K-report
 

Archiv diskuse Tratě na Jesenicku do 18. 01. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě na Jesenicku » Archiv diskuse Tratě na Jesenicku do 18. 01. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2015 - 09:53:15    Odkaz na tento příspěvek  

Proč autobusových ?, já myslel že mluvíte o železnici
V hodně případech když se nějakou tratí přeženou SŽDC a ČD tak tam zůstane jen skáza v podobě uzavřených nádraží bez pokladny a čekárny ... Třeba tohle je dost ,,příjemné,, po celodením pobytu v zimních Jeseníkách. Už vidím místo nádražní budovy třeba na Ramzové takovej ten autobusovej přístřešek ... Takových případů jinde je plno
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2015 - 11:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DEK: Ale to není otázka jen SŽDC a ČD. Takto si to představují lidé, kteří v životě vlaky nejezdili a nejezdí, navíc podporováno jest toto nejlepším dopravcm světa. Bohužel doba je jiná, než před několika lety, kdy jste dokonce měl možnost v takové čekárně po dohodě přenocovat (samo sebou chtělo to mít dobrou vůli na obou stranách [wink]).
Siki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 02. ledna 2015 - 10:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdar pánové.
Mě by až tak ta půlroční rekonstrukce nevadila pokud by byla kompletní. To znamená i se zadrátováním do Hanušek. Pak by to mělo daleko větší význam a nemuselo to dopadnout jak drátování do Lichkova kdy jaksi někdo zapomněl ten drát dotáhnout až do Dolní Lipky, protože až toto dotažení mohlo mít nějaký význam třeba pro to Kralicko, to samé platí pro Hanušky. Místo toho se budou tlačit dráty do Koutů a nechci pak vidět zklamání tamních obyvytel když by jim někdo řekl že z velkého brždění spojů do lyž.areálu ubereme obyčejné spoje do Koutů tak jak nějaký chytrák zrušil spoje v relaci Jeseník-Mikulovice. Protože ovšem nečtu o přeložkách trati,narovnávání oblouků, ale jen o vytváření perónů tak nějaké zvyšování rychlostí se asi konat nebude a celé to byla jen kachna od SŽDC aby obhájily třeba ty protihlikovky a pak třeba lidi v Bohutíně se budou strašně divit co jim to vyrostlo za obludnost za plotem jak to dopadlo v Zábřehu ve směru na Postřelmov a i přes jejich protesty se to protlačilo. Spíše to dopadne tak že na pár malých úsecích se zvýší rychlost kdy následně strojvedoucí bude brzdit aby to další esíčko (nebo ostrý oblouk) bezpečně projel a pak zase znovu rozjíždět a tak furt dokola aby stihl jízdní řád.
Pak ta 1 miliarda bude účelně prostavěna a všeci budou spokojeni jak se ty evropské prachy zainvestovaly. Jen ta pachuť co potom zůstane tu bude smrdět dost dlouho, ale Praha je daleko Brusel ještě dál a pak třeba už budou jezdit jen 1 vozové soupravy a nějaký cestující nebude nikoho zajímat.
Pokud má někdo s tímto komentářem problém klidně odpovězte jsem nachystán na diskusi.[wink]
Rekonstrukce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.117.235
Odesláno Pátek, 02. ledna 2015 - 11:03:11    Odkaz na tento příspěvek  

DEK: Ty autobusové zastávky byly jenom takový námět do diskuze, furt se řeší jenom fuj ČD a přitom jak se mrví i autobusová doprava na Jesenicku, se to nikde nepíše [sad]
(Slavný KIDSOK např. opět vytvoření nepřípoje mezi posledním vlakem ze Šumperku s možností přestupu v Lipové na zastávce na autobus na Javorník, co se lidé naučí využívat tak to zrušíme [sad] )
Proč to nefunguje jako v JM kraji, kde v rámci integrované dopravy na sebe čekají vlaky i autobusy?
Běda jak je málo teplo ve vlaku tak se píší stížnosti bůh ví kam daleko [happy]
Ale lidé jedoucí ve nevytopeném autobuse jenom mlčí a sedí navlečení v bundách a brblají si jenom mezi sebou.
Siki když pojedeš k nám tak dej vědět skočíme na pivo
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Pátek, 02. ledna 2015 - 12:42:02    Odkaz na tento příspěvek  

to nevím do autobusů nedělám, tyto problémy se v tomto státě budou řešit donekonečna protože ve vedení státních institucí sedí extrémně důležitá a neschopná hovada která pořád jen něco mění ale nikdy se to nikde nedotáhne ke spokojenosti lidí tak aby jim to vyhovovalo. Jen některé problémy ,,vyřeší,, ale obratem v tom vyhoršení zavedou nové aby je za pár měsíců zase mohli donekonečna měnit s tím že je to špatné...Takže z neustálých změn vzniká jen chaoss. Tzn. Č.R.[sad]
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Pátek, 02. ledna 2015 - 13:34:33    Odkaz na tento příspěvek  

Siki:
Nějaké napřimování trati se určitě dělat nebude, mj. proto, že taková rekonstrukce by vyžadovala změny územních plánů, územní řízení, výkupy pozemků atd. Osobně si myslím, že se dá rychlost na této trati do určité míry zlepšit výměnou svršku + zabezpečením nezabezpečených přejezdů + "vyžehlením" koleje, což znamená srovnání koleje v řádu cca do 10 cm a úpravu kritických míst (oblouky a přechodnice), což stojí relativně málo peněz, přesto to umožní poměrně slušně zvýšit rychlost (odhadem cca o 10 až 15 Km/h - konkrétně samozřejmě místo od místa).

Netvrdím, že nelze udělat víc, ale berte na vědomí, že každá taková stavba prochází ekonomickým hodnocením, kdy je v určitém čase třeba prokázat určitou návratnost. Právě tady se díky relativně citelnému zrychlení za minimum peněz dá dosáhnout jakéhosi slušného poměru NÁKLADY / PŘÍNOSY, díky čemuž lze žádat v Bruselu o dotaci. Neakceptovat tuto možnost znamená nechat peníze propadnout, dál jezdit v Jeseníkách po shnilých kolejích a nadávat na život...

Bohužel se to všechno musí stihnout za rok, což je důsledek toho, že stavby nebyly zavčas připraveny - viz tragická epocha Kalouska a Víta Bárty, kdy se jen škrtalo a škrtilo. Buďme rádi, že se někdo na poslední chvíli snaží alespoň něco zachránit.
Marťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 02. ledna 2015 - 14:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rekonstrukce: v JMK mají centrální dispečink.
Siki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 03. ledna 2015 - 23:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím pánové. Já právě přemýšlel co za tu 1 miliardu se dá pořídit. Nejsem už v obraze 21 let co nedělám pro dráhu, ale aspoň mám odstup a mohu určité věci posoudit i z nezaujatého hlediska. Je pravda to že je lepší vyčerpat aspoň něco z Bruselu než aby to prach sprostě tam shnilo nebo to přetáhly pšoni, ale je vidět jaká je tu projektová nepřipravenost na nějaké velké zásahy a i to jak kraj cpe prachy na nelogickou věc kde mají asi nějaké zájmové skupiny větší potřeby (Kouty). 1/2 roku je dlouhá doba na rekonstrukce za tu dobu se toho dá hodně udělat ale mluvit o tom že do Jeseníků se jezdí po shnilých pražcích to fakt nevím zvláště v úseku pod Hanuška kde se objevil v průběhu let několikrát i sumec na obnovách.Pokud jsou ovšem koridorové přebytky které lze navozit sem tak proti tomu nic nemám ale psát o rychlostech k 100km/h jak jsem četl v jednom článku je fantasmagorie kterou lze dosáhnout akorát v úseku u Komňátky nebo z Bludova lázní k trianglu bez zásadního přetrasování, jinak nic. Dálkové kabely se určitě kopat půl roku nebudou a pokud bude centrální dispečink tak spíše vidím úbytek pracovních míst ve stanicích.
Pletu se?
Ještě k těm autobusům, které hrdě kraj nasadil jako náhradu za vlaky z Jesu na Mikulky. Něco se jim povedlo ale je to nedořešené a jak tu byl stesk na Javorník tak to platí i v 21,00 na Č.Ves kde Zlatohorák (autobus) odjíždí asi o 10 minut z vlakáče dříve než dojede vlak od Hanušek. Pak z autobusáku odjíždí ještě jeden bus ale ne z vlakáče takže když holka končí v Olmíku později tak pro ni musím jet na nádr autem protože jinak může jít pěšky nebo taxi. Ale nejsme přeci v krajském městě aby se takové prkotiny řešily.
To že sem do Jesu přijedete v sobotu neděli rychlíkem po 19,00h a dál dolů nejede nic to je už spíše ostuda organizátora dopravy na kraji.
Chudák určitě pracuje jen za nějakou trapnou ubohou státní almužnu a používat mozek toho ho není hodno.
To že by se ty vlaky daly použít na provázanost mezistátních drah když tu máme Glucholazy, to oni asi nikdy nepochopí. Trapné je že když se podívám na relaci která byla za Adolfa Dolní Lipová-Nowy Swietow by mohla někoho trochu trknout.
Proto beru zrušení okresu jako velkou chybu která dost škodí zdejším lidem a ať se úředníci v Olmíku i s hejtmanem tváří jak chcou tak to jim neodpustím jak to tu zařezávají.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3186
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 03. ledna 2015 - 23:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Siki, za projektovou nepřipravenost poděkujte ministerstvu, konkrétně panu Bártovi, který to vše svým zastavením staveb započal. Také neustálá výměna ministrů a neustálá změna politických cílů tomu také příliš neprospěla. Nyní se to musí dohnat na poslední chvíli.

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 04. ledna 2015 - 01:00:42    Odkaz na tento příspěvek  

Siki:
Svršek se bude pravděpodobně pokládat jako nový, protože co mám informace, tak koridorových výzisků je prakticky už minimum a navíc jsou relativně daleko (momentálně se dělá asi nejvíc na koridoru Praha - Budějovice, takže výzisk se nejspíš uplatní na západočeských nebo jihočeských tratích). Z tohoto důvodu se údajně rozjíždí znovu i výroba lokálkových pražců v pobočném závodě ŽPSV v jižních Čechách.

Jinak shnilá asi nebude trať jako celek, protože od Branné až po Bludov byla dráha do značné míry spláchnuta v roce 1997 a svršek se tehdy pokládal nově. V nejhorším stavu je podle mého pozorování úsek od Branné po Jeseník (mimo krátkého opraveného úseku nad Brannou), ale třeba se pletu, až tak dobře jak místní to tam samozřejmě neznám.

Ještě k délce výluky - osobně si myslím, že limitujícím faktorem jsou mosty. Pokud se má starý most odkrýt (štěrkové lože), odkrytá konstrukce se má sanovat (např. trhliny), překryje se následně novou izolací, udělá se odvodnění, vybetonují se římsy a dosype se zpátky štěrk, potom se bavíme o nějakých cca dvou měsících práce (samozřejmě menší most rychleji, větší pomaleji). Kámen úrazu může být v tom, že k mostu nevede cesta, takže pokud takto opravíte jeden most, tak teprve poté můžete nákladním automobilem dojet po drážním tělese k dalšímu mostu, kde se proces opakuje. Na obou mostech naráz pracovat nelze, protože k druhému mostu by nebylo kudy přijet. Totéž samozřejmě platí např. pro opěrné zdi. Touto sanací umělých staveb se podle mně můžou klidně zabít 4 měsíce, kdy nemůžete vůbec chytnout na kolejářské práce nebo na zabezpečovačku, protože dráha funguje jako staveništní cesta pro automobily (navíc s mizernou kapacitou, kdy se ani protijedoucí auta nevyhnou). Po 4 měsících můžete teprve odtěžit a odvézt starý štěrk, navézt nový štěrk, opravit odvodnění (další měsíc v čoudu), a zbývá vám jeden měsích na položení nového svršku včetně kabelů, dodělání přejezdů, zaštěrkování, podbití a aktivace zabezpečovačky. Když si to tak srovnám, tak na těch půl roku mi to prostě vychází. Výluka bude hodně nepříjemná, ale berte to tak, že je pro cestující rozhodně lepší půl roku to zkousnout, než absolvovat opravu každého jednoho mostu s cca měsíc trvající výlukou, a za rok zase třeba ve stejném úseku výluka třeba kvůli opravě přejezdů nebo svršku. Za pár let by to bylo v součtu půl roku výluk taky, akorát z hlediska vykonané práce by se udělal zlomek toho, co se udělá při velké výluce. Takto je předpoklad, že bude na mnoho let s výlukami pokoj (s výjimkou krátkodobých - vyřezání zeleně, drobné opravy atd.). Navíc letos budou mít železničně - stavební firmy natolik vytížené své kapacity, že bude výrazný problém všechny stavby pokrýt. V takové situaci nebude s jistotou nikdo prodlužovat výluku déle, než je nezbytné.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 04. ledna 2015 - 01:01:31    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týká konkrétních spojů, pokud je špatná návaznost na Zlaté Hory nebo Javorník - zkoušel jste napsat oficiální dotaz na KIDSOK? Docela by mně zajímala jejich odpověď. Pokud by se ukázala tato oficiální cesta neprůstřelná, tak bych přitlačil - třeba přes krajské zastupitele atd., nicméně KIDSOKem bych začal.
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.228.45.252
Odesláno Neděle, 04. ledna 2015 - 04:03:30    Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: Dekuji za vysvetleni, konecne se nasel nekdo, kdo to umi napsat, aby to melo hlavu a patu. [ok]
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 7951
Registrován: 6-2002

Odesláno Neděle, 04. ledna 2015 - 11:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podrobnější popis náplně Revitalizace Bludov - Jeseník je k nalezení v Oznázemí záměru pro EIA. Je sice rok starý, ale v rámci zpracování projektu, který se jestli dobře pamatuju, dělal v roce 2014, nemělo nic zásadního měnit. Momentálně je vypsaná soutěž na zhotovitele stavby s otevíráním obálek v únoru. I přes nárůst rychlostí nebudou prováděna žádná protihluková opatření. Krátký výtah z odkazovaného Oznámení:

V rámci stavby provedena rekonstrukce železničního svršku a sanace železničního spodku, rekonstrukce nástupišť v zastávkách a železničních stanicích, rekonstrukce železničních přejezdů vč. jejich nového zabezpečení, rekonstrukce železničních mostů a propustků. Dále bude provedena v nezbytném rozsahu rekonstrukce elektrických zařízení vč. osvětlení zastávek a železničních stanic. Rekonstrukce se týkají železničních stanice Ruda nad Moravou a Hanušovice a zastávek Bludov-lázně, Bohutín, Bartoňov, Komňátka, Raškov a Hanušovice-Holba. Součástí revitalizace je i rekonstrukce stávajícího železničního zabezpečovacího a sdělovacího zařízení, netýká se však elektrizace trati. Realizace záměru umožní splnit jeden z hlavních cílů revitalizace, kterým je zvýšení traťové rychlosti (resp. zkrácení jízdních dob). V současnosti se maximální traťová rychlost pohybuje od 65 do 75 km/h a po provedení revitalizačních opatření bude možno zavést traťovou rychlost 70 až 100 km/h. Zvýšením traťové rychlosti dojde ke zkrácení jízdní doby u klasických souprav o 3 minuty, při použití moderních souprav (např. Desiro) až o 7 minut.

Kolejové úpravy
Od začátku stavby (km 49,357) až do žst. Bohdíkov do km 64,954 budou prováděny následující práce:
-Rekonstrukce železničního svršku a spodku zahrnující výměnu kolejového roštu včetně zřízení nového štěrkového lože
-Sanace železničního spodku zřízením konstrukčních vrstev pražcového podloží a funkčního odvodnění pláně železničního spodku
-Odvodnění tratě realizované formou drážních příkopů nebo příkopových zídek vedených v souběhu s železniční jednokolejnou tratí,
-Odvodnění v železničních stanicích pomocí podélných trativodních sběračů

Pro veškerá uvedená zařízení platí, že budou realizována na drážních pozemcích. Od km 64,954 trati až dokonce stavby (km 69,734) bude vzhledem k vyhovujícímu stavu železničního spodku, realizována pouze výměnu kolejového roštu vč. zřízení nového štěrkového lože.

Železniční stanice a zastávky
Součástí revitalizace trati, jak už bylo uvedeno bude i rekonstrukce železničních stanic Ruda nad Moravou a Bohdíkov. Z pohledu kolejových úprav je ve stanici Ruda nad Moravou navrhováno ponechat tři dopravní koleje a nástupiště délky 190 metrů. Ve stanici Bohdíkov budou přednostně zachovány dvě dopravní koleje s nástupišti délky 170 a 190 metrů a dále bude ponechána manipulační kolej č. 6 pro ložné manipulace. V rámci stavby budou revitalizovány i zastávky Bludov-lázně, Bohutín, Bartoňov, Komňátka, Raškov a Hanušovice-Holba.
Nástupiště v železničních stanicích a zastávkách budou rekonstruována tak, aby odpovídala stávající legislativě (ČR i EU) – výška nástupní hrany 550 mm nad temenem kolejnice, bezbariérový přístup cestujících. Přístup na nástupiště bude úrovňový a v souvislosti s ním budou upraveny na něj navazující zpevněné plochy a přístupové komunikace. Nástupiště budou vybavena novým osvětlením, novým orientačním a informačním systémem pro cestující, stávající přístřešky pro cestující budou sneseny a nahrazeny novými přístřešky v antivandalské úpravě. Do všech železničních stanic a zastávek na revitalizovaném úseku. Bude instalováno nové rozhlasové zařízení a do všech železničních stanic budou také instalovány informační tabule propojeny se staničním rozhlasem formou informačního systému pomocí přenosového zařízení.
V žst. Ruda nad Moravou a Bohdíkov bude také vybudováno nové staniční zabezpečovací zařízení (SZZ) 3. kategorie dle TNŽ 34 2620, elektronického typu. Zařízení budou vybavena obslužným pracovištěm typu JOP a budou zapojena do dálkového ovládání zabezpečovacího zařízení.

Železniční přejezdy
Na revitalizovaném úseku se nachází v současnosti 15 železničních přejezdů. V rámci stavebních prací bude na všech přejezdech zřízena nová přejezdová konstrukce, která zajistí klidnější a pohodlnější přejezd silničních vozidel. Zároveň bude u všech přejezdů osazeno nové zabezpečovací zařízení. Železniční přejezdy v místech s rychlostí železničních vozidel vyšší než 60 km/h, zabezpečené v současnosti pouze výstražnými kříži, budou vybaveny novým přejezdovým zabezpečovacím zařízením (PZZ). Přejezdy, opatřené PZZ již v současnosti, budou upraveny na požadovanou rychlost a navázány na nová staniční zabezpečovací zařízení (SZZ).

Železniční mosty a propustky
V rámci stavby budou řešeny 2 železniční mosty a 6 železničních propustků, které svým stavebním stavem nebo prostorovým uspořádáním neumožňují zavedení vyšší traťové rychlosti. Jedná se o železniční mosty v km 59,150, v km 59,784 a propustky v km 52,735, v km 59,470, v km 59,609, v km 59,725, v km 62,218 a v km 64,712 trati Bludov - Jeseník. U všech těchto objektů bude proveden jejich rekonstrukce, případně zrušení při jejich nefunkčnosti tak, aby umožňovaly zavedení vyšší rychlosti (viz tabulka níže). U těchto objektů bude provedeno mj. i hydrotechnické posouzení a ani u jednoho nedojde ke zmenšení průtočného otvoru. K výstavbě nových mostů nebo propustků na předmětném úseku trati č. 292 nedojde.

Pozemní stavby
V rámci pozemních staveb budou v žst. Ruda nad Moravou a Bohdíkov zřízeny technologické budovy (jednopodlažní objekty) situované na drážních pozemcích. Na zastávkách budou osazeny nové přístřešky pro cestující (stávající budou sneseny).

Traťové zabezpečovací a sdělovací zařízení
Pro zabezpečení mezistaničních úseků se předpokládá traťové zabezpečovací zařízení (TZZ) typu automatické hradlo (AH), s kontrolou volnosti kolejových úseků pomocí počítačů náprav. V rámci prací na železničním sdělovacím zařízení bude položena v úseku Bludov - Hanušovice nová kabelizace. Po pokládku je navržen metalický kabel 10XN0,8, HDPE trubka 40/33 mm a optický kabel 24 vláken. Dále bude rozvedena místní kabelizace k venkovním telefonním objektům u vjezdových návěstidel, pomocným stavědlům a k přejezdovým zabezpečovacím zařízením. Veškerá kabelizace bude vedena v souběhu s železniční tratí s minimálními zásahy do mimodrážních pozemků, které zahrnují především místa na trati, kde se nedá kabelizace vést jiným způsobem jako jsou např. podchody kabelu pod komunikacemi.
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 04. ledna 2015 - 16:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dnešním zdolání ďábelského stoupání [vypravci]
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5122
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 04. ledna 2015 - 18:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Začátek výluky 7.3. platí?
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5127
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 04. ledna 2015 - 23:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mě ta napadá, jak budou fungovat lokálky do Starého Města a do Javorníku?
To bude jezdit z Lipové motorák na údržbu do Opavy a z Hanušovic do České Třebové? Nebo bude NAD?
Siki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 04. ledna 2015 - 23:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice, Masinka.
Pánové díky za info z toho už se dá udělat solidní představa o čem to tedy bude. Jen doufám že po obnově se Vám aspoň část cestujících vrátí.
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 05. ledna 2015 - 05:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Jestli bude souběžně výluka Skrochovice - Opava tak do Opavy asi ne.
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 05. ledna 2015 - 07:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: V Lipové depo ještě nespadlo, holt se upráší dílna tam jako když se dělala Branná-Ostružná

My to sledujeme, kdo tam co píše !![biggrin]
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3945
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 05. ledna 2015 - 12:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Siki: Cestující věřím, že z většiny ano. Víc se bojím o ty zbytky nákladní přepravy, co ještě v Jeseníkách je.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5128
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 05. ledna 2015 - 21:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mě tak napadlo, když bude výluka Bludov - Lipová Lázně, je zřejmé, že rychlíky budou mít NAD ze Zábřehu do Jeseníka. Myslíte, že napadne zodpovědné osoby udělat expresní linku přes Červenohorské sedlo? Je to sice o 5 km delší, ale zato o cca 20-25 minut rychlejší.
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 11-2010

Odesláno Pondělí, 05. ledna 2015 - 22:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Tama to asi nepůjde když bude v tu samou dobu i to sedlo v rekonstrukci ze šumperské strany.

My to sledujeme, kdo tam co píše !![biggrin]
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3192
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 05. ledna 2015 - 22:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A přijdou zas odklony přes Gł. [happy]

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 09:34:07    Odkaz na tento příspěvek  

Proč přes ČHS ? rychlíky přece zastavují ve stanicích po trati a takhle by to bylo přímé spojení dvou měst a na zbytku tratě by lidi ostrouhali

Jako doufám že ty odklony nebudou jezdit moc v noci, tohle svíst po 310 bude asi dost náročný. Normální náklady na 310 + ještě Jesenicko, Krnovsko případně nějakej mimořádnej vlak na stavbu - aby z té parády něco bylo
Petruš_opava
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 11:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako doufám že ty odklony nebudou jezdit moc v noci, tohle svíst po 310 bude asi dost náročný. Normální náklady na 310 + ještě Jesenicko, Krnovsko případně nějakej mimořádnej vlak na stavbu - aby z té parády něco bylo
No právě... Ještě abychom tak z té 310ky nemuseli udělat dvoukolejku, co?
nitram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.128.149.9
Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 21:34:55    Odkaz na tento příspěvek  

Takovýto pohled do depa vždy potěší, no posuďte sami[wink]:
Martin759
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 10-2011

Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 21:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nitram: ta druhá je M262.0124, obě KŽC


(Příspěvek byl editován uživatelem Martin759.)
nitram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.128.149.9
Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 22:46:55    Odkaz na tento příspěvek  

Martin759:Jo díky. No koukám že tam stojí už dlouho.
A ta 4.080 také, no uvidíme co s ní udělají. Nějaké náznaky o výměně motoru už ve vedlejším vlákně byly...
Schmitz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.206.29
Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 22:54:42    Odkaz na tento příspěvek  

S financema se to má tak, že těch staveb za 1 mld. je víc (min. tedy dvě).

Nějaké info o jedné z nich přímo do zdroje:

Jedná se o úsek Jindřichov - Horní Lipová - km 29,8 (cca v půlce mezi HL a LL). Zde dojde k výměně svršku za nový, zvýšení rychlosti na 50 až 60 km/h, opravě mostních objektů. V zastávce Nové Losiny a Ramzová (to je ale zase jiná stavba) bude vybudováno nové nástupiště výšky 550 mm nad TK. Ve stanicích bude zachováno stávající kolejové schéma i zabzař, budou opravena stávající úrovňová nástupiště (bohužel). Přejezdy budou nové s celopryžovou konstrukcí. Aby nebyl přečerpán rozpočet, je ve hře i varainta zkrácení rekonstruovaného úseku.
nitram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.128.151.192
Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 23:07:20    Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych jeden dotaz: Kdy (v kterém roce) šlo k zemi ?stavědlo? ve stanici Lipová Lázně?? Na mapě z roku 2006 se ještě nachází, viz obrázek:
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Středa, 07. ledna 2015 - 11:43:55    Odkaz na tento příspěvek  

NITRAM: to bude tak 2008 - ? škoda ho. Přidám tenhle muj pravěk, už jsem to sem jednou dával
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5130
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 07. ledna 2015 - 22:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dennis: Někde bývá zastávkový bus a ještě expresní bus. Takto jsem to myslel.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5301
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2015 - 18:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11471
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 10. ledna 2015 - 21:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, u zastávek vybudování nových "euronástupišť", zato ve stanicích (přinejmenším ve většině z nich) ponechání nástupišť stávajících.
Jako bych to už znal z jiného projektu tzv. "revitalizace" (stejně jako se dá z původně 50kilometrové "revitalizace" po "úpravách spočívajících v naplnění 1mld. limitu" osekat rozsah tak, že zvýšení traťové rychlosti se koná jen asi v 1/3 "revitalizované" trasy).

Nuž, pokud je limit "2 x 1 miliarda", tak to snad bude velkorysejší.
Jen si tedy říkám, jaký je cílový stav časových poloh R-292 po provedení tzv. revitalizace trati? [uhoh]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5144
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 15:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Které stanice budou řízeny dálkově (Jeseník, Lipová Lázně, Horní Lipová, Ostružná, Branná, Jindřichov, Hanušovice, Bohdíkov, Ruda) a odkud?
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 17:54:59    Odkaz na tento příspěvek  

Všechno bude do budoucna řízeno jen z nábřeží, jakožto sídlo C.M.ČD. Na nádražích zůstanou jen autobusové přístřešky, gigantická nástupiště (použitelná v době války i jako přistávací plocha pro letadla) a maximálně ve velkých stanicích nádražní budovy. Ovšem nevytápěné jak nám nařizuje Evropská Unie.[sad]
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 18:07:00    Odkaz na tento příspěvek  

Semolina: to jsem zvědavý kde se bude jezdit tou stovkou. Napadají mě jedině úseky Bludov triangl-Bludov lázně a Bohdíkov-Hanušovice.

„Stávající traťová rychlost šedesát pět až sedmdesát pět kilometrů v hodině se po dokončení prací zvýší na sedmdesát až sto kilometrů v hodině," sdělil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Tesař. Do oprav trati se pustí stavbaři také v úseku mezi Jindřichovem na Moravě a Lipovou-lázněmi.
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 18:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi blbá otázka ale budou zavřené nějaké velké mašiny v Lipové(754,757.7 nebo 749)po dobu výluky na 292?
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 18:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A už je znám zhotovitel stavby?
Schmitz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.206.29
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 20:47:22    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče té "severnější stavby", tak ve všech stanicích (Jindřichov, Branná, Ostružná, H. Lipová) zůstane stávající zab. zař. a místní řízení. Zbytek nevím.
Promouka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.90.161
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 21:14:06    Odkaz na tento příspěvek  

Úsek Bludov - Ruda n/M - Bohdíkov (včetně) bude řízen dálkově z žst. Šumperk. Bludov už dálkově řízen je (úsek Šumperk - Postřelmov).
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5148
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 23:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Četl jsem něco ke stavbě DOZ Jeseník - Mikulovice. Dálkovina se dělat nebude, vzhledem k počtu vlaků nevyšly ekonomické výpočty. V Jeseníku se udělají nové perony a zab. zař. ESA s JOP. V úseku Jeseník - Mikulovice budou počítače náprav, bude se automaticky zjišťovat volnost trati. Ve stanici Písečná se počítá nadále s výlukou dopravní služby během jízdy některých vlaků, tomu bude zab. zař. uzpůsobeno. Mezi Jeseníkem a Lipovou Lázněma bude nově automatické hradlo bez návěstního bodu.

Vzhledem k výše uvedenéným příspěvkům lze očekávat, že i mezi Bohutínem a Hanušovicemi bude nově automatické hradlo (asi bez návěstního bodu).
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 12. ledna 2015 - 09:06:48    Odkaz na tento příspěvek  

No mě by zajímalo jaká bude po přestavbě TR v úseku Jindřichov na Moravě-Lipová Lázně. Teď je tam 40 km/h, a ač vím že v tom horském terénu se zázraky dělat nedají, tak doufám že bude rychlost vyšší.
dvx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.211.193
Odesláno Pondělí, 12. ledna 2015 - 10:06:25    Odkaz na tento příspěvek  

Spíše se divím, že se nic nebude dělat s úsekem Hanušovice-Jindřichov na Moravě, pokud se nepletu, tak je tam v současné době 50km/h a myslím si, že zde by tam prostor pro zrychlení byl.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 12. ledna 2015 - 10:11:16    Odkaz na tento příspěvek  

dvx: no z toho odkazu Semoliny 8.1. (http://moravskoslezsky.denik.cz/z-regionu/uzavrena-je-trat-do-jes eniku-ale-i-cervenohorske-sedlo-20150106-mzbu.html) vyplývá že tento úsek se revitalizovat bude:

Správa železniční dopravní cesty naplánovala na rok 2015 velkou revitalizaci železniční trati kolem Hanušovic a Jindřichova na Moravě. Chystá výměnu kolejí, rekonstrukci nástupišť v zastávkách a stanicích, železničních přejezdů i opravu drážního zabezpečovacího zařízení.

„Stávající traťová rychlost šedesát pět až sedmdesát pět kilometrů v hodině se po dokončení prací zvýší na sedmdesát až sto kilometrů v hodině," sdělil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Tesař. Do oprav trati se pustí stavbaři také v úseku mezi Jindřichovem na Moravě a Lipovou-lázněmi.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3191
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 13. ledna 2015 - 00:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Af78: U stavby Bludov-Jeseník (f skučetnosti Hanušovice) se teprve za měsíc otvírají obálky. U DOZ Mikulovice-Jeseník je otvíračka za 3 týdny.

»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Nedbal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2015
Odesláno Středa, 14. ledna 2015 - 15:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drazí kolegové,neví někdo,zda-li pojede do začátku výluky nahoru něco lepšího,než-li kundál ? Díky jako
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8462
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 00:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O te společné výluce železnice a silnice je článek v časopisu Respekt.
I když pro místní asi nic nového ....
A nezávidím vám to ....
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11493
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 11:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jaký z toho vyplynul závěr?
Že se tím ukazuje na nutnost silničního tunelu pod Červenohorským sedlem, protože jak bude při té souběžné uzavírce (silniční + železniční) vidět, tak stávající komunikace jsou nedostačující? [satan]

Ještě mě tak napadlo, že ten "porevitalizační" stav může docela slušně odnést trať č. 295, a to z hlediska přestupních dob v Lipové Lázních.

Aby vlaky stíhaly dojet na křižování v L:00 h až do Vápenné, budou muset z Lipové odjet už v S:44 h; tím pádem příjezd rychlíku do Lipové (od Zábřehu) max. v S:42 h; tím pádem nutnost stíhat křižování rychlíků v S:00 h v Jindřichově (uspoří se 5 - 6 minut na jízdních dobách mezi Lipovou a Jindřichovem na Moravě?)... [uhoh]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5189
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 12:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Aha, takže budem křižovat ve Vápenné a o víkendu namísto jednoho vozidla budeme potřebat dvě a k tomu jako bonus obrovské prostoje.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11494
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 14:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a jak to teda bude?
Druhou racionální možností je pak už jen zachování stávajících křižovacích stanic (= nezkrácení cestovních dob přes provedenou revitalizaci).
Předpokládám, že když "někdo" do něčeho chce investovat peníze, tak tyto otázky má předem zodpovězeny.

O to méně vozidel + prostojů ale může být potřeba na rychlíkové lince, docházelo-li by k cca 20minutovému obratu v žst. Jeseník (budou-li tedy jízdní doby vycházet na Jindřichov n. M. v S:00 h + Lipovou Lázně v S:41 - S:42 h).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5191
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 14:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jede rychlík v trase (Praha - Česká Třebová -) Brno - Olomouc - Jeseník, tak těch 20 minut na obrat mi přijde hodně málo.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11495
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 15:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ten obrat by vlastně (za těch předpokladů "Jindřichov S:00 h + Lipová Lázně S:42 h, což je ale nutný předpoklad k tomu, aby se vedlejším projevem té tzv. revitalizace nestalo výraznější prodloužení přestupních dob v relaci Olomouc/Zábřeh/Hanušovice - t-295) činil asi 22 - 24 minut. Tzn. při zpoždění do cca 10 minut stabilní věc.

Už při takto vysokém zpoždění (tzn. v Jeseníku ještě pořád vstřebatelném co do včasnosti odjezdu obratového rychlíku) by stejně nastal (v případě toho - ovšem racionálního z hlediska úspory jízdních dob, která snad má být u takovýchto staveb hlavním cílem - konceptu "Jindřichov S:00 h, Vápenná L:00 h) problém v podobě přenášení zpoždění na protijedoucí vlak ve Vápenné + následně pak v Lipové na rychlík směr Zábřeh.

Tzn. pokud tento koncept má úskalí, tak ne v podobě obratových časů v Jeseníku.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5192
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 15:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Brna až do Jeseníku se až na drobné výjimky jede po jednokolejkách. Aby po 4hodinové jízdě následoval takovýto krátký obrat, mi nepřijde úplně šťastné, byť chápu, že každá další souprava něco stojí.
Taky nezapomeň, že i z Jeseníku (nikoliv jen od Hanušovic) se lidé potřebuje dostat do Javorníku, i když tady asi hrají prim přímé busy.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11496
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 15:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby po 4hodinové jízdě následoval takovýto krátký obrat, mi nepřijde úplně šťastné, byť chápu, že každá další souprava něco stojí.
Jak už jsem psal v předchozím příspěvku - větší provozní nestabilitou než cca 22minutový obrat v Jeseníku by byly ostré vazby v Lipové ruku v ruce s křižováním ve Vápenné (ve chvíli, kdy mezi Lipovou a Vápennou není jiná stanice, kam by se dalo přeložit křižování v případě zpoždění).

Taky nezapomeň, že i z Jeseníku (nikoliv jen od Hanušovic) se lidé potřebuje dostat do Javorníku
To jsem samozřejmě nezapomněl a logicky předpokládám, že při křižování R-292 kdekoliv jinde než v LL dojde k obnovení přímého vlakového spojení Jeseník - Javorník (zatímco při křižování rychlíků v odbočné stanici je vedení přímých vlaků "za roh" naopak prakticky neproveditelné, což si uvědomují snad všude kromě Šakvic, žeáno).


Ale ať se vrátím na začátek této diskuse - předpokládám, že především na všechny tyto aspekty nezapomněli tvůrci této tzv. revitalizace a že všechny koncepty již mají dávno vytvořené. [happy]
No a když se má do t-292 vrazit 2 x 1 mld. Kč, tak to bude stát za to a ke kýžené úspoře cestovní doby mezi Zábřehem (potažmo Olomoucí) a Jeseníkem (potažmo tratí č. 295) o těch cca 20 minut dojde.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5193
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 16:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozdíl je v tom, že na hlavní trati přes Šakvice je autoblok, takže odjezd osobáku 2 minuty po rychlíku v zásadě není problém.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11497
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 16:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem si jist, zda víš, co mám na mysli. Myslel jsem následující věc:

Křižují-li se "vlaky hlavní tratě" právě v odbočné stanici, pak je nesmysl, aby vlaky z odbočné trati pokračovaly byť po části té hlavní tratě (protože přípoj na obě strany je zajištěn těmi "vlaky hlavní tratě", přeci).
Praktický příklad: ve chvíli, kdy křižování R-292 probíhá právě v (odbočné stanici) LL, nedává smysl přímé vedení vlaků z Jeseníku do Javorníka (mj. by to znamenalo potřebu vozidla navíc + v LL by se v jeden moment setkaly 4 vlaky + ten přímý Os vlak jedoucí z Javorníka do Jeseníku by stejně musel čekat v LL, dokud rychlík nedojede do Jeseníku).

No a totéž (míjení protijedoucích rychlíků R5) probíhá v žst. Šakvice, tzn. ti, kdož touží po přímých vlacích Brno - Hustopeče, si musejí uvědomit všechna úskalí (včetně toho setkávání až 4 vlakových souprav + včetně toho, že jednou věcí jsou příjezdové/odjezdové intervaly a druhou věcí jsou přestupní doby), že.

Ale vlastně, když se na 19 km dlouhé trati dá zkrátit cestovní doba o 16 minut**, tak nepochybuji, že na 26 km dlouhé trati z Jindřichova na M. do Lipové Lázní se jízdní doby o potřebných cca 7 minut také zkrátí, tzn. ten koncept "Jindřichov S:00 h, Vápenná L:00 h" by fungovat mohl. [kladivo][kladivo][happy]

** viz zdroj http://ekontech.cz/clanek/jak-vyhodit-oknem-penize-eu-elektrifiku jte-zapadlou-lokalku-0
Ale fuj, to jsem našel ošklivý zapšklý článek! Tady je ten správný [happy]: http://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/elektrickymi-vlaky-do-kou tu-by-se-cestujici-mohli-svezt-uz-za-rok-20141125.html

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Výluka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.173.217.202
Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 18:21:03    Odkaz na tento příspěvek  

Začátek výluky se posouvá na 15.6. A bude rozložena na dva roky takže máte delší čas na dedukce jak to bude jezdit ;-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11498
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 18:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A bude rozložena na dva roky
Tím hůř.

Mmch. slova o tom, jak se vše musí stihnout do konce roku 2015 (a proto se narychlo vymýšlelo tolik projektů, ovšem vždy s limitem 1 mld. Kč a pokud možno se "snadnou projednatelností", v jejímž zájmu se o leccos osekaly), tedy nebudou naplněna(?) [uhoh]

A bude rozložena na dva roky takže máte delší čas na dedukce jak to bude jezdit ;-)
Tak v podstatě jedinou verzi znamenající skutečnou časovou úsporu už jsem tu napsal (budeme-li dejme tomu uvažovat fixní polohy v Olomouci).
No ale jak už jsem psal, tak "ti, kteří rozhodují" už určitě dávno přesně vědí jak to bude jezdit a podle toho pečlivě uvážili, kde se co bude dělat a kde ne. [satan]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5196
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 19:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na dva roky? Já měl za to, že do 31.12.2015 se to musí dokončit kvůli dotacím.
Bludov - Hanušovice bude taky až od 15.6.?