K-report
 

Archiv diskuse Tratě na Jesenicku do 31. 01. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě na Jesenicku » Archiv diskuse Tratě na Jesenicku do 31. 01. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 22:17:46    Odkaz na tento příspěvek  

To rozdělení na 2 roky znamená že letos se opraví úseku Bludov-Hanušovice a příští rok Hanušovice-Jeseník ? A souvisí to rozložení s rekonstrukcí silnice přes Červenohorské sedlo ? Předpokládám že ano.

Jinak plně souhlasím s předřečníkem, že dopravní obslužnost okresu Jeseník vyřeší nejlépe vybudování tunelu pod Červenohorským sedlem. A to kombinovaného - Poláci kupodivu zatím nezařízli trať z Glucholaz do vnitrozemí, takže protažením tratě z Koutů do Jeseníku by vznikl další tranzit Polsko-Rakousko/Slovensko, a (na rozdíl např. od lichkovské trati) bez úvrati.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11500
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 22:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak plně souhlasím s předřečníkem, že dopravní obslužnost okresu Jeseník vyřeší nejlépe vybudování tunelu pod Červenohorským sedlem.

To jste nepochopil přesně; to co jsem napsal bylo inspirováno situací z jednoho nejmenovaného města, kde před pár měsíci probíhala úplná uzavírka jisté hlavní silnice (investor: město) souběžně s jednosměrnou uzavírkou nedaleké jiné hlavní silnice (investor: Kraj); objízdné trasy vedly "bočními ulicemi", doprava místy kolabovala a do toho zaznívaly hlasy, že "toto je ukázka, jak by byl důležitý obchvat města".

Tzn. přeneseně na situaci v Jeseníkách: namísto rozumné dohody o nesouběhu uzavírek/výluk tu je přepoklad souběžné uzavírky/výluky; no a do toho by mohl přijít (analogicky s obsahem předchozího odstavce) nápad, že "kdyby už byl tunel, tak by tento souběh uzavírek nevadil" (realita je však taková, že kdyby byl tunel, tak netřeba opravovat silnici přes sedlo; stejně tak kdyby onen tunel sloužil i železnici, tak by se nekonala žádná tzv. revitalizace trati č. 292 - tzn. zcela chybné dedukce, jako ostatně v případě uvedeném v onom předchozím odstavci).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Cobykdybytunel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.90.161
Odesláno Pondělí, 19. ledna 2015 - 12:27:37    Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, na tunel pod ČS, ať železniční nebo nebo silniční nebo ideálně kombinovaný, už jednou pro vždy zapomeňte. Nad ním se už zavřela voda. V době, kdy byl reálný, řvali za horama, že jej nechtějí a Loučná s nimi. Tlak tranzitní přepravy zde taky není a nebude a stávající na obsluhu asi 40 tisíc obyvatel okresu Jeseník plně dostačuje.
Darwa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 8-2010
Odesláno Pondělí, 19. ledna 2015 - 14:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky si myslím, že tunel skrz hory je dnes nereálný. Na druhou stranu šplh kamionů přes 1013 m vysoké Č.sedlo je brutální zátěž Jeseníků, které by měly být národní park a ne jen největší CHKO v ČR.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 19. ledna 2015 - 14:46:31    Odkaz na tento příspěvek  

Ad tunel pod Červenohorským sedlem: jeho výhody:
- odvedení dopravy z vrcholků hor (Červenohorské sedlo, Ramzová)
- možnost kombinované dopravy (silnice + železnice)
- výstavba tunelu přinese řadu pracovních příležitostí i pro méně kvalifikované lidi (okres Jeseník má jednu z nejvyšších nezaměstnaností)
- zvýšení atraktivity okruhu Jeseník pro firmy (= lepší dopravní obslužnost).

No a co se týče minusů, tak se jedná hlavně o finanční náročnost, a dále o boj s pseudoekology, kteří jsou z principu proti úplně všemu. A tato kombinace (nedostatek peněz + kverulanti) je dost vražedná, takže ten tunel asi opravdu nebude, minimálně v dohledné době [ko].
protunelZJF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.90.161
Odesláno Pondělí, 19. ledna 2015 - 14:55:38    Odkaz na tento příspěvek  

To je sice pěkný, přínos by to byl, ale tunel se nekoná a dlouho konat nebude. Ty výhody a kladný přínosy jsou jasný, ale v současné době a jen kvůli oblasti Jesenicka, to je nereálný.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Úterý, 20. ledna 2015 - 00:22:31    Odkaz na tento příspěvek  

Podle mého skromného názoru se bude na Jeseník po opravě trati jezdit tak, že rychlíky se budou zase potkávat v celou v Hanušovicích, možná o cca 5 minut dřív, aby neměly v celou příjezd, ale odjezd. Za cca necelou hodinu budou v Jeseníku, kam se přesune křižování z Lipové (ale ne obrat stejné soupravy!). V jízdním řádu Javornické tratě je taky trochu "vata" na prostoj, ta může být využita na čekání mezi odjezdem R do Jeseníku a příjezdem protijedoucího R z Jeseníku. Když bude mít R od Hanušovic zpoždění, tak se bude křižovat stejně jako dnes v Lipové - Lázních. Přípojová vazba tak nebude narušena.

Zůstane tak při životě zavedený systém přípojů v uzlech Hanušovice a Lipová, minutové zkrácení je v zásadě možné i při tomto scénáři a vymýšlení blbin s křižováním v Jindřichově nebude snad pravda. Časová rezerva se zcela jistě využije pro krácení četných zpoždění. Tolik můj názor na věc.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3195
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 20. ledna 2015 - 00:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Mouka: Co se nestihne vyfakturovat do 31.12.2015 se bude platit z národních zdrojů. (Sice jsou jisté snahy o protažení plánovacího období o rok, ale naděje na úspěch není moc velká.)
@Z F J: Troufám si tvrdit, že ne, ale o tom, jak to bude v reálu, se dá momentálně jen spekulovat. Důvod je stejný jako na 310 - nestíhá se soutěžit, respektive nedostatečná připravenost.

»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5228
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. ledna 2015 - 12:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pátek, 23. ledna 2015 - 13:02:47    Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: zaujalo mě hlavně toto:

Stále máme také vizi, že vlaky budou v budoucnu projíždět tunelem pod Červenohorským sedlem a dále pokračovat do Polska,“ doplnil Žerníček
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3279
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 23. ledna 2015 - 13:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čeho si Ženíšek asi šlehnul?

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5231
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. ledna 2015 - 13:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z šotoušského pohledu by to bylo pěkné, ale nikdo z nás se toho nedožije. Otázkou je, nakolik by se taková investice vyplatila.
Nicméně pokud by jednou někdo udělal silniční tunel pod sedlem, tak to bude krutá rána pro železnici, která už nebude tolik konkurenceschopná.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5234
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. ledna 2015 - 15:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc je tam blud, že trať je soukromá. Není, vlastní ji obce. O Základní škole zřízené obcí (většina škol u nás) by jistě redaktor také nenapsal, že je soukromá.
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 23. ledna 2015 - 21:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to je takový úžasný článek, kolikže už těch miliónů cestujících přepravili??

Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11504
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 03:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jízdním řádu Javornické tratě je taky trochu "vata" na prostoj, ta může být využita na čekání mezi odjezdem R do Jeseníku a příjezdem protijedoucího R z Jeseníku.
= prodloužení přestupní doby "za roh" (tzn. z Olomouce/Zábřehu/Hanušovic do Javorníku/Žulové v LL na minimálně cca 17 minut (v takové situaci platí, že čím menší zkrácení cestovní doby mezi Hanušovicemi a Jeseníkem, tím kratší přestupní doba "za roh" a naopak).

vymýšlení blbin s křižováním v Jindřichově
Jestli v tom případě nepatří celá tzv. revitalizace úseku Bludov - Hanušovice mezi blbiny.
Protože buď ta revitalizace smysl má a pak je vhodné se snažit o větší zkrácení cestovních dob včetně přesunu taktového křižování "o stanici dál"; anebo je takový přesun "o stanici dál" nevhodný, ale pak netřeba zrychlovat.

Ovšem pravda, po přesunu taktového křižování R-292 do Jindřichova hrozí podobné prodloužení přestupní doby i pro Hanušovice a tím pádem hrozí i dedukce typu "blbinou je i tzv. revitalizace trati Jindřichov na Moravě - Lipová Lázně" (protože dnes máme dejme tomu velmi dobře postavené taktové uzly Hanušovice i LL, ale s cestovní dobou na "hlavní" trati je horší).

Časová rezerva se zcela jistě využije pro krácení četných zpoždění.
Jakpak v takovém případě (tzn. Bludov - Hanušovice reálně nezrychleno, neboť křižovací stanice rychlíků nezměněny) vychází cost-benefit analýza, kde benefitem má být (ekonomicky vyčíslitelné jak v aspektu "lidé ztratí v dopravním prostředku méně času", tak i v aspektu "dopravci postačí méně náležitostí") zkrácení cestovních dob? [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1854
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 04:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Četl jsem příspěvky několik týdnů zpět. Celá ta modernizace je krásným příkladem, jak v kraji, postiženém velkou nezaměstnaností, "vyrobit" pár desítek dalších. Jinak ale nic proti nemám, jen zmizí i ta poslední romantika ala Nebel.
Taky doufám, že než ty elmech a věci co prostě zmizí nafotíte a o fotky se podělíte [wink]

4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz
Nápis z kavárny vypovídá o době jasně:
"Ne, wifi u nás opravdu nehledejte. Povídejte si."
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 08:05:49    Odkaz na tento příspěvek  

David:

1. Dřevo hnije. Neudělat tu rekonstrukci neznamená to, co se mylně domníváte (cestovní časy zůstanou), ale to, že by se z tratě stala lesní cesta nebo cyklostezka.

2. Z koridoru si rychlíky tahají zpoždění, takže když se zrychlení v úseku Bludov - Hanušovice použije k jejich snížení nebo vynulování, tak to smysl rozhodně má. Třeba i pro Javornickou trať. Navíc o jednotky minut lze urychlit i odjezdy v Hanušovicích.

3. 17 minut čekání v Lipové od Hanušovic je vcelku snesitelné. Taková kouřová pauza. Rozhodně není horší, než čekání 17 minut od Jeseníku na příjezd zpožděného rychlíku z Hanušek.

4. Jak jste sám bystře identifikoval, ideální řešení tak nějak neexistuje. Vždy bude něco někde nevycházet.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11505
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 08:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dřevo hnije. Neudělat tu rekonstrukci neznamená to, co se mylně domníváte (cestovní časy zůstanou), ale to, že by se z tratě stala lesní cesta nebo cyklostezka.
Otázka údržby, nikoliv rekonstrukce hrazené z EU.
Viz diskutovaná trať č. 072 a (dle několika zasvěcených zdrojů) nezájem EU dát peníze na investici, která je vynucena nedostatkem průběžné údržby, ovšem dle ekonomických výpočtů je nedostatečně efektivní pro zahrnutí do spolufinancování ze spásných eurofondů.

Tzn. buď tam má smysl investovat a pokusit se poněkud zrychlit provoz, anebo je to "zrychlení provozu" s ohledem na zavedený koncept nežádoucí a v tom případě nemusí být provedeno.
V úseku Hanušovice - Jindřichov n. M + úseku LL - Jeseník (tzn. tam, kde se nepředpokládá provedení tzv. revitalizace) "dřevo nehnije"?

Z koridoru si rychlíky tahají zpoždění, takže když se zrychlení v úseku Bludov - Hanušovice použije k jejich snížení nebo vynulování, tak to smysl rozhodně má.
Jestli by v tomto ohledu nebylo vhodnější řešit příčinu, nikoliv následek.
Protože s touto logikou budou jezdit zpožděné i rychlíky v úseku Šumperk - Kouty nad Desnou a nevyřeší to ani tamní drátizace.
(i když - v tom výše odkazovaném drátizačním tzv. článku už o těch přímých rychlících do Koutů není ani slovo - co to, co to? [happy])

Navíc o jednotky minut lze urychlit i odjezdy v Hanušovicích.
Je li tím myšleno zkrácení intervalu mezi okamžikem, kdy R od Jeseníku přijede do Hanušovic a okamžikem, kdy se z Hanušovic rozjede protijedoucí R do Jeseníku, tak dodávám, že za cenu nevyužívání toho krásného euronástupiště u 1. koleje (počítáno od budovy). [happy]

17 minut čekání v Lipové od Hanušovic je vcelku snesitelné. Taková kouřová pauza.
Podle stejné (ne)logiky nevadí ani obdobně dlouhé čekání v Hanušovicích při přestupu mezi R-292 a Os-294 v relaci Zábřeh - Staré Město p. S.

Rozhodně není horší, než čekání 17 minut od Jeseníku na příjezd zpožděného rychlíku z Hanušek.
Při tomto přístupu bychom nemohli vytvořit krátké přestupní doby ani v Hanušovicích (vzniklá přeložením taktového křižování až do Jindřichova n. M.)

Jak jste sám bystře identifikoval, ideální řešení tak nějak neexistuje. Vždy bude něco někde nevycházet.
Především předpokládám (jak už jsem tu před pár dny psal), že příslušné orgány veřejné správy to řešení znají a na jeho základě byla vypočítána i efektivnost příslušných staveb. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.31.145
Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 10:08:51    Odkaz na tento příspěvek  

A není lepší do toho čas od času nalít těch peněz víc a tím trochu zlepšit parametry, než donekonečna flikovat současný stav? Pokud tyto zlepšené parametry umožní změnu dopravního konceptu, bude to jedině plus, ale není to podle mě podmínkou.

Jestli by v tomto ohledu nebylo vhodnější řešit příčinu, nikoliv následek.


Navrhněte tedy řešení.

Podle stejné (ne)logiky nevadí ani obdobně dlouhé čekání v Hanušovicích při přestupu mezi R-292 a Os-294 v relaci Zábřeh - Staré Město p. S.

To není tak docela pravda. V relaci Staré město-Zábřeh-Šumperk už má cenu se bavit o denní dojížďce, protože doba jízdy je ještě snesitelná. Ale dojíždět z Javornicka přes sedlo už každý den dost dobře nejde (v samotných Hanušovicích nic moc neni a Šumperk/Zábřeh jsou ukrutně daleko). Takže ve směru Jeseník je potřeba zjistit přímé rychlé spojení nebo aspoň ostrý přestup, kdežto přípoj "za roh" je použitelný spíše pro týdenní dojížďku nebo turisty, kde 17 minut není zas tolik.

OT: Mám takový dojem, že na tomto fóru kritizujete snad úplně všechny investice do infrastruktury. Můžete, prosím, napsat, jak si představujete investovat do železnice, aby to zachovalo to vyhovující ze současného stavu a současně to přineslo zlepšení? Je alespoň nějaká nedávno minulá/probíhající/plánovaná investice do infrastruktury, kterou schvalujete? Odpověď klidně do nějakého vhodnějšího vlákna. Díky.
Duhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 10:17:35    Odkaz na tento příspěvek  

David:
Rozdíl mezi našimi názory bude dán nejspíše tím, že žijete v teoriích, podle kterých nikdy nic nefungovalo a fungovat nebude, naopak já mám za sebou 9 let praxe v dopravní stavařině.

Pokud byste měl tuto zkušenost také, tak byste došel časem k poznání, že "čistá" oprava neexistuje. Vždy něco zůstává a něco dalšího se částečně vylepšuje. Tato stavba není výjimkou - ano opravují se shnilé pražce, a přitom se do jist míry zlepší i to, co se zlepšit dá. Asi je to podle Vás špatně, podle mně dobře.

V tento moment R 1403 17 min zpoždění (Ostružná), R 1405 18 minut zpoždění (Bohutín). Pokud se ta oprava / rekonstrukce udělá, tak by byly oba R v Jeseníku včas, přípoj na Javorník by nemusel mít zpoždění. Jestli je to podle Vás zbytečné, tak OK, otázka úhlu pohledu.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11506
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 11:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žijete v teoriích, podle kterých nikdy nic nefungovalo a fungovat nebude
No jasně. [crazy]
Záměrně/nechtěně nevidíte, že naopak ty různé rádobyoptimistické teoretické kecy typu "prostá drátizace zkrátí cestovní dobu z 35 minut na 19 minut" ironicky vyvracím?

"čistá" oprava neexistuje. Vždy něco zůstává a něco dalšího se částečně vylepšuje. Tato stavba není výjimkou - ano opravují se shnilé pražce, a přitom se do jist míry zlepší i to, co se zlepšit dá.
Rozdílem je způsob financování (opakuji - viz t-072 a nezájem EU financovat její koncentrovanou údržbu).

ano opravují se shnilé pražce, a přitom se do jist míry zlepší i to, co se zlepšit dá
... a v takovém případě (nastane-li) musí být cílem pokud možno co nejlepší výsledný koncept se zkrácením cestovních dob ve stěžejních relacích.

V tento moment R 1403 17 min zpoždění (Ostružná)
= zpoždění přenesené na přípoje v Hanušovicích; systémovým krokem je odstranění příčiny zpoždění, nikoliv "investice mající za cíl vytvoření jízdního řádu s nadstandardní 'vatou'" (to je zajímavé, že zde vidím opak toho, co se hlásá u jiných tzv. revitalizací, kde se srovnávají jízdní doby dnešního, mnohdy navatovaného stavu, s hypotetickými jízdními dobami stavu absolutně ideálního, víceméně jen s letmými křižováními + přirážkou pouze nezbytně velkou [uhoh]).

Jestli by v tomto ohledu nebylo vhodnější řešit příčinu, nikoliv následek.
Navrhněte tedy řešení.

Určitě tím řešením není dedukce "aby se již vzniklé zpoždění cestou do Jeseníku vstřebalo, provedeme revitalizaci".

Mám takový dojem, že na tomto fóru kritizujete snad úplně všechny investice do infrastruktury
Chybný dojem.
Některé moje příspěvky jsou takříkajíc uvedením druhé strany mince (k tomu, že tu opačnou, pozitivní stranu, uvedli předřečníci nebo byly uvedeny v diskutovaném článku).

A pozor - v tomto případě naopak píši, že revitalizace t-292 dejme tomu ano, ale aby měla konkrétní přínosy (= zkrácení cestovních dob ve stěžejních relacích), je logické pak změnit koncept R-292 s taktovým křižováním v Jindřichově n. M. v S:00 + návazně Os-295 s křižováním v L:00 h ve Vápenné.

Je alespoň nějaká nedávno minulá/probíhající/plánovaná investice do infrastruktury, kterou schvalujete?
Například elektrizace trati Zábřeh - Šumperk (ať zůstaneme tématicky v tomto vlákně).

To není tak docela pravda. V relaci Staré město-Zábřeh-Šumperk už má cenu se bavit o denní dojížďce, protože doba jízdy je ještě snesitelná. Ale dojíždět z Javornicka přes sedlo už každý den dost dobře nejde
O. K., v tom případě platí co jsem napsal dříve, tzn. Jestli v tom případě nepatří celá tzv. revitalizace úseku Bludov - Hanušovice mezi blbiny.
Protože buď ta revitalizace smysl má a pak je vhodné se snažit o větší zkrácení cestovních dob včetně přesunu taktového křižování "o stanici dál"; anebo je takový přesun "o stanici dál" nevhodný, ale pak netřeba zrychlovat.

Ovšem cestovní doba v relaci Staré Město p. S - Šumperk by se přesunutím taktového křižování R-292 z Hanušovic do Jindřichova za určitých okolností zkrátila (pravda, za cenu zhoršení cestovní doby v relaci Šumperk - Jeseník).

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3413
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 11:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není někde odkaz, z čeho že se zaplatí ti new Regiopantíci do Koutů??
Mám takové tušení, jak bude vypadat po pár letech provoz na téhle trati, aby se tak nakonec nemuselo EU ještě něco vracet.....[crazy]
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.31.145
Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 12:08:21    Odkaz na tento příspěvek  

Navrhněte tedy řešení.
Určitě tím řešením není...


Tak co jím teda je?

Protože buď ta revitalizace smysl má a pak je vhodné se snažit o větší zkrácení cestovních dob včetně přesunu taktového křižování "o stanici dál"; anebo je takový přesun "o stanici dál" nevhodný, ale pak netřeba zrychlovat.

Není s trochou nadsázky rozdíl v ceně kompletní rekonstrukce se zachováním parametrů a revitalizací s mírným zrychlením jenom cena nového rychlostníku?

je logické pak změnit koncept R-292 s taktovým křižováním v Jindřichově n. M. v S:00 + návazně Os-295 s křižováním v L:00 h ve Vápenné.

Proč L:00 ve Vápenné? Důležité jsou přípoje ve směru na Jeseník, takže pokud vyjdeme z Jeseníku v L:00, tak vyjde s ostrou vazbou v LL Žulová v X:30 a Javorník v S:00. Průšvih by byl, kdyby nevyšlo Jeseník - Žulová s přestupem za 30 min, pak by byla potřeba souprava navíc, což by byl zřejmě hřebíček do rakve trati 295. Ale protože od Jeseníka není důvod ke zpoždění (ostré obraty rychlíků nepřipadají v úvahu), tak by se to stihnout mělo.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11507
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 12:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak co jím teda je?
Odstranění příčiny zpožďování (závislé na tom, co těmi příčinami je); ne jeho následku.

Není s trochou nadsázky rozdíl v ceně kompletní rekonstrukce se zachováním parametrů a revitalizací s mírným zrychlením jenom cena nového rychlostníku?
Opakuji: rozdíl je především ve financování.
Platí-li nadále, že projekty spolufinancované EU (tzn. včetně všech tzv. revitalizací) musejí splňovat stanovené požadavky ekonomické efektivity, ptám se, jaké v těchto výpočtech byly uvažovány jízdní/cestovní doby.
V jiných projektech se čachruje s nereálně vysokými úsporami času (viz 35 minut "před" vs. 19 minut "po" [crazy]), jen aby ten projekt ekomicky vyšel; zde tomu je jinak?

Proč L:00 ve Vápenné?
Protože Jindřichov v S:00 h = LL S:41 - S:42 = přípoj "za roh" s odjezdem z LL v S:44 h.
Nebo i ta úspora titěrných 6 - 7 minut na trase mezi Jindřichovem n. M. a Lipovou Lázněmi (tzn. zkrácení jízdních dob cca o 15 %) je nereálná?

dojíždět z Javornicka přes sedlo už každý den dost dobře nejde (v samotných Hanušovicích nic moc neni a Šumperk/Zábřeh jsou ukrutně daleko)
Tím hůř z hlediska efektivnosti celé revitalizace (stavba je snad tím efektivnější, čím vyšší nárůst počtu cestujících tam díky té investici bude; jedním z motivů těchto tzv. revitalizací by mělo být, aby si železnice v těchto relacích více "sáhla" i na denní dojíždějící).

Není někde odkaz, z čeho že se zaplatí ti new Regiopantíci do Koutů??
Tak snad žádní nebudou potřeba, ne? Viz úryvek
„Vlaky dotované z evropských operačních programů mají v Šumperku odstávku, je škoda jich nevyužít. V prokladech se dostanou do Koutů.
odkaz
Nebo že by ředitel organizace KIDSOK hovořil nepravdu (čímž by padl další "prodrátizační" pseudoargument)? To snad ne. [happy]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
rekonstrukce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.117.235
Odesláno Sobota, 24. ledna 2015 - 12:51:08    Odkaz na tento příspěvek  

Křižování je v plánu Hanušovice - Jeseník 2hodinový takt
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11508
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 05:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tak nad tím přemýšlím, tak jsem sám ve svém uvažování vycházel z jednoho nevhodného předpokladu - totiž ze zachování nevhodných prostojů zaviněných rozpojováním/spojováním rychlíkových souprav v Zábřehu (a stejně by se ani po mírném posunutí časových poloh rychlíků mezi Olomoucí a Zábřehem těžko dalo stíhat dojet na S:00 h do Jindřichova n. M.)

Tzn. asi přijatelnější cílový stav (po tzv. revitalizaci Bludov - Hanušovice, jakož i Jindřichov n. M. - Lipová Lázně) by mohl být přibližně:
Olomouc hl. n. odj. S:55 h
Zábřeh L:21 - L:22 h
Šumperk L:34 - L:40 h
Bohdíkov S:00 h
Hanušovice S:06 - S:07 h
Lipová Lázně S:59 - L:01 h
Jeseník příj. L:07 h

= Zkrácení cestovní doby (oproti nynějšku) v relacích Olomouc - Šumperk, ale i Šumperk - Jeseník i např. Šumperk - Staré Město pod Sněžníkem.
A mj. neprodloužení přestupní doby "za roh" v LL.
O. K., také by došlo k nezkrácení cestovní doby mezi Olomoucí a Jeseníkem, jakož i k mírnému prodloužení přestupní doby "za roh" v relaci typu Jeseník - Staré Město pod Sněžníkem.

Akorát by tedy v Šumperku nesmělo docházet k rozpojování/spojování rychlíkových souprav (jedna do/od Jeseníku, druhá od/do Koutů nad Desnou), protože pak by nebyla šance stíhat stanovené časové polohy.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 11:52:34    Odkaz na tento příspěvek  

S tím rozpojováním brněnských rychlíků v Zábřeze na šumperskou a jesenickou část: Možná by bylo rychlejší kdyby ty rychlíky zajížděly do Bludova, odkud by přední část s Esem pokračovala do Šumperka a zadní část se zamračenou/brejlovcem úvratí do Jeseníku. Samozřejmě by to šlo jen při rozpojování, při spojování v opačném směru by to časovou úsporu nepřineslo.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11510
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 14:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě by to šlo jen při rozpojování, při spojování v opačném směru by to časovou úsporu nepřineslo.
Však ani rozpojování v Zábřehu není tak zdlouhavé. A jestli by pobyt "jesenického" R byl při rozpojování v Bludově o 2 - 3 minuty kratší než dnešní pobyt "jesenického" R při rozpojování v Zábřehu, tak ty 2 - 3 minuty se akorát ztratí v zajížďce přes Bludov (+ rozjezdu/zastavení tamtéž).

Zapomněl jsem k předchozímu příspěvku dodat, že "drobnou podmínkou" realizace je navrácení časových poloh Ex-270 do loňského stavu, aby byly zajištěny přípoje mezi Ex-270 a R-292 v relaci typu Praha/Pardubice - Šumperk-Jeseník.

Mimochodem, takovéto zkrácení cestovní doby rychlíků mezi Olomoucí a Šumperkem (díky výraznému zkrácení pobytů v Zábřehu poté, co by tam již nedocházelo k rozpojování/spojování) by vedlo k tomu, že mezi příjezdem Os (Pantera jedoucího od Olomouce přes Zábřeh) do Šumperka a příjezdem rychlíku (jedoucího od Olomouce) by uplynulo jen asi 7 minut (inu, tak to bývá, když ve velkoměstě je dvojuzel půl hodiny od sebe + dvouvrstvá obsluha - výsledkem je, že o 60 km dále se rychlík s Os vlakem téměř dojedou).

Pak by bylo otázkou, nakolik by bylo vhodné, aby takový přímý Panter jedoucí z Olomouce do Koutů nad Desnou ujel v Šumperku rychlíkovému přípoji o cca 5 minut.
Příklad: Os vlak z Olomouce (Regiopanter jedoucí přes Zábřeh) přijede do Šumperka v 11:27 h.
V 11:34 h přijede do Šumperka rychlík z Brna/Olomouce (stíhá to takto brzy, protože mu odpadl nesmyslný pobyt v Zábřehu; v 11:40 h odjede tatáž souprava ze Šumperka směrem do Jeseníku).
Má Regiopanter do Koutů nad Desnou odjet ze Šumperka už v 11:29 h, anebo má být jeho čas odjezdu stanoven až na 11:37 h? [happy]

Ostatně, podobná úskalí platí u všech staveb z kategorie "elektrizace trati za cílem vedení přímých Os vlaků z velkoměsta až na tuto vedlejší trať" za podmínky "trať je od velkoměsta vzdálena několik desítek km"; kromě t-293 budiž tímto případem i (mnou zde již v jiném konextu zmíněná) drátizace Hustopečí.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 25. ledna 2015 - 17:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V který den probíhá obsluha Koutů nad Desnou?
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 18:28:01    Odkaz na tento příspěvek  

KOHOUTŮ NAD DESNOU ? TAK TAM NEJEZDÍ ANI NIC[nene]
Ferniii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 20:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Af78 : tam to bude asi podle potřeby, měla by to dělat šumperská záloha.. zejtra se můžu optat (pokud na to nezapomenu)
nitram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.228.33
Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 21:01:57    Odkaz na tento příspěvek  

Af78: Teď v zimě se Koutech dřevo nenakládá. Ale v létě je asi nejlepší sledovat tuto webkameru zaměřenou přímo na stanici:
http://www.vlacky.com/zeleznice_desna/kamera/kouty_nad_desnou.htm l
Tam je krásně vidět aktuální stav v Koutech. Jinak když se jede, tak ráno(v Koutech už před devátou). Ono se cestou obsluhuje i Sobotín a případně se něco přistaví v Petrově. Jinak jezdí tam jeden z favoritů (022 nebo 024) loni se tam ukázal i šumperský kocour 742.062.
Kiki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 12-2008
Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 21:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Af78: teď přes zimu asi nic. Stačí se občas kouknout na webkameru, jestli se vpravo objeví připravené dřevo k nakládce. Většinou se jezdilo dopoledne 9 - 11 hod. Občas jsem na webkameře zahlédl nějaký pohyb, tak jsem si screen uložil. Zde jich pár je:



malá i VELKÁ železnice
http://www.vlacky.com
Ferniii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 6-2011
Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 21:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, chlapi už odpověděli, tak můžu zejtra s klidem zapomenout [biggrin]
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 26. ledna 2015 - 21:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za odpověd a fotoreport[wink]!
nitram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.228.33
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 00:28:27    Odkaz na tento příspěvek  

Kiki: Super nápad...ten katr je pěkná vzácnost[ok] Ještě v tom výčtu chybí ten kocour.
Něco z 292:
Darwa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 8-2010
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 08:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to vlastně vypadá na této trati s nákladní dopravou? Vozí se víc nebo míň než za časů ,,bert"? Jsou v nákladní dopravě jen 753.7 nebo i jiná řada? Už jsem tu dlouho neviděl nějaké aktuální snímky nebo zprávy.
nitram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.228.33
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 09:39:26    Odkaz na tento příspěvek  

Darwa: Podle mého je to dost nárazové...jeden den ti pojede nahoru katr s 3 vogónama, a dolů jen s dvěma. No jindy ti nahoru jede 16vz na tři kotle(s postrkem) a dolů třeba 10 plně ložených dřevem(jak z javornické tak z Mikulovic). Ovšem teď v zimě opravdu nevím, tento příklad uvádím z června/července kdy jsem na 292 párkrát byl. Jinak po odchodu 2 kartů zde zůstaly čtyři (753.764,765,766,767) no a už něco přes rok se tady pohybuje kocour 742.062. "Dole"(myšleno Špk. + ZnM) obstarávají Mn, posuny, prostě staniční zálohy dva favouši, 731.022 a 024. Navzájem se střídají.
Jako jestli se vozí víc nebo míň, s porovnáním let kdy to na 292 chrochtalo od rána do večera, o tom se dá hodně polemizovat...Ovšem normativ 749/751 se od 753.7 liší jen pramálo, alespoň co jsi pamatuji z nedávné doby kdy se to tu řešilo.Každopádně není dřevo, není skoro nic...vím že třeba nějaké to uhlí, kryté vozy na vlečku LL jeskyně, něco do šroubárny...
Zde jen pro ilustreaci, když je co vozit:
http://k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=945504.jpg&nmale=2&raz eni=Vlozeno&poradi=sestupne&stranka=1
Mn z Javorníku...
A Mn 83301 s pk:
http://k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=957524.jpg&nmale=2&raz eni=Vlozeno&poradi=sestupne&stranka=1
Sory za ty dlouhy odkazy, ale jinak to neumím, vím že se dá nějak zkrátit, ale...[uhoh]
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 09:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753.767

Darwa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 8-2010
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 10:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nitram: pamatuju si, že se právě hodně vozilo dřevo, což je ovšem sezónní záležitost (nebo je už menší poptávka?).
Není se za co omlouvat, jen jsem klikl a měl jsem obrázek na obrazovce [happy]. Já naopak děkuju za zprávu. Je mně líto, že jsem se nedostal do toho pořádnýho provozu s bertama, ještě když jezdily. Tak dlouho jsem se chystal, až skončily...
Lipan_z_coridy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 11:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dřevo se nevozí, bo církev požaduje navrátit cca 90% lesního porostu co ve zdejším oklolí je. Bohužel mají ve svých papírech trošku bordel a nemohou veškeré pozemky podložit vlastnictvím tak to vše stojí.
Dělá se jenom nutná udržba lesa na což pak stačí jenom ty 3 vagónky. Místní dřevaři jsou rozeseti za prací po celé střední Evropě.

My to sledujeme, kdo tam co píše !![biggrin]
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 15:55:35    Odkaz na tento příspěvek  

Náboženství je zlo , a kapitalistická církev dvojnásob[ko]
Tak proto jezdí tak málo dřeva i na 310 - Domašov - MorBer. ?
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 17:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náboženství je zlo
Jestli myslíš, že náboženství, církve, sekty, terorismus, nebo restituce jsou stejná věc, tak radši nic nepiš [lol] Možná to chce jen pár let duševního(nebo duchovního?) vývoje [kladivo]

Jedna z ukrutné, dlouhé zimy:

Kmotr: Dobrý počasí[fotic]
Človíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.155.214
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 17:39:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ve jménu Boha bylo zabito tolik lidí, že co jsou proti tomu nějaké světové války nebo terorismus. A současná honba (nejen) našich (nejen) církevníků za mamonem je něco opravdu odporného. Souhlasím s názory papeže Františka, ale ty jsou v katolické církvi ojedinělé...
hank
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.228.45.252
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 17:41:31    Odkaz na tento příspěvek  

Balďas 1541: "Jestli myslíš, že náboženství, církve, sekty, terorismus, nebo restituce jsou stejná věc..."

Přinejmenším terorismus a restituce mají jedno společné: Různé církve jich v různých obdobích používaly/používají jako mocenských prostředků.

Např. řádění inkvizitora Bobliga z Edelstadtu na panství Velké Losiny v období čarodějnických procesů ve 2. polovině 17. století nebylo nic jiného než forma terorismu - protože jako v případě každého terorismu bylo jeho cílem především zastrašit - a jeho důsledkem (ne-li hlavním účelem...) byly i majetkové přesuny ve prospěch katolické církve.

Jiný příklad z modernější doby - některé metody různých organizací bojujících z náboženských hledisek proti potratům nejsou nic jiného než terorismus, což platí zejména pro USA, ale v mírnější podobě psychického nátlaku třeba i pro Polsko.
nitram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.228.33
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 18:01:35    Odkaz na tento příspěvek  

Darwa: Tak to jsme dva. Já začal když končily(myšleno fotit). Konec roku 2011/první půlka 2012. Pak jsem jen přihlížel jak odcházejí, nejprve v březnu 2012 (119,141, 149), předtím ještě 749.247, 251. No a pak na začátku července i poslední 751.041 + 335.U ČD to taky nebylo růžové, ale tam se ještě daly nějaké chytnout(např. 261, 259, 250, 042...) Jelikož je 292 prakticky moje domovská trať,štve mě to o to víc(bydlím kousek od Bludova). Ovšem od chvíli kdy jsem poprvé navštívil 292 tam "nahoře"(řekněme Hanušky a výš), mě jaksi oslovila a neustále se tam vracím. Nejraději na kole(loni jsem zdolal Ramzvou hned 2x) a také vlakem. Tak nějak přehlížím co zde vlastně jezdí, jsem rád že alespoň něco. Ikdyž vrčení jak z vysavače není zrovna uchu lahodící[nene].Ale bertama to zdaleka nekončí, 831, 851 ty také patřily neodmyslitelně k této trati. No dost naříkání[andel]
Kmotr:[ok]
Abych ten příspěvěk alespoň nějak využil:

Sice jsem tady už podobnou házel, ale snad neurazí[wink]
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 19:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Človíček: Akorát, že frázi "ve jménu Boha", používali ti, co se chtěli ospravedlnit od svých odporných činů, při kterých mysleli jen na sebe.
hank: To stejné, Boblig byl akorát šmejd, co si potřeboval nahrabat a pánbíčkáři (podobní hrabaví zloduši) ve jménu církve mohli najednou všechno. Taky se skryli za církev a ta to odnesla. Říkat, že náboženství je zlo je jako říkat, že každý, kdo má auto za půl mega je zloděj.
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 19:15:14    Odkaz na tento příspěvek  

Politické diskuze si nechte třeba na fb. Jinak za povšimnutí stojí na Kmotrově snímku spíše to, jak málo bylo nahoře sněhu. Dnes se to možná trochu zlepšilo.
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 20:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se taky zeptám,sledovačka HKV na 292 už týden mlčí stále jezdí vysavače nebo pořádné stroje 754[jidlo]
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 20:14:36    Odkaz na tento příspěvek  

PODLE sledovačky ,,veteránů,, se poslední měsíc a půl z depa nehlo skoro nic. Už nic nejezdí ani na poledních náhradách z Olomouce na šumperk. Jde to tu strmě z kopce
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 20:18:29    Odkaz na tento příspěvek  

Jesenickou sledovačku už asi ani nikdo nedělá když už je to tu tak vy,,kastrovaný,,
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11511
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 20:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že podle těch zápisů o nasazení "veteránů" byl 18. 6. 2013 posledním dnem, kdy byla 749.257 nasazena na pravidelný vlak, kterým podle všeho byl rychlík do Brna.
O to víc zamrzí, že jsem [fotic] stihl připravit až ve chvíli, kdy ta lok. už projela okolo mě a vznikla tak jen výše odkazovaná "nouzová dokumentace".

K jinému tématu - do Koutů nad Desnou se tedy v poslední době na nákladních vlacích vydaly lokomotivy různých řad.
Která řada tam bude jezdit po dokončení oné elektrizace? [happy]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
nitram
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.228.33
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 20:28:23    Odkaz na tento příspěvek  

DENNIS: Nevím kterou sledovačku "veteránů" sledujete, ale od nového roku roku se nějaké kolo přeci jen hlo! 754.079 má 7 výjezdů z toho pět na 292(i dnes byla v akci). S Lokelkou je to horší, včera táhla už 2 měsíce neschopnou 4.080 do CZ loko ČT na opravu spalovacího motoru, jinak taky víc stojí než jezdí. No v Olomouci je to jiné, bída nad bídu, krom nějaké té napěťovky minulý týden. Náhrady nejsou, nevím ale zdá se mi, že poté co přišly do Oc další 843, nahrazují 843 zase 843. Klasika žádná. Ono se velká mašina v v Oc asi opravdu těžko uživí. Ale buďme rádi za to že tam ty dvě jsou, a jedna lepší než druhá(bráno ze šotopohledu!)
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 20:29:25    Odkaz na tento příspěvek  

David: Samozřejmě 731, stejně jako mezi Zábřehem a Šumperkem. Jinak 754.079 se v poslední době v pracovní dny často na Ramzové objevuje.
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 2-2012

Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 21:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To já naštěstí v Brně (zcela překvapen) narazil na 749.250 v nenouzovém režimu. Kde ty předloňské sněhy jsou....

ŽELEZNIČNÍ VIDEA - Videokanál o železnici
850.021, 850.015, 850.030, 742.047, 742.014, 749.051, 749.100, 749.252, 230.066 [andel] Requiescant in pace.
DENNIS*EMO-KIDS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.116.79.201
Odesláno Úterý, 27. ledna 2015 - 22:17:41    Odkaz na tento příspěvek  

nitram: 079 mě osobně nezajímá, 80 ce držím palce aby z ní neudělali ,,bystrozrakou,, ale nejvíc mě mrzí ten plzenskej bleskáček. Popravdě nechápu proč ho sem dali když to co tu je tak by na tu hrůzu provozu stačilo bohatě. Jestli přišly rakve nevím ale co jsem byl fotit za Olomoucem tak mi to došlo. Jezdilo pořád všechno modrý dokonce i vagony, museli sem dotáhnout i 043 a ty červený snad šli do Plzně i s 954kama.
pro Dennise
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 13:32:18    Odkaz na tento příspěvek  

Dennisi, kolik jsi toho v tom provozu odpracoval, že si dovolíš soudit, kolik je čeho kde potřeba? Z motorů do Olomouce přešla jedna 843. Strašlivě mě mrzí a asi z toho budu mít špatné spaní, že se daří jakš takš dodržovat nasmlouvané řazení a nevyjíždí záložní stroje. Tím pádem jak píšeš jsou tu na prd a není co fotit. Jak zdechnou motory, zase vyjedou. Taky na napěťovky atd. Olomoucká stanice není zdaleka hotová. To že jezdí vlaky v korporátních barvách, no a? (079 mě nezajímá) Vybrali si modrou, objevuje se modrá, jak ty vozidla přibývají. Ohledně přebarvování se to tu omýlá furt dokola jak v ústavu.
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Středa, 28. ledna 2015 - 19:26:38    Odkaz na tento příspěvek  

...a ta jediná 843, co přišla, je červená. [happy] Jinak opravdu s motory se v Olomouci teď celkem daří, což je dobře, zato panťáky, škoda mluvit. Občas to začíná být zkouškou trpělivosti obecenstva. Ale to jsem se dostal mimo téma této diskuze.
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.215.166
Odesláno Pátek, 30. ledna 2015 - 13:23:52    Odkaz na tento příspěvek  

Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 31. ledna 2015 - 11:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Koutech nad Desnou dle kamery asi 3 vozy Ealos[ok]