Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 22. 11. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 22. 11. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 18. listopadu 2016 - 15:02:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 857
Registrován: 5-2014
Dotace: Nerozumím, proč by měly být vyšší. Z čeho vycházíte, že by celkový součet dotací za jednotlivé linky různým dopravcům měl být vyšší, než dotace jednomu přepravci za plošnou obslužnost? Vždyť celková suma dotací za celoplošnou obsluhu se rovná součtu dotací za jednotlivé linky. Tam není žádná hromadná sleva. Pokud se budou soutěžit všechny tratě jednotlivě, na každé trati vyhraje ten s nejlevnější nabídkou a díky tomu bude zajištěno, že celkově suma na dotace bude nejnižší možná.

P. S. Pokud se Vám nelíbí slovo dotace, tak si prosím dosaďte kompenzace či jak se to přesně nazývá [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pátek, 18. listopadu 2016 - 15:17:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3810
Registrován: 12-2003
To je přesně ono, "když se to netýká mé osoby, je mi to u zadele", myslím tím obydlí mezi bodem A a B, kde jezdí expresně Jančura, a krajem dotované vymetáky do každé zastávky. Dalším problémem jsou sražené ceny nabídek do výběrovek které vyhlašují kraje. To se nyní postupně mění, protože dopravce očesal i platy řidičů, experty na tohle jsou v ICOM autobusech. Někdo tady cintal o tom, jak to není tak důležité, aby se babka dostala mezi bodem A a B k doktorovi, a dále třeba děti do školy. Preferovat jen soukromého dopravce, a na ostatní se vykálet, to je skutečně vyšší liga debilismu.

Na lince 330020 jezdí i celá řada expresních spojů které platí kraj. Sice jedou 35-40 minut, ale nejsou holt žluté! Spíše víkendově, tamtéž jezdí Mexpress z Prahy, ten odchod zlořáda asi ocení. Dojde tak k zajímavému rozložení frekvence, která se ale nejspíš přesune částečně i na expresy ČD, dále ze žlutých autobusů, nejvíce v turistické jarně-podzimní sezóně. Odchod žlutého kafokoláče totiž nebude žádným průserem, jinak kraj a jeho ne-udělení licence opruzu z Brna chápu.
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Ernie
Pátek, 18. listopadu 2016 - 19:02:14  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Tak možná je to postavené jenom na vozech které určitě budou, a další se můžou v řazení objevit později podle toho jak přijdou.

Je to obecně s rezervou. V pondělí 12.12. jsou zatím v prodeji jízdenky na 89 vagonů, dnes jich je v oběhu 105, pokud budu počítat i ty čtyři na Komárno.
A se 105 vagony (i kdyby další nepřišel) vyjde na třináct oběhů 8 vagonů do soupravy vždy.
Pátek, 18. listopadu 2016 - 19:33:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3819
Registrován: 8-2012
GW Bus je nástupnickou organizací Jihotrans divize bus
...což se pane nestranný novináři ovšem nerovná ČSAD Autobusy České Budějovice (které jezdí do Krumlova např. zrovna jmenovanou linku 330020), i když vám to kvůli vaší již pověstné tuposti splývá.
(Ano, lze pochopit, že nějakého webového blekotu může zmást drobná nuance mezi ČSAD České Budějovice = ČSAD Jihotrans a dnes GW Bus, vlastněný Krigarem s Mrkvičkou, a ČSAD Autobusy České Budějovice, což je svému názvu navzdory firma hlavně písecká a krumlovská, patřící rakouskému Postbusu čili vlastně ÖBB. Takže filipika za taky fujfuj - protože GW - Jihotrans proti fujfuj Jančurovi byla úplně zbytečná.)
<font color="808080">informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu</font>
Jeho Vysost
Sobota, 19. listopadu 2016 - 11:04:49  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Pozrel som si CP Krumlov Budejovice a jazdi tam toľko spojov, že skutočne nemôže byť reč o nejakých hrozienkach v prípade RJ, max možno pár ľudí využíva spoj o 7, zaujímavé, že prekaza len žltý, inak tam operujú min 2 ďaľšie spoločnosti. Takže krásne sa ukazuje pravda, len snaha obmedzovať konkurenciu. A viacerí tomu ešte tlieskajú, vzorni soudruzi.
Sobota, 19. listopadu 2016 - 13:03:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2013
Video klasickej súpravy RegioJetu s Bardotkou 749.162 na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno [happy]

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=xNIThnd7byY
Sobota, 19. listopadu 2016 - 13:33:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3811
Registrován: 12-2003
Vysost:
Už jsem to psal nahoře, Jančura šel brutálně proti hejtmanu JK, no a tak sklízí co zasel. Sice mistr podnikatel v dopravě (kterých tu jsou spousty), ale jasně se ukazuje, že si z něj nikdo na prdel už nesedne.
Jinak nevím na jaký přehled linek mezi ČB a ČK jste koukal, ale jezdí tam právě primárně (pro plácačku Hádka: GW Bus), a dále ČSAD Autobusy ČB. Obě firmy provozují linku mezi oběma městy, a kde ČSAD má větší podíl expresních spojů, proto jsem nepochopil ty nářky, že nyní už to nebude ono, když kafokoláč zmizí z trasy.. Jančura jednoduše do "vedlejších-okrajových" výkonů nepůjde ani za zlaté prase. Jednoduše mu jde pouze o lukrativní trasy, a to i na železnici. To dogma a adorace jeho podnikání, jde mnohde na úkor právě těch lidí, kteří žijí mezi bodem A a B, kterého nejvíce interesují právě jeho - na ostatní s*re! To nemá vůbec žádnou logiku. Kraj platí za spoje mezi oběma městy jak GW tak ČSAD, nechápu, proč by tam měl být preferován jediný dopravce kterému jde pouze o vozbu kaštanů mezi zmíněnými cílovými body.
A pokud myslíte dopravce M express, nebo dopravce Lukáše Cvejna - tak to nestojí ani za řeč. Cvejn podniká, případně má podíl ve firmě, která v Praze vozí turisty po historickém centru - linka do Krumlova a Frymburku, je jen prodlouženou rukou v nbídce pro zahraniční turisty - Jihočesko prostě táhne..
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Sobota, 19. listopadu 2016 - 13:56:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 141
Registrován: 12-2014
Váížený pane Blevelo, lžete. Pan Jančura bude úplně klidně prozovat "vedlejší-okrajové" výkony a to klidně zadarmo. Pan Jančura totiž společnost Regiojet neprovozuje primárně za účelem zisku, ale pro blaho lidu ČR.
Jeho Vysost
Sobota, 19. listopadu 2016 - 14:07:06  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Ono politik je verejná osoba, ktorá musí byť schopná akceptovať aj kritiku svojej práce/osobnosti. Takze Jancura ho kritizovať môže a keďže z linky medzi Krumlovom a Budejovicami vyhodil len jeho, tak je správne povedať, že sa sťažuje oprávnene. Podnikanie je činnosť za účelom zisku, takze nevidim problem v tom, že chce zarobiť, zameriava sa v doprave skôr na diaľkové linky a spájanie väčších miest. A keď si pozriem spoje do Liberca Plzne či Brna, tak mi nepríde, zeby nemal spoje v okrajových časoch. Napr železnica do Brna má po 20 len jeden vlak na Brno a potom až Metropol, z toho mi skôr vychádza, že CD nemajú záujem o okrajové spoje.
Ernie
Sobota, 19. listopadu 2016 - 15:06:54  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
z toho mi skôr vychádza, že CD nemajú záujem o okrajové spoje.

Tady toto ČD odůvodní tím, že o okrajové spoje nemá zájem objednatel a ony jsou v tom nevinně. Jim jde totiž hlavně o blaho lidu ČR.
Sobota, 19. listopadu 2016 - 16:48:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 848
Registrován: 8-2007
Jančura jednoduše do "vedlejších-okrajových" výkonů nepůjde ani za zlaté prase.
Ano, a proto se třeba z Chebu do Plzně či Prahy (tj. na trati kde jezdí ty správné ČD) po 19. hodině cestující nedostane...[lol]
Jeho Vysost
Sobota, 19. listopadu 2016 - 16:52:07  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Je to tak, pokiaľ si to neobjedna MD, tak nič nebude a CD za to ani nejak nelobuju. Podobne zle je na tom Brno, to má ale aspoň tie autobusy SA, podobne Liberec a ďalšie mestá. Ale fuj fuj veď oni nejazdia ale zobu hrozienka pardon.
Sobota, 19. listopadu 2016 - 17:21:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3812
Registrován: 12-2003
Vysost:
Váš problém je v tom, že hysterického Jančuru berete jako určitého mesiáše, který má napravit všechny zlořádnosti světa. Váš názor je ten, že páteřní doprava mezi bodem A a B, má být bez hranic podporována, a naopak ti, co bydlí mezi těmito body, už nemají právo být středem zájmu že? Nechcete se trochu více rozepsat o fungování žlutého cirkusu u vás v rodné zemi? No já jen, že stále zastávám názor, že RegioJet je pouhé pozlátko s agresivní mediální rétorikou "já dotace neberu, to oni", a tak ročně odsaje desítky milionů ze státu. Ulhaný podnikatel, který všem vyhrožuje právníky a soudy. Ta adorace je téměř bezbřehá. Propojení s estébákem Burešem, který umožnil vstupu žlutého cirkusu na trasu Praha - Brno. Samosebou je vše v pořádku. Opravdu není.
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Jeho Vysost
Sobota, 19. listopadu 2016 - 18:30:58  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
No keď sa na to pozriem z pohľadu domoviny, dohodol sa s inými dopravcami, že mu dovezú ľudí k vlakom, nemá žiadne medzinárodné cestovné, vlaky sú povinné miestenkovy, takze nehrozí upchatie uličky. Takze za mňa to robí dobre. Jasne neni to ideál, ale lepšie ako čo vymýšľajú ZSSK+CD. Vela sa hovorí o trati 131, krasny príklad, že železnica nemusí byť tak zlá a pomalá, len sa do.nej musi trochu zainvestovať, problémy by tam mala aj ZSSK, keďže jej jednotky sú nespoľahlivé a je otázne, či by dokázala vytvoriť taký GVD ako teraz RJ.
Nehovorim, že sa teraz maju CD zavrieť, ale majú presne ten problem, že zlepšovanie uviazne kdesi na ministerstve dopravy a nikto s tými úradníkmi nehne, aby tu situaciu vyriesili. Co sa tyka autobusov, spraví sa analýza, kde sa oplatí vozit autobusy každý deň a každú hodinu a kde by sa oplatilo ledva autobus v špičke tam vy sa doprava dala súkromníkom s dodávkami. Tým by potom šiel zisk a prípadne pár drobných z kraja na podporu. Určite súčasný systém, kde sa oplatí vozit vzduch v autobuse pre 50:ľudí nepodporujem. Zároveň nevidim problem, aby Jancura jazdil z krumlova cez budejovice, keď tam môžu jazdiť dvaja ďalší dopravcovia, nechal by som to na voľbu cestujuceho. On totiž ten dopravca na tu linku dostane dotáciu či ide plný alebo prázdny, že ľudia radšej pocestujú žltým je ich osobná voľba. Navyse za tým vidim zneužívanie verejnej fcie za účelom pomsty, podobne ako naši drahí radni, keď si najímali advokátov proti 15 rocenmu chlapcovi... Krásne vidieť, akí nedchopaci tam o.penia,och rozhodujú.
Honzalb
Sobota, 19. listopadu 2016 - 20:59:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 11-2010
Jirásku, co kdyby jsi nejprve, než tady budeš léčit svoji demenci, přestal krást cizí texty, jak to zase s oblibou děláš? Nebo čekáš, až Ti někdo místo soudu prostě jednoduše rozbije držku?
Sobota, 19. listopadu 2016 - 22:24:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 553
Registrován: 9-2012
Bevelo: Tady pleskáte same miliony tu miliony tam ale podivejte co jsem dneska našel. Asi to takové růžové v Rj nebude když se musí zbavovat svých vlajkových lodí

http://stroje.hyperinzerce.cz/ostatni-stroje/inzerat/12533553-lok omotiva-na-prodej-nabidka-praha-5/
Sobota, 19. listopadu 2016 - 22:31:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7235
Registrován: 5-2007
Mlaďas: Apríl už bol a do Silvestra, či už nádražáckeho, alebo toho normálneho, je ešte ďaleko.
Neděle, 20. listopadu 2016 - 10:27:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 8-2003
Mlaďas: Vy věříte čemukoliv, co začíná "Dobrý den"? Dál to číst netřeba:-)
Pedris2
Neděle, 20. listopadu 2016 - 11:36:16  
Neregistrovaný host
81.200.56.55
V novém řazení, ne jen na Ostravu a Slovensko, ale i Brno, je sice v každém spoji vůz s dětským kupé, ale dvě kupé v daném voze, jsou zrušena. Nevím za jakým účelem, ale na každý vlak bude vycházet jen jedna kuchyňka, což je i na 6-7 vozů málo. Možná ty dvě zrušená kupé budou nové kuchyňky, nebo že by na kola?
Neděle, 20. listopadu 2016 - 12:49:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 554
Registrován: 9-2012
Dve zrusena kupe = kuchynka. Vetsina kinder Bmz uz ma kuchynky
Ernie
Neděle, 20. listopadu 2016 - 12:52:23  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Kola by se měla přepravovat v "B" švýcarských vagonech, RJ už o tom něco naznačil, což je posun.
Nesni
Neděle, 20. listopadu 2016 - 13:19:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 6-2014
Kola by se měla přepravovat v "B" švýcarských vagonech
Je až neskutečné, jak v průběhu času úroveň Regiojetu, který měl být alespoň zpočátku lepší než 1.třída ICE, klesá na (nebo pod?) úroveň ČD. Začalo to zastavováním v České Třebové místo Ústí nad Orlicí, vlaky jezdily zpožděné (patrně vliv slabých lokomotiv kombinovaný s ostrými jízdními dobami), plošně se omezoval servis (vozy Astra), zavedla se možnost jízdy na stojáka, zaměstnanci dostali svrab, teď - podle příspěvků výše - přichází další omezení servisu (málo kuchyněk) a pohodlí cestujících (kratší soupravy, konec dětských koutků). A jako bonus přijíždějí zpocení cyklisté.[happy]
Jsem rád, že jsem se svezl Regiojetem ještě v jeho začátcích. Steward byl sice nepříjemný a zásoby byly dost vyjedené, ale noviny i mátový čaj jsem dostal, jeli jsme na čas, WC zdobila kytička, steward byl v každém voze a sedačka v Relaxu se za ty peníze vyplatila.
Němec_z_ova
Neděle, 20. listopadu 2016 - 13:32:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3451
Registrován: 4-2009
A jako bonus přijíždějí zpocení cyklisté.

Pane kolego, to jste špatně pochopil[wink]
Regiojet_Forever Vám jistě ochotně vysvětlí, že žlutí službu zavádí na nevybíravý nátlak cykloprodejců a bude se týkat pouze přepravy nových kol mezi prodejnami[biggrin]
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Neděle, 20. listopadu 2016 - 14:06:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5918
Registrován: 5-2002
Špatně pochopil i rušení dětských kupé a nedostatek kuchyněk, takže to je v pořádku. [happy] (Aneb jeden člověk kouká do webového řazení a domýšlí si, další to vezme jako fakt a postaví na tom nadstavbu - se s tim prostě svezte. Ten Relax bude furt stejnej. Ty stovky lidí s tím zase nejedou pro nic za nic. Chybí mu akorát podstatně víc vozů (a vozy pro nadměrně velké psy [proud] ))
Křivi
Neděle, 20. listopadu 2016 - 14:07:28  
Neregistrovaný host
82.117.131.18
honzalb: "Jirásku, co kdyby jsi nejprve, než tady budeš léčit svoji demenci, přestal krást cizí texty, jak to zase s oblibou děláš? Nebo čekáš, až Ti někdo místo soudu prostě jednoduše rozbije držku?"

Texty krade i ten, kdo z cizího textu vytvoří úmyslný blábol bez uvedení zdroje a pak na výhrady čtenáře odpoví, že to je "...je to citace z TR10, bible Českých drah. Rád cituji doslova, abych pak nebyl popoháněn, že zkresluji realitu." Takže krádež TR na náhradní díly, z nichž je na AgroDNES montován nový informační Trabant, po odhalení hájený jako doslovná citace. Připomíná mi to zprávy z lihovaru nad Prahou.

A z jiného soudku: když se oháníte žalobami, nedávno jste tady něco na žalobu napsal. Jestli Vás mrzí, že jsem jí nepodal, tak stačí říci. Právníky mám dobré.
Neděle, 20. listopadu 2016 - 14:57:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5919
Registrován: 5-2002
Podle rezervací jede na posledním IC z Ostravy dneska vůz č. 9, pro 80 lidí, schéma jako Astra, ale není tam "klidová zóna"... Tak bůh ví co to bude... (Jestli ta nová věc, nebo Astra uzmutá jinde )
Neděle, 20. listopadu 2016 - 19:01:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 555
Registrován: 9-2012
Normalni astra se standrartnim klidovym rezimem. Proste jedou na 1009/1018 dve astry nic vic v tom nehledejte
Ernie
Neděle, 20. listopadu 2016 - 19:20:56  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Tak bůh ví co to bude
Je to desátá Astra, která je "uzmutá" ze soupravy do Zvolena, kde místo Astry jede Ampz.

vliv slabých lokomotiv kombinovaný s ostrými jízdními dobami
Loni jezdil RJ s pravidelným zpožděním a totožné predikce tady byly i pro současný GVD. Zjevně v tom problém nebyl, když peršingy jízdní doby letos zvládají bez problémů i se 14 vagony (v noci). Totéž se nedá říct o spoji IC242/542 Roháče-Vančura, který ani jednou neodjel z Ostravy včas, průměr zpoždění na příjezdu do Prahy je cca 20 minut. Přesto i v GVD2017 budou mít na Svinově na spojení souprav stále jenom 10 minut, ačkoli toto nestačí.

další omezení servisu (málo kuchyněk)
Kuchyněk bylo nedostatek loni, letos jich je dost, někdy i tři v soupravě. Dodělávaly se do Bmz.

konec dětských koutků
Budou chybět tři.

kratší soupravy
Osm vozů na vlak vyjde na 13 oběhů. Po nasazení švýcarských vagonů do provozu to vyjde na 10 v pohodě.
Garfield
Neděle, 20. listopadu 2016 - 19:32:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11993
Registrován: 10-2004
2 astry na jednom vlaku se objevily i minuly vikend.
Neděle, 20. listopadu 2016 - 19:46:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 556
Registrován: 9-2012
Je to logicke. Kdyz maji jet vecer na Zlicin a prijedou 1008 tak je poslou na 1009/1018 aby vydelavaly a nestaly cele odpoledne na smichove
Peršing 2808
Neděle, 20. listopadu 2016 - 21:04:14  
Neregistrovaný host
37.188.194.142
Ale ta druhá Astra z 1009 měla jet na 1011 jako každou neděli.
Neděle, 20. listopadu 2016 - 21:25:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 779
Registrován: 6-2008
Ernie: RJ má letos kratší soupravy a v noci jsou dost natažené jízdní doby. Když noční Košice veze 193 tak se jezdí s náskokem, ale 162 má už s tím problémy. Zažil jsem, už i klouzajícího Vectrona.

Ke spoji 242/542, nevím kam jste koukal, ale pobyt na Svinově je prodloužen z 11 minut na 25 minut...
Neděle, 20. listopadu 2016 - 21:38:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 557
Registrován: 9-2012
Persing 2808: Ano je pravda ze astra na obrat 1011/1008 je nasazovana od ctvrtka do nedele jako 9 vuz ale neni to poprve co misto toho jelo Ampz. Jednoduse vysvetlim. Obeh bez 1011/1008 je udelan pro 9 Aster. Pokud je volna 10 jede do Zvolena. Tady se muselo asi jednu astru stahnout vecer na Zlicin a proto nemohla jet zase do Zvolena. A aby nestala bez vyuziti cely den na Smichaci tak jela 1009/1018 a v noci pojede na Zlicin.
Neděle, 20. listopadu 2016 - 21:40:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 558
Registrován: 9-2012
Benmat: Nejde o natazene doby ale o celkovou propustnost trate. Dneska 1002 taky dojela na hlavak z - 8 minutama. Ale pres pracovni tyden dojet treba z 1002 na cas spise nejde nez jde
Peršing 2808
Neděle, 20. listopadu 2016 - 22:29:05  
Neregistrovaný host
37.188.194.79
Mlaďas: Mě jen udivilo že ten vůz potřebovali na noc v Praze takhle by tam dojel zítra v poledne.
Nějaká závada nebo jiný důvod?
Pedris2
Neděle, 20. listopadu 2016 - 22:53:43  
Neregistrovaný host
81.200.56.55
Mlaďas: Okay.
Pokud jde o ta zpoždění a jízdní doby, tak dnes spoje 1006 a 1008 přijely o 8 minut dříve, s Peršingem a z devíti vozy. Takže i Peršing jízdní doby zvládá bez problémů, pokud není na trati žádné omezení.
Neděle, 20. listopadu 2016 - 23:02:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 559
Registrován: 9-2012
Persing: Vozy a masiny do opravny na Zlicin jezdi vecer nebo v noci. Proto
Neděle, 20. listopadu 2016 - 23:04:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 560
Registrován: 9-2012
Pedris2: A ver mi ze umime i s persingama stahnout zpozdeni pokud nema za prdeli vic nez 10 vozu a je prujezdna vlakova cesta. Ne jak tady nekteri experti tvrdi ze 162 nikdy nebude stihat jizdni doby
Pedris2
Neděle, 20. listopadu 2016 - 23:21:06  
Neregistrovaný host
81.200.56.55
Mlaďas: Ano, těch 10 vozů je moc. Když na začátku jezdily jen 3 nebo 4 vozy, což u ČD je dnes také normální, na určitých spojích, tak tam byl rozjezd Peršinga špičkový.
A ještě se Tě chci zeptat, ty vozy ze Švýcarska, to budou všechno velkoprostor, něco jako Astra? Zdá se, že Astra nebyla nejlepší volba, myslím výrobce.
Neděle, 20. listopadu 2016 - 23:49:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 561
Registrován: 9-2012
Pedris: Nechte se prekvapit [happy] Ale nova asta to nebude :D
Neděle, 20. listopadu 2016 - 23:51:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 562
Registrován: 9-2012
Jo a neni to tak davna doba co bohuminske 162 kontetne 035,053,054 tahaly 15 vozove 443/442 pres Mosty a Strbu
Pondělí, 21. listopadu 2016 - 00:02:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 780
Registrován: 6-2008
Vozy ze Švýcarska:

http://spz.logout.cz/novinky/novinky1.php?rok=2016&mesic=9
Pondělí, 21. listopadu 2016 - 19:14:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98
Registrován: 9-2015
>> Bevelo: to bude tím, že jeho žluté bus linky kopírují právě tyto hlavní tahy

Vy kdybyste čirou náhodou nebyl proletář a vydělal si podnikáním (v jiném oboru) pár miliónů, jistě byste z altruismu začal podnikat i ve veřejné dopravě, ale samozřejmě na lince Čáslav - Benešov - Písek (s půlhodinovým taktem a velkými pohodlnými a novými busy).

>> Postoj státu, který by měl hájit předně zájmy svého dopravce

Stát provozuje ČD*) pro dopravu svých občanů, byť by to bylo ztrátové. Ztráta jde ale z daní nebo na dluh. Stát by proto především měl jásat, když někde může přestat platit dotace, protože je může přesunout jinam, snížit státní dluh, polepšit svým občanům. Jakýkoli jiný přístup je rozkrádání.
Dále by stát neměl bránit podnikat (přeložím vám to jinak: živit se jinak než necháváním se najmout na práci) svým občanům.

*) samozřejmě vím, že tady nejde o ČD, ale o různé přeprivatizované ČSAD, často do zahraničních rukou. A když už není co zprivatizovat a rozkrást, a ani tok peněz z dotací těm darmožroutům nestačí na konkurování nějakému Čechovi, který to platí z vlastní kapsy, tak to hlavně nedopustit: likvidovat za každou cenu, v lepším případě jen byrokraticky.

Suma: Vážený pane Bevelo (a nepíšu to kvůli vám, protože nepochybuji, že vy to nikdy nepochopíte), vy se svým myšlením patříte do Severní Koreje. Bohužel, nenávratné poškození mozku socialistickou doktrínou Beneše (znárodnění 25+), Gotwalda, Biľaka a dalších, z nichž bych neměl opomenout zejména nadlidi z STB, se projevuje u příliš mnoha lidí. Projevuje se podle schématu: Závist -> Házení klacků pod nohy -> Násilná likvidace. Bohužel pochybuji, že to někdy zmizí.

PS: Doufám, že Krumlov si Jančura líbit nenechá. Podnět k šetření je tady víc než na místě, ať už k Policii, NKÚ nebo EU orgánům. Ostatně i někdo z Krumlova by se mohl třeba angažovat?
Ernie
Pondělí, 21. listopadu 2016 - 21:28:55  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Ke spoji 242/542, nevím kam jste koukal, ale pobyt na Svinově je prodloužen z 11 minut na 25 minut...

Do jízdního řádu. V době příjezdu Roháče bude jeho opavský ocásek někde ve Štítině. A spojování souprav se za deset minut nestihlo ani jednou, a to ani když obě části dojely na Svinov včas (což je celkem běžné).

Ernie: RJ má letos kratší soupravy
Loni jezdily desetivozové soupravy na Košice a pak občas v pátek/neděli, dnes jezdí většinou 9vozové. Ostatní dny se délka nijak zásadně nezměnila, výše zpoždění ano.
Pondělí, 21. listopadu 2016 - 21:35:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 781
Registrován: 6-2008
Jenže opavská část většinou čeká na to až odjede 150.2 co přijela z Košic, část z Opavy to nebrzdí.
Majkl007
Pondělí, 21. listopadu 2016 - 22:05:04  
Neregistrovaný host
78.102.91.56
Benpat: a od nového GVD se zase bude čekat, až ta opavská část provede posun do čela košické části. Bude na to stačit těch 10 minut od jejího příjezdu do plánovaného včasného odjezdu dále na Prahu? Skoro si myslím, že opět ne, i když vzniklá zpoždění snad budou o něco nižší než je tomu v současnosti.
Ale tohle je jen posilový vlak jezdící jednou za týden, tam to až tak nepálí... Horší je, že od nového GVD budou EC z Polska od Chalupek opět zajíždět do Bohumína "na úvrať", místo aby jely přímo po vrbické spojce mimo Bohumín, jako je tomu teď. Takže každodenní zpoždění těchto vlaků na odjezdu z Bohumína budou opět zaručena! [ok] Aby se tato chujovina odstranila, tak musela v únoru v Bohumíně vyhořet zabezpečovačka (to je samozřejmě ftip, kdyby to chtěl někdo brát vážně...), teď to bude znovu zavedeno, tak asi bude ta zabezpečovačka muset blafnout znovu, nebo já nevím...[crazy]
Vypadá to, že páni plánovači grafikonu jsou asi nepoučitelní...[angry]
Proč závist?
Úterý, 22. listopadu 2016 - 11:11:24  
Neregistrovaný host
164.215.119.182
Proč se tak všichni navazujete do Regiojetu? Vadí vám, že je úspěšný. Proč je v ČR vždy jen samá závist a nenávist?
Udělejte si průzkum mezi cestujícími a uvidíte, čemu dávají přednost. Cena, kvalita a spolehlivost vždy mluví pro ně na rozdíl od ČD.
O trase Praha - ostrav nemluvím, tam už sitauci snad chápe každý, i ten zaujatý.
ČD na Slovensko už neprovozuje jediný normální vlak - vše na povinné předražené místenky, Regiojet ji má v ceně a dostatečnou kapacitu vlaku, a nyní má i zajištěné autobusové návazností do ostatních lokalit, kam je vlakem těžké se dostat. Díky tomu mohl zrušit několik dálkových linek Praha - Košice a nahradit je vlaky, což by měli přivítat hlavně ekoteroristé, kteří jsou proti všemu dobrému. A doufám, že na trase do Brna a Bratislavy udělá časem totéž. Mezitím ale určitě vyslechne stovky nenávistných komentářů téměř všech médií, hlavně novin.
Pružinskij
Úterý, 22. listopadu 2016 - 11:15:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 4-2015
Lžete jako Rudé právo - na Ex/EC do Púchova/Žiliny žádné povinné místenky nejsou. A služby zcela srovnatelné s konkurencí nebo lepší - jídelní vůz, minibar, wifi, klimatizace ...
West code was broken.

drahé místenky ?
Úterý, 22. listopadu 2016 - 11:30:23  
Neregistrovaný host
185.67.188.59
ad Proč závist ?: Je vidět, jak působí reklama a "pomluvy". Místenky přes internet jsou zdarma, ale nejsou povinné. Cestující bohužel stále věří drbům a "reklamě" v médiích, víc než vlastní zkušenosti. Hlavně na idnes a podobných se to "pomlouváním" ČD a "chválením" žlutého jen hemží ......
Úterý, 22. listopadu 2016 - 11:36:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 860
Registrován: 5-2014
Proč závist?: Jen dva dotazy:

1) Co má společného to, že někdo někoho nemá rád a závist [happy] ? Logicky nic, protože vždy někdo bude poskytovat služby, takže vždy musí být někdo úspěšný (nejde, aby nebyl úspěšný nikdo).

2) Můžete mi vysvětlit pojem ekoterorista? Respektive výrok "Díky tomu mohl zrušit několik dálkových linek Praha - Košice a nahradit je vlaky, což by měli přivítat hlavně ekoteroristé, kteří jsou proti všemu dobrému."?

Děkuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Jeho Vysost
Úterý, 22. listopadu 2016 - 11:50:28  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Praha Poprad dnes
CD 1074kc
LE 269 večer 439 poobede navyše storno do odjazdu pri vrátení na kredit bez poplatku
RJ 280 večer 364 poobede storno do 15 minút zdarma

Stačí, keď si človek nájde tieto info a rozhodnutie má jednoduché, okrem reštauráku má všetko LE aj RJ, uvidíme ako sa poriesia tie pripoje v Púchove a cez Ostravu dva prestupy do Tatier? Nie dakujem (od nového GVD)
realita
Úterý, 22. listopadu 2016 - 12:03:13  
Neregistrovaný host
46.135.144.25
Udělejte si průzkum mezi cestujícími a uvidíte, čemu dávají přednost. Cena, kvalita a spolehlivost vždy mluví pro ně na rozdíl od ČD.
O trase Praha - ostrav nemluvím, tam už sitauci snad chápe každý, i ten zaujatý


Kdyby to byla pravda tak by RegioJet musel jezdit 100% obsazený a ČD prázdní (nemluvě o Leo Expressu) což není prostě pravda. To si bohužel jenom namlouváš. Jsou i cestující co do žlutého nevlezou jak je rok dlouhý nebo si vybírají vlaky podle času odjezdu nikoliv dopravce. A můžeš mi vysvětlit v čem je takové Pendolino spolehlivostí, službami a kvalitou horší než ten tvůj žlutý vlak?

ČD na Slovensko už neprovozuje jediný normální vlak - vše na povinné předražené místenky, Regiojet ji má v ceně a dostatečnou kapacitu vlaku, a nyní má i zajištěné autobusové návazností do ostatních lokalit, kam je vlakem těžké se dostat

Ale provozují ty chytrolíne. EC přes Púchov s garantovaným přestupem nejsou nic co? Navíc lžeš, protože žádná povinná místenka tam není.

A i v tom druhém lžeš do většiny míst kam jezdí ty slavné autobusy se vlakem dostaneš taky.


A doufám, že na trase do Brna a Bratislavy udělá časem totéž.


Neudělá, protože jeho vlaky se ve větším do Bratislavy už jaksi nevejdou.

Mezitím ale určitě vyslechne stovky nenávistných komentářů téměř všech médií, hlavně novin.

[lol] Třeba v případě iDNESu který píše v žoldu RegioJetu je tohle fakt vtip roku [biggrin]

Takže si to srhneme: někteří možná RegioJet nenávidí, ale ty máš opačný problém. A nejhorší na tom je, že tvoje bláboly vydáváš za realitu, ale realita to prostě není a můžeš se snažit sebevíc.
realita
Úterý, 22. listopadu 2016 - 12:06:36  
Neregistrovaný host
46.135.144.25
Jeho Vysost: Vidíš to a přesto se najdou lidi co tím Pendolinem nebo s ČD jedou. To, že jsi chudý student nebo socka co řeší jen cenu neznamená, že jsou takoví všichni ostatní.
Jeho Vysost
Úterý, 22. listopadu 2016 - 12:11:01  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Prestup v Púchove určite nie je garantovaný resp len do pár minút a potom papá. Naviac sa to od budúceho roka najskôr zhorší, kým súkromníci majú poväčšine priame vlaky. Inak suhlas, sú ľudia čo cestujú prvým dopravcom, ďalší zase nekupujú lístky cez internet resp potrebujú niekam, kam nejazdí LE či RJ a tak idú s CD. Bohuzial,ial väčšina ľudí nevie RJ kritizovať, skôr nenávidieť prip nemajú radi Jancuru. A potom je tu pár súdruhov, čo by konkurenciu najradšej zakázali.
realita
Úterý, 22. listopadu 2016 - 12:15:40  
Neregistrovaný host
46.135.144.25
Bohuzial,ial väčšina ľudí nevie RJ kritizovať, skôr nenávidieť prip nemajú radi Jancuru. A potom je tu pár súdruhov, čo by konkurenciu najradšej zakázali.

Ano, ale zrovna příspěvovatel Proč závist? má přesně opačný problém a ještě lže a překrucuje. A takových tady taky není zrovna málo.
Jeho Vysost
Úterý, 22. listopadu 2016 - 12:19:28  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Lenze Pendolino do Popradu už dnes nejde, len EX s prestupom, ktorý nemusí vyjsť. A práve nutnosť prestupu spolu s cenou dávajú určite rozumný dôvod CD vynechať a pre vašu info nie som študent ani socka.
dvx
Úterý, 22. listopadu 2016 - 12:37:59  
Neregistrovaný host
86.61.211.193
Jeho Vysost:
Denní RJ snad dnes ještě jede?

Když tu uvádíte srovnání cen, které je naprosto nevypovídající - Praha není pupek světa, jsou tu i další města na trase - Pardubice, Olomouc, Ostrava. Ať si pražáci s RJ jezdí, ostatní už tak dobrou cenu nemají. I pro dopravce je vlak lepší vytížit úsekově. Jinak ceny co uvádíte moc vypovídající nejsou i u ČD existuje možnost, jak zakoupit levnější jízdenku těsně před odjezdem.
Jediné s čím s vámi souhlasím jsou podmínky storna, ale to se snad co nevidět změní. Jinak v dalších věcech nevidím mezi ČD a RJ jediný rozdíl, spíše některé věci, jako je wifi, WC a klimatizace fungují obecně u ČD lépe.
Jeho Vysost
Úterý, 22. listopadu 2016 - 13:02:07  
Neregistrovaný host
94.230.152.11
Z Olomouce je to stále 400kc rozdiel, čo je stále pomerne dosť. Rj má prestup v Žiline. Áno, dá sa špekulovať a skladať lístky, ale pruvodci sa k tomu stávajú skôr negatívne a v pokladni vám to odmietnu vydať, takze to oficiálne beriem ako takú šedú zónu o ktorej zase tolko ludi nevie. Inak s predstihom sa dá aj normalnejsia cena, ale už je to viazane na vlak a ako píšem, budúci GVD zatiaľ prestupy vyzerajú dosť mizerne. A keď sa tu tak ospevuje SC, interiér už má tiež čo to za sebou a časovú polohu nie výhodnú pre každého.
dvx
Úterý, 22. listopadu 2016 - 13:14:17  
Neregistrovaný host
86.61.211.193
Dělit jízdenky jdou i v rámci jednoho nákupu v e-shopu a rozhodně není pravda, že by se k tomu průvodčí stavěli negativně - je jim to úplně jedno. Také se dá těstě před odjezdem zakoupit flexibilní zpáteční jízdenka Citystar, která platí 1 měsíc a znamená slevu cca 30% oproti NRT.
Interiér RJ toho má také hodně za sebou, takže žádný rozdíl.
Úterý, 22. listopadu 2016 - 14:07:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 861
Registrován: 5-2014
Jen v rámci objektivity cen (vše uvedené vlakem a s Kreditkou a IN25):

Zítra Praha - Poprad:
ČD: 552 - 635 Kč
RJ: 280 - 409 Kč

Za měsíc Praha - Poprad:
ČD: 359 - 442 Kč
RJ: 350 - 364 Kč

Zítra Ostrava - Žilina:
ČD: 168 - 246 Kč
RJ: 120 - 130 (spičky 194) Kč

Za měsíc Ostrava - Žilina:
ČD: 138 - 221 Kč
RJ: 120 - 130 Kč