Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 04. 04. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 04. 04. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 25. března 2016 - 10:48:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12807
Registrován: 12-2007
pakliže ale máš spojení kde na přestupu je u vlaku uvedeno "nečeká na žádné přípoje" tak nechápu proč se divíš, že nečekal. Prostě máme zpoždění, vlak nečeká, pojedu dalším za hodinu, tečka.
U přípojného Os-134 nebývalo "kolečko s tečkou", ale "puntík", který tehdy měl význam "vlak nečeká na přípoje, které do stanice nepřijedou do času pravidelného odjezdu". Uvážíme-li, že stanice = "celý prostor mezi vjezdovými návěstidly z různých směrů" pak Os-097 toto splnil, tzn. Os-134 čekat mohl (ostatně, k jeho rozjezdu došlo až pár sekund poté, co Os-097 v žst. Řetenice zastavil).

pojedu dalším za hodinu, tečka
... kdy ten za hodinu jedoucí vlak nemá přípoj do směru, kterým jsem potřeboval jet (Moldava). Typický nádražácký alibismus.
Nemluvě o tom, jaký je opruz čekat hodinu v zapadlém nádraží jménem Řetenice (ostatně, toho ujetí si všiml strojvedoucí Os-097 a říkal mi, že jestli chci, tak můžu znovu do vlaku nastoupit a dojet aspoň do žst. Teplice v Č.).

Nečekání na žádné přípoje má vždy svůj důvod a musíš brát v potaz, že na železnici necestuješ jenom Ty.
V tamním případě to byla úplná hovadina (tím více u popisovaného spoje, který na cestě neměl žádná další křižování atd.) a nedlouho poté "puntíky" zmizely (ale ujet před nosem se přece může i tak - ve Střelicích "puntíky" nejsou a ujelo se).

A mimochodem, nečekání Os 4408 (který pak má 3minutový pobyt v Moravských Bránicích, kde by své 2minutové zpoždění bez problémů stáhl a ani žádný protijedoucí vlak by tím 2minutovým zpožděním nebyl dotčen) tedy má jaký důvod?

Nikdo se neozval, vlaková četa zavolala dispečerovi (nebo i opačně) "hele nikoho tu ve Střelicích na přestup nemám, můžou klidně jet".
Jinými slovy = ano, cestující musí počítat s tím, že i když u přípoje "není puntík", tak se musí cestující ohlásit i v případě, kdy očekávaný příjezd přípoje do přestupní stanice je JEDNU MINUTU po čase pravidelného odjezdu vlaku.

A jinými slovy - průvodčí ČD, a. s., je schopen do telefonu (ať už aktivně či pasivně) říct "nikoho tu na přestup nemám", aniž by si on sám toto předem ověřil. Taky dobrý alibismus.

Nevím proč by měl vlak ve Střelicích čekat dalších pět minut
Ne 5 minut, ale 2 minuty (!). Nezveličujte. Navíc s ohledem, že přípojný vlak má vůči zpožděnému vlaku kolizi vlakových cest (aby mohl přípoj ujet, musel být zpožděný přípojný vlak "přibržděn" před vjezdovým návěstidlem).

V případě, že cestující nemá telefon nebo signál, odebere se zpět do své jeskyně dumat nad tím jak celý svět stojí za hovno.
Tohle už snad ani nestojí za komentář. [crazy]

------------------------------------

Ostatním (snad méně modrogumním než různí duchové) uživatelům: tak to vidíte, jak složité a s kolika úskalími je zajištění přípoje mezi vlakem ČD, a. s., a přípojným vlakem ČD. a. s. [ko] A pak že se to stává jenom u soukromníků... Kdepak.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Pátek, 25. března 2016 - 11:06:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 527
Registrován: 4-2007
Milý Davide, jak dlouho Vás budou bavit Řetenice a spol??????? On pan Ghost má pravdu. Sám nemám rád těsné přípoje, a pokud se mi na trase vyskytnou, mám plán "B".
Pátek, 25. března 2016 - 11:17:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12808
Registrován: 12-2007
jak dlouho Vás budou bavit Řetenice a spol?
Asi tak dlouho, dokud se zde budou objevovat příspěvky typu "těsné ujíždění vlakům ČD se stává jen u soukromníků".

Sám nemám rád těsné přípoje, a pokud se mi na trase vyskytnou, mám plán "B".
15minutová přestupní vazba (12:57 - 13:12 h) ve Střelicích je "těsný přípoj"? [coze]

A co se týče Řetenic, tak naopak - ta cesta po t-097 s přestupem na Os-134 už byla tím "plánem B" poté, co mi jiný přípoj ujel v uzlové stanici, opět kvůli "puntíku" (ale tam jsem to ujetí akceptoval, šlo o ujetí o cca 6 minut, navíc tedy ve velké stanici).
Takže asi bylo potřeba mít v záloze "plán C"?

Mezi náma - kdybych v Úpořinách viděl, že ten Os-097 do Teplic má zpoždění, tak bych sedl do Os-131 a zkusil bych jet přes Bílinu/Most (což jsem ale nechtěl riskovat, protože právě rychlíky se toho dne výrazněji zpožďovaly, tzn. vnímal jsem, že by mohl být ohrožen přípoj v Mostě mezi R-130 a Os-135). Ale když jsem viděl, že se směrem na Teplice odjede prakticky včas (+1min.), tak jsem si řekl - O. K., ten 4min. přestup v Řetenicích vyjde.

Nenapadlo mě, že ČD, a. s. nejsou schopny dodržet stanovené jízdní doby a že na tom krátkém úseku Úpořiny - Řetenice navýší své zpoždění o 3,5 minuty a že Os-134 ujede v Řetenicích před nosem.
Pátek, 25. března 2016 - 11:39:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5492
Registrován: 4-2003
Ghost:Proto má dopravce svůj dispečink a vlakové čety, aby nedocházelo k alibismům "možná nikdo nechtěl přestoupit", ale prostě se VĚDĚLO že nikdo přestoupit nechce. Nikdo se neozval, vlaková četa zavolala dispečerovi (nebo i opačně) "hele nikoho tu ve Střelicích na přestup nemám, můžou klidně jet". Opět nechápu, co Ti na tom není jasné. Nevím proč by měl vlak ve Střelicích čekat dalších pět minut na to aby nikdo nepřestoupil, když se VÍ že nikdo přestupovat nechce. A já nepochybuji o tom, že se to vědělo. Natáčet z okna vlaku video, jak někde ujel přípoj a dávat ho s nenávistným komentářem na youtube aniž bys vůbec věděl jak situace proběhla, to je opravdu známka punku ala David.


Ty wole, David byl cestující, tj. platící ZÁKAZNÍK, už to konečně pochop! On není povinen se o nic starat, průvodčí (nebo jak se dotyčný teď u ČD teď nazývá), MĚL za povinnost vlak projít a zeptat se!!!



Cestující stojící na zastávce, vidouc že vlak nejede a má zpoždění a tudíž by žádost ve vlaku už byla pozdě, nelení a zavolá call centrum dopravce a vyžádá si informace o zpoždění, popřípadě požádá o zajištění přípoje. Call centrum dopravce má přímé spojení na dispečink. Tečka.
V případě, že cestující nemá telefon nebo signál, odebere se zpět do své jeskyně dumat nad tím jak celý svět stojí za hovno.


Viz výše - vztah mezi poskytovatelem placené služby a zákazníkem je snad JASNÝ!!!

Taky se měj hezky a srovnej si to v palici, než abys tu zase napsal nějakou píčovinu!!!
Ghost
Pátek, 25. března 2016 - 12:18:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 1-2011
Jenže ouha, on David ani nikdo jiný v těch Střelicích přestupovat nechtěl. Tolik k tomu výlevu, ale jinak Brame dobré [happy]
Pátek, 25. března 2016 - 12:33:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12810
Registrován: 12-2007
on David ani nikdo jiný v těch Střelicích přestupovat nechtěl.
- MOŽNÁ nikdo jiný přestupovat nechtěl (opakuji, že detailně jsem toto nesledoval; mj. platí, že kdyby se toto stalo mně, tak ve Střelicích bych ani nevystoupil, protože čekat tam 59 minut by se mi nechtělo, ale dojel bych až do Brna a tam si počkal na další Os-244)

- Ano, já jsem v tomto případě přestupovat nechtěl, ovšem i kdybych chtěl, tak by mi přípoj ujel, protože jsem nepředpokládal, že je nutné se ohlásit průvodčímu v situaci, kdy má zpožděný vlak přijet do přestupní stanice jen asi minutu po odjezdu přípoje + když vím, že dotčené dva vlaky mají kolizi vlakových cest na zhlaví + když vím, že o pár týdnů dříve se ve srovnatelné situaci ve Střelicích čekalo (Os-244 získal cca 2min. zpožď.); no a průvodčí vlakem neprocházel.

Do třetice mohu zopakovat, že eventuální vykrucování stylem "náhodou možná nikdo nepřestupoval" je alibismem analogickým se srovnáním "ano, sice ten strojvedoucí jel přes otevřený přejezd 40 km/h namísto předpisových 10 km/h, ale náhodou nikoho na přejezdu nesrazil"; mimochodem "vjíždění do lidí" hrozilo i v situaci ze Střelic - stačilo, aby se Os 4408 v této stanici nenadále zdržel a už by Os 4835 "vjížděl do cesty".

- No a ve druhém popisovaném případě (Řetenice) jsem oním přestupujícím skutečně byl.

----------------------------------
Zeptal bych se uživatele "Arriva kvalita" - procházel průvodčí ve vlaku Olomouc - Šumperk a ptal se cestujících, zda přestupují mj. směrem na Kouty nad Desnou? Popřípadě - dožadoval se sám "Arriva kvalita" aktivně průvodčího o zajištění přípoje?
Pátek, 25. března 2016 - 13:29:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 8-2010
Ty wole, David byl cestující, tj. platící ZÁKAZNÍK, už to konečně pochop! On není povinen se o nic starat,

To je sice hezká představa o dokonalém světě, ale takto to prostě nefunguje. Jsem na letišti zaplatil jsem si letenku tak se přece nemusím starat o to kde je gate. Jsem v kině nemusím se starat o to do jakého sálu mám jít (zaplatil jsem si lístek tak co bych se staral). Jedu Regiojetem zaplatil jsem si jízdenku s místenkou tak se nemusím starat o to kde je moje místo a do jakého vozu nastoupit. Prostě takhle to nefunguje....
Pátek, 25. března 2016 - 13:38:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12811
Registrován: 12-2007
... no a s ČD, a. s., musím celou cestu koukat na hodinky a sledovat, zda vlak stíhá jízdní doby; resp. musím se ohlašovat u průvodčího i v situaci, kdy v "menší" přestupní stanici hrozí ujetí spoje o 1 minutu.

Mmch. pokud Os-240 přijede do Střelic se 16min. zpožděním (v L:13 h namísto v S:57 h), pak jde nejčastěji o situaci, kdy Os-240 vyjede z výchozí Náměště s cca 2min. zpožděním, ale v Rapoticích je navýší na cca 12min. zpoždění a pak v Tetčicích dojde k navýšení zpoždění na 16minutové.
Jede-li cestující např. z Náměště n/O. do Moravských Bránic, v jakém okamžiku (ve které stanici) se musí ohlásit průvodčímu, aby tedy přípojný vlak dopravce ČD, a. s., neujel ve Střelicích přípojnému vlaku ČD, a. s., o jednu minutu?

Ještě jedna věc k této modroduchařině:
V případě, že cestující nemá telefon nebo signál, odebere se zpět do své jeskyně dumat nad tím jak celý svět stojí za hovno.
Proč by se vracel domů? Prostě počká do 13:09 h a pak řekne průvodčímu. Ten obratem zavolá dispečerovi, který obratem zajistí, že Os 4408, který je ve Střelicích ve 13:11 - 13:12 h, ze Střelic neodjede, byť už bude mít "postaveno".
Anebo to holt nedopadne a cestující z Omic bude čekat 59 minut ve Střelicích na další vlak.
Každopádně nepřipadá do úvahy situace, kdy by cestující vůbec z Omic neodjel.
Pátek, 25. března 2016 - 14:03:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 8-2010
ad David:

Jede-li cestující např. z Náměště n/O. do Moravských Bránic, v jakém okamžiku (ve které stanici) se musí ohlásit průvodčímu, aby tedy přípojný vlak dopravce ČD, a. s., neujel ve Střelicích přípojnému vlaku ČD, a. s., o jednu minutu?

Takto formulovaná otázka mi přijde naprosto mimo mísu - jako cestující se defacto kdykoliv zeptám vlakové čety zda ten a ten přípoj bude/nebude čekat nebo požádám vlakovou četu, ať se spojí s dispečerem a toto zajistí, pokud teda četa už sama není tak aktivní, že koná bez mého vyzvání - jakožto cestujícího.

Rozhodně není moje povinnost a ani mi to jako cestujícímu nepřísluší, abych sledoval někde na webech typu K-Report za jízdy okolní provoz, co se kde křižuje a co kde jezdí, a jestli teda můj vlak je schopen zpožděn zkrátit nebo ne a zda můj požadavek na zajištění přípoje je tedy validní (= hrozí ujetí) nebo není (=již nehrozí ujetí)...[angry][proud]

A propo - již minimálně jednou se mi stalo, že z Brna hlásila četa, že do Ivančic budeme mít zpoždění, kvůli zpožděnému spoji od Miroslavi při přestupu v Moravských Bránicích, a když jsme dojeli do Bránic, tak se jelo hned dál, neboť "iniciativní" četa ve vlaku z Miroslavi sama zjistila, že v Bránicích nikdo přestupovat do Ivančic nechce, takže nás výpravčí bez problémů pustil..[ok]
Nesni
Pátek, 25. března 2016 - 14:07:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 905
Registrován: 6-2014
Honza7887:
se přece nemusím starat o to kde je gate ...
Regiojetem zaplatil jsem si jízdenku s místenkou tak se nemusím starat o to kde je moje místo a do jakého vozu nastoupit. Prostě takhle to nefunguje


Řekl bych, že zrovna v těchto případech to funguje. Kontrola palubních vstupenek ani steward vás nenechá nastoupit do špatného letadla ani do špatného vozu Regiojetu.
Leinad
Pátek, 25. března 2016 - 14:09:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 611
Registrován: 8-2009
A co na tom výroku není pravda ? - viz ostatní rozebírané případy, kdy si vlaky ČD ujíždějí, dokonce i když by to znamenalo přenos zpoždění míň než 8 minut.

Vlaky budou přímé z Olomouce, takže přestupy v Šumperku už nebudou. - takže objednavatel požádá o přímé vlaky/vozy? No to mohl i dřív, objednaný přímý vlak mezi různými dopravci je možný u EC.

tak to vidíte, jak složité a s kolika úskalími je zajištění přípoje mezi vlakem ČD, a. s., a přípojným vlakem ČD. a. s. [ko] A pak že se to stává jenom u soukromníků... Kdepak. [ok]
Pátek, 25. března 2016 - 14:45:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10246
Registrován: 5-2004
"Jinými slovy = ano, cestující musí počítat s tím, že i když u přípoje "není puntík", tak se musí cestující ohlásit i v případě, kdy očekávaný příjezd přípoje do přestupní stanice je JEDNU MINUTU po čase pravidelného odjezdu vlaku."

Tak pokud jedu z Kladna ráno na Kralupy s přestupem na R směr Děčín a osobák má 2-3 minuty při 3 minutách na přestup, žádám průvodčího o telefonát. Vždy bylo vyhověno a v Krpech "hlídal" červenej čepice s vysílačkou u podchodu přestup.

Taky se na to jako platící můžu vysrat a pak lkát několik let na netu jak je na mně svět zlej a ČD zvlášt. Nejsa debilem volím řešení ad 1).

Už jsem takhle měl přes četu (tehdy aktivně obcházela v rychlíku od Plzně kam kdo přestupuje) při přejetým a nějakých +80 večer zajištěn přestup hl-Masna (už do dalšího spoje samozřejmě) neb chyběly pro úspěch 1-2 minuty. Byl jsem poinformován že čekat se bude max 10 minut a že se mám (jako jedinej přestupující) hned ohlásit tamní četě že už se může jet. Vše klaplo a odjeli jsme ani ne s +1...
Pátek, 25. března 2016 - 14:51:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12812
Registrován: 12-2007
Tak pokud jedu z Kladna ráno na Kralupy s přestupem na R směr Děčín
Samozřejmě, protože R do Děčína nerovná se Os-244/Os-134 a protože Kralupy nerovná se Střelice/Řetenice (mj. z hlediska "dohlednosti přestupu").
Tzn. irelevantní srovnání.

No a poprosím tedy o zodpovězení otázky: bylo tedy mojí povinností bedlivě sledovat hodinky, abych si všiml, že Os-097 cestou z Úpořin do Řetenic navýšil své zpoždění z 1min. na 4,5min. (ačkoliv se v žádné z mezilehlých zastávek nezdržel)?
Nebo jak tedy?
Pátek, 25. března 2016 - 15:44:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 529
Registrován: 4-2007
Pane Davide: Podal jste stížnost na patřičných místech? Pokud ne, tak pláčete na špatném hrobě....
Pátek, 25. března 2016 - 15:52:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12813
Registrován: 12-2007
Zopakuji, že cílem nynějšího zveřejnění těchto dvou ujetí před nosem není nějaké stěžování, ale vyvrácení falešného argumentu "před nosem ujíždí vlakům ČD pouze soukromník". Následné modré argumenty typu "ujetí bylo v pořádku, byl tam puntík" nebo "i při potenciálním byť minutovém ujetí přípoje se musí cestující sám od sebe přihlásit u průvodčího" potvdily, že skutečně je problém někde jinde než v "barvě" dopravce přípojného vlaku.

(a mimochodem, stížnost je již věc "ex post" - tzn. věc, která tak jako tak nevrátí vzniklou situaci, kdy vlak ČD, a. s., ujede vlaku ČD, a. s., v byť menší stanici před nosem a kdy i strojvedoucí ujíždějícího vlaku vyloženě vidí ten přijíždějící přípojný vlak)
Pátek, 25. března 2016 - 16:41:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 8-2010
David: OK, ujetí přípoje může nastat jak u ČD tak u soukromníka. To tady snad nikdo krom uživatele Arriva kvalita (mimochodem Arriva není soukromník) nerozporoval.

No, ale v tomto případě s návratem ČD dojde ke zlepšení, protože žádné přestupy nebudou potřeba takže v tomhle má uživatel Arriva kvalita pravdu.

A to už snad stačí [angry]
Pátek, 25. března 2016 - 17:00:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3057
Registrován: 3-2006
Jo, bude to ujíždět už v Olomouci :-D
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Pátek, 25. března 2016 - 17:02:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 8-2010
Mikulda: Každopádně v červnu se uvidí [lol]
Pátek, 25. března 2016 - 17:02:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5493
Registrován: 4-2003
Ghost:Jenže ouha, on David ani nikdo jiný v těch Střelicích přestupovat nechtěl. Tolik k tomu výlevu, ale jinak Brame dobré

To, zda David chtěl č nechtěl přestoupit, na věci ale přitom vůbec nic nemění - vlaková četa má vlak projít a zeptat se: Máme zpoždění, bude někdo chtít ve Střelicích přestupovat? To v případě velkého zpoždění, ovšem v popisovaném případě, kdy je předpoklad, že by přípojný vlak ujel jen o několik málo minut, má vlaková četa zafungovat úplně jinak. Okamžitě se spojí s dispečerem a přestupní vazbu zajistí sama od sebe bez toho, aby se jí někdo doprošoval. Poté, co vše vyjedná, projde vlak a cestujícím ohlásí: Vážení cestující, omlouváme se, vlak má zpoždění z důvodu xyz, přípoj ve stanici Střelice směr Moravský Krumlov/Ivančice je zajištěn. Udělá to během cesty několikrát, aby i ti, co přistoupí později, byli během jízdy klidní.

Pokud je zpoždění tak velké, že není možné ani po diskusi s dispečerem zařídit vyčkání (například z důvodu rozházení oběhů, kdy by se zpoždění přenášelo na další vlaky a způsobilo problémy jinde), vyhledá vlaková četa alternativní spojení pozdějšími vlaky, nikoliv že cestující zůstane bez informací.

Tomuto jednání se říká aktivní prozákaznický přístup. Cestující není kaštan či nějaký otrapa. Je to prostě platící zákazník a ve státem či kraji objednávané dopravě jde o zákazníka platícího dopravu DVAKRÁT - jednou v podobě jízdného, podruhé v podobě daní.

Proto nějaké doprošování vlakových čet cestujícími není vůbec na místě - že se tak děje, je prostě důsledek nedůvěry cestujícího v celý systém, kdy mnohdy zůstal někde trčet několik hodin jen kvůli něčímu nezájmu.

Ano, situace se v průběhu času postupně zlepšuje, velmi mne (a jistě nejen mne) potěší, když se s takovým postupem vlakových čet setkávám[wink].
Leinad
Pátek, 25. března 2016 - 17:18:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 612
Registrován: 8-2009
protože žádné přestupy nebudou potřeba - jak přímý vlak souvisí s dopravcem? Na prahlavním končí dost vlaků, které by šlo místo točení převlíkat(Rychlíky R4 Děčín-Praha by mohly jet jako S9 do Stránčic nebo S7 na Beroun.)
A naopak, u EC je běžné, že cestou mění dopravce.
Babilon
Pátek, 25. března 2016 - 18:04:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2979
Registrován: 12-2007
Tak pokud jedu z Kladna ráno na Kralupy s přestupem na R směr Děčín a osobák má 2-3 minuty při 3 minutách na přestup, žádám průvodčího o telefonát. Vždy bylo vyhověno a v Krpech "hlídal" červenej čepice s vysílačkou u podchodu přestup.

Já doufám, že to takhle funguje i bez telefonátu. Jinak je to prostě špatně.
Leinad
Pátek, 25. března 2016 - 19:00:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 615
Registrován: 8-2009
Babilon: Záleží na tom, jak spolehlivý je průvodčí a jeho telefon.
Můžeme s dostatečnou pravděpodobností říct: "průvodčí nevolal -> nikdo nepřestupuje?"
Pezos
Pátek, 25. března 2016 - 19:40:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 125
Registrován: 4-2014
Poté, co vše vyjedná, projde vlak a cestujícím ohlásí: Vážení cestující, omlouváme se, vlak má zpoždění z důvodu xyz, přípoj ... je zajištěn.

Svého času jsem zažil, že průvodčí na aktivní dotaz cestujícího zamumlal něco ve stylu "snad to počká" a tím to pro něj haslo.
Pátek, 25. března 2016 - 19:52:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12814
Registrován: 12-2007
No, ale v tomto případě s návratem ČD dojde ke zlepšení, protože žádné přestupy nebudou potřeba takže v tomhle má uživatel Arriva kvalita pravdu.
Ani přímý vlak není 100%ní zárukou dojetí v celé trase. Ano, to riziko ujetí je menší, ale existuje. Teoreticky by mohlo dojít (ať už vlivem vyššího zpoždění či vlivem momentálního nedostatku vozidel) k "roztržení" spoje v Šumperku.

Viz např. situace, kdy Os jedoucí ze Žďáru n/S. do Vranovic byl v Brně hl. n. "roztržen" (aniž by šlo o nějaké předem plánované výlukové opatření) tak, že spoj Brno - Vranovice odjel z Brna hl. n. ve 12:12 h (s 2min. zpožděním), zatímco spoj Žďár - Brno přijel do Brna ve 12:17 (+10), tzn. jednotlivé části téhož Os si o 5min. ujely.

Dále platí, že eliminace toho rizika ujetí v Šumperku (vzniklá vedením přímých spojů) bude vyřešena tím, že tedy bude odstraněn přestup (s tím, že k této eliminaci by došlo bez ohledu na to, jaký dopravce na této přímé lince bude jezdit). Nikoliv tím, že ten dopravce na nově bezpřestupové lince je "státní" a nikoliv "soukromý".
Jajdulak
Pátek, 25. března 2016 - 21:39:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 413
Registrován: 12-2007
Davide, ano máte pravdu, byl jste svědkem případů, které by se stávat neměly. A ano, máte pravdu, dopravce byly ČD a ne soukromník.
Vzhledem k tomu, že se ani jedna z popsaných situací se netýkala Regiojetu, myslíte, že by ode mne bylo hodně odvážné, ba snad i drzé, abych vás slušně požádal o ukončení dalšího rozvíjení diskuze v tomto směru? Pokud je potřeba o tom vést další diskuzi, velice slušně vás prosím, přeuňte se třeba do vlákna Nejotřesnější zážitky. Věřím, že nejsem jedinný, kdo má podobné stanovisko, jako já. Děkuji a přeji příjemný večer.
Pátek, 25. března 2016 - 21:54:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12815
Registrován: 12-2007
Regiojetu se netýkala ani situace, která stála na začátku této diskuse - totiž ujetí "soukromníka" (Arriva) "státníkovi" (ČD, a. s.) v Šumperku.
V této souvislosti mě napadá přísloví o plakání na špatném hrobě.

Každopádně všechny relevantní argumenty již byly uvedeny, tzn. z mojí strany netřeba pokračovat, nebude-li mít zájem pokračovat kdokoliv jiný.
Sobota, 26. března 2016 - 08:10:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 508
Registrován: 5-2014
Zbytečná diskuse. Samozřejmě je to o 1) Domluvě mezi dopravci. 2) Požadavkům objednavatele. Soukromník nesoukromník nehraje roli. Ale abych si rýpnul, o "přípojích" RJ -> SA v Olomouci se toho napsalo již mnoho [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
RJ 1009
Úterý, 29. března 2016 - 18:10:01  
Neregistrovaný host
195.146.7.20
Dětské kupé a vedle kuchyňka. To je nějaká novinka?
Středa, 30. března 2016 - 18:10:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 379
Registrován: 10-2012
RJ 1009: Některým vozům se dodělávají kuchyňky, je málo ABmz...[vypravci]
Slim
Čtvrtek, 31. března 2016 - 00:18:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5400
Registrován: 2-2005
http://www.noviny.sk/c/slovensko/regiojet-planuje-zvysenie-cien-d rahsie-budu-listky-medzi-ba-a-ke

http://www.tvnoviny.sk/ekonato/1782857_regiojet-napokon-dostal-po volenie.-od-kotlebu

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/386766-cestujucich-v-regioj ete-prekvapil-kotleba/
BoH666
Čtvrtek, 31. března 2016 - 07:36:53  
Neregistrovaný host
147.251.18.233
No když to čtu, tak se nemůže nikdo divit, že Jančuru, potažmo celé RJ nemám rád [happy] ... Jen dotaz pro zasvěcené. Ty reklamy, které SA (RJ) pouští ve svých vozech se zabudovanými obrazovkami, se spouští jen těm, co mají obrazovku zapnutou, nebo úplně všem (prostě tu obrazovku dočasně aktivují)?
Čtvrtek, 31. března 2016 - 18:14:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1934
Registrován: 8-2010
Aktuálně Slovensko: stanice Poprad-Tatry. Nahlášeno uložení nástražného výbušného systému ve vlaku dopravce Regiojet, provoz na žádost policie přerušen. U vlaku SC 240 Pendolino Košičan /Košice - Praha hl.n./ lze očekávat zpoždění.

EDIT: Vlak SC 240 "Pendolino Košičan" bude dnes na příjezdu ze Slovenska asi 40 minut opožděn.

[angry]
kpt.Hejl
Čtvrtek, 31. března 2016 - 22:14:49  
Neregistrovaný host
89.24.189.237
BoH 666:Sledování reklam je povinné,žádné vypnutí samozřejmě nic nepomůže,k tomu v jejím průběhu vyjíždí ze stropu vozu sonda s vrtákem,a po vytvoření otvoru je přímo na vaší šedé kůře mozkové sledována reakce na vysílaný obsah.O tom ten žlutý sviňák samozřejmě dopředu neinformuje.Tady končí veškerá legrace,kontaktujte svého lékaře,a informujte ho o tom co se v RJ děje.
Bobmaster
Čtvrtek, 31. března 2016 - 22:43:31  
Neregistrovaný host
37.188.231.206
Tak žlutí frajeři dělají už i do práce policie[crazy]

http://aktualne.atlas.sk/slovensko/regiony/regiojet-hneva-slovens kych-policajtov-bomba-vo-vlaku-nebola-zdrzali-ho-zbytocne.html
Pátek, 01. dubna 2016 - 06:15:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 12-2007
Dnešné zdržanie a zdĺhavé prehľadávanie vlaku


Vlak z popradskej stanice vyrazil s viac ako 80-minútovým meškaním.

Do Popradu sme meškali kvôli rôznym výlukám približne 40 minút.

Takže celé to trvalo cca 45 min? To by som sa skor sťažoval, že to odflákli...
BoH666
Pátek, 01. dubna 2016 - 07:32:58  
Neregistrovaný host
147.251.18.233
kpt.Hejl: Dosti namyšlená reakce arogantní b..ečku. O pouštění reklam píšou v novinách, tak se jen ptám, jak je to ve skutečnosti. Tak neotravuj svými trapnými poznámkami.
BoH666
Pátek, 01. dubna 2016 - 08:07:10  
Neregistrovaný host
147.251.18.233
Bobmaster: Že musí být takový škodič naprostý idiot, se zřejmě všichni shodneme. Ale reakce RJ je skutečně Jančurovská (kopat všude kolem, jak jim všichni ublížili).
neskutečné
Pátek, 01. dubna 2016 - 09:50:09  
Neregistrovaný host
81.189.12.169
už jen za tyhle reakce přeju takovejch hlášení tomu žlutýmu sr... co nejvíc. Takže kdyby to náhodou bouchlo a policie se na to vy...tak by bylo vše ok? To by zase ta žlutá [zadnice]řvala, že za to může policie, že se na to vy....
ferova_konkurence
Pátek, 01. dubna 2016 - 09:58:26  
Neregistrovaný host
89.29.114.202
Popoludní prehľadávali policajti v Poprade vlak českej súkromnej spoločnosti RegioJet kvôli hrozbe, že vo vlaku je bomba. Išlo o planý poplach.

RegioJet označil policajnú operáciu za zbytočnú. „Podľa informácií, ktoré máme, je zadržanie a zdĺhavé prehliadanie vlaku RegioJet v Poprade zbytočné a neodôvodnené – nehrozilo žiadne bezpečnostné riziko,“ uviedol hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj vo vyhlásení.


No do Boha, ešče že teho tlačového somára už niemáme u nás vo firme...
Pátek, 01. dubna 2016 - 11:22:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5572
Registrován: 4-2003
ferova_konkurence:RegioJet označil policajnú operáciu za zbytočnú. „Podľa informácií, ktoré máme, je zadržanie a zdĺhavé prehliadanie vlaku RegioJet v Poprade zbytočné a neodôvodnené – nehrozilo žiadne bezpečnostné riziko,“ uviedol hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj vo vyhlásení.


Je sice téměř na 100 procent jasné, že tam žádná bomba ani být nemohla, ale prohledat je to potřeba VŽDY!!!

Takže výše uvedené je bohužel ukázkový koncert hlouposti. Tohle by si u RJ mohli odpustit, dělají ze sebe akorát zcela zbytečně pitomce [crazy].
Neznamy
Pátek, 01. dubna 2016 - 14:44:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 584
Registrován: 1-2005
Ale lidi jim to dokonale žerou a o to jde především!
Pátek, 01. dubna 2016 - 18:19:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3728
Registrován: 12-2003
Tak Aleš Ondrůj má mnohdy některé názory a úvahy silně za čárou, ale jinak jako mluvčí funguje celkem obstojně [lol]
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Ernie
Neděle, 03. dubna 2016 - 13:35:03  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
RJ na čtvrtek avizuje nové slevy na jízdenky; 20% sleva pro majitele kreditových jízdenek. Zatím bez bližších informací.
Neděle, 03. dubna 2016 - 16:04:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 8-2010
Ernie: Už je o tom článek na iDNES
Garfield
Neděle, 03. dubna 2016 - 18:46:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11724
Registrován: 10-2004
Podle jakého pravidla byl dneska RJ 1018 zastaveny v Mariankach a predjety EC 112, který z Ovy hl.n. vyjel o 2 minuty později? Oba vlaky souprava na 160 km/h
Bobmaster
Neděle, 03. dubna 2016 - 19:47:07  
Neregistrovaný host
37.188.236.225
Garfield: podle selského rozumu. Kdyby si o mě někdo otíral hubu (a to šéf toho žlutého cirkusu dělal), logicky ho uskřípnu vždy když to půjde. Jo a 112 má dnes taky menší normativ hmotnosti, to je tak na okraj. Navíc se u něho nedá předpokládat prodlužování pobytů ve stanici formou pobíhání zmatených cestujících, což je u žlutých v podstatě pravidlem.
Ernie
Neděle, 03. dubna 2016 - 20:14:46  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Otíral si o mě hubu a má zmatené cestující. To je nevyvratitelný argument nestranného správce [lol]
Neděle, 03. dubna 2016 - 23:20:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2747
Registrován: 11-2008
Žlutý umí zázraky. S jednou Lv 162 114 dokáže z Prahy dojet do Kolína pro neschopný Ex 1019, a vézt ho dál na východ a současně vézt Ex 1021. [andel] Jasně, jde jen o špatná data v ISOŘi [lol] No co ? Šetřit se musí, a tak dispečer nejdříve musí dovézt novou Lv do Kolína a až se vrátí na základnu, tak bude ťukat data do PC. [andel]
Garfield
Neděle, 03. dubna 2016 - 23:22:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11726
Registrován: 10-2004
Bobmaster:
A proto jsme za 112kou stáli před Hraniceme, Třebovou, Kolínem a Libní. [biggrin]
Garfield
Neděle, 03. dubna 2016 - 23:23:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11727
Registrován: 10-2004
Ještě níž. RegioJet zlevní nejlevnější jízdenky o pětinu
Predátorské ceny
Pondělí, 04. dubna 2016 - 00:52:04  
Neregistrovaný host
213.192.30.1
No, hlavně že za predátorské ceny mohou České dráhy [crazy]
Leinad
Pondělí, 04. dubna 2016 - 07:54:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 618
Registrován: 8-2009
Podnákladová cena není totéž, co predátorská.
Ernie
Pondělí, 04. dubna 2016 - 09:44:41  
Neregistrovaný host
85.71.191.123
Ten rozdíl mezi tím, když tu cenu podstřelí do té doby monopolista se 100% trhu, a když ji podstřelí někdo nový a menší, aby měl šanci přežít, to někteří nikdy nepochopí [happy]

Ledaže by měli jistí lidé informace o tom, že dominantním dopravcem na Ex1 je RJ.
BoH666
Pondělí, 04. dubna 2016 - 09:46:43  
Neregistrovaný host
147.251.18.233
Leinad: Z právnického opravdu ne. Na druhou stranu. Z logického hlediska platí, že každá každá predátorská cena je podnákladová, ale každá podnákladová cena není predátorská. Takže RJ s Leo Expresem nasadili ještě horší stupeň této války.
Pondělí, 04. dubna 2016 - 12:13:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 8-2010
Začíná se to měnit v pěknou frašku. Jezdíme za 99 Kč, ale jsme stále v zisku [crazy] No, Radim chce asi zlikvidovat Leoše....
žlutomodrá válka
Pondělí, 04. dubna 2016 - 14:38:41  
Neregistrovaný host
46.135.240.16
http://ekonomika.idnes.cz/linka-regiojet-praha-trutnov-djk-/eko-d oprava.aspx?c=A160404_011520_eko-doprava_suj

Dosáhneme tak téměř 50 procent přepravního výkonu Českých drah a určitě budeme mít vyšší celkový přepravní výkon než Železničná spoločnosť Slovensko,“ řekl majitel RegioJetu Radim Jančura.

Umí vůbec pan Jančura prezentovat novou linku nebo službu bez toho aniž by se musel neustále otírat o konkurenci ? Je to už ohrané a trapné!!
Pondělí, 04. dubna 2016 - 15:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 110
Registrován: 12-2014
Vážený pane Garfield, uvědomte si prosím, že vlaky Regiojet, jsou tím nejdůležitějším, co se na českých kolejích pohybuje a mají přednost i před nutnými pomocnými vlaky, natož před nějakým vlakem 112, kterým stejně nikdo nejezdí.
A co se týče Vašeho odkazu, tak ano, je tomu tak. Společnost Regiojet opravdu zlevňuje jízdenky. A protože se společnosti Regiojet opravdu daří a je vysoce zisková, již brzy se budete moci těšit na jízdenky úplně zdarma, případně Vám bude společnost Regiojet za přepravu i platit.

Vážený pane Honza7887, společnost Regiojet nemá zapotřebí nikoho ničit, protože vlaky společnosti Leo Express už skoro nikdo nejezdí. Dá se vlastně říci, že vlaky Leo expres majitel provozuje jenom jako modelovou železnici v reálném měřítku.
Pondělí, 04. dubna 2016 - 15:12:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 8-2010
RF: společnost Regiojet nemá zapotřebí nikoho ničit, protože vlaky společnosti Leo Express už skoro nikdo nejezdí.

Jasně a proto měl Leo dnešní ranní spoje z Prahy slušně zaplněné [lol] (já vím, to je jenom lež pocházející z Antijančurovského spikleneckého centra [wink])

A protože se společnosti Regiojet opravdu daří a je vysoce zisková, již brzy se budete moci těšit na jízdenky úplně zdarma, případně Vám bude společnost Regiojet za přepravu i platit.

Super, kolik dostanu za cestu Olomouc-Praha a zpět [jidlo] ?
Pondělí, 04. dubna 2016 - 15:55:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 111
Registrován: 12-2014
Vážený pan Honza7887, pokud jste viděl slušně zaplněný ranní spoj z Prahy, tak to rozhodně nebyl vlak společnosti Leo expres a spletl jste si dopravce.
Kolik dostanete zaplaceno Vám zatím bohužel nemohu říci, ale budete určitě příjemně překvapen.
Nowak Jan
Pondělí, 04. dubna 2016 - 19:06:41  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
Umí vůbec pan Jančura prezentovat novou linku nebo službu bez toho aniž by se musel neustále otírat o konkurenci?
Pane/í, máte velmi trefnou poznámku!!! Je vidět, že jste velký fanda RJ!
Normálně by si přečetlo článek x čtenářů.
Váš trefný příspěvek si přečetlo y čtenářů, ktečí by si asi článek nepřečetli. Takže teď si přečelo ten článek o zavedení linky x+y čtenářů. Pan majitel RJ by Vám měl poděkovat.
A přijde mi opravdu úsměvná představa, že SA zavede novou linku, a pan majitel RJ (a SA) musí všechno odložit a spěchat do novin, aby prohlásil to co prohlásil. A chudák bude za měsíc muset spěchat do novin znovu, aby pohovořil o další lince. Ještě alespoň má díky Vám více čtenářů.