K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 28. 01. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 28. 01. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2989
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 18:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesch: když vidím ty vločky na palubovce, tak mi to připomnělo snad nejčastější reklamaci Sharanu, tehdy úplné novinky na trhu: "Při chladném počasí se údajně rozsvěcuje signalizace poruchy osvětlení, ikdyž vše svítí" [proud] Holt zákazníci VW nepochopili signalizaci Fordu :-)
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 20:04:36    Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh - ano, on ten přepočet je takový od pohledu složitější, protože zatímco my udáváme spotřebu ve formátu "kolik litrů potřebuješ na ujetí 100km", tak v USA se udává spotřeba jako "kolik mil ujedeš na galon". Takže musíš přepočítat:
1 US galon = přibližně 3,78 litru
1 silniční míle = přibližně 1,61 km
opačně
1 litr = přibližně 0,26 US galonu
1 kilometr = přibližně 0,62 silniční míle

A z toho plyne, že když mý auto žere cca 10 litrů na sto km, tak sežere 2,6 galonu na 62 mil. Na jeden galon tudíž ujede cca 23,8 mil.

To celý se samosebou přepočítívá dost blbě z hlavy, takže není nadto mí třeba Lincolna MarkVII, kterej to umí na displeji změnit z "mpg" na "lkm" po stisku čudlíku (tím změní i všechny údaje F° na C° [happy]
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 20:53:30    Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh - dodával se ještě slabší motor - 2,5 litrový čtyřválec, který měl asi 90 koní. V jedné anketě se takový Camaro umístilo dokonce jako jedno z "worst cars of the world", což se nedivím, když uvážíme sportovní střih auta, tak to bylo spíš takový auto na výstavku. Tím spíš že to auto není úplně lehký. Ten motor se pak nastěhoval do Fiera, kde už to docela šlo. Naopak Fiero verze GT, tzn s tím mým šestiválcem, je docela dělo.
Pětilitr jede samosebou líp, ale v tovární verzi to taky není nijakej zázrak. Koní má asi 190 a stovku to umí lehce pod 9 vteřin. Bohužel ty motory šly v osmdesátých letech dost dolů - ekonormy. Pro 5,7 údaje neznám. Samosebou se ty motory dají výrazně poladit, většinou vystříháním těch ekoblbostí a dosazením nějakýho pěknýho karburátoru, jiné vačky atd.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3109
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 20:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: Novější vozy se už oprostily na jedinou kontrolku, které světlo ti nesvítí si už musíš zjistit sám.

Záleží na výbavě. Neb stačí obyčejný multifunkční displej. Zrovna nedávno mě při odjezdu z návštěvy (o půl jedné v noci) potěšila hláška po otočením klíčku (zajímavé, ještě dřív něž jsem rozsvítil) - "Zkontrolujte levé přední tlumené světlo!".

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 20:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Zkušenost bohužel mám, za poslední rok hned dvakrát :-( V obou případech jsem měl papír od policajtů, ale vyplněný formulář o nehodě je rovnocenný. Hlásil jsem to na pojišťovnu (poprvé AXA, podruhé ČPP) přes webový formulář. Počítám, že ostatní pojišťovny to tak budou mít také. Má to tu výhodu, že Tvůj strýc nebude muset nikam chodit a zadat to můžeš i ty. Nicméně doporučuji potom stav pojistné události pravidelně sledovat a do pojišťovny volat, protože jinak se flákají a levá ruka neví, co dělá pravá (chtějí chybné dokumenty, netuší, co jsi jim poslal Ty a co viník apod.) Jestli máš nějaký spolehlivý servis, postav auto tam a nahlaš, ať likvidátor jde k nim. Výhodu to má tu, že jsou tam v pracovní době a mohou likvidátorovi rovnou udělat rozpis oprav atd. Jestli ne nebo s autem jezdíš, musíš se s likvidátorem domluvit individuálně. Prohlídka může být jen jedna, ale i dvě. Obecně: Neboj se toho, jak to ohlásíš, jde to víceméně samospádem, jen je potřeba je trochu honit, a jakmile je něco nejasného, okamžitě se jich ptát. Kdybys chtěl vědět víc, napiš sz.

Edit: První to nahlásit může jak viník, tak poškozený. Ja byl v obou případech poškozený, a stejně jsem hlásil první. Viníkům se do toho nechce :-) V tom webovém rozhraní se to akorát zeptá na SPZ nebo VIN, aby jim tam jedna záležitost nefigurovala dvakrát. Pokud to tam nemají, založíš událost Ty. Pokud už ji založil viník, vyplňuješ do jím založené.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jabberwocky.)

http://www.promonarchii.cz/
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12285
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 21:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bez kontrolky přece nepoznáš, jestli svítíš.
já jsem to pochopil jako že "stěrače stírají, to přece vidíš" [biggrin]

-OndraS:
spotřeba v miles per gallon, to bych se asi posral tohle přepočítávat na l/100 km [lol]
ale jestli jsou na to amíci zvyklý a udávají to všichni ve stejných jednotkách, taxi člověk asi časem udělá představu (neříkám že zvykne). udávat spotřebu v km na litr vidím prvně.

umí na displeji změnit z "mpg" na "lkm" po stisku čudlíku
mít tohle v US autě, pokládám to za jeho největší vymoženost a vyloženej zázrak [lol]

hele a a-c simulation je prosím co?

co se současných cen PHM týče já byl dneska v Plzni na ONU a nafta 26.90, to už je slušná cena, za peníze pod dva litry mít plnou nádrž je fajn. když se podívám na učtenku z 10.09.14, za 1.932 Kč jsem na tý samý pumpě za cenu o cca 4 kč nižší (za celou nádrž) než dnes místo 72 litrů natočil jen 56. a rozdíl 16 litrů už je znát.

v TV jsem včera večer zahlídnul jaxe pražáci u toho jejich ONA strkali a troubili, protože v Pze zákonitě musí být nejlevnější, takže logicky nával [happy]
když chcete znát cenu, juknete na web a hned víte. ceny v celý republice stejný, není nad čím dumat. v PM na Jateční je relativně nová pupmpička, mají jen N95 a naftu, dřív byla noname, teď už je asi půl roku Lukoil a tam jsou obě PHM za 27.90, tedy o kč/l dražší než ONO.

včera jsem byl v Sušici (okres Klatovy) a tam jsou všechny 4 pumpy stejně drahý, nafta 29.70, tam se ty kurvy musí domlouvat, jinak tohle není možný. popojedu 80 km ze Sušice do Plzně a cena nižší o 2.80 na litru? aspoň je vidět jaxi kdo na těch PHM kapsuje. a ceny na dálnicích vždycky byly úplně mimo realitu, to je jinej vesmír.

jinak pošta provozuje http://www.tankujlevneji.cz a to co jsem včera potkal v Sušici tam skutečně píšou. a např. v Pze Agip na Průmyslový nafta 34.90, to jsou zloději, 8 korun na litru rozdíl...

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)

tabulka P-rekordů | S-analýza
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5430
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 22:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď si vem že třeba mezi agipkou na D5 a onem v plzni na domažlický byl předevčírem rozdíl 10 korun na litr [crazy]

Jináč třeba v železný rudě je dole ve vsi benzina a za vsí na kopci petra ... ceny přes kopírák. Jednou sem byl línej jet zapisovat cenu na kopec taxem se optal na benzině zda neví zakolik prodávaj na kopci. Odpověď byla že mu ráno volal za tolik a tolik. Takže tam se to neliší nikdy.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 23:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jabberwocky: super, díky moc si mi pomohl a ještě na jednu věc bych se zeptal. Co když ten záznam není vyplněn celý? protože někde uprostřed večera fakt nevím, kde si vycucat údaje jako číslo pojistné smlouvy, to na zelené kartě není, stejně tak adresa pobočky pojišťováka [sad].
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12289
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 23:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když začaly ceny padat pod 30 Kč (listopad?), na OMV někde na D1 suverénně 38.90, to mě nepřekvapuje. trochu mě dostala ta Sušice, že je Benzina drahá víme, ale že ani ten soukromník u závor nepude ani o korunu níž, to asi o něčem svědčí.

Shell taky tam kde má konkurenci na ceny kouká, ale teď jak vidím na Karlovarský je mu to taky jedno, 31.50 a na Skvrňanský pod CANem 29.90, to jsou prostě kouzelnící, ujedou s cisternou po městě 5 km a cena o korunu šedesát jiná. a Agip v Částkovce 38.90, tam může nakoupit jen hluchej a slepej [lol]

Albert u Olympie v Černicích 36.40, to se jim snadno dává sleva i 2 Kč/l, ale jen když v jejich hyperkrámu utratíš 1.000 káčé. přesto královsky vydělávaj.

to jsem tedy dnes zase přišel o iluze jak ti maloobchodníci s čímkoliv musí tlačit náklady dolů, aby nemuseli propouštět, chudáčci... [ko]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12290
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 23:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mirous:
podle mě do toho onlajn hlášení pojistný události vyplníš co víš, teď když jsi v klidu u kompu můžeš ledacos dohledat na netu, oni tě případně požádají o doplnění věcí co jim chybí.

průser by mohl nastat v případě, kdy nebudete mít oba shodný věci ve formuláři co jste sepsali na místě, případně kdyby chyběl(y) podpis(y).

údajů typu SPZ, VIN, RČ, číslo OP, pojistky atp. bude víc a když si jeden bude někde vymejšlet, ať už vědomě nebo nechtěně, podle ostatních údajů by se ty nepřesný měly dát dohledat. jinými slovy může si vymyslet RČ, ale stejně máš jeho SPZ atp.

tadyhle u ČKP si můžeš ověřit pojišťovnu protistrany.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 9-2009

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 23:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výborné je ONO v Plané nad Lužnicí, kousek od Tábora. Díky dobré cenové politice a cenám nižším než konkurence mají lidí až kam...
Vtip je v tom, že na benzínu se odbočuje z kruháče, který je sám o sobě dost malý a kloubová MHD nebo kamiony tam mívají problémy samy o sobě.
No, a naši řidiči - d*ebilové neváhají stát frontu až do toho kruháče, hezky to tam zaparkují při pravém kraji a ostatní se třeba pose*te...
Xkrat už jsme tam s busem zablokovali celej kruháč, xkrat tam pokutovali policajti...lidi tam stojí pořád.
Článků o tom bylo napsáno dost, nedávno jsem tam vidět i televizi...

Princezny by měly zůstat zazděný.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12292
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 00:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to víš, šetrnej čech má bobky aby mu ten levnej benzín ONO nezdražilo nebo sousedí nevykoupili [biggrin]
nejlepčí je jezdit na pumpu po 22. hodině, to se nikde nečeká.

tabulka P-rekordů | S-analýza
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 09:51:42    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2 - co je a-c simulation ( možná nějaký výpočet z hodnot - krouťylův moment, výkon, váha, převodovka - udaných výrobcem) taky nevím, ale každopádně ty hodnoty jsou velmi realistické
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 09:55:20    Odkaz na tento příspěvek  

No a ten odkaz jsem zapomněl. Je to odsud:

http://www.automobile-catalog.com/make/chevrolet_usa/camaro_3gen/ camaro_3gen_coupe/1986.html

Akorát nevím proč tam ten 2,5 litr udávají jako šestiválec.
a dají se tam samosebou najít další auta
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12294
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 10:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-OndraS:
hmmm, to a-c simulation asi bude nějakej jejich výpočet/přepočet, zkratka z automobile-catalog.com [happy]

podle mě to mají změřený v US jednotkách a pro naše potěšení a asi díky častým dotazům to přepočetli na evropský jednotky a zvyklosti, aby je furt někdo nevotravoval.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8638
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 11:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak prej můžeme být v klidu, obětí policejní šikany rozhodně nikdo nebude... [biggrin][biggrin][biggrin]

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/pozor-za-tyto-zavady-vam-p olicie-brzy-vezme-technicak.html

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 12:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Je to, jak píše Pavel2. Zadáš, co víš. Pojišťovna se Ti pak po pár dnech ozve nebo se Ti objeví požadavky na dodání dalších podkladů v online versi pojistné události. Likvidátor by se Ti měl ozvat sám, případně se ozve osobě, kterou pro účel prohlídky uvedeš jako kontaktní (třeba někoho ze servisu). Ale jak píšu, na komunikaci ze strany pojišťovny úplně nespoléhej a raději si věci na webu třeba obden sám kontroluj, a jakmile si nebudeš něčím jistý, volej jim a uháněj je. Jsou tam kvůli Tobě.

http://www.promonarchii.cz/
Xik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 15:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo se chce naštvat, nechť otevře následující link:

http://ekonomika.idnes.cz/nove-srotovne-stat-chce-platit-za-likvi daci-auta-fu9-/test.aspx?c=A150123_

Včetně hezkého rapida těsně před smrtí na titulce.
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 4088
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 16:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potřebujeme, aby se stará auta dostala z našich silnic

Jako klidně bych se vozil v novém autě, jenže na jeho pořízení a pak i opravy prostě nemám. To už jsem si vyzkoušel na OI. Tak se vozim starým, nebezpečným střepem a nakonec asi budu chodit pěšky. Bydlet ve městě, tak jezdim MHD, ale takhle je to pro mě dost nepraktické.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 17:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jabberwocky, Pavel: díky pánové. Dneska jsem na to poprvé koukal na denním světle a po umytí a ono to zas tak hrozný není. Je to jen odřený a trošku vyskočená plastová lišta, tak je mi skoro trapný takovou ptákovinu nahlašovat, ale tak co, odřený to nebylo a teď je, takže hlásím online [happy]
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12299
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 17:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mirous:
náš ředitel měl jednou odřenej bok na A6ce, hasič vyjížděl od ředitelství a vystrčil mu na hlavní čumák (Feldy). pravda, úplně malý poškození to nebylo, Al plechy se na hranách potrhaly, byly odřený oboje pravý dveře, lem PZ kola i trochu zadní hliníkový kolo.

faktura za opravu u Porsche pak ukázala cenovku 95 nebo 99 litrů, to jsem šel do kolen... ale asi to platila pojišťovna a na autě jsi po opravě nepoznal vůbec nic.

takže i drobná škoda klidně může být za desítku, třeba jen proto, že by se lakoval celej velkej nárazník. ty bys to možná neřešil, ale pojišťovna ti platí uvedení do stavu před událostí. dneska je každej prd za dlouhý peníze.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 18:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Rádo se stalo. Výši škody nepodceňuj. Já měl předloni na Kosatce na první pohled jen ťukanec do nárazníku a rozbitou mlhovku, jenže s lakem to stejně vylezlo na dvacet tisíc.

Xik: Tady je dobře vidět, že demokracie a svoboda jsou dvě různé věci, a já mám čím dál silnější dojem, že v dlouhodobém horizontu dvě věci vzájemně nekompatibilní…

http://www.promonarchii.cz/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5432
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 18:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mi povídej ... v pondělí přítelkyně zbořila tchýnino punto ... už jen čekam na světlomet a bude hotovo ale i tak sme v tomu za 8 litrů....práci si dělam sám. Když sem to počítal z novejch dílů (byť aftermarket) v normál servisu tak sem se jenom s dílama dostal na 10 bez práce a laku. Takže ve výsledku by to byl krásnej dvaciáš jen to frkne.
Přitom je to 13 let stará vrána a ceny se pohybujou od 20 za celý auto [satan]



Fotku po opravě dodam až to dodělam a vyfotim ... nějak sem v tom shonu neměl náladu a čas ještě fotit ... zas na druhou stranu to auto je vyrobený snad z hovna takže ty nosníky šlo rovnat jak po másle.
když mi bejvalka zbořila focuse ten se tak snadno nerovnal ten dobře vzdoroval ... holt pevnější kára.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 4-2014

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 18:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe.(2989) Ty kontrolky mě se*ou už třetím rokem. Jsou tak malé a blízko sebe a navíc jsou si podobné, že v sedě za volantem je mezi sebou snadno zaměníš. Takže klidně může nastat situace, že pojedeš s jedním světlem v domění, že se ochladilo. Fordy to tak mají všechny?? Fiat Marea mi při teplotě pod 4 st. začne problikávat aktuální venkovní teplotu do odispleje kilometrů. To se mi líbí víc.

OndraS. Jasně, je to o zvyku. Oba systémy ale říkají totéž, akorát každý tahá za jiný konec. Připomíná mi to známé..."Chce se mi co? Spát....Spát se mi co? Chce."
No a čudlík na přepnutí z Celsiovy stupnice na Fahrenheitovu tu taky mám, ale spotřeba zůstane v l/km.

Zlin 24tr. Konkrétně znám o deset let mladší Passat, než onen Sharan a ten má kontrolku jen jednu. Ale je pravda, že to je socka bez palubního počítače a podobných vylomenin.

Mirous. Jestli tě ta odřeninka netrápí, tak to vem rozpočtem (ne fakturou) a vy*er se na to.
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 19:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Jak říká tetička z dědiny: „Člověk aby ty peníze sral.“ :-D Ale na druhou stranu, hlavní je, jestli se nikomu nic nestalo. Smyk na mokru? Značky v pozadí jsou dost výmluvné.

http://www.promonarchii.cz/
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3899
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 19:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak som sa rozhodol, ze spravim upgrade autoradia.
Povodne som chcel nahradit zakladne autoradio lepsim fordackym autoradiom, ale ta cenotvorba je uplne sialena.
Skratka za vela prachov malo muziky.
Palubovaka asi stratila ten povodny "look", ale co uz...

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4522
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 21:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zas na druhou stranu to auto je vyrobený snad z hovna

To som si tiež hovoril keď som "zrušil" FIAT Marea pri čelnej zrážke s Thaliou okolo ktorej sa ten FIAT obtočil ako špongia pri strete s kameňom.[ko]

Karosa ŠL 11 1312 - 1974
e-mail: peto5220@centrum.sk
www.eselka.unas.cz
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 21:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak jsem to nahlásil, samozřejmě sem se zasekl na čísle zelené karty viníka, ale zavolal jsem na pojišťovnu a zjistili mně to přes SPZ. Každopádně něco bych za to dostat měl, možná je to jen škrábnutí a ohnutá lišta, ale poničené to je, tak co. Otázka je, jak se k tomu postaví viník, ale podepsaný to mám, takže problém by být neměl. Pojišťovnu má českou a jak říká známej, který v tom dělá, z nich něco dostat je peklo. Každopádně jsem se poučil pro příště, zaprvé vím, na co si dát příště pozor, co pořádně vyplnit, co si zkontrolovat z jeho dokladů, jak vše pořádně nafotit a hlavně mít čím a mít v autě nějaký propisky, který píšou [happy]. Ty moje by psaly, a při nule venku se jim moc nechtělo.
Mimochodem, dotyčný měl taky Fiat, ale on narazil plastovou nelakovanou částí, takže žádná škoda.

Když tu píšete o těch Fiatech, to je značka, kterou bych si nikdy nepořídil. Známej má Stillo a to je neuvěřitelnej křáp, neustále v servisu, na záruku mu měnili i motor.

šmolko: to je, já jsem chtěl barevnou dotykovou navigaci, ale sehnat je jí problém, když jí seženeš, tak stojí dost peněz a když už jí koupíš, tak je děsnej voser jí namontovat. Já jsem nedělní odpoledne trávil výměnou zadních tlumičů. Komfortu to pomohlo, ještě mi čekají přední. Byla to hrozná pakárna, nedá se k tomu pořádně dostat. Nejvíc blbej pocit mám vždycky z toho pod to auto lézt a s něčím tam rumplovat, to jen čekám, kdy to žuchne :D



(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5433
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 21:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smyk na mokru
No začal bych u toho že špunto má čočkový světla s H7 žárovkou ...to prostě nesvítí a nikd ysvítit nebude. Je to kravina a kdo to schválil do provozu měl by viset za koule.
Silnice se tam v místě přehupuje přes horizont a hned za ním uhejbá doleva. Jenomže pouliční lampy pokračujou v řadě rovně na travnatej plac.
K tomu přidáme neznalost místa a je problém hned. Prostě jela rovně v domění že tam vede silnice ale ona bez varování uhejbá. No a na rozmoklý trávě už to nezatočilo ani nezastavilo. Takže stromek, lavička, turistická cedule posloužily ku zbrždění auta a o bezpečný zastavení pod nedalekym svahem se postaral plaňkovej plot.
Až se divim že to auto dopadlo tak dobře když na obecnim majetku vznikla taková paseka [biggrin]
Stane se já bych to tam taky vyslal rovně ale když sem tam dojížděl tak už tam byl traktor kterym to auto vytahli zpátky na rovinu takže sem tušil zradu. Ikdyž zase je fakt že já tam do vsi přilít ve 150 a ne ve 40 jako Kačka [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 22:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Pokud jsi poškozený, vždycky volat policajty, vždycky, i kuli škrábnutí. Pokud jsi viník, o policajtech ani nezačínat. Z pojistky ti to strhnou stejně, pokud pojišťovna uzná, že to byla tvá vina, ale neseberou ti body.

"Na otázku policie, proč rozmlátil palicí vozidlo Hyundai i30 parkující na sídlišti, vandal odpověděl, že se domníval, že je auto nabourané a chtěl majiteli pomoci, neb je vyučeným klempířem."
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2364
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 22:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čočkový světla s H7 žárovkou ...to prostě nesvítí a nikd ysvítit nebude.

Přesně to říkám taky, mám je ve služební koktávce II FL a vážně je to peklo.

Mik: no kvůli škrábnutí volat dopravku mně příjde nesmysl, už jen protože se na ně dlouho čeká a protože je nechci kvůli škrábnutí okrádat o čas, když můžou dělat něco důležitějšího. Ale napadá mě s tím jedna otázka, co když bych chtěl volat PČR a vinik by nechtěl čekat? [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 22:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, kdysi dědu škráb jeden blbeček z Tábora. Tak fajn, sepsali si spolu tyhle nablblý papírky pro pojišťovnu, předali si čísla na mobil a blbeček si odjel za Žižkou. Další den blbeček dědovi volal, že se omlouvá a bla bla (patrně v něm ještě doznívalo cosi jako pocit viny). Děda to mezitím dal na pojišťovnu a čekalo se. Potom přišel papír, že blbeček svoji vinu neuznává a jeho pojišťovna taky ne, protože z papírku neni patrný, kdo koho odřel (blbeček dědu, v Táboře maj asi široký silnice, že jezděj prostředkem do zatáček, nebo nevim). Takže táta sehnal známýho z Český, u který máme pojištěný auta, ten se do toho zakous, vymámil video z parkoviště u marketu, kde se to stalo, vymámil z outů záznam hovoru (toho ,kde blbeček přiznává dědovi svou vinu; ano, skutečně, hovory se nahrávají, to jen tak na okraj) a nakonec blbeček i pojišťovna pod tíhou důkazů vyvalili prachy. Celý to trvalo asi čtvrt roku s tím, že být my a ten náš týpek z pojišťovny slaboši, radši se na to vyserem a zaplatíme blbečkovi jeho škodu, jejíž náhradu on požadoval (neb tvrdil, že jeho vina to není). Kdyby se zavolali policajti, bylo by to všechno hned. Tím jsem se poučil, že důvěřovat lidem je slepé. Mě by ani nenapadlo takhle jednat, když jsem loni na namrzlý vozovce drcnul do týpka před sebou, policajty jsme nevolali a na pojišťovně jsem nedělal sebemenší problém. Prostě chlap se má postavit ke svý vině čelem a nedělat sráče.

"Na otázku policie, proč rozmlátil palicí vozidlo Hyundai i30 parkující na sídlišti, vandal odpověděl, že se domníval, že je auto nabourané a chtěl majiteli pomoci, neb je vyučeným klempířem."
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5435
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 22:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co když bych chtěl volat PČR a vinik by nechtěl čekat?
Nic nechat ho jet a počkat na cajty sám ... ujetí od nehody už je taky dobře ohodnocený [wink]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 23:17:17    Odkaz na tento příspěvek  

Jako klidně bych se vozil v novém autě, jenže na jeho pořízení a pak i opravy prostě nemám

A to já zase ne. Rád se vozím ve svým starým autě, protože mi to vyhovuje a nový auta plný zbytečností mě úplně rozčilujou. Velmi pravděpodobně, když bych měl třeba půl milionu, koupím auto z roku 1979, než z roku 2014.
Bohužel se ukazuje, že brzy se auta typu mý camaro dostanou na seznam zakázaných, naštěstí se blíží rok 2018 a tak se mi snad podaří camaro poté dostat na veteránské značky, protože to brzy bude asi jedná možnost, jak s takovým nebezpečným autem, který zamořuje ovzduší, jezdit legálně
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 00:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...naštěstí se blíží rok 2018 a tak se mi snad podaří camaro poté dostat na veteránské značky, protože to brzy bude asi jedná možnost, jak s takovým nebezpečným autem, který zamořuje ovzduší, jezdit legálně

Vidím to podobně, jakmile prostě začnou problémy s policajtama, ouředníkama a dalšími "zrádci" starých dobrých aut, tak naklušu na DI a nechám si zařídit zelený čísla... Znám hodně lidí, kteří měli na bílejch problémy s policajtama a jakmile si pořídili zelený, tak na ně policajti mávaj jen na pozdrav a jede se dál.

Škoda 18Tr
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5436
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 00:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si pořídim zbraň a hodně moc munice ....vona silniční kontrola probíhá poněkud klidněji pokud policajti leží s dírou v čele u pangejtu.... nekladou pak hloupý dotazy. [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3900
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 08:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100 (5436): Mas minimalne moj tichy suhlas.

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 10:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Je to, jak píše Mik0cz. Jako poškozený volej policii vždycky, chráníš se tím proti případným levárnám ze strany viníka. A doporučuji zbavit se vůči policii ohledů – když už si obecní slouhy z daní povinně platíme, tak ať nám jsou k ruce, když je potřebujeme. Mají pomáhat a chránit, ne polehávat a chrnět :-)

Martin_100: Tak hlavně, že je řidička celá! Jinak jestli pořízení ZP myslíš vážně (i kdykoli v budoucnosti), tak bych se být Tebou vystříhal podobných příspěvků na veřejně přístupných forech. Jednou z podmínek je spolehlivost a nikdy nevíš, kdy kdo co proti Tobě vytáhne… Ono totiž bohužel přituhuje.

http://www.promonarchii.cz/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5439
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 16:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No moment o zbrojáku tu nepadlo ani písmeno [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Jabberwocky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 17:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo takhle :-D Tak to pak jo. Vzpomněl jsem si na Švejka – „Dobro došli,“ řekl Bosňák. :-D

http://www.promonarchii.cz/
22michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.163
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 10:38:53    Odkaz na tento příspěvek  

Protože tu není zvláštní diskuzní téma, dám tyhle fotky sem:


Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5443
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 10:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2367
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 12:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dneska mluvil s likvidátorem, volal jsem tam já, on se k tomu ještě nedostal, protože včera přišel pozdě do práce, ale do dvou dní mě prý bude kontaktovat technik na prohlídku vozu. Tak jsem zvědavý.

Jinak právě nyní v Říčanech blokuje náměstí nehoda a musím říci, že mi není absolutně jasné, jak něco takového vznikne. Chápal bych to na dvouproudové silnici, ale tady ne. Jen doplním, že kamion najíždí do vedlejší na náměstí (kde nemá mimochodem co dělat, ale je to Rumun), hlavní je tedy ta kolmá k ní a přesně na tomto místě mě nabořil minilý týden ten týpek.

Jsou tam dvě dodávky dopraváků, jak při něhodě třiceti aut na dálnici :D. Asi mají problém se s řidičem domluvit, pochybuji že mluví jinak, než Rumunsky. Občas mi připadá, že většina řidičů neumí ani číst. Věčně kvůli nim řeším průsery v práci. Tím se nechci nikoho dotknout, vím, že tu pár řidičů je. Ale bohužel, většina řidičů dodávek a náklaďáků na silnici jsou vypatlanci.

Každopádně si poslední dobou všímám, že u dopravky jsou samý hezký holky, jen tady byly dvě, co je sakra k tomu vede jít zrovna k dopravce :D. Ještě nikdy mě nezastavila ošklivá policajtka.

Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10425
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 14:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ale bohužel, většina řidičů dodávek a náklaďáků na silnici jsou vypatlanci" - nemám rád takové paušalizování. I když statistiku jako vědu nemám rád, tak popírat ji nebudu.
P.S. Denně jsem na silnicích, pracoval jsem s řidiči a prostě to tvrzení je nepravdivé.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2369
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 14:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Tvůj názor beru a svůj upravím na ,,většina řidičů, se kterými jednám, jsou vypatlanci". Bohužel, ten názor nemám jen já. Kamarád dělá dispečera u jedné z nějvětších přepravních firem v zemi a říká to stejné, majitelka autodopravy, která jezdí pro nás, je zoufalá, že sehnat myslícího řidiče je obrovský problém.

Ale píšu ,,většina", to neznamená všichni. Druhý den to zachránil jiný řidič, který byl naopak velmi vstřícný, komunikativní a myslící.
Příklad za všechny, řidič dostane detailní a přesné instrukce, co, kde a kdy má naložit a kde a kdy vyložit, včetně všech telefonických kontaktů. To, že často naloží úplně něco jiného, to už jsem si zvykl, ale to může být chyba dodavatele. Ale co mě dostalo tento týden. Ráno chlapi byli 150 km od domova na místě, kam měl řidič přijet s materiálem aby oni mohli montovat. Auto nikde, voláme tedy dispečera a ten nic neví. Tak zjišťuje a za chvíli volá zpět, že řidičovi se den před tím rozbilo auto 10km od nakládky materiálu a tak šel spát. Nikomu nedal vědět. Tím pádem se s prominutím zesere celý harmonogram práce + nemalé náklady, kvůli idiotovi, který není schopen vzít mobilní telefon a zavolat ,,rozbilo se mi auto". V tu chvíli s tím šlo ještě něco dělat. A takové problémy řešíme neustále. Takže já mám na ně alergii. Mně to brutálně komplikuje práci.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 15:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco k tématice řidičů kamionů...
Tohoto vola jsme tu měli bezmála před třemi roky, jel prý podle navigace..
To, že ulice je slepá a po 200m končí asfalt ho vůbec netrápilo.


Princezny by měly zůstat zazděný.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5446
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 15:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to říkam furt ženský z vesnice nad 40 by neměly mít řidičák. Mocně jsem se pobavil :-D
To musí bejt ultra píča když vidí že to vevyjede ale tak dlouho to tejrá dokud si to nezapálí pod prdelí :-D Nebejt tam ty policajti včas tak sme tu měli kandidátku na Darwinovo cenu :-D :-D :-D Některý ženský sou fakt nesvéprávný muhehehehehe :-D
http://www.krimi-plzen.cz/a/zmatena-ridicka-sama-pod-sebou-zapali la-auto-zivot-ji-zachranil-policista

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5447
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 16:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

většina řidičů, se kterými jednám, jsou vypatlanci". Bohužel, ten názor nemám jen já. Kamarád dělá dispečera

Ze svýho pohledu bych ti odpověděl že dispečeři jsou až na vyjímky debilové [biggrin]

K tý nehodě cisterny bych měl vysvětlení z praxe...
Najel do křižovatky a asi se dýl rozhlížel než bylo milo pánovi ve fakanu tak ho chtěl předjet ... bohužel zrovna v době kdy se rozjela i cisterna a bylo vymalováno. Stejnym způsobem kolega přišel o fábii když nemoh počkat půl minuty než se po provedenym otáčení před naší bránou rozjel kamion. Taky se rozjeli oba najednou a fabie přišla o celej bok.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 16:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin:

dispečerů moc neznám, ale nepopírám to :D. Ono asi jak to tak bývá, věc bude mít rub i líc..

K té nehodě, je to možné, já měl zase teorii, že řidič kamionu si chtěl pořádně nadjet, řidič Favoritu odbočoval také a zmátlo ho, že řidič kaminou neodbočuje, ale ještě pokračuje a tak to zkrátil..ale v tu chvíli to kamion strhnul doleva..

Jinak zpráva o té ženské je dobrá :D co na to říci, nejdřív jsem myslel, že to byla senilní důchodkyně, ale evidentně nebyla. Takže zbývá mě fakt jen škatulka ,,blbá", protože nemocná by ten řidičák ani neměla mít.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5449
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 16:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirousi taky jedna z možných teorií favoritího třesku [wink]

K tý ženský ve škarpě - Já to říkam už leta a stojim si za tim: ženský z vesnice nad 40 let by neměly mít řidičák!
Ty sou stavěný na plotnu a dojení koz v chlívě ale volant se v jejich rukou stává nebezpečnou zbraní. Nedej bože když vjedou do města to jsou nebezpečnější než muslimskej sebevražednej terorista. A u ženských z rokycanska to platí dvojnásob bo na rokycansku by řidičák neměl mít nikdo [rofl]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12312
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 02:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co k tomu říct...

šťouchanců fako vs. rumun je spousta. podle mě... je debil řidič fakana, může si za to sám, rumunská spz na kamiónu na náměstí, to je zkrátka důvod k maximální ostražitosti. jelikož ten z fáva nejspíš nikdy nebloudil s návěsem v cizí zemi v maloměstě, nechápe. takže to se prostě stává.

k Rutakovo borci - na místě spolujezdce jsem v kamiónu vyseděl pár tisíc km [happy]
v DDR nás ne navi, ale objížďka rekonstruovaný silnice druhý třídy navedla taky na pěkný místa, vyasfaltovaná polňačka široká tak 3 metry, kdybysme potkali jiný velký auto, jeden by musel couvat přinejmenším do nejbliží vesnice. a to bylo štěstí, že v cestě nebyl nízkej podjezd nebo málo únosnej most. ale třeba to měl správce komunikace co nechal tuhle objížďku vyznačit ošéfovaný, bůhví.

ženská s hořící Feldou - tohleto já nikdy nepochopím, takovej člověk se snad kreténem musí narodit [crazy]

Ráno chlapi byli 150 km od domova na místě, kam měl řidič přijet s materiálem aby oni mohli montovat. Auto nikde, voláme tedy dispečera a ten nic neví. Tak zjišťuje a za chvíli volá zpět, že řidičovi se den před tím rozbilo auto 10km od nakládky materiálu a tak šel spát. Nikomu nedal vědět.

tohle není řidič, to je prostě kus pánskýho přirození, ten by měl o svojí práci na hodinu přijít a zaslouží si akorát koště, krumpáč nebo furt stejný pohyby někde ve fabrice u pásu, protože když nechápe co je týmová práce a že logicky na jeho zboží někdo čeká... co s takovým zaměstnancem IQ tykve? a co si pomyslet o dispečerovi, kterej nemá půl dne přehled o svým řidičovi, autě a nákladu?

na druhou stranu, příběh německýho řidiče kamiónu, kterýho jeho německá dispečerka vyslala napříč skandinávským poloostrovem s dovětkem že je to kousek, jsem taky slyšel [happy]
dispečerka měla asi mapu celý evropy a neuvědomila si, že např. trasa Bergen (N) - Stockholm (S) je skoro 1.000 km.

my třeba vozíme různý zboží po skladech jednoho prodejního řetězce. přičemž z pražský centrály dostanem seznam pro distribuci ve stylu Kamenice nad Lipou, Jindřichův Hradec, Příbram, Hořovice, Benešov, Rakovník, Nymburk, Vsetín, ale to, že příbramskej kus fy má sklad v Sedlčanech, vsetínskej v Hovězí, RA + NB vezu do NB atp., a že tenhle druh zboží chtějí na ředitelství a tenhle do VO skladu, to my už přece musíme vědět, dyť to neděláme první rok [proud]

o přesný adrese typu fa XYZ s.r.o., Staroboleslavská 375, 288 01 Nymburk, si můžu nechat akorát zdát. většinou se to dá dohledat na netu, ale je to zdržovačka a práce navíc... pražská kancelářská slepice pochopitelně nikdy nic nerozvážela a tak jí nedochází, že dohledávat 30 adres chvilku trvá. přitom je to její zájem, aby zboží dorazilo na správný místo a včas.

mezitím je určitej celkovej objem zboží a počty na jednotlivý lokace se mění třeba i v průběhu týdenního termínu rozvozu, klidně ve stylu seznam dostanu v pátek, v pondělí první upřesnění, v úterý druhý atp., přičemž nikoho netrápí, že den před odjezdem si musím přesně napočítat kusy a naplánovat trasu. ve chvíli kdy mi někdo tímhletím způsobem z rozdělovníku udělá trhací kalendář, pochopitelně srší hromy blesky, protože to bych pak nic neudělal.

prostě... v práci se musí přemejšlet a mít vždycky na paměti, že nejsem osamocenej bojovník v poli, ale naopak jsem součástí týmu a když někdo něco podělá, logicky tím zkomplikuje život všem navazujícím lidem a činnostem. průsery nejde kopat do kouta, musí se řešit okamžitě. pokud tohle někdo nechápe, musí z kola ven.


ještě k tý Tesle - mě na fotkách zaujala jiná věc...
kterej pablb u nás vymyslel normu pro parkovací místa? u spousty OC jsou tak úzký, že se tam auto na šířku vejde tak akorát, ale že je taky potřeba někam otevřít dveře a z auta se vysoukat, to už projektanti ani developeři jaxi vidět nechtějí. nejhorší zkušenost mám v tomhle směru s IKEOU, jedno jestli na Zličíně, na Čerňáku nebo v Ově. krám kde budete do auta stěhovat velký těžký krabice má nejužší parkovací místa. oproti tomu Globus bývá zlatej.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 11:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Žádnej pablb. Jenže je vymyslel v době, kdy měly auta poloviční šířku. A od té doby se ty normy nezměnily.

"Na otázku policie, proč rozmlátil palicí vozidlo Hyundai i30 parkující na sídlišti, vandal odpověděl, že se domníval, že je auto nabourané a chtěl majiteli pomoci, neb je vyučeným klempířem."
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12314
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 11:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

miko:
poloviční je sice hodně velká nadsázka, viz škodovka eMko vs. oktávka kombi II, jedno z nejběžnějších aut se nám tedy rozšířilo o 159 mm, ale budiž, auta jsou širší.

ale asi bude někde něco špatně, tyhlety auta přece nejezdí první rok. hlavně že na každým novým parkovišti musí být určitej pevně danej podíl extraširokých míst, kde stejně málokdo může zastavit... tolik tělesně postižených v naší společnosti prostě není.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 12:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, já myslel třeba spíš Fiat 600 vs. dnes hojně rozšířené kompenzátory typu SUV, ale fajn.

Nicméně souhlasím a podepisuji, na co tolik míst pro invalidy? Kdykoli kamkoli přijedu, jsou tato místa prázdná, protože tam prostě nemá kdo zastavit. Logicky, podle jejich počtu by byla čtvrtina národa mrzáci.

A vzhledem k tomu, že třeba u teska jsou nejblíž vchodu, tak když tam jedu pro časák nebo pro kytku přítelkyni, zastavim tam. Za těch pět minut se svět nezboří a všech deset míst je samozřejmě úplně volných.

A ještě něco, stejně jsou zhruba půlka z těch, kteří mají právo využívat tato místa, jenom obyčejní důlchodci, které bolí koleno.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mik0cz.)

"Na otázku policie, proč rozmlátil palicí vozidlo Hyundai i30 parkující na sídlišti, vandal odpověděl, že se domníval, že je auto nabourané a chtěl majiteli pomoci, neb je vyučeným klempířem."
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12316
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 12:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stejně jsou zhruba půlka z těch, kteří mají právo využívat tato místa, jenom obyčejní důchodci, které bolí koleno.

no, častokrát sice mají za oknem i tu modrou ZTP kartu, ale rozhodně nepotřebujou místo na to, aby si z auta vyndali kolečkový křeslo... tvůrcům norem zřejmě nedošlo, že není invalida jako invalida [ko]

tabulka P-rekordů | S-analýza
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 1-2013

Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 13:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rallye Budapest Bamako se dostala do rozhodující fáze



http://neofolk.blogosphere.cz
Ondra M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.5.44
Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 14:59:51    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím vás všechny, chtěl bych se zeptat, zda se dají dle vin zjistit skutečné km u auta, které je z Holandska, nějaký Holandský server který by zjistil skutečné km z doby kdy tam auto ještě jezdilo..
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5616
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 15:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 16:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, na jakém principu tohle funguje, ani jedno moje auto mi to nechce najít.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5617
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 16:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že se dívají na data z aukčních serverů.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!