K-report
 

Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 30. 10. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Automobily, lodě a letadla » Historie SPZ a PZ » Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 30. 10. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3529
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 24. října 2015 - 15:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Okres Louny jsou opravdu docela zajímavým místem. Jedná se snad o druhý největší okres U-kraje (hned po okrese DC), ovšem co do počtu SPZ je to okres, který v tomto kraji došel vůbec nejníž - do poloviny série LNI (podobně jako třeba pro mě sousední Kutná Hora).
Žatec, kterým jsme letošní lustrování Loun začaly, je podle mého názoru velice pěkné městečko, které by ovšem místy v centru potřebovalo trochu starostlivosti (zase na druhou stranu francouzští filmaři fakt nemuseli moc ty baráky patinovat, aby vypadali jak za druhé světové. [proud]). Celkově, Žatec a jehož region, na který je hrdě upozorněno modrými tabulemi ze všech stran, jakby se vjelo do samostatného okresu, je stavem okresek asi nejlepším místem na Lounsku.
Louny, jak jednou podotkl kolega Jef (ne Jožin Rul-e, nedáváš pozor [lol]) má opravdu rychle sestupnou tendenci co se SPZ týká. Já byl v tomto jinak pěkném městě v červnu 2012 a musím říct, že po 3 letech se to ani nedá srovnávat. Jak Rul rád říká, vzali to tam kosou, ale opravdu dobře nabroušenou... V mnoha částech, které jsem tehdy procházel, nezbylo prakticky nic. Občas maximálně překvapily některé uličky s rodinnými baráky, ale jinak na sídlištích jsme vyfotili pár posledních mohykánů na okreskách.

Vzor O53 je opravdu oproti takovému Chomutovu na denním pořádku. To, že jsme viděli LNC a LNB tak překvapivé ještě nebylo, ale zato dvě železné LNA a zejména dvě LN jen tak venku, to už bylo jiné kafe. Třetí LN, Trábi z Loun je myslím všem dostatečně znám, páč to auto už bylo na zdejší diskusi za uplynulých pár let tak asi milionkrát. U něj se šlo na jistotu a světe div se, pořád tam stojí. Pro mě osobně byl největším překvapením ale Fiat 127 s LNB, stojící na svém stálém místě na náměstí v Lounech. Fotil jsem ho tam již v roce 2009 a nenapadlo by mě, že ho tam najdu ještě i v roce letošním... Sice bylo přestříkané a má platnou STK, ale je vidět, že s ním majitel (předpokládám, že to není 20ti letý hoch) moc nejezdí. Snad tam vydrží ještě dlouho. Ne tak jako známé duo Dacia + Fiat 600 z jedné uličky od autobusáku, které už odnesl čas (na rozdíl od jejich senilního majitele, jenž je tam furt).

O86-ek je zatím dostačující množství. LNC jdou vidět spíše od vyšších LNC 7x-xx, čili začátek jejich výdeje už bude zřídkavější, ale konec LNC už ovládají Favority, tak tam ještě není problém. LND taktéž v pohodě, až na intervaly LND 1x-xx + LND 2x-xx. Tyto dvě tisícovky, vydané během roku 1992 se nedaly vidět vůbec (až na toho moc pěkného Favorita ze samého začátku spomínaných sérii)... LNE ve vzoru O86 je ještě taktéž v klidu.

U O94-ek se dá vidět prakticky vše, až na dvě výjimky - již málo obsazeným se zdá býti začátek reflexních značek kolem LNE 3x-xx a pak co je opravdu oříšek, je ulovit cokoli z posledních asi 500 vydaných SPZ. No, potkat cokoli nad LNI 50-xx je teda úkol! Vysoké LNI 4x-xx jsou vidět bez potíží, ale vím na 100%, že jsme neviděli ani jednu LNI 54-xx a 55-xx...

Až doma jsem si uvědomil, že máme také naprosté minimum vozíků z toho okresu. Já mám focenou snad jen jednu V86-ku (rovnou posun) a jednu V94-ku.
Ze žlutých jsme viděli asi 2 N86-ky a kolem 5-6 kusů z obou sérii duplicitních N94/101. N94/103-ku jsem odlovil v Žatci jednu, ale bohužel zezadu, čili z té zajímavější strany nešlo fotit.
Mimochodem kolego, špatně si pamatuješ, žlutou LNH jsme jednu viděli, ba dokonce jsem si jí i vyfotil. Trochu se zamysli a možná si na ní vzpomeneš. [wink] Ale i tak to nemění nic na tom, že žluté LNH je už pěknou raritkou...
Ze zbytku atypů jsme pak ještě viděli myslím jednu T86-ku a jednu P53-ku, ovšem obě bez šance na foto.
No a cizince samozřejmě ani omylem. Mám takový pocit, že Louny jsou jeden z mála okresů, kde se snad dosud nikomu nepodařilo vyblejsknout ani jedinou cizineckou. Budu velice rád, vyvede-li mě někdo z omylu...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9296
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 24. října 2015 - 16:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeuRul Tour 2015 (část 9.)
Ústecký kraj, okres Litoměřice:

Jelikož je Litoměřicko domovem místního kolegy Jožina, nemělo smysl se tam moc zdržovat, spíše šlo o to, abychom si po naší tour řekli, že jsme opravdu projeli všechny okresy Ústeckého kraje, takže víceméně průjezd z nutnosti. Dostaveníčko se konalo ve velice slušných Lovosicích a pak v Terezíně, kde nebylo téměř nic. Nevím, jak je to v Litoměřicích samotných, ale v okolí Lovosic bylo ukrutně málo O53ek a série LTD ve vzoru '86, se zbylými vzory i atapy to nebylo vůbec špatné.






Středočeský kraj, okres Mělník:
Cestou zpět do Prahy už byla jen zastávka v Kralupech nad Vltavou. Všeobecně se tato část Mělnicka jeví jako velice slušná, není nouze o všechny vzory SPZ, ovšem co jakoby ani nikdy neexistovalo, tak všechny série pod O53 MED - těchto sérií je více, než dost, ale ze sérií ME, MEA, MEB a MEC jsme neviděli ani kus. Stejný stav i u série MEE ve vzoru '86, také se z ní stala slušná rarita. U O94 jsou nejvzácnější série MEL, kde bylo nevydaných přes 4000 atypických značek, vše ostatní není problém odlovit.






Pokračování v 10. části...

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.9.2015
Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3530
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 24. října 2015 - 18:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul
Nevím jak ty, ale já v okrese Litoměřice nebyl z nutnosti. Já jsem v případě dobrého plnění plánu (což se nám podařilo výtečně) s Lovosicemi počítal. Je to sice velice těžké ze známých důvodů, ale dokonce i minimálně 1 posun se z tohoto okresu našel. [wink]

Nevím, jak je to v Litoměřicích samotných, ale v okolí Lovosic bylo ukrutně málo O53ek a série LTD ve vzoru '86
No, O53-ku jsme viděli tu jedinou LTC na vsi, jak jí máš na fotkách. V Lovosicích nebyla O53-ka ani jedna a LTD v jakémkoliv z těch dvou vzorů bylo ne ukrutně málo, ale neviděli jsme jmenovitě ani jeden jediný kus... Vše až od série LTE výš. Ono možná v Lovosicích tohle potkat už nešlo, ale třeba v Roudnici nad Labem, kterou mám ulici po ulici prochozenou, se najít daly z obou vzorů. Podle mě budou i v Litoměřicích.
Jinak O86-ky LTE a LTH jsou vidět v dobrém množství. O94-ek je taktéž dost ze všech sérii, ovšem co není vidět (nebo jsme neměli v této části Litoměřicka štěstí), stejně jako na Lounsku, jsou ty nejvyšší okresní značky. Nějakou LTK 7x-xx jsme potkali jen 2x a ani jednu z nich ne v daném okrese...
Žluté se sice daly nějaké najít, ale na to, že těch neduplicitních sérii bylo asi z 20, byla ta jedna LTJ pramálo.
_______________________________________________

Co se týká okresu Mělník a Kralup nad Vltavou, tak tam bylo hned po projetí krajské/okresní čáry vidět, že jsme se vrátili do Středočeského kraje. Pokaždé, co se vracím ze severních nebo západních Čech, tak mě mile překvapí ten kontrast v počtu dochovaných SPZ. Hned na prvních 10ti kilometrech Mělnicka jsme narazili na 3 O53-ky (z toho na jednu z dosti raritní série PHC). Také samotný vjezd do Kralup k místnímu Tescu byl při neděli více než plodný.
Jak jsi psal, pod sérii MED nešlo nic vidět, zato snad všechny červené škodovky s MED byly v neděli venku, abychom si je mohli vyfotit. [lol]
Psal si, že nebyla nouze o kterýkoliv ze vzorů. No, kromě toho že jsme opravdu neviděli ani jedno jediné auto s MEE, tak i na první MEH jsme narazili až poté, co jsme už měli za sebou půlku Kralup! Tedy nevím jak tebe, ale mě teda docela zarazilo, že takřka kompletním prošmejděním Kralup jsme našli pouhé 3 O86-ky a ještě ke všemu všechny až z vysokých MEH...
Nemysli si, první O94-ky ze série MEI na tom také nebyly o moc líp. Možná se ti to nezdá, ale více než 10 jsme jich také neviděli... V určité míře za to samozřejmě může i poměrně veliké množství dvouřádku, z nichž jsme jeden ulovili. Série MEK bylo jakž takž, o MEL jsi psal a ani těch posledních MEM nebylo nijak moc. Řekl bych, že tak 50% všech viděných mělnických značek bylo ze série MEJ, která jako jediná reflexní série patřila výhradně O94-kám.

Já jsem za posledních pár let projížděl okresním městem Mělník poměrně dost krát, ale navzdory blízkosti tohoto města mému předchozímu bydlišti jsem si nikdy nenašel čas na jeho poctivé prochození. Vidím, že v dohledné době tak budu muset učinit. Jednak si myslím, že důkladnou návštěvou Mělníka by se dali najít i nějaké MEC a dejme tomu i MEB a také nevěřím tomu, že by mělnické O86-ky takto vymřely (je ale fakt, že nikdy jsem jich v porovnání s mnoha dalšími středočeskými okresy nevídal bůhví kolik...). Stejně tak si ještě jednou minimálně projedu Neratovice.
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1967
Registrován: 9-2012

Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 07:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale za sérií ME, MEA, MEB a MEC jsme neviděli ani kus Jedna MEC mi odjakživa až do konce roku 2009 stávala pod okny na jednom zrezlém bakeliťákovy, někde jsem měl vyfocené i detailně ty značky, protože tehdy jsem žádnou takovou značku nikdy neviděl, ale nemůžu najít origo fotky bez zapatlaných espézetek [sad]

IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok]
V každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
RnK - Rychnov nad Kněžnou - můj rajon [biggrin]
Sbírám poklice, né značky. Proto se mne prosím neptejte přes email jestli neprodávám Rychnovské značky, děkuji.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3033
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 07:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pavel2 (13213): VPZ reparát za Bramboru [happy]

Díky za přírůstky a upřesnění [ok][wink].
.

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3034
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 07:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Vańas (10): Dalo by se něco z Vašeho archivu zjistit o této značce i když není vidět celá? Nevím jak obsáhlý je Váš archiv, ale dalo by se zjistit víc?

Bohužel, nedalo ... píšete, že těch kombinací je dost, ale ne zas tolik. Za předpokladu, že vidíme pouze fragment značky (s pořadovým číslem) je těch kombinací (fabulací) opravdu dost. Snímek té krásné košatiny je navíc pořízen hluboko před první světovou válkou a tak staré „moravské” rozdělovníky bohužel k dispozici nemám a typ auta by tam stejně nebyl uveden. Je mi líto [ko][nene].
.

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 18:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


CH 30 - 60
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9297
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 19:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeuRul Tour 2015 (část 10. - dokončení)
Aby bylo vše kompletní, nesmím vynechat zbylé úlovky "návštěvníků" z jiných okresů, které jsme potkali na naší tour.

1. Ústí nad Labem; 2. Jirkov; 3. Mimoň:

4. a 5. Děčín; 6. Žatec:

7. a 8. Kralupy nad Vltavou; 9. Stráž pod Ralskem:

10. a 11. Krupka; 12. Ústí nad Labem:

13. Varnsdorf; 14. a 15. Ralsko:

16. Ústí nad Labem; 17. a 18. Kralupy nad Vltavou:

19. Kralupy nad Vltavou; 20. a 21. Teplice:

22. a 23. zapomenuté Teplice v Lovosicích:


Mr. Peugeot zde ještě časem dodá haldu posunů a zajímavých fotek. Za sebe ale uzavírám report z této letošní tour. Děkuji všem za přízeň, zajímavé komentáře a všeobecnou diskusi, která se tady hezky rozvětvila. [kladivo]

[auto] Rul & Mr. Peugeot 2015 [auto]

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.9.2015
Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P.
Vaňas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2015

Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 19:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feudal 3034:
I tak moc děkuji
Jožin_z_bažin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 10-2014

Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 21:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeuRul Hoši díky za velmi přínosnou reportáž, mě samozřejmě mimo jiné zaujala ta vaše poslední společná fotka [happy]
Jožin_z_bažin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 10-2014

Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 21:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám několik barevných fotek barevného podzimu[happy]


Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 21:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vim, že se to asi řešilo mnohokrát - ale proč se v 2. půlce 70. let přešlo z ABx řady zpět k Ax řadě?
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3537
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 22:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jožin z bažin
Nemáš zač, rádo se stalo.
K té poslední fotce asi tolik, že jsme si prostě neodpustili společnou fotku u jediné dochované budovy kdysi krásného, 700 let starého historického města Most, které vylítlo komíny jakožto vytěžené uhlí. Navěky jeden z největších kulturních zločinů let minulých... O to více nás oba s Rul-em mrzí, že jsme v tom nevlídném novém městě nenašli ani jedno jediné auto s MOA nebo MOB, které by ještě teoreticky mohlo pamatovat opravdový Most.

Mimochodem, kde je focený ten cizinecký Mercedes? Dík.

Fricoolinek
Ano, řešilo se to tu v minulosti párkrát. Je to ale otázka, na kterou dnes už asi jen málokdo umí spolehlivě odpovědět. Prostě po sérii AM se vydala celá řada ABA-ABZ a až poté se šlo dál od AN. Samozřejmě tu existuje jedna tzv. "urban legend", ale já tomu moc nevěřím.
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2393
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 22:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldy starých značek z přechodového období systémů počátkem 60. let: http://www.rallye-vltava.cz/rallye-vltava-1960-1974/
Za mě osobně top CZ-10-74
Combaynista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 12-2013
Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 22:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jožin z bažin podobný Mercedes triedy C som videl vlani v Prahe.
Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 22:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot: sem s ní, s urban legend
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3035
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 25. října 2015 - 23:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Joel (2393): Za mě osobně top CZ-10-74


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6950
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 10:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul: Jako snad jediné rozumné vysvětlení pro zrušení duplicity koncem 90. let bylo to, že někdo na MD záměrně chtěl sjednotit veškeré série do jedné řady a snad i urychlit přechody na nová písmena.

V době rušení duplicity mělo tuto agendu ještě na starosti ministerstvo vnitra. Důvodem byla nepochybně snaha zavést jednoduchou zásadu, že jedna alfanumerická kombinace náleží jednomu vozidlu. To, že se do jedné číselné řady zařadily i série, které duplicitní nebyly (vozíkové ve všech okresech, vybrané náklaďákové série BSx, OLx, LIx) je pozoruhodné a možná trochu nelogické, ale má to smysl v tom, že v každém okrese byla vytvořena jedna řada registrací, takže se při objednávání snadněji hlídalo, kde je konec.

Jinak já si dovolím také nesouhlasit s kolegou Mr. Peugeotem. Jeho názoru rozumím a chápu i důvody, které ho k němu vedou, ale já si naopak myslím, že okresní systém se po zrušení duplicity a zavedení motoformátu M99 dostal na vrchol své "dokonalosti". Úpadek začal ve chvíli, kdy byla agenda SPZ předána na ministerstvo dopravy, které místo dalšího zdokonalování a ladění osvědčeného, začalo vymýšlet a nedomýšlet něco zcela nového.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2411
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 12:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_L
...Úpadek začal ve chvíli, kdy byla agenda SPZ předána na ministerstvo dopravy, které místo dalšího zdokonalování
a ladění osvědčeného, začalo vymýšlet a nedomýšlet něco zcela nového.


[ok]

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2395
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 15:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dneska to byla ukázková situace. Vyjedu z baráku a vidím auto záchranky, které fotím pro malého syna kolegy. Po fotce se vyhoupnu z boční uličky na hlavní a zahlédnu bílého Favorita LBH 12-23. Došlo mi brzy, že tohle bude dřevní liberecký Favorit. Fotka nemohla chybět.
Když se chystám nasednout zpět, ozve se za mnou "Vy jste mi fotil auto? Já asi stojím blbě, co?" Jenže takovým tónem, který rovnou ponouká k diskusi. Za chvíli už jsem si musel sáhnout do podběhů, okouknout motor a zhodnotit celé tohle letité Fáčko s 51 tisíci km, které pán používá jako pracovní vozidlo, ze všech stran. Super konverzace. Pro upřesnění, registrace je z roku 1988.

Zadařilo se mi i o něco později v Jičíně, bohužel ale bez možnosti fotit, neboť vedle profláknutého šedého combi Trabanta se objevil druhý na JCB-26-68 a pod náměstím v ulici, kde asi za hodinu a půl začala hořet hospoda v zámku, stál Wartburg na železe JCA-44-83. Mr. Peugeot je možná při své návštěvě odchytil a já budu doufat, že alespoň Tráboš tam bude stát i příště.
Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 15:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a jak by to myslíte vypadalo, když by se vyčerpaly řady SPZ?

Jezdili bychom třeba s ABC 21-KC?
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3538
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 16:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Joel
Trabiho mám, je to JCB-26-69:

Wartburga ale bohužel... Jinak ten Favorit je zatím druhý nejstarší odlovený liberecký kousek. Za to [ok].

Martin l
Když jsem psal, že mnozí kolegové se mnou ohledně zrušení duplicity nebudou souhlasit, myslel jsem na prvního na tebe. [lol] Já vím, že z hlediska jednoduchosti pro elektronickou evidenci to byl veliký krok kupředu. Mě se na tom spíš nelíbí, jak se to poté všechno se vším pomíchalo do jedné řady... Se zavedením vzoru M99, jakožto dobrého kroku souhlasím - také se toho asi v mnohých okresech už nemohli dočkat a ačkoliv byly skladem haldy M94-ek, už jen málokdo je po zavedení menších tabulek vydával.
Jožin_z_bažin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 10-2014

Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 17:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr.Peugeot 3537

Víš, že jsem ani nevěděl, jaký to musel být skvost, tenhle starý Most, ale stačilo mi pár záběrů na jůťůb a čekám kdy dojde na Horní Jiřetín. Peníze jsou vždy až na prvním místě. A ještě mě fotka potěšila tím, že jsem vás měl možnost poznat[happy]

Jinak ten mergl byl focený tuhle sobotu v Daimlerově ulici, přímo před obchodním zastoupením Mercedesu, fotku jsem odflákl, jelikož jsem ukrutně moc spěchal[uhoh]
Brambora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2015
Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 18:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mezi starými časopisy jsem našel pár časopisů s názvem Stop, Automobil a Motoristická současnost, tak vám posílám nějaká fota. Omlouvám se za fotky, ale co se nechá dělat, znáte tu kvalitu fotek z časopisů starých 40 let ... Snad bude vše čitelné, některé značky jsou ještě starší než systém z r.1953, kdyby vás něco zajímalo, mohu udělat ještě foto článku, který se k tomu vztahuje. Koneckonců, kdyby někdo ty časopisy chtěl, mohu je někomu přenechat ... [happy]


Brambora
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 8-2015
Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 18:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3540
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 20:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jožin z bažin
Díky moc! [ok] Sice je možné, že tam nestojí pravidelně, ale třeba se tam jednou podívám.
Petrd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 21:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feudal:

... dnes se nějak dařilo [happy]

Kočka mňouká, pes štěká a lidé si stěžují ...
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3037
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 22:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Petrd (557): ... dnes se nějak dařilo [happy]

Díky za přírůstky [ok][wink].
.

S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 22:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Automobil 1984 :-)
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2399
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 26. října 2015 - 23:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silniční šeď z posledního týdne:



Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13232
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 02:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nějak to tady nestíhám poslední dobou číst, ale když už jdu kolem, upustím sem pár foteček z archlívu [happy]



všechno pochytaný v Plzni, poslední Frl je u Centra Chodov na P-4.



tenhleten vlek s raritní červenou značkou dnes už asi neexistuje, samotná půjčovna ale funguje dodnes a ještě tam červený značky PV77 i PV94 mají. Nissan Quest stál hned vedle a jak vůz tak ta 105ka byla raritní už tehdy před devíti lety.

závěrem jedna vzdálenější všehochuť z PM Domažlický z placu u závor:

tabulka P-rekordů | S-analýza
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9299
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 02:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co přinesla pondělní Ostrava:






Největší radost mám z jediné stokusové reflexní ostravské přívěsové série, která několik let úspěšně unikala mému objektivu. [jidlo]

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.9.2015
Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13233
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 02:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VPZ

T 815 šestikola a osmikola, PM Sirková hned vedle nádraží. dneska už bych se i otočil, abych chytil i ty vleky a značky na tatrách zezadu. ale kompaktní aparát taky nebyl nejrychlejší, takže aspoň že mám tatry obě.
13.233

tabulka P-rekordů | S-analýza
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9300
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 02:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Joel & Pavel2:

Parádní fotky pánové, radost pohledět. [ok][wink]

Ovšem pohled chlapa v klatovském Neonu k nezaplacení. [lol]

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.9.2015
Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13234
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 02:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo, ten tam buď stál nebo projížděl krokem a čuměl jak kdybych právě páchal svatokrádež, vyfotit si jeho auto, no proč panebože, co provedl nebo co je na něm tak zkurveně zajímavýho že to stojí za fotku? [lol]

tabulka P-rekordů | S-analýza
Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 03:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mj. u té fotky toho chlapa máš i N94 PMT 59-36 nějakého Land Rovera [wink] [ok]

PeuRul: krásná a velmi poučná cestománie. Snad se mi zase jednou podaří někam vyjet s Vámi "za dobrodružstvím" [happy]

V jihomoravské sbírce mi chybějí série RZ: 7B8 8B3 9B2 9B9 1BA 1BB 1BD 1BE 1BF 1BH 1BI 1BJ
Ve sbírce cizineckých SPZ mi chybějí okresy: BE BK BR BV CK CL CR DC ...
[new] ---> MCDLXXX <---[new]
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13235
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 03:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PMT 59-36: jo to jsem čekal [happy]
zezadu je vyfocenej o pár dní později, je to 103 ustřihnutá do rámečku na 106.
fotku musím najít a zpracovat. zejtra je taky den.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13236
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 07:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


tabulka P-rekordů | S-analýza
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5480
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 09:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

Vše o historii značek v Česku najdete v knize:
Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4219
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 13:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2 @ Nissan Quest:
Stacilo tam dat trosku odlisne zadne svetla a oranzove smerovky mohol byt v nich nich.
Tym padom stacilo len zadnu hmlovku umiestnit do lavej cuvacky. [kladivo]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
dnblistener
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 7-2013

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 18:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OPM 55-77

PP-308DD
Combaynista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 12-2013
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 22:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul, Mr. Peugeot Gratulácia k skvelým reportážam, kvôli ktorým som sa neustále vracal na túto stránku! Spravili ste riadny kus roboty [wink]
Pozorne som si prezrel zloženie vozového parku podľa Vašich obrázkov a niektoré typy mi z reportáže chýbajú. Stretli ste aj nejaké Škody 1000 MB či Š1203 ? Alebo sa tieto autá z ciest Českej Republiky úplne vytratili?
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9305
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 23:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Combaynista (567):

Přesně jak říkáš, úplně se vytratily, MB pokud jsou, tak u skalních fanoušků po garážích, 1203 vymřely úplně, to máš asi tak, jako Dacie, Moskviče a staré Fiaty - taková vozidla už skoro vůbec na ulicích v dnešní době nestávají.

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.9.2015
Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 23:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fricolínek: No a jak by to myslíte vypadalo, když by se vyčerpaly řady SPZ?
Jezdili bychom třeba s ABC 21-KC?


Kdosi to tu spočítal před časem (lety) na úrovni SPZ někam na AVx-xx-xx tedy poslední blok s čísly.
Myslím, že by to se stále větší snahou firem mít sídlo v Praze už dávno vyžadovalo čísla nahradit
v posledním bloku písmenama, ale to jsme opět na úrovni fikce o řád výše než je samotná fikce
pokračování okresních SPZ...

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2413
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 23:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...Když jsem psal, že mnozí kolegové se mnou ohledně zrušení duplicity nebudou souhlasit, myslel jsem na prvního na tebe.

Přiznám se, že z jeho nijak neskrývaného [zadnice] lezectví mě už bylo před lety šoufl a uvítal jsem, že tiše migroval tam, kde se to cení...

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 00:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CVI 08-32 O94/106/hmi odkaz, odkaz
PZJ 04-06 - O92/105 dovýroba?? odkaz, odkaz

A pak tři fotky bez záruky posunu díky absenci druhé fotky:
PUM 08-07 - O94/105/dmi ? odkaz
KLI 29-40 - O92/hmi? odkaz
KVJ 30-07 - O94/105, 106?? odkaz

Relativní rekordy jihomoravského kraje
Combaynista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 12-2013
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 01:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pridávam včerajšie obrázky z Českého Tešína a Ostravy.



Oproti mne išla pri vjazde do Tešína modrá Škoda 1000MB KA-01-37, v značke som si istý na 80 percent, spraviť fotografiu žiaľ nebolo možné.
Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 04:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor: To nějak nechápu - přeci by se končilo s SPZ AZZ 99-99, ne? pak bych pokračoval ABA 01-AA, pak by to vycházelo, že každá řada písmen na třetím místě (abA, abB, abC) by měla téměř 50 000 možností. Pokud by se začínalo "01", tak by to bylo 99*22*22 = 47 916

Ty jo - ještě to tak vyrobit, ty fitivní futu SPZ-tky. [happy]
Vaňas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2015

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 08:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dělal někdo v minulosti podobnou tour jako Rul a Mr.Peu. na Prostějovsku?
V případě že jo, daly by se někde shlédnout fotky? Nebo jsou někde tady v archívu?
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3039
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 08:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem zase na internetu narazil na pěkný úhnoj ... prasárna od hlavy až k patě (SPZ) [ko][nene][lame] čili ústy klasika: „ ... chce se mi zvracet![crazy]


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 9-2012

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 09:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vaňas: Docela hodně fotek Prostějovských aut a značek můžeš najít v archívu od dnes již zesnulého přispěvatele Tomcat.. Ale jestli někdo dělal podobnou tour to si nepamatuji.

IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok]
V každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
RnK - Rychnov nad Kněžnou - můj rajon [biggrin]
Sbírám poklice, né značky. Proto se mne prosím neptejte přes email jestli neprodávám Rychnovské značky, děkuji.
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 10:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeny2562:
To je KLI 29-49
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 12:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feudal - Prasárna to je celkově. Tahle barevná kombinace nikdy nejezdila. A pochybuju, že VB kdy měla tyhle pochrchlané 125 a 150 ČZ.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3040
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 13:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, vyjádřil jsem to popiskem od hlavy až k patě (SPZ). Motocykly užívané SNB byly zpočátku jen v civilních barvách, tzn. nejrozšířenější značka Jawa sloužila u sboru ve standardní „jawácké” červené (viz dobový snímek) a na modré provedení s bílými schránkami se zvolna přecházelo teprve v polovině šedesátých let, kdy se také písmeno B na motocyklových SPZ stěhovalo dopředu před čísla.


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2563
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 28. října 2015 - 14:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Joel: To je KLI 29-49
Dokonce.. [ok]

Relativní rekordy jihomoravského kraje
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6956
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 09:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr. Peugeot: Když jsem psal, že mnozí kolegové se mnou ohledně zrušení duplicity nebudou souhlasit, myslel jsem na prvního na tebe. [lol] Já vím, že z hlediska jednoduchosti pro elektronickou evidenci to byl veliký krok kupředu. Mě se na tom spíš nelíbí, jak se to poté všechno se vším pomíchalo do jedné řady...

[happy] Já tomu rozumím, že najednou vznikly obrovské zásoby všech možných typů značek, z nichž se většina stejně nikdy nevydala, protože systém po pár letech skončil a tabulky se zlikvidovaly a v důsledku toho je číselná řada neucelená a nepřehledná, ale to je asi přirozený průvodní jev stavu, kdy se po desítkách let změnila dosavadní praxe. Pro mě osobně bylo zrušení duplicity spíše návratem do normálního stavu a divím se třeba Slovákům, kteří si podle mě zcela zbytečně drží duplicitu u motocyklů nadále.

VPZ
022 93-88 | AO94/101 | Škoda Superb | stříbrná | Valdštejnská ul., Praha

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
dnblistener
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 7-2013

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 17:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AKY 95-20

BNJ 18-00

PP-308DD
Dix
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.191.26
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 21:11:24    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
dnes viděno v Radotíně v autobazaru Škoda - na prodej! Kdo by chtěl značku za 160 000 Kč, může začít šetřit:-)

Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 21:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda nemám v tom přehled a nejsem obchodník s veterány, ale mě ta Simca za 160 krejcarů přijde docela levná. To není auto na cesty do Pennlídlu, ale trvalá hodnota.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3549
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 06:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tuto nádhernou Aronde viděl asi před 3 lety cestou do práce z tramvaje. Myslím, že se minimálně jednou účastnila i na kokořínské rallye veteránů.
Každopádně jí přeji co možná nejlepšího majitel, jenž ocení auto z dob největší slávy této továrny a že ho nenapadne přeregistrovat jej na V-čka nebo jakýkoliv novodobý humus... Jinak by mě zajímal techničák tohoto auta. Řekl bych, že ani tato úplně první okresní série Prahy nemusí býti tou první, která se na tomto autě nosí již bratru 54 let.