezdit-i-vlaky-regiojetu-20161206.html
Majkl007
Středa, 07. prosince 2016 - 11:34:33  
Neregistrovaný host
78.102.91.56
"Nechce náhodou být pan Jančura ministrem?"
Možná chce a možná i bude! [biggrin]

"A komu to přinese prospěch?"
https://www.youtube.com/watch?v=zWO36L4W2Eg [rofl][rofl][rofl]
Středa, 07. prosince 2016 - 11:39:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 150
Registrován: 12-2014
Vážený pane Goldstajn, společnost Regiojet provozuje pan Jančura, stejně tak je jejím vlastníkem. Pan Jančura samozřejmně za 160 000 nepracuje. Pan Jančura pracuje za existenční minimum a veškeré peníze které vydělá a neinvestuje do společnosti Regiojet dává na charitu, matky samoživitelky, postižené děti a válečné upchlíky. On sám dokonce přenechal svůj byt syrským upchlíkům a momentálně bydlí ve své kanceláři.
Na Vaši otázku "Kdo je pan Jančura?" Vám odpovím, že pan Jančura je matkou Terezou 21.století a stejně tak jako je Robert Rosenberg milencem romeova typu, tak pan Jančura je podnikatelem baťovského typu.
Autobusové spojení z Prahy Do Liberce zajišťuje společnost Regiojet svými autobusy v deseti minutovém intervalu ve špičce a patnácti minutovém intervalu v sedle a o víkendu. V brzku se ale můžete těšit i na vlakové spojení, pan Jančura již osobně staví vysokorychlostní trať z Prahy do Liberce.
Ne, pan Jančura politikem být nechce, ale pokud by se jím stal, měl by z toho prospěch veškerý pracující lid ČR.
Středa, 07. prosince 2016 - 13:10:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 97
Registrován: 7-2007
ad Regiojet_Forever: Děkuji za Vaše obsáhlé vysvětlení, myslel jsem si, že to tak nějak je, ale zlí jazykové a media ... no, víte, jak to u nás chodí. Jen mne znepokojuje Vaše poslední věta. Pracujícímu lidu to přeji, samozřejmě. Ale co my, důchodci, prospěch mít nebudeme? "Slevu" budeme mít ve vlaku, jak je u RegioJetu zvykem, jen ve vybraných vlacích, potažmo vyhrazených vozech?
žlutý anděl
Středa, 07. prosince 2016 - 13:43:07  
Neregistrovaný host
46.135.60.2
Ad Regiojet forever tak on dává peníze na ty arabský šmejdy? Tak ať s nima táhne odkud přišli.
Středa, 07. prosince 2016 - 14:32:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5940
Registrován: 5-2002
Tady by se mohlo vybírat vstupný. [happy]

Jinak v sobotu bude extra vlak z Prahy ve 14:40, návoz soupravy do Bratislavy... Nejspíš teda ještě něco na St. Město by se mělo objevit.
Friedrich.S
Středa, 07. prosince 2016 - 14:32:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2013
Žlutý anděli, ty jsi opravdu debil. Ale na rozdíl od Regiojetu forever, s tebou není ani ta sranda.
Středa, 07. prosince 2016 - 14:36:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 151
Registrován: 12-2014
Vážený pane Goldstajn, vzhledem ke skvělé ekonomické situaci společnosti Regiojet je seniorům za přepravu dokonce placeno. V blízké budoucnosti je také plánováno zavedení speciálních vozů pro seniory, jehož součastí bude (ve spolupráci s obchodním řetězcem Kaufland) prodejna zlevněných potravin, také se můžete těšit na předáděcí akce s obědem zdarma a v neposlední řadě také na ordinaci ve které se můžete svěřit se svými zdravotními problémy špičkovým specialistům se zkušenostmi s vysoce kvalifikovaných zařízení (nemocnice na kraji města, ordinace v růžové zahradě atd.)

Vážený pane žlutý anděli, takovéto xenofobní, rasistické, islamofobní a fašistické chování si zde odpusťte. Pomoc obětem války je morální poviností každého slušného člověka a tím pan Jančura bezesporu je. Proto u něj doma bydlí jedna syrská rodina. Ti "arabští šmejdi", jak vy říkáte, jsou již nedílnou součástí ČR tak společnost Regiojet (jak už sem zde ostatně informoval) plánuje zavedení speciálních vozů s mešitou a minaretem.
Nesni
Středa, 07. prosince 2016 - 14:40:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 6-2014
H_k:
"Tady by se mohlo vybírat vstupný."
Jsem přesvědčen, že Jančurovi příznivci by mu rádi přenechali celou vybranou částku, ovšem náklady na vstupenky by nechali zaplatit kraj (Jihočeský nebo Liberecký).[happy]
žlutý anděl
Středa, 07. prosince 2016 - 14:45:02  
Neregistrovaný host
46.135.60.2
Friedrich,Regiojet forever já je sem nezval. To, že sem táhnou hlavně mladý chlapi, asi něco naznačuje. Místo, aby bojovali doma se zlem, jdou vychcaně sem. P.s. matkám s dětmi nic Jančura nedává. Přestaňte lhát.
Friedrich a není argument, tak použiješ sprostá slova. Patrně si mluvil o sobě. Ano ty jsi debil.
Jeho Vysost
Středa, 07. prosince 2016 - 16:30:14  
Neregistrovaný host
195.113.241.41
BoH: Problem je v tom, ze v case ked ten sprievodca kontroluje listky, tak vy spite v lozku. On vas nepride zobudit, navyse sa to tykalo listkov kupenych u druhej spolocnosti, takze ste si sice mohol kupit listok Praha-Kosice u ZSSK, ale stevard vas buzeroval, ze ste to nemali robit, lebo taky listok musi opeciatkovat sprievodca ZSSK.
2) Slovakia zase tak casto viac ako 20 minut nemeskala, casto nastala situacia, ze meskala 18 minut a Egrensis uz bol fuc, aby potom stal par zbytocnych minut v Prahe.
3) Porovnavat Excelsior nema zmysel, teraz su zase radene WLAB ako lozka, jednak v EN nevyuzijete moznost prihranicnej zlavy, musite si kupit normalny listok s prirazkou a kapacita je obmedzena len pocet sedaciek cez hranice.
5) Vobec neslo o ludi z kraja, islo cisto o zneuzitie politickej moci, aby sa zabranilo vstupu RJ, akurat sa to pre nepremyslajucich da sikovne schovat, podobny nezmysel je tvrdenie, ze ked som obmedzil niektore Jancurove spoje, tak sa ludia vratia do busov, pojdu autom alebo s Jancurom na cierno, je to podobne ako s EET.
Asdf, na co vam je spoj co pride do PB o 2 rano? Ja som SA jazdil a do PB tym necestovalo nikdy viac ako 4-5 ludia resp zriedkavo ich bolo viac ako 1-2. Vacsina miest sa vypredala v useku Brno-Poprad/Presov, takze sotva ich nejak Radim likvidoval, skor nema PB taky potencial a lepsie je mat bus, co bude mat aspon nejake pripoje do miest/obci v okoli.
Středa, 07. prosince 2016 - 16:53:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98
Registrován: 7-2007
Regiojet_Forever - Děkuji za informaci, hlupák stará jsem se díval na internet a tam nějaký hacker vylepil, že seniorům RegioJet poskytuje jen 20% slevu a to pouze ve vybraných vlacích (nejspíš těch brzy ráno nebo pozdě večer, bych musel nocovat s kolegy bezdomovci před nádražím a podělit se s nimi o svačinu a láhev rumu). Ještě, že jsem našel tenhle web ... chtěl jsem v neděli vyrazit na výlet s ČD do Pikovic a zpátky z Davle, to mám z Prahy za poloviční jízdenku MHD, ale takhle bych si mohl s RegioJetem vyrazit až do Brna a to už je někde úplně jinde, asi daleko, že? A kolik vlastně seniorům za tu cestu platí? Dostanu za to aspoň pověstné suši - vůně rybiny mi hned připomene zapomenutou uzenou makrelu pod sedadlem z vlaku do Svobodných Heřmanic z roku 1969 a budu se opět cítit mlád.
Středa, 07. prosince 2016 - 17:32:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 894
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost: Promiňte, ale u prvního bodu zase nerozumím. Přijde mi, že nejdříve píšete, že spíte, pak píšete vás nebudí, pak cosi u koupení lístku u ZSSK. Nikdy jsem nejel ve spacím voze, takže ani tak nemohu porovnávat či argumentovat, jak to je nebo má být.

2) Pro změnu nerozumím, kterého roku se to týká. Ze Slovakie někdy přecházelo lůžko na Egrensis? A pokud by ho nestihlo, tak ho nepřipojili o hodinu později na další vlak?

3) Proč to nemá smysl? Jsou to 2 vlaky zhruba ve stejnou dobu. Myslím, že to naopak smysl má.

5) To je Vaše domněnka, že nešlo o lidi z kraje. Ať je to jakkoliv, výsledek je, že v ČT a Ústí zastavují ráno 2 páry vlaků (RJ) navíc a za to má u mě pan Dušek [ok]
Jeho Vysost
Středa, 07. prosince 2016 - 18:15:17  
Neregistrovaný host
195.113.241.41
BoH, peciatkovanie sa tykalo vsetkych listkov zakupenych cez internet, ktore boli zakupene u jednej spolocnosti, ale cesta zacinala v zahranici. Lenze casto sa stavalo, ze napriklad kontingent vlaku EN 445 z Prahy bol na Slovensko u CD vypredany, ale u ZSSK nie, takze ste si kupil listok a tam stalo, ze si ho mate nechat potvrdit slovenskym sprievodcom, nikde ale nebolo uvedene, kde ho na uzemi CR najdem. Samozrejme podobne dopadli mnohi ludia, ktori si poznamku nevsimli prip nemali vytlaceny listok na cestu s5 a tak nebolo co potvrdit.
2) V roku 2015 to tak bolo urcite, bol tam pobyt 40 minut prave kvoli tomu, ze lozko do Chebu cez Plzen sa prehadzovalo na Egrensis a ten cakal len nejaky cas, pokial sa prekrocil, lozko sa odviezlo do Prahy a tam ludia prestupili na najblizsi R do Plzne/Chebu a lozko uz slo na nejakom vlaku do cielovej stanice. Problem ale bol, ze Slovakia casto schytavala meskanie kvoli dalsim voznom z Polska, takze poznam viacero ludi, ktori uz s "idiotmi zo zeleznic" nepocestuju.
3) Co z toho, ze na vlaku ide Bmz namiesto reko B, ked je tam stale WLAB?
5) Nie je to moja domienka, je to podobne ako u Zimoly, Haska a dalsich, neschopne pracovat rozumom, tak sa to zasiva po funkciach a skodi skodi skodi[kecal]
Středa, 07. prosince 2016 - 18:42:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8236
Registrován: 10-2003
žlutý anděl: Hlavně to tak nežerte. [biggrin]
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Středa, 07. prosince 2016 - 19:17:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 895
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost:
1) Bohužel Vám stejně nerozumím. Ten systém, který popisuje, mi přijde divný. Jestli to funguje tak, jak popisujete, tak to bude asi blbě.
2) Nerozumím. Příjezd do Prahy EN Slovakia (2015) - 6:40, odjezd Rx Egrensis z Prahy 6:14.
3) Na Bohemii mají jezdit ZSSK i ČD WLABmee. Pokud to tak není, mělo by to být výjmečné.
5) Takže je to Vaše doměnka. Nicméně i kdyby to byla pravda, tak mně jde o výsledek. A výsledek je, že se lidem zlepšila dopravní obslužnost. Takže výsledek je [ok]
Jeho Vysost
Středa, 07. prosince 2016 - 19:23:38  
Neregistrovaný host
195.113.241.41
1) Fungovalo to tak jeden rok, oficialne to bolo kvoli tomu, ze udajne cesky sprievodca nemal ako overit slovensky doklad, ale ked uz tam mal peciatku od Slovaka, tak to bolo OK a pod v opacnom garde. Najvacsie sceny preto robili stevardi v lozkach, ze prinajhorsom vas budeme budit so sprievodcom a vyhadzovat. Ti to samozrejme nikdy v nocnych vlakoch neriesili a cestovalo sa pohodlne dalej (v nocnych vlakoch, konkretne v lozkach sa listky kontroluju tak, ze sprievodca pristupi niekde v Ostrave, kde sa stoji x minut, vsetky listky skontroluje a vystupi.) Po roku sa to slavnostne zrusilo, vypadla jedna veta a hotovo.Len ten rok si ludia uzili svoje
2) Prepajanie sa konalo v Pardubiciach
3) Nie je to vyjmecne, je to celkom pravidelne
5) Ano, pre lokalnych je to vzdy vyhoda, ale pre dialkovych cestujucich je to vzdy -, pretoze to znamena pristup regionalnej frekvencie. Je to nieco, ako ked ide prvy RJ na Ostravu az 7:46 a ludia do Ostravy vykupia vacsinu obcerstvenia, lebo s tym pocitaju a v Ziline uz potom nic nie je.[ko]
Středa, 07. prosince 2016 - 19:39:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 896
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost:

1) No vidíte, tak chybu napravili. A to je dobře, ne? [happy]

2) Pořád nerozumím. Egrensis začínal v roce 2015 v Praze.

3) Pak je to na dotaz ČD, proč to porušují.

5) Na tom, že jede regionální frenkvence, není nic špatného. Pokud je RJ tak skvělý, jistě má dostatečné zásoby občarstvení [happy] Ale máte bod za velmi nezvyklý argument, který jsem v kolovrátku o zpoždění vlaků v rámci 5 minut či přílišného rušení nastupujících a vystupujících cestujících ještě neslyšel [happy]
Jeho Vysost
Středa, 07. prosince 2016 - 20:46:24  
Neregistrovaný host
195.113.241.41
1)To ano, ale trebalo to vobec zavadzat? Preco sa to zrusilo az po roku? Vela ludi tak ziskalo negativnu skusenost a viaceri uz nocnymi vlakmi s CD necestuju. Iny rok sa zrusil Excelsior, teraz je zase Bohemia aj Slovakia povinne miestenkova cez hranice. Potom to prehadzovanie lozka, kazdy GVD prakticky nejaka negativna novinka pre cestujucich.

2)http://www.vagonweb.cz/razeni/vlak.php?zeme=CD&kategorie=Rx&cislo =766&nazev=Egrensis&rok=2015

3)pokial vypadne nejake WLABmee tak ide WLAB, WLABmee je nedostatok

5)toto prave cisto zalezi od posadky, niektore hlasia nedostatok a doklada sa v Havirove, ak teda su zasoby. Uz som ale dlhsie dennym spojom nesiel, tak to uz nemam tak odsledovane.
Středa, 07. prosince 2016 - 21:07:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99
Registrován: 7-2007
ad BoH: s Jeho Vysosti diskutovat je o nervy, tak jsem to již vzdal. 26. listopadu tady taky blábolil pěkné nesmysly, stále též cosi o pečiatkovaní, o tom, že u CD nepocestujete s manželkou v kupé [happy], nerozlišuje mezi lůžkovým a lehátkovým vozem, nezná současný stav věcí ... nejspíš kdysi dávno někam cestoval (a možná vše nefungovalo ještě tak, jak by mělo) a vše se mu to slilo do jednoho jakéhosi zmateného zážitku nebo možná také jedna paní povídala ... a teď je celý posedlý RegioJetem (asi tím jel o 3 koruny levněji, než vlakem)... a nikdo netuší, co bude zítra [happy]
Slim
Středa, 07. prosince 2016 - 22:19:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5583
Registrován: 2-2005
Jeho výsost Budulínek:
pre lokalnych je to vzdy vyhoda, ale pre dialkovych cestujucich je to vzdy -, pretoze to znamena pristup regionalnej frekvencie.
Jak se to srovnává s názorem, že kraj měl požádat Jančuru, aby stavěl cestou mezi ČB a CK na nácestných zastávkách? Trochu konzistentosti, prosím.

ako ked ide prvy RJ na Ostravu az 7:46 a ludia do Ostravy vykupia vacsinu obcerstvenia, lebo s tym pocitaju a v Ziline uz potom nic nie je.
Svině lokální cestující nenažraný. Když přijdu do Tesca v šest večer a nejsou rohlíky, můžou za to zákazníci přede mnou, neměli otevírat v sedm ráno. Novátorský přístup. Doteď jsem si myslel, že někdo měl objednat víc žrádla. Ale možná to platí s tím, že ten někdo nesmí být Regiojet.

trebalo to vobec zavadzat? Preco sa to zrusilo az po roku
Jednoduše - pokud se nic nezavede, není šance zjistit, jestli to funguje. Pokud se něco zavede, nelze to zaříznout po týdnu s tím, že když to nefunguje týden, bude to na prd. Ale Goldstajn má pravdu, vy zase něco chytrýho vymyslíte, aby z toho ČD vylezly jako banda blbečků.
Středa, 07. prosince 2016 - 23:46:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7307
Registrován: 5-2007
Jeho Vysost: Nie ten o druhej, skôr ten o jednej (jazdieval 22:20 z Brna, príchod 1:10 do PB). Tým o druhej (resp. ono to bolo skoro pol tretej) jazdili do PB hodne z Prahy. On človek nekončí vždy v škole/práci o tretej, a možnosť nemusieť ťahať veci do práce/školy mala tiež občas svoje plusy. Inak 4-5 býval minimálny počet, v týždennej špičkove pomerne štandardne >10, zažil som aj výstup polovice autobusu (no, ale to lístok stál 110,- s ISIC/EURO26 a 130,- bez preukazu). Odvoz zo zastávky rodinným príslušníkom, taxíkom (zastávka je v centre, takže taxík po skoro celom meste od 1.70€, na taxameter, vrátane nástupnej sadzby), ja som to mal 10 minút pešo. Využíval som to nepravidelne (cez deň som jazdil hlavne vlakom, kvôli lepšej možnosti práce na ntb), ale bola to výborná služba, Jančuru som za jeho výroky nemusel už ani vtedy, ale tu som mu ich naozaj odpustil.

No, ale ľudia sa nechali trochu rozmaznať, tiež sa prejavila cenová politika (štandardný BUS Brno-ZA stál asi o 20Kč viac), ľudia začali uprednostňovať SA, odpadol SAD Zvolen, SAD Ružomberok a SAD Žilina zrušila jeden pár spojov, no a tak prišlo to skokové zdraženie o viac než 100% a zakrátko aj prvý škrt busu. To s tým zamávalo, ale ani tak to nebolo úplne bez frekvencie... No, nakoniec zostal jeden autobus navyše smerom do PB v dosť zlom čase, to som zistil vlastne náhodou, po dlhšej dobe som to chcel využiť, a zistil som, že už mám smolu. To je možno trochu aj poučenie vo vzťahu k linkám ako Krumlov...

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
dobrazprava
Středa, 07. prosince 2016 - 23:50:16  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
https://www.regiojet.cz/novinky/autobusy/2016-12-11-ceske-budejov ice-cesky-krumlov-omezeni-prepravy.html
Omezení přepravy mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem pro autobusy RegioJet
Dobrá zpráva! Po následných jednáních s vedením Jihočeského kraje a také po masivní odezvě ze strany vás – našich zákazníků, se situace začíná měnit. Vedení Jihočeského kraje má zájem společně s námi celou věc řešit – a to ku prospěchů vás občanů. Sice vás od této neděle nebudeme moci mezi Krumlovem a Budějovicemi přepravit (s výjimkou několika spojů zejména o víkendech, kdy dotované spoje nejezdí), je ale velmi pravděpodobné, že již od ledna nebo února se budeme moci vrátit.
Pokud nám bude umožněno vrátit se, zavedeme následující novinky a další výhody pro cestující:
Přidáme další spoj z Českého Krumlova do Českých Budějovic – a to s odjezdem v 6:00 z Českého Krumlova. V opačném směru pak přidáme spoj z Českých Budějovic do Českého Krumlova s odjezdem z Českých Budějovic ve 20:25, čímž nabídneme během dne spojení každou hodinu.
Zkrátíme jízdní dobu na 25 minut.
Nově by byl v autobusech RegioJet, i bez nároků na dotace, akceptovaný tarif integrované dopravy JIKORD – to znamená jízdné v ceně 32 Kč (platí již od 11. 12. 2016).
Po spuštění IDS bychom akceptovali i týdenní a měsíční síťové jízdenky, nemuseli byste si místo v autobuse pro cesty mezi Krumlovem a Budějovicemi nezbytně rezervovat.
Pokud náš návrat vítáte, budeme rádi, když podpoříte petici, kterou spontánně zorganizovali občané Českého Krumlova a to kliknutím na následující link:
http://e-petice.cz/petitions/petice-za-svobodnou-prepravu
Děkuji a přeji krásné Vánoce
Radim Jančura
Jeho Vysost
Čtvrtek, 08. prosince 2016 - 01:14:29  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Slim, neviem prečo odpovedáte na príspevok, ktorý nie je adresovaný vam. Medzi CK a CB by RJ samozrejme nezastavoval nikde.
Čo sa týka občerstvenia, tak vo vlaku je nejaký limit v tých chladničkach, viac tam clovek nenapcha
Čo sa týka toho zavádzania, bol to nezmysel a vedeli to v CD už na začiatku, aj preto to zrejme sprievodcovia mali poväčšine v paži.
Asdf, to muselo byť dávnejšie, od roku 2009 v PB zastavoval len spoj z Prahy o 21 resp z Brna 23:30, zase keď je PB vzdialená 3 hodiny cesty, tak stačí ísť busom o 21 večer. Ako píšem, od roku 2009 tým skoro nikto nejazdíl, pretože väčšinu obsadili ľudia idúci z Brna do Popradu resp Presova.
Jeho Vysost
Čtvrtek, 08. prosince 2016 - 01:19:16  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Este keď sa stále fnuka, že RJ zoberie SADkam kšeft, medzi Ba a Brnom jazdi najlacnejšie SAD Zvolen a Turancar, no napriek tomu ta RJ jazdi plný. Je teda jasné, že ak bude mať SAD nižšiu cenu a rozumné služby, tak jej RJ cestujúcich nepretiahne. Len sa musí podnik správať ekonomicky a proaktívne smerom k cestujucim.
Čtvrtek, 08. prosince 2016 - 07:23:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 897
Registrován: 5-2014
Goldstajn: No, já jsem se taky zařekl, že to neudělám, ale když už jsem to porušil, tak nevím, jak to rozumně zastavit [happy]

Jeho Vysost:
1) Tady vážně nemám, co říci. Nezažil jsem to. Ale pokud to bylo špatně, tak je dobře, že to zrušili. Chybama se člověk (firma) učí. Co se týče povinných místenek, tak u toho se celkem divím, že zrovna Vám to vadí. Šikování s vozy je problém. Dokážete si představit, jak RJ bude v ČT šibovat s vozy, aby vůbec existoval přímý vůz Brno - Košice? Já ne, Vy ano? A jak sám uvádíte, "GVD prakticky nejaka negativna novinka pre cestujucich" je sice pravda, nicméně je kompenzována zase jinými pozitivy (například i odstraněním negativ [happy])

2) Nejprve děkuji za odkaz. Netušil jsem, že jde o "jiný" Egrensis (Rx 30766). Ale stejně Vám nevím. Je tam sice "plánované" řazení, kde je tento vůz uveden, ale ve skutečném se neuvádí. Stejně tak na http://www.zelpage.cz/razeni/15/vlaky/cd-766 a http://www.zelpage.cz/razeni/15/vlaky/cd-30766 vůz není uveden. Ale ano, tady Vám dávám za pravdu, že původní záměr tady skutečně byl vézt tato lůžka (http://www.jizdni-rady.nanadrazi.cz/jizdni-rad/2014-2015/2014-201 5_010z.pdf).

3) "pokial vypadne nejake WLABmee tak ide WLAB" // no vidíte, tak to není žádné pravidlo. U některých dopravců když vypadne vůz, tak nejedete ničím.

5) No vidíte. RJ je neomylný (respektive se chybama učí), takže jistě již má dostatečné zásoby jídla a pití a regionální frekvence je nemůže zmást.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Čtvrtek, 08. prosince 2016 - 08:41:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 100
Registrován: 7-2007
ad dobrazprava
- jsem rád, že provozovatel "o třídu lepší" dopravy již konečně pochopil, že v civilizovaných zemích se dopravci integrují, nikoliv segmentují;
- jsem rád, že jihočeský hejtmanát nalezl další peníze na zkvalitňování dopravní obslužnosti, kromě nákladů na (ve veřejném zájmu) plošnou obsluhu zaplatí ještě kompenzace (např. za vykázané rezervace cestujících s časovými jízdenkami) dalšímu dopravci;
- jsem rád, že petice mají u nás velkou váhu. Hádejte, jak by dopadlo rozhodování o tom, zda zbourat Brno nebo Prahu na základě petic? Také Vás štvou "zastávky na znamení", když jste tam nikdy nenastupovali a nevystupovali - a že tam třeba 5 lidí denně potřebuje veřejnou dopravu? No, myslím, že na ně jako příznivec RegioJetu házím bobek!