Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 18. 10. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 18. 10. 2016

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 16:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3365
Registrován: 4-2003
Výpravčíxy, díky. Ono to tak vychází do přelomového roku 2006, kdy od července toho roku by tento přestupek policisté nemohli řešit v blokovém řízení. Pokud to bylo před červencem 2006, pak OK, šlo udělit blokovou pokutu do 2.000 Kč, pokud to ale bylo až poté, policisté pochybili. Mohu ještě poprosit o určení místa, kde je tento úsek? Díky.

A i to je podle vás i jiných "buzerace" nebo "zneužití pravomoci" ????
Aby nedošlo k mýlce. Pokutování za spáchaný přestupek, skutečný a průkazný přestupek, nepovažuji já a předpokládám, že ani nikdo jiný zde v diskuzi, za buzeraci. Tou je myšleno chování policistů neadekvátní situaci a nerespektování a obcházení zákonů. V tomto případě bezdůvodné zdržování a bezdůvodně důkladná prohlídka, jen "natruc" řidičovi.



Majkl007: Jenže pokud buzerují namachrovance, který si myslí že si může dělat co chce a že na něj nikdo nemá, tak je to jedině dobře.
To je přesně to, o čem jsem psal výše - neschopnost policisty jednat v nestandardních situacích, s různými sortami lidí, v tomto případě při kontaktu s "namachrovancem" (mimochodem, jak se objektivně určuje, kdo je "namachrovaný"?), kdy tuto neschopnost demonstruje nezvládnutím situace a řešením v podobě bezúčelné buzerace. To je prostě špatně. Kladl jsem ti výše tři otázky, proč někoho nechat "vydusit". Citovanou větou odpovídáš na otázku z jakého důvodu. Ještě by mě zajímaly zbývající dvě odpovědi. Za jakým účelem? Tedy, co si od takového "vydusení" slibuješ, jaký bude mít efekt a jaký je přínos toho efektu. A s jakými pohnutkami? Tedy, co tě vede k tomu, abys někoho "vydusil", jaké jsou tvé vnitřní pohnutky? Vskutku budu rád za odpovědi, neboť mi to umožní nahlédnout do myslí těch, co "dusí", anžto sám tuto potřebu nikterak nepociťuji a nechápu.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 18:04:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 789
Registrován: 8-2011
ad Bartík:Kdyby se nechoval jako hovado, tak mu reknou at ty papiry od tech nesmyslu co ma na aute radsi vozi v kastliku (aby s nima pak nemusel letet na magistrat jako tenhle nebojsa) a cela kontrola trva polovinu casu.

Jako hovada se tam chovali jedině ty cajti,ale chápu,před policajtem je třeba se hrbit,že?
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 20:08:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 761
Registrován: 2-2006
Pánové, já to tady čtu, a nestačím se divit.
Najezdím ročně cca 60 tis.km a policejní buzerace mě postihne tak 3x do roka. Za posledních 20 let jsem platil pokutu jen jednou, ovšem kdybych se nebránil, mám za tu dobu na svém kontě cca 6 bodů a zaplatil bych na pokutách cca 10 tis. Kč. Vše neoprávněně.
Mé zjištění je, že valná většina policajtů jsou právní nedouci, zneužívající své pravomoci. Od r. 2000 jsem poslal na pochybný výkon policajtů již 11 stížností, z nichž 9 bylo shledáno oprávněnými.
Jsem na tom již tak, že v autě vozím vytištěné zákony o provozu na poz. komunikacích, o polici, o městské policii a o občanských průkazech. Pokud policajt trvá na svém pochybném výkladu, vytáhnu příslušný zákon a dokladuji jeho mejlku. Zároveň si zapíšu jeho služební číslo a hned, jak je to možné, píšu stížnost. Pokud vyžadujou pokutu, nikdy ji neplatím a čekám na správní řízení- zatím jsem byl pozván všehovšudy jednou za údajné nesprávné parkování na křižovatce tvaru T, tam to díky mnou provedené fotodokumentaci dopadlo v můj prospěch.
Wodě vale!
Vikijous
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 20:52:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 989
Registrován: 4-2003
Jáchym_a_stroj: Najezdím ročně cca 60 tis.km a policejní buzerace mě postihne tak 3x do roka. ...... sem na tom již tak, že v autě vozím vytištěné zákony o provozu na poz. komunikacích, o polici, o městské policii a o občanských průkazech.
Myslím, že problém je někde jinde. Znám spousty řidičů, co najezdí podobný počet km a problémy nemají. Pokud nezvládnete jendoduchou komunikaci:
"- Dobrý den. Můžu Vás poprosit o Vaše doklady a doklady k vozidlu?
- Dobrý den. Moment prosím....tady je máte.
- Může mi dýchnout.
- pfuuuuuuuu[coze]
- V pořádku. Můžete jet."

,tak potom se nedivte, že vozíte v autě právnickou knihovnu.[blush]
Ale to asi musí člověka bavit. Většina řidičů nemá potřebu trávit čas diskuzí s policajtama nad výklady zákonů.[crazy]
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 21:32:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 762
Registrován: 2-2006
S tím, co píšete, problém nemám.
Dám Vám příklad, s čím problém mám:
Jedu v noci obcí. Silnice sporadicky osvětlená, v protisměru nic nejelo, mám tedy rozsvícená dálková světla. V dáli se zakomíhá červený světýlko, přepnu na tlumený. Přijedu blíž a ejhle, staví mě policajtka (časem jsem zjistil, že místní jí přezdívají Brutální Nikita, dále tedy BN). Odehrál se tenhle dialog:
BN: pane řidiči, jste si vědom přestupku?
Já: ne
BN: měl jste v obci zapnutá dálková světla, jste ochoten zaplatit 1000 Kč pokutu.
Já: nic vám platit nebudu. Vozovka nebyla souvisle a dostatečně osvětlená, v protisměru nejelo žádné vozidlo, takže jsem mohl mít dálkový zapnutý.
BN: ale vy jste mě oslnil.
Já: kdybych vás viděl, světla bych včas ztlumil, nemáte reflexní vestu. Nosit ji, je vaše povinnost.
BN: Chovejte se slušně, zaplatíte nebo ne?
Já: nic vám platit nebudu.
BN: tak nám tady napište vysvětlení a podepište to. Předáme to do správního řízení, tam to budete mít nejmíň za 2500. Takhle bysme to odbyli tisícovkou.
Já: nejsem povinen vám něco podepisovat.
BN: Chovejte se slušně, tohle (mávala nějakým papírem) mi musíte podepsat.
Já: Chovám se slušně, na což mám svědky (jeli se mnou tři spolujezdci) a nejsem povinen cokoli vám podepisovat.
Hned druhý den jsem poslal stížnost, která byla shledána oprávněnou.
Podobných příhod (např. domnělé nezastavení na stopce, špatné parkování, jízda v jízdních pruzích, prudění za naměřených 53 km/h v obci, nesvítící přední obrysovka, nepoužití zadní mlhovky při lehkém ranním oparu apod.) mám víc.
Wodě vale!
Vikijous
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 21:53:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 990
Registrován: 4-2003
Jáchym_a_stroj: Podobných příhod (např. domnělé nezastavení na stopce, špatné parkování, jízda v jízdních pruzích, prudění za naměřených 53 km/h v obci, nesvítící přední obrysovka, nepoužití zadní mlhovky při lehkém ranním Mmoparu apod.) mám víc.
No najezdím cca 30-35 megametrů ročně [wink] po celé republice a nic podobného jsem nazažil.

Mmch těch 53 km/h v obci bylo od PČR nebo MP?
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 22:17:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 764
Registrován: 2-2006
Smím li se ptát, kolik jste za posledních cca 15 let zaplatil na pokutách?

Těch 53 km/h bylo naměřeno městapem Lázní Bohdaneč.
Za domněle špatné parkování v blízkosti křižovatky chtěli zase rejžovat městapáci v Praze.
Ostatní byli fízli PČR.
Wodě vale!
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 22:48:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6851
Registrován: 5-2002
Teda Ty máš zkušenosti : - (

Já mám za posledních 12 let cca 1 milión km za volantem osobního vozu.

Vzhledem k častým nočním jízdám jsem byl zastavován policisty často. Skoro vždy bez problémů.

V roce 2005 jsem byl vyšikanován podobně jako ty pro změnu za mlhovky. Mlha před Ostrovem, mlha za Ostrovem, tři hodiny ráno, policisté potvrzovali, že před chvílí jeli z Boče a o mlze všude jinde vědí. Chtěli 50 Kč. Ani si nedovedete představit, jak jsem byl roztočený. Oni dva, já sám. Vypsal mi bloček, já koukl do peněženky a fakt tam byla asi desetikoruna a pětitisícovka. Policajt měl bloček vypsaný a prý půjde shánět v neděli ve tři ráno drobné a já si počkám (jel jsem od Žitavského vepře). S úsměvem jsem mu vrátil bloček, on mi vrátil doklady a já oznámil, že mě může za čtrnáct dní zase chránit.

Ale to bylo jediné v ČR.

Jó, jinde --> na Slovensku --> 100 Eur za otáčení.
V Srbsku --> jízda v koloně, na čtyřicítce všichni 60, jenom my jsme byli vytaženi z kolony --> sháněli peníze na kafe - 10 EUR.
A Bulharsko --> to byla kapitola sama pro sebe.
Jedu si takhle po známé cestě a povídám spolujezdci --> hele, před měsícem tu ta padesátka nebyla --> a neměl bys ubrat? No, nestihl jsem to, tempomatových 95 bylo 92 a stálo mě to 42 Leva na černo. A bohužel to nebylo v Bulharsku zdaleka jediné. Tam byli mistři.

V ČR od platnosti bodového systému jsem byl chycen dvakrát. Jednou za telefonování za jízdy 2010 - 1000 Kč 2 body a jednou za překročení rychlosti v obci Krupá - 2013 - 62 km/h - 300 Kč - tuším jeden bod.

Pak jednou odtažené auto Městapem v Praze z modré zóny - pokuta prominuta, odtah jsem zaplatil a dále dvě úsměvné příhody.
Překročení doby zaplaceného parkování - MP Praha 7 --> vysvětleno, odjezd k MU vlakem a pozdní návrat asi o šest hodin.

Druhý případ byl podobný --> jízda k MU, překročení rychlosti na několika radarech o 40 - 60 km/h, vysvětleno, netrestáno --> pouze povzdech náčelníka MP --> "To jste si chlape nemohl pustit dálková světla? Když já mám tak chytré auto, že ví, že ve dne se na dálková nejezdí" [biggrin]
Vikijous
Čtvrtek, 07. ledna 2016 - 22:55:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 991
Registrován: 4-2003
Jáchym_a_stroj: Ale klidně. Sice to bude jen cca 10 let, ale je to 0.

O městapu se fakt nemá smysl bavit. Zvláště pak tom Bohdanečském.[angry]
Asi holt jen máte smůlu.
Neděle, 10. ledna 2016 - 10:17:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12745
Registrován: 12-2007
Jeden příklad policejní "tak trochu buzerace" zčásti související s veřejnou dopravou:

- 31. 5. 2015 byl uveden do provozu tzv. Přestupní terminál Třebíč, vybavený mj. pěti "parkovacími" místy K + R.

- Již 9. 6. 2015 (možná i dříve) již městská policie "botičkovala" řidiče, kteří měli "tu drzost" zaparkovat na jednom z míst "K + R" a opustit vozidlo. Žádné vyřešení domluvou apod., pěkně zabotičkovat (= zdržení pro řidiče, který nemůže v potřebný čas odjet se svým vozidlem).

- Až 22. 6. 2015 vydal městský úřad (mj. zřizovatel městské policie) na svých oficiálních stránkách upozornění, že v tzv. terminálu se nacházejí i (v dané oblasti dosud nepoužívané) dopravní značky.

Pozn. díky tomu, že systémy K + R i P + R samozřejmě znám, věděl jsem, co tyto značky znamenají. Ale mnoho mých přátel/známých v odpovědi na tuto otázku tápalo (když jsem se jich zeptal); část z nich znala P + R, ale nic jim neříkalo K + R. Ostatně, tato dvojice dopravních značek vznikla teprve před několika lety.

Z odkazované tiskové zprávy ze zajímavý i tento text:
„V případě, že řidič využije parkoviště „P+R“ k jinému účelu, stává se podezřelým ze spáchání dopravního přestupku. Na takto zaparkované auto může být umístěna Výzva pro podání vysvětlení a řidič musí prokázat, že hromadnou dopravu v určitou hodinu a den zaparkování vozidla použil. Bloková pokuta v tomto případě může činit až 2.000 korun,“
... podle kterého de facto platí presumpce viny, tzn. důkazní břemeno leží na řidiči vozidla (= prokázat, že při zaparkování na P + R použil veřejnou dopravou)...
Neděle, 10. ledna 2016 - 11:16:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3373
Registrován: 4-2003
„V případě, že řidič využije parkoviště „P+R“ k jinému účelu, stává se podezřelým ze spáchání dopravního přestupku. Na takto zaparkované auto může být umístěna Výzva pro podání vysvětlení a řidič musí prokázat, že hromadnou dopravu v určitou hodinu a den zaparkování vozidla použil. Bloková pokuta v tomto případě může činit až 2.000 korun,“ upozornil Prvák.
To je vyjádření ředitele městské policie. Bude mi někdo vyvracet názor, že obecní policie je stokou nedomrlých pologramotů?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 10. ledna 2016 - 11:18:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9995
Registrován: 5-2004
To by me zajimalo jak by se asi tvarili na inkartu se sitovkou "at si to na ni overi":-D
Neděle, 10. ledna 2016 - 11:49:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12746
Registrován: 12-2007
To by me zajimalo jak by se asi tvarili na inkartu se sitovkou "at si to na ni overi":-D
Ovšem, tato otázka byla nasnadě již před tím více než půl rokem (viz i poslední dva odstavce zde).

Zajímavé je, že např. před řevnickým nádražím je značka "K + R" v takové podobě, že ji pochopí i ten, kdo by neznal její význam.

Ovšem v Třebíči to bylo bez jakéhokoliv vysvětlení a hned botičkovat...

Jiný případ z téhož města - řízení provozu přenosnými semafory v kombinaci s přilehlým přejezdem = po zdvižení závor budou chtít jedním (jediným průjezdným) jízdním pruhem jet auta v obou směrech jízdy: https://www.youtube.com/watch?v=Zv2zWtE9oQw
Neděle, 10. ledna 2016 - 19:37:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 8-2012
Systém "městských" (obecních) policií je ještě daleko příšernější než to, co tu bylo dosud řečeno o PČR... Původně byly totiž myšleny jako takové lepší ochranky pro zabezpečování místního pořádku, občanského soužití a prevenci kriminality, čili tam, kde je přísně vybraný a draze školený policajt zbytečný (tzv. "hlídači psích hovínek"). Pak se ale různým místním bossům zalíbilo, že by mohli mít po ruce spolek ozbrojených pohůnků, které by jednak mohli úkolovat, jednak by mohli přinášet dodatečné daně do obecní kasy. Takže někdy od roku 1995 se neustále rozšiřují pravomoci obecních policií (měření rychlosti, zastavování vozidel a další dopravně-buzerační pravomoci, šmírovací systémy, přístup do státních informačních systémů, vstup do živnostenských provozoven), aniž by se městapáci dokázali mentálně přizpůsobit... vždyť na začátku nemuseli mít ani maturitu, ani psychologické vyšetření, takže se do jejich řad hrnuli hlavně ti frustrovaní "bouchači", které nevzali k PČR. K tomu absence jakékoli nezávislé kontroly typu GIBS - obecní policii zřizuje obec, úkoluje a zároveň (ne)kontroluje starosta (ten samozřejmě taky definuje VIP seznamy "nedotknutelných"), takže její excesy jsou ještě daleko pravděpodobnější a šílenější. Výše uvedený slovní průjem retardovaného lokálního šerifa bohužel není vůbec nic výjimečného (málokterý strážník dokáže správně napsat třeba zrovna to "výjimečného [happy] ).
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Pondělí, 11. ledna 2016 - 15:41:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 766
Registrován: 2-2006
T.H.
Jo, takový exoti jako u OP Koleč, Měšice nebo MP Lázně Bohdaneč se jen tak neviděj. Těm doslova čumí blbost z očí. S takovejma debilama se zásadně nebavím, nic jim nepodepisuju a nechávám to dojít do správního řízení.
Wodě vale!
Krňan
Pondělí, 02. května 2016 - 20:51:10  
Neregistrovaný host
62.209.212.194
Po přesunu naší nevtipné debaty s Doktorem ze sekce Vtipů má reakce na poslední příspěvek:

K obsáhlé otázce: Spojitost s vlastenectvím není žádná, spojitost s tím, co jsem ve zkratce popsal "vlastenci", myslím z mého textu přímo vyplývá a dokonce je nepřímo potvrzena dalšími výpověďmi oněch dvou pánů, kterých se má poznámka týkala. Uznávám, že nebyla zcela exaktní, na druhou stranu má poznámka je žánrově trochu jinde než disertace z jaderné fyziky. Ostatně je to na podobné úrovni jako souvislost vašeho povídání o sluníčkách se vztekem nad tím, že jsem vám nenapsal datum narození (k tomu viz níže).

K vykání/tykání - já mám zase ve zvyku se na síti chovat jako v reálném životě a sobě neznámým dospělým lidem vykat (bez ohledu na to, zda si vysloužili mou úctu či nikoli), dokud se situace nevyvine jinak. Poznámku o tom, že vykání je tu výsadou zasloužilých bardů, bych vám uznal za předpokladu, že by to a) byla pravda a za b) byste ji jako vysvětlení vytáhl hned. Takhle se jen trapně vykrucujete, mimochodem zcela zbytečně, protože je mi to jedno - když si zpětně přečtete, co jsem vám napsal, zjistíte, že jsem si "neřekl o vykání", jak píšete. Jen jsem vás upozornil, že si netykáme.

K věku: Co jste potřeboval vědět, jste se dozvěděl a po ničem dalším vám nic není - opravdu netuším, proč bych měl odpovídat na cokoli ze svého soukromí jen proto, že z toho toužíte udělat munici proti mě? Co jste o svém věku vyjevil vy krom toho, že si tu hrajete na arbitra přes všechno?

Poslední poznámce o fingovaných sňatcích bez ironie tleskám, ta se vám povedla :-)
Pondělí, 02. května 2016 - 22:32:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3553
Registrován: 4-2003
Á, odpověď. Na čtvrtý pokus dobrý. Z vašeho textu plyne jen to, že jste ony dva označil za české "vlastence" vašeho formátu a přiřkl jim zálibu v odřezávání hlav lidem. Proč za "vlastence" a jaký je vlastně ten jejich formát vlastenectví z toho fakt nevyčtu. Stejně tak nikde nevidím, že by si ti dva libovali v odřezávání hlav lidem. Ale to je jedno, holt nejsem obdařen darem chápat vaše myšlenkové pochody. Totéž s vaší větou, že si netykáme. Já to prostě pochopil, že chcete vykání. No ale když jste si tím tedy neřekl o vykání, pak si tedy můžeme tykat. Tak ahoj, já su Michal! Jinak já se nevztekám, žes mi nenapsal datum narození. Mně je to fuk, jen jsem chtěl vědět, nakolik jsi stár, jestli má vykání opodstatnění. A co bych měl vyjevovat o svém věku - vždyť ten je volně dostupný na netu. Při troše bystrosti a pár klicích si o mně může kdokoliv zjistit nejen věk. Jestli se ti to povede, tak až budu v Brně, máš u mě pivo z regionálního pivovaru ;-) A dík za uznání, tu nahrávku nešlo nevyužít (a já su držka rýpavá, jak je patrno) ;-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Krňan
Úterý, 03. května 2016 - 07:45:14  
Neregistrovaný host
62.209.212.194
Nic si z toho nedělej, Michale-Doktore, ani já jsem mnohé nevyčetl ani nedostal odpovědi na všechny otázky (ke kterým by se teď mohla přidat i ta, odkdy se ve skautingu pěstuje nálepkování a předsudky), ale já jsem především v diskusích na webu dávno ztratil ambici všechno pochopit. Každopádně se rozrůstá zisk v podobě regionálního piva, takže bez ohledu na vše ostatní se tato epizoda zjevně vyplácí :-)
čmelák 770
Úterý, 03. května 2016 - 14:04:38  
Neregistrovaný host
83.208.245.185
Doktor - nejste náhodou MUDr. Martin V.? Na soukromou zprávu jste mi neodpověděl, tak se ptám tady. Děkuji za případnou odpověď [happy]. Samozřejmě chápu, že tady jsme na diskusi, kde lze vystupovat anonymně a nikdo není povinen zveřejňovat svou identitu, takže (případně) potřetí se Vás už ptát nebudu, no.
Úterý, 03. května 2016 - 17:35:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3556
Registrován: 4-2003
čmelák 770: Omlouvám se, že jsem neodpověděl. Mailový účet, který tu mám spojený s nickem a kam směřují SZ, navštěvuji jen sporadicky. A k otázce - ne, to nejsem já. Doktor je jen přezdívka. Jinak anonymně zde nevystupuji. Jsem tu sice pod nickem, no jméno netajím a s ohledem na jméno vše zbývající i bez mého přičinění odhalí ty internety. A prosím, nevykat. Už i s Krňanem si tykáme ;-)

Krňane, apeluješ na slušné chování a sám se tím neřídíš? To nevíš, že se patří, když se ti někdo představí, že by ses měl představit taky? K tomu rozrůstajícímu zisku v podobě regionálního piva - to už víš, jak jsem stár, nebo jsem se stal opět objektem sázek? Pak si myslím, že bych měl mít nárok na provize. Jo, a nálepkuje každý, přirozená to vlastnost lidská, a předsudky netrpím.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
čmelák 770
Úterý, 03. května 2016 - 19:49:12  
Neregistrovaný host
83.208.245.185
Děkuji Ti Doktore [happy]. Už jsem se začal bát, že jsem napsal něco špatně a že se se mnou nebavíš.
Krňan
Středa, 04. května 2016 - 10:27:40  
Neregistrovaný host
62.209.212.194
Doktor: Na této platformě nemám jiné jméno než to, které používám a kterým mě oslovuješ. Tvou otevřenost oceňuji a je mi líto, že ji nemohu opětovat. K zasloužení si piva - přesného data narození jsem se nedobral a mohu odvozovat jen od roku absolvování VŠ, nechávám na tobě, zda mi to uznáš - 1980?
Sobota, 07. května 2016 - 17:17:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3559
Registrován: 4-2003
Neuznám ;-) Ať se mi to líbí, nebo ne, na netu je k dohledání konkrétní rok narození, stačí trochu zručnosti a znalosti virtuálního prostoru. A k anonymitě. Nevím, proč bych se měl na serveru tohoto typu skrývat. Jde o v podstatě "kecací" fórum, kdy se zde probírá to, co by se jinak probíralo u trati nebo u piva/kofoly. Anonymitu chápu v případě insiderů přinášejících citlivé informace, jinak mi skrývání se pod nicneříkajícími a měnícími se nicky přijde takové... No, divné.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Krňan
Úterý, 10. května 2016 - 19:12:18  
Neregistrovaný host
62.209.212.194
Střelba od boku se nevyplatila - ale dohledáno, 1981, pravda až na druhý pokus. K té anonymitě - za mě jen tolik, že jsem jednoho dne na základě zkušenosti (odjinud než z K-Rep) usoudil, že nemám zapotřebí, aby někdo řešil mou osobu, zaměstnání, národnost, vzdělání či náboženskou příslušnost, což se předtím - byť výjimečně - stávalo. Jelikož tímto rozhodnutím nikomu neubližuji (předpokládám) a s nikým nehraju nefér hru s účelovou výměnou nicků, nepovažuji to za problém (a nikomu neberu, že mu to může připadat divné).
projížděč NAD
Úterý, 31. května 2016 - 15:54:37  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Netýká se to sice přímo železnice, ale pořádá to spolek železnicí (úzkorozchodnou) se zabývající: dostal jsem k dalšímu šíření leták se základními informacemi o letošním letním dětském táboře se zaměřením na letecké modelářství ve Starém Plzenci - třeba to někoho bude zajímat:
Čtvrtek, 02. června 2016 - 16:17:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3572
Registrován: 4-2003
Krňane, tentokrát už zásah ;-) A k anonymitě - to, co popisuješ, může být řešeno, i když se skrýváš za nickem. Hodně o sobě prozradíš, byť jako nick. Už jen samotná volba nicku, dále názorové projevy a obsah příspěvků, IP adresa, ze které se připojuješ. Byť tě neznám, nějaký obrázek jsem si poskládal. Ono to virtuální prostředí není až tak anonymní, jak se mnozí domnívají. Proto mě fascinuje, co vše na sebe, byť i bezděčně, prozradí lidé na netu, zejména na sociálních sítích.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 27. června 2016 - 23:38:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 5-2006
Zemřel Bud Spencer.
Život musí být strašný zločin,když je za to trest smrti.
Čtvrtek, 28. července 2016 - 09:25:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6003
Registrován: 4-2003
Mallard:Zemřel Bud Spencer.

Koukal jsem na youtube na jeho pohřeb a muzikanti na jeho pohřbu hráli a zpívali píseň, která šla hned na začátku filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí.

Čili pohřeb byl stylový, nesl se v duchu filmů, v nichž Bud Spencer hrál [wink].
Pondělí, 01. srpna 2016 - 14:02:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 337
Registrován: 10-2005
To Bram: Mám ji jako vyzváněcí melodii na founu
Pondělí, 01. srpna 2016 - 23:09:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 594
Registrován: 3-2015
Včera jsem přijel domů a koukal jsem jak nám udělali jiné Káčko, nečekal jsem nic podobného.
Na tamten předchozí vzhled jsem si navyknul, ted je to na bílém podkladu.
Máte v tom drobné chybky při poslání klasického příspěvku aby se mi zobrazil musím ač nechci uplně z toho pryč a načíst celé káčko znovu zbytečný.
Pátek, 19. srpna 2016 - 10:00:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 1-2009
Turistom dnes sprístupnia klenot národného parku Slovenský raj, roklinu Kyseľ, v ktorej sa nachádza 1500 metrov dlhá ferrata.


Verejnosť bude môcť od dnes v Národnom parku Slovenský raj opäť navštíviť roklinu Kyseľ, ktorá bola pre turistov zatvorená pred 40 rokmi po veľkom požiari. Slávnostné otvorenie ferraty Kyseľ a zrekonštruovanej náhradnej trasy sa uskutočnilo včera.

Náučný chodník v úseku od ústia rokliny pri Bielom potoku po mostík nad Obrovským vodopádom umožní návštevníkom obdivovať a zažiť prírodu netradičnou formou, odlišnou od štandardného sprístupnenia, ako ju poznajú z iných roklín.

„Vidieť štyri desaťročia nedotknutú a neporušenú prírodu je obrovským zážitkom nielen pre ochranárov a vyznávačov turistiky, ale aj pre všetkých ľudí, ktorí idú do prírody oddýchnuť si a načerpať silu. Som veľmi rád, že sa nám túto jedinečnú časť Slovenského raja podarilo sprístupniť turisticky atraktívnym a vyhľadávaným spôsobom, akým je ferrata," povedal minister životného prostredia SR László Sólymos.
Pátek, 30. září 2016 - 19:14:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 615
Registrován: 1-2012
Dnes si všichni svobodně a demokraticky smýšlející lidé připomínají výročí Mnichovské zrady, kdy si dva nejzrůdnější režimy světa, kapitalismus a nacismus upřímně a srdečně v Mnichově podali ruce a zradili Československo. Za Velkou Británii zradil Neville Chamberlain, za Francii Édouard Daladier.
Pátek, 30. září 2016 - 19:55:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 717
Registrován: 9-2014
A obidve krajiny na to doplatili ešte skôr ako Sovietske Rusko. Najväčším výsmechom a kiksom ktoré dotyční páni zo západoeuropskej demokracie zabezpečili, keď pri návrate z Mníchova jeden z nich vyhlásil : "Vraciam sa k Vám a nesiem pokoj a mier pre naše krajiny "! A oni boli prví na rade !
Mladějov
Neděle, 02. října 2016 - 19:54:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8752
Registrován: 3-2007
Ne, první na řadě bylo Československo.
Viribus Unitis
Pondělí, 03. října 2016 - 13:56:47  
Neregistrovaný host
89.111.99.35
Mladějov:
Ano, a bylo to jasné. Němci neměli žádnou výzbroj, Varšava a Paříž byla dobyta tanky T-38, které ještě byly úspěšně použity po 22.6.41.
Stejně tak Blitzkrieg je aplikace cs plánu útoku na Německo z roku 39, jen doprovod tanků je nahrazen motorizovanou pěchotou oproti cs jezdectvu.
Kdyby Syrový použil princip Pinochet (odpravil Beneše a jeho zrádcovskou kliku, jak mu nařizovala ústava), tak by cs tanky někdy v říjnu 39 stáli v Lipsku a Hale a Hitler by po atentátu generálů byl již nebožtík.
Mladějov
Pondělí, 03. října 2016 - 16:41:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8761
Registrován: 3-2007
Kdyby Syrový.. odpravil Beneše a jeho zrádcovskou kliku,

No..jenže Syrový ctil ústavu a demokracii a Beneš byl demokraticky zvolený politik. Mmch do něj kopal léta kromě vás taky bolševik.

No a obsah slova "demokratický, zvolený, demokracie", to je podle vašich projevů tady slovo, jehož obsah nejste schopen pochopit, stejně jako pravý komunista.

Ale je mi jasné, že vy byste to na Benešově místě vyřešil 1A, jako vždycky všechno [lol]
Pondělí, 03. října 2016 - 20:02:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 718
Registrován: 9-2014
Mladejov : ja som myslel priame vojnové a frontové boje, a nie politicko - okupačné manévre, ČS, Rakúsko a p. Ale napadnutie Poľska, Francúzska, záp. Európy , V. Británie a p.
Pondělí, 17. října 2016 - 11:00:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 784
Registrován: 5-2014
Bram: No ne, ty to dokonce víš, neuvěřitelné. Výborně. A toto slovo používám jen ve chvíli, kdy je daný argument bezvýznamný. Například neexistuje jediný rozumný argument, proč by ČD měly ve svém jízdním řádu uvádět cizí vlaky. Prostě neexistuje jediný relevantní argument (snad jediný, ale irelevantní je, že to ČD nic nestojí). A proto ti mohu na cokoliv napíšeš odpovědět, že je to irelevantní. Tak se s tím smiř [happy]

P. S. Mimochodem, já rád diskutuji. Ale jen s kultivovanými lidmi. A k těm se také chovám kultivovaně. Ale si jiné než sprosté chování prostě nezasloužíš. Až se začneš chovat normálně, můžeme si popovídat [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pondělí, 17. října 2016 - 11:07:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6433
Registrován: 4-2003
BoH:A toto slovo používám jen ve chvíli, kdy je daný argument bezvýznamný.

Provedu drobnou, leč nicméně nikoliv irelevantní korekci: Slovo irelevantní používáš jen ve chvíli, kdy jsi přesvědčen, že daný argument je bezvýznamný. Což ale se skutečným stavem věcí mnohdy nemá nic společného [biggrin].
Pondělí, 17. října 2016 - 11:10:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 785
Registrován: 5-2014
Bram: Nikoliv. Ten arugment je bezvýznamný. Pokud má nějakou váhu, tak to připustím. A občas se i stane, že má větší váhu, než jakou má můj argument. To opět připustím a třeba i změním názor. Ano, i to se stává. Nicméně se trochu obávám, že od tebe jediný argument, který by byl alespoň relevantní (natož důležitý) neuslyším. Škoda...

P. S.: Pokud mi sem nenapíšeš, kterého konkrétního argumentu, který jsem označil za irelvantní, se to týká, je další diskuse zbytečná.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pondělí, 17. října 2016 - 17:29:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3706
Registrován: 4-2003
BoH:
"Samozřejmě. A o tom je politika. Nevidím v tom nejmenší rozpor"
No já hlavně vidím, že tak trochu kličkuješ. Tvoje argumentace zní: "lidé chtějí platit vyšší daně a mít za to něco levnější, potažmo zadarmo". Já oponuji, že ti, kteří se dožadují věcí "zadarmo", na daních moc neodvádí, neboť mají mizivé příjmy, případně jsou zcela odkázáni na sociální zabezpečení. Tedy, že si to "zadarmo" ani náhodou nezaplatí. S tímto ses nijak nevypořádal a jen si pronesl nic neříkající floskuli.

BoH:
"K tomu dalšímu nemá smysl vůbec reagovat. Úplně nesnáším ty arogantní a opět bych řekl typicky ... (raději jsem to vytečkoval, abych zbytečně nevyvolával zlou politickou krev) kecy o tom "já jsem ten inteligentní a ostatní o tom ví ho...""
Co je arogantního a třítečkového na konstatování, že sociální skupiny ponejvíce se dožadující všeho "zadarmo", nemají potuchy o fungování státu, jeho financování a že je jim to leckdy i ukradené? Tak to prostě je. Máš to i s osobním příkladem.

Že jsem inteligentní, mám všeobecný přehled a vidím věci v souvislostech, to není nic arogantního a nic, za co bych se měl stydět. Ale je fakt, že požadování všeho "zadarmo" koreluje s nenávistným pohledem na inteligentnější a úspěšnější.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 17. října 2016 - 18:03:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 786
Registrován: 5-2014
Doktor: V prvním odstavci jsi v podstatě potvrdil má slova. Děkuji. Stačí jen znovu zopakovat, že o tom je politika.

Druhá část: Každý ví, že se odvádí daně. Každý. Jen někdo skutečně namyšlený si myslí, že on objevil Ameriku a ostatní jsou hlupáci, co to neví. Samozřejmě, nemusí vědět, kolik odvádí ostatní. A ani ho to nemusí zajímat. Jde jen o to, jestli se mu sociální politika vyplatí nebo ne (viz již zmíněná první část, kterou jsi mi potvrdil).

O tvé inteligenci polemizovat nebudu, neznám tě.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pondělí, 17. října 2016 - 18:11:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4318
Registrován: 9-2011
BoH: Prostě to lidé chtějí a raději budou platit vyšší daně.
"Vlaky zdarma" jsou podmíněny "vyššími daněmi". Jenže zatímco na heslo "Vlaky zdarma!" lid slyší, na heslo "Vyšší daně!" jaxi ne-e. Takže se mu předhodí jen to první a o tom druhém se taktně pomlčí. A celkem oprávněně se předpokládá, že spoustě lidí to nedocvakne. Kdyby byli politici féroví (já vím, to je joke roku), tak na plakát dají celou informaci.
Nemluvě o tom, že ti, jimž jsou "vlaky zdarma" určeny, ještě/už žádné daně neplatí. Takže je to přesně ono "pojedu vlakem, on mi to NĚKDO JINÝ zaplatí".

Pondělí, 17. října 2016 - 18:22:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 787
Registrován: 5-2014
Aleš_Liesk.: Souhlasím. Ale on to v podstatě dobře vystihl Doktor (i když celkem nechtěně). Hromadná doprava je dotovaná. Je dotovaná, aby byla zajištěna základní dopravní obslužnost (za cenu nižší, než u individuální dopravy). Movitější lidé (většinou) hromadnou dopravu tolik nevyužívají. Hromadná dotovaná doprava je tedy určená především "pro socky" (nemusí to být samozřejmě pravda, pokud si dopravu budou muset více spolufinancovat). Tím pádem pro tuto kategorii, která neplatí výrazně vysoké daně (týká se přímých daní) se jedná skutečně "skoro zadarmo". Abych to ještě upřesnil. Pokud se zvýší daně, a vlak místo 70 % dotace bude 100 % dotován, tak to bude znamenat, že ten chudý bude jezdit (skoro) zadarmo, protože mu to zaplatí někdo jiný (ten co platí daně). Tady jde vidět ten zmiňovaný úhel pohledu, protože každý ví, že vlak sám o sobě nejezdí zadarmo, ale zároveň ví, že se mu vyplatí podporovat tento sociální typ politiky. No a pokud to náhodou neví, tak asi nebude úplně vysokopříjmový a stejně se mu vyplatí tento druh politiky podporovat, ale to si skutečně myslím, že takových lidí moc není.

Jinak skutečně si nemyslím, že je to správné. Jak už bylo mnohokrát řečeno, je to demoralizující prvek a lidé si toho neváží. Jen jsem si musel kopnout do formulky "nic není zadarmo" [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pondělí, 17. října 2016 - 18:55:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3707
Registrován: 4-2003
BoH:
"V prvním odstavci jsi v podstatě potvrdil má slova. Děkuji. Stačí jen znovu zopakovat, že o tom je politika."
Nic jsem nepotvrdil, naopak, vyvracím je, což stále nejsi s to pochopit. Tvé tvrzení "lidé chtějí platit vyšší daně a mít za to něco levnější" vychází z předpokladu, že lidé, kteří něco konzumují "zadarmo", jsou titíž lidé, kteří si svoji zvýšenou konzumaci zaplatí zvýšeným odvodem daní. A to je právě ten nesmysl. Konzumenti služeb "zadarmo" tuto konzumaci nezaplatí, jelikož daně neodvádí v takové míře, aby pokryly jejich konzumaci, případě daně neplatí vůbec, maximálně s výjimkou nepřímých daní v podobě DPH apod. Služby "zadarmo" těm , kteří se jich tak vehementně dožadují, zaplatí vždy ostatní. A jak píše Aleš, lidé chtějí vše "zadarmo", ale vyšší daně platit rozhodně nechtějí. A o tom je ta negramotnost dotyčných, kteří si neuvědomují, že to "zadarmo" se musí z něčeho zaplatit.

BoH:
"Druhá část: Každý ví, že se odvádí daně. Každý. Jen někdo skutečně namyšlený si myslí, že on objevil Ameriku a ostatní jsou hlupáci, co to neví. Samozřejmě, nemusí vědět, kolik odvádí ostatní. A ani ho to nemusí zajímat."
Budeš se divit, ale jsou i tací, kteří skutečně neví, že se odvádí daně, neboť se jich něco takového nikdy netýkalo. A ne náhodu jsou to právě ti, kteří se všeho hlasitě dožadují, protože "mají nárok". Každopádně polemika není o tom, zda někdo ví či neví, že se odvádí daně (z tvé strany průhledný argumentační klam), ale o tom, že dotyční konzumenti neví, že to "zadarmo" ve skutečnosti někdo musí zaplatit a z čeho se to "zadarmo" platí. A to fakt neví. Opakuji odkaz na osobní zkušenost, kdy mnozí nechápou a nemají potuchy ani o takové triviálnosti, jak funguje systém veřejného zdravotního pojištění a mají utkvělou představu, že je vše "zadarmo".

BoH:
" Jde jen o to, jestli se mu sociální politika vyplatí nebo."
Konzumentovi se sociální politika samozřejmě vyplatí, protože mu konzumované služby platí někdo jiný.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 17. října 2016 - 19:01:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 788
Registrován: 5-2014
Doktor: Konzumentovi se sociální politika samozřejmě vyplatí, protože mu konzumované služby platí někdo jiný.

Díky, opět si mi to potvrdil, o čem tady mluvím [happy]

P. S. Co se týče platby zdravotního pojištění, je to přeci jen složitější, než základní daňová teorie (tedy něco vyberu a tu sumu přerozdělím). Budu si i nadále trvat na to, že toto ví (skoro - alespoň 95 %) lidí [happy] .... Pokud by to nevěděl, musel by si myslet, že policii, učitelům,... se peníze tisknou [happy] A lidé skutečně tak hloupí nejsou [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pondělí, 17. října 2016 - 19:39:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3708
Registrován: 4-2003
BoH:
"Díky, opět si mi to potvrdil, o čem tady mluvím "
No já nevím, ale tvoje "lidé chtějí platit vyšší daně a mít za to něco levnější" rozhodně nekoresponduje s mým "lidé chtějí mít něco zadarmo, zaplatí to za ně někdo jiný". Stejně tak nejsem přesvědčen o chuti lidí platit vyšší daně v souvislosti s tím, že by něco dostávali levněji či zadarmo.

BoH:
"P. S. Co se týče platby zdravotního pojištění, je to přeci jen složitější, než základní daňová teorie (tedy něco vyberu a tu sumu přerozdělím)."
Ne to rozhodně není. Je rovněž založeno na výběru do společného měšce a přerozdělování. A opět s tím, že některé skupiny si zdravotní pojištění neplatí.

BoH:
"A lidé skutečně tak hloupí nejsou"
Když myslíš...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 17. října 2016 - 19:50:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 789
Registrován: 5-2014
Doktor: Chtějí platit vyšší daně bylo myšleno, že chtějí vyšší daňové zatížení. Samozřejmě na vyšší příjmové skupiny by to mělo mnohem větší dopad. Omlouvám se, jestli to nebylo z toho zřejmé. V druhé části opět musím trvat na tom, že lidé nejsou hloupí a ví, že peníze nerostou na stromě. Samozřejmě by byli rádi, kdyby platili daně co nejnižší. Ale pokud z těch daní dostanou více, než kolik jim stát sebere, jistě nebudou proti.

Ano, zdravotní pojištění platí za nezaměstnané stát. Navíc se platí do jiné kupky, než ostatní daně. Proto si dovolím tvrdit, že problematika zdravotního pojištění je složitější.

A ano, myslím. I nepřizpůsobiví si dokáže velmi dobře propočítat, co je pro ně nejvýhodnější.
Pondělí, 17. října 2016 - 20:19:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3709
Registrován: 4-2003
No to je pak těžké o něčem debatovat, když se nedokážeš pořádně vyjádřit.

Nezaměstnaní nejsou jedinou skupinou, za niž platí stát zdravotní pojištění. Jsou to i důchodci, děti, osoby na rodičovské či ve výkonu trestu. Podstata je stejná - přerozdělování z měšce, do nějž se všichni složili, kdy obdarovávanými jsou i ti, kteří ničím nepřispěli, resp. přispěli méně, než vybírají. A stejně tak platí, co u ostatních forem přerozdělování - jsou tací, kteří když za něco neplatí, žijí v představě, že je to "zadarmo", aniž by chápali mechanismy fungování.

To, že si nepřizpůsobiví dokáží propočítat, co je pro ně nejvýhodnější, ještě neznamená, že tuší, jak systém funguje.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 17. října 2016 - 20:31:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5637
Registrován: 8-2007
Ne to rozhodně není. Je rovněž založeno na výběru do společného měšce a přerozdělování. A opět s tím, že některé skupiny si zdravotní pojištění neplatí.

A některé skupiny(OSVČ) výrazně méně,než zaměstnanci.Čerpají ovšem stejně,jako ti zaměstnanci a ti,co si je neplatí.[proud]
Pondělí, 17. října 2016 - 22:31:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2210
Registrován: 9-2006
Apollo 17: A některé skupiny(OSVČ) výrazně méně,než zaměstnanci.Čerpají ovšem stejně,jako ti zaměstnanci a ti,co si je neplatí.[proud]

A na tuhle blbost jsi přišel jak? U Středuly nebo Mládka na předvolebním jarmarku nebo při letu do vesmíru?

(Příspěvek byl editován uživatelem Topič.)
Slim
Pondělí, 17. října 2016 - 23:36:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5518
Registrován: 2-2005
BoH: lidé nejsou hloupí a ví, že peníze nerostou na stromě
To sice ano, ale problém je, že ti, o kterých mluvíme, vůbec neřeší, kde se ty peníze líhnou, pokud jim přistanou v kapse nebo je jim jejich prostřednictvím něco zaplaceno. A současně neřeší, kolik už jim bylo sebráno před výplatou formou daně. Peníze, který vohnout nemá v ruce, pro něj neexistujou...Jo, kdyby po vejplatě chodil vodborář s čepicí a od každýho chtěl kilo na busy zdarma pro důchodce a studenty, to by bylo řevu...
Úterý, 18. října 2016 - 07:56:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5638
Registrován: 8-2007
Topič:A na tuhle blbost jsi přišel jak?

No když 4 miliony zaměstnanců zaplatí na zdravotní pojištění 100 miliard a 2 miliony OSVČ jen jednotky miliard za rok.
Úterý, 18. října 2016 - 08:30:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2211
Registrován: 9-2006
Apollo 17: To jen hádáš nebo to víš (myslím ty miliardy)? Jsi zaměstnanec? Pokud ano, kolik procent odvedeš ze mzdy na zdravotním pojištění?
Úterý, 18. října 2016 - 08:37:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 790
Registrován: 5-2014
Slim: Ano, máte pravdu. Někteří to skutečně neřeší, kolik platí na daních. Ale na tuto skupinu by s velkou pravděpodobností platilo, že by jezdili (skoro) zdarma [happy] ... Takže u nich ani není potřeba o tom hlouběji přemýšlet (i když si myslím, že nikdo není tak hloupý, aby nevěděl, že se to platí z daní všech) a přesto pro ně formulka "nic není zadarmo" neplatí [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Úterý, 18. října 2016 - 08:40:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8520
Registrován: 12-2009
Bram
Odpudivá souprava je v tomto směru jen to, co to doráží už úplně
Je zajímavé, jak rozdílné mohou být na jedné trati soupravy. Např.mnou zmiňovaná Čadca -Žilina má víceméně hodinový takt, zahuštěný( nebo přerušený) dálkovkou a setkáte se tady moderními soupravami s Bteer a 671 nebo špinavými počmáranými B, Bdt.
Problémem Slovenska obecně je neexistence údržbové základny typu ONJ, Brno, Bohumín.
Úterý, 18. října 2016 - 09:03:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2397
Registrován: 5-2002
Topič: Nemám tady po ruce čísla za pojištění, ale lze porovnat s daněmi, viz http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/analyzy-a-statist iky/udaje-z-vyberu-dani
Podívejte se na řádky 15 a 16. Velice zajímavý je propad u DPFO podnikatelů v roce 2006 o třetinu (asi 8,5 miliardy) - ačkoliv byla konjunktura. Od tohoto roku byly, myslím, zavedeny daňové paušály... Další propad přišel v roce 2009. Ano, krize. Ale zatímco u zaměstnanců došlo k propadu výběru o 4 %, u OSVČ o 70 %.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Úterý, 18. října 2016 - 09:06:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2212
Registrován: 9-2006
Johny11: Apollo 17 nemluví o daních, ale o zdravotním pojištění. To je něco podstatně jiného.
Úterý, 18. října 2016 - 10:00:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8521
Registrován: 12-2009
zdravotním pojištění.
Selský rozum velí, že kdy máme "stejné žaludky" při např. operaci slepého střeva, pak by měly být v tomto případě i stejné peněženky u těch, co vydělávají.
Úterý, 18. října 2016 - 10:07:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3710
Registrován: 4-2003
BoH:
"(i když si myslím, že nikdo není tak hloupý, aby nevěděl, že se to platí z daní všech)"
Na margo toho bych vzpomenul cikána, nutno podotknout celý život nezaměstnaného, který se rozčiloval, že nemá dovolenou a že když gádžové mají dovolenou, tak on ji chce taky a považuje za nespravedlnost a diskriminaci, že jemu je dovolená odepřena. Nebyl s to vůbec pochopit, co to dovolená je, jak to funguje a že se to týká jen zaměstnaných, těch, kteří chodí do práce. Nic, on prostě chtěl dovolenou, protože bílí ji mají taky. Opravdu si myslíš, že takový člověk chápe, co to jsou daně a kdo a z čeho platí jeho potřeby a nároky?

Ke zbývajícímu se již zdržím komentáře, neboť poněkud tápu v toku tvých myšlenek, cos vlastně chtěl říci.


Topič:
"A na tuhle blbost jsi přišel jak? U Středuly nebo Mládka na předvolebním jarmarku nebo při letu do vesmíru?"
Heh, jak jsem si přečetl příspěvek Apolla, hned se mi vybavila upocená osoba Mládka a jeho památné výroky o parazitujících živnostnících. Ale ona to bude asi standardní socdem rétorika, řeči o parazitech vedl svého času i Rath. A jak vidno, publikum to nachází…


Apollo_17:
"A některé skupiny(OSVČ) výrazně méně,než zaměstnanci.Čerpají ovšem stejně,jako ti zaměstnanci a ti,co si je neplatí."
A jak se vyrovnáš s tím, že někteří platí dvakrát? Jako OSVČ a současně jako zaměstnanci.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org