Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 18. 10. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Student Agency do 18. 10. 2016

dolů
   autor příspěvek
Nesni
Středa, 12. října 2016 - 00:40:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 6-2014
Hroch.R420:
"cestující jsou jim u zadku"
A pro koho asi tak ty nácestné zastávky budou? Samozřejmě, že pro cestující. Lidi totiž necestují pouze mezi velkými městy.
Hroch.R420:
"povinně nařízeným vymetákem lidi jezdit přestanou"
To je naprostá spekulace. Rozdíl jízdních dob zastávkového spoje a vyzobávacího spoje na trase ČK-ČB je 5 minut, kvůli tomu si čínští turisté pro výlet do ČK opravdu nebudou půjčovat auto.
dvx
Středa, 12. října 2016 - 07:15:24  
Neregistrovaný host
86.61.211.193
Nedávno se Jančura také pěkně vztekal kvůli od prosice plánovanému vlaku Ex531/532 Praha hl. n. (8:02) - ČB (10:02/10:13) - ČK (10:50) - možná Černý Kříž (12:08), zpět Černý K. (12:44) - ČK (14:02) - ČB (14:40/14:53) - Praha hl. n. (17:19).
dvx
Středa, 12. října 2016 - 07:18:38  
Neregistrovaný host
86.61.211.193
Edit: Zpět: Praha hl. n. 16:57, 17:19 - Praha Holešovice.
Středa, 12. října 2016 - 08:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 4-2011
Mimochodem, už dáááávno za přímých následníků ČSAD, když bylo nových dopravců pomálu, byly v JŘ poznámky "přednost mají cestující do vzdálenějších zastávek". Jen se kolem toho nedělal takový vítr. Jednou jsem to osobně zažil, že se řidič při postupném plnění busu zvedl a zeptal se fronty, kdo jede do cílové zastávky (mám dojem, že to byl bus Brno-Havířov a Havířovští pak šli dopředu).
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Středa, 12. října 2016 - 08:35:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4282
Registrován: 4-2003
Nesni:
"Rozdíl jízdních dob zastávkového spoje a vyzobávacího spoje na trase ČK-ČB je 5 minut, kvůli tomu si čínští turisté pro výlet do ČK opravdu nebudou půjčovat auto."

Když to jede linkový bus se svižným odbavením, tak to může být jen o 5 minut pomalejší, ale systém SA bude zdržovat víc. Vyleze stew, vyleze řidič, začnou odbavovat, řidič tiskne lístky z USV u předních dveří, stew si cestující zaškrtává do plánku, cestující se škrábou do schodů a když jsou všichni odbaveni, tak řidič a stew zase zalezou a jedou. Tímhle stylem to nebude pomalejší o 5, ale o 15 minut, a to už může být pro někoho z dálkových cestujících důvod, proč zvolit např. ten vlak.
dvx
Středa, 12. října 2016 - 08:58:07  
Neregistrovaný host
86.61.211.193
Koukám teď detailně na návrh jízdního řádu Praha - Budějovice a je plánováno až 8 párů rychlých vlaků Praha hl.n. - Budějovice s dobou jízdy 2h (+1 pár Arrivy cca 2:10h). Když k tomu přidáme výše diskutovaná omezení, tak to skutečně vypadá na vážné ohrožení byznysu RJ jižním směrem.
Slim
Středa, 12. října 2016 - 10:54:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5497
Registrován: 2-2005
Focus: To my samozřejmě víme, ostatně Jančura tím řídí uvolňování míst v prodeji místenek, ale jak to souvisí s probíraným tématem, resp. s Vámi zastávanými postoji? Jako že pokud nafedruje bus v Krumlově celý do Prahy, lidi do ČB budou mít smolíka? No to úplně nepodporuje názor, že tam je potřebnej pro místní frekvenci a v pohodě může suplovat dotovaný spoje....,.
Středa, 12. října 2016 - 11:06:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 896
Registrován: 8-2011
Zapomínáte, že hlavní motivací, proč chce Radim jezdit mezi ČB a ČK, je, aby si turisti při cestách do a z Krumlova prohlídli Budějovice, kde nic není, a vydali se tam z posledního Eura v penzionu Klika. Řekl to sám Radim a vy mu tady furt podsouváte prachy a zisk a cpali byste mu do auta místní frekvenci vohnoutů, vo kterou von přece vůbec nestojí...

No můj názor je,že pokud někdo v čemkoliv podniká tak aby dosáhnul zisku a ne aby to ještě dotoval ne? A pokud nedostávám dosyp od kraje nebo státu tak si musím udělat linky na kterých vydělám a ne že budu lidi vozit pro pěkný oči.

A pro koho asi tak ty nácestné zastávky budou? Samozřejmě, že pro cestující. Lidi totiž necestují pouze mezi velkými městy.

Typicky dobroserský názor,většina musí ustoupit menšině,takže holoto zapoměňte na rychlíkové spoje,pěkně so projedete po krásách českých,protože dva lidi budou chtít do Dobříše,,dva do Příbrami a jeden do Vodňan. Stejně jako když chceme postavit kupříkladu obchvat města,20 000 lidí je pro a 20 lidí dokáže stavbu blokovat. Asi těžký pochopit,že pokud mám dojíždět tak chci v tom busu/vlaku strávit co nejmenší čas. Bohužel,kdyby tím vyzobávačem nebyl Jančura ale nějaké ubohé ČSAD,tak bude klid...
Slim
Středa, 12. října 2016 - 12:01:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5499
Registrován: 2-2005
Hroch: Já mu přece nevyčítám, že podniká kvůli zisku, ale že se ohání vším jiným, viz to umožnění turistům prohlídnout si Budějovice...

dva lidi budou chtít do Dobříše, dva do Příbrami a jeden do Vodňan Nutno doplnit - my chceme těmhle lidem umožnit cestování, ale nemáme na to platit jim taxi, tak holt to řešíme takhle. Menšina je zanedbatelná, pokud nejste její součástí Vy. Vona menšina lidí potřebuje policajty, menšina hasiče, úplná menšina třeba protonový centrum...Mmch srovnání s obchvatem je v tomto směru postavené na hlavu a úplně mimo mísu.

Asi těžký pochopit,že pokud mám dojíždět tak chci v tom busu/vlaku strávit co nejmenší čas. Lehký pochopit, ale ti z Vodňan nechtějí chodit pěšky. Těžký pochopit?

Bohužel, kdyby tím vyzobávačem nebyl Jančura ale nějaké ubohé ČSAD, tak bude klid... Asi jo, protože nikdo jiný nezaložil svou obchodní politiku na zostouzení a medializování všech, kdo mu položí stéblo přes cestu. Ale jestli jste to myslel tak, že kromě Jančury tohle nikdy žádnýho dopravce nepotkalo, vracejte se v debatě výš.
Středa, 12. října 2016 - 13:45:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 899
Registrován: 8-2011
my chceme těmhle lidem umožnit cestování, ale nemáme na to platit jim taxi
Ano ,přesně těmhle lidem z horní dolní platí kraje vymetáky v ZDO nebo se pletu? Proč se má stát srát do soukromého podnikání v jakémkoliv oboru,které se uživí a stát to nic nestojí? To je to s čím nesouhlasím.

Menšina je zanedbatelná, pokud nejste její součástí Vy.

Pokud jsem byl kdykoliv v menšině,vždy jsem si uměl poradit a nevolal směrem ke státní správě,že se o mě má postarat. Mmch srovnání s hasičema a policajtama je v tomto směru postavené na hlavu a úplně mimo mísu.

Lehký pochopit, ale ti z Vodňan nechtějí chodit pěšky. Těžký pochopit?

A on někdo brání nějakému soukromníkovi nebo ČSAD pro ty z Vodňan postavit přímý spoj do Prahy nebo Budějouc? Kde je Viribus se svojí flotilou? Tak proč by tam měl zajíždět povinně Jančura? Aby si ouřadové dokázali že jsou něco víc a jančurobijecká tlupa se mohla chechtat jak to žlut'ákovi nandali?

ale že se ohání vším jiným, viz to umožnění turistům prohlídnout si Budějovice...

Řešíte koncept Jančurova podnikání přes jeho osobu,ne z hlediska služeb ,které lidem nabídnul a se kterýma má úspěch. Kdyby seděl v koutě jak oukropek a vyjadřoval se "služebníček,rukulíbám" tak by to bylo v pořádku? Věřte tomu,že lidem v tom busu je úplně ukradený,co kde Jančura plácá do médií.
Fkam
Středa, 12. října 2016 - 14:09:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2473
Registrován: 3-2011
Proč se bude jezdit od listopadu do Kodaně přes Hamburk ? Není to zajížďka ?
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Středa, 12. října 2016 - 14:44:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 4-2011
Slime, chtěl jsem tím přispět do debaty na téma "a lidi z (doplň dědinu po trase) mají chodit pěšky"?

Tady se stávalo, že na zastávce stála fronta lidí bez místenek, kteří chtěli jet třeba z Brna do Vyškova nebo Prostějova. Takže tam přišli dřív, stáli frontu, aby pak řidič upřednostnil lidi ze vzdálenějších, lépe placených, zastávek stojící třeba na konci fronty. A pokud třeba v pátek odpoledne takhle nacpal celý bus, včetně stojáka, tak třeba v Rousínově nebo Vyškově nechal pár lidí na ostrůvku, protože se nevešli a substrát se nevyměnil, když jeli (skoro) všichni až na sever.

Takže i kdyby RJ nakrásně musel poskakovat kvůli bábám z vesnice, tak si dá do JŘ přednost cestujících ze vzdálenějších zastávek a doplní to ve chvíli, kdy tam zůstane volno.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Nesni
Středa, 12. října 2016 - 15:10:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 6-2014
Hroch.R420:
"podnikání v jakémkoliv oboru,které se uživí a stát to nic nestojí"
Jenže stát to právě stojí. Když nejsou obslouženy menší obce, tak tam kraj za vaše peníze zavádí ZDO. Jenže ta ZDO stejně nepomůže lidem, kteří chtěli jet třeba do Prahy, protože je odveze akorát tak do okresního města, kam vůbec nechtěli a občas je to i zajížďka.

Hroch.R420:
"zapoměňte na rychlíkové spoje"
Rychlíkové spoje do systému patří a nikdo je rušit nechce. Jde jen o to, aby zisk z nich se vracel do dopravy v podobě zastávkových spojů. Je zajímavé, že dřív, před příchodem vyzobávačů, takové spoje mohly fungovat.
Slim
Středa, 12. října 2016 - 17:33:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5500
Registrován: 2-2005
Hroch: Nesni Vám odpověděl za mne. Soukromé podnikání je krásná věc a nikdo se nemá do něj co srát, ovšem ve chvíli, kdy stát zajištuje nějaké potřeby nad rámec toho podnikání a soukromý podnikatel mu svým ziskovým podnikáním ty jím placené služby prodražuje (popřípadě donutí ho dosud nehrazené služby doplácet), je soukromý podnikatel druhý. Páč pokud se stát rozhodne (a na to má plný právo, protože od toho ho máme), že určitý skupině občanů (zde cestujícím z prdelákovů) bude zajišťovat nějakou službu (zde dopravu), je v zájmu toho státu (i Vašeho, neb z Vašich daní se to platí), aby tu službu zajistil co nejlevněji.
Příkladem soukromého podnikání, do kterého se nemá stát co srát, je taxislužba, maloobchod a dejme tomu nákladní doprava. Tam vládne trh, cena se odvíjí od poptávky a kdo v tom neobstojí, má smolíka. Viz koneckonců TickTack. Tam, kde to za tržní ceny nejde a přesto má stát potřebu, aby to fungovalo, musí bejt holt soukromý podnikání se svým generováním zisku druhý.

A on někdo brání nějakému soukromníkovi nebo ČSAD pro ty z Vodňan postavit přímý spoj do Prahy nebo Budějouc? A kde je s tím přímým spojem Jančura? Brání mu někdo? Jistě je šikovnější než Viribus, páč je nejšikovnější a umí to bez dotací i tam, kde jiní ne. Ostatně neřešíme Praha - Vodňany, ale ČB - ČK.

Řešíte koncept Jančurova podnikání přes jeho osobu,ne z hlediska služeb ,které lidem nabídnul a se kterýma má úspěch
Ano. Jedněm nabídl a má úspěch, druhým přinesl strádání, mně i Vám tím odsaje prachy z kapsy. Bych řekl, že daleko víc to přes jeho osobu řešíte Vy. Opakuji - není první ani jediný, komu kraj omezil jeho podnikání na úkor dotované dopravy. Ale jediný, který kolem toho takto vyje.

Focus: Nevím, kam tím míříte, jednak se to opět nedá aplikovat na linku ČK - ČB, jednak problematika přeplněných busů a ponechávání cestujících na zastávkách s tímhle evidentně naprosto nesouvisí. Řešíme prázdné prodělečné spoje a ne přeplněné. Jen potvrzujete, že pokud se Jančura chová nebo bude chovat, jak popisujete, je potřeba dalšího spoje zcela zjevná. Ovšem úsek mezi Rousínovem a Vyškovem to asi neutáhne, pokud správně chápu.
žlutý anděl
Středa, 12. října 2016 - 19:37:47  
Neregistrovaný host
46.135.60.7
Ad slim já čekal, že se dočkám odpovědi na to, co budou ti lidi dělat, kteří se mu do busu nevejdou. Protože bude-li mít plný bus, pojedou ti lidi do prdele a ne domů z práce. Jenže to Jančuristy nezajímá. Lidi pro ně žijí jen ve velkých městech a zbytek se postarejte. Ty paragrafy dát do jř všude kde je to potřeba. Pokud dopravce chce zařadit do integrovaného systému klidně, ale jen podle podmínek kraje. Jinak smolík. Takto se ta doprava tak rozj... Že za chvíli se nikam nedostanem. Bez ohledu na nějakého Jančuru. Je to obyčejný podnikatel, není důvod mu nějak nadržovat. A pokud se mu to nelíbí, nikdo ho nenutí podnikat.

Kretén typu Tn 26 stejně nic nepochopí.
Slim
Čtvrtek, 13. října 2016 - 05:02:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5503
Registrován: 2-2005
No tohle je totiž klíčový bod Jančurova způsobu podnikání, jak v autobusech, tak ve vlacích, klíčový moment pro dosahování zisku a klíčový důvod, proč já a mně podobní jeho způsob podnikání nemůžeme.
Vstoupit do existujícího systému, vyzobnout z něj tu část frekvence, která mu zajistí vždy plné busy a vlaky, a současně neřešit, co se stane s tím zbytkem, který se k němu nevejde, případně - viz dnešní diskuze zde - chce použít nácestné zastávky nebo cestovat v mimošpičkových časech a dnech. U plných busů lze pak bojovat cenou, kafem, stewardkou...a mít v médiích plnou držku keců, jak jsem ziskový oproti zkostnatělým molochům.
Jančura totiž neřeší, co budou dělat ti lidi, kteří se nevejdou nebo kterým nejede bus, když potřebují a nestaví jim tam, kde potřebují. Logicky, ani to po něm nelze chtít. Od toho máme stát, jeho dopravní politiku, kraje, jejich peníze a jejich povinnost ty peníze vyhazovat co nejracionálněji, s péčí dobrého hospodáře.
Takže Jančura a někteří zde sice demagogicky kvičí, že dotace ne, když může jet soukromník bez nich, ale dotace vyšší, když soukromník odsaje tržbu, ty jim nevadí.
Ten kretenismus, o kterém píšeš, se projevuje tím, že jakákoli demagogie je vždy dost dobrá na to, aby zdůvodnila, proč by se bůh Jančura měl nechat na pokoji a směl dělat libovolné prasárny na úkor kohokoli, zejména tedy naší (i jejich) společné kapsy.
A existují jen ti cestující, kteří mohou jet s Jančurou, ten zbylej póvl nás nezajímá. Ale pánové, vono je to úplně stejný jako když si v lékárně všichni platíte paralen, aby se jeden z Vás mohl léčit v protonovým centru...nebo ten může chcípnout, aby Vy jste ušetřili dvacku? Analogicky vohnout z Třebonína ať si jede jak chce, hlavně když Vy z Krumlova ušetříte pět minut?
Čtvrtek, 13. října 2016 - 17:30:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3945
Registrován: 12-2004
Podle předprodeje to nevypadá, že by na Brno - Olomouc Arriva Regiojetu něco vzala. Přitom s ní lidi jezdí, tak nevím...
Jak je na tom FTL a Tourbus(?)
Čtvrtek, 13. října 2016 - 22:24:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 4-2011
Jenže to Jančuristy nezajímá. Lidi pro ně žijí jen ve velkých městech a zbytek se postarejte.
Ano, z hlediska tohoto konkrétního produktu, jehož jsem klientem, to tak je. Já prostě "jeho" produkt potřebuju. Vidím, že je, tak ho "kupuju", a jiní lidi mě fakt nezajímají. A prosím netvrďte mi, jaký vy jste lidumil, že byste vycházel vstříc všude, ve všem a všem. Argument "všechny nás to stojí víc" neberu. Respektive už jsem na něj rezignoval, protože jsou tisíce horších příkladů toho, co nás všechny stojí zbytečně moc: někteří důchodci si chodí k doktorům akorát pokecat; zachraňují se životy debilů bez přilby nebo pásů atd. atd.

Vstoupit do existujícího systému...
A ten systém, pěkně prosím, tvoří kdo? Jiní dopravci, co chtějí vydělávat na linkách provozovaných na vlastní riziko, a další konkurenci nechtějí. A dopravci, kterým "my všichni" platíme tu dopravní obslužnost (ano, aby nevymíraly vesnice). Jenže ti to taky nedělají z lásky k bábám ze vsi, ale pro prachy. Už si, sakra, uvědomte, že všichni dělají všechno pro prachy (vlastní výdělek). Můžete mi vysvětlit, jak si představujete "vstup do systému", aby byla zachována konkurence v souladu s legislativou zakazující úřadům omezování soutěže? Jako že přijde podnikatel s čepicí v ruce a řekne "řekněte mi, kdy mám jezdit, a já tak budu jezdit"?

a současně neřešit, co se stane s tím zbytkem, který se k němu nevejde
Kdyby na jakoukoliv zastávku nárazově přišlo tisíc lidí, odjede počet odpovídající kapacitě busu a ostatní tam zůstanou. Posily se volají jen ze záloh v IDS, pokud vůbec je (zažil jsem to jednou na a-202, když byla pouť ve Křtinách). Jinak to neřeší nikdo nikdy. Ani dopravní podniky, vyjma kulturních a sportovních akcí. Samozřejmě, že to Jančura neřeší. Jediný doktor ve městě taky objednává od-do a nebude kvůli lidem v práci 18 hodin denně.

Mně je už neskutečně smutno z postojů některých jedinců ve stylu "my ti to, Jančuro, zregulujem a svážem, aby tvůj produkt hezky sloužil všem, a jestli se ti to nelíbí, nejezdi". Ještě mu to znárodněte, a budete spokojení.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Pajzák
Čtvrtek, 13. října 2016 - 22:42:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 374
Registrován: 6-2015
Jako že přijde podnikatel s čepicí v ruce a řekne "řekněte mi, kdy mám jezdit, a já tak budu jezdit"?
Tohle funguje docela dobře, jmenuje se to ZDO. A světe, div, se, dopravci na tom netratí. Jenže debata se točí kolem něčeho jiného.

Kdyby na jakoukoliv zastávku nárazově přišlo tisíc lidí
Tak jsou to pohrobci idiotských organizátorů, co ve jménu vlastního zisku (co mi to jen připomíná?) nejsou schopni zajistit adekvátní přepravní kapacitu pro návštěvníky. Nota bene v IDS JMK pro ně zadarmo, stačí zavolat. Nicméně, pokud jsi čekal na a-202, tak se nedivím, že jsi se nedočkal, jezdí tam totiž a-201.
Pátek, 14. října 2016 - 09:03:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 4-2011
Já jsem samozřejmě měl na mysli linky provozované na vlastní riziko. Protože se tady vyskytují chytráci, kteří soukromé podnikatele/dopravce posílají na linky v pustinách typu Javorník-Jeseník ("když je tak chytrej, ať si zkusí jezdit tam", "dělá jen to, co mu vydělává").

A těch tisíc lidí samozřejmě může TEORETICKY přijít kdykoliv kamkoliv a nemusejí mít nic společného. Nebo i míň. Opět ten příklad s dálkovkama typu Brno-Karviná, kdy dopravce pobere jen to, co pobere, a má v místě odjezdu jen jeden vůz s řidičem, co přijel ráno z opačného směru. A nikdo mu druhý a třetí a čtvrtý vůz nepůjčí, aby jely jako vláček se všemi. Zloduch Jančura aspoň podle poptávky dává posily.

Nicméně, pokud jsi čekal na a-202, tak se nedivím, že jsi se nedočkal, jezdí tam totiž a-201
Ty davy jely do Ochozu nebo pod Hádek a pak pěšky, já z Brna pod Hádek a pak pěšky zpátky do Brna.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Pátek, 14. října 2016 - 10:57:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10588
Registrován: 5-2004
Dnes uz nepujci protoze "zlata konkurence". Neni to ale tolik let kdy z krkonos "klicovskej" nepobirajici prazak posilovala operativne jilemnice...
Pátek, 14. října 2016 - 17:09:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 900
Registrován: 8-2011
Jančura totiž neřeší, co budou dělat ti lidi, kteří se nevejdou nebo kterým nejede bus, když potřebují a nestaví jim tam, kde potřebují

Je zajímavý,že tihle nestojí na zastávkách a nekoukaj smutně na projíždějící žlutej bus,ale umí si poradit a přepravit kam potřebují bez zásahu shora.

proč by se bůh Jančura měl nechat na pokoji

Sorry,nejenom Jančura,klidně i Pepa,Jarda,Karel nebo kdokoliv jinej kdo bude ty busy provozovat.

Analogicky vohnout z Třebonína ať si jede jak chce

Pro vohnouta z Třebonína snad kraj platí vymeták,tak kde je problém?

Jenže ta ZDO stejně nepomůže lidem, kteří chtěli jet třeba do Prahy, protože je odveze akorát tak do okresního města, kam vůbec nechtěli a občas je to i zajížďka.

Věříte tomu,že několik desetiletí bydlím na vesnici,kde můžete jet busem do většího města,z toho většího do krajského a až tamodtud do Prahy? Hele a fakt nikdy nikoho nenapadlo,že z toho prdelákova by měl do Prahy jezdit přímej spoj a ani Čsad co jezdí pár km okolo linku do Praglu se neobětovalo a nezačlo s těma pražákama k nám zajíždět.

že jakákoli demagogie je vždy dost dobrá na to, aby zdůvodnila,

Říká ten,co se drbe levou rukou za pravým uchem,aby mu to vyšlo podle vzorce "Jančura je hajzl a je třeba s nim zatočit"?

Tohle funguje docela dobře, jmenuje se to ZDO. A světe, div, se, dopravci na tom netratí.

Ano ,správně NETRATÍ,to jen jančurobijci tady furt kvičej,jak se ty ubohý ČSAD obětujou pro vesničky a jsou na tom bitý. Nedokážu si představit,kdyby fakt ten Jančura nějakou linku v ZDO dostal,to by se jančurobijci zesrali...

Mně je už neskutečně smutno z postojů některých jedinců ve stylu "my ti to, Jančuro, zregulujem a svážem, aby tvůj produkt hezky sloužil všem, a jestli se ti to nelíbí, nejezdi". Ještě mu to znárodněte, a budete spokojení.

Už chápete proč tolik lidí volí stbáckýho zmrda? Závist a třídní boj,to je jejich.
Slim
Pátek, 14. října 2016 - 23:24:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5506
Registrován: 2-2005
Focus, Hroch: Ohýbejte si realitu jak chcete a vyzobněte si vždycky ze všeho tu jednu větu, která vytržená ze souvislosti se dá překroutit a napadnout.
Focusovy argumenty jsou úplně mimo téma téhle debaty, Hrochova demagogie je srovnatelná snad s Ovčáčkem.

Takže potisící:
nejenom Jančura,klidně i Pepa,Jarda,Karel nebo kdokoliv
Proč teda o Pepovi, Jardovi a Karlovi neslyšíme? Tady ani nikde jinde? A pokud, tak v souvislosti s Jančurou (Alexej třeba)?

Pro vohnouta z Třebonína snad kraj platí vymeták,tak kde je problém?
No asi v tom, že kvůli vyzobu Jančury (a Pepy, Karla, jardy) ten vymeták stojí kraj víc, ne?

nikdy nikoho nenapadlo,že z toho prdelákova by měl do Prahy jezdit přímej spoj
A to souvisí s čím? Maximálně s Vaším vlastním výrokem on někdo brání nějakému soukromníkovi nebo ČSAD pro ty z Vodňan postavit přímý spoj do Prahy nebo Budějouc? Řečeno s Cimrmanem, zastáváte názor, který současně vyvracíte.

Ano ,správně NETRATÍ,to jen jančurobijci tady furt kvičej,jak se ty ubohý ČSAD obětujou pro vesničky
Žádnej jančurobijec tady nikdy neřekl, že na vymetáku, resp.ZDO, dopravce tratí. Tratí kraj, pokud musí díky komerční dopravě doplácet víc. O tom, nikoliv o dopravcích, je celý ten problém kolem Zimoly a Jančury a Vy to moc dobře víte aneb lekce z praktické demagogie II.

Už chápete proč tolik lidí volí stbáckýho zmrda? Závist a třídní boj,to je jejich.
Tohle sice můžu podepsat, ale souvislost s Jančurou a jeho zdejšími oponenty fakt nevidím.
Nesni
Sobota, 15. října 2016 - 11:31:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 6-2014
Focus1976:
jiní lidi mě fakt nezajímají
zachraňují se životy debilů

Na svoje názory máte právo. Akorát je těžké o tom vést diskusi a ještě ke všemu na téma autobusy.

Argument "všechny nás to stojí víc" neberu.
Tento postoj je, myslím, docela běžný. Tak jako třeba cyklista chce více peněz na cyklostezky, tak klient vyzobávačského autobusu chce více peněz na ZDO. Já se ale domnívám, že by dopravce vyz.busu měl hradit náklady, které tím vzniknou kraji ale i cestujícím nuceným použít auto nebo se s mnoha přestupy kodrcat do Prahy místní dopravou. Líbí se mi i model používaný v IREDO, kdy se zastávková část dálkové linky zaintegruje.

Hroch.R420:
nikdy nikoho nenapadlo,že z toho prdelákova by měl do Prahy jezdit přímej spoj
Řeč byla více méně o obcích, kterými autobus projíždí, aby tam zastavil, ne o závlecích. Ty se vyplatí jen do větších sídel, protože to fakt dost zdržuje.

Už chápete proč tolik lidí volí stbáckýho zmrda?
Trochu překvapivý závěr vašeho příspěvku. Asi jste přehlédl politickou angažovanost p. Jančury. Někdo tady psal, že to jeho cestující vůbec nezajímá, tak měl nejspíš pravdu. Z poslední doby je třeba zajímavá informace o schůzce Jančura-Babiš, která vedla ke zvratu situace a konkrétní dohodě v podstatě zohledňující postoj p. Jančury. (Neřeším podstatu té situace.)
Sobota, 15. října 2016 - 12:06:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 8-2010
Ty jo tady to zase jede [lol] Nechápu proč to tak prožíváte. Asi se to některým nebude líbit, ale voliči v Jihočeském kraji opět zvolili Zimolu a ČSSD. Takže jsou asi s Jihočeskou dopravou spokojeni. Tím i schvalují omezení pro Jančuru. Navzdory Focusům a Hrochům si voliči v jižních Čechách už vybrali sami.

Nesni: Nic se nezměnilo, rychlíky Olomouc-Břeclav-Brno budou i nadále provozovat ČD na 10 let s InterPantery. Zadání napřímo je jak jistě víte na železnici legální. Jančura ničeho nedosáhl a ta tisková zpráva o dohodě byla lež. Zrovna Ťok s Jančurou žádný kamarád není spíš naopak....
Slim
Sobota, 15. října 2016 - 12:22:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5509
Registrován: 2-2005
Pomiňme ten detail, že férové prostředí v železniční dopravě lze ideálně zajistit schůzkami s ministrem financí a toho následně podpořit ve volbách a v jeho byznysových zájmech, že?

A jen takovej pikantní detailíček - Jančura, který vždy starostlivě hýká o uspořených stamilionech, pokud mu stát svěří dopravu místo konkurence, považuje 50 mega podvodem získaných dotací za Čapí hnízdo za ušmudlaný detail.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/capi-hnizdo-mi-nevadi-je-to-usm udlanych-50-milionu-babis-je/r~9ee29d20f00211e5bb3a0025900fea04/? redirected=1476526795

Pak už je jen otázka pohledu, kdy dokáže být ušmudlaných třeba i 12 miliard, ne? To jen k té férovosti, objektivitě, nezaujatosti a křišťálové čistotě...

P.S.: Hrochu a Fkame, že si správně tipnu téma Vašich následujících příspěvků?
Slim
Sobota, 15. října 2016 - 12:25:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5510
Registrován: 2-2005
Honza7887: Zrovna Ťok s Jančurou žádný kamarád není spíš naopak....
Aneb jak napsali kdysi v HN a už jsem to tady uváděl, Jančura má zvláštní schopnost urážet, obviňovat a rozhádat se s lidmi, se kterými si následně potřebuje sednout k jednacímu stolu. Myslím, že tohle je pro charakter jeho podnikání velmi rozhodující bod. Pak holt potřebuju někoho, kdo to v médiích rozmazává a obrací...
Sobota, 15. října 2016 - 12:32:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 901
Registrován: 8-2011
Proč teda o Pepovi, Jardovi a Karlovi neslyšíme? Tady ani nikde jinde?

No slyšíme třeba o Vrát'ovi,kterej může svoji pseudodopravu provozovat souběžně s dotovaným vlakem a kam Jančurovi licenci nedali bo právě ten dotovanej vlak a vyzobávání cestujících. Aneb "stejný metr " v praxi.

No asi v tom, že kvůli vyzobu Jančury (a Pepy, Karla, jardy) ten vymeták stojí kraj víc, ne?

A když teda ten Jančura v tom Třeboníně nestaví tak tam asi nikoho nevyzobne ne? Víte,mě je jedno jestli z mých daní ten kraj zaplatíá bus pro dva nebo deset lidí,tu obslužnost at' zajistí,mě jen vadí,že přes tyhle dosypy a platby jde hodně peněz z mých daní bokem spřáteleným firmám. Viz nedávno diskuze v jiném vlákně jak zrovna JČ kraj platí někde souběh vlaku a autobusu,to vás netrápí,když pořád řešíte to správné hospodaření?

A to souvisí s čím?
S komentářem uživantele Nesni "Jenže ta ZDO stejně nepomůže lidem, kteří chtěli jet třeba do Prahy, protože je odveze akorát tak do okresního města, kam vůbec nechtěli a občas je to i zajížďka. "

O tom, nikoliv o dopravcích, je celý ten problém kolem Zimoly a Jančury

Vy jste prostě přesvědčen,že pokud Jančura nedostane licenci na ČB-ČK tak ty lidi budou jezdit tim vymetákem co zastavuje v Třeboníně a kodvíkde ještě? Nebud'te naivní.

Tohle sice můžu podepsat, ale souvislost s Jančurou a jeho zdejšími oponenty fakt nevidím.

Vážně ne? Já ano,"zakázat,zregulovat,ukázat že bez nás to nejde,my rozhodnem,co je pro vás dobré,atd"

Hrochova demagogie je srovnatelná snad s Ovčáčkem.

Taky já jsem po ovečce náhradníkem,kdyby se mu něco stalo,to jste ještě nevyčmuchal?[rofl]

Navzdory Focusům a Hrochům si voliči v jižních Čechách už vybrali sami.

Kolik asi voličů Zimoly potřebuje dojíždět ČB-ČK vymetákem? [kladivo]

Asi jste přehlédl politickou angažovanost p. Jančury.

Nepřehlédnul,jen odděluji osobu Jančury od služeb jeho společnosti.To že kdo se paktuje s Babišem je pro mě zmrd je věc jiná a nemá vliv na dopravu mezi ČB-ČK. Jak jsem uvedl dříve,pokud to nebude Jančura ale někdo jinej tak taky budu psát,že mu stát nemá do toho co kecat.

Aneb jak napsali kdysi v HN a už jsem to tady uváděl, Jančura má zvláštní schopnost urážet, obviňovat a rozhádat se s lidmi, se kterými si následně potřebuje sednout k jednacímu stolu.

V tomhle nejsme ve sporu,ale jak vidíte,dosahne čeho chce aneb jak se říká "drzé čelo lepší než poplužní dvůr".

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.R420.)
Sobota, 15. října 2016 - 13:01:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 8-2010
Hroch.R420: Kdyby byla přeprava žlutými autobusy mezi Krumlovem a Budějovicemi důležitá otázka pro JČ tak zdaleka nemá Zimola tolik hlasů nebo jde od válu. Jen to ukazuje, že veřejná doprava není důležité téma pro voliče.
žlutý anděl
Sobota, 15. října 2016 - 13:27:14  
Neregistrovaný host
46.135.228.5
Zajímavé je, jak spousta názorů uteče od tématu. Každopádně jak tu je někdy podsouváno (zejména Jančurovci), že mu někdo brání v provozu linky do Prahy. Ne, v tom mu nikdo nebrání. Tady jde o část trasy, kde se má stát, který tuto povinost delegoval na kraje zajistit dopravu lidí za vzděláním,lékařem,prací atd. Pokud někdo vyzobává to co je výdělečné, je poviností kraje tomu zamezit. Jinak nejedná s péčí řádného hospodáře. Hroch nám tady vykládá, že lidé nebudou jezdit přes vesničky. Ano lidem na přímé trase mají sloužit přímé spoje v ZDO.
Škoda, že nám Hroch a Focus nebojují i za jiné dopravce, kteří mají tyto omezení. To už vám nevadí co. Konečně proč také, když jediný správný je váš Jančura.
Ale mám nápad, dáme do zákona, že může Jančura třeba jezdit na červenou, že nemusí platit za nádraží, může jezdit rychleji. Vždyť mu to brání v podnikání.
Absurdní že? Ano, stejně absurdní je i to, co pro něho chcete vy.
Vracím se k úvodní myšlence, proč to vlastně dělá Jančura. Je po volbách a je klid. Už je více než jasné proč. Jednalo se jen o politiku pro stranu ANO. Bohužel voliči se zastali Zimoly. Hroch ihned přijde s tím, že jich bylo málo. Ale to je princip voleb. Kdo zůstane doma, hází hlas do koše. Tudíž může Hroch dupat, ale tak to je. Musí se zasadit o poviné volby jako Zeman. Na Jižní Moravě se Jančurovi politická agitace povedla,což nebyl problém. Hašek totiž chyboval sám. Vše proč to Jančura dělá, je pouze jeho byznys a snaha o výhody. Pokud si někdo myslí, že ne, tak ho evidentně nezná.
Jen jsem netušil, že Jančurovci pana podnikatele nakonec nazvou stbáckým zmrdem.
Sobota, 15. října 2016 - 13:56:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 902
Registrován: 8-2011
Jen to ukazuje, že veřejná doprava není důležité téma pro voliče.

No to vážně není,proto mi tenhle komentář ale voliči v Jihočeském kraji opět zvolili Zimolu a ČSSD. Takže jsou asi s Jihočeskou dopravou spokojeni. přijde trochu mimo...

nebojují i za jiné dopravce, kteří mají tyto omezení. To už vám nevadí co

Proč na Klatovech Jančura nedostal licenci bo dotovaný vlak a Štáhlich si tam vesele jezdí a dotovanému vlaku vyzobává? To už vám nevadí,co?


Hroch ihned přijde s tím, že jich bylo málo. Ale to je princip voleb. Kdo zůstane doma, hází hlas do koše. Tudíž může Hroch dupat, ale tak to je. Musí se zasadit o poviné volby jako Zeman.

Ještě jednou a pomaleji,Hroch nepsal,že jich bylo málo,ale kolik jich asi bylo ze skupiny lidí cestujících mezi ČK a ČB.
Hrochovi je vážně proti srsti jakékoliv omezování nebo nařizování ze strany státu( proto vedeme tuhle diskuzi),takže těžko bude dupat pro to,aby byly volby povinné.

Sám se zaptám Vracím se k úvodní myšlence, proč to vlastně dělá Jančura a sám si i odpovím Vše proč to Jančura dělá, je pouze jeho byznys a snaha o výhody,co furt je tady k řešení?
wich
Sobota, 15. října 2016 - 14:39:59  
Neregistrovaný host
188.120.221.122
žlutá anděl:
Dobrý den, patrně jste přehlédl moji otázku z minulého týdne, proto se ptám znovu
"Jak často cetujete veřejnou dopravou mezi Krumlovem a ČB ?"
carte
Sobota, 15. října 2016 - 20:07:17  
Neregistrovaný host
78.136.160.175
K lince PHA - CK (relace CB - CK): Město Český Krumlov, tedy rada města CK zasílá nesouhlasné stanovisko Krajskému úřadu s dotazem proč k takovému rozhodnutí došlo... omezení se má týkat 28 spojů, tj. 14 párů, o jaké konkrétně jde nevím...
Sobota, 15. října 2016 - 20:46:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 4-2011
Já se ale domnívám, že by dopravce vyz.busu měl hradit náklady, které tím vzniknou kraji ale i cestujícím nuceným použít auto
A ještě by měl manželce cestujícího nuceného použít auto zaplatit odškodné, protože musela pro nákup 500 metrů pěšky. [angry] Větší 3,14čovinu jsem už tady dlouho neviděl.

A proč bych měl "bojovat za jiné dopravce"? Já je neznám. Jestli jsou na tom stejně jako RJ, tak automaticky platí vše i pro ně. Já jsem z Brna, mě zajímají směry Brno-Praha a Brno-Olomouc. Čas jsou peníze, tak se "zastávám" Jančury provozujícího non-stop linky (se kterými jezdím), pro které prokazatelně existuje cílovka. Ten argument "takhle ale nevydělá dost ten, co už tam je" mě sere. Pokud už kraj teď doplácí na vymetáky, tak ať doplácí stejnou částku dál na úkor nižšího zisku daných dopravců.

Pokud někdo vyzobává to co je výdělečné, je poviností kraje tomu zamezit.
Já už fakt nemám slov. Výdělečné to je pro toho dopravce, který ten kšeft dostal nebo uplatil, a má jistý výdělek -- a nedělá to z lásky k lidem, ale možná k hejtmanovi. Pokud mu někdo vyzobává, zvyšuje nabídku mezi konkétními městy a "bojuje" s krajem, který řekne "MY řekneme, kdy budete jezdit" a "jezdit bude to, co zaplatíme". Už teď "kraje" na spoustu obcí, kde v životě vysokopatro neprojelo, serou, když jim dávají jeden bus ráno a jeden odpoledne.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
carte
Sobota, 15. října 2016 - 21:12:04  
Neregistrovaný host
78.136.160.175
Mě, který relaci CB - CK využívá skoro denně jde o to, aby něco jelo... je mi jedno zda RJ nebo ČSAD. Mě jde o to, aby když omezí Jančuru, aby tam nezůstali jen těch 5 sobotních regionálních spojů... zvykem JIKORDu vážně není, aby přidával a doplácel další spoje... JIKORD je zvyklý škrtat a ne přidávat další spoje... o to tady vlastně jde mě a městu CK...
Boblück exekuovaný
Sobota, 15. října 2016 - 22:22:41  
Neregistrovaný host
162.243.91.93
wich: Necestuje nijak. Říká se tomu troll...
Nesni
Sobota, 15. října 2016 - 22:31:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 6-2014
Hroch.R420:
"Proč na Klatovech Jančura nedostal licenci bo dotovaný vlak a Štáhlich si tam vesele jezdí"
Jančura licenci dostal, ale odmítl ji kvůli těm omezením. Autobusy VKJ mají licenci z minulosti. Alespoň to tak píšou tady.
Focus1976:
"Brno-Praha a Brno-Olomouc. Čas jsou peníze, tak se "zastávám" Jančury provozujícího non-stop linky"
O linkách vedených po dálnici ale vůbec není řeč. Tam k žádnému vyzobávání přeci nedochází ani tím není ovlivněna dopravní obsluha obcí v okolí dálnice, navíc jsou zastávky v různých krajích.
carte:
"Mě jde o to, aby když omezí Jančuru, aby tam nezůstali jen těch 5 sobotních regionálních spojů"
Podle zákona můžou oparagrafovat jen spojení, které už je zajištěno dotovanou dopravou. Tak by vám, teoreticky, těch spojů mělo zůstat celkem dost.
Neděle, 16. října 2016 - 10:14:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3948
Registrován: 12-2004
Nesni: U Brno - Olomouc to není tak jednoznačný, uvidí se časem...

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Martinmarilynmanson
Neděle, 16. října 2016 - 11:23:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10243
Registrován: 12-2007
Štáhlich si tam vesele jezdí
Ale VKJ už ty paragrafy má: odkaz
Be clever - use public transport!
Nesni
Neděle, 16. října 2016 - 14:35:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 6-2014
Zzz:
"U Brno - Olomouc to není tak jednoznačný, uvidí se časem"
Ano, je tam problém s úsekem Prostějov-Olomouc, který je na jiných linkách zaintegrován, jestli teda myslíme to samé. Kraj to samozřejmě může časem vyhodnotit jinak, ale pro mě byla rozhodující existence dálnice v celé trase. Zrušením expresů by se, myslím, ničeho pozitivního nedosáhlo, protože trasa po dálnici je něco jiného než trasa přes obce a cestující by mohli utéct do aut (i formou placeného autostopu).
carte
Neděle, 16. října 2016 - 17:37:21  
Neregistrovaný host
78.136.174.218
Nesni: "Podle zákona můžou oparagrafovat jen spojení, které už je zajištěno dotovanou dopravou. Tak by vám, teoreticky, těch spojů mělo zůstat celkem dost.!

To těžko, když má být omezeno 28 spojů! Viděl jsem stanovisko Krajského úřadu JčK.
carte
Neděle, 16. října 2016 - 17:48:40  
Neregistrovaný host
78.136.174.218
Nesni: Mimochodem ,když se tu oháníte paragrafy, tak jistě znáte § 2 zákona č. 194/2010 Sb.
Zákon o veřejných službách v přepravě cestujících a o změně dalších zákonů, který říká:
Dopravní obslužnost
Dopravní obslužností se rozumí zabezpečení dopravy po všechny dny v týdnu především do škol a školských zařízení, k orgánům veřejné moci, do zaměstnání, do zdravotnických zařízení poskytujících základní zdravotní péči a k uspokojení kulturních, rekreačních a společenských potřeb, včetně dopravy zpět, přispívající k trvale udržitelnému rozvoji územního obvodu.

Teď běžte na www.portal.idos.cz zadejte tam obce, které nemají železniční spojení v okolí Českých Budějovic či Českého Krumlova tak do cca. 15 kilometrů a zjistíte, že se do většiny z nich v pracovní dny večer už po 17 hod. nebo po 18:45 hod. a v sobotu a v neděli celodenně se do nich nedostanete žádným autobusovým spojem. Prostě nic nejede...
Takže zákony sice jsou, jenže JIKORD a Zimola si je vykládají po svém... musel by se najít cestující/občan dotčené obce bez jediného spoje v sobotu či v neděli. Žádat JIKORD o zavedení spoje, ten samozřejmě nevyhoví, následně podat stížnost na Krajský úřad Jihočeského kraje, ten stížnost zamítne a dalším krokem může být až žaloba na kraj... a kdo vám půjde do toho půjde?
Neděle, 16. října 2016 - 20:06:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 1-2009
H.ogo F.ogo tour (ex.Boblick lines) na posile SA
[coze]
Slim
Pondělí, 17. října 2016 - 00:10:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5513
Registrován: 2-2005
Hroch: Já už teda fakt zvažuju mezi demagogií a blbostí. Tak popořadě a potísící:
A když teda ten Jančura v tom Třeboníně nestaví tak tam asi nikoho nevyzobne ne?
Ona je řeč o vyzobávání nácestných zastávek? Já doteď žil v tom, že o vyzobávání frekvence z konečné na konečnou, které tu linku živí.

Víte,mě je jedno jestli z mých daní ten kraj zaplatíá bus pro dva nebo deset lidí,tu obslužnost at' zajistí,mě jen vadí,že přes tyhle dosypy a platby jde hodně peněz z mých daní bokem spřáteleným firmám.
Takže pokud bude kraj platit z Vašich daní vyšší ztrátu, protože Jančura na tom spoji stavícím v Třeboníně vyzobe frekvenci ČB-ČK, jste s tím v pohodě nebo Vám to vadí? K demagogii ještě trošku schizofrenie.

Vy jste prostě přesvědčen,že pokud Jančura nedostane licenci na ČB-ČK tak ty lidi budou jezdit tim vymetákem co zastavuje v Třeboníně a kodvíkde ještě?
Jezdili jím i předtím, než s nebe sestoupil Jančura. Pro tyhle lidi holt auto není alternativa, nebyla předtím a nebude ani teď.

jak vidíte,dosahne čeho chce aneb jak se říká "drzé čelo lepší než poplužní dvůr
Já teda zatím vidím, že zrovna tady svého s drzým čelem nedosáhl, Vy jo?

Hrochovi je vážně proti srsti jakékoliv omezování nebo nařizování ze strany státu
A slyšel jste někdy přísloví "kdo platí, ten poroučí?" Ono omezování podnikání ze strany státu je sice skutečně fujfuj, ale to platí tam, kde může vládnost skutečně volná soutěž.V dotované dopravě tedy vládne volná soutěž pouze a jenom v momentu, kdy se soutěží o ten doplatek státu. Ve chvíli, kdy by kdokoli svým podnikáním způsobil, že stát bude platit víc, není o omezování podnikání co debatovat. Viz Vaše dojemná starost o vyhazování Vašich daní.

Focus příspěvek 1331: na to se fakt už odpovědět nedá.

Carte: Jestli Vás to uspokojí, tak já jsem na té lince, pravda před dvaceti lety, jezdil často i jako řidič, stavěl jsem na ni turnusy, jízdní řády, vyhodnocoval tržby, a byl jsem u toho, když na ní začal zkostnatělýmu ČSAD konkurovat Ramvej. Byl jsem u toho, když se posouvaly odjezdy každý měsíc o pět minut v reakci na něj, byl jsem u toho, když se díky tomu rozpadaly přípoje z vesnic do Budějovic, protože nafedrovat plný bus lidí jedoucích přímo do ČB, zastavit jen na Špičáku a pak to švihat po přeložce mimo Kameňák je sakra zajímavej kšeft. Taky jsem byl u toho, co to udělalo s ekonomikou těch spojů, které jen vymetaly ty Třeboníny, Rájovy a Kameňáky. A taky pamatuju časy, kdy první bus do Budějovic jel ráno ve 4.25 a byl to kloubák...Takže taky pamatuju,že jestli něco vyhnnalo lidi z autobusů do aut, bylo to právě to rozvazování přípojů a vynechávání nácestných zastávek, které tenhle boj přinesl. Pravda, tenkrát byl zákonný rámec tohohle podnikání někde úplně jinde a šlo leccos...A jen tak mezi námi - taky bylo výrazně míň aut mezi lidmi a peněz na dojíždění jimi, výrazně víc lidí se bez toho spojení do ČB neobešlo (práce, škola, nemocnice atd.)

A ta Vaše citace zákona je sice myšlena jako kopání do něčeho jiného, ale krásně jste si naběhl, protože tohle je přesně to, proč má kraj držet vymetáky...Vám vadí, že do x vesnic nic nejede, ale horujete pro to, aby to tak bylo v nácestných vesnicích mezi Krumlovem a Budějovicemi? A vysvětlení je víc než jednoduché - kraj platí to, na co má...a tady se jen brání, aby za stejnou službu nemusel platit víc jen proto, že si někdo chce vydělat. Mimochodem ten zákon nikde nestanoví, kolik spojů a kdy má do každého místa jezdit, takže ta hypotéza se žalobou je víc než směšná.

Mě jde o to, aby když omezí Jančuru, aby tam nezůstali jen těch 5 sobotních regionálních spojů... zvykem JIKORDu vážně není, aby přidával a doplácel další spoje... JIKORD je zvyklý škrtat a ne přidávat další spoje...
Rozhodl jste předem a howgh. Zimola sice nepochybně blb je, ale ani socan není tak pitomej, aby s velkým mediálním humbukem zrušil Jančurovi spoje a pak tu linku nechal bez spojení a čekal, že Jančura si dá prst do huby, začne brečet a do těch médií už s tím nepůjde...
Pondělí, 17. října 2016 - 00:56:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 88
Registrován: 1-2016
Jezdili jím i předtím, než s nebe sestoupil Jančura. Pro tyhle lidi holt auto není alternativa, nebyla předtím a nebude ani teď.

Zase lžeš. Já nechávám auto u baráku právě proto, že existují expresní spoje, které nezastavují po trase vůbec nebo jen minimálně. Pokud se tyto spoje zruší buď pro nezájem cestujících (nezájem zde evidentně není, když se uživí dálkové spoje a nejde jen o SA) nebo se uměle omezí díky blbům na úřadech, tak prostě zase sednu do auta. A jak vím od spolucestujících a známých, nejsem zdaleka sám. Nikdo není zvědav jezdit místo 50 minut hodinu a půl nebo jinde ještě déle. Proč má asi Arriva Express úspěch i proti vlaku? Hlavně že tu každej druhej tvrdí, že ty courací vymetáky nejsou primárně určeny pro spojení výchozího většího města a cílového města, ale žijí z frekvence po trase. A najednou to neplatí? Asi to platí podle toho, co se zrovna hodí, aby byl bit zdejší neoblíbený žlutý dopravce.
Pondělí, 17. října 2016 - 00:58:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 89
Registrován: 1-2016
žlutý anděl: tak jistě že se ozvu, protože na ty tvoje pitomosti, to se přejít nedá jen tak (a slimejš podobně, ten má oproti tobě aspoň malé plus z dřívějška, kdy byl ještě normální, ty jsi totální debil odjakživa).
PS: Když máš takové osypky ze všeho, co je žlutý, měl by sis nejspíš změnit nick
carte
Pondělí, 17. října 2016 - 05:36:28  
Neregistrovaný host
91.192.35.130
Slim: velky prd je smesna... pise se v nem, ze ve vsechny dny, tj. vcetne sobot a nedeli... takze mi najdete spojeni v relaci CB - Lipi v jednom z techto dnu... pane smesny... neudelal jste nahodou karieru v GW Busu u Krigara?
Pondělí, 17. října 2016 - 09:43:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 905
Registrován: 8-2011
Jezdili jím i předtím, než s nebe sestoupil Jančura. Pro tyhle lidi holt auto není alternativa, nebyla předtím a nebude ani teď. ¨

Ztotožňuji se s odpovědí TN26 v příspěvku 88,víc nemám co dodat.

Takže pokud bude kraj platit z Vašich daní vyšší ztrátu, protože Jančura na tom spoji stavícím v Třeboníně vyzobe frekvenci ČB-ČK, jste s tím v pohodě nebo Vám to vadí?

Máte nějaký seriozní odhad,když tam kraj platí vymeták ted' ,jaká je obsazenost a o kolik méně bude doplácet kraj když zruší přímej bus ? Kolik lidí podle vás nemá jinou možnost a holt pojede vymetákem a kolik lidí sedne do auta,protože je vyhlídková trasa fakt nezajímá? Vaříte z vody,svoje domněnky vydáváte za fakta,proto se nebojím,že po zrušení přímého spoje kraj ušetří statisíce,protože lidi od Janřury pojedou s utlačeným ČSAD,Jihotransem bo kdo to tam jezdí,jak vy si to tady malujete.

mezi demagogií a blbostí. K demagogii ještě trošku schizofrenie.

Jojo,už jsem vám to napsal i v Regiojetu,nemám argumenty tak to pořeším osobně...
žlutý anděl
Pondělí, 17. října 2016 - 17:11:37  
Neregistrovaný host
46.135.37.244
Ad wich vám musím odpovědět, neb jsem předtím vaši otázku přehlédl. A je slušností odpovědět, jsem-li tázán. Tedy ano, nárazově občas. Nejsem denodením cestujícím.

Ad Hrochové,Focusové apod. Fascinuje me, jak na jedné straně tady brečíte nad vyhazováním peněz z vašich daní. Skoro bych vám to uvěřil. Jen kdyby jste v následné větě neříkali opak. To si tolik nevěříte? Přiznám se, že se děsím toho, co jste schopni vyplodit kvůli ochraně vůdce. Kolik vám platí?
Mě tedy jde o to, kolik platí z mých daní. Pokud je možnost ušetřit korunu, je mi úplně jedno, že se omezí nějaký bezvýznamný soukromník. Ono jeho fakt nehodlám financovat z daní. Naštěstí ta politická komedie, kterou váš guru organizoval po volbách okamžitě utichla. Vyděračská praktika Jančury nevyšla. Kdyby byl Jančura chlap, tak takové Smsky nepíše. Vy jste mu bohužel naletěli a teď nemáte tu čest přiznat, že to byla objednávka ANO.
Smutné no.

Ad Tn26 umíš i jiné věci, než se chovat sprostě jako hulvát? To tě naučili rodiče? To tě měl otec raději utopit v umyvadle. Naštěstí takový myšlenkový chudák mě nemůže rozhodit.
Pondělí, 17. října 2016 - 17:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 8-2010
přesně sem věděl, kterej debil se ozve.
ty jsi totální debil odjakživa.
K demagogii ještě trošku schizofrenie.

umíš i jiné věci, než se chovat sprostě jako hulvát? To tě naučili rodiče? To tě měl otec raději utopit v umyvadle. Naštěstí takový myšlenkový chudák mě nemůže rozhodit.


Číst tohle vlákno chce notnou dávku rezistence psychiky nebo tvrdší drogy [biggrin][crazy]
TN anděl
Pondělí, 17. října 2016 - 18:19:34  
Neregistrovaný host
46.135.188.254
Žlutý anděl i TN26 oba jsou to debilové! Běžte si ty svoje hádky a komplexy řešit jinam[angry]
žlutý anděl
Pondělí, 17. října 2016 - 19:01:35  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
Tn anděl pouze reaguji na jeho napadání. Nemusím si nechat od něho všechno líbit.
Focus aspoň snáší nějaké argumenty. Tam se dá aspoň mluvit o diskusi, ač máme totálně rozdílné názory.
Ale to se v životě stává.
P.S. první čím začneš, že jsme debilové. Jo já ti to neberu je to názor. Ale nechováš se tedy stejně?
Když chceš někomu kázat, tak se především podívej na sebe.
rh-driver
Pondělí, 17. října 2016 - 21:59:21  
Neregistrovaný host
185.21.163.150
Nevite,co to jezdi za bilou Futuru na lince do Liberce?dnes jsem ji potkal kolem 19h.nekde u Turnova.Pod bocnimy okny mela zluty prouzek s napisem RegioJet..
Pondělí, 17. října 2016 - 23:23:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 4-2011
Přiznám se, že se děsím toho, co jste schopni vyplodit kvůli ochraně vůdce. Kolik vám platí?
Mě tedy jde o to, kolik platí z mých daní. (...) Vy jste mu bohužel naletěli...


Anděli, ujišťuju tě jako pravicový volič se značným odporem k mnohým formám přerozdělování, že jakékoliv zvýšené nebo zbytečné placení z mých daní mi vadí taky. Ale nesdílím názor o omezování "bezvýznamných podnikatelů" a služby RJ mi byly sympatické dávno předtím, než se pustil do politiky. Takže o nějakém "naletění" nemůže být řeč. Já Babiše nevolím, celostátní politiku teď sleduju minimálně, akorát jsem viděl ty polepy na zadcích busů. Kdybych měl slučovat dopravce a politiku, v životě bych nevlezl do vlaků ČD.

Důležitost ZDO v malých sídlech nezpochybňuju a třeba jihomoravská IDSJMK je podle mě fantasticky dobře zorganizovaná a podle mě stojí za všechny koruny do ní vkládané... ale trvám na tom, že nonstop linky musí existovat kvůli lidem, kteří by jinak jeli autem. Řidiči IAD nespokojení s busy podle mě zvyšují náklady krajům mnohem víc, akorát to není tak vidět. Jeden luxbus (např. ČB-ČK(-PHA)) je možná dvacet i víc aut.

To je, jako by chtěl někdo zrušit taxíky ve městech, protože vyzobávají cestující MHD. V čem je rozdíl?
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Slim
Pondělí, 17. října 2016 - 23:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5516
Registrován: 2-2005
TN26:Hlavně že tu každej druhej tvrdí, že ty courací vymetáky nejsou primárně určeny pro spojení výchozího většího města a cílového města, ale žijí z frekvence po trase.
Jsem si zatím všiml, že tady všichni tvrdí přesný opak - spoje, které mají obsloužit vymetací zastávky, potřebují frekvenci mezi konečnými k přežití.

Zase lžeš. Já nechávám auto u baráku právě proto, že existují expresní spoje, které nezastavují po trase vůbec
Jáááááá jsem bůh, nikdo jinej nemá nárok to mít jinak.

Nikdo není zvědav jezdit místo 50 minut hodinu a půl nebo jinde ještě déle Koukám do JŘ linky 330020 a rozdíl mezi vymetákem a rychlým spojem je 5 minut. Rychlý jede 40 minut, vymeták 45 minut. Koukám k Jančurovi a jízdní doba ČK-ČB je 40 minut, ať dělám, co dělám. Takže ty blitky o lhaní a hodině a půl si řekněte, až budete stát před zrcadlem.

Carte: Proč Lipí? Tady se řeší Lipí? Jančurovi Zimola bere zastavování v Lipí? Nekruťte to jinam, tady je tématem snaha zabránit Jančurovi ve vyzobávání frekvence mezi ČB a ČK.

Hroch: Kolik lidí podle vás nemá jinou možnost a holt pojede vymetákem a kolik lidí sedne do auta,protože je vyhlídková trasa fakt nezajímá? Vaříte z vody,svoje domněnky vydáváte za fakta

A Vy ten odhad máte? S fakty a ne domněnkami? Já mám zkušenost, že kdo může nebo chce jezdit autem, ten jím jezdí už teď, kdo nemůže nebo nechce, ten zůstane u busu, i pokud pojede po zastávkách. Těch 5 minut opravdu za ty náklady nestojí. Ono totiž to auto s sebou nese úsporu jinde a daleko větší, vyplývající z toho, že nastoupím u domu a vystoupím před fabrikou. Jak dlouho jedou asi lidi z domova na autobusák a z autobusáku do práce ve srovnání se 40-45 minutami z ČK do ČB? Pokud by chtěli šetřit čas a měli na vybranou mezi busem a autem, tak tohle a nikoliv vo fous kratší jízdní doba by byl ten pravý důvod.

nemám argumenty tak to pořeším osobně Jsou teda výroky, na který opravdu rozumný argument řečený bez silných slov lze najít jen velmi těžko, takže v tom s Vámi trochu souhlasím.
Slim
Pondělí, 17. října 2016 - 23:30:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5517
Registrován: 2-2005
Focus: nonstop linky musí existovat kvůli lidem, kteří by jinak jeli autem. Řidiči IAD nespokojení s busy Bože bože...takže lidi si kupujou auta a jezdí jimi, protože jsou nespokojeni s vymetáky?
Jinak rozdíl mezi vyzobáváním Jančury vymetákům a taxíků MHD uvidíte, až si porovnáte poměr počtu lidí vyzobnutých vs nevyzobnutých v obou případech.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
carte
Úterý, 18. října 2016 - 05:39:06  
Neregistrovaný host
91.192.35.130
Hostem poradu Rozrel na idnes.tv bude Radim Jancura. Ptejte se ho uz ted. Vice zde: http://ekonomika.idnes.cz/hostem-poradu-rozstrel-bude-podnikatel- radim-jancura-pdn-/ekonomika.aspx?c=A161017_155530_ekonomika_fih
carte
Úterý, 18. října 2016 - 05:45:21  
Neregistrovaný host
91.192.35.130
Slim: vy prekrucujete fakta! Porad melete o Trebonine a jak se lidi z Trebonina dostanou, kdyz Jancura tam nestavi, ale ze v jinych obcich neni zadne spojeni je vam sumak. Vam o Trebinin nejde. Vam jde jen o to, ze ksefty CSAD nema, tudiz vy nemate dobre placene turnusy o vikendech a za to dobre zaplaceno. Jancura vam to vyfouk jen proto, ze jeho vozovy park je fakt nekde jinde... ci budete ale delat az vam sem vleti Arriva, ktera se sem z Prahy riti do vyberka na rik 2019 :D
Úterý, 18. října 2016 - 09:52:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 4-2011
Bože bože...takže lidi si kupujou auta a jezdí jimi, protože jsou nespokojeni s vymetáky?
Kupujou? Ne úplně (někdo možná jo). Jezdí? Ano, s auty, která už mají, i kdyby to mělo stát a padat se subjektivním dojmem z cestování, tedy pohodlím, kterého čekají víc, a zastavováním a odbavováním po cestě. Pročtěte si někdy diskuze na Brně (tramvaje nebo autobusy). Tam čtu jasné důkazy, že lidi přelézají do aut i v oblasti luxusně a hustě a často pokryté VHD (MHD+IDSJMK). Někdo kvůli tlačenici, někdo kvůli smradu, někdo kvůli blbým kecům důchodců, někdo kvůli názoru "když už mám skákat v kolonách, tak raději ve svým".

co budete ale delat, az vam sem vleti Arriva
Co by, bude se říkat, že je to zlej skopčák, kterému jde jen o zisk, a že si má zkusit jezdit z Buranova do Vidlákovic nad Primitivkou.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Michal 7
Úterý, 18. října 2016 - 16:02:05  
Neregistrovaný host
94.113.66.191
Jak to tady pročítám, tak mě konečně došlo, že zdejší diskuse je v zásadě vlastně mezi uživateli dopravy kontra profesními jedinci, kteří jsou vlastně skupinou bránící svůj chléb vezdejší. To sice dovedu pochopit, nicméně takováto diskuse je potom o něčem jiném a myslim že to ztrácí trochu smysl vstupovat do nějaké výměny názorů, hledat fakta, souvislosti, důvody a podobně. Stále mě bylo divné, proč je ten zločinec Jančura tak často na tapetě, tak už je to jasné, alespon pro mě. On i pár dalších podnikatelů není žádný dobroser, tak jako nebyl Baťa a další, jenže ukázaná platí. A to naštěstí stále. Naopak jiní také podnikatelé by rádi fungovali na kapitalistické bázi se socialistickými zvyklostmi. Tak to snad raději už ne.