K-report
 

Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 20. 05. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Automobily, lodě a letadla » Historie SPZ a PZ » Archiv diskuse Historie SPZ a PZ do 20. 05. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2880
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 15:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Joel
Chudák MB-čko vypadá, že jej někdo přednedávnem vytáhl po dlouhé době odněkud z garáže nebo stodoly. Potkat auto stojící venku na ulici se známkou z roku 1989 je v roce 2015 asi dosti velká rarita! Chtěl bych být optimista, ale mám takový pocit, že tento exemplář bohužel nedopadne dobře...
_____________________________________

Z jiného soudku. Minulý týden jsem se po dlouhém uvažování konečně vydal na výlet do okresu Svitavy. Než ale začnu psát o něm, tak sem dám něco málo, co se mi podařilo posbírat cestou tam a zpátky v okresech CR a UO. Svitavy si nechám třeba na zítra (už jen kvůli limitu obrázků). [wink]

CHRUDIM

Tento okres jsem již párkrát navštívil, teď už vlastně jen dodělávám nějaké ty drobky, které jsem nestihl dřív. Už ranní průjezd Heřmanovým Městcem a Chrudimí mě přesvědčil o tom, že i letos ještě lze v tomto okrese leccos najít. Cestou zpátky jsem se pak v tomto dále utvrdil, když jsem se podíval do Skutče a okolních vesnic směrem na Hrochův Týnec.
Jelikož jsem již loni na podzim psal jeden report o Chrudimi samotné, zaměřím se tentokrát pouze na O53-ky a atypy.

Celkem překvapivě je pořád možné natrefit na nové a nové kousky i letos, a to dokonce i železné. Jak McBain psal, na MB-čko patří dvoupísmenná. No jo, ale takováto:

Našel jsem pak ještě jednu železnou, ale dosti zbastlenou a navíc nepatřící na tohle auto:

Zbytek O53-ek:


Ta cihlově červená užovka podle všeho patří mezi nejstarší zástupce této modelové řady v tomto okrese. Zajímavé je, že není až tak veliký problém natrefit na CRC nebo CRB, ale třeba poslední série CRD v tomto vzoru již začíná být oříškem. Obecně si tohoto všímám u všech okresů, kde některé sériové písmeno stihlo tento vzor jen tak +- do první čtvrtiny. Nechápu proč tomu tak je, ale tyto, vlastně nejnovější O53-ky, pokud jich bylo poměrně málo (v tomto případě 1500), už jsou skoro nadlidský úkol najít...

Jak už jsem u okresu CR psal i dříve, podobně obtížné je najít sérii CRK. Za ten jeden den jsem viděl záplavy CRI a CRJ, ale CRK tam max. 4-5 kusů. Tak alespoň ilustračně jedna hodně vysoká CRK v tomto sjetí:


Také jsem už dříve nadával na to, že jak je v tomto okrese doteď velice uspokojující stav automobilových okresech, tak špatně na tom jsou třeba žluté. Musím uznat, že když člověk trochu víc zapátrá v útrobách daného okresu, tak to tak tragické ještě není:


Řekl bych, že až na několik málo míst mám chrudimský okres slušně probádaný a s klidným svědomím mohu prohlásit, že se dodnes jedná o SPZ-kově plodný okres.


Další okres, který jsem na cestě do okresu SY líznul, bylo

ÚSTÍ NAD ORLICÍ

Nedalo mi to a když už jsem to měl tak pěkně po trase, pořádně jsem si prošel i projel město Vysoké Mýto.
Stav okresek v daném okrese je i po celkem povrchném nahlédnutí, hodnotitelný jako dost dobrý. Jak i kolega Rul nedávno psal, UO-čka člověk kromě daného okresu potkává prakticky po celém širokém okolí. Tohle mohu potvrdit a podtrhnout. Objevovaly se jak ke konci Chrudimska, tak i po celém Svitavsku.

Ve Vysokém Mýtě samotném byly docela žně, občas jsem málem nestihl hlásit do diktafonu a fotit... Z O53-ek se mi před objektiv přitoulalo třeba toto:

Hodně potěšila ta škodovka, která jako jedna z mála s tímto čtyřokým čelem byla opravdu model 110LS. Žigulíky stály na dohled od sebe na stejném parkovišti.
Sérii UOC jsem potkal na jedoucí 120-ce v Litomyšli, na UOD v tomto vzoru jsem měl smůlu...

Co se 086-ek týká, ve Vysokém Mýtě jich bylo poměrně hodně. Série UOD a UOH jsou běžným zjevem, ovšem série UOE už patří pomalu minulosti. Vidět se sice dají, ale na to, že to byla jediná kompletní série vydaná jen ve vzoru O86, to začíná být slabota. Jak obvykle jinde, i zde tyto registrace dožívají vesměs na Favoritech. Při troše práce se ale dá najít i jiné auto s UOE:



O94-ky jsou hojně zastoupené všude, není snad ulice, kde by nebylo alespoň jediné auto s nimi.


Zde bych jen podotkl, že mě nesmírně potěšilo najít dva Favority se stejným číslem, jen o sérii jinak a pak dvě (dnes již 16 let staré) registrace jdoucí po sobě ve stejném městě...

Z atypů mě zaujaly tyto dvě neduplicitní N94-ky a dvě MM56-ky vyfocené v Litomyšli:


Pro někoho možná omalovánky, ale pro mě doklad o zajímavé historii registrací různých druhů vozidel na našem území. Také již hodně vymizely...

Nakonec tu mám dvě sjetí, částečně navnaďující na velice zajímavý okres Svitavy:


Pokud takto vypadají další města a vsi okresu UO, tak má tento okres podle mě velmi slušný potenciál. Snad se mi podaří ho ještě letos hlouběji probádat.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2881
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 16:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby tu nebyly jen dva okresy, tak tu mám ještě něco málo přespolňáků z daného dne:





BK a BO jsem už ulovil v okrese SY, taktéž jako LB a ZR. Tímto trochu už začnu se Svitavskem a rovnou napíši, že tam člověk nepotká moc jiných okresek než je SY. Pokud ano, tak už jde skoro pokaždé o nějaké UO. Třeba sousední okresy BK a ZR vypadají jakby byly mnohem dál, než jen na pár kilometrů. ZR potká člověk tak maximálně v Poličce a i to jen max. 1-2 kousky.
Stejně mi přišla nejzajímavější užovka ze Znojemska, kterou jsem odlovil ještě na Chrudimsku...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5295
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 16:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: ano,něco takového, ale s pevnou střechou a ABB ve vzoru CO86.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 16:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef
To asi bylo tohle:

foto od kolegy Bmc5365.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8992
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 17:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr. Peu (2880):

No každopádně je zajímavé, jak hory dokáží udržet SPZ, krásným příkladem toho je Šumpersko a Ústeckoorlicko, sousední okresy, každý v jiném kraji, ale rozděleny pohořím a díky tomu lidé cestují jen v rámci okresu a nikam dál, proto se dochovalo tolik SPZ, jinak si to nedovedu vysvětlit. Jinak mám v plánu ještě letos projet východní část okresu Ústí nad Orlicí, třebas taková Česká Třebová s Lanškrounem a Letohradem budou skrývat také spoustu "špeků", protože právě tato část mi přijde z těchto končin taková nejméně probádaná. Chrudimsko už mám krapet z ruky, ale absenci CRD ve vzoru '53 a samostatných CRK mohu jen potvrdit, loni jsem takto šmátral v Hlinsku a naprostá marnost něco z těchto sérií tam najít, zachránila to jediná CRD, kterou jsem na poslední chvíli zahlídl koutkem oka.

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2015
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2883
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 18:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul
zachránila to jediná CRD, kterou jsem na poslední chvíli zahlídl koutkem oka.

Jo, a kterou jsem také při mé nedávné návštěvě Hlinska vyfotil, spolu s dalšími auty, které jsi v těch místech loni začátkem července odlovil. [wink]

Takhle, CRD O53 se najít dá. Sice moc jich není, ale rozhodně je člověk nehledá až tak krvopotně jako KVE, UHD nebo STD v tomto vzoru.

V Hlinsku jsem nakonec ale našel i nějakou tu CRK.


Jinak na těch kopečcích opravdu něco bude. Napadá mě třeba VS a UH, které jsou na tom podobně. Když pak pojedeš na to východní Ústecko-orlicko, dej vědět, ať si pak nelezem moc do zélí. [lol]
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8994
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 18:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sobotní posuny:
BRH 58-74 - O94, h.m.i.
OPM 90-56 - O94, h.m.i.

A něco okresního ze srazu v České Vsi u Jeseníku:

ZNP té doby...








Diskutabilní tabulky (obě se jevily jako originál):


Jsou na nich zajímavé především jiná písmena, u bruntálské je to písmeno R a u náchodské písmeno N. Ač jsou obě očividně přetřené, znaky dle hmatu odpovídají ražbě. Už kdysi se zde řešily rozdílné znaky na motocyklových značkách, jakoby v Tatrasmaltu Pohorelá a pak následně i ve Snaze Bardejov s ražbou znaků jednu dobu experimentovali.

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2015
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8995
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 19:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trocha místopisu:
Branná na Šumpersku je perfektně usazená obec (téměř městys) obklopená překrásnou přírodou, která prochází celkovou rekonstrukcí a stává se z ní lukrativní místo, které postupně skupují podnikatelé z jihu Moravy. Ze zámku, který byl přistavěn v 16. století ke zřícenině hradu Kolštejn se stává čtyřhvězdičkový hotel, na náměstí dominuje radnice s kašnou a místním pivovarem a ve svazích v okolí obce se hojně staví víkendové domy. Za rok, kdy bude vše zrekonstruováno bude Branná ideální místo na strávení prodlouženého víkendu s rodinou.


V obci se to hemžilo jihomoravskými značkami, dokonce bych řekl, že převažovaly nad místními, bohužel se jednalo většinou o RZ na dražších autech, nafotil jsem tedy to zbylé okresní, co v obci zůstalo:


Velká škoda, že mi ujel jeden z posledních břeclavských vozíků registrovaných na SPZ 55 BVI-47, který patřil stavební firmě obnovující zámek.



Cestou do Jeseníků stála za focení jen tato Škodovka stojící ve Vrbně pod Pradědem:

Do hlavy bych se ale bil, že jsem nevyfotil nejnižší žijící bruntálskou značku ve vzoru '86 BRC 42-24, která byla v nevalném stavu na sídlišti ve Vrbně pod Pradědem, já byl líný tahat foťák z brašny. [angry]

A cestou z Jeseníků dostaveníčko na sídlišti ve Velkých Losinách:



Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2015
McBain
Administrátor

Číslo příspěvku: 24019
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 20:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef - ano,něco takového, ale s pevnou střechou a ABB ve vzoru CO86.

To ale znamená, že ta "moje" ABB/77 byla taky vydána až v 90kách.

A teď koukám, že ta ABB 99-53 by měla být hmi v Tabulce.

Výpravní budova 16/H
Šedesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Nejlepší TV reklama všech dob
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2884
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 21:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul (8994 + 8995)

Tradičně krásné fotky. [ok] Ti motorkáři nám teda dávají zabrat, viď? Já bych řekl, že obě ty M62-ky, které máš na konci příspěvku č. 8994 jsou pravé. Spíš po tom přetření získaly trochu modifikovaný vzhled. Na té bruntálské je docela vidět, že byla přestříkaná na bílo a pak se znaky na ní snažil tvůrce přestříkat načerno, poté, co zbytek značky zamaskoval a moc se mu to nepovedlo.
U té NA to asi někdo jen tak od oka přetřel štětcem a to N-ko se mu fakt vyvedlo trochu zvláštně.
Nicméně mě zaujala spíše ta JEB, "dovyrobená" ve formátu M62-ek. Možná, že mu tu někdo ukamenuje, ale já si myslím, že by možná i zamotala hlavu nějakému začínajícímu analytikovi, protože takto na první pohled na ní vlastně nic netahá vysloveně za oči... Rozhodně to je povedenější "fake" nežli ta KOA, u které mi od pohledu něco nesedělo.

U druhého příspěvku mě kromě nádherné Branné (děkuji Ti mockrát za tip na hezký výlet [wink]) zaujal ta červená 125-ka. Nemáš kolego taky takový pocit, že se nám poslední dobou nějak vyrojily tyto škodovky, které na sobě mají značky, co na ně původně zcela určitě nepatřily (viz třeba ta dnes mnou poslaná železná CRA na užovce)?
Třeba M-ko na sobě v okrese Bruntál nemohlo mít nižší značku než BRB +- od poloviny série výš (teď pominu, že se to tváří jako "stopětadvacítka", vyráběná až od sezony 1989).
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5297
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 22:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ale znamená, že ta "moje" ABB/77 byla taky vydána až v 90kách.

Ano, a já bych naprosto věřil, že do roku 1990 (kdy příliv nesocialistických cizozemců značně zesílil) bylo vydáno ABB jen někam do 25-xx až 30-xx, jen je otázka, za jakou dobu byl poté tou zvýšenou rychlostí vydán zbytek. Když se podívám na ABB v mých archivech, tak minimálně oba kusy 35-5x jsou až z 90. let:

(pro úplnost, ta Kia na posledním obrázku má dávno vymizelé DD0 0255)


A na téma škodovky na nepřiměřeně starých značkách přihodím jeden letošní Chomutov:

Oni to často budou přebastleniny, ke kterým mohli majitelé mít osobnější vztah než ti, kdo si svou 105/120 prostě "jen" koupili, taky to ti bastliči asi uměli déle a lépe udržovat...(?)


No a do té Branné bych se taky rád podíval, jistě je to hezké místo, ale... chudák ta radnice má teda dost, nepravidelně rozmístěná paneláková okna na tom historizujícím stylu z minulého přelomu století, to vypadá naprosto šíleně...
Jakub2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 22:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul, Mr._Peugeot:
Podla mňa tá M62 BR nie je originál. Tvar písmena R, ražba, ktorá mi pripomína čierne Sovietské značky a tiež aj spodná diera na skrutku, ktotá je na originálnych ŠPZ nižšie.

[ok] za HOI Octaviu, jedna z prvých v okrese.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8996
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 00:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakub2 (961):

Máš pravdu, ta bruntálská M62 je fake, díra na šroubek to jasně prozradila. Otázkou zůstává ta náchodská, značka se jeví jako originál a to N je skutečně vyražené tak, jak je přemalované.

Mr. Peu (2884) & Jef (5297):

V techničáku zkrátka tyto škodovky měly stejné typové označení a snad i stejný obsah motoru, proto šlo nejspíše nějakou úřední skulinkou ponechat původní značky z úžovky na novějším typu Škodovky, jinak si to nedovedu vysvětlit.

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2015
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2885
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 00:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul
Spíše si myslím, že v době, když ty značky putovaly na novější model, šlo prachsprostou výměnu karoserie po bouračce nebo kvůli korozi.

U té BR M62-ky také uznávám, že asi nebude pravá.

Jo a jen takové malé rýpnutí. Motor má objem, ne obsah. Obsah je plošná míra...
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 1-2013

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 09:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trocha historie



ten rámeček je tam jako pěst na oko [ko]


Moje album s autovraky ve Zlínském kraji
Götz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.74.253.144
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 10:38:24    Odkaz na tento příspěvek  

Promiňte, prosím, že vám vstupuji do debaty, ale u autobobilů Škoda "na nepřiměřeně starých značkách" (Jef 5297) mi to nedá.
Po roce 1989/90 byly z BRD i DDR a také z Rakouska reimportovány PKW Škoda, nejvíce Š 130/135/136. V ČSSR/ČSFR byly přihlašovány v souladu s tehdejší legislativou přes technické průkazy automobilů Š 100/110 a Š 105/120/130. Zápis v technickém průkazu pravil, že je to výměna motoru + výměna karoserie. Z původního auta zůstal technický průkaz a československé značky.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 12:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podobně, ale v menším rozsahu, probíhaly běžně přestavby už letech v 1969 kdy aut se samonosnou karoserií přibývalo. Tátovi očesal nákladák v r. 1974 Š 1000 MB r.v. 1966 tak dokonale, že to mohla vyřešit jedině výměna karoserie. Dostal Š 100 - SPZ mu zůstala.

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2888
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 12:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakub2 (961)
Tá Octavia, čo fotil Rul bola registrovaná až na jeseň 1997. Ja mám u seba zatiaľ najnižšiu HOI 62-19.

Götz
Děkuji za informaci. [ok] Věděl jsem, že se sem dovezlo dost škodovek třeba z NL, ale netušil jsem, že byly i A a D.
__________________________________________

Když už jsme se tady tak hezky rozjeli s fotoreportážemi a čile se tu diskutuje, tak je tu čas pokračovat v započatém reportu o mém výletu na Svitavsko. Takže tedy okres

SVITAVY (1. část)

Svitavsko je poměrně rozlehlým okresem nemnoha měst a obcí (zato vesnic o to roztahanějších – takřka vysokohorského charakteru), krásné přírody plné lesů a luk a místem s malou hustotou osídlení. Také však trochu nešťastného administrativního dělení, kde západní půlka opravdu do E-kraje patří, ovšem ta východní je už čistě moravská, tedy z mého pohledu patřící již mnohem více třeba pod M-kraj.


V nedávné minulosti jsme zde s kolegou Rul-em již řešili, že podobně jako u okresu ZR, tak stejně u okresu SY nás „trápila“ skutečnost, že vlastně je nikde není možné po republice běžné potkat. U okresu ZR jsem se o tom rozepisoval nedávno, s okresem SY to udělám teď.
Platí zde to samé v bledě modrém a dvakrát podržené – SY-ů je dost, ovšem snad vše to jezdí jen po domovském okrese… První okresky s kódem SYx se začaly objevovat teprve ve Vysokém Mýtě, kde jsem jich na místním sídlišti a po městě našel asi tak 10. Cestou zpátky jsem pak ještě potkal dva kousky na začátku okresu CR a pak se po nich zase slehla země a tento okres jakoby přestal existovat…
Během mé cesty jsem probádal města Litomyšl, Svitavy a Poličku a pak ještě najel dost kilometrů po venkově, kde to také nebylo zdaleka marné. Moravskou Třebovou jsem již bohužel nestihl a východní část okresu hraničící s M-krajem jsme projeli s Rul-em před dvěma lety (Jevíčko a okolí).

Po nezbytném entrée může následovat fotomateriál s podrobnějším popisem stavu jednotlivých vzorů.

O53:
Nejstarší okresní vzor je na Svitavsku velmi milým překvapením. Za pouhý jeden den jsem byl schopen potkat minimálně tak 20-25 kusů. Myslím si, že v roce 2015 je tohle slušný výsledek. Největší špek na mě čekal v Poličce, a to želená SY (sice již jednou odlovená, ale stejně). Dalším velikým překvapením bylo množství série SYA, na které jsem měl při minulém úterku štěstí. Na to, že se jednalo o sérii vesměs vydávanou v průběhu celých 70. let, čili před dlouhými 35-40 lety, mě dostalo, že třeba ve Svitavách jsem našel hned 4 kusy.
Slabší to bylo se sérii SYB, kterých jsem potkal všehovšudy 3, všechny na M-kových škodárnách. Ovšem výskyt série SYC byl pro mě největším dělem. Se vzorem O86 se lámaly na SYC 51-00/01, tedy velmi lehce nadpoloviční většina těchto značek byly O53-ky. Šlo potkat z každé tisícikusové série něco. Natrefil jsem i na takovou ulici, kde stály hned 3 SYC ve vzoru O53!





Vidět v jednom městě dvě O53-ky registrované na jaře 1978 jen na 3 čísla od sebe se mi už dlouho nikde nepovedlo. Celkem zajímavý je pak Favorit SYC-35-80, jenž je momentálně nejstarším Favoritem odloveným z tohoto okresu. Taktéž Samara a Racer byly, řekl bych velice hezkými úlovky.

Co u mě ovšem vybilo pojistky, tak to bylo tohle:

Teda čekal jsem na O53-kách vše, ale ne Mercedes-Benz W116 ze 70. let. Tento kousek si někdo dovezl na podzim 1989 těsně po otevření hranic (pokud to již ovšem nemělo nějakou ještě starší okresku odjinud) a auto vydrželo dodnes… Jeho stav byl ovšem již dosti žalostný, tak doufám, že jsem ho neodlovil na poslední chvíli. Moc dalších takových kusů už v ČR asi nebude.

O86:
Můj oblíbený vzor se na Svitavsku používal necelých 7 let, což je řekněme takový celostátní průměr. Jejich výskyt je dobrý, zatím jich je docela dost, ale nějaké díry se již bohužel rýsují.
Série SYC je na tom podobně jako UOE ze sousedního okresu. Občas člověk nějakou vidí, ale je skoro nemožné tuto sérii vidět na čemkoliv jiném než na Favoritech (takže Lada a hlavně pak Omega A s nimi hodně potěšily). Třeba z číselné série SYC 9x-xx jsem neviděl absolutně nic…
Série SYD je už na tom o něco lépe. Počátek série ještě ovládají Favority, takže vidět jdou, pak ovšem od SYD 1x-xx tak do SYD 5x-xx je už hodně prázdno! Třeba z 1500 číselné objednávky SYD 27-51 – SYD 42-50 jsem potkal dohromady 3 kusy! Situace se pak radikálně lepší od SYD 5x-xx (hlavně díky nástupu Felicii). Až do konce tohoto vzoru (SYD 93-00) jich je doteď hodně. Neviděl jsem však bohužel žádný dvouřádek – ani 092-ku, ani reflexní.




O94:
Reflexní SPZ ještě pár let určitě zajistí nesmrtelnost okresek na Svitavsku. Nejhojněji viditelná série je SYE, až po ní jde v četnosti SYH. Na tom není nic divného, v SYH bylo více atypů, takže to bych dále ani nepitval. Zajímavější to je s počátkem a s koncem výdeje O94-ek. Jelikož tento vzor začínal číselně až hodně vysoko v sérii SYD (od 93-01), mě nepřekvapilo, že natrefit na ně již dalo trochu práce. Nakonec jsem to ale docela poskládal a jediné, co jsem neviděl, bylo SYD 97-xx.
Takřka „mýtická“ série SYI o pouhých 590 párech by se dala srovnat s chrudimskou CRK. V Litomyšli jsem nenašel ani jedinou (prostě to tam vypadlo, jakby do této série výdej ani nedospěl), ve Svitavách jsem viděl max. 3 a pak naopak překvapila Polička, kde jich bylo suverénně nejvíc. Štěstí, náhoda, nevím…


Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2889
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 12:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SVITAVY (2. část)

Atypy

Vozíky:
Konečně jeden okres, kde šlo rovnoměrně vidět všechny 3 vzory! Dostatečný výskyt V94-ek je ale nejspíš dán i tím, že až do konce výdeje tento okres vydržel u duplicitních SPZ a zjevně ani ty nedokončil.


Žluté:
U těchto značek mi teda trochu padla huba, protože si nepamatuji, kdy jsem kde naposledy viděl třeba takové množství N86-ek (dobrých 10 kousků). Tentokrát se konal i téměř vyhynuvší vzor N53 alespoň v hliníkové podobě.
Spíše horší pak byl výskyt duplicitních N94/101, protože i jinde již málo vídané N94/103 byly vidět víc. Z celkově 6ti objednávek neduplicitních N94/101 (4x 100 a 2x 200 párů) lze ještě vidět hodně značek, z každé série minimálně 2-3 kusy.






Traktory jsem také občas potkal (viz posun z příspěvku č. 2875), ovšem buď za jízdy, nebo u nich někdo byl. Prostě je nešlo fotit (podobné to bylo s mnohými žlutými značkami – holt furt v pohybu…).

______________________________________________

Výsledek několikahodinového pobytu v okrese SY tedy potvrdil, že pokud SPZ-kář chce nějakou SY potkat, tak si sem musí zajet. Odměnou za najeté kilometry mu však bude jejich hojný výskyt ve všech městech okresu.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 13:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je ale krásný dvoudílný elaborát.
Hodně mi to připomnělo, že "jsme jeli do Liptákova auty a cestou jsme brali benzín" [happy].

Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 13:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


první SPZ je Sokolov,druhá a třetí jsou Chebské
vše fotceno v Sokolově
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2895
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 20:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JNI 52-07, O94/101, dmi - Škoda Octavia I Combi GLX TDi, stříbrná, P10-Vršovice, Magnitogorská ul., [fotic]
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 9-2012

Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 21:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr._Peugeot: Ta Tavrie je nádherná [jidlo]

IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok]
V každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
Z libovky na vrak v rozmezí dvou roků ... odkaz
McBain
Administrátor

Číslo příspěvku: 24034
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 21:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna nízká dnes v Praze:


Výpravní budova 16/H
Šedesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Nejlepší TV reklama všech dob
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2896
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 22:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

transit01
Také jsem z ní měl radost. Vyfotil jsem jí docela včas, protože asi 2 minuty poté s ní nějaký děda (jak jinak...) odjížděl pryč.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5299
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. května 2015 - 11:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Mazda AED 17-88 bývala léta stálicí (poslední dobou spíš ale jako (ne-)pojízdné skladiště) v okolí Karláku /v těch uličkách kolem Řeznické. Tahle fotka vypadá spíš jako v zahradní čtvrti...?

A Tavrii jsem teda hodně dlouho neviděl, naposledy tuším v Pardubicích - ty východní Čechy jsou fakt ložisko.
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 9-2012

Odesláno Sobota, 16. května 2015 - 16:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

východní Čechy jsou fakt ložisko
Můžu jen potvrdit. Dneska jsme v Holicích jeli za dvěma stodvácama, ale bohužel od sebe měli docela dost velký odstup a my taky. Do toho nás předjížděla stará Audi 80 (první generace, ale bez origo majitele, byl v tom nějaký mlaďas a upaloval) a nechápal jsem co se děje, a jestli je vůbec rok 2015. Cestou zpět Saab 900 a asi dvě minuty po něm zelená Volha a nějaká stará motorka se sajdou. Ani jsem to nezkoušel fotit, aut jsem dnes viděl až až..

IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok]
V každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
Z libovky na vrak v rozmezí dvou roků ... odkaz
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 1-2013

Odesláno Sobota, 16. května 2015 - 16:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


http://neofolk.blogosphere.cz
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2898
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 16. května 2015 - 17:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NBI 57-05, N94/101, dmi - Iveco EuroCargo skříň, tmavě modrá + šedá, P9-Kelská ul.
McBain
Administrátor

Číslo příspěvku: 24038
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. května 2015 - 18:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef - Tahle fotka vypadá spíš jako v zahradní čtvrti...?

Ve fotce je odkaz na mapu... [happy]

Výpravní budova 16/H
Šedesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Nejlepší TV reklama všech dob
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 17. května 2015 - 09:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Favorit spz SOD 11 - 18
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2481
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 17. května 2015 - 11:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dva malé posuny:
HOL 46-42 - N94/101/dmi, bílé skříňové Iveco ve čtvrtek v Tišnově.
ZRJ 95-66 - N94/101/dmi, stříbrný Renault Scénic. Konečně posun. Žďáreckých si týdně zapíši hodně, ovšem skoro vždy bez posunu.

Relativní rekordy jihomoravského kraje
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 17. května 2015 - 12:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Rul (8994):
BR-1 36-94 není originál ! Je to replika za ztracený originál. Jsou hliníkové a poznáš to podle výšky písma - je nízké a jakoby rozplácnuté a podle rámečku - jsou tam vidět otisky nástroje. Můžeš si nechat vyrobit jakoukoliv SPZ - prodává to jeden pán v Chotusicích na burze - z kopce dolů, myslím že druhá nebo třetí řada vlevo a druhý nebo třetí stánek z kraje.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2900
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 17. května 2015 - 13:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RudýĎábel (563)
Já toho Favorita fotil loni někde v okolí ulic Brněnská nebo Plzeňská v Sokolově.


Pokud se na Sokolovsku pohybuješ, tak zkus najít někde nějakou SOC (ať už O53 nebo O86). Těch je dneska už jak šafránu...
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 3-2011

Odesláno Neděle, 17. května 2015 - 17:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera som objavil stránku so starými fotkami Strážskeho, pričom za pozornosť stojia najmä fotky z podujatia Jazda zručnosti http://www.strazske.6f.sk/411/jazda-zrucnosti-v-parku-80-roky-2/ (asi to bude o nejaké desaťročie skôr)




E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Cobretti5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 17. května 2015 - 23:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na venkově bydlící a proto pro mne dosud neznámý.
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 12:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr.Peugot
jednu soc mám, ale nevyznám se 053 - 086 co je to
snad foto napoví

PS: máš pravdu Plzeňská a Brňenská ulice

(Příspěvek byl editován uživatelem RudýĎábel.)
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2903
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 12:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RudýĎábel
Hezký obrázek. [ok] Toto je O86-ka. O53-ka je třeba ten vzor, co dal do předchozího příspěvku kolega Cobretti5.
Klidně foť dál, tento okres po republice moc nepotkáš.
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 12:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zase jedno překvapení - červenou půjčovárenskou dostávaly zjevně všechny věci, co se daly půjčit - třeba generátory [happy]

30 PHM-13 DMI



http://stroje.bazos.cz/inzerat/47605275/Prodam-elektrocentralu-s- vlekem-MICS-pico.php
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 12:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr.PeugotDíky něco málo mám zdokumentováno ze Sokolovska ale ja jen že ty spz tky mě vzali tak je fotím jen tak [happy]
Budu se na dále snažit dokumentovat .
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9000
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 17:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obec Petrov u Strážnice krásně poukazuje na aktuální situaci stavu SPZ v obcích jihovýchodní Moravy - tedy situaci velice dobrou:



Jen cestou přes Uherskohradišťsko, Hodonínsko a Břeclavsko se mi huba nezavřela, kolik jsem toho hlásil do diktafonu, strávit tam týdenní dovolenou, tak mám tisíce údajů.

Valtice na Břeclavsku skýtaly spíše SPZ z různých koutů ČR, které zde přijely na víkend, místnímu autoparku na SPZ však dominují převážně škodovky všech typů, v podstatě ani toho moc nebylo k focení, jelikož město má díky turismu vyšší životní úroveň:


Třeba toho Valtice v přilehlých uličkách skrývají více, ale měl jsem čas projít jen střed města s tamním malým sídlištěm.

Téměř celou neděli jsem strávil v Rakousku, odpoledne pak zbyl čas jen na Znojmo.

V Hatích u Znojma, kde to díky kýči zvanému Excalibur City vypadá jako v cirkuse, je obrovské parkoviště, převážně o víkendech přeplněné rakouskými vozidly. Fotit bylo co, sem tam se mihla i okresní značka, hlavně mě zaujaly v zadní části parkoviště odstavená, resp. unavená vozidla nejspíše vietnamských spoluobčanů, kteří tam mají obrovskou tržnici:


Žlutou ZNA známe již ze severu Moravy, tedy z bodu B, teď jsem našel alespoň její bod A. [happy]
BSC na Toledo samozřejmě nepatří, nejspíše donedávna vozidlo sloužilo jen k popotahování po tamním parkovišti mezi obchodními centry.

Znojmo samotné je rájem pro analytika, téměř na každém roku potkáte okresní značku, co bylo zarážející, tak nebyla šance natrefit na ani jednu O53, tedy alespoň v jižní části města na sídlišti poblíž Kauflandu, takže snad jen šlo o smůlu. Další zajímavostí bylo, že vzor O86 místy převládal nad vzorem O94:




Se Znojemskem jsem ještě neskončil, z Moravy bych řekl, že je to nejméně prozkoumaná oblast. [kladivo]

Posuny:
HO-60-74 - T62, h.m.i.
UHA 37-95 - N94/103, h.m.i.
VSH 18-86 - O94, h.m.i.
ZNC 58-10 - O86, d.m.i.

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2015
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9002
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 17:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sranda je, že jedinou znojemskou O53 jsem viděl na výstavě v rakouském Tullnu, ve Znojmě samotném ani ň. [happy]

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2015
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 19:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul :
Tady máš tu BSD 31-87 ještě na originálním autě [wink].



Nutno podotknout, že onen Renault skončil vskutku neslavně - rozmlátili ho kousek od místa, kde je focený. To bylo asi před třemi roky. Jsem docela překvapený, že značky stále žijí.

www.lovec-vraku.cz
www.spz-rz.cz
dnblistener
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 7-2013

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 20:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

18 LMA-85

PP-308DD
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2485
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 21:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rule, mít klobouk, tak smeknu (a možná ho i sežeru), protože tvůj zápal pro věc je úžasný (já bych na to neměl čas ani energii) a většina tvých reportů nemá chybu (textem počínaje, fotkama konče). [ok] Jen tak dál a příště až budeš opět v Tišnově nebo okolí, tak se ozvi, zvu tě na kávu a malý pokec. [wink]

Relativní rekordy jihomoravského kraje
Jajcaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 6-2003

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 22:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aj toto sa dá ešte dnes vidieť v uliciach Bratislavy (parkovisko pred bytovkou na Ul. J. Alexyho 7 v Dúbravke) [crazy]


IN EMERGENCY TURN 4 RED ARMS AGAINST THE LEAD SEAL UNTIL STOP AND PUSH ROOF VENT COVER OPEN
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 22:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  





popis SPZ je u fotografii a i místo focení
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 18. května 2015 - 22:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jajcaj Dosti dobré [fotic]
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12628
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 19. května 2015 - 01:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeden datum:
PMT 38-12, M99, Yamaha Dragstar, registrace 05.06.2000, datum ražby už jsem snad kdysi hlásil.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9004
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 19. května 2015 - 01:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeny (2485):

Díky za chválu, pravda je, že tím žiju a že si užívám přítomnosti, když si uvědomuji, že ulice měst mohou stále něčím překvapit, tuším, že za 10 let už prakticky nebude co objevovat, protože auta stárnou a my s nimi. Tím chci říct, že je jen otázkou času, kdy na můj zápal pro věc už také nezbude čas a nastanou chvíle, kdy budu mít jiné životní priority, do té doby si to ale užívám plnými doušky. A díky za pozvání na Tišnovsko, raději ale než u kávy, bych kecal při pochůzce v terénu, ještě by ses možná díky tomu ode mě nakazil a vyrážel pak do ulic sám od sebe. [happy]

V tom všem shonu jsem zapomněl poděkovat Ferovi a jeho příspěvku č. 783, těmi dobovými fotkami již mrtvých slovenských SPZ jsi mě udělal velikou radost, moc hezky se na to s nostalgií dívá. [jidlo]

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2015
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12629
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 19. května 2015 - 01:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RudýĎábel:
některý vozy jsou hodně profláknutý, jako třeba ta souprava kolínskýho RTO + vleku, jihotransí Barča, jiný neznámý, několik už je jich po smrti. viz http://seznam-autobusu.cz.

zajímavej objev pro mě je třeba ta khaki PČR Tatra, CHA na původní nezmrvený užovce je už dnes něco jako Yetti (taky ho málokdo viděl), děčínský autobusy si může každej najít na s-a.

to jen tak pro info, zase nám sem něco hoď [happy]

tabulka P-rekordů | S-analýza
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 19. května 2015 - 05:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2 Díky za info.Některá fota jsem vyhrabal z archivu,předešlá fota jsou focena ze včereška.O této sekci jsem neveděl [happy]
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 19. května 2015 - 06:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2 jsem nevěděl že je nějaký seznam busů aspoň nemusím to sem davat [happy]

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12632
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 19. května 2015 - 10:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

o autobusech už je celkem přehled [happy]

zato náklaďáky Sokolovský uhelný je hodně neprobádaná oblast, řada jich tam jezdí jen kolem komína nebo snad ani nevyjedou z lomu na silnici a tak tam lze objevit různý zajímavý kusy. navíc si je v místních dílnách různě opravujou a předělávaj.

jinak tu hrajem hru na dmi a hmi, což je dolní a horní hranice intervalu. koukáme přitom sem do tabulek a snažíme se zmapovat nikdy nevydaný bloky SPZ.

díky zdejší komunitě už se podařilo objevit některý anomálie, jako např. okres Pelhřimov - konec "běžných" značek (typ 101) na PEI 58-70, pak malá díra a motorky PEI 60-26 až PEI 62-65 a s obrovským odskokem pak žlutomodrý cizinecký PEJ 34-79 až PEJ 35-05.

tabulka P-rekordů | S-analýza
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11364
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 19. května 2015 - 23:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z pražských ulic z poslední doby:
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5300
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. května 2015 - 12:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Garfield:
Ano ano, ulice Prahy 6 stále vydávají nové AN-AZ. O blok vedle od Wartburga AP-48-49 se tento týden objevilo toto:

(snad ten symbol začátečníka na zadním skle neznamená, že se tuhle "voňavku" někdo chystá otlouct při prvním poznávání nástrah silničního provozu[sad])

A dám sem ještě nějaké O53 z poslední doby, známé i neznámé:




Kromě předposlední škodovky všechno z Prahy 6.
Zender
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 20. května 2015 - 13:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár drobků z okresu Kroměříž:
O53:


86ky:




94ky:





Všehochuť:





Něco z Prahy:

Jožin_z_bažin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 10-2014

Odesláno Středa, 20. května 2015 - 17:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef
Ten Fiátek na původních SPZ je opravdová lahůdka [jidlo]
363eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4385
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 20. května 2015 - 21:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zender: Dobre tu vyletujes [happy]
Cobretti5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 20. května 2015 - 22:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

023 55-63 , 023 56-26 , 025 10-02 , ze dneška, Benzina Humpolec. Kvalita strašidelná, jako důkaz snad dostačující [wink]