Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 16. 08. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Student Agency do 16. 08. 2016

dolů
   autor příspěvek
Středa, 03. srpna 2016 - 15:46:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 539
Registrován: 4-2013
...ať si proboha[andel] , každý cestující jezdí s tím ,[auto] kdo a co mu vyhovuje....je to jen na něm co si vybere, a pokud není si z čeho vybrat v konkrétním čase , z nějakého x města, použije prostě to co jede....proč z toho dělat lidičky[happy] kluby pro a proti někomu jinému.....
Viribus Unitis
Středa, 03. srpna 2016 - 17:27:09  
Neregistrovaný host
178.22.115.110
verča:
S Tvým názorem naprostý [ok]. Jenže pokud se ti po komerčních linkách potuluje pračka drogových peněz ( a že za rok z toho má na ty linky a vláčky cca 800 mega), pak skutečně máš jako malý dopravce problém. A to navíc má oddělení, které nedělá nic jiného, že sleduje prodej na AMS. A kde je toho hodně, tam se nasere. Zaplať pánbůh za to, že tu je systém do kterého nevidí ani Florenc (prodavač linek Korych), ani žlutý mor.
Slim
Středa, 03. srpna 2016 - 18:44:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5430
Registrován: 2-2005
Fkam:Nechci se přepravovat jako před 20 lety. Takže nějaké ČSAD, VKJ, ICOM prostě pro mě není.

A von někdo z těchto nebo i jiných dopravců přepravuje dneska stejně jako před 20 lety? Notabene (možná se mýlím) kde jezdí třeba ICOM linku srovnatelnou s těmi Jančurovými? Není náhodou ICOM jeden z největších odběratelů busů Mercedes a nově Setra v Evropě? Nejezdí náhodou třeba Busem do Prahy Scaniemi a Setrami? Nemají náhodou všichni tihle na dálkových linkách vysoké klimatizované busy a někteří i stewardky? Srovnávat rok 1989 u konkurence s dnešním Jančurou, toť výkon hodný veleducha. Možná bys mohl někam kandidovat za Zemanovce nebo komouše, tam tohle dost frčí.
žlutý anděl
Středa, 03. srpna 2016 - 19:17:25  
Neregistrovaný host
46.135.238.250
Fkame opět si prokázal to, co ti říkám celou dobu. Pro tebe a některé ostatní je ten, kdo nejezdí s Sa sr.. Jenže ten tvůj Jančura nejezdí všude. Proto jezdí ti dopravci jako Icom,Busem atd. Ostatní cestující, ale jsou vděční, že jezdí.
A jak píše slim, oni jezdí Setrami,Mercedesy,Many atd. Je vidět, že máš na očích žluté klapky. Je mi jasné, že opět začneš používat argumenty minulosti.
Jezdi si svým žlutým, ale prosím nevnucuj ho ostatním.
Ty nejsi náhodou pražák? Já že by tomu odpovídalo to tvoje sobectví.
Středa, 03. srpna 2016 - 21:34:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2010
Žlutý anděli (když už si tykáme) odcituj mi, prosím, tu urážku [happy] Snad se tě nedotklo, že jsem do jednoho příspěvku dal slova žlutý anděl a žumpa? :D
žlutý anděl
Středa, 03. srpna 2016 - 22:53:18  
Neregistrovaný host
46.135.238.250
Pokud na tom trváte, tak vám budu vykat. Zajímavé je, že vždy když dojdou argumenty, začne se tahat minulost. Nazvete mě trolem,aniž by jste mě znal z osobního života. Trošku divné ne. Já vás také neznám a neříkám o vás nic takového. Dál nemám potřebu vám cokoliv říkat. Přeji vám vše hezké.
Čtvrtek, 04. srpna 2016 - 09:15:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 540
Registrován: 4-2013
máme tu kapitalismus a s tím souvisí volný trh a na komerčních linkách může jezdit každý kdo dostane potřebnou licenci, zjednodušeně řečeno, a je jasný , že každý se snaží uživit jak může, a správní orgány by se měli pouze starat o to, aby se ta licence neporušovala ,ať z jakéhokoliv důvodu, bez rozdílu o jakého dopravce jde, bohužel je tedy pravdou, že většinou vyhrávají dopravci větší a silnější na úkor menších dopravců, ale pokud je to v souladu s právními předpisy, tak se s tím nic neudělá, nehledě na to , že si každý nějakou tu morálku v podnikání vysvětluje po svém z vlastního úhlu pohledu......takže máme volnou soutěž, je konkurence, nic víc ,nic míň[happy]....hezký den[happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem verča.)
Čtvrtek, 04. srpna 2016 - 13:03:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 4-2011
že budu opravdu radši ten "ztracený případ", ztracený proto, že mě ten žlutý nosorožec připravil 2x málem o práci agresivním vstupem na "moje" linky. Pak jsem podle tebe zřejmě ambiciózně měl naboxovat majiteli, že si neumí udržet zákazníky, jenže všichni zúčastnění těchto eskapád, jsou neambiciózně rádi, že většinou dostali jinou práci a nebyli rovnou odejiti. To se to pak podniká.

Aha, takže potrefená husa. To se pak těžko drží emoce na uzdě. "Agresivní vstup na tvoje linky" nebyl nic jiného než to, co udělal tvůj zaměstnavatel. A asi tě to překvapí, ale povinnost udržet si zákazníky je povinnost každého majitele firmy vůči svým zaměstnancům. Proč on může na "svých" linkách jezdit, ale nikdo nový (zákony neporušující) už ne? Nářky typu kdo si práci udržel a kdo ne fakt neberu.

Proto nemůžu přijít tomu zlořádovi na jméno. Měl by za ty svoje kousky vůči konkurenci a vůči ZAMĚSTNANCŮM dřepět v kleci.

Který konkrétní zákon vůči konkurenci porušil?

A proč urážím jeho zákazníky? Protože jsou hloupí, že to nevidí, nebo vidí a tiše podporují, umlčeni kafem a ambiciózními kecy!

Co jako nevidíme? Proč bych měl cokoliv vidět? Já vidím to, co jako zákazník vidět mám a chci. Kdybych si měl dělat starosti o pracovní podmínky cizích DOSPĚLÝCH lidí, hráblo by mi. S Jančurou přestanu jezdit, až něco "udělá" mně, třeba až mě jeho opilý řidič u Velkého Meziříčí vyklopí z mostu.

To je, jako kdybych já urážel tebe, že nakupuješ v potravinách, protože ty pokladní tam sedí x hodin bez možnosti jít na záchod. Nebo že kupuješ Haló noviny v trafice, kde ty ženský slouží dvacítky a noční, kde je může někdo přepadnout.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Čtvrtek, 04. srpna 2016 - 13:09:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 4-2011
bohužel je tedy pravdou, že většinou vyhrávají dopravci větší a silnější na úkor menších dopravců, ale pokud je to v souladu s právními předpisy, tak se s tím nic neudělá, nehledě na to , že si každý nějakou tu morálku v podnikání vysvětluje po svém z vlastního úhlu pohledu

Souhlasím, až na to "bohužel" (vždycky bude někdo lepší a větší a někdo jiný bude menší) a na to "tak se s tím nic neudělá". Udělá se s tím to, že se koupí supermoderní busy, nastaví se cena 120 Kč za jeden směr, bez služeb a stew, a pak se zdejší velké huby mohou předvést. Ale oni jen umí hrozit nějakými "však ono jednou". Asi jako "však on jednou Jančura toho zdejšího diskutéra, co pořád argumentuje prodejem drog, zažaluje a vyhraje". Protože zná jeho jméno a další údaje.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Pajzák
Pátek, 05. srpna 2016 - 00:04:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 293
Registrován: 6-2015
až mě jeho opilý řidič u Velkého Meziříčí vyklopí z mostu.

A v tu chvíli budou špatní všichni řidiči a celá firma? A nebudeš si připadat jako jiní, co s nějakým dopravcem nejezdí jen proto, že se jednou něco nepovedlo? Třeba že jim ujel přípoj, protože byla kolona, nebo že, nedej bože, řidič poslouchal rádio?
Slim
Pátek, 05. srpna 2016 - 00:06:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5431
Registrován: 2-2005
Focus:
však on jednou Jančura toho zdejšího diskutéra, co pořád argumentuje prodejem drog, zažaluje a vyhraje". Protože zná jeho jméno a další údaje.

Zatímco až jednou Jančuru zažaluje Chovanec a Martin Roman za ty lži a zvratky, co o nich blil na DVTV, prohrajou, páč Jančura to s Burešem stopro prokážou do posledního slůvka. A taky proto, že zná jejich jména a další údaje.

Jinak Vám s Fkamem můžu doporučit - na žloutenku je nutná přísná a dlouhodobá jaterní dieta...
Pátek, 05. srpna 2016 - 08:46:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 4-2011
Slime, dokud mi SA "bude chutnat", dieta nehrozí. Až zjistím, že mi to neprospívá, zařídím se podle toho. Jestli má z Jančury poškozené orgány Paul, je mi celkem fuk. A jak pozoruju, třeba takový ICOM si vede docela dobře. Jde to, když se chce. Chovanec má samozřejmě plné právo RJ žalovat a klidně může vyhrát. Garantuju ti (a klidně si udělej screenshot), že pokud nějaký soud rozhodne v neprospěch RJ kvůli nějakým jeho řečem, hájit ho nebudu.

Pajzáku, věta S Jančurou přestanu jezdit, až něco "udělá" mně, třeba až mě jeho opilý řidič u Velkého Meziříčí vyklopí z mostu byla "pokus o vtip", protože pokud se tak stane, už se svezu leda tak pohřebákem.[proud]
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Pajzák
Pátek, 05. srpna 2016 - 11:15:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 295
Registrován: 6-2015
Ech, ten most mi unikl, pardon. [happy]

Marais:
"Nevite kdo jezdi pro Leo express s cernou petkovou Setrou na prazskejch cislech?"

5AN 7506, jestli to něčemu pomůže.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Nesni
Pátek, 05. srpna 2016 - 20:40:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 6-2014
Zelené autobusy proti žlutým. Vyzkoušeli jsme Flixbus, novou konkurenci Regiojetu
V diskusi je i několik zkušeností cestujících. Žlutý v nich vychází lépe než Flixbus. Asi placení diskutéři.[biggrin]
Slim
Sobota, 06. srpna 2016 - 00:51:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5432
Registrován: 2-2005
Je pak vhodnou volbou v časech, kdy Regiojet nejede, nebo pro lidi, kteří mají vůči žlutým autobusům Radima Jančury osobní výhrady a snaží se jezdit s konkurencí.

Mimoděk se zde potvrzuje, že proti Jančurovi je osobně zaujatých zřejmě daleko víc lidí než jen fanatiků na Káčku, když to stojí za zmínku i autorovi článku Jančuru spíš velebícího. Focusi, neporušuje von těmi svými bláboly tu povinnost udržet si zákazníky je povinnost každého majitele firmy vůči svým zaměstnancům?[rofl]

Jinak se zde ovšem srovnává s výjimkou kvality busu nesrovnatelné.
Fkam
Sobota, 06. srpna 2016 - 23:26:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 3-2011
Kamarád minulý týden vyzkoušel Flixbus (na zkoušku i pro porovnání s RJ nebo Touring) na několika trasách. Leipzig - Praha a Praha - Milano s přestupem v Mnichově. A bohužel zkušenosti má dost špatné. Nepohodlné autobusy, řidiči neumějící jinou řeč než Němčinu (aspoň pár slovíček anglicky by asi umět mohli). V Mnichově chaos při přestupu. Neplánované zpoždění přípoje (žádná zpráva dopředu, na informacích prý také nic nevěděli). A zpoždění potom dohánějící absencí "čůrapauz" Slibovaná Wi-Fi nefunkční ani po Německu. Možná není nutné se tak rychle rozvíjet, ale zapracovat na takovýchto detailech. Věřím, že podnětů od cestujících mají dost a že jim věnují patřičnou pozornost. Byla by škoda tuto slibnou společnost pohřbít.

Flixbus bych rád taky vyzkoušel. Nicméně pro mě zatím při cestách fakticky bez problémů vede RJ a česká Eurolines.

(Příspěvek byl editován uživatelem Fkam.)
Navštívené tramvajové provozy v roce 2016 - Erfurt (11x), Gotha, Nordhausen, GOP, Wroclaw, Bilbao, Lisabon, Sintra, Almada, Porto, Graz, Rostock, Jena, Würzburg

Najeto po Evropě v roce 2016 : 12 912 km
Nesni
Neděle, 07. srpna 2016 - 11:37:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 6-2014
Fkam:
"zpoždění potom dohánějící absencí "čůrapauz""
Toto jsem kdysi četl i od jedné nespokojené cestující Student Agency z Trenčína do Prahy. Řidič řekl, že WC je v autobuse a pauzy nedělal.

Fkam:
"není nutné se tak rychle rozvíjet"
Nechápu rozvoj Flixbusu formou spolupráce s Leo Expressem, kde se cestování dráhou vydává za autobusovou linku. Flixbus ale přinesl i řadu nových spojení (Chemnitz, Bayreuth, Potsdam...) vč. vnitrostátních. Ohledně větší konkurence ve vnitrostátní dopravě je myslím nutné si uvědomovat, že Flixbus není dopravce, ale spíš sdružením dopravců. Musel by tak existovat český dopravce s dostatečným počtem kvalitních autobusů a řidičů, který by linku např. Praha-Brno pod značkou Flixbusu rozjel.
Neděle, 07. srpna 2016 - 11:54:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 1-2016
Musel by tak existovat český dopravce s dostatečným počtem kvalitních autobusů a řidičů, který by linku např. Praha-Brno pod značkou Flixbusu rozjel.

To už tu bylo a jak to dopadlo. Raději z toho všichni vycouvali, z toho slavného sdružení pod Litvinem.

Slimáku, nechceš doufám tvrdit, že "turecké pomsty" a podobné "Mercedesy" od ICOM jsou pohodlné busy, kterými se dá konkurovat SA, Eurolinesu atd.?

Boblicku, už se na tebe vaří voda, za ty tvoje drogové výmysly, spolu s tím druhým co to šíří.
Neděle, 07. srpna 2016 - 11:58:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2016
Copak Focusi neunášíš kritiku koukám.
Na otázky si jako tradičně neodpověděl, raději.
Kážeš vodu, piješ víno.


Anděli, kdybys ty věděl, jak jsi na jednu stranu směšný a průhledný. Diskutovat neumíš, kromě urážek se na nic nezmůžeš, argumenty 0. Ale aspoň si tu s Boblickem a Slimem rozumíte. Ale spíš je ta tvá žumpa, kterou předvádíš, smutná, že něco takového vůbec chodí mezi námi. Škoda že moderátoři jsou tu srabi nebo jim to tak vyhovuje.
Petr_k
Neděle, 07. srpna 2016 - 12:09:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11579
Registrován: 4-2003
Litvinovo "sdružení" nikdy pořádně fungovat nezačalo, na to byli všichni okolo moc podesraní. Jenže úspěch v téhle branži je nutno prosadit právě silou, postupné budování neúčinkuje. I za MFB je dost znát zákulisní vedení DBAG, kde ztráta pár desítek tisíc € neznamená vůbec nic.

Litvinovy busíky zrušil svými pirátskými praktikami právě žlutý vysírač (když máte při ruce několik mega, který u vás chce ázerbajdžánská mafie vyprat dočista do čista, taxe podniká dost výrazně jinak). Naštěstí mu to bylo a je vraceno v míře vrchovaté v jiné oblasti podnikání.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich)
žlutý anděl
Neděle, 07. srpna 2016 - 12:33:17  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
Tn26 ty seš tak trapnej. Jen se ti směju, tvé hlouposti a blbosti.
Žumpa si tady především ty.
To zase máš vycházky z blázince?
Je pod moji úroveň diskutovat s takovým, jako ty. Měj se pěkně.
Já vím je neděle, tak ti končí vycházky.
Neděle, 07. srpna 2016 - 12:37:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4271
Registrován: 4-2003
Nesni: Flixbus si sice na všechny své linky najímá subdodavatele, nicméně stále je to on, kdo nese zodpovědnost za jejich provoz a řeší ekonomickou stránku věci. Ti subdodavatelé jsou placení od kilometru, takže je to pro ně kšeft jako každý jiný a jejich vliv na marketing a rozvoj sítě linek je prakticky nulový. Tím pádem mi k tomu označení "sdružení dopravců" nesedí. Sdružení je něco, kde každý člen právě ten vliv má...

A najít si v ČR dopravce na rozvoj linek není vůbec žádný problém. Zaprvé je tu firma Umbrella, která pro Flix už pár let jezdí a rychle se rozvíjí, tzn. možná by byla schopná nakoupit ještě další autobusy a jimi ty nové linky pokrýt. A i kdyby to bylo už nad její možnosti, tak je tu mnoho dalších dopravců, kteří by se s Flixbusem jistě dokázali domluvit. Ona je to svým způsobem stejná situace jako v dotované dopravě - dopravce má nějaký dlouhodobý kontrakt a je placený podle kilometrů. O to, jestli linka vozí hodně nebo málo lidí, se nemusí starat, to je věc Flixbusu. Dopravce si odjezdí svoje a dostane prachy - což pokud je to smlouva dlouhodobá a sazba za km je slušná, je docela lukrativní kšeft...
Nesni
Neděle, 07. srpna 2016 - 14:05:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 6-2014
Jenda_z_hk:
"Flixbus si sice na všechny své linky najímá subdodavatele"
Sdružení nebyl šťastně zvolený výraz, to máte pravdu, ale některé linky jsou nejspíš provozovány i v nějaké jiné formě spolupráce, protože jízdenky prodává pod svojí hlavičkou i dopravce, např. Westbus na lince Linz-Praha.

Ohledně vnitrostátních linek to asi bude mít Flixbus těžké i proto, že cestující jsou u Žlutého zvyklí na kávu a noviny "zdarma". A když jim nepřijde stewardka říct, že mají nastoupit, tak zůstanou stát na nástupišti, viz článek.
Pružinský
Neděle, 07. srpna 2016 - 14:10:41  
Neregistrovaný host
176.12.115.250
A najít si v ČR dopravce na rozvoj linek není vůbec žádný problém.
No jasně. Akorát že k tomu potřebujete kapitál - jak finanční, tak lidskej. A zatímco ten finanční by se jistě našel, lidi ochotný pracovat za cenu práce v ČR obvyklou, prostě nejsou. A díky politickým bariérám ani hned tak nebudou (víza a povolení pro imigranty). Ale pokud byste hledal HR pučmidráty nebo vedoucí oddělení chodu lenochodů, tak těch jsou kvanta (akorát vám nesednou za volant).
Jinak to FAKT už není žádný problém...Chjo.
Neděle, 07. srpna 2016 - 14:57:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4272
Registrován: 4-2003
Nesni:
"některé linky jsou nejspíš provozovány i v nějaké jiné formě spolupráce, protože jízdenky prodává pod svojí hlavičkou i dopravce, např. Westbus na lince Linz-Praha. "
To máte pravdu, takové linky jsou, ale v jejich případě se nedá mluvit o tom, že by to byly linky Flixbusu. Spíše to jsou linky toho konkrétního dopravce, na které Flixbus taky prodává jízdenky. Je to něco jako code-sharing u letadel.


Pružinský :
"lidi ochotný pracovat za cenu práce v ČR obvyklou, prostě nejsou."
Řidičů autobusů je sice obecně nedostatek, ale zrovna na dálkových linkách je situace relativně dobrá. Jezdit se zánovním luxusním autobusem po linkách vedených převážně po dálnicích je určitě lepší než trápit se s nějakým starým vrakem kdesi na regionálce, placené to je taky líp a když se jezdí do ciziny, tak je tu další výhoda v podobě diet. Takže na dálkovku se řidiči najdou vždy, a že potom chybějí jiným dopravcům, to už provozovatele těch dálkovek netrápí. Ostatně v Německu taky neměli řidičů zrovna přebytek, když tam padnul zákaz dálkových bus linek, a přesto se tam ty linky rozmohly nebývalým způsobem - rozhodně nemám pocit, že by je nedostatek personálu jakkoliv limitoval.
Středa, 10. srpna 2016 - 11:26:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3870
Registrován: 12-2004
Omezení na Brno - Praha:
http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L721309_160828_181398.pdf
Středa, 10. srpna 2016 - 16:00:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 11-2007
Zzz: těch omezení je víc, dále na Plzni a Liberci pozdější nástup odpolední špičky, Most nenápadně zůstává v "prázdninovém" jízdním řádu, totéž Trutnov. Zrovna to Brno ale není dobrý číst z Portalu, neb tam nejsou zahraniční linky, interval zůstane zachován (byť samozřejmě omezení linky to je)

(Příspěvek byl editován uživatelem zdenda999.)
Středa, 10. srpna 2016 - 16:42:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3871
Registrován: 12-2004
Zdenda999:Zahraniční linky tam jsou zvlášť a lehce dohledatelné. Ale pokud jede třeba vyprodaná Budapešť,tak mi to může být dost k ....., že doplňují interval. Škoda, že nejezdí Eurolines více spojů.
Třeba bude časem, když SA bude ustupovat.
Most by se měl vrátit 18.9. do původní polohy, pokud to teda nebude zase jinak.

Jsem zvědavý, jestli i za letošek budou mluvit o nárůstu počtu přepravených osob na vnitru v busech.
Možná tak ještě na Brno - ČB, jinak nevím kde....

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Středa, 10. srpna 2016 - 17:07:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 11-2007
Zzz: Most ani Trutnov vracet nebude...

(Příspěvek byl editován uživatelem zdenda999.)
Středa, 10. srpna 2016 - 18:24:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3872
Registrován: 12-2004
U toho Trutnova to vypadá na "šlápotu vedle".
Tím líp pro stávající dopravce.
Středa, 10. srpna 2016 - 20:02:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2719
Registrován: 12-2005
Tak Praha-Brno a zpět podle mě začne vyznívat lépe pro vlaky, cesta už je prakticky rychlejší po kolejích než po dálnici a pohodlí ve vlaku je taky lepší - minimálně v Railjetech, navíc v téměř ve všech vlacích je jídelní vůz.
Středa, 10. srpna 2016 - 20:14:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3874
Registrován: 12-2004
švarc:S pohodlím v Railjetech souhlas (až na to přesvícení za tmy), reálně ale pořád jezdí busy rychleji, u mých posledních cest jsem měl štěstí na rozdíl cca 30 min.

Jezdím to dost často, aby mě někdo nechytal za slovo...

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Ml636
Čtvrtek, 11. srpna 2016 - 10:26:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5658
Registrován: 11-2006
Že by Jančura začal ustupovat z linek? Co to slyším? Tak že by konečně ten brontosauří frňák dal šanci i jiným dopravcům? Dobře tak. Jezdilo se před Jančurou, bude se jezdit zase. Fandím místním dopravcům.
Čím to je, čím to je, že Karosy tak často hoří a že už nevozí lidi k moři -
Ta otázka je možná hloupá, no já chci vědět čím to je, že dým z motoru jim stoupá -
Možná servis, možná klíh, spraví na všech vsích, co ohně navždy zarazí!

Rebel Yell
Pajzák
Čtvrtek, 11. srpna 2016 - 10:59:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 298
Registrován: 6-2015
Marais:
"Neni to zlute..ale cerne. Nevite kdo jezdi pro Leo express s cernou petkovou Setrou na prazskejch cislech? V patek videna na D1 od Ostrvy. A i pred Mikulovem od Vidne..."

5AN 7506, Grygoriy Kushch INFOBUS, linka 000407/000391 Lvov-Bohumín-Brno-Vídeň-Parndorf.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Fkam
Čtvrtek, 11. srpna 2016 - 12:22:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2388
Registrován: 3-2011
Kamarád (ex řidič u DPP) co jezdí teď u SA povídá, že mají nedostatek řidičů, tak možná proto to omezování ?
Navštívené tramvajové provozy v roce 2016 - Erfurt (11x), Gotha, Nordhausen, GOP, Wroclaw, Bilbao, Lisabon, Sintra, Almada, Porto, Graz, Rostock, Jena, Würzburg

Najeto po Evropě v roce 2016 : 12 912 km
Čtvrtek, 11. srpna 2016 - 13:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3834
Registrován: 5-2009
http://byznys.lidovky.cz/pokuta-pro-zlute-autobusy-za-vytlacovani -konkurenta-z-trhu-plati-rekl-soud-17y-/doprava.aspx?c=A160811_12 4046_ln-doprava_pave
žlutý anděl
Čtvrtek, 11. srpna 2016 - 14:08:55  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
soud rozhodl, takže by to chtělo pane Jančura zaplatit.
Prostě sáhnout do portmonky a vytáhnout 5 mega.
Nebo že by jste si šel stěžovat do Štrasburku.
Prostě soud rozhodl a ani vám jako nadčlověkovi v dopravě
nezbývá nic jiného, než uznat prohru.
Právě tak by jste byl mnohým sympatičtější, kdyby jste uměl
přiznat prohru.
Je to takové chlapské.
Čtvrtek, 11. srpna 2016 - 21:05:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2416
Registrován: 8-2010
Líbí se mi jak si na základě této prohry Ondrůj myslí, že vyhrajou ve sporu s ČD. Nějak se ale zapomnělo, že ČD nikdy nesnižovaly pod RegioJet a vždycky cenu snižovaly RegioJet spolu s Leo Expressem. Viz poslední zlevnění Leo Expressu a následně histerické snížení ceny RegioJetu pro uživatele kreditových jízdenek. ČD se snaží udržet na trhu, ale ceny už nesnižují pod RegioJet. Doufám, že to soud zohlední.

Posledně soud určil žalobu Leo Expressu jako neprůkaznou, očekávám podobný výsledek.
Michal 7
Čtvrtek, 11. srpna 2016 - 21:32:33  
Neregistrovaný host
94.113.66.191
Pokuta celkem bez námitek, pokud se provinil. Horší je ovšem, že tyhle pokuty ve finále zaplatí uživatel,spotřebitel. Stačí příklad ČEZ, Skylink, mobilní operátoři atd. Prostě se to projeví na cenách. Takže k jásání a radosti to moc není, nebo spíš jak pro koho.
Slim
Čtvrtek, 11. srpna 2016 - 22:48:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5433
Registrován: 2-2005
Michal 7: No on ten uživatel platí i důsledky toho vytlačení konkurence. Páč jak říká velký žlutohub sám, konkurence přece snižuje ceny, ne? Tak logicky nekonkurence ceny zvyšuje, v nejlepším případě nesnižuje...A díky tomu, že Radim není nějaká zasraná dotovaná státní firma, skládají se mu na pokuty výhradně jeho vlastní cestující čili pro daňového poplatníka pohoda.
Michal 7
Pátek, 12. srpna 2016 - 00:35:29  
Neregistrovaný host
94.113.66.191
slim: No v zásadě máte pravdu, ovšem skutečnost bývá taková, že promítne-li jeden velký provozovatel svoje pokuty do cen, to zn. zvýší je v nějakém poměru, následují i ostatní, proč účtovat výrazně nižší ceny, případně ty ceny alespoň dotáhnou tak, aby u antimonopolního nenarazily.Takže si pak stejně moc nevyberu a pohoda pouze zdánlivá. Takhle to prostě funguje, stačí se podívat do jakékoliv oblasti. Ono totiž u nás o žádnou velkou konkurenci nejde, to je pouze hraní si na ni a potom pláč, křik a následné soudy.Skutečně konkurovat tak velké společnosti s takovým potenciálem může zase jen společnost podobné velikosti. Tady je to pouze o štěkání malých mopslíků na velkýho hafana, který je třeba schopný,případně všeho schopný. Ale tak už to bývá.
Pátek, 12. srpna 2016 - 07:52:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 577
Registrován: 7-2007
Pajzák:
"Marais:
"Neni to zlute..ale cerne. Nevite kdo jezdi pro Leo express s cernou petkovou Setrou na prazskejch cislech? V patek videna na D1 od Ostrvy. A i pred Mikulovem od Vidne..."
5AN 7506, Grygoriy Kushch INFOBUS, linka 000407/000391 Lvov-Bohumín-Brno-Vídeň-Parndorf. "
Pro LE jezdí více dopravců. Ještě přichází v úvahu ALVA Tour, RZ snad 5AA 9114.
Loxodonta urbana
Pajzák
Pátek, 12. srpna 2016 - 11:16:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 301
Registrován: 6-2015
Potkal jsem zatím vždy tu 7506. Možné je samozřejmě všechno.
Pátek, 12. srpna 2016 - 14:03:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 8-2012
Honza7887: Však oni taky nešli pod Asianu, jen to dorovnali na 50 a její poslední záchvěv před smrtí, kdy se s jejich nějakou kartičkou jezdilo i za 1 korunu už nechali bez povšimnutí.
Sobota, 13. srpna 2016 - 17:32:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2015
Student Agency zaměstnává vskutku profesionální řidiče, více v popisku videa: https://www.youtube.com/watch?v=kROB0rbxgWM

Kdyby někdo namítal, že pláču na špatném hrobě, tak video bylo samozřejmě odesláno na patřičná místa...
Pajzák
Sobota, 13. srpna 2016 - 19:03:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 303
Registrován: 6-2015
He?
konkurenční dopravce
Sobota, 13. srpna 2016 - 21:04:37  
Neregistrovaný host
79.170.249.4
On pan Ondrah98 jen neví, jak využít výkon motoru svého osobního vozidla. Pokud se na mne - jakožto řidiče OA - "lepí" autobus či kamion, asi bude primárně chyba u mne...
Sobota, 13. srpna 2016 - 22:41:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2015
Neumíš číst popisek, kde je napsáno, že jde o rychlost 100 - 110? Pořád ti přijde chyba na straně osobního vozidla?
Sobota, 13. srpna 2016 - 23:12:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2015
Dodatek: Navíc se jedná o jízdu v koloně vozidel, tudíž i kdyby řidič auta chtěl jet ještě rychleji, tak nemohl... Skutečně na videu nevidíš nebezpečné jednání, které ohrožuje bezpečnost provozu? Ale "chápu" v autobuse a na silnici jsou jen lidi... Pořád ti přijde chyba na straně osobního vozidla, pokud ano, tak se asi nemáme o čem bavit.
konkurenční dopravce
Neděle, 14. srpna 2016 - 12:04:16  
Neregistrovaný host
79.170.249.4
Skutečně na videu nevidíš nebezpečné jednání, které ohrožuje bezpečnost provozu?
Ne.

Pořád ti přijde chyba na straně osobního vozidla?
Ano.

tak video bylo samozřejmě odesláno na patřičná místa
Jsem rád, že z mých daní platím někoho, kdo se bude zabývat tímto videem, aby došo k eliminaci nebezpečných živlů na českých silnicích. Předpokládám, že si to pustí tak pětkrát dokola a stejně nebude chápat, o co autorovi jde - na tom videu je totiž vidět úplný houby. Důkazní materiál si představuji poněkud jinak. Ale některým stačí, když tam je místo bílého autobusu s logem ČSAD autobus žlutý...
Trolleybus
Neděle, 14. srpna 2016 - 12:26:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2667
Registrován: 5-2002
Pravdou je, že PČR nedodržování bezpečné vzdálenosti neřeší, a když si člověk nezjedná respekt sám, tak se lepiče nezbaví. Zažil jsem nejednou třeba kamion s polskou RZ, který mi jel metr za prdelí z Hradce až k Náchodu (kdo tu trasu zná, tak ví, o čem píšu).

Ale považovat za důkaz tohle video je skutečně naivní představa. Když už podnět policii, tak jim raději napište, že se v daném úseku opakovaně setkáváte s nedodržováním bezpečné vzdálenosti a zda by se na to laskavě nechtěli zaměřit. Možná se nestane nic, možná se tam aspoň občas objeví vrtulník a pár největších magorů si pak policie odchytí.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
žlutý anděl
Neděle, 14. srpna 2016 - 12:42:01  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
ad konkurenční dopravce: bohužel ses ukázal jako stejný demagog.
"Ale některým stačí, když tam je místo bílého autobusu s logem ČSAD autobus žlutý..."
On to řekl někdo, ale popravdě.? To se urodilo v tvé hlavě, tento nesmysl?
Neustálý pocit ublíženosti žlutých je až trapný.
To video nic neříká a nesouhlasím s ním, aby jej autor takto šířil.
A to žlutého dopravce nesnáším. Ale tohle je podlost i vůči němu.
Ovšem stejná podlost je, tvoje harašení nějakým ČSAD. Sice to nikdo neřekl,
ale proč to nepoužít že.
Ondrah 98 vyber si z toho sám, to co přednesl není důkaz.
Fkam
Neděle, 14. srpna 2016 - 14:20:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 3-2011
Regiojet sliboval letos linky do Pobaltí a možná i na Ukrajinu. Jsou pořád tyto plány ? Možná by stálo za to ještě zkusit Chorvatsko nebo Rumunsko, popř. jižní Francii, kam se nabízí prodloužit linku z Janova.
Pravda a láska jednou snad zvítězí. Stejná práva všem !
Neděle, 14. srpna 2016 - 21:00:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 4-2011
Pokud nějaký vyšetřovatel PČR z toho videa bez tachometru (protože tak se většinou točí taková videa, tj. přes čelní sklo a s tachometrem v záběru) něco pozná, aby mohl řidiče SA ex post obeslat k podání vysvětlení a podle zákona potrestat, bude všechno v pořádku.

Nicméně pokud to jede 100-110 km/h, jak píšeš, NENÍ TO KOLONA. A navíc to znamená, že stejnou rychlostí jede "tvůj řidič", i když je tam devadesátka. Kdybyste jeli pod devadesát a ten SA "celou cestu 100-110", tak už vás dávno předjel, ne?

Jinak mě baví ta "patřičná místa". Kompetenci naprosté většiny těchto věcí má jeden subjekt, který musí konat z úřední povinnosti, a to by mělo stačit. Pokud se někdo rozhodne "obesílat", většinou obesílá špatně a je za blbce. Ono by v dnešní době stačilo prásknout to na YT a sdílet linky, dříve (spíš než později) se to někdo kompetentní dozví.

PS: Nezastávám se řidiče, protože není proč. Viz první odstavec.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Slim
Pondělí, 15. srpna 2016 - 00:47:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5434
Registrován: 2-2005
TN26:Slimáku, nechceš doufám tvrdit, že "turecké pomsty" a podobné "Mercedesy" od ICOM jsou pohodlné busy, kterými se dá konkurovat SA, Eurolinesu atd.?

A linky, na kterých ty pomsty jezdí, konkurují SA a Eurolinesu? A takovej malinkej rejpanec - ten ICOM jezdí už i Setry, ne? Pročpak asi žlutohub jezdí s těma španělskejma chrchlama tam, kde jede za sebe, a se Setrami tam, kde jede pro DB? Že by DB tu kvalitu neprohlédly?

Fkam:Kamarád minulý týden vyzkoušel Flixbus.... A bohužel zkušenosti má dost špatné.

No u Vašeho kamaráda to fakt dost překvapí.[rofl]
Fkam
Pondělí, 15. srpna 2016 - 02:28:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2409
Registrován: 3-2011
Můj kamarád je Němec, takže možná měl příliš velká očekávání.
Ale nejraději jezdí k nám s RJ. Takže žluté busy nebudou tak špatné
Pravda a láska jednou snad zvítězí. Stejná práva všem !
Slim
Pondělí, 15. srpna 2016 - 19:20:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5435
Registrován: 2-2005
Můj kamarád je taky Němec a po jedné cestě se SA by s nimi k nám nikdy,nejel. Takže to asi bude vyslovená tragédie.

Pro suchary - k tomuto a předchozímu příspěvku si přimyslete smajlík. Páč jinou než zábavnou hodnotu nemá ani jeden.
Fkam
Pondělí, 15. srpna 2016 - 22:24:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 3-2011
Tak každý má jiné chutě. A naštěstí je tu dopravců tolik, že jistě si každý přijde na své.

Jinak bohužel Facebook Flixbus má dost negativních příspěvků. Z toho všeho jsem vyčetl, že mají problémy s jízdními řády, autobusy občas nepřijdou apod. To by se stávat nemělo.

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)
Pravda a láska jednou snad zvítězí. Stejná práva všem !
Úterý, 16. srpna 2016 - 00:43:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 4-2011
Jeden můj kamarád je taky Němec, a poslední vozidlo, kterým jel, byl vězeňský anton směrem do výkonu trestu. A taky musel být celou cestu připoután. [proud]

Všiml jsem si, že Flixbus má proměnlivé ceny podle dne v týdnu a/nebo denní doby, což je docela lotynka, ale objektivně řečeno to má i RJ na lince BR-OL, i když jen plus mínus 10 Kč, u Flixu je to víc.

Já nebudu mít problém "zahýbat" RJ s Flixem ve chvíli, kdy budou vyjíždět z Brna/Prahy, takže bude větší záruka přistavení k odjezdu včas a ne čekání na dojezd někde z Rigy (příklad), pokud budou mít vyřešené dispečerské věci a pokud bude velmi VELMI dobře fungovat nouzová komunikace se zákazníky, jako je třeba SMS na mobil o pozdějším příjezdu/odjezdu. To nabízí RJ registrovaným (s kreditovkou), zatímco volně příchozí s papírovkou třeba v OL, kde není nádr, musí chytat info od ostatních... Tak uvidíme.

Mimochodem, slyšel jsem, že pokud by snad měly z Brna jezdit pravidelněji další linky (Flix atd.), Grand už to nebude pobírat a jedna z variant je zrušení toho parkování pro OA a/nebo šikmý stání. Stejně to tam dělá kolosální problémy, protože debílci, co musejí přivézt někoho s kufrem na kolečkách až ke kufru autobusu, tam stojí ve dvou řadách.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Pajzák
Úterý, 16. srpna 2016 - 05:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 307
Registrován: 6-2015
A že řidiči vypouštějí cestující ne u označníku, ale také ve druhé řadě přímo do vozovky, kudy zrovna projíždí jiný autobus, ti nevadí? Mně osobně tedy hodně a mám chuť to začít řešit.